quote:Op dinsdag 24 februari 2009 12:07 schreef MinderMutsig het volgende:
[..]
Dat en bovendien zitten de salmonellaatjes vooral aan de buitenkant van een ei. Als je een ei splitst met de twee schaalhelften loop je dus meer risico op besmetting.Juist door dat snotgevoel wil ik het niet in m'n handenSPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Overigens klopt het salmonellaverhaal niet, de meeste besmettingen van een ei gebeuren voordat het ei een schaal heeft gekregen, waardoor het gewoon binnenin zit. Daarnaast gaat salmonella in een behoorlijk korte tijd dwars door de schaal heen... (Tot zover mijn microbiologische kennis)
Koken met Frank - Culinaire uitspattingen...
Die heb ik ook. Een oranje hond. Was een relatiegeschenk en ik vind 'm inderdaad erg handig, met een goede grip.quote:Op maandag 23 februari 2009 22:01 schreef MinderMutsig het volgende:
De siliconen ovenwant. En dan het liefst zo'n happertje en niet een volledige want.
[ afbeelding ]
Zonder oren mag.![]()
Isoleert goed, werkt als anti-slipmatje dus je loopt niet meer het risico dat je ovenschaal uit je handen glijdt en als hij vies is stop je hem gewoon in de vaatwasser.
Die heb ik (nog) niet, maar lijkt me reuze handig. Waar kun je die kopen?quote:Een bolletjesgarde.
[ afbeelding ]
Zeker met wat kleverige dingen heb je met normale gardes nog wel eens het probleem dat alles in de garde gaat zitten in plaats van dat het gemengd wordt. Met deze niet meer. En hij is ook nog eens makkelijker schoon te maken.![]()
Ik heb hem ooit eens voor een euro of twee bij de Xenos o.i.d. gekocht maar die hebben hem niet meer. Ik ben al een tijdje op zoek naar een betaalbare versie voor mijn moeder maar ik heb weinig geluk. In kookwinkels willen ze ze nog wel eens hebben maar meestal een stuk duurder.quote:Op dinsdag 24 februari 2009 12:44 schreef Copycat het volgende:
Die heb ik (nog) niet, maar lijkt me reuze handig. Waar kun je die kopen?
Niet alles maar Ikea is wel briljant in betaalbare handigheidjes voor in de keuken. Dat is eigenlijk de enige reden dat ik er kom. Ik sjees naar de keukenafdeling, neus daar rond naar leuke nieuwe dingen en ga dan zo snel mogelijk naar de kassa. Op de keukenafdeling na vind ik het maar een rotwinkel.quote:Op dinsdag 24 februari 2009 12:59 schreef The_Hives het volgende:
waarom nou alles bij de ikea
moet daar mede door dit topic toch maar weer eens snel langs gaan![]()
quote:Op dinsdag 24 februari 2009 13:52 schreef MinderMutsig het volgende:
[..]
Op de keukenafdeling na vind ik het maar een rotwinkel.
Ik heb er hier twee van versleten! Momenteel doen we het kwa kruiderij even wat rustig aan (kleine kinderen met darmpjes die relatief simpel op stang te jagen zijn, met alle onsmakelijke luier-gevolgen van dien...)quote:Op maandag 23 februari 2009 16:11 schreef mgerben het volgende:
En voor de verandering eens iets níet van IKEA (al hebben ze wel veel goede dingen, zoals - ok,sorry):
[ afbeelding ]
Wat is dit?
Dit is een knoflook-ontveller.
Ooit eens bij een ander product gekregen.
Als je hem eens in de winkel ziet voor onder de ¤5,- en je kliert vaak met knoflook: Meenemen.
Waarom is-ie zo goed?
Omdat-ie precies doet wat hij moet doen, en dat doet hij goed: Knoflookje in het rubber hulsje, één keer krachtig met de hand over het aanrecht rollen, en het velletje en de knoflook zijn gescheiden.
Is het een must-have?
Nee. Echt niet. Maar zoals gezegd: Als je hem goedkoop tegenkomt, én je gebruikt vaak knoflook maar het enige dat je tegenstaat is dat gepel; dan is het de moeite waard.
Ik vraag me af of je dit ook niet zou kunnen doen met een silicone pannenlap. Ga ik vanavond even proberen.quote:Op dinsdag 24 februari 2009 14:08 schreef Beelzebufo het volgende:
[..]
Ik heb er hier twee van versleten! Momenteel doen we het kwa kruiderij even wat rustig aan (kleine kinderen met darmpjes die relatief simpel op stang te jagen zijn, met alle onsmakelijke luier-gevolgen van dien...)
Zodra ik het knoflookgebruik weer ga opvoeren ga ik er weer eentje kopen! Simpel als het ding is, werken doet het!
OK, champignons kende ikquote:Op dinsdag 24 februari 2009 12:46 schreef Ole het volgende:
een gewone eiersnijder, maar die gebruik ik ook voor perfecte plakjes champignon en mozarella
ik leg hem ff onder het mes. ff drukken en je haalt ook zo het vliesje wegquote:Op dinsdag 24 februari 2009 14:25 schreef MinderMutsig het volgende:
[..]
Ik vraag me af of je dit ook niet zou kunnen doen met een silicone pannenlap. Ga ik vanavond even proberen.
die is idd wel handig ja.. ik gebruik nu altijd een klein schaaltje waar ik em dan opleg..quote:Op maandag 23 februari 2009 23:46 schreef PKfotografie het volgende:
niet echt spannend, maar toch dagenlijks in gebruik.
[ afbeelding ]
na het roeren in pannen moet je altijd een vieze lepel kwijt, en dan is dit uiterst makkelijk.
zijn vast ook andere opties voor. maar zelf gebruik ik dit en vind het wel fijn (hadden alleen wat meer schaaltjes bij gemogen,) nu is het bakje na 1 maal koken vies, en de vaatwasser heeft 2 a 3 dagen nodig om vol te raken
Ha! Die heb ik ook! Goed ding, flink vermogen. Merk wel dat 'ie, na al die jaren, begint te slijtenquote:Op dinsdag 24 februari 2009 14:53 schreef vaagsel het volgende:
[ afbeelding ]
Gebruik hem bijna dagelijks en zou niet meer zonder kunnen. Vooral het "bakje" om dingen te choppen is verschrikkelijk handig. Verder doet ie het altijd goed en heb ik hem aan meerdere mensen aangeraden die er ook allemaal tevreden over zijn.
Volgens mij zou bij mij steeds de lepel eraf donderen.quote:Op maandag 23 februari 2009 23:46 schreef PKfotografie het volgende:
niet echt spannend, maar toch dagenlijks in gebruik.
Zo doe ik het nu ook maar een beetje minder druk op mijn handen zou wel fijn zijn. Even rollen is natuurlijk veel makkelijker.quote:Op dinsdag 24 februari 2009 14:46 schreef cybermans het volgende:
[..]
ik leg hem ff onder het mes. ff drukken en je haalt ook zo het vliesje weg
De knoflookontvelhulsjes zijn vrij ruw van binnen. Ik denk dat je siliconenpannenlap er werkeloos langs glijdt.quote:Op dinsdag 24 februari 2009 14:25 schreef MinderMutsig het volgende:
[..]
Ik vraag me af of je dit ook niet zou kunnen doen met een silicone pannenlap. Ga ik vanavond even proberen.
Ik heb een gietijzeren wok (strikt gezien een wadjang, want er zit geen steel aan) met een redelijk ruwe binnenkant. Daar gebruik ik een RVS bakspaan in.quote:Op dinsdag 24 februari 2009 15:30 schreef n8n het volgende:
[...]
De onderstaande bakspaan wederom van de Ikea, heeft een silliconen omhulsel waardoor je het teflon van de pan niet beschadigd, en de spaan makkelijk schoon te maken is. Verder kan je de spaan balanceren op de rand van een pan.
[ link | afbeelding ]
[...]
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |