Ok, en welke eiersnijder is dan echt stukken beter dan alle andere eiersnijders bij elkaar?quote:
Absoluut beter. Aanmerkelijk beter. Dus niet zo van 'ik heb een snijplank en die vin ik fijn'.quote:Op maandag 23 februari 2009 14:24 schreef Rosbief het volgende:
Edit: Oh wacht aanmerkelijk beter dan een soortgelijk product bedoel je dus?
quote:Op maandag 23 februari 2009 14:29 schreef mgerben het volgende:
[..]
Beste Kaasrasp van Nederland West Europa:
Nogmaals van de IKEA (ja, ze hebben wel eens dingen waar echt over nagedacht is):
[ afbeelding ]
Ja hè. Je betaalt de hoofdprijs ( ) maar dan kun je werkelijk wolkjes parmezaanse kaas schavenquote:Op maandag 23 februari 2009 15:09 schreef RobinOok het volgende:
Alle raspen en schaven van Microplane.
Zelf heb ik deze. Ideaal voor knoflookje, gember, nootmuskaat, parmezaan, noem maar op.
[ afbeelding ]
Dit onderstaande ding voor potten is ook handig:quote:Op maandag 23 februari 2009 15:12 schreef _Arual_ het volgende:
[ afbeelding ]
Een rubberen matje van tupperware waarmee ik alle potten en flessen met gemak open kan draaien, zelfs als ik viezige handen heb.
Briljant! Dat ik daar nooit op ben gekomen om die dingen gewoon eigenhandig te halveren zodat ze en fatsoenlijk in een kast, en inderdaad fatsoenlijk in je vaatwasser passen. Thanks!quote:Op maandag 23 februari 2009 14:20 schreef mgerben het volgende:Hij is licht, dun en goedkoop - half zo dun als een normale snijplank en voor één euro per stuk val je je geen buil Hij is buigbaar - je vouwt er dus een gootje van waarmee je je spullen in de pan kiepert Je kunt hem met een schaar een stukje kleiner kunt maken zodat hij goed in de vaatwasser past (he, probeer dat eens met andere snijplanken!)
Ja, maar het tupperwarematje kan dus óók flessen aan! En het is absoluut niet stuk te krijgen! En dat martelwerktuig van jou schiet nog wel eens uit, met alle gevolgen van dien!quote:Op maandag 23 februari 2009 15:14 schreef Anne het volgende:
[..]
Dit onderstaande ding voor potten is ook handig:
[ afbeelding ]
Ja, zet maar aan, leef je uit. Het is niet zo vaak nodig, omdat het van een vrij hard staal gemaakt is. Het mes blijft lang scherp.quote:Op maandag 23 februari 2009 15:12 schreef ColdFeet het volgende:
Kun je het aanzetten met een ordinair aanzetstaal, mgerben?
[...]
Sowieso een aanrader om de AH in de gaten te houden voor keukenspullen; ik heb er o.a. ontzettend handige keukentangen gekocht. En niet te vergeten de gietijzeren Hackmanpannen. Volgens mij de beste waar voor je geld op dat gebied!
En waar kun je jouw matje kopen in de winkel ?quote:Op maandag 23 februari 2009 15:23 schreef _Arual_ het volgende:
[..]
Ja, maar het tupperwarematje kan dus óók flessen aan! En het is absoluut niet stuk te krijgen! En dat martelwerktuig van jou schiet nog wel eens uit, met alle gevolgen van dien!
quote:Op maandag 23 februari 2009 15:30 schreef Anne het volgende:
[..]
En waar kun je jouw matje kopen in de winkel ?
Is het niet ongeveer hetzelfde spul als een siliconen bakmat?quote:Op maandag 23 februari 2009 15:41 schreef _Arual_ het volgende:
[..]
Ik heb geen flauw idee meer hoe ik aan mijn matje ben gekomen.
Zijn dat die blauwe en rode braadpannen die ze af en toe hebben?quote:Op maandag 23 februari 2009 15:12 schreef ColdFeet het volgende:
Sowieso een aanrader om de AH in de gaten te houden voor keukenspullen; ik heb er o.a. ontzettend handige keukentangen gekocht. En niet te vergeten de gietijzeren Hackmanpannen. Volgens mij de beste waar voor je geld op dat gebied!
Die heb je vast een keer op een tupperware party uitgekozen toen je mocht graaien in een ton met hebbedingetjes omdat iedereen tegen je zei dat het zo'n ontzettend handig ding was!quote:Op maandag 23 februari 2009 15:41 schreef _Arual_ het volgende:
[..]
Ik heb geen flauw idee meer hoe ik aan mijn matje ben gekomen.
Ik heb wel dergelijke bakvormen. Dit matje is wat ruwer, en ook veel dunner.quote:Op maandag 23 februari 2009 15:43 schreef Anne het volgende:
[..]
Is het niet ongeveer hetzelfde spul als een siliconen bakmat?
Het zou in ieder geval hetzelfde effect kunnen hebben.
Ik heb ook zo'n dingetje, best handig. Maar een stevige mep onderop de pot werkt ook altijd nogquote:Op maandag 23 februari 2009 15:59 schreef _Arual_ het volgende:
[..]
Ik heb wel dergelijke bakvormen. Dit matje is wat ruwer, en ook veel dunner.
Volgens mij een cadeautje van toen we gingen samenwonen.
Die heb ik ook. Maar volgens mij doe ik er altijd te hardhandig mee .quote:Op maandag 23 februari 2009 16:11 schreef mgerben het volgende:
En voor de verandering eens iets níet van IKEA (al hebben ze wel veel goede dingen, zoals - ok,sorry):
[ afbeelding ]
Wat is dit?
Dit is een knoflook-ontveller.
Ooit eens bij een ander product gekregen.
Als je hem eens in de winkel ziet voor onder de ¤5,- en je kliert vaak met knoflook: Meenemen.
Waarom is-ie zo goed?
Omdat-ie precies doet wat hij moet doen, en dat doet hij goed: Knoflookje in het rubber hulsje, één keer krachtig met de hand over het aanrecht rollen, en het velletje en de knoflook zijn gescheiden.
Is het een must-have?
Nee. Echt niet. Maar zoals gezegd: Als je hem goedkoop tegenkomt, én je gebruikt vaak knoflook maar het enige dat je tegenstaat is dat gepel; dan is het de moeite waard.
Kwam ooit als beste uit de test bij de consumentenbond. Maar euh, ze hebben 'm alleen maar in blauw he? Ik haat blauw, dus al is het de beste, bij mij komt ie er niet in.quote:
quote:Op maandag 23 februari 2009 16:11 schreef mgerben het volgende:
En voor de verandering eens iets níet van IKEA (al hebben ze wel veel goede dingen, zoals - ok,sorry):
[ afbeelding ]
Wat is dit?
Dit is een knoflook-ontveller.
Ooit eens bij een ander product gekregen.
Als je hem eens in de winkel ziet voor onder de ¤5,- en je kliert vaak met knoflook: Meenemen.
Waarom is-ie zo goed?
Omdat-ie precies doet wat hij moet doen, en dat doet hij goed: Knoflookje in het rubber hulsje, één keer krachtig met de hand over het aanrecht rollen, en het velletje en de knoflook zijn gescheiden.
Is het een must-have?
Nee. Echt niet. Maar zoals gezegd: Als je hem goedkoop tegenkomt, én je gebruikt vaak knoflook maar het enige dat je tegenstaat is dat gepel; dan is het de moeite waard.
Hé, die heb ik ook!quote:Op maandag 23 februari 2009 16:14 schreef _Arual_ het volgende:
Ik kan ook niet meer buiten mijn nieuwe waterkoker, de quick & hot
Waarom?
Je hebt in een seconde of drie heet water. Scheelt VEEL tijd, en dat is wat mij betreft het belangrijkste!
Hmmm... herkenbaar. Als je het hard genoeg doet om het velletje eraf te rollen gaat de knoflook inderdaad enigszins kapot.quote:Op maandag 23 februari 2009 16:20 schreef Copycat het volgende:
[..]
Die heb ik ook. Maar volgens mij doe ik er altijd te hardhandig mee .
Het resultaat bij mij is in ieder geval niet anders dan wanneer ik zachtjes (...) met de zijkant van een mes op de knoflook druk.
Ik heb nu sinds een paar weken zo'n ding (sinds ik taarten bak, ongeveer) en ik vind het werkelijk geniaal.quote:Op maandag 23 februari 2009 15:12 schreef ColdFeet het volgende:
Kun je het aanzetten met een ordinair aanzetstaal, mgerben?
Wat ik trouwens echt een uberhandige keukentool vind (zij het wat truttig ): de zogeheten pannenlikker. Flexibel ding, perfect om je beslagkommen leeg te schrapen, maar ook om eiwitten ergens door te enveloperen, of om iets mooi glad af te strijken.
Ooit voor 1,50 in de Bonus gekocht.
Sowieso een aanrader om de AH in de gaten te houden voor keukenspullen; ik heb er o.a. ontzettend handige keukentangen gekocht. En niet te vergeten de gietijzeren Hackmanpannen. Volgens mij de beste waar voor je geld op dat gebied!
Die vond ik dus echt niks. Dan vind ik deze twee handiger.quote:Op maandag 23 februari 2009 14:29 schreef mgerben het volgende:
[..]
Ok, en welke eiersnijder is dan echt stukken beter dan alle andere eiersnijders bij elkaar?
Of wat is de allerbeste knoflookpers en waarom?
Nog een voorbeeld:
Beste Kaasrasp van Nederland West Europa:
Nogmaals van de IKEA (ja, ze hebben wel eens dingen waar echt over nagedacht is):
[ afbeelding ]
Waarom goed?Andere kaasraspen moeten meestal staan. Op een plankje. Dat nat is. Waardoor ze uitglijden en je je pols raspt. Door de vorm kun je goed kracht zetten zonder dat je uitschiet (auw, rode kaas, Hansaplast, interruptie van het kookproces, etc) Andere kaasraspen laten de kaas gewoon vallen. Deze vangt de rasp op in een bakje. Waar het hoort. Het bakje komt meteen met afsluitdeksel - rasp eraf, deksel erop, kaas bewaren.
Als je deze kaasrasp gebruikt weet je: Hier is over nagedacht door iemand die regelmatig kaas raspt. De belangrijkste kleine ergernissen (uitglijden, kaas die overal terechtkomt) zijn aangepakt.
de pannenlikkerquote:Op maandag 23 februari 2009 16:41 schreef DevilsAndDust het volgende:
[..]
Ik heb nu sinds een paar weken zo'n ding (sinds ik taarten bak, ongeveer) en ik vind het werkelijk geniaal.
Die vind ik dus echt weer totaal nutteloos. Eieren scheiden doe ik altijd gewoon met m'n vingers: met de ene hand breken boven andere hand met licht-gespreide vingersquote:Op maandag 23 februari 2009 21:46 schreef cybermans het volgende:
Eierscheider/splitser/spliter
[ afbeelding ]
Erg handig als je veel eieren moet splitten voor bv creme brulee's/ haagse bluf
bij de hema voor 2,5 euro ofzo
Idd!quote:Op maandag 23 februari 2009 22:31 schreef ColdFeet het volgende:
[..]
Die vind ik dus echt weer totaal nutteloos. Eieren scheiden doe ik altijd gewoon met m'n vingers: met de ene hand breken boven andere hand met licht-gespreide vingers
Deze dus? Ziet er inderdaad wel handig uit. Met mn gewone pers blijf bijna de helft erin zitten. Maar niet echt goedkoop zeg. De plastic variant 21,50, de metalen 37,50...quote:Op dinsdag 24 februari 2009 10:35 schreef Susanne81 het volgende:
Wat een leuk topic!
Zelf ben ik helemaal fan van de knoflookmolen van Carleau: http://www.carleau.nl
Waarom handig? Met een gewone pers blijft er veel achter, na het snijden/hakken stinken m'n handen zo en ik heb ook ooit een soort schoteltje met scherpe puntjes gehad maar daar haald ik alleen m'n vingers aan open.
Ieuw Ik doe het gewoon in de twee schaal-helftenquote:Op maandag 23 februari 2009 22:31 schreef ColdFeet het volgende:
[..]
Die vind ik dus echt weer totaal nutteloos. Eieren scheiden doe ik altijd gewoon met m'n vingers: met de ene hand breken boven andere hand met licht-gespreide vingers
Die bovenste (Boska?) kaasrasp lijkt me geweldig, waar heb je die vandaan?quote:Op maandag 23 februari 2009 21:42 schreef MinderMutsig het volgende:
[..]
Die vond ik dus echt niks. Dan vind ik deze twee handiger.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Ah, zoeen hebben we hier ook, van dille&kamille. Maar ik heb ze ook wel bij andere kookwinkels zien liggen.quote:Op dinsdag 24 februari 2009 11:07 schreef Innocence het volgende:
[..]
Die bovenste (Boska?) kaasrasp lijkt me geweldig, waar heb je die vandaan?
Deed ik ook, maar met de scherpe randjes van de schaal gebeurt het vaker dat er zo'n dooiervlie scheurt dan bij mijn vingersquote:Op dinsdag 24 februari 2009 10:53 schreef KrnKje het volgende:
[..]
Ieuw Ik doe het gewoon in de twee schaal-helften
Ik kan het wel met de 2 schaal helfden, maar ja ben liever wat sneller klaar en met me handen ga ik het echt niet doen. Nu vang ik ook nog makkelijk het eiwit op wat ik voor andere zaken kan gebruiken (maar meestal niet doe)quote:Op dinsdag 24 februari 2009 11:17 schreef ColdFeet het volgende:
[..]
Deed ik ook, maar met de scherpe randjes van de schaal gebeurt het vaker dat er zo'n dooiervlie scheurt dan bij mijn vingers
Ik was natuurlijk netjes voor&na mijn handen.
onhandig . Bij mij valt het er evengoed vanaf (of dat zegt meer over mij dan het voorwerp )quote:Op maandag 23 februari 2009 23:46 schreef PKfotografie het volgende:
niet echt spannend, maar toch dagenlijks in gebruik.
[ afbeelding ]
na het roeren in pannen moet je altijd een vieze lepel kwijt, en dan is dit uiterst makkelijk.
zijn vast ook andere opties voor. maar zelf gebruik ik dit en vind het wel fijn (hadden alleen wat meer schaaltjes bij gemogen,) nu is het bakje na 1 maal koken vies, en de vaatwasser heeft 2 a 3 dagen nodig om vol te raken
Microplane zijn erg goed (scherp!) en heel prettig in gebruik, vind ik. Kost wel een stuk meer dan dat Ikea-ding.quote:Op dinsdag 24 februari 2009 11:23 schreef cybermans het volgende:
[..]
Ik kan het wel met de 2 schaal helfden, maar ja ben liever wat sneller klaar en met me handen ga ik het echt niet doen. Nu vang ik ook nog makkelijk het eiwit op wat ik voor andere zaken kan gebruiken (maar meestal niet doe)
Maar wat zijn nou de beste raspen microplanes? ikea met bak eronder? want ik moet mijne nog vervangen
Microplane op zeker! Geen vergelijk, echt waar!quote:Op dinsdag 24 februari 2009 11:23 schreef cybermans het volgende:
Maar wat zijn nou de beste raspen microplanes? ikea met bak eronder? want ik moet mijne nog vervangen
Vind je bij kookwinkels (duur!) of Dille&Kamille. Bij die laatste alleen met ribbeltjesrand.quote:Op dinsdag 24 februari 2009 11:47 schreef Mini_rulez het volgende:
Wat ik ook heel handig vind, maar misschien is dat iets Limburgs, is een vlaaivorm waar de bodem los in ligt zodat je die eruit kan halen. Een merk weet ik helaas niet, het was een cadeautje.
Ok, ik realiseer me dat dit niet de meest nuttige bijdrage in het topic is.
De mijne heeft ook een ribbeltjesrand inderdaad. Ik geloof dat die via internet was besteld, dat zal dan ook wel geen heel dure zijn geweest. Maar goed, dat hoeft ook niet want hoe vaak bak je nou helemaal een vlaai... Hoewel een quiche er in principe ook in zou kunnen. *denkt hardop*quote:Op dinsdag 24 februari 2009 11:49 schreef ColdFeet het volgende:
[..]
Vind je bij kookwinkels (duur!) of Dille&Kamille. Bij die laatste alleen met ribbeltjesrand.
Dat en bovendien zitten de salmonellaatjes vooral aan de buitenkant van een ei. Als je een ei splitst met de twee schaalhelften loop je dus meer risico op besmetting.quote:Op dinsdag 24 februari 2009 11:17 schreef ColdFeet het volgende:
[..]
Deed ik ook, maar met de scherpe randjes van de schaal gebeurt het vaker dat er zo'n dooiervlie scheurt dan bij mijn vingers
Ik was natuurlijk netjes voor&na mijn handen.
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.There is no love sincerer than the love of food.
Vlees omdraaien e.d. zodat je er niet in hoeft te prikken.quote:
quote:Op dinsdag 24 februari 2009 12:07 schreef MinderMutsig het volgende:
[..]
Dat en bovendien zitten de salmonellaatjes vooral aan de buitenkant van een ei. Als je een ei splitst met de twee schaalhelften loop je dus meer risico op besmetting.Juist door dat snotgevoel wil ik het niet in m'n handenSPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Overigens klopt het salmonellaverhaal niet, de meeste besmettingen van een ei gebeuren voordat het ei een schaal heeft gekregen, waardoor het gewoon binnenin zit. Daarnaast gaat salmonella in een behoorlijk korte tijd dwars door de schaal heen... (Tot zover mijn microbiologische kennis )Koken met Frank - Culinaire uitspattingen...
Die heb ik ook. Een oranje hond. Was een relatiegeschenk en ik vind 'm inderdaad erg handig, met een goede grip.quote:Op maandag 23 februari 2009 22:01 schreef MinderMutsig het volgende:
De siliconen ovenwant. En dan het liefst zo'n happertje en niet een volledige want.
[ afbeelding ]
Zonder oren mag.
Isoleert goed, werkt als anti-slipmatje dus je loopt niet meer het risico dat je ovenschaal uit je handen glijdt en als hij vies is stop je hem gewoon in de vaatwasser.
Die heb ik (nog) niet, maar lijkt me reuze handig. Waar kun je die kopen?quote:Een bolletjesgarde.
[ afbeelding ]
Zeker met wat kleverige dingen heb je met normale gardes nog wel eens het probleem dat alles in de garde gaat zitten in plaats van dat het gemengd wordt. Met deze niet meer. En hij is ook nog eens makkelijker schoon te maken.
Ik heb hem ooit eens voor een euro of twee bij de Xenos o.i.d. gekocht maar die hebben hem niet meer. Ik ben al een tijdje op zoek naar een betaalbare versie voor mijn moeder maar ik heb weinig geluk. In kookwinkels willen ze ze nog wel eens hebben maar meestal een stuk duurder.quote:Op dinsdag 24 februari 2009 12:44 schreef Copycat het volgende:
Die heb ik (nog) niet, maar lijkt me reuze handig. Waar kun je die kopen?
Niet alles maar Ikea is wel briljant in betaalbare handigheidjes voor in de keuken. Dat is eigenlijk de enige reden dat ik er kom. Ik sjees naar de keukenafdeling, neus daar rond naar leuke nieuwe dingen en ga dan zo snel mogelijk naar de kassa. Op de keukenafdeling na vind ik het maar een rotwinkel.quote:Op dinsdag 24 februari 2009 12:59 schreef The_Hives het volgende:
waarom nou alles bij de ikea
moet daar mede door dit topic toch maar weer eens snel langs gaan
(behalve dat ik mijn bed er vandaan hebquote:Op dinsdag 24 februari 2009 13:52 schreef MinderMutsig het volgende:
[..]
Op de keukenafdeling na vind ik het maar een rotwinkel.
Ik heb er hier twee van versleten! Momenteel doen we het kwa kruiderij even wat rustig aan (kleine kinderen met darmpjes die relatief simpel op stang te jagen zijn, met alle onsmakelijke luier-gevolgen van dien...)quote:Op maandag 23 februari 2009 16:11 schreef mgerben het volgende:
En voor de verandering eens iets níet van IKEA (al hebben ze wel veel goede dingen, zoals - ok,sorry):
[ afbeelding ]
Wat is dit?
Dit is een knoflook-ontveller.
Ooit eens bij een ander product gekregen.
Als je hem eens in de winkel ziet voor onder de ¤5,- en je kliert vaak met knoflook: Meenemen.
Waarom is-ie zo goed?
Omdat-ie precies doet wat hij moet doen, en dat doet hij goed: Knoflookje in het rubber hulsje, één keer krachtig met de hand over het aanrecht rollen, en het velletje en de knoflook zijn gescheiden.
Is het een must-have?
Nee. Echt niet. Maar zoals gezegd: Als je hem goedkoop tegenkomt, én je gebruikt vaak knoflook maar het enige dat je tegenstaat is dat gepel; dan is het de moeite waard.
Ik vraag me af of je dit ook niet zou kunnen doen met een silicone pannenlap. Ga ik vanavond even proberen.quote:Op dinsdag 24 februari 2009 14:08 schreef Beelzebufo het volgende:
[..]
Ik heb er hier twee van versleten! Momenteel doen we het kwa kruiderij even wat rustig aan (kleine kinderen met darmpjes die relatief simpel op stang te jagen zijn, met alle onsmakelijke luier-gevolgen van dien...)
Zodra ik het knoflookgebruik weer ga opvoeren ga ik er weer eentje kopen! Simpel als het ding is, werken doet het!
OK, champignons kende ik Maar waarom ben ik nou nooit op het idee gekomen om mozzarella te snijden met zo'n ding?quote:Op dinsdag 24 februari 2009 12:46 schreef Ole het volgende:
een gewone eiersnijder, maar die gebruik ik ook voor perfecte plakjes champignon en mozarella
ik leg hem ff onder het mes. ff drukken en je haalt ook zo het vliesje wegquote:Op dinsdag 24 februari 2009 14:25 schreef MinderMutsig het volgende:
[..]
Ik vraag me af of je dit ook niet zou kunnen doen met een silicone pannenlap. Ga ik vanavond even proberen.
die is idd wel handig ja.. ik gebruik nu altijd een klein schaaltje waar ik em dan opleg..quote:Op maandag 23 februari 2009 23:46 schreef PKfotografie het volgende:
niet echt spannend, maar toch dagenlijks in gebruik.
[ afbeelding ]
na het roeren in pannen moet je altijd een vieze lepel kwijt, en dan is dit uiterst makkelijk.
zijn vast ook andere opties voor. maar zelf gebruik ik dit en vind het wel fijn (hadden alleen wat meer schaaltjes bij gemogen,) nu is het bakje na 1 maal koken vies, en de vaatwasser heeft 2 a 3 dagen nodig om vol te raken
Ha! Die heb ik ook! Goed ding, flink vermogen. Merk wel dat 'ie, na al die jaren, begint te slijtenquote:Op dinsdag 24 februari 2009 14:53 schreef vaagsel het volgende:
[ afbeelding ]
Gebruik hem bijna dagelijks en zou niet meer zonder kunnen. Vooral het "bakje" om dingen te choppen is verschrikkelijk handig. Verder doet ie het altijd goed en heb ik hem aan meerdere mensen aangeraden die er ook allemaal tevreden over zijn.
Volgens mij zou bij mij steeds de lepel eraf donderen.quote:Op maandag 23 februari 2009 23:46 schreef PKfotografie het volgende:
niet echt spannend, maar toch dagenlijks in gebruik.
Zo doe ik het nu ook maar een beetje minder druk op mijn handen zou wel fijn zijn. Even rollen is natuurlijk veel makkelijker.quote:Op dinsdag 24 februari 2009 14:46 schreef cybermans het volgende:
[..]
ik leg hem ff onder het mes. ff drukken en je haalt ook zo het vliesje weg
De knoflookontvelhulsjes zijn vrij ruw van binnen. Ik denk dat je siliconenpannenlap er werkeloos langs glijdt.quote:Op dinsdag 24 februari 2009 14:25 schreef MinderMutsig het volgende:
[..]
Ik vraag me af of je dit ook niet zou kunnen doen met een silicone pannenlap. Ga ik vanavond even proberen.
Ik heb een gietijzeren wok (strikt gezien een wadjang, want er zit geen steel aan) met een redelijk ruwe binnenkant. Daar gebruik ik een RVS bakspaan in.quote:Op dinsdag 24 februari 2009 15:30 schreef n8n het volgende:
[...]
De onderstaande bakspaan wederom van de Ikea, heeft een silliconen omhulsel waardoor je het teflon van de pan niet beschadigd, en de spaan makkelijk schoon te maken is. Verder kan je de spaan balanceren op de rand van een pan.
[ link | afbeelding ]
[...]
Ik ben niet iemand die zachtaardig met zijn gereedschap omgaat. Deze spaan heb ik nu een half jaar en hij is nog bijna perfect, alleen wat speling op de steel omdat ik er soms mijn vlees mee aanduw, het rubber is verder nog perfect en lijkt niet stuk te gaan, het zit ook niet los en het ziet er niet naar uit dat het los komt. Voor 4 euro kan je je er ook moeilijk een buil aan vallen, iedereen die hier kookt vind het een enorm prettig ding.quote:Op dinsdag 24 februari 2009 15:43 schreef Beelzebufo het volgende:
[..]
Om Bennie Joling te parafraseren: "Kan dat nou niet anders?". Een kunststof spaan die niet buigt als je er een beetje kracht opzet. Deze lijkt ook weer een metalen binnenkant te hebben met een kunststof omhulling waar ik ongetwijfeld binnen de kortste keren weer doorheen gesleten ben.
Ik heb hem ook en de smaak van geraspte knoflook is inderdaad lekker maar die schoteltjes zijn funest voor mijn nagels om nog maar niet te spreken over wat nagelrasp met je gerecht doet.quote:Op dinsdag 24 februari 2009 21:45 schreef z80 het volgende:
voor mij de knoflook rasp.
nog niet eerder zat er zoveel knoflook smaak aan het eten.
en je gooit alleen het kontje weg de rest van het teentje gaat het eten in
[ afbeelding ]
Ze verkopen ze bij de Xenos voor rond de 1 euro, voor dat geld kan je het toch bijna niet laten. Je kan het allicht eens proberen en anders heb je weer een leuk hebbedingetje.quote:Op woensdag 25 februari 2009 07:17 schreef Isabeau het volgende:
O bah MiMu, nagelrasp! Ik wilde altijd nog zo'n raspje kopen, maar ik zie er denk ik maar van af. Ik ben ook typisch zo iemand die dan haar vingers mee gaat raspen.
Een goedkoper alternatief is de Tefal BR301 (ca. ¤55) ten opzichte van de Quooker (¤800-¤1000 afhankelijk van de uitvoering)quote:Op woensdag 25 februari 2009 12:07 schreef r2d22 het volgende:
De quooker, kost wel wat maar kan niet meer zonder, altijd direkt thee en erg handig bij het koken altijd kokend water bij de hand.
http://www.quooker.com/07/site.html?collection=undefined&cname=undefined&browser=NS47&platform=Win32&d=undefined&w=1024
Die lagen een tijdje terug bij de Blokker in de bak voor 1e P/S, uiteraard een paar meegenomenquote:Op maandag 23 februari 2009 15:06 schreef mgerben het volgende:
Ok, nog eentje dan, en voor de verandering niet van Ikea.
Messen. Er zijn twee soorten messen: Blokker messen en Merk-messen.
Merk-messen goed, Blokker messen zacht, snel bot en niet goed (sorry Blokker).
Voor de mensen die Blokker messen gewend zijn: In feite snijdt u zichzelf in de vingers, met zo'n goedkoop mes. Omdat u zulke matige ervaringen opdoet met zo'n goedkoop mes, zult u het nooit in uw hoofd halen om heel veel geld voor een mes neer te leggen.
Helaas ervaart u daarom ook nooit waarom een goed mes zijn geld waard is.
Wat een drama!
Het verheugt mij u mee te kunnen delen dat er een heel leuk mesje bestaat van het BK merk.
Het gaat om dit mes:
[ [url=http://www.scharenenmessen.nl/images/uploads/smartkeukenmes12[1].gif]afbeelding[/url] ]
Het ligt o.a. bij de Bijenkorf. Het merk is Q-linair, het is 12cm lang en het kost ongeveer ¤15.
Er zijn in deze serie ook grotere en kleinere messen (en koksmessen) maar daar heb ik geen ervaring mee.
Waarom is dit mes zo goed?Het is gemaakt van gehard staal (dus niet uit blik gestanst zoals bij sommige 12-messen-voor-een-euro).
Dat harde staal heeft de volgende voordelen:
het mes is zeer scherp (al bij aankoop)
Het mes wordt ook niet snel bot
Het buigt vrijwel niet door als je er kracht op zet
En toch is het mes vrij dun; het snijdt groenten zonder deze opzij te duwen, en is ook nog eens erg licht.
Wat kwaliteit betreft springt het ver boven de Blokker messen uit.
Verder heeft het nog een paar voordelen:Dit is een heel prettig formaat. Niet zo groot, zwaar en dik als een koksmes, maar toch lang genoeg om de dikste ui in één keer door te snijden. Perfecte tussenmaat. Perfecte prijs. Kom op mensen, vijftien euro!
Bij mij hangt dit mes naast twee koksmessen, en hij wordt het meeste gepakt.
Wie eens per jaar Blokker messen koopt kan ook één keer zo'n mes aanschaffen. Fantastische snij-ervaring en u betaalt er niet de hoofdprijs voor!
Heb ik ook. Ideaal!quote:Op dinsdag 24 februari 2009 15:02 schreef RobinOok het volgende:
Volgens mij zou bij mij steeds de lepel eraf donderen.
Dus ik hou het maar bij deze:
[ afbeelding ]
Speciaal voor jou dan, want verder kan Iedereen hier natuurlijk fantastisch koken. Dus eigenlijk overbodig. Maar ik kwam dit kookboek onlangs tegen bij de Dille&Kamille. En het springt er echt uit.quote:Op maandag 23 februari 2009 21:49 schreef misteriks het volgende:
tvp; ondanks ik niet kan koken maar wél geintresseerd ben ih betere keukengerief
mooi topic !
daar heb ik mee in mn handen gestaan! Maar ik vroeg me af wat als je een appel hebt die iets groter is en niet binnen het rode rondje valt? Ik vond hem niet extreem groot ofzo verder. Of wijkt hij ergens ofzo?quote:Op woensdag 25 februari 2009 18:47 schreef Cat22 het volgende:
[..]
Heb ik ook. Ideaal!
Ik mis in dit topic de geniale appelboor van... jawel.. de IKEA.
Ik heb nog geen appel gehad die er niet in paste, dus ik denk dat hij de meeste formaten wel aankan. Wat ik er zo goed aan vind is dat hij de appel keurig in 8 hapklare partjes verdeelt. Als je geschilde appel lekker vindt is het ook fijn, want die individuele partjes zijn meestal met één haal van het aardappelschilmesje te ontvellen. Is dus wel een aparte handeling.quote:Op donderdag 26 februari 2009 10:22 schreef huuphuup het volgende:
[..]
daar heb ik mee in mn handen gestaan! Maar ik vroeg me af wat als je een appel hebt die iets groter is en niet binnen het rode rondje valt? Ik vond hem niet extreem groot ofzo verder. Of wijkt hij ergens ofzo?
En haalt hij ook echt het hele klokhuis eruit dan? Want een normale appelboor doet dat niet en dan heb je van die vieze harde stukjes.quote:Op donderdag 26 februari 2009 10:34 schreef Cat22 het volgende:
[..]
Ik heb nog geen appel gehad die er niet in paste, dus ik denk dat hij de meeste formaten wel aankan. Wat ik er zo goed aan vind is dat hij de appel keurig in 8 hapklare partjes verdeelt. Als je geschilde appel lekker vindt is het ook fijn, want die individuele partjes zijn meestal met één haal van het aardappelschilmesje te ontvellen. Is dus wel een aparte handeling.
Voor ubergrote appels heb ik anders nog altijd het ouderwetse appelboortje van mijn oma
Ligt ook weer aan de appel natuurlijk. Hele grote klokhuizen haalt hij niet helemaal eruit. Maar omdat de appel in partjes is kun je de vieze stukjes gemakkelijk zien en verwijderen.quote:Op donderdag 26 februari 2009 11:01 schreef MinderMutsig het volgende:
[..]
En haalt hij ook echt het hele klokhuis eruit dan? Want een normale appelboor doet dat niet en dan heb je van die vieze harde stukjes.
Die vind ik ook erg lekker! Verse en gedroogde knoflook komt hier altijd wel op tijd op, maar soms kopen we het wel eens. De rode peper-variant is trouwens ook erg aan te raden!quote:Op donderdag 26 februari 2009 12:21 schreef Mini_rulez het volgende:
Gebruikt iemand hier weleens de tubetjes knoflook van AH? Is dat handig, of is diepvries beter?
Mes: Kijk even terug in het topic. Q-Linair bij de Bijenkorf. Ikea koksmessen ben ik niet kapot van. Ze doen het wel en ze zijn een tikje beter dan de Blokker.quote:Op donderdag 26 februari 2009 12:28 schreef n8n het volgende:
... en een grillpan op mijn lijstje staan.
Iemand nog suggesties voor must-haves, en is er een (koks)mes van de Ikea dat aan te raden valt? Mijn budget rijkt momenteel namelijk niet al te ver maar ik heb wel nieuwe messen nodig.
IKEA afwasrekje! Neemt opgeklapt niet veel plek in, ziet er niet spectaculair uit maar doet zeker ook geen pijn aan de oogjes. En voor 3,50 blijf je lachen. Neem er het bestekbakje bij en je hebt een setje.quote:Op donderdag 26 februari 2009 12:28 schreef n8n het volgende:
Nu alleen nog een diepvries Ik ga komende zaterdag langs de Ikea en heb nu al onder andere de (door Kassa oid geroemde) knoflookpers, de rasp met bakje van eerder dit topic en een grillpan op mijn lijstje staan. Iemand nog suggesties voor must-haves, en is er een (koks)mes van de Ikea dat aan te raden valt? Mijn budget rijkt momenteel namelijk niet al te ver maar ik heb wel nieuwe messen nodig.
Die heb ik al Is inderdaad geweldig omdat het rek ingeklapt net zo groot is als een dienblad of een snijplank. Die van mij is wel aan vervanging toe dus een nieuwe stond er al op.quote:Op donderdag 26 februari 2009 12:59 schreef Cat22 het volgende:
[..]
IKEA afwasrekje! Neemt opgeklapt niet veel plek in, ziet er niet spectaculair uit maar doet zeker ook geen pijn aan de oogjes. En voor 3,50 blijf je lachen. Neem er het bestekbakje bij en je hebt een setje.
Ik heb de IKEA grillpan (met houten opklapbaar handvat) en na een half jaar gebruik bevalt die nog steeds prima. Lekker zwaar zodat hij de warmte goed vasthoudt en door het opklapbare handvat makkelijk op te bergen.quote:Op donderdag 26 februari 2009 13:10 schreef n8n het volgende:
[..]
Die heb ik al Is inderdaad geweldig omdat het rek ingeklapt net zo groot is als een dienblad of een snijplank. Die van mij is wel aan vervanging toe dus een nieuwe stond er al op.
Ik ga voor de messen nog even in een aanverwant topic kijken. Onlangs was er een prachtige 4-delige set in de aanbieding bij de Bijenkorf. Bestonden uit 1 stuk en zagen er heel goed uit, helaas met ¤80 iets te duur op dit moment.
Edit, een gietijzeren pan klinkt inderdaad beter, nog even kijken of de Ikea iets vergelijkbaars heeft, anders wacht ik er nog even mee. Het klopt dat je (vrijwel) vetloos kan bakken op een grillpan? Alvast bedankt voor de suggesties
Dat zou een leuk tafereel opleverenquote:Op donderdag 26 februari 2009 13:39 schreef _Floddertje_ het volgende:
[..]
Ik las plaatjes zijn likbaar.
ik had de pan die ik eerder koos al doorgekrast, het wordt nu het model dat jij hebt, omdat ik nog geen 'vermogen' aan kookgerei uit wil geven nu ik nog op kamers woon.quote:Op donderdag 26 februari 2009 13:39 schreef Cat22 het volgende:
[..]
Ik heb de IKEA grillpan (met houten opklapbaar handvat) en na een half jaar gebruik bevalt die nog steeds prima. Lekker zwaar zodat hij de warmte goed vasthoudt en door het opklapbare handvat makkelijk op te bergen.
Ik doe meestal wat olie op het vlees of de groente voordat ik die ik ga grillen, dan bakt het niet aan maar krijg je toch die mooie grillstrepen.
Wat houd je tegen?quote:Op donderdag 26 februari 2009 13:39 schreef _Floddertje_ het volgende:
[..]
Ik las plaatjes zijn likbaar.
Daar gebruik ik altijd gerookte knoflook voor. Ideaal.quote:Op donderdag 26 februari 2009 12:14 schreef Xlarge het volgende:
Zit er een favoriet tussen ? De ingevroren knoflook is subliem, normaal kocht ik zo'n netje met 3 bolletjes knoflook, waarna ik er na een tijdje 1.5 kon weggooien
Nou, ik zie toch echt verschillen, vrij grote ook wel. De punt van het mes is (op de foto) totaal anders, het handvat anders, de gebruikte (hout)soort voor het handvat is anders etc.quote:Op donderdag 26 februari 2009 14:42 schreef n8n het volgende:
Zie ik overigens dat Ikea een mes van Kai Shun min of meer 1 op 1 heeft gekopieerd
Het origineel:
[ afbeelding ]
Ikea:
[ afbeelding ]
Ik had daar nog nooit van gehoord, maar nadat ik nu wat info op het internet heb opgezocht wil ik het natuurlijk meteen proberen.quote:Op donderdag 26 februari 2009 14:45 schreef Jarno het volgende:
[..]
Daar gebruik ik altijd gerookte knoflook voor. Ideaal.
Welke? Die houten "athentieke" kraam?quote:Op donderdag 26 februari 2009 16:06 schreef MinderMutsig het volgende:
Waar woon je?
In Groningen kan je het in ieder geval kopen bij de kruidenkraam op de vismarkt.
Je kan hem niet missen, staat er iig op vrijdag. Hij staat zeg maar dwars op de markt. Je hebt aan de vismarkt ook nog een kruidenwinkel, kan je het ook proberen.quote:Op donderdag 26 februari 2009 16:42 schreef Haijo het volgende:
[..]
Welke? Die houten "athentieke" kraam?
Waar heb je die vandaan?quote:Op dinsdag 24 februari 2009 10:53 schreef KrnKje het volgende:
[..]
Ieuw Ik doe het gewoon in de twee schaal-helften
Opmerkelijk hoeveel handigheidjes jullie hebben
Dit is mijn noodzaak voor een zachtgekookt ei (kan ik dus echt niet op tijd):
[ afbeelding ]
Ik neem altijd een bol van mijn moeder mee, die heeft meestal wel een streng hangen.quote:
Ik weet eigenlijk niet eens hoe die kraam er uitziet.quote:Op donderdag 26 februari 2009 16:42 schreef Haijo het volgende:
[..]
Welke? Die houten "athentieke" kraam?
Bij de IKEA?quote:Op donderdag 26 februari 2009 16:54 schreef Sylvana het volgende:
Ik heb vandaag een knoflookontveller en een appelsnijder gekocht
Nee, bij de Xenos Daar hadden ze trouwens ook snijplanken, die in 3 stukken verdeeld waren en dat je de buitenste stukken naar binnen kon klappen en zo je eten in de pan kan schuiven Kosten 1 euro geloof ik.quote:
Ah, sigme to the rescue!quote:Op donderdag 26 februari 2009 18:46 schreef sigme het volgende:
Die ene aan de Vismarkt, rechts van de Mitra, met dat trappetje, heet 'Kruiden en keramiek".
De andere aan de Vismarkt, links van Mitra, is de Bazarz, die ook een kraam op de markt heeft staan.
Ik baal er van dat ik die gadget niet heb ingepikt op mijn werk.quote:Op donderdag 26 februari 2009 18:55 schreef J.A.N.A. het volgende:
De Ikea Appel Partjes Snijder
[ afbeelding ]
Helaas daar zit 200km tussenquote:Op donderdag 26 februari 2009 16:06 schreef MinderMutsig het volgende:
Waar woon je?
In Groningen kan je het in ieder geval kopen bij de kruidenkraam op de vismarkt.
Oke dan loop ik daar even langsquote:Op donderdag 26 februari 2009 17:17 schreef Jarno het volgende:
[..]
Ik neem altijd een bol van mijn moeder mee, die heeft meestal wel een streng hangen.
Die ziet er zowat hetzelfde uit als die van de Xenos die ik vandaag heb gekocht. Net getest en werkt goedquote:Op donderdag 26 februari 2009 18:55 schreef J.A.N.A. het volgende:
De Ikea Appel Partjes Snijder
[ afbeelding ]
Waar koop je die? Want ben daar naar op zoekquote:Op maandag 23 februari 2009 22:01 schreef MinderMutsig het volgende:
Een afgietdeksel.
Wel deze:
[ afbeelding ]
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt."Als het niet kan zoals het moet, dan moet het maar zoals het kan."
Hierissiedan, hierissieweers huisje!
En waar koop je dat?quote:Op dinsdag 24 februari 2009 10:53 schreef KrnKje het volgende:
[..]
Ieuw Ik doe het gewoon in de twee schaal-helften
Opmerkelijk hoeveel handigheidjes jullie hebben
Dit is mijn noodzaak voor een zachtgekookt ei (kan ik dus echt niet op tijd):
[ afbeelding ]
quote:Op donderdag 26 februari 2009 22:10 schreef hierissieweer het volgende:
[..]
Waar koop je die? Want ben daar naar op zoekIk heb de mijne bij een kookwinkeltje gekocht maar ik heb ze pas geloof ik ook bij de Action zien liggen. En anders zou je ook Blokker of Marskramer kunnen proberen.SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.There is no love sincerer than the love of food.
Nee hoor, Damast staal varianten zijn bijna net zo oud als de weg naar Rome en Kai is zeer zeker niet de enige die dat materiaal toepast. Zelfs in het wat nabijere Laguiole wordt ermee gewerkt. Verder laat je hier nog eens twee verschillende mes modellen zien, de Kai is een standaard westers koksmes, de Ikea een santoku. Totaal verschillende messen.quote:Op donderdag 26 februari 2009 14:42 schreef n8n het volgende:
Zie ik overigens dat Ikea een mes van Kai Shun min of meer 1 op 1 heeft gekopieerd
Het origineel:
[ afbeelding ]
Ikea:
[ afbeelding ]
ik ook, alleen veel dingen vallen vaak niet binnen het cadeau budget.quote:Op donderdag 26 februari 2009 23:34 schreef Isabeau het volgende:
Ja, een pureeknijper zoek ik ook nog! Ik moet eens een verlanglijstje maken voor mezelf (en tegen verjaardag en andere cadeau-dagen voor anderen).
Dan vraag je hem voor je verjaardag.quote:Op donderdag 26 februari 2009 23:40 schreef Isabeau het volgende:
Ik kom nooit bij de IKEA Nou ja, zèlden
Ik ga voor mijn verjaardag zo'n wijnkoeler vragen die je in de diepvries legt. Je doet hem om de fles wijn die je niet gepland had om te koelen en in 5 minuten is hij koud. Plusminus 7 euro.quote:Op donderdag 26 februari 2009 23:35 schreef PKfotografie het volgende:
[..]
ik ook, alleen veel dingen vallen vaak niet binnen het cadeau budget.
zijn er trouwens ook pure stampers met een horizontaal in plaats van verticaal handvat?
Ook te koop bij de plaatselijke kookwinkel natuurlijk, helaas wel voor 25-40 euro.quote:Op donderdag 26 februari 2009 23:40 schreef Isabeau het volgende:
Ik kom nooit bij de IKEA Nou ja, zèlden
Oja, die heb ik, echt ideaal.quote:Op donderdag 26 februari 2009 23:44 schreef krakkemieke het volgende:
[..]
Ik ga voor mijn verjaardag zo'n wijnkoeler vragen die je in de diepvries legt. Je doet hem om de fles wijn die je niet gepland had om te koelen en in 5 minuten is hij koud. Plusminus 7 euro.
En een kurketrekker. Je draait hem in de kurk, je draait door en de kurk komt eruit. Ook niet duur.
Ze zijn ook Italiaans: Het maakt niet uit of je er veel besteedt, ze willen eindeloos over eten praten, je van alles laten proeven. Als je er broodjes gaat halen "Als je deze lekker vindt moet je daar de volgende keer om vragen, dan krijg je weer wat anders". Niet zo geschikt als je haast hebt, maar verder zeker een aanrader.quote:Op donderdag 26 februari 2009 21:01 schreef vaagsel het volgende:
Dat Italiaanse winkeltje in de Folkinge is trouwens ook de moeite waard. Ruikt daar altijd heerlijk en je ziet alles vers gemaakt worden. Ook spreekt het personeel gewoon Italiaans wat toch wat authenticiteit toevoegt.
Werken die dingen zo. Ik vroeg me altijd al af wat het was en hoe het werkte.quote:Op donderdag 26 februari 2009 18:55 schreef J.A.N.A. het volgende:
De Ikea Appel Partjes Snijder
[ afbeelding ]
Een nutteloos prutsding dat snel kapot gaat.quote:Op vrijdag 27 februari 2009 14:07 schreef fruityloop het volgende:
Ik zag net bij de xenos een soort led-lampje wat je aan je keukenkraan monteert, en dan geeftie het water een rood kleurtje als het heet is, en blauw als het koud is. Kan misschien handig zijn met kleine kids?
Geen betere te koud/te heet detector dan de kleine kid zelvequote:Op vrijdag 27 februari 2009 14:07 schreef fruityloop het volgende:
Ik zag net bij de xenos een soort led-lampje wat je aan je keukenkraan monteert, en dan geeftie het water een rood kleurtje als het heet is, en blauw als het koud is. Kan misschien handig zijn met kleine kids?
Werkt perfect, en snel heel snel.quote:Op vrijdag 27 februari 2009 14:06 schreef Stansfield het volgende:
[..]
Werken die dingen zo. Ik vroeg me altijd al af wat het was en hoe het werkte.
bij de bijenkorf zag ik ze laatstquote:
Zou een (op maat gemaakte) pizzasteen uitkomst kunnen bieden?quote:Op zondag 1 maart 2009 20:31 schreef The_Hives het volgende:
Ik vind het overdreven om er een topic over te openen, dus even hier de vraag:
ik ben op zoek naar een bakplaat/ovenplaat van 20x30 centimeter. Als ik nu namelijk wat bak in mn combi-magnetron gebruik ik een ovenschaal (met rand) maar die is eigenlijk iets te klein en de rand is bijvoorbeeld bij broodstengels iod vrij irritant.
Alleen kan ik op het WWW geen winkel vinden die dat verkoopt. Heeft hier iemand een idee waar ik dat kan aanschaffen/bestellen/vinden?
als ik een standaardplaat niet kan vinden zeker . Dan kan ik eventueel ook een broodsteen op maat laten maken, maar een pizzasteen is multifunctioneler. Bedankt voor de tipquote:Op zondag 1 maart 2009 20:55 schreef sigme het volgende:
[..]
Zou een (op maat gemaakte) pizzasteen uitkomst kunnen bieden?
(Kijk bijvoorbeeld hier .)
Een pizzasteen is meen ik voor velen ook een briljant ding voor in de keuken. Ik heb er geen, want in mijn keuken voegt het niks toe (de oven is van charmotte).
nog even wachten, de BBQ tijd komt er weer aan.quote:Op zondag 1 maart 2009 20:31 schreef The_Hives het volgende:
Ik vind het overdreven om er een topic over te openen, dus even hier de vraag:
ik ben op zoek naar een bakplaat/ovenplaat van 20x30 centimeter. Als ik nu namelijk wat bak in mn combi-magnetron gebruik ik een ovenschaal (met rand) maar die is eigenlijk iets te klein en de rand is bijvoorbeeld bij broodstengels iod vrij irritant.
Alleen kan ik op het WWW geen winkel vinden die dat verkoopt. Heeft hier iemand een idee waar ik dat kan aanschaffen/bestellen/vinden?
Hahaaa, die hadden wij ook al op het verlanglijstje gezet voor in onze nieuwe keuken.quote:Op dinsdag 24 februari 2009 14:53 schreef vaagsel het volgende:
[ afbeelding ]
Gebruik hem bijna dagelijks en zou niet meer zonder kunnen. Vooral het "bakje" om dingen te choppen is verschrikkelijk handig. Verder doet ie het altijd goed en heb ik hem aan meerdere mensen aangeraden die er ook allemaal tevreden over zijn.
quote:Op maandag 2 maart 2009 08:51 schreef devlinmr het volgende:
Alles van Rosle:
http://www.roesle.de/english/default_news.htm
En waarom is dat handiger dan vergelijkbare producten die hier genoemd zijn?quote:Op maandag 2 maart 2009 08:51 schreef devlinmr het volgende:
Alles van Rosle:
http://www.roesle.de/english/default_news.htm
Link werkt ook niet.quote:Op maandag 2 maart 2009 11:18 schreef Bleie het volgende:
Oh, en mijn moeder heeft/had een tomatensnijder, dat ding helemaal links op het plaatje. Superhandig!
Edit: plaatje invoegen werkt niet. Dit is de link: http://tinyurl.com/d33rtn.
nou, neem de knoflook pers:quote:Op maandag 2 maart 2009 10:20 schreef MinderMutsig het volgende:
[..]
En waarom is dat handiger dan vergelijkbare producten die hier genoemd zijn?
Ideaal, als je handsfree wil bellen terwijl je staat te koken nooit meer een stijve nek.quote:
ik moet zeggen dat die klok wel ganz geil isquote:Op maandag 2 maart 2009 08:51 schreef devlinmr het volgende:
Alles van Rosle:
http://www.roesle.de/english/default_news.htm
leuk aan het railtje met alle andere meukquote:Op maandag 2 maart 2009 11:39 schreef zquing het volgende:
[..]
ik moet zeggen dat die klok wel ganz geil is
Heel eerlijk lijkt me dat dus een ontiegelijk rotding. Juist omdat je geen losse onderdelen hebt maar allemaal scharniertjes waar je de knoflook langs moet persen. Dat is echt enorm lastig schoonmaken terwijl die van de Ikea een los binnenbakje heeft dat verder geheel glad is dus er blijft niets tussen zitten, en dat binnenbakje spoel je zo even af. Veel handiger in gebruik dus.quote:Op maandag 2 maart 2009 11:34 schreef devlinmr het volgende:
[..]
nou, neem de knoflook pers:
http://shop.roesle.de/cgi(...)/Product/View/H12782
volledig Stainless Steel, geen losse onderdelen en makkelijk schoon te maken. Gedegen Duits fabrikaat en dat voor slechts 40 euro.
(Gaat wel je leven lang mee, i.t.t. Ikea en brabantia meuk.)
Kan je melden dat je deze alleen hoeft af te spoelen en er niks tussen de scharnieren blijft zitten. Heb hem gekocht nadat ik 2x een pers van de Ikea en 1 maal een pers van brabantia met normaal gebruik finaal doormidden brak.quote:Op maandag 2 maart 2009 12:10 schreef MinderMutsig het volgende:
[..]
Heel eerlijk lijkt me dat dus een ontiegelijk rotding. Juist omdat je geen losse onderdelen hebt maar allemaal scharniertjes waar je de knoflook langs moet persen. Dat is echt enorm lastig schoonmaken terwijl die van de Ikea een los binnenbakje heeft dat verder geheel glad is dus er blijft niets tussen zitten, en dat binnenbakje spoel je zo even af. Veel handiger in gebruik dus.
Het ziet er verder mooi uit hoor en alles bijpassend kan je als pluspunt zien maar ik zie eigenlijk niks vernieuwends t.o.v. andere producten die hier genoemd zijn en waarschijnlijk is dit dan ook nog eens veel duurder.
Oh, bij mij wel, dus zou niet weten hoe ik dat moet fixen...quote:
Voor het pellen en fijnmaken van mijn knoflook heb ik ook een degelijk duits stuk geredschap. Geen losse onderdelen en eenvoudig schoonmaken. Voor slechts 80 euro. Maar wacht het kan meer! Je kan er ook allerhande groentes mee kleinmaken, appels in partjes snijden, frieten snijden, zelfs vlees in blokjes verdelen is mogelijk. Is het niet geweldig? Je kan zelfs je ontrouwe echt genoot ermee castreren. *insert canned laughter*quote:Op maandag 2 maart 2009 11:34 schreef devlinmr het volgende:
[..]
nou, neem de knoflook pers:
http://shop.roesle.de/cgi(...)/Product/View/H12782
volledig Stainless Steel, geen losse onderdelen en makkelijk schoon te maken. Gedegen Duits fabrikaat en dat voor slechts 40 euro.
(Gaat wel je leven lang mee, i.t.t. Ikea en brabantia meuk.)
quote:Op maandag 2 maart 2009 17:55 schreef Fixers het volgende:
[..]
Voor het pellen en fijnmaken van mijn knoflook heb ik ook een degelijk duits stuk geredschap. Geen losse onderdelen en eenvoudig schoonmaken. Voor slechts 80 euro. Maar wacht het kan meer! Je kan er ook allerhande groentes mee kleinmaken, appels in partjes snijden, frieten snijden, zelfs vlees in blokjes verdelen is mogelijk. Is het niet geweldig? Je kan zelfs je ontrouwe echt genoot ermee castreren. *insert canned laughter*
Een goed keukenmes wordt onderschat in deze draad. Maar er staan ook handigheidjes tussen die ik zelf ook heb.
Vertel vertel Mike, het klinkt GEWELDIGquote:Op maandag 2 maart 2009 17:55 schreef Fixers het volgende:
[..]
Voor het pellen en fijnmaken van mijn knoflook heb ik ook een degelijk duits stuk geredschap. Geen losse onderdelen en eenvoudig schoonmaken. Voor slechts 80 euro. Maar wacht het kan meer! Je kan er ook allerhande groentes mee kleinmaken, appels in partjes snijden, frieten snijden, zelfs vlees in blokjes verdelen is mogelijk. Is het niet geweldig? Je kan zelfs je ontrouwe echt genoot ermee castreren. *insert canned laughter*
Piet! Ben je terug? Gaaf man!quote:Op dinsdag 3 maart 2009 20:20 schreef Pietverdriet het volgende:
[ afbeelding ]
Het molenmes, het mes dat zichzelf scherp houd, de kristalstructuur van het koolstofstaal is zo dat het zich scherpslijt en roest.
Beste paar euro die je kan besteden aan keukenspul
Ook terug in NL bij de wegquote:
Tot de zomer wel, daarna weer op zoek naar een nieuwe klus. volgend jaar ga ik naar oceanie/zuidpacific om daar eens te kijken of het daar leuk is.quote:Op dinsdag 3 maart 2009 20:29 schreef Leintjeuh het volgende:
[..]
Welkom terug Blijf je in Nederland?
Voor degenen die deze geweldige raspen ook wilt, maar er niet 30 euro per stuk voor over heeft kijk dan hier eens:quote:Op maandag 23 februari 2009 15:09 schreef RobinOok het volgende:
Alle raspen en schaven van Microplane.
Zelf heb ik deze. Ideaal voor knoflookje, gember, nootmuskaat, parmezaan, noem maar op.
[ afbeelding ]
Mwoah.. je bent de tomaten ontveller kennelijk nog niet tegen gekomen.quote:Op maandag 23 februari 2009 16:23 schreef golfer het volgende:
Bij far tot nu toe het meest waanzinnige en overbodige keukengadget, maar wel erg leuk om te zien.
Daarvoor woon ik dus vlakbij chinatown in Amsterdam. Je kan weinig vruchten noemen die ik daar niet voor een habbekrats in topkwaliteit vers en rijp kan krijgen.quote:Op zaterdag 7 maart 2009 15:39 schreef Pietverdriet het volgende:
Tja, alleen nu nog een keer een goede mango vinden in NL...
Gietijzeren koekepan?quote:Op zondag 8 maart 2009 12:46 schreef Sylvana het volgende:
Ik ga zaterdag samen met mn vriend naar de Ikea, dus eens kijken wat voor nuttige dingen ze daar nog hebben die ik nog niet heb
Ik heb net vorige week 3 nieuwe koekenpannen van BK gekocht Het wordt meer klein keukengerei denk ikquote:
Van BK? In RVS?quote:Op zondag 8 maart 2009 12:49 schreef Sylvana het volgende:
[..]
Ik heb net vorige week 3 nieuwe koekenpannen van BK gekocht Het wordt meer klein keukengerei denk ik
Nee, is geen RVS, maar heb nu geen geld over om ook nog een RVS koekenpan erbij te kopen.quote:
Geloof me, je wilt geen RVS koekepan.quote:Op zondag 8 maart 2009 13:13 schreef Sylvana het volgende:
[..]
Nee, is geen RVS, maar heb nu geen geld over om ook nog een RVS koekenpan erbij te kopen.
Wij hebben die gietijzeren braadpan uit de Favorit serie op het oog, en dan nog een koekenpan, waarschijnlijk ook uit die serie, of eentje van BK. Tefal valt ons toch wat tegen..quote:
Je bedoelt de zijkant van een groot mes?quote:Op zondag 8 maart 2009 15:10 schreef Isegrim het volgende:
IKEA wordt veel genoemd en terecht. Zo heb ik bij IKEA eindelijk een écht goeie knoflookpers gevonden, waar geen restjes in achterblijven.
Als je bijvoorbeeld knoflooksaus wilt maken, is simpel fijnsnijden niet genoeg, dan moet het fijner.quote:Op zondag 8 maart 2009 17:11 schreef The_stranger het volgende:
[..]
Je bedoelt de zijkant van een groot mes?
Branden snel aanquote:Op zondag 8 maart 2009 14:30 schreef Haijo het volgende:
Wat is er niet goed aan RVS dan?
Een gietijzeren die goed ingewerkt is en helemaal zwart geworden is. Verder bezondig ik me ook wel aan anti aanbakpannen als ik Electriek kook.quote:En wat voor koekenpan gebruik jij dan?
Heb 2 RVS pannen van demeyere. nog nooit last van aanbranden gehad, tevens is schoonmaken een peultje.Gewoon direct na gebruik vullen met water.quote:
Daarom heeft Demeyere ook een gewone RVS koekenpan (20 Cm) voor 125 euro en de anti aanbak versie van dezelfde voor een 60 euro meer...quote:Op zondag 8 maart 2009 19:37 schreef devlinmr het volgende:
[..]
Heb 2 RVS pannen van demeyere. nog nooit last van aanbranden gehad, tevens is schoonmaken een peultje.Gewoon direct na gebruik vullen met water.
Kijk, dat kan op mijn verjaardagslijstje!quote:Op zondag 8 maart 2009 18:34 schreef Pietverdriet het volgende:
Wat ik trouwens ook kan aanraden is een goede vijzel. Ideaal voor het maken van koude sauzen zoals pesto, het fijnmaken van knoflook, het kraken van kruidenzaden, etc etc
Die is wel geemailleerdquote:Op zondag 8 maart 2009 14:54 schreef fruityloop het volgende:
[..]
Wij hebben die gietijzeren braadpan uit de Favorit serie op het oog, en dan nog een koekenpan,
Mijn prachtige vijzel kostte ongeveer tien euro dus het hoeft je de kop niet te kosten.quote:
quote:Zeisner Bag in Box, eerste keus voor professionals!
Zeisner ketchups en sauzen -de natuurlijke smaak op z'n best- is ook leverbaar in Bag in Box systeem. Zeisner levert u twee smaken: Tomaten Ketchup en Curry Ketchup. De producten worden geleverd in handige 5 kilo bags. Het Zeisner systeem is uiterst efficiënt; een nieuwe vulling op een druk moment? Geen probleem, in no time plaatst u een nieuwe bag. Het Zeisner systeem is praktisch, economisch en hygiënisch, drupt niet, doseert uitstekend en is eenvoudig schoon te houden. Bovendien kan de bag voor nagenoeg 100% geleegd worden. Zeisner Bag in Box; perfect inzetbaar in Catering en Horeca.
quote:
Hij staat keurig in zijn houder te staan. In de kast naast de flessen wijn. En het is niet zo dat wij hier elke dag een fles wijn opentrekken dus over de duurzaamheid kan ik weinig zeggen, deze doet het nu zo'n 3 jaar bij een gemiddeld gebruik van 1 fles wijn per weekquote:Op maandag 9 maart 2009 08:48 schreef Isegrim het volgende:
Die kurkentrekker hadden wij ook gekregen van mijn schoonmoeder en ik vond 'm waardeloos, niet in de laatste plaats omdat 'ie zo groot is dat je 'm niet gewoon in een la kunt leggen. Doe mij maar gewoon zo'n 'mannetje'. Net zo effectief, niet zo groot en gaat niet na twee maanden kapot (want dat was ook nog het geval bij de onze).
[ afbeelding ]
Die is echt geweldig voor citroenschil! Het vliegt er zo van af, zonder kracht te zetten !quote:Op maandag 23 februari 2009 15:09 schreef RobinOok het volgende:
Alle raspen en schaven van Microplane.
Zelf heb ik deze. Ideaal voor knoflookje, gember, nootmuskaat, parmezaan, noem maar op.
[ afbeelding ]
Staan daar veel vega recepten in??quote:Op donderdag 26 februari 2009 10:13 schreef mgerben het volgende:
[..]
Speciaal voor jou dan, want verder kan Iedereen hier natuurlijk fantastisch koken. Dus eigenlijk overbodig. Maar ik kwam dit kookboek onlangs tegen bij de Dille&Kamille. En het springt er echt uit.
Ik heb het gekocht voor iemand die niet goed Nederlands spreekt, maar wel graag Nederlands wil koken.
En dan is een kookboek met een receptje met moeilijke woorden net een te hoge drempel.
Ik kan me ook voorstellen dat het leuk is voor iedereen die de studentenhap wil ontgroeien. En de recepten zijn gewoon goed.
Dit boek:
http://www.bol.com/nl/p/b(...)005506041/index.html
Voorbeeldpagina's
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Waarom springt dit kookboek er uit?De recepten staan letterlijk stap voor stap uitgewerkt. Elke stap heeft een foto. Het is een gevarieerd kookboek met 80 verschillende recepten; (dus niet één onderwerp zoals spaghetti's of soepen) Echt one-of-a-kind instap-boek.
Het ligt ook gewoon bij Bol en bij boekhandels.
Ow, dan heb ik je verkeerd begrepen. Omdat je toen ik zei dat ik ging kijken voor nuttige dingen bij de Ikea vroeg of ik een gietijzeren koeknpan ging kopen, dacht ik dat dat dan nuttig was, maar blijkbaar niet dusquote:Op zondag 8 maart 2009 13:33 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Geloof me, je wilt geen RVS koekepan.
Roestvrijstaal is heel iets anders als gietijzer!quote:Op maandag 9 maart 2009 11:06 schreef Sylvana het volgende:
[..]
Ow, dan heb ik je verkeerd begrepen. Omdat je toen ik zei dat ik ging kijken voor nuttige dingen bij de Ikea vroeg of ik een gietijzeren koeknpan ging kopen, dacht ik dat dat dan nuttig was, maar blijkbaar niet dus
Ikea bezoek is trouwens weekje uitgesteld, mn vriend moet zaterdag helpen in de tuin van zn ouders ( gaan verbouwen daar)
Die hebben een antiaanbak laag Ik heb er ook twee (gratis @ le c1000) maar ik vind ze verschrikkelijkquote:Op maandag 9 maart 2009 11:08 schreef Sylvana het volgende:
Ik ben ff in de war dan denk ik
Maar de pannen van BK die ik pas heb gekocht zien er zo uit, geen idee wat dat dan is.
[ afbeelding ]
Ik ben juist helemaal weg van deze pannen, had eerst gewoon Le Chef ( goedkope dingen van de Blokker) Nog duurdere pannen red ik gewoon niet met mijn studentenbudget.quote:Op maandag 9 maart 2009 11:10 schreef P.F het volgende:
[..]
Die hebben een antiaanbak laag Ik heb er ook twee (gratis @ le c1000) maar ik vind ze verschrikkelijk
Volgens mij is RVS een dikke stalen pan en gietijzer zwart en zwaar (en veel mensen vinden het er vies uitzien)
Het hoeft niet per se duurder, maar ik kan gewoon niks met die anti aanbak laag..quote:Op maandag 9 maart 2009 11:11 schreef Sylvana het volgende:
[..]
Ik ben juist helemaal weg van deze pannen, had eerst gewoon Le Chef ( goedkope dingen van de Blokker) Nog duurdere pannen red ik gewoon niet met mijn studentenbudget.
Tja en ik vind het juist wel fijn Ieder zn smaakquote:Op maandag 9 maart 2009 11:13 schreef P.F het volgende:
[..]
Het hoeft niet per se duurder, maar ik kan gewoon niks met die anti aanbak laag..
Kun je geen vingerhoeden aandoen dan?quote:Op dinsdag 24 februari 2009 23:11 schreef MinderMutsig het volgende:
[..]
Ik heb hem ook en de smaak van geraspte knoflook is inderdaad lekker maar die schoteltjes zijn funest voor mijn nagels om nog maar niet te spreken over wat nagelrasp met je gerecht doet.
je weet dat de vingerhoed een joodse uitvinding is?quote:Op woensdag 11 maart 2009 20:05 schreef Kees22 het volgende:
[..]
Kun je geen vingerhoeden aandoen dan?
koop er een in de kookwinkel, daar doe je jaren mee. niet zo'n ding wat op een knoflookpers lijkt, maar een met een wigvorm.quote:Op woensdag 11 maart 2009 21:03 schreef ASSpirine het volgende:
Ik wil zo'n aardappelknijper wel hebben, wachten tot ik eens in de ikea kom. Maar is dat wel goede kwaliteit? Is dat we stevig genoeg?
Zie ze meestal (online) rond de 30 euro liggen... Heeft waarschijnlijk ook zijn reden
Waarom is dat beter?quote:Op woensdag 11 maart 2009 21:04 schreef zoalshetis het volgende:
[..]
koop er een in de kookwinkel, daar doe je jaren mee. niet zo'n ding wat op een knoflookpers lijkt, maar een met een wigvorm.
als je dat wilt weten kan je beter eerst een kopen bij de xenos. ik hoop dat je er wat van leert.quote:
Heb die van Ikea al minimaal een jaar of 3, werkt ook prima hoorquote:Op woensdag 11 maart 2009 21:04 schreef zoalshetis het volgende:
koop er een in de kookwinkel, daar doe je jaren mee.
ja, maar dat is die groot uitgevallen knoflookpers. kan je nog beter stampen.quote:Op woensdag 11 maart 2009 21:16 schreef Trusten het volgende:
[..]
Heb die van Ikea al minimaal een jaar of 3, werkt ook prima hoor
Dat is geen antwoord op mijn vraag. Maar ik zal 'm duidelijker stellen:quote:Op woensdag 11 maart 2009 21:12 schreef zoalshetis het volgende:
[..]
als je dat wilt weten kan je beter eerst een kopen bij de xenos. ik hoop dat je er wat van leert.
omdat de ene alles er uit perst zonder de zetmeelstructuur kapot te maken, en de ander slechts een gedeelte en de aardappel helemaal kapot maakt. zo duidelijk?quote:Op woensdag 11 maart 2009 21:23 schreef Liejannuh het volgende:
[..]
Dat is geen antwoord op mijn vraag. Maar ik zal 'm duidelijker stellen:
Waarom is een aardappelknijper in een wigvorm beter dan de aardappelknijper van de Ikea in de vorm van een cilinder?
Nee, die is kut. Om 2 redenen.quote:Op woensdag 11 maart 2009 21:03 schreef ASSpirine het volgende:
Ik wil zo'n aardappelknijper wel hebben, wachten tot ik eens in de ikea kom. Maar is dat wel goede kwaliteit?
*proest*quote:Op woensdag 11 maart 2009 21:26 schreef zoalshetis het volgende:
omdat de ene alles er uit perst zonder de zetmeelstructuur kapot te maken, en de ander slechts een gedeelte en de aardappel helemaal kapot maakt. zo duidelijk?
Ok! Nu snap ik 'm. Dit is een stuk duidelijker dan "Die van de Ikea is slecht! Koop er een bij een kookwinkel!"quote:Op woensdag 11 maart 2009 21:26 schreef zoalshetis het volgende:
[..]
omdat de ene alles er uit perst zonder de zetmeelstructuur kapot te maken, en de ander slechts een gedeelte en de aardappel helemaal kapot maakt. zo duidelijk?
als je het niet weet, koop het dan. neem ook eens iets aan van vreemden.
nou nee. ik ken die gast niet. wat ik wel weet is hoe je perfect aardappelpuree kan maken. maar dat komt morgen weer. ik ben snel klaar met dit topic als ik culinairdomme snikkels zie schrijven: "hoe verzin je het".quote:Op woensdag 11 maart 2009 21:33 schreef Liejannuh het volgende:
[..]
Ok! Nu snap ik 'm. Dit is een stuk duidelijker dan "Die van de Ikea is slecht! Koop er een bij een kookwinkel!"
Aanbid jij Jeffrey Steingarten ook? Die heeft ooit een geweldig stuk geschreven over de perfecte aardappelpuree en de celstructuur van de aardappels.
Nou, dat is toevallig een punt wat ik wel geloof! Maar dat komt omdat Jeffrey Steingarten (mijn held, geweldig leuke stukjes schrijft die man!) er een heel stuk over heeft geschreven. Ben alleen vergeten hoe het ook alweer moest, maar je moest niet zomaar willekeurig stampen, want dan gaat de celstructuur eraan en wordt het niet zo lekker.quote:
anders verslik jij je even lekker in behangplakselpuree met je brave gedrag. duidelijkheid wordt niet gewaardeerd.quote:Op woensdag 11 maart 2009 21:37 schreef Jarno het volgende:
Charming as always. Daar knapt een topic echt van op zoalshetis! Puik!
Topic gaat er qua niveau wel weer een stuk op vooruit met jouw inbreng.quote:Op woensdag 11 maart 2009 21:35 schreef zoalshetis het volgende:
nou nee. ik ken die gast niet. wat ik wel weet is hoe je perfect aardappelpuree kan maken. maar dat komt morgen weer. ik ben snel klaar met dit topic als ik culinairdomme snikkels zie schrijven: "hoe verzin je het".
is de gemiddelde culganger echt zo dom, of doen ze maar alsof?
quote:Op woensdag 11 maart 2009 21:41 schreef golfer het volgende:
[..]
Topic gaat er qua niveau wel weer een stuk op vooruit met jouw inbreng.
Vooral dat behulpzame karakter van je komt echt zo goed tot z'n recht hier.
En voor de rest moet je vooral blijven doen alsof jij wel er verstand van hebt en de wijsheid in pacht hebt. Maakt je een stuk geloofwaardiger.
Je begint een beetje een trieste parodie op jezelf te worden. Waarom je er zo lang mee wegkomt snap ik alleen niet zo, waarschijnlijk nemen óók de mods je niet meer serieus. Wat slik je?quote:Op woensdag 11 maart 2009 21:40 schreef zoalshetis het volgende:
[..]
anders verslik jij je even lekker in behangplakselpuree met je brave gedrag. duidelijkheid wordt niet gewaardeerd.
Oké, knul. Tot morgen.quote:Op woensdag 11 maart 2009 21:42 schreef zoalshetis het volgende:
jouw inbreng is alleen maar proeven, koken kan je niet. morgen kom ik terug ok? sufkut.
ok.quote:
Die hebben wij ook en bevalt en voldoet prima.quote:
Iemand moet me echt effe uitleggen wat het verschil dan veroorzaakt....bij beiden word de aardappel toch gewoon door een plat oppervlak door gaatjes gedrukt? Wat veroorzaakt het verschil danquote:Op woensdag 11 maart 2009 21:48 schreef ASSpirine het volgende:
Dus zo eentje
Ik zie het nog niet helemaal voor me maar wat ik als mental picture te zien krijg bij dit idee is voldoende om binnenkort eens wat vingerhoedjes te lenen bij oma om het te proberen.quote:Op woensdag 11 maart 2009 20:05 schreef Kees22 het volgende:
[..]
Kun je geen vingerhoeden aandoen dan?
Ik denk dat we Heston Blumenthal nodig hebben om de chemie achter goede puree te zoekenquote:Op donderdag 12 maart 2009 20:27 schreef Stansfield het volgende:
Lees net in het boekje nog beter koken met de perfect kok een stukje van Cees Helder over aardappelpuree. En hij zegt dat het jet gewoon met een stamper kan doen. En alleen voor een nog gladder resultaat een pers kan gebruiken.
En de kans dat je ziek er van wordt.quote:Op vrijdag 13 maart 2009 12:18 schreef ASSpirine het volgende:
[..]
Ik denk dat we Heston Blumenthal nodig hebben om de chemie achter goede puree te zoeken
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |