abonnement Unibet Coolblue
  maandag 29 november 2010 @ 09:47:13 #1
267335 Vortix
No Charms Allowed
pi_89287845
Laatste nieuwsbericht vorige topic:

quote:
13s.gif Op maandag 29 november 2010 00:09 schreef Cobra4 het volgende:
zo 28 nov. 22:30
Onderhoud materieel uibesteed

Defensie moet het onderhoud van materieel op grote schaal gaan uitbesteden. Dit eist de Tweede Kamer tijdens een debat met minister Hillen (Defensie). Als proef stelt de VVD voor het onderhoud van de 57 gepantserde Bushmasters die terugkomen uit Afghanistan te laten uitbesteden.

In elk geval vinden het CDA, de PVV en D66 ook dat de krijgsmacht meer onderhoud door mensen van buiten de organisatie moet laten doen. Nu gebeurt dit al sporadisch, maar als het aan de Kamer ligt, wordt dit op korte termijn groots aangepakt.

Onderhoud van zowel Viking- als Fennekvoertuigen wordt nu al deels buiten Defensie gedaan. Om grote schaalvoordelen te halen kan echter beter alles worden uitbesteed, zo vindt de VVD. „De markt kan het veel goedkoper. Wie minder te besteden heeft zal meer moeten uitbesteden en anders moeten aanbesteden”, aldus het liberale Kamerlid Ten Broeke.

De krijgsmacht staat het water financieel aan de lippen. In de Tweede Kamer bestaan grote zorgen over de slagkracht van het leger. Bij de Dienst Materieel Organisatie (DMO) werken 6500 man die zich bezig houden met de reparatie en onderhoud van het materieel. De dienst is naar verwachting pas eind 2012 klaar met het herstel van al het in Afghanistan beschadigd geraakte materieel.

De PVV noemt de staat en omvang van DMO ’rampzalig’. „In die tak snijden en gaan uitbesteden lijkt ons goed. Maar we moeten er wel voor zorgen dat we de regie in handen houden en goede voorwaarden verbinden aan de contracten. Anders zijn Henk en Ingrid straks meer geld kwijt aan onderhoud dan dat we het zelf doen”, stelt PVV-Kamerlid Hernandez.

Ook het CDA steunt de uitbesteding. Maar bij zeer gespecialiseerd werk, zoals bij jachtvliegtuigen en fregatten, ziet CDA-Kamerlid Knops juist een kans om als Nederland ook het onderhoud voor andere landen te doen.

Bron: www.telegraaf.nl
Laatste post vorige topic

quote:
1s.gif Op maandag 29 november 2010 09:44 schreef Vortix het volgende:
Waarom denken die lui daadwerkelijk dat de markt dat goedkoper kan doen? Wat een bak onzin zeg... Dit kabinet begint steeds naarder te worden voor de baas.
Ramble on.
Als je niets zinvols te zeggen hebt kan je maar beter je bek houden | Last.fm | WOOHOO DRESS BLUES WITH A SWORD! | PSN: Private_Jarhead
pi_89288021
ja dat is duidelijk de goede manier :')
  maandag 29 november 2010 @ 10:05:48 #3
267335 Vortix
No Charms Allowed
pi_89288324
Echt, ik ben met de dag blijer dat ik in juni niet een groot gedeelte van mijn prinicipes overboord heb gegooid en niet op de VVD heb gestemd puur en alleen omdat in hun verkiezingsprogramma stond dat ze niet op Defensie zouden gaan bezuinigen.
Als je niets zinvols te zeggen hebt kan je maar beter je bek houden | Last.fm | WOOHOO DRESS BLUES WITH A SWORD! | PSN: Private_Jarhead
pi_89291260
Och, alle politieke partijen hebben één ding gemeen, ze worden niet gehinderd door kennis van zaken, of ze het nou goed voor hebben met DEF of niet ;)
  maandag 29 november 2010 @ 13:47:25 #5
168777 Rave_NL
Obey the Dance Commander!
pi_89295616
De enige manier om nog geld voor Defensie te krijgen is een militaire coup te plegen... :')
Cobra4: "Twijfelen aan de kennis van Rave. :')
EllaN: Rave IS een parel. Mijn parel. Onze parel O+. Voor altijd.
Amphibisch getraind voor het zinkende [DEF]-schip
  Moderator maandag 29 november 2010 @ 14:39:59 #6
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_89297653
of stiekem Belgie binnensluipen en op elk menu friet wijzigen in patat

that ll get things going
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
pi_89298195
_O-
You know how to curl up like a bitch, don't you, reporter?
  maandag 29 november 2010 @ 15:34:26 #8
74865 Pumatje
Wij stelen die kazen!
pi_89300066
hoe de neuq kun je nu geld verdienen door je werkt te laten doen door anderen, dan door lui die je zoiezo toch betaald? snap em niet..

Elke fennek en elke buma hoort gewoon bij een eenheid..

dat betekent dus dat de smod van bepaalde eenheden het rustiger krijgt ofzo?
en nu 1 dag per week uit zijn neus kan vreten omdat werk wordt uitbesteed
[DEF] SC#8 Pumatje, niet geboren maar door de baas verstrekt
  Eindredactie Frontpage / Forummod maandag 29 november 2010 @ 15:42:49 #9
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_89300463
Hillen: probleem bij defensiedienst opgelost

DEN HAAG - De problemen bij de facilitaire dienst van de materieelorganisatie van Defensie zijn opgelost. Dat stelde minister Hans Hillen van Defensie maandag in een overleg met de Tweede Kamer.

De PvdA had opheldering gevraagd over een intern onderzoek naar mogelijke integriteitsschendingen en ander ontoelaatbaar gedrag bij de afdeling van de Defensie Materieel Organisatie (DMO). Dat onderzoek kwam er in 2009 nadat een klokkenluider misstanden had gemeld. Volgens Hillen zijn die aangepakt door alle aanbevelingen van de onderzoekers op te volgen. Dan ga ik ervan uit dat het probleem tot het verleden behoort.

PvdA-Kamerlid Angelien Eijsink had Hillen opgeroepen de klachten van destijds en de schokkende conclusies openbaar te maken. Maar daar voelt de bewindsman niets voor. Het incident, dat in 2008 speelde, is volgens hem intern opgelost. Dan ga je daarna niet alsnog de vuile was buiten hangen om te laten zien wat voor ellende er allemaal in je eigen bedrijf aan de gang is, zei Hillen. Het is volgens hem bovendien niet gebruikelijk om een personeelsvertrouwelijk rapport vrij te geven.

Eijsink vond dat de minister wel erg snel en makkelijk over de kwestie heenstapte. Ze stelde dat lang niet alle aanbevelingen zijn uitgevoerd. VVD-Tweede Kamerlid Han ten Broeke was ook geschrokken door de bevindingen. Om de ongerustheid van de Kamer weg te nemen, wilde hij van de minister in een brief op een rijtje krijgen welke maatregelen dan zijn genomen.

Uit het interne rapport bleek volgens Eijsink dat er door een risicovolle bedrijfsvoering mogelijkheden waren voor onoorbaar gedrag en integriteitsschendingen. Ook pasten medewerkers de voorschriften naar eigen inzicht toe, was er geen stabiele leiding en was er sprake van een verontrustende mate van wantrouwen zowel onderling als jegens leiding en vice versa.

bron: www.telegraaf.nl
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  Eindredactie Frontpage / Forummod maandag 29 november 2010 @ 15:44:08 #10
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_89300518
Wikileaks bevestigt kernwapens in Nederland

DEN HAAG - In de Wikileaks-documenten bevestigt een Amerikaanse diplomaat de aanwezigheid van kernwapens in Nederland. In een bericht van november 2009 van de Amerikaanse ambassade in Duitsland is sprake van kernwapens van de VS in Duitsland, België en Turkije. Het Nederlands kabinet heeft de aanwezigheid van Amerikaanse kernwapens in Nederland nooit bevestigd.

Het bericht van de ambassade aan het ministerie van Buitenlandse Zaken in Washington gaat over een gesprek van de Amerikaanse ambassadeur in Berlijn Philip Murphy, de Amerikaanse diplomaat Phil Gordon en de Duitse nationale veiligheidsadviseur van bondskanselier Angela Merkel, Christop Heusgen.

Die laatste zegt dat Duitsland er niet veel voor voelt om de twintig nucleaire wapens in Duitsland weg te laten halen als Rusland er nog steeds duizenden overhoudt. De diplomaat, Phil Gordon, merkt dan op dat het belangrijk is om eerst alle potentiële consequenties van het Duitse voorstel na te gaan. Bijvoorbeeld, het terugtrekken van nucleaire wapens uit Duitsland en misschien uit België en Nederland kan het voor Turkije politiek heel moeilijk maken om de eigen voorraad aan te houden, zelfs als het overtuigd is van de noodzaak dat wel te doen.

Dat er Amerikaanse kernwapens liggen op de vliegbasis Volkel is weliswaar nooit formeel bevestigd, maar wordt al jaren vermoed. Oud-minister van Buitenlandse Zaken Jozias van Aartsen sprak er twaalf jaar geleden in de Eerste Kamer al impliciet over.

SP-Tweede Kamerlid Harry van Bommel heeft in schriftelijke vragen aan minister Uri Rosenthal van Buitenlandse Zaken direct opheldering gevraagd over de onthulling door Wikileaks. Wat ik al heel lang vermoedde, maar nooit zeker wist, is nu bevestigd, stelde Van Bommel.

Hij vindt dat de Nederlandse regering nu ook openheid kan geven over de aanwezigheid van kernbommen op ons grondgebied zodat we de discussie open kunnen voeren. De SP blijft ernaar streven om de kernwapens uit Nederland terug te sturen naar de VS.

bron: www.telegraaf.nl
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  maandag 29 november 2010 @ 16:33:38 #11
74865 Pumatje
Wij stelen die kazen!
pi_89302816
joh... hear hear
[DEF] SC#8 Pumatje, niet geboren maar door de baas verstrekt
pi_89302937
quote:
1s.gif Op maandag 29 november 2010 15:34 schreef Pumatje het volgende:
hoe de neuq kun je nu geld verdienen door je werkt te laten doen door anderen, dan door lui die je zoiezo toch betaald? snap em niet..

Elke fennek en elke buma hoort gewoon bij een eenheid..

dat betekent dus dat de smod van bepaalde eenheden het rustiger krijgt ofzo?
en nu 1 dag per week uit zijn neus kan vreten omdat werk wordt uitbesteed
Het idee van de mensen uit d'haag is waarschijnlijk dat externe organisaties efficiënter zijn dan defensiepersoneel omdat 'de markt' nagenoeg altijd efficiënter is als gevolg van concurrentie.
You know how to curl up like a bitch, don't you, reporter?
pi_89303145
quote:
Bij de Dienst Materieel Organisatie (DMO) werken 6500 man die zich bezig houden met de reparatie en onderhoud van het materieel.
Als van die 6500 man 100 man daadwerkelijk sleutelen reken ik volgens mij nog ruim.
  maandag 29 november 2010 @ 16:51:59 #14
168777 Rave_NL
Obey the Dance Commander!
pi_89303617
quote:
1s.gif Op maandag 29 november 2010 16:36 schreef hcwp het volgende:

[..]

Het idee van de mensen uit d'haag is waarschijnlijk dat externe organisaties efficiënter zijn dan defensiepersoneel omdat 'de markt' nagenoeg altijd efficiënter is als gevolg van concurrentie.
Gewoon de gehele krijgsmacht privatiseren om het weer commercieel aantrekkelijk te maken. ^O^
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Geen dure missies meer naar de golf van Somalië maar gewoon een groep scheepsoldaten aan boord van alle Nederlandse tankers en vrachtschepen die erlangs varen. Betaald door diezelfde Nederlandse maatschappijen die anders miljoenen aan gijzelaars moeten betalen~!! :Y

Ipv een missie in Irak om de bevolking te vrede en veiligheid te bieden gewoon een gigantische compound creëren op een olieveld. Om daar in een green zone de bevolking in de olieindustrie te laten werken onder veilige condities die wij zelf creëren.

En dat allemaal onder de banner van de NOC (Nieuwe Oost-geörienteerde Compagnie)!

Ik zie potentie!
Cobra4: "Twijfelen aan de kennis van Rave. :')
EllaN: Rave IS een parel. Mijn parel. Onze parel O+. Voor altijd.
Amphibisch getraind voor het zinkende [DEF]-schip
  maandag 29 november 2010 @ 17:01:14 #15
74865 Pumatje
Wij stelen die kazen!
pi_89304029
quote:
1s.gif Op maandag 29 november 2010 16:40 schreef AchJa het volgende:

[..]

Als van die 6500 man 100 man daadwerkelijk sleutelen reken ik volgens mij nog ruim.
ik dacht eerder aan een stuk of 60 man hoogstens.
[DEF] SC#8 Pumatje, niet geboren maar door de baas verstrekt
pi_89306643


Uploaded with ImageShack.us

Vond deze nog op de achterkant van een OnderOfficier.
  maandag 29 november 2010 @ 18:16:54 #18
74865 Pumatje
Wij stelen die kazen!
pi_89307446
52000 diemaco's kosten 96 miljoen gulden.
dus ongeveer 40 miljoen euro.. das echt peanuts
[DEF] SC#8 Pumatje, niet geboren maar door de baas verstrekt
  maandag 29 november 2010 @ 18:37:12 #19
317523 Tactical_lift
jetfuel and dust!
pi_89308345
Hebben wij niet bij de aankoop van die diemaco's niet een stel chinook transport heli's erbij gekregen? Weet iemand daar meer over?
  maandag 29 november 2010 @ 18:39:52 #20
74865 Pumatje
Wij stelen die kazen!
pi_89308462
was volgens mij een deal met voertuigen..
[DEF] SC#8 Pumatje, niet geboren maar door de baas verstrekt
  maandag 29 november 2010 @ 19:04:36 #21
317523 Tactical_lift
jetfuel and dust!
pi_89309582
quote:
1s.gif Op maandag 29 november 2010 18:39 schreef Pumatje het volgende:
was volgens mij een deal met voertuigen..
Tnx Pumatje
  Eindredactie Frontpage / Forummod dinsdag 30 november 2010 @ 00:24:09 #22
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_89327829
quote:
Op maandag 29 november 2010 18:39 schreef Pumatje het volgende:
was volgens mij een deal met voertuigen..
Genoeg tegenorders m.b.t. onderhoud van voertuigen om zonder de knip te openen de deal te kunnen sluiten.
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  Eindredactie Frontpage / Forummod woensdag 1 december 2010 @ 16:38:36 #23
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_89390737
wo 1 dec. 11:58
'Grote kans op meer aanvallen Noord-Korea'

De autoriteiten in Zuid-Korea houden ernstig rekening met meer aanvallen door Noord-Korea. Dat meldde het Zuid-Koreaanse persbureau Yonhap woensdag op basis van uitspraken van Won Sei-hoon, de topman van de Nationale Inlichtingen Dienst, in het parlement van Zuid-Korea.

„Er is een grote kans dat het Noorden een nieuwe aanval zal uitvoeren”, zei de spionagechef, een week na de artillerieaanval op het Zuid-Koreaanse eiland Yeonpyeong. Daardoor kwamen twee militairen en twee burgers om het leven.

De inlichtingendienst stelt dat de aanval een reactie is op onrust in Noord-Korea, die wordt gevoed door de opvolging van dictator Kim Jong-il door een van diens zonen en door de economische malaise in het land.

Bron: www.telegraaf.nl
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  Eindredactie Frontpage / Forummod woensdag 1 december 2010 @ 16:41:49 #24
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_89390881
wo 1 dec. 8:14
Poetin waarschuwt NAVO om raketschild

Rusland zal nucleaire wapens en aanvalstroepen opstellen wanneer het wordt uitgesloten bij de opbouw van een westers anti-raketsysteem. Dit zei de Russische premier Vladimir Poetin woensdag bij opnames voor een vraaggesprek voor een Amerikaans praatprogramma. De bedreiging van Europa door raketten is iets wat gezamenlijk moet worden aangepakt, aldus Poetin.

Poetin herhaalde de Russische bezorgdheid over een plan van de NAVO om een raketschild op te bouwen. President Dmitri Medvedev waarschuwde dinsdag in zijn jaarlijkse rede voor het parlement voor een nieuwe wapenwedloop als er geen akkoord komt over het raketschild.

De NAVO heeft Rusland aangeboden mee te doen met de ontwikkeling van het raketschild. Westerse mogendheden baseren dat plan op de vrees voor raketaanvallen vanuit het Midden-Oosten en vooral vanuit Iran.

Bron: www.telegraaf.nl
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  woensdag 1 december 2010 @ 16:57:27 #25
102442 demspec
Tequilla suicide
pi_89391732
quote:
1s.gif Op woensdag 1 december 2010 16:41 schreef Cobra4 het volgende:
wo 1 dec. 8:14
Poetin waarschuwt NAVO om raketschild

Rusland zal nucleaire wapens en aanvalstroepen opstellen wanneer het wordt uitgesloten bij de opbouw van een westers anti-raketsysteem. Dit zei de Russische premier Vladimir Poetin woensdag bij opnames voor een vraaggesprek voor een Amerikaans praatprogramma. De bedreiging van Europa door raketten is iets wat gezamenlijk moet worden aangepakt, aldus Poetin.

Poetin herhaalde de Russische bezorgdheid over een plan van de NAVO om een raketschild op te bouwen. President Dmitri Medvedev waarschuwde dinsdag in zijn jaarlijkse rede voor het parlement voor een nieuwe wapenwedloop als er geen akkoord komt over het raketschild.

De NAVO heeft Rusland aangeboden mee te doen met de ontwikkeling van het raketschild. Westerse mogendheden baseren dat plan op de vrees voor raketaanvallen vanuit het Midden-Oosten en vooral vanuit Iran.

Bron: www.telegraaf.nl
Had rusland op de afgelopen navo top niet juist ingestemd met een raketschild?
  woensdag 1 december 2010 @ 17:04:28 #26
267335 Vortix
No Charms Allowed
pi_89392129
'wanneer het wordt uitgesloten bij de opbouw...'

Ze hadden inderdaad ingestemd.
Als je niets zinvols te zeggen hebt kan je maar beter je bek houden | Last.fm | WOOHOO DRESS BLUES WITH A SWORD! | PSN: Private_Jarhead
  woensdag 1 december 2010 @ 17:21:18 #27
168777 Rave_NL
Obey the Dance Commander!
pi_89392929
Als ze worden uitgesloten van de bouw wantrouwen ze het dat het enkel tegen het midden-oosten is, ipv stiekem toch wel tegen Rusland zelf.

Imo.
Cobra4: "Twijfelen aan de kennis van Rave. :')
EllaN: Rave IS een parel. Mijn parel. Onze parel O+. Voor altijd.
Amphibisch getraind voor het zinkende [DEF]-schip
pi_89393129
Zo'n raketschild verzwakt hun positie natuurlijk. Stel je voor dat Amerika een Russisch raketschild in de achtertuin kreeg, dan waren de spreekwoordelijke rapen gaar.
pi_89393749
quote:
12s.gif Op woensdag 1 december 2010 17:26 schreef Sloggi het volgende:
Zo'n raketschild verzwakt hun positie natuurlijk. Stel je voor dat Amerika een Russisch raketschild in de achtertuin kreeg, dan waren de spreekwoordelijke rapen gaar.
Dat is natuurlijk een vergelijk van appels en peren.
  woensdag 1 december 2010 @ 17:47:28 #30
267335 Vortix
No Charms Allowed
pi_89394013
Neemt niet weg dat het voor Rusland een verzwakking is voor hun positie, omdat ze bij bepaalde staten minder invloed kunnen uitoefenen omdat ze de 'er staan raketten op jullie gericht hoor' kaart niet meer kunnen spelen.
Als je niets zinvols te zeggen hebt kan je maar beter je bek houden | Last.fm | WOOHOO DRESS BLUES WITH A SWORD! | PSN: Private_Jarhead
pi_89394058
quote:
1s.gif Op woensdag 1 december 2010 17:40 schreef Sine_Pari het volgende:

[..]

Dat is natuurlijk een vergelijk van appels en peren.
Waarom? Omdat de VS de 'good guys' zijn?
pi_89394179
quote:
14s.gif Op woensdag 1 december 2010 17:48 schreef Sloggi het volgende:

[..]

Waarom? Omdat de VS de 'good guys' zijn?
Nee denk eens aan de geographishe lage. ;)
pi_89394534
Ik heb het niet direct over het strategische aspect, maar over de machtspolitieke aspect dat Vortix al aanstipt. De 'big stick' van Rusland wordt een stuk minder indrukwekkend als hun raketten ineens waardeloos zijn.

De VS hebben sowieso een stuk minder te vrezen met al dat water om hun heen, daar heb je gelijk in mocht je daarop doelen. Feit is dat de VS een raketschild van een ander machtsblok niet graag op 500 kilometer van de eigen grens zouden hebben staan.

[ Bericht 8% gewijzigd door #ANONIEM op 01-12-2010 18:02:03 ]
pi_89395172
Buiten het water om, er zitten in de regio nu ook niet zulke gevaarlijke gekken als men die in de buurt van Europa heeft. Het is dan ook meer zo dat Putin gaarne een slaatje er uit probeert te slaan, iets wat hem schijnbaar ook elke keer weer lukt, omdat er zowel hier als in Europa politici zitten die maar al te vaak niet weten waar het overgaat, maar desondanks een menig hebben.
pi_89400520
quote:
1s.gif Op maandag 29 november 2010 15:44 schreef Cobra4 het volgende:
Wikileaks bevestigt kernwapens in Nederland

DEN HAAG - In de Wikileaks-documenten bevestigt een Amerikaanse diplomaat de aanwezigheid van kernwapens in Nederland. In een bericht van november 2009 van de Amerikaanse ambassade in Duitsland is sprake van kernwapens van de VS in Duitsland, België en Turkije. Het Nederlands kabinet heeft de aanwezigheid van Amerikaanse kernwapens in Nederland nooit bevestigd.

Het bericht van de ambassade aan het ministerie van Buitenlandse Zaken in Washington gaat over een gesprek van de Amerikaanse ambassadeur in Berlijn Philip Murphy, de Amerikaanse diplomaat Phil Gordon en de Duitse nationale veiligheidsadviseur van bondskanselier Angela Merkel, Christop Heusgen.

Die laatste zegt dat Duitsland er niet veel voor voelt om de twintig nucleaire wapens in Duitsland weg te laten halen als Rusland er nog steeds duizenden overhoudt. De diplomaat, Phil Gordon, merkt dan op dat het belangrijk is om eerst alle potentiële consequenties van het Duitse voorstel na te gaan. Bijvoorbeeld, het terugtrekken van nucleaire wapens uit Duitsland en misschien uit België en Nederland kan het voor Turkije politiek heel moeilijk maken om de eigen voorraad aan te houden, zelfs als het overtuigd is van de noodzaak dat wel te doen.

Dat er Amerikaanse kernwapens liggen op de vliegbasis Volkel is weliswaar nooit formeel bevestigd, maar wordt al jaren vermoed. Oud-minister van Buitenlandse Zaken Jozias van Aartsen sprak er twaalf jaar geleden in de Eerste Kamer al impliciet over.

SP-Tweede Kamerlid Harry van Bommel heeft in schriftelijke vragen aan minister Uri Rosenthal van Buitenlandse Zaken direct opheldering gevraagd over de onthulling door Wikileaks. Wat ik al heel lang vermoedde, maar nooit zeker wist, is nu bevestigd, stelde Van Bommel.

Hij vindt dat de Nederlandse regering nu ook openheid kan geven over de aanwezigheid van kernbommen op ons grondgebied zodat we de discussie open kunnen voeren. De SP blijft ernaar streven om de kernwapens uit Nederland terug te sturen naar de VS.

bron: www.telegraaf.nl
Ff serieus.. wij hebben toch geen kernwapens?
Er was eens....
  Eindredactie Frontpage / Forummod woensdag 1 december 2010 @ 20:08:21 #36
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_89400566
quote:
Op woensdag 1 december 2010 20:07 schreef Maitje het volgende:

[..]

Ff serieus.. wij hebben toch geen kernwapens?
Wil je een officieel antwoord?
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  Moderator woensdag 1 december 2010 @ 20:08:50 #37
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_89400594
nee WIJ hebben geen kernwapens O-)
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
pi_89400993
quote:
1s.gif Op woensdag 1 december 2010 20:08 schreef Cobra4 het volgende:

[..]

Wil je een officieel antwoord?
Nouja, in het bericht staat dat wij dat nooit hebben bevestigd al niet ontkend... dus tja. Ik neem aan dat wij ze niet hebben, maar miss dat jullie iets anders wisten.. :)
Er was eens....
  Eindredactie Frontpage / Forummod woensdag 1 december 2010 @ 20:19:24 #39
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_89401148
quote:
Op woensdag 1 december 2010 20:16 schreef Maitje het volgende:

[..]

Nouja, in het bericht staat dat wij dat nooit hebben bevestigd al niet ontkend... dus tja. Ik neem aan dat wij ze niet hebben, maar miss dat jullie iets anders wisten.. :)
Zie de post van sp3c. ;)
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
pi_89401296
Wanneer zijn die dingen eigenlijk hier geplaatst? Er staat me iets van bij dat het onder Van Agt was.
  woensdag 1 december 2010 @ 20:30:09 #41
74865 Pumatje
Wij stelen die kazen!
pi_89401752
quote:
1s.gif Op woensdag 1 december 2010 20:07 schreef Maitje het volgende:

[..]

Ff serieus.. wij hebben toch geen kernwapens?
{ kiddin'me ?
[DEF] SC#8 Pumatje, niet geboren maar door de baas verstrekt
  woensdag 1 december 2010 @ 21:01:57 #42
168777 Rave_NL
Obey the Dance Commander!
pi_89403760
quote:
1s.gif Op woensdag 1 december 2010 20:16 schreef Maitje het volgende:

[..]

Nouja, in het bericht staat dat wij dat nooit hebben bevestigd al niet ontkend... dus tja. Ik neem aan dat wij ze niet hebben, maar miss dat jullie iets anders wisten.. :)
..dan zullen wij de eerste zijn die het speciaal voor jou op een openbaar forum zullen posten! O+
Cobra4: "Twijfelen aan de kennis van Rave. :')
EllaN: Rave IS een parel. Mijn parel. Onze parel O+. Voor altijd.
Amphibisch getraind voor het zinkende [DEF]-schip
pi_89404568
quote:
17s.gif Op woensdag 1 december 2010 21:01 schreef Rave_NL het volgende:

[..]

..dan zullen wij de eerste zijn die het speciaal voor jou op een openbaar forum zullen posten! O+
O+ wat lief!

quote:
1s.gif Op woensdag 1 december 2010 20:30 schreef Pumatje het volgende:

[..]

{ kiddin'me ?
Waarom? Is dat echt zo'n rare vraag?!

quote:
1s.gif Op woensdag 1 december 2010 20:19 schreef Cobra4 het volgende:

[..]

Zie de post van sp3c. ;)
thnx ;)
Er was eens....
pi_89404641
quote:
1s.gif Op woensdag 1 december 2010 21:15 schreef Maitje het volgende:
Waarom? Is dat echt zo'n rare vraag?!
Och het komt slechts elk jaar wel weer in het nieuws :P
pi_89404754
quote:
1s.gif Op woensdag 1 december 2010 21:16 schreef Druid het volgende:

[..]

Och het komt slechts elk jaar wel weer in het nieuws :P
Oke, dan is mij dat niet opgevallen :@.
Er was eens....
  woensdag 1 december 2010 @ 21:49:12 #46
267335 Vortix
No Charms Allowed
pi_89406488
Wj hebben ze niet, maar de Amerikanen wel. En dat een paar van die Amerikaanse wapens op Nederlands grondgebied liggen is al jaren algemene kennis maar nooit officieel toegegeven. Maar uit die Wikileaks berg blijkt dus dat ze er ook daadwerkelijk liggen :P
Als je niets zinvols te zeggen hebt kan je maar beter je bek houden | Last.fm | WOOHOO DRESS BLUES WITH A SWORD! | PSN: Private_Jarhead
  Eindredactie Frontpage / Forummod woensdag 1 december 2010 @ 21:50:05 #47
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_89406554
quote:
Op woensdag 1 december 2010 21:49 schreef Vortix het volgende:
Wj hebben ze niet, maar de Amerikanen wel. En dat een paar van die Amerikaanse wapens op Nederlands grondgebied liggen is al jaren algemene kennis maar nooit officieel toegegeven. Maar uit die Wikileaks berg blijkt dus dat ze er ook daadwerkelijk liggen :P
Tenminste, dat claimt wikileaks.
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  Moderator woensdag 1 december 2010 @ 21:55:06 #48
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_89406875
nee wikileaks heeft een document waarvanhet claimt dat het van een of andere amerikaanse ambassade online gezet waarin gehint word naar de aanwezigheid van Amerikaanse kernwapens in Nederland

boeie
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
  Eindredactie Frontpage / Forummod woensdag 1 december 2010 @ 21:58:33 #49
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_89407102
quote:
Op woensdag 1 december 2010 21:55 schreef sp3c het volgende:
nee wikileaks heeft een document waarvanhet claimt dat het van een of andere amerikaanse ambassade online gezet waarin gehint word naar de aanwezigheid van Amerikaanse kernwapens in Nederland

boeie
Correct.

Toch leuk om te zien dat een document van Onkruit daar terecht gekomen is. :P
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
pi_89407254
quote:
1s.gif Op woensdag 1 december 2010 21:49 schreef Vortix het volgende:
Wj hebben ze niet, maar de Amerikanen wel. En dat een paar van die Amerikaanse wapens op Nederlands grondgebied liggen is al jaren algemene kennis maar nooit officieel toegegeven. Maar uit die Wikileaks berg blijkt dus dat ze er ook daadwerkelijk liggen :P
Duidelijke taal.. danku :)
Er was eens....
  woensdag 1 december 2010 @ 22:03:12 #51
267335 Vortix
No Charms Allowed
pi_89407353
quote:
Op woensdag 1 december 2010 21:50 schreef Cobra4 het volgende:

[..]

Tenminste, dat claimt wikileaks.
Ah, ik dacht het er daadwerkelijk letterlijk in stond :)
Als je niets zinvols te zeggen hebt kan je maar beter je bek houden | Last.fm | WOOHOO DRESS BLUES WITH A SWORD! | PSN: Private_Jarhead
  Eindredactie Frontpage / Forummod woensdag 1 december 2010 @ 22:08:52 #52
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_89407630
quote:
Op woensdag 1 december 2010 22:03 schreef Vortix het volgende:

[..]

Ah, ik dacht het er daadwerkelijk letterlijk in stond :)
Ik heb dat document nog nergens gevonden.
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
pi_89409705
De nucleaire tak van defensie;

http://www.19afdva.nl/
  Eindredactie Frontpage / Forummod donderdag 2 december 2010 @ 15:19:18 #54
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_89430836
do 2 dec. 14:03
Supergeweer tegen Taliban

De XM25 moet volgens de VS het nieuwe superwapen tegen de Taliban in Afghanistan worden. Met de machine is het mogelijk een vijand tot op 700 meter afstand uit te schakelen, zelfs als de persoon zich achter een muur of in een gebouw bevindt.

Met een kompas en een geavanceerd vizier richt de schutter een laser op de muur waarachter de vijand zich begeeft. De machine berekent zo automatisch de afstand tot het doel en programmeert in het munitiemagazijn dat de kogel pas achter de muur tot ontploffing wordt gebracht.

De XM25 is vijf keer doeltreffender dan elk ander vuurwapen, zo meldt Het Laatste Nieuws. Het supergeweer kost minder dan 2.000 euro, een kogel 12 euro. Het apparaat moet volgens de Verenigde Staten de grootste nachtmerrie van de Taliban worden en zal vanaf volgende week in gebruik worden genomen.

Bron: wwwntelegraaf.nl
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  Eindredactie Frontpage / Forummod donderdag 2 december 2010 @ 15:29:12 #55
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_89431241
'Nederland wilde af van kernwapens'

Laatst gewijzigd: 02-12-10 10:45


AMSTERDAM - Nederland heeft vorig jaar een voorstel gedaan om de Amerikaanse kernwapens uit Nederland weg te halen.

Dat blijkt uit een Amerikaans diplomatiek memo dat is uitgelekt via de klokkenluiderssite Wikileaks.

Nederland deed het voorstel binnen de NAVO, samen met Duitsland en Italië, blijkt uit het memo, geschreven door de Amerikaanse ambassade in Brussel voor minister van Buitenlandse Zaken Hillary Clinton.

Duitsland en Italië

Duitsland en Italië wilden net als Nederland af van de Amerikaanse kernwapens op hun grondgebied. De Belgische premier Yves Leterme wilde aansluiten bij het initiatief, maar hij werd teruggefloten door zijn ministers van Buitenlandse Zaken en Defensie.

Uit documenten die Wikileaks eerder deze week heeft gepubliceerd, bleek al dat er Amerikaanse kernwapens in Nederland liggen. Dat geldt al jaren als een publiek geheim, maar het kabinet wil er niets over zeggen.

Minister van Buitenlandse Zaken Uri Rosenthal (VVD) weigerde ook deze week in te gaan op de vraag of er wel of geen kernwapens in Nederland liggen.

© Novum
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  donderdag 2 december 2010 @ 15:37:35 #56
74865 Pumatje
Wij stelen die kazen!
pi_89431589
Telegraaf weer... :')

is geen geweer...
ding schiet 25mm granaten af.

en het is al langer mogelijk patronen te programmeren.
[DEF] SC#8 Pumatje, niet geboren maar door de baas verstrekt
pi_89432317
Goh, en het kost minder dan 2000 euro, wist niet dat de dollar zover gezakt is... $25000 is toch echt wel wat meer dan 2000 euro :')
  Eindredactie Frontpage / Forummod donderdag 2 december 2010 @ 16:24:52 #58
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_89433920
do 2 dec. 14:57
Granaat VS doodde Britse hulpverleenster

De ontvoerde Britse hulpverleenster die begin oktober overleed tijdens een bevrijdingsactie in Afghanistan, vond de dood door een granaat die door een Amerikaanse militair was geworpen. Dat heeft de Britse minister van Buitenlandse Zaken William Hague donderdag gezegd in het parlement.

De 36-jarige Linda Norgrove was ontvoerd door de radicaalislamitische Talibanbeweging. Amerikaanse commando's probeerden haar te bevrijden, maar de actie liep uit op een bloedbad.

In eerste instantie meldde de internationale troepenmacht dat de dood van de vrouw zou zijn veroorzaakt door haar ontvoerders. Onderzoek heeft nu uitgewezen dat Norgrove stierf door granaatscherven in haar hoofd en borststreek. De commando's zijn volgens Hague berispt omdat ze informatie over de gegooide granaat hebben achtergehouden.

Bron: www.telegraaf.nl
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  donderdag 2 december 2010 @ 17:21:01 #59
267335 Vortix
No Charms Allowed
pi_89437639
Ai.
Als je niets zinvols te zeggen hebt kan je maar beter je bek houden | Last.fm | WOOHOO DRESS BLUES WITH A SWORD! | PSN: Private_Jarhead
pi_89438013
quote:
1s.gif Op donderdag 2 december 2010 15:19 schreef Cobra4 het volgende:
do 2 dec. 14:03
Supergeweer tegen Taliban

De XM25 moet volgens de VS het nieuwe superwapen tegen de Taliban in Afghanistan worden. Met de machine is het mogelijk een vijand tot op 700 meter afstand uit te schakelen, zelfs als de persoon zich achter een muur of in een gebouw bevindt.

Met een kompas en een geavanceerd vizier richt de schutter een laser op de muur waarachter de vijand zich begeeft. De machine berekent zo automatisch de afstand tot het doel en programmeert in het munitiemagazijn dat de kogel pas achter de muur tot ontploffing wordt gebracht.

De XM25 is vijf keer doeltreffender dan elk ander vuurwapen, zo meldt Het Laatste Nieuws. Het supergeweer kost minder dan 2.000 euro, een kogel 12 euro. Het apparaat moet volgens de Verenigde Staten de grootste nachtmerrie van de Taliban worden en zal vanaf volgende week in gebruik worden genomen.

Bron: wwwntelegraaf.nl
Wat kost een normale kogel (patroon) eigenlijk, een 5.56?
  donderdag 2 december 2010 @ 17:39:24 #61
267335 Vortix
No Charms Allowed
pi_89438412
Geen drol, in bulk.
Als je niets zinvols te zeggen hebt kan je maar beter je bek houden | Last.fm | WOOHOO DRESS BLUES WITH A SWORD! | PSN: Private_Jarhead
  Eindredactie Frontpage / Forummod zaterdag 4 december 2010 @ 08:28:49 #62
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_89508879
Alleen zomeruniformen voor rekruten
door Roy Klopper

OIRSCHOT -
Terwijl het vriest dat het kraakt, worden nieuwe rekruten van de landmacht doodleuk op bivak gestuurd terwijl zij alleen maar over zomeruniformen beschikken.

Tientallen jonge soldaten die momenteel hun basisopleiding volgen, moeten zich maandag in Oirschot melden om van daaruit dagenlang in de ijzige buitenlucht te opereren. Individuele leden van deze groep luiden nu de noodklok omdat ze de sneeuw worden ingestuurd zonder deugdelijke winteruitrusting. In de kledingpakketten die de bij roc's opgeleide toekomstige soldaten onlangs ontvingen, ontbreken veelal een muts, handschoenen, een winterjack, thermisch ondergoed en leren laarzen. "Eind augustus was dat nog niet zo erg, maar nu het echt vriest zijn die spullen onmisbaar", zo klagen de leerling-soldaten. Volgens vakbonden zijn ook bij de aloude schoolbataljons aspirant-soldaten onvolledig uitgerust.

"Zwervers halen we in Nederland van de straat, maar onze militairen sturen we slecht gekleed de vrieskou in", zo moppert de vader van een van de jongeren.

Militaire vakbonden zagen de problemen allang aankomen: "Het is officieel beleid van Defensie om minder prioriteit te geven aan de uitrusting van jongeren die via de roc-opleidingen instromen. Nu zien we de wrange gevolgen van dit beleid. Het is te gek voor woorden dat een bedrijf zijn personeel niet voorziet van deugdelijke spullen", zo foetert voorzitter Jean Debie van de VBM/NOV.

Bron: www.telegraaf.nl
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  Eindredactie Frontpage / Forummod zaterdag 4 december 2010 @ 08:34:50 #63
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_89508897
Topmilitair verdedigde papaverteelt Uruzgan

RIJSWIJK - De Nederlandse generaal-majoor Ton van Loon adviseerde een Amerikaanse topdiplomaat dat het Westen niet te hard moet aandringen op het uitroeien van papaverteelt in de Afghaanse provincie Uruzgan. Van Loon voerde destijds, in april 2007, het NAVO-commando over Zuid-Afghanistan.

Dat blijkt uit een Amerikaans diplomatiek verslag dat is gelekt op de onthullingssite WikiLeaks.

Van Loon sprak met directeur John Walters van het Amerikaanse bureau voor drugscontrolebeleid. In het gesprek verdedigde Van Loon gouverneur Monib van Uruzgan, die geen enkele actie ondernam om de papaver te bestrijden. Van Loon argumenteerde dat de gouverneur geen controle had over de veiligheidssituatie. Bovendien is de regio extreem arm. Dus totdat er alternatieve inkomstenbronnen beschikbaar zijn, zou de internationale gemeenschap niet te hard moeten aandringen op vernietiging.

Bron: www.telegraaf.nl
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  Eindredactie Frontpage / Forummod zaterdag 4 december 2010 @ 08:37:11 #64
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_89508904
'Duitsers gaan missie Afghanistan beschermen'

AMSTERDAM - Duitse soldaten gaan voor bescherming zorgen bij een eventuele nieuwe Nederlandse missie in Afghanistan. Dat is een van de mogelijkheden die het kabinet bespreekt, meldt De Telegraaf zaterdag.

Het kabinet wil politietrainers naar Afghanistan sturen. Die hebben bescherming nodig van militairen, maar de oppositie in de Tweede Kamer wil niet dat de Nederlandse missie een militair karakter krijgt.

Daarom is er nu een plan om slechts enkele tientallen Nederlandse militairen mee te sturen. Verder zouden de Duitsers vanuit de Noord-Afghaanse stad Kunduz te hulp schieten.

Opvatting oppositie

De opvatting van de oppositie is van belang, omdat de PVV tegen elke nieuwe Afghanistanmissie is. Het kabinet onderhandelt daarom al weken met oppositiepartijen.

Komende week zou duidelijk moeten worden of er een Kamermeerderheid is. Volgens de Telegraaf zijn er ook nog andere scenario's dan bescherming door Duitse militairen.

bron: www.nu.nl
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  Eindredactie Frontpage / Forummod zaterdag 4 december 2010 @ 09:18:49 #65
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_89509108
Hillen en Rosenthal bieden Israël hulp bij bosbrand
3 december 2010, 19.59 uur

Nederland stuurt 1 Chinook- en 3 Courgar-transporthelikopters naar Israël voor de bestrijding van een grote bosbrand nabij de stad Haifa. Dat hebben de ministers Rosenthal en Hillen vandaag besloten. De brand die sinds gisteren woedt, is door droogte en harde wind moeilijk te blussen. Het is de grootste brand in het bestaan van de staat Israël.

De helikopters vertrekken naar verwachting morgen en arriveren dan begin van de week in de omgeving van Haifa. Defensie levert de toestellen en het ministerie van Buitenlandse Zaken betaalt de inzet.

Bambi-bucket
Dankzij een flexibele waterzak die onder de helikopter hangt, de zogenoemde bambi-bucket, zijn de toestellen in staat water over een vuurzee uit te storten. De Cougar kan 2500 liter water per keer vervoeren, een Chinook 10.000 liter. De toestellen kunnen water slepend over een vuurhaard verspreiden of in één keer deponeren. Om uitbreiding van de brand te voorkomen en objecten af te schermen is het ook mogelijk een watergordijn te leggen.

Blussen
Cougar- en Chinook-transporthelikopters van de Koninklijke Luchtmacht zijn de afgelopen jaren meerdere keren ingezet voor blusdoeleinden. Zo assisteerden zij onder meer bij de cacaobrand in Zaandam, een natuurbrand bij Austerlitz, een brand in een opslagloods in Venlo en duinbranden bij Heemskerk en in de gemeenten Bergen, Oisterwijk en Goirle. Internationaal boden de toestellen hulp bij grote bosbranden in Portugal (2006) en Griekenland (2007).

Bron: www.defensie.nl
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  Eindredactie Frontpage / Forummod zaterdag 4 december 2010 @ 09:38:00 #66
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_89509279
De Zeven Provinciën terug uit Somalië

DEN HAAG - Het marinefregat Hr. Ms. De Zeven Provinciën keert zaterdag terug in de thuishaven in Den Helder na een missie bij Somalië tegen piraterij. Het luchtverdedigings- en commandofregat deed zes maanden lang mee met de NAVO-missie Ocean Shield.

De Zeven Provinciën verijdelde onder meer een aanval van piraten op een tanker. De NAVO stemt de operaties voor de kust van Afrika af met de EU-missie en andere initiatieven.

Op dit moment is het bevoorradingsschip Hr. Ms. Amsterdam ook nog actief bij Somalië, tot 10 december. Dat schip wordt afgelost door het luchtverdedigings- en commandofregat Hr. Ms. De Ruyter. Dat schip wordt het stafschip van Ocean Shield, maar vertrok iets later dan gepland uit Nederland vanwege motorproblemen.

Bron: www.telegraaf.nl
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
pi_89512603
quote:
1s.gif Op zaterdag 4 december 2010 08:34 schreef Cobra4 het volgende:
Topmilitair verdedigde papaverteelt Uruzgan

RIJSWIJK - De Nederlandse generaal-majoor Ton van Loon adviseerde een Amerikaanse topdiplomaat dat het Westen niet te hard moet aandringen op het uitroeien van papaverteelt in de Afghaanse provincie Uruzgan. Van Loon voerde destijds, in april 2007, het NAVO-commando over Zuid-Afghanistan.

Dat blijkt uit een Amerikaans diplomatiek verslag dat is gelekt op de onthullingssite WikiLeaks.

Van Loon sprak met directeur John Walters van het Amerikaanse bureau voor drugscontrolebeleid. In het gesprek verdedigde Van Loon gouverneur Monib van Uruzgan, die geen enkele actie ondernam om de papaver te bestrijden. Van Loon argumenteerde dat de gouverneur geen controle had over de veiligheidssituatie. Bovendien is de regio extreem arm. Dus totdat er alternatieve inkomstenbronnen beschikbaar zijn, zou de internationale gemeenschap niet te hard moeten aandringen op vernietiging.

Bron: www.telegraaf.nl
Is dit nu zo bijzonder? Lijkt me toch een te verdedigen standpunt.
  zondag 5 december 2010 @ 10:55:44 #68
110987 ErwinRommel
De woestijnvos. Een legende.
pi_89543980
quote:
Geen wintertenue voor stagiairs defensie
zaterdag 04 december 2010 | 12:42 | Laatst bijgewerkt op: zaterdag 04 december 2010 | 12:50
Tekstgrootte

oirschot - Militairen in opleiding die maandag in Oirschot hun stage gaan lopen, moeten het stellen zonder wintertenue.

Defensie stelt ondanks het koude weer slechts zomerkleding beschikbaar. Dat zegt voorzitter Jean Debie namens de vakbonden voor defensiepersoneel en voor jonge beroepsmilitairen. De rekruten hebben de keuze tussen kleumen in het zomergoed van defensie, of eigen winterkleding. "Ik hoop dat mensen zelf zorgen voor een goede jas", zegt Debie.

Het probleem met slechte uitrustingen speelt volgens hem al jaren. "Wij vinden dat als defensie mensen stage laat lopen, het ook moet zorgen voor goede uitrusting. Dus een goede jas, en als er in het veld wordt overnacht ook een goede slaapzak."

Op de internetsite van de vakbond BBTV wordt volop geklaagd over de slechte uitrusting. Volgens de site kopen sommige militairen zelfs hun groene handdoeken bij de Hema.
http://www.ed.nl/regio/ei(...)agiairs-defensie.ece
Vulneratus nec Victus The Spirit Will Never Leave Us.
pi_89544144
quote:
quote:
Ellende met kleding en uitrusting wordt alleen maar erger
woensdag, 30 juni 2010 14:19

De problemen met kleding en uitrusting worden nog erger dan ze nu al zijn. Dat blijkt uit uitspraken van de minister van Defensie (Van Middelkoop). De BBTV en de VBM|NOV vragen zich af hoe lang Defensie nog doorgaat met het verkwanselen van de professionele uitstraling, die Defensie zo graag wil hebben.
Leden van de Tweede Kamer hadden in de vorige XRcise het artikel 'Problemen met kleding en uitrusting' gelezen. In dat artikel schreven we over het ontbreken van gevechtslaarzen, helmovertrekken, naamlinten, jassen, rugzakken, en ga zo maar door. Sommigen militairen vertelden al een jaar op hun spullen te wachten. Twee politici van de VVD (Ten Broeke en Van Miltenburg) schrokken zo van dit artikel, dat ze om opheldering hebben gevraagd bij de minister van Defensie.

Van de antwoorden van de minister word je niet blij.

De minister schrijft dat er problemen zijn met het exploitatiebudget. In andere woorden: er is te weinig geld. Daarom zal Defensie niet snel nieuwe aankopen doen en worden andere aankopen uitgesteld. Dan hebben we het ook over de broodnodige aankopen van nieuwe kleding en uitrusting.

Defensie gaat nu voorrang geven aan het kopen van gevechtslaarzen. Van een aantal schoenmaten is de voorraad nul. Maar er is nu weer geld vrijgemaakt voor de aankoop van nieuwe laarzen. Als na de zomer de opleidingen beginnen, zouden alle maten er weer moeten zijn.

Dat betekent wel dat de andere artikelen géén voorrang krijgen. Sterker nog: de voorraden zullen helemaal niet worden aangevuld, zo zegt de minister. Het is nog erger: zelfs bestellingen die al gedaan zijn, worden door Defensie opgeschort. Wat dit voor jou als militair betekent, kan je wel raden. Inmiddels is het normaal, dat beëdigingen in 'werkpak' gedaan worden. Gewoon omdat er geen DT is.

De tekorten gaan dus niet afnemen, maar nog verder toenemen! De minister zegt glashard dat hij het geld niet heeft om de tekorten weg te werken.

Om de tekorten terug te dringen is behalve geld inmiddels ook veel tijd nodig. Voor sommige goederen zou het sowieso, ook al was er wel geld, al een jaar duren voordat de voorraden zijn aangevuld. Dat is omdat er bij grote aankopen rekening moet worden gehouden met Europese regels. Die regels komen erop neer dat als Defensie bijvoorbeeld een paar duizend jassen wil bestellen, alle fabrikanten, ook in het buitenland, mee moeten kunnen dingen naar die opdracht. Daardoor duurt het veel langer.

Defensie hamert regelmatig op de voor het personeel geldende 'gedragscode'. In die gedragscode staat dat de militair moet beseffen dat hij deel uitmaakt van een professionele organisatie.

Maar Defensie is niet eens in staat om militairen naar behoren te kleden! Door het ontbreken van allerlei spullen is een organisatie met een professionele uitstraling ver te zoeken.

Als oplossing hoopt Defensie tegen betaling gebruik te gaan maken van de voorraden van Navo-partners, die hun zaken wel op orde hebben. Ook wil Defensie kijken of iedereen alles uit zijn PGU/PSU wel echt nodig heeft ...

Nou, dan kopen we die spullen maar weer zelf ...

Dat horen we van veel militairen, dat ze zelf sokken, schoenen, een smockjas of andere spullen gekocht hebben, die eigenlijk voor rekening van de baas hadden moeten zijn. Vaak zijn, bijvoorbeeld bij dumpschops, dezelfde artikelen wel verkrijgbaar. Militairen moeten hun gevechtslaarzen kopen in de winkel en hun groene handdoeken bij de Hema.

Géén vergoeding

De BBTV vindt, dat als Defensie er niet in slaagt om de doorlooptijden te verbeteren, dat er dan op zijn minst een vergoeding moet komen voor het zelf aanschaffen van je PGU/PSU. De BBTV heeft dus een voorstel gedaan, dat Defensie hier een vergoeding voor zou geven. Vaak loopt het namelijk in de honderden euro's, en soms zelfs meer dan dat. En het gaat dan om kosten die alleen maar gemaakt worden omdat Defensie in gebreke blijft.

Maar ook daar wil Defensie niet aan meewerken. Defensie vindt sowieso niet dat je zelf spullen voor je werk moet aanschaffen. De reden daarvoor is, dat de kwaliteit van die spullen niet is getest. Op zich heeft Defensie daarmee wel een punt. Maar dan moet het product van Defensie er natuurlijk wel zijn!! En soms gaat het om dingen uit het SMP programma, die militairen zelf in de winkel kopen.
is van de site van de Vakbond BBTV(sluit aan op erwin zijn post)
Op zaterdag 25 augustus 2012 11:03 schreef yvonne het volgende:
Dag kindjes, nu weer braaf met je legerautootjes spelen.
pi_89544826
quote:
1s.gif Op zaterdag 4 december 2010 12:19 schreef Sloggi het volgende:

[..]

Is dit nu zo bijzonder? Lijkt me toch een te verdedigen standpunt.
Ik vraag me af in hoevere je denkt dat je dit kan verdedigen als men toch weet dat men overal een strijd voerd tegen drugs. Op welk moment wil je het dan strafbaar maken, zo snel de papaver door de boer verkocht word? Ik vind het in ieder geval nogal een kortzinnige uitspraak.
  zondag 5 december 2010 @ 14:32:40 #71
74865 Pumatje
Wij stelen die kazen!
pi_89550270
verwijderd, maar denk niet dat het uitmaakt sine en esses...
[DEF] SC#8 Pumatje, niet geboren maar door de baas verstrekt
  Moderator zondag 5 december 2010 @ 14:38:45 #72
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_89550476
quote:
1s.gif Op zondag 5 december 2010 11:41 schreef Sine_Pari het volgende:

[..]

Ik vraag me af in hoevere je denkt dat je dit kan verdedigen als men toch weet dat men overal een strijd voerd tegen drugs.
betere dingen te doen atm?

quote:
Op welk moment wil je het dan strafbaar maken, zo snel de papaver door de boer verkocht word? Ik vind het in ieder geval nogal een kortzinnige uitspraak.
moet je het uberhaupt strafbaar maken?

je kunt immers meer dingen doen met papaver dan drugs maken, imo moeten we het gewoon opkopen voor hetzelfde bedrag als dat ze er nu voor krijgen + 1 dollar en 2 halfvolle batterijen.

denk dat je dan een stuk goedkoper uitbent en dan heb je nog een legaal exportproduct ook, of je kunt in het land zelf fabrieken opzetten om het tot iets deftigs te verwerken waardoor je nog meer banen creeert

of je gooit het allemaal op 1 grote hoop en steekt het in brand, mij om het even

maar ik denk wel dat we goedkoper af zouden zijn
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
  Eindredactie Frontpage / Forummod zondag 5 december 2010 @ 16:30:47 #73
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_89553984
Nederland haalt zeerovende Somaliërs op

DEN HAAG - Defensie vliegt zondag op verzoek van Justitie vijf vermoedelijke piraten naar Nederland.

De Somaliërs worden verdacht van betrokkenheid bij de kaping van het Zuid-Afrikaanse zeiljacht Choizil en de ontvoering van twee Zuid-Afrikaanse staatsburgers op 7 november.

De vijf maakten deel uit van een twintigkoppige groep die Hr. Ms. Amsterdam voor de kust van Somalië onderschepte.

Dat meldde een woordvoerster van Defensie zondag. De Choizil werd voor de kust van Tanzania gekaapt. Eenheden van de EU-missie Atalanta, waaronder Hr. Ms. Amsterdam, ontzetten het zeilschip.

De 'Amsterdam' droeg de schipper over aan de Zuid-Afrikaanse autoriteiten. Diverse gesprekken met hem leverden veel informatie op over de groep zeerovers, verantwoordelijk voor deze kaping. Deze gegevens leidden uiteindelijk tot hun aanhouding.

© ANP
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
pi_89554891
quote:
1s.gif Op zondag 5 december 2010 14:38 schreef sp3c het volgende:
[..]

moet je het uberhaupt strafbaar maken?

je kunt immers meer dingen doen met papaver dan drugs maken, imo moeten we het gewoon opkopen voor hetzelfde bedrag als dat ze er nu voor krijgen + 1 dollar en 2 halfvolle batterijen.

denk dat je dan een stuk goedkoper uitbent en dan heb je nog een legaal exportproduct ook, of je kunt in het land zelf fabrieken opzetten om het tot iets deftigs te verwerken waardoor je nog meer banen creeert

of je gooit het allemaal op 1 grote hoop en steekt het in brand, mij om het even

maar ik denk wel dat we goedkoper af zouden zijn
Okay volgende vraag, waarom zouden we dat dan wel doen voor de boeren in Afghanistan maar niet voor de boeren elders die hetzelfde aanbouwen?
  Moderator zondag 5 december 2010 @ 17:09:56 #75
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_89555129
interesseert me geen fluit en het doet hier ook niet terzake

als wikileaks ook een artikel van van Loon of wie dan ook van dezelfde strekking over colombia of mexico heft dan wil ikhet er best over hebben maar hier gaat het om de oorlog in Afghanistan en of die wel of niet geholpen is bij het bestrijden van de papaverteelt ... ik zeg van niet
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
pi_89556898
Denk je dat de lokale boer daar geholpen is als van zijn oogst waar hij maar een habbekrats voor krijgt gebruikt word om de Taliban te finanicieren die ze dan verderom kan onderdrukken?
pi_89558071
quote:
1s.gif Op zondag 5 december 2010 11:41 schreef Sine_Pari het volgende:

[..]

Ik vraag me af in hoevere je denkt dat je dit kan verdedigen als men toch weet dat men overal een strijd voerd tegen drugs. Op welk moment wil je het dan strafbaar maken, zo snel de papaver door de boer verkocht word? Ik vind het in ieder geval nogal een kortzinnige uitspraak.
Ik vind het juist kortzichtig om het allemaal maar plat te branden. Je wil die oorlog daar winnen, dan zul je moeten zorgen dat je de bevolking voor je wint. Dat bereik je niet door boeren hun broodwinning te ontnemen. Je zal de papaverteelt dus ofwel moeten gedogen, of je moet die boeren een werkbaar alternatief geven, een alternatief dat ze op het moment te weinig wordt geboden. Nu ja, er is wel een alternatief, maar dat is vechten voor de Taliban. Dat willen we ook niet.
  Moderator zondag 5 december 2010 @ 18:38:34 #78
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_89558127
wat dacht je dat ik bedoelde toen ik zei dat we de boel zelf moeten kopen?

volgens mij begreep je dat stuk niet
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
  zondag 5 december 2010 @ 18:58:57 #79
74865 Pumatje
Wij stelen die kazen!
pi_89558836
quote:
1s.gif Op zondag 5 december 2010 18:00 schreef Sine_Pari het volgende:
Denk je dat de lokale boer daar geholpen is als van zijn oogst waar hij maar een habbekrats voor krijgt gebruikt word om de Taliban te finanicieren die ze dan verderom kan onderdrukken?
denk dat je t punt beetje voorbijstreeft.
[DEF] SC#8 Pumatje, niet geboren maar door de baas verstrekt
pi_89564721
quote:
1s.gif Op zondag 5 december 2010 18:36 schreef Sloggi het volgende:

[..]

Ik vind het juist kortzichtig om het allemaal maar plat te branden. Je wil die oorlog daar winnen, dan zul je moeten zorgen dat je de bevolking voor je wint. Dat bereik je niet door boeren hun broodwinning te ontnemen. Je zal de papaverteelt dus ofwel moeten gedogen, of je moet die boeren een werkbaar alternatief geven, een alternatief dat ze op het moment te weinig wordt geboden. Nu ja, er is wel een alternatief, maar dat is vechten voor de Taliban. Dat willen we ook niet.
Het legaliseren van Cannabis wereldwijd zou dat probleem kunnen oplossen, ik heb ooit gelezen dat als je dat doet, derde wereldlanden over kunnen gaan tot productie van allerlei middelen, zoals kleding etc, ook haal je het als drug uit de criminele sector.

Ik heb ooit gelzn dat het ooit op de Amerikaanse Opiumlijst terrecht is gekomen door een senator die in de houthandel zat, en bang was dat zijn belangen werden geschaad. En deze man is toen een lobby begonnen tgen cannabis.
pi_89575965
quote:
1s.gif Op zondag 5 december 2010 18:38 schreef sp3c het volgende:
wat dacht je dat ik bedoelde toen ik zei dat we de boel zelf moeten kopen?

volgens mij begreep je dat stuk niet
Ja ik begrijp je wel, maar daar zit hem niet de oplossing in, als men daar de boer veder papaver laat verbouwen (omdat wij het zouden opkopen) is er geen enige controlle op hoeveel procent van zijn ernte aan het einde gewilt of ongewilt bij de Taliban beland. Verder zal hij dan nooit aanleiding zien andere gewassen aan te bouwen. Nu krijgt hij een schadde vergoeding, die voor de westerse regeringen goedkoper is dan de koste die men anders heeft ivm het drugsbeleid (criminaliteit, gezondheidszorg, etc. etc.). En wat nog veel meer weegt is dat men een deel van de financieing van de Talibaan weg neemt. Men zou dus verwachten van een generaal-majoor die als bevelhebber van ISAF RC(S) een half jaar daar gezetten heeft dat hij zich meer in de materie zou hebben verdiept, zeker als hij daar voor 3D toestandig was.
  Moderator maandag 6 december 2010 @ 04:28:43 #82
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_89576158
alles op zijn tijd zegt de generaal en hij heeft gelijk
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
pi_89576173
Mijn inziens is dat dwijlen met de kraan open, en ik ben niet de enige die er zo over denkt.
pi_89576208
Nee, met alles platbranden win je de boeren voor jezelf! Eerst vernietig je de inkomsten van die boer, geeft m een fractie van wat die rommel waard is en zodra je je hielen licht komt jan taliban ff verhaal halen en als de boer geluk heeft mag ie alleen de net van isaf gekregen knaken inleveren, met een beetje pech word ie mishandeld(of vermoord) en worden zn kinderen meegenomen EN word ie opnieuw gedwongen papaver te kweken.

Het is gewoonweg slimmer om die gasten de papaver te laten verbouwen totdat er een goed alternatief is. En gelukkig is deze theorie bewezen in Uruzgan, waar veel boeren nu iets anders verbouwen dan poppy.

maar goed, met oogkleppen op als en dolle stier die poppy velden vernietigen is makkelijker natuurlijk. de dutch aproach is zo gek nog niet.
  Moderator maandag 6 december 2010 @ 04:49:00 #85
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_89576216
dat is de oorlog in Afghanistan sowieso daarom moet je prioriteiten stellen

en of er mensen net zo denken als jij doet verder weinig voor (of tegen) je imo wat zwakke argumenten
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
pi_89576225
quote:
1s.gif Op maandag 6 december 2010 04:49 schreef sp3c het volgende:
dat is de oorlog in Afghanistan sowieso daarom moet je prioriteiten stellen

en of er mensen net zo denken als jij doet verder weinig voor (of tegen) je imo wat zwakke argumenten
niks geen zwakke argumenten, gewoon realiteit. als je deze oorlog wil winnen moet je zorgen dat er een alternatief is kwa inkomsten.

Als je hier echt wil winnen zal je hier jaren moeten blijven en veel tijd in de locals moeten steken. Knokken tegen de insurgents is maar een deel van de oorlog, wellicht het gemakkelijkste deel.....
pi_89576249
quote:
1s.gif Op maandag 6 december 2010 04:55 schreef Bouke-p het volgende:
Als je hier echt wil winnen zal je hier jaren moeten blijven en veel tijd in de locals moeten steken. Knokken tegen de insurgents is maar een deel van de oorlog, wellicht het gemakkelijkste deel.....
We kunnen ons in veel punten eens zijn, dat we het met elkaar oneens zijn, maar je laatste opmerking is iets wat velen die daar (Stan) niet geweest zijn over het algemeen niet begrijpen.
pi_89581248
'Bezuinigingen Defensie leiden tot Europees leger'

AMSTERDAM - De bezuinigingen op Defensie die landen binnen de Europese Unie doorvoeren leiden onherroepelijk tot een gezamenlijk Europees leger in 2030. Dat zegt professor Rob de Wijk, directeur van het Den Haag Centrum voor Strategische Studies in een interview met NU.nl.

"Het is bijna onmogelijk om als Europa je belangen te verdedigen met de versplinterde krijgsmachtjes van vandaag de dag, die alleen maar kleiner worden door de huidige bezuinigingen."
De Wijk geeft aan dat de bezuinigingen die nu worden doorgevoerd cruciaal zijn voor de toekomstige Europese defensiestrategie.

"Die bezuinigingen zullen over 20 jaar nog steeds doorwerken. Ik verwacht dat deze ontwikkeling een belangrijke drijfveer zal zijn om te streven naar een Europese defensie."
Mensenrechten
Ook verwacht De Wijk dat de bereidheid verdwijnt om voor mensenrechten op te komen. "De fixatie op mensenrechten zal plaatsmaken voor een fixatie op het beschermen van de eigen economische belangen. Dat is echt een totale ommezwaai."
In Somalie is deze trend al zichtbaar, aldus De Wijk. Daar valt niets te halen. Terroristen en criminelen kunnen doen wat ze willen. Als ze het te bont maken, worden ze kapot gebombardeerd en anders laten we ze gewoon zitten.
De Wijk verwacht dat het Westen geen grote democratiseringsprocessen zal starten als in Irak en Afghanistan. Dat is een gebed zonder end.
Gevolgen
Deze nieuwe defensiestrategie heeft volgens De Wijk grote gevolgen voor de invulling van de krijgsmacht.
"We zien in 2030 een kleine expeditionaire krijgsmacht die ver buiten de landsgrenzen kan worden ingezet. Immers, voor de bescherming van de landsgrenzen zijn in Europa geen legers meer nodig."
Deze week vergadert de Tweede Kamer met minister Hillen over de Defensiebegroting.

Bron:nu.nl
pi_89581882
quote:
1s.gif Op maandag 6 december 2010 05:10 schreef Sine_Pari het volgende:

[..]

We kunnen ons in veel punten eens zijn, dat we het met elkaar oneens zijn, maar je laatste opmerking is iets wat velen die daar (Stan) niet geweest zijn over het algemeen niet begrijpen.
Misschien is dat ook deels het probleem.
  Moderator maandag 6 december 2010 @ 12:30:40 #90
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_89582509
quote:
1s.gif Op maandag 6 december 2010 04:55 schreef Bouke-p het volgende:

[..]

niks geen zwakke argumenten, gewoon realiteit.
klopt, ik reageerde op de post van sine pari boven je zonder het te quoten :@

en dan doel ik op opmerkingen als 'nou de generaal is het niet met me eens dus zal hij zich we niet goed in de materie verdiept hebben' en meer van dien aard

quote:
als je deze oorlog wil winnen moet je zorgen dat er een alternatief is kwa inkomsten.
sterker nog zelfs als dat alternatief er is dan is het nog steeds moeilijk in gebieden waar we zelf nauwelijks komen.

als zo'n boer daar saffraan of tarwe of wat dan ook gaat verbouwen dan komt de taliban vragen wat dat voor rare plantjes zijn en dan zeggen ze niet 'ooooow daar hebben we niets aan, volgende keer beter en doe de groeten aan vrouw en kinderen' nee die schieten zijn oudste zoon kapot en nemen de jongste zoon mee naar Pakistan voor een gedegen religieuze vakopleiding en beperkte rijlessen (parallel parkeren hoeft hij niet te kunnen) en als ze terugkomen kan het maar beter vol papaver staan

quote:
Als je hier echt wil winnen zal je hier jaren moeten blijven en veel tijd in de locals moeten steken. Knokken tegen de insurgents is maar een deel van de oorlog, wellicht het gemakkelijkste deel.....
mee eens
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
pi_89585881
En toch, ondanks wat er in het nieuws komt is het in afhanistan zeker beter geworden! Zeker er is ontzettend veel gevochten, maar er is ook veel verbeterd. Er zijn hier een aantal projecten van de nederlanders geweest: nieuwe bedden voor ziekenhuizen, voorraden en speelgoed voor ziekenhuizen, meisjescholen, vrouwenrechten die beter worden etc etc. En dat is dan alleen kabul en alleen van wat ik uit mijn directe omgeving ken.

Ik ben nu een aantal keren Kabul in geweest, hoe, wat en waarom laat ik maar in het midden, ik heb me echter geen moment onveilig gevoeld. Het overgrote deel van de mensen is echt blij met isaf, dat betekend werk, geld, zekerheid en veiligheid.

Er is echt nog heel heel heel veel werk te doen, maar de afghanen leven met hun telling ergens in het jaar 1300. Toen "wij"in 1300 leefden hadden we geen auto's, tv's enz enz.
  Moderator maandag 6 december 2010 @ 18:31:25 #92
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_89596274
of mobiele telefoontjes!
het gaat heel erg snel en je moet die mensen ook de tijd geven om zich aan te passen

en je moet van die figuren die graag in de middeleeuwen blijven hangen af

maar het kan wel wat worden, moet je wel lange adem hebben maar de grond is rijk en als er niet geschoten word is het een tof vakantieland volgens mij
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
  Eindredactie Frontpage / Forummod maandag 6 december 2010 @ 19:30:54 #93
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_89598864
Docu toont Nederlandse militairen onverbloemd

AMSTERDAM - Een documentaire over Nederlandse militairen in Uruzgan van NOS-journalist Peter ter Velde toont de Uruzganmissie op onorthodoxe wijze. De documentaire berust grotendeels op beelden die door de militairen zelf zijn geschoten. Dat zorgt voor een rauw en onverholen kijkje achter de schermen.

De militairen doen in 'Fokking Hell' meer dan eens uitspraken die ze niet zouden doen als ze de lens van een NOS-camera in hun rug zouden voelen. Zo roept een van de militairen na een explosie uitbundig: ''Ja! Dood en verderf zaaien", waarna zijn collega waarschuwt: ''Pas op, ik ben aan het filmen".

''Daarom ontraden we militairen ook om zelf filmpjes te maken. Je weet nooit waar het filmpje opduikt", zegt defensiewoordvoerder Robin Middel. ''Gelukkig biedt de documentaire een deskundige context. Een psycholoog legt bijvoorbeeld uit dat een achtbaan van emoties die jongens begrijpelijkerwijs tot dat soort zwarte humor kan bewegen", aldus Middel. (ANP)

Fokking Hell wordt zondag 12 december uitgezonden op Nederland 2.

Bron: www.parool.nl
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  Moderator maandag 6 december 2010 @ 19:36:41 #94
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_89599166
lijkt me interessant idd
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
  maandag 6 december 2010 @ 19:38:35 #95
74865 Pumatje
Wij stelen die kazen!
pi_89599254
ik vind dat we dat gewoon moeten kunnen zeggen ( dood&verderf ) want dat doe je als je dat moet doen.. onder de vijand. Je bent ingezet door je eigen regering, en niet op eigen initiatief..

dus als je dood&verderf zaait ben je goed bezig met je taak..
Wat moeten we dan roepen als Taliban posities verliest?

Heilige maria, hopelijk krijgen ze geen honger op de terugtocht...

dat gejank altijd om dit soort dingen.
[DEF] SC#8 Pumatje, niet geboren maar door de baas verstrekt
pi_89599397
Precies!

Opbouwmissie? Daar zijn militairen niet voor, die moeten juist afbreken, en dat mogen ze best eens zeggen!
  Eindredactie Frontpage / Forummod maandag 6 december 2010 @ 19:50:08 #97
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_89599854
quote:
Op maandag 6 december 2010 19:38 schreef Pumatje het volgende:
ik vind dat we dat gewoon moeten kunnen zeggen ( dood&verderf ) want dat doe je als je dat moet doen.. onder de vijand. Je bent ingezet door je eigen regering, en niet op eigen initiatief..

dus als je dood&verderf zaait ben je goed bezig met je taak..
Wat moeten we dan roepen als Taliban posities verliest?

Heilige maria, hopelijk krijgen ze geen honger op de terugtocht...

dat gejank altijd om dit soort dingen.
Er is een groot verschil tussen het praten over "dood en verderf" en het schreeuwen van "dood en verderf!"

Ik ga dus eerst die uitzending bekijken voor ik hier verder op in ga.
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  Eindredactie Frontpage / Forummod dinsdag 7 december 2010 @ 15:30:03 #98
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_89634399
di 7 dec. 5:30
Verkwisting top ergert veel militairen

De verkwisting door vooral hoge militairen is een bron van ergernis bij de militairen op de werkvloer. Het regent dan ook suggesties om dit aan te pakken.

Sinds bekend is dat de krijgsmacht de komende jaren 1 miljard euro moet bezuinigen en dat hierdoor 10.000 banen op de tocht staan, komt Defensiepersoneel massaal naar buiten met verhalen over in hun ogen vaak bizarre interne praktijken waarmee grote sommen geld zijn gemoeid.

Zo klagen militairen over in hun ogen nutteloze werkzaamheden van veel van de liefst honderd generaals in ons land, die tezamen 11 miljoen euro verdienen. Zo is er volgens klokkenluiders vijf jaar na het eindrapport van de Commissie Staal over militair wangedrag nog altijd een generaal die voltijds bezig is met deze materie. Wat hij onder het mom van 'Centrale Organisatie Integriteit Defensie' precies uitvoert, is velen een compleet raadsel. Verder wijzen militairen op een werkgroep die al sedert 2004 met een budget van 820 miljoen euro sleutelt aan het nieuwe Boxer pantservoertuig. Al jarenlang worden miljoenen euro's verslindende aanpassingen gepleegd om hem geschikt te maken voor gewondenvervoer. Tot nu toe tevergeefs. "Terwijl in Duitsland of Scandinavië prima ambulances kant-en-klaar te koop zijn", aldus materieelexperts.

Peiling

De Onafhankelijke Defensiebond meldt na een interne peiling dat veel luchtmachtmilitairen bepleiten de huidige F-16's te vervangen door nieuwe en supermoderne soortgenoten. Bij aanschaf van 85 supermoderne nieuwe F-16's met reserveonderdelen zou Defensie voor 3 miljard euro klaar zijn. Voor de JSF is 6,2 miljard gereserveerd.

Veel betrokkenen hebben hun klachten inmiddels bij Defensie gemeld via de digitale ideeënbus die bewindsman Hillen onlangs opende. Volgens directeur personeel van het ministerie, generaal Hans Leijh, zijn hierin al ruim duizend reacties beland. Hij ontkent met klem dat generaals een streepje voor hebben: "We kijken naar een veelheid van oplossingen, waarbij niets of niemand wordt ontzien."

Bron: www.telegraaf.nl
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
pi_89636766
quote:
De Onafhankelijke Defensiebond meldt na een interne peiling dat veel luchtmachtmilitairen bepleiten de huidige F-16's te vervangen door nieuwe en supermoderne soortgenoten. Bij aanschaf van 85 supermoderne nieuwe F-16's met reserveonderdelen zou Defensie voor 3 miljard euro klaar zijn. Voor de JSF is 6,2 miljard gereserveerd.

:s)
  Moderator dinsdag 7 december 2010 @ 19:47:53 #100
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_89645082
kun je voor die overige 3,2 miljard mooi F35 kopen O~)
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
  Eindredactie Frontpage / Forummod dinsdag 7 december 2010 @ 20:29:27 #102
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_89647482
di 7 dec. 19:42
PVV laakt kosten wagenpark Defensie

De PVV wil dat minister Hans Hillen (Defensie) ingrijpt in het civiele wagenpark van zijn departement. Defensie heeft bijna zesduizend dienstauto's en die zorgden in 2009 voor ruim een half miljoen euro aan bekeuringen en ruim 1,7 miljoen euro schade.

PVV-Tweede Kamerlid Marcial Hernandez wees daar dinsdag op tijdens het begrotingsdebat over Defensie. Hij heeft berekend dat het wagenpark Defensie elk jaar 20 miljoen euro kost. Hij vindt het „van een zottigheid” dat Defensie de wagens bezit, maar het beheer ervan uitbesteedt aan een leasebedrijf.

Een eerdere opmerking van Hillen dat hij naar de kostenpost gaat kijken, vond Hernandez niet voldoende. Hij wil toezeggingen op dit vlak maar zei niet wat hij precies wil.

Bron: www.telegraaf.nl
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  dinsdag 7 december 2010 @ 20:35:14 #103
74865 Pumatje
Wij stelen die kazen!
pi_89647805
die burgerauto's zijn fokkin nodig vent! die weet niet waar hij over lult.
Onder "burgerauto's vallen ook de combi's.

Daar doen we alles mee.. en combi's maken een groter gedeelte uit van het allen dan bijvoorbeeld de KP'tjes die iedereen in zijn kop heeft betreft de burgerauto's.
[DEF] SC#8 Pumatje, niet geboren maar door de baas verstrekt
  Eindredactie Frontpage / Forummod dinsdag 7 december 2010 @ 20:46:20 #104
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_89648419
CDA wil meer geld voor militaire oefeningen

Het CDA vindt dat Defensie meer geld moet uittrekken om militairen te laten oefenen. De regeringspartij wil daarom 5 miljoen euro van het budget om nieuwe mensen te werven overhevelen naar het oefenbudget.
CDA-Tweede Kamerlid Hanke Bruins Slot kondigde dat dinsdag aan tijdens het debat over de begroting van Defensie voor 2011. Defensie moet fors bezuinigen en snijdt daarom ook flink in het budget voor oefeningen. Maar de getraindheid van militairen is belangrijk voor hun inzetbaarheid, aldus Bruins Slot. Ook onder meer GroenLinks vindt dat militairen goed getraind op missie moeten. De partij wijst bezuinigingen op training en opleiding daarom af.

Het CDA riep Defensie, waar 10.000 banen moeten verdwijnen, op er alles aan te doen om mensen van werk naar werk te helpen. Bruins Slot wil van minister Hans Hillen (Defensie) weten welke mogelijkheden er zijn om militairen aan een baan bij de politie te helpen. Ook oppositiepartij SP pleit daarvoor, omdat er bij de politie tekorten zijn. SP-Kamerlid Jasper van Dijk wil dat het kabinet onderzoekt hoe militairen daartoe kunnen worden omgeschoold.

Bron: www.telegraaf.nl
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
pi_89648525
Goh, zo'n beetje elke partij wil meer geld. Zou er ook geld bij gaan komen?
  dinsdag 7 december 2010 @ 20:51:30 #106
74865 Pumatje
Wij stelen die kazen!
pi_89648722
inzetbaarheid?
Nieuwe lui zijn nodig, want een constante aanwezigheid van werving voor de krijgsmacht is nodig om in het oog te blijven. Dit is eerder gebeurd en compleet fout uitgepakt eind jaren 90 begin jaren 00... toen moesten ze van 0 beginnen..

ook is er hoe gek het ook klinkt ,nieuw bloed nodig. constant.. voor gezonde natuurlijke verjonging en vernieuwing van het bedrijf.

Die oefeningen vanwege inzetbaarheid is stierenpoep want daar is toch zoiezo geen geld meer voor, die nieuwe missie in Afganistan zal toch onder politie vallen met het militaire karakter gevormd door een buitenlandse beveiliging.

Gaan jullie ministers je eens bezighouden hoe we Defensie kunnen voorzien van meer geld om dezelfde slagkracht te houden.In plaats van het gemierenneuk over een paar miljoen voor civiele auto's , of die 100 miljoen van Generaals.
[DEF] SC#8 Pumatje, niet geboren maar door de baas verstrekt
  dinsdag 7 december 2010 @ 22:16:30 #107
168777 Rave_NL
Obey the Dance Commander!
pi_89653974
quote:
1s.gif Op dinsdag 7 december 2010 20:29 schreef Cobra4 het volgende:
di 7 dec. 19:42
Defensie heeft bijna zesduizend dienstauto's en die zorgden in 2009 voor ruim een half miljoen euro aan bekeuringen
_O- _O- _O-
Cobra4: "Twijfelen aan de kennis van Rave. :')
EllaN: Rave IS een parel. Mijn parel. Onze parel O+. Voor altijd.
Amphibisch getraind voor het zinkende [DEF]-schip
  dinsdag 7 december 2010 @ 22:27:55 #108
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_89654689
quote:
1s.gif Op dinsdag 7 december 2010 20:29 schreef Cobra4 het volgende:
di 7 dec. 19:42
PVV laakt kosten wagenpark Defensie

De PVV wil dat minister Hans Hillen (Defensie) ingrijpt in het civiele wagenpark van zijn departement. Defensie heeft bijna zesduizend dienstauto's en die zorgden in 2009 voor ruim een half miljoen euro aan bekeuringen en ruim 1,7 miljoen euro schade.
Mooi toch die bekeuringen? Dat geld vloeit rechtstreeks weer terug in de staatskas.

quote:
PVV-Tweede Kamerlid Marcial Hernandez wees daar dinsdag op tijdens het begrotingsdebat over Defensie. Hij heeft berekend dat het wagenpark Defensie elk jaar 20 miljoen euro kost. Hij vindt het „van een zottigheid” dat Defensie de wagens bezit, maar het beheer ervan uitbesteedt aan een leasebedrijf.
Goh, is uitbesteden plotseling weer niet zo'n goed idee als het leek? |:(

quote:
Een eerdere opmerking van Hillen dat hij naar de kostenpost gaat kijken, vond Hernandez niet voldoende. Hij wil toezeggingen op dit vlak maar zei niet wat hij precies wil.
Binnenkort lekker met eigen vervoer op dienstreis! En vooral niet declareren!
  Eindredactie Frontpage / Forummod dinsdag 7 december 2010 @ 22:29:44 #109
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_89654817
quote:
Op dinsdag 7 december 2010 22:27 schreef AchJa het volgende:

Binnekort lekker met eigen vervoer op dienstreis! En vooral niet declareren!
We pakken gewoon een vrachtwagen ipv een transporter voor die dienstreis.
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  dinsdag 7 december 2010 @ 22:30:38 #110
13456 AchJa
Shut up!!!
  dinsdag 7 december 2010 @ 22:49:12 #111
74865 Pumatje
Wij stelen die kazen!
pi_89656118
quote:
1s.gif Op dinsdag 7 december 2010 22:30 schreef AchJa het volgende:

[..]

Dat doe ik dus al ;)
deed een pipo in ons eskadron ook half jaar terug..
we hadden nieuwe rit destijds, en 1 van zijn 1e acties was dat figuur aangeven bij de Kmar voor joyriding :') .....

tjah, iedereen was best.. verbaasd daarover :P

maar achteraf zat er wat meer achter.
Het is een erg goede rit hoor, daar niet van.
[DEF] SC#8 Pumatje, niet geboren maar door de baas verstrekt
pi_89663595
quote:
1s.gif Op dinsdag 7 december 2010 22:30 schreef AchJa het volgende:

[..]

Dat doe ik dus al ;)
ik ook, als ik ergens heen moet voor de baas en ik mag niet met eigen vervoer/declareren, dan pak ik een benz en als die dr niet zijn ga ik wel met de 4tonner.
  Eindredactie Frontpage / Forummod woensdag 8 december 2010 @ 17:32:14 #113
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_89684681
Personeel Defensie kan naar politie

Medewerkers van Defensie die hun baan kwijtraken, kunnen misschien terecht bij de politie. Minister Hillen van Defensie gaat met minister Opstelten (Veiligheid en Justitie) de mogelijkheden daarvoor bespreken.

Defensie gaat 1 miljard euro bezuinigen en verwacht dat er zo'n 10.000 banen verdwijnen. Hillen schrijft aan de Kamer dat gedwongen ontslagen niet zijn uit te sluiten en dat Defensie er alles aan zal doen om overtollig personeel naar ander werk te begeleiden.

Hillen komt dit voorjaar met concrete plannen. Sluiting van kazernes beschouwt de minister als een reële mogelijkheid.

bron: www.nos.nl
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
pi_89684844
quote:
1s.gif Op dinsdag 7 december 2010 22:27 schreef AchJa het volgende:

[..]

Mooi toch die bekeuringen? Dat geld vloeit rechtstreeks weer terug in de staatskas.

Die bekeuringen betaalt de militair meestal zelf. Procedure schade man. Beschikking opmaken, laten tekenen door de CDT en het NSK houdt het in van het salaris. :W
How'd you like to scrape the barnacles off of me rudder?
  Eindredactie Frontpage / Forummod woensdag 8 december 2010 @ 17:52:52 #115
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_89685443
Overtollige militairen mogelijk naar politie

DEN HAAG - Medewerkers van Defensie die hun baan kwijtraken, kunnen mogelijk aan de slag bij de politie. Minister Hans Hillen (Defensie) zal met zijn collega Ivo Opstelten (Veiligheid en Justitie) bespreken, welke mogelijkheden daarvoor zijn.

Hillen heeft dat woensdag aan de Tweede Kamer geschreven in antwoord op vragen die dinsdag aan hem waren gesteld tijdens het debat over zijn begroting voor 2011.

Defensie moet 1 miljard euro bezuinigen en verwacht ongeveer 10.000 banen te moeten schrappen. Hillen sluit gedwongen ontslagen niet uit.

Ander werk

Defensie zal er volgens hem alles aan doen om overtollig personeel aan ander werk te helpen. Het CDA en de SP riepen hem op te kijken of er ook mensen bij de politie terechtkunnen.

''Mogelijkheden bij andere sectoren, zoals bij de politie, zullen zeker worden benut'', aldus de minister.

Komend voorjaar maakt hij de bezuinigingsmaatregelen bekend. De sluiting van kazernes of andere locaties van defensie is daarbij volgens Hillen een ''reële mogelijkheid''.

Krimpregio's

De PvdA had hem eraan herinnerd dat de Tweede Kamer eerder heeft gevraagd bij reorganisaties van het Rijk rekening te houden met de economische situatie en de werkgelegenheid in gebieden waar het aantal inwoners al tijden afneemt.

De minister kent de oproep van het parlement over die zogeheten krimpregio's, maar constateert tegelijkertijd dat Defensie deze gebieden ''niet per definitie kan uitsluiten van de bezuinigingen''.

Assen

In Assen bijvoorbeeld wordt gevreesd voor de sluiting van de Johan Willem Friso-kazerne. Een soortgelijke angst bestaat voor de vliegbasis Leeuwarden. Hillen ging daar kortgeleden op bezoek en zei toen dat er nog geen besluit over sluiting is genomen.

De minister liet wel blijken dat de luchtmachtbasis een belangrijke werkgever in de regio is.

De militaire vakbonden van de FNV, CNV en MHP beginnen vrijdag op vliegbasis Leeuwarden estafetteacties tegen de bezuinigingsplannen van Hillen. Leden van de bonden zullen verkleed als hulpkerstmannen pamfletten uitdelen aan het personeel. De bonden vinden gedwongen ontslagen onacceptabel en willen ook dat er een ''fatsoenlijke cao'' komt.

© ANP
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  Eindredactie Frontpage / Forummod woensdag 8 december 2010 @ 21:14:25 #116
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_89695086
Er is net een motie ingediend om KMA en KIM (langmodel) studenten weer zakgeld te gaan geven ipv een salaris vergelijkbaar met beroepspersoneel van de zelfde rang/stand.

Bron: www.politiek24.nl
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  Eindredactie Frontpage / Forummod woensdag 8 december 2010 @ 21:17:44 #117
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_89695245
En een motie om Mariniers aan boord van Nederlandse handelschepen te plaatsen indien er geen convooi Bescherming beschikbaar is in de omgeving van Somalie.

Bron: www.politiek24.nl
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
pi_89695424
quote:
1s.gif Op woensdag 8 december 2010 21:17 schreef Cobra4 het volgende:
En een motie om Mariniers aan boord van Nederlandse handelschepen te plaatsen indien er geen convooi Bescherming beschikbaar is in de omgeving van Somalie.

Bron: www.politiek24.nl
Daar ben ik echt heel erg voor :) Spijkers met koppen slaan!

En hoe zou zo een zakgeld verhaal uitpakken? Wat is het verschil? En is dat niet een enorme druppel op de plaat? Wat bespaar je daar nou mee? 3-4 ton per jaar?
You know how to curl up like a bitch, don't you, reporter?
  Eindredactie Frontpage / Forummod woensdag 8 december 2010 @ 21:25:45 #119
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_89695703
quote:
Op woensdag 8 december 2010 21:21 schreef hcwp het volgende:

[..]

Daar ben ik echt heel erg voor :) Spijkers met koppen slaan!

En hoe zou zo een zakgeld verhaal uitpakken? Wat is het verschil? En is dat niet een enorme druppel op de plaat? Wat bespaar je daar nou mee? 3-4 ton per jaar?
Het zal, denk ik, gewoon gaan worden als voor 1999. 700 euro zakgeld en gratis kost en inwoning.
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
pi_89695772
Als je voor het gemak er van uit gaat dat een cadet/adelborst per maand rond de 900 EUR binnen sleept (KPLadelborst/cadetsergeant/sergeantadelborst/vaardrig/LTZ3 laat ik ff buiten beschouwing)

Het KIM heeft rond de 200 pax lange opleiding, de KMA 400 (geen idee van de werkelijke cijfers, die zullen hoger zijn)

900*600=540000
540000*12= 6480000 wat je minimaal per jaar kwijt bent alleen al aan salaris
How'd you like to scrape the barnacles off of me rudder?
pi_89695800
quote:
1s.gif Op woensdag 8 december 2010 21:25 schreef Cobra4 het volgende:

[..]

Het zal, denk ik, gewoon gaan worden als voor 1999. 700 euro zakgeld en gratis kost en inwoning.
Heel schappelijk trouwens.
How'd you like to scrape the barnacles off of me rudder?
  Eindredactie Frontpage / Forummod woensdag 8 december 2010 @ 21:27:30 #122
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_89695802
Hillen: Geen bezuinigingen op de nazorg voor Veteranen!

Bron: www.politiek24.nl

[ Bericht 2% gewijzigd door Cobra4 op 08-12-2010 21:47:20 ]
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  Eindredactie Frontpage / Forummod woensdag 8 december 2010 @ 21:48:06 #123
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_89696923
Advies MinDef mbt motie over zakgeld: komt waarschijnlijk in beleidsbrief. Kamer mag beslissen.
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  Eindredactie Frontpage / Forummod woensdag 8 december 2010 @ 21:53:57 #124
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_89697209
Advies MinDef mbt plaatsing Mariniers op handelschepen: indien AIVD dit advies ook geeft mag kamer beslissen. Positief advies van MinDef.

[ Bericht 11% gewijzigd door Cobra4 op 08-12-2010 22:01:31 ]
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  woensdag 8 december 2010 @ 21:58:51 #125
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_89697493
quote:
1s.gif Op woensdag 8 december 2010 21:25 schreef Cobra4 het volgende:

Het zal, denk ik, gewoon gaan worden als voor 1999. 700 euro zakgeld en gratis kost en inwoning.
Ik denk dat je aan de hoge kant zit... Het zal wel uitdraaien op een euro of 300.

Laatst betaalde zakgeld aan de KMA in 1999 bedroeg maar liefst 959 gulden per maand.

quote:
72
Hoeveel bedraagt de beroepswedde die de cadetten bij de KMA nu
ontvangen, in plaats van «zakgeldvergoeding»?

Per 1 augustus 1999 is het zakgeld voor cadetten bij de KMA en adelborsten
bij het KIM afgeschaft. Laatstelijk bedroeg het zakgeld f 959 per maand. Sindsdien worden zij bij binnenkomst op gelijke wijze ingeschaald
als de overige beroepsmilitairen, rekening houdend met hun leeftijd. Het
salarisbedrag bedraagt tot en met 19 jaar f 1692, voor een 20-jarige f 1899,
voor een 21-jarige f 2132 per maand. Bij bevordering tot korporaal en
sergeant in de volgende studiejaren gelden de salarissen behorende bij
die rangen.
  Eindredactie Frontpage / Forummod woensdag 8 december 2010 @ 22:00:40 #126
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_89697630
quote:
Op woensdag 8 december 2010 21:58 schreef AchJa het volgende:

[..]

Ik denk dat je aan de hoge kant zit... Het zal wel uitdraaien op een euro of 300.
Oeps, ik zat te denken aan guldens. :@
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  woensdag 8 december 2010 @ 22:04:36 #127
267335 Vortix
No Charms Allowed
pi_89697847
Maar hoe gaat dat dan met cadetten die niet meer bij paps en mams wonen? Of gaan ze er voor het gemak vanuit dat iedereen die lang model volgt nog thuis zit, en betalen ze kortmodellers dan gewoon nog steeds volledig? En hoe gaat dan dan voor de kortmodellers bij Paresto werken? Dat wordt een aardig stukje bureaucratie wat ze daar gaan opzetten :P
Als je niets zinvols te zeggen hebt kan je maar beter je bek houden | Last.fm | WOOHOO DRESS BLUES WITH A SWORD! | PSN: Private_Jarhead
  woensdag 8 december 2010 @ 22:08:49 #128
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_89698042
quote:
1s.gif Op woensdag 8 december 2010 22:04 schreef Vortix het volgende:
Maar hoe gaat dat dan met cadetten die niet meer bij paps en mams wonen? Of gaan ze er voor het gemak vanuit dat iedereen die lang model volgt nog thuis zit, en betalen ze kortmodellers dan gewoon nog steeds volledig? En hoe gaat dan dan voor de kortmodellers bij Paresto werken? Dat wordt een aardig stukje bureaucratie wat ze daar gaan opzetten :P
Die krijgen een normaal salaris, was vroeger ook zo. Moest je wel bewijzen dat je een huis huurde of gekocht had.
pi_89698194
Ik zie het niet een twee drie gebeuren. Dit namelijk opgenomen worden in een nieuwe CAO.
Dus de cadetten en adelborsten zitten nog wel even safe *)
;(
How'd you like to scrape the barnacles off of me rudder?
  Eindredactie Frontpage / Forummod woensdag 8 december 2010 @ 22:18:54 #130
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_89698636
quote:
Op woensdag 8 december 2010 22:11 schreef paintmeester het volgende:
Ik zie het niet een twee drie gebeuren. Dit namelijk opgenomen worden in een nieuwe CAO.
Dus de cadetten en adelborsten zitten nog wel even safe *)
;(
Welke CAO? Niemand is dus safe.
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
pi_89698979
Eerder kunnen ze dit niet aanpassen. Want je neemt in principe mensen een deel van hun loon af.
Er hoeft maar 1 in beroep te gaan bij de bestuursrechter en het wordt van tafel geveegd.
How'd you like to scrape the barnacles off of me rudder?
  Eindredactie Frontpage / Forummod woensdag 8 december 2010 @ 22:26:15 #132
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_89699070
Je doelt op onze CAO die afgelopen maart afliep? En waar geen nieuwe voor in de plaats is gekomen?
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
pi_89699414
Ja, er zal toch echt eerst een nieuwe moeten komen voordat zulke veranderingen worden doorgevoerd. Het zou anders betekenen dat heel Defensie vogelvrij is.

*Cobra4 checkt zijn loonstrook* Hey! 300 EUR minder? :?
Defensie: Ja we vonden dat je teveel verdiende. Dus we hebben het voor iedere onderofficier in jouw rang even aangepast :W

Dat slaat natuurlijk nergens op. Het zou betekenen dat elke werkgever tussen CAO onderhandelingen in kan lopen goochelen met het salaris van de werknemer.
How'd you like to scrape the barnacles off of me rudder?
  Eindredactie Frontpage / Forummod woensdag 8 december 2010 @ 22:34:58 #134
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_89699564
En weet je wat het "leuke" is. De motie komt van een voormalig officier. Dhr Hernandez.
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  woensdag 8 december 2010 @ 22:35:51 #135
13456 AchJa
Shut up!!!
  Eindredactie Frontpage / Forummod woensdag 8 december 2010 @ 22:36:26 #136
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_89699648
quote:
Op woensdag 8 december 2010 22:32 schreef paintmeester het volgende:

Dat slaat natuurlijk nergens op. Het zou betekenen dat elke werkgever tussen CAO onderhandelingen in kan lopen goochelen met het salaris van de werknemer.
Dat is nu al het geval met de 0 lijn.
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
pi_89699983
quote:
1s.gif Op woensdag 8 december 2010 22:36 schreef Cobra4 het volgende:

[..]

Dat is nu al het geval met de 0 lijn.
ja en nee, niet zoals de manier waarop hernandez het wil. Maar het is natuurlijk fokking scharrig van Defensie dat ze blijven vasthouden aan die nul lijn en ons zelfs geen inflatiecorrectie willen geven.

De grote waardering van het personeel en al het goede werk wat we doen blijft bij mooie woorden :r :r :r :r
How'd you like to scrape the barnacles off of me rudder?
  woensdag 8 december 2010 @ 22:46:51 #138
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_89700243
quote:
1s.gif Op woensdag 8 december 2010 22:36 schreef Cobra4 het volgende:

[..]

Dat is nu al het geval met de 0 lijn.
Ik zit net het salaris van 1999 (laagste salarisschaal fl 1692,-) even te vergelijken met de laagste schaal nu (895 euro = fl 1972,-)

Maar liefst een stijging van 16.5%...

En als ik dit dan lees:

quote:
Sinds januari 1999 is het prijspeil in Nederland met 26% gestegen
Bericht uit 2009

We lopen dus al 10% achter de inflatie aan en dat wordt nog meer...
  Eindredactie Frontpage / Forummod woensdag 8 december 2010 @ 22:49:11 #139
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_89700357
En dan te bedenken dat onze bonden al 8 maanden niet meer onderhandelen over een nieuwe CAO.
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
pi_89700506
quote:
1s.gif Op woensdag 8 december 2010 22:34 schreef Cobra4 het volgende:
En weet je wat het "leuke" is. De motie komt van een voormalig officier. Dhr Hernandez.
Hij is ook soldaat geweest :o tenminste als je de CV van een PVV'er kan vertrouwen :N
How'd you like to scrape the barnacles off of me rudder?
  woensdag 8 december 2010 @ 22:54:08 #141
13456 AchJa
Shut up!!!
  woensdag 8 december 2010 @ 22:56:41 #142
13456 AchJa
Shut up!!!
  Eindredactie Frontpage / Forummod woensdag 8 december 2010 @ 22:58:16 #143
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_89700825
quote:
Op woensdag 8 december 2010 22:52 schreef paintmeester het volgende:

[..]

Hij is ook soldaat geweest :o
Dat schrijf ik toch!? :?
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  woensdag 8 december 2010 @ 23:04:45 #144
13456 AchJa
Shut up!!!
  Eindredactie Frontpage / Forummod donderdag 9 december 2010 @ 11:29:33 #145
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_89711955
Defensie laat slappe jeugd rustig wennen

Om te voorkomen dat verwende jongens het te snel voor gezien houden bij de spijkerharde commando-opleiding, laat de landmacht kandidaten nu eerst rustig inburgeren met een minder veeleisende scholing.
Jonge rekruten voor het elitekorps van de Landstrijdkrachten, door de commando's steevast als 'spijkerbroeken' aangeduid, krijgen sinds kort eerst de Algemene Militaire Opleiding te verhapstukken. Deze vier maanden durende basiscursus voor de krijgsmacht moet de veelal ongedisciplineerde, kauwgom kauwende schoolverlaters een grotere kans geven om de daaropvolgende loodzware opleiding voor de groene baret te volbrengen.

Waar binnen Defensie vrijwel overal een vacaturestop geldt, is er nog wel altijd volop plaats voor nieuwe leden van het Korps Commandotroepen (KCT). De Koninklijke Landmacht ondervindt bij de werving dat de spoeling geschikte jongens momenteel zeer dun is. Velen vallen al bij de keuring af vanwege lichamelijke of geestelijke problemen.

Uiterste

Van de groep die de keuring wel doorstaat, haakt ook nog eens een ruime meerderheid voortijdig af. Bij sommige groepen halen slechts twee op de tien hun felbegeerde groene baret. "Van meet af aan wordt fysiek en mentaal het uiterste gevraagd. De omschakeling van burger naar het KCT is gigantisch. Van oudsher zijn daar niet veel 'spijkerbroeken' tegen bestand. Een grote groep haalt de eindstreep niet, terwijl daar wel veel tijd, geld en energie in wordt gestoken. Dat is een gevaar voor de bezetting van het korps", legt de landmacht uit. In een poging de uitval onder de 'patatjongeren' te beperken, gaan de aspirant-commando's sinds kort eerst rustig 'inweken' op de Generaal De Ruyter van Steveninckkazerne in Oirschot. Daar volgen ze zeventien weken lang een introductietraining die lijkt op die van reguliere landmachtmilitairen. Ze moeten hier alleen voldoen aan iets hogere eisen op het gebied van kaart en kompas lezen. Ook zijn de sportlessen intensiever.

Na de militaire basiscursus is het de bedoeling dat de 'spijkerbroeken' inmiddels zo militair denken dat ze zich geen hoedje meer schrikken als ze in Roosendaal aan de daadwerkelijke commandotraining beginnen. Uiteindelijk hoopt Defensie door de nieuwe opzet jaarlijks ettelijke tientallen groene baretten meer te kunnen uitreiken dan nu het geval is.

Bron: www.telegraaf.nl
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
pi_89712487
quote:
Waar binnen Defensie vrijwel overal een vacaturestop geldt, is er nog wel altijd volop plaats voor nieuwe leden van het Korps Commandotroepen (KCT).
Volgens mij loopt De Telegraaf achter.
  Eindredactie Frontpage / Forummod donderdag 9 december 2010 @ 11:43:55 #147
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_89712515
quote:
Op donderdag 9 december 2010 11:43 schreef Sloggi het volgende:

[..]

Volgens mij loopt De Telegraaf achter.
Want?
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
pi_89712691
Voor zover ik weet worden ook bij het KCT voorlopig geen nieuwe mensen aangenomen.
  Eindredactie Frontpage / Forummod donderdag 9 december 2010 @ 11:51:47 #149
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_89712846
Naar ik weet zijn de vacatures voor KCT en Medisch personeel nog open voor sollicitatie.

Maar Defensie kennende zou dit inderdaad anders kunnen zijn.
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  donderdag 9 december 2010 @ 12:04:56 #150
267335 Vortix
No Charms Allowed
pi_89713346
quote:
1s.gif Op donderdag 9 december 2010 11:48 schreef Sloggi het volgende:
Voor zover ik weet worden ook bij het KCT voorlopig geen nieuwe mensen aangenomen.
Last time I checked was het nog zo'n beetje de enige vacature die nog wel open stond.
Als je niets zinvols te zeggen hebt kan je maar beter je bek houden | Last.fm | WOOHOO DRESS BLUES WITH A SWORD! | PSN: Private_Jarhead
pi_89713822
En nu is 'ie dicht, last time I checked.
pi_89715349
quote:
14s.gif Op donderdag 9 december 2010 11:43 schreef Sloggi het volgende:

[..]

Volgens mij loopt De Telegraaf achter.
volgens mij niet, het kct is de enige organisatie die geen last gaan hebben van bezuinigingen.... daarnaast stromen veel kct'ers uit en komen er weinig binnen.
pi_89716994
Sloggi je bent toch ook lid van het KCT forum? Daar staat toch duidelijk dat er nog aangenomen word. ;)
pi_89717189
Ja, maar naar mijn weten is de KCTKD tijdelijk opgeschorst voor burgers, dus er mogen alleen militairen naartoe?
That song is straight homosexual country music special olympic gay.
pi_89717381
Het is zo dat er sinds enige tijd burgers eerst door de AMo gaan zodat ze daar de militaire grond begrippen onder de knie krijgen eer ze de ECO ingaan. Dit zodat ze deze vaardigheden niet meer in de opleidings druk in de ECO ook nogeens moeten leren. Het is dus juist dat er enkel maar militaire in de ECO gaan, maar dat komt omdat de burgers die zich aanmelden dus eerst een AMO doorlopen. En Vronsky ook jij bent lid van het KCT forum, dus ik zou zeggen beter lezen. ;)
pi_89717617
Dat van de AMO had ik inderdaad gelezen, maar er staan geen vacatures meer op de website van de landmacht en je kunt je als burger niet meer aanmelden voor de kennismakingsdagen, dus hoe wil je dan solliciteren?
pi_89717934
Ik heb het net even geprobeerd, en krijg het volgende terug "Aanmelden is niet meer mogelijk, alle data hebben een maximale bezetting. Neem contact op met kct.info@mindef.nl voor informatie." Maar dat was ook al bekend. Ja af en toe zitten de KCT-KD zo stampot vol dat er niks meer bij kan. Gewoon blijven proberen, en anders zo als gezegt even contact opnemen met kct.info@mindef.nl. ;)
  Eindredactie Frontpage / Forummod donderdag 9 december 2010 @ 14:10:01 #158
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_89718000
quote:
Op donderdag 9 december 2010 12:17 schreef Sloggi het volgende:
En nu is 'ie dicht, last time I checked.
Vacatures voor (Tand)Arts zijn nog open voor sollicitatie.
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
pi_89718079
quote:
1s.gif Op donderdag 9 december 2010 14:08 schreef Sine_Pari het volgende:
Ik heb het net even geprobeerd, en krijg het volgende terug "Aanmelden is niet meer mogelijk, alle data hebben een maximale bezetting. Neem contact op met kct.info@mindef.nl voor informatie." Maar dat was ook al bekend. Ja af en toe zitten de KCT-KD zo stampot vol dat er niks meer bij kan. Gewoon blijven proberen, en anders zo als gezegt even contact opnemen met kct.info@mindef.nl. ;)
quote:
BELANGRIJKE MEDEDELING

Werving Burger kandidaten cospecops opgeschort

In 2011 is de ruimte voor nieuw personeel nog maar zeer beperkt. Alleen mensen die al zijn aangesteld kunnen volgend jaar aan hun opleiding beginnen. Hierdoor zijn wij genoodzaakt om de KD KCT voor burger kandidaten stop te zetten. Komend jaar zullen er dan ook alleen KD KCT draaien voor militairen.

Door verregaande bezuinigingen is er komend jaar erg weinig ruimte voor nieuw personeel bij de landmacht. De verwachting is dat in het voorjaar van 2011 de maatregelen en gevolgen van de bezuinigingen concreet worden. Aangezien het KCT een prioriteit heeft bij de vulling zal het KCT als een van de eersten weer personeel vanuit de burgermaatschappij mogen aannemen als er weer ruimte ontstaat. Dat er nu een vacature stop is wil dus nog niet zeggen dat dat over een aantal maanden nog steeds het geval is. Kom dus regelmatig terug op de site om te checken of er al KD KCT beschikbaar zijn voor burger kandidaten.
http://korpscommandotroepen.nl/index.php?l=nl&p=46

Het Korps Mariniers heeft wel nog vacatures geloof ik, dus dat is ook een optie voor de geïnteresseerden.

quote:
1s.gif Op donderdag 9 december 2010 14:10 schreef Cobra4 het volgende:

[..]

Vacatures voor (Tand)Arts zijn nog open voor sollicitatie.
Klopt.

[ Bericht 9% gewijzigd door #ANONIEM op 09-12-2010 14:12:29 ]
pi_89718294
Ja klopt, OO bij het Korps Mariniers kan nog (Minimaal havo en mbo-4), maar als jij als Pax aan de slag wilt kan het niet. :p
That song is straight homosexual country music special olympic gay.
pi_89718490
Okay had dus niet verder gekeken dan mijn neus lang is (al is dat een behoorlijk eind). Maar ben dan ook niet echt bezig met een baan bij het KCT te krijgen (tenslotte wil men ook niet slechter worden, maar enkel beter). :)
pi_89718522
Vronsky: Volgens mij zijn er ook officiersfuncties open (geen HAVO). Of je 'gewoon' marinier kunt worden weet ik niet.

quote:
1s.gif Op donderdag 9 december 2010 14:19 schreef Sine_Pari het volgende:
Okay had dus niet verder gekeken dan mijn neus lang is (al is dat een behoorlijk eind). Maar ben dan ook niet echt bezig met een baan bij het KCT te krijgen (tenslotte wil men ook niet slechter worden, maar enkel beter). :)
Geen probleem, zo hebben we allemaal weer wat geleerd.

[ Bericht 77% gewijzigd door #ANONIEM op 09-12-2010 14:20:35 ]
pi_89718664
Ja, officier staat ook open zie ik :P.

Maar echt als pax aan de slag is nu niet meer te doen, er zijn nog wel andere functies open bij de Marine.
That song is straight homosexual country music special olympic gay.
  Eindredactie Frontpage / Forummod donderdag 9 december 2010 @ 14:45:35 #164
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_89719876
Landmacht neemt nieuw hoofdkwartier in gebruik

Het nieuwe hoofdkwartier van de landmacht op de Kromhout Kazerne in Utrecht is gisteren in gebruik genomen. Commandant Landstrijdkrachten luitenant-generaal Rob Bertholee, sprak zijn trots en waardering uit voor de nieuwbouw. “Een modern complex, waarbij ‘modern’ niet het doel is, maar het middel.”

De presentatie van het boek ‘Defensie en de Domstad’, geschreven door het Nederlands Instituut voor Militaire Historie (NIMH) markeerde de ingebruikname. Directeur Piet Kamphuis overhandigde het eerste exemplaar aan de Utrechtse wethouder Harrie Bosch.

Hoofdkwartier

Op het hoofdkwartier werken ruim 800 medewerkers. Zij zorgen ervoor dat de landmachteenheden gereed staan ter bescherming van Nederland en zijn bondgenoten, het ondersteunen bij rampen en calamiteiten en een bijdrage kan leveren aan stabiliteit in crisisgebieden overal ter wereld.

Bron: www.defensie.nl


Eerst schaamte en nu trots!?
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
pi_89720244
Binnenkort maar eens op de Kromhout kijken, vlak om de hoek
pi_89720397
quote:
1s.gif Op donderdag 9 december 2010 14:45 schreef Cobra4 het volgende:
Eerst schaamte en nu trots!?
Tja, wat moet je anders. Erg gelukkig zullen ze (hopelijk) niet zijn met de situatie.
  donderdag 9 december 2010 @ 15:13:02 #167
267335 Vortix
No Charms Allowed
pi_89721223
En wat is precies het 'doel' van die moderniteit, beste heer Bertholee?
Als je niets zinvols te zeggen hebt kan je maar beter je bek houden | Last.fm | WOOHOO DRESS BLUES WITH A SWORD! | PSN: Private_Jarhead
  Eindredactie Frontpage / Forummod vrijdag 10 december 2010 @ 05:39:12 #168
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_89750556
Officieren spreken belabberd Engels

door Roy Klopper
AMSTERDAM - Hoge Nederlandse officieren slaan regelmatig een modderfiguur bij hun internationale collega's door hun Steenkolenengels.

Op alle internationale staven lopen militairen rond die door hun collega's slechts worden gedoogd of genegeerd. "Die groepen leveren natuurlijk niet de gewenste inbreng. Helaas komt dit ook voor onder Nederlanders die bij internationale staven zijn geplaatst."

Deze noodkreet uit plaatsvervangend commandant der landstrijdkrachten Mart de Kruif. De generaal wijt de soms slechte mix met de internationale collega's onder meer aan de slechte beheersing van het militaire jargon in andere talen: "Bijna elke militair spreekt goed Engels, maar niet direct ook goed militair Engels."

Overste Robin Middel meldt namens het ministerie van Defensie dat er mede vanwege het pleidooi van De Kruif met onmiddellijke ingang meer aandacht komt voor de taalkennis van hoge militairen.

Voorts is binnen de landmacht afgesproken dat Engels voortaan de voertaal wordt bij grote oefeningen. De Kruif pleit ervoor om dit ook te laten gelden voor de colleges aan aspirant-officieren op de Nederlandse Defensie Academie.

bron: www.telegraaf.nl
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
pi_89750564
Vind het engels van de Nederlandse militair (officieren als wel manschappen) niet dat men zich er zo druk over moet maken. Ik ben wel eens op NATO versammelingen geweest waar ik bv. Spanjaarden, Fransen en Duitsers een zo slecht engels heb horen spreken dat ik wou dat ze in hun eigen taal hadden gesprokken, en bij de andere gehoopt heb op ondertiteling.
  Eindredactie Frontpage / Forummod vrijdag 10 december 2010 @ 05:50:52 #170
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_89750571
En Engels de voertaal tijdens Nederlandse oefeningen? wtf!
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
pi_89750578
Ja joh lekker bezuinigen op het nodige, maar geld uitgeven aan zaken (engelse les) die mijn inziens nu niet echt van belang zijn. Men is in de Nederlandse politiek lekker bezig om defensie naar de klote te helpen.
pi_89754324
Hehe het engels van de gemiddelde nederlander is best ok, zeker in vergelijking met de fransen(die verdommen t gewoon) de voormalige oostbloklanden, italianen of portugezen.
  vrijdag 10 december 2010 @ 10:45:14 #173
309335 Vronsky
Zandhappert
pi_89754447
quote:
1s.gif Op vrijdag 10 december 2010 05:50 schreef Cobra4 het volgende:
En Engels de voertaal tijdens Nederlandse oefeningen? wtf!
Den eerst stap richting dat achterlijke EU leger, iedereen Engels laten praten tijdens oefeningen :P
That song is straight homosexual country music special olympic gay.
pi_89754611
Laat ze dan allemaal Frans spreken!
  Eindredactie Frontpage / Forummod vrijdag 10 december 2010 @ 10:52:30 #175
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_89754731
Ja zeg. Over een eventueel EU leger is al een topic!
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  Eindredactie Frontpage / Forummod vrijdag 10 december 2010 @ 10:55:57 #176
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_89754841
Defensievakbonden voeren actie op vliegbasis

LEEUWARDEN - Militairen en burgerambtenaren voeren vanaf vandaag estafetteacties op de vliegbasis Leeuwarden.

Ze protesteren tegen het schrappen van tienduizend banen met gedwongen ontslagen, een miljard euro aan bezuinigingen en een verregaande versobering van hun arbeidsvoorwaarden.

Kaderleden van de defensievakbonden ABVAKABO FNV, ACOM, AFMP/FNV, CNV Publieke Zaak, FVNO MHB en de Marechausseevereniging delen verkleed als hulpkerstmannen sinds vanochtend even uur pamfletten uit aan het personeel van de luchtmachtbasis in Leeuwarden.

De bonden stellen de volgende eisen: geen gedwongen ontslagen, koopkrachtbehoud, sociaal beleid en voldoende middelen zodat onze militairen en burgermedewerkers van Defensie hun werk fatsoenlijk en veilig kunnen doen.

Bron: deWeekkrant.nl
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  vrijdag 10 december 2010 @ 16:48:26 #177
74865 Pumatje
Wij stelen die kazen!
pi_89769067
quote:
1s.gif Op vrijdag 10 december 2010 05:39 schreef Cobra4 het volgende:
Officieren spreken belabberd Engels

door Roy Klopper
AMSTERDAM - Hoge Nederlandse officieren slaan regelmatig een modderfiguur bij hun internationale collega's door hun Steenkolenengels.

Op alle internationale staven lopen militairen rond die door hun collega's slechts worden gedoogd of genegeerd. "Die groepen leveren natuurlijk niet de gewenste inbreng. Helaas komt dit ook voor onder Nederlanders die bij internationale staven zijn geplaatst."

Deze noodkreet uit plaatsvervangend commandant der landstrijdkrachten Mart de Kruif. De generaal wijt de soms slechte mix met de internationale collega's onder meer aan de slechte beheersing van het militaire jargon in andere talen: "Bijna elke militair spreekt goed Engels, maar niet direct ook goed militair Engels."

Overste Robin Middel meldt namens het ministerie van Defensie dat er mede vanwege het pleidooi van De Kruif met onmiddellijke ingang meer aandacht komt voor de taalkennis van hoge militairen.

Voorts is binnen de landmacht afgesproken dat Engels voortaan de voertaal wordt bij grote oefeningen. De Kruif pleit ervoor om dit ook te laten gelden voor de colleges aan aspirant-officieren op de Nederlandse Defensie Academie.

bron: www.telegraaf.nl
dat is logisch, de meestal hogere officieren zijn gewoon oude poep, van een vorige generatie.
90% van ons Eskadron spreekt Engels, ben ik van overtuigd, op een niveau waar we alle ander Europese landen achter ons laten.

Ik spreek bijna net zo goed engels, als dat in Nederlands spreek...
heb zelf ook Militair engels gekregen op de KMS, na 3 lessen kon ik ermee stoppen, anderen lui konden dat beter gebruiken.

vind het ook echt bullshit dat engels gelul op oefeningen.... ook die termen.
We zijn het Nederlandse leger ..wtf
[DEF] SC#8 Pumatje, niet geboren maar door de baas verstrekt
  vrijdag 10 december 2010 @ 16:52:58 #178
74865 Pumatje
Wij stelen die kazen!
pi_89769269
toch maar weg :P
[DEF] SC#8 Pumatje, niet geboren maar door de baas verstrekt
  Moderator vrijdag 10 december 2010 @ 16:53:02 #179
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_89769274
al die verschillende vlaggetjes zien er natuurlijk ook niet uit op zo'n INTERNATIONALE staf

gewoon allemaalde Engelse

of beter nog allemaal de Nederlandse vlag die krijgen ze dan cadeau als ze HBO Nederands succesvol hebben voltooid
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
  vrijdag 10 december 2010 @ 16:55:43 #180
74865 Pumatje
Wij stelen die kazen!
pi_89769396
idd, als ik commentaar zou krijgen van een buitenlander wiens taal ik probeer te spreken.
zou ik zeggen, weet je.. zodra jij mij kan toespreken in mijn taal of in ieder geval je best probeert te doen. kom dan terug ^O^

tot die tijd bakkes :{w

betreft die hogere officieren, wat een lamlullen dat ze zichzelf niet fatsoenlijk kunnen inschatten of dat niet iemand zegt, hee figuur.. je engels zuigt. Wellicht laat je iemand alles vertalen of zorg je ervoor dat je een tekst voor je neus hebt die je op lezen kunt zodat iedereen het begrijpt ( slengels )
[DEF] SC#8 Pumatje, niet geboren maar door de baas verstrekt
  vrijdag 10 december 2010 @ 18:52:17 #181
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_89773400
quote:
Militairen krijgen eigen WikiLeaks

ROTTERDAM - Militairen in Nederland krijgen een eigen 'WikiLeaks' om ongemakken door geldgebrek bij de krijgsmacht openbaar te maken. Dat heeft vice-voorzitter Ed Lugthart van de Algemene Federatie van Militair Personeel, FNV-bond van militair en burgerpersoneel Defensie vandaag gezegd.

De variant, MisstandenLeaks genaamd, wordt volgende week door de militaire vakbonden online gezet.

"Militairen kunnen op de site melden dat er bijvoorbeeld ergens geen schoenen meer zijn, of dat de toiletten niet gemaakt worden", aldus de vice-voorzitter. Hij verzekert anonimiteit voor militairen die iets op de site plaatsen. Ook zullen documenten door de vakbonden gescreend worden op geheimen die niet gepubliceerd mogen worden. "We willen de krijgsmacht niet in gevaar brengen."

MisstandenLeaks is een onderdeel van de acties die tegen de bezuinigingen op Defensie zijn gericht. (ANP)
Ze kunnen beter hier meelezen... :')
  Moderator vrijdag 10 december 2010 @ 19:00:06 #182
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_89773760
quote:
1s.gif Op vrijdag 10 december 2010 16:49 schreef sp3c het volgende:
nou bij deze

er zijn geen schoenen meer
de tank en de vliegtuigen zijn ook op net zoals de fregatten

komen er nu meer bij?
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
  vrijdag 10 december 2010 @ 19:00:58 #183
110987 ErwinRommel
De woestijnvos. Een legende.
pi_89773801
quote:
10s.gif Op vrijdag 10 december 2010 18:52 schreef AchJa het volgende:

[..]

Ze kunnen beter hier meelezen... :')
Denk je dat nu echt dat de leiding laat staan politiek hier mee gaat lezen? Hoe naïef ben je dan? :D
Niks ten nadele hoor, maar men heeft schuinbaar een paar grote bosjes peterselie in de oren in Den Haag.
Vulneratus nec Victus The Spirit Will Never Leave Us.
  vrijdag 10 december 2010 @ 19:06:29 #184
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_89774053
quote:
1s.gif Op vrijdag 10 december 2010 19:00 schreef ErwinRommel het volgende:

[..]

Denk je dat nu echt dat de leiding laat staan politiek hier mee gaat lezen? Hoe naïef ben je dan? :D
Niks ten nadele hoor, maar men heeft schuinbaar een paar grote bosjes peterselie in de oren in Den Haag.
Daarom juist, denk je dat ze zich wat aantrekken van die "Wikileaks"?
  vrijdag 10 december 2010 @ 19:10:07 #185
110987 ErwinRommel
De woestijnvos. Een legende.
pi_89774248
quote:
1s.gif Op vrijdag 10 december 2010 19:06 schreef AchJa het volgende:

[..]

Daarom juist, denk je dat ze zich wat aantrekken van die "Wikileaks"?
Geen enkele zak!!
Vulneratus nec Victus The Spirit Will Never Leave Us.
  Eindredactie Frontpage / Forummod zaterdag 11 december 2010 @ 00:06:40 #186
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_89789107
Besluit over missie Afghanistan begin 2011

DEN HAAG - Het kabinet heeft meer tijd nodig om een besluit te nemen over een nieuwe missie in Afghanistan. Premier Mark Rutte verwacht een voorstel daarover in de eerste helft van januari.

Dat zei hij vrijdag na afloop van de ministerraad. Aanvankelijk was het de bedoeling dat het kabinet voor kerst een besluit over een politietrainingsmissie zou nemen. 'We hebben iets meer tijd nodig, omdat we het zorgvuldig willen doen', zei Rutte. Of er tegenslagen zijn, wilde hij niet zeggen.

Wel wees de minister-president er opnieuw op dat er achter de schermen gesprekken over de kwestie gaande zijn met politieke partijen. Dat is nodig, omdat het minderheidskabinet van VVD en CDA in dit geval geen steun van gedoogpartner PVV krijgt. Daarom moeten de coalitiepartijen op een andere manier tot een meerderheid in de Tweede Kamer zien te komen. Formeel hoeft de Tweede Kamer niet met een missie in te stemmen maar het is gebruikelijk dat de regering zoveel mogelijk steun vindt.

Partners
Ook wordt inhoudelijk bekeken hoe een trainingsmissie eruit moet komen te zien. Daarbij gaat het erom waar de trainers aan de slag gaan, onder welke voorwaarden dat gebeurt, hoeveel mensen er gaan en met welke partners kan worden samengewerkt.

'Als je de wereld veilig wilt hebben, moet je ook als Nederland je verantwoordelijkheid nemen in dit soort hele moeilijke gebieden', zei Rutte. 'Ik vind het zeer verdedigbaar om zo'n trainingsmissie uit te zenden, omdat ik denk dat het een gebied is dat stabiel kan worden. Maar dan moet je er echt voor zorgen dat de lokale bevolking goed is opgeleid, in dit geval de politie. Het is temeer van belang, ook in ons nationaal belang, omdat een stabiel Afghanistan betekent dat de hele regio stabiel is', aldus de premier.

Uruzgan
Een verkenningsteam van agenten, militairen en diplomaten heeft in Afghanistan de mogelijkheden voor een nieuwe missie onderzocht. De verkenners hebben niet in Uruzgan gekeken. Nederland had tot augustus de militaire leiding in die provincie.

In februari viel het vorige kabinet over een verlenging van de missie in Uruzgan. Het CDA wilde er in afgeslankte vorm doorgaan, maar de toenmalige coalitiepartner PvdA en de fractie van coalitiegenoot ChristenUnie wilden dat niet. De PvdA verliet daarop het kabinet.

Bron: www.volkskrant.nl
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  Moderator zaterdag 11 december 2010 @ 01:01:32 #187
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_89791278
als het nu in Uruzgan zou zijn zou ik zeggen ja ... werk afmaken en dat soort mooie dingen

maar als we een compleet nieuwe missie beginnen in Kunduz dan mag de krijgsmacht best wel wat langer pauze krijgen vind ik ... zeker met al de bezuinigingen die er aan zitten te komen

over een jaar of 2 is er ook nogwel wat te doen in Afghanistan, ongeacht wat Obama zegt
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
  Eindredactie Frontpage / Forummod zaterdag 11 december 2010 @ 01:03:48 #188
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_89791352
Eens. Het is nu tijd om het personeel en materiaal weer op orde te krijgen. Daarna zien we wel weer.
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  zaterdag 11 december 2010 @ 01:21:27 #189
267335 Vortix
No Charms Allowed
pi_89791794
Wow, Rutte gebruikt het b-woord.

Verder eens met Sp3c en Cobra4.
Als je niets zinvols te zeggen hebt kan je maar beter je bek houden | Last.fm | WOOHOO DRESS BLUES WITH A SWORD! | PSN: Private_Jarhead
  Eindredactie Frontpage / Forummod zaterdag 11 december 2010 @ 05:47:48 #190
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_89794429
Defilé mariniers op de Coolsingel

Op de Coolsingel in Rotterdam wordt zaterdag het 345-jarig bestaan van het Korps Mariniers gevierd. Ter gelegenheid van dit jubileum neemt minister Hans Hillen van Defensie het defilé af van ongeveer duizend mariniers.

Het zijn zowel oudgedienden als actief dienende mariniers die zaterdag meelopen in het defilé. Aan de mars door het centrum van de stad doet een gewapend bataljon mariniers mee en een ongewapend bataljon oud-mariniers. Verder loopt er een peloton van de Britse Royal Marines mee.

Het defilé begint op de Boompjes waar het vaandel van het Korps Mariniers intreedt. Op de Coolsingel inspecteert de minister samen met de commandant Korps Mariniers de troepen.

Bron: www.rtvrijnmond.nl
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
pi_89794460
Toch jammer dat de mariniers zo vertegenwoordigd zijn in rotterdam, maar dat de verbindingsdienst nodig was om de duitsers van een brug af te trappen.
  Moderator zaterdag 11 december 2010 @ 15:08:18 #192
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_89803582
opa deed zoeklichten in Rotterdam _O_
althans dat was de bedoeling ... gelukkig hadden de Duitsers genoeg geweren bij zich want met zo'n pistool doe je weinig ;)
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
  Moderator zaterdag 11 december 2010 @ 15:08:44 #193
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_89803594
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
pi_89803699
quote:
1s.gif Op zaterdag 11 december 2010 15:08 schreef sp3c het volgende:
ahum anyways

_O_
Heel mooi gemaakt ^O^
pi_89804421
quote:
1s.gif Op zaterdag 11 december 2010 15:08 schreef sp3c het volgende:
opa deed zoeklichten in Rotterdam _O_
althans dat was de bedoeling ... gelukkig hadden de Duitsers genoeg geweren bij zich want met zo'n pistool doe je weinig ;)
Mijn opa deed pew pew als burger richting de Duitsers in Rotterdam en omstreken :D.
That song is straight homosexual country music special olympic gay.
  Moderator zaterdag 11 december 2010 @ 15:39:08 #196
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_89804456
moet ook kunnen ^O^
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
pi_89875948
Niet echt militair, maar omdat de GIPN het politie tegen stuk is van de GIGN toch interresant.

quote:
La prise d'otages à l'école maternelle Charles-Fourier à Besançon a connu une fin heureuse, lundi 13 décembre. Tout au long de la matinée, le preneur d'otages a libéré la vingtaine d'enfants, âgés de 4 à 6 ans, retenus dans l'école. Un peu avant 13 heures, les cinq derniers enfants et l'institutrice sont sortis de l'école. Le preneur d'otages, un jeune homme de 17 ans présenté comme dépressif, a été interpellé, selon le ministre de l'éducation, Luc Chatel.

Le groupe d'intervention de la police nationale (GIPN) de Strasbourg, une unité d'élite envoyée sur place, a négocié avec le jeune homme tout au long de cette prise d'otages, qui a duré un peu plus de quatre heures. Selon la préfecture, le jeune homme est entré dans une classe de l'école à 8 h 30, heure de rentrée des écoliers. Il a fait irruption dans l'établissement "armé de deux sabres en déclarant vouloir quelque chose", a expliqué le maire de Besançon, Jean-Louis Fousseret. Le preneur d'otages a dans un premier temps retenu une vingtaine d'enfants avant d'en libérer quatorze en plusieurs fois. L'école, implantée au milieu de barres HLM, a été entourée d'un dispositif de sécurité très strict.

"DIFFICULTÉS PSYCHOLOGIQUES"

Le jeune homme serait connu pour être dépressif et suicidaire et suivi psychologiquement. Au cours de la prise d'otages, il a réclamé une arme à feu pour se suicider. "Il s'agit d'un jeune du quartier qui a des difficultés psychologiques", a confirmé Luc Chatel

Le ministre a toutefois précisé qu'il n'avait "à aucun moment véritablement menacé les enfants". "La libération s'est passée au moment de servir les repas", a-t-il ajouté, indiquant que les enfants avaient alors été séparés du forcené qui a ensuite été maîtrisé par les policiers d'élite. "L'enquête dira pourquoi cette action a été menée", a conclu le ministre.

Les autorités ont mis en place une cellule d'aide psychologique à l'intention des familles. Les enfants qui sont sortis, "nous les avons préservés, mis à l'écart dans une autre école pour qu'ils soient au chaud et entourés par les instituteurs et des personnes compétentes", a ajouté Jean-Louis Fousseret.
pi_89876013
Ik betwijfel of er hier veel mensen zijn die dit stuk kunnen lezen :D.

Gelukkig is het goed afgelopen.
  maandag 13 december 2010 @ 16:57:24 #199
309335 Vronsky
Zandhappert
pi_89879685
Ik lees het gedeeltelijk, wel leuk dat ik na 5 jaar nog wat Frans redelijk kan lezen :D.
That song is straight homosexual country music special olympic gay.
  maandag 13 december 2010 @ 20:54:01 #200
168777 Rave_NL
Obey the Dance Commander!
pi_89890707
quote:
1s.gif Op zaterdag 11 december 2010 06:13 schreef Bouke-p het volgende:
Toch jammer dat de mariniers zo vertegenwoordigd zijn in rotterdam, maar dat de verbindingsdienst nodig was om de duitsers van een brug af te trappen.
Komt door de allejezus sexy functie van verbindelaars.. ^O^
Cobra4: "Twijfelen aan de kennis van Rave. :')
EllaN: Rave IS een parel. Mijn parel. Onze parel O+. Voor altijd.
Amphibisch getraind voor het zinkende [DEF]-schip
  maandag 13 december 2010 @ 21:16:03 #201
74865 Pumatje
Wij stelen die kazen!
pi_89892107
Die 2 leeuwen 8-)
[DEF] SC#8 Pumatje, niet geboren maar door de baas verstrekt
  maandag 13 december 2010 @ 21:53:21 #202
168777 Rave_NL
Obey the Dance Commander!
pi_89894781
quote:
Zaak aanslag militairen geseponeerd
Uitgegeven: 13 december 2010 17:36
Laatst gewijzigd: 13 december 2010 18:09

AMERSFOORT - Het Openbaar Ministerie in Arnhem heeft de zaak tegen twee Nederlandse militairen, die werden verdacht van het plegen van een aanslag op een eigen Bushmaster-pantservoertuig, geseponeerd.
Dat zegt advocaat van de militairen Michael Ruperti maandag. Reden voor het staken van de zaak is volgens de raadsman gebrek aan bewijs.

Volgens de marechaussee zou de aanslag zijn gepleegd op 7 maart van dit jaar op de Nederlandse buitenpost Coyote ten noorden van Deh Rawod in Afghanistan.

De twee militairen hebben van het begin af aan ontkend. Er vielen geen doden of gewonden bij het incident.

Lokale mensen

Aanvankelijk ging Defensie er volgens Ruperti van uit dat lokale mensen op het kamp voor de explosie verantwoordelijk waren. De twee verdachten wisten namelijk net op tijd het militaire voertuig te verlaten, voordat het ontplofte.

De marechaussee begon direct een onderzoek en ondervroeg de twee militairen als slachtoffer.

Verbazing

Na een paar maanden moesten ze zich opeens opnieuw melden bij de marechaussee in Nederland. Toen tot hun grote verbazing als verdachte.

Uit het opsporingswerk zou volgens de marechaussee zijn gebleken dat de militairen de aanslag zelf zouden hebben gepleegd, aldus Ruperti.

Woedend

De verdachte militairen waren daar zeer verontwaardigd, totaal verrast en woedend over. Eén van hen heeft nadat de aanklacht tegen hem werd bekendgemaakt, het leger verlaten.

''Mijn cliënten zijn heel blij dat ze niet verder worden vervolgd'', vertelt Ruperti. ''We gaan wel een verzoek tot schadevergoeding indienden, want de militairen vinden wel dat ze door deze beschuldiging beschadigd zijn. Eén is er dus zelfs door uit het leger gestapt.''
Cobra4: "Twijfelen aan de kennis van Rave. :')
EllaN: Rave IS een parel. Mijn parel. Onze parel O+. Voor altijd.
Amphibisch getraind voor het zinkende [DEF]-schip
  maandag 13 december 2010 @ 21:55:55 #203
211797 Esses
Splendide mendax
pi_89894952
Ik ken de omstandigheden niet en ga dus ook niet oordelen ;)
Conform aanwijzing SG-Sociale Media: Al mijn publicaties zijn op persoonlijke titel en zijn geen officiële publicaties van mijn werkgever.
[i]Sed quis custodiet ipsos custodes?[/i]
  maandag 13 december 2010 @ 21:57:02 #204
168777 Rave_NL
Obey the Dance Commander!
pi_89895044
Ik kende het hele verhaal niet..
Cobra4: "Twijfelen aan de kennis van Rave. :')
EllaN: Rave IS een parel. Mijn parel. Onze parel O+. Voor altijd.
Amphibisch getraind voor het zinkende [DEF]-schip
  maandag 13 december 2010 @ 21:57:21 #205
211797 Esses
Splendide mendax
pi_89895063
quote:
1s.gif Op maandag 13 december 2010 21:57 schreef Rave_NL het volgende:
Ik kende het hele verhaal niet..
Ik ook niet :P
Conform aanwijzing SG-Sociale Media: Al mijn publicaties zijn op persoonlijke titel en zijn geen officiële publicaties van mijn werkgever.
[i]Sed quis custodiet ipsos custodes?[/i]
  maandag 13 december 2010 @ 23:47:56 #206
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_89901101
quote:
Meer geld voor oefenen

Een meerderheid in de Tweede Kamer (de regeringspartijen en de gedoogpartij) gaat er voor zorgen dat er een wijziging komt in de Defensiebegroting 2011. Er gaat 4 miljoen af van het budget voor werving en dat geld komt vervolgens ten goede aan het budget voor oefenen.

Het amendement op de begroting is ingediend door het CDA. De VVD en de PVV steunen het. Het komt er op neer dat 4 miljoen euro uit het budget voor werving (in totaal iets meer dan 25 miljoen) wordt overgeheveld naar het geld dat de defensieonderdelen ontvangen voor oefenen.

Dat is goed voor de motivatie van het personeel, stelt de voorzitter van een belangenvereniging van het leger: er moet meer geoefend worden. Dat geeft tevreden militairen.

Defensie zelf, en dan met name de Hoofd Directie Personeel (HDP), wil zoals bekend ook een duit in het zakje doen door de vaar- en oefentoelage af te schaffen.

Dat oefenen belangrijk is, onderstreept de Vakbond voor Defensiepersoneel VBM|NOV. Maar meer oefenen en minder belonen is volgens de bond niet goed voor de arbeidssatisfactie. Dus aan het idee van de HDP gaan we niet meewerken.
Is die vent van de pot gerukt??? Op het moment dat ik geen oefentoelage meer krijg als ik weer eens op oefening moet ben ik structureel ziek thuis, ik ben gvd gekke Henkie niet.

Tenzij ze met een "marktconforme" regeling komen vwb overuren.
  maandag 13 december 2010 @ 23:52:37 #207
267335 Vortix
No Charms Allowed
pi_89901326
Oefentoelage afschaffen _O-

Sure, ik werk wel even drie keer zo lang door als al mijn burgerhomies met veel zwaarder werk, zonder mijn overuren betaald te krijgen. Dat is volledig eerlijk
Als je niets zinvols te zeggen hebt kan je maar beter je bek houden | Last.fm | WOOHOO DRESS BLUES WITH A SWORD! | PSN: Private_Jarhead
  Eindredactie Frontpage / Forummod maandag 13 december 2010 @ 23:53:58 #208
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_89901391
Ah, oefeningen gaan dus nooit meer langer dan 8 uur duren. :)
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  maandag 13 december 2010 @ 23:54:28 #209
309335 Vronsky
Zandhappert
pi_89901418
Ok.. je krijgt minder centen voor je werk, en dat levert dan meer tevreden militairen op? :')

En als er 4 miljoen van het wervingsbudget afgaat zie ik het nog wel gebeuren dat ze eind 2011 weer hetzelfde uithalen als wat ze nu deden ;(
That song is straight homosexual country music special olympic gay.
pi_89901446
Wie gaat nu met zwaarden een gijzelingsactie in? De man was écht depressief én gestoord.
  maandag 13 december 2010 @ 23:58:40 #211
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_89901633
quote:
1s.gif Op maandag 13 december 2010 23:53 schreef Cobra4 het volgende:
Ah, oefeningen gaan dus nooit meer langer dan 8 uur duren. :)
's Morgens 0800 melden in het veld, 16:30 oefening stofwolk. In de tussengelegen tijd natuurlijk wel al je pauzes pakken... En slapen op de kazerne, thuis of in een hotel.
pi_89901706
quote:
1s.gif Op maandag 13 december 2010 23:55 schreef Clan het volgende:
Wie gaat nu met zwaarden een gijzelingsactie in? De man was écht depressief én gestoord.
Ja echte held
  Eindredactie Frontpage / Forummod dinsdag 14 december 2010 @ 00:00:59 #213
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_89901748
quote:
1s.gif Op maandag 13 december 2010 23:58 schreef AchJa het volgende:

[..]

's Morgens 0800 melden in het veld, 16:30 oefening stofwolk. In de tussengelegen tijd natuurlijk wel al je pauzes pakken... En slapen op de kazerne, thuis of in een hotel.
En de bootjes van de Marine komen niet meer verder dan Rotterdam. Want om 1600 moeten ze weer in Den Helder zijn.
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  dinsdag 14 december 2010 @ 00:24:46 #214
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_89902635
quote:
1s.gif Op dinsdag 14 december 2010 00:00 schreef Cobra4 het volgende:

[..]

En de bootjes van de Marine komen niet meer verder dan Rotterdam. Want om 1600 moeten ze weer in Den Helder zijn.
De KM kennende zal dat hooguit Texel worden... :')
pi_89905429
quote:
1s.gif Op maandag 13 december 2010 23:58 schreef AchJa het volgende:

[..]

's Morgens 0800 melden in het veld, 16:30 oefening stofwolk. In de tussengelegen tijd natuurlijk wel al je pauzes pakken... En slapen op de kazerne, thuis of in een hotel.
Idd, wat een flapdrol die vent die dit bedacht heeft. Weer zo'n stafkneus die voor het laatst in 1903 paraat gezeten heeft en nu maar wat dingen roept om dr nog een ster bij te krijgen.
pi_89911423
Volgens mij de HDP op verschillende toelage korten zoals duiktoelage, ontberingstoelage en vliegtoelage... de bron is ook de vakbond... dus het bericht zal gechargeerd zijn.. :')

Veel succes ermee als je echt de vaar- en oefentoelage wil afschaffen... _O-

Dan moeten ze het in overwerk uitbetalen ^O^ , onregelmatige werktijden, werken op de zondag... kassa _O_
How'd you like to scrape the barnacles off of me rudder?
  Eindredactie Frontpage / Forummod dinsdag 14 december 2010 @ 15:23:57 #217
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_89919813
Vergroting Reservisten bestand, gelijkstelling diploma NLDA, Uitbesteding onderhoud materialen en inkrimping staven aangenomen in de Tweede Kamer.

Schadeloostelling Veteranen verworpen.

Onafhankelijke inspectie voor Defensie verworpen.

Geen bezuinigingen op innovatie Defensie aangenomen.

Zakgeld voor cadetten aangenomen!

Uitstel aankoop 2de testtoestel JSF verworpen

Mariniers op koopvaardij schepen aangenomen!!!

Alle bovenstaande resultaten net waargenomen op politiek.24 live uitzending uit de Tweede Kamer.
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  dinsdag 14 december 2010 @ 15:33:31 #218
309335 Vronsky
Zandhappert
pi_89920222
Hmmm, schadeloosstelling veteranen verworpen is een beetje zuur.

En Mariniers op koopvaardij schepen is ook erg apart, is dat alleen voor de golf van aden?
That song is straight homosexual country music special olympic gay.
  Eindredactie Frontpage / Forummod dinsdag 14 december 2010 @ 15:35:14 #219
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_89920308
quote:
Op dinsdag 14 december 2010 15:33 schreef Vronsky het volgende:
Hmmm, schadeloosstelling veteranen verworpen is een beetje zuur.

En Mariniers op koopvaardij schepen is ook erg apart, is dat alleen voor de golf van aden?
Volgens de voorgaande motie gast het om gebieden waar piraten actief zijn maar geen convooi begeleiding beschikbaar is.
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  dinsdag 14 december 2010 @ 17:08:55 #220
168777 Rave_NL
Obey the Dance Commander!
pi_89923926
Oefentoelages afschaffen.

Prima, als ik dan vervolgens maar 24x mijn uurloon op een dag krijg... :'(
Cobra4: "Twijfelen aan de kennis van Rave. :')
EllaN: Rave IS een parel. Mijn parel. Onze parel O+. Voor altijd.
Amphibisch getraind voor het zinkende [DEF]-schip
pi_89924152
Vaartoelage afschaffen... _O-
Prima, heb ik helemaal niets meer wat mij houdt bij de marine! ^O^
We, the unwilling.. led by the unqualified..
to do the unnecessary.. for the ungrateful..
  dinsdag 14 december 2010 @ 17:23:51 #222
168777 Rave_NL
Obey the Dance Commander!
pi_89924521
Als ze dat doorzetten is dat de definitieve doodsteek voor Defensie.

Dan hebben we enkel nog een V&V-leger van 16 tot 20jarige zonder vaste lasten die ervoor kiezen, met een paar afgestompte kaderleden die niet aan de bak komen in de burgermaatschappij.

Uni, here I come.. :W
Cobra4: "Twijfelen aan de kennis van Rave. :')
EllaN: Rave IS een parel. Mijn parel. Onze parel O+. Voor altijd.
Amphibisch getraind voor het zinkende [DEF]-schip
pi_89926365
Precies, dan ben ik ook erg snel weg.

Bijkomend voordeel, geen bezuinigingen meer nodig. er is toch niemand meer om die 3 tanks, 2 4tonners en 10mb's te rijden.
  dinsdag 14 december 2010 @ 18:21:59 #224
309335 Vronsky
Zandhappert
pi_89926692
quote:
1s.gif Op dinsdag 14 december 2010 17:23 schreef Rave_NL het volgende:
Als ze dat doorzetten is dat de definitieve doodsteek voor Defensie.

Dan hebben we enkel nog een V&V-leger van 16 tot 20jarige zonder vaste lasten die ervoor kiezen, met een paar afgestompte kaderleden die niet aan de bak komen in de burgermaatschappij.

Uni, here I come.. :W
V&V is de toekomst.. snap dat dan.
Je mag nu zelfs naar de EOD met 3 jaar V&V........... :')

Ik zit eigenlijk te wachten op de dag dat ze het KCT open gaan stellen voor ze.
That song is straight homosexual country music special olympic gay.
  dinsdag 14 december 2010 @ 18:50:53 #225
74865 Pumatje
Wij stelen die kazen!
pi_89927817
ik ben dan ook weg.. geen oefeningstoelage meer.
Over achterlijke ideeën gesproken ...
[DEF] SC#8 Pumatje, niet geboren maar door de baas verstrekt
  dinsdag 14 december 2010 @ 18:58:22 #226
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_89928123
Alleen nog zakgeld op KMA voor cadet en adelborst

Studenten aan de militaire academie KMA en marineofficieren in opleiding dreigen hun salaris kwijt te raken. De Tweede Kamer wil dat Defensie hun alleen nog zakgeld geeft.

PVV, VVD, CDA, PvdA, GroenLinks, ChristenUnie, SGP
Een voorstel daartoe van de PVV en VVD kreeg dinsdag steun van CDA, PvdA, GroenLinks, ChristenUnie en SGP. Het kabinet had in het regeerakkoord al afgesproken dat er een zakgeldregeling komt voor aspiranten bij de Koninklijke Marechaussee, die dan geen salaris of bijdrage in hun kosten voor levensonderhoud meer ontvangen.

Tot 1999 alleen zakgeld
De Kamer wil dat die regeling ook gaat gelden voor de cadetten van de Koninklijke Militaire Academie (KMA) en de adelborsten van het Koninklijk Instituut voor de Marine (KIM). Tot augustus 1999 kregen zij overigens ook alleen zakgeld.

'Niet te verkopen'
PVV-Kamerlid Marcial Hernandez heeft zich er altijd over verbaasd dat cadetten en adelborsten sindsdien een volledige wedde (salaris) krijgen, terwijl Defensie ook de kosten van studie en inwoning betaalt. Volgens Hernandez, die in de laatste lichting van de KMA zat die volledig op zakgeld leefde, is het niet te verkopen dat studenten in het 'burgerleven' aan een studiefinanciering vastzitten waar ze alles van moeten betalen.

Opleidingskosten en inwoning
Hij vindt daarom dat cadetten en adelborsten geen salaris hoeven te krijgen, omdat Defensie voor hun opleidingskosten en inwoning zorgt.

RTL
pi_89928217
Dus mocht ik ooit mijn weg naar de KMA vinden, moet ik mijn salaris inleveren en van een hongerloontje gaan leven? Ik denk het dus even niet
  dinsdag 14 december 2010 @ 19:03:50 #228
267335 Vortix
No Charms Allowed
pi_89928331
Ik denk dat er voor mensen die een huis bezitten, samenwonen of niet meer bij hun ouders wonen wel uitzonderingsregelingen worden ingesteld eigenlijk.
Als je niets zinvols te zeggen hebt kan je maar beter je bek houden | Last.fm | WOOHOO DRESS BLUES WITH A SWORD! | PSN: Private_Jarhead
  dinsdag 14 december 2010 @ 19:04:09 #229
74865 Pumatje
Wij stelen die kazen!
pi_89928342
Dat burgers wel vele kosten moeten betalen waar een KMA student van wordt ontzien is juist heel goed te verkopen.. ga je toch lekker bij Defensie werken als burger wil je daar ook in meepikken?

Dat zijn juist de vruchten van Defensie...
[DEF] SC#8 Pumatje, niet geboren maar door de baas verstrekt
pi_89928417
Ik bezit geen huis, woon niet samen en woon nog wel bij mijn ouders, maar als ik mijn sld1 salaris moet gaan inlever voor zeg: 100 euro per week, dan betwijfel ik of ik daar ooit nog ga beginnen.

Zo krijg je toch ook helemaal geen doorstromers meer, er is nu bij ons een wachtmeester met uch jaar ervaring bezig om daar te komen, stel je voor dat hij zijn salaris moet gaan inleveren voor een zakcentje :N
  dinsdag 14 december 2010 @ 19:06:24 #231
168777 Rave_NL
Obey the Dance Commander!
pi_89928423
quote:
1s.gif Op dinsdag 14 december 2010 19:03 schreef Vortix het volgende:
Ik denk dat er voor mensen die een huis bezitten, samenwonen of niet meer bij hun ouders wonen wel uitzonderingsregelingen worden ingesteld eigenlijk.
Zo was het vroeger toch ook?
Als "student" die in het weekend bij mams en paps zit en doordeweeks intern heeft aan zakgeld genoeg, in tegenstelling tot diegene met vaste lasten..
Cobra4: "Twijfelen aan de kennis van Rave. :')
EllaN: Rave IS een parel. Mijn parel. Onze parel O+. Voor altijd.
Amphibisch getraind voor het zinkende [DEF]-schip
  dinsdag 14 december 2010 @ 19:08:14 #232
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_89928505
quote:
1s.gif Op dinsdag 14 december 2010 19:00 schreef Remco026 het volgende:
Dus mocht ik ooit mijn weg naar de KMA vinden, moet ik mijn salaris inleveren en van een hongerloontje gaan leven? Ik denk het dus even niet
Nee, als actief dienende krijg je de zg. overbruggingstoelage. Dan blijf je op hetzelfde niveau met je salaris als wat je voor de KMA kreeg. Ook mensen met een eigen huishouding genieten een normaal salaris.

Tenminste, als de regelgeving hetzelfde blijft als vroeger.
pi_89928573
@remco, volgens mij is het juist alleen voor burgers die binnenkomen bij de KMA en het KIM en daar jarenlang moeten studeren. Ik zou er niet aan moeten denken dat ik afgelopen anderhalf jaar van 'zakgeld' had moeten leven, en dat kunnen ze, volgens mij, ook niet maken om je te korten op geld ten tijde van een opleiding.
We, the unwilling.. led by the unqualified..
to do the unnecessary.. for the ungrateful..
  dinsdag 14 december 2010 @ 19:10:57 #234
267335 Vortix
No Charms Allowed
pi_89928613
quote:
1s.gif Op dinsdag 14 december 2010 19:06 schreef Rave_NL het volgende:

[..]

Zo was het vroeger toch ook?
Als "student" die in het weekend bij mams en paps zit en doordeweeks intern heeft aan zakgeld genoeg, in tegenstelling tot diegene met vaste lasten..
Om eerlijk te zijn, de eerste schalen waar je in terecht komt op de KMA zijn nou ook niet echt genoeg om van rond te komen met vaste lasten en een huurhuis als je ook nog je eten bij Paresto moet betalen hoor.
Als je niets zinvols te zeggen hebt kan je maar beter je bek houden | Last.fm | WOOHOO DRESS BLUES WITH A SWORD! | PSN: Private_Jarhead
pi_89928702
Nee maar volgens mij duurt het ook niet lang voordat je omhoog gaat in je loon
  dinsdag 14 december 2010 @ 19:16:26 #236
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_89928838
quote:
1s.gif Op dinsdag 14 december 2010 19:13 schreef Remco026 het volgende:
Nee maar volgens mij duurt het ook niet lang voordat je omhoog gaat in je loon
Jij hebt recht op overbruggingstoelage mocht je naar de KMA gaan.
pi_89928901
quote:
1s.gif Op dinsdag 14 december 2010 19:16 schreef AchJa het volgende:

[..]

Jij hebt recht op overbruggingstoelage mocht je naar de KMA gaan.
Ik bedoel voor burgers. Vortix had het erover dat het in het begin ook niet bizar veel is, maar volgens mij gaat dat vrij snel omhoog
  dinsdag 14 december 2010 @ 19:18:54 #238
267335 Vortix
No Charms Allowed
pi_89928934
quote:
1s.gif Op dinsdag 14 december 2010 19:13 schreef Remco026 het volgende:
Nee maar volgens mij duurt het ook niet lang voordat je omhoog gaat in je loon
Dat ga ik binnenkort allemaal uitzoeken want dat is enigszins belangrijk voor hoe ik na mijn KOO mijn huishouding ga organiseren.
Als je niets zinvols te zeggen hebt kan je maar beter je bek houden | Last.fm | WOOHOO DRESS BLUES WITH A SWORD! | PSN: Private_Jarhead
  dinsdag 14 december 2010 @ 19:34:05 #239
13456 AchJa
Shut up!!!
  dinsdag 14 december 2010 @ 19:36:54 #240
267335 Vortix
No Charms Allowed
pi_89929846
Zeer zeker, dank je wel!
Als je niets zinvols te zeggen hebt kan je maar beter je bek houden | Last.fm | WOOHOO DRESS BLUES WITH A SWORD! | PSN: Private_Jarhead
  Eindredactie Frontpage / Forummod woensdag 15 december 2010 @ 13:03:54 #241
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_89954546
PVV pleit voor oorlog

Om de eigen vernietiging te voorkomen moeten westerse landen Iran aanvallen. Daarvoor pleit de PVV.
PVV-Kamerlid Wim Kortenoeven vreest dat Iran over niet al te lange tijd kernwapens bezit. Hij vindt dat de rest van de Tweede Kamer veel te luchtig doet over de 'gevaren van de islam'.

De oorlog zou een preventieve oorlog moeten zijn. "Via een aanval moeten we onze eigen vernietiging voorkomen", zei Kortenoeven tegen de NOS. "Terroristen zijn geen eenlingen. Hun denkbeelden zijn in de islam geen uitzondering."

Minister Rosenthal van Buitenlandse Zaken en de Iraanse autoriteiten hebben nog niet op de uitspraken gereageerd.

Bron: www.telegraaf.nl
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  Eindredactie Frontpage / Forummod woensdag 15 december 2010 @ 13:07:56 #242
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_89954683
Duitsland verkleint leger drastisch

De Duitse regering heeft woensdag besloten het leger drastisch in te perken. De zogeheten Bundeswehr krimpt van 240.000 naar 185.000 militairen, van wie 15.000 vrijwilligers. Nog niet besloten is wanneer de verkleining moet zijn bereikt.

De regering van bondskanselier Angela Merkel besloot tegelijk om de dienstplicht af te schaffen, na vijftig jaar. De vervangende dienstplicht (de zogeheten Zivildienst) vervalt eveneens. Die maakt plaats voor een soort vrijwillige burgerdienst.

De hervormingsvoorstellen van minister Karl-Theodor zu Guttenberg (Defensie) zijn een van de ingrijpendste ooit voor het Duitse leger. Dit jaar was de dienstplicht al ingekort tot zes maanden. De laatste tijd waren al steeds minder mensen opgeroepen voor de legerdienst.

Over de plannen wordt al maanden gesproken. In het parlement is een meerderheid te verwachten voor het voorstel.

Bron: www.telegraaf.nl
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
pi_89954901
quote:
1s.gif Op woensdag 15 december 2010 13:03 schreef Cobra4 het volgende:
PVV pleit voor oorlog

Om de eigen vernietiging te voorkomen moeten westerse landen Iran aanvallen. Daarvoor pleit de PVV.
PVV-Kamerlid Wim Kortenoeven vreest dat Iran over niet al te lange tijd kernwapens bezit. Hij vindt dat de rest van de Tweede Kamer veel te luchtig doet over de 'gevaren van de islam'.

De oorlog zou een preventieve oorlog moeten zijn. "Via een aanval moeten we onze eigen vernietiging voorkomen", zei Kortenoeven tegen de NOS. "Terroristen zijn geen eenlingen. Hun denkbeelden zijn in de islam geen uitzondering."

Minister Rosenthal van Buitenlandse Zaken en de Iraanse autoriteiten hebben nog niet op de uitspraken gereageerd.

Bron: www.telegraaf.nl
Normaal erger ik me aan de PVV, maar toen ik dit las moest ik hartelijk lachen.
  Moderator woensdag 15 december 2010 @ 13:16:26 #244
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_89954994
quote:
1s.gif Op woensdag 15 december 2010 13:03 schreef Cobra4 het volgende:
PVV pleit voor oorlog

Om de eigen vernietiging te voorkomen moeten westerse landen Iran aanvallen. Daarvoor pleit de PVV.
PVV-Kamerlid Wim Kortenoeven vreest dat Iran over niet al te lange tijd kernwapens bezit. Hij vindt dat de rest van de Tweede Kamer veel te luchtig doet over de 'gevaren van de islam'.

De oorlog zou een preventieve oorlog moeten zijn. "Via een aanval moeten we onze eigen vernietiging voorkomen", zei Kortenoeven tegen de NOS. "Terroristen zijn geen eenlingen. Hun denkbeelden zijn in de islam geen uitzondering."

Minister Rosenthal van Buitenlandse Zaken en de Iraanse autoriteiten hebben nog niet op de uitspraken gereageerd.

Bron: www.telegraaf.nl
aanval op wie?

ik zeg de comoros
http://en.wikipedia.org/wiki/Islam_in_Comoros

maar liefst 98 procent moslim, je hebt er strand, altijd lekker weer en die dikke half miljoen mensen kunnen we makkelijk hebben
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
  Moderator woensdag 15 december 2010 @ 13:17:20 #245
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_89955034
ow damn, ik las over Iran heen ... had ik kunnen gokken

maar het blijft een goed plan, want die half miljoen moslims willen ons vernietigen!
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
  Eindredactie Frontpage / Forummod donderdag 16 december 2010 @ 11:17:15 #246
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_89992210
Vrouwen in het leger

Gelukkig, het verhaal blijkt toch iets anders dan gedacht. De zwaarbewapende vrouwen, leden van de Karakal-eenheid van de Israëlische landmacht, worden getraind om serieus wapentuig te bedienen.
Maar het blijkt toch niet écht de bedoeling dat ze er mee gaan doden.

"Vechten tegen Hezbollah of Hamas laten we over aan de mannen, daar zijn zij voor", vertelt de 21-jarige vrouwelijke kapitein Yael Kidron, staand op een heuvel vlak bij haar trainingskamp ergens in de Negevwoestijn in het zuiden van Israël.

In Israël bestaat 33 procent van de krijgsmacht uit vrouwen, 's werelds hoogste percentage. Maar zelfs in Israël dienen vrouwelijke soldaten voornamelijk in ondersteunende taken. Alleen tijdens de onafhankelijkheidsoorlog in 1948 vochten ze zij aan zij mee met de mannen.

Er is een uitzondering: de vrouwen van Karakal, een gemengde 'gevechtseenheid'. Op een kamp in het zuiden van Israël renden, sprongen, schoten en schreeuwden ze onlangs weer druk in het rond bij een oefening in de Negev met scherpe munitie.

Toch blijkt ook hier het woord 'gevechtseenheid' relatief. Karakal houdt zich vooral bezig met de bewaking van Israëls grenzen, waar ze vooral wanhopige Afrikaanse vluchtelingen in de ogen kijken. Toch blijven ze dooroefenen met zware wapens, voor het geval dat die totale oorlog toch nog eens komt. "Vrouwen zijn anders gebouwd dan mannen, we worden sneller moe. We worden niet op alle missies gestuurd", legt kapitein Yael uit.

In 2001 werd in Israël even geëxperimenteerd met deelname van vrouwen aan echte gevechtsmissies. Het werd geen doorslaand succes. Afgezien van de gebruikelijke bedenkingen, vrouwen zijn fysiek minder sterk en de sfeer in het peloton verandert erdoor, werden er nog andere ontdekkingen gedaan. Mannelijke soldaten draaien totaal door als ze hun vrouwelijke kameraden gewond zien raken, zo bleek.

Er kwam bij hen een instinctieve en praktisch oncontroleerbare drang naar boven om te beschermen. De missie zelf was ineens nauwelijks meer van belang. Gedragswetenschapper Melody Kemp concludeerde: "Terwijl het mogelijk blijkt mannen zo te programmeren dat ze kunnen doden, blijkt het veel moeilijker ze zo om te vormen dat ze vrouwen negeren."

Bron: www.telegraaf.nl
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  donderdag 16 december 2010 @ 11:28:07 #247
267335 Vortix
No Charms Allowed
pi_89992600
Volgens mij is Nederland ook zo'n beetje het enige land ter wereld dat vrouwen toelaat in gevechtseenheden (althans, bij de Landmacht), hoewel het aantal vrouwen daarbij uiterst gering is.
Als je niets zinvols te zeggen hebt kan je maar beter je bek houden | Last.fm | WOOHOO DRESS BLUES WITH A SWORD! | PSN: Private_Jarhead
  donderdag 16 december 2010 @ 12:12:24 #248
168777 Rave_NL
Obey the Dance Commander!
pi_89993923
Geneuzel.. :O
Cobra4: "Twijfelen aan de kennis van Rave. :')
EllaN: Rave IS een parel. Mijn parel. Onze parel O+. Voor altijd.
Amphibisch getraind voor het zinkende [DEF]-schip
  Eindredactie Frontpage / Forummod donderdag 16 december 2010 @ 13:21:18 #249
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_89996197
Het antwoord van Iran:

Iran: PVV'ers zijn oorlogshitsers

De PVV van Geert Wilders maakt zich volgens Iran schuldig aan het ophitsen tot het voeren van een oorlog tegen Iran. De Iraanse ambassade heeft dat laten weten naar aanleiding van opmerkingen van PVV-Tweede Kamerlid Wim Kortenoeven, die pleitte voor oorlogshandelingen tegen Iran om de vernietiging van het Westen te voorkomen.
„De oorlogshitsende, weerzinwekkende en racistische standpunten van de Vrijheidspartij (PVV, red.) kunnen in toenemende mate de geloofwaardigheid van Nederland ondermijnen”, stelt de ambassade. „Zo'n benadering zal het imago van Nederland in de ogen van verstandige mensen in de wereld besmeuren.”

Wat Kortenoeven dinsdag met zijn opmerkingen precies bedoelde zei hij niet, maar andere Kamerleden vatten het op als een oproep om Iran te bombarderen. Kortenoeven ontkende dat woensdag en zei dat hij nooit gepleit had voor bombarderen. Wel waarschuwde hij ervoor dat de wereld niet kan wachten tot Iran een nucleair wapen heeft. Daarom steunt hij eventuele preventieve acties van de Verenigde Staten of Israël tegen Iran „gericht op uitsluitend nucleaire installaties om een oorlog te voorkomen”. Minister Uri Rosenthal van Buitenlandse Zaken zei dat bombardementen op Iran „niet aan de orde” zijn.

De Iraanse ambassade stelt in haar reactie dat de PVV'ers er beter aan zouden doen hun interne partijproblemen rond Kamerleden die in het verleden veroordeeld zijn op te lossen, dan zich schuldig te maken aan het ophitsen tot oorlog of het doen van provocatieve uitlatingen.

De ambassade sluit het bericht af met een waarschuwing: „Iran is een vredelievend land dat nog nooit een ander land heeft aangevallen. Toch zou het volkomen dwaas zijn voor andere om ook maar te denken aan een aanval op Iran, want in dat geval kan de agressor zo'n verpletterend antwoord tegemoet zien dat hij voor altijd spijt zal hebben van zijn onverantwoordelijke gedrag.”

Bron: www.telegraaf.nl
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  donderdag 16 december 2010 @ 18:56:06 #250
74865 Pumatje
Wij stelen die kazen!
pi_90010502
lol, kom ons maar halen stelletje apekoppen....
achterlijk natuurlijk om te reageren alsof we in 1960 leven..
steun het initiatief van de PVV deze keer wel, ik ben ook voor preventief ingrijpen.
Het volk in Iran zal er zelf blij mee zijn.
[DEF] SC#8 Pumatje, niet geboren maar door de baas verstrekt
  donderdag 16 december 2010 @ 19:10:43 #251
267335 Vortix
No Charms Allowed
pi_90011091
Ik ben ook voor het bombarderen van nucleaire installaties in Iran, maar voor de rest slaat die PVV'ert wel eve flink de plank mis. Wat een mafketel zeg, en wat een ondiplomatieke droplul.
Als je niets zinvols te zeggen hebt kan je maar beter je bek houden | Last.fm | WOOHOO DRESS BLUES WITH A SWORD! | PSN: Private_Jarhead
  Eindredactie Frontpage / Forummod donderdag 16 december 2010 @ 19:27:04 #252
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_90011860
Kamer akkoord met langere Irak-missie

DEN HAAG - Een meerderheid van de Tweede Kamer is het ermee eens dat Nederland ook het hele komende jaar meedoet aan de NAVO-trainingsmissie in Irak. De bijdrage bestaat uit maximaal vijf militairen.

De regeringspartijen VVD en CDA en de oppositiepartijen PvdA, ChristenUnie en SGP steunen de verlenging met een jaar. De SP en GroenLinks gaven donderdag tijdens een overleg met minister Uri Rosenthal (Buitenlandse Zaken) aan dat ze tegen zijn. Ze wensten de militairen wel succes en een behouden terugkomst. Van de PVV, D66 en de Partij voor de Dieren is niets vernomen.

De Nederlandse militairen in Irak houden zich bezig met de opleiding en training van Iraakse militairen en politiemensen. Nederland is daar al sinds februari 2005 bij betrokken. In totaal doen er nog 170 militairen uit veertien landen mee aan de trainingsmissie (NTM-I), waarvan het mandaat eind volgend jaar afloopt.

De Nederlanders verblijven in Bagdad op een beveiligd kamp binnen de beveiligde internationale zone, die soms met raketten wordt beschoten. Rosenthal benadrukte dat ze onder moeilijke omstandigheden in een risicovol gebied hun werk doen met het oog op verdere stabilisering van Irak.

Als het nodig is de Nederlanders te evacueren, dan zijn de Iraakse autoriteiten daarvoor verantwoordelijk. Daarbij kan de hulp van de Amerikanen worden ingeroepen. Ook de NAVO heeft volgens de minister een evacuatieplan dat helemaal op orde is.

Aanvankelijk droeg Nederland vijftien militairen bij aan de Irak-missie. Dat aantal werd in augustus 2007 teruggebracht tot zeven en twee jaar later tot vijf militairen.

bron: www.telegraaf.nl
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
pi_90077588
quote:
1s.gif Op donderdag 16 december 2010 11:28 schreef Vortix het volgende:
Volgens mij is Nederland ook zo'n beetje het enige land ter wereld dat vrouwen toelaat in gevechtseenheden (althans, bij de Landmacht), hoewel het aantal vrouwen daarbij uiterst gering is.
Bij de amerikanen lopen dr ook genoeg rond hoor. marines, airborne, mountain enz. ik heb ze allemaal zien rondhobbelen hier.
pi_90077705
quote:
1s.gif Op zaterdag 18 december 2010 07:06 schreef Bouke-p het volgende:

[..]

Bij de amerikanen lopen dr ook genoeg rond hoor. marines, airborne, mountain enz. ik heb ze allemaal zien rondhobbelen hier.
Al hoe wel er genoeg vrouwen in diverse gevechts eenheden zitten, mogen deze geen dienstvak (MOS - Military Occupations Specialty) welke tot de gevechts dienstvakken behoort (bv. 11B - Infantry) hebben. Dat dit voor vrouwen die in Area of Operation bij een gevechts eenheid geplaats zitten niet altijd doorgevoerd (kan) word(en) is een tweede.
pi_90078537
quote:
Bronzen plaquettes Indië-monument Roermond gestolen

(Novum) - In Roermond zijn ruim dertig bronzen plaquettes gestolen bij het Nationaal Indië-monument. Op het monument staan de namen van overleden Nederlandse militairen in Indië. De waarde van de bronzen platen wordt geschat op een ton. Burgemeester Henk van Beers van Roermond spreekt van lijkenpikkers.

De plaquettes werden vermoedelijk in de nacht van woensdag op donderdag meegenomen in een busje, meldt de politie. Het gaat om platen van verschillende afmetingen. Andere plaquettes werden beschadigd achtergelaten, vermoedelijk omdat de dieven ze niet van het natuursteen konden verwijderen.

De burgemeester is ernstig verontwaardigd. Hij hoopt dat de plaquettes en de dieven spoedig worden gevonden. Hij wil ook dat de schade snel wordt hersteld.

Ook het kabinet is verontwaardigd, bleek uit de woorden van vicepremier Maxime Verhagen (CDA) vrijdag na de ministerraad. Hij noemde de diefstal een 'typisch voorbeeld' van het gedrag waarbij mensen 'geen enkel respect' tonen voor de waarde van het monument en de herinnering aan de talloze gesneuvelden.
bron

Sommige lui hebben ook voor niks en niemand respect, wat een hufters.
pi_90114691
quote:
Buitenland
18 december 2010

Senaat VS akkoord met homo's in leger

Homoseksuelen en lesbiennes in het Amerikaanse leger mogen voortaan uitkomen voor hun geaardheid. De Senaat in Washington heeft daar zaterdag mee ingestemd. Eerder had het Huis van Afgevaardigden de maatregel al goedgekeurd.

Het wetsvoorstel gaat nu naar president Barack Obama, die er zijn handtekening onder moet zetten.

De afgelopen maanden is in de Verenigde Staten veel te doen geweest om de maatregel. Republikeinen en enkele topmilitairen verzetten zich fel tegen het Democratische plan de zogeheten ’don't ask, don't tell'-regel af te schaffen. Die bepaalt dat homo's en lesbiennes alleen in het leger mogen dienen als ze hun geaardheid voor zich houden.

’Don't ask, don't tell’ (niets vragen, niets zeggen) was in 1993 ingevoerd onder de toenmalige president Bill Clinton. Sindsdien hebben naar schatting 13.000 militairen het Amerikaanse leger moeten verlaten nadat ze hun geaardheid naar buiten hadden gebracht.

© Trouw 2010, op dit artikel rust copyright.
En ze zijn weer een stapje verder in de VS.

[ Bericht 3% gewijzigd door #ANONIEM op 19-12-2010 10:42:51 ]
  zondag 19 december 2010 @ 10:51:48 #257
309335 Vronsky
Zandhappert
pi_90114878
Nja.. ik weet nog steeds niet of het wel zo'n briljant idee is in sommige kringen van de krijgsmacht :P.

Vooral bij de USMC hangt er soms nogal zo'n.. machocultuur.
Homofobie is nog steeds een erg groot probleem, en het is ook een probleem als sommige mensen daardoor de gevechtsbereidheid van een ploeg omlaag halen omdat ze lopen te janken dat er een homo tussen zit.

Maar is dit dus alleen voor de US Army of is het ook voor elke andere branch verplicht nu?
That song is straight homosexual country music special olympic gay.
pi_90115008
Volgens mij gaat het om de complete krijgsmacht. Ik snap dat niet iedereen er blij mee zal zijn, maar 1) don't ask don't tell stond op gespannen voet met de grondwet en 2) het was een nogal ongemakkelijke regeling; je mag het wel zijn maar niet zeggen dat je het bent.

In de praktijk zal het misschien vaak weinig uitmaken. Zoals je zelf al zegt zal het nog altijd niet overal worden geaccepteerd. Kun je mensen niet ontslaan, dan worden ze misschien weggepest.
pi_90115649
^O^
pi_90131757
quote:
14s.gif Op zondag 19 december 2010 10:42 schreef Sloggi het volgende:

[..]

En ze zijn weer een stapje verder in de VS.
Ja en hopelijk blijft het bij deze stap. Niks tegen homosexuelen in het leger, tenslotte heeft men die er nu ook. Ik hou mijn hart echter vast voor de eventuele volgende verandering die door de ACLU er doorgedrukt gaan worden.
pi_90132355
Wat zou een volgende stap zijn dan?
  zondag 19 december 2010 @ 17:51:51 #262
74865 Pumatje
Wij stelen die kazen!
pi_90132410
quote:
1s.gif Op zondag 19 december 2010 17:39 schreef Sine_Pari het volgende:

[..]

Ja en hopelijk blijft het bij deze stap. Niks tegen homosexuelen in het leger, tenslotte heeft men die er nu ook. Ik hou mijn hart echter vast voor de eventuele volgende verandering die door de ACLU er doorgedrukt gaan worden.
ah joh die hypocriete bende in de VS..

miljoenen Amerikanen over de zeik vanwege een tepel tijdens de superbowl, maar als land de grootste Die hard dildo in 2 holes porno producent van de wereld zijn...
[DEF] SC#8 Pumatje, niet geboren maar door de baas verstrekt
pi_90132482
Je spreekt uit ervaring, Puma?
  zondag 19 december 2010 @ 17:55:24 #264
74865 Pumatje
Wij stelen die kazen!
pi_90132615
ervaring met 2 way hard core dildo's , of homo's ? Of die hypocriete bende in de VS erover?
[DEF] SC#8 Pumatje, niet geboren maar door de baas verstrekt
pi_90132707
quote:
1s.gif Op zondag 19 december 2010 17:50 schreef Sloggi het volgende:
Wat zou een volgende stap zijn dan?
Een volgende stap die bv. door de ACLU zou doorgedrukt kunnen worden is dat er voor homosexuele paartjes ook onbase housing, separation pay, etc. komt.
  zondag 19 december 2010 @ 17:59:46 #266
168777 Rave_NL
Obey the Dance Commander!
pi_90132815
....

:|W
Cobra4: "Twijfelen aan de kennis van Rave. :')
EllaN: Rave IS een parel. Mijn parel. Onze parel O+. Voor altijd.
Amphibisch getraind voor het zinkende [DEF]-schip
pi_90133330
quote:
1s.gif Op zondag 19 december 2010 17:57 schreef Sine_Pari het volgende:

[..]

Een volgende stap die bv. door de ACLU zou doorgedrukt kunnen worden is dat er voor homosexuele paartjes ook onbase housing, separation pay, etc. komt.
Hm dan zouden same-sex marriages toch eerst door de federale regering erkend moeten worden, of niet? Lijkt me politiek gezien een stuk lastiger om erdoor te krijgen, aangezien dat invloed op de hele samenleving zou hebben, en niet alleen op het leger.
  zondag 19 december 2010 @ 18:39:03 #268
74865 Pumatje
Wij stelen die kazen!
pi_90134731
Vs loopt een jaartje of 30 achter natuurlijk daarin.
maargoed, situatie is niet vergelijkbaar met Nederland dus lastig oordelen.
[DEF] SC#8 Pumatje, niet geboren maar door de baas verstrekt
pi_90138084
quote:
1s.gif Op donderdag 16 december 2010 11:28 schreef Vortix het volgende:
Volgens mij is Nederland ook zo'n beetje het enige land ter wereld dat vrouwen toelaat in gevechtseenheden (althans, bij de Landmacht), hoewel het aantal vrouwen daarbij uiterst gering is.
KCT en Mariniers laten geen vrouwen toe.
  zondag 19 december 2010 @ 19:49:52 #270
309335 Vronsky
Zandhappert
pi_90138191
KCT laat wel vrouwen toe.

[ Bericht 5% gewijzigd door Vronsky op 19-12-2010 21:41:34 ]
That song is straight homosexual country music special olympic gay.
pi_90151091
quote:
1s.gif Op zondag 19 december 2010 19:49 schreef Vronsky het volgende:
KCT laat wel vrouwen toe.
Maar voegen er wel aan toe dat ze niet verwachten dat er ooit een het haalt :P
  Eindredactie Frontpage / Forummod zondag 19 december 2010 @ 23:11:29 #272
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_90152326
-Oeps-
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
pi_90153235
quote:
1s.gif Op zondag 19 december 2010 19:49 schreef Vronsky het volgende:
KCT laat wel vrouwen toe.
Dat is dan sinds kort, tien jaar geleden werden vrouwen nog niet toegelaten.
  maandag 20 december 2010 @ 00:08:29 #274
168777 Rave_NL
Obey the Dance Commander!
pi_90155327
quote:
1s.gif Op zondag 19 december 2010 23:28 schreef Clan het volgende:

[..]

Dat is dan sinds kort, tien jaar geleden werden vrouwen nog niet toegelaten.
Ik kan niet over 10 jaar geleden oordelen maar er is volgens mij al een tijd sprake van gelijke behandeling bij de landmacht. Dat tot nu toe geen enkele vrouw het gehaald of zelfs geprobeerd heeft is een tweede maar ze mogen haar uit principe niet weigeren.

Het Korps Mariniers heeft echter via rechterlijke uitspraak een uitzonderingspositie op artikel 1 op de grondwet, maar dat wetsartikel staat hier nog wel ergens in de diepe krochten van DEF.. :P
Cobra4: "Twijfelen aan de kennis van Rave. :')
EllaN: Rave IS een parel. Mijn parel. Onze parel O+. Voor altijd.
Amphibisch getraind voor het zinkende [DEF]-schip
  maandag 20 december 2010 @ 00:51:45 #275
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_90157447
quote:
1s.gif Op maandag 20 december 2010 00:08 schreef Rave_NL het volgende:

Het Korps Mariniers heeft echter via rechterlijke uitspraak een uitzonderingspositie op artikel 1 op de grondwet, maar dat wetsartikel staat hier nog wel ergens in de diepe krochten van DEF.. :P
En bij mijn weten de OZD toch wel.
  maandag 20 december 2010 @ 00:57:17 #276
168777 Rave_NL
Obey the Dance Commander!
pi_90157678
Klopt, de enige 2 afdelingen van de Nederlandse krijgsmacht.
Cobra4: "Twijfelen aan de kennis van Rave. :')
EllaN: Rave IS een parel. Mijn parel. Onze parel O+. Voor altijd.
Amphibisch getraind voor het zinkende [DEF]-schip
  maandag 20 december 2010 @ 00:59:44 #277
309335 Vronsky
Zandhappert
pi_90157775
OZD en vrouwen gaat niet goed samen.. heb dat eens uit moeten leggen aan zo'n feministe toen ik nog kunstgeschiedenis had op school :').

Die snapte volgens mij niet helemaal dat een paar maanden met alleen maar mannen en DAAR dan een vrouw bij introduceren niet helemaal een slim idee is.

:')
That song is straight homosexual country music special olympic gay.
  maandag 20 december 2010 @ 01:00:41 #278
168777 Rave_NL
Obey the Dance Commander!
pi_90157822
Sowieso feministen. :')
Cobra4: "Twijfelen aan de kennis van Rave. :')
EllaN: Rave IS een parel. Mijn parel. Onze parel O+. Voor altijd.
Amphibisch getraind voor het zinkende [DEF]-schip
  maandag 20 december 2010 @ 01:01:58 #279
309335 Vronsky
Zandhappert
pi_90157874
Man, als je dat mens had gezien...
Ze droeg een pak. :')

Denk dat jij de dag van je leven zou hebben als je met haar in discussie kon gaan, ze vond het ook ECHT niet kunnen dat het Korps Mariniers een kazerne had in "haar stad". _O-

(Gaat dus over Rotterdam.)
That song is straight homosexual country music special olympic gay.
  Eindredactie Frontpage / Forummod maandag 20 december 2010 @ 01:02:54 #280
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_90157912
Is dit nu de SC geworden?
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  maandag 20 december 2010 @ 01:19:50 #281
168777 Rave_NL
Obey the Dance Commander!
pi_90158561
quote:
Op maandag 20 december 2010 01:02 schreef Cobra4 het volgende:
Is dit nu de SC geworden?
Als het langer dan 25 Posts ontopic blijft krijgt een deftopic al een gouden randje.. :')
Cobra4: "Twijfelen aan de kennis van Rave. :')
EllaN: Rave IS een parel. Mijn parel. Onze parel O+. Voor altijd.
Amphibisch getraind voor het zinkende [DEF]-schip
  maandag 20 december 2010 @ 13:26:34 #282
211797 Esses
Splendide mendax
pi_90173152
Zoals al eerder gezegd hebben zowel de KMarns als de OZD een uitzondering erop. Maar dat is niet bij rechterlijke uitspraak ;)
Conform aanwijzing SG-Sociale Media: Al mijn publicaties zijn op persoonlijke titel en zijn geen officiële publicaties van mijn werkgever.
[i]Sed quis custodiet ipsos custodes?[/i]
  maandag 20 december 2010 @ 14:44:51 #283
74865 Pumatje
Wij stelen die kazen!
pi_90177368
jongens, goede reminder.. dit is geen SC. ;)
[DEF] SC#8 Pumatje, niet geboren maar door de baas verstrekt
pi_90252116
quote:
Hr. Ms. Amsterdam naar Ivoorkust

21 december 2010, 16.43 uur
Op verzoek van de Franse regering wordt het bevoorradingsschip Hr. Ms. Amsterdam bij Ivoorkust ingezet. Frankrijk coördineert eventueel optreden voor de veiligheid van burgers van EU-lidstaten in het onrustige Ivoorkust en heeft Nederland vanuit die rol om maritieme steun gevraagd. De ministers van Buitenlandse Zaken en Defensie hebben hiermee ingestemd.

De Amsterdam wordt gedurende een korte overbruggingsperiode ingezet voor het bevoorraden van Franse marineschepen. Indien nodig kan het schip ook veiligheidsoperaties ondersteunen. Vanwege de gespannen situatie in Ivoorkust, ontstaan door een betwiste verkiezingsuitslag, wordt voor de veiligheid van Europese burgers ter plaatse een aantal voorbereidingen getroffen.

Oproep tot vertrek
In Ivoorkust verblijven nu nog 32 Nederlanders. Sinds Buitenlandse Zaken adviseerde te vertrekken, hebben 18 Nederlanders het land verlaten. Vertegenwoordigers van de Nederlandse ambassade in Ghana zijn in de Ivoriaanse havenstad Abidjan om Nederlanders consulaire bijstand te bieden. Nederland heeft geen ambassade in Ivoorkust.

Hr. Ms. Amsterdam was onderweg naar Nederland na haar deelname aan de antipiraterij-missie Atalanta en Ocean Shield en zou op 23 december de haven van Den Helder binnenlopen. De terugkeer wordt nu in de tweede helft van januari verwacht.
Lekker dan, eerste datum van terugkeer zou 4 december zijn (lekker met sinterklaas thuis!) maar dat werd hun door de neus geboord doordat Hr. Ms. de Ruyter problemen heeft met haar energie diesels (zoals elke LCF). Vervolgens werd het dus 23 december, lekker voor kerst thuis! Maar dat gaat hem nu ook niet worden. ;(
We, the unwilling.. led by the unqualified..
to do the unnecessary.. for the ungrateful..
  woensdag 22 december 2010 @ 00:14:11 #285
168777 Rave_NL
Obey the Dance Commander!
pi_90266053
Ik kon de *knak* hier nog horen.. :')
Cobra4: "Twijfelen aan de kennis van Rave. :')
EllaN: Rave IS een parel. Mijn parel. Onze parel O+. Voor altijd.
Amphibisch getraind voor het zinkende [DEF]-schip
pi_90296435
Obama tekent wet voor homo's in leger

quote:
Obama tekent wet voor homo's in leger

Omringd door hoge officieren en Congresleden heeft de Amerikaanse president Barack Obama woensdag zijn handtekening geplaatst onder de wetgeving die het homoseksuelen voortaan toestaat openlijk voor hun geaardheid uit te komen in het leger. Obama zei trots te zijn op de wet, die volgens hem bijdraagt aan de nationale veiligheid.

Met het ondertekenen van de wet loste de president een verkiezingsbelofte in. Moed en opoffering in de strijdkrachten worden niet langer bepaald door seksuele geaardheid, aldus Obama.
Netjes :Y
Er was eens....
pi_90296694
quote:

"Obama zei trots te zijn op de wet, die volgens hem bijdraagt aan de nationale veiligheid".

Ik kan de link tussen 'uitkomen voor je geaardheid' en 'nationale veiligheid' niet leggen.
  woensdag 22 december 2010 @ 17:31:51 #289
74865 Pumatje
Wij stelen die kazen!
pi_90297597
je was tot voor kort "chanteerbaar" als je homo was in het leger, wanneer je nu alle volle rechten krijgt als "hetero" is dat niet meer ter sprake.

Daarom zie ik nu wel een verbetering ten opzichte van Nationale veiligheid.

[ Bericht 6% gewijzigd door Pumatje op 22-12-2010 17:59:05 ]
[DEF] SC#8 Pumatje, niet geboren maar door de baas verstrekt
  woensdag 22 december 2010 @ 17:42:51 #290
168777 Rave_NL
Obey the Dance Commander!
pi_90297990
Vroeger konden ze elkaars rug niet dekken omdat ze dan allebei verdacht waren.
Cobra4: "Twijfelen aan de kennis van Rave. :')
EllaN: Rave IS een parel. Mijn parel. Onze parel O+. Voor altijd.
Amphibisch getraind voor het zinkende [DEF]-schip
pi_90298461
quote:
1s.gif Op woensdag 22 december 2010 17:09 schreef Clan het volgende:
quote:

"Obama zei trots te zijn op de wet, die volgens hem bijdraagt aan de nationale veiligheid".

Ik kan de link tussen 'uitkomen voor je geaardheid' en 'nationale veiligheid' niet leggen.
Ik vermoed bijv. tolken / specialisten die ontslagen worden omdat ze voor hun geaardheid uitkomen, en daardoor niet meer ingezet kunnen worden (heb ik een keer een artikel over gezien)

[ Bericht 4% gewijzigd door Druid op 22-12-2010 18:27:25 ]
pi_90308576
quote:
Vraag me af wat er zo netjes aan is? Ik vind het allemaal nogal overdreven gezeik. Want leg mij maar eens uit wat er beter op word.
quote:
1s.gif Op woensdag 22 december 2010 17:31 schreef Pumatje het volgende:
je was tot voor kort "chanteerbaar" als je homo was in het leger, wanneer je nu alle volle rechten krijgt als "hetero" is dat niet meer ter sprake.

Daarom zie ik nu wel een verbetering ten opzichte van Nationale veiligheid.
Vergeet niet dat er ook nu de regeling is veranderd er nog genoeg homo's op hun geaardheid gechanteerd kunnen worden, want ik wil niet graag elke homo die er niet vooruitkomt een knaak moeten geven.
  woensdag 22 december 2010 @ 21:48:28 #293
74865 Pumatje
Wij stelen die kazen!
pi_90310943
stel je niet aan, en ga verder met zuurstof inademen..

jou zorg toch niet? Snap niet waar je je druk om maakt.
[DEF] SC#8 Pumatje, niet geboren maar door de baas verstrekt
pi_90312050
Laatste vrouw met Willemsorde overleden

DEN HAAG - In Den Haag is maandag Jos Mulder-Gemmeke overleden, verzetsstrijdster en de laatstovergebleven vrouw die was onderscheiden met de Militaire Willemsorde. Er werden maar twee vrouwen geëerd met deze hoogste militaire onderscheiding. Alleen koningin Wilhelmina had de onderscheiding ook.
Jos Mulder-Gemmeke is 88 jaar geworden. Haar familie maakte Mulders overlijden bekend in een krantenadvertentie.
Jos Gemmeke was niet bang uitgevallen: ze werd afgezet in bezet gebied, verspreidde verzetskranten door het hele land en fietste met microfilms tussen de vijandelijke troepen door. Ik was zó kwaad op de moffen, dat ze hier gewoon binnenkwamen, het land bezetten, de mannen probeerden weg te halen en de joden vervolgden. Ik bedoel: het was ons land niet meer. Ik was gewoon kwaad!, verklaarde ze later, in een van de schaarse interviews die ze gaf.
Mulder-Gemmeke was voorzitter van het Kapittel van Ridders in de Militaire Willemsorde, een slinkende groep. Alleen Marco Kroon is nieuwe aanwas. Als er nieuwe ridders bij komen, dan betekent dat dat er strijd is. Ik heb liever geen ridders maar vrede.
De echtgenoot van Mulder-Gemmeke had ook de Willemsorde. Hij had 82 oorlogsvluchten gemaakt.
Op het onderscheidingen forum ( http://www.onderscheidingenforum.nl/viewtopic.php?f=24&t=776 ) staat onder andere een afbeelding van het Ridder Diploma behorende bij de Militaire Willemsorde van Jos Mulder-Gemekke

Bron: De Telegraaf
  Eindredactie Frontpage / Forummod woensdag 22 december 2010 @ 22:15:36 #296
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_90312723
Avond. :W

Weer op het werk. Iemand anders ook koffie?
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
pi_90313845
quote:
1s.gif Op woensdag 22 december 2010 21:10 schreef Sine_Pari het volgende:

[..]

Vraag me af wat er zo netjes aan is? Ik vind het allemaal nogal overdreven gezeik. Want leg mij maar eens uit wat er beter op word.
Het leger komt meer op één lijn te staan met de Declaration of Independence die de basis vormt voor de grondwet die jij wordt geacht te handhaven en verdedigen?
  Eindredactie Frontpage / Forummod woensdag 22 december 2010 @ 23:45:11 #298
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_90318711
-oeps-
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
pi_90318783
Cobra... heb je wel door waar je post? :')
That song is straight homosexual country music special olympic gay.
  Eindredactie Frontpage / Forummod woensdag 22 december 2010 @ 23:47:41 #300
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_90318872
quote:
1s.gif Op woensdag 22 december 2010 23:46 schreef Vronsky het volgende:
Cobra... heb je wel door waar je post? :')
Nu wel. ;)
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  Eindredactie Frontpage / Forummod donderdag 23 december 2010 @ 00:16:47 #301
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_90320572
En vol
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')