Tot mijn verbazing is er nog geen barbecuetopic!
(als 'ie er wel is, mag dit topic wel gemerged worden)Ik ga morgen barbecuen en heb het vlees al in de marinade gezet:
kipspies 1:Blokjes kip met paprikapoeder bestrooien en dan in de chilisaus marineren. Kip aan spies rijgen en op de barbecue.
kipspies 2:Blokjes kip bestrooien met tandoori massala kruiden van de toko. Kip aan spies rijgen en op de barbecue.
hamburger:Half-om-halfgehakt, ketchup, gesnipperd uitje, peterselie, peper en zout mengen, ballen maken, platslaan en op de barbecue.
varkenshaassate:Marinade maken van ketjap, gembersiroop, azijn, gemberpoeder. varkenshaas blokjes erin marineren. varkenshaas aan spies rijgen en op de barbecue ermee. Voorerbij satesaus maken van melk, gembersiroop, pindakaas, gefruit uitje + knoflook, limoensap en sambal.
gehaktrolletjes:Half-om-halfgehakt, peterselie, gemalen korianderzaad, gemalen komijnzaad (veel!), geraspt uitje, knoflook peper en zout mengen, rolletjes van maken, bestrooien met paprikapoeder, elk rolletje aan een satestokje rijgen en op de barbecue leggen. Serveren met een sausje van creme fraiche en munt.
rosbief:Rosbief in dunne plakken snijden met peper en zout bestrooien en kort op de barbecue.
Erbij stokbrood met zelfgemaakte kruidenboter, salade van komkommer, tomaat, feta en olijven en botersla met kerstomaatjes, ei en dressing van olie, azijn en mosterd.
Wie barbecued er nog meer en wat gooi je erop?Oude topics met recepten:
BarbecueHet grote barbecue topic [CENTRAAL] BBQ 2007BBQ seizoen 2008