knap, 49.999 konden dat nietquote:Op woensdag 8 oktober 2008 01:14 schreef wizarddragon het volgende:
Hip, kon een kwartier terug nog inloggen.
Foei!!! Daar gaat m'n Sinterklaasdinerquote:Op woensdag 8 oktober 2008 01:18 schreef petre86 het volgende:
Als het goed is, staat er van mij nog maar ¤41,12 op
Vooral als blijkt dat de gemaakte overboekingen niet overgemaakt worden. Dan heeft de consument (ergo: ik) helemaal het idee dat je maar beter alle rekeningen zo snel mogelijk moet leeghalen.quote:Op woensdag 8 oktober 2008 01:14 schreef __Saviour__ het volgende:
Hiermee begint de crisis toch wel heel erg realistisch te worden voor de normale consument. Het kan straks echt nog op bankruns gaan uitdraaien, dan is er helemaal een probleem.
En als er nog meer op blijft staan, dan moet ik 3 maanden wachten tot de centrale bank van IJsland uitkeert.. Als ze dat kunnen betalen..quote:Op woensdag 8 oktober 2008 01:18 schreef wizarddragon het volgende:
[..]
Foei!!! Daar gaat m'n Sinterklaasdiner
als wat jij zegt daadwerkelijk gebeurt, dan krijgen we echt de poppen aan't dansen. Mensen die geld van alle banken afhalen .. zal alleen maar voor 'hyper' inflatie zorgen .. dat je met je geld een aantal broden en wat vlees kunt kopen rofl.quote:Op woensdag 8 oktober 2008 01:20 schreef avonne het volgende:
[..]
Vooral als blijkt dat de gemaakte overboekingen niet overgemaakt worden. Dan heeft de consument (ergo: ik) helemaal het idee dat je maar beter alle rekeningen zo snel mogelijk moet leeghalen.
Dus best kans dat mensen morgen andere banken gaan leeghalen.
Wat moet je met je geld? Nou, dan maar véél rekeningen van 100 euro of zo.
Ik gebruik ook safari en ik kwam er toch echt geen reet verder mee dan andere browsers, vanmiddag al nietquote:Op woensdag 8 oktober 2008 01:15 schreef wizarddragon het volgende:
[..]
Was eigenlijk niet eens zo moeilijk in safari.
Voor sommige mensen (lees: SeLang) is 1/2% honderden euro'squote:Ik snap overigens sowieso niet helemaal waarom mensen zoveel moeite doen voor een 1 of 2% extra rente?
Safari is wel erg lekkerquote:Op woensdag 8 oktober 2008 01:25 schreef James52 het volgende:
[..]
Ik gebruik ook safari en ik kwam er toch echt geen reet verder mee dan andere browsers, vanmiddag al niet
Misschien is Ijsland rond die tijd al gesmolten...quote:Op woensdag 8 oktober 2008 01:22 schreef petre86 het volgende:
[..]
En als er nog meer op blijft staan, dan moet ik 3 maanden wachten tot de centrale bank van IJsland uitkeert.. Als ze dat kunnen betalen..
Sorry, maar serieus wat een bak met onzin zit je hier te verkondigen.quote:Op woensdag 8 oktober 2008 01:25 schreef sitting_elfling het volgende:
[..]
als wat jij zegt daadwerkelijk gebeurt, dan krijgen we echt de poppen aan't dansen. Mensen die geld van alle banken afhalen .. zal alleen maar voor 'hyper' inflatie zorgen .. dat je met je geld een aantal broden en wat vlees kunt kopen rofl.
Nou als iedereen zijn of haar geld van de banken gaan halen dan is er toch wel een klein probleempje om het zo maar te zeggen. Dan krijg je weer zo'n jaren 30 effect.quote:Op woensdag 8 oktober 2008 01:30 schreef PurnodePurno het volgende:
[..]
Sorry, maar serieus wat een bak met onzin zit je hier te verkondigen.
Dat gaat niet lukken, zoveel papiergeld is er niet.quote:Op woensdag 8 oktober 2008 01:31 schreef Dennis101 het volgende:
[..]
Nou als iedereen zijn of haar geld van de banken gaan halen dan is er toch wel een klein probleempje om het zo maar te zeggen. Dan krijg je weer zo'n jaren 30 effect.
Ja, maar je krijgt geen hyperinflatie doordat mensen hun geld van de bank halen en in een ouwe sok stoppen.quote:Op woensdag 8 oktober 2008 01:31 schreef Dennis101 het volgende:
[..]
Nou als iedereen zijn of haar geld van de banken gaan halen dan is er toch wel een klein probleempje om het zo maar te zeggen. Dan krijg je weer zo'n jaren 30 effect.
De pinautomaten zullen snel leeg zijn en via het internet loopt de boel vast.quote:Op woensdag 8 oktober 2008 01:32 schreef Thieske het volgende:
[..]
Dat gaat niet lukken, zoveel papiergeld is er niet.
Toch?
Daar gaat het niet om .. het gaat er om dat Banken niet meer de liquide middelen hebben omdat klanten geld van de bank afhalen, dát zorgt voor inflatie!quote:Op woensdag 8 oktober 2008 01:33 schreef PurnodePurno het volgende:
[..]
Ja, maar je krijgt geen hyperinflatie doordat mensen hun geld van de bank halen en in een ouwe sok stoppen.
Het probleem is dat er al van het digitale geld ter wereld maar een beperkt deel ook echt gedekt wordt door goud of wat dan ook. Banken die hebben zelfs maar een heel klein percentage van hun spaartegoeden ook daadwerkelijk in kas. Dus als iedereen van zijn geld van alle banken gaat halen dan kan dat simpel weg niet, je krijgt dan inderdaad geen hyperinflatie, maar wel een ander probleem (ik moet eerlijk zeggen dat ik niet precies weet wat er dan wel gaat gebeuren). Dit staat los van hoeveel papier geld er is.quote:Op woensdag 8 oktober 2008 01:32 schreef Thieske het volgende:
[..]
Dat gaat niet lukken, zoveel papiergeld is er niet.
Toch?
Als banken veel liquide middelen hebben en daardoor meer uitlenen krijg je ook inflatie...quote:Op woensdag 8 oktober 2008 01:35 schreef sitting_elfling het volgende:
[..]
Daar gaat het niet om .. het gaat er om dat Banken niet meer de liquide middelen hebben omdat klanten geld van de bank afhalen, dát zorgt voor inflatie!
Dat is een minder erg probleem, de Centrale bank gooit gewoon de rente omhoog, zodat de commerciele banken dat ook moeten doen, zo zullen de klanten meer moeten betalen, minder lenen, minder uitgeven en gaat de inflatie van zelf naar beneden.quote:Op woensdag 8 oktober 2008 01:58 schreef yozd het volgende:
[..]
Als banken veel liquide middelen hebben en daardoor meer uitlenen krijg je ook inflatie...
MV=PT met een vaste T of zoiets.
Ja ok, dat is waar.quote:Op woensdag 8 oktober 2008 02:01 schreef sitting_elfling het volgende:
Dat is een minder erg probleem, de Centrale bank gooit gewoon de rente omhoog, zodat de commerciele banken dat ook moeten doen, zo zullen de klanten meer moeten betalen, minder lenen, minder uitgeven en gaat de inflatie van zelf naar beneden.
sowieso is het uit puur logica nooit slim om belangrijke dingen op slechts 1 plek te bewaren.quote:Op woensdag 8 oktober 2008 02:12 schreef avonne het volgende:
Ik had het niet over contant geld opnemen, maar over het openen van hele rijen rekeningen (hoeveel banken zijn er) met lagere bedragen.
Aangezien je, zoals we vandaag zien, misschien plotseling niet bij je spaargeld kunt. Elke bankrun is funest voor een bank. Ook voor grote, solide banken. Ik denk dat die net zo goed de website uit de lucht halen als te veel mensen komen opnemen. Mijn punt is: het gaat zo snel dat de consument zou kunnen besluiten nóg eerder een bankrun vóór te zijn. Op die manier is geen enkele bank meer safe.
Ik zou niemand aanraden om bergen contant te hebben, maar om nóg meer te spreiden.
Of alle pasjes die je hebt in je portemonnee doen is wat handiger voorbeeld.quote:Op woensdag 8 oktober 2008 02:18 schreef sitting_elfling het volgende:
[..]
sowieso is het uit puur logica nooit slim om belangrijke dingen op slechts 1 plek te bewaren.
Zelfs vroeger in de 2e wereld oorlog, verborgen ze atoom codes over verschillende kluisjes om maar een inrelevant voorbeeld te noemen
hmz.... toch maar eens een tweede portemonnee aanschaffen dusquote:Op woensdag 8 oktober 2008 02:35 schreef Koewam het volgende:
[..]
Of alle pasjes die je hebt in je portemonnee doen is wat handiger voorbeeld.
Atoomcodes in WO2?? WTF?quote:Op woensdag 8 oktober 2008 02:18 schreef sitting_elfling het volgende:
[..]
sowieso is het uit puur logica nooit slim om belangrijke dingen op slechts 1 plek te bewaren.
Zelfs vroeger in de 2e wereld oorlog, verborgen ze atoom codes over verschillende kluisjes om maar een inrelevant voorbeeld te noemen
Geniaal ja! Snap ik alleen nog niet waarom die mensen naar IJsland gaan, in bv. Hongarije is de spaarrente soms wel 8%quote:
Och, gezond egoïsme noemen we dat. Of ben jij in zo'n geval de enige persoon die z'n geld laat staan, en dus voor de verliezen van alle anderen opdraait? Ik geloof er niks van, als puntje bij paaltje komt kies je toch voor jezelf.quote:Op woensdag 8 oktober 2008 08:29 schreef SicSicSics het volgende:
[..]
Geniaal ja! Snap ik alleen nog niet waarom die mensen naar IJsland gaan, in bv. Hongarije is de spaarrente soms wel 8%
Maar, ik moest vooral lachen om die dame in het (RTL4?) journaal. Wat een hork!
Reporter reagerend op het (redelijk) ongefundeerde angstgevoel van hork: "Maar als je al je geld weghaalt vergroot je de kans toch op een echte crisis."
Hork: "Ja, daar heb ik wel even over gedacht, maar toen heb ik besloten dat andere mensen zo'n verlies beter kunnen dragen dan ik!"![]()
![]()
Het laatste redmiddel voor een regering is in zo'n geval denk ik een soort noodtoestand afkondigen waarbij ze het bankaire verkeer min of meer bevriezen, zodat iedereen wel genoeg geld kan pinnen om normale boodschappen te doen, maar het leeghalen van spaartegoeden ed niet meer mogelijk is.quote:Op woensdag 8 oktober 2008 01:37 schreef Dennis101 het volgende:
[..]
Het probleem is dat er al van het digitale geld ter wereld maar een beperkt deel ook echt gedekt wordt door goud of wat dan ook. Banken die hebben zelfs maar een heel klein percentage van hun spaartegoeden ook daadwerkelijk in kas. Dus als iedereen van zijn geld van alle banken gaat halen dan kan dat simpel weg niet, je krijgt dan inderdaad geen hyperinflatie, maar wel een ander probleem
Dat gezonde egoïsme is de kern van de crisis.quote:Op woensdag 8 oktober 2008 08:33 schreef PurnodePurno het volgende:
[..]
Och, gezond egoïsme noemen we dat. Of ben jij in zo'n geval de enige persoon die z'n geld laat staan, en dus voor de verliezen van alle anderen opdraait? Ik geloof er niks van, als puntje bij paaltje komt kies je toch voor jezelf.
Mwah, "gebrek aan vertrouwen" is de kern van de crisis. En daarvoor komt gezond egoïsme in de plaats. Dat is overigens geheel de schuld van de bankensector zelf, niet van de consument.quote:Op woensdag 8 oktober 2008 09:08 schreef SicSicSics het volgende:
[..]
Dat gezonde egoïsme is de kern van de crisis.![]()
Oké, gelukkig maar.quote:Ik zou met de beste wil van de wereld niet voor de verliezen van een ander op kunnen draaien.En ik kies al voor mezelf zonder dat het paaltje bij het puntje hoeft te komen, ik vond het alleen en grappige en kenmerkende uitspraak.
http://www.destentor.nl/a(...)paarders-Icesave.ecequote:Staat helpt spaarders Icesave
woensdag 08 oktober 2008 | 05:58 | Laatst bijgewerkt op: woensdag 08 oktober 2008 | 09:35
Tekstgrootte
DEN HAAG - Nederlandse spaarders bij de IJslandse bank Icesave krijgen hun geld terug als de noodlijdende bank omvalt.
Zie ook:
Spaarders leggen beslag op tegoeden Icesave
De Nederlandsche Bank (DNB) zal in dat geval voor de vijftigduizend Nederlandse spaarders het geld ophalen in IJsland. Als de regels onveranderd zouden zijn gebleven, zouden Nederlanders de eerste twintigduizend euro zelf in IJsland moeten ophalen. Het spaarbedrag daarboven zou wel weer onder het Nederlandse garantiestelsel vallen. Die rompslomp neemt DNB de Nederlandse spaarder uit handen. DNB, het ministerie van Financiën en de IJslandse autoriteiten overlegden gisteravond over een regeling voor Nederlandse spaarders bij rentestunter Icesave.
Klanten van de internetspaarbank zijn ongerust door de problemen die zijn ontstaan bij moederbedrijf Landsbanki. Omdat de bank in nood verkeert, probeerden veel klanten hun geld van de rekening af te halen. De klantenservice en de website van Icesave waren gisteren zeer moeilijk bereikbaar. Landsbanki, dat inmiddels onder staatscontrole is gesteld, legde de website van het Britse Icesave zelfs helemaal plat uit angst dat spaarders massaal hun geld weg zouden halen.
DNB trof gisteren ook al een regeling voor spaarders die hun geld bij de Indonesische bank Indover hebben geparkeerd. Het Nederlandse particuliere spaargeld valt onder de garantieregeling.
De Europese ministers van Financiën spraken gisteren af de minimum spaargarantie op te trekken van twintigduizend naar vijftigduizend euro. Minister Bos verhoogde de garantieregeling voor Nederland gisteren naar 100.0000 euro.
Als het akkoord het vertrouwen van in de financiële markten had moeten terugbrengen, was daar gisteren op de beurzen niets van te merken. De Europese beurzen doken allemaal in de min.
Tja bij mij is normaal gesproken icesave - postbank dezelfde dag nog verwerkt als ik het voor 2 uur doet. Anders staat het de volgende dag er al vroeg op. Ik hoop dus voor iedereen die wel zijn geld nog heeft kunnen overmaken dat ze hun geld ook nog daadwerkelijk op hun rekening zien verschijnen, al ben ik eigenlijk bang van niet als je het gister al vroeg hebt ovegemaakt.quote:Op woensdag 8 oktober 2008 10:32 schreef icecreamfarmer_NL het volgende:
Even iets anders hoe staat het met de transacties die er wel door heen zijn gekomen gisteren
Ik hoop niet dat ze dit op tijd te gelde kunnen maken, want dat gaat uit de pot waar andere spaarders (waaronder ik) het eventueel mee moeten doen. Ik hoop op óf een snelle oplossing óf een snel faillissement (dan vervallen alle gelegde beslagen). En dan claimen in IJsland en hopen dat de andere Scandinavische landen de IJslandse centrale bank echt dekken bij het garantiestelsel zoals beloofd.quote:Op woensdag 8 oktober 2008 10:03 schreef Omkron het volgende:
Hoe zit dat met die claim.beslaglegging?
quote:Op woensdag 8 oktober 2008 10:35 schreef Dennis101 het volgende:
[..]
Tja bij mij is normaal gesproken icesave - postbank dezelfde dag nog verwerkt als ik het voor 2 uur doet. Anders staat het de volgende dag er al vroeg op. Ik hoop dus voor iedereen die wel zijn geld nog heeft kunnen overmaken dat ze hun geld ook nog daadwerkelijk op hun rekening zien verschijnen, al ben ik eigenlijk bang van niet als je het gister al vroeg hebt ovegemaakt.
Weet niet wanneer het geplaatst is, maar ik werd nieuwsgierigquote:AMSTERDAM (ANP) - De Nederlandsche Bank (DNB) is in gesprek met de IJslandse
autoriteiten over de internetspaarbank Icesave. De centrale bank wil opheldering
over de rekeningtegoeden van Nederlandse spaarders bij Icesave, een dochter van
de in moeilijkheden geraakte bank Landsbanki.
DNB wil vooral duidelijkheid over hoe rekeninghouders worden gecompenseerd
als Icesave niet meer aan zijn verplichtingen kan voldoen. IJsland staat in dat
geval garant voor een deel van de spaartegoeden. DNB zal indien nodig
rekeninghouders helpen een beroep te doen op de IJslandse garantieregeling.
Icesave kon dinsdag geen helderheid verschaffen over de verdere gang van
zaken. ,,De zaak is nu in handen van DNB. Daar kan ik niet zoveel aan
toevoegen'', aldus een woordvoerder van de internetspaarbank. Hoeveel spaarders
tot nu toe zijn weggelopen bij Icesave is volgens hem onbekend. ,,Tot aan het
weekeinde was hier geen sprake van. Maandag begon je het wel te merken'', aldus
de zegsman.
Icesave is een betrekkelijk nieuwe speler op de Nederlandse spaarmarkt maar
heeft al enkele tienduizenden spaarders weten te lokken met een aantrekkelijk
rentetarief. Moederbedrijf Landsbanki is evenwel door de kredietcrisis in grote
problemen geraakt. IJsland nationaliseerde dinsdag de gehele bankensector.
Niet bij IceSave. Wellicht wel bij hun moeder Landsbankski, maar ik weet niet of Nederlanders dat ook kunnen, volgens mij niet.quote:Op woensdag 8 oktober 2008 10:44 schreef paddy het volgende:
Kun je daar ook rood staan? Zo ja, ben je dan van je schuld af?
Nee, Sarah Palin gaat dat oplossen. Zij woont in Alaska en dat ligt net als IJsland dicht bij de Noordpool. Zij weet hoe dat soort dingen gaan, dus ik krijg binnenkort gewoon netjes mijn geld terug.quote:Op woensdag 8 oktober 2008 10:49 schreef JohnDope het volgende:
Die geldcrisis is 1 groot circus. Overigens doet men alsof er een crisis aan de gang is, maar in principe moet de echte geld crisis nog beginnen.
De problemen worden straks veel te groot om op te kunnen lossen.quote:Op woensdag 8 oktober 2008 10:52 schreef Pool het volgende:
[..]
Nee, Sarah Palin gaat dat oplossen. Zij woont in Alaska en dat ligt net als IJsland dicht bij de Noordpool. Zij weet hoe dat soort dingen gaan, dus ik krijg binnenkort gewoon netjes mijn geld terug.
Dacht al zoiets. Toch wel nieuwsgierig hoe zoiets in zijn werk zal gaanquote:Op woensdag 8 oktober 2008 10:50 schreef Pool het volgende:
[..]
Niet bij IceSave. Wellicht wel bij hun moeder Landsbankski, maar ik weet niet of Nederlanders dat ook kunnen, volgens mij niet.
En nee, je bent dan niet van je schuld af. Bij een faillissement kan de curator de schuld opeisen, bij een overname kan de overnemende partij dat.
Schulden, leningen en hypotheken worden verkocht aan andere banken.quote:Op woensdag 8 oktober 2008 10:59 schreef paddy het volgende:
[..]
Dacht al zoiets. Toch wel nieuwsgierig hoe zoiets in zijn werk zal gaanSommige mensen staan soms diep rood en krijgen dat met één loon echt niet zomaar weer recht. Dan al die creditcards enz nog.
Nieuwsgierig hoe ze dan het geld nog terug willen halen
Gewoon zoals het ook anders teruggehaald zou zijn. De curator zal overigens er niet op zitten te wachten om jarenlang betalingsregelingen te moeten blijven innen, die wil zo snel mogelijk liquideren, dus vaak zullen pakketten van vorderingen op leners worden verkocht aan andere banken of instellingen. Die nemen dan de opbrengsten en het incassorisico over voor een vaste prijs, die bij de failliete bank wordt gebruikt om de boedel aan te vullen.quote:Op woensdag 8 oktober 2008 10:59 schreef paddy het volgende:
[..]
Dacht al zoiets. Toch wel nieuwsgierig hoe zoiets in zijn werk zal gaanSommige mensen staan soms diep rood en krijgen dat met één loon echt niet zomaar weer recht. Dan al die creditcards enz nog.
Nieuwsgierig hoe ze dan het geld nog terug willen halen
Als het geld niet terug komt, dan moeten we inderdaad het leger naar IJsland sturen.quote:IJsland is VAN ONS
Vanmiddag om 12.00 uur weten we of de ruim 50.000 Nederlanders ooit nog wat terugzien van hun spaarcentjes bij de internetbank Icesave. Want dan loopt het ultimatum af dat Nederland aan IJsland heeft gesteld: Show us the money, stupid fucks. Het probleem is alleen dat niet alleen het moederbedrijf Landsbanki onderuit klapte, maar dat nu compleet IJsland failliet dreigt te gaan.
Het volledige land (oppervlakte: 103.000 km2) is na 12.00 uur dus van ons. Wouter Bos, eis een onderpand, omsingel IJsland. Neem Björk gevangen, schiet Sigur Rós dood. Interneer alle IJslanders. Want waar hebben we het nu over? Een miniscuul kudtlandje met ongeveer 300.000 inwoners, Dat is nog minder dan er in Flevoland wonen. Even tanden op elkaar en doorhalen. Lees ook nog even het bravoure-interview van Icesave, dat ze een paar maanden geleden gaven. Trouwens, de IJslanders zelf staan op dit moment trouwens met sporttassen in de rij voor hun A2-rating bankie.Instant Update:AEX nu op een verlies van 8,25 7,80 procent. Beurs-chat de hele dag in dit topic.
UPDATE: Tekenend. De website van DNB ligt er uit.
bron: geenstijl
Onder dezelfde voorwaarden? Dus wanneer je een hypotheek hebt voor bijv: 5% rente, blijft dat dan zo? In ieder geval tot de tijd die je hebt afgesproken met die bank die failliet is? Of kun je (volgens mij was dat in de jaren 80 zo) zo ineens op een hypotheek van 10% rente komen te zitten. De vaste rente die dan ineens variabele rente gaat worden? Kan dat? Of moeten ze ook de afgesloten hypotheek rente aanhouden?quote:Op woensdag 8 oktober 2008 11:03 schreef James52 het volgende:
[..]
Schulden, leningen en hypotheken worden verkocht aan andere banken.
Vorderingen zijn overdraagbaar (en dus verkoopbaar). Direct opeisen is in de regel niet erg gunstig, om de genoemde argumenten.quote:Op woensdag 8 oktober 2008 10:59 schreef paddy het volgende:
[..]
Dacht al zoiets. Toch wel nieuwsgierig hoe zoiets in zijn werk zal gaanSommige mensen staan soms diep rood en krijgen dat met één loon echt niet zomaar weer recht. Dan al die creditcards enz nog.
Nieuwsgierig hoe ze dan het geld nog terug willen halen
Dank jequote:Op woensdag 8 oktober 2008 11:04 schreef Pool het volgende:
[..]
Gewoon zoals het ook anders teruggehaald zou zijn. De curator zal overigens er niet op zitten te wachten om jarenlang betalingsregelingen te moeten blijven innen, die wil zo snel mogelijk liquideren, dus vaak zullen pakketten van vorderingen op leners worden verkocht aan andere banken of instellingen. Die nemen dan de opbrengsten en het incassorisico over voor een vaste prijs, die bij de failliete bank wordt gebruikt om de boedel aan te vullen.
Contracten kunnen niet eenzijdig worden gewijzigd, tenzij anders afgesproken.quote:Op woensdag 8 oktober 2008 11:07 schreef paddy het volgende:
[..]
Onder dezelfde voorwaarden? Dus wanneer je een hypotheek hebt voor bijv: 5% rente, blijft dat dan zo? In ieder geval tot de tijd die je hebt afgesproken met die bank die failliet is? Of kun je (volgens mij was dat in de jaren 80 zo) zo ineens op een hypotheek van 10% rente komen te zitten. De vaste rente die dan ineens variabele rente gaat worden? Kan dat? Of moeten ze ook de afgesloten hypotheek rente aanhouden?
Dat denk je.quote:Op woensdag 8 oktober 2008 11:10 schreef Diederik_Duck het volgende:
[..]
Contracten kunnen niet eenzijdig worden gewijzigd, tenzij anders afgesproken.
Ok, 6:258 BW en de algemene vangnetregeling van 6:248 BW. Maar dat is slechts in heel uitzonderlijke omstandigheden van toepassing.quote:
hier Rabo en hetzelfde...quote:Op woensdag 8 oktober 2008 10:38 schreef FireFlash het volgende:
Ik heb het gisteren om 11:00 overgemaakt, nu nog steeds niets te zien op mijn ABNAMRO tegenrekening
en je meent het ook nog volgens mijquote:Op woensdag 8 oktober 2008 11:07 schreef JohnDope het volgende:
[..]
Als het geld niet terug komt, dan moeten we inderdaad het leger naar IJsland sturen.
Wij hebben er veel geld staan... over twee rekeningen. In het ergste geval krijgen we maar 4000 euro terug. Werk je 6 jaar keihard om iets op te bouwen en dan gebeurt er dit! Vind het te erg voor woorden dat dit mogelijk is!quote:
quote:
tijdelijkquote:Welkom op de website van het Nationaal Incasso Bureau. Door de enorme belangstelling naar aanleiding van de ICESAVE berichtgeving is de website momenteel overbelast, Wij verzoeken u het op een later tijdstip nog eens te proberen. Met excuses, Nationaal Incasso Bureau
Ik snap die 4000 niet. Je zou toch terug krijgen tot een veel groter bedrag?quote:Op woensdag 8 oktober 2008 12:40 schreef Hapertje het volgende:
[..]
Wij hebben er veel geld staan... over twee rekeningen. In het ergste geval krijgen we maar 4000 euro terug. Werk je 6 jaar keihard om iets op te bouwen en dan gebeurt er dit! Vind het te erg voor woorden dat dit mogelijk is!![]()
Dat snap ik idd ook nietquote:Op woensdag 8 oktober 2008 12:50 schreef paddy het volgende:
[..]
[..]
tijdelijk
[..]
Ik snap die 4000 niet. Je zou toch terug krijgen tot een veel groter bedrag?
Bijvoorbeeld als ze 24K daar hebben staan.quote:Op woensdag 8 oktober 2008 12:50 schreef paddy het volgende:
[..]
[..]
tijdelijk
[..]
Ik snap die 4000 niet. Je zou toch terug krijgen tot een veel groter bedrag?
Vast niet.quote:Op woensdag 8 oktober 2008 10:44 schreef paddy het volgende:
Kun je daar ook rood staan? Zo ja, ben je dan van je schuld af?
Ik ookquote:Op woensdag 8 oktober 2008 12:54 schreef Stephen_Dedalus het volgende:
Ben ik blij dat al mijn geld op de staatsbank staat in plaats van zo'n louche buitenlandse bank.
Het zal wel harteloos overkomen, maarquote:Op woensdag 8 oktober 2008 12:40 schreef Hapertje het volgende:
[..]
Wij hebben er veel geld staan... over twee rekeningen. In het ergste geval krijgen we maar 4000 euro terug. Werk je 6 jaar keihard om iets op te bouwen en dan gebeurt er dit! Vind het te erg voor woorden dat dit mogelijk is!![]()
Onzin. Dat zou betekenen dat je bij de bank met de laagste rente het minst risico loopt.quote:Op woensdag 8 oktober 2008 13:16 schreef Captain_Fabulous het volgende:
[..]
Het zal wel harteloos overkomen, maar
a) als je in zee gaat met mensen die een veel hogere rente bieden dan de meeste banken loop je automatisch een hoger risico. Niemand geeft gratis geld weg, en zeker banken niet.
quote:Fréttir
From the Prime Minister of Iceland
Skrifað 7.10.2008 Kl.13:34
In a press conference today Iceland's Prime Minister, Mr. Geir H. Haarde, said that if needed the Icelandic Government will support the Depositors' and Investors' Guarantee Fund in raising the necessary funds, so that the Fund would be able to meet the minimum compensation limits in the event of a failure of an Icelandic bank.
The Icelandic banks have top up agreements in the following countries:
* United Kingdom
* The Netherlands
* Norway
* Finland
* Sweden
The Fund would like to stress that no Icelandic bank has been declared insolvent.
Any further information will be put to the Funds website, [url=http://www.tryggingarsjoður.is]www.tryggingarsjoður.is[/url] when needed.
Rente is geen kadootje van een bank. Rente is een risicovergoeding. Nu zou je van een bank die zich in Nederland zo mag noemen verwachten dat die betrouwbaar is. En dat je dus geen risico loopt. Als het een nederlandse bank is, ga ik daar ook in mee. Maar een buitenlandse internetbank? Sorry, maar als je daar niet al twee weken geleden al je geld hebt weggehaald en ergens heel saai en stevig hebt geplaatst, vind ik dat je ook wel wat EIGEN verantwoordelijkheid hebt.quote:Op woensdag 8 oktober 2008 13:32 schreef Redux het volgende:
[..]
Onzin. Dat zou betekenen dat je bij de bank met de laagste rente het minst risico loopt.
Verder vind ik dat je de schuld niet bij de spaarder kan leggen. Achteraf makkelijk.
Misschien motiveert Oranje dit zaterdag.quote:Op woensdag 8 oktober 2008 12:27 schreef __Saviour__ het volgende:
ijsland binnenvallen is een eitje. Ze hebben alleen een kustwacht.
Die laten Oranje zo mogelijk nog harder lopenquote:Op woensdag 8 oktober 2008 13:47 schreef rja het volgende:
[..]
Misschien motiveert Oranje dit zaterdag.
Gewoon met 10 - 0 afdrogen, dat zullen de Ijslanders niet leuk vinden.
Maar de Nederlandse banken boden veel te weinig (zeker gezien de omhooggierende hypotheekrente)... Meer dan 5 % was echt niet exorbitant, dat kunnen de Nl banken nu immers ook makkelijk missen.quote:Op woensdag 8 oktober 2008 13:46 schreef Captain_Fabulous het volgende:
[..]
Rente is geen kadootje van een bank. Rente is een risicovergoeding. Nu zou je van een bank die zich in Nederland zo mag noemen verwachten dat die betrouwbaar is. En dat je dus geen risico loopt. Als het een nederlandse bank is, ga ik daar ook in mee. Maar een buitenlandse internetbank? Sorry, maar als je daar niet al twee weken geleden al je geld hebt weggehaald en ergens heel saai en stevig hebt geplaatst, vind ik dat je ook wel wat EIGEN verantwoordelijkheid hebt.
Mensen die hun spaargeld bij wegzetten tegen 2% meer (Dat bood die Ijslandse bank toch?) dan de gevestigde banken zijn meer aan het speculeren dan aan het sparen in deze tijden. Zodra Fortis dreigde om te vallen, kon niemand meer zeggen dat ze niet wisten dat er een probleempj was bij de banken...en wie de economische pagina van nu.nl 1 minuut per dag las, wist al maanden dat er iets niet goed ging.
De staat IJsland heeft zo z'n verplichtingen, je gaat er van uit dat die staat zich aan zijn verplichtingen houdt.quote:Op woensdag 8 oktober 2008 13:46 schreef Captain_Fabulous het volgende:
[..]
Rente is geen kadootje van een bank. Rente is een risicovergoeding. Nu zou je van een bank die zich in Nederland zo mag noemen verwachten dat die betrouwbaar is. En dat je dus geen risico loopt. Als het een nederlandse bank is, ga ik daar ook in mee. Maar een buitenlandse internetbank? Sorry, maar als je daar niet al twee weken geleden al je geld hebt weggehaald en ergens heel saai en stevig hebt geplaatst, vind ik dat je ook wel wat EIGEN verantwoordelijkheid hebt.
Mensen die hun spaargeld bij wegzetten tegen 2% meer (Dat bood die Ijslandse bank toch?) dan de gevestigde banken zijn meer aan het speculeren dan aan het sparen in deze tijden. Zodra Fortis dreigde om te vallen, kon niemand meer zeggen dat ze niet wisten dat er een probleempj was bij de banken...en wie de economische pagina van nu.nl 1 minuut per dag las, wist al maanden dat er iets niet goed ging.
idd zeker in verhouding met het buitenlandquote:Op woensdag 8 oktober 2008 13:53 schreef Diederik_Duck het volgende:
[..]
Maar de Nederlandse banken boden veel te weinig (zeker gezien de omhooggierende hypotheekrente)... Meer dan 5 % was echt niet exorbitant, dat kunnen de Nl banken nu immers ook makkelijk missen.
De banken wie de hoogste rente bieden in Nederland.quote:Op woensdag 8 oktober 2008 13:46 schreef Captain_Fabulous het volgende:
[..]
Rente is geen kadootje van een bank. Rente is een risicovergoeding. Nu zou je van een bank die zich in Nederland zo mag noemen verwachten dat die betrouwbaar is. En dat je dus geen risico loopt. Als het een nederlandse bank is, ga ik daar ook in mee. Maar een buitenlandse internetbank? Sorry, maar als je daar niet al twee weken geleden al je geld hebt weggehaald en ergens heel saai en stevig hebt geplaatst, vind ik dat je ook wel wat EIGEN verantwoordelijkheid hebt.
Mensen die hun spaargeld bij wegzetten tegen 2% meer (Dat bood die Ijslandse bank toch?) dan de gevestigde banken zijn meer aan het speculeren dan aan het sparen in deze tijden. Zodra Fortis dreigde om te vallen, kon niemand meer zeggen dat ze niet wisten dat er een probleempj was bij de banken...en wie de economische pagina van nu.nl 1 minuut per dag las, wist al maanden dat er iets niet goed ging.
Hij is bang, dat hij z´n eerste 20.000 niet krijgt van de Ijslandse overheid.quote:Op woensdag 8 oktober 2008 13:54 schreef Captain_Fabulous het volgende:
Die 4000 van hapertje ben ik nog steeds benieuwd naar...
alleen wonen we daar niet, en is het geen lid van de EG. In mijn opinie hadden de spaarders dus wel wat allerter mogen zijn.quote:Op woensdag 8 oktober 2008 13:55 schreef Redux het volgende:
[..]
De staat IJsland heeft zo z'n verplichtingen, je gaat er van uit dat die staat zich aan zijn verplichtingen houdt.
Je kunt van te voren niet weten dat een staat zich niet aan z'n afspraken gaat houden. Je kunt het de spaarders dus niet verwijten.quote:Op woensdag 8 oktober 2008 14:14 schreef Captain_Fabulous het volgende:
alleen wonen we daar niet, en is het geen lid van de EG. In mijn opinie hadden de spaarders dus wel wat allerter mogen zijn.
of hij is een 0 vergeten en moest t 40.000 zijnquote:Op woensdag 8 oktober 2008 14:00 schreef rja het volgende:
[..]
Hij is bang, dat hij z´n eerste 20.000 niet krijgt van de Ijslandse overheid.
Alleen het gene, waar boven de 20.000 zit, 4000 euro dus.
Dit is natuurlijk maar gedeeltelijk waar.quote:Op woensdag 8 oktober 2008 13:46 schreef Captain_Fabulous het volgende:
[..]
Rente is geen kadootje van een bank. Rente is een risicovergoeding.
Ik ben dus wel zo wantrouwend omdat te doen in dit soort tijden. En wie na alle rumour op de markt deze week nog bij Icesave zat is in mijn ogen geen spaarder maar een speculeerder.quote:Op woensdag 8 oktober 2008 14:16 schreef Redux het volgende:
[..]
Je kunt van te voren niet weten dat een staat zich niet aan z'n afspraken gaat houden. Je kunt het de spaarders dus niet verwijten.
En dat vind ik dus onzin, zie ook de reactie boven je over fortis/abnamroquote:Op woensdag 8 oktober 2008 14:23 schreef Captain_Fabulous het volgende:
En wie na alle rumour op de markt deze week nog bij Icesave zat is in mijn ogen geen spaarder maar een speculeerder.
hoezo dat jij hebt ook al je geld van de rekening gehaaldquote:Op woensdag 8 oktober 2008 14:23 schreef Captain_Fabulous het volgende:
[..]
Ik ben dus wel zo wantrouwend omdat te doen in dit soort tijden. En wie na alle rumour op de markt deze week nog bij Icesave zat is in mijn ogen geen spaarder maar een speculeerder.
Maar nu herhalen we onze eerdere argumenten....
Als ze hun verplichtingen niet na kunnen komen, is het faillissement dan ook al aangevraagd door een of meer crediteuren?quote:Helaas moeten wij meedelen dat Icesave zijn verplichtingen als spaarbank niet langer na kan komen, doordat onze moeder Landsbanki ten gevolge van de kredietcrisis in grote financiële problemen is gekomen. Dit betekent dat transacties die vanaf maandagmiddag zijn gedaan, noodgedwongen niet meer zijn doorgevoerd.
Die Turkenzooi, dat zie ik ook totaal niet zitten. Komop zeg, Turkije, da's een tweede wereldland met een instabiel politiek evenwicht. Daar ga je toch je geld niet naartoe brengen?quote:Op woensdag 8 oktober 2008 13:57 schreef rja het volgende:
[..]
De banken wie de hoogste rente bieden in Nederland.
Zie bijna ik allemaal niet zitten, zijn kleine banken of Turkse banken.
Ze vallen wel onder garantie regel, maar als die banken omvallen moet je toch een paar maanden wachten op je spaargeld - want die kleine banken zal de DNB niet redden , zul je net zien, dat je spaargeld in die tijd net nodig hebt.
Alleen moneyou zie ik wel zitten, omdat dat het dochter is van ABN AMRO.
Deze week? de week is amper bezig en gezien het feit dat er sinds maandag niet meer overgeschreven kan worden maakt het nogal al lastig om je geld van de bank te halen.quote:Op woensdag 8 oktober 2008 14:26 schreef icecreamfarmer_NL het volgende:
[..]
hoezo dat jij hebt ook al je geld van de rekening gehaald
RtlZ meldt dat ze echt failliet zijn nuquote:Op woensdag 8 oktober 2008 15:50 schreef Dennis101 het volgende:
[..]
Deze week? de week is amper bezig en gezien het feit dat er sinds maandag niet meer overgeschreven kan worden maakt het nogal al lastig om je geld van de bank te halen.
Maar er is in principe nog niets aan de hand. Goed tegen Engeland is blijkbaar gezegd dat Ijsland de spaarders niet uitbetaald. Maar Nederland weet schijnbaar nog niets. Dit is natuurlijk sowieso ongelooflijk vreemd. Engeland lost het enigszins voor zijn spaarders in een dag op terwijl Nederland zich nog aan het afvragen is wat er eigenlijk aan de hand is.
Zolang er nog geen zekerheid over is of dat ze failliet zijn of dat Ijsland weigert uit te betalen mogen we er toch wel vanuit gaan dat we nog wat van ons geld terug zien
Dus iedereen kan gaan betalen omdat sommige mensen zonodig een hogere rente moeten hebben en hun geld op een buitenlandse bank zetten?quote:Op woensdag 8 oktober 2008 16:13 schreef yozd het volgende:
"In de loop van de middag komt het Nederlandse ministerie van Financiën met een speciale mededeling over Icesave. Waarschijnlijk zal de Nederlandse staat zich garant stellen voor al het ingelegde Icesave-spaargeld. Deze stap hebben de Britse autoriteiten inmiddels al genomen."
http://www.fembusiness.nl(...)arders-in-de-kou.htm
Dat begrijp je goed... en het is in mijn beleving ook helemaal een fout signaal als DNB dit inderdaad gaat doen.quote:Op woensdag 8 oktober 2008 16:18 schreef MevrouwHopjes83 het volgende:
[..]
Dus iedereen kan gaan betalen omdat sommige mensen zonodig een hogere rente moeten hebben en hun geld op een buitenlandse bank zetten?
Begrijp ik dit nou goed of zit ik helemaal verkeerd?
Ja dat vind ik dus ook, ik vind het je eigen verantwoordelijkheid.quote:Op woensdag 8 oktober 2008 16:29 schreef Wexy het volgende:
[..]
Dat begrijp je goed... en het is in mijn beleving ook helemaal een fout signaal als DNB dit inderdaad gaat doen.
Dat komt door al die schimmige constructies waaruit dit soort banken zijn opgebouwd. Met moedermaatschappijen en dochteronderneminkjes in diverse landen, en vallend onder verschillende wetten. Wat voor Engeland geldt hoeft dus helemaal niet voor Nederland te gelden.quote:Op woensdag 8 oktober 2008 15:50 schreef Dennis101 het volgende:
[..]
Deze week? de week is amper bezig en gezien het feit dat er sinds maandag niet meer overgeschreven kan worden maakt het nogal al lastig om je geld van de bank te halen.
Maar er is in principe nog niets aan de hand. Goed tegen Engeland is blijkbaar gezegd dat Ijsland de spaarders niet uitbetaald. Maar Nederland weet schijnbaar nog niets. Dit is natuurlijk sowieso ongelooflijk vreemd. Engeland lost het enigszins voor zijn spaarders in een dag op terwijl Nederland zich nog aan het afvragen is wat er eigenlijk aan de hand is.
Zolang er nog geen zekerheid over is of dat ze failliet zijn of dat Ijsland weigert uit te betalen mogen we er toch wel vanuit gaan dat we nog wat van ons geld terug zien
Dat is het punt ook niet, vreemd is wel dat Engeland het in een dag kan regelen en Nederland dus absoluut niet.quote:Op woensdag 8 oktober 2008 16:34 schreef PurnodePurno het volgende:
[..]
Dat komt door al die schimmige constructies waaruit dit soort banken zijn opgebouwd. Met moedermaatschappijen en dochteronderneminkjes in diverse landen, en vallend onder verschillende wetten. Wat voor Engeland geldt hoeft dus helemaal niet voor Nederland te gelden.
quote:Op woensdag 8 oktober 2008 16:18 schreef MevrouwHopjes83 het volgende:
Dus iedereen kan gaan betalen omdat sommige mensen zonodig een hogere rente moeten hebben en hun geld op een buitenlandse bank zetten?
Begrijp ik dit nou goed of zit ik helemaal verkeerd?
quote:Op woensdag 8 oktober 2008 16:29 schreef Wexy het volgende:
Dat begrijp je goed... en het is in mijn beleving ook helemaal een fout signaal als DNB dit inderdaad gaat doen.
Vind je dat ook als de staat niet ingegrepen had bij Fortis (dmv een overname en nu een wijziging van de depositogarantiestelsel) en mensen met een Fortis (en ABN!) rekening in de kou had laten staan?quote:Op woensdag 8 oktober 2008 16:32 schreef MevrouwHopjes83 het volgende:
Ja dat vind ik dus ook, ik vind het je eigen verantwoordelijkheid.
Dat Engeland in 1 dag al zijn banken voor het feit stelt dat ze mogen dokken voor een Ijslandse stuntellige bedoeling en voor spaarders die wisten dat ze eerst bij Ijsland moesten aankloppen voor hun geld..... dat vind ik schandelijk. En ik zou als hoofd van een Engelse bank daar ook heel hard tegen in protest gaanquote:Op woensdag 8 oktober 2008 16:36 schreef Dennis101 het volgende:
[..]
Dat is het punt ook niet, vreemd is wel dat Engeland het in een dag kan regelen en Nederland dus absoluut niet.
Dan hadden klanten gewoon maximaal 38.000 euro uitgekeerd gekregen per persoon.quote:Op woensdag 8 oktober 2008 16:41 schreef yozd het volgende:
[..]
[..]
[..]
Vind je dat ook als de staat niet ingegrepen had bij Fortis (dmv een overname en nu een wijziging van de depositogarantiestelsel) en mensen met een Fortis (en ABN!) rekening in de kou had laten staan?
Eensch. Erg vreemd dat Engeland dit meteen op deze manier "oplost", zonder eerst eens even fatsoenlijk verhaal te gaan halen in IJsland, desnoods via de rechter. Lijkt op een paniekreactie van Engelse kant.quote:Op woensdag 8 oktober 2008 16:41 schreef Wexy het volgende:
[..]
Dat Engeland in 1 dag al zijn banken voor het feit stelt dat ze mogen dokken voor een Ijslandse stuntellige bedoeling en voor spaarders die wisten dat ze eerst bij Ijsland moesten aankloppen voor hun geld..... dat vind ik schandelijk. En ik zou als hoofd van een Engelse bank daar ook heel hard tegen in protest gaan
Wel en niet, ik vind het kut dat de bevolking moet opdraaien voor de fouten van topmannen, aan de andere kant hebben klanten van ABN en Fortis recht op hun geld.quote:Op woensdag 8 oktober 2008 16:41 schreef yozd het volgende:
[..]
[..]
[..]
Vind je dat ook als de staat niet ingegrepen had bij Fortis (dmv een overname en nu een wijziging van de depositogarantiestelsel) en mensen met een Fortis (en ABN!) rekening in de kou had laten staan?
Mjah het zal mij verder worst wezen, ik ben geen klant bij Icesave, maar ik vind dat er nogal veel leedvermaak in deze topics doorklinkt. Achteraf is alles makkelijk te voorspellen.quote:Op woensdag 8 oktober 2008 16:43 schreef Wexy het volgende:
Dan hadden klanten gewoon maximaal 38.000 euro uitgekeerd gekregen per persoon.
Dus niet piepen. Dit staat in de algemene voorwaarden van de bank.
Net als dat er bij IceSave staat dat Ijsland 20887 behoort te betalen.
Uiteraard hebben er erg veel mensen leedvermaak in dit soort topics. Namelijk de mensen die tot nu toe elke keer 2.7% van de rabo kregen of zelfs maar 0.5% van de postbank.quote:Op woensdag 8 oktober 2008 16:47 schreef yozd het volgende:
[..]
Mjah het zal mij verder worst wezen, ik ben geen klant bij Icesave, maar ik vind dat er nogal veel leedvermaak in deze topics doorklinkt. Achteraf is alles makkelijk te voorspellen.
Ik val zelf in die Rabobank categorie. Heb wel overwogen om over te stappen naar Icesave, maar omdat ik nogal lui van aard ben, heb ik het maar gewoon zo gelaten. Het rentepercentage van Icesave vind ik niet extreem hoog en kan m.i. best het gevolg zijn van een bedrijfsvoering met lagere kosten die dan worden doorberekend aan de klant, zoals ik al eerder postte. Het leek me niet enorm risicovol om hier in te stappen en ik denk niet dat mensen die er wel zitten gelukszoekers, of mensen die teveel risico's nemen o.i.d. zijn.quote:Op woensdag 8 oktober 2008 16:53 schreef Wexy het volgende:
Uiteraard hebben er erg veel mensen leedvermaak in dit soort topics. Namelijk de mensen die tot nu toe elke keer 2.7% van de rabo kregen of zelfs maar 0.5% van de postbank.
Met dat laatste ben ik het eens... Met het eerste niet.quote:Op woensdag 8 oktober 2008 17:01 schreef yozd het volgende:
[..]
Ik val zelf in die Rabobank categorie. Heb wel overwogen om over te stappen naar Icesave, maar omdat ik nogal lui van aard ben, heb ik het maar gewoon zo gelaten. Het rentepercentage van Icesave vind ik niet extreem hoog en kan m.i. best het gevolg zijn van een bedrijfsvoering met lagere kosten die dan worden doorberekend aan de klant, zoals ik al eerder postte. Het leek me niet enorm risicovol om hier in te stappen en ik denk niet dat mensen die er wel zitten gelukszoekers, of mensen die teveel risico's nemen o.i.d. zijn.
Ach, eigenlijk is de hele discussie over wat er gaat gebeuren zinloos. We moeten gewoon afwachten. Ik vind het allemaal wel interessant. Het zijn toch wel historische gebeurtenissen (vooral zo'n digitale bankrun lijkt me niet vaak voorgekomen, zo niet, een uniek gebeurtenis) waar we hier getuigen van mogen zijn.
2,8% houd je dan over, meen ik. En ja, het is kut. Maar ach, het is echt vrij opneembaar en je bent je geld tenminste niet voor drie maanden kwijt.quote:Op woensdag 8 oktober 2008 17:10 schreef Wexy het volgende:
Of dan de rabobank.. BonusSparen.
Kolere als jij net 2 dagen voor het einde van het kwartaal dringend geld nodig hebt ben je je hele bonusrente kwijt voor dat kwartaal!
Houd je nog maar 1.2% (oid) over ofzo........
ik zie trouwens dat het momenteel helemaal veranderd is.. zal wel door de schrik zijn gekomen dat alle klanten weg gingen.. 3% is basis en 0.6% is bonus.quote:Op woensdag 8 oktober 2008 17:13 schreef PurnodePurno het volgende:
[..]
2,8% houd je dan over, meen ik. En ja, het is kut. Maar ach, het is echt vrij opneembaar en je bent je geld tenminste niet voor drie maanden kwijt.
De Rabobank heeft er sinds de ondergang van Fortis/ABN Amro juist ENORM veel klanten bijgekregen.quote:Op woensdag 8 oktober 2008 17:18 schreef Wexy het volgende:
[..]
ik zie trouwens dat het momenteel helemaal veranderd is.. zal wel door de schrik zijn gekomen dat alle klanten weg gingen.. 3% is basis en 0.6% is bonus.
Ik zit zelf niet bij Rabo, maar bij de bank die sinds afgelopen weekend niet meer failliet kan.quote:En wat je nu zegt spreek je jezelf wel tegen trouwens.. als Rabo valt ben je het ook 3 maand kwijt hoor... (onthoud je je eigen discussie met DJ even? )
klopt zat ook bij rabo maar die hadden een rente percentage wat onder dat van de ecb en de inflatie lag, dat was gewoon belachelijk.quote:Op woensdag 8 oktober 2008 17:18 schreef Wexy het volgende:
[..]
ik zie trouwens dat het momenteel helemaal veranderd is.. zal wel door de schrik zijn gekomen dat alle klanten weg gingen.. 3% is basis en 0.6% is bonus.
Eerder was het volgens mij meer andersom.
En wat je nu zegt spreek je jezelf wel tegen trouwens.. als Rabo valt ben je het ook 3 maand kwijt hoor... (onthoud je je eigen discussie met DJ even? )
Ik heb totaal geen medelijden met de onfortuinlijke spaarders bij Icesave.quote:Op woensdag 8 oktober 2008 17:12 schreef Omkron het volgende:
Icesave had inderdaad potentie, sparen was weer hip opeens.
http://www.telegraaf.nl/b(...)elbank___.html?p=7,1quote:Op woensdag 8 oktober 2008 23:28 schreef Ofyles2 het volgende:
[..]
Ik heb totaal geen medelijden met de onfortuinlijke spaarders bij Icesave.
Hoe kun je nou in hemelsnaam geld bewaren bij een bank, gevestigd in een land dat geteisterd wordt door torenhoge inflaties en waar de plaatselijke munteenheid het slechtste presteert van Europa?
Maar dat is dus ook zo bij banken die overeind wordt gehouden. Je krijgt nu het gevoel van, rommel maar wat aan, als je winst hebt, prop je het in je achterzak, mocht het fout gaan Wouter Bos bellen.quote:Op woensdag 8 oktober 2008 21:59 schreef TubewayDigital het volgende:
Volgens mij is hier een partij keihard de klos en dat is de belastingbetaler.
Het is wel een modern land maar met iets meer inwoners als de stad Utrecht kan je niet verwachten dat ze even miljarden tevoorschijn toveren als het zaakje omvalt. Er zijn meer Icesave spaarders dan IJslanders.quote:Op woensdag 8 oktober 2008 19:01 schreef icecreamfarmer_NL het volgende:
Verder verwachte ik 3 maanden terug niet dat de STAAT ijsland in zo`n situatie zou belanden het is een modern europees land geen zuid amerikaanse bananen republiek
tja, schrijnend, maar anderzijds moet ik er wel een beetje om lachenquote:Op donderdag 9 oktober 2008 08:25 schreef maedel het volgende:
[..]
http://www.telegraaf.nl/b(...)elbank___.html?p=7,1
Ik denk dan, "hoe stom kun je eigenlijk zijn?".
Geld bewust op een Nederlandse bank (DSB) gehouden. Ook 4% rente.quote:Op woensdag 8 oktober 2008 16:53 schreef Wexy het volgende:
[..]
Uiteraard hebben er erg veel mensen leedvermaak in dit soort topics. Namelijk de mensen die tot nu toe elke keer 2.7% van de rabo kregen of zelfs maar 0.5% van de postbank.
Oké op zich heb ik niet iets van "eigen schuld dikke bult" en vind ik het allemaal erg sneu voor de betrokkenen. Maar als ik dit lees...quote:Ik heb zelfs een bedrag dat ik geleend heb van de Postbank, om onderhoud aan mijn woning te betalen, 'tijdelijk' gestald bij Icesave.
daarom vind ik iedereen die na vorige week nog zijn geld daar had staan meer speculanten dan spaarders.quote:Op donderdag 9 oktober 2008 10:27 schreef PurnodePurno het volgende:
[..]
Oké op zich heb ik niet iets van "eigen schuld dikke bult" en vind ik het allemaal erg sneu voor de betrokkenen. Maar als ik dit lees...![]()
![]()
Wat een kul zeg, toen Icesave in NL kwam was het helemaal nog niet zo slecht gesteld met ijsland. Ik was ook bezig om een rekening te openen bij die toko, gelukkig waren ze zelf niet zo vlot anders had mijn geld er ook gestaan. Ijsland is nou ook niet echt een derde wereld land waarvan je verwacht dat het ineens als compleet land morgen failliet gaat.quote:Op woensdag 8 oktober 2008 23:28 schreef Ofyles2 het volgende:
[..]
Ik heb totaal geen medelijden met de onfortuinlijke spaarders bij Icesave.
Hoe kun je nou in hemelsnaam geld bewaren bij een bank, gevestigd in een land dat geteisterd wordt door torenhoge inflaties en waar de plaatselijke munteenheid het slechtste presteert van Europa?
Jaloers dat er mensen zijn die wel spaargeld hebben? De Nederlandse Bank had deze bank nooit mogen toelaten in het Nederlandse bankenstelsel. Dit hadden ze kunnen weten! Een bank die binnen 5 maanden omvalt... DNB... neem je verantwoordelijkheid!quote:Op woensdag 8 oktober 2008 23:28 schreef Ofyles2 het volgende:
[..]
Ik heb totaal geen medelijden met de onfortuinlijke spaarders bij Icesave.
Hoe kun je nou in hemelsnaam geld bewaren bij een bank, gevestigd in een land dat geteisterd wordt door torenhoge inflaties en waar de plaatselijke munteenheid het slechtste presteert van Europa?
Nee, de curator van de bank zal het geld komen opeisen na een tijdje.quote:Op woensdag 8 oktober 2008 10:44 schreef paddy het volgende:
Kun je daar ook rood staan? Zo ja, ben je dan van je schuld af?
Ik ben niet jaloers op spaarders, ik vond het gigantisch dom dat ze het spaargeld bewaarden in IJsland.quote:Op donderdag 9 oktober 2008 12:45 schreef Hapertje het volgende:
[..]
Jaloers dat er mensen zijn die wel spaargeld hebben? De Nederlandse Bank had deze bank nooit mogen toelaten in het Nederlandse bankenstelsel. Dit hadden ze kunnen weten! Een bank die binnen 5 maanden omvalt... DNB... neem je verantwoordelijkheid!
quote:Op vrijdag 10 oktober 2008 07:13 schreef Captain_Fabulous het volgende:
Onverdiende mazzel. Maar gezien je financiele beoordelingsvermogen raak je het vanzelf wel op een andere manier kwijt gelukkig.
Telegraafquote:GWK stopt met inwisselen IJslandse kronen
Wisselkantoor GWK Travelex is per direct opgehouden met het innemen van IJslandse kronen.
Eerder was dat kort ook het geval bij ABN Amro kantoren. Bij lokale vestigingen van het bedrijf krijgen klanten te horen dat ze de IJslandse valuta nog wel kunnen aanschaffen, maar dat terugwisselen voorlopig niet meer mogelijk is.
"We willen ze niet meer inkopen, want we raken ze ook niet meer kwijt bij andere banken", legt een woordvoerder van GWK Travelex uit.
De IJslandse munt is de laatste dagen zeer volatiel tegenover de euro door de grote problemen in de IJslandse economie. De centrale bank van IJsland heeft gisteren de koers van de kroon losgelaten en onderneemt ook geen pogingen meer om de munt te ondersteunen.
Waarom zijn het sluwe geldwolven? Ik neem aan dat je weet wat sluw betekent?quote:Op woensdag 8 oktober 2008 08:57 schreef schoelje het volgende:
Al voor de kredietkrisis wist men dat banken soms failliet kunnen gaan en daarom heeft men geld bij diverse banken geparkeerd, dat zijn dus geen 'spaardertjes' maar sluwe geldwolven.
Wanneer mensen meer rendement willen hebben betekent dit vaak meer risico. Of dit bij sparen ook per definitie het geval is, valt te betwisten.quote:Icesave bood zelfs nog een hogere rente wat vaak ook een hoger risico betekend. Voordat Bos onnadenkend belastinggeld naar die arme spaardertjes toe gaat schuiven moet hij eerst even gaan nadenken of dat wel zo sociaal is aub.
Probleem 1, mensen denken kennelijk dat alle banken hetzelfde zijn, en er dus geen risiko's bestaanquote:Op vrijdag 10 oktober 2008 08:32 schreef KreKkeR het volgende:
Het enige risico dat de spaarder loopt is namelijk dat de bank failliet gaat. En volgens jouw logica is er dus een direct verband tussen de rente die banken hun spaarders aanbieden en de kans dat ze failliet gaan.
Ik ben altijd goed in het verkeerde commentaar op het juiste momentquote:Op vrijdag 10 oktober 2008 07:48 schreef maedel het volgende:
[..]
[ afbeelding ]
Dat mag je niet zeggen
Wat voor risico's bestaan er dan nog meer naast het failliet / ten onder gaan van de bank?quote:Op vrijdag 10 oktober 2008 09:11 schreef Captain_Fabulous het volgende:
[..]
Probleem 1, mensen denken kennelijk dat alle banken hetzelfde zijn, en er dus geen risiko's bestaan
Gelukkig maar dat jij een van de weinigen bent die doorheeft dat banken geen Sinterklaas zijnquote:Probleem 2, kennelijk snappen te weinig mensen dat banken hoge rentes geven als ze geld nodig hebben, en dit niet via de normale bank-tot--bank kanalen waar ze tegen lagere rentes geld zouden kunnen lenen kunnen verkrijgen. banken zijn geen Sinterklaas, maar kennelijk is reclame zo sterk dat men dit is vergeten
Ik geloof dat Swetsenegger in het topic over 'moeten we medelijden hebben met ICESAVE spaarders' hier ook wel vrj zinnige dingen over heeft gezegdquote:Op vrijdag 10 oktober 2008 10:00 schreef KreKkeR het volgende:
[..]
Wat voor risico's bestaan er dan nog meer naast het failliet / ten onder gaan van de bank?
[..]
Gelukkig maar dat jij een van de weinigen bent die doorheeft dat banken geen Sinterklaas zijn.
Ja. Maar als jij met droge ogen durft te zeggen dat de laatste twee weken (en voor wie het financiele nieuws volgt, maanden) de financiele werled in een gezonde situatie zit...quote:Een hogere rente KAN onderdeel zijn van een normale gezonde concurrentiestrategie.
Schaamteloos gejat van Vaarsuvius uit dit topic Klanten van Icesave.. medelijden mee hebben?quote:Net zoals lage prijzen onderdeel kunnen zijn van een normale gezonde concurrentiestrategie van verkopers. Lage prijzen bij een verkopende partij hoeven niet per definitie een aanwijzing te zijn dat het bedrijf in kwestie wanhopig / bijna failliet is en/of failliet zal gaan doordat ze de marge op hun product verlagen.
quote:Ze moesten er niet 'van uitgaan' Maar ze hadden er wel over moeten nadenken dát het niet onmogelijk was.
Dit zijn quotes van Juni 2008:
“unlikely event of Landsbanki failing”
Het is maar de vraag of dat zo unlikely is....dit stond 24 juni op Bloomberg:
The currency fell 30 percent against the euro since the start of the year as banks struggled to finance debt amid a squeeze on credit.
[...]
The cost of insuring the bonds of Kaupthing Bank hf, Landsbanki Islands hf and Glitnir Banki hf using credit-default swaps soared to records in March on concern Iceland's three largest banks may be unable to fund themselves.
Well, up to a point. In the unlikely event of Landsbanki failing, Icesave depositors would have to claim the first ¤20,887 (£16,500) of their losses not from the UK’s Financial Services Compensation Scheme (FSCS) but from a deposit protection fund run out of Reykjavik.
After several days of prodding and digging, I have, finally, ascertained the vital statistics of this fund, the Depositors’ and Investors’ Guarantee Fund. It describes itself, not very accurately, as “prefunded” but actually has £88 million in the kitty. That’s to cover deposits totalling £13.6 billion, 154 times as much.
Ik het hele medelijden topic niet gevolgd, anders had ik ook de zinnige dingen gezegd door Swetsenegger wel gezien, zou dus mooi zijn wanneer jij ze even voor me had geciteerdquote:Op vrijdag 10 oktober 2008 10:17 schreef Captain_Fabulous het volgende:
[..]
Ik geloof dat Swetsenegger in het topic over 'moeten we medelijden hebben met ICESAVE spaarders' hier ook wel vrj zinnige dingen over heeft gezegd![]()
[..]
Ja. Maar als jij met droge ogen durft te zeggen dat de laatste twee weken (en voor wie het financiele nieuws volgt, maanden) de financiele werled in een gezonde situatie zit...![]()
![]()
[..]
Schaamteloos gejat van Vaarsuvius uit dit topic Klanten van Icesave.. medelijden mee hebben?
[..]
De zinnige dingen van hem en andere stonden over 7 bladzijden was ik te lui voorquote:Op vrijdag 10 oktober 2008 11:00 schreef KreKkeR het volgende:
[..]
Ik het hele medelijden topic niet gevolgd, anders had ik ook de zinnige dingen gezegd door Swetsenegger wel gezien, zou dus mooi zijn wanneer jij ze even voor me had geciteerd
Zal dat topic zo even bekijken.
En je hoort mij niet zeggen dat de financiele wereld in een gezonde situatie zit. Ik reageer alleen op opmerkingen waarin wordt gesteld dat een hoge verstrekte rente per definitie duidt op een ongezonde financiele positie van de bank.
Dat deed ik dus al in mei.quote:Op vrijdag 10 oktober 2008 12:00 schreef Seneca het volgende:
Zodra deze crisis voorbij is ga ik trouwens al mijn geld stallen bij een bank met een zo hoog mogelijke rente. Mijn risico is 0,0, want als de bank over de kop gaat mogen anderen er voor opdraaien
daarom is het dus zo fout dat de nederlandse staat gaat dokken. Iedereen moet juist eens wat verantwoordelijker worden.quote:Op vrijdag 10 oktober 2008 12:00 schreef Seneca het volgende:
Zodra deze crisis voorbij is ga ik trouwens al mijn geld stallen bij een bank met een zo hoog mogelijke rente. Mijn risico is 0,0, want als de bank over de kop gaat mogen anderen er voor opdraaien
Heel fout ja, gelukkig zeiden meneer Bos en meneer van de DNB (kan zijn naam maar niet onthouden) dat deze ingreep nodig is om het vertrouwen in het garantiesysteem te waarborgen. Iedere spaarder kon tenslotte zien aankomen dat deze bank om ging vallen en IJsland momenteel niet wil betalen...quote:Op vrijdag 10 oktober 2008 12:24 schreef Captain_Fabulous het volgende:
[..]
daarom is het dus zo fout dat de nederlandse staat gaat dokken. Iedereen moet juist eens wat verantwoordelijker worden.
Toch jammer dat DNB dat zelf niet inzag.quote:Op vrijdag 10 oktober 2008 12:27 schreef Dennis101 het volgende:
[..]
Heel fout ja, gelukkig zeiden meneer Bos en meneer van de DNB (kan zijn naam maar niet onthouden) dat deze ingreep nodig is om het vertrouwen in het garantiesysteem te waarborgen. Iedere spaarder kon tenslotte zien aankomen dat deze bank om ging vallen en IJsland momenteel niet wil betalen.
quote:Op vrijdag 10 oktober 2008 07:13 schreef Captain_Fabulous het volgende:
Onverdiende mazzel. Maar gezien je financiele beoordelingsvermogen raak je het vanzelf wel op een andere manier kwijt gelukkig.
Ach, wij krijgen ons geld terug en Fabulous legt voortaan zijn geld alleen in bij de banken met de laagste rente, koopt stroom en gas bij de duurste leveranciers, koopt al zijn boodschappen bij de Plus en schaft zijn elektronica aan bij B&O. Dat alles dankzij zijn financiële beoordelingsvermogen.quote:Op vrijdag 10 oktober 2008 12:45 schreef Hapertje het volgende:
[..]
Zielig mannetje en zuur persoon ben jij zeg! Ik werk keihard voor mijn geld en ben van 25.000 schuld gegroeid naar een leuke spaarrekening. Probeer jij dat ook maar eens voor elkaar te boksen. Kortzichtige eikel!
En jij hebt alle wijsheid in pacht. Geloof vooral in jezelf! Maar oordeel niet over anderen, als je niks over ze weet!quote:Op vrijdag 10 oktober 2008 12:52 schreef Captain_Fabulous het volgende:
Dat hij zou omvallen was niet zeker, maar dat Ijsland ALS het zou gebeuren de zaak niet zou kunnen financieren had iedereen met twee hersencellen kunnen bedenken.
Ik hoef alleen over je te weten dat je niet zodra de klappen echt begonnen te vallen je geld binnen een bank hebt gebracht die gedekt werd door de Nederlandse staat of een ander land dat re resources had om steun te geven. Dat gevoegd bij de berichten dat vooral de laatste twee maanden ICESAVE enorm groeide, en het feit dat ik gisteren al vrij zeker wist dat de staat wel weer de portomonee zou trekken (zoals je al zei ben ik vrij alwetend) omdat paniek nog meer zou kosten dan maar te dokken...Dan ga ik inderdaad oordelen over anderen. ik ben namelijk nogal kwaad als het nog niet is opgevallen. Ik ga namelijk meebetalen aan jouw financiele debiliteit via de belastingen. Vind ik helemaal niets.quote:Op vrijdag 10 oktober 2008 13:00 schreef Hapertje het volgende:
[..]
En jij hebt alle wijsheid in pacht. Geloof vooral in jezelf! Maar oordeel niet over anderen, als je niks over ze weet!
Dat is ook weer zoiets, er zijn tig ongelooflijk idiote plannen van de overheid die de belasting betaler tientallen miljarden kosten en deze reddingsoperatie is zonde van jou belasting geld. Fijne gozer ben jij, ik hoop niet dat jij ooit aanspraak hoeft te maken op de overheid op wat voor manier dan ook.quote:Op vrijdag 10 oktober 2008 13:09 schreef Captain_Fabulous het volgende:
[..]
Ik hoef alleen over je te weten dat je niet zodra de klappen echt begonnen te vallen je geld binnen een bank hebt gebracht die gedekt werd door de Nederlandse staat of een ander land dat re resources had om steun te geven. Dat gevoegd bij de berichten dat vooral de laatste twee maanden ICESAVE enorm groeide, en het feit dat ik gisteren al vrij zeker wist dat de staat wel weer de portomonee zou trekken (zoals je al zei ben ik vrij alwetend) omdat paniek nog meer zou kosten dan maar te dokken...Dan ga ik inderdaad oordelen over anderen. ik ben namelijk nogal kwaad als het nog niet is opgevallen. Ik ga namelijk meebetalen aan jouw financiele debiliteit via de belastingen. Vind ik helemaal niets.
En hoe gaat Bos dat doen? De marine langs sturen en Reykjavik kapot schieten als ze niet dokken? De Ijslandse munt is pleepapier. Het land heeft geen enkele andere natuurlijke hulpbron dan kabeljauw. En we zijn bepaald niet de enige die nog geld van ze krijgen. Als de premier van ijsland zegt ík hoop op samenwerking met Engeland en Nederland om de problemen op te lossen betekent dat dus: 'Dok maar zelf, wij zijn failiet.'quote:Op vrijdag 10 oktober 2008 13:52 schreef Hapertje het volgende:
Kijk... en hier bewijs je volledig ONWETEND te zijn.Want jij betaalt voor het merendeel niet eens mee! Bos houdt IJsland aan zijn belofte de garanties na te komen!
Dus omdat er veel verspild wordt kan er nog wel wat bij? De redding van ABN-Amro / Fortis sta ik 100% achter, zakelijk gezien heeft Bos daar ook nog eens een hele mooie deal uitgesleept. ICESAVE spaarders hebben gegokt en verloren. Als iets te goed lijkt om waar te zijn, is het vaak ook niet waar. Ooit van gehoord?quote:Op vrijdag 10 oktober 2008 13:48 schreef Dennis101 het volgende:
[..]
Dat is ook weer zoiets, er zijn tig ongelooflijk idiote plannen van de overheid die de belasting betaler tientallen miljarden kosten en deze reddingsoperatie is zonde van jou belasting geld. Fijne gozer ben jij, ik hoop niet dat jij ooit aanspraak hoeft te maken op de overheid op wat voor manier dan ook.
En dat weet jij nu al?quote:Op vrijdag 10 oktober 2008 14:38 schreef Captain_Fabulous het volgende:
[..]
Dus omdat er veel verspild wordt kan er nog wel wat bij? De redding van ABN-Amro / Fortis sta ik 100% achter, zakelijk gezien heeft Bos daar ook nog eens een hele mooie deal uitgesleept.
Nee, gegokt en gewonnen, want ik krijg het geld terug.quote:ICESAVE spaarders hebben gegokt en verloren. Als iets te goed lijkt om waar te zijn, is het vaak ook niet waar. Ooit van gehoord?
Gegokt? Verspillen? Niemand heeft een gok genomen en de Nederlandse regering heeft nog geen cent betaald en voorlopig kan IJsland nog gewoon opdraaien voor de kosten (lenen bij het IMF of een ander land).quote:Op vrijdag 10 oktober 2008 14:38 schreef Captain_Fabulous het volgende:
[..]
Dus omdat er veel verspild wordt kan er nog wel wat bij? De redding van ABN-Amro / Fortis sta ik 100% achter, zakelijk gezien heeft Bos daar ook nog eens een hele mooie deal uitgesleept. ICESAVE spaarders hebben gegokt en verloren. Als iets te goed lijkt om waar te zijn, is het vaak ook niet waar. Ooit van gehoord?
Sinds wanneer is sparen bij een legaal op de Nederlandse spaarmarkt operende bank gokken?quote:Op vrijdag 10 oktober 2008 14:38 schreef Captain_Fabulous het volgende:
[..]
Dus omdat er veel verspild wordt kan er nog wel wat bij? De redding van ABN-Amro / Fortis sta ik 100% achter, zakelijk gezien heeft Bos daar ook nog eens een hele mooie deal uitgesleept. ICESAVE spaarders hebben gegokt en verloren. Als iets te goed lijkt om waar te zijn, is het vaak ook niet waar. Ooit van gehoord?
Leuk dat je dat durft te zeggen maar hier past maar 1 reaktie opquote:Op vrijdag 10 oktober 2008 14:52 schreef Pool het volgende:
[..]
En dat weet jij nu al?Ik durf wel te zeggen dat het risico van het nationaliseren van die banken een groter risico is, dan het risico was op het failliet van IJsland.
[..]
Emn ik durf te wedden dat zodra Bos dat geld aan je uitbetaalt, er een 'belangengroep van ICESAVE spaarders' opstaat die de gedervde rente ook van de Nederlandse schatkist wil terug hebben.quote:Nee, gegokt en gewonnen, want ik krijg het geld terug.Nou ja, gelijkgespeeld misschien, want ik loop nu een beetje rente mis.
Dream on.quote:Op vrijdag 10 oktober 2008 15:11 schreef Dennis101 het volgende:
[..]
voorlopig kan IJsland nog gewoon opdraaien voor de kosten (lenen bij het IMF of een ander land).
Nee ik lees er niet overheen, het is 1 van de dingen die me zo enorm kwaad maken. Omdat meer dan 100.000 mensen te stom waren om het economie katern te lezen, wordt de paniekfactor te groot om niets te doen. M'n maagzuur, wat doe je.quote:En zowel Bos als die man van de DNB hebben gezegd dat deze ingreep nodig was, dat zei ik net ook al maar daar lees je zeker overheen?
Zolang ze in Nederland staan, en helemzaal onder de nederlandse garantie vallen is er geen enkele reden het er vanaf te halen dus.quote:En nogmaals er zijn momenteel zeer veel banken die 5% rente of meer bieden, dat zijn toch ook niet allemaal risico's? Want als je zo redeneert gaat per direct iedereen zijn geld van zijn rekening halen.
Neem dan nog maar een paar maag tabletten, want als je hier al zo ziek van wordt dan snap ik niet dat je nog geen hartaanval hebt gehad van bijvoorbeeld de betuwelijn of iets in de die richting.quote:Op vrijdag 10 oktober 2008 15:31 schreef Captain_Fabulous het volgende:
[..]
Dream on.
[..]
Nee ik lees er niet overheen, het is 1 van de dingen die me zo enorm kwaad maken. Omdat meer dan 100.000 mensen te stom waren om het economie katern te lezen, wordt de paniekfactor te groot om niets te doen. M'n maagzuur, wat doe je.
[..]
Zolang ze in Nederland staan, en helemzaal onder de nederlandse garantie vallen is er geen enkele reden het er vanaf te halen dus.
Ik werk wel in de finaciele sector, maar ben de eerste om te zeggen dat ik geen expert ben. Maar ik let wel op wat er gebeurt. En de documentaire over wat er zou gebeuren als de dollar instort is minstens een jaar oud, als het niet meer is. ik vind dat de informatie behioorlijk toegankelijk was.quote:Op vrijdag 10 oktober 2008 15:36 schreef Dennis101 het volgende:
[..]
Neem dan nog maar een paar maag tabletten, want als je hier al zo ziek van wordt dan snap ik niet dat je nog geen hartaanval hebt gehad van bijvoorbeeld de betuwelijn of iets in de die richting.
Verder ben je blijkbaar zo helderziend, of zit je zo diep in de financiële sector dat je al weet wat er allemaal gaat gebeuren.
Alleen heeft de Nederlandse staat weleen wat betere financiele basis dan ijsland. En zijn de regels voor banken in NL vrij streng. ABN is niet omgevallen, het was Fortis die in problemen kwam, weet je nog wel?quote:Verder ontkracht je ook gelijk je idee dat een hogere rente gelijk staat aan meer risico, want je denkt toch niet als er bijvoorbeeld 3 grote banken vallen in Nederland er dan genoeg geld is om alles te denken. Of dan gaat de staat ze natuurlijk ook allemaal overnemen. Maar dan krijg je hetzelfde principe als nu in IJsland gebeurt.
Dat zegt meer iets over jou en je enorme hindsight bias.quote:Op vrijdag 10 oktober 2008 15:24 schreef Captain_Fabulous het volgende:
[..]
Leuk dat je dat durft te zeggen maar hier past maar 1 reaktie op![]()
![]()
![]()
Dat zou kunnen, maar daar ga ik niet bij.quote:Emn ik durf te wedden dat zodra Bos dat geld aan je uitbetaalt, er een 'belangengroep van ICESAVE spaarders' opstaat die de gedervde rente ook van de Nederlandse schatkist wil terug hebben.
Die documentaire heb ik ook gezien stond niet in dat IJsland mijn tegoeden niet wil, betalen? Ik zeg verder ook niet dat ABN is omgevallen. Feit is wel dat het kan gebeuren hoe goed de financiële basis ook is. Een paar bange spaarder kunnen een hoop schade aanrichten in een korte tijd. Dan kan je als staat nog zo goed opletten maar daar kan je niets tegen doen. En als staat kan je de schade dan ook echt niet opvangen.quote:Op vrijdag 10 oktober 2008 15:46 schreef Captain_Fabulous het volgende:
[..]
Ik werk wel in de finaciele sector, maar ben de eerste om te zeggen dat ik geen expert ben. Maar ik let wel op wat er gebeurt. En de documentaire over wat er zou gebeuren als de dollar instort is minstens een jaar oud, als het niet meer is. ik vind dat de informatie behioorlijk toegankelijk was.
[..]
Alleen heeft de Nederlandse staat weleen wat betere financiele basis dan ijsland. En zijn de regels voor banken in NL vrij streng. ABN is niet omgevallen, het was Fortis die in problemen kwam, weet je nog wel?
De dollar is inmiddels gestegen.quote:Op vrijdag 10 oktober 2008 15:46 schreef Captain_Fabulous het volgende:
Ik werk wel in de finaciele sector, maar ben de eerste om te zeggen dat ik geen expert ben. Maar ik let wel op wat er gebeurt. En de documentaire over wat er zou gebeuren als de dollar instort is minstens een jaar oud, als het niet meer is. ik vind dat de informatie behioorlijk toegankelijk was.
quote:
Ik bedoelde dit meer als een algemene opmerking dat er signalen waren dat de financiele sector hoog spel speelde. Maar laat maar, we komen er toch niet uit.quote:
Dat sowieso, ik was zelf ook van plan om inderdaad mijn geld ook op een Nederlandse rekening weer te zetten.quote:Op vrijdag 10 oktober 2008 15:55 schreef Captain_Fabulous het volgende:
[..]
Ik bedoelde dit meer als een algemene opmerking dat er signalen waren dat de financiele sector hoog spel speelde. Maar laat maar, we komen er toch niet uit.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |