Ik baal er van dat ik die gadget niet heb ingepikt op mijn werk.quote:Op donderdag 26 februari 2009 18:55 schreef J.A.N.A. het volgende:
De Ikea Appel Partjes Snijder![]()
[ afbeelding ]
Helaas daar zit 200km tussenquote:Op donderdag 26 februari 2009 16:06 schreef MinderMutsig het volgende:
Waar woon je?
In Groningen kan je het in ieder geval kopen bij de kruidenkraam op de vismarkt.
Oke dan loop ik daar even langsquote:Op donderdag 26 februari 2009 17:17 schreef Jarno het volgende:
[..]
Ik neem altijd een bol van mijn moeder mee, die heeft meestal wel een streng hangen.
Die ziet er zowat hetzelfde uit als die van de Xenos die ik vandaag heb gekocht. Net getest en werkt goedquote:Op donderdag 26 februari 2009 18:55 schreef J.A.N.A. het volgende:
De Ikea Appel Partjes Snijder![]()
[ afbeelding ]
Waar koop je die? Want ben daar naar op zoekquote:Op maandag 23 februari 2009 22:01 schreef MinderMutsig het volgende:
Een afgietdeksel.
Wel deze:
[ afbeelding ]
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt."Als het niet kan zoals het moet, dan moet het maar zoals het kan."
Hierissiedan, hierissieweers huisje!
En waar koop je dat?quote:Op dinsdag 24 februari 2009 10:53 schreef KrnKje het volgende:
[..]
IeuwIk doe het gewoon in de twee schaal-helften
Opmerkelijk hoeveel handigheidjes jullie hebben
Dit is mijn noodzaak voor een zachtgekookt ei (kan ik dus echt niet op tijd):
[ afbeelding ]
quote:Op donderdag 26 februari 2009 22:10 schreef hierissieweer het volgende:
[..]
Waar koop je die? Want ben daar naar op zoekIk heb de mijne bij een kookwinkeltje gekocht maar ik heb ze pas geloof ik ook bij de Action zien liggen. En anders zou je ook Blokker of Marskramer kunnen proberen.SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.There is no love sincerer than the love of food.
Nee hoor, Damast staal varianten zijn bijna net zo oud als de weg naar Rome en Kai is zeer zeker niet de enige die dat materiaal toepast. Zelfs in het wat nabijere Laguiole wordt ermee gewerkt. Verder laat je hier nog eens twee verschillende mes modellen zien, de Kai is een standaard westers koksmes, de Ikea een santoku. Totaal verschillende messen.quote:Op donderdag 26 februari 2009 14:42 schreef n8n het volgende:
Zie ik overigens dat Ikea een mes van Kai Shun min of meer 1 op 1 heeft gekopieerd![]()
Het origineel:
[ afbeelding ]
Ikea:
[ afbeelding ]
ik ook, alleen veel dingen vallen vaak niet binnen het cadeau budget.quote:Op donderdag 26 februari 2009 23:34 schreef Isabeau het volgende:
Ja, een pureeknijper zoek ik ook nog! Ik moet eens een verlanglijstje maken voor mezelf (en tegen verjaardag en andere cadeau-dagen voor anderen).
Dan vraag je hem voor je verjaardag.quote:Op donderdag 26 februari 2009 23:40 schreef Isabeau het volgende:
Ik kom nooit bij de IKEANou ja, zèlden
Ik ga voor mijn verjaardag zo'n wijnkoeler vragen die je in de diepvries legt. Je doet hem om de fles wijn die je niet gepland had om te koelen en in 5 minuten is hij koud. Plusminus 7 euro.quote:Op donderdag 26 februari 2009 23:35 schreef PKfotografie het volgende:
[..]
ik ook, alleen veel dingen vallen vaak niet binnen het cadeau budget.
zijn er trouwens ook pure stampers met een horizontaal in plaats van verticaal handvat?
Ook te koop bij de plaatselijke kookwinkel natuurlijk, helaas wel voor 25-40 euro.quote:Op donderdag 26 februari 2009 23:40 schreef Isabeau het volgende:
Ik kom nooit bij de IKEANou ja, zèlden
Oja, die heb ik, echt ideaal.quote:Op donderdag 26 februari 2009 23:44 schreef krakkemieke het volgende:
[..]
Ik ga voor mijn verjaardag zo'n wijnkoeler vragen die je in de diepvries legt. Je doet hem om de fles wijn die je niet gepland had om te koelen en in 5 minuten is hij koud. Plusminus 7 euro.
En een kurketrekker. Je draait hem in de kurk, je draait door en de kurk komt eruit. Ook niet duur.
Ze zijn ook Italiaans: Het maakt niet uit of je er veel besteedt, ze willen eindeloos over eten praten, je van alles laten proeven. Als je er broodjes gaat halen "Als je deze lekker vindt moet je daar de volgende keer om vragen, dan krijg je weer wat anders". Niet zo geschikt als je haast hebt, maar verder zeker een aanrader.quote:Op donderdag 26 februari 2009 21:01 schreef vaagsel het volgende:
Dat Italiaanse winkeltje in de Folkinge is trouwens ook de moeite waard. Ruikt daar altijd heerlijk en je ziet alles vers gemaakt worden. Ook spreekt het personeel gewoon Italiaans wat toch wat authenticiteit toevoegt.
Werken die dingen zo. Ik vroeg me altijd al af wat het was en hoe het werkte.quote:Op donderdag 26 februari 2009 18:55 schreef J.A.N.A. het volgende:
De Ikea Appel Partjes Snijder![]()
[ afbeelding ]
Een nutteloos prutsding dat snel kapot gaat.quote:Op vrijdag 27 februari 2009 14:07 schreef fruityloop het volgende:
Ik zag net bij de xenos een soort led-lampje wat je aan je keukenkraan monteert, en dan geeftie het water een rood kleurtje als het heet is, en blauw als het koud is. Kan misschien handig zijn met kleine kids?
Geen betere te koud/te heet detector dan de kleine kid zelvequote:Op vrijdag 27 februari 2009 14:07 schreef fruityloop het volgende:
Ik zag net bij de xenos een soort led-lampje wat je aan je keukenkraan monteert, en dan geeftie het water een rood kleurtje als het heet is, en blauw als het koud is. Kan misschien handig zijn met kleine kids?
Werkt perfect, en snel heel snel.quote:Op vrijdag 27 februari 2009 14:06 schreef Stansfield het volgende:
[..]
Werken die dingen zo. Ik vroeg me altijd al af wat het was en hoe het werkte.
bij de bijenkorf zag ik ze laatstquote:
Zou een (op maat gemaakte) pizzasteen uitkomst kunnen bieden?quote:Op zondag 1 maart 2009 20:31 schreef The_Hives het volgende:
Ik vind het overdreven om er een topic over te openen, dus even hier de vraag:
ik ben op zoek naar een bakplaat/ovenplaat van 20x30 centimeter. Als ik nu namelijk wat bak in mn combi-magnetron gebruik ik een ovenschaal (met rand) maar die is eigenlijk iets te klein en de rand is bijvoorbeeld bij broodstengels iod vrij irritant.
Alleen kan ik op het WWW geen winkel vinden die dat verkoopt. Heeft hier iemand een idee waar ik dat kan aanschaffen/bestellen/vinden?
als ik een standaardplaat niet kan vinden zekerquote:Op zondag 1 maart 2009 20:55 schreef sigme het volgende:
[..]
Zou een (op maat gemaakte) pizzasteen uitkomst kunnen bieden?
(Kijk bijvoorbeeld hier .)
Een pizzasteen is meen ik voor velen ook een briljant ding voor in de keuken. Ik heb er geen, want in mijn keuken voegt het niks toe (de oven is van charmotte).
nog even wachten, de BBQ tijd komt er weer aan.quote:Op zondag 1 maart 2009 20:31 schreef The_Hives het volgende:
Ik vind het overdreven om er een topic over te openen, dus even hier de vraag:
ik ben op zoek naar een bakplaat/ovenplaat van 20x30 centimeter. Als ik nu namelijk wat bak in mn combi-magnetron gebruik ik een ovenschaal (met rand) maar die is eigenlijk iets te klein en de rand is bijvoorbeeld bij broodstengels iod vrij irritant.
Alleen kan ik op het WWW geen winkel vinden die dat verkoopt. Heeft hier iemand een idee waar ik dat kan aanschaffen/bestellen/vinden?
Hahaaa, die hadden wij ook al op het verlanglijstje gezet voor in onze nieuwe keuken.quote:Op dinsdag 24 februari 2009 14:53 schreef vaagsel het volgende:
[ afbeelding ]
Gebruik hem bijna dagelijks en zou niet meer zonder kunnen. Vooral het "bakje" om dingen te choppen is verschrikkelijk handig. Verder doet ie het altijd goed en heb ik hem aan meerdere mensen aangeraden die er ook allemaal tevreden over zijn.
quote:Op maandag 2 maart 2009 08:51 schreef devlinmr het volgende:
Alles van Rosle:
http://www.roesle.de/english/default_news.htm
En waarom is dat handiger dan vergelijkbare producten die hier genoemd zijn?quote:Op maandag 2 maart 2009 08:51 schreef devlinmr het volgende:
Alles van Rosle:
http://www.roesle.de/english/default_news.htm
Link werkt ook niet.quote:Op maandag 2 maart 2009 11:18 schreef Bleie het volgende:
Oh, en mijn moeder heeft/had een tomatensnijder, dat ding helemaal links op het plaatje. Superhandig!
Edit: plaatje invoegen werkt niet. Dit is de link: http://tinyurl.com/d33rtn.
nou, neem de knoflook pers:quote:Op maandag 2 maart 2009 10:20 schreef MinderMutsig het volgende:
[..]
En waarom is dat handiger dan vergelijkbare producten die hier genoemd zijn?
ik moet zeggen dat die klok wel ganz geil isquote:Op maandag 2 maart 2009 08:51 schreef devlinmr het volgende:
Alles van Rosle:
http://www.roesle.de/english/default_news.htm
leuk aan het railtje met alle andere meukquote:Op maandag 2 maart 2009 11:39 schreef zquing het volgende:
[..]
ik moet zeggen dat die klok wel ganz geil is
Heel eerlijk lijkt me dat dus een ontiegelijk rotding. Juist omdat je geen losse onderdelen hebt maar allemaal scharniertjes waar je de knoflook langs moet persen. Dat is echt enorm lastig schoonmaken terwijl die van de Ikea een los binnenbakje heeft dat verder geheel glad is dus er blijft niets tussen zitten, en dat binnenbakje spoel je zo even af. Veel handiger in gebruik dus.quote:Op maandag 2 maart 2009 11:34 schreef devlinmr het volgende:
[..]
nou, neem de knoflook pers:
http://shop.roesle.de/cgi(...)/Product/View/H12782
volledig Stainless Steel, geen losse onderdelen en makkelijk schoon te maken. Gedegen Duits fabrikaat en dat voor slechts 40 euro.
(Gaat wel je leven lang mee, i.t.t. Ikea en brabantia meuk.)
Kan je melden dat je deze alleen hoeft af te spoelen en er niks tussen de scharnieren blijft zitten. Heb hem gekocht nadat ik 2x een pers van de Ikea en 1 maal een pers van brabantia met normaal gebruik finaal doormidden brak.quote:Op maandag 2 maart 2009 12:10 schreef MinderMutsig het volgende:
[..]
Heel eerlijk lijkt me dat dus een ontiegelijk rotding. Juist omdat je geen losse onderdelen hebt maar allemaal scharniertjes waar je de knoflook langs moet persen. Dat is echt enorm lastig schoonmaken terwijl die van de Ikea een los binnenbakje heeft dat verder geheel glad is dus er blijft niets tussen zitten, en dat binnenbakje spoel je zo even af. Veel handiger in gebruik dus.
Het ziet er verder mooi uit hoor en alles bijpassend kan je als pluspunt zien maar ik zie eigenlijk niks vernieuwends t.o.v. andere producten die hier genoemd zijn en waarschijnlijk is dit dan ook nog eens veel duurder.
Voor het pellen en fijnmaken van mijn knoflook heb ik ook een degelijk duits stuk geredschap. Geen losse onderdelen en eenvoudig schoonmaken. Voor slechts 80 euro. Maar wacht het kan meer! Je kan er ook allerhande groentes mee kleinmaken, appels in partjes snijden, frieten snijden, zelfs vlees in blokjes verdelen is mogelijk. Is het niet geweldig? Je kan zelfs je ontrouwe echt genoot ermee castreren. *insert canned laughter*quote:Op maandag 2 maart 2009 11:34 schreef devlinmr het volgende:
[..]
nou, neem de knoflook pers:
http://shop.roesle.de/cgi(...)/Product/View/H12782
volledig Stainless Steel, geen losse onderdelen en makkelijk schoon te maken. Gedegen Duits fabrikaat en dat voor slechts 40 euro.
(Gaat wel je leven lang mee, i.t.t. Ikea en brabantia meuk.)
quote:Op maandag 2 maart 2009 17:55 schreef Fixers het volgende:
[..]
Voor het pellen en fijnmaken van mijn knoflook heb ik ook een degelijk duits stuk geredschap. Geen losse onderdelen en eenvoudig schoonmaken. Voor slechts 80 euro. Maar wacht het kan meer! Je kan er ook allerhande groentes mee kleinmaken, appels in partjes snijden, frieten snijden, zelfs vlees in blokjes verdelen is mogelijk. Is het niet geweldig? Je kan zelfs je ontrouwe echt genoot ermee castreren. *insert canned laughter*
Een goed keukenmes wordt onderschat in deze draad. Maar er staan ook handigheidjes tussen die ik zelf ook heb.
Vertel vertel Mike, het klinkt GEWELDIGquote:Op maandag 2 maart 2009 17:55 schreef Fixers het volgende:
[..]
Voor het pellen en fijnmaken van mijn knoflook heb ik ook een degelijk duits stuk geredschap. Geen losse onderdelen en eenvoudig schoonmaken. Voor slechts 80 euro. Maar wacht het kan meer! Je kan er ook allerhande groentes mee kleinmaken, appels in partjes snijden, frieten snijden, zelfs vlees in blokjes verdelen is mogelijk. Is het niet geweldig? Je kan zelfs je ontrouwe echt genoot ermee castreren. *insert canned laughter*
Piet! Ben je terug? Gaaf man!quote:Op dinsdag 3 maart 2009 20:20 schreef Pietverdriet het volgende:
[ afbeelding ]
Het molenmes, het mes dat zichzelf scherp houd, de kristalstructuur van het koolstofstaal is zo dat het zich scherpslijt en roest.
Beste paar euro die je kan besteden aan keukenspul
Tot de zomer wel, daarna weer op zoek naar een nieuwe klus. volgend jaar ga ik naar oceanie/zuidpacific om daar eens te kijken of het daar leuk is.quote:Op dinsdag 3 maart 2009 20:29 schreef Leintjeuh het volgende:
[..]
Welkom terugBlijf je in Nederland?
Voor degenen die deze geweldige raspen ook wilt, maar er niet 30 euro per stuk voor over heeft kijk dan hier eens:quote:Op maandag 23 februari 2009 15:09 schreef RobinOok het volgende:
Alle raspen en schaven van Microplane.
Zelf heb ik deze. Ideaal voor knoflookje, gember, nootmuskaat, parmezaan, noem maar op.
[ afbeelding ]
Mwoah.. je bent de tomaten ontveller kennelijk nog niet tegen gekomen.quote:Op maandag 23 februari 2009 16:23 schreef golfer het volgende:![]()
Bij far tot nu toe het meest waanzinnige en overbodige keukengadget, maar wel erg leuk om te zien.
Daarvoor woon ik dus vlakbij chinatown in Amsterdam. Je kan weinig vruchten noemen die ik daar niet voor een habbekrats in topkwaliteit vers en rijp kan krijgen.quote:Op zaterdag 7 maart 2009 15:39 schreef Pietverdriet het volgende:
Tja, alleen nu nog een keer een goede mango vinden in NL...
Gietijzeren koekepan?quote:Op zondag 8 maart 2009 12:46 schreef Sylvana het volgende:
Ik ga zaterdag samen met mn vriend naar de Ikea, dus eens kijken wat voor nuttige dingen ze daar nog hebben die ik nog niet heb
Ik heb net vorige week 3 nieuwe koekenpannen van BK gekochtquote:
Van BK? In RVS?quote:Op zondag 8 maart 2009 12:49 schreef Sylvana het volgende:
[..]
Ik heb net vorige week 3 nieuwe koekenpannen van BK gekochtHet wordt meer klein keukengerei denk ik
Geloof me, je wilt geen RVS koekepan.quote:Op zondag 8 maart 2009 13:13 schreef Sylvana het volgende:
[..]
Nee, is geen RVS, maar heb nu geen geld over om ook nog een RVS koekenpan erbij te kopen.
Wij hebben die gietijzeren braadpan uit de Favorit serie op het oog, en dan nog een koekenpan, waarschijnlijk ook uit die serie, of eentje van BK.quote:
Je bedoelt de zijkant van een groot mes?quote:Op zondag 8 maart 2009 15:10 schreef Isegrim het volgende:
IKEA wordt veel genoemd en terecht. Zo heb ik bij IKEA eindelijk een écht goeie knoflookpers gevonden, waar geen restjes in achterblijven.
Als je bijvoorbeeld knoflooksaus wilt maken, is simpel fijnsnijden niet genoeg, dan moet het fijner.quote:Op zondag 8 maart 2009 17:11 schreef The_stranger het volgende:
[..]
Je bedoelt de zijkant van een groot mes?
Branden snel aanquote:Op zondag 8 maart 2009 14:30 schreef Haijo het volgende:
Wat is er niet goed aan RVS dan?
Een gietijzeren die goed ingewerkt is en helemaal zwart geworden is. Verder bezondig ik me ook wel aan anti aanbakpannen als ik Electriek kook.quote:En wat voor koekenpan gebruik jij dan?
Heb 2 RVS pannen van demeyere. nog nooit last van aanbranden gehad, tevens is schoonmaken een peultje.Gewoon direct na gebruik vullen met water.quote:
Daarom heeft Demeyere ook een gewone RVS koekenpan (20 Cm) voor 125 euro en de anti aanbak versie van dezelfde voor een 60 euro meer...quote:Op zondag 8 maart 2009 19:37 schreef devlinmr het volgende:
[..]
Heb 2 RVS pannen van demeyere. nog nooit last van aanbranden gehad, tevens is schoonmaken een peultje.Gewoon direct na gebruik vullen met water.
Kijk, dat kan op mijn verjaardagslijstje!quote:Op zondag 8 maart 2009 18:34 schreef Pietverdriet het volgende:
Wat ik trouwens ook kan aanraden is een goede vijzel. Ideaal voor het maken van koude sauzen zoals pesto, het fijnmaken van knoflook, het kraken van kruidenzaden, etc etc
Die is wel geemailleerdquote:Op zondag 8 maart 2009 14:54 schreef fruityloop het volgende:
[..]
Wij hebben die gietijzeren braadpan uit de Favorit serie op het oog, en dan nog een koekenpan,
Mijn prachtige vijzel kostte ongeveer tien euro dus het hoeft je de kop niet te kosten.quote:
quote:Zeisner Bag in Box, eerste keus voor professionals!
Zeisner ketchups en sauzen -de natuurlijke smaak op z'n best- is ook leverbaar in Bag in Box systeem. Zeisner levert u twee smaken: Tomaten Ketchup en Curry Ketchup. De producten worden geleverd in handige 5 kilo bags. Het Zeisner systeem is uiterst efficiënt; een nieuwe vulling op een druk moment? Geen probleem, in no time plaatst u een nieuwe bag. Het Zeisner systeem is praktisch, economisch en hygiënisch, drupt niet, doseert uitstekend en is eenvoudig schoon te houden. Bovendien kan de bag voor nagenoeg 100% geleegd worden. Zeisner Bag in Box; perfect inzetbaar in Catering en Horeca.
quote:
Hij staat keurig in zijn houder te staan. In de kast naast de flessen wijn. En het is niet zo dat wij hier elke dag een fles wijn opentrekken dus over de duurzaamheid kan ik weinig zeggen, deze doet het nu zo'n 3 jaar bij een gemiddeld gebruik van 1 fles wijn per weekquote:Op maandag 9 maart 2009 08:48 schreef Isegrim het volgende:
Die kurkentrekker hadden wij ook gekregen van mijn schoonmoeder en ik vond 'm waardeloos, niet in de laatste plaats omdat 'ie zo groot is dat je 'm niet gewoon in een la kunt leggen. Doe mij maar gewoon zo'n 'mannetje'. Net zo effectief, niet zo groot en gaat niet na twee maanden kapot (want dat was ook nog het geval bij de onze).
[ afbeelding ]
Die is echt geweldig voor citroenschil! Het vliegt er zo van af, zonder kracht te zettenquote:Op maandag 23 februari 2009 15:09 schreef RobinOok het volgende:
Alle raspen en schaven van Microplane.
Zelf heb ik deze. Ideaal voor knoflookje, gember, nootmuskaat, parmezaan, noem maar op.
[ afbeelding ]
Staan daar veel vega recepten in??quote:Op donderdag 26 februari 2009 10:13 schreef mgerben het volgende:
[..]
Speciaal voor jou dan, want verder kan Iedereen hier natuurlijk fantastisch koken. Dus eigenlijk overbodig. Maar ik kwam dit kookboek onlangs tegen bij de Dille&Kamille. En het springt er echt uit.
Ik heb het gekocht voor iemand die niet goed Nederlands spreekt, maar wel graag Nederlands wil koken.
En dan is een kookboek met een receptje met moeilijke woorden net een te hoge drempel.
Ik kan me ook voorstellen dat het leuk is voor iedereen die de studentenhap wil ontgroeien. En de recepten zijn gewoon goed.
Dit boek:
http://www.bol.com/nl/p/b(...)005506041/index.html
Voorbeeldpagina's
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Waarom springt dit kookboek er uit?De recepten staan letterlijk stap voor stap uitgewerkt. Elke stap heeft een foto. Het is een gevarieerd kookboek met 80 verschillende recepten; (dus niet één onderwerp zoals spaghetti's of soepen) Echt one-of-a-kind instap-boek.
Het ligt ook gewoon bij Bol en bij boekhandels.
Ow, dan heb ik je verkeerd begrepen. Omdat je toen ik zei dat ik ging kijken voor nuttige dingen bij de Ikea vroeg of ik een gietijzeren koeknpan ging kopen, dacht ik dat dat dan nuttig was, maar blijkbaar niet dusquote:Op zondag 8 maart 2009 13:33 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Geloof me, je wilt geen RVS koekepan.
Roestvrijstaal is heel iets anders als gietijzer!quote:Op maandag 9 maart 2009 11:06 schreef Sylvana het volgende:
[..]
Ow, dan heb ik je verkeerd begrepen. Omdat je toen ik zei dat ik ging kijken voor nuttige dingen bij de Ikea vroeg of ik een gietijzeren koeknpan ging kopen, dacht ik dat dat dan nuttig was, maar blijkbaar niet dus
Ikea bezoek is trouwens weekje uitgesteld, mn vriend moet zaterdag helpen in de tuin van zn ouders ( gaan verbouwen daar)
Die hebben een antiaanbak laagquote:Op maandag 9 maart 2009 11:08 schreef Sylvana het volgende:
Ik ben ff in de war dan denk ik
Maar de pannen van BK die ik pas heb gekocht zien er zo uit, geen idee wat dat dan is.
[ afbeelding ]
Ik ben juist helemaal weg van deze pannen, had eerst gewoon Le Chef ( goedkope dingen van de Blokker) Nog duurdere pannen red ik gewoon niet met mijn studentenbudget.quote:Op maandag 9 maart 2009 11:10 schreef P.F het volgende:
[..]
Die hebben een antiaanbak laagIk heb er ook twee (gratis @ le c1000) maar ik vind ze verschrikkelijk
![]()
Volgens mij is RVS een dikke stalen pan en gietijzer zwart en zwaar (en veel mensen vinden het er vies uitzien)
Het hoeft niet per se duurder, maar ik kan gewoon niks met die anti aanbak laag..quote:Op maandag 9 maart 2009 11:11 schreef Sylvana het volgende:
[..]
Ik ben juist helemaal weg van deze pannen, had eerst gewoon Le Chef ( goedkope dingen van de Blokker) Nog duurdere pannen red ik gewoon niet met mijn studentenbudget.
Tja en ik vind het juist wel fijnquote:Op maandag 9 maart 2009 11:13 schreef P.F het volgende:
[..]
Het hoeft niet per se duurder, maar ik kan gewoon niks met die anti aanbak laag..
Kun je geen vingerhoeden aandoen dan?quote:Op dinsdag 24 februari 2009 23:11 schreef MinderMutsig het volgende:
[..]
Ik heb hem ook en de smaak van geraspte knoflook is inderdaad lekker maar die schoteltjes zijn funest voor mijn nagels om nog maar niet te spreken over wat nagelrasp met je gerecht doet.
je weet dat de vingerhoed een joodse uitvinding is?quote:Op woensdag 11 maart 2009 20:05 schreef Kees22 het volgende:
[..]
Kun je geen vingerhoeden aandoen dan?
koop er een in de kookwinkel, daar doe je jaren mee. niet zo'n ding wat op een knoflookpers lijkt, maar een met een wigvorm.quote:Op woensdag 11 maart 2009 21:03 schreef ASSpirine het volgende:
Ik wil zo'n aardappelknijper wel hebben, wachten tot ik eens in de ikea kom. Maar is dat wel goede kwaliteit? Is dat we stevig genoeg?
Zie ze meestal (online) rond de 30 euro liggen... Heeft waarschijnlijk ook zijn reden
Waarom is dat beter?quote:Op woensdag 11 maart 2009 21:04 schreef zoalshetis het volgende:
[..]
koop er een in de kookwinkel, daar doe je jaren mee. niet zo'n ding wat op een knoflookpers lijkt, maar een met een wigvorm.
als je dat wilt weten kan je beter eerst een kopen bij de xenos. ik hoop dat je er wat van leert.quote:
Heb die van Ikea al minimaal een jaar of 3, werkt ook prima hoorquote:Op woensdag 11 maart 2009 21:04 schreef zoalshetis het volgende:
koop er een in de kookwinkel, daar doe je jaren mee.
ja, maar dat is die groot uitgevallen knoflookpers. kan je nog beter stampen.quote:Op woensdag 11 maart 2009 21:16 schreef Trusten het volgende:
[..]
Heb die van Ikea al minimaal een jaar of 3, werkt ook prima hoor
Dat is geen antwoord op mijn vraag. Maar ik zal 'm duidelijker stellen:quote:Op woensdag 11 maart 2009 21:12 schreef zoalshetis het volgende:
[..]
als je dat wilt weten kan je beter eerst een kopen bij de xenos. ik hoop dat je er wat van leert.
omdat de ene alles er uit perst zonder de zetmeelstructuur kapot te maken, en de ander slechts een gedeelte en de aardappel helemaal kapot maakt. zo duidelijk?quote:Op woensdag 11 maart 2009 21:23 schreef Liejannuh het volgende:
[..]
Dat is geen antwoord op mijn vraag. Maar ik zal 'm duidelijker stellen:
Waarom is een aardappelknijper in een wigvorm beter dan de aardappelknijper van de Ikea in de vorm van een cilinder?
Nee, die is kut. Om 2 redenen.quote:Op woensdag 11 maart 2009 21:03 schreef ASSpirine het volgende:
Ik wil zo'n aardappelknijper wel hebben, wachten tot ik eens in de ikea kom. Maar is dat wel goede kwaliteit?
*proest*quote:Op woensdag 11 maart 2009 21:26 schreef zoalshetis het volgende:
omdat de ene alles er uit perst zonder de zetmeelstructuur kapot te maken, en de ander slechts een gedeelte en de aardappel helemaal kapot maakt. zo duidelijk?
Ok! Nu snap ik 'm.quote:Op woensdag 11 maart 2009 21:26 schreef zoalshetis het volgende:
[..]
omdat de ene alles er uit perst zonder de zetmeelstructuur kapot te maken, en de ander slechts een gedeelte en de aardappel helemaal kapot maakt. zo duidelijk?
als je het niet weet, koop het dan. neem ook eens iets aan van vreemden.
nou nee. ik ken die gast niet. wat ik wel weet is hoe je perfect aardappelpuree kan maken. maar dat komt morgen weer. ik ben snel klaar met dit topic als ik culinairdomme snikkels zie schrijven: "hoe verzin je het".quote:Op woensdag 11 maart 2009 21:33 schreef Liejannuh het volgende:
[..]
Ok! Nu snap ik 'm.Dit is een stuk duidelijker dan "Die van de Ikea is slecht! Koop er een bij een kookwinkel!"
Aanbid jij Jeffrey Steingarten ook? Die heeft ooit een geweldig stuk geschreven over de perfecte aardappelpuree en de celstructuur van de aardappels.
Nou, dat is toevallig een punt wat ik wel geloof! Maar dat komt omdat Jeffrey Steingarten (mijn held, geweldig leuke stukjes schrijft die man!) er een heel stuk over heeft geschreven.quote:
anders verslik jij je even lekker in behangplakselpuree met je brave gedrag. duidelijkheid wordt niet gewaardeerd.quote:Op woensdag 11 maart 2009 21:37 schreef Jarno het volgende:
Charming as always. Daar knapt een topic echt van op zoalshetis! Puik!
Topic gaat er qua niveau wel weer een stuk op vooruit met jouw inbreng.quote:Op woensdag 11 maart 2009 21:35 schreef zoalshetis het volgende:
nou nee. ik ken die gast niet. wat ik wel weet is hoe je perfect aardappelpuree kan maken. maar dat komt morgen weer. ik ben snel klaar met dit topic als ik culinairdomme snikkels zie schrijven: "hoe verzin je het".
is de gemiddelde culganger echt zo dom, of doen ze maar alsof?
quote:Op woensdag 11 maart 2009 21:41 schreef golfer het volgende:
[..]
Topic gaat er qua niveau wel weer een stuk op vooruit met jouw inbreng.
Vooral dat behulpzame karakter van je komt echt zo goed tot z'n recht hier.
En voor de rest moet je vooral blijven doen alsof jij wel er verstand van hebt en de wijsheid in pacht hebt. Maakt je een stuk geloofwaardiger.
Je begint een beetje een trieste parodie op jezelf te worden. Waarom je er zo lang mee wegkomt snap ik alleen niet zo, waarschijnlijk nemen óók de mods je niet meer serieus. Wat slik je?quote:Op woensdag 11 maart 2009 21:40 schreef zoalshetis het volgende:
[..]
anders verslik jij je even lekker in behangplakselpuree met je brave gedrag. duidelijkheid wordt niet gewaardeerd.
quote:Op woensdag 11 maart 2009 21:42 schreef zoalshetis het volgende:
jouw inbreng is alleen maar proeven, koken kan je niet. morgen kom ik terug ok? sufkut.
ok.quote:
Die hebben wij ook en bevalt en voldoet prima.quote:
Iemand moet me echt effe uitleggen wat het verschil dan veroorzaakt....bij beiden word de aardappel toch gewoon door een plat oppervlak door gaatjes gedrukt? Wat veroorzaakt het verschil danquote:Op woensdag 11 maart 2009 21:48 schreef ASSpirine het volgende:
Dus zo eentje
Ik zie het nog niet helemaal voor me maar wat ik als mental picture te zien krijg bij dit idee is voldoende om binnenkort eens wat vingerhoedjes te lenen bij oma om het te proberen.quote:Op woensdag 11 maart 2009 20:05 schreef Kees22 het volgende:
[..]
Kun je geen vingerhoeden aandoen dan?
Ik denk dat we Heston Blumenthal nodig hebben om de chemie achter goede puree te zoekenquote:Op donderdag 12 maart 2009 20:27 schreef Stansfield het volgende:
Lees net in het boekje nog beter koken met de perfect kok een stukje van Cees Helder over aardappelpuree. En hij zegt dat het jet gewoon met een stamper kan doen. En alleen voor een nog gladder resultaat een pers kan gebruiken.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |