Schiet hij die duiven gewoon van het dak af?quote:Op woensdag 5 augustus 2009 09:19 schreef covie het volgende:
Gisteren heeft mijn vriend een paar duiven geschoten en nu heb ik dus een aantal heerlijke duivenborstjes![]()
Zaterdag gaan we lekker BBQ'en met vrienden dus daar wil ik ze op gooien.
Normaal als je ze in de pan bakt gebruik ik alleen wat peper en zout. Zal dat voor de BBQ voldoende zijn of heeft iemand anders een andere suggestie?
nee hoor volgens mij mag dat niet eens.quote:Op woensdag 5 augustus 2009 11:39 schreef guapo het volgende:
[..]
Schiet hij die duiven gewoon van het dak af?
Een paar weken lijkt me wel heel lang, dan loopt het vanzelf alweer wegquote:Op woensdag 5 augustus 2009 12:36 schreef golfer het volgende:
Moet dat vlees dan niet eerst een paar weken besterven?
quote:Op woensdag 5 augustus 2009 13:10 schreef Jarno het volgende:
Dus dat zijn in principe dezelfde duiven die je in en rond winkelcentra ziet dwarrelen? Die hele vieze zeg maar? Met tumoren en bulten?
Hm.
Dan kan je ermee stoppen daarna. Je hebt blijkbaar al genoeg indruk als man op haar gemaakt met fikkie stoken en lappen vlees roosteren om haar zover te krijgen dat ze met je trouwen gaat.quote:Op woensdag 5 augustus 2009 16:16 schreef kL0j00h het volgende:
Vanavond gaat de bbq weer aan. Voor het laatst met mijn vriendin want vanaf vrijdag is ze mijn vrouw
Ik gebruik de Weber echt alleen met de deksel er op.... zorgt voor een betere warmteverdeling, voorkomt opvlammen van de briketten door brandend vet, de hitte is veel beter te controlerenquote:Op woensdag 5 augustus 2009 18:20 schreef junkiexp het volgende:
Voor de mensen met een Weber, als jullie direct bbq-en met het deksel eraf, regelen jullie dan nog wat met de luchtschuif in de bodem ?
Of heeft dat niet echt veel invloed zonder deksel ?
Ik ga zo de bbq ff aansteken.
Hoe weet jij zo zeker dat de onderste luchtschuif belangrijker is dan die in de deksel?quote:Op donderdag 6 augustus 2009 11:28 schreef pavv het volgende:
[..]
Ik gebruik de Weber echt alleen met de deksel er op.... zorgt voor een betere warmteverdeling, voorkomt opvlammen van de briketten door brandend vet, de hitte is veel beter te controleren
Ik denk dat de luchtschuif aan de onderzijde wel enige invloed heeft op de luchttoevoer/ luchtstroom( en dus de hitte) maar ik vermoed dat het nog knap lastig is om een constante temperatuur te realiseren. En uiteraard is de invloed van de onderste luchtschuif vel groter bij gebruik van de deksel.
een weber zonder deksel gebruiken is als rijden met je motorkap open![]()
Hickory hout heb ik nog nooit gebruikt.quote:Op donderdag 6 augustus 2009 13:27 schreef huhggh het volgende:
Is Hickory-hout, of hoe het ook in het Nederlands heet, echt van toegevoegde waarde?
Merk je echt als je hout toevoegd als je lang en indirect op lage temperatuur BBQ 't?
Dat Firespice spul van Weber zelf (enige merk waar ik ervaring mee heb) is serieus goed spul. Ze hebben Hickory en Mosquito geloof ik, en ik kan bijna geen BBQ meer zonder. Superlekker.quote:Op donderdag 6 augustus 2009 13:27 schreef huhggh het volgende:
Is Hickory-hout, of hoe het ook in het Nederlands heet, echt van toegevoegde waarde?
Merk je echt als je hout toevoegd als je lang en indirect op lage temperatuur BBQ 't?
Kan ik houtsnippers, van het juiste houtsoort, ook gewoon bij een een houthandel halen?quote:Op donderdag 6 augustus 2009 15:39 schreef Xlarge het volgende:
[..]
Hickory hout heb ik nog nooit gebruikt.
Wel houtsnippers gemaakt van Jack Daniels vaten, voor het indirect grillen.
En dat geeft een lekkere smaak aan het eten, ik vind het wel een toegevoegde waarde hebben.
Er zit toch wel een Intratuin of Praxis in de buurt?quote:Op donderdag 6 augustus 2009 16:26 schreef huhggh het volgende:
[..]
Kan ik houtsnippers, van het juiste houtsoort, ook gewoon bij een een houthandel halen?
....jezus, wat klinkt dit als een stomme vraag, maar ik weet het antwoord eerlijk gezegd niet![]()
Dat van Weber en Jack daniels-houtsnippers klinkt als: duur en exlucief, in de zin dat ik weer aardig wat kilometer in de auto moet gaan zitten om dat ergens te krijgen.
Voor m'n Weber-bovenrooster met scharnier moest ik vorige week ookal vanuit Den Haag naar Nuenen, Noord-Brabant, rijden.
Wij hebben in de buurt wel een Parxis, en daar hebben ze dus dat soort dingen?quote:Op donderdag 6 augustus 2009 16:30 schreef Jarno het volgende:
[..]
Er zit toch wel een Intratuin of Praxis in de buurt?. Zo'n zakje, tsja, het kost je 7 euro maar je hebt er maar een handje van nodig. Ik vind dat altijd van die rare besparingen. Om dan opeens met houthandels te gaan experimenteren enzo. Straks krijg je nog rommel binnen die je helemaal niet binnen wil krijgen.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |