Game onquote:Afgelopen zaterdag kwam ik een excollega tegen. Dan vraag je automatisch hoe het met het werk gaat e.d.
Enfin, een heel lang verhaal kort, haar contract was afgelopen maar ze was vol goede zin helemaal bezig met haar eigen bedrijf. Een poffertjeskraam en helemaal zelf. Leuk meegekletst, want dappere stap van haar. Alleen kwam het me allemaal zo makkelijk voor die poffertjeskraam. Oh ja, hop, kraam kopen en klaar en dat verdient kennelijk als een tierelier etc.
Misschien ben ik zelf gewoon een bang iemand die liever de zekerheid heeft dat e.o.a. baas de verantwoordelijkheid draagt maar zoals zij erover sprak en ook toen ik begon over KvK alles werd heel vrolijk weggewuifd.
Nou als het echt zo makkelijk is dan wil ik ook wel even een busje huren om wat deeg te bakken. Maar zat ze het allemaal mooi te maken vanwege dat ontslag of gaat dat allemaal echt zo makkelijk? Want zo'n goudmijntje wil ik natuurlijk ook wel he. Ik voelde me iig een echte kantoorkruier.. En ik blijf het me maar afvragen.
Is het echt zo makkelijk en mooi?
quote:Op zondag 28 november 2010 20:18 schreef JaimyLee het volgende:
De echte vraag:
Is zij makkelijk en mooi?
Ja, dit moet wel even anders inderdaad. Had de lapo en wilde zelf pas een nieuw topic openen als ik de twee vergunningen rond heb.quote:Op zondag 28 november 2010 23:55 schreef Fireblast het volgende:
Zet deze link naar deel 1 even in de OP:
Even zo een poffertjeskraam?
en zet er even in grote letters in dat het om een FRIETKRAAM (of patat~ zo u wilt) gaat, dat lijkt niet echt door te dringen ofzo
Ik heb er een lekker wijntje voor opengetrokken.quote:
Tof idee. Maar dat ga ik niet doen. Ik vind het leuk om te posten wat ik sjouw en om van FOK!kers tips te krijgen. Maar zou ik dit soort dingen vragen dan vraag ik iets voor commerciele doeleinden want mijn bedoeling is natuurlijk wel om hiermee mijn boterhammetje te gaan verdienen.quote:Op donderdag 2 december 2010 23:47 schreef x-tremed het volgende:
denk dat als je een beetje je wensen over een logo hier neerzet er voldoende Fok!ers zijn die je daarmee willen helpen
Hoi F_H, zou je er i.p.v. poffertjeskraam frietkraam van willen maken? Dan blijft het herkenbaar.quote:Op donderdag 2 december 2010 23:57 schreef Five_Horizons het volgende:
Leuk Stali![]()
Jammer dat je het topic niet hebt kunnen openen, maar hoe wil je de TT hebben?
Dit vind ik echt heel gaaf.quote:Op vrijdag 3 december 2010 18:37 schreef Weltschmerz het volgende:
Gefeliciteerd, en hierbij moest ik aan jou denken:
Boerenkool
Niet. Gewoon klein dorpje in West Brabant.quote:
Straks staat het hele forum bij je aan de kraam:)quote:Op zondag 5 december 2010 03:19 schreef Stali het volgende:
[..]
Niet. Gewoon klein dorpje in West Brabant.
Ingeslapen volgens de NOS maar toch ong. 28.000 inwoners.
Edit: Ik moet niet overenthousiast raken natuurlijk, de gemeente telt zo ong. zoveel inwoners..
quote:Op maandag 6 december 2010 03:10 schreef Maanvis het volgende:
West-brabant, dat betekent dat het een frietkraam wordt.
Zat bij het openen van het vorige topic fulltime gedetacheerd. Dit is wel iets minder geworden. Overigens staat het los van deze reeks. Wil niet alles vertellen omdat het dan misschien te herkenbaar wordt maar wil de uren wel opvullen totdat ik met de kar aan de bak ga.quote:Op zaterdag 18 december 2010 22:18 schreef Fireblast het volgende:
Maar je hebt je huidige baan al opgezegd of houd je die totdat je "zeker weet" dat het goed gaat lopen?
Heb jij zelfstandig ondernemers in je familie? Op de een of andere manier heb ik het idee dat dat toch wel iets scheelt.quote:Op maandag 6 december 2010 03:20 schreef Schenkstroop het volgende:
Een kraam in een kar. Dat wordt dus rijden van markt naar markt? En waarom is en kar goedkoper dan een tent huren?
In Purmerend zijn er genoeg snackbars. En al twee hele goed vlaamse friet-tenten. Wellicht in een andere wijk nog eentje openen maar dan door mij. Droom ook al zo lang over een eigen bedrijf, dus meelezen en dromen
quote:Op zondag 28 november 2010 20:18 schreef JaimyLee het volgende:
De echte vraag:
Is zij makkelijk en mooi?
flinke kortingen geven bij kwaliteitsproducten schaadt je imago..quote:Op zondag 19 december 2010 05:33 schreef nero7 het volgende:
tvperg benieuwd
Welke locatie denk je aan (omgeving), welke aanbiedingen, menu, variatie in producten/menu's?
Denk als de klant, en de ondernemer die van de vraag iets moois kan maken, waar beide partijen van profiteren. 2de zak patat halve prijs bijvoorbeeld.
VOF of B.V. ? Verschil in belasting en failissementrisico (bijkomstig gezeik).
Zoiets, inderdaad. Hier staat bij de plaatselijke C1000 een Griek met allerlei hapjes (pepers, olijven, je kent het wel). Als je iets koopt, dan mikt 'ie er altijd iets anders bij, zodat je het kan proeven. Voor hem goed, want misschien koop je volgende keer ook een bakje met die dingen. Voor jou als klant goed, omdat je iets *gratis* krijgt.quote:Op zondag 19 december 2010 14:10 schreef Peter het volgende:
[..]
flinke kortingen geven bij kwaliteitsproducten schaadt je imago..
geef dan bij een betaalde snack een miniatuur-hapje van een andere specialiteit mee ter introductie
Ik heb nog nooit slechter gedacht over bedrijven die korting aanbieden op kwaliteitsprodukten.quote:Op zondag 19 december 2010 14:10 schreef Peter het volgende:
[..]
flinke kortingen geven bij kwaliteitsproducten schaadt je imago..
Sinds wanneer ligt Brabant in het noorden?quote:Op zondag 19 december 2010 14:31 schreef Maanvis het volgende:
[..]
Ik heb nog nooit slechter gedacht over bedrijven die korting aanbieden op kwaliteitsprodukten.
Waar je wel op moet letten is dat je de benaming 'friet' hanteert. 'Patat' staat in het noorden symbool voor paupervoedsel, terwijl friet een ambachtelijke naklank heeft. Desnoods noem je het vlaamse friet bijvoorbeeld.
Dat niet alleen: patat staat ook helemaal niet 'symbool' voor paupervoedsel. Zo heet het daar gewoon. Bij 'friet' denk ik vooral aan die dunne patatjes van de McDonalds. Bij Vlaamse friet aan die dikke patatten. Dat is echt anders dan bijvoorbeeld de patat van Bram Ladage (in Rotterdam e.o.quote:Op zondag 19 december 2010 14:40 schreef k_man het volgende:
[..]
Sinds wanneer ligt Brabant in het noorden?
quote:Op zondag 19 december 2010 14:31 schreef Maanvis het volgende:
[..]
Ik heb nog nooit slechter gedacht over bedrijven die korting aanbieden op kwaliteitsprodukten.
Waar je wel op moet letten is dat je de benaming 'friet' hanteert. 'Patat' staat in het noorden symbool voor paupervoedsel, terwijl friet een ambachtelijke naklank heeft. Desnoods noem je het vlaamse friet bijvoorbeeld.
Dan kun je beter een miniatuursnack erbij geven, een schaaltje koude kaassouflees gaan ook niet echt helpen denk ik.quote:Op zondag 19 december 2010 14:17 schreef Five_Horizons het volgende:
Sowieso wel aardig om een schaaltje met wat spullen neer te zetten (net zoals bij de bakker), zodat je kunt proeven.
Ja, want een miniatuursnack geeft hetzelfde idee qua smaak en structuur, natuurlijk....quote:Op zondag 19 december 2010 18:38 schreef Fireblast het volgende:
[..]
Dan kun je beter een miniatuursnack erbij geven, een schaaltje koude kaassouflees gaan ook niet echt helpen denk ik.
Friet/Patat is gewoon een verschil in beleving. Bram Ladage staat in zo'n blauwe zeecontainer in een grote winkelstraat met een grote schoorsteen er bovenop. Terwijl als ie het friet had genoemd had ie er een kwaliteitsrestaurant van kunnen maken. Maargoed, zo loopt ie ook vast binnen.quote:Op zondag 19 december 2010 18:30 schreef Five_Horizons het volgende:
[..]
Dat niet alleen: patat staat ook helemaal niet 'symbool' voor paupervoedsel. Zo heet het daar gewoon. Bij 'friet' denk ik vooral aan die dunne patatjes van de McDonalds. Bij Vlaamse friet aan die dikke patatten. Dat is echt anders dan bijvoorbeeld de patat van Bram Ladage (in Rotterdam e.o.), die ook zelfgesneden is.
volgens mij al verteld in het vorige topic en het is sowieso geen discussie waardquote:Op zondag 19 december 2010 20:47 schreef ColdFeet het volgende:
Om de patat-frietdiscussie nog even wat aan te wakkeren: als het om een kraam in zuidelijk Brabant gaat, is friet misschien een betere naamkeuze - aan de andere kant van de grens betekent patat gewoon aardappel
Ik woon op steenworp afstand bij de grens van België.quote:Op zondag 19 december 2010 18:30 schreef Five_Horizons het volgende:
[..]
Dat niet alleen: patat staat ook helemaal niet 'symbool' voor paupervoedsel. Zo heet het daar gewoon. Bij 'friet' denk ik vooral aan die dunne patatjes van de McDonalds. Bij Vlaamse friet aan die dikke patatten. Dat is echt anders dan bijvoorbeeld de patat van Bram Ladage (in Rotterdam e.o.), die ook zelfgesneden is.
quote:Op zondag 19 december 2010 14:31 schreef Maanvis het volgende:
[..]
Ik heb nog nooit slechter gedacht over bedrijven die korting aanbieden op kwaliteitsprodukten.
Waar je wel op moet letten is dat je de benaming 'friet' hanteert. 'Patat' staat in het noorden symbool voor paupervoedsel, terwijl friet een ambachtelijke naklank heeft. Desnoods noem je het vlaamse friet bijvoorbeeld.
Ligt er aan wat je wil uitstralen: Goed en goedkoop, of kwaliteit en toch nog betaalbaar?quote:Op zondag 19 december 2010 14:33 schreef nero7 het volgende:
Hoezo schaadt dat het imago? Ken een bakkerij die heeft deze actie sinds 2 maanden en ze hebben het aanzienlijk drukker. Het imago is er alleen maar beter op geworden
Blauwe zeecontainer? wat een gelul.quote:Op zondag 19 december 2010 20:25 schreef Maanvis het volgende:
[..]
Friet/Patat is gewoon een verschil in beleving. Bram Ladage staat in zo'n blauwe zeecontainer in een grote winkelstraat met een grote schoorsteen er bovenop. Terwijl als ie het friet had genoemd had ie er een kwaliteitsrestaurant van kunnen maken. Maargoed, zo loopt ie ook vast binnen.
Zie je, doordat ie zijn produkt patat noemt krijgt z'n tentje de uitstraling van zeecontainer. Natuurlijk staat patat kwalitatief onder friet, ik heb genoeg van beide op om te weten dat de patatverkopers het niet zo nauw nemen met de kwaliteit van hun produkten.quote:Op maandag 20 december 2010 18:36 schreef Dementor het volgende:
[..]
Blauwe zeecontainer? wat een gelul.
Bram heeft overal of RVS karren staan of een vast punt (ook volledig in RVS uitgevoerd).
Stel je nu dat patat kwalitatief onder frites staat?
Je begon zelf over een zeecontainer, verder ontkent iedereen dat. Toch leuk dat je zelf vindt dat je gelijk hebt. Is er tenminste iemand het met je eens.quote:Op maandag 20 december 2010 20:48 schreef Maanvis het volgende:
[..]
Zie je, doordat ie zijn produkt patat noemt krijgt z'n tentje de uitstraling van zeecontainer. Natuurlijk staat patat kwalitatief onder friet, ik heb genoeg van beide op om te weten dat de patatverkopers het niet zo nauw nemen met de kwaliteit van hun produkten.
Dat ik daaraan denk bij Vlaamse frieten kan natuurlijk geen misvatting genoemd worden, net zoals wat een Vlaming denkt, me niet zo heel veel kan schelen, eerlijk gezegdquote:Op maandag 20 december 2010 13:06 schreef Staal het volgende:
Wat ik bold heb gemaakt is een grote misvatting en je kunt er een Vlaming boos mee maken.
