abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  dinsdag 4 oktober 2011 @ 14:45:29 #101
251095 Purdey
Better off alone..
pi_102687930
Ziet er heel goed uit Minilot! Lijkt me ook wel iets voor de kerst, maar dan in mini formaat. Ik kan me herinneren dat je bij de Hema van die mini bakblikjes kunt kopen. Eens even op gaan broeden :)
So, here is the truth about the truth. It hurts, and so we lie.
  dinsdag 4 oktober 2011 @ 17:18:02 #102
306949 dude1986
Always bored...
pi_102695089
quote:
0s.gif Op vrijdag 30 september 2011 21:51 schreef minilot het volgende:
Nog brak van week Londen, geen zin in puike bordopmaak of mooie foto's, maar toch:

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

Hartige cheesecake van ricotta en Stilton, gekaramelliseerde peren&hazelnootjes, veldsla met romige pecorino-dressing en (te dik gebakken, maar niettemin lekkere) lavash! :9
lekker! :D
Mag ik je recept voor die hartige cheesecake? pleeeeeeeease :P
  donderdag 6 oktober 2011 @ 14:20:52 #104
251095 Purdey
Better off alone..
pi_102770810
Hele mooie foto O+
Dacht dat het basilicum was eerst. Straalt een enorm soort huiselijke, natuurlijke sfeer uit.
So, here is the truth about the truth. It hurts, and so we lie.
pi_102771267
Ik vind het wel een intimiderend rietje.
pi_102791712
Misschien ook wel lekker met basilicum :p

Het is een extra grote rietje, eigenlijk bedoelt voor die bubble teas.
pi_102800752
quote:
0s.gif Op donderdag 6 oktober 2011 22:45 schreef celc1us het volgende:
Misschien ook wel lekker met basilicum :p

Het is een extra grote rietje, eigenlijk bedoelt voor die bubble teas.
Ik zoek al een poosje naar extra brede rietjes voor dikke milkshakes en smoothies - waar heb je deze gekocht?
Let me see you stripped down to the bone
pi_102806713
Deze komen uit Maleisie. Maar je kan ze ook in de grotere toko's vinden volgens mij!
pi_102808189
quote:
0s.gif Op dinsdag 4 oktober 2011 17:18 schreef dude1986 het volgende:

[..]

lekker! :D
Mag ik je recept voor die hartige cheesecake? pleeeeeeeease :P
+1
pi_102811956
quote:
10s.gif Op vrijdag 7 oktober 2011 14:48 schreef Bortecinem het volgende:

[..]

+1
Was heel simpel. Dit recept gebruikt:
http://shopcookmake.blogspot.com/2011/04/basil-savory-cheesecake.html

..maar dan zonder de basilicum en stilton in plaats van de geitenkaas. Oh, en twee keer meer ervan dan in het recept staat :Y

En: maak er vooral de gekaramelliseerde peren bij (roomboter, bruine suiker, peren, vuurtje eronder, wachten)! Erg lekker. :9
Let me see you stripped down to the bone
pi_102811979
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 oktober 2011 13:59 schreef celc1us het volgende:
Deze komen uit Maleisie. Maar je kan ze ook in de grotere toko's vinden volgens mij!
Ik ben ze nog nooit in een toko tegengekomen, ook niet in één van de grote in Rotterdam. :N
Let me see you stripped down to the bone
pi_102823072
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 oktober 2011 16:35 schreef minilot het volgende:

[..]

Ik ben ze nog nooit in een toko tegengekomen, ook niet in één van de grote in Rotterdam. :N
Hmz, mn vrouw zegt ook dat ze nergens verkrijgbaar zijn in Nederland... sorry. :@
pi_102854512
twee experimenten (phonecam):

1. Vitello Tonnato

Volgende keer misschien geen mosterd in de mayo gebruiken, wordt de saus wellicht wat minder bruin van.

2. Gegrilde tonijn met pittige mangosaus

Tonijn had net ff een minuutje minder mogen hebben, maar hij was nog net een beetje rood :)
Mangosausje was errug lekker :)
pi_102854786
vitello tonnato ziet er heerlijk uit!
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_102865944
quote:
0s.gif Op zaterdag 8 oktober 2011 21:11 schreef Cinderella_Man het volgende:
twee experimenten (phonecam):

1. Vitello Tonnato
[ afbeelding ]
Volgende keer misschien geen mosterd in de mayo gebruiken, wordt de saus wellicht wat minder bruin van.

2. Gegrilde tonijn met pittige mangosaus
[ afbeelding ]
Tonijn had net ff een minuutje minder mogen hebben, maar hij was nog net een beetje rood :)
Mangosausje was errug lekker :)
Recept mangosausje?
pi_102867300
quote:
0s.gif Op zondag 9 oktober 2011 04:43 schreef Selestha het volgende:

[..]

Recept mangosausje?
Tuna Steak & Spicy Mangosauce

Ik heb overigens gewoon een hele mango opgesneden....
  zondag 9 oktober 2011 @ 10:26:38 #118
221912 minilot
Nancy boy
pi_102867577
quote:
0s.gif Op zaterdag 8 oktober 2011 21:11 schreef Cinderella_Man het volgende:
twee experimenten (phonecam):

1. Vitello Tonnato
[ afbeelding ]
Volgende keer misschien geen mosterd in de mayo gebruiken, wordt de saus wellicht wat minder bruin van.

2. Gegrilde tonijn met pittige mangosaus
[ afbeelding ]
Tonijn had net ff een minuutje minder mogen hebben, maar hij was nog net een beetje rood :)
Mangosausje was errug lekker :)
Hier krijg ik TREK van! :) Dank voor recept mangosausje!
Let me see you stripped down to the bone
pi_102871178
quote:
0s.gif Op zondag 9 oktober 2011 10:26 schreef minilot het volgende:

[..]

Hier krijg ik TREK van! :) Dank voor recept mangosausje!
Graag gedaan!
pi_102884547
Ik vind de kalf wat dik gesneden, maar op zich is dat een heel lekker gerecht :9
pi_102884847
quote:
0s.gif Op zondag 9 oktober 2011 19:35 schreef Bluezz het volgende:
Ik vind de kalf wat dik gesneden, maar op zich is dat een heel lekker gerecht :9
Klopt, maar ik heb geen snijmachine oid, en had geen tijd om hem nog een beetje op te vriezen of zo....verder zou ik het niet weten hoe ik hem dunner zou kunnen snijden....
  dinsdag 11 oktober 2011 @ 21:45:17 #122
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_102975333


Niks aan gekookt, maar toch lekker, de pomelo.
Of zoals dat eigenlijk in het Nederlands heet, de pompelmoes. Maar ik vind dat een debiele naam.
Als je 'm eenmaal geslacht heb en je hebt geen droog, oud exemplaar gekocht is ie erg lekker. :P
Gewoon de partjes dippen in mengseltje van zout, suiker en chilivlokken bijvoorbeeld.
pi_102977764


Gratin van witloof
pi_102978094
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 oktober 2011 22:18 schreef Roze_Marijn het volgende:
[ afbeelding ]

Gratin van witloof
heb ik vnv gegeten o.a. blijft heerlijk he O+
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_102978502
Jah hé, en eigenlijk heel gemakkelijk te maken en zeeeeer budgetvriendelijk :)
pi_102979435
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 oktober 2011 22:31 schreef Roze_Marijn het volgende:
Jah hé, en eigenlijk heel gemakkelijk te maken en zeeeeer budgetvriendelijk :)
ideaal ja :Y
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_103007678
Pruimenflapjes met amandelen

  woensdag 12 oktober 2011 @ 23:05:28 #128
177699 La_Vita
Coo coo ca-choo
pi_103020988
quote:
0s.gif Op woensdag 12 oktober 2011 19:12 schreef DesertRose het volgende:
Pruimenflapjes met amandelen

[ afbeelding ]
Wauw die zien er wel heel lekker uit :D
My mama didn't raise no fool
pi_103021113

Ook even hier O+ mijn zelfgemaakte volkorenburrito's O+
Ja doei.
  vrijdag 14 oktober 2011 @ 14:07:30 #130
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_103074281

Tagliatelle Carbonara

Om het een complete maaltijd te maken doe ik daar kleine blokjes gegrillde courgette door. Smaakt prima.
En dan de volgende dag uiteraard schuimkoekjes bakken van 't overgebleven eiwit. :s)


Little Meringues
pi_103077803
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 oktober 2011 14:07 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]
Tagliatelle Carbonara

Om het een complete maaltijd te maken doe ik daar kleine blokjes gegrillde courgette door. Smaakt prima.
En dan de volgende dag uiteraard schuimkoekjes bakken van 't overgebleven eiwit. :s)

[ link | afbeelding ]
Little Meringues
Robin, die cream of tartar in jouw recept, is dat nu wijnsteenpoeder? Of zuiveringszout? En kan ik het vervangen door bakpoeder?

Ik vind t nl een briljant idee. Ik bewaarde mijn eiwitten ook altijd, maar vaak was ik de dag erna te lui om er iets mee te doen. Dit is een supersimpel receptje en die dingen zijn nog eens heerlijk ook!
Denn was schwer ist, ist auch schön, gut, groß (Beethoven)
// wandelende paradox //
  vrijdag 14 oktober 2011 @ 16:24:26 #132
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_103079164


Hm, het is wijnsteen ja (maar geen wijnsteenzuur). Geen zuiveringszout.
Klik op plaatje om al die verschillende dingen op een rijtje uitgelegd te zien.

Ik zou het vervangen met een half theelepeltje maizena. Kan ook. Komt allemaal niet zo nauw, het enige nut is dat het de vorm iets beter zou behouden. Zonder kan ook.
pi_103080372
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 oktober 2011 16:24 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]

Hm, het is wijnsteen ja (maar geen wijnsteenzuur). Geen zuiveringszout.
Klik op plaatje om al die verschillende dingen op een rijtje uitgelegd te zien.

Ik zou het vervangen met een half theelepeltje maizena. Kan ook. Komt allemaal niet zo nauw, het enige nut is dat het de vorm iets beter zou behouden. Zonder kan ook.
Ah, dank voor de opheldering. Ik weet wat ik ga maken als ik ergens eigeel voor nodig heb ;)
Denn was schwer ist, ist auch schön, gut, groß (Beethoven)
// wandelende paradox //
pi_103108763
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 oktober 2011 10:14 schreef celc1us het volgende:
[ afbeelding ]

Pompoensoep! Staat helemaal bovenaan op foodgawker nu! :)
lekker...klein kopje wel ;)
pi_103109185
Mooi! Lekker!
  zaterdag 15 oktober 2011 @ 13:26:02 #138
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_103111132
Zal wel door de pompoen in het midden komen, ik heb echt het idee dat er een theelepel naast ligt :P
pi_103140642
hmmm.... chocolade muffins



  vrijdag 21 oktober 2011 @ 17:37:18 #140
268505 Sinji
Technology wants my soul
pi_103380944
quote:
10s.gif Op zaterdag 17 september 2011 19:54 schreef Sunnythesun het volgende:
Crosspost O-)

Pasta gemaakt:

[ afbeelding ]

met een stoofvleessaus die echt gewoon té lekker was..
Een dampende schaal vol :9
[ afbeelding ]
Tof!

Vandaag weer dit, lekker makkelijk

_MG_2161.jpg

Snel gewokte rosbief, met mie en groenten. Zoetzure vietnamese saus erbij, pure genot!
  zaterdag 22 oktober 2011 @ 20:37:51 #141
268505 Sinji
Technology wants my soul
pi_103427639
Vietnamese Pho!

IMG_0476.jpg
pi_103455527
Dat ziet er heerlijk uit. Wat zit er allemaal in?
  zondag 23 oktober 2011 @ 20:11:06 #143
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_103467152
Het ziet er niet uit: Spicy Pork Sausage & Rice Cakes, een recept van David Chang. Soort kruising tussen Chinese mapo tofu en Koreaanse tteokbokki, beetje vreemd, maar wel lekker. :-)



Voor het recept, klik op bovenstaande foto.
Meer over die koreaanse ricecakes als je op onderstaande foto klikt:



Wel grappig, die rice cakes. Een beetje als taaie, chewy penne. Ik vind ze wel lekker, maar ik lees elders dat veel mensen ze juist heel erg vies vinden. Ha!
pi_103467287
Ik vind het er juist wel heel lekker uitzien. Ben dol op dat soort prutjes.
  zondag 23 oktober 2011 @ 20:19:01 #145
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_103467594
Wat ik grappig vond is de silken tofu die ik eerst met de staafmixer tot gladde saus draaide en toen door de gehaktsaus mikte. Ik had er eigenlijk een hard hoofd in en wilde het bijna niet doen, maar ben blij dat ik het toch deed. Werd de saus heel romig en dikkig van, zonder tofusmaak. Maar ja, dat was ook niet mogelijk boven al die chilisaus, chilipoeder, sichuanpepers en gedroogde chilipepers uit. :D
pi_103483154
quote:
0s.gif Op zondag 23 oktober 2011 20:19 schreef RobinOok het volgende:
Wat ik grappig vond is de silken tofu die ik eerst met de staafmixer tot gladde saus draaide en toen door de gehaktsaus mikte. Ik had er eigenlijk een hard hoofd in en wilde het bijna niet doen, maar ben blij dat ik het toch deed. Werd de saus heel romig en dikkig van, zonder tofusmaak. Maar ja, dat was ook niet mogelijk boven al die chilisaus, chilipoeder, sichuanpepers en gedroogde chilipepers uit. :D
Klinkt ergens wel logisch toch? Heel veel veganisten gebruiken silken tofu op die manier, in plaats van room e.d. En ik ben best benieuwd naar die rice cakes, klinkt als iets wat ik wel kan waarderen :)
Denn was schwer ist, ist auch schön, gut, groß (Beethoven)
// wandelende paradox //
pi_103491844
Appelplaatkoek van vorige week. Ziet er niet fantastisch uit, maar wel erg lekker en makkelijk.

  maandag 24 oktober 2011 @ 13:28:11 #148
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_103494652
quote:
0s.gif Op maandag 24 oktober 2011 00:23 schreef cinnamon_M het volgende:

[..]

Klinkt ergens wel logisch toch? Heel veel veganisten gebruiken silken tofu op die manier, in plaats van room e.d.
Ja, maar ik had dus nooit de behoefte om room te vervangen. Dus had ik het nog nooit uitgeprobeerd. Misschien dat ik dat nu toch eens ga doen, in een subtiel gerecht. Gewoon uit nieuwsgierigheid.
pi_103515023


Gekonfijte sinaasappelschil gedoopt in pure chocolade. Lekker. :9
pi_103515673
Dat zal zeker lekker zijn. :9 Goed idee, we waren toch al aan het confijten. :9
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')