abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  zaterdag 25 juli 2009 @ 10:37:35 #76
52216 pdiscs
Spruitjes zijn vies!
pi_71309337
Ik ben niet zo kapot van die ketchup varianten (ik heb er 2 gekocht).
pi_71309343
quote:
Op zaterdag 25 juli 2009 10:37 schreef pdiscs het volgende:
Ik ben niet zo kapot van die ketchup varianten (ik heb er 2 gekocht).
Dan maar een klein flesje normale ketchup straks kopen.
Zaterdag 17 juli 15:05
KoosVogels: "Ik trek me erop af, nou goed? Domme spleetoog."
Af gaan op uiterlijk en een user-icon....
Faal van de eeuw.
  zaterdag 25 juli 2009 @ 23:16:59 #78
52575 Schranseman
Heeft altijd honger
pi_71328116
De BBQ saus variant van Heinz is heerlijk, en ik ben zeker niet van de sauzen.
Schranseman heeft honger en vertelt erover op http://www.brambbq.nl
pi_71329146
Heb eindelijk de burgers gemaakt met ketchup en broodkruimels erin.
M'n maag ging over de zeik, maar dat kan ook komen omdat soms mijn oog groter is dan mijn maag...zogezegd.
Morgen 2e kans.
Eens kijken of ik dan weer hetzelfde effect krijg.
Zaterdag 17 juli 15:05
KoosVogels: "Ik trek me erop af, nou goed? Domme spleetoog."
Af gaan op uiterlijk en een user-icon....
Faal van de eeuw.
pi_71333574
yay nieuw topic!

woensdag en zondag wordt hier de zwarte kogel aangeslingerd.

Woensdag maak ik alleen sate, satesaus en spareribs, want de gasten nemen die dag ook allemaal lekkers mee.

Zondag moet wel all-in gemaakt worden voor 6 personen.... eens even denken... weer de spareribs en sates denk ik, nog iets met vis en hmmmmm teveel keus
Ja doei.
  zondag 26 juli 2009 @ 12:06:17 #81
52575 Schranseman
Heeft altijd honger
pi_71335457
quote:
Op zaterdag 25 juli 2009 23:46 schreef huhggh het volgende:
Heb eindelijk de burgers gemaakt met ketchup en broodkruimels erin.
M'n maag ging over de zeik, maar dat kan ook komen omdat soms mijn oog groter is dan mijn maag...zogezegd.
Morgen 2e kans.
Eens kijken of ik dan weer hetzelfde effect krijg.
Probeer eens een broodje te bakken voor hamburger. Is best makkelijk en erg lekker!
Schranseman heeft honger en vertelt erover op http://www.brambbq.nl
pi_71348989
Zo vandaag de Weber Q ook weer aangehad. mooi ding moet ik zeggen.

Wel vandaag een standaard BBQ:

Hamburgers met spek
Gamba's in knoflook
Italiaanse worstjes
Sate spies
Aardappels gevuld met kruidenboter
Varkenslapje


Heb vanmiddag nog wel een hoes besteld en nog een Weber Q bakplaat om zo ook bacon en andere dingen te kunnen bakken wat niet direct op de grill kan.
Bosch blauw liefhebber ;-) | GAS 35M | GBH 3-28 DFR | GSR 10,8 | GOP 300 SCE | GEX 125-1 AE | GHP 5-55 | GLM-40 | GMS 120 | GSS 160 | GST 160 | GHG 660 LCD | GCL 2-50 C | GAS 12V
pi_71353060
Wij hebben gewoon een kogelbarbecue van 25 euro, van de gamma ofzo

Later als ik groot ben, koop ik wel een 'echte', maar deze doet het overigens ook werkelijk waar prima
Ja doei.
pi_71354737
quote:
Op zondag 26 juli 2009 23:26 schreef motorbloempje het volgende:
Wij hebben gewoon een kogelbarbecue van 25 euro, van de gamma ofzo

Later als ik groot ben, koop ik wel een 'echte', maar deze doet het overigens ook werkelijk waar prima
Hier thuis zijn we ook met een simpele begonnen, maar dit is vast een koopje voor als ik straks op mezelf zit dan is de BBQ vast in orde luxe probleempje (A)


edit: kreeg net een mailtje dat TNT morgen de Weber Q220 bakplaat en lange hoes af komt geven nu alleen nog een 2e gasfles en het is redeljk compleet

[ Bericht 16% gewijzigd door Movinghead op 27-07-2009 12:23:10 ]
Bosch blauw liefhebber ;-) | GAS 35M | GBH 3-28 DFR | GSR 10,8 | GOP 300 SCE | GEX 125-1 AE | GHP 5-55 | GLM-40 | GMS 120 | GSS 160 | GST 160 | GHG 660 LCD | GCL 2-50 C | GAS 12V
  maandag 27 juli 2009 @ 17:21:50 #85
246107 Zeroku
An Air of Authority.
pi_71370451
Hmm, hier regent het al enkele dagen. Anders gebruiken wij de BBQ bijna dagelijks, buiten eten alles op tafel en dan het vlees rechts van de BBQ op je bord
Op zaterdag 28 april 2012 00:09 schreef Klinkerbotsing het volgende:
Lieve jongeman ben jij. :@
Op woensdag 8 juli 2020 18:58 schreef PoezeligDing het volgende:
:* My one and only, master, king , whatever. THE ZER! O+
pi_71370587
oh,en aan gasbbq's doe ik niet

briketten

Woensdag eten we sowieso:

Spareribs, voorgekookt in groentenbouillon en daarna gemarineerd met honing-ketjap-sambalmarinade
Kipspiezen met paprika en ui met een ketjap-sambalmarinade
Turks brood met Aioli en Tzaziki
Gepofte aardappelen met een kwark-yoghurt-spekjes-saus
Spicey Casablanka Couscous van Ainsley Harriot
Zelfgemaakte pindasaus

De gasten nemen verder ook nog dingen mee, dus het wordt een langzaam en lang avondje BBQ-en

Zondag eten we:

Spareribs, voorgekookt in groentenbouillon en daarna gemarineerd met honing-ketjap-sambalmarinade
Kipspiezen met paprika en ui met een ketjap-sambalmarinade
Hamburgers (hebben we nog liggen )
Spicey Chili Gamba-spiezen van Ainsley
Vers gebakken ciabatta met tzaziki, aioli en bruchetta-spullie

En als voorgerecht een gegrilde groenten met mozarella-torentje uit de Allerhande
Ja doei.
pi_71371220
quote:
Op maandag 27 juli 2009 17:26 schreef motorbloempje het volgende:
oh,en aan gasbbq's doe ik niet

briketten

Aan gamma BBQ's doe ik niet

Weber
Bosch blauw liefhebber ;-) | GAS 35M | GBH 3-28 DFR | GSR 10,8 | GOP 300 SCE | GEX 125-1 AE | GHP 5-55 | GLM-40 | GMS 120 | GSS 160 | GST 160 | GHG 660 LCD | GCL 2-50 C | GAS 12V
  maandag 27 juli 2009 @ 17:55:25 #88
246107 Zeroku
An Air of Authority.
pi_71371268
quote:
Op maandag 27 juli 2009 17:26 schreef motorbloempje het volgende:
oh,en aan gasbbq's doe ik niet

briketten

Woensdag eten we sowieso:

Spareribs, voorgekookt in groentenbouillon en daarna gemarineerd met honing-ketjap-sambalmarinade
Kipspiezen met paprika en ui met een ketjap-sambalmarinade
Turks brood met Aioli en Tzaziki
Gepofte aardappelen met een kwark-yoghurt-spekjes-saus
Spicey Casablanka Couscous van Ainsley Harriot
Zelfgemaakte pindasaus

De gasten nemen verder ook nog dingen mee, dus het wordt een langzaam en lang avondje BBQ-en

Zondag eten we:

Spareribs, voorgekookt in groentenbouillon en daarna gemarineerd met honing-ketjap-sambalmarinade
Kipspiezen met paprika en ui met een ketjap-sambalmarinade
Hamburgers (hebben we nog liggen )
Spicey Chili Gamba-spiezen van Ainsley
Vers gebakken ciabatta met tzaziki, aioli en bruchetta-spullie

En als voorgerecht een gegrilde groenten met mozarella-torentje uit de Allerhande
Oh God, wat klinkt dat lekker .
Op zaterdag 28 april 2012 00:09 schreef Klinkerbotsing het volgende:
Lieve jongeman ben jij. :@
Op woensdag 8 juli 2020 18:58 schreef PoezeligDing het volgende:
:* My one and only, master, king , whatever. THE ZER! O+
pi_71371317
ik vergat nog de New Potatosalad met onder andere augurk, zure room, knoflook en bieslook voor de zondag
Ja doei.
pi_71371337
quote:
Op maandag 27 juli 2009 17:52 schreef Movinghead het volgende:

[..]

Aan gamma BBQ's doe ik niet

Weber
*grin* maar waarom op gas en niet op briketten? Heb nu paar keer op gas gebbq-ed, maar het mist iets... het échte fikkie stoken, het aan de praat krijgen en de immense rook waardoor je slaapkamer (we hebben een balkon) naar ook stinkt omdat je het bovenluikje vergat dicht te doen
Ja doei.
pi_71371434
quote:
Op maandag 27 juli 2009 17:58 schreef motorbloempje het volgende:

[..]

*grin* maar waarom op gas en niet op briketten? Heb nu paar keer op gas gebbq-ed, maar het mist iets... het échte fikkie stoken, het aan de praat krijgen en de immense rook waardoor je slaapkamer (we hebben een balkon) naar ook stinkt omdat je het bovenluikje vergat dicht te doen
Tuurlijk je hebt minder rook bij gas, maar het is wat prettiger in gebruik maar dat is mijn mening. Kwa kosten kolen/briketten en gas maakt het ook niet al teveel. Voordeel van gas is wel makkelijk te regelen kwa temperatuur.
Bosch blauw liefhebber ;-) | GAS 35M | GBH 3-28 DFR | GSR 10,8 | GOP 300 SCE | GEX 125-1 AE | GHP 5-55 | GLM-40 | GMS 120 | GSS 160 | GST 160 | GHG 660 LCD | GCL 2-50 C | GAS 12V
  dinsdag 28 juli 2009 @ 09:51:25 #92
52216 pdiscs
Spruitjes zijn vies!
pi_71386964
Die couscous van Ainsley maak ik ook regelmatig: SUPERLEKKER!
pi_71436336
Dit jaar is de bbq al erg vaak aangegaan
Morgen weer de voorbereidingen treffen voor de bbq van zaterdag.

De kip voor de beercanchicken marineren, hier zie je hoe ik hem verleden keer heb gemaakt
Rookkastje, hebben jullie daar ook zo'n zin in

De spareribs in de honing, ketjap, mosterd marine zetten, en natuurlijk uitkoken.

En de biefstukblokjes zet ik 24 uur in een gerapte uien,knoflook, chiliper mix, vooral de uien maken het vlees erg mals, daarna worden ze verwerkt tot lekkere kebabs
  zaterdag 1 augustus 2009 @ 17:59:44 #94
52575 Schranseman
Heeft altijd honger
pi_71519112
Spareribs hoef je niet perse uit te koken. Als je ze indirect (smoken) BBQed op lage temp voor een uurtje of 3 dan 2 uur in de alufolie met appelsap en dan nog een uurtje zonder folie zijn ze echt super lekker. De 3-2-1 methode!
Schranseman heeft honger en vertelt erover op http://www.brambbq.nl
  zaterdag 1 augustus 2009 @ 21:47:08 #95
11458 ivetje
To infinity...and beyond!!
pi_71525012
Zo, vandaag ook maar eenms gebbqed voor het eerst in ons nieuwe huis. We kwamen er alleen achter dat onze campinggaz grill in de caravan lag en die staat alweer in de opslag Dus werd het tijd voor een andere. En tja, een Wber is leuk. Maar dan wel met een temperatuurmeter erop en een grote, en dat liet ons budget nu even niet toe. We zijn dus uitgekomen bij de Barbecook Amica. Een erg leuk dingetje met echte kooltjes. Voor binnen en buiten gebruik en erg zit nog een plaat bij ook voor pannenkoeken/eieren e.d.



We hebben ook dit draaipleteau met 6 schaaltjes erbij!



We vonden hem zo schattig en hij is echt ideaal voor op tafel met vrienden. Hij lijkt niet groot, maar 6 "stukken" vlees kunnen er wel op. In de zwarte emaille kom doe je water. Daar komt een metalen binnenbak in die je onderin vult met brandpasta, dan een rekje en daarop kooltjes. De pasta steek je aan en laat je de kooltjes verwarmen. Als alles goed warm is kan het rooster erop en eventueel de plaat. En dan ben je klaar om te gaan. We hadden er nu wat weinig brandpasta in, dus hij is ongeveer 2 uur aangeweest. Maar dat kan wel wat langer worden.
Als vlees hadden we een heerlijke schotel van de jumbo. Er zaten 2 spiesjes in, 2 hanburgers, 2 gemarineerde lapjes en 2 worstjes. Precies genoeg voor ons met wat stokbrood en een slaatje. Het was nogal een snelle bbq omdat mijn vriend weg moest, maar erg gezellig en de Barbecook is heel goed bevallen!!
Hopelijk is het volgende week ook nog mooi, dan gaan we hem ff aanfakkelen met vrienden!
Enig nadeel was dat we geen Jack Daniel's saus erbij hadden. Binnenkort maar weer eens meenemen uit Duitsland. Die is zo lekker!!

[ Bericht 3% gewijzigd door ivetje op 01-08-2009 22:03:45 ]
To infinity…and beyond!
pi_71525109
quote:
Op dinsdag 28 juli 2009 09:51 schreef pdiscs het volgende:
Die couscous van Ainsley maak ik ook regelmatig: SUPERLEKKER!
hij was echt goddelijk!

Ik had 'm met één pepertje gemaakt, zonder de pitjes, en doe er volgende keer 2 zonder pitjes in, want 't was heul niet zo pittig nie..

maar wat wassie lekker
Ja doei.
  zondag 2 augustus 2009 @ 11:15:01 #97
52575 Schranseman
Heeft altijd honger
pi_71532411
@ivetje Mooie BBQ. Heb je er ook "echte" foto's van dat je hem zelf gebruikt? En hoort er ook een deksel bij?
Schranseman heeft honger en vertelt erover op http://www.brambbq.nl
  zondag 2 augustus 2009 @ 19:30:01 #98
11458 ivetje
To infinity...and beyond!!
pi_71545759
Ik zal er komend weekend als we hem gebruiken even pics van maken Er zit geen deksel op, maar wij zijn ook niet gewend om te bbqen met deksel dus voor ons makt het niet uit.
To infinity…and beyond!
pi_71547400
Ik had gisteren een bbq bij mijn zwager. Die had alles via een slager laten bezorgen. Was ok, maar zelf maken vind ik toch wel een stuk leuker en lekkerder.
pi_71548953
Heb inmiddels een ander bovenrooster gehaald met scharnier.
En ik kan nu echt langer BBQ'en om zo grotere stukken vlees te garen.

Dus nu op naar de Bacon Explosion!!

Ps: Tijdens het BBQ'en marineren met ketchup is errug lekker.
Zaterdag 17 juli 15:05
KoosVogels: "Ik trek me erop af, nou goed? Domme spleetoog."
Af gaan op uiterlijk en een user-icon....
Faal van de eeuw.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')