abonnement Unibet Coolblue
pi_84233242
quote:
Op maandag 19 juli 2010 13:32 schreef FutureFairytale het volgende:

[..]

ja? vind het normaal
Voor restaurants waar je kwalitatief goed kunt eten, maar (nog) niet op sterrenniveau, kom ik niet snel 5 gangen menu's tegen die boven de 60 euro zitten, meestal een max van 55 of zo......kun je zeggen, wat zeur je over dat tientje maar de Nederlandse horeca is al duur genoeg
Quinn Dexter
pi_84237536
Waar?
Satellite Sports cafe, Amsterdam
Wanneer?
Zaterdag 17 juli 210
Wat at je?
Vooraf stokbrood met knoflookboter ( kregen het alleen pas tegelijk met de hoofdgerechten) en als hoofdgerecht een rumpsteak van 200 gram
Impressie?
Met een groepje mensen gingen we na een feestje nog wat eten in Amsterdam. We wilden eigenlijk naar een Japans restaurant, maar daar was geen plek meer. We wilden niet al te duur uit eten, dus toen zijn we maar naar dit Sports Cafe gegaan, waar ze in ieder geval een ruime kaart hadden. Er was nog plek genoeg voor ons zessen. De bestelling werd opgenomen en we hadden als voorafje een mandje stokbrood voor de hele tafel besteld. Dit kwam maar niet en uiteindelijk kwam het mandje met brood tegelijkertijd met de hoofdgerechten. Lijkt me toch niet echt de bedoeling van een VOORgerecht.

Als hoofdgerecht had ik een rumpsteak van 200 gram. Ik had voor een medium bereiding gevraagd. Het midden was wel medium, maar de randjes waren well-done. De patat die er bij zat was met een paar minuten koud en de salade was verlept. Het eten was dus niet echt geweldig. De serveersters waren vooral op uiterlijk uitgekozen en liepen halfnaakt rond, zonder maar een beetje verstand van eten te hebben volgens mij. Gelukkig was de groep waarmee ik was wel erg gezellig, dat maakte het nog een beetje goed. De toiletten waren ook erg smerig en heb nog even een blik in de keuken geworpen, maar dat zag er ook niet echt fris uit. Niet echt iets waar ik vaker zal gaan eten, dan ga ik nog liever naar de Mac en dat zegt heel wat.
Kosten?
Voorgerecht: 3.90 euro
Hoofdgerecht: 9.90 euro
1 keer flesje cola light: 3.00
Cijfer?
Bediening: 5
Eten: 5
Sfeer: 6
pi_84238167
quote:
Op maandag 19 juli 2010 15:58 schreef Sylvana het volgende:
We wilden eigenlijk naar een Japans restaurant, maar daar was geen plek meer. We wilden niet al te duur uit eten, dus toen zijn we maar naar dit Sports Cafe gegaan, waar ze in ieder geval een ruime kaart hadden.
Japanner is ook duur hoor
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_84238202
quote:
Op maandag 19 juli 2010 15:58 schreef Sylvana het volgende:
Als hoofdgerecht had ik een rumpsteak van 200 gram. Ik had voor een medium bereiding gevraagd. Het midden was wel medium, maar de randjes waren well-done.
dat is toch medium? of medium well?

anyway; klinkt vies maar vooral het hoofdgerecht is echt geen geld
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_84238508
quote:
Op maandag 19 juli 2010 16:18 schreef FutureFairytale het volgende:

[..]

Japanner is ook duur hoor
Jappanner was 24.95 all inclusief. Dat vind ik niet duur Vorige keer bij een steakhouse gegeten en dat was 40 euro pp, dat vind ik wel duur.

Het was idd ook geen geld, maarja, de kwaliteit liet dan ook erg te wensen over.
pi_84238525
quote:
Op maandag 19 juli 2010 16:27 schreef Sylvana het volgende:

[..]

Jappanner was 24.95 all inclusief. Dat vind ik niet duur Vorige keer bij een steakhouse gegeten en dat was 40 euro pp, dat vind ik wel duur.
¤ 24,95? wow das zeker niet duur
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_84238669
quote:
Op maandag 19 juli 2010 16:27 schreef FutureFairytale het volgende:

[..]

¤ 24,95? wow das zeker niet duur
Idd, nouja, de volgende keer dat we weer in Amsterdam zijn van te voren maar reserveren, ipv op de bonnefooi gaan.
pi_84238804
quote:
Op maandag 19 juli 2010 16:31 schreef Sylvana het volgende:

[..]

Idd, nouja, de volgende keer dat we weer in Amsterdam zijn van te voren maar reserveren, ipv op de bonnefooi gaan.
zeker in het weekend is dit handig ja
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_84265546
quote:
Op maandag 19 juli 2010 13:30 schreef Quinn_Dexter het volgende:

[..]

Dat vind ik overigens meer dan aardig aan de prijs voor een 5 gangen menu......
Oh, ik vond het eigenlijk wel erg meevallen Zeker als je het vergelijkt met 3 losse gangen van de kaart, die zijn bij elkaar duurder.

Denk dat dit ook zo'n beetje het goedkoopst is van alle restaurants aangesloten bij Alliance
Sweet and innocent...
  dinsdag 20 juli 2010 @ 10:59:14 #265
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_84265612
Ik denk het niet.
pi_84265654
Oh...
Sweet and innocent...
pi_84273618
quote:
Op dinsdag 20 juli 2010 10:57 schreef Innocence het volgende:

[..]

Oh, ik vond het eigenlijk wel erg meevallen Zeker als je het vergelijkt met 3 losse gangen van de kaart, die zijn bij elkaar duurder.

Denk dat dit ook zo'n beetje het goedkoopst is van alle restaurants aangesloten bij Alliance
wat ik hier dus zeg

Waar heb jij gegeten? #2: Van sterrentents tot Piet Patat
Quinn Dexter
  dinsdag 20 juli 2010 @ 22:14:54 #268
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_84293885
Lambermons Brasserie Haarlem

Vandaag een spontane uit-eten actie. Geen zin in de maaltijdsalades die in onze koelkast lagen en dus Haarlem in gegaan om te belanden op het terras (bij een temperatuur van ca.30 graden) van Lambermons Brasserie.

Eerst even wat brood met tapenade en ongezouten boter met een los glas Chardonnay genuttigd.
Daarna allebei gekozen voor het wisselende 3 -gangen dagmenu van 35 euro.

Voorgerecht:

Sashimi van licht gepekelde Schotse zalm vergezeld door geroosterde tonijn, gamba's van de BBQ, mayonaise van kreeft een een glaasje gazpacho van komkommer.


Hoofdgerecht:

Panache de Poisson. Oftewel een proeverij van vis. Bestaande uit krokant gebakken tongfilet, zeeduivel van de BBQ en zacht gegaarde kabeljauwrug met daarbij een risotto van langoustine en saus van kreeft.


Bij het eten dronken we een flesje Pinot Gris uit de Elzas vergezeld door gezuiverd bubbeltjes duinwater van eigen makelij.


I.p.v. een dessert naar keuze namen we als 3e gang een cappuccino met limoncello en een dubbele espresso met een glaasje sambuca.



Sinds bij het restaurantgedeelte van Lambermons (boven) de ex-chefkok van het sterrenrestaurant Chapeau uit Bloemendaal kookt, staat Michel Lambermons weer zelf aan de kachel in het brasseriegedeelte.

Dat is te proeven. Hij blijft een voortreffelijke kok en gastheer en ook het brasseriegedeelte staat nu hoog op de door ons aan te raden horecagelegenheden van Haarlem.

Totale kosten, inclusief alle drank: 119 euro voor 2 personen.
Prijs/Kwaliteit: een 9
Bediening: prima in orde.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_84310013
quote:
Op dinsdag 20 juli 2010 14:11 schreef Quinn_Dexter het volgende:

[..]

wat ik hier dus zeg

Waar heb jij gegeten? #2: Van sterrentents tot Piet Patat
Sorry, wat bedoel je met deze reactie?
Sweet and innocent...
pi_84317738
Waar?
La Promenade, Baarn
Wanneer?
Vrijdag 16 juli 210
Wat at je?
Eerst wat dunne sneetjes brood met goede olijfolie
Vooraf bouillion van bospaddenstoelen met huisgemaakte croutons daarbij een glas rose Moet
Als hoofdgerecht Doradefilet met beurre blanc-saus, risotto en zeekraal met een verdwaald bospeentje + glas rosé champagne
erna nog een cappuccino met wat pure chocolaatjes en een amaretto
Impressie?
Ik was hier nog nooit wezen eten; sinds ik in Amsterdam woon ga ik meestal daar uit eten maar mijn vader had iets te vieren dus gingen we hierheen. Best een leuk restaurant, de manager was vroeger de eigenaar van de Supperclub; is ook van plan het wat oubollige interieur de restylen. Hopelijk niet zo'n hipperdehip ding als we in Amsterdam al x 10000 hebben, dat loopt in een dorp als Baarn toch niet ( aangezien de gemiddelde inwoner 60+ is ).
Het eten was goed, echter niet bijzonder. Ik vroeg om saffraansaus bij mijn doradefilet omdat ik niet van beurre blancsaus hou; die vette botersmaak vind ik zo zonde bij verse vis. Maar dat waren ze vergeten. Nouja, niet moeilijk over gedaan.
De vriendin van mijn vader had een halve kreeft, op een bedje gebakken spinazie. Even geproefd; dat was echt heeeerlijk! Volgende keer ga ik dus voor de kreeft...
Kosten? Aangezien mijn vader trakteerde; geen idee. Wel weet ik wat de kosten waren van wat ik at:
Voorgerecht: 6,50
Hoofdgerecht: 18,50

Cijfer?
Bediening: 7.5
Eten: 7.5
Sfeer: 7
Het beste wat je kunt worden is jezelf
( Hans Ubbink )
pi_84326400
Waar?

Nam Kee Amsterdam


Wanneer?

Vandaag,in de namiddag


Wat at je?

Verse Peking eend,Ong-Choi(chinese spinazie met pepertjes),Sui kau bouillon & blikje fris.


Impressie?



Kosten?

+/- ¤ 25,-


Cijfer?

8
75 topics = FIN
pi_84328412
Nam Kee
  woensdag 21 juli 2010 @ 20:54:26 #273
67379 Mirjam
ermahgerd
pi_84329009
da's zo te zien niet de nam kee waar wij altijd komen

die is
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_84336765
quote:
Op woensdag 21 juli 2010 20:54 schreef Mirjam het volgende:
da's zo te zien niet de nam kee waar wij altijd komen

die is

Er is toch maar 1 Nam Kee in Amsterdam?
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  donderdag 22 juli 2010 @ 01:04:01 #275
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_84340319
quote:
Op woensdag 21 juli 2010 23:27 schreef Isabeau het volgende:



Er is toch maar 1 Nam Kee in Amsterdam?
Nee. Twee. Geldersekade en Zeedijk.

En die oesters van Nam Kee blijven lekker.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_84344890
quote:
Op donderdag 22 juli 2010 01:04 schreef golfer het volgende:

[..]

Nee. Twee. Geldersekade en Zeedijk.

En die oesters van Nam Kee blijven lekker.
[ afbeelding ]
ik ken de Nam Kee op Zeedijk. Is dat dan dé?
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  Moderator / Miss SHO donderdag 22 juli 2010 @ 15:01:45 #277
22592 crew  Ole
pi_84357265
quote:
Op donderdag 22 juli 2010 08:55 schreef FutureFairytale het volgende:

[..]

ik ken de Nam Kee op Zeedijk. Is dat dan dé?

Ja. Maar hij is pas verbouwd, dus je eet niet meer in de 'badkamer
voor

na


Ik lees net dat er nu ook een derde zaak is in de Pijp

[ Bericht 27% gewijzigd door Ole op 22-07-2010 15:08:41 ]
Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocent
  donderdag 22 juli 2010 @ 15:26:24 #278
67379 Mirjam
ermahgerd
pi_84358259
quote:
Op donderdag 22 juli 2010 15:01 schreef Ole het volgende:

[..]

Ja. Maar hij is pas verbouwd, dus je eet niet meer in de 'badkamer
voor
[ afbeelding ]
na
[ afbeelding ]

Ik lees net dat er nu ook een derde zaak is in de Pijp
hij is mooi geworden he?
ik keeke cht m'n ogen uit toen ik er laatst kwam.
het zag er ook altijd zo schmutzig uit, beh.
maar het eten is er top
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  donderdag 22 juli 2010 @ 15:45:20 #279
6724 Ripley
Smikeslut.
pi_84358936
quote:
Op donderdag 22 juli 2010 15:01 schreef Ole het volgende:

[..]

Ja. Maar hij is pas verbouwd, dus je eet niet meer in de 'badkamer
voor
[ afbeelding ]
na
[ afbeelding ]

Ik lees net dat er nu ook een derde zaak is in de Pijp
Die's nog niet open, kom er daelijks langs - op het heinekenplein, ze zijn nog aan het verbouwen
Frankly my dear, I don't give a damn. Smike. O+.
pi_84359256
quote:
Op donderdag 22 juli 2010 15:01 schreef Ole het volgende:

[..]

Ja. Maar hij is pas verbouwd, dus je eet niet meer in de 'badkamer
voor
[ afbeelding ]
na
[ afbeelding ]

Ik lees net dat er nu ook een derde zaak is in de Pijp
wat een ontzettend klein hokkie toch eigenlijk he
het eten maakt alles goed
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_84361100
quote:
Op donderdag 22 juli 2010 15:52 schreef FutureFairytale het volgende:


wat een ontzettend klein hokkie toch eigenlijk he
het eten maakt alles goed
Ik vond het eigenlijk helemaal goed zoals het was
In veel landen geldt : hoe soberder de inrichting, hoe meer autochtonen daar zitten te eten, hoe beter het voedsel
pi_84361143
quote:
Op donderdag 22 juli 2010 16:36 schreef Bluezz het volgende:

[..]

Ik vond het eigenlijk helemaal goed zoals het was
In veel landen geldt : hoe soberder de inrichting, hoe meer autochtonen daar zitten te eten, hoe beter het voedsel
idd, in Portugal eet je bijv het best in een tentje met plastic op tafel, tllicht aan en de tv aan
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
pi_84361221
quote:
Op donderdag 22 juli 2010 16:37 schreef DarkElf het volgende:


idd, in Portugal eet je bijv het best in een tentje met plastic op tafel, tllicht aan en de tv aan
Klopt he? We maakten het ook mee in Turkije.
pi_84361254
ja dat had ik in Korea. een tentje waar je niet dood gevonden wilt worden en er zaten een paar Koreanen te lunchen. ik bestel wat (nou ja, we begrepen elkaar niet maar ze begreep dat ik wilde eten dus ze ging de keuken in) en wat een lekkere lunch zeg!

bij Hoi Tin eet ik graag op Zeedijk, ook veel Chinezen
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_84364628
quote:
Op donderdag 22 juli 2010 16:36 schreef Bluezz het volgende:

Ik vond het eigenlijk helemaal goed zoals het was
In veel landen geldt : hoe soberder de inrichting, hoe meer autochtonen daar zitten te eten, hoe beter het voedsel


Ik vond die badkamer juist zo charmant Waarom moet het nu weer op elk willekeurig ander restaurant lijken
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_84364650
Het ziet er nu overigens uit als de eetzaal in een verpleeghuis
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  Moderator / Redactie Sport donderdag 22 juli 2010 @ 22:37:16 #287
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_84376309
Waar? Buitenlust te Amerongen.
Wanneer? 22 juli 2010
Wat at je? 3 gangen menu
- Eendenborst in pate en plakjes
- tonijnsteak
- Creatie van desserts

Het menu op hun website is al weer van een tijdje geleden.

Impressie? Heb geen foto’s
Eendenborst op beidemanieren was lekker, alleen jammerlijk was de sla die erbij was gewoon sla en daar was niets bijzonders meegedaan. De Tonijnensteak met een dressing van sesam en nog iets was ook lekker alleen de steak was een tikje te ver doorbakken, nog wel prima maar dat kon beter. Daarbij kreeg je wat worteltjes, broccoli en romatomaatjes. Erbij hadden we nog wat Vlaamse patatten en bakje sla.
Dessert stelde niet veel voor met een stukje boterkoek, bolletje aardbeien en vanillieeijs.

Tot zo ver het eten. Nu het negatieve gedeelte. De bediening was verre van slecht het wat om te janken. Ze waren allen(inclusief de baas van de tent) niet geslaagd de basiscursus bedienen. regel 1 neem wat mee als je naar binnen gaat. Regel 2 vork hoort links en niet rechts. Beide ‘regels’ zijn meermalen overtreden, dan ga ik nog niet zeuren over dingen opdienen doe je rechts ipv links etc etc etc. Niveau was bedroevend slecht.

Daarnaast willen ze luxe uitstralen maar laten het niet zien qua eten. De opmaak was matig terwijl je dan wel weer een luxe servet krijgt. En de tijd tussen de maaltijden was te lang.

Kosten? 18,50 voor het menu daarbij nog drankjes. Standaard drankprijzen
Cijfer? Eten 6,5. Bediening 2.
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
pi_84377849
let jij zo erg op rechts en links en irriteer je je daar ook nog aan?

ik vind vaak sla erg saai in restaurants. staat er; wordt geserveerd met friet en salade. gewoon sla, zonder dressing of een drup azijn. maak gewoon een lekkere salade met een dressing
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  Moderator / Redactie Sport donderdag 22 juli 2010 @ 23:16:53 #289
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_84378278
Als je een mes links neer legt dan ga ik er extra op letten. Als je dat dan bij verschillende tafels ziet gebeuren dan neem ik de moeite niet eens om me er aan te gaan irriteren . Je kan beter meteen gaan janken vanwege de droefenis. Simpele basis principes moet je gewoon goed doen.
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
  donderdag 22 juli 2010 @ 23:16:54 #290
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_84378280
quote:
Op donderdag 22 juli 2010 16:37 schreef DarkElf het volgende:

[..]

idd, in Portugal eet je bijv het best in een tentje met plastic op tafel, tllicht aan en de tv aan
idd, formica tafels, tegels tot het plafond, en af en toe een BZTING vonk in de vliegenvangerlamp.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_84386362
quote:
Op donderdag 22 juli 2010 23:16 schreef borisz het volgende:
Als je een mes links neer legt dan ga ik er extra op letten. Als je dat dan bij verschillende tafels ziet gebeuren dan neem ik de moeite niet eens om me er aan te gaan irriteren . Je kan beter meteen gaan janken vanwege de droefenis. Simpele basis principes moet je gewoon goed doen.
regel 1 hoor ik thuis ook nog wel eens
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_84388341
quote:
Op donderdag 22 juli 2010 15:01 schreef Ole het volgende:

[..]

Ja. Maar hij is pas verbouwd, dus je eet niet meer in de 'badkamer
voor
[ afbeelding ]
na
[ afbeelding ]

Ik lees net dat er nu ook een derde zaak is in de Pijp
OMG, op de 1e foto staan vrienden van mijn oma...
Waren dan wel een eind weg die dag, komen uit het oosten
Jeetje, wat een toeval!
pi_84389963
nou bellen en sms sturen of een kaartje!
Yvonne schreef op maandag 31 oktober 2011 @
13:59:43 in DEF SC #282 aan AchJa & Co
Vanaf hier en nu stopt het in DEF én op FOK!
Ik wil hier een normale SC zonder gebitch!
pi_84402352
Oh wat grappig...
pi_84415400
Vanavond gegeten bij Sense of Asia.

We begonnen met een pikante soep gekookt met laos, citroengras en thaise basilicum, gevuld met garnaal en vis.
Heerlijk :Y) goeie bouillon en prima gevuld


Voorgerechten.
golfer : Gestoomde coquilles in oestersaus met bosuitjes en rode pepertjes.
Helemaal goed :Y)
ik : Salade met gegrilde tonijn
Tonijn was te ver door en het was een té grote portie

Hoofdgerechten.
golfer : Zeebaarsfilet in de grillpan gebakken bedekt met oestersaus en geroerbakte groente.
Heerlijk, goed visje, goeie saus :Y)
ik : Geroerbakte ossenhaas in zwarte pepersaus met wilde spinazie
:9 :9 :Y)

Daarbij een kan kraanwater met ijs en een fles Pinot Gris 2008 Domaine Joseph Riefle & Fils, Elzas Frankrijk :9~

Zo'n goed restaurant, niet te vergelijken met een "afhaal chinees" o.i.d. ;)
Verfijnd, goede smaken, heel ruime kaart met genoeg keus & vriendelijke bediening.
Een 8.

zie ook onze recensie uit 2006
pi_84483714
Waar? Restaurant "Het Oude Spoorhuis" te Uithoorn
Wanneer? Zondag 25 juli 2010
Wat at je? Tapas; brood met aïoli, pittige kipvleugeltjes, 3 soorten tortilla (ui/spek, bospaddenstoelen en chorizo), garnalenkroketjes, gefrituurde oude kaasbolletjes, spareribs met abrikooslak, patatas bravas met paprika/pepermayonaise. Toe: Caramelijs met vanillesaus en macadamianoten.
Impressie? Restaurant ligt in een leuk dorp. Inrichting is erg leuk, als een oud station met schilderingen van vroegere stations, onderdelen (meubilair, niet alles) van treinen, voorwerpen, borden etc. wat met stations te maken heeft. Ik bekeek samen met een vriendin de 'spoorkaart' en de tapaskaart. na de laatste te hebben gekozen moesten we naar boven naar dat gedeelte met maar plek voor max 28 pers. klein, gezellig en Spaans ingericht met nog een schilderij van een station. Je kreeg de kaart met nr's en een formulier waarop je kon schrijven welke nr's je wilde en welke ronde je dit wilt laten serveren (max 7 rondes).
We namen maar 2 rondes. 1: breekbrood met aïoli. god, wat is aïoli toch heerlijk :9~
Daarna de rest van de tapas op een draaitafeltje. Vond het allemaal erg lekker. de spareribs heb ik niet geproefd. de kippenpootjes waren lekker pittig gemarineerd maar niet té en vooral de bospaddenstoelentortilla was verrassend maar lekker! :9 van de oude kaasbolletjes kreeg ik er gelukkig maar 2. heerlijk maar bij teveel erg machtig. Toe had ik caramelijs met lekkere crunchy stukjes caramel erin. niet te zoet, erg lekker met de vanillesaus en de gebrande stukjes macadamianoot. Vriendin had witte chocolademousse met rood fruit; ook erg lekker. een lekker opgelobde mousse met echte chocosmaak :9
Kosten? ¤ 54,50 incl. drank excl. fooi voor 2 personen
Cijfer? 8,5
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_84499487
Waar? Lof der Zoetheid in Rotterdam
Wanneer? Zondag 25 juli 2010 mijn verjaardag
Wat at je?
http://www.flickr.com/photos/23984500@N08/4829735207/
http://www.flickr.com/photos/23984500@N08/4830347988/
High tea voor 2 personen.
2 Warme scones met dikke slagroom, aarbeien jam en ananas jam.
4 kleine broodjes met o.a. geitenkaas/walnoot/honing, gedroogd rundvlees en gecarameliseerde ui (yum), brandnetelkaas en tomaten sambal, ham (allemaal biologisch).
Hartige taart, geitenkaas/aubergine en 1 met o.a. broccoli.
Zoetigheden waaronder witte chocolade caramel koffie squares, nutbomb en chocolade met zelf gemaakte marschmellow.
Taart: chocoladetaart, cheesecake, ricotta japanse bessen taart en lemon cheesecake.

Hierbij een grote pot heet water met kraantje om zelf te tappen en een hoop potjes losse thee om zelf smaken te kiezen of te blenden.

Na 1 broodje en een scone had ik al bijna genoeg gehad. M'n vriend heeft een groot deel weg kunnen werken. Uiteindelijk bleven er 3 stukken taart en een stukje hartige taart over. Anastasia was trots op ons :D. Wat over blijft kun je trouwens meenemen.

Eten was heerlijk. Mijn favorieten, de scone, broodje rundvlees met ui, de hartige taart en de koffie square.

LdZ ziet er mooi uit, beetje rumoerig. Jazzy muziek via de pick up. Tafeltjes gemarkeerd met oude postzegels als nr met oude schoolstoeltjes met namen er op.

Ga er zeker vaker heen.

Kosten? Wat minder dan ¤40 voor 2 personen
Cijfer? 8
pi_84511791
Waar: V.d. Valk te Nuland
Wat: Begonnen met een garnalencocktail. Was best aardig, een schaaltje voor de helft gevuld met garnalen met een wiskeysaus, de andere helft bestond uit veldsla en onder de garnalen nog krulsla. Al die sla had van mij niet gehoeven.
Daarna een "plate de la Maison", oftewel 4 verschillende soorten vlees (kip piri piri, biefstukje in stroganoffsaus, stukje varkenshaas in champignon-roomsaus en een lamskoteletje in een soort dikke jus).
Daarbij een schaaltje patat/friet, schaaltje gebakken aardappelen, schaaltje sperzieboontjes en schaaltje broccoli. En nog een schaaltje sla.
Kip en varkenshaas waren prima, lamskoteletje zat zoveel vet om/aan dat er net 2 minihapjes over bleven om te eten, biefstukje had de bakplaat bijna niet geraakt zo rauw was die. De broccoli was knetterhard en overduidelijk niet gaar, en het verbaasde me dat de meneer aan het tafeltje naast ons precies dezelfde schaaltjes met patat en groentes had als wij (we hadden dus niet dubbel zoveel).
Mijn man pakte als eerste wat sla, waarna de enige druppel dressing op zijn bord terecht kwam en er slechts wat kale sla restte.

Verder was de bediening vriendelijk, ook toen ik ze wees op het rauwe biefstukje, de opscheplepels die dwars over het vlees met saus heen lagen zodat ze tot aan het uiteinde onder de saus zaten, het ontbreken van de servetten.

Dit alles voor ¤ 62,50 voor 2 personen, inclusief 1 frisdrankje per persoon.

Cijfer: 5 . Ik ga er nu nooit meer heen. De schnitzels die ik van vroeger (met m'n ouders) in m'n herinnering had zitten bleken niet meer leverbaar (holsteinerschnitzel, zo eentje met een gebakken eitje erop die amper op het bord pastte).
pi_84511881
quote:
Op maandag 26 juli 2010 17:27 schreef Kaza het volgende:
en het verbaasde me dat de meneer aan het tafeltje naast ons precies dezelfde schaaltjes met patat en groentes had als wij (we hadden dus niet dubbel zoveel).
Afgezien van de rest dat echt een teleurstelling lijkt, je kan gewoon zonder meerprijs om meer frites en groente vragen hoor.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  maandag 26 juli 2010 @ 19:44:41 #300
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_84517077


Een paardenschnitzel? Bij de vandevalluk? Vreeemd
  maandag 26 juli 2010 @ 19:58:27 #301
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_84517573
Van der Valk, waar de appelmoes naar Jus smaakt, ook al heb je geen Jus
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')