Hij staat keurig in zijn houder te staan. In de kast naast de flessen wijn. En het is niet zo dat wij hier elke dag een fles wijn opentrekken dus over de duurzaamheid kan ik weinig zeggen, deze doet het nu zo'n 3 jaar bij een gemiddeld gebruik van 1 fles wijn per weekquote:Op maandag 9 maart 2009 08:48 schreef Isegrim het volgende:
Die kurkentrekker hadden wij ook gekregen van mijn schoonmoeder en ik vond 'm waardeloos, niet in de laatste plaats omdat 'ie zo groot is dat je 'm niet gewoon in een la kunt leggen. Doe mij maar gewoon zo'n 'mannetje'. Net zo effectief, niet zo groot en gaat niet na twee maanden kapot (want dat was ook nog het geval bij de onze).
[ afbeelding ]
Die is echt geweldig voor citroenschil! Het vliegt er zo van af, zonder kracht te zettenquote:Op maandag 23 februari 2009 15:09 schreef RobinOok het volgende:
Alle raspen en schaven van Microplane.
Zelf heb ik deze. Ideaal voor knoflookje, gember, nootmuskaat, parmezaan, noem maar op.
[ afbeelding ]
Staan daar veel vega recepten in??quote:Op donderdag 26 februari 2009 10:13 schreef mgerben het volgende:
[..]
Speciaal voor jou dan, want verder kan Iedereen hier natuurlijk fantastisch koken. Dus eigenlijk overbodig. Maar ik kwam dit kookboek onlangs tegen bij de Dille&Kamille. En het springt er echt uit.
Ik heb het gekocht voor iemand die niet goed Nederlands spreekt, maar wel graag Nederlands wil koken.
En dan is een kookboek met een receptje met moeilijke woorden net een te hoge drempel.
Ik kan me ook voorstellen dat het leuk is voor iedereen die de studentenhap wil ontgroeien. En de recepten zijn gewoon goed.
Dit boek:
http://www.bol.com/nl/p/b(...)005506041/index.html
Voorbeeldpagina's
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Waarom springt dit kookboek er uit?De recepten staan letterlijk stap voor stap uitgewerkt. Elke stap heeft een foto. Het is een gevarieerd kookboek met 80 verschillende recepten; (dus niet één onderwerp zoals spaghetti's of soepen) Echt one-of-a-kind instap-boek.
Het ligt ook gewoon bij Bol en bij boekhandels.
Ow, dan heb ik je verkeerd begrepen. Omdat je toen ik zei dat ik ging kijken voor nuttige dingen bij de Ikea vroeg of ik een gietijzeren koeknpan ging kopen, dacht ik dat dat dan nuttig was, maar blijkbaar niet dusquote:Op zondag 8 maart 2009 13:33 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Geloof me, je wilt geen RVS koekepan.
Roestvrijstaal is heel iets anders als gietijzer!quote:Op maandag 9 maart 2009 11:06 schreef Sylvana het volgende:
[..]
Ow, dan heb ik je verkeerd begrepen. Omdat je toen ik zei dat ik ging kijken voor nuttige dingen bij de Ikea vroeg of ik een gietijzeren koeknpan ging kopen, dacht ik dat dat dan nuttig was, maar blijkbaar niet dus
Ikea bezoek is trouwens weekje uitgesteld, mn vriend moet zaterdag helpen in de tuin van zn ouders ( gaan verbouwen daar)
Die hebben een antiaanbak laagquote:Op maandag 9 maart 2009 11:08 schreef Sylvana het volgende:
Ik ben ff in de war dan denk ik
Maar de pannen van BK die ik pas heb gekocht zien er zo uit, geen idee wat dat dan is.
[ afbeelding ]
Ik ben juist helemaal weg van deze pannen, had eerst gewoon Le Chef ( goedkope dingen van de Blokker) Nog duurdere pannen red ik gewoon niet met mijn studentenbudget.quote:Op maandag 9 maart 2009 11:10 schreef P.F het volgende:
[..]
Die hebben een antiaanbak laagIk heb er ook twee (gratis @ le c1000) maar ik vind ze verschrikkelijk
![]()
Volgens mij is RVS een dikke stalen pan en gietijzer zwart en zwaar (en veel mensen vinden het er vies uitzien)
Het hoeft niet per se duurder, maar ik kan gewoon niks met die anti aanbak laag..quote:Op maandag 9 maart 2009 11:11 schreef Sylvana het volgende:
[..]
Ik ben juist helemaal weg van deze pannen, had eerst gewoon Le Chef ( goedkope dingen van de Blokker) Nog duurdere pannen red ik gewoon niet met mijn studentenbudget.
Tja en ik vind het juist wel fijnquote:Op maandag 9 maart 2009 11:13 schreef P.F het volgende:
[..]
Het hoeft niet per se duurder, maar ik kan gewoon niks met die anti aanbak laag..
Kun je geen vingerhoeden aandoen dan?quote:Op dinsdag 24 februari 2009 23:11 schreef MinderMutsig het volgende:
[..]
Ik heb hem ook en de smaak van geraspte knoflook is inderdaad lekker maar die schoteltjes zijn funest voor mijn nagels om nog maar niet te spreken over wat nagelrasp met je gerecht doet.
je weet dat de vingerhoed een joodse uitvinding is?quote:Op woensdag 11 maart 2009 20:05 schreef Kees22 het volgende:
[..]
Kun je geen vingerhoeden aandoen dan?
koop er een in de kookwinkel, daar doe je jaren mee. niet zo'n ding wat op een knoflookpers lijkt, maar een met een wigvorm.quote:Op woensdag 11 maart 2009 21:03 schreef ASSpirine het volgende:
Ik wil zo'n aardappelknijper wel hebben, wachten tot ik eens in de ikea kom. Maar is dat wel goede kwaliteit? Is dat we stevig genoeg?
Zie ze meestal (online) rond de 30 euro liggen... Heeft waarschijnlijk ook zijn reden
Waarom is dat beter?quote:Op woensdag 11 maart 2009 21:04 schreef zoalshetis het volgende:
[..]
koop er een in de kookwinkel, daar doe je jaren mee. niet zo'n ding wat op een knoflookpers lijkt, maar een met een wigvorm.
als je dat wilt weten kan je beter eerst een kopen bij de xenos. ik hoop dat je er wat van leert.quote:
Heb die van Ikea al minimaal een jaar of 3, werkt ook prima hoorquote:Op woensdag 11 maart 2009 21:04 schreef zoalshetis het volgende:
koop er een in de kookwinkel, daar doe je jaren mee.
ja, maar dat is die groot uitgevallen knoflookpers. kan je nog beter stampen.quote:Op woensdag 11 maart 2009 21:16 schreef Trusten het volgende:
[..]
Heb die van Ikea al minimaal een jaar of 3, werkt ook prima hoor
Dat is geen antwoord op mijn vraag. Maar ik zal 'm duidelijker stellen:quote:Op woensdag 11 maart 2009 21:12 schreef zoalshetis het volgende:
[..]
als je dat wilt weten kan je beter eerst een kopen bij de xenos. ik hoop dat je er wat van leert.
omdat de ene alles er uit perst zonder de zetmeelstructuur kapot te maken, en de ander slechts een gedeelte en de aardappel helemaal kapot maakt. zo duidelijk?quote:Op woensdag 11 maart 2009 21:23 schreef Liejannuh het volgende:
[..]
Dat is geen antwoord op mijn vraag. Maar ik zal 'm duidelijker stellen:
Waarom is een aardappelknijper in een wigvorm beter dan de aardappelknijper van de Ikea in de vorm van een cilinder?
Nee, die is kut. Om 2 redenen.quote:Op woensdag 11 maart 2009 21:03 schreef ASSpirine het volgende:
Ik wil zo'n aardappelknijper wel hebben, wachten tot ik eens in de ikea kom. Maar is dat wel goede kwaliteit?
*proest*quote:Op woensdag 11 maart 2009 21:26 schreef zoalshetis het volgende:
omdat de ene alles er uit perst zonder de zetmeelstructuur kapot te maken, en de ander slechts een gedeelte en de aardappel helemaal kapot maakt. zo duidelijk?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |