Hmm, dus vanavond mijn schoonmoeder uitnodigen voor de BBQ en morgen de belangrijke mensenquote:Op dinsdag 14 juli 2009 10:07 schreef Joene het volgende:
Regen Sanger Regen !
Maar morgen wordt het mooi
Hier regent het nuquote:Op dinsdag 14 juli 2009 10:26 schreef kabouter.muts het volgende:
Volgens Piet wordt het vanavond juist puik terras weer.
Krijgt een 9!
Omdat het lekker lang warm en droog is.
Vreemd genoeg, helemaal geen Weber oid. Hooguit van die wegwerpdingen, maar niets alternatiefs wat ze aan je kunnen slijten, zo van "nee, die van 60 euro zijn op, we hebben nog wel die van 300"quote:Op dinsdag 14 juli 2009 10:59 schreef mime_negert het volgende:
Zeker wel genoeg van de iets duurdere varianten.
het is een op=op actie. Sommige filialen hebben er nog 10 anderen 0. Ligt er dus net aan. Op www.kruidvat.nl kan je kijken welke filialen er nog wel van die BBq's op voorraad hebbenquote:Op dinsdag 14 juli 2009 10:57 schreef Fendy het volgende:
Grom. Ondertussen 5 of 6 vestigingen van Kruidvat bezocht, op jacht naar de 47 One Touch Silver voor 6 tientjes, nergens hebben ze hem... "ja we hadden er maar 1"
Duidelijk weer een geval van een kruidvat lokkertje
Mja, ik ben wat cynisch over dat gebeuren...quote:Op dinsdag 14 juli 2009 13:07 schreef The_Hives het volgende:
[..]
het is een op=op actie. Sommige filialen hebben er nog 10 anderen 0. Ligt er dus net aan. Op www.kruidvat.nl kan je kijken welke filialen er nog wel van die BBq's op voorraad hebben
-edit-
zo te zien heb je pech en is het erg hard gegaan:
http://www.kruidvat.nl/domains/default/pages/content.aspx?content=13010000022286_2_10000000001651&contentcode=2009-voorraad&token=-1
Sowieso konden we pas sinds gisteren een uur of 4 die lijsten inzien en de actie was pas vanaf vrijdag bekend ofzo. vaag.quote:Door het succes van de OP=OPruiming zijn onderstaande 3 artikelen volgens onze gegevens in de meeste winkels reeds uitverkocht.
We kunnen helaas dan ook geen voorraadinformatie meer aanbieden
deels heb je gelijk hoor. Van de op=op artikelen in de folder krijgt mijn filiaal bv niets omdat wij nog veel voorraad hebben. Dus wij hebben aangevraagd om geen extra verdeling te ontvangen. Dat wordt nergens echt gecommuniceerd dus de klanten die bij ons komen voor die artikelen (die wij zelf niet meer in voorraad hadden) die komen dus voor niets terwijl we anders het misschien wel hadden gehad.quote:Op dinsdag 14 juli 2009 13:40 schreef Fendy het volgende:
[..]
Mja, ik ben wat cynisch over dat gebeuren...
[..]
Sowieso konden we pas sinds gisteren een uur of 4 die lijsten inzien en de actie was pas vanaf vrijdag bekend ofzo. vaag.
Maargoed, laat ik er geen Kruidvat-bash topic van maken
Deze vrouwen niet in elk geval.quote:
En toch ga ik vanavond BBQ'enquote:Op dinsdag 14 juli 2009 14:31 schreef The_Hives het volgende:
Maar goed laten we het weer over bbq-en hebben. Het is er nu niet echt weer voor
Kijk, das lekker nieuws van het bijna thuisfrontquote:Op dinsdag 14 juli 2009 15:44 schreef kabouter.muts het volgende:
Sjonge wat hebben jullie een pech!
Hier schijnt de zon al de hele dag en is t bloedheet!
(Haarlem)
Door dit topic nu ook zin om weer eens te bbq-en.
Die hebben wij, inclusief gereedschap, ook aan onze Weber hangen.quote:
Tja ... welke forum is dat ook al weer ;-)quote:Op dinsdag 14 juli 2009 22:07 schreef macferret het volgende:
spruitjes zijn vies.... haha op welk forum heb ik dat eerder gelezen! helaas door tijdgebrek is de boel hier ook uit gebleven, morgen meer succes hoop ik.
ps rekje aan de rode weber voor je gereedschap, zag ik vandaag afgeprijsd bij de praxis voor 8 of 9 euro.
Straks even langs de Praxis dus.quote:Op dinsdag 14 juli 2009 22:07 schreef macferret het volgende:
spruitjes zijn vies.... haha op welk forum heb ik dat eerder gelezen! helaas door tijdgebrek is de boel hier ook uit gebleven, morgen meer succes hoop ik.
ps rekje aan de rode weber voor je gereedschap, zag ik vandaag afgeprijsd bij de praxis voor 8 of 9 euro.
Qquote:
dat was het ook ! Q!quote:Op donderdag 16 juli 2009 13:17 schreef ColdFeet het volgende:
[..]
Gewoon stug volhouden dat het expres was
Probeer eens eigen gebakken brood op de BBQ. Vooral de luchtige witte van koopmans is goed voor braadworstquote:Op zaterdag 18 juli 2009 23:18 schreef huhggh het volgende:
Vandaag maar ordinare braadworsten op de BBQ gegooid.
Ik merk ook dat "witte puntjes" beter zijn om bradworsten mee op te eten dan die grotere en taaiere pistoletto's.
Overigens is het verschil in kwaliteit tussen een braadworst die vantevoren in heet water heeft gelegen verwaarloosbaar.
Vantevoren 5 minuten in heet water had bij mij in ieder geval geen beter effect.
OK, daarvoor dus niet, maar sta je er tegen over om het erna er een beetje op te smeren?quote:Op dinsdag 21 juli 2009 21:38 schreef golfer het volgende:
Honing-mosterd is als saus lekker bij lamskotellertjes of lamsspiesjes. Niet bij hamburgers.En zeker niet als marinade voordat je nog gaat BBQ-en.
Vraag je dit aan mij?quote:Op zaterdag 25 juli 2009 07:51 schreef macferret het volgende:
en hoe waren de hamburgers? gisteravond laat nog brood gebakken op de q, ging goed!
Mee eens.quote:Op zaterdag 25 juli 2009 09:39 schreef macferret het volgende:
ik had er laatst te veel ketchup en kaas tussen, de burgers vielen uitmekaar. volgens mij is de truc ook om ze goed in de koelkast te laten opstijven. ik ben nog steeds opzoek naar de perfecte bbq burger. volgens mij maken ei en broodkruimels de boel weer steviger, ga ik volgende keer weer proberen. van een goede hamburger kan ik meer genieten dan van sommige ingewikkelde langdurende recepten! ik lees je bevindingen wel.
Dan maar een klein flesje normale ketchup straks kopen.quote:Op zaterdag 25 juli 2009 10:37 schreef pdiscs het volgende:
Ik ben niet zo kapot van die ketchup varianten (ik heb er 2 gekocht).
Probeer eens een broodje te bakken voor hamburger. Is best makkelijk en erg lekker!quote:Op zaterdag 25 juli 2009 23:46 schreef huhggh het volgende:
Heb eindelijk de burgers gemaakt met ketchup en broodkruimels erin.
M'n maag ging over de zeik, maar dat kan ook komen omdat soms mijn oog groter is dan mijn maag...zogezegd.
Morgen 2e kans.
Eens kijken of ik dan weer hetzelfde effect krijg.
Hier thuis zijn we ook met een simpele begonnen, maar dit is vast een koopje voor als ik straks op mezelf zit dan is de BBQ vast in ordequote:Op zondag 26 juli 2009 23:26 schreef motorbloempje het volgende:
Wij hebben gewoon een kogelbarbecue van 25 euro, van de gamma ofzo
Later als ik groot ben, koop ik wel een 'echte', maar deze doet het overigens ook werkelijk waar prima
Aan gamma BBQ's doe ik nietquote:Op maandag 27 juli 2009 17:26 schreef motorbloempje het volgende:
oh,en aan gasbbq's doe ik niet
briketten
Oh God, wat klinkt dat lekkerquote:Op maandag 27 juli 2009 17:26 schreef motorbloempje het volgende:
oh,en aan gasbbq's doe ik niet
briketten
Woensdag eten we sowieso:
Spareribs, voorgekookt in groentenbouillon en daarna gemarineerd met honing-ketjap-sambalmarinade
Kipspiezen met paprika en ui met een ketjap-sambalmarinade
Turks brood met Aioli en Tzaziki
Gepofte aardappelen met een kwark-yoghurt-spekjes-saus
Spicey Casablanka Couscous van Ainsley Harriot
Zelfgemaakte pindasaus
De gasten nemen verder ook nog dingen mee, dus het wordt een langzaam en lang avondje BBQ-en
Zondag eten we:
Spareribs, voorgekookt in groentenbouillon en daarna gemarineerd met honing-ketjap-sambalmarinade
Kipspiezen met paprika en ui met een ketjap-sambalmarinade
Hamburgers (hebben we nog liggen)
Spicey Chili Gamba-spiezen van Ainsley
Vers gebakken ciabatta met tzaziki, aioli en bruchetta-spullie
En als voorgerecht een gegrilde groenten met mozarella-torentje uit de Allerhande
*grin* maar waarom op gas en niet op briketten? Heb nu paar keer op gas gebbq-ed, maar het mist iets... het échte fikkie stoken, het aan de praat krijgen en de immensequote:
Tuurlijk je hebt minder rook bij gas, maar het is wat prettiger in gebruik maar dat is mijn mening. Kwa kosten kolen/briketten en gas maakt het ook niet al teveel. Voordeel van gas is wel makkelijk te regelen kwa temperatuur.quote:Op maandag 27 juli 2009 17:58 schreef motorbloempje het volgende:
[..]
*grin* maar waarom op gas en niet op briketten? Heb nu paar keer op gas gebbq-ed, maar het mist iets... het échte fikkie stoken, het aan de praat krijgen en de immenserook
waardoor je slaapkamer (we hebben een balkon) naar ook stinkt omdat je het bovenluikje vergat dicht te doen
![]()
hij was echt goddelijk!quote:Op dinsdag 28 juli 2009 09:51 schreef pdiscs het volgende:
Die couscous van Ainsley maak ik ook regelmatig: SUPERLEKKER!
Schiet hij die duiven gewoon van het dak af?quote:Op woensdag 5 augustus 2009 09:19 schreef covie het volgende:
Gisteren heeft mijn vriend een paar duiven geschoten en nu heb ik dus een aantal heerlijke duivenborstjes![]()
Zaterdag gaan we lekker BBQ'en met vrienden dus daar wil ik ze op gooien.
Normaal als je ze in de pan bakt gebruik ik alleen wat peper en zout. Zal dat voor de BBQ voldoende zijn of heeft iemand anders een andere suggestie?
nee hoor volgens mij mag dat niet eens.quote:Op woensdag 5 augustus 2009 11:39 schreef guapo het volgende:
[..]
Schiet hij die duiven gewoon van het dak af?
Een paar weken lijkt me wel heel lang, dan loopt het vanzelf alweer wegquote:Op woensdag 5 augustus 2009 12:36 schreef golfer het volgende:
Moet dat vlees dan niet eerst een paar weken besterven?
quote:Op woensdag 5 augustus 2009 13:10 schreef Jarno het volgende:
Dus dat zijn in principe dezelfde duiven die je in en rond winkelcentra ziet dwarrelen? Die hele vieze zeg maar? Met tumoren en bulten?
Hm.
Dan kan je ermee stoppen daarna. Je hebt blijkbaar al genoeg indruk als man op haar gemaakt met fikkie stoken en lappen vlees roosteren om haar zover te krijgen dat ze met je trouwen gaat.quote:Op woensdag 5 augustus 2009 16:16 schreef kL0j00h het volgende:
Vanavond gaat de bbq weer aan. Voor het laatst met mijn vriendin want vanaf vrijdag is ze mijn vrouw
Ik gebruik de Weber echt alleen met de deksel er op.... zorgt voor een betere warmteverdeling, voorkomt opvlammen van de briketten door brandend vet, de hitte is veel beter te controlerenquote:Op woensdag 5 augustus 2009 18:20 schreef junkiexp het volgende:
Voor de mensen met een Weber, als jullie direct bbq-en met het deksel eraf, regelen jullie dan nog wat met de luchtschuif in de bodem ?
Of heeft dat niet echt veel invloed zonder deksel ?
Ik ga zo de bbq ff aansteken.
Hoe weet jij zo zeker dat de onderste luchtschuif belangrijker is dan die in de deksel?quote:Op donderdag 6 augustus 2009 11:28 schreef pavv het volgende:
[..]
Ik gebruik de Weber echt alleen met de deksel er op.... zorgt voor een betere warmteverdeling, voorkomt opvlammen van de briketten door brandend vet, de hitte is veel beter te controleren
Ik denk dat de luchtschuif aan de onderzijde wel enige invloed heeft op de luchttoevoer/ luchtstroom( en dus de hitte) maar ik vermoed dat het nog knap lastig is om een constante temperatuur te realiseren. En uiteraard is de invloed van de onderste luchtschuif vel groter bij gebruik van de deksel.
een weber zonder deksel gebruiken is als rijden met je motorkap open![]()
Hickory hout heb ik nog nooit gebruikt.quote:Op donderdag 6 augustus 2009 13:27 schreef huhggh het volgende:
Is Hickory-hout, of hoe het ook in het Nederlands heet, echt van toegevoegde waarde?
Merk je echt als je hout toevoegd als je lang en indirect op lage temperatuur BBQ 't?
Dat Firespice spul van Weber zelf (enige merk waar ik ervaring mee heb) is serieus goed spul. Ze hebben Hickory en Mosquito geloof ik, en ik kan bijna geen BBQ meer zonder. Superlekker.quote:Op donderdag 6 augustus 2009 13:27 schreef huhggh het volgende:
Is Hickory-hout, of hoe het ook in het Nederlands heet, echt van toegevoegde waarde?
Merk je echt als je hout toevoegd als je lang en indirect op lage temperatuur BBQ 't?
Kan ik houtsnippers, van het juiste houtsoort, ook gewoon bij een een houthandel halen?quote:Op donderdag 6 augustus 2009 15:39 schreef Xlarge het volgende:
[..]
Hickory hout heb ik nog nooit gebruikt.
Wel houtsnippers gemaakt van Jack Daniels vaten, voor het indirect grillen.
En dat geeft een lekkere smaak aan het eten, ik vind het wel een toegevoegde waarde hebben.
Er zit toch wel een Intratuin of Praxis in de buurt?quote:Op donderdag 6 augustus 2009 16:26 schreef huhggh het volgende:
[..]
Kan ik houtsnippers, van het juiste houtsoort, ook gewoon bij een een houthandel halen?
....jezus, wat klinkt dit als een stomme vraag, maar ik weet het antwoord eerlijk gezegd niet![]()
Dat van Weber en Jack daniels-houtsnippers klinkt als: duur en exlucief, in de zin dat ik weer aardig wat kilometer in de auto moet gaan zitten om dat ergens te krijgen.
Voor m'n Weber-bovenrooster met scharnier moest ik vorige week ookal vanuit Den Haag naar Nuenen, Noord-Brabant, rijden.
Wij hebben in de buurt wel een Parxis, en daar hebben ze dus dat soort dingen?quote:Op donderdag 6 augustus 2009 16:30 schreef Jarno het volgende:
[..]
Er zit toch wel een Intratuin of Praxis in de buurt?. Zo'n zakje, tsja, het kost je 7 euro maar je hebt er maar een handje van nodig. Ik vind dat altijd van die rare besparingen. Om dan opeens met houthandels te gaan experimenteren enzo. Straks krijg je nog rommel binnen die je helemaal niet binnen wil krijgen.
Volgens mij is het een Webber met een luchtschuif onder en eentje in de deksel.quote:Op donderdag 6 augustus 2009 18:44 schreef macferret het volgende:
wat voor soort bbq heb je? en dan niet perse het merk, maar meer: met/zonder deksel, heb je luchtschuiven? je kan er ook wat minder kolen op doen, en bv de kolen aan 1 kant en het vlees meer aan de andere kant, dus niet direct boven de kolen. heb je luchtschuiven en een deksel, dan kan je de temp regelen, soms kan je ook het rooster in hoogte verplaatsen.
Dat dus Tha-dark, reserveer een stuk zonder kolen, ik doe ongeveer 50/50, dus de helft met kolen, en de helft zonder.quote:Op donderdag 6 augustus 2009 18:44 schreef macferret het volgende:
en bv de kolen aan 1 kant en het vlees meer aan de andere kant, dus niet direct boven de kolen..
Zie hier het antwoord op je probeemquote:Op donderdag 6 augustus 2009 16:26 schreef huhggh het volgende:
[..]
Dat van Weber en Jack daniels-houtsnippers klinkt als: duur en exlucief, in de zin dat ik weer aardig wat kilometer in de auto moet gaan zitten om dat ergens te krijgen.
OK, bedankt, zal morgen meteen contact met ze opnemen of ik langs kan komen om wat op te halen.quote:Op donderdag 6 augustus 2009 19:11 schreef Xlarge het volgende:
[..]
Zie hier het antwoord op je probeem
http://www.cobb.nl/shop/shop.aspx?gangpad=lekker
huh...waar schrijf ik dat dan?quote:Op donderdag 6 augustus 2009 12:12 schreef huhggh het volgende:
[..]
Hoe weet jij zo zeker dat de onderste luchtschuif belangrijker is dan die in de deksel?
Ik hoorde namelijk altijd het tegenovergestelde.
Als ik lekker op gemak aan het bbq-en ben dan gaat de deksel ook dicht.quote:Op donderdag 6 augustus 2009 11:28 schreef pavv het volgende:
[..]
Ik gebruik de Weber echt alleen met de deksel er op.... zorgt voor een betere warmteverdeling, voorkomt opvlammen van de briketten door brandend vet, de hitte is veel beter te controleren
Ik denk dat de luchtschuif aan de onderzijde wel enige invloed heeft op de luchttoevoer/ luchtstroom( en dus de hitte) maar ik vermoed dat het nog knap lastig is om een constante temperatuur te realiseren. En uiteraard is de invloed van de onderste luchtschuif vel groter bij gebruik van de deksel.
een weber zonder deksel gebruiken is als rijden met je motorkap open![]()
whehehe, daar lijkt het wel op hèquote:Op maandag 10 augustus 2009 13:20 schreef Schranseman het volgende:
Als dans heb je polynaise gekozen?
Heb jij nog enig idee dat het soort/merk bier invloed heeft op de uiteindelijke smaak van het kippetje?quote:Op maandag 10 augustus 2009 09:43 schreef Xlarge het volgende:
Zaterdag 2 dansende kippetjes gemaakt, 1 met een pittige marinade, de andere in een ketjap marinade.
[ afbeelding ]
Ik maak het altijd metr Heineken, dus ik kan het niet vergelijken.quote:Op maandag 10 augustus 2009 16:24 schreef pdiscs het volgende:
[..]
Heb jij nog enig idee dat het soort/merk bier invloed heeft op de uiteindelijke smaak van het kippetje?
Doe jij een vol blikje bier "erin" of een halvol blikje?
Superbedankt. Ik had één kip gemaakt met een standaard rub, de andere met jouw citroen/honing marinade. Dat was lekker! Een echte aanrader!quote:Op dinsdag 11 augustus 2009 12:40 schreef Schranseman het volgende:
Ik gebruik voor de bierkip meestal een droge kruidenmix (rub), maar je kan ook zeker een marinade gebruiken. Ik heb wat marinades op m'n site staan, hier en wat kruidemixen, die staan hier. Pekelen kan natuurlijk ook, dat is bijna hetzelfde als marineren, maar dan met zout.
Als je marineert is een ziploc zak wel handig. Die kan je bij de marskramer halen. Die van 3 liter is ideaal!
Strepen zijn niet van de visklem, heb hem zelf ingesneden zodat "marinade" er wat beter in zou trekken en het wat minder krom trekt. Heb het inderdaad niet indirect met deksel kunnen doen, dus heb vis eerst goed gegrild aan beide kanten en toen aan de rand van de kolen nog vijf minuten laten garen, werkte prima.quote:Op donderdag 20 augustus 2009 11:43 schreef Schranseman het volgende:
Zeebaars ziet er goed (de rest ook trouwens). Aan de strepen te zien een visklem gebruikt? krijg jij dan je ketel wel dicht?
Courgettes laten zich makkelijk grillen, zelf hou ik er echter niet echt vanquote:Op maandag 24 augustus 2009 12:01 schreef sanger het volgende:
Wat voor groenten doen jullie eigenlijk op de BBQ?
Ik wel, maar mijn vrouw ook nietquote:Op maandag 24 augustus 2009 12:04 schreef Xlarge het volgende:
[..]
Courgettes laten zich makkelijk grillen, zelf hou ik er echter niet echt van
Lekkerquote:Op maandag 24 augustus 2009 12:06 schreef Xlarge het volgende:
Voor vanavond heb ik een lekkere zalmforel voor op de bbq.
Ik ga vandaag alleen nog even visklem ,zoals boven, beschreven kopen
Gevulde puntpaprika. lekker!quote:Op maandag 24 augustus 2009 12:16 schreef sanger het volgende:
[..]
Iemand misschien gerechten met gevulde paprika ofzo?
quote:
Inderdaad lekkerquote:
Nee, dat weer net niet. Misschien wel leuk om een keer te maken inderdaadquote:
Wat zit er op de ananas?quote:Op donderdag 20 augustus 2009 06:23 schreef macferret het volgende:
Toetje!
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
-Paprika's, zoals al langs kwamen. Worden heerlijk zacht en zoet als je ze lang genoeg laat liggen.quote:Op maandag 24 augustus 2009 12:01 schreef sanger het volgende:
Wat voor groenten doen jullie eigenlijk op de BBQ?
Waar waren de hamburgers van gemaakt?quote:Op zondag 13 september 2009 21:19 schreef macferret het volgende:
yep, zeer tevreden, het restant gaat de vriezer in, een scheutje cola erbij en het blijft lekker mals met opwarmen. de bonen waren iets te veel, dus vandaag hamburgers gemaakt met bonen, western style!
[ afbeelding ]
Over een paar dagen gaan er bij mij weer een paar kippetjes gerookt worden !quote:Op zaterdag 31 oktober 2009 08:47 schreef macferret het volgende:
goed zo! je zou bijna denken dat er niemand meer wat doet vanwege het weer! veel plezier!
Het jaar duurt nog 2 maanden. Dan kan je nog zeker 8 weekenden aan de slag!quote:Op maandag 2 november 2009 18:49 schreef vosss het volgende:
Ik heb eik dit jaar maar weinig geBBQ-ed bedenk ik me net
Was het maar waar. Mijn tuin is 1 grote zandbak en staat vol met bouwmaterialenquote:Op maandag 2 november 2009 23:15 schreef Schranseman het volgende:
[..]
Het jaar duurt nog 2 maanden. Dan kan je nog zeker 8 weekenden aan de slag!
Tot zover lees ik alleen maar mogelijkheden. Je straat blijft lekker schoon en het vet lekt wel het zand in!quote:Op dinsdag 3 november 2009 10:50 schreef sanger het volgende:
[..]
Was het maar waar. Mijn tuin is 1 grote zandbak en staat vol met bouwmaterialen
en genoeg stenen om te steengrillenquote:Op dinsdag 3 november 2009 18:21 schreef Schranseman het volgende:
[..]
Tot zover lees ik alleen maar mogelijkheden. Je straat blijft lekker schoon en het vet lekt wel het zand in!
quote:Op dinsdag 14 juli 2009 09:49 schreef kL0j00h het volgende:
Niet echt reclame voor Oldbies Automatisering BV twee keer een topic aanmaken met verschillende naam. Beetje huisvrouw gesurf.
Vanmiddag dancing chickensquote:Op zaterdag 12 december 2009 06:54 schreef macferret het volgende:
wordt er niet meer gebarbecued?
Heb je ook een goede tip, of recept, om een beginner op weg te helpen?quote:Op maandag 14 december 2009 17:29 schreef Schranseman het volgende:
O en als je BBQ saus maakt, maak het dan 2 weken eerder dan je het wil gebruiken. De smaak is dan behoorlijk anders en stukken beter!
Is die worcesthershire-saus heel belangrijk?quote:Op maandag 14 december 2009 22:44 schreef Schranseman het volgende:
Deze is lekkerder na een aantal dagen. Ook erg lekker op een beenham.
geen intratuin in de buurt of ander tuincentrum?quote:Op vrijdag 18 december 2009 14:34 schreef huhggh het volgende:
Oja: wie weet waar ik nog BBQ-briketten kan krijgen in de Haagse/Westlandse regio?
Bij de Hornbach en de Praxis hebben ze niks meer, ben ik zojuist achter gekomen.
Hooguit wil ik nog wel naar de rest van Zuid-Holland afrijden, maar daarbuiten niet voor alleen briketten.
Ik vernam net dat ze bij de Intratuin in Pijnacker nog wat hebben liggen.quote:Op vrijdag 18 december 2009 14:56 schreef Leipo666 het volgende:
[..]
geen intratuin in de buurt of ander tuincentrum?
Ik zie dat wel vaker he, bruine suiker.quote:Op vrijdag 18 december 2009 21:32 schreef Leipo666 het volgende:
morgen de laatste met het bruine suiker, peper, paprika en zout mengsel behandelen
ik heb wel een keer een filmpje gevonden van iemand met een 57cm OTG die 2 kippen staand op het bovenste rooster kreeg. moet wel zeggen dat het niet veel scheelde, nek zo'n beetje tegen de deksel, zoals deze:quote:Op maandag 21 december 2009 06:24 schreef macferret het volgende:
@ leipo, apart, nog geen last van gehad, maar ook met dit weer nog geen beercan gemaakt. probleem is dat ze op het bovenrooster niet rechtop kunnen staan onder de deksel.
http://www.bbq-nl.com/2007/05/beer-can-chicken.html
je kan het ook zo proberen:
http://www.bbq-nl.com/2009/11/loaf-pan-chicken.html
en nee, niet mijn site, maar wel een hele fijne voor info
Ok, wat kan ik anders vragen wat dan wel in de buurt komt van "brisket"?quote:Op maandag 21 december 2009 14:04 schreef Schranseman het volgende:
Brisket kan je bijna niet krijgen in NL. Is een amerikaanse manier van snijden.
Ik zet de kippen op het onderste plateau, maar zet ze op een aluminium schaal, die een deel van de kolen bedekt, zo wordt de hitte ook goed verspreid, en voorkom je dat de onderkant verbrand.quote:Op maandag 21 december 2009 08:05 schreef Leipo666 het volgende:
[..]
misschien wat verzinnen met een klein plateau zodat de kip net even 5cm hoger komt te staan op het onderste rooster: dan is er nog plek zat en kan de warme luchtstroom ook onder het bierblik door. heb namelijk ook het idee dat de kou via het aluminiumfolie ook in het bierblik trok. de blikjes waren namelijk met de hand vast te pakken na de 10 minuten rust van de kippen buiten de BBQ, volgens mij zou dat niet zo snel afgekoeld moeten zijn. heb de blikjes niet vastgepakt voor die tijd (ging er vanuit dat ze heet zouden zijn)
of misschien een siliconen bakmat eronder? volgens mij geleid dat de kou ook niet zo goed en kan prima tegen de hitte van de BBQ
Dat forum is met die omgekeerde chronologische volgorde niet echt het werk van een genie.quote:Op maandag 21 december 2009 14:43 schreef Schranseman het volgende:
Check deze link ff. Wellicht leuk om even langs te komen.
Ziet er lekker uit.quote:Op maandag 21 december 2009 16:51 schreef Xlarge het volgende:
[..]
Ik zet de kippen op het onderste plateau, maar zet ze op een aluminium schaal, die een deel van de kolen bedekt, zo wordt de hitte ook goed verspreid, en voorkom je dat de onderkant verbrand.
[ afbeelding ]
Nee, zeker niet naakt, ik begin er al zo'n 36 uur van te voren mee.quote:Op maandag 21 december 2009 17:40 schreef huhggh het volgende:
[..]
Ziet er lekker uit.
Waren ze naakt, of heb je er nog iets in- of opgesmeerd?
Dus alleen ketjap en peper?quote:Op maandag 21 december 2009 19:02 schreef Xlarge het volgende:
[..]
Nee, zeker niet naakt, ik begin er al zo'n 36 uur van te voren mee.
Meestal gebruik ik natte marinades, die ik met ketjap en perpers lekker pittig maak.
Ook in het bier doe ik knoflook,ui en thijm
De eerste keer dat ik beercan chicken maakte, had ik hem wel alleen maar gezouten en gepeperd, maar dat smaakt toch minder
Nee wel meer dan ketjap en peper,quote:Op maandag 21 december 2009 19:05 schreef huhggh het volgende:
[..]
Dus alleen ketjap en peper?
Hoe smaakte het, kun je het omschrijven?
Ik ben nog opzoek naar een super simpele saus/marinade die lekker smaakt.
Het is begonnen als virtueel event. Waarbij we een nacht hebben doorgehaa;d. Het linkje is naar een fysiek event in Haarlemmerliede!quote:Op maandag 21 december 2009 17:39 schreef huhggh het volgende:
[..]
Dat forum is met die omgekeerde chronologische volgorde niet echt het werk van een genie.
Maar goed, ik heb me inmiddels al laten registreren.
Ik begrijp alleen niet zo goed wat dat "virtual event" inhoudt.
Niemand komt dus fysiek bij elkaar?
Ik zou met jullie wel eens willen tailgaten op een mooie/goede parkeer locatie bij redelijk/goed weer
Ieder met z'n eigen auto en BBQ iets moois maken, wat delen en proeven van elkaars kunsten.
Statistiekje: afgelopen weekend heb ik iets meer dan 3 kilo houtskool er doorheen gejaagd.
onderaan de pagina kun je instellen dat je het oudste bericht eerst wil hebbenquote:Op maandag 21 december 2009 17:39 schreef huhggh het volgende:
[..]
Dat forum is met die omgekeerde chronologische volgorde niet echt het werk van een genie.
Maar goed, ik heb me inmiddels al laten registreren.
jij noemt het bark, ik noem het verbrandquote:Op maandag 11 januari 2010 14:53 schreef Schranseman het volgende:
Pulled Pork hoort zwart te zijn aan de buitenkant. Dat is de bark. Als je het gepulled heb zie je er trouwens niets meer van terug, en al helemaal niet als je het op een broodje hebt gedaan met wat salade en BBQ saus.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |