abonnement Unibet Coolblue
  maandag 29 november 2010 @ 09:47:13 #1
267335 Vortix
No Charms Allowed
pi_89287845
Laatste nieuwsbericht vorige topic:

quote:
13s.gif Op maandag 29 november 2010 00:09 schreef Cobra4 het volgende:
zo 28 nov. 22:30
Onderhoud materieel uibesteed

Defensie moet het onderhoud van materieel op grote schaal gaan uitbesteden. Dit eist de Tweede Kamer tijdens een debat met minister Hillen (Defensie). Als proef stelt de VVD voor het onderhoud van de 57 gepantserde Bushmasters die terugkomen uit Afghanistan te laten uitbesteden.

In elk geval vinden het CDA, de PVV en D66 ook dat de krijgsmacht meer onderhoud door mensen van buiten de organisatie moet laten doen. Nu gebeurt dit al sporadisch, maar als het aan de Kamer ligt, wordt dit op korte termijn groots aangepakt.

Onderhoud van zowel Viking- als Fennekvoertuigen wordt nu al deels buiten Defensie gedaan. Om grote schaalvoordelen te halen kan echter beter alles worden uitbesteed, zo vindt de VVD. „De markt kan het veel goedkoper. Wie minder te besteden heeft zal meer moeten uitbesteden en anders moeten aanbesteden”, aldus het liberale Kamerlid Ten Broeke.

De krijgsmacht staat het water financieel aan de lippen. In de Tweede Kamer bestaan grote zorgen over de slagkracht van het leger. Bij de Dienst Materieel Organisatie (DMO) werken 6500 man die zich bezig houden met de reparatie en onderhoud van het materieel. De dienst is naar verwachting pas eind 2012 klaar met het herstel van al het in Afghanistan beschadigd geraakte materieel.

De PVV noemt de staat en omvang van DMO ’rampzalig’. „In die tak snijden en gaan uitbesteden lijkt ons goed. Maar we moeten er wel voor zorgen dat we de regie in handen houden en goede voorwaarden verbinden aan de contracten. Anders zijn Henk en Ingrid straks meer geld kwijt aan onderhoud dan dat we het zelf doen”, stelt PVV-Kamerlid Hernandez.

Ook het CDA steunt de uitbesteding. Maar bij zeer gespecialiseerd werk, zoals bij jachtvliegtuigen en fregatten, ziet CDA-Kamerlid Knops juist een kans om als Nederland ook het onderhoud voor andere landen te doen.

Bron: www.telegraaf.nl
Laatste post vorige topic

quote:
1s.gif Op maandag 29 november 2010 09:44 schreef Vortix het volgende:
Waarom denken die lui daadwerkelijk dat de markt dat goedkoper kan doen? Wat een bak onzin zeg... Dit kabinet begint steeds naarder te worden voor de baas.
Ramble on.
Als je niets zinvols te zeggen hebt kan je maar beter je bek houden | Last.fm | WOOHOO DRESS BLUES WITH A SWORD! | PSN: Private_Jarhead
pi_89288021
ja dat is duidelijk de goede manier :')
  maandag 29 november 2010 @ 10:05:48 #3
267335 Vortix
No Charms Allowed
pi_89288324
Echt, ik ben met de dag blijer dat ik in juni niet een groot gedeelte van mijn prinicipes overboord heb gegooid en niet op de VVD heb gestemd puur en alleen omdat in hun verkiezingsprogramma stond dat ze niet op Defensie zouden gaan bezuinigen.
Als je niets zinvols te zeggen hebt kan je maar beter je bek houden | Last.fm | WOOHOO DRESS BLUES WITH A SWORD! | PSN: Private_Jarhead
pi_89291260
Och, alle politieke partijen hebben één ding gemeen, ze worden niet gehinderd door kennis van zaken, of ze het nou goed voor hebben met DEF of niet ;)
  maandag 29 november 2010 @ 13:47:25 #5
168777 Rave_NL
Obey the Dance Commander!
pi_89295616
De enige manier om nog geld voor Defensie te krijgen is een militaire coup te plegen... :')
Cobra4: "Twijfelen aan de kennis van Rave. :')
EllaN: Rave IS een parel. Mijn parel. Onze parel O+. Voor altijd.
Amphibisch getraind voor het zinkende [DEF]-schip
  Moderator maandag 29 november 2010 @ 14:39:59 #6
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_89297653
of stiekem Belgie binnensluipen en op elk menu friet wijzigen in patat

that ll get things going
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
pi_89298195
_O-
You know how to curl up like a bitch, don't you, reporter?
  maandag 29 november 2010 @ 15:34:26 #8
74865 Pumatje
Wij stelen die kazen!
pi_89300066
hoe de neuq kun je nu geld verdienen door je werkt te laten doen door anderen, dan door lui die je zoiezo toch betaald? snap em niet..

Elke fennek en elke buma hoort gewoon bij een eenheid..

dat betekent dus dat de smod van bepaalde eenheden het rustiger krijgt ofzo?
en nu 1 dag per week uit zijn neus kan vreten omdat werk wordt uitbesteed
[DEF] SC#8 Pumatje, niet geboren maar door de baas verstrekt
  Eindredactie Frontpage / Forummod maandag 29 november 2010 @ 15:42:49 #9
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_89300463
Hillen: probleem bij defensiedienst opgelost

DEN HAAG - De problemen bij de facilitaire dienst van de materieelorganisatie van Defensie zijn opgelost. Dat stelde minister Hans Hillen van Defensie maandag in een overleg met de Tweede Kamer.

De PvdA had opheldering gevraagd over een intern onderzoek naar mogelijke integriteitsschendingen en ander ontoelaatbaar gedrag bij de afdeling van de Defensie Materieel Organisatie (DMO). Dat onderzoek kwam er in 2009 nadat een klokkenluider misstanden had gemeld. Volgens Hillen zijn die aangepakt door alle aanbevelingen van de onderzoekers op te volgen. Dan ga ik ervan uit dat het probleem tot het verleden behoort.

PvdA-Kamerlid Angelien Eijsink had Hillen opgeroepen de klachten van destijds en de schokkende conclusies openbaar te maken. Maar daar voelt de bewindsman niets voor. Het incident, dat in 2008 speelde, is volgens hem intern opgelost. Dan ga je daarna niet alsnog de vuile was buiten hangen om te laten zien wat voor ellende er allemaal in je eigen bedrijf aan de gang is, zei Hillen. Het is volgens hem bovendien niet gebruikelijk om een personeelsvertrouwelijk rapport vrij te geven.

Eijsink vond dat de minister wel erg snel en makkelijk over de kwestie heenstapte. Ze stelde dat lang niet alle aanbevelingen zijn uitgevoerd. VVD-Tweede Kamerlid Han ten Broeke was ook geschrokken door de bevindingen. Om de ongerustheid van de Kamer weg te nemen, wilde hij van de minister in een brief op een rijtje krijgen welke maatregelen dan zijn genomen.

Uit het interne rapport bleek volgens Eijsink dat er door een risicovolle bedrijfsvoering mogelijkheden waren voor onoorbaar gedrag en integriteitsschendingen. Ook pasten medewerkers de voorschriften naar eigen inzicht toe, was er geen stabiele leiding en was er sprake van een verontrustende mate van wantrouwen zowel onderling als jegens leiding en vice versa.

bron: www.telegraaf.nl
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  Eindredactie Frontpage / Forummod maandag 29 november 2010 @ 15:44:08 #10
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_89300518
Wikileaks bevestigt kernwapens in Nederland

DEN HAAG - In de Wikileaks-documenten bevestigt een Amerikaanse diplomaat de aanwezigheid van kernwapens in Nederland. In een bericht van november 2009 van de Amerikaanse ambassade in Duitsland is sprake van kernwapens van de VS in Duitsland, België en Turkije. Het Nederlands kabinet heeft de aanwezigheid van Amerikaanse kernwapens in Nederland nooit bevestigd.

Het bericht van de ambassade aan het ministerie van Buitenlandse Zaken in Washington gaat over een gesprek van de Amerikaanse ambassadeur in Berlijn Philip Murphy, de Amerikaanse diplomaat Phil Gordon en de Duitse nationale veiligheidsadviseur van bondskanselier Angela Merkel, Christop Heusgen.

Die laatste zegt dat Duitsland er niet veel voor voelt om de twintig nucleaire wapens in Duitsland weg te laten halen als Rusland er nog steeds duizenden overhoudt. De diplomaat, Phil Gordon, merkt dan op dat het belangrijk is om eerst alle potentiële consequenties van het Duitse voorstel na te gaan. Bijvoorbeeld, het terugtrekken van nucleaire wapens uit Duitsland en misschien uit België en Nederland kan het voor Turkije politiek heel moeilijk maken om de eigen voorraad aan te houden, zelfs als het overtuigd is van de noodzaak dat wel te doen.

Dat er Amerikaanse kernwapens liggen op de vliegbasis Volkel is weliswaar nooit formeel bevestigd, maar wordt al jaren vermoed. Oud-minister van Buitenlandse Zaken Jozias van Aartsen sprak er twaalf jaar geleden in de Eerste Kamer al impliciet over.

SP-Tweede Kamerlid Harry van Bommel heeft in schriftelijke vragen aan minister Uri Rosenthal van Buitenlandse Zaken direct opheldering gevraagd over de onthulling door Wikileaks. Wat ik al heel lang vermoedde, maar nooit zeker wist, is nu bevestigd, stelde Van Bommel.

Hij vindt dat de Nederlandse regering nu ook openheid kan geven over de aanwezigheid van kernbommen op ons grondgebied zodat we de discussie open kunnen voeren. De SP blijft ernaar streven om de kernwapens uit Nederland terug te sturen naar de VS.

bron: www.telegraaf.nl
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  maandag 29 november 2010 @ 16:33:38 #11
74865 Pumatje
Wij stelen die kazen!
pi_89302816
joh... hear hear
[DEF] SC#8 Pumatje, niet geboren maar door de baas verstrekt
pi_89302937
quote:
1s.gif Op maandag 29 november 2010 15:34 schreef Pumatje het volgende:
hoe de neuq kun je nu geld verdienen door je werkt te laten doen door anderen, dan door lui die je zoiezo toch betaald? snap em niet..

Elke fennek en elke buma hoort gewoon bij een eenheid..

dat betekent dus dat de smod van bepaalde eenheden het rustiger krijgt ofzo?
en nu 1 dag per week uit zijn neus kan vreten omdat werk wordt uitbesteed
Het idee van de mensen uit d'haag is waarschijnlijk dat externe organisaties efficiënter zijn dan defensiepersoneel omdat 'de markt' nagenoeg altijd efficiënter is als gevolg van concurrentie.
You know how to curl up like a bitch, don't you, reporter?
pi_89303145
quote:
Bij de Dienst Materieel Organisatie (DMO) werken 6500 man die zich bezig houden met de reparatie en onderhoud van het materieel.
Als van die 6500 man 100 man daadwerkelijk sleutelen reken ik volgens mij nog ruim.
  maandag 29 november 2010 @ 16:51:59 #14
168777 Rave_NL
Obey the Dance Commander!
pi_89303617
quote:
1s.gif Op maandag 29 november 2010 16:36 schreef hcwp het volgende:

[..]

Het idee van de mensen uit d'haag is waarschijnlijk dat externe organisaties efficiënter zijn dan defensiepersoneel omdat 'de markt' nagenoeg altijd efficiënter is als gevolg van concurrentie.
Gewoon de gehele krijgsmacht privatiseren om het weer commercieel aantrekkelijk te maken. ^O^
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Geen dure missies meer naar de golf van Somalië maar gewoon een groep scheepsoldaten aan boord van alle Nederlandse tankers en vrachtschepen die erlangs varen. Betaald door diezelfde Nederlandse maatschappijen die anders miljoenen aan gijzelaars moeten betalen~!! :Y

Ipv een missie in Irak om de bevolking te vrede en veiligheid te bieden gewoon een gigantische compound creëren op een olieveld. Om daar in een green zone de bevolking in de olieindustrie te laten werken onder veilige condities die wij zelf creëren.

En dat allemaal onder de banner van de NOC (Nieuwe Oost-geörienteerde Compagnie)!

Ik zie potentie!
Cobra4: "Twijfelen aan de kennis van Rave. :')
EllaN: Rave IS een parel. Mijn parel. Onze parel O+. Voor altijd.
Amphibisch getraind voor het zinkende [DEF]-schip
  maandag 29 november 2010 @ 17:01:14 #15
74865 Pumatje
Wij stelen die kazen!
pi_89304029
quote:
1s.gif Op maandag 29 november 2010 16:40 schreef AchJa het volgende:

[..]

Als van die 6500 man 100 man daadwerkelijk sleutelen reken ik volgens mij nog ruim.
ik dacht eerder aan een stuk of 60 man hoogstens.
[DEF] SC#8 Pumatje, niet geboren maar door de baas verstrekt
pi_89306643


Uploaded with ImageShack.us

Vond deze nog op de achterkant van een OnderOfficier.
  maandag 29 november 2010 @ 18:16:54 #18
74865 Pumatje
Wij stelen die kazen!
pi_89307446
52000 diemaco's kosten 96 miljoen gulden.
dus ongeveer 40 miljoen euro.. das echt peanuts
[DEF] SC#8 Pumatje, niet geboren maar door de baas verstrekt
  maandag 29 november 2010 @ 18:37:12 #19
317523 Tactical_lift
jetfuel and dust!
pi_89308345
Hebben wij niet bij de aankoop van die diemaco's niet een stel chinook transport heli's erbij gekregen? Weet iemand daar meer over?
  maandag 29 november 2010 @ 18:39:52 #20
74865 Pumatje
Wij stelen die kazen!
pi_89308462
was volgens mij een deal met voertuigen..
[DEF] SC#8 Pumatje, niet geboren maar door de baas verstrekt
  maandag 29 november 2010 @ 19:04:36 #21
317523 Tactical_lift
jetfuel and dust!
pi_89309582
quote:
1s.gif Op maandag 29 november 2010 18:39 schreef Pumatje het volgende:
was volgens mij een deal met voertuigen..
Tnx Pumatje
  Eindredactie Frontpage / Forummod dinsdag 30 november 2010 @ 00:24:09 #22
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_89327829
quote:
Op maandag 29 november 2010 18:39 schreef Pumatje het volgende:
was volgens mij een deal met voertuigen..
Genoeg tegenorders m.b.t. onderhoud van voertuigen om zonder de knip te openen de deal te kunnen sluiten.
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  Eindredactie Frontpage / Forummod woensdag 1 december 2010 @ 16:38:36 #23
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_89390737
wo 1 dec. 11:58
'Grote kans op meer aanvallen Noord-Korea'

De autoriteiten in Zuid-Korea houden ernstig rekening met meer aanvallen door Noord-Korea. Dat meldde het Zuid-Koreaanse persbureau Yonhap woensdag op basis van uitspraken van Won Sei-hoon, de topman van de Nationale Inlichtingen Dienst, in het parlement van Zuid-Korea.

„Er is een grote kans dat het Noorden een nieuwe aanval zal uitvoeren”, zei de spionagechef, een week na de artillerieaanval op het Zuid-Koreaanse eiland Yeonpyeong. Daardoor kwamen twee militairen en twee burgers om het leven.

De inlichtingendienst stelt dat de aanval een reactie is op onrust in Noord-Korea, die wordt gevoed door de opvolging van dictator Kim Jong-il door een van diens zonen en door de economische malaise in het land.

Bron: www.telegraaf.nl
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  Eindredactie Frontpage / Forummod woensdag 1 december 2010 @ 16:41:49 #24
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_89390881
wo 1 dec. 8:14
Poetin waarschuwt NAVO om raketschild

Rusland zal nucleaire wapens en aanvalstroepen opstellen wanneer het wordt uitgesloten bij de opbouw van een westers anti-raketsysteem. Dit zei de Russische premier Vladimir Poetin woensdag bij opnames voor een vraaggesprek voor een Amerikaans praatprogramma. De bedreiging van Europa door raketten is iets wat gezamenlijk moet worden aangepakt, aldus Poetin.

Poetin herhaalde de Russische bezorgdheid over een plan van de NAVO om een raketschild op te bouwen. President Dmitri Medvedev waarschuwde dinsdag in zijn jaarlijkse rede voor het parlement voor een nieuwe wapenwedloop als er geen akkoord komt over het raketschild.

De NAVO heeft Rusland aangeboden mee te doen met de ontwikkeling van het raketschild. Westerse mogendheden baseren dat plan op de vrees voor raketaanvallen vanuit het Midden-Oosten en vooral vanuit Iran.

Bron: www.telegraaf.nl
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  woensdag 1 december 2010 @ 16:57:27 #25
102442 demspec
Tequilla suicide
pi_89391732
quote:
1s.gif Op woensdag 1 december 2010 16:41 schreef Cobra4 het volgende:
wo 1 dec. 8:14
Poetin waarschuwt NAVO om raketschild

Rusland zal nucleaire wapens en aanvalstroepen opstellen wanneer het wordt uitgesloten bij de opbouw van een westers anti-raketsysteem. Dit zei de Russische premier Vladimir Poetin woensdag bij opnames voor een vraaggesprek voor een Amerikaans praatprogramma. De bedreiging van Europa door raketten is iets wat gezamenlijk moet worden aangepakt, aldus Poetin.

Poetin herhaalde de Russische bezorgdheid over een plan van de NAVO om een raketschild op te bouwen. President Dmitri Medvedev waarschuwde dinsdag in zijn jaarlijkse rede voor het parlement voor een nieuwe wapenwedloop als er geen akkoord komt over het raketschild.

De NAVO heeft Rusland aangeboden mee te doen met de ontwikkeling van het raketschild. Westerse mogendheden baseren dat plan op de vrees voor raketaanvallen vanuit het Midden-Oosten en vooral vanuit Iran.

Bron: www.telegraaf.nl
Had rusland op de afgelopen navo top niet juist ingestemd met een raketschild?
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')