Yup. Apart onderdeel van V&D. In Nederland zitten her en der nog meer stand alone restaurants.quote:
quote:Op woensdag 8 juli 2009 16:19 schreef NoCigar het volgende:
Waar? Karmeliet te Brugge
Wanneer? een tijd geleden: het was nog winter, vandaar dat ik niet alles meer weet.
Waarom? We hadden samen iets leuks te vieren en zochten iets bijzonders, liefst met veel sterren. Oud Sluis leek leuk maar kon die dag niet. 't Hof van Kleve in België leek me te duur. Hier waren we al eens geweest en dat was uitstekend bevallen.
Wat:
We kozen voor het meest uitgebreide menu Brugge die Scone, 7 gangen:
De prachtige amuse's:
[ afbeelding ]
Eerste gang (zonder foto): Gemarineerde St. Jakopbsnootjes, créme van venkel met poutarge, citroenkruid, zee-egel.
Nieroogkreeftje 'Royale"met een korstje van kokosnoot en curry, gekonfijte raap met gebakken ganzenlever, compote van limoen en koriander.
[ afbeelding ]
Koningsvis op de plancha gebakken, fijn korstje van rode wijn, risotto met witloof, lichte creme van champignons.
[ afbeelding ]
Fijn omeletje gevuld met knolselder, zwarte truffel uit Richerenche, jus van ui met truffel.
[ afbeelding ]
Melklammetje uit de Pyreneeën met gerookte look, aardappelmatje ne roze ui uit Roskoff, crème van schorseneren en een jus van peterselie.
[ afbeelding ]
Kaaswagen, weer geen foto.
Enkele lekkernijen met fruit en chocola:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Impressie: Alles is luxe en verzorgd in de Karmeliet. Er wordt duidelijk gestreefd naar de hoogst mogelijke kwaliteit zowel in de service als in de gerechten. Het is een tikje stijfjes, (de vorige keer vond ik dat minder) maar niet heel erg. Alles liep als een goed geoliede machine, en het eten was perfect (hoewel ik bv het hoofdgerecht niet heel erg bijzonder vond, wel; zeer smakelijk en andere gerechten daarentegen waren juist wel bijzonder) maar we waren helaas minder onder de indruk dan de eerste keer. Misschien omdat ook de verassing minder groot was.
Kosten: Het menu was iets van ¤165. Tel daarbij nog op de wijnarrangementen (precies anderhalf glaasje bij elke gang, m.u.v het dessert, daar kregen we slechts één glaasje van), een aperitief , water en koffie en je komt al snel op een aanzienlijk bedrag.
Nou ga ik nooit uit eten om te bezuinigen, maar uiteindelijk vond ik het totaalbedrag wel erg hoog. Té hoog: ik zal er niet snel weer gaan eten. Misschien ook omdat we er al eens geweest waren en we wat dat betreft te verwend zijn. Hoewel ik niet veel betere koks gegeten voor zover ik kan beoordelen, zal ik er niet snel weer komen. Het was een feest, maar geen uitbundig feest met toeters en bellen, maar misschien moet ik me neerleggen bij de inflatie.
Leuk was wel dat toen we thuis op de hotelkamer nog wat naar de lokale zender zaten te kijken er een kookprogramma was met de sympathieke kok-eigenaar van de Karmeliet in de hoofdrol, die ons uitlegde hoe een prima salade te maken.
Ahum, dat lijkt anders verdacht veel op licht gestoomde of misschien geroerbakte scheermesschelpen (geen inktvis) met glasnoodles (geen mie) en sojadressing (geen hoisin).quote:Op zaterdag 22 augustus 2009 02:03 schreef fokkerspy het volgende:
licht gefrituurde inktvis met mie en housin saus
Haha, ik heb daar dan een paar gangen voor je gekookt. Leuk dat je goed gegeten hebt.quote:Op zondag 30 augustus 2009 19:01 schreef RobinOok het volgende:
[ afbeelding ]
Tonijn, gelakt met citrusvinaigrette, daarop een basilicummousse, krabsalade, rolletjes courgette gevuld met zeewiergelei, rolletjes komkommer, stukjes grapefruit, codium en nog een beetje citrusdressing er omheen.
Waar?
Elzenduin Beach
Strandweg 18
2684 VT Ter Heijde aan Zee
Wanneer?
22 augustus 2009
Wat at je?
7-gangenmenu met bijpassend wijnarrangement.
Impressie?
Prachtige locatie, op het strand. Mooi uitzicht over de zee. Heerlijk, briljant eten. Mooie, bijpassende wijnen. Aardige bediening. Voor een volledig verslag met foto's klik hier
Kosten?
Het was een arrangement inclusief hotel, met een upgrade en een wijnarrangement, dus ik weet het niet meer, wat het nu uiteindelijk kostte. Niet weinig, dat weet ik wel.
Cijfer?
9,0
[ afbeelding ]
Ha, mooi! Ga ik meteen even aanpassen. Thanks. :-)quote:Op maandag 31 augustus 2009 16:28 schreef Sloavink het volgende:
[..]
Haha, ik heb daar dan een paar gangen voor je gekookt. Leuk dat je goed gegeten hebt.
Het mascarpone dessert was trouwens mascarpone cremeux gerold in sinaasappelgelei. daarbij gelei van zoete witte wijn, creme van koffie, creme van limoen/meloen en poeder van oreo en crumble van kokos.
En die dressing bij de makreel is een Japanse vintage soja.
Dat is de meloen limoen cremeux.quote:Op dinsdag 1 september 2009 18:46 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Ha, mooi! Ga ik meteen even aanpassen. Thanks. :-)
Grappig dat jij het voor me maakte! Ik heb er in ieder geval van genoten. Maar dat was geloof ik al wel duidelijk. :-)
[ afbeelding ]
Vraagje: ik zie daar naast die rolletjes ook nog bolletjes liggen. Is dat ijs? Sorbet? Of is dat de creme van limoen/meloen?
daar wil ik ook nog 's eten. Zal binnenkort een verslag van Oporto in Nijmegen doen. Heb er met de restaurantweek gegeten en ga er de 21ste een 12 gangen menu + wijnarrangement doenquote:Op vrijdag 6 november 2009 15:40 schreef LieLie het volgende:
Waar? Appels en Peren in Nijmegen
Wanneer? 20 oktober 2009
Wat at je? Voor: Bonbon van gerookte eendeborstfilet, gevuld met gekonfijt eendevlees en appelcompote, op wat rucola met een milde dressing (vervanging voor dressing met noten). Hoofd: Drie bereidingen van wild zwijn (draadjesvlees, buikspek en gewoon stukje vlees) op zuurkool, met als bijgerechten patatjes en salade. Na: combinatie van de verschillende desserts, geserveerd in kleine glaasjes. Oa.: gecarameliseerde appel met ijs en een flensje, stoofpeertjes met ijs en frambozensaus, twee kleuren chocolademousse en bitterkoekjesparfait.
Impressie? Erg lekker gegeten! We waren vroeg, dus het was niet druk, maar het ziet er leuk en gezellig uit. De bijgerechten pasten alleen niet bij de uitstraling van de andere gerechten. De frietjes..........oké.. maar de salades waren echt inspiratieloos. Maar qua prijs/kwaliteit hartstikke goed! En voorgerecht was echt superlekker
Kosten? 70 euro voor 2 personen.
Cijfer? 8,5
Had je daar gereserveerd? En zo ja, hoe en hoelang van te voren?quote:Op vrijdag 6 november 2009 17:20 schreef ColdFeet het volgende:
Oh, nog een ouwetje van mij.
Waar? Jean-Georges keer, hè
Ja. Drie weken vantevoren ofzo. Het was wel doordeweeks, natuurlijk.quote:Op zondag 15 november 2009 03:37 schreef NoCigar het volgende:
[..]
Had je daar gereserveerd? En zo ja, hoe en hoelang van te voren?
Yay foto's erbijquote:
Heb je zelf niets kunnen vinden via http://www.iens.nl/restaurant/leeuwarden ?quote:
Loopt het mij nu ook weerquote:Op woensdag 10 februari 2010 13:16 schreef golfer het volgende:
Het water liep mij in de mond bij het lezen van je verslag over Ivy, Snuggle.
zijn toch gewoon de foto's van de site van Ivy?quote:Op woensdag 10 februari 2010 13:32 schreef Bluezz het volgende:
Snuggle wat een mooie manier van fotograferen, en een heerlijk verslag
Gister er weer gegeten. De kaart was anders dan vier maanden geleden. We waren vandaag met een groep van 8 personen.quote:Op zaterdag 14 november 2009 22:11 schreef borisz het volgende:
Oude recensie
Ik weet niet hoor, het zal vast heel slecht geweest zijn, maar wat verwacht je voor 3 tientjes pp?quote:Op dinsdag 6 april 2010 15:17 schreef Windigo het volgende:
Impressie? Ik zei toen we naar binnen gingen al tegen mijn lief dat dit restaurant me geen goed idee leek, en mijn intuïtie bleek helaas volkomen juist. Dit is slechter dan van der Valk. Absoluut dieptreurig. Enige pluspuntje was dat de service oké was. Maar dat stemt me wat het eten betreft niet vrolijker, en ik kom nooit meer terug naar dit restaurant. Lief en ik hadden het thuis net zo gezellig gehad, en voor de prijs die je ervoor betaald kan je écht beter thuis blijven. Kosten? 59 euro zonder drank, we hadden allebei 2 glaasjes fris op.
Cijfer? 2 (voor de appelmoes en het stokbrood)
Ik heb 20.000 restaurants gezien als kind (Ok da's wat overdreven) maar voor 3 tientjes per persoon kan ik momenteel in mijn eigen omgeving tenminste 10 restaurants aanwijzen die ik weet waar ik beter kan eten. Dit is gewoon ver onder de maat.quote:Op dinsdag 6 april 2010 15:29 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
[..]
Ik weet niet hoor, het zal vast heel slecht geweest zijn, maar wat verwacht je voor 3 tientjes pp?
Ik vind niet, dat ik 30 euro per persoon hoef te betalen voor eten uit pakjes, blik en dat opnieuw is opgewarmd en niet vers is. Dan vind ik 59 écht teveel voor het geleverde.quote:Op dinsdag 6 april 2010 15:31 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
Oh absoluut dat je voor 3 tientjes PP prima kan eten. Voor 2 ook wel, maar de regel "voor de prijs die je ervoor betaald" is dan misschien wat misplaatst
De amuse was lekker, niets mis meequote:4 april Paasmenu
Lepelamuse
Mousseline van ei met gebakken kwartelei
******
Rouleau van grietfilet met spinazie en omelet
Zuid-Afrika - Paarl
******
Kippenbouillon met gepocheerd ei en kervel
******
Lamsfilet met sinaasappelpepersaus
geserveerd met bijpassend garnituur
Concannon- Merlot
USA – Californie
******
Wit chocolade ijs met witte chocolade mousse en tokkelroom
Santa Carolina Late Harvest - Sauvignon Blanc
Chili- Centralvallei
******
Menu prijs ¤ 37,50 p.p.
Wijnarrangement ¤ 17,50 p.p.
Jep, ken je de tent?quote:
Ben er zelf nooit geweest, maar hij zoekt regelmatig de publiciteit op en dan verwacht je er wel wat meer van dan dat jij beschrijft.quote:
Kan het zeker niet aanraden. Wellicht trof ik ook gewoon een slecht dag, maar ik ga er niet nog eens heen.quote:Op dinsdag 6 april 2010 16:46 schreef golfer het volgende:
[..]
Ben er zelf nooit geweest, maar hij zoekt regelmatig de publiciteit op en dan verwacht je er wel wat meer van dan dat jij beschrijft.
Bij de Lamme Goedzak in Noordwijk had ik met Isegrim een omgekeerde ervaring. Profileert zich als eetcafe, maar het eten, de bediening en de wijn waren veel meer dan dat. Ik meen mij te herinneren dat we op 85 euro zaten. Totaal.quote:Op dinsdag 6 april 2010 16:13 schreef Pietverdriet het volgende:
Puur in Hellevoetsluis.
[..]
De amuse was lekker, niets mis mee
De witte wijn was lauwwarm, toen ik zei dat hij gekoeld waarschijnlijk beter smaakt bood men mij ijsklontjes aan voor in het wijntje, nee dank je
De grietfilet was net zo lauw als de wijn, portie was goed, maar niets bijzonders.
De boullion was blind en er dreven vetoogjes op, maar werd wel in een wijnglas geserveerd. Smaak was okay, maar niet bijzonder of echt lekker. Zat te twijfelen of het geen verdunde pot struik was.
De lamsfilet was wat aan de zuinig kant, en veel te gaar, sausje wel lekker, maar ook niets bijzonders.
Toetjes
Het ijs was stervenskoud, veel te koud om zo te eten. De Mousse was veel te zoet en had een pindakaas achtige structuur, de witte chocolade was dus niet goed gesmolten en het was niet luchtig, zeker geen mousse.
Wijnen waren ook niets bijzonders en zag een tafel verder een fles wijn krijgen die vorig jaar bij de Aldi een aanbieding was.
Al met al was het eten best te doen als het een eetcafe was geweest, maar voor iemand die zich (luid sprekend) laat voorstaan op zijn bekendheid met mensen als Herman de Blijker en Gordon Ramsey en daar fotos van heeft hangen, was het teleurstellend.
Zo iemand hoort geen blinde boullion te serveren, weet een mousse te maken en de bediening hoort geen ijs aan te bieden voor in de witte wijn.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |