abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_69329411
Tot mijn verbazing is er nog geen barbecuetopic! (als 'ie er wel is, mag dit topic wel gemerged worden)

Ik ga morgen barbecuen en heb het vlees al in de marinade gezet:

kipspies 1:
Blokjes kip met paprikapoeder bestrooien en dan in de chilisaus marineren. Kip aan spies rijgen en op de barbecue.

kipspies 2:
Blokjes kip bestrooien met tandoori massala kruiden van de toko. Kip aan spies rijgen en op de barbecue.

hamburger:
Half-om-halfgehakt, ketchup, gesnipperd uitje, peterselie, peper en zout mengen, ballen maken, platslaan en op de barbecue.

varkenshaassate:
Marinade maken van ketjap, gembersiroop, azijn, gemberpoeder. varkenshaas blokjes erin marineren. varkenshaas aan spies rijgen en op de barbecue ermee. Voorerbij satesaus maken van melk, gembersiroop, pindakaas, gefruit uitje + knoflook, limoensap en sambal.

gehaktrolletjes:
Half-om-halfgehakt, peterselie, gemalen korianderzaad, gemalen komijnzaad (veel!), geraspt uitje, knoflook peper en zout mengen, rolletjes van maken, bestrooien met paprikapoeder, elk rolletje aan een satestokje rijgen en op de barbecue leggen. Serveren met een sausje van creme fraiche en munt.

rosbief:
Rosbief in dunne plakken snijden met peper en zout bestrooien en kort op de barbecue.

Erbij stokbrood met zelfgemaakte kruidenboter, salade van komkommer, tomaat, feta en olijven en botersla met kerstomaatjes, ei en dressing van olie, azijn en mosterd.


Wie barbecued er nog meer en wat gooi je erop?

Oude topics met recepten:
Barbecue
Het grote barbecue topic
[CENTRAAL] BBQ 2007
BBQ seizoen 2008
pi_69329542
tvp.

Ik ben trouwens van de hompen vlees op de bbq. biefstukken van 1,5 kilo in zijn geheel erop, en als je hem dan aan stukken snijdt en verdeeld is ie nog zoooooo mals en sappig..
  zaterdag 23 mei 2009 @ 18:57:06 #3
111171 Richie_Rich
Rich Industries©
pi_69330564
quote:
Op zaterdag 23 mei 2009 18:22 schreef Snuitebolletje het volgende:
tvp.

Ik ben trouwens van de hompen vlees op de bbq. biefstukken van 1,5 kilo in zijn geheel erop, en als je hem dan aan stukken snijdt en verdeeld is ie nog zoooooo mals en sappig..
Eens, van die schrale mini stukjes vlees die ik altijd zie liggen als "BBQ-Schotel" word ik altijd zo triest
pi_69330758
Swiet moffo surinaamse marinade gebruiken bij het marineren van je spareribs en dan op de bbq
  zaterdag 23 mei 2009 @ 19:14:39 #5
176939 porsche1
- Meneer in de jurrek.
pi_69331077
Wij wouden debet gaan bbq'en, maar het ging heel hard regenen.
Op maandag 20 januari 2014 14:20 schreef BozeHaas het volgende:
Ik ken porsche1 alleen als een doorwinterde Braddie-basher eigenlijks.
  zondag 24 mei 2009 @ 12:07:48 #6
50936 The_Hives
Is nu tripple oom Hives O+ !!!
pi_69346836
normaal haal ik het vlees bij de slager, maar misschien ahv dit topic ook maar eens zelf het vlees klaarmaken
AFC AJAX Kampioen 2012-2013
Fok! Federatie
1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013
  zondag 24 mei 2009 @ 12:08:18 #7
67379 Mirjam
ermahgerd
pi_69346850
over 2 weken hebben we eindelijk een tuin, kunnen we ook gaan bbq'en
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  maandag 25 mei 2009 @ 11:10:19 #8
107407 maok
Lizdekd (v)
pi_69376360
Afgelopen zaterdag had ik een bbq bij mijn ouders, wat een afknapper. Alles was varkensvlees, zelfs om de kipspiesjes zat spek. Nou vind ik een speklapje nog wel lekker maar ik vind andere vleessoorten over het algemeen lekkerder (en gezonder). Verder een kant en klare hulsarensalade, stokbrood en een karig bakje komkommer schijfjes. Weinig orgineel dus helaas, als ik dat had geweten had ik zelf een lekkere salade mee genomen en iets van lamsboutjes of vis oid.
Niet storen, ik ben al gestoord genoeg!
pi_69377455
Had je beter bij ons kunnen komen barbecuen. Alles was heerlijk. Alleen aan de rosbief zijn we niet meer toegekomen, dus vnavond nog maar een keer barbecuen. Kunnen we direct de door de extra visite meeebrachte frikandellen en hamburgers opmaken.
  maandag 25 mei 2009 @ 11:49:46 #10
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_69377537
de echte bbq-er kan niet zonder deze site. uren kijkplezier. tevens een van de mooiste manieren van reclame maken (in dit geval voor weber)

http://www.barbecueweb.com/
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
pi_69379326
Ik gooi er toch altijd ook een visje op hoor. Gisteren nog gewoon een zalmmoot, niks speciaals mee gedaan verder. Was toch erg lekker.
pi_69381143
Gisteren ge-BBQ'd, voor het eerst dit seizoen. Vrij simpel: veel groente (courgette, aubergine, paprika, tomaat), steaks met een lekker honing/dark-soyglazuur, en een paar aardappels. Salade erbij, hummus, dipsausje en vino
  maandag 25 mei 2009 @ 14:07:15 #13
70514 littledrummergirl
voor uw vrijmibo
pi_69381409
heb al 3 keer gebarbecued dit jaar twee keer gewoon en een keer veganistisch dat laatste was niet zo'n succes, de veganist die voor het eten zorgde was niet zo creatief en kwam niet echt veel verder dan spiejes met groenten en vega worsten zonder ei Ik denk dat je best lekker veganistisch zou kunnen barbequen maar dit was het niet echt zeg maar.

doe mij maar een lekker spareribje of een goede worst
In A World Of Emoticons, I'm Colon Capital D
Everybody needs a bosom for a pillow!
  maandag 25 mei 2009 @ 14:10:07 #14
79166 Qwea
#teampindakaas #viesdik
pi_69381500
quote:
Op zaterdag 23 mei 2009 18:57 schreef Richie_Rich het volgende:

[..]

Eens, van die schrale mini stukjes vlees die ik altijd zie liggen als "BBQ-Schotel" word ik altijd zo triest
eens!
-||||-----||||- Iron and me, we're meant to be -||||-----||||-
  maandag 25 mei 2009 @ 14:11:20 #15
70514 littledrummergirl
voor uw vrijmibo
pi_69381538
quote:
Op maandag 25 mei 2009 14:10 schreef Qwea het volgende:

[..]

eens!
net als gourmetschotels.. met stukjes varkensshoarma en mini slavinkjes
In A World Of Emoticons, I'm Colon Capital D
Everybody needs a bosom for a pillow!
pi_69381601
Volgens mij al 4 of 5 keer gebbq'd dit jaar. De merguez worstjes uit de Elzas waren het lekkerst.
  maandag 25 mei 2009 @ 14:13:50 #17
79166 Qwea
#teampindakaas #viesdik
pi_69381648
quote:
Op maandag 25 mei 2009 14:11 schreef littledrummergirl het volgende:

[..]

net als gourmetschotels.. met stukjes varkensshoarma en mini slavinkjes
precies. En dan moet je zo keilang wachten, en dan ist klaar, en dan 1 hap en dan ist op

Ik wil dikke vette grote duitse braadworsten, grote biefstukken, e.d !!!!!!!
-||||-----||||- Iron and me, we're meant to be -||||-----||||-
pi_69381761
quote:
Op maandag 25 mei 2009 14:11 schreef littledrummergirl het volgende:

[..]

net als gourmetschotels.. met stukjes varkensshoarma en mini slavinkjes
Anders past het toch niet op die iniminie grilplaat, pop

Ik doe overigens ook niet aan BBQ-schotels; veel te leuk om het allemaal zelf klaar te maken Maar van die enorme vleesfestijnen, daar ben ik ook echt geen fan van
  maandag 25 mei 2009 @ 14:21:43 #19
70514 littledrummergirl
voor uw vrijmibo
pi_69381885
quote:
Op maandag 25 mei 2009 14:17 schreef ColdFeet het volgende:

[..]

Anders past het toch niet op die iniminie grilplaat, pop
snap ik lieverd

maar ik bedoelde meer dat het van dat vreselijke budgetspul is.. je gaat toch geen shoarma gourmetten, per 3 reepjes tegelijk?

gourmetten ok, maar dan wel gaarne met lekker vlees
In A World Of Emoticons, I'm Colon Capital D
Everybody needs a bosom for a pillow!
pi_69382119
Ik heb weleens uber-lekker gegourmet met allemaal spul van de goeie visboer Tonijnsteaks enzo

Shoarma eet ik sowieso niet
  maandag 25 mei 2009 @ 14:58:16 #21
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_69382897
quote:
Op maandag 25 mei 2009 14:12 schreef NutKees het volgende:
Volgens mij al 4 of 5 keer gebbq'd dit jaar. De merguez worstjes uit de Elzas waren het lekkerst.
je kunt bij de turk ook redelijke merguezworstjes kopen. maar misschien deed je dat al.
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
  maandag 25 mei 2009 @ 15:05:13 #22
122997 zquing
Drama Junk
pi_69383153
Niks lekker dan een goed stuk picanha, zout eroverheen en dan in reepjes snijden
"Those unforgettable days, for them I live"
pi_69390492
quote:
Op maandag 25 mei 2009 14:58 schreef zoalshetis het volgende:

[..]

je kunt bij de turk ook redelijke merguezworstjes kopen. maar misschien deed je dat al.
Nee, dat deed ik dus nog niet. Bedankt voor de tip. Toevallig zijn we dit jaar een paar daagjes naar de Elzas geweest, vandaar. Ben ze ook nog niet tegengekomen hier in Nederland (van behoorlijke kwaliteit, zonder een berg zetmeel) dus ik zal a.s. zaterdag de turk hier eens binnenlopen.
  maandag 25 mei 2009 @ 19:29:20 #24
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_69392083
quote:
Op maandag 25 mei 2009 18:41 schreef NutKees het volgende:

[..]

Nee, dat deed ik dus nog niet. Bedankt voor de tip. Toevallig zijn we dit jaar een paar daagjes naar de Elzas geweest, vandaar. Ben ze ook nog niet tegengekomen hier in Nederland (van behoorlijke kwaliteit, zonder een berg zetmeel) dus ik zal a.s. zaterdag de turk hier eens binnenlopen.
is dan wel van lamsvlees gemaakt meestal. maar dat mag de pret niet drukken. ze zijn helaas iets minder scherp gekruid dan die uit frankrijk. maar ze smaken prima en zetmeelloos.
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
pi_69393615
De bbq zelf is trouwens net zo belangrijk als het vlees Vorige week wel de fout gemaakt om een voorgegaarde kippenpoot te kopen

abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')