abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  maandag 7 september 2009 @ 19:19:19 #201
58874 macferret
http://spiffsbbq.nl
pi_72527582
indirect rond de 180 a 200C hoe lang? eh volgens mij was het een ruim uurtje, geen idee, ik had de thermometer erin, gestopt bij kerntemp van 55C
recept was supersimpel, maar let op dit recept is voor 1 kg vlees, beenham is meestal rond de 500gr dus hoeveelheid kaneel halveren!
http://www.vlees.nl/index(...)asp%3FReceptID%3D611
de sla komt uit mijn bijbel, het big bob gibson's bbq book, echt een supergeweldig boek!
  maandag 7 september 2009 @ 20:13:14 #202
52575 Schranseman
Heeft altijd honger
pi_72529627
Ziet er allemaal weer geweldig uit. Mooi gelukt die beenham.

En dat boek is idd perfect.
Schranseman heeft honger en vertelt erover op http://www.brambbq.nl
  zondag 13 september 2009 @ 08:37:50 #203
58874 macferret
http://spiffsbbq.nl
pi_72691836
gisternacht met een man of 10 virtueel te gelijk pulled pork gemaakt,Schransemans was ook van de partij. mijn sessie duurde bijna 18 uur, maar het resultaat was weer super! tegelijk ook Keri C's apple hog beans gemaakt, een paar uur gerookt met Jack Daniels woodpellets.





pi_72693549
En tevreden met het resultaat ?
Het ziet er allemaal heerlijk uit iig !
R.I.P. nachtburgemeester van Rotterdam, 1944-2019
  zondag 13 september 2009 @ 21:19:04 #205
58874 macferret
http://spiffsbbq.nl
pi_72711828
yep, zeer tevreden, het restant gaat de vriezer in, een scheutje cola erbij en het blijft lekker mals met opwarmen. de bonen waren iets te veel, dus vandaag hamburgers gemaakt met bonen, western style!

pi_72714497
quote:
Op zondag 13 september 2009 21:19 schreef macferret het volgende:
yep, zeer tevreden, het restant gaat de vriezer in, een scheutje cola erbij en het blijft lekker mals met opwarmen. de bonen waren iets te veel, dus vandaag hamburgers gemaakt met bonen, western style!

[ afbeelding ]
Waar waren de hamburgers van gemaakt?
Ik heb vandaag kiprollade op Weber gelegd. Gister mais-kippenbouten in provinciaalse marinade.
Hoelang weet ik niet precies, maar toch zeker 2 uur.
Was errug lekker.

Heb geen foto-toestel, dus kan helaas geen foto's laten zien.
Zaterdag 17 juli 15:05
KoosVogels: "Ik trek me erop af, nou goed? Domme spleetoog."
Af gaan op uiterlijk en een user-icon....
Faal van de eeuw.
  zondag 13 september 2009 @ 22:50:22 #207
58874 macferret
http://spiffsbbq.nl
pi_72715941
rundvlees, knoflook, zout, peper, rode ui etc, niet te ingewikkeld, wel lekker!
  maandag 14 september 2009 @ 14:30:43 #208
52575 Schranseman
Heeft altijd honger
pi_72729564
Pulled Pork night was zeer geslaagd! ik heb gelijk mijn Weber WSm ontmaagd en het resultaat was heerlijk. Ik al een keer Pulled Pork gemaakt op een Weber One-Touch-Gold, maar dat was in 9 uur bekeken. De WSM deed er 15 uur over, maar het vlees was lekkerder. Er zaten veel minder stukken vet tussen. Hier alle foto's.

Schranseman heeft honger en vertelt erover op http://www.brambbq.nl
  zaterdag 31 oktober 2009 @ 00:22:57 #209
52575 Schranseman
Heeft altijd honger
pi_74243266
Zo. Er liggen weer 2 bovenbillen van een varken op de Weber Smokey Mountain voor de Pulled Pork. Nog even een uurtje of 16 wachten en het is klaar! Gaan morgen ook nog spareribs en MOINK ballen bij. Heb er nu al zin in!
Schranseman heeft honger en vertelt erover op http://www.brambbq.nl
  zaterdag 31 oktober 2009 @ 08:47:46 #210
58874 macferret
http://spiffsbbq.nl
pi_74245981
goed zo! je zou bijna denken dat er niemand meer wat doet vanwege het weer! veel plezier!
pi_74248112
Nee hoor.
Ik ben op dit moment helaas wat verkouden, dus probeer het buitenweer zoveel mogelijk even te vermijden.
Ik denk met het BBQ'en ik nog langer verkouden blijven.
Hopelijk volgend weekend weer verder experimenteren/leren qua BBQ'en met een groot stuk vlees.
Wellicht dat ik dan al mij aan de "bacon explosion" ga wagen.
Zaterdag 17 juli 15:05
KoosVogels: "Ik trek me erop af, nou goed? Domme spleetoog."
Af gaan op uiterlijk en een user-icon....
Faal van de eeuw.
pi_74249160
quote:
Op zaterdag 31 oktober 2009 08:47 schreef macferret het volgende:
goed zo! je zou bijna denken dat er niemand meer wat doet vanwege het weer! veel plezier!
Over een paar dagen gaan er bij mij weer een paar kippetjes gerookt worden !
bbq of roken bij wat lagere temperaturen is juist leuk, lekker met een rummetje in mijn hand
  zaterdag 31 oktober 2009 @ 14:46:08 #213
52575 Schranseman
Heeft altijd honger
pi_74252164
even wat eerste foto's. En die spareribs passen heus wel :-)





MOINKS


Na een tip op het BBQ forum een ribrack bij de Ikea gehaald!


Schranseman heeft honger en vertelt erover op http://www.brambbq.nl
pi_74262893

Wanneer kan ik langskomen ?
  maandag 2 november 2009 @ 17:36:43 #215
52575 Schranseman
Heeft altijd honger
pi_74321538
Was inderdaad even stevig stapelen, maar het ging. Pulled pork van een bovenbil is minder lekker dan van een procureur. Het is minder sappig. Hier de eindresultaten:

Pulled pork








En natuurlijk MOINK:
Schranseman heeft honger en vertelt erover op http://www.brambbq.nl
  maandag 2 november 2009 @ 18:45:35 #216
58874 macferret
http://spiffsbbq.nl
pi_74323372
te gek , jammer van de PP, je ziet ook dat het wat droger is. de rest, heerlijk!
pi_74323489
Ik heb eik dit jaar maar weinig geBBQ-ed bedenk ik me net
De oude oude layout was veel beter!!
vosss is de naam,
met dubbel s welteverstaan.
  maandag 2 november 2009 @ 23:15:01 #218
52575 Schranseman
Heeft altijd honger
pi_74335254
quote:
Op maandag 2 november 2009 18:49 schreef vosss het volgende:
Ik heb eik dit jaar maar weinig geBBQ-ed bedenk ik me net
Het jaar duurt nog 2 maanden. Dan kan je nog zeker 8 weekenden aan de slag!
Schranseman heeft honger en vertelt erover op http://www.brambbq.nl
  dinsdag 3 november 2009 @ 10:50:51 #219
65960 sanger
|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|
pi_74342775
quote:
Op maandag 2 november 2009 23:15 schreef Schranseman het volgende:

[..]

Het jaar duurt nog 2 maanden. Dan kan je nog zeker 8 weekenden aan de slag!
Was het maar waar. Mijn tuin is 1 grote zandbak en staat vol met bouwmaterialen
Everything you want is on the other side of fear.
Ik ben niet onhandelbaar, ik ben gewoon een grote uitdaging.
  dinsdag 3 november 2009 @ 18:21:37 #220
52575 Schranseman
Heeft altijd honger
pi_74357811
quote:
Op dinsdag 3 november 2009 10:50 schreef sanger het volgende:

[..]

Was het maar waar. Mijn tuin is 1 grote zandbak en staat vol met bouwmaterialen
Tot zover lees ik alleen maar mogelijkheden. Je straat blijft lekker schoon en het vet lekt wel het zand in!
Schranseman heeft honger en vertelt erover op http://www.brambbq.nl
pi_74358168
quote:
Op dinsdag 3 november 2009 18:21 schreef Schranseman het volgende:

[..]

Tot zover lees ik alleen maar mogelijkheden. Je straat blijft lekker schoon en het vet lekt wel het zand in!
en genoeg stenen om te steengrillen
  zondag 8 november 2009 @ 07:01:00 #222
58874 macferret
http://spiffsbbq.nl
pi_74499990
Dit leek me erg lekker en erg leuk om te maken. baba ganooj, aubergine met knoflook ingestoken, direct op de kolen, pellen, pureren wat andere dingetjes erbij, en met wat naanbrood dippen.









Ik vond het niet te happen..... maar het bezoek (mischien wel iets te beleeft?) vond het wel lekker. ik vond de rooksmaak echt niet lekker, te indringend en veel te sterk, leek wel alsof er een vuilniszak in de fik had gestaan.... mischien door de briketten? geen idee. maar wel heel leuk om te maken!

voor de kalbi kui, had ik een paar biefstukjes genomen, in repen gesneden en in de marinade.















Dit was echt te gek! heel lekker van smaak, maar ook de manier van eten, alles samenpakken en happen maar, het geeft wel wat rotzooi, dus servetten bij de hand houden! maar dit gaan we zeker vaker maken, het enige wat ik niet had was de saus, dus op tafel staan 1 bakje Hela (groene lepel) en 1 bakje hela pittig (rode lepel!) maar de dipsaus, de marinade en de salade waren echt super!
Voorbereiding is iets meer werk, maar het grillen is zo gedaan, en het is echt de moeite waard!

als toetje
ananas, gedoopt in kokosmelk, en even door een mengsel van suiker en kaneel. was ook erg lekker! doen we ook vaker.



alle drie de recepten van de primal grill seizoen 2 van stvenn raichlen
pi_74500001
quote:
Op dinsdag 14 juli 2009 09:49 schreef kL0j00h het volgende:
Niet echt reclame voor Oldbies Automatisering BV twee keer een topic aanmaken met verschillende naam. Beetje huisvrouw gesurf.
Jusqu'ici tout va bien...
  zondag 8 november 2009 @ 14:03:09 #224
52575 Schranseman
Heeft altijd honger
pi_74505604
Ziet er lekker uit!
Schranseman heeft honger en vertelt erover op http://www.brambbq.nl
pi_74511400
Gisteren met mijn zusje + aanhang 5 strengen spareribs erop gegooid.
Ik was er al sinds vrijdagavond mee bezig,

Her was een succes, volgende maand een december bbq
  zondag 8 november 2009 @ 19:38:45 #226
58874 macferret
http://spiffsbbq.nl
pi_74527918
Als ik dit allemaal lees krijg ik weer zin om mijn Weber uit de schuur te halen
"When I get sad, I stop being sad and be awesome instead. True story."
  maandag 9 november 2009 @ 06:10:43 #228
58874 macferret
http://spiffsbbq.nl
pi_74531249
Bourbon brined pork chops
kon het vanavond niet laten!
Varkensfilet in dikke plakken gesneden, in de brine en op de Q







  maandag 9 november 2009 @ 08:34:07 #229
52575 Schranseman
Heeft altijd honger
pi_74531804
Nice!
Schranseman heeft honger en vertelt erover op http://www.brambbq.nl
  donderdag 12 november 2009 @ 18:17:27 #230
52575 Schranseman
Heeft altijd honger
pi_74642095
Volgende week naar de Weber cursus in Joure. Ik ben benieuwd.
Schranseman heeft honger en vertelt erover op http://www.brambbq.nl
  vrijdag 13 november 2009 @ 06:22:04 #231
58874 macferret
http://spiffsbbq.nl
pi_74655895
Nog 1 dan! afgelopen weekend. Fatty en MOINKS!
















  zaterdag 12 december 2009 @ 06:54:56 #232
58874 macferret
http://spiffsbbq.nl
pi_75542631
wordt er niet meer gebarbecued?
pi_75543727
quote:
Op zaterdag 12 december 2009 06:54 schreef macferret het volgende:
wordt er niet meer gebarbecued?
Vanmiddag dancing chickens
pi_75547094
Vandaag maar eens een poging wagen om een Bacon explosion te maken.
Wat is trouwens het verschil tussen een Fatty en een Bacon Explosion?
Zaterdag 17 juli 15:05
KoosVogels: "Ik trek me erop af, nou goed? Domme spleetoog."
Af gaan op uiterlijk en een user-icon....
Faal van de eeuw.
  zaterdag 12 december 2009 @ 20:22:50 #235
58874 macferret
http://spiffsbbq.nl
pi_75558541
fatty heeft geen bacon aan de buitenkant, baconexplosion is zowiezo gevuld met stukjes gebakken bacon en er zit een baconweave omheen, een gevlochten matje van bacon.
http://www.bbqaddicts.com/blog/recipes/bacon-explosion/

Deze had ik van de week gemaakt



  zaterdag 12 december 2009 @ 21:17:31 #236
128548 pavv
The computer says NO
pi_75560260
Tuurlijk wordt er nog ge-BBQ'd

Gisteravond nog wat home made burgers op de Weber klaargemaakt, gvolgd door wat italian style lamskoteletten en als toetje een gerookte ribeye


Alleen geen pics, so it didn't happen
  maandag 14 december 2009 @ 10:41:01 #237
52575 Schranseman
Heeft altijd honger
pi_75605894
Laatst ook wat fatty's gemaakt. Vond ze eerlijk gezegd niet erg bijzonder. Rollade vind ik lekkerder.
Schranseman heeft honger en vertelt erover op http://www.brambbq.nl
pi_75614760
Afgelopen weekend mijn eerste bacon explosion gemaakt.
Halverwege begon 'ie een beetje "uit te klappen" vanwege de het betrekkelijk korte bacon.

Aan de experts: hoelang zijn jullie bacon-stroken gemiddeld?
En waar zou ik dat hier (regio Den Haag/Westland) kunnen halen.
Bij de plus-markt was het kort. Bij de slager al wat langer (~20 cm) ...en ook duurder. ¤ 1,99 voor 3 lappen

Ondanks dat 'ie een beetje open stond was hij best te doen.
De volgende stap is ook om meer te doen met het tussentijds insmeren met iets lekker.

Naast bacon explosion ook een stuk beenham in mosterd/whiskey indirect gegrilled.
De beenham was ook m'n eerste en kwam uit de Plus-markt. Hij beviel zeeeeer goed.
Tussentijds de buitenkant een beejte ingesmeerd met warme honing.
Was lekker gaar van binnen, goed sappig en de geur en smaak was echt perfect.
De beenham was van alle uitprobeersels dan ook het beste resultaat wat ik tot nu heb gehad.

Aan de experts: denken jullie dat het "moppen" met honing een goede zet is?
Ik heb geen ervaring hoe BBQ-sauzen eigenlijk uitwerken in het vlees, als dat uberhaupt al gebeurt.

Moet maar eens een foto-toestel kopen als ik het hier zo zie

[ Bericht 6% gewijzigd door huhggh op 14-12-2009 15:32:48 ]
Zaterdag 17 juli 15:05
KoosVogels: "Ik trek me erop af, nou goed? Domme spleetoog."
Af gaan op uiterlijk en een user-icon....
Faal van de eeuw.
  maandag 14 december 2009 @ 17:28:46 #239
52575 Schranseman
Heeft altijd honger
pi_75619065
Als je te korte bacon hebt kan je ze ook vlechten tot een matje en dat om je bacon explosie vouwen. Door het rijgen van de bacon maak je het steviger en zorg je er gelijk voor dat je explosie niet uit elkaar valt!

Moppen is lekker, maar ik doe het niet teveel. Het gaat voornamelijk aan de buitenkant zitten. Als je langere sessies doet kan je ook een zuur sap gebruiken om het vlees sappiger te maken. De meeste BBQers gebuiken appelsap, maar de ook ananassap ook jus de orange gaat prima. Appelsap zit niet zoveel smaak aan dus heeft vaak de voorkeur. Ik gebruik meestal een combinatie van appelsap (zuur), honing (gaat het mooi van glanzen) en rum (is gewoon lekker). Ik heb er ook wel eens de BBQ rub doorheen gedaan, maar daar gaat je plantenspuit van verstopt zitten.
Schranseman heeft honger en vertelt erover op http://www.brambbq.nl
  maandag 14 december 2009 @ 17:29:40 #240
52575 Schranseman
Heeft altijd honger
pi_75619102
O en als je BBQ saus maakt, maak het dan 2 weken eerder dan je het wil gebruiken. De smaak is dan behoorlijk anders en stukken beter!
Schranseman heeft honger en vertelt erover op http://www.brambbq.nl
pi_75632701
quote:
Op maandag 14 december 2009 17:29 schreef Schranseman het volgende:
O en als je BBQ saus maakt, maak het dan 2 weken eerder dan je het wil gebruiken. De smaak is dan behoorlijk anders en stukken beter!
Heb je ook een goede tip, of recept, om een beginner op weg te helpen?
De kant-en-klare supermarkt beenham van gisteren was van een honing-whiskey combinatie.
Je had ook een Amerikaanse beenhem, maar wat daar anders aan is weet ik helaas niet.
Ik denk dat ik maar eens zo'n soortgelijke (honing/whiskey/mosterd?) marinade moet gaan maken.
Zaterdag 17 juli 15:05
KoosVogels: "Ik trek me erop af, nou goed? Domme spleetoog."
Af gaan op uiterlijk en een user-icon....
Faal van de eeuw.
  maandag 14 december 2009 @ 22:44:18 #242
52575 Schranseman
Heeft altijd honger
pi_75632802
Deze is lekkerder na een aantal dagen. Ook erg lekker op een beenham.
Schranseman heeft honger en vertelt erover op http://www.brambbq.nl
  dinsdag 15 december 2009 @ 19:11:58 #243
58874 macferret
http://spiffsbbq.nl
pi_75660992
yep, de saus die schransemans vermeld is echt geweldig, heerlijk bij beenham!
mocht je met kerst niet weten wat te vragen:

Dit is echt zo'n geweldig boek, tot nu toe denk ik de helft van de recepten al eens gemaakt, en tot nu toe nog steeds niet teleurgesteld!
  dinsdag 15 december 2009 @ 19:14:33 #244
58874 macferret
http://spiffsbbq.nl
pi_75661089
Deze komt er ook uit, en heb ze van het weekend weer gemaakt.
pecan crushed tenderloin pinwheels with carolina mustard sauce



stukje opgerolde varkenshaas,gevuld met bacon en in de gemalen pecannootjes gerolt, dit is echt te gek!
pi_75679408
zaterdag ga ik voor het eerst beercan chickens maken
twijfel alleen nog of ik een droge rub (zout/peper/paprika/suiker) of een marinade (soya/honing/five spices?) zal gebruiken.
of misschien wel beide: 2 kippen dus 1 met rub en 1 met marinade

zullen 2 kippen genoeg zijn voor 6 personen? weet niet of 3 kippen zal passen in mijn 57 weber gold

tips zijn welkom
(╯°□°)╯︵ ┻━┻ ლ(ಠ益ಠლ) ٩͡๏̯͡๏۶ ಠ_ಠ ᕕ( ᐛ )ᕗ
  woensdag 16 december 2009 @ 13:27:51 #246
52575 Schranseman
Heeft altijd honger
pi_75685595
Als je alleen 2 kippen eet met 6 personen lijkt me dat een beetje schraal. Je kan na de kippen nog wat vleugeltjes grillen. Die zijn snel klaar en altijd lekker!
Schranseman heeft honger en vertelt erover op http://www.brambbq.nl
pi_75685776
ik denk dat ik er ook wel wat frietjes en salade bij zal doen en dan maar de 2 grootst mogelijke kippen uitzoek bij de poelier 3 kippen gaat denk ik niet passen onder de deksel....
(╯°□°)╯︵ ┻━┻ ლ(ಠ益ಠლ) ٩͡๏̯͡๏۶ ಠ_ಠ ᕕ( ᐛ )ᕗ
  woensdag 16 december 2009 @ 22:13:36 #248
58874 macferret
http://spiffsbbq.nl
pi_75707607
de kippen passen alleen niet op je grilrooster, dus je moet ze op het kolenrooster zetten, en dan indirect, dus kolen aan beide zijkanten en kippen in het midden. je kan bv een dry rub nemen, en dan proberen wat kruidenboter onder de huid te smeren.
pi_75767842
quote:
Op maandag 14 december 2009 22:44 schreef Schranseman het volgende:
Deze is lekkerder na een aantal dagen. Ook erg lekker op een beenham.
Is die worcesthershire-saus heel belangrijk?
Want ik zie namelijk dat mijn lokale supermarkt dit niet heeft.
Ook ken ik die hele saus niet, behalve dan dat het wel eens in BBQ-saus recepten voorkomt, maar verder ook niet.
Zaterdag 17 juli 15:05
KoosVogels: "Ik trek me erop af, nou goed? Domme spleetoog."
Af gaan op uiterlijk en een user-icon....
Faal van de eeuw.
pi_75769218
Oja: wie weet waar ik nog BBQ-briketten kan krijgen in de Haagse/Westlandse regio?
Bij de Hornbach en de Praxis hebben ze niks meer, ben ik zojuist achter gekomen.
Hooguit wil ik nog wel naar de rest van Zuid-Holland afrijden, maar daarbuiten niet voor alleen briketten.
Zaterdag 17 juli 15:05
KoosVogels: "Ik trek me erop af, nou goed? Domme spleetoog."
Af gaan op uiterlijk en een user-icon....
Faal van de eeuw.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')