abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  dinsdag 6 april 2010 @ 18:57:26 #102
199397 Windigo
Flavourtarian
pi_80014387
verkeerde account

Was Alexxxxx dus
  dinsdag 6 april 2010 @ 18:59:13 #103
71721 Alexxxxx
Friespeuk
pi_80014449
De Vliegende Hollander viel een tikkeltje tegen inderdaad... maar het was een hele leuke avond, en het begin van een leuke ontdekkingsreis langs de restaurants van Leeuwarden en omgeving als het aan mij ligt
pi_80015813
Ik weet niet meer wanneer, maar ik at bij Delano in Utrecht.

Delano is van dezelfde eigenaar als Mammoni, ProntoPronto en blijkbaar nu ook Caffè P. De groei van het imperium (begon met 1 lunchzaakje, Mammoni) heeft mijns inziens de kwaliteit van de restaurants geen goed gedaan.

Delano doet aan kleine gerechten zodat je veel kunt proeven.
Als je geduld hebt.
Over 3 gangen kleine gerechtjes deden wij ruim 3 uur. In die tijd hebben we 3x een nieuw drankje gekregen. Het personeel was niet zozeer moeilijk benaderbaar, het was vooral moeilijk vindbaar. Jammer voor hun omzet.
Naast het tempo was ook de smaak niet briljant. De ingrediënten zijn goed, de combinaties soms wat jammer. Bij en rond de coquilles werden zulke dikke hompen spek geserveerd dat de smaak ervan volledig werd uitgevlakt.

De prijs was niet heel mals, maar ook niet extreem hoog voor wat we kregen. Precies bedrag herinner ik me niet.

Ik zou er niet teruggaan en het ook zeker niet aanraden.
Op 28 februari 2012 19:20 schreef lezzer en op 31 augustus 2013 21:27 schreef DancingPhoebe:Jezus, Vanyel, wat een fantastische tips geef jij toch altijd!
pi_80022108
Waar?
Deventer Schouwburg
Wanneer?
Vandaag, 6 april 2010
Wat at je?
Voorgerecht
Ciabatta met (kruiden)boter en carpaccio van runderhaas met pijnboompitjes en parmezaanse kaas
Hoofdgerecht
Cordon bleu met garnituur van champignons, ui en paprika, geserveerd met witlof, parijse aardappeltjes en gemengde sla
Nagerecht
Etagere met mousse van aardbeien, vers fruit salade en bonbonnetjes
Impressie?
Op internet stond dat het een aanschuifdiner was, maar dat was inmiddels niet meer zo. Eerst was dat wel, maar een aantal mensen hadden dat toch niet fijn gevonden en nu waren er dus gewoon weer losse tafeltjes. Ik was in mijn eentje en voor mij was het zo dus een stuk ongezelliger, in mijn eentje aan een tafel. Ik had verwacht met zijn allen aan een tafel te zitten en met andere mensen te kunnen praten, maar helaas. Dit was voor mij wel wat minder gezellig. Het was ook niet erg druk, er waren nog 7 andere mensen, verdeeld over 3 tafeltjes. Het eten was gelukkig wel erg lekker. Het voor- en nagerecht kreeg ik aan tafel, het hoofdgerecht was als buffet opgesteld. De bediening was goed en kwam gelukkig af en toe even een praatje met me maken, zodat ik wat aanspraak had. Maar toch zou ik de volgende keer niet weer in mijn eentje gaan.
Kosten?
20 euro + 5,40 voor drankjes
Cijfer?
Eten: 8
Bediening: 8
Sfeer: 6
  † In Memoriam † donderdag 8 april 2010 @ 22:19:03 #106
34726 Fratz
Max
pi_80103463
Waar?
Pizzeria "Da Carlo" Groningen http://www.da-carlo.nl/
Wanneer?
Vandaag, 8 april 2010
Wat at je?
Olijfjes vooraf, Ik pizza Pompei, vriendlief pizza Inferno.
Impressie
Nadat we naar het gemeentehuis waren geweest voor een nieuw paspoort liepen we richting de parkeergarage en zagen Da Carlo. Aangezien een eerdere ervaring niet zo best was, vonden we het tijd voor een herkansing.
Het restaurant is helemaal behangen met allerlei kitsch. Borden, lampjes, kaarsjes, schilderijtjes, foute snuisterijen, you name it, they got it. Alle tafeltjes staan dicht op elkaar, kijk er dan ook niet van op om te kunnen mee genieten met het gesprek van je buurman. Voor mij hoeft dat niet zo, maar we waren er dan ook niet echt voor een romantisch dinertje. Muziek is ook Italiaanse kitsch, zoals het hoort. De olijfjes waren heerlijk, jammer voor vriendlief dat hij ze niet lust. De pizza was heerlijk, een heerlijk lichte bodem. Op mijn pizza zat onder andere gorgonzola, spinazie en dunne lende. Het vlees was eerst gegrild en daarna op de pizza gegaan. Was echt heel erg lekker. Mijn vriend was ook goed te spreken over zijn pizza. We kregen ook nog een schaaltje met salade bij de pizza. Een simpele salade met olijfjes, stukjes komkommer, paprika en wat mais. Vond ik heel fijn, was fris bij mijn pizza. Ik vond het zeker voor herhaling vatbaar. Puntje voor aandacht voor het interieur; kitsch mag best, rare constructies met karton rond verwarmingsbuizen zijn gewoon crap.
Kosten
35 euro voor Olijven, 2 pizza's, salade en 4 drankjes
Cijfer?
Eten: 8
Bediening: 8
Sfeer: 7
There are no secrets in life, just hidden truths that lie beneath the surface.
pi_80184217
Waar?
Den Volle buick in Nijkerk
Wanneer?
Zaterdag 10 april 2010
Wat at je?
Als voorgerecht gefrituurde champignons in kruidensaus.
Als hoofdgerecht een kalfsoester met briesaus en spekjes
Als nagerecht een Dame Blanche
Impressie?
In Nijkerk is dit 1 van mijn favoriete restaurants. Het is er altijd gezellig druk, de bediening is er goed en het eten is er erg lekker. We waren met zes personen, mijn vader, moeder, broer, zusje, mn vriend en ik. We kregen aan tafeltje achterin de zaal en er werd meteen gevraagd of we wat wilden drinken. De menukaarten stonden al op tafel, dus daar hoefden we niet op te wachten. Nadat iedereen wist wat hij wilde hebben en we besteld hadden kregen we al snel de voorgerechten. Mijn zusje en mn vriend hadden een voorgerecht voor 2, met daarin meerdere voorgerechten in het klein. Mijn vader en moeder hadden allebei tomatensoep, die erg romig was, en mijn broer had een carpaccio. We hadden ook nog een mandje met stokbroodjes besteld. De voorgerechten smaakten allemaal heerlijk, alleen het voorgerecht voor 2 was niet erg groot, mijn zusje en mn vriend zeiden dat ze dat ook wel in hun eentje op hadden kunnen eten.

Nadat we het voorgerecht op hadden kwamen de hoofdgerechten op tafel. Mijn kalfsoester was erg groot en de briesaus met spekjes was erg lekker. Hij was een stuk minder machtig dan ik dacht. Mijn zusje had een zalmfilet en de rest hadden de saté speciaal, wat een specialiteit is van het restaurant. Tussendoor hebben we nog wat extra patat en aardappels besteld, want dat was wel erg weinig wat we kregen. Toen we het hoofdgerecht op hadden en zaten te wachten op de nagerechten kwam er een grote groep jongens binnen, die erg luidruchtig waren. Ze hadden al goed ingedronken en maakten zoveel lawaai, dat je niet eens de andere mensen aan tafel kon verstaan. Het restaurant beschikt ook over een grote zaal, en die kwam net weer vrij. De eigenaresse heeft die groep jongens toen gevraagd of ze het erg vonden als ze een eigen ruimte kregen, met bar erin, en dat vonden ze alleen maar geweldig. Dus die groep jongens werd naar achteren gebonjourd en toen was de rust in het restaurant weer teruggekeerd. Erg goeie actie van die eigenaresse, helemaal als je pas net aan het eten was en de hele tijd indat lawaai zat. Wij hoefden gelukkig alleen nog maar het nagerecht te eten. Mijn zusje en ik hadden allebei een Dame Blanche, alleen de chocola zat onder het ijs, in plaats van bovenop. Dat vonden we wel een beetje raar. Mijn moeder had een creme brulee, die erg lekker was. Mijn vader had een sorbet, mn vriend had poffertjes met een vanillesaus en vanille-ijs en mijn broer had een duo penotti, oftewel chocolademousse en witte chocolade-ijs. Ook de nagerechten smaakten weer erg goed.
Kosten?
Geen idee, ik hoefde niet te betalen
Cijfer?
Eten: 8
Bediening: 8
Sfeer: 8
  zondag 11 april 2010 @ 16:52:16 #108
139516 uniekhoorn
uniek, zoals ieder ander
pi_80190952
Sylvana, dat in Nijkerk.. ik vond het niet te eten, gelukkig maar want ik vond het ook maar weinig..
Ben er erg chagrijnig uitgekomen iig.
Nu doen en genieten, doodgaan kan altijd nog!
Zolang er alcohol verkocht wordt, heb ik geen probleem.
Je moet het leven nemen met een korreltje zout..... schijfje limoen en een shot tequilla
pi_80202389
Waar? Restaurant "De Oude School"
Wanneer? Vrijdag 09 april
Wat at je?
Vooraf: geen voorgerecht, we kregen van het huis gefrituurde garnalen met chilisaus en mini witte- en bruine boterhammetjes (schattig ) met kruiden- en roomboter.
Impressie? Ik was samen met 2 vrouwelijke collega's bij dit restaurant in Ter Aar. We waren duidelijk de jongsten (en dan zijn mijn collega's resp. 37 en 48), we zagen alleen oude mensen in het restaurant maar was gezellig en voordeel; ze waren niet luidruchtig. Wel alleen kleine of grote groepen, geen stelletjes. Die gaan naar een ander gedeelte van het restaurant.. Ach goed, de garnalen waren lekker en de boterhammetjes ook. Niks speciaals natuurlijk. Als hoofdgerecht had ik Een malse kalfschnitzel belegt met champignons ui en ham verstopt onder courgette en gegratineerd met kaas en crème fraiche. Klinkt machtig maar was het absoluut niet! Plakjes gegrilde courgette besmeerd met een dun laagje crème fraîche met daaronder gebakken champignons met kleine blokjes ham en ui. Om de schnitzel een lekkere jus en een beetje rösti erbij. Collega 1 had Overheerlijke stoofschotel (a la minuut bereidt) van ossenhaas met champignons lente ui en een vleugje knoflook in krachtige rode wijn saus met spekjes.. Was ook erg lekker! Collega 2 had: Een ossenhaas tournedootje met stroganoffsaus en een varkenshaas tournedootje met een romige champignonroomsaus. Lekker mals, dus was ook goed. De bijgerechten die er standaard bij komen zijn super! De hele tafel staat gezellig vol met schaaltjes van het volgende:
- ieder een schoteltje met een stoofpeertje, ananas, abrikoos en een pruimpje.
- twister fries
- aardappelblokjes in kruidenboter
- gekruide aardappelwedges
- tuinerwten in saus
- gekookte witlof met anijs
- gekookte witlof met ham en kaas
- spitskool met kerrie
- salade met tomaat, komkommer en ei.
- koolraap (dat vonden we niet lekker).
Toe: Chocoladebol gevuld met pistache amandelparfait (ik en collega 1) en Bavarois van Walnoten en Ahorn voor collega 2. Damn, wat was dat lekker. Van collega 2 weet ik niet, maar zij vond het wel lekker. Alles goed verzorgd, met lekkere tussenpozen (gelukkig niet te snel) en de avond duurde hierdoor bijna 4 uur met lang napraten. Enige was dat de rekening niet klopte. De drankjes werden dubbel geteld, maar werd direct rechtgezet na melding.
Kosten? ¤ 35,- p.p.
Cijfer? 8,5
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_80223507
quote:
Op zondag 11 april 2010 16:52 schreef uniekhoorn het volgende:
Sylvana, dat in Nijkerk.. ik vond het niet te eten, gelukkig maar want ik vond het ook maar weinig..
Ben er erg chagrijnig uitgekomen iig.
Tja dat kan. Ik vond het eten er wel lekker
  † In Memoriam † maandag 12 april 2010 @ 20:16:26 #111
34726 Fratz
Max
pi_80239228
Waar? Ikea Groningen http//:www.ikea.nl
Wanneer? Vandaag, 12 april 2010 om 9:30
Wat at je? Crostini ham/kaas met thee, mijn moeder Crostini met cappuccino

