abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  dinsdag 11 augustus 2009 @ 11:52:19 #151
52216 pdiscs
Spruitjes zijn vies!
pi_71785251
@Xlarge (en natuurlijk ook anderen). Ik heb laatst ook beercan chicken gemaakt. Was super lekker. Ik gebruikte (bij gebrek aan een krachtiger bier als Palm of zo) een blikje Bavaria. Alleen had ik het blikje vol gelaten, zal de volgende keer het blikje ook half vol laten. De tips om knoflook e.d. toe te voegen neem ik me ook ter harte.

Ben zeer geïnteresseerd in je marinade's. Kun je de recepten van je marinade's posten?
  dinsdag 11 augustus 2009 @ 12:40:31 #152
52575 Schranseman
Heeft altijd honger
pi_71786624
Ik gebruik voor de bierkip meestal een droge kruidenmix (rub), maar je kan ook zeker een marinade gebruiken. Ik heb wat marinades op m'n site staan, hier en wat kruidemixen, die staan hier. Pekelen kan natuurlijk ook, dat is bijna hetzelfde als marineren, maar dan met zout.

Als je marineert is een ziploc zak wel handig. Die kan je bij de marskramer halen. Die van 3 liter is ideaal!
Schranseman heeft honger en vertelt erover op http://www.brambbq.nl
  dinsdag 11 augustus 2009 @ 13:24:19 #153
52216 pdiscs
Spruitjes zijn vies!
pi_71787767
Thanks! Ik heb de vorige keer een rub gebruikt, dat is erg goed bevallen. Maar ik wil uiteraard steeds iets nieuws proberen.
  dinsdag 11 augustus 2009 @ 14:51:51 #154
52575 Schranseman
Heeft altijd honger
pi_71790274
Pekelen, of brine in het engels, is ook erg lekker en makkelijk. Is ook handig als je nieuwe dingen wil proberen. Een pekel is nogal vergevingsgezind.. Het kan bijna niet fout gaan...

Rubs lijken erg op elkaar. Er bestaat wel ergens een soort standaard regel voor de maten, verhoudingen en ingrediënten. Zal hem eens opzoeken.
Schranseman heeft honger en vertelt erover op http://www.brambbq.nl
  zondag 16 augustus 2009 @ 10:04:11 #155
52575 Schranseman
Heeft altijd honger
pi_71915111
Gisteren pulled pork gemaakt. Lekker!





Heeft 10 en een half uur op de BBQ gelegen. Hier het recept.
PS.
Dat zwarte is niet verbrand, maar dat is de bark, of zoals de Amerikanen zeggen de Mr. Brown.
Schranseman heeft honger en vertelt erover op http://www.brambbq.nl
  zondag 16 augustus 2009 @ 18:48:04 #156
58874 macferret
http://spiffsbbq.nl
pi_71928699
quote:
Op zondag 16 augustus 2009 18:48 schreef macferret het volgende:
ziet er heerlijk uit!
Vind ik niet, maar als het maar lekker is
  zondag 16 augustus 2009 @ 20:23:59 #158
58874 macferret
http://spiffsbbq.nl
pi_71930529
als je dit stuk vlees uitmekaar trekt (pulled) dan krijg je dit, en geloof me, dat is zalig!

pi_71931167
  zondag 16 augustus 2009 @ 21:01:55 #160
52575 Schranseman
Heeft altijd honger
pi_71931536
ziet er weer erg lekker uit. Welk sausje?
Schranseman heeft honger en vertelt erover op http://www.brambbq.nl
pi_71931859
Ik hou het wel gewoon bij hamburgers en saté

Had de vlammen er weer uitslaan
  zondag 16 augustus 2009 @ 21:18:12 #162
128548 pavv
The computer says NO
pi_71932047
hmmmmm pulled pork....

zou het graag eens zelf maken maar ik heb hier nog geen smoker staan in mijn binnenstadstuintje.

Wel een fijne Werber waar ik vanavond heerlijk een groot stuk zalmfilet op heb gerookt....hmmmmmm

(...but..no pics.. so it didn't happen)
  zondag 16 augustus 2009 @ 21:30:33 #163
52216 pdiscs
Spruitjes zijn vies!
pi_71932465
quote:
Op dinsdag 11 augustus 2009 12:40 schreef Schranseman het volgende:
Ik gebruik voor de bierkip meestal een droge kruidenmix (rub), maar je kan ook zeker een marinade gebruiken. Ik heb wat marinades op m'n site staan, hier en wat kruidemixen, die staan hier. Pekelen kan natuurlijk ook, dat is bijna hetzelfde als marineren, maar dan met zout.

Als je marineert is een ziploc zak wel handig. Die kan je bij de marskramer halen. Die van 3 liter is ideaal!
Superbedankt. Ik had één kip gemaakt met een standaard rub, de andere met jouw citroen/honing marinade. Dat was lekker! Een echte aanrader!
  maandag 17 augustus 2009 @ 06:48:17 #164
58874 macferret
http://spiffsbbq.nl
pi_71940963
@pavv, schransemans heeft hem ook op zijn weber ketel gemaakt, is goed te doen, het duurt alleen een tijdje, gemid tussen de 10 en 16 uur!

@schransemans, op de foto zit er nog geen saus op, ik head hem met een injectie behandeld, later is er natuurlijk de carolina mosterdsaus opgegaan.
  maandag 17 augustus 2009 @ 08:48:36 #165
52575 Schranseman
Heeft altijd honger
pi_71941539
Ha de carolina mustard suace ging er bij mij ook op! die is echt veel te lekker.... GA vandaag vacumeerapparaat halen bij de aldi. Hoeft de pp de vriezer niet in.
Schranseman heeft honger en vertelt erover op http://www.brambbq.nl
  maandag 17 augustus 2009 @ 10:56:15 #166
58874 macferret
http://spiffsbbq.nl
pi_71943780
ik heb net 3 ziplocks met elk 250 gr PP en een beetje cola in de vriezer gelegd. ben benieuwd!
had jij hem ook ge injecteerd? verbaasde me echt hoe sappig het was, sap spoot eruit, als je erin prikte.
  maandag 17 augustus 2009 @ 13:52:45 #167
52575 Schranseman
Heeft altijd honger
pi_71948972
Ik had ze niet geinjecteerd. Gewoon basic. Heb nu wel 2 zakjes ingevroren, maar vacumeren lijkt me handiger.
Schranseman heeft honger en vertelt erover op http://www.brambbq.nl
  donderdag 20 augustus 2009 @ 06:23:19 #168
58874 macferret
http://spiffsbbq.nl
pi_72032881
Ziet er sjeik uit, maar lijkt me moeilijk eten zo?

Gisteren ook toevallig ananas op de BBQ, eerst even gemarineerd in amaretto en basterdsuiker.
Life is too short not to have fun
pi_72034473
Hier wat van gisteren. Kipspiezen, groentespiesjes en een zeebaars waar de visboer de staart al vanaf had geknipt voor ik in kon grijpen .

De paprika's zijn voor het Mexicaans wat ik vanavond ga maken voor de CUL wedstrijd.



Life is too short not to have fun
pi_72034619
Laatst beercan chicken gemaakt met witbier.
Ik vond het witbier achteraf niet geschikt omdat het een te overheersende smaak aan de kip geeft.
Volgende keer ga ik het eens met een bouillion proberen.
Kijken wat dat doet.
Hier een foto van mijn kippie.
2 uur op de bbq indirect.

Heerlijk krokant aan de buitenzijde en lekker mals en sappig vanbinnen.
Only when the last tree has died and the last river has been poisoned and the last fish has been caught will we realize we cannot eat money.
  donderdag 20 augustus 2009 @ 11:43:50 #172
52575 Schranseman
Heeft altijd honger
pi_72034926
Zeebaars ziet er goed (de rest ook trouwens). Aan de strepen te zien een visklem gebruikt? krijg jij dan je ketel wel dicht?
Schranseman heeft honger en vertelt erover op http://www.brambbq.nl
pi_72042303
quote:
Op donderdag 20 augustus 2009 11:43 schreef Schranseman het volgende:
Zeebaars ziet er goed (de rest ook trouwens). Aan de strepen te zien een visklem gebruikt? krijg jij dan je ketel wel dicht?
Strepen zijn niet van de visklem, heb hem zelf ingesneden zodat "marinade" er wat beter in zou trekken en het wat minder krom trekt. Heb het inderdaad niet indirect met deksel kunnen doen, dus heb vis eerst goed gegrild aan beide kanten en toen aan de rand van de kolen nog vijf minuten laten garen, werkte prima.
Life is too short not to have fun
  donderdag 20 augustus 2009 @ 21:04:44 #174
58874 macferret
http://spiffsbbq.nl
pi_72053918
hoezo moeilijk eten, lepeltje en leegscheppen dat ding. is gevuld met ijs en stukjes ananas.
@vaagsel, ziet er lekker uit allemaal, helaas ben ik geen visliefhebber, maar mooie foto;s en lekker kippetje!
  maandag 24 augustus 2009 @ 12:01:59 #175
65960 sanger
|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|
pi_72108507
Wat voor groenten doen jullie eigenlijk op de BBQ?
Everything you want is on the other side of fear.
Ik ben niet onhandelbaar, ik ben gewoon een grote uitdaging.
pi_72108554
quote:
Op maandag 24 augustus 2009 12:01 schreef sanger het volgende:
Wat voor groenten doen jullie eigenlijk op de BBQ?
Courgettes laten zich makkelijk grillen, zelf hou ik er echter niet echt van
pi_72108597
Voor vanavond heb ik een lekkere zalmforel voor op de bbq.
Ik ga vandaag alleen nog even visklem ,zoals boven, beschreven kopen
  maandag 24 augustus 2009 @ 12:16:58 #178
65960 sanger
|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|
pi_72108823
quote:
Op maandag 24 augustus 2009 12:04 schreef Xlarge het volgende:

[..]

Courgettes laten zich makkelijk grillen, zelf hou ik er echter niet echt van
Ik wel, maar mijn vrouw ook niet

Goede tip

Iemand misschien gerechten met gevulde paprika ofzo?
Everything you want is on the other side of fear.
Ik ben niet onhandelbaar, ik ben gewoon een grote uitdaging.
  maandag 24 augustus 2009 @ 12:17:47 #179
65960 sanger
|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|
pi_72108838
quote:
Op maandag 24 augustus 2009 12:06 schreef Xlarge het volgende:
Voor vanavond heb ik een lekkere zalmforel voor op de bbq.
Ik ga vandaag alleen nog even visklem ,zoals boven, beschreven kopen
Lekker

Ik ga straks vanuit werk langs de visboer, kijken wat voor lekkers ze nog hebben liggen.
Everything you want is on the other side of fear.
Ik ben niet onhandelbaar, ik ben gewoon een grote uitdaging.
  maandag 24 augustus 2009 @ 13:17:27 #180
52575 Schranseman
Heeft altijd honger
pi_72109998
quote:
Op maandag 24 augustus 2009 12:16 schreef sanger het volgende:

[..]

Iemand misschien gerechten met gevulde paprika ofzo?
Gevulde puntpaprika. lekker!
Schranseman heeft honger en vertelt erover op http://www.brambbq.nl
  maandag 24 augustus 2009 @ 13:33:26 #181
65960 sanger
|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|
pi_72110315
quote:
Op maandag 24 augustus 2009 13:17 schreef Schranseman het volgende:

[..]

Gevulde puntpaprika. lekker!


Zoiets zocht ik inderdaad
Everything you want is on the other side of fear.
Ik ben niet onhandelbaar, ik ben gewoon een grote uitdaging.
  vrijdag 28 augustus 2009 @ 10:27:46 #182
65960 sanger
|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|
pi_72223305
quote:
Op maandag 24 augustus 2009 13:17 schreef Schranseman het volgende:

[..]

Gevulde puntpaprika. lekker!
Inderdaad lekker
Everything you want is on the other side of fear.
Ik ben niet onhandelbaar, ik ben gewoon een grote uitdaging.
  vrijdag 28 augustus 2009 @ 11:02:37 #183
52575 Schranseman
Heeft altijd honger
pi_72224213
Mooi. heb je ook foto's?
Schranseman heeft honger en vertelt erover op http://www.brambbq.nl
  vrijdag 28 augustus 2009 @ 11:22:45 #184
65960 sanger
|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|
pi_72224710
quote:
Op vrijdag 28 augustus 2009 11:02 schreef Schranseman het volgende:
Mooi. heb je ook foto's?
Nee, dat weer net niet. Misschien wel leuk om een keer te maken inderdaad
Everything you want is on the other side of fear.
Ik ben niet onhandelbaar, ik ben gewoon een grote uitdaging.
  vrijdag 28 augustus 2009 @ 12:09:22 #185
52575 Schranseman
Heeft altijd honger
pi_72225937
Mensen gaan je wel raar aankijken als je steeds foto's maakt van je BBQ. Maar ach, het werkt wel. heb er nu een hele site vol mee staan.
Schranseman heeft honger en vertelt erover op http://www.brambbq.nl
  Moderator zaterdag 29 augustus 2009 @ 22:56:23 #186
45833 crew  Fogel
pi_72269242
quote:
Op donderdag 20 augustus 2009 06:23 schreef macferret het volgende:
Toetje!
[ afbeelding ]

[ afbeelding ]
Wat zit er op de ananas?
I'm surrounded by morons!
TRV plannen/geboekt 2026: Peru, België, Nederland, St. Maarten
TRV plannen/geboekt 2025:Zuid-Amerika, Nederland, Chicago, Washington, Nederland, Kroatië, Slovenië, Parijs/Brussel/Nijmegen/Kopenhagen, Griekenland, Nederland, Oslo
TRV 2024:Nederland, UK, Nederland, Denemarken, UK, Nederland, Noord-Noorwegen, Nederland, Atlanta
  zondag 30 augustus 2009 @ 06:59:22 #187
58874 macferret
http://spiffsbbq.nl
pi_72273924
merengue, eiwit, suiker opkloppen, voila schuimgebak! in de ananas zit ijs met de stukjes ananas





pi_72284727
quote:
Op maandag 24 augustus 2009 12:01 schreef sanger het volgende:
Wat voor groenten doen jullie eigenlijk op de BBQ?
-Paprika's, zoals al langs kwamen. Worden heerlijk zacht en zoet als je ze lang genoeg laat liggen.
-Mais natuurlijk! Met flink wat boter en zout, ik laat de kolven van te voren vaak wel een half uurtje in warm water staan.
-Gepofte knoflook of ui, in zilverfolie met wat olie tussen de kooltjes.
-Courgette, in plakken en gemarineerd in balsamico en peper&zout.
Work hard, play harder.
  zondag 30 augustus 2009 @ 17:55:21 #189
58874 macferret
http://spiffsbbq.nl
pi_72285985
een van onze vaste voorgerechten, gewone witte champignons, steeltje eruit, wat cheddar erin en op de Q indirect, erg lekker, uiteraard kan je wat kruiden toevoegen als je dat wilt.

hier liggen ze rechts achterin
pi_72286955
Mais is echt goed. Het beste zijn kolven waar het blad nog volledig omheen zit. Even het hooi eraf halen, half uurtje in water weken en dan 20 minuten op de BBQ.

Verder gaan hier vaak spiezen op de BBQ met courgette, ui, paprika, champignons. Groene asperges gaan er ook wel eens op.
Life is too short not to have fun
  zondag 30 augustus 2009 @ 20:28:02 #191
58874 macferret
http://spiffsbbq.nl
pi_72291216
ik wilde een beenhammetje maken, maar die hadden ze niet,dus dan maar een varkensfilet, geinjecteerd met whiskey en honing, en aan de buitenkant whiskey, honing en bruine suiker.





pi_72292306
Ziet er prima uit alleen zo'n filet smaakt toch niet zo goed als een echt stuk vlees als beenham.
  zondag 30 augustus 2009 @ 21:55:33 #193
58874 macferret
http://spiffsbbq.nl
pi_72293998
klopt, maar bij gebrek aan beter, was dit een leuke try out! volgende keer beenhammetje
pi_72295001
Hoelang en op welke temperatuur heeft dat varkensfilet op de BBQ gelegen?
Ik heb vandaag maar eens simpele hamburgers voor mij zelf gemaakt.
Gemaakt van varkensgehakt gemengt met kruiden en ketchup.
Eeerste gedelte OP de kolen, daarna ernaast, boveneen druipbak.

Kaiserbolletjes doormidden snijden met wat mosterd op de hamburgers.
Zaterdag 17 juli 15:05
KoosVogels: "Ik trek me erop af, nou goed? Domme spleetoog."
Af gaan op uiterlijk en een user-icon....
Faal van de eeuw.
  zondag 30 augustus 2009 @ 22:41:25 #195
58874 macferret
http://spiffsbbq.nl
pi_72295685
eh eigenlijk weet ik het niet meer, volgens mij een anderhalf a 2 uur, ik had er een thermometer inzitten dus vandaar.
hmmm hamburgers, heerlijk, ik gooi er ook altijd een beetje ketchup in, ui, zout peper, worchestshire saus, knoflook paprikapoeder en rundergehakt, echt te gek!
  dinsdag 1 september 2009 @ 19:01:00 #196
52575 Schranseman
Heeft altijd honger
pi_72349266
Ik ben blij. Heb een WSM gekocht:



Het is een oud model, dus dat betekent dat ik er zelf nog een thermometer op moet plaatsen, maar dat is geen probleem.
Schranseman heeft honger en vertelt erover op http://www.brambbq.nl
  dinsdag 1 september 2009 @ 21:34:10 #197
58874 macferret
http://spiffsbbq.nl
pi_72354450
Te gek gefeliciteerd! hie ga je veel plezier mee hebben.
  zondag 6 september 2009 @ 23:05:57 #198
58874 macferret
http://spiffsbbq.nl
pi_72505054
vandaag maar eens een echt beenhammetje gemaakt en een amerikaanse bbq salade.
recept hammetje van internet geplukt, kaneel, honing, basterdsuiker, citroensap.
gerookt met Jack Daniels pellets, erg smakelijk!


pi_72518962
Jammie die ziet er lekker uit.
Wat voor een temperatuur en hoe lang?
Only when the last tree has died and the last river has been poisoned and the last fish has been caught will we realize we cannot eat money.
pi_72522334
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')