Lambermons Brasserie HaarlemVandaag een spontane uit-eten actie. Geen zin in de maaltijdsalades die in onze koelkast lagen en dus Haarlem in gegaan om te belanden op het terras (bij een temperatuur van ca.30 graden) van
Lambermons Brasserie.Eerst even wat brood met tapenade en ongezouten boter met een los glas Chardonnay genuttigd.
Daarna allebei gekozen voor het wisselende 3 -gangen dagmenu van 35 euro.
Voorgerecht:Sashimi van licht gepekelde Schotse zalm vergezeld door geroosterde tonijn, gamba's van de BBQ, mayonaise van kreeft een een glaasje gazpacho van komkommer.
Hoofdgerecht:Panache de Poisson. Oftewel een proeverij van vis. Bestaande uit krokant gebakken tongfilet, zeeduivel van de BBQ en zacht gegaarde kabeljauwrug met daarbij een risotto van langoustine en saus van kreeft.
![]()
Bij het eten dronken we een flesje Pinot Gris uit de Elzas vergezeld door gezuiverd bubbeltjes duinwater van eigen makelij.
![]()
I.p.v. een dessert naar keuze namen we als 3e gang een cappuccino met limoncello en een dubbele espresso met een glaasje sambuca.
![]()
Sinds bij het restaurantgedeelte van Lambermons (boven) de ex-chefkok van het sterrenrestaurant Chapeau uit Bloemendaal kookt, staat Michel Lambermons weer zelf aan de kachel in het brasseriegedeelte.
Dat is te proeven. Hij blijft een voortreffelijke kok en gastheer en ook het brasseriegedeelte staat nu hoog op de door ons aan te raden horecagelegenheden van Haarlem.
Totale kosten, inclusief alle drank: 119 euro voor 2 personen.
Prijs/Kwaliteit: een 9
Bediening: prima in orde.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer