ja, dat leek me ook geweldig, ik zou dat wel in m'n tuin willen.quote:Op woensdag 6 januari 2010 21:41 schreef Pietverdriet het volgende:
Een multiappelboom lijkt me een gat in de markt voor tuincentrum 3 of 4 soorten appel aan 1 boom, idem voor pruimen en kersen. En waarom geen multipruimen/kersen/amandelboom, het is allemaal dezelfde familie toch? En een appel/perenboom?
Zal wel een veel te kleine markt zijn iddquote:Op woensdag 6 januari 2010 21:43 schreef Pietverdriet het volgende:
Volgens mij worden die niet ge-ent omdat fruitbomentelers bomen maken voor de appelboeren, en die ook aan tuincentra leveren
Maar wel een idee voor een boomkweker om extra maffe producten te verkopen.quote:Op woensdag 6 januari 2010 21:44 schreef Piles het volgende:
[..]
Zal wel een veel te kleine markt zijn idd
In de woorden van Stoffel de Schildpad, heerlijk appeligquote:Op woensdag 6 januari 2010 23:21 schreef Erasmo het volgende:
Maar nu wil ik eigenlijk wel weten hoe de revolutie smaakt
Hoe vies appelstroop is zonder suikerbiet? Dat ligt erg aan welke appels je gebruikt, als je alleen zure appels gebruikt er zuur, als je alleen erg zoete appels gebruikt erg zoet.quote:Op donderdag 7 januari 2010 13:23 schreef Oceanonix het volgende:
Vraag me af wat voor een appel de Granny Smit is? Zou ik wel binnen de doelgroep vallen?![]()
Maar dat appelstroop eigen suikerstroop was was ook nieuw voor me. Vraag me af hoe vies echte appelstroop dan is.
Hoe rijper hoe beter, als fruit overrijp wordt bevat het steeds minder pectine, moet je ook rekening mee houden als je zonder geleisuiker jam wilt makenquote:Op donderdag 7 januari 2010 16:47 schreef Oceanonix het volgende:
Oke gewone rijpe appels gaan het worden.
Ja, dat heeft altijd al gekunt. Een (letterlijk) oude buurman van me heeft voor de oorlog altijd als enter en snoeier bij een grote fruitteler gewerkt en die entte later nog altijd de gekste dingen bij elkaar.quote:Op woensdag 6 januari 2010 21:50 schreef Pietverdriet het volgende:
Volgens deze site kan je pruim/amandel/perzik op elkaar enten
http://www.houtwal.be/vak(...)n-plantenfamilie.htm
En ook appel perenbomen maken
Dat dit nooit een trend is geworden bij mensen in de tuin, mensen hebben vaak wel een fruitboom, maar altijd maar met 1 soort pruim ofzoquote:Op donderdag 7 januari 2010 21:48 schreef Nieuwschierig het volgende:
[..]
Ja, dat heeft altijd al gekunt. Een (letterlijk) oude buurman van me heeft voor de oorlog altijd als enter en snoeier bij een grote fruitteler gewerkt en die entte later nog altijd de gekste dingen bij elkaar.
Het is al lastig genoeg om met één soort zelf een nette appel te kweken. (Pruimen als Opal en R.Victoria is makkelijker)quote:Op donderdag 7 januari 2010 21:57 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Dat dit nooit een trend is geworden bij mensen in de tuin, mensen hebben vaak wel een fruitboom, maar altijd maar met 1 soort pruim ofzo
Bijen en hommels en vlinders doen dat voor jequote:Op woensdag 13 januari 2010 21:11 schreef krakkemieke het volgende:
Je kan allerlei op elkaar geente bomen kopen, als je die folders ziet.
En wat Nieuwschierig zegt.
Ik vraag me af of die bomen ook zelfbestuivend zijn. Want anders heb je in hartje stad toch een probleem.......
Als er nog meer fruitbomen zijn wel ja.quote:Op woensdag 13 januari 2010 21:22 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Bijen en hommels en vlinders doen dat voor je
Ook in de stad.
Anders koop je een doosje hommelsquote:Op woensdag 13 januari 2010 21:31 schreef krakkemieke het volgende:
[..]
Als er nog meer fruitbomen zijn wel ja.
En als ze niet kieskeurig zijn waardoor ze bestoven worden.
Als het een zgn. kruisbestuiver betreft zal er toch echt een andere soort in de buurt moeten zijn.quote:Op woensdag 13 januari 2010 21:43 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Anders koop je een doosje hommels
http://www.koppert.nl/bes(...)Cdop8CFQk13godZzctNA
Zijn appels tweehuizig? Je zou voor de bestuiving ook verschillende entingen op één boom de verschillende entingen elkaar laten bestuiven.quote:Op woensdag 13 januari 2010 22:38 schreef Nieuwschierig het volgende:
[..]
Als het een zgn. kruisbestuiver betreft zal er toch echt een andere soort in de buurt moeten zijn.
Zelfbestuivend of kruisbestuivend, een professionele appelteler zet om de 20 meter een bestuiver in zijn rijen Elstar, Breaburn, Rubens, etc. Dat levert aanmerkelijk meer bevruchte bloesems op.
Ah, dus het is vanwege de stekken op de enting, zodat het kruisbestuiving is.quote:Op woensdag 13 januari 2010 23:00 schreef Nieuwschierig het volgende:
Gewoon een andere soort, (eventueel een sierappel) die blijkbaar geschikt is om het hoofdras te bestuiven.
eerder 10 tot 20 voudigequote:Op woensdag 13 januari 2010 23:48 schreef golfer het volgende:
Aflevering van vandaag over de soepkip net pas kunnen bekijken. Geweldig en wat een lage prijs betalen de mensen in Togo voor een prachtige biologische soepkip die in Nederland nauwelijks te koop is en als ie dat al is tegen het 5-voudige hier over de toonbank gaat.
Je hebt de inkoopsprijzen gehoord voor de kip als je ze in grote hoeveelheden koopt, zeg maar wat je poulier betaald of zijn leverancier.quote:Op donderdag 14 januari 2010 23:39 schreef Erasmo het volgende:
Prachtige aflevering weer over de soepkip, leverde ook leuke beelden op in die slachterij.
Qua prijzen begrijp ik het ook niet, de poelier bij mij vraagt meer voor soepkip(¤4,90) dan voor haantjes![]()
Toch maar eens zoeken of er ook toevallig een kippenslachter bij mij in de buurt zit, dat zal haast toch wel moeten aangezien ik niet zo ver van Barneveld woon...
Waarom?quote:Op vrijdag 15 januari 2010 11:53 schreef Erasmo het volgende:
Ja ok maar je zou toch verwachten dat een haantje duurder zou zijn dan een soepkip?
Het klinkt zo raar in mijn orenquote:Op vrijdag 15 januari 2010 12:15 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Waarom?
Soepkippen zijn wellicht in productie goedkoper maar voor de detailhandelaar is het een artikel wat ie niet veel omzet en er bij heeft. De inkoop is wellicht goedkoper, maar het in voorraad hebben is duurder, omdat ie er veel minder van verkoopt.
Dat is natuurlijk alleen van toepassing als de poelier een slecht inkoopbeleid voert. Hij hoeft geen te grote voorraad te hebben. Zal morgen eens kijken wat de poeliers hier op de markt vragen voor een soepkip.quote:Op vrijdag 15 januari 2010 12:15 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Waarom?
Soepkippen zijn wellicht in productie goedkoper maar voor de detailhandelaar is het een artikel wat ie niet veel omzet en er bij heeft. De inkoop is wellicht goedkoper, maar het in voorraad hebben is duurder, omdat ie er veel minder van verkoopt.
Hoeveel soepkippen denk je dat een poelier verkoopt in de week?quote:Op vrijdag 15 januari 2010 12:32 schreef vaagsel het volgende:
[..]
Dat is natuurlijk alleen van toepassing als de poelier een slecht inkoopbeleid voert. Hij hoeft geen te grote voorraad te hebben. Zal morgen eens kijken wat de poeliers hier op de markt vragen voor een soepkip.
Klagen dat een soepkip taai is, is net zoiets als klagen dat een stooflap taai is, je moet gewoon sudderen.quote:Op vrijdag 15 januari 2010 12:33 schreef RobinOok het volgende:
Ik mot geen taaie kip. Okay, voor een soepje zou ik nog wel soepkip willen gebruiken, zeker als ie me 50 cent de kilo zou kosten, maar om te eten, nee.
Dat ding heet ook niet voor niets SOEPkip!
Niet geschikt om zo te eten. Dat wisten onze oma's al, dat is niet iets nieuwerwets hoor.
Als ik kijk naar de grote hoeveelheid "rest" vlees wat de poelier hier op de markt verkoopt (poten, lever, hart) denk ik toch een stuk of 50 per week. Dus hij kan netjes elke dag een doos bestellen, of in 1 keer 5 dozen, maar voor je voorraadkosten weinig uit.quote:Op vrijdag 15 januari 2010 12:42 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Hoeveel soepkippen denk je dat een poelier verkoopt in de week?
Ik klaag niet, ik zeg alleen dat soepkip taai is en niet voor niets SOEPkip heet.quote:Op vrijdag 15 januari 2010 12:43 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Klagen dat een soepkip taai is
Soepkip is niet taai, als je hem goed stooft wordt ie mals.quote:Op vrijdag 15 januari 2010 12:51 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Ik klaag niet, ik zeg alleen dat soepkip taai is en niet voor niets SOEPkip heet.
Ik niet, de RVU scoort geweldig met deze programmas en laat zien dat ze een plek hebben in het bestel.quote:Op vrijdag 15 januari 2010 14:41 schreef Gimmick het volgende:
Leuk programma, al zie ik de meerwaarde niet van dit programma naast De Keuringsdienst van Waarde. Toch wel een grote overlap, qua onderwerpen en mensen (Maurice Dekkers is bijvoorbeeld weer eindregiseur). Liever dat RVU hun beperkte middelen steekt in een programma dan twee, zeker omdat beide programma's naast briljant soms ook matig uitgewerkte afleveringen hebben.
Wat Piet zegt. Ooit soepkip gebruikt in een Indisch gerecht en dat was heerlijk!quote:Op vrijdag 15 januari 2010 14:42 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Soepkip is niet taai, als je hem goed stooft wordt ie mals.
Nee andere takken, de boom splitst zich in twee stammenquote:Op vrijdag 15 januari 2010 13:02 schreef RobinOok het volgende:
Groene aan een andere tak dan de rode? Of gewoon door elkaar?
Nou, zo’n fabriek waarin alles nog met de hand wordt gedaan.quote:
Mooi:quote:Op woensdag 20 januari 2010 22:18 schreef Tourniquet het volgende:
http://www.knivesandtools(...)c-60-santoku-mes.htm
quote:Monday, December 22, 2008
Perfect mes, gekocht op aanraden van een artikel in de krant geschreven door Wouter Klootwijk.
Allemaal? Ik ben de enige die meld dat ie het koopt.quote:Op donderdag 21 januari 2010 00:37 schreef RobinOok het volgende:
Gaan mensen nou opeens allemaal molenmessen aanschaffen?
Volgens mij was de conclusie dat elk mes goed is, zolang je het maar goed laat slijpen.
je gaat me niet vertellen dat je nog geen mes hebt?quote:En de conclusie was inderdaad dat je alle andere messen eerst moet laten slijpen om net zo scherp te krijgen en het molenmes al vanaf fabriek goed geslepen is, hetgeen de extra kosten van het laten slijpen weer overbodig maakt
10-tallen maar nog geen molenmes.quote:Op donderdag 21 januari 2010 00:45 schreef RobinOok het volgende:
je gaat me niet vertellen dat je nog geen mes hebt?
Daarom blijft ie ook scherp.quote:Op donderdag 21 januari 2010 00:45 schreef RobinOok het volgende:
Degene die je nu hebt besteld roest als de neten. Jakkes
Tja, dat is ook een manier om van interpreterenquote:Op donderdag 21 januari 2010 00:45 schreef RobinOok het volgende:
Stansfield ook en tjoptjop doet ook alsof die molenmessen het beste zijn...
Ik denk dat dat wel meevalt. Waar de uitzending volgens mij namelijk aan voorbij gaat ten bate van de 'scoop' is de staalkwaliteit. Zo'n dunne snijrand is wel leuk, maar het moet wel heel hard staal zijn, en dan weer net zo buigzaam dat het niet te snel braamt of zelfs deukt. Het roestvrij maken van staal zal ten koste gaan van het een of ander, en dus geen optimaal duurzaam scherp mes opleveren. Roestvrij staal is ander staal, geen roestvrij gemaakt staal van dezelfde kwaliteit.quote:Op donderdag 21 januari 2010 06:10 schreef Rewimo het volgende:
Ze zijn helemaal niet zo duur trouwens, de kleintjes dan. Gisteren even op ebay.de gespiektIk zag op de site dat ze alle messen in een roestvrijstalen en een niet roestvrije uitvoering hebben. Merkwaardig eigenlijk.
Wel als je het vergelijkt met andere merken op die site. Maar als je idd al messen hebt is dat goedkoper ja.quote:Op donderdag 21 januari 2010 09:24 schreef Lienekien het volgende:
Vind ik nog best aan de prijs. Laat ik misschien liever een slijpmannetje los op de messen die ik al heb.
Rangelrooij in Den Haag is een goede.quote:Op donderdag 21 januari 2010 09:09 schreef Lienekien het volgende:
Ik wil of een molenmes of het adres van zo'n meneer die zichzelf geen scharensliep wil noemen.
Welke regio?quote:Op donderdag 21 januari 2010 09:09 schreef Lienekien het volgende:
Ik wil of een molenmes of het adres van zo'n meneer die zichzelf geen scharensliep wil noemen.
Het originele molenmes is dan ook niet roestvast. Dat maakt het nu juist zo scherp (koolstofstaal al sik het goed heb)quote:Op donderdag 21 januari 2010 16:50 schreef Rewimo het volgende:
Maar die is dus weer niet roestvast en kan niet in de vaatwasser. Wel iets om even in de gaten te houden
Geen enkel goed mes mag in de vaatwasmachine. Daar is het staal te bevattelijk voor roest voor. En 't kan gevaarlijk zijn met in en uitruimen als je niet oplet. Behalve vliegroest en oxidatieproblemen van het staal moet je ook oppassen voor beschadiging van je heften. Kunstof en hout droogt uit en barst of brokkelt af op den duur.quote:Op donderdag 21 januari 2010 16:50 schreef Rewimo het volgende:
Maar die is dus weer niet roestvast en kan niet in de vaatwasser. Wel iets om even in de gaten te houden
Enenenenen?quote:Op zaterdag 23 januari 2010 23:21 schreef golfer het volgende:
Vandaag mijn Robert Herder Lignum3 binnen gekregen, met gratis snijplank erbij.
Besteld via http://www.kookwinkel.nl/(...)an+robert+herder.asp
quote:Op zondag 24 januari 2010 12:12 schreef Nieuwschierig het volgende:
Vingertopje er af maar er niks van gevoeld
Wel een redelijke baggersite... Helft van de links werkt niet, veel taalfouten... Maar wel een mooi assortiment.quote:Op zondag 24 januari 2010 12:29 schreef kabouter.muts het volgende:
http://www.molenmes.be/nl01.htm
Hier nog heel veel info. over het molenmes.
Ik weet het ook niet, er scheen altijd een hele goede te hebben gezeten in een messenwinkel bij Nieuwstad, maar die winkel is verdwenen meen ik. Hoerenbuurt, messenhandel, wapenwetgeving, ik kan me ook wel voorstellen dat dat geen duurzaam businessmodel was.quote:Op zondag 24 januari 2010 20:19 schreef Eltonno het volgende:
Iemand een idee waar een goede messenslijper zit in groningen? Ik weet dat er soms een langskomt bij die keukenwinkel aan de brugstraat maar daar zit altijd een paar maanden tussen. Er zit namelijk al tijden een redelijke braam in 1 van mijn messen en door de aflevering bedacht ik me opeens dat ik al tijden dat ding een keer goed wil laten slijpen.
6 euro bij de Blokker.. bezorgkosten nvtquote:Op donderdag 21 januari 2010 16:45 schreef kabouter.muts het volgende:
Bij knivesandtools.nl zijn ze aanzienlijk goedkoper. ik geloof 9 euro. (voor het aardappelschilmes)
En gratis thuisbezorgd!!!
Heb er 2 (was er een kwijt en moest natuurlijk een nieuwe. Eenmaal binnen vond ik de andere weer terug in een pak bloem!?) Heb er gelijk maar nog een ter reserve of kadootje genomen.
Het heft in een felle kleur schilderen (mijne=rood) helpt om het niet met de schillen weg te gooien.
http://www.knivesandtools.com/nl/ct/robert-herder-molenmes.htm
Heb de link even opgezocht.
Zelfs maar 8 euro!!
Koopie
Per 3 stuks verpakt, per mesje ¤6,55 neem ik aan?quote:Op maandag 25 januari 2010 12:54 schreef Rewimo het volgende:
Makro: 3 stuks voor ¤ 6,55 inclusief. Kreeg net de folder. De aardappelschilmesjes, zeg maar. Zowel met houten als met kunststof heft.
Makro-prijzen zijn altijd per stuk, en de artikelen worden dan weer verkocht per verpakking van ... stuks.quote:Op maandag 25 januari 2010 14:38 schreef Brentmeister het volgende:
[..]
Per 3 stuks verpakt, per mesje ¤6,55 neem ik aan?
Zijn dat wel de echte roestende? Ik kan me niet voorstellen dat de blokker hoge kwailiteit, niet-vaatwasmachine bestendige verkleurende messen verkoopt.quote:Op maandag 25 januari 2010 12:52 schreef Sunnythesun het volgende:
[..]
6 euro bij de Blokker.. bezorgkosten nvt
Mwah, ik neem een pakje mee, heb ik voor de rest van mijn leven genoeg aanquote:Op maandag 25 januari 2010 15:36 schreef Pandora73 het volgende:
Makro-prijzen zijn altijd per stuk, en de artikelen worden dan weer verkocht per verpakking van ... stuks.
Net als gehakt: 4 euro per kilo, verkocht per verpakking van 2,5 kilo. (Bijvoorbeeld).
Dat is ook de reden van mijn opmerkingquote:Op maandag 25 januari 2010 15:36 schreef Pandora73 het volgende:
[..]
Makro-prijzen zijn altijd per stuk, en de artikelen worden dan weer verkocht per verpakking van ... stuks.
Net als gehakt: 4 euro per kilo, verkocht per verpakking van 2,5 kilo. (Bijvoorbeeld).
Klopt, maar ik reageerde op Rewimo.quote:Op maandag 25 januari 2010 17:57 schreef Brentmeister het volgende:
[..]
Dat is ook de reden van mijn opmerking
Ik heb de Ligum 3 nu sinds zaterdag in huis en geniet er nog elke keer van als ik iets moet snijden. Wat een heerlijk, goed gebalanceerd en vlijmscherp mes.quote:Op dinsdag 26 januari 2010 22:01 schreef Fixers het volgende:
Vandaag een demotje gehad van de Herder importeur. Je merkt inderdaadb wel het verschil met andere messen zo naast elkaar. al was de vergelijking met een oud mishandelde botte zwilling. maar ik moet zeggen dat mijn eigen wusthof waar ik goed voor zorg iets minder scherp zijn dan zo'n lignum 3.
Ohquote:Op woensdag 27 januari 2010 13:12 schreef Pandora73 het volgende:
[..]
Klopt, maar ik reageerde op Rewimo.
Nou heb ik 'm ook besteld.quote:Op woensdag 27 januari 2010 13:20 schreef golfer het volgende:
[..]
Ik heb de Ligum 3 nu sinds zaterdag in huis en geniet er nog elke keer van als ik iets moet snijden. Wat een heerlijk, goed gebalanceerd en vlijmscherp mes.
Tenminste, ik quootte jou inderdaad, maar mijn tekst was bedoeld als bevestiging/verduidelijking van jouw stelling, bedoeld als reactie (net als de jouwe) op de post van Rewimo.quote:
* Sunnythesun loopt naar aanrechtquote:Op maandag 25 januari 2010 17:15 schreef Fixers het volgende:
[..]
Zijn dat wel de echte roestende? Ik kan me niet voorstellen dat de blokker hoge kwailiteit, niet-vaatwasmachine bestendige verkleurende messen verkoopt.
Enige wat ik irritand vind is dat ie soms 4 keer eht zelfde vraagt met iets andere zinsopbouw.quote:Op donderdag 28 januari 2010 01:02 schreef Eltonno het volgende:
Ik moet zeggen dat ik "de wilde keuken" na 4 afleveringen nu al een stuk scherper vind dan de huidige "keuringsdienst van waarde". Enig punt is dat ik altijd al wel een beetje fan was van Wouter Klootwijk..![]()
Deze prille vegetariër heeft het gezien, maar volgens mij snapt elke vegetariër wel dat er lammeren geboren worden. Dat die hoofdzakelijk voor de slacht gebruikt worden is inderdaad een moreel dilemma waar veel vegetariers over nadenken en uiteindelijk misschien niet helemaal moreel zuiver in zijn. Of hypocriet, zoals u wilt.quote:Op donderdag 28 januari 2010 20:14 schreef Piles het volgende:
Vegetariërs die geitenproducten eten, kijken jullie ook even?
Had je maar geen vegetariër moeten worden dan had je ze hier kunnen opetenquote:Op zaterdag 30 januari 2010 13:16 schreef Gimmick het volgende:
[..]
Deze prille vegetariër heeft het gezien, maar volgens mij snapt elke vegetariër wel dat er lammeren geboren worden. Dat die hoofdzakelijk voor de slacht gebruikt worden is inderdaad een moreel dilemma waar veel vegetariers over nadenken en uiteindelijk misschien niet helemaal moreel zuiver in zijn. Of hypocriet, zoals u wilt.
Verder vind ik het fokken wel redelijk netjes gaan, ze worden niet ongezond vetgemest. Enige kritiekpunt is het zinloze dubbeloormerken (ze hebben al een uniek nummer, wat voegt een extra nummer dan toe?) en het gesleep naar Spanje voor ze te slachten. Doe dat dan hier.
Ja, dat begreep ik ook. Maar kan ik dan ook met mijn 5 euro-messen toe of de wat duurdere maar die al regelmatig (verkeerd) zijn geslepen? Want dan laat ik die liever slijpen dan 100 euro uit te geven.quote:Op donderdag 21 januari 2010 00:37 schreef RobinOok het volgende:
Gaan mensen nou opeens allemaal molenmessen aanschaffen?
Volgens mij was de conclusie dat elk mes goed is, zolang je het maar goed laat slijpen.
Lijkt wel of ik aan het spammen ben, toevallig ook net in een ander topic, maar ik weet wel zo'n adres.quote:Op donderdag 21 januari 2010 09:09 schreef Lienekien het volgende:
Ik wil of een molenmes of het adres van zo'n meneer die zichzelf geen scharensliep wil noemen.
die dusquote:Op donderdag 21 januari 2010 12:38 schreef aceHigh het volgende:
Dit is die slijper uit het programma: http://www.slijperij.nl/
ik was vandaag bij de blokker en zij kon ze niet vinden. Dus waar hingen ze precies? Niet bij de messen en ook niet bij de bakvormen, daar hebben we gekeken.quote:Op woensdag 27 januari 2010 16:29 schreef Sunnythesun het volgende:
[..]
* Sunnythesun loopt naar aanrecht
* mesje met molenmerk: check!
* roest: check!
* hoge kwaliteit: check!
En zelluf bij de Blokkert gekocht![]()
Moet zeggen dat het mij ook verbaasde hoor dat ik ze daar zag hangen tussen de gootsteenzeefjes en andere zooi, dus niet eens bij de andere messenshit..
Nee, je 5 euromessen zijn niet zo scherp te slijpen. Dat is een belangrijk detail wat niet is genoemd in de uitzending. Dat lignum 3 mes kan zo dun geslepen worden omdat het van een veel hardere staalsoort is gemaakt. De andere twee messen zijn zachter en kunnen niet zo scherp worden geslepen. 5 euro messen zijn waarschijnlijk van 18-10 of 18-8 inox en dat is gewoon te zacht om goed te slijpen. Keukenmessen zijn van een mobydeen-vanadium legering. Soms ook cobalt.quote:Op maandag 1 februari 2010 19:36 schreef B.ertha het volgende:
[..]
Ja, dat begreep ik ook. Maar kan ik dan ook met mijn 5 euro-messen toe of de wat duurdere maar die al regelmatig (verkeerd) zijn geslepen? Want dan laat ik die liever slijpen dan 100 euro uit te geven.
[..]
Lijkt wel of ik aan het spammen ben, toevallig ook net in een ander topic, maar ik weet wel zo'n adres.
Als je je messen inlevert bij cook en co dan slijpt meneer Schneider uit de aflevering ze voor je.
[..]
die dus
Beetje erg duur wel, die pannen van Demeyere.quote:Op woensdag 3 februari 2010 13:16 schreef Fixers het volgende:
Wat de pannen betreft: dat gaat over Demeyere. Daar is Klootwijk toch al fan van. 't Zijn overigens ook zeer goede pannen, daar niet van. We zullen het zien.
Met losse handen? Wauw... Die van mij zitten toch altijd vast aan mijn polsen. Wat ik ook probeer...quote:Op woensdag 3 februari 2010 11:36 schreef golfer het volgende:
Vanavond weer!
Wat is een goeie pan?
Meestal wordt gelijk met nieuwe gordijnen, beddengoed en een leuke lamp die je kunt dimmen, ook een nest pannen aangeschaft. Het vervelende van pannen is, dat ze een mensenleven lang mee gaan. Je bent mooi jarig met je eerste aanschaf van keukengerei, je moet het er voor altijd mee doen. Stom. Bij de aanschaf van pannen sta je niet half zo lang stil als bij die van gordijnen. Wouter Klootwijk, huishoudjournalist, vraagt het zich al jaren af en schrijft er regelmatig over in NRC-Handelsblad: wat is een goeie pan en waarom dan wel niet?
Geen antwoord, toch wijzer
Het antwoord is niet in zeven woorden te vatten, ook niet in tien stukjes in de krant en maar nauwelijks in een filmpje. Maar in De Wilde Keuken worden we toch iets wijzer. Voor een goede koekenpan moet je in België wezen, maar voor een beroerde vispan van hetzelfde merk ook. Een baby was je in een wok en er zijn winkels in Nederland die pannen verkopen zo groot dat er een hele Duitser in past.
Sensatie: in De Wilde Keuken wordt met losse handen een gebakken ei ondersteboven gehouden en vindt de kok opnieuw het roerbakken uit.
Daarom hebben ze vorige week een scherp mes gezochtquote:Op woensdag 3 februari 2010 14:44 schreef Pandora73 het volgende:
Met losse handen? Wauw... Die van mij zitten toch altijd vast aan mijn polsen. Wat ik ook probeer...
Nou, eten... had jij het willen nuttigen? Ik niet!quote:
Was idd niet erg sterk. Het enige wat ik wijzer ben geworden is dat je in een wok kan sleeën. Dat ging natuurlijk nergens over, net zoals die cementmolen vol met pasta.quote:Op woensdag 3 februari 2010 21:32 schreef Iblis het volgende:
Ik vond het uiteindelijk niet zo’n sterke aflevering eigenlijk.
Het deed me sterk denken aan die Engelse jongen in die factory, BBC, waarvan de naam me ontschoten is. Maar wie nou wie heeft gekopieerd weet ik niet.quote:Op woensdag 3 februari 2010 23:58 schreef Bonzi_Buddy het volgende:
Was idd niet erg sterk. Het enige wat ik wijzer ben geworden is dat je in een wok kan sleeën. Dat ging natuurlijk nergens over, net zoals die cementmolen vol met pasta.
Jimmy’s Food Factory.quote:Op donderdag 4 februari 2010 01:00 schreef Bluezz het volgende:
[..]
Het deed me sterk denken aan die Engelse jongen in die factory, BBC, waarvan de naam me ontschoten is. Maar wie nou wie heeft gekopieerd weet ik niet.
http://www.vanholtenbv.nl/produkten.htmlquote:Op woensdag 3 februari 2010 22:47 schreef golfer het volgende:
Ik moest wel lachen om die Chinees met die Amsterdamse tongval.
Die wokbranderzaak zit volgens mij tegenwoordig in Haarlem.
Zouden ze ook een brander hebben die je gewoon op je fornuis kunt zetten? Even die pit eruit halen en een wokpit erin zetten lijkt me niet zo'n moeite, een aparte brander neerzetten wel. Of zou het probleem van het vermogen hem zitten in de leidingen?quote:Op donderdag 4 februari 2010 01:07 schreef golfer het volgende:
[..]
http://www.vanholtenbv.nl/produkten.html
dat is hem dus.
Die heb ik ooit in Spanje voor een habbekrats gekocht.quote:Op donderdag 4 februari 2010 10:53 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Zouden ze ook een brander hebben die je gewoon op je fornuis kunt zetten? Even die pit eruit halen en een wokpit erin zetten lijkt me niet zo'n moeite, een aparte brander neerzetten wel. Of zou het probleem van het vermogen hem zitten in de leidingen?
Interessant. Gaf die ook genoeg/extra veel vlam?quote:Op donderdag 4 februari 2010 17:18 schreef Coos het volgende:
[..]
Die heb ik ooit in Spanje voor een habbekrats gekocht.![]()
Werkt perfect maar is nu overcompleet wegens andere keuken/kookplaat.
Ik denk dat je hem het makkelijkst gewoon buiten op een propaanflesje kan aansluiten.quote:Op donderdag 4 februari 2010 10:53 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Zouden ze ook een brander hebben die je gewoon op je fornuis kunt zetten? Even die pit eruit halen en een wokpit erin zetten lijkt me niet zo'n moeite, een aparte brander neerzetten wel. Of zou het probleem van het vermogen hem zitten in de leidingen?
Ik twijfel daar niet aan.quote:Op donderdag 4 februari 2010 22:00 schreef Erasmo het volgende:Verder vraag ik me af of zo'n Belgische zevenlagen pan ook een leven lang mee gaat...
Even een oude quote, maar zag toevallig vandaag bij de poelier de soepkippen uit het programma liggen voor ¤ 5.00 per stuk.quote:Op vrijdag 15 januari 2010 12:15 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Waarom?
Soepkippen zijn wellicht in productie goedkoper maar voor de detailhandelaar is het een artikel wat ie niet veel omzet en er bij heeft. De inkoop is wellicht goedkoper, maar het in voorraad hebben is duurder, omdat ie er veel minder van verkoopt.
Wat betaal jij er dan voor?quote:Op vrijdag 5 februari 2010 20:22 schreef RobinOok het volgende:
Da's lekker verdienen voor 'm dan. Dat ga ik toch echt niet betalen voor een uitgelegde kutkip.
Juist......quote:Op vrijdag 5 februari 2010 20:58 schreef RobinOok het volgende:
Geen idee waar, dit is wat ik ervoor over zou hebben.
Even informeren in Drondrijp bij die slachterijquote:
Heb hem net gekeken, en ben het met Fixers eens. Erg rommelig. Wat hebben die taartjes met een pan te maken?quote:Op zaterdag 6 februari 2010 07:05 schreef Fixers het volgende:
Ik vond die pannen uitzending erg slecht en rommelig. Wat is nu de boodschap? Dat je bami kan maken in een cementmixer, of dat je ouwe taartjes kan halen bij de bakker om je varkens te voeren?
Hier had een veel beter verhaal uit kunnen komen. Over het verschil tussen een pannetje van ¤ 3,- bij de Hema of eentje van ¤ 189,- van Demeyere, en waarom die laatste zijn investering waard is bijvoorbeeld. Nu heeft hij een goede (zijn eigen vieze ouwe plaatstalen) pan vergeleken met een geweldige.
En zelfs dat heeft hij niet aangetoond. Die vispan wordt alleen maar door demeyere geimporteerd, net zoals de rest van de resto serie. Het is een dunne 3 laags pan en een totaal ander product dan de 5 mm dikke 7 lagen pannekoekpan. Ik vond het een rare kromme uitzending van iemand die vroeger demeyere-fan was.quote:Op woensdag 10 februari 2010 14:51 schreef Erasmo het volgende:
Eigenlijk was het enige dat werd aangetoond dat al koop je een pan van bijna ¤200 de warmteverdeling blijft rond de gaspit hangen.
Het blijft TV hequote:Op woensdag 10 februari 2010 21:13 schreef Joene het volgende:
Wouter was bij Dries Bankje aanboord voor de krabbetjes ! Overigens dat stukje dat hij wegfietst daar kan je op het einde helemaal niet weg , dan fiets je de haven in.
Het ware eigenlijk kubben. ipv een net.quote:Op woensdag 10 februari 2010 21:48 schreef covie het volgende:
Shit was het net erop?![]()
Hmm morgen maar even terugkijken dan
Huh?quote:Op woensdag 10 februari 2010 21:50 schreef Joene het volgende:
[..]
Het ware eigenlijk kubben. ipv een net.
PM me maar over 2 maanden kan je er zo een bult regelen.quote:Op woensdag 10 februari 2010 22:14 schreef golfer het volgende:
Leuke aflevering weer. Wat een schade brengen die zwijnen aan.
En lekker hoor: bouillon van zandkrabbetjes.
Zeker weten? Ik had uit de uitzending begrepen dat het een plaag was vanwege de zachte winters waarin ze niet doodvroren.quote:Op donderdag 11 februari 2010 06:14 schreef Joene het volgende:
[..]
PM me maar over 2 maanden kan je er zo een bult regelen.
Mwah ik ga er vanuit dat er zo eind maart nog wel wat te vangen is van die zooiquote:Op donderdag 11 februari 2010 09:15 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Zeker weten? Ik had uit de uitzending begrepen dat het een plaag was vanwege de zachte winters waarin ze niet doodvroren.
Daar waren we net van plan om als ie weer open is een keer op zaterdag naar toe te gaan.quote:Op donderdag 11 februari 2010 09:46 schreef Joene het volgende:
.
Maar aangezien ik vrijwilligerswerk doe voor www.versevis.nl (een vismarkt) , en ik vanaf de pasen daar weer wekelijks te vinden ben, kan ik er vast wel weer aankomen.
Als ze graag doodvriezen dan hebben ze deze winter in ieder geval alle gelegenheid gehad. Dan zal het ervan afhangen of ze in principe wel dood gaan wanneer het vriest, en dat de overlevers min of meer toevallig het gevolg zijn van de grote aantallen, of dat ze in principe vorst overleven, en alleen de zwakkeren het niet redde.quote:Op donderdag 11 februari 2010 09:46 schreef Joene het volgende:
[..]
Mwah ik ga er vanuit dat er zo eind maart nog wel wat te vangen is van die zooiHet lag er droog van ....
Leuk, heb je zoiets ook bij de Waddenzee?quote:Maar aangezien ik vrijwilligerswerk doe voor www.versevis.nl (een vismarkt) , en ik vanaf de pasen daar weer wekelijks te vinden ben, kan ik er vast wel weer aankomen.
Dat is aan de waddenzee Weltschmerz , de waddenzee is mn achtertuinquote:Op donderdag 11 februari 2010 13:50 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Als ze graag doodvriezen dan hebben ze deze winter in ieder geval alle gelegenheid gehad. Dan zal het ervan afhangen of ze in principe wel dood gaan wanneer het vriest, en dat de overlevers min of meer toevallig het gevolg zijn van de grote aantallen, of dat ze in principe vorst overleven, en alleen de zwakkeren het niet redde.
[..]
Leuk, heb je zoiets ook bij de Waddenzee?
Ik bedoel aan de andere kant van de afsluitdijk.quote:Op donderdag 11 februari 2010 13:51 schreef Joene het volgende:
[..]
Dat is aan de waddenzee Weltschmerz , de waddenzee is mn achtertuin
Ja, voor de slacht misschien?quote:Op woensdag 17 februari 2010 21:27 schreef Erasmo het volgende:
Maarruh, zei hij nou dat z'n varkens bijna goed waren?
Ik dacht dat die al geslacht waren en bereid waren door Pierre Wind.quote:Op woensdag 17 februari 2010 21:33 schreef Erasmo het volgende:
Ja dat snap ik ook wel hoorMaar heeft hij die beesten niet al jaren?(sinds die aflevering van de KVW die over kliekjes oid ging
)
Oh dat heb ik dan gemistquote:Op woensdag 17 februari 2010 21:39 schreef Iblis het volgende:
[..]
Ik dacht dat die al geslacht waren en bereid waren door Pierre Wind.
Klopt.quote:Op woensdag 17 februari 2010 21:39 schreef Iblis het volgende:
Ik dacht dat die al geslacht waren en bereid waren door Pierre Wind.
Ongelooflijk, wat een gigantische hoop troep op een broodje.quote:Op woensdag 17 februari 2010 23:33 schreef Bonzi_Buddy het volgende:
Was een mooie aflevering, ben benieuwd of ze die Mitraillette op hebben gekregen...
Bijna nog "erger" dan een Kapsalon!quote:Op donderdag 18 februari 2010 00:24 schreef golfer het volgende:
[..]
Ongelooflijk, wat een gigantische hoop troep op een broodje.
qua camerawerk of programma's over eten.quote:Op donderdag 18 februari 2010 12:18 schreef Impry het volgende:
Leuk programma blijft het toch. Kende de Keuringsdienst van Waarde al iets langer, daar inmiddels alles in een paar dagen van terug UitzendingGemist en nu ook met de Wilde Keuken ben ik helemaal bij.
Interessant die extra achtergrond achter producten en op een mooie eigenzinnige manier.
(camerawerk is trouwens vaak ook heel goed)
Zijn er nog meer programma's in deze stijl?
Niet zozeer qua camerawerk, meer het programmaidee.quote:Op donderdag 18 februari 2010 12:21 schreef Stansfield het volgende:
[..]
qua camerawerk of programma's over eten.
Ze maken wel vaak mooie beelden dat hij zo fietst door een aardappelveld of over een boerenlandweg. Filmpjes van Wilfried de Jong in Holland Sport hebben een beetje dezelfde stijl vind ik.
Hij roept mequote:Op donderdag 18 februari 2010 00:24 schreef golfer het volgende:
[..]
Ongelooflijk, wat een gigantische hoop troep op een broodje.
Klootwijk aan zeequote:Op donderdag 18 februari 2010 12:18 schreef Impry het volgende:
Leuk programma blijft het toch. Kende de Keuringsdienst van Waarde al iets langer, daar inmiddels alles in een paar dagen van terug UitzendingGemist en nu ook met de Wilde Keuken ben ik helemaal bij.
Interessant die extra achtergrond achter producten en op een mooie eigenzinnige manier.
(camerawerk is trouwens vaak ook heel goed)
Zijn er nog meer programma's in deze stijl?
Thanks voor de tip!quote:
Ben benieuwd trouwens of dit nog gaat gebeuren in die uitzending over darmen.quote:Op woensdag 17 februari 2010 22:35 schreef golfer het volgende:
Dit zijn weer 2 nieuwe en het zou mij niet verbazen als ze in de volgende (laatste) aflevering van deze serie geslacht gaan worden.
quote:Op woensdag 24 februari 2010 20:38 schreef golfer het volgende:
[..]
Ben benieuwd trouwens of dit nog gaat gebeuren in die uitzending over darmen.
1000 chinese vrouwen zijn nog steeds goedkoper dan 1 machine vertelde die nederlandse man in china.quote:Op donderdag 25 februari 2010 09:02 schreef The_Hives het volgende:
toch eigenlijk ongelofelijk dat dit de goedkoopste oplossing is om all die darmen van over de hele wereld naar China te verschepen, waar ze worden gesorteerd op kwaliteit om vervolgens weer over de hele wereld verspreid te worden
Ik ben blij dat er nog geen geurTV bestaat...quote:Op donderdag 25 februari 2010 14:40 schreef RobinOok het volgende:
Ik vroeg me bij de meeste beelden af hoe het daar nou zou ruiken....
Crew bbqquote:Op donderdag 25 februari 2010 21:56 schreef Pandora73 het volgende:
[..]
Ik ben blij dat er nog geen geurTV bestaat...![]()
Ik zat me meer af te vragen hoe hij van al die worst zou gaan afkomen. Wel een geniaal shot, het hele huis vol met planken met worst erop...
Klopt.quote:Op woensdag 3 maart 2010 21:09 schreef Pandora73 het volgende:
Volgens mij was vorige week met die worsten de laatste aflevering ja
wat piet zegt.quote:Op donderdag 4 maart 2010 16:56 schreef Pietverdriet het volgende:
Klootwijk, sowieso de RVU is goed bezig. Klootwijk aan zee, de wilde keuken, Keuringsdienst van waarden, Kinderen van de keuringsdienst behoren tot de leukste programmas bij de publieke omroep.
In Zuidlimburg, dat zie je toch aan de landschappen en de huizen...quote:Op vrijdag 5 maart 2010 14:40 schreef Pandora73 het volgende:
Waar woont Wouter nou eigenlijk? Blijkbaar op een eiland, aangezien hij op de fiets met een veerpontje zijn pakjes op moet halen, maar wáár hebben we dat nou nog in Nederland?
* Pandora73 gewoon nieuwsgierig is
Iets als "Hij woont op Ameland" (als hij daar inderdaad zou wonen) of zo zou ik al genoeg vinden hoor.quote:Op vrijdag 5 maart 2010 14:46 schreef RobinOok het volgende:
Hoe zou jij het vinden als we hier jouw adres eens lekker neer zouden plempen?
Gun die man zijn privacy zeg.
Als ik jou was zou ik nog eens goed naar de serie kijken en je afvragen waar in Nederland je zulk landschap en zulke stijl huizen hebt. En dat is niet op ameland.quote:Op vrijdag 5 maart 2010 15:00 schreef Pandora73 het volgende:
[..]
Iets als "Hij woont op Ameland" (als hij daar inderdaad zou wonen) of zo zou ik al genoeg vinden hoor.
Excuse me for being interested.
Was gewoon benieuwd wáár in Nederland je tegenwoordig nog zo idyllisch kan wonen.
Beter opletten.quote:Op vrijdag 5 maart 2010 14:54 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
In Zuidlimburg, dat zie je toch aan de landschappen en de huizen...
I Know, samen met zijn vrouw en 2 poezen.quote:Op vrijdag 5 maart 2010 15:06 schreef golfer het volgende:
[..]
Beter opletten.
Wouter woont trouwens in De Woude, een eilandje in Noord-Holland waar 160 mensen wonen.
quote:Boven Zaanstad moet je een flink stuk tegen de straffe wind in fietsen. Langs lange vaarten met zelfbedieningspontjes en dorpjes met stevige namen als Oost-Knollendam en Spijkerboor. Dan voor één euro het pontje om op het eiland De Woude te komen en langs bewoonde openluchtmuseumboerderijen te lopen.
Dat had ik gedaan, maar ik herkende het niet. Vandaar dus ook mijn vraag.quote:Op vrijdag 5 maart 2010 15:03 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Als ik jou was zou ik nog eens goed naar de serie kijken en je afvragen waar in Nederland je zulk landschap en zulke stijl huizen hebt. En dat is niet op ameland.
Is ook geen geheim. Antwoord is al gegeven, maar nog wat meer info:quote:Op vrijdag 5 maart 2010 14:40 schreef Pandora73 het volgende:
Waar woont Wouter nou eigenlijk? Blijkbaar op een eiland, aangezien hij op de fiets met een veerpontje zijn pakjes op moet halen, maar wáár hebben we dat nou nog in Nederland?
* Pandora73 gewoon nieuwsgierig is
Bron: http://www.ncrvgids.nl/interview/artikel.php?ID=836&naam=Wouter%20Klootwijkquote:B i o g r a f i e
Wouter Klootwijk
Geboren: op 9 augustus 1945 in Rhenen.
Woont: met zijn vrouw, een paar poezen en een aantal kippen in het Noord-Hollandse dorpje De Woude.
Is: consumentenjournalist, programmamaker en kinderboekenschrijver.
Carrière: Heeft jarenlang onder het pseudoniem Ben de Cocq culinaire artikelen geschreven voor kranten en tijdschriften. Sinds 2003 is hij een van de makers van het onlangs bekroonde televisieprogramma Keuringsdienst van waarde, waarin de voedingsindustrie onder de loep wordt genomen. Hij is nu bezig met het tweede seizoen van Klootwijk aan zee, een programma over vis.
quote:In het kort
* Titel:De wilde keuken
* Zender:Nederland 2
* Datum: 6 januari 2011
* Uitzendtijd:21:30 - 22:00 uur
rond de onstuimige keuken ('het is een werkplaats') van Wouter Klootwijk. Vanuit de keuken gaat hij op pad en zijn reizen eindigen in zijn keuken. Het zijn alledaagse vragen waar de huishoudjournalist van wakker liggen kan. Wat is scherp precies en waarom kun je botte messen kopen? Waar is de Nederlandse soepkip gebleven en hoe erg houden de wilde zwijnen huis op de akkers? Mag een varken een worstje eten van de dokter, waarvan wordt appelstroop gemaakt en hoe herken je een koekenpan?
Wouter Klootwijk vraagt zich af waar de koeien blijven die geen melk meer geven. Hij ontdekt dat het rundvlees in menig Nederlandse supermarkt niet van een koe en niet van een stier is. Want, komt het uit Ierland, dan is het vlees van een... os. En de Nederlandse oude koe? In de worst? Nee, ons puike Nederlandse koevlees gaat naar Spanje en wij eten uit Ierland een os.
Iddquote:Op donderdag 6 januari 2011 21:53 schreef henkde_j het volgende:
Mooie Tv weer. Die slagers buffelen trouwens wel rete hard door
Hard werken hoor, in zo'n abattoir/slachthuis.quote:Op donderdag 6 januari 2011 21:53 schreef henkde_j het volgende:
Mooie Tv weer. Die slagers buffelen trouwens wel rete hard door
Eensquote:Op donderdag 6 januari 2011 21:58 schreef golfer het volgende:
En weer prachtige visuele beelden in het programma. Inhoudelijk is het niet zo echt diepgravend.
Tja, Nederlanders kopen geen vet vlees. Jammer hoor.quote:Op donderdag 6 januari 2011 22:30 schreef pwned het volgende:
Echt weer triest om te zien dat we de lekkerdere stukken vlees exporteren. Net zoals de soepkippen.
Ik wel. Maar je moet er wel mee weten om te gaan.quote:Op donderdag 6 januari 2011 23:38 schreef Pietverdriet het volgende:
Tja, Nederlanders kopen geen vet vlees. Jammer hoor.
quote:
Klopt wel iets van. De koeien die hier in de buurt bij het slachthuis geslacht worden worden gewoon verkocht in de C1000 hier.quote:Op vrijdag 7 januari 2011 08:06 schreef gianni61 het volgende:
Inderdaad onzin.
Of op zn minst erg kort door de bocht.
Navragen bij 1 boer, 1 restaurant in brussel, 2 ierse boeren en een kleine ierse slager is nauwelijks een onderzoek te noemen.
Ik weet vrij zeker dat de koeien die bij vrienden van mij van de boerderij worden gehaald hier in de buurt worden geslacht en bij diezelfde slagerij te koop zijn.
en echt niet al het supermarktvlees komt uit ierland.
Leuk programma om te kijken en voor stadsmensen misschien geloofwaardig, maar het blijkt maar weer dat je niet alles op tv moet geloven
runderen of melkkoeien?quote:Op vrijdag 7 januari 2011 12:18 schreef henkde_j het volgende:
[..]
Klopt wel iets van. De koeien die hier in de buurt bij het slachthuis geslacht worden worden gewoon verkocht in de C1000 hier.
Slachthuis in Amsterdam weet echt wel waar hun vlees naartoe gaat.quote:Op vrijdag 7 januari 2011 08:06 schreef gianni61 het volgende:
Inderdaad onzin.
Of op zn minst erg kort door de bocht.
Navragen bij 1 boer, 1 restaurant in brussel, 2 ierse boeren en een kleine ierse slager is nauwelijks een onderzoek te noemen.
Ik weet vrij zeker dat de koeien die bij vrienden van mij van de boerderij worden gehaald hier in de buurt worden geslacht en bij diezelfde slagerij te koop zijn.
en echt niet al het supermarktvlees komt uit ierland.
Leuk programma om te kijken en voor stadsmensen misschien geloofwaardig, maar het blijkt maar weer dat je niet alles op tv moet geloven
Onzin, ja, je hoeft volgens mij echt geen speciale kennis te hebben om ermee om te kunnen gaan. Integendeel zou ik zeggen. Kan minder makkelijk mislukken dan die magere lappen.quote:
Ik hoor het Klootwijk gewoon zeggenquote:Op donderdag 13 januari 2011 21:25 schreef Piles het volgende:
Oud als de wereld zijn ze zo ongeveer. Schelpdieren. Apen aan zee zijn er mens van geworden. Eet je schelpdieren dan groeien je hersens en word je slim. Oesterkwekers en mosselvissers weten er van. Steeds slimmer worden ze. De mossels en oesters te slim af. En Klootwijk test een nieuwe machine die 600 oesters kan open maken in een uur. Tenminste, als je de machine kan bedienen. Daartoe moet je meer oesters eten. Om slimmer te worden.
Whehe, iddquote:Op donderdag 13 januari 2011 21:26 schreef Bluezz het volgende:
[..]
Ik hoor het Klootwijk gewoon zeggen
Zeker met die palen, daar komt veel af zegquote:Op donderdag 13 januari 2011 21:53 schreef golfer het volgende:
Die amfibie-schepen zijn wel geniaal.
Nu overdrijf je,quote:
Maar wel in een krat en met sneller groeivoer dat bovenin drijft.quote:Op donderdag 13 januari 2011 21:57 schreef Pietverdriet het volgende:
Nu overdrijf je,
Ze zitten nog steeds in zeewater, geen voer, niets mis mee.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |