 
		 
			 
			
			
			Idd!quote:Op maandag 23 februari 2009 22:31 schreef ColdFeet het volgende:
[..]
Die vind ik dus echt weer totaal nutteloos. Eieren scheiden doe ik altijd gewoon met m'n vingers: met de ene hand breken boven andere hand met licht-gespreide vingers
 
			 
			
			
			 
			 
			
			
			 
			 
			
			
			 
			 
			
			
			 
			 
			
			
			Deze dus?quote:Op dinsdag 24 februari 2009 10:35 schreef Susanne81 het volgende:
Wat een leuk topic!
Zelf ben ik helemaal fan van de knoflookmolen van Carleau: http://www.carleau.nl
Waarom handig? Met een gewone pers blijft er veel achter, na het snijden/hakken stinken m'n handen zo en ik heb ook ooit een soort schoteltje met scherpe puntjes gehad maar daar haald ik alleen m'n vingers aan open.
 
			 
			
			
			Ieuwquote:Op maandag 23 februari 2009 22:31 schreef ColdFeet het volgende:
[..]
Die vind ik dus echt weer totaal nutteloos. Eieren scheiden doe ik altijd gewoon met m'n vingers: met de ene hand breken boven andere hand met licht-gespreide vingers
 Ik doe het gewoon in de twee schaal-helften
 Ik doe het gewoon in de twee schaal-helften 

 
			 
			
			
			Die bovenste (Boska?) kaasrasp lijkt me geweldig, waar heb je die vandaan?quote:Op maandag 23 februari 2009 21:42 schreef MinderMutsig het volgende:
[..]
Die vond ik dus echt niks. Dan vind ik deze twee handiger.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
 
			 
			
			
			Ah, zoeen hebben we hier ook, van dille&kamille. Maar ik heb ze ook wel bij andere kookwinkels zien liggen.quote:Op dinsdag 24 februari 2009 11:07 schreef Innocence het volgende:
[..]
Die bovenste (Boska?) kaasrasp lijkt me geweldig, waar heb je die vandaan?
 
			 
			
			
			Deed ik ook, maar met de scherpe randjes van de schaal gebeurt het vaker dat er zo'n dooiervlie scheurt dan bij mijn vingersquote:Op dinsdag 24 februari 2009 10:53 schreef KrnKje het volgende:
[..]
IeuwIk doe het gewoon in de twee schaal-helften

 
			 
			
			
			Ik kan het wel met de 2 schaal helfden, maar ja ben liever wat sneller klaar en met me handen ga ik het echt niet doen. Nu vang ik ook nog makkelijk het eiwit op wat ik voor andere zaken kan gebruiken (maar meestal niet doe)quote:Op dinsdag 24 februari 2009 11:17 schreef ColdFeet het volgende:
[..]
Deed ik ook, maar met de scherpe randjes van de schaal gebeurt het vaker dat er zo'n dooiervlie scheurt dan bij mijn vingers
Ik was natuurlijk netjes voor&na mijn handen.
 
			 
			
			
			onhandigquote:Op maandag 23 februari 2009 23:46 schreef PKfotografie het volgende:
niet echt spannend, maar toch dagenlijks in gebruik.
[ afbeelding ]
na het roeren in pannen moet je altijd een vieze lepel kwijt, en dan is dit uiterst makkelijk.
zijn vast ook andere opties voor. maar zelf gebruik ik dit en vind het wel fijn (hadden alleen wat meer schaaltjes bij gemogen,) nu is het bakje na 1 maal koken vies, en de vaatwasser heeft 2 a 3 dagen nodig om vol te raken
 . Bij mij valt het er evengoed vanaf (of dat zegt meer over mij dan het voorwerp
 . Bij mij valt het er evengoed vanaf (of dat zegt meer over mij dan het voorwerp  )
 )
											 
			 
			
			
			Microplane zijn erg goed (scherp!) en heel prettig in gebruik, vind ik. Kost wel een stuk meer dan dat Ikea-ding.quote:Op dinsdag 24 februari 2009 11:23 schreef cybermans het volgende:
[..]
Ik kan het wel met de 2 schaal helfden, maar ja ben liever wat sneller klaar en met me handen ga ik het echt niet doen. Nu vang ik ook nog makkelijk het eiwit op wat ik voor andere zaken kan gebruiken (maar meestal niet doe)
Maar wat zijn nou de beste raspen microplanes? ikea met bak eronder? want ik moet mijne nog vervangen
 
			 
			
			
			Microplane op zeker! Geen vergelijk, echt waar!quote:Op dinsdag 24 februari 2009 11:23 schreef cybermans het volgende:
Maar wat zijn nou de beste raspen microplanes? ikea met bak eronder? want ik moet mijne nog vervangen
 
			 
			
			
			


 
			 
			
			
			Vind je bij kookwinkels (duur!) of Dille&Kamille. Bij die laatste alleen met ribbeltjesrand.quote:Op dinsdag 24 februari 2009 11:47 schreef Mini_rulez het volgende:
Wat ik ook heel handig vind, maar misschien is dat iets Limburgs, is een vlaaivorm waar de bodem los in ligt zodat je die eruit kan halen. Een merk weet ik helaas niet, het was een cadeautje.
Ok, ik realiseer me dat dit niet de meest nuttige bijdrage in het topic is.
 
			 
			
			
			De mijne heeft ook een ribbeltjesrand inderdaad. Ik geloof dat die via internet was besteld, dat zal dan ook wel geen heel dure zijn geweest. Maar goed, dat hoeft ook niet want hoe vaak bak je nou helemaal een vlaai... Hoewel een quiche er in principe ook in zou kunnen. *denkt hardop*quote:Op dinsdag 24 februari 2009 11:49 schreef ColdFeet het volgende:
[..]
Vind je bij kookwinkels (duur!) of Dille&Kamille. Bij die laatste alleen met ribbeltjesrand.
 
											 
			 
			
			
			 
			 
			
			
			Dat en bovendien zitten de salmonellaatjes vooral aan de buitenkant van een ei. Als je een ei splitst met de twee schaalhelften loop je dus meer risico op besmetting.quote:Op dinsdag 24 februari 2009 11:17 schreef ColdFeet het volgende:
[..]
Deed ik ook, maar met de scherpe randjes van de schaal gebeurt het vaker dat er zo'n dooiervlie scheurt dan bij mijn vingers
Ik was natuurlijk netjes voor&na mijn handen.
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.There is no love sincerer than the love of food.
 
			 
			
			
			 
			 
			
			
			 
											 
			 
			
			
			Vlees omdraaien e.d. zodat je er niet in hoeft te prikken.quote:
 
			 
			
			
			
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |