Dan kun je beter een miniatuursnack erbij geven, een schaaltje koude kaassouflees gaan ook niet echt helpen denk ik.quote:Op zondag 19 december 2010 14:17 schreef Five_Horizons het volgende:
Sowieso wel aardig om een schaaltje met wat spullen neer te zetten (net zoals bij de bakker), zodat je kunt proeven.
Ja, want een miniatuursnack geeft hetzelfde idee qua smaak en structuur, natuurlijk....quote:Op zondag 19 december 2010 18:38 schreef Fireblast het volgende:
[..]
Dan kun je beter een miniatuursnack erbij geven, een schaaltje koude kaassouflees gaan ook niet echt helpen denk ik.
Friet/Patat is gewoon een verschil in beleving. Bram Ladage staat in zo'n blauwe zeecontainer in een grote winkelstraat met een grote schoorsteen er bovenop. Terwijl als ie het friet had genoemd had ie er een kwaliteitsrestaurant van kunnen maken. Maargoed, zo loopt ie ook vast binnen.quote:Op zondag 19 december 2010 18:30 schreef Five_Horizons het volgende:
[..]
Dat niet alleen: patat staat ook helemaal niet 'symbool' voor paupervoedsel. Zo heet het daar gewoon. Bij 'friet' denk ik vooral aan die dunne patatjes van de McDonalds. Bij Vlaamse friet aan die dikke patatten. Dat is echt anders dan bijvoorbeeld de patat van Bram Ladage (in Rotterdam e.o.), die ook zelfgesneden is.
volgens mij al verteld in het vorige topic en het is sowieso geen discussie waardquote:Op zondag 19 december 2010 20:47 schreef ColdFeet het volgende:
Om de patat-frietdiscussie nog even wat aan te wakkeren: als het om een kraam in zuidelijk Brabant gaat, is friet misschien een betere naamkeuze - aan de andere kant van de grens betekent patat gewoon aardappel
Ik woon op steenworp afstand bij de grens van België.quote:Op zondag 19 december 2010 18:30 schreef Five_Horizons het volgende:
[..]
Dat niet alleen: patat staat ook helemaal niet 'symbool' voor paupervoedsel. Zo heet het daar gewoon. Bij 'friet' denk ik vooral aan die dunne patatjes van de McDonalds. Bij Vlaamse friet aan die dikke patatten. Dat is echt anders dan bijvoorbeeld de patat van Bram Ladage (in Rotterdam e.o.), die ook zelfgesneden is.
quote:Op zondag 19 december 2010 14:31 schreef Maanvis het volgende:
[..]
Ik heb nog nooit slechter gedacht over bedrijven die korting aanbieden op kwaliteitsprodukten.
Waar je wel op moet letten is dat je de benaming 'friet' hanteert. 'Patat' staat in het noorden symbool voor paupervoedsel, terwijl friet een ambachtelijke naklank heeft. Desnoods noem je het vlaamse friet bijvoorbeeld.
Ligt er aan wat je wil uitstralen: Goed en goedkoop, of kwaliteit en toch nog betaalbaar?quote:Op zondag 19 december 2010 14:33 schreef nero7 het volgende:
Hoezo schaadt dat het imago? Ken een bakkerij die heeft deze actie sinds 2 maanden en ze hebben het aanzienlijk drukker. Het imago is er alleen maar beter op geworden
Blauwe zeecontainer? wat een gelul.quote:Op zondag 19 december 2010 20:25 schreef Maanvis het volgende:
[..]
Friet/Patat is gewoon een verschil in beleving. Bram Ladage staat in zo'n blauwe zeecontainer in een grote winkelstraat met een grote schoorsteen er bovenop. Terwijl als ie het friet had genoemd had ie er een kwaliteitsrestaurant van kunnen maken. Maargoed, zo loopt ie ook vast binnen.
Zie je, doordat ie zijn produkt patat noemt krijgt z'n tentje de uitstraling van zeecontainer. Natuurlijk staat patat kwalitatief onder friet, ik heb genoeg van beide op om te weten dat de patatverkopers het niet zo nauw nemen met de kwaliteit van hun produkten.quote:Op maandag 20 december 2010 18:36 schreef Dementor het volgende:
[..]
Blauwe zeecontainer? wat een gelul.
Bram heeft overal of RVS karren staan of een vast punt (ook volledig in RVS uitgevoerd).
Stel je nu dat patat kwalitatief onder frites staat?
Je begon zelf over een zeecontainer, verder ontkent iedereen dat. Toch leuk dat je zelf vindt dat je gelijk hebt. Is er tenminste iemand het met je eens.quote:Op maandag 20 december 2010 20:48 schreef Maanvis het volgende:
[..]
Zie je, doordat ie zijn produkt patat noemt krijgt z'n tentje de uitstraling van zeecontainer. Natuurlijk staat patat kwalitatief onder friet, ik heb genoeg van beide op om te weten dat de patatverkopers het niet zo nauw nemen met de kwaliteit van hun produkten.
Dat ik daaraan denk bij Vlaamse frieten kan natuurlijk geen misvatting genoemd worden, net zoals wat een Vlaming denkt, me niet zo heel veel kan schelen, eerlijk gezegdquote:Op maandag 20 december 2010 13:06 schreef Staal het volgende:
Wat ik bold heb gemaakt is een grote misvatting en je kunt er een Vlaming boos mee maken.
Die hompen aardappel zijn namelijk geen Vlaamse frieten. Ze liggen bij de AH ook als zodanig in de schappen maar echte Vlaamse frieten zijn maar 1cm breed en dik. Van binnen zachte puree en de buitenkant krokant.
Maar dan kan ik de goorste wijn ook wel duur maken.quote:Op maandag 20 december 2010 18:25 schreef Peter het volgende:
[..]
[..]
Ligt er aan wat je wil uitstralen: Goed en goedkoop, of kwaliteit en toch nog betaalbaar?
Mensen die willen genieten van eten hebben de verwachting dat duur eten beter is dan goedkoop eten
Kijk maar naar flessen wijn..
Als een product haast te geef is, zal het ook wel niet zoveel voorstellen..
Denk dat ik je wel een beetje volg toch.quote:Op maandag 20 december 2010 20:48 schreef Maanvis het volgende:
[..]
Zie je, doordat ie zijn produkt patat noemt krijgt z'n tentje de uitstraling van zeecontainer. Natuurlijk staat patat kwalitatief onder friet, ik heb genoeg van beide op om te weten dat de patatverkopers het niet zo nauw nemen met de kwaliteit van hun produkten.
Ik heb op die site gekeken en petje af. Wat ik bijzonder vind is dat het hele idee in karren door is gegaan. Dure karren uiteraard, maar apart.quote:Op maandag 20 december 2010 18:36 schreef Dementor het volgende:
[..]
Blauwe zeecontainer? wat een gelul.
Bram heeft overal of RVS karren staan of een vast punt (ook volledig in RVS uitgevoerd).
Stel je nu dat patat kwalitatief onder frites staat?
Ik kies voor een gezinszak.quote:Op dinsdag 21 december 2010 00:02 schreef nero7 het volgende:
[..]
Maar dan kan ik de goorste wijn ook wel duur maken.
Je biedt 1 zak aan voor 2 euro, en de 2de zak 1 euro. Dat maakt de 2de zak niet slechter.
Ik geloof dat Kassa wel vaker heeft getest: wijn zonder etiketten, dan is de goedkope ineens lekker.quote:Op dinsdag 21 december 2010 00:02 schreef nero7 het volgende:
[..]
Maar dan kan ik de goorste wijn ook wel duur maken.
Je biedt 1 zak aan voor 2 euro, en de 2de zak 1 euro. Dat maakt de 2de zak niet slechter.
Nee, of eigenlijk wel. Twee ooms hebben ooit een restaurant gehad maar dat is door ruzie uitelkaar gevallen. Nooit met familie in zee gaan daar heb ik zelf ook ervaring mee. Das gewoon moeilijk. Veel dombos denken namelijk dat de verstandhoudingen thuis, ook op de werkvloer kunnen. Dat gaat nooit goed, en dan krijg je ruzie.quote:Op zaterdag 18 december 2010 22:46 schreef Staal het volgende:
[..]
Heb jij zelfstandig ondernemers in je familie? Op de een of andere manier heb ik het idee dat dat toch wel iets scheelt.
Kortgezegd heb ik dit niet. Juristengezin, veilig werken voor een baas en ik moest VWO
doen. Ik wilde veel liever naar de kokschool maar daar viel niet over te praten. Ik was rebels maar helaas niet op dit vlak. Wel te jong uit huis gegaan.
Naast de serieuze kantoorbanen werkte ik veel bij in de horeca, leuk zwartgeld een compleet andere wereld en die blaren nam ik voor lief. Zoiets blijft trekken.
Ach Maanvis heeft waarschijnlijk nooit bij Ladage gegeten en brult maar wat.quote:Op dinsdag 21 december 2010 00:13 schreef Staal het volgende:
[..]
Ik heb op die site gekeken en petje af. Wat ik bijzonder vind is dat het hele idee in karren door is gegaan. Dure karren uiteraard, maar apart.
Wel weer verse binten uit de Zeelandse klei.
Chinezen bakken heel vaak of in de verkeerde olie of ze bakken de patat/frites in dezelfde olie waar ook het vlees in gaat.quote:Op dinsdag 21 december 2010 00:10 schreef Staal het volgende:
[..]
Denk dat ik je wel een beetje volg toch.
Friet uit een frietkot is eik altijd goed en patat wordt altijd verneukt. Patat en friet is in principe wel hetzelfde maar het resultaat is het allang niet meer. Vandaar dat de lieden die Vlaamse friet verkopen als patat heel erg goed boeren boven de rivieren. Eigenlijk is wat ik wil doen ook niet meer dan het wiel opnieuw uitvinden en ook een aanklacht tegen de zgn. kwalitaria en Chinezen met hun vieze patat.
Nee, vorige maand nog in rotterdam. Ik wou die mutsen nog over de toonbank trekken en roepen "HET IS FRIET!!!!" maar wat ze verkochten was wel lekker.quote:Op dinsdag 21 december 2010 20:38 schreef Dementor het volgende:
[..]
Ach Maanvis heeft waarschijnlijk nooit bij Ladage gegeten en brult maar wat.
Dat is onzin, het ligt er maar net aan waar je woont en hoe je het van kleins af aan noemt.quote:Op dinsdag 21 december 2010 20:48 schreef Maanvis het volgende:
[..]
Nee, vorige maand nog in rotterdam. Ik wou die mutsen nog over de toonbank trekken en roepen "HET IS FRIET!!!!" maar wat ze verkochten was wel lekker.
Zoals je zelf al zegt, patat is laagdrempeliger en dus heeft het meer een pauperklank. Patat is iets waar kinderen om roepen als ze geen zin hebben in spruitjes. Friet is niet bezoedeld met laagdrempeligheid.
Als je boven de rivieren een frietkraam opent dan denken mensen 'wow, echte brabantse kwaliteit' en als je in breda een patathok opent denken mensen 'effe naar de goeiekope vethut'. Da's het verschil.quote:Op dinsdag 21 december 2010 20:49 schreef Dementor het volgende:
[..]
Dat is onzin, het ligt er maar net aan waar je woont en hoe je het van kleins af aan noemt.
Friet en patat is voor veel mensen hetzelfde.
Zolang er genoeg mensen naar die goeiekope vethut toerijden is er toch niets aan de hand?quote:Op dinsdag 21 december 2010 20:51 schreef Maanvis het volgende:
[..]
Als je boven de rivieren een frietkraam opent dan denken mensen 'wow, echte brabantse kwaliteit' en als je in breda een patathok opent denken mensen 'effe naar de goeiekope vethut'. Da's het verschil.
Dat klopt, ik wou ook alleen maar het verschil in beleving tussen patat en friet duidelijk maken. Ga je voor goedkoop en is kwaliteit geen hoofdzaak, noem het dan patat. Wil je er wat meer voor vangen, dan noem je het friet. Maar dan moet je wel voldoende kwaliteit bieden.quote:Op dinsdag 21 december 2010 20:52 schreef Dementor het volgende:
[..]
Zolang er genoeg mensen naar die goeiekope vethut toerijden is er toch niets aan de hand?
Het is maar net waar je als ondernemer op richt.
Dat is toch echt wat jij denkt hoor, als patat goed smaakt zal het mij dan weer jeuken of ze het patat of friet noemen.quote:Op dinsdag 21 december 2010 20:54 schreef Maanvis het volgende:
[..]
Dat klopt, ik wou ook alleen maar het verschil in beleving tussen patat en friet duidelijk maken. Ga je voor goedkoop en is kwaliteit geen hoofdzaak, noem het dan patat. Wil je er wat meer voor vangen, dan noem je het friet. Maar dan moet je wel voldoende kwaliteit bieden.
Nee, dan ga ik natuurlijk wel meteen vol aan de bak en consequent die dagen volgen.quote:Op donderdag 23 december 2010 22:03 schreef Peter het volgende:
Ga je er ook gelijk 5 dagen staan? Of begin je met 2 dagen?
Frietluchtquote:Op donderdag 23 december 2010 21:52 schreef Staal het volgende:
Bewoners en de school die er zit moeten er geen lucht van krijgen.
Doe je dat expres?quote:Op donderdag 23 december 2010 21:52 schreef Staal het volgende:
Lief van jullie!
Moet er wel bijzeggen dat ik nog zes weken mijn gemak moet houden i.v.m. bezwaren. Bewoners en de school die er zit moeten er geen lucht van krijgen.
Shit, elke dag douchen, daar had ik nog geen rekening mee gehouden. Moet ik zeker nog in mijn blootje doen ook.quote:Op dinsdag 28 december 2010 18:49 schreef superpiet het volgende:
Ik zou het je niet nadoen. 9 uur staan, hard werken, kans op beroving van je dagopbrengst, wind die constant binnen je kraam komt, constant in vetlucht staan, elke dag douchen.
Te moeilijk![]()
Hier sluit ik me van harte bij aan!quote:Op zondag 2 januari 2011 18:31 schreef Pietverdriet het volgende:
Top idee staal, niets mis met goede friet en echte mayo. Mag een succes worden!
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |