ja, dat leek me ook geweldig, ik zou dat wel in m'n tuin willen.quote:Op woensdag 6 januari 2010 21:41 schreef Pietverdriet het volgende:
Een multiappelboom lijkt me een gat in de markt voor tuincentrum 3 of 4 soorten appel aan 1 boom, idem voor pruimen en kersen. En waarom geen multipruimen/kersen/amandelboom, het is allemaal dezelfde familie toch? En een appel/perenboom?
Zal wel een veel te kleine markt zijn iddquote:Op woensdag 6 januari 2010 21:43 schreef Pietverdriet het volgende:
Volgens mij worden die niet ge-ent omdat fruitbomentelers bomen maken voor de appelboeren, en die ook aan tuincentra leveren
Maar wel een idee voor een boomkweker om extra maffe producten te verkopen.quote:Op woensdag 6 januari 2010 21:44 schreef Piles het volgende:
[..]
Zal wel een veel te kleine markt zijn idd
In de woorden van Stoffel de Schildpad, heerlijk appeligquote:Op woensdag 6 januari 2010 23:21 schreef Erasmo het volgende:
Maar nu wil ik eigenlijk wel weten hoe de revolutie smaakt
Hoe vies appelstroop is zonder suikerbiet? Dat ligt erg aan welke appels je gebruikt, als je alleen zure appels gebruikt er zuur, als je alleen erg zoete appels gebruikt erg zoet.quote:Op donderdag 7 januari 2010 13:23 schreef Oceanonix het volgende:
Vraag me af wat voor een appel de Granny Smit is? Zou ik wel binnen de doelgroep vallen?![]()
Maar dat appelstroop eigen suikerstroop was was ook nieuw voor me. Vraag me af hoe vies echte appelstroop dan is.
Hoe rijper hoe beter, als fruit overrijp wordt bevat het steeds minder pectine, moet je ook rekening mee houden als je zonder geleisuiker jam wilt makenquote:Op donderdag 7 januari 2010 16:47 schreef Oceanonix het volgende:
Oke gewone rijpe appels gaan het worden.
Ja, dat heeft altijd al gekunt. Een (letterlijk) oude buurman van me heeft voor de oorlog altijd als enter en snoeier bij een grote fruitteler gewerkt en die entte later nog altijd de gekste dingen bij elkaar.quote:Op woensdag 6 januari 2010 21:50 schreef Pietverdriet het volgende:
Volgens deze site kan je pruim/amandel/perzik op elkaar enten
http://www.houtwal.be/vak(...)n-plantenfamilie.htm
En ook appel perenbomen maken
Dat dit nooit een trend is geworden bij mensen in de tuin, mensen hebben vaak wel een fruitboom, maar altijd maar met 1 soort pruim ofzoquote:Op donderdag 7 januari 2010 21:48 schreef Nieuwschierig het volgende:
[..]
Ja, dat heeft altijd al gekunt. Een (letterlijk) oude buurman van me heeft voor de oorlog altijd als enter en snoeier bij een grote fruitteler gewerkt en die entte later nog altijd de gekste dingen bij elkaar.
Het is al lastig genoeg om met één soort zelf een nette appel te kweken. (Pruimen als Opal en R.Victoria is makkelijker)quote:Op donderdag 7 januari 2010 21:57 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Dat dit nooit een trend is geworden bij mensen in de tuin, mensen hebben vaak wel een fruitboom, maar altijd maar met 1 soort pruim ofzo
Bijen en hommels en vlinders doen dat voor jequote:Op woensdag 13 januari 2010 21:11 schreef krakkemieke het volgende:
Je kan allerlei op elkaar geente bomen kopen, als je die folders ziet.
En wat Nieuwschierig zegt.
Ik vraag me af of die bomen ook zelfbestuivend zijn. Want anders heb je in hartje stad toch een probleem.......
Als er nog meer fruitbomen zijn wel ja.quote:Op woensdag 13 januari 2010 21:22 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Bijen en hommels en vlinders doen dat voor je
Ook in de stad.
Anders koop je een doosje hommelsquote:Op woensdag 13 januari 2010 21:31 schreef krakkemieke het volgende:
[..]
Als er nog meer fruitbomen zijn wel ja.
En als ze niet kieskeurig zijn waardoor ze bestoven worden.
Als het een zgn. kruisbestuiver betreft zal er toch echt een andere soort in de buurt moeten zijn.quote:Op woensdag 13 januari 2010 21:43 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Anders koop je een doosje hommels
http://www.koppert.nl/bes(...)Cdop8CFQk13godZzctNA
Zijn appels tweehuizig? Je zou voor de bestuiving ook verschillende entingen op één boom de verschillende entingen elkaar laten bestuiven.quote:Op woensdag 13 januari 2010 22:38 schreef Nieuwschierig het volgende:
[..]
Als het een zgn. kruisbestuiver betreft zal er toch echt een andere soort in de buurt moeten zijn.
Zelfbestuivend of kruisbestuivend, een professionele appelteler zet om de 20 meter een bestuiver in zijn rijen Elstar, Breaburn, Rubens, etc. Dat levert aanmerkelijk meer bevruchte bloesems op.
Ah, dus het is vanwege de stekken op de enting, zodat het kruisbestuiving is.quote:Op woensdag 13 januari 2010 23:00 schreef Nieuwschierig het volgende:
Gewoon een andere soort, (eventueel een sierappel) die blijkbaar geschikt is om het hoofdras te bestuiven.
eerder 10 tot 20 voudigequote:Op woensdag 13 januari 2010 23:48 schreef golfer het volgende:
Aflevering van vandaag over de soepkip net pas kunnen bekijken. Geweldig en wat een lage prijs betalen de mensen in Togo voor een prachtige biologische soepkip die in Nederland nauwelijks te koop is en als ie dat al is tegen het 5-voudige hier over de toonbank gaat.
Je hebt de inkoopsprijzen gehoord voor de kip als je ze in grote hoeveelheden koopt, zeg maar wat je poulier betaald of zijn leverancier.quote:Op donderdag 14 januari 2010 23:39 schreef Erasmo het volgende:
Prachtige aflevering weer over de soepkip, leverde ook leuke beelden op in die slachterij.
Qua prijzen begrijp ik het ook niet, de poelier bij mij vraagt meer voor soepkip(¤4,90) dan voor haantjes![]()
Toch maar eens zoeken of er ook toevallig een kippenslachter bij mij in de buurt zit, dat zal haast toch wel moeten aangezien ik niet zo ver van Barneveld woon...
Waarom?quote:Op vrijdag 15 januari 2010 11:53 schreef Erasmo het volgende:
Ja ok maar je zou toch verwachten dat een haantje duurder zou zijn dan een soepkip?
Het klinkt zo raar in mijn orenquote:Op vrijdag 15 januari 2010 12:15 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Waarom?
Soepkippen zijn wellicht in productie goedkoper maar voor de detailhandelaar is het een artikel wat ie niet veel omzet en er bij heeft. De inkoop is wellicht goedkoper, maar het in voorraad hebben is duurder, omdat ie er veel minder van verkoopt.
Dat is natuurlijk alleen van toepassing als de poelier een slecht inkoopbeleid voert. Hij hoeft geen te grote voorraad te hebben. Zal morgen eens kijken wat de poeliers hier op de markt vragen voor een soepkip.quote:Op vrijdag 15 januari 2010 12:15 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Waarom?
Soepkippen zijn wellicht in productie goedkoper maar voor de detailhandelaar is het een artikel wat ie niet veel omzet en er bij heeft. De inkoop is wellicht goedkoper, maar het in voorraad hebben is duurder, omdat ie er veel minder van verkoopt.
Hoeveel soepkippen denk je dat een poelier verkoopt in de week?quote:Op vrijdag 15 januari 2010 12:32 schreef vaagsel het volgende:
[..]
Dat is natuurlijk alleen van toepassing als de poelier een slecht inkoopbeleid voert. Hij hoeft geen te grote voorraad te hebben. Zal morgen eens kijken wat de poeliers hier op de markt vragen voor een soepkip.
Klagen dat een soepkip taai is, is net zoiets als klagen dat een stooflap taai is, je moet gewoon sudderen.quote:Op vrijdag 15 januari 2010 12:33 schreef RobinOok het volgende:
Ik mot geen taaie kip. Okay, voor een soepje zou ik nog wel soepkip willen gebruiken, zeker als ie me 50 cent de kilo zou kosten, maar om te eten, nee.
Dat ding heet ook niet voor niets SOEPkip!
Niet geschikt om zo te eten. Dat wisten onze oma's al, dat is niet iets nieuwerwets hoor.
Als ik kijk naar de grote hoeveelheid "rest" vlees wat de poelier hier op de markt verkoopt (poten, lever, hart) denk ik toch een stuk of 50 per week. Dus hij kan netjes elke dag een doos bestellen, of in 1 keer 5 dozen, maar voor je voorraadkosten weinig uit.quote:Op vrijdag 15 januari 2010 12:42 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Hoeveel soepkippen denk je dat een poelier verkoopt in de week?
Ik klaag niet, ik zeg alleen dat soepkip taai is en niet voor niets SOEPkip heet.quote:Op vrijdag 15 januari 2010 12:43 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Klagen dat een soepkip taai is
Soepkip is niet taai, als je hem goed stooft wordt ie mals.quote:Op vrijdag 15 januari 2010 12:51 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Ik klaag niet, ik zeg alleen dat soepkip taai is en niet voor niets SOEPkip heet.
Ik niet, de RVU scoort geweldig met deze programmas en laat zien dat ze een plek hebben in het bestel.quote:Op vrijdag 15 januari 2010 14:41 schreef Gimmick het volgende:
Leuk programma, al zie ik de meerwaarde niet van dit programma naast De Keuringsdienst van Waarde. Toch wel een grote overlap, qua onderwerpen en mensen (Maurice Dekkers is bijvoorbeeld weer eindregiseur). Liever dat RVU hun beperkte middelen steekt in een programma dan twee, zeker omdat beide programma's naast briljant soms ook matig uitgewerkte afleveringen hebben.
Wat Piet zegt. Ooit soepkip gebruikt in een Indisch gerecht en dat was heerlijk!quote:Op vrijdag 15 januari 2010 14:42 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Soepkip is niet taai, als je hem goed stooft wordt ie mals.
Nee andere takken, de boom splitst zich in twee stammenquote:Op vrijdag 15 januari 2010 13:02 schreef RobinOok het volgende:
Groene aan een andere tak dan de rode? Of gewoon door elkaar?
Nou, zo’n fabriek waarin alles nog met de hand wordt gedaan.quote:
Mooi:quote:Op woensdag 20 januari 2010 22:18 schreef Tourniquet het volgende:
http://www.knivesandtools(...)c-60-santoku-mes.htm
quote:Monday, December 22, 2008
Perfect mes, gekocht op aanraden van een artikel in de krant geschreven door Wouter Klootwijk.
Allemaal? Ik ben de enige die meld dat ie het koopt.quote:Op donderdag 21 januari 2010 00:37 schreef RobinOok het volgende:
Gaan mensen nou opeens allemaal molenmessen aanschaffen?
Volgens mij was de conclusie dat elk mes goed is, zolang je het maar goed laat slijpen.
je gaat me niet vertellen dat je nog geen mes hebt?quote:En de conclusie was inderdaad dat je alle andere messen eerst moet laten slijpen om net zo scherp te krijgen en het molenmes al vanaf fabriek goed geslepen is, hetgeen de extra kosten van het laten slijpen weer overbodig maakt
10-tallen maar nog geen molenmes.quote:Op donderdag 21 januari 2010 00:45 schreef RobinOok het volgende:
je gaat me niet vertellen dat je nog geen mes hebt?
Daarom blijft ie ook scherp.quote:Op donderdag 21 januari 2010 00:45 schreef RobinOok het volgende:
Degene die je nu hebt besteld roest als de neten. Jakkes
Tja, dat is ook een manier om van interpreterenquote:Op donderdag 21 januari 2010 00:45 schreef RobinOok het volgende:
Stansfield ook en tjoptjop doet ook alsof die molenmessen het beste zijn...
Ik denk dat dat wel meevalt. Waar de uitzending volgens mij namelijk aan voorbij gaat ten bate van de 'scoop' is de staalkwaliteit. Zo'n dunne snijrand is wel leuk, maar het moet wel heel hard staal zijn, en dan weer net zo buigzaam dat het niet te snel braamt of zelfs deukt. Het roestvrij maken van staal zal ten koste gaan van het een of ander, en dus geen optimaal duurzaam scherp mes opleveren. Roestvrij staal is ander staal, geen roestvrij gemaakt staal van dezelfde kwaliteit.quote:Op donderdag 21 januari 2010 06:10 schreef Rewimo het volgende:
Ze zijn helemaal niet zo duur trouwens, de kleintjes dan. Gisteren even op ebay.de gespiektIk zag op de site dat ze alle messen in een roestvrijstalen en een niet roestvrije uitvoering hebben. Merkwaardig eigenlijk.
Wel als je het vergelijkt met andere merken op die site. Maar als je idd al messen hebt is dat goedkoper ja.quote:Op donderdag 21 januari 2010 09:24 schreef Lienekien het volgende:
Vind ik nog best aan de prijs. Laat ik misschien liever een slijpmannetje los op de messen die ik al heb.
Rangelrooij in Den Haag is een goede.quote:Op donderdag 21 januari 2010 09:09 schreef Lienekien het volgende:
Ik wil of een molenmes of het adres van zo'n meneer die zichzelf geen scharensliep wil noemen.
Welke regio?quote:Op donderdag 21 januari 2010 09:09 schreef Lienekien het volgende:
Ik wil of een molenmes of het adres van zo'n meneer die zichzelf geen scharensliep wil noemen.
Het originele molenmes is dan ook niet roestvast. Dat maakt het nu juist zo scherp (koolstofstaal al sik het goed heb)quote:Op donderdag 21 januari 2010 16:50 schreef Rewimo het volgende:
Maar die is dus weer niet roestvast en kan niet in de vaatwasser. Wel iets om even in de gaten te houden
Geen enkel goed mes mag in de vaatwasmachine. Daar is het staal te bevattelijk voor roest voor. En 't kan gevaarlijk zijn met in en uitruimen als je niet oplet. Behalve vliegroest en oxidatieproblemen van het staal moet je ook oppassen voor beschadiging van je heften. Kunstof en hout droogt uit en barst of brokkelt af op den duur.quote:Op donderdag 21 januari 2010 16:50 schreef Rewimo het volgende:
Maar die is dus weer niet roestvast en kan niet in de vaatwasser. Wel iets om even in de gaten te houden
Enenenenen?quote:Op zaterdag 23 januari 2010 23:21 schreef golfer het volgende:
Vandaag mijn Robert Herder Lignum3 binnen gekregen, met gratis snijplank erbij.
Besteld via http://www.kookwinkel.nl/(...)an+robert+herder.asp
quote:Op zondag 24 januari 2010 12:12 schreef Nieuwschierig het volgende:
Vingertopje er af maar er niks van gevoeld
Wel een redelijke baggersite... Helft van de links werkt niet, veel taalfouten... Maar wel een mooi assortiment.quote:Op zondag 24 januari 2010 12:29 schreef kabouter.muts het volgende:
http://www.molenmes.be/nl01.htm
Hier nog heel veel info. over het molenmes.
Ik weet het ook niet, er scheen altijd een hele goede te hebben gezeten in een messenwinkel bij Nieuwstad, maar die winkel is verdwenen meen ik. Hoerenbuurt, messenhandel, wapenwetgeving, ik kan me ook wel voorstellen dat dat geen duurzaam businessmodel was.quote:Op zondag 24 januari 2010 20:19 schreef Eltonno het volgende:
Iemand een idee waar een goede messenslijper zit in groningen? Ik weet dat er soms een langskomt bij die keukenwinkel aan de brugstraat maar daar zit altijd een paar maanden tussen. Er zit namelijk al tijden een redelijke braam in 1 van mijn messen en door de aflevering bedacht ik me opeens dat ik al tijden dat ding een keer goed wil laten slijpen.
6 euro bij de Blokker.. bezorgkosten nvtquote:Op donderdag 21 januari 2010 16:45 schreef kabouter.muts het volgende:
Bij knivesandtools.nl zijn ze aanzienlijk goedkoper. ik geloof 9 euro. (voor het aardappelschilmes)
En gratis thuisbezorgd!!!
Heb er 2 (was er een kwijt en moest natuurlijk een nieuwe. Eenmaal binnen vond ik de andere weer terug in een pak bloem!?) Heb er gelijk maar nog een ter reserve of kadootje genomen.
Het heft in een felle kleur schilderen (mijne=rood) helpt om het niet met de schillen weg te gooien.
http://www.knivesandtools.com/nl/ct/robert-herder-molenmes.htm
Heb de link even opgezocht.
Zelfs maar 8 euro!!
Koopie
Per 3 stuks verpakt, per mesje ¤6,55 neem ik aan?quote:Op maandag 25 januari 2010 12:54 schreef Rewimo het volgende:
Makro: 3 stuks voor ¤ 6,55 inclusief. Kreeg net de folder. De aardappelschilmesjes, zeg maar. Zowel met houten als met kunststof heft.
Makro-prijzen zijn altijd per stuk, en de artikelen worden dan weer verkocht per verpakking van ... stuks.quote:Op maandag 25 januari 2010 14:38 schreef Brentmeister het volgende:
[..]
Per 3 stuks verpakt, per mesje ¤6,55 neem ik aan?
Zijn dat wel de echte roestende? Ik kan me niet voorstellen dat de blokker hoge kwailiteit, niet-vaatwasmachine bestendige verkleurende messen verkoopt.quote:Op maandag 25 januari 2010 12:52 schreef Sunnythesun het volgende:
[..]
6 euro bij de Blokker.. bezorgkosten nvt
Mwah, ik neem een pakje mee, heb ik voor de rest van mijn leven genoeg aanquote:Op maandag 25 januari 2010 15:36 schreef Pandora73 het volgende:
Makro-prijzen zijn altijd per stuk, en de artikelen worden dan weer verkocht per verpakking van ... stuks.
Net als gehakt: 4 euro per kilo, verkocht per verpakking van 2,5 kilo. (Bijvoorbeeld).
Dat is ook de reden van mijn opmerkingquote:Op maandag 25 januari 2010 15:36 schreef Pandora73 het volgende:
[..]
Makro-prijzen zijn altijd per stuk, en de artikelen worden dan weer verkocht per verpakking van ... stuks.
Net als gehakt: 4 euro per kilo, verkocht per verpakking van 2,5 kilo. (Bijvoorbeeld).
Klopt, maar ik reageerde op Rewimo.quote:Op maandag 25 januari 2010 17:57 schreef Brentmeister het volgende:
[..]
Dat is ook de reden van mijn opmerking
Ik heb de Ligum 3 nu sinds zaterdag in huis en geniet er nog elke keer van als ik iets moet snijden. Wat een heerlijk, goed gebalanceerd en vlijmscherp mes.quote:Op dinsdag 26 januari 2010 22:01 schreef Fixers het volgende:
Vandaag een demotje gehad van de Herder importeur. Je merkt inderdaadb wel het verschil met andere messen zo naast elkaar. al was de vergelijking met een oud mishandelde botte zwilling. maar ik moet zeggen dat mijn eigen wusthof waar ik goed voor zorg iets minder scherp zijn dan zo'n lignum 3.
Ohquote:Op woensdag 27 januari 2010 13:12 schreef Pandora73 het volgende:
[..]
Klopt, maar ik reageerde op Rewimo.
Nou heb ik 'm ook besteld.quote:Op woensdag 27 januari 2010 13:20 schreef golfer het volgende:
[..]
Ik heb de Ligum 3 nu sinds zaterdag in huis en geniet er nog elke keer van als ik iets moet snijden. Wat een heerlijk, goed gebalanceerd en vlijmscherp mes.
Tenminste, ik quootte jou inderdaad, maar mijn tekst was bedoeld als bevestiging/verduidelijking van jouw stelling, bedoeld als reactie (net als de jouwe) op de post van Rewimo.quote:
* Sunnythesun loopt naar aanrechtquote:Op maandag 25 januari 2010 17:15 schreef Fixers het volgende:
[..]
Zijn dat wel de echte roestende? Ik kan me niet voorstellen dat de blokker hoge kwailiteit, niet-vaatwasmachine bestendige verkleurende messen verkoopt.
Enige wat ik irritand vind is dat ie soms 4 keer eht zelfde vraagt met iets andere zinsopbouw.quote:Op donderdag 28 januari 2010 01:02 schreef Eltonno het volgende:
Ik moet zeggen dat ik "de wilde keuken" na 4 afleveringen nu al een stuk scherper vind dan de huidige "keuringsdienst van waarde". Enig punt is dat ik altijd al wel een beetje fan was van Wouter Klootwijk..![]()
Deze prille vegetariėr heeft het gezien, maar volgens mij snapt elke vegetariėr wel dat er lammeren geboren worden. Dat die hoofdzakelijk voor de slacht gebruikt worden is inderdaad een moreel dilemma waar veel vegetariers over nadenken en uiteindelijk misschien niet helemaal moreel zuiver in zijn. Of hypocriet, zoals u wilt.quote:Op donderdag 28 januari 2010 20:14 schreef Piles het volgende:
Vegetariėrs die geitenproducten eten, kijken jullie ook even?
Had je maar geen vegetariėr moeten worden dan had je ze hier kunnen opetenquote:Op zaterdag 30 januari 2010 13:16 schreef Gimmick het volgende:
[..]
Deze prille vegetariėr heeft het gezien, maar volgens mij snapt elke vegetariėr wel dat er lammeren geboren worden. Dat die hoofdzakelijk voor de slacht gebruikt worden is inderdaad een moreel dilemma waar veel vegetariers over nadenken en uiteindelijk misschien niet helemaal moreel zuiver in zijn. Of hypocriet, zoals u wilt.
Verder vind ik het fokken wel redelijk netjes gaan, ze worden niet ongezond vetgemest. Enige kritiekpunt is het zinloze dubbeloormerken (ze hebben al een uniek nummer, wat voegt een extra nummer dan toe?) en het gesleep naar Spanje voor ze te slachten. Doe dat dan hier.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |