abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_66373300
Ok, ik heb dit mes, jij hebt dat mes.
Maar welke kookpsullen springen er écht uit?
Welke dingen uit welke winkel zijn echt briljant?

Ik trap af. De Ikea (vreselijke winkel met die lange wandelroute) heeft een zeer handige snijplank:

De Brilla of Dralla of een andere Ikea naam, kan ook Billy heten.

.


Waarom goed?
  • Hij is licht, dun en goedkoop - half zo dun als een normale snijplank en voor één euro per stuk val je je geen buil
  • Hij is buigbaar - je vouwt er dus een gootje van waarmee je je spullen in de pan kiepert
  • Je kunt hem met een schaar een stukje kleiner kunt maken zodat hij goed in de vaatwasser past (he, probeer dat eens met andere snijplanken!)


    Ik heb er nog een paar, die komen in opvolgposts.
    Wie volgt?
    Graag met winkel, plaatje, én waarom het product aanmerkelijk béter is dan andere!
  •   maandag 23 februari 2009 @ 14:23:17 #2
    160834 Florian_
    Anatomy is destiny
    pi_66373420
    Eiersnijder
    Primum non nocere
      maandag 23 februari 2009 @ 14:24:50 #3
    97186 Rosbief
    Gezond en mals
    pi_66373478
    Edit: Oh wacht aanmerkelijk beter dan een soortgelijk product bedoel je dus?
    Leer werkwoorden vervoegen, vlerk!
    pi_66373635
    quote:
    Op maandag 23 februari 2009 14:23 schreef Florian_ het volgende:
    Eiersnijder
    Ok, en welke eiersnijder is dan echt stukken beter dan alle andere eiersnijders bij elkaar?
    Of wat is de allerbeste knoflookpers en waarom?

    Nog een voorbeeld:

    Beste Kaasrasp van Nederland West Europa:

    Nogmaals van de IKEA (ja, ze hebben wel eens dingen waar echt over nagedacht is):


    Waarom goed?
  • Andere kaasraspen moeten meestal staan. Op een plankje. Dat nat is. Waardoor ze uitglijden en je je pols raspt.
  • Door de vorm kun je goed kracht zetten zonder dat je uitschiet (auw, rode kaas, Hansaplast, interruptie van het kookproces, etc)
  • Andere kaasraspen laten de kaas gewoon vallen. Deze vangt de rasp op in een bakje. Waar het hoort.
  • Het bakje komt meteen met afsluitdeksel - rasp eraf, deksel erop, kaas bewaren.

    Als je deze kaasrasp gebruikt weet je: Hier is over nagedacht door iemand die regelmatig kaas raspt. De belangrijkste kleine ergernissen (uitglijden, kaas die overal terechtkomt) zijn aangepakt.
  • pi_66373655
    quote:
    Op maandag 23 februari 2009 14:24 schreef Rosbief het volgende:
    Edit: Oh wacht aanmerkelijk beter dan een soortgelijk product bedoel je dus?
    Absoluut beter. Aanmerkelijk beter. Dus niet zo van 'ik heb een snijplank en die vin ik fijn'.
    Maar wat maakt die snijplank zo goed dat je nooit een ander wilt, en dat je hem aanraadt aan iedereen die je kent?
    pi_66373786


    De wandopener. Wat een uitvinding


    Waarom goed?
  • Vangt alle doppen op in het handige reservoir.
  • Wordt bevestigd aan de muur - geen losse openers die kwijt raken!
  • Super duurzaam, een eenmalige aankoop

    Te koop voor tussen de vijf en tien euro bij een horecagroothandel

    [ Bericht 34% gewijzigd door Casparovvv op 23-02-2009 14:46:07 ]
  • Op dinsdag 24 november 2009 23:03 schreef k_man het volgende:
    Een einde aan oeverloos gelul is een einde aan Fok.
      maandag 23 februari 2009 @ 14:40:10 #7
    5036 KrnKje
    kleine typfout
    pi_66374040
    quote:
    Op maandag 23 februari 2009 14:29 schreef mgerben het volgende:

    [..]

    Beste Kaasrasp van Nederland West Europa:

    Nogmaals van de IKEA (ja, ze hebben wel eens dingen waar echt over nagedacht is):
    [ afbeelding ]
    Koken met Frank - Culinaire uitspattingen...
      maandag 23 februari 2009 @ 14:44:31 #8
    188787 Tollywood
    Ik parkeer em der zo in!
    pi_66374199
    TVP
    Ik schenk geld aan de armen.... in het bijzonder mijn linker en mijn rechterarm.
    pi_66374646
    Die snijplanken blinken ook vooral uit in goedkoperigheid Kun je tenminste gewoon wegflikkeren als er fliebertjes vanaf beginnen te kopen, of als er eens een te lang heeft gestaan na het vlees snijden.

    Die raspen zijn trouwens niet origineel Ikea, het design is van origine van een of ander duur keukenmerk. Maar goed, met Ikea-prijzen zijn ze nu toegankelijk voor iedereen, zullen we maar zeggen
    pi_66374886

    De citruspers! Ontzettend handig als je even een citroen wilt uitpersen voor een gerecht.
    En het mooie is, het ding kost nog geen euro bij de Ikea!
    linkje
    pi_66375032
    Ok, nog eentje dan, en voor de verandering niet van Ikea.

    Messen. Er zijn twee soorten messen: Blokker messen en Merk-messen.
    Merk-messen goed, Blokker messen zacht, snel bot en niet goed (sorry Blokker).

    Voor de mensen die Blokker messen gewend zijn: In feite snijdt u zichzelf in de vingers, met zo'n goedkoop mes. Omdat u zulke matige ervaringen opdoet met zo'n goedkoop mes, zult u het nooit in uw hoofd halen om heel veel geld voor een mes neer te leggen.
    Helaas ervaart u daarom ook nooit waarom een goed mes zijn geld waard is.
    Wat een drama!

    Het verheugt mij u mee te kunnen delen dat er een heel leuk mesje bestaat van het BK merk.
    Het gaat om dit mes:



    Het ligt o.a. bij de Bijenkorf. Het merk is Q-linair, het is 12cm lang en het kost ongeveer ¤15.
    Er zijn in deze serie ook grotere en kleinere messen (en koksmessen) maar daar heb ik geen ervaring mee.

    Waarom is dit mes zo goed?
  • Het is gemaakt van gehard staal (dus niet uit blik gestanst zoals bij sommige 12-messen-voor-een-euro).
    Dat harde staal heeft de volgende voordelen:
  • het mes is zeer scherp (al bij aankoop)
  • Het mes wordt ook niet snel bot
  • Het buigt vrijwel niet door als je er kracht op zet
  • En toch is het mes vrij dun; het snijdt groenten zonder deze opzij te duwen, en is ook nog eens erg licht.

    Wat kwaliteit betreft springt het ver boven de Blokker messen uit.

    Verder heeft het nog een paar voordelen:
  • Dit is een heel prettig formaat. Niet zo groot, zwaar en dik als een koksmes, maar toch lang genoeg om de dikste ui in één keer door te snijden. Perfecte tussenmaat.
  • Perfecte prijs. Kom op mensen, vijftien euro!

    Bij mij hangt dit mes naast twee koksmessen, en hij wordt het meeste gepakt.

    Wie eens per jaar Blokker messen koopt kan ook één keer zo'n mes aanschaffen. Fantastische snij-ervaring en u betaalt er niet de hoofdprijs voor!
  •   maandag 23 februari 2009 @ 15:08:00 #12
    232606 RobinOok
    Patroonheilige van CUL
    pi_66375085
    Zo'n handcitruspersje is wel handig, maar dan alleen de houten versie. Ik heb ook een mooie rvs-versie, maar die werkt gewoon niet zo goed als die houten omdat ie te glad is. De houtens is troever of zo, waardoor het vruchtvlees kapot draait en er meer sap uit komt. Dus die plasticen lijkt me ook niks. Hout moet het zijn!

      maandag 23 februari 2009 @ 15:09:29 #13
    232606 RobinOok
    Patroonheilige van CUL
    pi_66375121
    Alle raspen en schaven van Microplane.
    Zelf heb ik deze. Ideaal voor knoflookje, gember, nootmuskaat, parmezaan, noem maar op.

    pi_66375202


    Een rubberen matje van tupperware waarmee ik alle potten en flessen met gemak open kan draaien, zelfs als ik viezige handen heb.
    pi_66375206
    Kun je het aanzetten met een ordinair aanzetstaal, mgerben?

    Wat ik trouwens echt een uberhandige keukentool vind (zij het wat truttig ): de zogeheten pannenlikker. Flexibel ding, perfect om je beslagkommen leeg te schrapen, maar ook om eiwitten ergens door te enveloperen, of om iets mooi glad af te strijken.
    Ooit voor 1,50 in de Bonus gekocht.

    Sowieso een aanrader om de AH in de gaten te houden voor keukenspullen; ik heb er o.a. ontzettend handige keukentangen gekocht. En niet te vergeten de gietijzeren Hackmanpannen. Volgens mij de beste waar voor je geld op dat gebied!
    pi_66375244
    quote:
    Op maandag 23 februari 2009 15:09 schreef RobinOok het volgende:
    Alle raspen en schaven van Microplane.
    Zelf heb ik deze. Ideaal voor knoflookje, gember, nootmuskaat, parmezaan, noem maar op.

    [ afbeelding ]
    Ja hè. Je betaalt de hoofdprijs ( ) maar dan kun je werkelijk wolkjes parmezaanse kaas schaven
    Eigenlijk wil ik er nog wel een paar!
    pi_66375255
    quote:
    Op maandag 23 februari 2009 15:12 schreef _Arual_ het volgende:
    [ afbeelding ]

    Een rubberen matje van tupperware waarmee ik alle potten en flessen met gemak open kan draaien, zelfs als ik viezige handen heb.
    Dit onderstaande ding voor potten is ook handig:

    pi_66375395
    quote:
    Op maandag 23 februari 2009 14:20 schreef mgerben het volgende:
  • Hij is licht, dun en goedkoop - half zo dun als een normale snijplank en voor één euro per stuk val je je geen buil
  • Hij is buigbaar - je vouwt er dus een gootje van waarmee je je spullen in de pan kiepert
  • Je kunt hem met een schaar een stukje kleiner kunt maken zodat hij goed in de vaatwasser past (he, probeer dat eens met andere snijplanken!)
  • Briljant! Dat ik daar nooit op ben gekomen om die dingen gewoon eigenhandig te halveren zodat ze en fatsoenlijk in een kast, en inderdaad fatsoenlijk in je vaatwasser passen. Thanks!
    The past is what made you, but the future is what you're gonna make!
    pi_66375554
    quote:
    Op maandag 23 februari 2009 15:14 schreef Anne het volgende:

    [..]

    Dit onderstaande ding voor potten is ook handig:

    [ afbeelding ]
    Ja, maar het tupperwarematje kan dus óók flessen aan! En het is absoluut niet stuk te krijgen! En dat martelwerktuig van jou schiet nog wel eens uit, met alle gevolgen van dien!
    pi_66375767
    quote:
    Op maandag 23 februari 2009 15:12 schreef ColdFeet het volgende:
    Kun je het aanzetten met een ordinair aanzetstaal, mgerben?
    [...]
    Sowieso een aanrader om de AH in de gaten te houden voor keukenspullen; ik heb er o.a. ontzettend handige keukentangen gekocht. En niet te vergeten de gietijzeren Hackmanpannen. Volgens mij de beste waar voor je geld op dat gebied!
    Ja, zet maar aan, leef je uit. Het is niet zo vaak nodig, omdat het van een vrij hard staal gemaakt is. Het mes blijft lang scherp.

    Met aanzetten kun je het slijpen een tijd uitstellen. Echt slijpen is iets anders. Als je het moet slijpen is een aanzetstaal niet meer voldoende.
    Als er behoefte is open ik een keer een topic over het slijpen van (keuken)messen (geen Blokker-ijzer in de vorm van een keukenmes).

    Heb je een plaatje bij die keukentangen of die hackmanpannen?
    Waar gebruik je die tangen voor en wat kosten ze?
    Die pannen, zijn die geëmailleerd of blank gietijzer, en waarom steken deze pannen met kop en schouders uit boven andere gietijzeren pannen? Plaatje?
    pi_66375775
    quote:
    Op maandag 23 februari 2009 15:23 schreef _Arual_ het volgende:

    [..]

    Ja, maar het tupperwarematje kan dus óók flessen aan! En het is absoluut niet stuk te krijgen! En dat martelwerktuig van jou schiet nog wel eens uit, met alle gevolgen van dien!
    En waar kun je jouw matje kopen in de winkel ?
    pi_66376097
    quote:
    Op maandag 23 februari 2009 15:30 schreef Anne het volgende:

    [..]

    En waar kun je jouw matje kopen in de winkel ?


    Ik heb geen flauw idee meer hoe ik aan mijn matje ben gekomen.
    pi_66376187
    quote:
    Op maandag 23 februari 2009 15:41 schreef _Arual_ het volgende:

    [..]



    Ik heb geen flauw idee meer hoe ik aan mijn matje ben gekomen.
    Is het niet ongeveer hetzelfde spul als een siliconen bakmat?
    Het zou in ieder geval hetzelfde effect kunnen hebben.
    pi_66376246
    quote:
    Op maandag 23 februari 2009 15:12 schreef ColdFeet het volgende:

    Sowieso een aanrader om de AH in de gaten te houden voor keukenspullen; ik heb er o.a. ontzettend handige keukentangen gekocht. En niet te vergeten de gietijzeren Hackmanpannen. Volgens mij de beste waar voor je geld op dat gebied!
    Zijn dat die blauwe en rode braadpannen die ze af en toe hebben?
    Ik stond er afgelopen zaterdag nog naar te kijken, ze zien er zo gezellig uit. Als ze ook nog goed zijn ga ik er misschien toch eens eentje kopen als ze weer in de Bonus zijn.
    Are you pondering what I'm pondering?
    pi_66376311
    quote:
    Op maandag 23 februari 2009 15:41 schreef _Arual_ het volgende:

    [..]



    Ik heb geen flauw idee meer hoe ik aan mijn matje ben gekomen.
    Die heb je vast een keer op een tupperware party uitgekozen toen je mocht graaien in een ton met hebbedingetjes omdat iedereen tegen je zei dat het zo'n ontzettend handig ding was!
    pi_66376658
    quote:
    Op maandag 23 februari 2009 15:43 schreef Anne het volgende:

    [..]

    Is het niet ongeveer hetzelfde spul als een siliconen bakmat?
    Het zou in ieder geval hetzelfde effect kunnen hebben.
    Ik heb wel dergelijke bakvormen. Dit matje is wat ruwer, en ook veel dunner.

    Volgens mij een cadeautje van toen we gingen samenwonen.
      maandag 23 februari 2009 @ 16:01:43 #27
    160834 Florian_
    Anatomy is destiny
    pi_66376738
    quote:
    Op maandag 23 februari 2009 15:59 schreef _Arual_ het volgende:

    [..]

    Ik heb wel dergelijke bakvormen. Dit matje is wat ruwer, en ook veel dunner.

    Volgens mij een cadeautje van toen we gingen samenwonen.
    Ik heb ook zo'n dingetje, best handig. Maar een stevige mep onderop de pot werkt ook altijd nog
    Primum non nocere
    pi_66376799
    Kom op mensen, niet gaan slowchatten over een Tuppeware-matje.
    Wel een leuk ding trouwens. Kan ik die ergens kopen en zo ja waar en voor hoeveel moet ik dan naar lenen.nl?

    Nog eentje doen dan?
    Nog een keer IKEA, mag dat?

    Pepermolen van Ikea:



    Waarom beter dan andere kruidenmolens?
  • Gebaseerd op standaard IKEA potjes. Je hebt dezelfde potjes voor strooien als voor malen; alleen de bovenkant verschilt
  • Gaat lekker veel in (breed potje)
  • Er kan van alles in: Provinciaalse kruiden, zeezout (met of zonder rozemarijn), en natuurlijk peper!
  • Beste punt: Keramisch mechanisme. Instelbaar van grof naar fijn. Geen metalen onderdelen. Verslijt niet, verroest niet. Veel andere pepermolens hebben stalen onderdelen. Daar blijven kruiden aan kleven, die houden vocht vast en het gaat roesten. Deze Roest Niet.
  • pi_66377069
    En voor de verandering eens iets níet van IKEA (al hebben ze wel veel goede dingen, zoals - ok,sorry):



    Wat is dit?
    Dit is een knoflook-ontveller.
    Ooit eens bij een ander product gekregen.
    Als je hem eens in de winkel ziet voor onder de ¤5,- en je kliert vaak met knoflook: Meenemen.

    Waarom is-ie zo goed?
    Omdat-ie precies doet wat hij moet doen, en dat doet hij goed: Knoflookje in het rubber hulsje, één keer krachtig met de hand over het aanrecht rollen, en het velletje en de knoflook zijn gescheiden.

    Is het een must-have?
    Nee. Echt niet. Maar zoals gezegd: Als je hem goedkoop tegenkomt, én je gebruikt vaak knoflook maar het enige dat je tegenstaat is dat gepel; dan is het de moeite waard.
    pi_66377187
    Ik kan ook niet meer buiten mijn nieuwe waterkoker, de quick & hot



    Waarom?
    Je hebt in een seconde of drie heet water. Scheelt VEEL tijd, en dat is wat mij betreft het belangrijkste!

    Het water is niet kokend, zodat je thee na een minuut of 10 al goed drinkbaar is. Daarom drink ik nu ook 's ochtends thee!

    Je kunt heel precies aangeven hoeveel heet water je wilt hebben.

    Het reservoir is groter dan dat van de andere waterkokers die ik had.

    Eventueel nadeel: er komt dus geen kokend water uit, maar water van zo'n 80/90 ?? graden. Dat is een nadeel als je bijvoorbeeld couscous of zo wilt maken.
    pi_66377210
    Goed topic, ik zal er ook eens over nadenken.
    Ik weet het ook niet
    pi_66377332
    Tering Vette Producten hier.
      maandag 23 februari 2009 @ 16:20:07 #33
    61646 Copycat
    I am a trigger hippie
    pi_66377389
    quote:
    Op maandag 23 februari 2009 16:11 schreef mgerben het volgende:
    En voor de verandering eens iets níet van IKEA (al hebben ze wel veel goede dingen, zoals - ok,sorry):

    [ afbeelding ]

    Wat is dit?
    Dit is een knoflook-ontveller.
    Ooit eens bij een ander product gekregen.
    Als je hem eens in de winkel ziet voor onder de ¤5,- en je kliert vaak met knoflook: Meenemen.

    Waarom is-ie zo goed?
    Omdat-ie precies doet wat hij moet doen, en dat doet hij goed: Knoflookje in het rubber hulsje, één keer krachtig met de hand over het aanrecht rollen, en het velletje en de knoflook zijn gescheiden.

    Is het een must-have?
    Nee. Echt niet. Maar zoals gezegd: Als je hem goedkoop tegenkomt, én je gebruikt vaak knoflook maar het enige dat je tegenstaat is dat gepel; dan is het de moeite waard.
    Die heb ik ook. Maar volgens mij doe ik er altijd te hardhandig mee .

    Leuk topic!
    Curiosity cultured the cat
    Hoge dames vangen veel wind
    Whadda ya hear! Whadda ya say!
    What is any ocean but a multitude of drops?
      maandag 23 februari 2009 @ 16:21:03 #34
    232606 RobinOok
    Patroonheilige van CUL
    pi_66377419
    quote:
    Op maandag 23 februari 2009 16:03 schreef mgerben het volgende:
    Pepermolen van Ikea:


    Kwam ooit als beste uit de test bij de consumentenbond. Maar euh, ze hebben 'm alleen maar in blauw he? Ik haat blauw, dus al is het de beste, bij mij komt ie er niet in.
      maandag 23 februari 2009 @ 16:23:46 #35
    6990 golfer
    Ouwe jongere
    pi_66377512
    quote:
    Op maandag 23 februari 2009 16:11 schreef mgerben het volgende:
    En voor de verandering eens iets níet van IKEA (al hebben ze wel veel goede dingen, zoals - ok,sorry):

    [ afbeelding ]

    Wat is dit?
    Dit is een knoflook-ontveller.
    Ooit eens bij een ander product gekregen.
    Als je hem eens in de winkel ziet voor onder de ¤5,- en je kliert vaak met knoflook: Meenemen.

    Waarom is-ie zo goed?
    Omdat-ie precies doet wat hij moet doen, en dat doet hij goed: Knoflookje in het rubber hulsje, één keer krachtig met de hand over het aanrecht rollen, en het velletje en de knoflook zijn gescheiden.

    Is het een must-have?
    Nee. Echt niet. Maar zoals gezegd: Als je hem goedkoop tegenkomt, én je gebruikt vaak knoflook maar het enige dat je tegenstaat is dat gepel; dan is het de moeite waard.



    Bij far tot nu toe het meest waanzinnige en overbodige keukengadget, maar wel erg leuk om te zien.
    There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
    Poef.....gone! ©golfer
      maandag 23 februari 2009 @ 16:24:46 #36
    61646 Copycat
    I am a trigger hippie
    pi_66377552
    Het resultaat bij mij is in ieder geval niet anders dan wanneer ik zachtjes (...) met de zijkant van een mes op de knoflook druk.
    Curiosity cultured the cat
    Hoge dames vangen veel wind
    Whadda ya hear! Whadda ya say!
    What is any ocean but a multitude of drops?
    pi_66377868
    quote:
    Op maandag 23 februari 2009 16:14 schreef _Arual_ het volgende:
    Ik kan ook niet meer buiten mijn nieuwe waterkoker, de quick & hot
    Waarom?
    Je hebt in een seconde of drie heet water. Scheelt VEEL tijd, en dat is wat mij betreft het belangrijkste!
    Hé, die heb ik ook!
    Hij is van Tefal, en hij stond recentelijk met grote korting bij de Blokker.
    Voordeel ten opzichte van gewone waterkokers is dat je altijd precies zoveel heet water tapt als je nodig hebt.
    Met een waterkoker kook je altijd iets meer dan je nodig hebt.
    Het scheelt dus energie.
    Ik zag hem dan ook op een webreview over energiezuinige waterkokers.

    Maar eerlijk gezegd is het zó handig dat je binnen 3 seconden gloeiend heet water kunt tappen, dat je het misschien wel véél vaker gebruikt

    Anyway, links:

    Link of link.

    Plaatje
    pi_66377993
    quote:
    Op maandag 23 februari 2009 16:20 schreef Copycat het volgende:
    [..]
    Die heb ik ook. Maar volgens mij doe ik er altijd te hardhandig mee .

    Het resultaat bij mij is in ieder geval niet anders dan wanneer ik zachtjes (...) met de zijkant van een mes op de knoflook druk.
    Hmmm... herkenbaar. Als je het hard genoeg doet om het velletje eraf te rollen gaat de knoflook inderdaad enigszins kapot.
    Met een mes op den zijkant der knoblauch kun je hem idd wel pellen, maar laat het toch niet zo volledig los als mit der rolletje.
    pi_66378133
    quote:
    Op maandag 23 februari 2009 15:12 schreef ColdFeet het volgende:
    Kun je het aanzetten met een ordinair aanzetstaal, mgerben?

    Wat ik trouwens echt een uberhandige keukentool vind (zij het wat truttig ): de zogeheten pannenlikker. Flexibel ding, perfect om je beslagkommen leeg te schrapen, maar ook om eiwitten ergens door te enveloperen, of om iets mooi glad af te strijken.
    Ooit voor 1,50 in de Bonus gekocht.

    Sowieso een aanrader om de AH in de gaten te houden voor keukenspullen; ik heb er o.a. ontzettend handige keukentangen gekocht. En niet te vergeten de gietijzeren Hackmanpannen. Volgens mij de beste waar voor je geld op dat gebied!
    Ik heb nu sinds een paar weken zo'n ding (sinds ik taarten bak, ongeveer) en ik vind het werkelijk geniaal.
    Still a little bit of your face I haven't kissed.
    pi_66378250
    De Boska Milano Kaasschaaf



    Waarom is 'ie zo goed?

  • Kaas plakt absoluut niet aan het blad
  • Superscherpe kaasschaaf die moeiteloos overal doorheen gaat
  • Snijd geleidelijke, even dikke plakken (in tegenstelling tot de goedkopere schaven die je met veel moeite onder een bepaalde hoek moet houden om de plakken ongeveer op dezelfde dikte te houden
  • Op dinsdag 24 november 2009 23:03 schreef k_man het volgende:
    Een einde aan oeverloos gelul is een einde aan Fok.
      maandag 23 februari 2009 @ 19:11:15 #41
    241690 kibo
    Semper Fidelis
    pi_66383017
    pi_66387212
    pi_66388711
    quote:
    Op maandag 23 februari 2009 14:29 schreef mgerben het volgende:

    [..]

    Ok, en welke eiersnijder is dan echt stukken beter dan alle andere eiersnijders bij elkaar?
    Of wat is de allerbeste knoflookpers en waarom?

    Nog een voorbeeld:

    Beste Kaasrasp van Nederland West Europa:

    Nogmaals van de IKEA (ja, ze hebben wel eens dingen waar echt over nagedacht is):
    [ afbeelding ]

    Waarom goed?
  • Andere kaasraspen moeten meestal staan. Op een plankje. Dat nat is. Waardoor ze uitglijden en je je pols raspt.
  • Door de vorm kun je goed kracht zetten zonder dat je uitschiet (auw, rode kaas, Hansaplast, interruptie van het kookproces, etc)
  • Andere kaasraspen laten de kaas gewoon vallen. Deze vangt de rasp op in een bakje. Waar het hoort.
  • Het bakje komt meteen met afsluitdeksel - rasp eraf, deksel erop, kaas bewaren.

    Als je deze kaasrasp gebruikt weet je: Hier is over nagedacht door iemand die regelmatig kaas raspt. De belangrijkste kleine ergernissen (uitglijden, kaas die overal terechtkomt) zijn aangepakt.
  • Die vond ik dus echt niks. Dan vind ik deze twee handiger.



    @Arual: thee van water dat niet gekookt heeft? Ieuw.
    Ik zie echt geen voordeel van een waterkoker die ook water niet kan koken. Als ik heet water moet hebben dan doe ik mijn warme kraan wel aan, verder moet het ding gewoon doen waarvoor hij bedoelt is: water koken.

    [ Bericht 4% gewijzigd door MinderMutsig op 23-02-2009 22:08:39 ]
    There is no love sincerer than the love of food.
    pi_66388852
    Eierscheider/splitser/spliter



    Erg handig als je veel eieren moet splitten voor bv creme brulee's/ haagse bluf

    bij de hema voor 2,5 euro ofzo
      maandag 23 februari 2009 @ 21:49:32 #45
    97643 misteriks
    finest in cool since 1977
    pi_66388976
    tvp; ondanks ik niet kan koken maar wél geintresseerd ben ih betere keukengerief

    mooi topic !
    misteriks' contribution is sponsored by Great Attitude Inc.
      maandag 23 februari 2009 @ 21:56:46 #46
    97643 misteriks
    finest in cool since 1977
    pi_66389231
    quote:
    Op maandag 23 februari 2009 16:41 schreef DevilsAndDust het volgende:

    [..]

    Ik heb nu sinds een paar weken zo'n ding (sinds ik taarten bak, ongeveer) en ik vind het werkelijk geniaal.
    de pannenlikker
    voor mij is ie nooit weg geweest hoor !
    die heb ik als kind meerdere keren met slagroom mogen aflikken
    nostalgie
    misteriks' contribution is sponsored by Great Attitude Inc.
    pi_66389356


    De olijflepel, het meeste vet/sap druipt lekker weg!
    All those moments will be lost, like tears in rain... Time to die.
    pi_66389393
    De siliconen ovenwant. En dan het liefst zo'n happertje en niet een volledige want.


    Zonder oren mag.
    Isoleert goed, werkt als anti-slipmatje dus je loopt niet meer het risico dat je ovenschaal uit je handen glijdt en als hij vies is stop je hem gewoon in de vaatwasser.

    Een bolletjesgarde.


    Zeker met wat kleverige dingen heb je met normale gardes nog wel eens het probleem dat alles in de garde gaat zitten in plaats van dat het gemengd wordt. Met deze niet meer. En hij is ook nog eens makkelijker schoon te maken.

    Een afgietdeksel.
    Wel deze:


    Niet deze:


    Voordeel van de eerste t.o.v. de tweede is dat je hem gewoon aan de pan kunt maken en de pan dan aan de handvatten om kunt keren boven de gootsteen. (Voorwaarde is wel dat je pan een klein uitstaand randje heeft maar dat hebben de meeste pannen ook wel.) Die andere moet je vasthouden met je handen, op metaal waar kokend water overheen loopt en met het risico dat je vanwege de draai de hele boel uit je handen laat kletteren. Van die laatste zie ik echt geen enkel voordeel boven een deksel schuin op de pan houden om af te gieten.
    There is no love sincerer than the love of food.
    pi_66389550
    Voor de taartenbakkers onder ons: een verstelbare taartring.


    Bakpapier er onder dat je omhoog vouwt en je kunt zonder problemen alle maten taarten bakken in een en dezelfde vorm. Het lekt een ieniemieniebeetje aan de onderkant maar dat stolt zo snel dat het als nadeel niet opweegt tegen de voordelen. En het is ook nog eens makkelijker op te bergen.

    De kookwekker/kernthermometer van Ikea.


    Qua kookwekker heeft hij niet echt voordelen behalve dan het magneetje achterop zodat je hem op iedere metalen ondergrond kunt bevestigen maar het is tevens een kernthermometer en het voordeel daarvan vind ik dat je de display aan de buitenkant van je oven kunt hangen zodat je de temperatuur af kunt lezen zonder de oven te hoeven openen.
    Hij geeft bovendien de temperatuur zowel in Fahrenheit als in Celsius aan dus bij Engelse recepten hoef je niet zelf om te gaan rekenen.

    [ Bericht 20% gewijzigd door MinderMutsig op 23-02-2009 22:28:14 ]
    There is no love sincerer than the love of food.
    pi_66390446
    quote:
    Op maandag 23 februari 2009 21:46 schreef cybermans het volgende:
    Eierscheider/splitser/spliter

    [ afbeelding ]

    Erg handig als je veel eieren moet splitten voor bv creme brulee's/ haagse bluf

    bij de hema voor 2,5 euro ofzo
    Die vind ik dus echt weer totaal nutteloos. Eieren scheiden doe ik altijd gewoon met m'n vingers: met de ene hand breken boven andere hand met licht-gespreide vingers
    pi_66392926
    quote:
    Op maandag 23 februari 2009 22:31 schreef ColdFeet het volgende:

    [..]

    Die vind ik dus echt weer totaal nutteloos. Eieren scheiden doe ik altijd gewoon met m'n vingers: met de ene hand breken boven andere hand met licht-gespreide vingers
    Idd!
    Am I evil? Yes I am!
    Am I evil? I am man!
      Moderator / Miss SHO maandag 23 februari 2009 @ 23:37:34 #52
    22592 crew  Ole
    pi_66393074
    Deze ga ik volgen
    Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
    dit is SHO, where you're guilty until proven innocent
      maandag 23 februari 2009 @ 23:46:15 #53
    150677 PKfotografie
    www.fotobijbestellen.com
    pi_66393375
    niet echt spannend, maar toch dagenlijks in gebruik.


    na het roeren in pannen moet je altijd een vieze lepel kwijt, en dan is dit uiterst makkelijk.
    zijn vast ook andere opties voor. maar zelf gebruik ik dit en vind het wel fijn (hadden alleen wat meer schaaltjes bij gemogen,) nu is het bakje na 1 maal koken vies, en de vaatwasser heeft 2 a 3 dagen nodig om vol te raken

    [ Bericht 9% gewijzigd door PKfotografie op 23-02-2009 23:47:25 (linkje was stuk) ]
    pi_66394487
    Die is handig inderdaad. Ik heb er alleen een waarvan het schaaltje vast zit in de houder en dat is dus echt waardeloos. Losse schaaltjes zodat niet de hele standaard in de vaatwasser hoeft is veel beter.
    There is no love sincerer than the love of food.
    pi_66397700
    TVP
    pi_66400558
    Wat een leuk topic!
    Zelf ben ik helemaal fan van de knoflookmolen van Carleau: http://www.carleau.nl
    Waarom handig? Met een gewone pers blijft er veel achter, na het snijden/hakken stinken m'n handen zo en ik heb ook ooit een soort schoteltje met scherpe puntjes gehad maar daar haald ik alleen m'n vingers aan open.
      dinsdag 24 februari 2009 @ 10:47:06 #57
    133939 egeltje1985
    Elegant als een egel
    pi_66400879
    quote:
    Op dinsdag 24 februari 2009 10:35 schreef Susanne81 het volgende:
    Wat een leuk topic!
    Zelf ben ik helemaal fan van de knoflookmolen van Carleau: http://www.carleau.nl
    Waarom handig? Met een gewone pers blijft er veel achter, na het snijden/hakken stinken m'n handen zo en ik heb ook ooit een soort schoteltje met scherpe puntjes gehad maar daar haald ik alleen m'n vingers aan open.
    Deze dus? Ziet er inderdaad wel handig uit. Met mn gewone pers blijf bijna de helft erin zitten. Maar niet echt goedkoop zeg. De plastic variant 21,50, de metalen 37,50...
      dinsdag 24 februari 2009 @ 10:53:12 #58
    5036 KrnKje
    kleine typfout
    pi_66401029
    quote:
    Op maandag 23 februari 2009 22:31 schreef ColdFeet het volgende:

    [..]

    Die vind ik dus echt weer totaal nutteloos. Eieren scheiden doe ik altijd gewoon met m'n vingers: met de ene hand breken boven andere hand met licht-gespreide vingers
    Ieuw Ik doe het gewoon in de twee schaal-helften

    Opmerkelijk hoeveel handigheidjes jullie hebben

    Dit is mijn noodzaak voor een zachtgekookt ei (kan ik dus echt niet op tijd):
    Koken met Frank - Culinaire uitspattingen...
    pi_66401427
    quote:
    Op maandag 23 februari 2009 21:42 schreef MinderMutsig het volgende:

    [..]

    Die vond ik dus echt niks. Dan vind ik deze twee handiger.
    [ afbeelding ]
    [ afbeelding ]

    Die bovenste (Boska?) kaasrasp lijkt me geweldig, waar heb je die vandaan?
    Sweet and innocent...
      dinsdag 24 februari 2009 @ 11:09:03 #60
    133939 egeltje1985
    Elegant als een egel
    pi_66401474
    quote:
    Op dinsdag 24 februari 2009 11:07 schreef Innocence het volgende:

    [..]

    Die bovenste (Boska?) kaasrasp lijkt me geweldig, waar heb je die vandaan?
    Ah, zoeen hebben we hier ook, van dille&kamille. Maar ik heb ze ook wel bij andere kookwinkels zien liggen.
    pi_66401755
    quote:
    Op dinsdag 24 februari 2009 10:53 schreef KrnKje het volgende:

    [..]

    Ieuw Ik doe het gewoon in de twee schaal-helften
    Deed ik ook, maar met de scherpe randjes van de schaal gebeurt het vaker dat er zo'n dooiervlie scheurt dan bij mijn vingers
    Ik was natuurlijk netjes voor&na mijn handen.
    pi_66401978
    quote:
    Op dinsdag 24 februari 2009 11:17 schreef ColdFeet het volgende:

    [..]

    Deed ik ook, maar met de scherpe randjes van de schaal gebeurt het vaker dat er zo'n dooiervlie scheurt dan bij mijn vingers
    Ik was natuurlijk netjes voor&na mijn handen.
    Ik kan het wel met de 2 schaal helfden, maar ja ben liever wat sneller klaar en met me handen ga ik het echt niet doen. Nu vang ik ook nog makkelijk het eiwit op wat ik voor andere zaken kan gebruiken (maar meestal niet doe)

    Maar wat zijn nou de beste raspen microplanes? ikea met bak eronder? want ik moet mijne nog vervangen
      dinsdag 24 februari 2009 @ 11:28:07 #63
    50936 The_Hives
    Is nu tripple oom Hives O+ !!!
    pi_66402122
    quote:
    Op maandag 23 februari 2009 23:46 schreef PKfotografie het volgende:
    niet echt spannend, maar toch dagenlijks in gebruik.
    [ afbeelding ]

    na het roeren in pannen moet je altijd een vieze lepel kwijt, en dan is dit uiterst makkelijk.
    zijn vast ook andere opties voor. maar zelf gebruik ik dit en vind het wel fijn (hadden alleen wat meer schaaltjes bij gemogen,) nu is het bakje na 1 maal koken vies, en de vaatwasser heeft 2 a 3 dagen nodig om vol te raken
    onhandig . Bij mij valt het er evengoed vanaf (of dat zegt meer over mij dan het voorwerp )
    AFC AJAX Kampioen 2012-2013
    Fok! Federatie
    1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013
    pi_66402176
    Ik mis de geweldige pannenlikker!!:)
    pi_66402202
    quote:
    Op dinsdag 24 februari 2009 11:23 schreef cybermans het volgende:

    [..]

    Ik kan het wel met de 2 schaal helfden, maar ja ben liever wat sneller klaar en met me handen ga ik het echt niet doen. Nu vang ik ook nog makkelijk het eiwit op wat ik voor andere zaken kan gebruiken (maar meestal niet doe)

    Maar wat zijn nou de beste raspen microplanes? ikea met bak eronder? want ik moet mijne nog vervangen
    Microplane zijn erg goed (scherp!) en heel prettig in gebruik, vind ik. Kost wel een stuk meer dan dat Ikea-ding.
      dinsdag 24 februari 2009 @ 11:46:18 #66
    232606 RobinOok
    Patroonheilige van CUL
    pi_66402753
    quote:
    Op dinsdag 24 februari 2009 11:23 schreef cybermans het volgende:
    Maar wat zijn nou de beste raspen microplanes? ikea met bak eronder? want ik moet mijne nog vervangen
    Microplane op zeker! Geen vergelijk, echt waar!
    pi_66402819
    Hm, als ik dit zo lees moet ik toch eens wat beter rondneuzen op de keukenafdeling van Ikea. Mgerben, heb jij soms aandelen?

    Wat ik ook heel handig vind, maar misschien is dat iets Limburgs, is een vlaaivorm waar de bodem los in ligt zodat je die eruit kan halen. Een merk weet ik helaas niet, het was een cadeautje.
    Ok, ik realiseer me dat dit niet de meest nuttige bijdrage in het topic is.

    Oja, wat ik ook heel handig vind is een honinglepel die je op de rand van de pot kunt hangen. Ik heb de mijne gekocht bij Betsie's kookwinkel in Utrecht, en sindsdien ook voor mijn halve familie van die lepels meegebracht omdat ze hem allemaal zo handig vonden.
    Are you pondering what I'm pondering?
    pi_66402879
    quote:
    Op dinsdag 24 februari 2009 11:47 schreef Mini_rulez het volgende:
    Wat ik ook heel handig vind, maar misschien is dat iets Limburgs, is een vlaaivorm waar de bodem los in ligt zodat je die eruit kan halen. Een merk weet ik helaas niet, het was een cadeautje.
    Ok, ik realiseer me dat dit niet de meest nuttige bijdrage in het topic is.
    Vind je bij kookwinkels (duur!) of Dille&Kamille. Bij die laatste alleen met ribbeltjesrand.
    pi_66403110
    quote:
    Op dinsdag 24 februari 2009 11:49 schreef ColdFeet het volgende:

    [..]

    Vind je bij kookwinkels (duur!) of Dille&Kamille. Bij die laatste alleen met ribbeltjesrand.
    De mijne heeft ook een ribbeltjesrand inderdaad. Ik geloof dat die via internet was besteld, dat zal dan ook wel geen heel dure zijn geweest. Maar goed, dat hoeft ook niet want hoe vaak bak je nou helemaal een vlaai... Hoewel een quiche er in principe ook in zou kunnen. *denkt hardop*
    Je bent wel goed op de hoogte zeg!
    Are you pondering what I'm pondering?
    pi_66403237
    Even over die gietijzeren pannen van de appie: briljant! Ik heb de grootste in het zwart (dus zonder glazuur aan de buitenkant), met een mooie brede, platte bodem. Ideaal voor de grotere stoofpotten omdat je vrij veel stoofvlees direct op de bodem kwijt kan, dus minder water nodig hebt. En die pannen zijn hartstikke goedkoop!
    Ik heb ook een Creuset pannetje, iets kleiner en een bolle bodem, die gebruik ik meer voor gewonere baksels (gehakt rullen, ballen, rundervinken) Die is ook handig hoor, maar wel 4x zo duur! Terwijl de kwaliteit elkaar niet ontloopt in mijn beleving.

    Overigens zweer ik ook bij de gietijzeren wokpan van de Appie!
    pi_66403647
    quote:
    Op dinsdag 24 februari 2009 11:17 schreef ColdFeet het volgende:

    [..]

    Deed ik ook, maar met de scherpe randjes van de schaal gebeurt het vaker dat er zo'n dooiervlie scheurt dan bij mijn vingers
    Ik was natuurlijk netjes voor&na mijn handen.
    Dat en bovendien zitten de salmonellaatjes vooral aan de buitenkant van een ei. Als je een ei splitst met de twee schaalhelften loop je dus meer risico op besmetting.
    SPOILER
    Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
    There is no love sincerer than the love of food.
      † In Memoriam † dinsdag 24 februari 2009 @ 12:17:03 #72
    34726 Fratz
    Max
    pi_66404033
    ik ben helemaal weg van mijn tang. zo´n handig ding.

    There are no secrets in life, just hidden truths that lie beneath the surface.
      dinsdag 24 februari 2009 @ 12:21:17 #73
    61646 Copycat
    I am a trigger hippie
    pi_66404195
    Waar gebruik je die voor?
    Curiosity cultured the cat
    Hoge dames vangen veel wind
    Whadda ya hear! Whadda ya say!
    What is any ocean but a multitude of drops?
    pi_66404316
    quote:
    Op dinsdag 24 februari 2009 12:21 schreef Copycat het volgende:
    Waar gebruik je die voor?
    Vlees omdraaien e.d. zodat je er niet in hoeft te prikken.
    Ik heb er ook een maar ik loop met die altijd te klooien. Zo'n kookpincet vind ik prettiger. Door die kleine happertjes vind ik hem makkelijker te hanteren.


    (Ikea, ¤3,50)
    There is no love sincerer than the love of food.
      dinsdag 24 februari 2009 @ 12:26:16 #75
    61646 Copycat
    I am a trigger hippie
    pi_66404353
    Oh ja. Dat doe ik altijd heel onhandig met twee houten spatels.
    Curiosity cultured the cat
    Hoge dames vangen veel wind
    Whadda ya hear! Whadda ya say!
    What is any ocean but a multitude of drops?
      dinsdag 24 februari 2009 @ 12:38:43 #76
    5036 KrnKje
    kleine typfout
    pi_66404735
    quote:
    Op dinsdag 24 februari 2009 12:07 schreef MinderMutsig het volgende:

    [..]

    Dat en bovendien zitten de salmonellaatjes vooral aan de buitenkant van een ei. Als je een ei splitst met de twee schaalhelften loop je dus meer risico op besmetting.
    SPOILER
    Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
    Juist door dat snotgevoel wil ik het niet in m'n handen
    Overigens klopt het salmonellaverhaal niet, de meeste besmettingen van een ei gebeuren voordat het ei een schaal heeft gekregen, waardoor het gewoon binnenin zit. Daarnaast gaat salmonella in een behoorlijk korte tijd dwars door de schaal heen... (Tot zover mijn microbiologische kennis )
    Koken met Frank - Culinaire uitspattingen...
    pi_66404877
    Geniaal topic. Er gaat een wereld voor me open.
    AFC Ajax | SS Lazio | SK Slavia | Bobby Haarms †
    "Het gaat nu even slecht, maar je moet Ajax altijd blijven steunen hè," zei hij. Hij herhaalde zijn boodschap nog eens: "Altijd blijven steunen, die club. Daar ben je Ajacied voor."
    pi_66404930


    voor 1.59 ¤ bij de action gekocht uit rvs kan ook in de vaatwasser

    ideaal om groenten te stoomen, past zich aan elke pan (met deksel) aan tot 21 cm
      dinsdag 24 februari 2009 @ 12:44:25 #79
    61646 Copycat
    I am a trigger hippie
    pi_66404942
    quote:
    Op maandag 23 februari 2009 22:01 schreef MinderMutsig het volgende:
    De siliconen ovenwant. En dan het liefst zo'n happertje en niet een volledige want.
    [ afbeelding ]

    Zonder oren mag.
    Isoleert goed, werkt als anti-slipmatje dus je loopt niet meer het risico dat je ovenschaal uit je handen glijdt en als hij vies is stop je hem gewoon in de vaatwasser.
    Die heb ik ook. Een oranje hond. Was een relatiegeschenk en ik vind 'm inderdaad erg handig, met een goede grip.
    quote:
    Een bolletjesgarde.
    [ afbeelding ]

    Zeker met wat kleverige dingen heb je met normale gardes nog wel eens het probleem dat alles in de garde gaat zitten in plaats van dat het gemengd wordt. Met deze niet meer. En hij is ook nog eens makkelijker schoon te maken.
    Die heb ik (nog) niet, maar lijkt me reuze handig. Waar kun je die kopen?
    Curiosity cultured the cat
    Hoge dames vangen veel wind
    Whadda ya hear! Whadda ya say!
    What is any ocean but a multitude of drops?
      Moderator / Miss SHO dinsdag 24 februari 2009 @ 12:46:04 #80
    22592 crew  Ole
    pi_66405003
    een gewone eiersnijder, maar die gebruik ik ook voor perfecte plakjes champignon en mozarella
    Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
    dit is SHO, where you're guilty until proven innocent
    pi_66405355
    quote:
    Op dinsdag 24 februari 2009 12:44 schreef Copycat het volgende:
    Die heb ik (nog) niet, maar lijkt me reuze handig. Waar kun je die kopen?
    Ik heb hem ooit eens voor een euro of twee bij de Xenos o.i.d. gekocht maar die hebben hem niet meer. Ik ben al een tijdje op zoek naar een betaalbare versie voor mijn moeder maar ik heb weinig geluk. In kookwinkels willen ze ze nog wel eens hebben maar meestal een stuk duurder.
    Blokker, Marskramer, Ikea, Xenos en de Action hoef je in ieder geval niet te proberen.
    There is no love sincerer than the love of food.
      dinsdag 24 februari 2009 @ 12:59:16 #82
    50936 The_Hives
    Is nu tripple oom Hives O+ !!!
    pi_66405414
    waarom nou alles bij de ikea

    moet daar mede door dit topic toch maar weer eens snel langs gaan
    AFC AJAX Kampioen 2012-2013
    Fok! Federatie
    1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013
    pi_66407208
    quote:
    Op dinsdag 24 februari 2009 12:59 schreef The_Hives het volgende:
    waarom nou alles bij de ikea

    moet daar mede door dit topic toch maar weer eens snel langs gaan
    Niet alles maar Ikea is wel briljant in betaalbare handigheidjes voor in de keuken. Dat is eigenlijk de enige reden dat ik er kom. Ik sjees naar de keukenafdeling, neus daar rond naar leuke nieuwe dingen en ga dan zo snel mogelijk naar de kassa. Op de keukenafdeling na vind ik het maar een rotwinkel.
    There is no love sincerer than the love of food.
      dinsdag 24 februari 2009 @ 13:59:25 #84
    50936 The_Hives
    Is nu tripple oom Hives O+ !!!
    pi_66407485
    quote:
    Op dinsdag 24 februari 2009 13:52 schreef MinderMutsig het volgende:

    [..]

    Op de keukenafdeling na vind ik het maar een rotwinkel.
    (behalve dat ik mijn bed er vandaan heb

    Ik heb er bijvoorbeeld ook een kruidenrek vandaan, maar die is inmiddels te klein, dus daar moet ik er ook 1 extra van bij. Toen ik mn huidige spulletjes daar kocht was ik nog niet zo met koken bezig, maar aan alle dingen hier te zien is alleen de keukenafdeling al de moeite waard om weer eens langs te gaan
    AFC AJAX Kampioen 2012-2013
    Fok! Federatie
    1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013
      dinsdag 24 februari 2009 @ 14:08:52 #85
    206640 Beelzebufo
    All my vices are devices!
    pi_66407843
    quote:
    Op maandag 23 februari 2009 16:11 schreef mgerben het volgende:
    En voor de verandering eens iets níet van IKEA (al hebben ze wel veel goede dingen, zoals - ok,sorry):

    [ afbeelding ]

    Wat is dit?
    Dit is een knoflook-ontveller.
    Ooit eens bij een ander product gekregen.
    Als je hem eens in de winkel ziet voor onder de ¤5,- en je kliert vaak met knoflook: Meenemen.

    Waarom is-ie zo goed?
    Omdat-ie precies doet wat hij moet doen, en dat doet hij goed: Knoflookje in het rubber hulsje, één keer krachtig met de hand over het aanrecht rollen, en het velletje en de knoflook zijn gescheiden.

    Is het een must-have?
    Nee. Echt niet. Maar zoals gezegd: Als je hem goedkoop tegenkomt, én je gebruikt vaak knoflook maar het enige dat je tegenstaat is dat gepel; dan is het de moeite waard.


    Ik heb er hier twee van versleten! Momenteel doen we het kwa kruiderij even wat rustig aan (kleine kinderen met darmpjes die relatief simpel op stang te jagen zijn, met alle onsmakelijke luier-gevolgen van dien...)

    Zodra ik het knoflookgebruik weer ga opvoeren ga ik er weer eentje kopen! Simpel als het ding is, werken doet het!
    Een Rijnlandse morgen (ca. 8516 vierkante meter) is onderverdeeld in 6 hont, een hont in 100 vierkante roeden, en een roede in 144 vierkante voet.
    pi_66408454
    quote:
    Op dinsdag 24 februari 2009 14:08 schreef Beelzebufo het volgende:

    [..]

    Ik heb er hier twee van versleten! Momenteel doen we het kwa kruiderij even wat rustig aan (kleine kinderen met darmpjes die relatief simpel op stang te jagen zijn, met alle onsmakelijke luier-gevolgen van dien...)

    Zodra ik het knoflookgebruik weer ga opvoeren ga ik er weer eentje kopen! Simpel als het ding is, werken doet het!
    Ik vraag me af of je dit ook niet zou kunnen doen met een silicone pannenlap. Ga ik vanavond even proberen.
    There is no love sincerer than the love of food.
    pi_66408808
    quote:
    Op dinsdag 24 februari 2009 12:46 schreef Ole het volgende:
    een gewone eiersnijder, maar die gebruik ik ook voor perfecte plakjes champignon en mozarella
    OK, champignons kende ik Maar waarom ben ik nou nooit op het idee gekomen om mozzarella te snijden met zo'n ding?
    pi_66409021
    ik gooi er even een verhuismatige tvp tegenaan, ik zie allerlei leuks wat in onze nieuwe keuken past..
    Op woensdag 9 juni 2010 @ 09:07 schreef lezzer: Verder legt fruityloop uitstekend uit hoe het in het echte leven gaat.
    pi_66409170
    quote:
    Op dinsdag 24 februari 2009 14:25 schreef MinderMutsig het volgende:

    [..]

    Ik vraag me af of je dit ook niet zou kunnen doen met een silicone pannenlap. Ga ik vanavond even proberen.
    ik leg hem ff onder het mes. ff drukken en je haalt ook zo het vliesje weg
    pi_66409384
    quote:
    Op maandag 23 februari 2009 23:46 schreef PKfotografie het volgende:
    niet echt spannend, maar toch dagenlijks in gebruik.
    [ afbeelding ]

    na het roeren in pannen moet je altijd een vieze lepel kwijt, en dan is dit uiterst makkelijk.
    zijn vast ook andere opties voor. maar zelf gebruik ik dit en vind het wel fijn (hadden alleen wat meer schaaltjes bij gemogen,) nu is het bakje na 1 maal koken vies, en de vaatwasser heeft 2 a 3 dagen nodig om vol te raken
    die is idd wel handig ja.. ik gebruik nu altijd een klein schaaltje waar ik em dan opleg..
    HT: FC Dinamo Assen (504765)
    pi_66409453


    Gebruik hem bijna dagelijks en zou niet meer zonder kunnen. Vooral het "bakje" om dingen te choppen is verschrikkelijk handig. Verder doet ie het altijd goed en heb ik hem aan meerdere mensen aangeraden die er ook allemaal tevreden over zijn.
    Life is too short not to have fun
    pi_66409628
    quote:
    Op dinsdag 24 februari 2009 14:53 schreef vaagsel het volgende:
    [ afbeelding ]

    Gebruik hem bijna dagelijks en zou niet meer zonder kunnen. Vooral het "bakje" om dingen te choppen is verschrikkelijk handig. Verder doet ie het altijd goed en heb ik hem aan meerdere mensen aangeraden die er ook allemaal tevreden over zijn.
    Ha! Die heb ik ook! Goed ding, flink vermogen. Merk wel dat 'ie, na al die jaren, begint te slijten
      dinsdag 24 februari 2009 @ 15:02:08 #93
    232606 RobinOok
    Patroonheilige van CUL
    pi_66409757
    quote:
    Op maandag 23 februari 2009 23:46 schreef PKfotografie het volgende:
    niet echt spannend, maar toch dagenlijks in gebruik.

    Volgens mij zou bij mij steeds de lepel eraf donderen.
    Dus ik hou het maar bij deze:



    En gelukkig draaien we vrijwel elke dag wel een vaat.

    In het engels heten die dingen "spoon rest", kijk op google hoeveel leuke er zijn. Voor elk wat wils.

    [ Bericht 13% gewijzigd door RobinOok op 24-02-2009 15:09:53 ]
      dinsdag 24 februari 2009 @ 15:04:51 #94
    232606 RobinOok
    Patroonheilige van CUL
    pi_66409855
    En die grote tangen vind ik ook niet fijn. Daarvoor in de plaats gebruik ik een simpel tang volgens het principe van een suikertang, alleen dan net een slagje groter en een paar tanden/kartels op het einde. Ooit eens voor weinig bij de Oriental gekocht, maar vrij standaard. Voor het draaien van alles wat maar in de pan ligt. Of de aardappelpartjes in de oven.

    Oh, gevonden, een "ice tong" is het. Deze dus:



    [ Bericht 9% gewijzigd door RobinOok op 24-02-2009 15:13:15 ]
    pi_66410243
    quote:
    Op dinsdag 24 februari 2009 14:46 schreef cybermans het volgende:

    [..]

    ik leg hem ff onder het mes. ff drukken en je haalt ook zo het vliesje weg
    Zo doe ik het nu ook maar een beetje minder druk op mijn handen zou wel fijn zijn. Even rollen is natuurlijk veel makkelijker.

    Die staafmixer heb ik ook! Geweldig ding.
    There is no love sincerer than the love of food.
      dinsdag 24 februari 2009 @ 15:23:07 #96
    206640 Beelzebufo
    All my vices are devices!
    pi_66410602
    quote:
    Op dinsdag 24 februari 2009 14:25 schreef MinderMutsig het volgende:

    [..]

    Ik vraag me af of je dit ook niet zou kunnen doen met een silicone pannenlap. Ga ik vanavond even proberen.
    De knoflookontvelhulsjes zijn vrij ruw van binnen. Ik denk dat je siliconenpannenlap er werkeloos langs glijdt.
    Een Rijnlandse morgen (ca. 8516 vierkante meter) is onderverdeeld in 6 hont, een hont in 100 vierkante roeden, en een roede in 144 vierkante voet.
      dinsdag 24 februari 2009 @ 15:30:49 #97
    230788 n8n
    Pragmatisch
    pi_66410873
    Dat een magneetlijst voor de messen nog niet langs is geweest Naar mijn mening veel hygienischer en makkelijker dan een blok.


    De onderstaande bakspaan wederom van de Ikea, heeft een silliconen omhulsel waardoor je het teflon van de pan niet beschadigd, en de spaan makkelijk schoon te maken is. Verder kan je de spaan balanceren op de rand van een pan.


    Een (mooie grote) bak om al je keukengerij in te zetten, zoals spatels, garden, de kaasschaaf, een knoflookpers e.d.

    De snijmatten uit de OP, ook in veel kleuren voor als je groente, vlees, vis of brood niet op dezelfde mat wilt snijden.

    En last but not least, niet eens voor het praktische maar wel zo tof, een real-size honkbalknuppel als pepermolen.



    Plaatjes zijn klikbaar
    Specialization is for insects”.—Robert Heinlein
    pi_66411114



    De ideale knoflookpers, makkelijk schoon en blijft niet stinken. Je kunt hem ook als schep gebruiken om dingen in de pan te gooien, handig om bijvoorbeeld brood niet te dik met olie in te smeren, je kunt er ook noten mee kraken. En zeker in combinatie met een houten of rubberen hamer kun je er makkelijk de juist hoeveelheid diepvriesspinazie of ander hardgevroren spul mee afnemen. Je krijgt er ook oesters mee open en de achterkant bleek ook nog ideaal voor krabbepoten, en je kunt er ook elke niet natuurlijke verpakking mee te lijf.

    O ja, je kunt er ook nog prima mee snijden en hij blijft best lang scherp. Een dikke 10 euro bij de Toko.
    Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
      dinsdag 24 februari 2009 @ 15:43:22 #99
    206640 Beelzebufo
    All my vices are devices!
    pi_66411338
    quote:
    Op dinsdag 24 februari 2009 15:30 schreef n8n het volgende:
    [...]

    De onderstaande bakspaan wederom van de Ikea, heeft een silliconen omhulsel waardoor je het teflon van de pan niet beschadigd, en de spaan makkelijk schoon te maken is. Verder kan je de spaan balanceren op de rand van een pan.
    [ link | afbeelding ]

    [...]
    Ik heb een gietijzeren wok (strikt gezien een wadjang, want er zit geen steel aan) met een redelijk ruwe binnenkant. Daar gebruik ik een RVS bakspaan in.

    Gedurende het gebruik is er echter, door het vele en fanatieke scheppen en schrapen, een messcherpe rand ontstaan aan de voorkant van de bakspaan. Dusdanig scherp dat ik er van de week zowat een duim mee afsneed toen ik iets uit de lepel-emmer wilde pakken waar die bakspaan ook in geparkeerd staat.

    Om Bennie Joling te parafraseren: "Kan dat nou niet anders?". Een kunststof spaan die niet buigt als je er een beetje kracht opzet. Deze lijkt ook weer een metalen binnenkant te hebben met een kunststof omhulling waar ik ongetwijfeld binnen de kortste keren weer doorheen gesleten ben.

    Iemand een suggestie?

    ps.
    Nu bewekt ik de bakspaan af en toe met een zetstaal om de scherpe rand weer bot te maken. Is ook niet ongevaarlijk: laatsts haalde ik een gigantische braam van de bakspaan af. Moet er niet aan denken wat er geberut als zo'n braam ongezien in mijn eten terechtkomt
    Een Rijnlandse morgen (ca. 8516 vierkante meter) is onderverdeeld in 6 hont, een hont in 100 vierkante roeden, en een roede in 144 vierkante voet.
    pi_66411414
    PANNENLIKKER PANNENLIKKER
      dinsdag 24 februari 2009 @ 15:53:29 #101
    230788 n8n
    Pragmatisch
    pi_66411651
    quote:
    Op dinsdag 24 februari 2009 15:43 schreef Beelzebufo het volgende:

    [..]

    Om Bennie Joling te parafraseren: "Kan dat nou niet anders?". Een kunststof spaan die niet buigt als je er een beetje kracht opzet. Deze lijkt ook weer een metalen binnenkant te hebben met een kunststof omhulling waar ik ongetwijfeld binnen de kortste keren weer doorheen gesleten ben.
    Ik ben niet iemand die zachtaardig met zijn gereedschap omgaat. Deze spaan heb ik nu een half jaar en hij is nog bijna perfect, alleen wat speling op de steel omdat ik er soms mijn vlees mee aanduw, het rubber is verder nog perfect en lijkt niet stuk te gaan, het zit ook niet los en het ziet er niet naar uit dat het los komt. Voor 4 euro kan je je er ook moeilijk een buil aan vallen, iedereen die hier kookt vind het een enorm prettig ding.
    Specialization is for insects”.—Robert Heinlein
      dinsdag 24 februari 2009 @ 21:45:27 #102
    63722 z80
    I fink you freaky
    pi_66423319
    voor mij de knoflook rasp.
    nog niet eerder zat er zoveel knoflook smaak aan het eten.
    en je gooit alleen het kontje weg de rest van het teentje gaat het eten in
    Go away or i will replace you withe a very small shell script.
    Der Gesunde weiß nicht, wie reich er ist.
    If you torture the data long enough, it will confess to anything.
      dinsdag 24 februari 2009 @ 21:49:12 #103
    14376 BlaatschaaP
    Elephant of joy.
    pi_66423489
    Vanwege dit topic ben ik dus vandaag naar de stad gegaan om allerlei nutteloze maar stiekem toch handige dingen te kopen .

    Nieuwe aanwinsten: Siliconen baklappen, eierprikker, pannelikker, sudderplaatje, borsteltje en een knoflookontveller .
    pi_66427031
    quote:
    Op dinsdag 24 februari 2009 21:45 schreef z80 het volgende:
    voor mij de knoflook rasp.
    nog niet eerder zat er zoveel knoflook smaak aan het eten.
    en je gooit alleen het kontje weg de rest van het teentje gaat het eten in
    [ afbeelding ]
    Ik heb hem ook en de smaak van geraspte knoflook is inderdaad lekker maar die schoteltjes zijn funest voor mijn nagels om nog maar niet te spreken over wat nagelrasp met je gerecht doet.
    There is no love sincerer than the love of food.
    pi_66433113
    O bah MiMu, nagelrasp! Ik wilde altijd nog zo'n raspje kopen, maar ik zie er denk ik maar van af. Ik ben ook typisch zo iemand die dan haar vingers mee gaat raspen.
    "Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
    pi_66440127
    De quooker, kost wel wat maar kan niet meer zonder, altijd direkt thee en erg handig bij het koken altijd kokend water bij de hand.

    http://www.quooker.com/07/site.html?collection=undefined&cname=undefined&browser=NS47&platform=Win32&d=undefined&w=1024
    pi_66440267
    quote:
    Op woensdag 25 februari 2009 07:17 schreef Isabeau het volgende:
    O bah MiMu, nagelrasp! Ik wilde altijd nog zo'n raspje kopen, maar ik zie er denk ik maar van af. Ik ben ook typisch zo iemand die dan haar vingers mee gaat raspen.
    Ze verkopen ze bij de Xenos voor rond de 1 euro, voor dat geld kan je het toch bijna niet laten. Je kan het allicht eens proberen en anders heb je weer een leuk hebbedingetje.
    There is no love sincerer than the love of food.
    pi_66440315
    Wat een boel handige dingen staan er in dit topic zeg! Zal eens een luek lijstje maken en eens kijken of ik het kan vinden

    * Sylvana houd dit topic goed in de gaten
      woensdag 25 februari 2009 @ 13:12:42 #109
    206640 Beelzebufo
    All my vices are devices!
    pi_66442562
    quote:
    Op woensdag 25 februari 2009 12:07 schreef r2d22 het volgende:
    De quooker, kost wel wat maar kan niet meer zonder, altijd direkt thee en erg handig bij het koken altijd kokend water bij de hand.

    http://www.quooker.com/07/site.html?collection=undefined&cname=undefined&browser=NS47&platform=Win32&d=undefined&w=1024
    Een goedkoper alternatief is de Tefal BR301 (ca. ¤55) ten opzichte van de Quooker (¤800-¤1000 afhankelijk van de uitvoering)

    Nadeel van de Tefal is dat het water niet echt kookt maar een graad of 90-95 is.
    Een Rijnlandse morgen (ca. 8516 vierkante meter) is onderverdeeld in 6 hont, een hont in 100 vierkante roeden, en een roede in 144 vierkante voet.
    pi_66442931
    quote:
    Op maandag 23 februari 2009 15:06 schreef mgerben het volgende:
    Ok, nog eentje dan, en voor de verandering niet van Ikea.

    Messen. Er zijn twee soorten messen: Blokker messen en Merk-messen.
    Merk-messen goed, Blokker messen zacht, snel bot en niet goed (sorry Blokker).

    Voor de mensen die Blokker messen gewend zijn: In feite snijdt u zichzelf in de vingers, met zo'n goedkoop mes. Omdat u zulke matige ervaringen opdoet met zo'n goedkoop mes, zult u het nooit in uw hoofd halen om heel veel geld voor een mes neer te leggen.
    Helaas ervaart u daarom ook nooit waarom een goed mes zijn geld waard is.
    Wat een drama!

    Het verheugt mij u mee te kunnen delen dat er een heel leuk mesje bestaat van het BK merk.
    Het gaat om dit mes:

    [ [url=http://www.scharenenmessen.nl/images/uploads/smartkeukenmes12[1].gif]afbeelding[/url] ]

    Het ligt o.a. bij de Bijenkorf. Het merk is Q-linair, het is 12cm lang en het kost ongeveer ¤15.
    Er zijn in deze serie ook grotere en kleinere messen (en koksmessen) maar daar heb ik geen ervaring mee.

    Waarom is dit mes zo goed?
  • Het is gemaakt van gehard staal (dus niet uit blik gestanst zoals bij sommige 12-messen-voor-een-euro).
    Dat harde staal heeft de volgende voordelen:
  • het mes is zeer scherp (al bij aankoop)
  • Het mes wordt ook niet snel bot
  • Het buigt vrijwel niet door als je er kracht op zet
  • En toch is het mes vrij dun; het snijdt groenten zonder deze opzij te duwen, en is ook nog eens erg licht.

    Wat kwaliteit betreft springt het ver boven de Blokker messen uit.

    Verder heeft het nog een paar voordelen:
  • Dit is een heel prettig formaat. Niet zo groot, zwaar en dik als een koksmes, maar toch lang genoeg om de dikste ui in één keer door te snijden. Perfecte tussenmaat.
  • Perfecte prijs. Kom op mensen, vijftien euro!

    Bij mij hangt dit mes naast twee koksmessen, en hij wordt het meeste gepakt.

    Wie eens per jaar Blokker messen koopt kan ook één keer zo'n mes aanschaffen. Fantastische snij-ervaring en u betaalt er niet de hoofdprijs voor!


  • Die lagen een tijdje terug bij de Blokker in de bak voor 1e P/S, uiteraard een paar meegenomen
    Een juichtoon da-vre langs de velden
    Voor ons dierbaar rood en wit > ajax.nl
    pi_66454965
    quote:
    Op dinsdag 24 februari 2009 15:02 schreef RobinOok het volgende:

    Volgens mij zou bij mij steeds de lepel eraf donderen.
    Dus ik hou het maar bij deze:

    [ afbeelding ]

    Heb ik ook. Ideaal!

    Ik mis in dit topic de geniale appelboor van... jawel.. de IKEA.
    Op donderdag 21 juli 2011 23:08 schreef Loveless85 het volgende:
    Dan heb je safe = condoom
    Double dutch = condoom en pil
    quadruple Cat = pil, MAP, condoom, castratie, prikpil, spiraaltje, zaaddodende pasta en voor het jodelen de bergen uit
    pi_66459025
    Zo al heel wat handige dingen voorbij zien komen hier.

    Maar toch nog een keer op naar de ikea.
    pi_66471999
    quote:
    Op maandag 23 februari 2009 21:49 schreef misteriks het volgende:
    tvp; ondanks ik niet kan koken maar wél geintresseerd ben ih betere keukengerief

    mooi topic !
    Speciaal voor jou dan, want verder kan Iedereen hier natuurlijk fantastisch koken. Dus eigenlijk overbodig. Maar ik kwam dit kookboek onlangs tegen bij de Dille&Kamille. En het springt er echt uit.

    Ik heb het gekocht voor iemand die niet goed Nederlands spreekt, maar wel graag Nederlands wil koken.
    En dan is een kookboek met een receptje met moeilijke woorden net een te hoge drempel.
    Ik kan me ook voorstellen dat het leuk is voor iedereen die de studentenhap wil ontgroeien. En de recepten zijn gewoon goed.

    Dit boek:
    http://www.bol.com/nl/p/b(...)005506041/index.html

    Voorbeeldpagina's




    Waarom springt dit kookboek er uit?
  • De recepten staan letterlijk stap voor stap uitgewerkt.
  • Elke stap heeft een foto.
  • Het is een gevarieerd kookboek met 80 verschillende recepten; (dus niet één onderwerp zoals spaghetti's of soepen)
  • Echt one-of-a-kind instap-boek.


    Het ligt ook gewoon bij Bol en bij boekhandels.
  • pi_66472271
    quote:
    Op woensdag 25 februari 2009 18:47 schreef Cat22 het volgende:

    [..]

    Heb ik ook. Ideaal!

    Ik mis in dit topic de geniale appelboor van... jawel.. de IKEA.
    daar heb ik mee in mn handen gestaan! Maar ik vroeg me af wat als je een appel hebt die iets groter is en niet binnen het rode rondje valt? Ik vond hem niet extreem groot ofzo verder. Of wijkt hij ergens ofzo?
    Zomerkind <3 & Winterkind <3
    Polkadotflying
    Want zo is het ook!
    初戀的香味就這樣被我們尋回
    pi_66472602
    quote:
    Op donderdag 26 februari 2009 10:22 schreef huuphuup het volgende:

    [..]

    daar heb ik mee in mn handen gestaan! Maar ik vroeg me af wat als je een appel hebt die iets groter is en niet binnen het rode rondje valt? Ik vond hem niet extreem groot ofzo verder. Of wijkt hij ergens ofzo?
    Ik heb nog geen appel gehad die er niet in paste, dus ik denk dat hij de meeste formaten wel aankan. Wat ik er zo goed aan vind is dat hij de appel keurig in 8 hapklare partjes verdeelt. Als je geschilde appel lekker vindt is het ook fijn, want die individuele partjes zijn meestal met één haal van het aardappelschilmesje te ontvellen. Is dus wel een aparte handeling.

    Voor ubergrote appels heb ik anders nog altijd het ouderwetse appelboortje van mijn oma
    Op donderdag 21 juli 2011 23:08 schreef Loveless85 het volgende:
    Dan heb je safe = condoom
    Double dutch = condoom en pil
    quadruple Cat = pil, MAP, condoom, castratie, prikpil, spiraaltje, zaaddodende pasta en voor het jodelen de bergen uit
    pi_66473439
    quote:
    Op donderdag 26 februari 2009 10:34 schreef Cat22 het volgende:

    [..]

    Ik heb nog geen appel gehad die er niet in paste, dus ik denk dat hij de meeste formaten wel aankan. Wat ik er zo goed aan vind is dat hij de appel keurig in 8 hapklare partjes verdeelt. Als je geschilde appel lekker vindt is het ook fijn, want die individuele partjes zijn meestal met één haal van het aardappelschilmesje te ontvellen. Is dus wel een aparte handeling.

    Voor ubergrote appels heb ik anders nog altijd het ouderwetse appelboortje van mijn oma
    En haalt hij ook echt het hele klokhuis eruit dan? Want een normale appelboor doet dat niet en dan heb je van die vieze harde stukjes.
    There is no love sincerer than the love of food.
    pi_66473980
    quote:
    Op donderdag 26 februari 2009 11:01 schreef MinderMutsig het volgende:

    [..]

    En haalt hij ook echt het hele klokhuis eruit dan? Want een normale appelboor doet dat niet en dan heb je van die vieze harde stukjes.
    Ligt ook weer aan de appel natuurlijk. Hele grote klokhuizen haalt hij niet helemaal eruit. Maar omdat de appel in partjes is kun je de vieze stukjes gemakkelijk zien en verwijderen.
    Soms heb je een appel met twee ongelijke helften, daar weet deze jongen ook raad mee! Gewoon de appelboor schuin op de appel zetten en erdoor duwen.
    Op donderdag 21 juli 2011 23:08 schreef Loveless85 het volgende:
    Dan heb je safe = condoom
    Double dutch = condoom en pil
    quadruple Cat = pil, MAP, condoom, castratie, prikpil, spiraaltje, zaaddodende pasta en voor het jodelen de bergen uit
    pi_66475778
    Diepvrieskruiden



    Wat is het ? Zoals de titel vermoed, het zijn ingevroren kruiden, U zult ze geneden in de verpakking vinden

    Waarom is het handig ? De gedroogde kruiden uit het silvo rekje maken uw maaltijd niet altijd beter, verse kruiden zijn echter ook niet altijd voorhanden, niet iedereen heeft een kruidentuintje, en die voorverpakte verse takjes peterselie van de AH kosten elke keer toch weer een euro

    Zit er een favoriet tussen ? De ingevroren knoflook is subliem, normaal kocht ik zo'n netje met 3 bolletjes knoflook, waarna ik er na een tijdje 1.5 kon weggooien, nu heb ik zo'n pakje ingevroren knoflook waar veel inzit.
    Ook hoef ik niets meer te snijden daar ze al in losse stukjes verpakt zitten

    Ik ben helemaal enthousiast Xlarge ! in welke exotische winkel koop je dat ! Kijk eens in het vriesvak van uw plaatselijke supermarkt, naast de diepvrieserwtjes, daar zult u het vast vinden
    pi_66475886
    Is inderdaad veel smakelijker dan gedroogd! Maar het wordt wel wat papperig, je kunt het bijvoorbeeld niet als garnering gebruiken.
    pi_66475983
    Gebruikt iemand hier weleens de tubetjes knoflook van AH? Is dat handig, of is diepvries beter?
    Are you pondering what I'm pondering?
      donderdag 26 februari 2009 @ 12:28:27 #121
    230788 n8n
    Pragmatisch
    pi_66476207
    Nu alleen nog een diepvries Ik ga komende zaterdag langs de Ikea en heb nu al onder andere de (door Kassa oid geroemde) knoflookpers, de rasp met bakje van eerder dit topic en een grillpan op mijn lijstje staan. Iemand nog suggesties voor must-haves, en is er een (koks)mes van de Ikea dat aan te raden valt? Mijn budget rijkt momenteel namelijk niet al te ver maar ik heb wel nieuwe messen nodig.
    Specialization is for insects”.—Robert Heinlein
      donderdag 26 februari 2009 @ 12:29:48 #122
    14376 BlaatschaaP
    Elephant of joy.
    pi_66476242
    quote:
    Op donderdag 26 februari 2009 12:21 schreef Mini_rulez het volgende:
    Gebruikt iemand hier weleens de tubetjes knoflook van AH? Is dat handig, of is diepvries beter?
    Die vind ik ook erg lekker! Verse en gedroogde knoflook komt hier altijd wel op tijd op, maar soms kopen we het wel eens. De rode peper-variant is trouwens ook erg aan te raden!
    pi_66476314
    Ik ken alleen de rode peper. En die vond ik naar plastic smaken
    pi_66476737
    quote:
    Op donderdag 26 februari 2009 12:28 schreef n8n het volgende:
    ... en een grillpan op mijn lijstje staan.

    Iemand nog suggesties voor must-haves, en is er een (koks)mes van de Ikea dat aan te raden valt? Mijn budget rijkt momenteel namelijk niet al te ver maar ik heb wel nieuwe messen nodig.
    Mes: Kijk even terug in het topic. Q-Linair bij de Bijenkorf. Ikea koksmessen ben ik niet kapot van. Ze doen het wel en ze zijn een tikje beter dan de Blokker.

    Grielpan:

    Deze is van gietijzer en heeft geen tedere anti-aanbaklaag:



    En dit is de grootmoeder van alle grilpannen:


    Bij outdoorcooking.nl
    pi_66477188
    quote:
    Op donderdag 26 februari 2009 12:28 schreef n8n het volgende:
    Nu alleen nog een diepvries Ik ga komende zaterdag langs de Ikea en heb nu al onder andere de (door Kassa oid geroemde) knoflookpers, de rasp met bakje van eerder dit topic en een grillpan op mijn lijstje staan. Iemand nog suggesties voor must-haves, en is er een (koks)mes van de Ikea dat aan te raden valt? Mijn budget rijkt momenteel namelijk niet al te ver maar ik heb wel nieuwe messen nodig.
    IKEA afwasrekje! Neemt opgeklapt niet veel plek in, ziet er niet spectaculair uit maar doet zeker ook geen pijn aan de oogjes. En voor 3,50 blijf je lachen. Neem er het bestekbakje bij en je hebt een setje.
    Op donderdag 21 juli 2011 23:08 schreef Loveless85 het volgende:
    Dan heb je safe = condoom
    Double dutch = condoom en pil
    quadruple Cat = pil, MAP, condoom, castratie, prikpil, spiraaltje, zaaddodende pasta en voor het jodelen de bergen uit
      donderdag 26 februari 2009 @ 13:10:50 #126
    230788 n8n
    Pragmatisch
    pi_66477575
    quote:
    Op donderdag 26 februari 2009 12:59 schreef Cat22 het volgende:

    [..]

    IKEA afwasrekje! Neemt opgeklapt niet veel plek in, ziet er niet spectaculair uit maar doet zeker ook geen pijn aan de oogjes. En voor 3,50 blijf je lachen. Neem er het bestekbakje bij en je hebt een setje.
    Die heb ik al Is inderdaad geweldig omdat het rek ingeklapt net zo groot is als een dienblad of een snijplank. Die van mij is wel aan vervanging toe dus een nieuwe stond er al op.

    Ik ga voor de messen nog even in een aanverwant topic kijken. Onlangs was er een prachtige 4-delige set in de aanbieding bij de Bijenkorf. Bestonden uit 1 stuk en zagen er heel goed uit, helaas met ¤80 iets te duur op dit moment.

    Edit, een gietijzeren pan klinkt inderdaad beter, nog even kijken of de Ikea iets vergelijkbaars heeft, anders wacht ik er nog even mee. Het klopt dat je (vrijwel) vetloos kan bakken op een grillpan? Alvast bedankt voor de suggesties
    Specialization is for insects”.—Robert Heinlein
    pi_66478531
    Sowieso wat meer investeren in een gietijzeren grillpan. Zo'n blikken pannetje die je nu wilde kopen kan je na 3 keer weggooien.

    Op de site kan ik alleen deze vinden, die ik zelf ook heb en waar ik zeer tevreden over ben. Maar volgens mij hebben ze ook nog andere!
    Life is too short not to have fun
    pi_66478620
    quote:
    Op donderdag 26 februari 2009 13:10 schreef n8n het volgende:

    [..]

    Die heb ik al Is inderdaad geweldig omdat het rek ingeklapt net zo groot is als een dienblad of een snijplank. Die van mij is wel aan vervanging toe dus een nieuwe stond er al op.

    Ik ga voor de messen nog even in een aanverwant topic kijken. Onlangs was er een prachtige 4-delige set in de aanbieding bij de Bijenkorf. Bestonden uit 1 stuk en zagen er heel goed uit, helaas met ¤80 iets te duur op dit moment.

    Edit, een gietijzeren pan klinkt inderdaad beter, nog even kijken of de Ikea iets vergelijkbaars heeft, anders wacht ik er nog even mee. Het klopt dat je (vrijwel) vetloos kan bakken op een grillpan? Alvast bedankt voor de suggesties
    Ik heb de IKEA grillpan (met houten opklapbaar handvat) en na een half jaar gebruik bevalt die nog steeds prima. Lekker zwaar zodat hij de warmte goed vasthoudt en door het opklapbare handvat makkelijk op te bergen.

    Ik doe meestal wat olie op het vlees of de groente voordat ik die ik ga grillen, dan bakt het niet aan maar krijg je toch die mooie grillstrepen.
    Op donderdag 21 juli 2011 23:08 schreef Loveless85 het volgende:
    Dan heb je safe = condoom
    Double dutch = condoom en pil
    quadruple Cat = pil, MAP, condoom, castratie, prikpil, spiraaltje, zaaddodende pasta en voor het jodelen de bergen uit
    pi_66478622
    quote:
    Op dinsdag 24 februari 2009 15:30 schreef n8n het volgende:

    Plaatjes zijn klikbaar
    Ik las plaatjes zijn likbaar.
    pi_66478744
    quote:
    Op donderdag 26 februari 2009 13:39 schreef _Floddertje_ het volgende:

    [..]

    Ik las plaatjes zijn likbaar.
    Dat zou een leuk tafereel opleveren
      donderdag 26 februari 2009 @ 14:38:50 #131
    230788 n8n
    Pragmatisch
    pi_66480798
    quote:
    Op donderdag 26 februari 2009 13:39 schreef Cat22 het volgende:

    [..]

    Ik heb de IKEA grillpan (met houten opklapbaar handvat) en na een half jaar gebruik bevalt die nog steeds prima. Lekker zwaar zodat hij de warmte goed vasthoudt en door het opklapbare handvat makkelijk op te bergen.

    Ik doe meestal wat olie op het vlees of de groente voordat ik die ik ga grillen, dan bakt het niet aan maar krijg je toch die mooie grillstrepen.
    ik had de pan die ik eerder koos al doorgekrast, het wordt nu het model dat jij hebt, omdat ik nog geen 'vermogen' aan kookgerei uit wil geven nu ik nog op kamers woon.
    quote:
    Op donderdag 26 februari 2009 13:39 schreef _Floddertje_ het volgende:

    [..]

    Ik las plaatjes zijn likbaar.
    Wat houd je tegen?
    Specialization is for insects”.—Robert Heinlein
      donderdag 26 februari 2009 @ 14:42:48 #132
    230788 n8n
    Pragmatisch
    pi_66480953
    Zie ik overigens dat Ikea een mes van Kai Shun min of meer 1 op 1 heeft gekopieerd

    Het origineel:


    Ikea:
    Specialization is for insects”.—Robert Heinlein
    pi_66481060
    quote:
    Op donderdag 26 februari 2009 12:14 schreef Xlarge het volgende:


    Zit er een favoriet tussen ? De ingevroren knoflook is subliem, normaal kocht ik zo'n netje met 3 bolletjes knoflook, waarna ik er na een tijdje 1.5 kon weggooien
    Daar gebruik ik altijd gerookte knoflook voor. Ideaal.
    "I'm interested in anything about revolt, disorder, chaos, especially activity that appears to have no meaning.
    It seems to me to be the road toward freedom. - Jim Morrison"
    pi_66481851
    quote:
    Op donderdag 26 februari 2009 14:42 schreef n8n het volgende:
    Zie ik overigens dat Ikea een mes van Kai Shun min of meer 1 op 1 heeft gekopieerd

    Het origineel:
    [ afbeelding ]

    Ikea:
    [ afbeelding ]
    Nou, ik zie toch echt verschillen, vrij grote ook wel. De punt van het mes is (op de foto) totaal anders, het handvat anders, de gebruikte (hout)soort voor het handvat is anders etc.

    De enige overeenkomst is het feit dat ze beide waarschijnlijk scherp zijn...
    You can't convince a believer of anything; for their belief is not based on evidence, it's based on a deep seated need to believe
    C. Sagan
    pi_66482547
    quote:
    Op donderdag 26 februari 2009 14:45 schreef Jarno het volgende:

    [..]

    Daar gebruik ik altijd gerookte knoflook voor. Ideaal.
    Ik had daar nog nooit van gehoord, maar nadat ik nu wat info op het internet heb opgezocht wil ik het natuurlijk meteen proberen.

    Waar koop jij het ?
    Ik kom op deze site http://www.smokey-al.nl/SAG/Home.html waar het besteld kan worden (koudgerookte knoflook).
    Maar het zou handiger zijn wanneer het in een winkel te halen zou zijn.
    pi_66484233
    Waar woon je?
    In Groningen kan je het in ieder geval kopen bij de kruidenkraam op de vismarkt.
    There is no love sincerer than the love of food.
    pi_66484456


    dat met global messen

    moet nog een keer een 4000 of een 8000 steen aanschaffen
    "Those unforgettable days, for them I live"
    pi_66484819
    Joseph Joseph Opvouwbare Vergiet

    pi_66485721
    quote:
    Op donderdag 26 februari 2009 16:06 schreef MinderMutsig het volgende:
    Waar woon je?
    In Groningen kan je het in ieder geval kopen bij de kruidenkraam op de vismarkt.
    Welke? Die houten "athentieke" kraam?
    pi_66486209
    Ik heb vandaag een knoflookontveller en een appelsnijder gekocht
    pi_66486571
    quote:
    Op donderdag 26 februari 2009 16:42 schreef Haijo het volgende:

    [..]

    Welke? Die houten "athentieke" kraam?
    Je kan hem niet missen, staat er iig op vrijdag. Hij staat zeg maar dwars op de markt. Je hebt aan de vismarkt ook nog een kruidenwinkel, kan je het ook proberen.
    Life is too short not to have fun
      donderdag 26 februari 2009 @ 17:06:10 #142
    24807 NJ
    Don't mention the war!
    pi_66486653
    quote:
    Op dinsdag 24 februari 2009 10:53 schreef KrnKje het volgende:

    [..]

    Ieuw Ik doe het gewoon in de twee schaal-helften

    Opmerkelijk hoeveel handigheidjes jullie hebben

    Dit is mijn noodzaak voor een zachtgekookt ei (kan ik dus echt niet op tijd):
    [ afbeelding ]
    Waar heb je die vandaan?
    And now for something completely different, I'm on a horse.
    pi_66487042
    quote:
    Op donderdag 26 februari 2009 17:06 schreef NJ het volgende:

    [..]

    Waar heb je die vandaan?
    Ik heb die ooit voor mijn moeder gekocht bij de Bijenkorf..
    Life is too short not to have fun
    pi_66487074
    quote:
    Op donderdag 26 februari 2009 15:24 schreef Xlarge het volgende:

    Waar koop jij het ?
    Ik neem altijd een bol van mijn moeder mee, die heeft meestal wel een streng hangen.
    "I'm interested in anything about revolt, disorder, chaos, especially activity that appears to have no meaning.
    It seems to me to be the road toward freedom. - Jim Morrison"
    pi_66488863
    quote:
    Op donderdag 26 februari 2009 16:42 schreef Haijo het volgende:

    [..]

    Welke? Die houten "athentieke" kraam?
    Ik weet eigenlijk niet eens hoe die kraam er uitziet.
    Hij staat in ieder geval praktisch midden op de markt.
    Er zitten overigens ook nog twee winkels aan de vismarkt die echt de moeite waard zijn aan de kant van de DE en ook weer ongeveer halverwege. Ik weet zo alleen niet hoe ze heten.
    Beide zouden ook wel eens gerookte knoflook op voorraad kunnen hebben en een van de twee heeft echt supergoede olijfolietjes.
    There is no love sincerer than the love of food.
    pi_66489767
    quote:
    Op donderdag 26 februari 2009 16:54 schreef Sylvana het volgende:
    Ik heb vandaag een knoflookontveller en een appelsnijder gekocht
    Bij de IKEA?
    Op donderdag 21 juli 2011 23:08 schreef Loveless85 het volgende:
    Dan heb je safe = condoom
    Double dutch = condoom en pil
    quadruple Cat = pil, MAP, condoom, castratie, prikpil, spiraaltje, zaaddodende pasta en voor het jodelen de bergen uit
    pi_66489889
    quote:
    Op donderdag 26 februari 2009 18:41 schreef Cat22 het volgende:

    [..]

    Bij de IKEA?
    Nee, bij de Xenos Daar hadden ze trouwens ook snijplanken, die in 3 stukken verdeeld waren en dat je de buitenste stukken naar binnen kon klappen en zo je eten in de pan kan schuiven Kosten 1 euro geloof ik.
    pi_66489943
    Die ene aan de Vismarkt, rechts van de Mitra, met dat trappetje, heet 'Kruiden en keramiek".
    De andere aan de Vismarkt, links van Mitra, is de Bazarz, die ook een kraam op de markt heeft staan.
    ik moet verrassend weinig
    Es ist heute schlecht und wird nun täglich schlechter werden, – bis das Schlimmste kommt
    pi_66490036
    Pannelikkers:
    Er zijn er met onflexibel en met flexibel blad: ik zweer bij flexibel.
    Ook niet onbelangrijk: ze zijn er in hittebestendige uitvoeringen en smeltende.

    Aanrader; het geval van Le Creuset.

    De blauwe is de Creuset (tot 425 graden )
    ik moet verrassend weinig
    Es ist heute schlecht und wird nun täglich schlechter werden, – bis das Schlimmste kommt
    pi_66490222
    quote:
    Op donderdag 26 februari 2009 18:46 schreef sigme het volgende:
    Die ene aan de Vismarkt, rechts van de Mitra, met dat trappetje, heet 'Kruiden en keramiek".
    De andere aan de Vismarkt, links van Mitra, is de Bazarz, die ook een kraam op de markt heeft staan.
    Ah, sigme to the rescue!
    There is no love sincerer than the love of food.
    abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
    Forum Opties
    Forumhop:
    Hop naar:
    (afkorting, bv 'KLB')