Impressie Na heel vroeg in het ziekenhuis te zijn geweest hadden mijn moeder en ik het idee om bij Ikea te gaan shoppen. Tot onze verbazing was alleen het restaurant nog maar open en zat het haast helemaal vol met mensen van allerlei pluimage. Interieur; wel, logisch, des Ikea's. Verschillende setjes tafels en stoelen, een uitgebreide kinderhoek. Tja het eten. De meeste mensen komen af op het cheapass ontbijtje van 1 euro. Bestaande uit een croissantje met jam, een hard mini broodje met kaas een eitje en een bakkie koffie. Dat kon me op een of andere manier niet bekoren. Er lagen ook omeletjes naturel en omeletjes met spek en crostini's. Dat leek ons wel wat. De crostini's waren behoorlijk vet, maar ik moet zeggen, de smaak was best aardig (vooral omdat ik me er niets van had voorgesteld) maar niets bijzonders. Ik dronk een kopje biologische thee, was best te drinken. Mijn moeder vond de cappuccino niet lekker en vooral heel erg slap en lafjes van smaak (ik had haar van tevoren nog gewaarschuwd ). En al was ons broodje niet super, we hebben wel lol gehad door lekker bij te kletsen en om ons heen te kijken.
Kosten? 5 euro, de broodjes waren elk 2,50 en het drinken kregen we op een of andere manier gratis. Yay us!
Cijfer? 6,5 voor de broodjes en een 5,5 voor de drankjes, komen we uit op een 6.

There are no secrets in life, just hidden truths that lie beneath the surface.
pi_80413112
Waar? La Tasca, Delft
Wanneer? Vrijdag 16 april 2010
Wat at je? Voor: salade met zongedoorgde tomaatjes en artisjok, daarbij mozzarella en tomaat en crostini met geitenkaas.
Daarna pasta met huisgemaakte pesto en parmezaanse kaas.
Hoofdgerecht: een pompoentaartje gevuld met couscous, lenteuitjes en walnoten, met daarbij gegrilde groenten.
Als toetje chocoladetaart met geconfijte vruchten erin, en cheesecake.

Impressie? La Tasca is een, in ruime zin, Italiaans restaurant, al waren onze gerechten, behalve de pasta, niet echt Italiaans. Het heeft geen menukaart; in plaats daarvan kan je kiezen voor een 3-, 4- of 5-gangen verrassingsmenu. je kan aangeven wat je niet lust (zo zijn wij vegetarier, dus geen vlees), en dan krijg je gerechten naar aanleiding van wat je voorkeuren zijn. Het was echt superlekker, en je krijgt uitgebreid uitleg over wat je te eten krijgt en de drank die je erbij krijgt. Je kan ook een wijnproeverij erbij nemen, maar dat hadden we niet gedaan
Kosten? Het 4-gangenmenu is 34,50 pp. De drankjes kregen we gratis omdat we vrienden van de ober zijn
Cijfer? 9 !
Carpe diem, quam minimum credula postero.
pi_80417194
Het is al weer een tijdje geleden maar deze bijzondere ervaring wil graag met jullie delen

Waar?
Restaurant Ctaste, Amsterdam

Wanneer?
Maandag 1 maart

Wat at je?
Tja, dat weet ik niet zo goed want we aten in het stikkedonker. Het voorgerecht was in ieder geval carpaccio van rosbief, pijnboompitten, rucola en een of andere dressing. Het hoofdgerecht was roodbaars (heb ik later gehoord), een warme appel gevuld met hete bliksem (was ok maar niet mijn smaak), haricots vert en groene asperges. Het nagerecht was perentaart met een halve peer in een jasje van chocola, besprenkeld met knettersuiker. Ik zal vast iets vergeten zijn maar dat komt dan omdat ik het niet heb zien liggen

Impressie?
Wat een bijzondere ervaring was dit zeg. Voor je aan tafel gaat kun je al je spullen kwijt in een kluisje en dan neem je plaats in een verlichte 'lounge' waar je een keuze kunt maken uit de menu's. Je kunt kiezen uit vlees, vis of het verrassingsmenu maar wat je precies gaat eten blijft een verrassing tot je het voorgeschoteld krijgt. En zelfs dán is het echt moeilijk om te raden wat je eet. Het restaurant is namelijk donker, écht donker.
Een visueel gehandicapte gastheer brengt je in polonaise-stijl naar de tafel en vanaf dat moment gaat alles op de tast en gaan al je andere zintuigen als een gek aan de slag om het gebrek aan zicht te compenseren. In het begin vond ik het best eng even want je ogen zijn wanhopig op zoek naar licht maar toen ik me eenmaal overgaf vond ik ik het echt leuk!
Ik heb de hele avond met vinger en vork gegeten want het is best lastig om in het donker je bestek te gebruiken zoals het hoort
Grappig om te zien (of juist niet eigenlijk) dat we ineens extra op de structuur en de smaak gingen letten, we waren echt aan het analyseren. Ook leuk dat iedereen hetzelfde reageerde als er een straaltje licht binnen kwam doordat er een gast wegging of binnenkwam, iedereen juichen En contact maken met de andere gasten is geen probleem, ok al zitten ze aan de andere kant van de ruimte haha.

Kosten?
¤25 euro want het was Restaurantweek. Volgens mij ligt een 3-gangen menu normaal gesproken rond de ¤40. Het eten was goed maar dit doe je écht voor de ervaring.

Cijfer?
8
pi_80421832
Bijzondere ervaring zég
  maandag 19 april 2010 @ 09:35:29 #115
180137 liessa
*geschift*
pi_80471191
Waar? Delta Terras, Damrak 42, Amsterdam

Wanneer? zondag 19-04-10

Wat at je? Het toeristenmenu, bestaande uit soep van de dag, steak/zalm met salade en frietjes en koffie, thee of ijs toe.

Impressie?
Allereerst: van de drie dames in de bediening spreekt er maar eentje Nederlands. Nogal apart voor een restaurant dat, hoewel er veel toeristen komen, zich toch bevind in Nederland. Een van de dames was ook niet bijster vriendelijk, bij het weghalen van het soepgerei werd er bijvoorbeeld niet gevraagd of het gesmaakt had.
Het eten zelf was naar verwachting van de prijs.
De soep was een soort minestrone, goed op smaak, maar simpel.
Bij de zalm werd om een mij totaal onbekende reden kruidenboter geserveerd, die ik dan liever had gezien bij het brood van de soep (daar zat een cupje gewone boter bij) of bij de steak. De zalm was gebakken met een klein korstje van iets, waardoor hij van buiten nogal zout was. De steak die mijn tafelgenoot at was volgens hem goed gebakken, mooi rose van binnen, maar wel nogal klein.
Hele goede friet, knapperig maar niet te hard. Zoutloos geserveerd, men laat je de keus. Helaas niet standaard met mayo, al kun je er wel om vragen.
De salade was voornamelijk ijsbergsla met twee plakjes komkommer, een plak tomaat en een lepel mais uit blik. De dressing was trouwens niet lekker, maar er zat niet zoveel op, dus dat merkte je niet echt. Een behoorlijke portie sla, het was echt meer dan genoeg.
De koffie na was oersterk, wat niet erg is als je nog een eind moet rijden, maar zeker niet naar ieders smaak. Ikzelf had een ijsje toe, dat geserveerd werd in een cappucino-kop, met bijna evenveel slagroom als ijs. De smaak van het ijs was overduidelijk fabrieks-aardbei.

Al met al was het wat je kunt verwachten van een toeristenmenu op het Damrak. Alles ging vlot, maar er werd niet gehaast, bediening was redelijk. Om bij de toiletten te komen (die wel goed schoon waren trouwens) moet je half door de keuken, waar het niet echt netjes was. Niet vies, begrijp me goed, maar een beetje rommelig.
De drankjes zijn exorbitant duur, voor een longdrinkglas met ijsthee ZONDER ijs betaal je 3,50. Voor 4,50 kun je een grote bestellen, maar dat zag ik pas te laat.

Kosten?
Twee menu's en twee glazen ijsthee: 40,50

Cijfer?
6,5
liessaslunch.blogspot.com
  vrijdag 23 april 2010 @ 21:13:00 #116
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_80648427
Mythos in Bocholt
Een grieks restaurant met echt goed eten, geen veelvraatgriek. Een van onze stamrestaurants. Hadden beide vooral een salade met gebakken baby calamaris en ik had als hoofdgerecht buiten de kaart om gebakken sardientjes. Manlief had een mixed grill.
Smikkelen en smullen,
Paar cola voor manlief, paar biertjes en Ouzo voor mij, lekker gegeten, bediening als altijd top, en de schade was 54,50
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 23 april 2010 @ 21:15:24 #117
298728 MaskOfSanity
Onverschillig
pi_80648555
quote:
Op vrijdag 23 april 2010 21:13 schreef Pietverdriet het volgende:
Mythos in Bocholt
Een grieks restaurant met echt goed eten, geen veelvraatgriek. Een van onze stamrestaurants. Hadden beide vooral een salade met gebakken baby calamaris en ik had als hoofdgerecht buiten de kaart om gebakken sardientjes. Manlief had een mixed grill.
Smikkelen en smullen,
Paar cola voor manlief, paar biertjes en Ouzo voor mij, lekker gegeten, bediening als altijd top, en de schade was 54,50
2 maal manlief in 5 betekenisloze regels.
A perfect mimic of a normally functioning person.
  vrijdag 23 april 2010 @ 21:55:30 #118
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_80650513
Laat maar

[ Bericht 97% gewijzigd door Pietverdriet op 23-04-2010 22:08:10 ]
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 23 april 2010 @ 21:57:27 #119
298728 MaskOfSanity
Onverschillig
pi_80650620
quote:
Op vrijdag 23 april 2010 21:55 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Als jij ooit tien procent bereikt van de bijdrage die ik op Fok lever kan je je al op de borst kloppen pubertje
Ik zie eigenlijk niet veel meer dan wat huishoudelijk geneuzel van jouw hand. Iig geenszins zaken waar een weldenkend mensen trots op zou zijn.
A perfect mimic of a normally functioning person.
pi_80650676
quote:
Op vrijdag 23 april 2010 21:55 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Als jij ooit tien procent bereikt van de bijdrage die ik op Fok lever kan je je al op de borst kloppen pubertje
Je hoort pas bij de elite als je een bijdrage levert aan Fok.
  vrijdag 23 april 2010 @ 21:59:58 #121
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_80650729
laat maar

[ Bericht 97% gewijzigd door Pietverdriet op 23-04-2010 22:08:32 ]
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 23 april 2010 @ 22:01:18 #122
298728 MaskOfSanity
Onverschillig
pi_80650778
quote:
Op vrijdag 23 april 2010 21:59 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Kan je nagaan wat jouw bijdragen zijn
Vrij weinig, maar ik heb die intentie ook absoluut niet. Ik zou mezelf niet meer serieus kunnen nemen, wanneer ik het relevant zou achten wat mijn bijdrage @ Fok! is.
A perfect mimic of a normally functioning person.
  vrijdag 23 april 2010 @ 22:06:04 #123
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_80650972
edit, laat maar
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 23 april 2010 @ 22:07:49 #124
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_80651062
Ideale penismaat, Dexter, Sexswing, ideale cupmaat en grappige momenten met een seksueel tintje, zie ik als ik op zijn naam klik. Tsja....
  vrijdag 23 april 2010 @ 22:10:52 #125
67379 Mirjam
ermahgerd
pi_80651211
quote:
Op vrijdag 23 april 2010 21:57 schreef MaskOfSanity het volgende:

[..]

Ik zie eigenlijk niet veel meer dan wat huishoudelijk geneuzel van jouw hand. Iig geenszins zaken waar een weldenkend mensen trots op zou zijn.
jouw bijdragen zijn ook niet altijd om over naar huis te schrijven, dus hou alsjeblieft op.
post leuk mee, laat dat soort loze opmerkingen maar lekker achterwege.
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_80831811
Waar? Portugália in Amsterdam
Wanneer? Woensdagavond 28 april
Wat at je?
voor: Chouriço assado (gegrillde Portugese worst)
Hoofd: Bife de espardarte grelhado (gegrillde biefstuk van de zwaardvis)
Na: Molotof (geklopt eiwit met caramelsaus)
Impressie?
Mijn voorgerecht werd bij het serveren geflambeerd op de tafel naast ons, met uitleg over de drank waarmee het gebeurde en hoe het de smaak ten goede kwam. Was daarna erg lekker, alleen naar mijn smaak was de worst iets te grof (de stukjes vet die erin zaten waren aan de grote kant). Het leek erg op Chorizo (niet heel gek als je naar de naam kijkt)
Het hoofdgerecht is voor mij nergens mee te vergelijken aangezien ik nooit eerder zwaardvis heb gegeten, maar dat wil niet zeggen dat ik het niet lekker vond, integendeel zelfs. Het was echt heerlijk. Iets minder zout had voor mij gemogen maar ik eet altijd vrij zoutloos. De wijn die we erbij hadden besteld na advies van de ober was goed! Bij het nagerecht was ik toch geïnteresseerd in de "Kamele slijm", maar die was die dag niet verkrijgbaar aangezien ze een aantal desserts enkel in het weekend maken. Wel jammer maar nu de Molotof genomen. Op het plaatje zag het er toch redelijk anders uit dan wat we kregen. Het leek erop als of het gesneden was uit een soort taartvorm. Het stuk was groot en wij dachten beide ah het is licht dat krijgen we wel op... mooi niet dus, het was zelfs vrij zwaar te noemen. Wel erg lekker.
Kosten? Incl de volledige fles wijn die ik gedeeld heb 50 euro
Cijfer? 8
pi_80840846
Waar? Restaurant Olijf, Nuenen (http://www.restaurantolijf.nl/)
Wanneer? Vrijdag 23 april
Wat at je? 5 gangenmenu "Olijf" - in het kort: rundercarpaccio met aardappel"ïets" en salade, rundderboullion, Snoekbaars met Gamba, kalfsentrecote met salade, haagse hopjesparfait

Impressie?
Vrijdagavond besloten we spontaan om uit eten te gaan. We hadden al meerdere malen gehoord dat dit een erg goed restaurant was, dus dat moeten we proberen. We konden gelukkig terecht (gezien de drukte denk ik dat we geluk hadden dat er plaats was en kun je normaal beter reserveren).

De eerste indruk is dat het een mooi en redelijk ruim opgezet restaurant is met relaxte stoelen (niet onbelangrijk bij een 5-gangendiner). De bediening was erg aardig en er werd goed opgelet dat glazen niet leeg waren en als iemand naar het toilet ging werd de servet netjes neergelegd (heb vernomen dat dit in sjiekere restautants normaal is, maar ik was aangenaam verrast!).

Het eten smaakte erg goed, netjes opgediend en aardige bediening.

Kosten? 150 euro voor 3 personen incl drank en fooi
Cijfer? 9
pi_81089224
Waar?
Pizzeria Capri in Almelo
Wanneer?
5 mei 2010
Wat at je?
Als voorgerecht champignons in roomsaus. Als hoofdgerecht een pizza met kaas, tomaat, ham, champignons, paprika en ui
Thee toe.
Impressie?
Bij deze pizzeria kun je altijd heerlijk eten. Het was weer gezellig druk en ik was samen met een vriend van me. Hij was hier nog nooit eerder geweest, maar vond het allemaal erg goed smaken. De bediening is snel en vriendelijk, ondanks dat het druk was. Het eten was weer erg goed, zoals altijd.
Kosten?
49,90 voor 2 personen (4 drankjes 9,50, 2 voorgerechten 13,80, 2 hoofdgerechten 20,30 en koffie/thee 6,30)
Cijfer?
9
pi_81209589
Waar?
Rancho VI, Amsterdam
Wanneer?
8 mei 2010
Wat at je?
Als voorgerecht carpaccio,als hoofdgerecht 150 gram lendebiefstuk en 150 gram entrecote, geserveerd met frietjes en salade.
Thee en koffie na.
Impressie?
Nadat we de start van de Giro hadden gezien gingen we in het centrum op zoek naar een leuk restaurantje. Op het Leidseplein waren meerdere steakhouses en deze zag er wel goed uit, het was gezellig druk binnen en dat is vaak toch een goed teken. We gingen naar binnen en moesten even bij de bar wachten tot er een tafeltje was schoongemaakt. Dat was snel gebeurd en we konden aan tafel. We zaten wel vlak bij de deur, dat vind ik wel minder fijn, maar goed, het was vol dus we konden ook nergens anders zitten. We kregen de menukaart en Peter en ik bestelden allebei een carpaccio vooraf en 150 gram lendebiefstuk en 150 gram entrecote als hoofdgerecht. De carpaccio kwam al snel en was erg lekker. Daarna kregen we het hoofdgerecht. De biefstukken zagen er erg goed uit en waren erg lekker. Al had Peter wel een groot vetrandje eraan zitten, waar hij niet zo van houdt en wat hij dus maar aan mij heeft gegeven. Er was genoeg patat, al werd het gewoon op een bord geserveerd zonder lepel ofzo, dus hebben we het er maar gewoon met onze handen afgepakt. De salade had een erg lekkere dressing, al vond Peter wel dat de salade erg veel was en die heeft hij dan ook niet helemaal opgegeten ( hij is niet zo'n konijnenvoer-eter ) Als nagerecht hebben we koffie en thee gedronken.
Kosten?
Voorgerecht: 17,50 (voor 2 personen)
Hoofdgerecht: 49,50 ( voor 2 personen)
4 drankjes (bier, cola, koffie, thee): 8,95
Totaal: 75,95 euro
Cijfer?
Service: 8
Eten: 8.5
Sfeer: 8
pi_81333169
Waar? Shiva, Amsterdam
Wanneer? Dinsdag 11 mei 2010
Wat at je? Shiva Special Menu
Voor: pompoensoep
Hoofd: Tandoori Zalm, aantal andere Indiaase gerechten waar ik de naam niet van weet
Na: Amandelijs
Impressie?
Het eten was voortreffelijk. De pompoensoep vooraf was pittig en zoet tegelijik erg lekker. De zalm was door de bereiding wat droog geworden, maar dat lijkt mij vrij normaal in een tandoor grill. De curries, rijst en naanbrood waren ook erg lekker
Kosten? Kleine 75 euro incl drank en koffie
Cijfer? 9!

absoluut de moeite waard
pi_81333374
quote:
Op woensdag 12 mei 2010 11:34 schreef cybermans het volgende:
Waar? Shiva, Amsterdam
Wanneer? Dinsdag 11 mei 2010
Wat at je? Shiva Special Menu
Voor: pompoensoep
Hoofd: Tandoori Zalm, aantal andere Indiaase gerechten waar ik de naam niet van weet
Na: Amandelijs
Impressie?
Het eten was voortreffelijk. De pompoensoep vooraf was pittig en zoet tegelijik erg lekker. De zalm was door de bereiding wat droog geworden, maar dat lijkt mij vrij normaal in een tandoor grill. De curries, rijst en naanbrood waren ook erg lekker
Kosten? Kleine 75 euro incl drank en koffie
Cijfer? 9!

absoluut de moeite waard
amandelijs, lijkt me erg lekker ik hou niet zo van curry's bij mij thuis, dus daarom wil ik het nooit eten ergens anders. maar volgens mij is het heeeel anders toch dan zo'n knorr pak?
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_81333405
alle originelen zijn lekkerder dan een 'knorr pak'
Ja doei.
pi_81335434
quote:
Op woensdag 12 mei 2010 11:40 schreef motorbloempje het volgende:
alle originelen zijn lekkerder dan een 'knorr pak'
is misschien een meer toepasselijke smiley
  woensdag 12 mei 2010 @ 12:49:04 #134
199397 Windigo
Flavourtarian
pi_81336247
quote:
Op woensdag 12 mei 2010 11:40 schreef motorbloempje het volgende:
alle originelen zijn lekkerder dan een 'knorr pak'
Ik heb laatst eens zo'n pak gehad, man, dat is net babyvoer

Ga als je zo'n gerecht wil proberen alsjeblieft zelf aan de slag, dan weet je hoe het echt smaakt
pi_81336376
quote:
Op woensdag 12 mei 2010 12:49 schreef Windigo het volgende:

[..]

Ik heb laatst eens zo'n pak gehad, man, dat is net babyvoer

Ga als je zo'n gerecht wil proberen alsjeblieft zelf aan de slag, dan weet je hoe het echt smaakt
vind ik an sich best knap als je iets probeert te maken zonder dat je weet hoe het hoort te smaken en dan zeggen dat je weet hoe het echt smaakt
  woensdag 12 mei 2010 @ 13:04:24 #136
199397 Windigo
Flavourtarian
pi_81336784
quote:
Op woensdag 12 mei 2010 12:52 schreef cybermans het volgende:

[..]

vind ik an sich best knap als je iets probeert te maken zonder dat je weet hoe het hoort te smaken en dan zeggen dat je weet hoe het echt smaakt
Nou, als je gewoon een recept neemt met een authentieke oorsprong kom je er in ieder geval meer in de buurt, dan met een knorr-pak..
  vrijdag 14 mei 2010 @ 16:52:59 #137
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_81422602
Restaurant Truffels, Haarlem. 13 mei 2010

Na lange tijd weer eens in de gelegenheid om uit eten te gaan en naar aanleiding van lovende recensies besloten om naar Restaurant Truffels te gaan.
In het pandje waar in het verleden eerst ML en later Fier gevestigd was is sinds afgelopen oktober hier door het kookduo Mark Dijk en Sergio Kross dit restaurant geopend.
Nog steeds een pijpenlade met beperkte ruimte voor 26 couverts.
Het concept is simpel: 6x per jaar een andere kaart met daarop een 6-gangenmenu.
Je kunt als gast aangeven welke gerechten je absoluut niet wilt eten en dan wordt voor iets plaatsvervangends gezorgd.

Beide koks staan niet alleen te koken, maar helpen ook, samen met de enige aanwezige serveerster, voor het uitserveren en vertellen wat er op de borden gepresenteerd wordt. We hebben ook geen afwashulp of schoonmaakhulp kunnen ontdekken, dus nemen aan dat ze dat ook allemaal zelf doen.
De koks zijn duidelijk heel erg goed op elkaar ingespeeld en ondanks de leuke sfeer in de keuken wordt er wel uiterst geconcentreerd gekookt, met oog voor details.

Bij binnenkomst besluiten we een glaasje Chardonnay (Moulin Montarels, Cotes des Thongue) te nemen en aangezien die ons bevalt bestellen we daar later bij het eten nog een hele fles van.
Al snel verschijnt er een lekker warm gebakken/opgepiept mandje met brood en truffel(...)mayonaise op tafel.
De serveerster toont vervolgens het 6-gangenmenu op een bord en vraagt naar bijzonderheden/allergieën. Het avondvullende programma kan beginnen.

Voorgerecht

Het voorgerecht van het menu bestond uit een “Proeverij van Zeeuwse wilde oesters”:
3 gerechten op een bord:
Een romig soepje van oester met crème fraiche en schuim van saffraan,
gebakken oester met gestoofde wilde spinazie en crème van bacon en
een rauwe oester met een tartaar van haring en een gel van zure bom.

Aangezien Bluezz had aangegeven niet van oesters te houden kreeg zij als voorgerecht een gebakken stukje sliptong op een bedje van wilde spinazie met crème van bacon.
Allebei waren we uiterst tevreden met ons voorgerecht. Goed op smaak en mooi gepresenteerd.

1e tussengerecht.
Coquille gesmoord in schaaldieren citrus marinade, roergebakken zeekraal, mousseline van knolselderij, gebakken anijspaddenstoelen, compote van venkel en een geroosterde groene asperge.Subtiel van smaak en alweer een plaatje op het bord.

2e tussengerecht
Een Canadese cannerkreeft à la Thermidor, met een soepje van asperge, gestoofde lamsoren, en een antiboise van tomaat en een schuim van basilicum.
Had iets meer kreeft in gemogen, maar het schuimsausje van basilicum was heel erg lekker. Leuk ook om te zien dat ons eigen wortelamusesoepje in een champagneglas nu opvolging heeft gekregen door een aspergesoep in een champagneglas.

Intussen waren de koks al een paar keer naar buiten gelopen om daar in een rook/roosteroven het volgende gerecht voor te bereiden.

Hoofdgerecht

Het hoofdgerecht bestond uit lams entrecote gemarineerd in Jack Daniels en steranijs en daarna op houtskool geroosterd en gerookt op zijn eigen vaten, Texelse asperges à la Flamande, pommes fondant van Roseval, en een krachtige jus van lam.

Bij dit gerecht dronken we een glas rode (chirazdruif) wijn.
Het lam was erg saignant. Had iets meer rosé mogen wijn, maar had wel een subtiele rooksmaak.Van de Jack Daniels was helaas voor golfer, als whiskyliefhebber, weinig smaak te merken. Groentes en saus waar wel erg lekker.

1e nagerecht
Een bordje kaas van Bourgondisch Lifestyle. Niet echt iets voor golfer, maar Bluezz vond het heerlijk. Namen van de kaasjes vergeten, maar het was een rauwmelkse koekaas, een Spaanse geitenkaas en een Italiaanse oude kruimelkaas.
Voor Bluezz er een glaasje 30-jaar oude port erbij.

2e nagerecht
Tenslotte het zoete dessert. bestaande uit gemarineerd rood fruit met schuim van passievrucht en banaan, taartje van witte chocolade en cocosrum, en knetters met zeezout.

Alweer een prachtig opgemaakt gerecht en niet al te zoet en zwaar. De 'knetters' waren stukjes witte en pure chocoladesnippers met zeezout, die lekker knisperden in de mond.

Conclusie
Twee kleine minpuntjes: je kunt niet a la carte eten en bent dus gebonden aan het menu en je moet er echt de tijd voor nemen. Wij hebben er 4 uur over gedaan.
Maar verder heeft Haarlem er weer een prima restaurant bij met 2 koks die met plezier en passie prachtige gerechten koken tegen een zeer acceptabele kwaliteit/prijsverhouding.

Eten: 9
Prijs: 8
Bediening: 9
Entourage: 8


Meer info en bijbehorende foto's op onze eigen recensiesite.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  vrijdag 14 mei 2010 @ 16:57:51 #138
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_81422794
quote:
Op vrijdag 14 mei 2010 16:52 schreef golfer het volgende:
Restaurant Truffels, Haarlem. 13 mei 2010
knip
Klinkt goed, wat waren jullie kwijt?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 14 mei 2010 @ 17:00:48 #139
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_81422904
quote:
Op vrijdag 14 mei 2010 16:57 schreef Pietverdriet het volgende:


Klinkt goed, wat waren jullie kwijt?
Twee 6-gangenmenu's waren bij elkaar 79,50 euro
Wij hebben het met wat ruimschootse flessen/glazen wijn en port allemaal wat duurder gemaakt.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  vrijdag 14 mei 2010 @ 17:08:27 #140
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_81423186
quote:
Op vrijdag 14 mei 2010 17:00 schreef golfer het volgende:

[..]

Twee 6-gangenmenu's waren bij elkaar 79,50 euro
Wij hebben het met wat ruimschootse flessen/glazen wijn en port allemaal wat duurder gemaakt.
Dus de menus 40 pp, dat is heel schappelijk
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_81451862
Waar?
Tia Piri Piri, portugees restaurant, Hofplein Rotterdam. ik ging hiernaartoe n.a.v. een tip van een kennis van me

Wanneer?
Gisteren, vrijdag 14 mei

Wat at je?
Voorgerecht:
Pasteitje van vis (bacalao) en pasteitje met garnalen, geserveerd met lekker mandje brood met boter

Hoofd:
Voor mij kip piri piri, lekker sappige kip klaargemaakt op houtskool, geserveerd met pittig sausje, groene salade en gepofte aardappel. Voor tafelgenoot gegrilde sardines met ook salade & gepofte aardappel. 2x Portugees biertje erbij.

Na:
De kok had voor ons een dessertbordje samengesteld om te delen, bestaande uit een stukje -overheerlijke- chocolade taart, iets portugees met gereduceerd eigeel (super sterke smaak maar erg lekker!) en een zoete pastei met een cremevulling. Hierbij kreeg ik van het huis nog een overheerlijk muscato wijntje, geserveerd met ijs en citroen.

Impressie?
Super leuke tent als je even lekker ongecompliceert maar toch goed wilt eten. De porties zijn voldoende en de prijzen eerlijk. De gastheer is een erg leuke vent en de dame in de bediening is een schatje . De sfeer is erg gemoedelijk. We aten buiten, en toen het na het hoofdgerecht een beetje koud werd zijn we naar binnen gegaan, waarna de kok ons een bakje met hete kooltjes kwam brengen om de kou te verdrijven. De keuken is open en de geuren die eruit komen zijn heerlijk!

Kosten?
nog geen 4 tientjes voor alles, exclusief fooi.

Cijfer?
Eten: 7 (toetjes 8 )
Sfeer: 9
Prijs/kwaliteit: 8

Ik kan echt iedereen uit R'dam aanraden om hier naartoe te gaan voor een avondje lekker ongecompliceerd eten voor een goede prijs Binnenkort gaan we terug om de chorizo en de zwarte bonen te proeven.
pi_81454793
Waar? Indiaas Restaurant Mayur, Amsterdam

Wanneer? Donderdag 13 mei jl

Wat at je? "Red Menu":
- Vegetable Pakora
- Tandoori Chicken and Meat Kebab, Vegetable Curry, Saag, Dal, Salad, Raita, Pualo Rice, Nan
- Ice Cream

Impressie? Mooi modern restaurant, strak ingericht en ik had uitzicht op de keuken (nou ja, een deel van) waar een kok druk bezig was met spiezen vlees en nog meer.. Mooi ingerichte lounge waar je evt. een drankje kunt drinken voordat je plaats aan een tafel neemt. Ik en mijn tafelgenoot zijn direct doorgelopen. We kregen eerst een soort van komijncrackers met 3 verschillende dips; munt, abrikozengelei en iets scherps (geen idee hoe het heet). De Vegetable Pakora bestond uit gefrituurde koekjes met een niet te omschrijven vegetarische vulling, maar het was wel lekker. De Tandoori Chicken was idd heel anders dan van Knorr , ik vond het vlees wel taai omdat het uit de tandooroven kwam. Was moeilijk doorheen te snijden. Meat Kebab was lam, ook taai maar wel lekker gekruid. De curry's die erbij kwamen leken allen erg simpel (te makkelijk gekookt of is dit écht Indiaas?). Ik kon er Hollandse gerechten uit herkennen in ieder geval. Het verse naanbrood (Nan) was wel lekker. Toetje bestond uit bolletje vanille ijs met choco- en vanillesaus en klein toefje slagroom uit een spuitbus. Bediening vond ik vriendelijk maar wel wat slordig; ze hebben wat fouten gemaakt. Verder vond ik vooral de vrouwelijke serveerster niet heel repré gekleed (kort strak rokje, blouseje met 2 knopen open waardoor haar volle decolleté te zien was, foute schooljuffrouw bril; kon net een porno-actrice zijn aan het begin van een film waarin ze serveerster speelt (sorry).

Kosten? Geen idee, aangezien mijn tafelgenoot de rekening voor zich nam.

Cijfer? Leuke ervaring (1e keer Indiaas) maar doe ik niet gauw meer; een 5.
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_81455549
Waar? Mayur, Amsterdam
Wanneer? Donderdag, 13 mei 2010 (Hemelvaartsdag)
Wat at je? Rainbow Menu
Mulligatawany Soup
-----------------------
Mixed Grill
----------------------
Lamb and Chicken Curry
Aloo Mattar
Dal
Saag
Raita
Salad
Pualo Rice
Nan (Indian Bread)
----------------------
Kheer
Impressie?
Restaurant zag er bij binnenkomst erg strak en netjes uit, wierrook geur bij de ingang help je wel om in de mood te komen. Je komt vervolgens in de bar/lounge/wachtkamer ruimte vanwaar je kan doorlopen als het niet vol zit naar het eetgedeelte. Ook hier een strakke en hippe inrichinting. Personeel was snel en vriendelijk. Het soepje was lekker alleen het laatste beetje smaakte door de aanwezige citroen schijfje teveel naar citroen. De mixed grill was erg lekker. Bij het hoofdgerecht werd er een plaat afgeleverd met daarop een aantal kleine bakjes met de curries en de andere zaken en naan brood. De curries waren ok maar de rest vond ik echt een stuk minder. Een van de bakjes was met spinazie en dat smaakte gewoon naar spinazie a la creme uit de diepvries , bakje daarna was doperwten en aardappel in tomatensaus (alsof ze de tomatensaus van de wittebonen in tomatensaus hadden genomen ), daarna iets dat het best te omschrijven was als erwtensoep zonder worst (wel ok, maar niet iets waar ik zin in had) en een bakje yoghurt met kruiden (alleen die smaak van de kruiden heb ik niet terug kunnen vinden). Nadat ik door mijn naanbrood heen was en nieuwbestelde heb ik daar tot sint juttemis op mogen wachten en kwam ook helemaal niet meer . Als dessert bestelde ik het ijs maar kreeg de rijst pudding, wat ik niet eens erg vond aangezien het ijs een bolletje niet zelf gemaakt vanille ijs met spuitbus slagroom en chocosaus was (dame blanche anyone?), alleen ik had de rijstpudding geen pudding genoemd maar oma's rijstebrei (wat wel lekker is maar niet wat ik daar had verwacht). Na afruimen werd er niet meer gevraagt voor koffie en zijn we maar snel weggegaan.
Kosten? ¤80,- (incl drankjes, nog een ander menu en zeer minimale fooi)
Cijfer? 4-

wil je idiaas eten ga niet naar mayur maar naar Shiva, veel beter!

[ Bericht 0% gewijzigd door cybermans op 15-05-2010 15:27:36 ]
  zaterdag 15 mei 2010 @ 14:01:21 #144
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_81456017
Haha, de tafelgenoot is bekend.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  Moderator / Redactie Sport zondag 16 mei 2010 @ 21:54:29 #145
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_81510707
Waar? Wok 4 you http://www.wokforyou.nl/
Wanneer? 16 mei 2010
Wat at je? Wat niet . Vlees, vis, gewokt en gegrilld.
Impressie? Van de website af kijk voor meer op de website





Twee jaar geleden was het echt een vreetschuur. Nu is het nog steeds een vreetschuur maar dat gevoel had ik nu veel minder dan doen. Nieuwe stoelen en van binnen is het gezelliger dan toen. Eten is goed. Het drinken is erbij inbegrepen. Dus ook het bier en wijn. Het is bier van de tap of in fles. Moet je wel zelf tappen of halen . Wijn heb je ook in veel keus. Sterkere dranken moet je wel extra voor betalen.

Kosten? 22,50 All inclusive op dinsdag t/m donderdag. 26,50 op vrijdag t/m zondag
Cijfer? Voor een wokrestaurant is het een best goede . Je hoefde nooit lang te wachten voor je eten.
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
pi_81514577
dat is niet duur voor all in altijd lekker hoor, wokken en Chinees eten
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_81526725
Waar?
Maurya, Amsterdam
Wanneer?
15 mei 2010
Wat at je?
Een Mixed grill met verschillende tandoorigerechtjes
Impressie?
Zaterdag ben ik met 5 anderen in een Indiaas Restaurant op het Leidseplein wezen eten. Aangezien er nog ver naar huis teruggereist moest worden besloten we om geen voorgerecht te nemen. Iedereen bestelde zijn eigen gerecht en rijst en naanbrood werd voor de hele tafel besteld, zodat we verschillende soorten konden proberen. Het was erg donker in het restaurant, waardoor je niet echt goed kon zien wat er nou op je bord lag. Aan de andere kant gaf het ook wel een intieme sfeer en het restaurant zag er verder ook erg sfeervol uit vond ik. Het eten werd warmgehouden op rechauds en er was ruim voldoende voor iedereen. Het smaakte erg lekker en ik heb mn buikje dan ook lekker vol gegeten.
Kosten?
30 euro per persoon
Cijfer?
Eten: 8
Bediening: 7.5
Sfeer: 7.5
pi_81526798
quote:
Op maandag 17 mei 2010 11:13 schreef Sylvana het volgende:
Waar?
Maurya, Amsterdam
Wanneer?
15 mei 2010
Wat at je?
Een Mixed grill met verschillende tandoorigerechtjes
Impressie?
Zaterdag ben ik met 5 anderen in een Indiaas Restaurant op het Leidseplein wezen eten. Aangezien er nog ver naar huis teruggereist moest worden besloten we om geen voorgerecht te nemen. Iedereen bestelde zijn eigen gerecht en rijst en naanbrood werd voor de hele tafel besteld, zodat we verschillende soorten konden proberen. Het was erg donker in het restaurant, waardoor je niet echt goed kon zien wat er nou op je bord lag. Aan de andere kant gaf het ook wel een intieme sfeer en het restaurant zag er verder ook erg sfeervol uit vond ik. Het eten werd warmgehouden op rechauds en er was ruim voldoende voor iedereen. Het smaakte erg lekker en ik heb mn buikje dan ook lekker vol gegeten.
Kosten?
30 euro per persoon
Cijfer?
Eten: 8
Bediening: 7.5
Sfeer: 7.5
was dat niet in Mayur?
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_81526933
quote:
Op maandag 17 mei 2010 11:15 schreef FutureFairytale het volgende:

[..]

was dat niet in Mayur?
Nee, in Maurya

http://www.maurya.nl/
pi_81527100
quote:
Op maandag 17 mei 2010 11:18 schreef Sylvana het volgende:

[..]

Nee, in Maurya

http://www.maurya.nl/
ok toevallig! beide leidseplein, beide Indiaas en bijna zelfde naam
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_81527774
quote:
Op zondag 16 mei 2010 21:54 schreef borisz het volgende:
Waar? Wok 4 you http://www.wokforyou.nl/
Wanneer? 16 mei 2010
Wat at je? Wat niet . Vlees, vis, gewokt en gegrilld.
Impressie? Van de website af kijk voor meer op de website
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]

Twee jaar geleden was het echt een vreetschuur. Nu is het nog steeds een vreetschuur maar dat gevoel had ik nu veel minder dan doen. Nieuwe stoelen en van binnen is het gezelliger dan toen. Eten is goed. Het drinken is erbij inbegrepen. Dus ook het bier en wijn. Het is bier van de tap of in fles. Moet je wel zelf tappen of halen . Wijn heb je ook in veel keus. Sterkere dranken moet je wel extra voor betalen.

Kosten? 22,50 All inclusive op dinsdag t/m donderdag. 26,50 op vrijdag t/m zondag
Cijfer? Voor een wokrestaurant is het een best goede . Je hoefde nooit lang te wachten voor je eten.
Leuk om een keer met collega's te doen zo te horen
  Moderator / Redactie Sport maandag 17 mei 2010 @ 11:57:50 #152
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_81528285
quote:
Op maandag 17 mei 2010 11:44 schreef Bluezz het volgende:

[..]

Leuk om een keer met collega's te doen zo te horen
Zeker geschikt voor groepen als je iets simpels wilt doen.

Ohja nog wel een klein nadeeltje. Ik had de pittigste saus uitgekozen chezuansaus. Maar de pittigheid/heetheid viel wel mee.
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
pi_81529073
Ja, dat is pittig op zijn hollands he
pi_81576987
Waar? Restaurant Calla's in Den Haag
Wanneer?Maandag 17 mei
Wat at je? Haagse restaurant 10-daagse menu
Amuse van komkommergelei met een zoetwatergarnaaltje en nog iets wat ik vergeten ben, vooraf een koude soep van witte asperge met stelledamse garnaaltjes, slakjes, zilte groenten en advacadocreme. Hierbij een spaanse witte wijn, erg fris. Hoofdgerecht langzaam gegaarde zwartpootkip met morellensaus, pastinaakpuree, morellen en witte aspergeschillen. Superlekker. Alleen de wijnkeuze was een fruitige bordeux die ik niet echt vond passen. Na aardbeien met een krokantje van melk, ijs van azijn met een soort nootjes erbij en een pannacotta van yoghurt. Hier een niet heel bijzondere dessertwijn bij.
Daarna nog espresso met wat zoetigheid, nougat met pistache, iets van mangogelei, witte bonbon met een granachevullig, macaron met mangovulling en een marshmellow met zure coating.
Impressie? Mooi restaurant met weinig tafels (10 stuks). Helaas vond ik het voor een sterrenrestaurant wat tegenvallen, maar 2 man bediening op die tien tafels waardoor we bijvoorbeeld moesten vragen om water bij te vullen. Dit kan natuurlijk met die restaurant 10-daagse te maken hebben, maar bij Niven of Hermitage hebben ze het tijdens de restaurantweek beter voor elkaar. Eten was goed en bijzonder maar de wijnkeuze was eigenlijk geen een keer echt raak naar mijn mening (bijbehorend wijnarrangement). Misschien dat ik de laatste tijd ook erg verziekt ben door tenten als Parkheuvel en Oud Sluis.
Kosten? 130 euro voor zijn tweeen, inc tip
Cijfer? 7
May you never steal, lie or cheat. But if you have to steal, then steal away my sorrows. If you have to lie, then lie with me all the nights of our life. If you have to cheat, then cheat death because I don't want to live a day without you
pi_81600006
Sheraton, Abu Dhabi.
Vooraf sushi, hoofdgerecht Arabisch. Alles all you can eat buffet en je mag er alcohol drinken.

Goed eten, maar duur. Was pp 60 dollar kwijt. Heerlijke shishas beneden met een privestrand.
The only limit is your own imagination
Ik ben niet gelovig aangelegd en maak daarin geen onderscheid tussen dominees, imams, scharenslieps, autohandelaren, politici en massamedia

Waarom er geen vliegtuig in het WTC vloog
pi_81601653
quote:
Op dinsdag 18 mei 2010 22:11 schreef El_Matador het volgende:
Sheraton, Abu Dhabi.
Vooraf sushi, hoofdgerecht Arabisch. Alles all you can eat buffet en je mag er alcohol drinken.

Goed eten, maar duur. Was pp 60 dollar kwijt. Heerlijke shishas beneden met een privestrand.
vind de prijs reuze meevallen voor het Sheraton! wat kon je er zoal eten? en wat zijn shishas?
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_81601782
quote:
Op dinsdag 18 mei 2010 22:38 schreef FutureFairytale het volgende:

[..]

vind de prijs reuze meevallen voor het Sheraton! wat kon je er zoal eten? en wat zijn shishas?
Sushi, sashimi, Lekker Arabische vleessoorten, heerlijke humus, goeie okra's, etc.

Shisha = waterpijp.
The only limit is your own imagination
Ik ben niet gelovig aangelegd en maak daarin geen onderscheid tussen dominees, imams, scharenslieps, autohandelaren, politici en massamedia

Waarom er geen vliegtuig in het WTC vloog
pi_81601898
quote:
Op dinsdag 18 mei 2010 22:40 schreef El_Matador het volgende:

[..]

Sushi, sashimi, Lekker Arabische vleessoorten, heerlijke humus, goeie okra's, etc.

Shisha = waterpijp.
klinkt goed, alhoewel het niks voor mij is. ik hou niet van sushi, sashimi, humus en waterpijp
gelukkig een reden gevonden om niet naar Dubai te willen
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_81602118
quote:
Op dinsdag 18 mei 2010 22:42 schreef FutureFairytale het volgende:

[..]

klinkt goed, alhoewel het niks voor mij is. ik hou niet van sushi, sashimi, humus en waterpijp
gelukkig een reden gevonden om niet naar Dubai te willen
Ik zit in Abu Dhabi, niet in Dubai (overmorgen wel)...

Hoe kan je nou niet van al die dingen houden??? Ben je zo'n moeilijke eter?
The only limit is your own imagination
Ik ben niet gelovig aangelegd en maak daarin geen onderscheid tussen dominees, imams, scharenslieps, autohandelaren, politici en massamedia

Waarom er geen vliegtuig in het WTC vloog
pi_81611385
quote:
Op dinsdag 18 mei 2010 22:45 schreef El_Matador het volgende:

[..]

Ik zit in Abu Dhabi, niet in Dubai (overmorgen wel)...

Hoe kan je nou niet van al die dingen houden??? Ben je zo'n moeilijke eter?
nee echt niet, valt reuze mee. maar nee; ik hou niet van rauwe vis
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_81670705
Vanmiddag als uitgebreide lunch aardappelpuree twee stukken gebraden kip
en zomergroenten gehad te samen met een biertje erbij!
75 topics = FIN
pi_81829787
Waar? Restaurant 'Mijn keuken' in Wouw
Wanneer? 23 mei '10
Wat at je? We hebben een 3 gangen lunch menu besteld, inclusief wijnarrangement voor de mr.

Wat kregen we?

Als hapje vooraf bij een glaasje Cava: zelf ingemaakte olijven met venkel. Zelf ingemaakte augurkjes. Ganzenlevermousse met macademianotencrumble met brioche. (voor mij, notenallergie) zonder macademianoten. Kletskopjes met kaas, een met ham een met sesam..



Daarna als amuse: Gedroogde tomaatjesvelouté met mini croutons, buffelmozzarella, olie en basilicum. En een 'Engels dropje' met gelei van provencaalse groenten.





Als voorgerecht: Palingmousse met een gelei van biet. Eromheen een salade van bietenchips, granny, klaverzuring, kwarteleitje.



Als hoofgerecht: Lam op een bedje van aurberginecompte met komijn. Met eromheen meiknolletjes , uitjes, polderaardappeltje en anijschampignons.



Als nagerecht kregen we allebei een ander dessert ivm noten allergie.

De mr kreeg: witte chocoladebakje met een amandelbrownie erin, met erop ijs (welke weten we niet meer) eromheen ingemaakte aardbeitjes, basilicumolie en schuimpjes met apart nog olijfolieijs.



Ik kreeg: een witte chocoladebakje met een mangopudding, erop citrusvruchtenpartjes en een mousse van grapefruit. Met eromheen flinterdunne plakjes gekarameliseerde limoen en sinaasappel, citrusvruchten partjes, schuimpjes en los erbij citroen/wodkaijs.



Bij de koffie en thee kregen we nog wat lekkernijen:



Kosten samen waren we zo een 150 euro kwijt.

Cijfer 8 - 8.5

'mijn keuken' is zeker een aanrader, mooie omgeving, mooi pand, vriendelijke bediening zonder te stijf te zijn. Heel lekker eten.

[ Bericht 1% gewijzigd door DarkElf op 24-05-2010 20:39:20 ]
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
pi_81830158
wow, wat een heerlijke luxe lunch! En hele mooie foto's DE!
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  maandag 24 mei 2010 @ 14:48:00 #164
67379 Mirjam
ermahgerd
pi_81830782
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_81832846
Ziet er prachtig uit, zeg!
Still a little bit of your face I haven't kissed.
  maandag 24 mei 2010 @ 15:58:03 #166
199397 Windigo
Flavourtarian
pi_81833022
Lekker hoor DE
pi_81833303
quote:
Op maandag 17 mei 2010 11:57 schreef borisz het volgende:

[..]

Zeker geschikt voor groepen als je iets simpels wilt doen.

Ohja nog wel een klein nadeeltje. Ik had de pittigste saus uitgekozen chezuansaus. Maar de pittigheid/heetheid viel wel mee.
Wil nog wel eens verschillen per avond!

Verder vind ik de kwaliteit van de meeste producten niet echt om over naar huis te schrijven (vooral de 'bijgerechten', zoals de Chinese hap, sushi's, salades, ijs en fruit (op de verse ananas na)). De teppanyaki is wel een aanrader! Let echter wel goed op de kwaliteit van het vlees/vis/tofu dat je pakt. Dat wil namelijk ook nog eens per avond verschillen.
pi_81833489
Mooie foto's Dat engelse dropje is leuk
  maandag 24 mei 2010 @ 16:23:48 #169
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_81833826
Jummie, lekker hoor DE.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_81843941
quote:
Op maandag 24 mei 2010 16:13 schreef Bluezz het volgende:
Mooie foto's Dat engelse dropje is leuk
en lekker
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
pi_81925243
quote:
Op maandag 24 mei 2010 14:21 schreef DarkElf het volgende:
Waar? Restaurant 'Mijn keuken' in Wouw
< knip = hele mooie fotocollage met omschrijving>
En we noteren gelijk even dit adresje in de agenda voor een toekomstig bezoek.

Vanmiddag als uitgebreide lunch.
75 topics = FIN
pi_81925500
quote:
Op woensdag 26 mei 2010 16:09 schreef FP128 het volgende:

[..]

En we noteren gelijk even dit adresje in de agenda voor een toekomstig bezoek.

Vanmiddag als uitgebreide lunch.
pekingeend?
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_81929803
Never mind.

[ Bericht 92% gewijzigd door Blues op 27-05-2010 22:35:29 ]
  woensdag 26 mei 2010 @ 17:50:32 #174
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_81930103
quote:
Op woensdag 26 mei 2010 16:09 schreef FP128 het volgende:


En we noteren gelijk even dit adresje in de agenda voor een toekomstig bezoek.

Vanmiddag als uitgebreide lunch.
Hey, wat een bekend voorkomende foto weer.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_81937016
ik denk niet dat je tegen die meneer zo bijdehand kan zijn als tegen mij Paul.
niet iedereen die foto's van zijn eten toont is toevalligerwijs ik,kan DarElf het ook zijn,dus denk eens wat vaker na voordat je ergens iemand voor aanziet want voor je het weet krijg je onnodige aandacht met alle gevolgen van dien.
Of zal ik je mooie foto uit Barcelona morgen bij mijn eten wederom plaatsen,weet je gelijk dat je de goeie voor hebt.

[ Bericht 1% gewijzigd door rubje op 26-05-2010 21:19:17 ]
Yvonne schreef op maandag 31 oktober 2011 @
13:59:43 in DEF SC #282 aan AchJa & Co
Vanaf hier en nu stopt het in DEF én op FOK!
Ik wil hier een normale SC zonder gebitch!
  woensdag 26 mei 2010 @ 23:26:13 #176
67379 Mirjam
ermahgerd
pi_81950178
ontopic weer liefjens, en geen kinderachtig gedoe met/over foto's
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_81978786
quote:
Op woensdag 26 mei 2010 16:14 schreef FutureFairytale het volgende:

[..]

pekingeend?
Ja,verse Pekingeend en de groente is Gai Lan = Chinese broccoli
erg lekker en niet altijd te krijgen in de restaurants.

Zo meteen gehaktballen met aardappelpuree en snijbonen.

@Bluezz:

Leg eens uit waarom een je biertje en toetje mist?

@ Golfer:

Hoezo bekende foto? is hij dan al eerder langs geweest? Lijkt mij sterk
want hij is gisteren pas gemaakt,maar laat anders gerust maar zien hoor.
75 topics = FIN
pi_81996878
Laat maar, ik verwarde je kennelijk met iemand anders

Vandaag gegeten bij Westerhout Beverwijk. (met collega's)
Mooi pand, erg leuk ingericht.
Ik koos voor het 3 gangen menu 29.50 je mag vrij uit de kaart kiezen.

We kregen eerst lekker warm brood met gezouten boter.
Amuse was een aspergesoepje met holl. garnaaltjes.
Ik heb het niet genomen omdat ik niet van die garnaaltjes hou, en ze vonden het meer naar bloemkool smaken

“Geroosterde coquilles”
met een ‘krokant’ van panchetta en een romige dressing van Pecorino.
Smakelijk gerechtje.

Gegrilde zwaardvisfilet “Antiboise”
met gebakken wilde spinazie.
Vis was wat droog, maar smaken waren prima.

“In Absinth gemarineerde Beverwijkse aardbeien ”
met roomijs van Mascarpone.
Erg lekker, sommige aardbeien waren té zacht.
Bediening vriendelijk, lekker gegeten voor een mooi prijsje.
pi_82108929
edit: offtopic

[ Bericht 49% gewijzigd door Mirjam op 30-05-2010 22:26:45 ]
Yvonne schreef op maandag 31 oktober 2011 @
13:59:43 in DEF SC #282 aan AchJa & Co
Vanaf hier en nu stopt het in DEF én op FOK!
Ik wil hier een normale SC zonder gebitch!
  zondag 30 mei 2010 @ 19:11:04 #180
199397 Windigo
Flavourtarian
pi_82111050
edit: reactie op edit

[ Bericht 97% gewijzigd door Mirjam op 30-05-2010 22:26:58 ]
  donderdag 3 juni 2010 @ 17:27:24 #181
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_82290848


Waar?
De Machinist, Rotterdam

Wat at je?
Vitello tonnato en Hollandse garnalencocktail vooraf.
Daarna Iberische varkenshaas met rozemarijnsaus en groenten van de dag (courgette) .
Ik had zwaar geluncht dus bestelde als hoofdgerecht slechts een salade met tonijn.
Erbij gedronken: een karaf water, witbiertje en een karafje wijn (viognier)
(Een uitgebreider verslag van 't eten staat op mijn blog Gegeten & Gedronken)

Impressie?
Leuke, gezellige ambiance in mooi pand. Maar ik blijf me verbazen over de saaiheid van de gerechten. Hoe kan je nou hip en trendy zijn met zulke klassieke gerechten en een kaart die niet wisselt? Maar goed, misschien schat ik de Nederlandse/Rotterdamse uit-eter wel helemaal verkeerd in en is dit juist wat veel mensen willen. Nogmaals, ik heb lekker gegeten, maar toch vind ik het raar.

Kosten?
57,30 voor 2 personen

Cijfer?
7 (want goed, lekker en redelijk geprijst)



[ Bericht 0% gewijzigd door RobinOok op 03-06-2010 17:52:04 ]
pi_82306033
quote:
Op donderdag 3 juni 2010 17:27 schreef RobinOok het volgende:
[ afbeelding ]

Waar?
De Machinist, Rotterdam

Wat at je?
Vitello tonnato en Hollandse garnalencocktail vooraf.
Daarna Iberische varkenshaas met rozemarijnsaus en groenten van de dag (courgette) .
Ik had zwaar geluncht dus bestelde als hoofdgerecht slechts een salade met tonijn.
Erbij gedronken: een karaf water, witbiertje en een karafje wijn (viognier)
(Een uitgebreider verslag van 't eten staat op mijn blog Gegeten & Gedronken)

Impressie?
Leuke, gezellige ambiance in mooi pand. Maar ik blijf me verbazen over de saaiheid van de gerechten. Hoe kan je nou hip en trendy zijn met zulke klassieke gerechten en een kaart die niet wisselt? Maar goed, misschien schat ik de Nederlandse/Rotterdamse uit-eter wel helemaal verkeerd in en is dit juist wat veel mensen willen. Nogmaals, ik heb lekker gegeten, maar toch vind ik het raar.

Kosten?
57,30 voor 2 personen

Cijfer?
7 (want goed, lekker en redelijk geprijst)

[ afbeelding ]
Mooie foto-impressie, maar mijn hemel, wat een enorme kwak cocktailsaus op die garnaaltjes, en waren het heuse Hollandse (zien er meer uit als kleine Noorse) ?
Quinn Dexter
pi_82308314
Smaakten die courgettes wel ergens naar Robin?
Je foto's doen de gerechten meer eer aan dan je dus uiteindelijk echt op je bordje had
  vrijdag 4 juni 2010 @ 12:31:10 #184
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_82323614
Ja, van die enorme klodder schrok ik in eerste instantie ook, Quinn. Maar het viel toen ik alles eens lekker door elkaar stampte mixte wel mee omdat de saus volgens mij niet op basis van mayo was, maar eerder op basis van slagroom of zo was. In ieder geval een stuk luchtiger dan cocktailsaus uit een potje. Maar de helft had ook volstaan ja. En ik vond de garnaaltjes er ook verdacht roze uitzien, maar denk dat het toch echt hollandse waren.

(heb al heeeeeeeeel lang geen cocktailsaus uit een potje gegeten en noorse garnalen ook niet, dus misschien vergis ik me? Of nee, nee, vergis me niet)

De courgette vond ik niks. Zompig, sponzig en smaakloos. En omdat je apart moet betalen voor de groenten (3,50) is dat eigenlijk wel onvergeeflijk. Maar ja, hoort dat niet ook bij het concept? Was laatst in een ouderwets eetcafe-achtig restaurant en daar kreeg je ook van die suffe schaaltjes groenten en friet bij je hoofdgerecht. Ook niks om over huis te schrijven. Ik kan me herinneren dat dat vroeger bijna altijd zo was. En ook dat ik nooit mijn groenten op at. Ik dacht dat dat aan mij lag (ik was toen nog niet zo'n grote eterr, hihi) maar nu denk ik met terugwerkende kracht dat het waarschijnlijk ook echt niet de moeite waard was.

En ondertussen gaan we vaker uit eten in restaurants waar je maar een halve asperge bij je voorgerecht en 2 peultjes bij je hoofdgerecht krijgt, haha. Het blijft aanmodderen met die groenten
  vrijdag 4 juni 2010 @ 19:19:56 #185
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_82340347
Noorse garnalen, ze moesten zich schamen
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 4 juni 2010 @ 20:27:18 #186
304935 -Miauw-
Maar ik rook niet!
pi_82342995
Waar?
Brasserie 'Bienvenue' in Hoog Catharijne, Utrecht

Wat at je?
Een biefstuk met champignonroomsaus, patatjes en een frisse salade. Tafelgenoot had kipsaté, patatjes en dezelfde frisse salade.

Impressie?
Haast, haast, haast, nog snel even iets eten voor we naar een concert zouden gaan. Geen zin in McDonalds, pizza of Chinees dus snel het terrasje van Bienvenue op. Rieten stoeltjes, plakkerige tafeltjes en een typische eetcafékaart.

Bij het bestellen van de biefstuk miste ik dé vraag :'Hoe wilt u uw biefstuk' dus ik ging er een beetje suf vanuit dat ik een medium stukje vlees zou krijgen. Daar kon ik alleen maar van dromen toen ik 20 minuten later een dun en smakeloos lapje schoenzool op mijn bord kreeg... De biefstuk zwom in een saus met potchampignons en de slablaadjes deden hetzelfde met de dressing uit een flesje.

Was dan echt helemaal niets geslaagd? Nee, ook het frituurvet moest hoognodig vervangen worden dus de patat smaakte oud en net iets te krokant. De kipsaté van tafelgenoot was behoorlijk droog. Brasserie Au Revoir....

Kosten?
Zo'n ¤34 met z'n twee, we konden wel huilen

Cijfer?
4. De aardige bediening maakte het nog een beetje goed....
With the stars as her umbrella
  vrijdag 4 juni 2010 @ 22:20:20 #187
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_82347898
dat je zoiets slikt, ik had het teruggestuurd.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_82348029
quote:
Op vrijdag 4 juni 2010 22:20 schreef Pietverdriet het volgende:
dat je zoiets slikt, ik had het teruggestuurd.
Is lastig als je zoveel haast hebt
  vrijdag 4 juni 2010 @ 22:25:54 #189
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_82348187
quote:
Op vrijdag 4 juni 2010 22:23 schreef ColdFeet het volgende:

[..]

Is lastig als je zoveel haast hebt
Helemaal niet, opeten kost meer tijd.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_82359248
mooie verslag en fraaie foto's ,bedankt.
Yvonne schreef op maandag 31 oktober 2011 @
13:59:43 in DEF SC #282 aan AchJa & Co
Vanaf hier en nu stopt het in DEF én op FOK!
Ik wil hier een normale SC zonder gebitch!
pi_82370750
quote:
Op vrijdag 4 juni 2010 19:19 schreef Pietverdriet het volgende:
Noorse garnalen, ze moesten zich schamen
Wat te denken als men aankomt zetten met Stellendamse garnalen dan vind ik dat net zo erg.

Ik(we) hebben gisteravond bij restaurant AN hier in Amsterdam gegeten en het was prima allemaal,
maar niet van het niveau Okura Hotel.

Prijs-kwaliteitverhouding was redelijk.
75 topics = FIN
  zaterdag 5 juni 2010 @ 17:47:29 #192
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_82370817
Het waren geen noorse hoor.
  zaterdag 5 juni 2010 @ 18:23:05 #193
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_82371714
quote:
Op zaterdag 5 juni 2010 17:47 schreef RobinOok het volgende:
Het waren geen noorse hoor.
Ah, okay.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 6 juni 2010 @ 18:00:32 #194
284423 Cherryblossom
Kers mag ook
pi_82404953
Ik heb gisteren gegeten bij keet "Het Piertje" op de brouwersdam. Frietje mayo en een frikandel.

- de frietjes waren een beetje hard
- weinig frietjes voor een "grote friet"
- megaveel mayo, gelukkig lag het naast de friet, en niet erop
- frikandel was lekker
- het was veel te duur! ¤4,60 geloof ik!
pi_82464564
Waar?
Grieks restaurant Irodion, Geldrop
Wanneer?
Vrijdag 4 juni 2010
Wat at je?
Een Mixed grill
Impressie?
Met een aantal mensen van de voetbal gingen we bij de Griek eten. We zaten aan twee tafels, wij zaten met totaal 10 mensen aan een tafel. Al snel werd er gevraagd wat we wilden drinken en kregen we de menukaart. Van de 10 mensen namen er 8 een mixed grill, waaronder ik. Voor we het eten kregen mochten we gebruik maken van de saladebar. Ook kreeg iedereen een glaasje ouzo. De mixed grill bestond onder andere uit souflaki, gyros en kipfilet. Het was ontzettend veel, ik kreeg het maar net op. Het smaakte erg goed, alleen 1 stukje vlees was een beetje droog, maar verder smaakte het erg lekker. Er was genoeg patat voor iedereen en ook die was goed op temperatuur. Na het eten kreeg iedereen weer een glaasje ouzo. Het restaurant was leuk aangekleed en de sfeer was gezellig.
Kosten?
22,50 per persoon
Cijfer?
Sfeer: 8
Bediening: 7.5
Eten: 8
  maandag 7 juni 2010 @ 21:04:18 #196
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_82465281
quote:
Op maandag 7 juni 2010 20:54 schreef Sylvana het volgende:
Waar?
Grieks restaurant Irodion, Geldrop
Wanneer?
Vrijdag 4 juni 2010
Wat at je?
Een Mixed grill
Impressie?
Met een aantal mensen van de voetbal gingen we bij de Griek eten. We zaten aan twee tafels, wij zaten met totaal 10 mensen aan een tafel. Al snel werd er gevraagd wat we wilden drinken en kregen we de menukaart. Van de 10 mensen namen er 8 een mixed grill, waaronder ik. Voor we het eten kregen mochten we gebruik maken van de saladebar. Ook kreeg iedereen een glaasje ouzo. De mixed grill bestond onder andere uit souflaki, gyros en kipfilet. Het was ontzettend veel, ik kreeg het maar net op. Het smaakte erg goed, alleen 1 stukje vlees was een beetje droog, maar verder smaakte het erg lekker. Er was genoeg patat voor iedereen en ook die was goed op temperatuur. Na het eten kreeg iedereen weer een glaasje ouzo. Het restaurant was leuk aangekleed en de sfeer was gezellig.
Kosten?
22,50 per persoon
Cijfer?
Sfeer: 8
Bediening: 7.5
Eten: 8
22,50 voor een mixed grill?
Mag hopen incluus drank?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_82466429
quote:
Op maandag 7 juni 2010 21:04 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

22,50 voor een mixed grill?
Mag hopen incluus drank?
Ja het was inclusief drankjes, de mixed grill zelf was 17 euro.
pi_82515128
Gegeten bij La Forca in Haarlem.
Bekend adresje waar het altijd helemaal lekker is, de smaken van de gerechten laten ze echt voor zich spreken
Met zijn 2 voor 87 euro gegeten.
Slideshow van de gerechten....

Een dikke 8

[ Bericht 8% gewijzigd door Blues op 08-06-2010 21:23:29 ]
pi_82535606
Waar? Tempo Doeloe te Amsterdam
Wanneer? Dinsdag 8 juni 2010
Wat at je?
Menu Mera Poetih

Pangsit Goreng
knapperige deegpakketjes gevuld met garnalenmousse
Soto Ajam
pittige Indonesische kippensoep
Oedang Merah
garnalen overgoten met een saus van tomaten en gember
Komposisie Tiga
drie verschillende vleesgerechten, sateh ajam, witte en gele rijst en groenten
Merah Poetih Dessert
sorbetijs van frambozen

Impressie?
Bij binnenkomst was het nog vrij leeg maar alle tafels waren gereserveerd. Wij kregen dan ook te horen dat de tafel die wij kregen eigenlijk om 8 uur gereserveerd was (maar aangezien het pas 18.15 was gewoon gaan zitten). Het eten was erg goed ook zo nu en dan best pittig maar ik kon het aan zonder dat het zweet me uitbrak. Bij mijn tafelgenoot ging er ergens wat mis (eigen schuld) en kwamen er spatten op zijn overhemd, dit werd door de gastvrouw met een doekje vakkundig verwijderd (hiermee was het overhemd gered!). Aangezien het een vrij klein restaurant is werd het toen het wat drukker werd wel heel erg rumoerig.
Kosten? ¤120 incl fooi en drankjes
Cijfer? 9
pi_82546863
Waar?
De Zwethheul in De Zweth (schipluiden)

Wanneer?
Dinsdag 8 juni voor de lunch

Wat at je?
Het 'Dining with the Stars menu, eigenlijk 4 gangen maar uitgebreid met een 5de gang. Hierbij het bijpassende wijnarrangement maar dan met halve glaasje ivm rijden.

Begonnen met een karafje water, wederom omdat nog een glaasje bubbels met het rijden niet echt te combineren is.

Amuses:
tonijnhapje
ganzelever met bietjes
4 bereidingen van wortel:
staafjes met truffelmayonaise
wortel met biet
compote met iets zoets erbij
chips van wortel
De tonijn was heerlijk, ganzelever goed, worteldingen vond ik niet geweldig

Natuurlijk werden er tijdens de lunch regelmatig verse broodjes bijgevuld.

Tonijntartaar met st jacobsvlees in tempura gebakken. Erg lekker, vooral de combi koude tonijn en warme st jacobs. Hierbij een witte wijn die goed paste maar ik niet heel bijzonder vond (volgens mij obv voornamelijk chardonnay)

Gepocheerde noordzeetong met gelakeerde paling in een saus van milde knolook (en een creme die ik vergeten ben waar die van was). Beste gerecht naar mijn mening, heerlijke vis met mooie smaakcombinaties. Dit was overigens de extra 5de gang. Hierbij ook de lekkerste wijn, maar helaas ben ik nooit zou goed in onthouden wat het precies voor wijn was.

Hiertussen een gerechtje met verschillende bereidingen van tomaat, waaronder een bijzondere marshmallow.

Ravioli gevuld met kreeft in kreeftenschuim. Lekker maar niet heel erg bijzonder vond ik. Wijn was er weer wel goed bij.

Blauwhoender uit de oven gevuld met truffel en doperwten, asperge met hollandaisesaus, doperwtencreme en dragonsaus. Rode wijn erbij uit de bourgogne, mix van pinot noir en gamay waardoor die wat fruitiger werd (beetje richting een beaujolais). Mooi gerecht, goed passende wijn.

Nog een tussengerechtje, ben alleen vergeten wat het precies was behalve dat er ijs bij zat

Gemarineerde aardbeien met vanilieijs, basilicumschuimjes en 25 jaar oude basilicoazijn met aarbeiensmaak. Hierbij een fris-zoete witte dessertwijn, die op dezelfde manier gemaakt zou zijn als sauternes maar dus niet zo zoet is. Heerlijk gerecht, perfecte aardbeien, superlekker ijs (lekkerste vanilieijs wat ik me kan herinneren) en de schuimpjes maakten het toch heel bijzonder. Ook de wijn combineerde heel goed hier, vooral door de azijn en de schuimpjes.

Daarna nog een espresso met natuurlijk de nodige lekkernijen. krokantje, nootje in chocolade, koekje en schelpje met pure choclademousse. Ook nog een chocoladeijslollie die in een glas op ijs werd geserveerd.

Kosten?
Gereserveerd in het kader van de SeatMe/Dining with the Stars actie (toch maar een middagje vrij genomen) omdat iik zulke restaurants met de normale prijzen net wat te kostbaar vind. Rekening was ondanks dat toch nog 188 euro, dus 200 euro met tip, voor 2 personen.

Impressie?

Mooi restaurant op een prachtige rustige locatie aan het water. Helaas door het weer niet op het terras kunnen zitten. Zoals alle sterrenrestaurants weinig tafels, vlekkeloze bediening en klasseinterieur, en natuurlijk heerlijk eten. Voor herhaling vatbaar.

Cijfer?

8,5 maar alleen omdat ik sommige restaurants nog net wat beter vind (parkheuvel, oud sluis in NL, Gracco in milaan, Perse in new york), op zichzelf staand is dit restaurant gewoon perfect.
May you never steal, lie or cheat. But if you have to steal, then steal away my sorrows. If you have to lie, then lie with me all the nights of our life. If you have to cheat, then cheat death because I don't want to live a day without you
  woensdag 9 juni 2010 @ 16:42:57 #201
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_82557076
Jammer dat die sterrententen bij hun uitgeklede menu's in het kader van Dining with the Stars er toch altijd weer extra gangen en dure wijnen bij doen, waardoor je toch weer erg veel geld kwijt bent.
Dan kan je beter buiten zo'n aktieweek om er gaan eten.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_82560642
quote:
Op woensdag 9 juni 2010 16:42 schreef golfer het volgende:
Jammer dat die sterrententen bij hun uitgeklede menu's in het kader van Dining with the Stars er toch altijd weer extra gangen en dure wijnen bij doen, waardoor je toch weer erg veel geld kwijt bent.
Dan kan je beter buiten zo'n aktieweek om er gaan eten.
Mwah, dat valt ook wel mee, normaal krijg je echt geen 5 gangen met wijn en koffie bij een 2-sterren restaurant voor 100 euro pp.
May you never steal, lie or cheat. But if you have to steal, then steal away my sorrows. If you have to lie, then lie with me all the nights of our life. If you have to cheat, then cheat death because I don't want to live a day without you
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')