Die hompen aardappel zijn namelijk geen Vlaamse frieten. Ze liggen bij de AH ook als zodanig in de schappen maar echte Vlaamse frieten zijn maar 1cm breed en dik. Van binnen zachte puree en de buitenkant krokant.
Maar dan kan ik de goorste wijn ook wel duur maken.quote:Op maandag 20 december 2010 18:25 schreef Peter het volgende:
[..]
[..]
Ligt er aan wat je wil uitstralen: Goed en goedkoop, of kwaliteit en toch nog betaalbaar?
Mensen die willen genieten van eten hebben de verwachting dat duur eten beter is dan goedkoop eten
Kijk maar naar flessen wijn..
Als een product haast te geef is, zal het ook wel niet zoveel voorstellen..
Denk dat ik je wel een beetje volg toch.quote:Op maandag 20 december 2010 20:48 schreef Maanvis het volgende:
[..]
Zie je, doordat ie zijn produkt patat noemt krijgt z'n tentje de uitstraling van zeecontainer. Natuurlijk staat patat kwalitatief onder friet, ik heb genoeg van beide op om te weten dat de patatverkopers het niet zo nauw nemen met de kwaliteit van hun produkten.
Ik heb op die site gekeken en petje af. Wat ik bijzonder vind is dat het hele idee in karren door is gegaan. Dure karren uiteraard, maar apart.quote:Op maandag 20 december 2010 18:36 schreef Dementor het volgende:
[..]
Blauwe zeecontainer? wat een gelul.
Bram heeft overal of RVS karren staan of een vast punt (ook volledig in RVS uitgevoerd).
Stel je nu dat patat kwalitatief onder frites staat?
Ik kies voor een gezinszak.quote:Op dinsdag 21 december 2010 00:02 schreef nero7 het volgende:
[..]
Maar dan kan ik de goorste wijn ook wel duur maken.
Je biedt 1 zak aan voor 2 euro, en de 2de zak 1 euro. Dat maakt de 2de zak niet slechter.
Ik geloof dat Kassa wel vaker heeft getest: wijn zonder etiketten, dan is de goedkope ineens lekker.quote:Op dinsdag 21 december 2010 00:02 schreef nero7 het volgende:
[..]
Maar dan kan ik de goorste wijn ook wel duur maken.
Je biedt 1 zak aan voor 2 euro, en de 2de zak 1 euro. Dat maakt de 2de zak niet slechter.
Nee, of eigenlijk wel. Twee ooms hebben ooit een restaurant gehad maar dat is door ruzie uitelkaar gevallen. Nooit met familie in zee gaan daar heb ik zelf ook ervaring mee. Das gewoon moeilijk. Veel dombos denken namelijk dat de verstandhoudingen thuis, ook op de werkvloer kunnen. Dat gaat nooit goed, en dan krijg je ruzie.quote:Op zaterdag 18 december 2010 22:46 schreef Staal het volgende:
[..]
Heb jij zelfstandig ondernemers in je familie? Op de een of andere manier heb ik het idee dat dat toch wel iets scheelt.
Kortgezegd heb ik dit niet. Juristengezin, veilig werken voor een baas en ik moest VWO
doen. Ik wilde veel liever naar de kokschool maar daar viel niet over te praten. Ik was rebels maar helaas niet op dit vlak. Wel te jong uit huis gegaan.
Naast de serieuze kantoorbanen werkte ik veel bij in de horeca, leuk zwartgeld een compleet andere wereld en die blaren nam ik voor lief. Zoiets blijft trekken.
Ach Maanvis heeft waarschijnlijk nooit bij Ladage gegeten en brult maar wat.quote:Op dinsdag 21 december 2010 00:13 schreef Staal het volgende:
[..]
Ik heb op die site gekeken en petje af. Wat ik bijzonder vind is dat het hele idee in karren door is gegaan. Dure karren uiteraard, maar apart.
Wel weer verse binten uit de Zeelandse klei.
Chinezen bakken heel vaak of in de verkeerde olie of ze bakken de patat/frites in dezelfde olie waar ook het vlees in gaat.quote:Op dinsdag 21 december 2010 00:10 schreef Staal het volgende:
[..]
Denk dat ik je wel een beetje volg toch.
Friet uit een frietkot is eik altijd goed en patat wordt altijd verneukt. Patat en friet is in principe wel hetzelfde maar het resultaat is het allang niet meer. Vandaar dat de lieden die Vlaamse friet verkopen als patat heel erg goed boeren boven de rivieren. Eigenlijk is wat ik wil doen ook niet meer dan het wiel opnieuw uitvinden en ook een aanklacht tegen de zgn. kwalitaria en Chinezen met hun vieze patat.
Nee, vorige maand nog in rotterdam. Ik wou die mutsen nog over de toonbank trekken en roepen "HET IS FRIET!!!!" maar wat ze verkochten was wel lekker.quote:Op dinsdag 21 december 2010 20:38 schreef Dementor het volgende:
[..]
Ach Maanvis heeft waarschijnlijk nooit bij Ladage gegeten en brult maar wat.
Dat is onzin, het ligt er maar net aan waar je woont en hoe je het van kleins af aan noemt.quote:Op dinsdag 21 december 2010 20:48 schreef Maanvis het volgende:
[..]
Nee, vorige maand nog in rotterdam. Ik wou die mutsen nog over de toonbank trekken en roepen "HET IS FRIET!!!!" maar wat ze verkochten was wel lekker.
Zoals je zelf al zegt, patat is laagdrempeliger en dus heeft het meer een pauperklank. Patat is iets waar kinderen om roepen als ze geen zin hebben in spruitjes. Friet is niet bezoedeld met laagdrempeligheid.
Als je boven de rivieren een frietkraam opent dan denken mensen 'wow, echte brabantse kwaliteit' en als je in breda een patathok opent denken mensen 'effe naar de goeiekope vethut'. Da's het verschil.quote:Op dinsdag 21 december 2010 20:49 schreef Dementor het volgende:
[..]
Dat is onzin, het ligt er maar net aan waar je woont en hoe je het van kleins af aan noemt.
Friet en patat is voor veel mensen hetzelfde.
Zolang er genoeg mensen naar die goeiekope vethut toerijden is er toch niets aan de hand?quote:Op dinsdag 21 december 2010 20:51 schreef Maanvis het volgende:
[..]
Als je boven de rivieren een frietkraam opent dan denken mensen 'wow, echte brabantse kwaliteit' en als je in breda een patathok opent denken mensen 'effe naar de goeiekope vethut'. Da's het verschil.
Dat klopt, ik wou ook alleen maar het verschil in beleving tussen patat en friet duidelijk maken. Ga je voor goedkoop en is kwaliteit geen hoofdzaak, noem het dan patat. Wil je er wat meer voor vangen, dan noem je het friet. Maar dan moet je wel voldoende kwaliteit bieden.quote:Op dinsdag 21 december 2010 20:52 schreef Dementor het volgende:
[..]
Zolang er genoeg mensen naar die goeiekope vethut toerijden is er toch niets aan de hand?
Het is maar net waar je als ondernemer op richt.
Dat is toch echt wat jij denkt hoor, als patat goed smaakt zal het mij dan weer jeuken of ze het patat of friet noemen.quote:Op dinsdag 21 december 2010 20:54 schreef Maanvis het volgende:
[..]
Dat klopt, ik wou ook alleen maar het verschil in beleving tussen patat en friet duidelijk maken. Ga je voor goedkoop en is kwaliteit geen hoofdzaak, noem het dan patat. Wil je er wat meer voor vangen, dan noem je het friet. Maar dan moet je wel voldoende kwaliteit bieden.
Nee, dan ga ik natuurlijk wel meteen vol aan de bak en consequent die dagen volgen.quote:Op donderdag 23 december 2010 22:03 schreef Peter het volgende:
Ga je er ook gelijk 5 dagen staan? Of begin je met 2 dagen?
Frietluchtquote:Op donderdag 23 december 2010 21:52 schreef Staal het volgende:
Bewoners en de school die er zit moeten er geen lucht van krijgen.
Doe je dat expres?quote:Op donderdag 23 december 2010 21:52 schreef Staal het volgende:
Lief van jullie!
Moet er wel bijzeggen dat ik nog zes weken mijn gemak moet houden i.v.m. bezwaren. Bewoners en de school die er zit moeten er geen lucht van krijgen.
Shit, elke dag douchen, daar had ik nog geen rekening mee gehouden. Moet ik zeker nog in mijn blootje doen ook.quote:Op dinsdag 28 december 2010 18:49 schreef superpiet het volgende:
Ik zou het je niet nadoen. 9 uur staan, hard werken, kans op beroving van je dagopbrengst, wind die constant binnen je kraam komt, constant in vetlucht staan, elke dag douchen.
Te moeilijk![]()
Hier sluit ik me van harte bij aan!quote:Op zondag 2 januari 2011 18:31 schreef Pietverdriet het volgende:
Top idee staal, niets mis met goede friet en echte mayo. Mag een succes worden!
Doe jij dat niet iedere dag dan?quote:
Alleen heeft bram helaas (veel te zoete) frietsaus.quote:Op dinsdag 21 december 2010 20:38 schreef Dementor het volgende:
[..]
Ach Maanvis heeft waarschijnlijk nooit bij Ladage gegeten en brult maar wat.
Ladage verkoopt het als patat maar snijd het als friet, patat klinkt laagdrempeliger en verkoopt dus beter in de randstad.
Een pretentieloze zak patat (met de cup die zelf hebben uitgevonden) met een goede klodder mayonaise er op meer is er niet nodig.
Maar ben het met je eens. Het moet mayonaise zijn en geen te viscose zoete fritessaus.quote:
Het eerste half jaar een gemiddelde dagomzet van 100 euro is de doelstelling.quote:Op zondag 2 januari 2011 19:29 schreef Peter het volgende:
Heb je al enige prognose over de hoeveelheid producten die je gaat omzetten?
100 Euro per dag is veel te weinig, je moet het 5 tot 10 voudige gaan maken.quote:Op zondag 2 januari 2011 19:33 schreef Staal het volgende:
[..]
Het eerste half jaar een gemiddelde dagomzet van 100 euro is de doelstelling.
Ook reclame maken door zelf te flyeren met coupons voor een portie gratis friet om klanten naar mijn kraam te krijgen.
Ik heb weinig producten. Daar zal nog wel wat bijkomen maar ik ga nog geen dingen doen die ik niet kan. Ben immers onervaren.
Dat zou fantastisch zijn. Ben er eerlijk in, ik kan het niet inschatten.quote:Op zondag 2 januari 2011 19:36 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
100 Euro per dag is veel te weinig, je moet het 5 tot 10 voudige gaan maken.
Moet ook makkelijk kunnen met een frituur.
Mensen gaan je tentje toch wel als een rijdende snackbar zien, als je 1x iemand moet teleurstellen omdat iemand in de familie een supertje speciaal heeft besteld en je hebt geen frikandellen of geen uien, dan gaat dat meteen het hele gezin door en komt er niemand van dat gezin/vriendengroep meer.quote:Op zondag 2 januari 2011 19:22 schreef Staal het volgende:
Fritessaus. Kennelijk wil men boven de rivieren niet anders.
Het wordt mayonaise van D&L. (Piet, tof dat je hier post en ik heb je vrij hoog zitten, als je tips of kritiek hebt hou ik me aanbevolen.) Durf het i.v.m. bacterien niet zelf te maken want kom natuurlijk wel tegenover een bejaardentehuis en om de hoek een school te staan.
Verder wil ik absoluut geen rijdende snackbar worden. Het wordt zelfgemaakte friet en een paar extra snacks zoals stoofvlees, garnalenkroketten, gehakballetjes. Ik wil alleen dingen verkopen die ik goed kan maken.
Maar ik moet me aardig verdedigen in mijn omgeving. Gisteren kreeg ik zelfs last van cold feet. Ryan houdt me wel positief gelukkig.
Tijdens de feestdagen wist men allemaal verhalen op te rakelen van mensen die voor zichzelf begonnen waren, failliet waren gegaan niet meer aan een baan kwamen etc. Nee, ik kon het maar beter niet doen want het is zoveel beter om voor een baas te werken want veiligheid. Je krijgt niet uitgelegd dat voor een baas werken helemaal niet zoveel zekerheid meer geeft. Emotioneel gezien al helemaal niet want eeuwige reorganisaties en bezuinigingen. Laat mij maar lekker buiten staan, friet verkopen en iedere euro die over de toonbank gaat verdien ik dan zelf. Ik doe geen dingen die ik niet kan. Zeg ook niet mijn hele hebben houden op om bijv. in la douce France zonder enige ervaring een B&B te beginnen. Zelfs die onbezonnen mensen weten het meestal uiteindelijk wel te rooien.
De update voor nu is dat ik me ingeschreven heb voor een HACCP-cursus. Te halen in een middagje.
PS. Mijn Hermpie-avatar zegt niks. Meer een CUL dingetje..
Dan moet je overal wel HEEL DUIDELIJK MAKEN DAT JE GEEN FRIKANDELLEN OF KROKETTEN HEBTquote:Op zondag 2 januari 2011 19:57 schreef Staal het volgende:
Ik ben eigenwijs, Maanvis.
Paar heel goede producten en anders ga je maar naar die chinees met zijn baggerpatat en sponzige frikadellen uit oud vet.
Je kunt zeker wel gelijk krijgen maar ik geloof nog steeds in mijn idee. Je kunt namelijk ook zelf een markt creeeren, denk ik.
Het is toch wel erg belangrijk om dat een beetje te schatten denk ik.quote:Op zondag 2 januari 2011 19:41 schreef Staal het volgende:
[..]
Dat zou fantastisch zijn. Ben er eerlijk in, ik kan het niet inschatten.
Naar boven bijstellen is geen probleem. Naar onder bijstellen gaat niet gebeuren. Dan moet ik er voor zorgen dat ik een andere lokatie ga zoeken etc.. Ik geef het een half jaar om te kijken wat er gaat gebeuren.
Daarom wordt het ook een frietkraam en geen snackbar. De rest is extra.quote:Op zondag 2 januari 2011 20:04 schreef Maanvis het volgende:
[..]
Dan moet je overal wel HEEL DUIDELIJK MAKEN DAT JE GEEN FRIKANDELLEN OF KROKETTEN HEBT.
Zo'n tentje MOET het hebben van mond op mond reclame, het is geen goede reclame als je een keer een gezin of vriendengroep teleur moet stellen omdat je alleen gehaktballen hebt en geen frikandellen, (moeten ze weer naar huis bellen om te vragen wat familielid/vriend dan wél had gewild bij zijn friet).
Dus heb je nou alleen garnalenkroketten en geen rundvleeskroketten dalijk? Het is toch in de buurt van breda?quote:Op zondag 2 januari 2011 20:05 schreef Staal het volgende:
Ik zit echt op mijn dorpje binnenkort. (Maak het hier ook nog bekend, durf het nu nog niet.) Maar ik wil inderdaad mensen alleen maar aanbieden wat ik zelf ook zou willen eten. De garnalenkroketten ga ik bijv. goed inkopen uit Vlaanderen en spul van Mora komt er niet in iig.
Er komt zeker vraag naar frikandellen, de eerste dag dat je er staat al. Dus zorg maar gewoon dat je ze hebt liggen ipv dat je meteen al in het dorpje bekend staat ls 'de snackbar die geen frikandellen heeft'quote:Op zondag 2 januari 2011 20:08 schreef Staal het volgende:
[..]
Daarom wordt het ook een frietkraam en geen snackbar. De rest is extra.
En als ik waardige frikadellen kan inkopen en er vraag naar is dan doe ik dat zeker. Maar ik wil gewoon echt geen snackbar.
In de buurt van BoZ.quote:Op zondag 2 januari 2011 20:08 schreef Maanvis het volgende:
[..]
Dus heb je nou alleen garnalenkroketten en geen rundvleeskroketten dalijk? Het is toch in de buurt van breda?
Euh, staal, bedenk je altijd 1 ding, het is natuurlijk wel gewoon een manier om geld te verdienen, geen missie, toch?quote:Op zondag 2 januari 2011 20:08 schreef Staal het volgende:
[..]
Daarom wordt het ook een frietkraam en geen snackbar. De rest is extra.
En als ik waardige frikadellen kan inkopen en er vraag naar is dan doe ik dat zeker. Maar ik wil gewoon echt geen snackbar.
Wou je vechten jongen? Geen snackbar!quote:Op zondag 2 januari 2011 20:10 schreef Maanvis het volgende:
[..]
Er komt zeker vraag naar frikandellen, de eerste dag dat je er staat al. Dus zorg maar gewoon dat je ze hebt liggen ipv dat je meteen al in het dorpje bekend staat ls 'de snackbar die geen frikandellen heeft'
Ik weet niet hoe het daar zit maar hier in brabant word je bijna voor gek versleten als je garnalen gaat eten. Dus als je alleen garnalenkroketten hebt en niet de standaard rundvleeskroketten dan krijg je weer mensen die bij je frietkraam staan en naar huis moeten bellen en je complete assortiment op moeten noemen om te kijken wat de thuiszitters dan wel lusten.quote:Op zondag 2 januari 2011 20:11 schreef Staal het volgende:
[..]
In de buurt van BoZ.
Vlaamse garnalenkroketten en kaaskroketten, de rest moet ik nog proeven en als ik het niks vind dan verkoop ik het gewoon niet. Frietkot met een klein beetje extra. Ambacht. Geen klassieke snackbar.
quote:Op zondag 2 januari 2011 18:38 schreef densmee het volgende:
ik kan niet wachten om een keer godelijke fritten te komen eten
ik had die gedachte ook hoor.quote:Op zondag 2 januari 2011 20:14 schreef Staal het volgende:
[..]
Wou je vechten jongen? Geen snackbar!
Maar okay, ik ga wel op zoek naar goede frikandellen. Vrij lastig en ik zie ze me niet zelf maken.
Zorg dat je broodjes hebt. En gewoon de standaard sausjes zoals curry mayo en satéquote:Op zondag 2 januari 2011 20:19 schreef Staal het volgende:
Frikandellen komen er dus. Dat is me duidelijk.
Brammetje deed er helemaal niet moeilijk over. Maar ja, die zit in de stad natuurlijk.
Nog meer snacks die moeten? Dan kan ik gaan proeven.
Nu niet met Mexicaantjes aankomen he? Dan word ik giftig.
Kroketten en kaas soufflés.quote:Op zondag 2 januari 2011 20:19 schreef Staal het volgende:
Frikandellen komen er dus. Dat is me duidelijk.
Brammetje deed er helemaal niet moeilijk over. Maar ja, die zit in de stad natuurlijk.
Nog meer snacks die moeten? Dan kan ik gaan proeven.
Nu niet met Mexicaantjes aankomen he? Dan word ik giftig.
Nee. Nog nooit. Wel in restaurants naast mijn gewone baan.quote:Op zondag 2 januari 2011 20:19 schreef Pietverdriet het volgende:
Heb je in een frituur gewerkt, staal?
Beloofd. Die komt er natuurlijk.quote:Op zondag 2 januari 2011 20:20 schreef Dementor het volgende:
Staal, we willen natuurlijk wel een foto van je ' kar' zien als het zover is.
En verkopen voor de woekerprijs 2 euro?quote:Op zondag 2 januari 2011 20:22 schreef Maanvis het volgende:
En zorg dat je wat blikjes cola, 7up en sinas hebt staan
1,50 is zatquote:Op zondag 2 januari 2011 20:23 schreef kort het volgende:
[..]
En verkopen voor de woekerprijs 2 euro?
Ken je de ins en outs van frituren?quote:Op zondag 2 januari 2011 20:20 schreef Staal het volgende:
[..]
Nee. Nog nooit. Wel in restaurants naast mijn gewone baan.
hihiquote:Op zondag 2 januari 2011 20:28 schreef Staal het volgende:
Geen Lihamboutjes en saterollen.
Frietkot, mensen. Geen snackbar.
Ik heb inmiddels m.b.t. friet veel technieken geleerd. Double- en tripplecooking. Laatste ga ik niet doen. Als ik jou morgen mag PMen en je er naar zou willen kijken, dolgraag. Sta open voor jouw kritiek in ieder geval.quote:Op zondag 2 januari 2011 20:28 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ken je de ins en outs van frituren?
Dit is wat ik wil in ieder geval.quote:Op zondag 2 januari 2011 20:27 schreef Pietverdriet het volgende:
Belangrijkste is en blijft wereldfriet hebben, beter dan welke andere friet ook. Mensen eten graag friet maar willen het in huis met de open keuken niet zelf frituren.
Ovenfriet is vies.
Als jij gewoon de beste friet hebt, heb je daar sowieso al een pre mee.
je moet gewoon proeven, ze moeten krokant van buiten zijn, en bloemig van binnen met een mooie aardappelsmaak.quote:Op zondag 2 januari 2011 20:32 schreef Staal het volgende:
[..]
Ik heb inmiddels m.b.t. friet veel technieken geleerd. Double- en tripplecooking. Laatste ga ik niet doen. Als ik jou morgen mag PMen en je er naar zou willen kijken, dolgraag. Sta open voor jouw kritiek in ieder geval.
Alleen wil ik wel snacks bij mijn frieten..quote:Op zondag 2 januari 2011 20:28 schreef Staal het volgende:
Geen Lihamboutjes en saterollen.
Frietkot, mensen. Geen snackbar.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |