Yup. Apart onderdeel van V&D. In Nederland zitten her en der nog meer stand alone restaurants.quote:
quote:Op woensdag 8 juli 2009 16:19 schreef NoCigar het volgende:
Waar? Karmeliet te Brugge
Wanneer? een tijd geleden: het was nog winter, vandaar dat ik niet alles meer weet.
Waarom? We hadden samen iets leuks te vieren en zochten iets bijzonders, liefst met veel sterren. Oud Sluis leek leuk maar kon die dag niet. 't Hof van Kleve in België leek me te duur. Hier waren we al eens geweest en dat was uitstekend bevallen.
Wat:
We kozen voor het meest uitgebreide menu Brugge die Scone, 7 gangen:
De prachtige amuse's:
[ afbeelding ]
Eerste gang (zonder foto): Gemarineerde St. Jakopbsnootjes, créme van venkel met poutarge, citroenkruid, zee-egel.
Nieroogkreeftje 'Royale"met een korstje van kokosnoot en curry, gekonfijte raap met gebakken ganzenlever, compote van limoen en koriander.
[ afbeelding ]
Koningsvis op de plancha gebakken, fijn korstje van rode wijn, risotto met witloof, lichte creme van champignons.
[ afbeelding ]
Fijn omeletje gevuld met knolselder, zwarte truffel uit Richerenche, jus van ui met truffel.
[ afbeelding ]
Melklammetje uit de Pyreneeën met gerookte look, aardappelmatje ne roze ui uit Roskoff, crème van schorseneren en een jus van peterselie.
[ afbeelding ]
Kaaswagen, weer geen foto.
Enkele lekkernijen met fruit en chocola:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Impressie: Alles is luxe en verzorgd in de Karmeliet. Er wordt duidelijk gestreefd naar de hoogst mogelijke kwaliteit zowel in de service als in de gerechten. Het is een tikje stijfjes, (de vorige keer vond ik dat minder) maar niet heel erg. Alles liep als een goed geoliede machine, en het eten was perfect (hoewel ik bv het hoofdgerecht niet heel erg bijzonder vond, wel; zeer smakelijk en andere gerechten daarentegen waren juist wel bijzonder) maar we waren helaas minder onder de indruk dan de eerste keer. Misschien omdat ook de verassing minder groot was.
Kosten: Het menu was iets van ¤165. Tel daarbij nog op de wijnarrangementen (precies anderhalf glaasje bij elke gang, m.u.v het dessert, daar kregen we slechts één glaasje van), een aperitief , water en koffie en je komt al snel op een aanzienlijk bedrag.
Nou ga ik nooit uit eten om te bezuinigen, maar uiteindelijk vond ik het totaalbedrag wel erg hoog. Té hoog: ik zal er niet snel weer gaan eten. Misschien ook omdat we er al eens geweest waren en we wat dat betreft te verwend zijn. Hoewel ik niet veel betere koks gegeten voor zover ik kan beoordelen, zal ik er niet snel weer komen. Het was een feest, maar geen uitbundig feest met toeters en bellen, maar misschien moet ik me neerleggen bij de inflatie.
Leuk was wel dat toen we thuis op de hotelkamer nog wat naar de lokale zender zaten te kijken er een kookprogramma was met de sympathieke kok-eigenaar van de Karmeliet in de hoofdrol, die ons uitlegde hoe een prima salade te maken.
Ahum, dat lijkt anders verdacht veel op licht gestoomde of misschien geroerbakte scheermesschelpen (geen inktvis) met glasnoodles (geen mie) en sojadressing (geen hoisin).quote:Op zaterdag 22 augustus 2009 02:03 schreef fokkerspy het volgende:
licht gefrituurde inktvis met mie en housin saus
Haha, ik heb daar dan een paar gangen voor je gekookt. Leuk dat je goed gegeten hebt.quote:Op zondag 30 augustus 2009 19:01 schreef RobinOok het volgende:
[ afbeelding ]
Tonijn, gelakt met citrusvinaigrette, daarop een basilicummousse, krabsalade, rolletjes courgette gevuld met zeewiergelei, rolletjes komkommer, stukjes grapefruit, codium en nog een beetje citrusdressing er omheen.
Waar?
Elzenduin Beach
Strandweg 18
2684 VT Ter Heijde aan Zee
Wanneer?
22 augustus 2009
Wat at je?
7-gangenmenu met bijpassend wijnarrangement.
Impressie?
Prachtige locatie, op het strand. Mooi uitzicht over de zee. Heerlijk, briljant eten. Mooie, bijpassende wijnen. Aardige bediening. Voor een volledig verslag met foto's klik hier
Kosten?
Het was een arrangement inclusief hotel, met een upgrade en een wijnarrangement, dus ik weet het niet meer, wat het nu uiteindelijk kostte. Niet weinig, dat weet ik wel.
Cijfer?
9,0
[ afbeelding ]
Ha, mooi! Ga ik meteen even aanpassen. Thanks. :-)quote:Op maandag 31 augustus 2009 16:28 schreef Sloavink het volgende:
[..]
Haha, ik heb daar dan een paar gangen voor je gekookt. Leuk dat je goed gegeten hebt.
Het mascarpone dessert was trouwens mascarpone cremeux gerold in sinaasappelgelei. daarbij gelei van zoete witte wijn, creme van koffie, creme van limoen/meloen en poeder van oreo en crumble van kokos.
En die dressing bij de makreel is een Japanse vintage soja.
Dat is de meloen limoen cremeux.quote:Op dinsdag 1 september 2009 18:46 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Ha, mooi! Ga ik meteen even aanpassen. Thanks. :-)
Grappig dat jij het voor me maakte! Ik heb er in ieder geval van genoten. Maar dat was geloof ik al wel duidelijk. :-)
[ afbeelding ]
Vraagje: ik zie daar naast die rolletjes ook nog bolletjes liggen. Is dat ijs? Sorbet? Of is dat de creme van limoen/meloen?
daar wil ik ook nog 's eten. Zal binnenkort een verslag van Oporto in Nijmegen doen. Heb er met de restaurantweek gegeten en ga er de 21ste een 12 gangen menu + wijnarrangement doenquote:Op vrijdag 6 november 2009 15:40 schreef LieLie het volgende:
Waar? Appels en Peren in Nijmegen
Wanneer? 20 oktober 2009
Wat at je? Voor: Bonbon van gerookte eendeborstfilet, gevuld met gekonfijt eendevlees en appelcompote, op wat rucola met een milde dressing (vervanging voor dressing met noten). Hoofd: Drie bereidingen van wild zwijn (draadjesvlees, buikspek en gewoon stukje vlees) op zuurkool, met als bijgerechten patatjes en salade. Na: combinatie van de verschillende desserts, geserveerd in kleine glaasjes. Oa.: gecarameliseerde appel met ijs en een flensje, stoofpeertjes met ijs en frambozensaus, twee kleuren chocolademousse en bitterkoekjesparfait.
Impressie? Erg lekker gegeten! We waren vroeg, dus het was niet druk, maar het ziet er leuk en gezellig uit. De bijgerechten pasten alleen niet bij de uitstraling van de andere gerechten. De frietjes..........oké.. maar de salades waren echt inspiratieloos. Maar qua prijs/kwaliteit hartstikke goed! En voorgerecht was echt superlekker
Kosten? 70 euro voor 2 personen.
Cijfer? 8,5
Had je daar gereserveerd? En zo ja, hoe en hoelang van te voren?quote:Op vrijdag 6 november 2009 17:20 schreef ColdFeet het volgende:
Oh, nog een ouwetje van mij.
Waar? Jean-Georges keer, hè
Ja. Drie weken vantevoren ofzo. Het was wel doordeweeks, natuurlijk.quote:Op zondag 15 november 2009 03:37 schreef NoCigar het volgende:
[..]
Had je daar gereserveerd? En zo ja, hoe en hoelang van te voren?
Yay foto's erbijquote:
Heb je zelf niets kunnen vinden via http://www.iens.nl/restaurant/leeuwarden ?quote:
Loopt het mij nu ook weerquote:Op woensdag 10 februari 2010 13:16 schreef golfer het volgende:
Het water liep mij in de mond bij het lezen van je verslag over Ivy, Snuggle.
zijn toch gewoon de foto's van de site van Ivy?quote:Op woensdag 10 februari 2010 13:32 schreef Bluezz het volgende:
Snuggle wat een mooie manier van fotograferen, en een heerlijk verslag
Gister er weer gegeten. De kaart was anders dan vier maanden geleden. We waren vandaag met een groep van 8 personen.quote:Op zaterdag 14 november 2009 22:11 schreef borisz het volgende:
Oude recensie
Ik weet niet hoor, het zal vast heel slecht geweest zijn, maar wat verwacht je voor 3 tientjes pp?quote:Op dinsdag 6 april 2010 15:17 schreef Windigo het volgende:
Impressie? Ik zei toen we naar binnen gingen al tegen mijn lief dat dit restaurant me geen goed idee leek, en mijn intuïtie bleek helaas volkomen juist. Dit is slechter dan van der Valk. Absoluut dieptreurig. Enige pluspuntje was dat de service oké was. Maar dat stemt me wat het eten betreft niet vrolijker, en ik kom nooit meer terug naar dit restaurant. Lief en ik hadden het thuis net zo gezellig gehad, en voor de prijs die je ervoor betaald kan je écht beter thuis blijven. Kosten? 59 euro zonder drank, we hadden allebei 2 glaasjes fris op.
Cijfer? 2 (voor de appelmoes en het stokbrood)
Ik heb 20.000 restaurants gezien als kind (Ok da's wat overdreven) maar voor 3 tientjes per persoon kan ik momenteel in mijn eigen omgeving tenminste 10 restaurants aanwijzen die ik weet waar ik beter kan eten. Dit is gewoon ver onder de maat.quote:Op dinsdag 6 april 2010 15:29 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
[..]
Ik weet niet hoor, het zal vast heel slecht geweest zijn, maar wat verwacht je voor 3 tientjes pp?
Ik vind niet, dat ik 30 euro per persoon hoef te betalen voor eten uit pakjes, blik en dat opnieuw is opgewarmd en niet vers is. Dan vind ik 59 écht teveel voor het geleverde.quote:Op dinsdag 6 april 2010 15:31 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
Oh absoluut dat je voor 3 tientjes PP prima kan eten. Voor 2 ook wel, maar de regel "voor de prijs die je ervoor betaald" is dan misschien wat misplaatst
De amuse was lekker, niets mis meequote:4 april Paasmenu
Lepelamuse
Mousseline van ei met gebakken kwartelei
******
Rouleau van grietfilet met spinazie en omelet
Zuid-Afrika - Paarl
******
Kippenbouillon met gepocheerd ei en kervel
******
Lamsfilet met sinaasappelpepersaus
geserveerd met bijpassend garnituur
Concannon- Merlot
USA – Californie
******
Wit chocolade ijs met witte chocolade mousse en tokkelroom
Santa Carolina Late Harvest - Sauvignon Blanc
Chili- Centralvallei
******
Menu prijs ¤ 37,50 p.p.
Wijnarrangement ¤ 17,50 p.p.
Jep, ken je de tent?quote:
Ben er zelf nooit geweest, maar hij zoekt regelmatig de publiciteit op en dan verwacht je er wel wat meer van dan dat jij beschrijft.quote:
Kan het zeker niet aanraden. Wellicht trof ik ook gewoon een slecht dag, maar ik ga er niet nog eens heen.quote:Op dinsdag 6 april 2010 16:46 schreef golfer het volgende:
[..]
Ben er zelf nooit geweest, maar hij zoekt regelmatig de publiciteit op en dan verwacht je er wel wat meer van dan dat jij beschrijft.
Bij de Lamme Goedzak in Noordwijk had ik met Isegrim een omgekeerde ervaring. Profileert zich als eetcafe, maar het eten, de bediening en de wijn waren veel meer dan dat. Ik meen mij te herinneren dat we op 85 euro zaten. Totaal.quote:Op dinsdag 6 april 2010 16:13 schreef Pietverdriet het volgende:
Puur in Hellevoetsluis.
[..]
De amuse was lekker, niets mis mee
De witte wijn was lauwwarm, toen ik zei dat hij gekoeld waarschijnlijk beter smaakt bood men mij ijsklontjes aan voor in het wijntje, nee dank je
De grietfilet was net zo lauw als de wijn, portie was goed, maar niets bijzonders.
De boullion was blind en er dreven vetoogjes op, maar werd wel in een wijnglas geserveerd. Smaak was okay, maar niet bijzonder of echt lekker. Zat te twijfelen of het geen verdunde pot struik was.
De lamsfilet was wat aan de zuinig kant, en veel te gaar, sausje wel lekker, maar ook niets bijzonders.
Toetjes
Het ijs was stervenskoud, veel te koud om zo te eten. De Mousse was veel te zoet en had een pindakaas achtige structuur, de witte chocolade was dus niet goed gesmolten en het was niet luchtig, zeker geen mousse.
Wijnen waren ook niets bijzonders en zag een tafel verder een fles wijn krijgen die vorig jaar bij de Aldi een aanbieding was.
Al met al was het eten best te doen als het een eetcafe was geweest, maar voor iemand die zich (luid sprekend) laat voorstaan op zijn bekendheid met mensen als Herman de Blijker en Gordon Ramsey en daar fotos van heeft hangen, was het teleurstellend.
Zo iemand hoort geen blinde boullion te serveren, weet een mousse te maken en de bediening hoort geen ijs aan te bieden voor in de witte wijn.
Tja dat kan. Ik vond het eten er wel lekkerquote:Op zondag 11 april 2010 16:52 schreef uniekhoorn het volgende:
Sylvana, dat in Nijkerk.. ik vond het niet te eten, gelukkig maar want ik vond het ook maar weinig..
Ben er erg chagrijnig uitgekomen iig.
2 maal manlief in 5 betekenisloze regels.quote:Op vrijdag 23 april 2010 21:13 schreef Pietverdriet het volgende:
Mythos in Bocholt
Een grieks restaurant met echt goed eten, geen veelvraatgriek. Een van onze stamrestaurants. Hadden beide vooral een salade met gebakken baby calamaris en ik had als hoofdgerecht buiten de kaart om gebakken sardientjes. Manlief had een mixed grill.
Smikkelen en smullen,
Paar cola voor manlief, paar biertjes en Ouzo voor mij, lekker gegeten, bediening als altijd top, en de schade was 54,50
Ik zie eigenlijk niet veel meer dan wat huishoudelijk geneuzel van jouw hand. Iig geenszins zaken waar een weldenkend mensen trots op zou zijn.quote:Op vrijdag 23 april 2010 21:55 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Als jij ooit tien procent bereikt van de bijdrage die ik op Fok lever kan je je al op de borst kloppen pubertje
Je hoort pas bij de elite als je een bijdrage levert aan Fok.quote:Op vrijdag 23 april 2010 21:55 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Als jij ooit tien procent bereikt van de bijdrage die ik op Fok lever kan je je al op de borst kloppen pubertje
Vrij weinig, maar ik heb die intentie ook absoluut niet. Ik zou mezelf niet meer serieus kunnen nemen, wanneer ik het relevant zou achten wat mijn bijdrage @ Fok! is.quote:Op vrijdag 23 april 2010 21:59 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Kan je nagaan wat jouw bijdragen zijn
jouw bijdragen zijn ook niet altijd om over naar huis te schrijven, dus hou alsjeblieft op.quote:Op vrijdag 23 april 2010 21:57 schreef MaskOfSanity het volgende:
[..]
Ik zie eigenlijk niet veel meer dan wat huishoudelijk geneuzel van jouw hand. Iig geenszins zaken waar een weldenkend mensen trots op zou zijn.
amandelijs, lijkt me erg lekker ik hou niet zo van curry's bij mij thuis, dus daarom wil ik het nooit eten ergens anders. maar volgens mij is het heeeel anders toch dan zo'n knorr pak?quote:Op woensdag 12 mei 2010 11:34 schreef cybermans het volgende:
Waar? Shiva, Amsterdam
Wanneer? Dinsdag 11 mei 2010
Wat at je? Shiva Special Menu
Voor: pompoensoep
Hoofd: Tandoori Zalm, aantal andere Indiaase gerechten waar ik de naam niet van weet
Na: Amandelijs
Impressie?
Het eten was voortreffelijk. De pompoensoep vooraf was pittig en zoet tegelijik erg lekker. De zalm was door de bereiding wat droog geworden, maar dat lijkt mij vrij normaal in een tandoor grill. De curries, rijst en naanbrood waren ook erg lekker
Kosten? Kleine 75 euro incl drank en koffie
Cijfer? 9!
absoluut de moeite waard
is misschien een meer toepasselijke smileyquote:Op woensdag 12 mei 2010 11:40 schreef motorbloempje het volgende:
alle originelen zijn lekkerder dan een 'knorr pak'
Ik heb laatst eens zo'n pak gehad, man, dat is net babyvoerquote:Op woensdag 12 mei 2010 11:40 schreef motorbloempje het volgende:
alle originelen zijn lekkerder dan een 'knorr pak'
vind ik an sich best knap als je iets probeert te maken zonder dat je weet hoe het hoort te smaken en dan zeggen dat je weet hoe het echt smaaktquote:Op woensdag 12 mei 2010 12:49 schreef Windigo het volgende:
[..]
Ik heb laatst eens zo'n pak gehad, man, dat is net babyvoer
Ga als je zo'n gerecht wil proberen alsjeblieft zelf aan de slag, dan weet je hoe het echt smaakt
Nou, als je gewoon een recept neemt met een authentieke oorsprong kom je er in ieder geval meer in de buurt, dan met een knorr-pak..quote:Op woensdag 12 mei 2010 12:52 schreef cybermans het volgende:
[..]
vind ik an sich best knap als je iets probeert te maken zonder dat je weet hoe het hoort te smaken en dan zeggen dat je weet hoe het echt smaakt
Klinkt goed, wat waren jullie kwijt?quote:Op vrijdag 14 mei 2010 16:52 schreef golfer het volgende:
Restaurant Truffels, Haarlem. 13 mei 2010
knip
Twee 6-gangenmenu's waren bij elkaar 79,50 euroquote:
Dus de menus 40 pp, dat is heel schappelijkquote:Op vrijdag 14 mei 2010 17:00 schreef golfer het volgende:
[..]
Twee 6-gangenmenu's waren bij elkaar 79,50 euro
Wij hebben het met wat ruimschootse flessen/glazen wijn en port allemaal wat duurder gemaakt.
was dat niet in Mayur?quote:Op maandag 17 mei 2010 11:13 schreef Sylvana het volgende:
Waar?
Maurya, Amsterdam
Wanneer?
15 mei 2010
Wat at je?
Een Mixed grill met verschillende tandoorigerechtjes
Impressie?
Zaterdag ben ik met 5 anderen in een Indiaas Restaurant op het Leidseplein wezen eten. Aangezien er nog ver naar huis teruggereist moest worden besloten we om geen voorgerecht te nemen. Iedereen bestelde zijn eigen gerecht en rijst en naanbrood werd voor de hele tafel besteld, zodat we verschillende soorten konden proberen. Het was erg donker in het restaurant, waardoor je niet echt goed kon zien wat er nou op je bord lag. Aan de andere kant gaf het ook wel een intieme sfeer en het restaurant zag er verder ook erg sfeervol uit vond ik. Het eten werd warmgehouden op rechauds en er was ruim voldoende voor iedereen. Het smaakte erg lekker en ik heb mn buikje dan ook lekker vol gegeten.
Kosten?
30 euro per persoon
Cijfer?
Eten: 8
Bediening: 7.5
Sfeer: 7.5
ok toevallig! beide leidseplein, beide Indiaas en bijna zelfde naamquote:
Leuk om een keer met collega's te doen zo te horenquote:Op zondag 16 mei 2010 21:54 schreef borisz het volgende:
Waar? Wok 4 you http://www.wokforyou.nl/
Wanneer? 16 mei 2010
Wat at je? Wat niet . Vlees, vis, gewokt en gegrilld.
Impressie? Van de website af kijk voor meer op de website
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Twee jaar geleden was het echt een vreetschuur. Nu is het nog steeds een vreetschuur maar dat gevoel had ik nu veel minder dan doen. Nieuwe stoelen en van binnen is het gezelliger dan toen. Eten is goed. Het drinken is erbij inbegrepen. Dus ook het bier en wijn. Het is bier van de tap of in fles. Moet je wel zelf tappen of halen . Wijn heb je ook in veel keus. Sterkere dranken moet je wel extra voor betalen.
Kosten? 22,50 All inclusive op dinsdag t/m donderdag. 26,50 op vrijdag t/m zondag
Cijfer? Voor een wokrestaurant is het een best goede . Je hoefde nooit lang te wachten voor je eten.
Zeker geschikt voor groepen als je iets simpels wilt doen.quote:Op maandag 17 mei 2010 11:44 schreef Bluezz het volgende:
[..]
Leuk om een keer met collega's te doen zo te horen
vind de prijs reuze meevallen voor het Sheraton! wat kon je er zoal eten? en wat zijn shishas?quote:Op dinsdag 18 mei 2010 22:11 schreef El_Matador het volgende:
Sheraton, Abu Dhabi.
Vooraf sushi, hoofdgerecht Arabisch. Alles all you can eat buffet en je mag er alcohol drinken.
Goed eten, maar duur. Was pp 60 dollar kwijt. Heerlijke shishas beneden met een privestrand.
Sushi, sashimi, Lekker Arabische vleessoorten, heerlijke humus, goeie okra's, etc.quote:Op dinsdag 18 mei 2010 22:38 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
vind de prijs reuze meevallen voor het Sheraton! wat kon je er zoal eten? en wat zijn shishas?
klinkt goed, alhoewel het niks voor mij is. ik hou niet van sushi, sashimi, humus en waterpijpquote:Op dinsdag 18 mei 2010 22:40 schreef El_Matador het volgende:
[..]
Sushi, sashimi, Lekker Arabische vleessoorten, heerlijke humus, goeie okra's, etc.
Shisha = waterpijp.
Ik zit in Abu Dhabi, niet in Dubai (overmorgen wel)...quote:Op dinsdag 18 mei 2010 22:42 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
klinkt goed, alhoewel het niks voor mij is. ik hou niet van sushi, sashimi, humus en waterpijp
gelukkig een reden gevonden om niet naar Dubai te willen
nee echt niet, valt reuze mee. maar nee; ik hou niet van rauwe visquote:Op dinsdag 18 mei 2010 22:45 schreef El_Matador het volgende:
[..]
Ik zit in Abu Dhabi, niet in Dubai (overmorgen wel)...
Hoe kan je nou niet van al die dingen houden??? Ben je zo'n moeilijke eter?
Wil nog wel eens verschillen per avond!quote:Op maandag 17 mei 2010 11:57 schreef borisz het volgende:
[..]
Zeker geschikt voor groepen als je iets simpels wilt doen.
Ohja nog wel een klein nadeeltje. Ik had de pittigste saus uitgekozen chezuansaus. Maar de pittigheid/heetheid viel wel mee.
en lekkerquote:Op maandag 24 mei 2010 16:13 schreef Bluezz het volgende:
Mooie foto's Dat engelse dropje is leuk
En we noteren gelijk even dit adresje in de agenda voor een toekomstig bezoek.quote:Op maandag 24 mei 2010 14:21 schreef DarkElf het volgende:
Waar? Restaurant 'Mijn keuken' in Wouw
< knip = hele mooie fotocollage met omschrijving>
pekingeend?quote:Op woensdag 26 mei 2010 16:09 schreef FP128 het volgende:
[..]
En we noteren gelijk even dit adresje in de agenda voor een toekomstig bezoek.
Vanmiddag als uitgebreide lunch.
Hey, wat een bekend voorkomende foto weer.quote:Op woensdag 26 mei 2010 16:09 schreef FP128 het volgende:
En we noteren gelijk even dit adresje in de agenda voor een toekomstig bezoek.
Vanmiddag als uitgebreide lunch.
Ja,verse Pekingeend en de groente is Gai Lan = Chinese broccoliquote:
Mooie foto-impressie, maar mijn hemel, wat een enorme kwak cocktailsaus op die garnaaltjes, en waren het heuse Hollandse (zien er meer uit als kleine Noorse) ?quote:Op donderdag 3 juni 2010 17:27 schreef RobinOok het volgende:
[ afbeelding ]
Waar?
De Machinist, Rotterdam
Wat at je?
Vitello tonnato en Hollandse garnalencocktail vooraf.
Daarna Iberische varkenshaas met rozemarijnsaus en groenten van de dag (courgette) .
Ik had zwaar geluncht dus bestelde als hoofdgerecht slechts een salade met tonijn.
Erbij gedronken: een karaf water, witbiertje en een karafje wijn (viognier)
(Een uitgebreider verslag van 't eten staat op mijn blog Gegeten & Gedronken)
Impressie?
Leuke, gezellige ambiance in mooi pand. Maar ik blijf me verbazen over de saaiheid van de gerechten. Hoe kan je nou hip en trendy zijn met zulke klassieke gerechten en een kaart die niet wisselt? Maar goed, misschien schat ik de Nederlandse/Rotterdamse uit-eter wel helemaal verkeerd in en is dit juist wat veel mensen willen. Nogmaals, ik heb lekker gegeten, maar toch vind ik het raar.
Kosten?
57,30 voor 2 personen
Cijfer?
7 (want goed, lekker en redelijk geprijst)
[ afbeelding ]
Is lastig als je zoveel haast hebtquote:Op vrijdag 4 juni 2010 22:20 schreef Pietverdriet het volgende:
dat je zoiets slikt, ik had het teruggestuurd.
Helemaal niet, opeten kost meer tijd.quote:
Wat te denken als men aankomt zetten met Stellendamse garnalen dan vind ik dat net zo erg.quote:Op vrijdag 4 juni 2010 19:19 schreef Pietverdriet het volgende:
Noorse garnalen, ze moesten zich schamen
Ah, okay.quote:
22,50 voor een mixed grill?quote:Op maandag 7 juni 2010 20:54 schreef Sylvana het volgende:
Waar?
Grieks restaurant Irodion, Geldrop
Wanneer?
Vrijdag 4 juni 2010
Wat at je?
Een Mixed grill
Impressie?
Met een aantal mensen van de voetbal gingen we bij de Griek eten. We zaten aan twee tafels, wij zaten met totaal 10 mensen aan een tafel. Al snel werd er gevraagd wat we wilden drinken en kregen we de menukaart. Van de 10 mensen namen er 8 een mixed grill, waaronder ik. Voor we het eten kregen mochten we gebruik maken van de saladebar. Ook kreeg iedereen een glaasje ouzo. De mixed grill bestond onder andere uit souflaki, gyros en kipfilet. Het was ontzettend veel, ik kreeg het maar net op. Het smaakte erg goed, alleen 1 stukje vlees was een beetje droog, maar verder smaakte het erg lekker. Er was genoeg patat voor iedereen en ook die was goed op temperatuur. Na het eten kreeg iedereen weer een glaasje ouzo. Het restaurant was leuk aangekleed en de sfeer was gezellig.
Kosten?
22,50 per persoon
Cijfer?
Sfeer: 8
Bediening: 7.5
Eten: 8
Ja het was inclusief drankjes, de mixed grill zelf was 17 euro.quote:Op maandag 7 juni 2010 21:04 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
22,50 voor een mixed grill?
Mag hopen incluus drank?
Mwah, dat valt ook wel mee, normaal krijg je echt geen 5 gangen met wijn en koffie bij een 2-sterren restaurant voor 100 euro pp.quote:Op woensdag 9 juni 2010 16:42 schreef golfer het volgende:
Jammer dat die sterrententen bij hun uitgeklede menu's in het kader van Dining with the Stars er toch altijd weer extra gangen en dure wijnen bij doen, waardoor je toch weer erg veel geld kwijt bent.
Dan kan je beter buiten zo'n aktieweek om er gaan eten.
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Da's best te doen.
(alleen ziet die konijnenbout er erorm uitgedroogd uit. Was die wel te eten?)
[ Bericht 13% gewijzigd door RobinOok op 17-06-2010 13:34:07 ]Mijn website: Aziatische-ingrediënten.nl
van buiten is gelukkig niet hetzelfde als van binnen. Was heel erg goed te etenquote:Op donderdag 17 juni 2010 12:24 schreef RobinOok het volgende:
Volgens hun site is een 4-gangen menu ¤ ..,...
Da's best te doen.
(alleen ziet die konijnenbout er erorm uitgedroogd uit. Was die wel te eten?)
weten en posten zijn dan nog steeds 2 verschillende dingen of niet?quote:Op donderdag 17 juni 2010 13:16 schreef RobinOok het volgende:
Jij nam mij niet uit eten en ik wil als ik een menu voorbij zie komen weten wat het kostte.
quote:Op vrijdag 25 juni 2010 23:15 schreef borisz het volgende:
Als ik jarig ben heb ik het meer voor het zeggen .
Ik hou 19 augustus vrij.quote:Op vrijdag 25 juni 2010 23:15 schreef borisz het volgende:
Als ik jarig ben heb ik het meer voor het zeggen .
dat is jammer maar bij veel wokrestaurants zie ik echt niet erbij staan wat het is. maar tis meestal wel duidelijk toch wat vis is, wat kip en wat beef? en de groenten (broccoli, wortel, champignon etc) zijn ook nog wel te onderscheiden..quote:Op donderdag 1 juli 2010 08:13 schreef TJDoornbos het volgende:
Waar? Mr Wok Rotterdam
Wanneer? Gisteravond
Wat at je? Van alles en nog wat gewokt en wel
Impressie? Er wordt niks uitgelegd, je drankjes worden nog net niet aangegooid. Er staat 1 of andere Greatest Dutch CD op en er wordt door het personeel ook tijdens het Wokken geen f*ck gezegd.
Tevens staat er bij de meeste bakken niet wat het is. Wat ook erg irritant is. Tevens is de koffie totaal niet te zuipen en dat is echt knap aangezien het wel kwaliteitsbonen zijn (of staat dat alleen op de kopjes?)
Kosten? voor 2 man 50 euro totaal valt mee, alleen jammer dat het niet smaakte.
Cijfer? 1
nou dr lag iets zwarts in een bak en wat het was geen idee. Kijk biefstuk herken ik wel. Maar helaas was dus niet alles helderquote:Op donderdag 1 juli 2010 08:56 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
dat is jammer maar bij veel wokrestaurants zie ik echt niet erbij staan wat het is. maar tis meestal wel duidelijk toch wat vis is, wat kip en wat beef? en de groenten (broccoli, wortel, champignon etc) zijn ook nog wel te onderscheiden..
jammer ook dat de koffie niet lekker was.. voortaan maar naar een ander restaurant
De vorige keer in Amsterdam bij een steakhouse betaalden we ook 80 euro, dus dacht dat het wel een normale prijs was. Bij een pizzeria zij we meestal rond de 50 euro kwijt.quote:
wok restaurants moet je in rotterdam en amsterdam sowieso mijden. Het is een veredeld allegaartje van rommel wat bij elkaar wordt gegooid voor die hollanders die normaal naar de zondagchinees gaan en denken iets beters te krijgen.quote:Op donderdag 1 juli 2010 08:13 schreef TJDoornbos het volgende:
Waar? Mr Wok Rotterdam
Wanneer? Gisteravond
Wat at je? Van alles en nog wat gewokt en wel
Impressie? Er wordt niks uitgelegd, je drankjes worden nog net niet aangegooid. Er staat 1 of andere Greatest Dutch CD op en er wordt door het personeel ook tijdens het Wokken geen f*ck gezegd.
Tevens staat er bij de meeste bakken niet wat het is. Wat ook erg irritant is. Tevens is de koffie totaal niet te zuipen en dat is echt knap aangezien het wel kwaliteitsbonen zijn (of staat dat alleen op de kopjes?)
Kosten? voor 2 man 50 euro totaal valt mee, alleen jammer dat het niet smaakte.
Cijfer? 1
Ja, totale rekening.quote:
Ja prijs/kwaliteit is prima.quote:Op zondag 4 juli 2010 22:52 schreef FutureFairytale het volgende:
ach dat mag toch wel voor een keertje? en in het weekend mocht je dat sowieso toch?
voor dat eten (4 gangen incl drankjes) vind ik het netjes qua prijs/kwaliteit
Huh? Hoe werd je waar door beïnvloed?quote:Op woensdag 14 juli 2010 09:35 schreef Miss_sexyhouse het volgende:Toch weer grappig om te zien hoe de mens zich laat beïnvloeden door dit soorten factoren
Heb niet bij Dino's gegeten, maar wel vaker op het terras gezeten. Bediening is echt heel traag. Duurde een eeuwigheid voor we konden afrekenen (werd zo door je heen gekeken). Zijn toen uiteindelijk naar Scheveningen gereden en zijn lekker aan het strand gaan zitten.quote:Op zondag 4 juli 2010 21:02 schreef Sylvana het volgende:
Waar?
Steakhouse Dino's, Rotterdam
Wanneer?
Zaterdag 3 juli 2010
Wat at je?
Als voorgerecht een kipsalade en als hoofdgerecht een tournedos
Impressie?
Na de Proloog van de Tour de France zijn we op het Schouwburgplein bij Dino's wezen eten, een steakhouse. Het duurde al een hele tijd voordat werd gevraagd of we wat wilden drinken. Als voorgerecht nam ik een kipsalade en Peter een mozzerella-salade. De kipsalade was erg veel voor een voorgerecht, maar wel erg lekker. Als hoofdgerecht hadden we allebei een tournedos.
We moesten ontzettend lang wachten voor we het hoofdgerecht kregen en ik kreeg zelfs de neiging om maar weg te lopen. Ik heb toen toch maar even gevraagd waar ons eten bleef en toen bleek het al lang klaar te zijn, maar vergeten te zijn. De tournedos smaakte erg lekker en het was ook een groot stuk vlees. We hadden er frietjes bij, maar dat vond ik erg weinig voor twee personen. Ook nu duurde het weer een hele tijd voordat we nieuw drinken kregen.
Aangezien het allemaal zo lang duurde hebben we maar geen nagerecht genomen en zijn we direct naar het station gelopen. Het eten was wel erg lekker dus, alleen jammer van de bediening.
Kosten?
80,45 euro
Cijfer?
Eten: 7.5
Bediening: 4.5
Sfeer: 6
Nee, eendenmaagjes, oftewel gésiers de canar. Erg lekker inderdaad!quote:Op woensdag 14 juli 2010 12:58 schreef Bluezz het volgende:
Eenden máágjes Waren het geen eendenlevertjes
ik moet even reageren, want, ik dacht dat een maag hol was.. hoe kan daar nu eten in Vast een domme vraag hoorquote:Op woensdag 14 juli 2010 14:36 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Nee, eendenmaagjes, oftewel gésiers de canar. Erg lekker inderdaad!
Geen rare fliebertjes of harde stukjes, maar gewoon mooie stukjes vlees. Denk dat iedereen het wel lekker zou vinden.
(daarnaast zat Bloom, dat was best okay)
Dat zat ik ook al te denken Het lijkt wel een stukje tonijnquote:Op woensdag 14 juli 2010 21:59 schreef Perruche het volgende:
ik moet even reageren, want, ik dacht dat een maag hol was.. hoe kan daar nu eten in Vast een domme vraag hoor
Ik dacht meteen "hee, was dat bij Nick Nairn?"quote:
Klinkt goed zeg, die onthoud ik.quote:
Dat vind ik overigens meer dan aardig aan de prijs voor een 5 gangen menu......quote:Op maandag 19 juli 2010 12:03 schreef Innocence het volgende:
[..]
. Dit resulteerde in het Gastronomique-menu, 5 gangen voor 68 euro. Al snel konden we binnen aan tafel.
ja? vind het normaalquote:Op maandag 19 juli 2010 13:30 schreef Quinn_Dexter het volgende:
[..]
Dat vind ik overigens meer dan aardig aan de prijs voor een 5 gangen menu......
Voor restaurants waar je kwalitatief goed kunt eten, maar (nog) niet op sterrenniveau, kom ik niet snel 5 gangen menu's tegen die boven de 60 euro zitten, meestal een max van 55 of zo......kun je zeggen, wat zeur je over dat tientje maar de Nederlandse horeca is al duur genoegquote:
Japanner is ook duur hoorquote:Op maandag 19 juli 2010 15:58 schreef Sylvana het volgende:
We wilden eigenlijk naar een Japans restaurant, maar daar was geen plek meer. We wilden niet al te duur uit eten, dus toen zijn we maar naar dit Sports Cafe gegaan, waar ze in ieder geval een ruime kaart hadden.
dat is toch medium? of medium well?quote:Op maandag 19 juli 2010 15:58 schreef Sylvana het volgende:
Als hoofdgerecht had ik een rumpsteak van 200 gram. Ik had voor een medium bereiding gevraagd. Het midden was wel medium, maar de randjes waren well-done.
Jappanner was 24.95 all inclusief. Dat vind ik niet duur Vorige keer bij een steakhouse gegeten en dat was 40 euro pp, dat vind ik wel duur.quote:
¤ 24,95? wow das zeker niet duurquote:Op maandag 19 juli 2010 16:27 schreef Sylvana het volgende:
[..]
Jappanner was 24.95 all inclusief. Dat vind ik niet duur Vorige keer bij een steakhouse gegeten en dat was 40 euro pp, dat vind ik wel duur.
Idd, nouja, de volgende keer dat we weer in Amsterdam zijn van te voren maar reserveren, ipv op de bonnefooi gaan.quote:Op maandag 19 juli 2010 16:27 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
¤ 24,95? wow das zeker niet duur
zeker in het weekend is dit handig jaquote:Op maandag 19 juli 2010 16:31 schreef Sylvana het volgende:
[..]
Idd, nouja, de volgende keer dat we weer in Amsterdam zijn van te voren maar reserveren, ipv op de bonnefooi gaan.
Oh, ik vond het eigenlijk wel erg meevallen Zeker als je het vergelijkt met 3 losse gangen van de kaart, die zijn bij elkaar duurder.quote:Op maandag 19 juli 2010 13:30 schreef Quinn_Dexter het volgende:
[..]
Dat vind ik overigens meer dan aardig aan de prijs voor een 5 gangen menu......
wat ik hier dus zegquote:Op dinsdag 20 juli 2010 10:57 schreef Innocence het volgende:
[..]
Oh, ik vond het eigenlijk wel erg meevallen Zeker als je het vergelijkt met 3 losse gangen van de kaart, die zijn bij elkaar duurder.
Denk dat dit ook zo'n beetje het goedkoopst is van alle restaurants aangesloten bij Alliance
Sorry, wat bedoel je met deze reactie?quote:Op dinsdag 20 juli 2010 14:11 schreef Quinn_Dexter het volgende:
[..]
wat ik hier dus zeg
Waar heb jij gegeten? #2: Van sterrentents tot Piet Patat
quote:Op woensdag 21 juli 2010 20:54 schreef Mirjam het volgende:
da's zo te zien niet de nam kee waar wij altijd komen
die is
Nee. Twee. Geldersekade en Zeedijk.quote:Op woensdag 21 juli 2010 23:27 schreef Isabeau het volgende:
Er is toch maar 1 Nam Kee in Amsterdam?
ik ken de Nam Kee op Zeedijk. Is dat dan dé?quote:Op donderdag 22 juli 2010 01:04 schreef golfer het volgende:
[..]
Nee. Twee. Geldersekade en Zeedijk.
En die oesters van Nam Kee blijven lekker.
[ afbeelding ]
quote:Op donderdag 22 juli 2010 08:55 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
ik ken de Nam Kee op Zeedijk. Is dat dan dé?
hij is mooi geworden he?quote:Op donderdag 22 juli 2010 15:01 schreef Ole het volgende:
[..]
Ja. Maar hij is pas verbouwd, dus je eet niet meer in de 'badkamer
voor
[ afbeelding ]
na
[ afbeelding ]
Ik lees net dat er nu ook een derde zaak is in de Pijp
Die's nog niet open, kom er daelijks langs - op het heinekenplein, ze zijn nog aan het verbouwenquote:Op donderdag 22 juli 2010 15:01 schreef Ole het volgende:
[..]
Ja. Maar hij is pas verbouwd, dus je eet niet meer in de 'badkamer
voor
[ afbeelding ]
na
[ afbeelding ]
Ik lees net dat er nu ook een derde zaak is in de Pijp
wat een ontzettend klein hokkie toch eigenlijk hequote:Op donderdag 22 juli 2010 15:01 schreef Ole het volgende:
[..]
Ja. Maar hij is pas verbouwd, dus je eet niet meer in de 'badkamer
voor
[ afbeelding ]
na
[ afbeelding ]
Ik lees net dat er nu ook een derde zaak is in de Pijp
Ik vond het eigenlijk helemaal goed zoals het wasquote:Op donderdag 22 juli 2010 15:52 schreef FutureFairytale het volgende:
wat een ontzettend klein hokkie toch eigenlijk he
het eten maakt alles goed
idd, in Portugal eet je bijv het best in een tentje met plastic op tafel, tllicht aan en de tv aanquote:Op donderdag 22 juli 2010 16:36 schreef Bluezz het volgende:
[..]
Ik vond het eigenlijk helemaal goed zoals het was
In veel landen geldt : hoe soberder de inrichting, hoe meer autochtonen daar zitten te eten, hoe beter het voedsel
Klopt he? We maakten het ook mee in Turkije.quote:Op donderdag 22 juli 2010 16:37 schreef DarkElf het volgende:
idd, in Portugal eet je bijv het best in een tentje met plastic op tafel, tllicht aan en de tv aan
quote:Op donderdag 22 juli 2010 16:36 schreef Bluezz het volgende:
Ik vond het eigenlijk helemaal goed zoals het was
In veel landen geldt : hoe soberder de inrichting, hoe meer autochtonen daar zitten te eten, hoe beter het voedsel
idd, formica tafels, tegels tot het plafond, en af en toe een BZTING vonk in de vliegenvangerlamp.quote:Op donderdag 22 juli 2010 16:37 schreef DarkElf het volgende:
[..]
idd, in Portugal eet je bijv het best in een tentje met plastic op tafel, tllicht aan en de tv aan
regel 1 hoor ik thuis ook nog wel eensquote:Op donderdag 22 juli 2010 23:16 schreef borisz het volgende:
Als je een mes links neer legt dan ga ik er extra op letten. Als je dat dan bij verschillende tafels ziet gebeuren dan neem ik de moeite niet eens om me er aan te gaan irriteren . Je kan beter meteen gaan janken vanwege de droefenis. Simpele basis principes moet je gewoon goed doen.
OMG, op de 1e foto staan vrienden van mijn oma...quote:Op donderdag 22 juli 2010 15:01 schreef Ole het volgende:
[..]
Ja. Maar hij is pas verbouwd, dus je eet niet meer in de 'badkamer
voor
[ afbeelding ]
na
[ afbeelding ]
Ik lees net dat er nu ook een derde zaak is in de Pijp
Afgezien van de rest dat echt een teleurstelling lijkt, je kan gewoon zonder meerprijs om meer frites en groente vragen hoor.quote:Op maandag 26 juli 2010 17:27 schreef Kaza het volgende:
en het verbaasde me dat de meneer aan het tafeltje naast ons precies dezelfde schaaltjes met patat en groentes had als wij (we hadden dus niet dubbel zoveel).
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |