ziet er goed uit!!quote:Op dinsdag 22 november 2011 22:50 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]
Broodje lam
Beetje fusion, hele lamsschouder, gemarineerd in een Chinese marinade met veel komijn. Op een gestoomd broodje en daar dan weer kwark bij. Vind ik nu eenmaal erg lekker bij lam, kwark. Het was geitenkwark, iets nieuws geloof ik. Qua smaak wel lekker, maar de textuur vond ik minder. Met koriander, sjalotje, limoensap, zout en peper evengoed erg lekker bij 't lam.
Zonder dat je al die ingredienten in hoeft te kopen? Haha, ja: koop een zakje char-siu marinade.quote:Op donderdag 1 december 2011 17:58 schreef minilot het volgende:
Robin, heb je misschien ook een foolproof char siu-recept?
Haha nee, natuurlijk mét al die ingredienten! Ik bedoelde vooral vleessoort, bereidingstijd, etc. :-)quote:Op donderdag 1 december 2011 18:48 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Zonder dat je al die ingredienten in hoeft te kopen? Haha, ja: koop een zakje char-siu marinade.
Maar zonder gekheid, ik heb het nu dus pas een keer of 5 gemaakt, met wisselend succes. Dus ik heb eigenlijk nog geen aanbevelenswaardig en dus zeker geen foolproof recept. ;-)
Hmm dat wil ik ook wel eens proberenquote:Op donderdag 24 november 2011 18:22 schreef RobinOok het volgende:
Dank je!
Vanmiddag even de Char Siu getestdraaid met een stukje van de varkensschouder en een stukje van de speklap die sinds gisteravond liggen te marineren. (heb toch teveel en dacht, dan kan ik mooi even kijken of het bevalt en kan ik nog foto's bij daglicht maken. Scheelt een hoop gefotoshop)
[ link | afbeelding ]
Char siu
Nu weet ik weer waarom ik vroeger zo'n pesthekel aan schouderkarbonades had. Dat krijg je niet mals in een half uurtje! Brrrrrr. De speklap wel (understatement, haha).
De rest van de varkensschouder staat nu rustig, afgedekt in de oven te sudderen. Die grill ik straks op het laatst wel even, want dit vond ik echt niks. De speklap was wel okay, behalve dat ie half verbrand was, *stom*. Omdat ie zo dun was was de marinade er ook mooi ingetrokken.
Dus mijn eerste indruk nu is: speklappen gebruiken, geen schouderlap.
Nomnomnomquote:Op donderdag 1 december 2011 19:10 schreef Molleman het volgende:
Dan zal ik hem hier ook maar eens neerzetten, aangezien fotografie ook een van mijn hobbies is
Spicy Honey Chicken Wings
[ afbeelding ]
Klik voor het recept
quote:Op donderdag 1 december 2011 19:21 schreef Lyriella het volgende:
Nomnom, heb je het recept van die knoflookbroodjes? En hoe je dat leuke formaatje krijgt?
De chicken wings zien er ook heerlijk uit! Mooie foto!
Jaaaa, ik wil ook t recept van de knoflookbroodjes!quote:Op donderdag 1 december 2011 19:25 schreef Molleman het volgende:
Dank je, voor mij ook de eerste keer dat ik het doe. Gelijk maar een blog aangemaakt dat ik gelijk recepten kan delen.
Knoflookbroodjes zien er zeker heerlijk uit, lees graag het recept.
Ziet er allemaal heerlijk uit! Recept van de knoflookbroodjes?quote:Op zaterdag 3 december 2011 16:10 schreef cinnamon_M het volgende:
Gisteren lekker in de keuken gestaan voor het sinterklaasfeest gisteravond:
[ afbeelding ]
Kruidnootjes in wording
[ afbeelding ]
Knoflookbroodjes in wording (zelf een recept getweaked, wilde eigenlijk die van minilot maken )
[ afbeelding ]
Resultaat: kruidnotEN (ze waren wat groot uitgevalen)
[ afbeelding ]
De knoflookbroodjes, net uit de oven
[ afbeelding ]
Ook nog gemaakt: portie mini zweedse gehaktballetjes
Ik heb het een beetje op gevoel gedaan, maar:quote:Op zaterdag 3 december 2011 16:41 schreef Selestha het volgende:
[..]
Ziet er allemaal heerlijk uit! Recept van de knoflookbroodjes?
Lijkt me lekker!quote:Op zaterdag 3 december 2011 18:20 schreef n0a het volgende:
Pompoentaart met feta en walnoten
[ afbeelding ]
recept
Nooit eerder met pompoen gekookt, maar ik ben helemaal om .
oh my dit ga ik binnenkort een keer makenquote:Op zaterdag 3 december 2011 18:20 schreef n0a het volgende:
Pompoentaart met feta en walnoten
[ afbeelding ]
recept
Nooit eerder met pompoen gekookt, maar ik ben helemaal om .
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |