Ja, hij lijkt echt er heel veel lol in te hebben, ja. Ik hoop ook dat hij niet afglijdt tot grijze muis...quote:Op woensdag 30 mei 2007 10:46 schreef teamlead het volgende:
:1 en 2:
Ik ben alleen benieuwd hoelang hij het gaat uithouden daar. Tot nu toe lijkt hij er vooral veel lol in te hebben. Hopelijk blijft dat zo en glijdt hij niet af naar het grijze Haagse niveau
Het debat van gisteren was niet echt moeilijk, maar hij weet donders goed raad met lastige vragen en kwesties merkte ik eerder.quote:Op woensdag 30 mei 2007 10:51 schreef Tirion het volgende:
Hij lijkt inderdaad zo ver boven het gemiddelde te staan dat hij met een glimlach naar het gedoe in de Kamer kan kijken. Het debat gisteren ging dan ook helemaal nergens over, dus moeilijk was het niet.
Omdat ik beta ben, ben ik nog een grotere fan van hem.quote:Op woensdag 30 mei 2007 10:56 schreef icecreamfarmer_NL het volgende:
Beide en hij is een beta dus dat is zowieso al een extra
hier nog een; de enige goede van het stel daar, al blijft hij een pvda politicus.quote:Op woensdag 30 mei 2007 10:56 schreef icecreamfarmer_NL het volgende:
Beide en hij is een beta dus dat is zowieso al een extra
Aan het eind van deze rit zullen we het weten....Uiteindelijk gaat het uiteraard om geboekte resultaten.quote:Op woensdag 30 mei 2007 11:02 schreef Chewie het volgende:
Hij is sinds gisteren wel in achting gestegen. Of hij een goede minister is of wordt vraag ik me nog wel steeds af, heb nog steeds het idee dat hij verzuipt in die ambtenarenkliek bij onderwijs en heb nog maar weinig concreets gehoord over zijn plannen.
beta`s aller landen verenigd uquote:Op woensdag 30 mei 2007 11:15 schreef dr.dunno het volgende:
[..]
hier nog een; de enige goede van het stel daar, al blijft hij een pvda politicus.
Dat is waar maar de PvdA heeft nu niet echt goede referenties wat onderwijs betreft. (geldt voor de hele politiek eigenlijk)quote:Op woensdag 30 mei 2007 11:18 schreef EchtGaaf het volgende:
[..]
Aan het eind van deze rit zullen we het weten....Uiteindelijk gaat het uiteraard om geboekte resultaten.![]()
Eens. Maar bij die vermaledijde Mammoetwet was VVD toch ook betrokkenquote:Op woensdag 30 mei 2007 11:29 schreef Chewie het volgende:
[..]
Dat is waar maar de PvdA heeft nu niet echt goede referenties wat onderwijs betreft.
Waarom eigenlijkquote:(geldt voor de hele politiek eigenlijk)
Jij noemt al de VVD maar eigenlijk stond zo'n beetje de hele politiek achter die "onderwijsvernieuwingen".quote:Op woensdag 30 mei 2007 11:31 schreef EchtGaaf het volgende:
[..]
Eens. Maar bij die vermaledijde Mammoetwet was VVD toch ook betrokken![]()
[..]
Waarom eigenlijk![]()
![]()
Correctie:quote:Op woensdag 30 mei 2007 11:37 schreef Chewie het volgende:
[..]
Jij noemt al de VVD maar eigenlijk stond zo'n beetje de hele politiek achter die "onderwijsvernieuwingen".
Onderwijs lijkt me dan beter af zonder al teveel overheidsbemoeienis.
Erg concreet is het allemaal nog niet maar het idee van een goede, brede basis en een kwalitatief erg goede top spreekt mij wel aanquote:Op woensdag 30 mei 2007 11:02 schreef Chewie het volgende:
Hij is sinds gisteren wel in achting gestegen. Of hij een goede minister is of wordt vraag ik me nog wel steeds af, heb nog steeds het idee dat hij verzuipt in die ambtenarenkliek bij onderwijs en heb nog maar weinig concreets gehoord over zijn plannen.
Er was idd weinig tegengeluid te horen bij de invoering van die vernieuwingen. Alles moest groter en groter, want dat zou beste zijn. Fortuyn was zo ongeveer de eerste die riep dat het juist niet zo moet....quote:Op woensdag 30 mei 2007 11:37 schreef Chewie het volgende:
[..]
Jij noemt al de VVD maar eigenlijk stond zo'n beetje de hele politiek achter die "onderwijsvernieuwingen".
Te veel is nog nooit nergens goed voor geweest.quote:Onderwijs lijkt me dan beter af zonder al teveel overheidsbemoeienis.
Ten eerste zijn links en rechts verouderde termen. Ten tweede moet een oordeel pas na afloop geveld worden. Immers Lubber is een goede premier gebleken zo ook Kok. Iemand van te vooren beoordelen op zijn politieke voorkeur inplaats van zijn kwaliteiten als bestuurder lijkt mij soieso fout.quote:Op woensdag 30 mei 2007 11:51 schreef Commensaal het volgende:
Tsja, hij is links, dus ik verwacht weinig van hem, maar verder een intelligente man.
Ik zal hem ook achteraf beoordelen, ik zei alleen wat ik verwacht. Verder zijn links en rechts geen verouderde termen, was Lubbers een slechte premier en was Kok nog slechter.quote:Op woensdag 30 mei 2007 11:56 schreef Paramnesia het volgende:
[..]
Ten eerste zijn links en rechts verouderde termen. Ten tweede moet een oordeel pas na afloop geveld worden. Immers Lubber is een goede premier gebleken zo ook Kok. Iemand van te vooren beoordelen op zijn politieke voorkeur inplaats van zijn kwaliteiten als bestuurder lijkt mij soieso fout.
De overheid is nogal snel teveelquote:Op woensdag 30 mei 2007 11:48 schreef EchtGaaf het volgende:
Te veel is nog nooit nergens goed voor geweest.
Een verwachting is ook een beoordeling vooraf. En je stelt je verwachting in op politieke overtuiging.quote:Op woensdag 30 mei 2007 12:00 schreef Commensaal het volgende:
[..]
Ik zal hem ook achteraf beoordelen, ik zei alleen wat ik verwacht. Verder zijn links en rechts geen verouderde termen, was Lubbers een slechte premier en was Kok nog slechter.
Het overgrote deel van de standpunten van een partij wordt mijns inziens nog steeds bepaald door het in meer of mindere mate omarmen van socialistische principes. Natuurlijk zijn er veel nuances te maken, maar dat betekent niet dat de termen links en rechts helemaal niets meer zeggen. Dus heb ik vanuit mijn standpunten lagere verwachtingen van een PvdA'er dan van een VVD'er (hoewel de politieke verschillen in Nederland relatief erg klein zijn).quote:Op woensdag 30 mei 2007 12:09 schreef Paramnesia het volgende:
[..]
Een verwachting is ook een beoordeling vooraf. En je stelt je verwachting in op politieke overtuiging.
Links en Recht zijn naar mijn mening wel verouderde termen.
Zelfs Groen-Links is niet meer Links te noemen. Ze zijn meer sociaal-liberaal (met groene invloeden).
Qua immigratiepolitiek links (zoals jij het waarschijnlijk defineert) , Qua economische inzichten steeds rechtser. De VVD?. Wat zijn ze een liberaale patij, neo-liberaal, conservatief, neo-con. Ze hebben al die vleugels en het is dus moelijk te beoordelen.
Recht en Links zijn in dit land steeds ingedeelt in economisch opzicht (sturende regering of niet). Maar zoveel meer factoren dragen eraan bij of een partij links of recht genoemd kan worden. En naar mijn mening kan het dus niet meer gedefineerd worden.
Voor de jaren '80 was wellicht Ed Nijpels de beste keus geweest en voor de jaren '90 Bolkestein. Ik zeg trouwens niet dat ik Lubbers of Kok onbekwaam vond, maar hun standpunten en het daaruit volgende beleid wijken zo ver af van mijn mening dat ik ze alleen maar slecht kan vinden.quote:En wie zou jij dan als premier hebben gezien? (Wie zou er volgens jou een goede premier zijn, of was een goede premier.)
Valt geneeskunde en rechten nu ook al onder 'beta'?quote:Op woensdag 30 mei 2007 11:15 schreef dr.dunno het volgende:
hier nog een; de enige goede van het stel daar, al blijft hij een pvda politicus.
Het zou mijn niet verbazen dat Ronald Plasterk de nieuwe voorman van de partij gaat worden. Sterker nog, ik hoop het. Ronald is puur, hartstikke puurquote:Op woensdag 30 mei 2007 12:32 schreef X. het volgende:
Jep, Plasterk is goed bezig
In tegenstelling tot de rest van zijn partij.
Hij zingt in een koor, toch?quote:Op woensdag 30 mei 2007 13:43 schreef Reya het volgende:
En hij is nog muzikaal ook.
Geef hem de kans....Aan het einde van de rit weten we hetquote:Op woensdag 30 mei 2007 14:15 schreef Heerlijkheid het volgende:
Wat heb ik gemist? Het beste idee van Plasterk is om het wetenschappelijk onderzoek op Amerikaanse wijze op te zetten. Maar in de voorgaande paar maanden heeft hij toch niet zoveel gepresteerd?
Je spreekt het uit als Plas~sterk, je schrijft het echter met 1 "s"quote:Op woensdag 30 mei 2007 12:27 schreef Houtspeer het volgende:
Hoe moet je zijn naam eigenlijk uitspreken?
Hmmmmm nogal snel klinkt nogal snel als een tautologiequote:Op woensdag 30 mei 2007 12:03 schreef Chewie het volgende:
[..]
De overheid is nogal [/i[i]]snel teveel![]()
quote:Op woensdag 30 mei 2007 17:21 schreef EchtGaaf het volgende:
[..]
Hmmmmm nogal snel klinkt nogal snel als een tautologie![]()
ps lijk ik nu een heel klein beetje op Sigme?![]()
bofkont.quote:Op woensdag 30 mei 2007 17:31 schreef Xith het volgende:
Plasterk komt in juni naar een work conference die mijn project groep organizeerd! Coole kerel dus![]()
Gewoon lekker inspelen op zijn "100-dagen door NL"quote:
De Mammoetwet is ingevoerd onder toenmalig minister Jo Cals van de KVP. Ook zijn voorganger, Rutten, die de basis legde voor die wet, was van de KVP.quote:Op woensdag 30 mei 2007 11:31 schreef EchtGaaf het volgende:
Eens. Maar bij die vermaledijde Mammoetwet was VVD toch ook betrokken![]()
Ik geloof dat we echt terug moeten naar de kleinschaligheid. Het bewijs leveren de gymnasia.quote:Op woensdag 30 mei 2007 21:04 schreef K-Billy het volgende:
[..]
De Mammoetwet is ingevoerd onder toenmalig minister Jo Cals van de KVP. Ook zijn voorganger, Rutten, die de basis legde voor die wet, was van de KVP.
Echt niet dat toen te voorzien was, dat die wet zoveel problemen zou opleveren. De Tweede Fase was overigens niet veel beter en is zeker niet minder vermaledijd.
Een socialist en beta zijn bijten elkaar toch niet....?quote:Op woensdag 30 mei 2007 21:09 schreef Fastmatti het volgende:
Ik had gehoopt dat hij als beta het onderwijs weer beter op beta's zou gaan inrichten, maar helaas het is en blijft een socialist.
We moeten terug naar veel lesuren voor de oorspronkelijke basisvakken. Het onderwijssysteem maakt niet eens zoveel uit als de scholen maar zelf mogen kiezen.quote:Op woensdag 30 mei 2007 21:10 schreef EchtGaaf het volgende:
[..]
Ik geloof dat we echt terug moeten naar de kleinschaligheid. Het bewijs leveren de gymnasia.
Nee, maar als zijn socialistische denkbeelden de overhand krijgen dan gaat het onderwijs niet verbeteren de komende jaren.quote:Op woensdag 30 mei 2007 21:11 schreef EchtGaaf het volgende:
[..]
Een socialist en beta zijn bijten elkaar toch niet....?
Ja, maar vóór 1963 waren er veel minder studenten. Niet alleen is de bevolking toegenomen, tegenwoordig gaat een veel groter percentage studeren naar school. Wat ik overigens als een zege beschouw. Hoe wou jij die enorme vraag naar onderwijs opvangen met hernieuwde kleinschaligheid? Er is al zo'n groot lerarentekort.quote:Op woensdag 30 mei 2007 21:10 schreef EchtGaaf het volgende:
[..]
Ik geloof dat we echt terug moeten naar de kleinschaligheid. Het bewijs leveren de gymnasia.
Bij studenten zit geen probleem. Wel bij de scholieren, MBO en HBO dus. Zonder hier dan een WO-HBO discussie van te maken, dit soort devaluaties geven de teloorgang van het onderwijs aan.quote:Op woensdag 30 mei 2007 21:12 schreef K-Billy het volgende:
[..]
Ja, maar vóór 1963 waren er veel minder studenten. Niet alleen is de bevolking toegenomen, tegenwoordig gaat een veel groter percentage studeren. Wat ik overigens als een zege beschouw. Hoe wou jij die enorme vraag naar onderwijs opvangen met hernieuwde kleinschaligheid?
ik zou zeggen naar "voldoende" lesuren. Dus niet naar (te) veel lesuren... In deze maatschappij is zelfstandigheid erg belangrijk. Met alles voorkauwen worden studenten niet zelfstandigquote:Op woensdag 30 mei 2007 21:11 schreef Fastmatti het volgende:
[..]
We moeten terug naar veel lesuren voor de oorspronkelijke basisvakken.
Een grote school is erg onpersoonlijk. Een kleine school heeft meer aandacht voor het individu. Ik geloof niet in leerfabrieken..quote:Het onderwijssysteem maakt niet eens zoveel uit als de scholen maar zelf mogen kiezen.
Echt veel te weinig. Er moet gewoon kennis overgebracht worden. Die 'zelfstandigheid' wordt nu trouwens alleen maar gebruikt om het gebrek aan elementaire kennis te verdoezelen.quote:Op woensdag 30 mei 2007 21:15 schreef EchtGaaf het volgende:
[..]
ik zou zeggen naar "voldoende" lesuren. Dus niet naar (te) veel lesuren... In deze maatschappij is zelfstandigheid erg belangrijk. Met alles voorkauwen worden studenten niet zelfstandig![]()
Ik denk hierbij aan hooguit 24 uren les (maar 8 uur is uiteraard zwaar onvoldoende)
Kan, maar het huidige probleem zit hem echt in de beperkte kennisoverdracht. Op het Havo en VWO is de theoretische kennis onder maat. Op het VMBO en het MBO de praktijkkennis.quote:
[..]
Een grote school is erg onpersoonlijk. Een kleine school heeft meer aandacht voor het individu. Ik geloof niet in leerfabrieken..
Niet voor niet zijn de kleinere gymnasia zo populair vandaag de dag dat ze de stormvloed van aanmeldingen gewoon niet aankunnen..
Kan het niet gewoon zijn dat die gymnasia hun vraag niet aankunnen dóórdat ze zo kleinschalig zijn?quote:Op woensdag 30 mei 2007 21:15 schreef EchtGaaf het volgende:
Een grote school is erg onpersoonlijk. Een kleine school heeft meer aandacht voor het individu. Ik geloof niet in leerfabrieken..
Niet voor niet zijn de kleinere gymnasia zo populair vandaag de dag dat ze de stormvloed van aanmeldingen gewoon niet aankunnen..
Socialisten hebben idd niet echt bijgedragen tot een goed onderwijsstelsel. Ik verafschuw de periode Wallage, ja....quote:Op woensdag 30 mei 2007 21:12 schreef Fastmatti het volgende:
[..]
Nee, maar als zijn socialistische denkbeelden de overhand krijgen dan gaat het onderwijs niet verbeteren de komende jaren.
Kloptquote:Op woensdag 30 mei 2007 21:12 schreef K-Billy het volgende:
[..]
Ja, maar vóór 1963 waren er veel minder studenten.
Nee, ik verafschuw het. Het leidde tot zware diploma inflatie. Je mag blij zijn als je het vod nog terugverdiend vandaag de dag, je wordt kapot geconcurreerd als hogeropgeleide Timmerlui en metselaars zijn daarnaast niet te krijgen. Diegenen die vandaag ambachtelijk werk verrichten lachen zich kapot, hebben geen studie schulden en verdienen grof geld en wonen in veel grotere huizen dan de hoogopgeleiden.quote:Niet alleen is de bevolking toegenomen, tegenwoordig gaat een veel groter percentage studeren. Wat ik overigens als een zege beschouw.
Meer schoolgebouwen. Het vak van leraar aantrekkelijker maken. Beter betalen, betere perspectieven.quote:Hoe wou jij die enorme vraag naar onderwijs opvangen met hernieuwde kleinschaligheid? Er is al zo'n groot lerarentekort.
Dat zijn er niet veel, nee. Maar het principe werk fantastisch. Dus uitbreiden (meer schoolgebouwen dus)quote:En gymnasia? Weet je hoe relatief weinig leerlingen op gymnasia studeren?
Ik ben het een keer met je eensquote:Op woensdag 30 mei 2007 21:30 schreef EchtGaaf het volgende:Nee, ik verafschuw het. Het leidde tot zware diploma inflatie. Je mag blij zijn als je het vod nog terugverdiend vandaag de dag, je wordt kapot geconcurreerd als hogeropgeleide Timmerlui en metselaars zijn daarnaast niet te krijgen. Diegenen die vandaag ambachtelijk werk verrichten lachen zich kapot, hebben geen studie schulden en verdienen grof geld en wonen in veel grotere huizen dan de hoogopgeleiden.
Het is absoluut geen zegen dat er zoveel mensen studeren aan een universiteit. Het zorgt er namelijk voor dat het niveau aan de universiteit steeds verder daalt. Ik ben dit jaar economie gaan studeren nadat ik al een bachelor civiele techniek (WO) heb gehaald, en echt, ik doe er vrij weinig aan maar haal toch best goede cijfers, en dan staat economie nog niet eens in het rijtje van de eenvoudige studies (ik ga er dan ook werktuigbouwkunde naast volgenquote:Op woensdag 30 mei 2007 21:12 schreef K-Billy het volgende:
Ja, maar vóór 1963 waren er veel minder studenten. Niet alleen is de bevolking toegenomen, tegenwoordig gaat een veel groter percentage studeren. Wat ik overigens als een zege beschouw.
Wallage en Ritzen.. de grootst mogelijke nachtmerrie op onderwijs jaquote:Op woensdag 30 mei 2007 21:25 schreef EchtGaaf het volgende:
[..]
Socialisten hebben idd niet echt bijgedragen tot een goed onderwijsstelsel. Ik verafschuw de periode Wallage, ja....
24 uur te weinig? Ik vond het meer dan genoeg. Ik had die college's niet echt nodig als ik goede boeken en dictaten had. Zelfstudie is veel efficiënter. Zeker op hbo en uni.quote:Op woensdag 30 mei 2007 21:19 schreef Fastmatti het volgende:
[..]
Echt veel te weinig. Er moet gewoon kennis overgebracht worden. Die 'zelfstandigheid' wordt nu trouwens alleen maar gebruikt om het gebrek aan elementaire kennis te verdoezelen.
Hmmmmmm...quote:Verder moeten mensen sneller van school en gewoon leren naast hun werk. Ik snap echt niet waarom er massaal MBO-ers zijn die ouder zijn dan 20. Die zouden dan al zeker 2 jaar aan het werk moeten zijn, eventueel met een dag leren in de week.
quote:Kan, maar het huidige probleem zit hem echt in de beperkte kennisoverdracht. Op het Havo en VWO is de theoretische kennis onder maat. Op het VMBO en het MBO de praktijkkennis.
Absoluut. Plasterk kan veel goedmaken ja. Maar ja, we zullen de dag pas prijzen als het avond wordt.quote:Op woensdag 30 mei 2007 21:35 schreef teamlead het volgende:
[..]
Wallage en Ritzen.. de grootst mogelijke nachtmerrie op onderwijs ja. Wat dat betreft kan Plasterk het alleen maar beter doen
Dat heb ik dus nooit begrepen. Mooi dat iedereen de kans krijgt om te studeren dankzij een systeem van beurzen enzo, maar dat mag toch nooit ten koste gaan van het niveau? Dit systeem is ooit ingesteld om te zorgen dat iedereen die de capaciteiten heeft ook daadwerkelijk kan studeren, niet om te zorgen dat iedereen een papiertje kan halenquote:Op woensdag 30 mei 2007 21:33 schreef Bolkesteijn het volgende:
[..]
Het is absoluut geen zegen dat er zoveel mensen studeren aan een universiteit. Het zorgt er namelijk voor dat het niveau aan de universiteit steeds verder daalt.
quote:Op woensdag 30 mei 2007 21:35 schreef EchtGaaf het volgende:
Iemand met vmbo is 16 als die naar MBO gaat. MBO duurt doorgaans vier jaar-----> 20 jaar.
Iemand met havo is 17 als die naar MBO gaat. MBO duurt doorgaans vier jaar-----> 21 jaar.
als iemand van 23 jaar nog geen diploma heeft, moet gewoon van school worden gestuurd. Die is niet bekwaam of te lui.
De wonderen zijn de wereld nog niet uit...quote:
Mijn vroegere buurjongen is lasser en verdient een vermogen. Een andere leeftijdsgenoot heeft ene eigne bedrijf, en werd vroeger "pieleke" genoemd, omdat velen hem "dom"vonden . Maar "pieleke" is laagopgeleid en verdient veel meer dan een hbo-er of iemand met universiteit......quote:Vergeet trouwens ook de lassers niet. Zijn niet aan te slepen, vooral niet voor het werk offshore, waar echt serieus geld te verdienen valt.
quote:Op woensdag 30 mei 2007 11:00 schreef EchtGaaf het volgende:
[..]
Omdat ik beta ben, ben ik nog een grotere fan van hem.
Ik hoop in de toekomst dat er juist veel meer beta´s op dergelijk bestuursfuncties terecht komen...
Iemand die 23 is, en nog studeert aan een mbo doet iets fout........quote:Op woensdag 30 mei 2007 21:41 schreef Bolkesteijn het volgende:
[..]Ten eerste zijn er heel wat MBO'ers die er na hun opleiding er voor kiezen te gaan studeren aan een HBO. En ten tweede, het toepassen van dit soort maatregelen om de studieduur te versnellen moet echt beperkt blijven tot het MBO en misschien de minder goede HBO'ers. Voor goede HBO'ers en WO'ers moet er mijnsinziens echt ruimte zijn om de studietijd zelf in te delen. Anders krijg je afgestudeerden die alleen maar geleerd hebben wat de opleiding heeft voorgekauwd zonder dat zij zelf de verdieping op zijn gaan zoeken.
Wellicht deelt die persoon zijn studietijd wel heel anders in dan de meeste studenten. De noodzaak om snel te studeren is in dit land geintroduceerd toen men vond dat het collectief er voor moest zorgen dat iedereen een studiebeurs kon krijgen en dat men ook opleidingen ging subsidieeren om deze 'goedkoper' te maken. In dat geval is het langer studeren dan de nominale studieduur in principe een soort 'free lunch', wat dus bestreden moet worden.quote:Op woensdag 30 mei 2007 21:45 schreef EchtGaaf het volgende:
Iemand die 23 is, en nog studeert aan een mbo doet iets fout........
Met een iq van 95 kan je misschien ook mbo halen in 10 jaar....Dat is mijn boodschap.
Er is weinig interesse meer voor het handwerk. Vooral MBO-ers willen maar administratief/winkel/etc werk doen, maar de technische beroepen vinden ze te min. Terwijl als je eens op een werf/bouwplaats loopt je ziet dat de arbeiders die daar werken het best naar hun zin hebben. Ze maken echt iets dus ze voelen zich heel nuttig en dan verdienen ze nog meer ook.quote:Op woensdag 30 mei 2007 21:41 schreef EchtGaaf het volgende:Mijn vroegere buurjongen is lasser en verdient een vermogen. Een andere leeftijdsgenoot heeft ene eigne bedrijf, en werd vroeger "pieleke" genoemd, omdat velen hem "dom"vonden . Maar "pieleke" is laagopgeleid en verdient veel meer dan een hbo-er of iemand met universiteit......![]()
Pieleke lacht zich kapot....
Je kan er ook een paar jaar tussenuit gaan bijvoorbeeldquote:Op woensdag 30 mei 2007 21:45 schreef EchtGaaf het volgende:
[..]
Iemand die 23 is, en nog studeert aan een mbo doet iets fout........
Met een iq van 95 kan je misschien ook mbo halen in 10 jaar....Dat is mijn boodschap.
nou, dat gaat niet echt op. het bewijs zou je pas kunnen zien als je dezelfde soorten groepen gaat vergelijken.quote:Op woensdag 30 mei 2007 21:10 schreef EchtGaaf het volgende:
[..]
Ik geloof dat we echt terug moeten naar de kleinschaligheid. Het bewijs leveren de gymnasia.
sorry hoor, maar als je een MBO opleiding niet in maximaal 4 jaar kunt afronden, stel je de verkeerde prioriteiten óf heb je gewoon niet het niveau voor die opleiding. Ik vind het heel redelijk dat daar eisen aan gesteld worden als de samenleving voor die opleiding betaalt.quote:Op woensdag 30 mei 2007 21:50 schreef Bolkesteijn het volgende:
[..]
Wellicht deelt die persoon zijn studietijd wel heel anders in dan de meeste studenten. De noodzaak om snel te studeren is in dit land geintroduceerd toen men vond dat het collectief er voor moest zorgen dat iedereen een studiebeurs kon krijgen en dat men ook opleidingen ging subsidieeren om deze 'goedkoper' te maken. In dat geval is het langer studeren dan de nominale studieduur in principe een soort 'free lunch', wat dus bestreden moet worden.
Puur eigenbelang.quote:
Dit is zwaar overdreven. De laagopgeleiden zouden grof geld verdienen en in grotere huizen dan de hoogopgeleiden wonen. MBO-opleidingen zijn natuurlijk Neerlands trots.quote:Op woensdag 30 mei 2007 21:30 schreef EchtGaaf het volgende:
Nee, ik verafschuw het. Het leidde tot zware diploma inflatie. Je mag blij zijn als je het vod nog terugverdiend vandaag de dag, je wordt kapot geconcurreerd als hogeropgeleide Timmerlui en metselaars zijn daarnaast niet te krijgen. Diegenen die vandaag ambachtelijk werk verrichten lachen zich kapot, hebben geen studie schulden en verdienen grof geld en wonen in veel grotere huizen dan de hoogopgeleiden.
Ik vind dit allemaal een beetje gemakkelijke kritiek: meer en beter. Het kost al met al behoorlijk wat geld. Voordat al die leraren en schoolgebouwen er zijn, zijn we weer decennia verder. Misschien moet men het onderwijs maar gewoon privatiseren... maarja dan is binnen een paar jaar de SP de grootste partij...quote:Meer schoolgebouwen. Het vak van leraar aantrekkelijker maken. Beter betalen, betere perspectieven.
Dat zijn er niet veel, nee. Maar het principe werkt fantastisch. Dus uitbreiden (meer schoolgebouwen dus)
Beetje kort door de bocht. Er zijn genoeg WO opleidingen die echt wel wat voorstellen. Zeker op technisch gebied.quote:Op woensdag 30 mei 2007 21:58 schreef teamlead het volgende:
[..]
sorry hoor, maar als je een MBO opleiding niet in maximaal 4 jaar kunt afronden, stel je de verkeerde prioriteiten óf heb je gewoon niet het niveau voor die opleiding. Ik vind het heel redelijk dat daar eisen aan gesteld worden als de samenleving voor die opleiding betaalt.
EN ik vind dat de samenleving voor die opleidingen hóórt te betalen. Iedereen die de capaciteiten heeft, moet gestimuleerd worden die capaciteiten te benutten. Studeren alleen voor mensen van ouders met geld is een ontwikkeling die m.i. bestreden zou moeten worden.
Vroeger, een jaar of 20 geleden, was een WO opleiding nog iets waarvan je als gemiddelde scholier onder de indruk raakte. Als iemand nu tegen me zegt dat hij of zij een WO heeft afgerond, weet je eigenlijk van te voren dat die persoon een schokkend laag kennisniveau heeft. Dát is volgens mij het grootste probleem van het huidige onderwijs.
Inderdaadquote:Op woensdag 30 mei 2007 22:04 schreef One_of_the_few het volgende:
[..]
Beetje kort door de bocht. Er zijn genoeg WO opleidingen die echt wel wat voorstellen. Zeker op technisch gebied.
nah, als technici zijnde staan de banen in de rij tijdens de opleiding hoor. Hoog en laag opgeleid.quote:Op woensdag 30 mei 2007 21:30 schreef EchtGaaf het volgende:
[..]
Klopt
[..]
Nee, ik verafschuw het. Het leidde tot zware diploma inflatie. Je mag blij zijn als je het vod nog terugverdiend vandaag de dag, je wordt kapot geconcurreerd als hogeropgeleide Timmerlui en metselaars zijn daarnaast niet te krijgen. Diegenen die vandaag ambachtelijk werk verrichten lachen zich kapot, hebben geen studie schulden en verdienen grof geld en wonen in veel grotere huizen dan de hoogopgeleiden.
[..]
Meer schoolgebouwen. Het vak van leraar aantrekkelijker maken. Beter betalen, betere perspectieven.
[..]
Dat zijn er niet veel, nee. Maar het principe werk fantastisch. Dus uitbreiden (meer schoolgebouwen dus)
Ik denk dat zelfs technische HBO opleidingen een studie als bedrijfskunde nog wel overtreffen. HBO mag dan misschien praktijk gericht zijn, maar de technische richtingen zijn volgens mij moeilijker dan sommige WO opleidingen.quote:Op woensdag 30 mei 2007 22:04 schreef One_of_the_few het volgende:
Beetje kort door de bocht. Er zijn genoeg WO opleidingen die echt wel wat voorstellen. Zeker op technisch gebied.
Ik generaliseer natuurlijk jaquote:Op woensdag 30 mei 2007 22:04 schreef One_of_the_few het volgende:
[..]
Beetje kort door de bocht. Er zijn genoeg WO opleidingen die echt wel wat voorstellen. Zeker op technisch gebied.
Toch kiezen de mensen dit niet. Voor de MBO-ers geldt dat mensen hun handen niet vuil willen maken en voor de hoogopgeleiden geldt dat ze geen nerd-studie willen doen en dat ze liever een blaat-studie doen, want dan wordt je een 'manager'quote:Op woensdag 30 mei 2007 22:06 schreef One_of_the_few het volgende:
[..]
nah, als technici zijnde staan de banen in de rij tijdens de opleiding hoor. Hoog en laag opgeleid.
En de UT en de TU/e niet te vergeten.quote:Op woensdag 30 mei 2007 22:05 schreef Fastmatti het volgende:
Krijg ook steeds vaker het idee dat de TU Delft één van de laatste universiteiten is die nog enigszins zijn oude niveau probeert te houden.
Terwijl ik ook daar heb gehoord dat eisen aan wiskunde en mechanica wat omlaag zijn gebracht. Alleen als je daar echt goed bent dan kan je ook een echt goede opleiding krijgen, met doorgroei mogelijkheden.quote:Op woensdag 30 mei 2007 22:05 schreef Fastmatti het volgende:
[..]
Inderdaad![]()
Krijg ook steeds vaker het idee dat de TU Delft één van de laatste universiteiten is die nog enigszins zijn oude niveau probeert te houden.
Wat betreft de UT kan ik melden dat ze daar speciale deficientiecursussen aanbieden om de VWO'ers, gewoon NT'ers, op het gewenste niveau te brengen qua wiskunde.quote:Op woensdag 30 mei 2007 22:08 schreef One_of_the_few het volgende:
Terwijl ik ook daar heb gehoord dat eisen aan wiskunde en mechanica wat omlaag zijn gebracht. Alleen als je daar echt goed bent dan kan je ook een echt goede opleiding krijgen, met doorgroei mogelijkheden.
Ik heb een Civiel bachelor en daar zijn de wiskundevakken nog altijd hetzelfde, maar het kost de studenten elk jaar meer moeite. Mechanica heb ik inderdaad iets minder gehad, maar dat is omdat de verplichte vervolgvakken zijn ingeruild voor andere verplichte vakken.quote:Op woensdag 30 mei 2007 22:08 schreef One_of_the_few het volgende:
[..]
Terwijl ik ook daar heb gehoord dat eisen aan wiskunde en mechanica wat omlaag zijn gebracht. Alleen als je daar echt goed bent dan kan je ook een echt goede opleiding krijgen, met doorgroei mogelijkheden.
quote:Op woensdag 30 mei 2007 22:08 schreef Bolkesteijn het volgende:
[..]
En de UT en de TU/e niet te vergeten.
goede actie.quote:Op woensdag 30 mei 2007 22:10 schreef Bolkesteijn het volgende:
[..]
Wat betreft de UT kan ik melden dat ze daar speciale deficientiecursussen aanbieden om de VWO'ers, gewoon NT'ers, op het gewenste niveau te brengen qua wiskunde.
Die laatste groep loopt hier bij economie heel veel rond.quote:Op woensdag 30 mei 2007 22:08 schreef Fastmatti het volgende:
Toch kiezen de mensen dit niet. Voor de MBO-ers geldt dat mensen hun handen niet vuil willen maken en voor de hoogopgeleiden geldt dat ze geen nerd-studie willen doen en dat ze liever een blaat-studie doen, want dan wordt je een 'manager'![]()
HBO technici kunnen net zo goed manager worde, maar je hebt gelijk ja.quote:Op woensdag 30 mei 2007 22:08 schreef Fastmatti het volgende:
[..]
Toch kiezen de mensen dit niet. Voor de MBO-ers geldt dat mensen hun handen niet vuil willen maken en voor de hoogopgeleiden geldt dat ze geen nerd-studie willen doen en dat ze liever een blaat-studie doen, want dan wordt je een 'manager'![]()
x kwadraat = 4quote:Op woensdag 30 mei 2007 22:12 schreef Bolkesteijn het volgende:
[..]
Die laatste groep loopt hier bij economie heel veel rond.Trek gewoon het wiskunde-niveau wat omhoog dan ben je in één keer van die groep af.
Uiteraard, maar in Nederland vergaderland staat er vrijwel altijd een alfa boven een stel beta's. Gelukkig verandert dat nu. De TU's hebben nog een redelijk niveau en de tijd dat beta's geen communicatieve vaardigheden hadden is ook al een tijdje voorbij.quote:Op woensdag 30 mei 2007 22:15 schreef One_of_the_few het volgende:
[..]
HBO technici kunnen net zo goed manager worde, maar je hebt gelijk ja.
Ik vind IO en Bouwkunde eigenlijk wel TU waardig hoor.quote:Op woensdag 30 mei 2007 22:10 schreef Fastmatti het volgende:
Over bouwkunde, IO en TB zeg ik maar niks trouwens![]()
Bouwkunde is pas geleden bijna uit de TU gezet en het dreigt echt te gebeuren. Omdat ze nog steeds niet aan het standaardpakket van de eerste wiskunde en mechanicavakken voldoen.quote:Op woensdag 30 mei 2007 22:18 schreef Bolkesteijn het volgende:
[..]
Ik vind IO en Bouwkunde eigenlijk wel TU waardig hoor.Er zit dan wel niet zoveel wiskunde in als bij L&R, TW of TN, maar het kenmerk van een TU-studie moet volgens mij zijn dat er behoorlijke creatieve capaciteiten van je worden gevraagd. Dat kan zich in de wat meer technische gebieden uiten maar ook in de esthetische gebieden.
quote:Op woensdag 30 mei 2007 21:35 schreef EchtGaaf het volgende:
als iemand van 23 jaar nog geen diploma heeft, moet gewoon van school worden gestuurd. Die is niet bekwaam of te lui.
quote:Op woensdag 30 mei 2007 22:19 schreef Fastmatti het volgende:
Bouwkunde is pas geleden bijna uit de TU gezet en het dreigt echt te gebeuren. Omdat ze nog steeds niet aan het standaardpakket van de eerste wiskunde en mechanicavakken voldoen.
en waarom zou iemand van 23 een mbo nog niet afgerond kunnen hebben dan?quote:Op woensdag 30 mei 2007 22:20 schreef Dodecahedron het volgende:
[..]
Niet iedereen heeft van zulk soort voorspelbare levens.
Al die TU's zijn opgepimpte HTS opleidingen. Nauwelijks met goed fatsoen universiteit te noemen.quote:Op woensdag 30 mei 2007 22:05 schreef Fastmatti het volgende:
[..]
Inderdaad![]()
Krijg ook steeds vaker het idee dat de TU Delft één van de laatste universiteiten is die nog enigszins zijn oude niveau probeert te houden.
Er zijn 100en redenen te bedenken. En waarom zou je daar moeilijk over willen doen? Waar heb je meer aan, iemand die wel een diploma heeft of iemand die dat niet heeft? Z'n kansen op de arbeidsmarkt nemen zienderogen toe.quote:Op woensdag 30 mei 2007 22:23 schreef teamlead het volgende:
[..]
en waarom zou iemand van 23 een mbo nog niet afgerond kunnen hebben dan?
quote:Op woensdag 30 mei 2007 22:24 schreef du_ke het volgende:
[..]
Al die TU's zijn opgepimpte HTS opleidingen. Nauwelijks met goed fatsoen universiteit te noemen.
Dat kan deels zijn omdat het niveau van de instromers lager is maar het heeft er ook mee te maken dat vertraging minder wordt geaccepteerd, vroeger werden de moeilijke vakken gewoon vaker geprobeerd voor ze gehaald werden wat ook best kan als je 6 jaar over een studie doet.quote:Op woensdag 30 mei 2007 22:10 schreef Bolkesteijn het volgende:
[..]
Wat betreft de UT kan ik melden dat ze daar speciale deficientiecursussen aanbieden om de VWO'ers, gewoon NT'ers, op het gewenste niveau te brengen qua wiskunde.
Snap dit ook niet helemaal. Zover offtopic zijn we helemaal niet. Het onderwijs is zo slecht omdat het ingericht is op alfa's en niet op beta's. Daar moet Plasterk wat aan doenquote:
Ik vind het wel grappig dat de TUD, UTwente en TU/e vroeger alledrie een technische hogeschool waren, TH Rijswijk is volgens mij de enige echte technische hogeschool die er nog over is.quote:Op woensdag 30 mei 2007 22:24 schreef du_ke het volgende:
Al die TU's zijn opgepimpte HTS opleidingen. Nauwelijks met goed fatsoen universiteit te noemen.
aangezien de samenleving een klein vermogen mag betalen voor die opleiding, vind ik dat daar best wel "moeilijk" over gedaan mag worden. Komop zeg.. met je 23e nog een MBO volgen.. dan heb je echt de verkeerde prioriteiten gesteldquote:Op woensdag 30 mei 2007 22:25 schreef Rock_de_Braziliaan het volgende:
[..]
Er zijn 100en redenen te bedenken. En waarom zou je daar moeilijk over willen doen? Waar heb je meer aan, iemand die wel een diploma heeft of iemand die dat niet heeft? Z'n kansen op de arbeidsmarkt nemen zienderogen toe.
Je hebt zeker niet op een TU gezeten. Dan had je namelijk geweten dat de gemiddelde studieduur al decennia lang 7 jaar is en dat dit niet komt doordat er niet hard gewerkt wordt.quote:Op woensdag 30 mei 2007 22:27 schreef du_ke het volgende:
[..]
Dat kan deels zijn omdat het niveau van de instromers lager is maar het heeft er ook mee te maken dat vertraging minder wordt geaccepteerd, vroeger werden de moeilijke vakken gewoon vaker geprobeerd voor ze gehaald werden wat ook best kan als je 6 jaar over een studie doet.
Er zijn een tekort aan ieder geval HBO technici. WO weet ik niet zo, maar het is wel iets waar nederland zich iets meer op mag richten qua beloning vind ik, maar dat is wel erg offtopic.quote:Op woensdag 30 mei 2007 22:18 schreef Fastmatti het volgende:
[..]
Uiteraard, maar in Nederland vergaderland staat er vrijwel altijd een alfa boven een stel beta's. Gelukkig verandert dat nu. De TU's hebben nog een redelijk niveau en de tijd dat beta's geen communicatieve vaardigheden hadden is ook al een tijdje voorbij.
De technici hebben de toekomst![]()
twente, delft en eindhoven zijn volgens mij pas halverwege de jaren '80 universiteit gewordenquote:
Definitiekwestie. Officieel zijn de TU's hogescholen, want ze hebben maar één hoofdrichting. De Erasmus universtiteit was vroeger ook een hogeschool tot de medische faculiteit daarbij kwam toen werd het een universiteitquote:Op woensdag 30 mei 2007 22:27 schreef Bolkesteijn het volgende:
[..]
Ik vind het wel grappig dat de TUD, UTwente en TU/e vroeger alledrie een technische hogeschool waren, TH Rijswijk is volgens mij de enige echte technische hogeschool die er nog over is.
En dan? Iemand maar werkloos thuis laten zitten? Dat kost de samenleving uiteindelijk ook klauwen met geld. Wees blij dat iemand op die leeftijd nog de geest krijgt om een opleiding te volgen.quote:Op woensdag 30 mei 2007 22:27 schreef teamlead het volgende:
[..]
aangezien de samenleving een klein vermogen mag betalen voor die opleiding, vind ik dat daar best wel "moeilijk" over gedaan mag worden. Komop zeg.. met je 23e nog een MBO volgen.. dan heb je echt de verkeerde prioriteiten gesteld
Ja, maar dat heeft niks te maken met het niveauquote:Op woensdag 30 mei 2007 22:29 schreef du_ke het volgende:
[..]
twente, delft en eindhoven zijn volgens mij pas halverwege de jaren '80 universiteit geworden.
M'n neef is na een paar jaar MBO gaan werken en is op z'n 23e meen ik nog begonnen met een MBO opleiding en is daarna nog begonnen met HBO en heeft nu een prima baan.quote:Op woensdag 30 mei 2007 22:23 schreef teamlead het volgende:
[..]
en waarom zou iemand van 23 een mbo nog niet afgerond kunnen hebben dan?
Wat dacht je dat de bijstand kost of andere medische kosten?quote:Op woensdag 30 mei 2007 22:27 schreef teamlead het volgende:
[..]
aangezien de samenleving een klein vermogen mag betalen voor die opleiding, vind ik dat daar best wel "moeilijk" over gedaan mag worden. Komop zeg.. met je 23e nog een MBO volgen.. dan heb je echt de verkeerde prioriteiten gesteld
wat dacht je van zorgen dat iemand een opleiding volgt die niet te hoog gegrepen is en waar hij wat aan heeft? Zodat we bijvoorbeeld ook geen tekort hebben aan metselaars, loodgieters etc?quote:Op woensdag 30 mei 2007 22:31 schreef Reya het volgende:
[..]
En dan? Iemand maar werkloos thuis laten zitten? Dat kost de samenleving uiteindelijk ook klauwen met geld. Wees blij dat iemand op die leeftijd nog de geest krijgt om een opleiding te volgen.
Enigszins offtopic, maar er zit in ieder geval nog een HTS in Arnhemquote:Op woensdag 30 mei 2007 22:27 schreef Bolkesteijn het volgende:
[..]
Ik vind het wel grappig dat de TUD, UTwente en TU/e vroeger alledrie een technische hogeschool waren, TH Rijswijk is volgens mij de enige echte technische hogeschool die er nog over is.
quote:Op woensdag 30 mei 2007 22:27 schreef Fastmatti het volgende:
[..]
Snap dit ook niet helemaal. Zover offtopic zijn we helemaal niet. Het onderwijs is zo slecht omdat het ingericht is op alfa's en niet op beta's. Daar moet Plasterk wat aan doen![]()
Natuurlijk moet dat kunnenquote:Op woensdag 30 mei 2007 22:31 schreef du_ke het volgende:
[..]
M'n neef is na een paar jaar MBO gaan werken en is op z'n 23e meen ik nog begonnen met een MBO opleiding en is daarna nog begonnen met HBO en heeft nu een prima baan.
Moet kunnen toch?
Ik bedoel dat er nu meer druk is om snel te studeren.quote:Op woensdag 30 mei 2007 22:28 schreef Fastmatti het volgende:
[..]
Je hebt zeker niet op een TU gezeten. Dan had je namelijk geweten dat de gemiddelde studieduur al decennia lang 7 jaar is en dat dit niet komt doordat er niet hard gewerkt wordt.
Je hebt zowel nu als voor de jaren '80 op een dergelijke opleiding gezetenquote:Op woensdag 30 mei 2007 22:31 schreef Fastmatti het volgende:
[..]
Ja, maar dat heeft niks te maken met het niveauHet heette dan wel hogeschool, maar dat heeft helemaal niks te maken met de HBO's van nu.
Veel MBO-opleidingen worden al verricht door middel van een leerwerktraject. Bovendien, waarom heeft iemand op zijn zeventiende wel recht op een gesubsidieerde MBO-opleiding, maar op zijn drieentwintigste niet meer? Er zijn genoeg redenen te bedenken waarom je pas later aan een opleiding begint.quote:Op woensdag 30 mei 2007 22:32 schreef teamlead het volgende:
[..]
wat dacht je van zorgen dat iemand een opleiding volgt die niet te hoog gegrepen is en waar hij wat aan heeft? Zodat we bijvoorbeeld ook geen tekort hebben aan metselaars, loodgieters etc?
Dat zie ik liever dan mensen tot hun 23e op kosten van de overheid op een gedevalueerde opleiding laten zitten, omdat we dat fucking papiertje zo belangrijk vinden
Nee, maar wel mijn familie. Waarvan er een aantal de HTS en de Technische Hogeschool hebben gedaan.quote:Op woensdag 30 mei 2007 22:35 schreef du_ke het volgende:
[..]
Je hebt zowel nu als voor de jaren '80 op een dergelijke opleiding gezeten?
waar trek je de grens? een 87 jarige die een gesubsidieerde MBO wil volgen "omdat ie er niet eerder aan toe kwam" ?quote:Op woensdag 30 mei 2007 22:38 schreef Reya het volgende:
[..]
Veel MBO-opleidingen worden al verricht door middel van een leerwerktraject. Bovendien, waarom heeft iemand op zijn zeventiende wel recht op een gesubsidieerde MBO-opleiding, maar op zijn drieentwintigste niet meer? Er zijn genoeg redenen te bedenken waarom je pas later aan een opleiding begint.
Sterker nog, men kan pas aan een dergelijke opleiding beginnen wanneer men een baan heeft om de theorie in praktijk te brengen.quote:Op woensdag 30 mei 2007 22:38 schreef Reya het volgende:
[..]
Veel MBO-opleidingen worden al verricht door middel van een leerwerktraject. Bovendien, waarom heeft iemand op zijn zeventiende wel recht op een gesubsidieerde MBO-opleiding, maar op zijn drieentwintigste niet meer? Er zijn genoeg redenen te bedenken waarom je pas later aan een opleiding begint.
Net als op het hoger onderwijs moet je na je 27e veel meer collegegeld betalen. Ik vind dat een goed compromis.quote:Op woensdag 30 mei 2007 22:40 schreef teamlead het volgende:
[..]
waar trek je de grens? een 87 jarige die een gesubsidieerde MBO wil volgen "omdat ie er niet eerder aan toe kwam" ?
Het enige doel daarvan is om de doorlooptijd van een dergelijke opleiding te verkorten.quote:Op woensdag 30 mei 2007 22:40 schreef Rock_de_Braziliaan het volgende:
Sterker nog, men kan pas aan een dergelijke opleiding beginnen wanneer men een baan heeft om de theorie in praktijk te brengen.
Tweedehands informatie dus, maakt niet uit maar een hard oordeel kan je er niet over vellenquote:Op woensdag 30 mei 2007 22:39 schreef Fastmatti het volgende:
[..]
Nee, maar wel mijn familie. Waarvan er een aantal de HTS en de Technische Hogeschool hebben gedaan.
Ben al enige jaren ingenieur hoorquote:Zoals ik al heb uitgelegd is het woord Hogeschool gedevalueerd. Een universiteit bestond vroeger namelijk uit meerdere hogescholen. Met de opkomst van alle HBO's moest er iets gebeuren met de drie overgebleven hogescholen, want die waren wel gewoon van universiteitniveau inclusief de titels.
Echt te walgelijk voor woorden dat je het nivueau van alle ingenieurs in twijfel trektTypisch zo'n alfamentaliteit.
Dit is het ultieme gelijkheidsbeginsel. Het is toch te achterlijk voor woorden dat je 11 jaar nadat je oorspronkelijk van het VMBO had moeten komen je nog aan een MBO-opleiding kan beginnen. Ze hadden dan al minsten 9 jaar aan het werk moeten zijn. Een MBO-opleiding zou maximaal 2 jaar moeten duren en dan een leer-werktraject. Dit allemaal het liefst op bedrijfsscholen want die leiden tenminste op wat ze nodig hebbenquote:Op woensdag 30 mei 2007 22:41 schreef Rock_de_Braziliaan het volgende:
[..]
Net als op het hoger onderwijs moet je na je 27e veel meer collegegeld betalen. Ik vind dat een goed compromie.
collegegeld dat je vervolgens weer gezellig kunt gaan lenen bij de IBGquote:Op woensdag 30 mei 2007 22:41 schreef Rock_de_Braziliaan het volgende:
[..]
Net als op het hoger onderwijs moet je na je 27e veel meer collegegeld betalen. Ik vind dat een goed compromie.
Je pleegt geschiedvervalsing. De HTS en de TH Delft waren echt totaal iets anders.quote:Op woensdag 30 mei 2007 22:43 schreef du_ke het volgende:
[..]
Tweedehands informatie dus, maakt niet uit maar een hard oordeel kan je er niet over vellen.
Volgens mij na je dertigste pas.quote:Op woensdag 30 mei 2007 22:41 schreef Rock_de_Braziliaan het volgende:
Net als op het hoger onderwijs moet je na je 27e veel meer collegegeld betalen. Ik vind dat een goed compromis.
quote:Op woensdag 30 mei 2007 22:45 schreef teamlead het volgende:
[..]
collegegeld dat je vervolgens weer gezellig kunt gaan lenen bij de IBGlekker nutteloos.
Maar ik ben met jullie eens dat een leeftijdsgrens niet het belangrijkste is. Wél de doorlooptijd van een studie. En bij een "standaard" studie-route ben je met je 23e echt wel klaar met het MBO hoor
En Zwolle.quote:Op woensdag 30 mei 2007 22:33 schreef Reya het volgende:
[..]
Enigszins offtopic, maar er zit in ieder geval nog een HTS in Arnhem
ehm.. je punt?quote:Op woensdag 30 mei 2007 22:49 schreef Rock_de_Braziliaan het volgende:
[..]
Leeftijd
Als je 18 jaar of ouder bent en je volgt voltijd een opleiding in het beroepsonderwijs (beroepsopleidende leerweg), dan heb je in principe recht op studiefinanciering. De studiefinanciering start de eerste maand van het kwartaal dat volgt op je 18e verjaardag.
Studiefinanciering kun je krijgen als je vóór je 30ste verjaardag een opleiding gaat volgen én je het vóór je 30ste verjaardag aanvraagt. Je kunt studiefinanciering krijgen tot en met de maand waarin je 34 wordt. Voorwaarde daarvoor is dat je je studiefinanciering na je 30ste niet meer onderbreekt. Daarna stopt het, ook als je nog niet klaar bent met je opleiding. Dit laatste geldt niet wanneer je vóór 1 augustus 2005 bent begonnen aan een beroepsopleiding met studiefinanciering.
Natuurlijk is die indeling in sectoren en 4 niveaus al een ongelofelijk stupide beslissing, maar goed... stel je hebt VMBO gedaan voor je overstap naar het MBO.quote:Het mbo is verdeeld in vier sectoren: economie, landbouw, techniek, zorg en welzijn. Er zijn vier niveau´s in het mbo, niveau 1 tot en met 4. Met een vmbo-diploma hangt het van je leerweg en je gekozen sector af wat er mogelijk is.
* Niveau 1 is de assistentenopleiding: eenvoudige uitvoerende werkzaamheden.
* Niveau 2 is de opleiding basisberoepsbeoefenaar: uitvoerende werkzaamheden. Voor niveau 2 moet je minimaal de basisberoepsgerichte leerweg van het vmbo hebben.
* Niveau 3 is de vakopleiding: volledig zelfstandige uitvoering van werkzaamheden.
* Niveau 4 is de middenkaderopleiding: volledig zelfstandige uitvoering van werkzaamheden met brede inzetbaarheid.
Voor niveau 3 en 4 moet je minstens de kaderberoepsgerichte leerweg, de gemengde leerweg of de theoretische leerweg van het vmbo hebben gedaan. Soms zijn er andere toelatingseisen.
Met een havo-diploma kun je vaak in het tweede jaar starten van een mbo-opleiding. Daarbij gaat het vooral om opleidingen met niveau 4, het hoogste niveau. Voor leerlingen met een havo- of vwo-diploma is er ook nog mbo-plus. Soms doet een opleiding eerst een onderzoek naar jouw geschiktheid of aanleg voor ze je aannemen.
Of een 18 jarige die eigenlijk niet wil?quote:Op woensdag 30 mei 2007 22:40 schreef teamlead het volgende:
[..]
waar trek je de grens? een 87 jarige die een gesubsidieerde MBO wil volgen "omdat ie er niet eerder aan toe kwam" ?
Zijn geschreven en gesproken columns vond ik vaak top, maar als minister vind ik hem tegenvallen. Ik was bij het Felix Merites-debat over onderwijs, en zijn visie over het Nieuwe Leren, en de nieuwe kans die hij dat wil geven is een draai van 180 graden ten opzichte van zijn eerdere uitspraken en gedachten (en ik denk ook zijn eigen mening). Het is schandalig dat hij deze generatie niet dezelfde kansen op goed onderwijs wil geven als de zijne. De voorbeelden die hij aanhaalde ('mijn kinderen dwalen af bij droge stof' en 'je moet niet willen concurreren met internet en nieuwe media') waren slap en de meeste mensen in de zaal waren ook niet tevreden met zijn gedachten. Ik hoop nog steeds dat hij werkelijk inziet dat competentiegericht onderwijs moet stoppen, er is een kamermeerderheid en Plasterk heeft gezag in de onderwijswereld.quote:Op woensdag 30 mei 2007 10:45 schreef EchtGaaf het volgende:
Eigenlijk haat ik fantopics, maar voor Ronald Plasterk maak ik toch graag een uitzondering.
[afbeelding]
Eerst had ik mij bedenkingen. Ik dacht dat zo'n topwetenschapper al gauw diep ongelukkig zou worden in het kabinet. Maar die indruk heb ik niet, integendeel.....
Ik zag hem gisteren weer optreden tijden het vragen uurtje in de Tweede Kamer over die Donorshow. Ik ben vol lof over het optreden van deze persoon. Eindelijk weer eens een minister die een IQ heeft ver boven het gemiddelde. Ik krijg het idee dat het ministerschap hem bijzonder goed afgaat. Een natuurtalent in het debat zou ik zeggen...
Stellingen:
1 De persoon van Ronald Plasterk is een verfrissende verschijning in de politiek.
2 Met echte intellectuelen in de politiek als Ronald Plasterk zijn we het beste af .
Dat bedoel ik dus. Hij kan wel vanalles vinden en in het verleden verstandige dingen hebben geschreven en gezegd, maar als minister ben je gebonden aan partijbeleid en aan allerlei traag malende molens die allemaal nog hun eigen draai geven aan een bepaald voorstel. Ik denk dat het ontzettend tegenvalt in hoeverre je als minister beleid kunt maken, volgens mij is het veel meer een uitvoerende en ceremoniele functie en kun je de tanker hooguit een HEEL klein beetje bijsturen. Of schat ik het nu te negatief in?quote:Op woensdag 30 mei 2007 23:01 schreef Zwaardvisch het volgende:
is een draai van 180 graden ten opzichte van zijn eerdere uitspraken en gedachten (en ik denk ook zijn eigen mening).
Mwa, Plasterk komt wel over als een authoriteit. Ik denk dat zijn ambtenaren/partijtop hem serieuzer neemt dan de gemiddelde minister.quote:Op woensdag 30 mei 2007 23:27 schreef thaleia het volgende:
[..]
Dat bedoel ik dus. Hij kan wel vanalles vinden en in het verleden verstandige dingen hebben geschreven en gezegd, maar als minister ben je gebonden aan partijbeleid en aan allerlei traag malende molens die allemaal nog hun eigen draai geven aan een bepaald voorstel. Ik denk dat het ontzettend tegenvalt in hoeverre je als minister beleid kunt maken, volgens mij is het veel meer een uitvoerende en ceremoniele functie en kun je de tanker hooguit een HEEL klein beetje bijsturen. Of schat ik het nu te negatief in?
Ik vind het onderwijs vandaag de dag teveel kansen geeft. Vroeger had je juist minder kansen, maar toen waren diploma's nog iets waard. Dat kun je nu nog maar amper zeggen....quote:Op woensdag 30 mei 2007 23:01 schreef Zwaardvisch het volgende:
[..]
Zijn geschreven en gesproken columns vond ik vaak top, maar als minister vind ik hem tegenvallen. Ik was bij het Felix Merites-debat over onderwijs, en zijn visie over het Nieuwe Leren, en de nieuwe kans die hij dat wil geven is een draai van 180 graden ten opzichte van zijn eerdere uitspraken en gedachten (en ik denk ook zijn eigen mening). Het is schandalig dat hij deze generatie niet dezelfde kansen op goed onderwijs wil geven als de zijne.
Eerst maar es de Mammoetwet afschaffen. Dan wordt het snel veel beter.quote:De voorbeelden die hij aanhaalde ('mijn kinderen dwalen af bij droge stof' en 'je moet niet willen concurreren met internet en nieuwe media') waren slap en de meeste mensen in de zaal waren ook niet tevreden met zijn gedachten. Ik hoop nog steeds dat hij werkelijk inziet dat competentiegericht onderwijs moet stoppen, er is een kamermeerderheid en Plasterk heeft gezag in de onderwijswereld.
Sterke ministers worden juist tegengewerkt. Rapporten worden gelekt, de minister wordt in diskrediet gebracht, etc. Als de minister dan toch stand houdt verdwijnen gaan de plannen van de ambternaren weer voor vier jaar de ijskast in. Ambtenaren hebben namelijk de tijd aan hun zijde.quote:Op woensdag 30 mei 2007 23:37 schreef Stupiditeit het volgende:
[..]
Mwa, Plasterk komt wel over als een authoriteit. Ik denk dat zijn ambtenaren/partijtop hem serieuzer neemt dan de gemiddelde minister.
Wat gebeurt er dan als je de Mammoetwet afschaft? Al sinds 1968 bestaat die wet.quote:Op donderdag 31 mei 2007 10:29 schreef EchtGaaf het volgende:
[..]
Ik vind het onderwijs vandaag de dag teveel kansen geeft. Vroeger had je juist minder kansen, maar toen waren diploma's nog iets waard. Dat kun je nu nog maar amper zeggen....
[..]
Eerst maar es de Mammoetwet afschaffen. Dan wordt het snel veel beter.![]()
Blijkt ook wel uit de rapporten dat de TU`s het veel beter doen dan andere uni`squote:Op woensdag 30 mei 2007 22:05 schreef Fastmatti het volgende:
[..]
Inderdaad![]()
Krijg ook steeds vaker het idee dat de TU Delft `s één van de laatste universiteiten is die nog enigszins zijn oude niveau probeert te houden.
En nu het niveau nog omhoog...quote:Op donderdag 31 mei 2007 11:08 schreef Rock_de_Braziliaan het volgende:
[..]
Wat gebeurt er dan als je de Mammoetwet afschaft? Al sinds 1968 bestaat die wet.
En teveel kansen? Tegenwoordig moet je van school wanneer je 2 keer blijft zitten, mijn pa is tijdens zijn middelbare schoolperiode 4 keer blijven zitten op dezelfde school. Bovendien word je tegenwoordig van je hbo/uni opleiding afgetrapt als je het 1e jaar niet voldoende studiepunten haalt. Dat was eind jaren 90 nog niet zo.
klopt er wordt actief geronseld tegenwoordig hier op de TU (kon nu al een stageplaats hebben voor over 3 jaarquote:Op woensdag 30 mei 2007 22:06 schreef One_of_the_few het volgende:
[..]
nah, als technici zijnde staan de banen in de rij tijdens de opleiding hoor. Hoog en laag opgeleid.
In ieder geval zou ik naar de situatie willen dat scholen veel kleinschaliger worden......Kwalteit moet weer terugkeren op school. Je moet als leraar weer trots kunnen zijn op het leraarschap. Studenten moeten weer tegen je opkijken als leraar....Je moet als leraar weer tot de notabelen kunnen behoren....quote:Op donderdag 31 mei 2007 11:08 schreef Rock_de_Braziliaan het volgende:
[..]
Wat gebeurt er dan als je de Mammoetwet afschaft? Al sinds 1968 bestaat die wet.
Dat laatste is ene goede zaak, wmb moet het nog veel strenger..... Een hbo of uni moet weer dezelfde status en positie geven zoals het vroeger had......Vandaag de dag is het een vod die elke gorrilla kan halen......Daar wil je als student geen tonnen geld meer in stoppen om het vervolgens nooit meer terug te verdienen....quote:En teveel kansen? Tegenwoordig moet je van school wanneer je 2 keer blijft zitten, mijn pa is tijdens zijn middelbare schoolperiode 4 keer blijven zitten op dezelfde school. Bovendien word je tegenwoordig van je hbo/uni opleiding afgetrapt als je het 1e jaar niet voldoende studiepunten haalt. Dat was eind jaren 90 nog niet zo.
ligt er ook aan waar je het doet.quote:Op woensdag 30 mei 2007 22:18 schreef Bolkesteijn het volgende:
[..]
Ik vind IO en Bouwkunde eigenlijk wel TU waardig hoor.Er zit dan wel niet zoveel wiskunde in als bij L&R, TW of TN, maar het kenmerk van een TU-studie moet volgens mij zijn dat er behoorlijke creatieve capaciteiten van je worden gevraagd. Dat kan zich in de wat meer technische gebieden uiten maar ook in de esthetische gebieden.
nou weet ik niet hoe oud je pa is, maar dat max. 2x blijven zitten is al een jaar of 20 hoorquote:Op donderdag 31 mei 2007 11:08 schreef Rock_de_Braziliaan het volgende:
[..]
Wat gebeurt er dan als je de Mammoetwet afschaft? Al sinds 1968 bestaat die wet.
En teveel kansen? Tegenwoordig moet je van school wanneer je 2 keer blijft zitten, mijn pa is tijdens zijn middelbare schoolperiode 4 keer blijven zitten op dezelfde school.
daar staat tegenover dat het niveau zodanig wordt aangepast dat de HBO's/Uni's zo min mogelijk mensen hoeven te kicken.quote:Bovendien word je tegenwoordig van je hbo/uni opleiding afgetrapt als je het 1e jaar niet voldoende studiepunten haalt. Dat was eind jaren 90 nog niet zo.
dat ligt meer aan de fusiegolf van de laatste 10-15 jaar dan aan de mammoetwet, maar inhoudelijk ben ik het wel met je eensquote:Op donderdag 31 mei 2007 11:23 schreef EchtGaaf het volgende:
[..]
In ieder geval zou ik naar de situatie willen dat scholen veel kleinschaliger worden......Kwalteit moet weer terugkeren op school. Je moet als leraar weer trots kunnen zijn op het leraarschap. Studenten moeten weer tegen je opkijken als leraar....Je moet als leraar weer tot de notabelen kunnen behoren....
[..]
Precies. Normen vaststellen, toelatingsexamen invoeren en eisen stellen aan te behalen studiepunten. Het aantal studenten neemt dan wel af, maar de kwaliteit stijgtquote:Dat laatste is ene goede zaak, wmb moet het nog veel strenger..... Een hbo of uni moet weer dezelfde status en positie geven zoals het vroeger had......Vandaag de dag is het een vod die elke gorrilla kan halen......Daar wil je als student geen tonnen geld meer in stoppen om het vervolgens nooit meer terug te verdienen....
Volgens mij denk je er veel te negatief over.quote:Op donderdag 31 mei 2007 10:29 schreef EchtGaaf het volgende:
[..]
Ik vind het onderwijs vandaag de dag teveel kansen geeft. Vroeger had je juist minder kansen, maar toen waren diploma's nog iets waard. Dat kun je nu nog maar amper zeggen....
[..]
Eerst maar es de Mammoetwet afschaffen. Dan wordt het snel veel beter.![]()
Ach als ze de borrel en het diner na afloop maar betalenquote:Op donderdag 31 mei 2007 11:20 schreef icecreamfarmer_NL het volgende:
En bedrijven zitten echt te springen om op een bedrijvendag/carierebeurs hier te mogen staan.
Mwoa, je kon beter 25 jaar gelden hoger opgeleid zijn dan nu.quote:Op donderdag 31 mei 2007 12:42 schreef du_ke het volgende:
[..]
Volgens mij denk je er veel te negatief over.
Status, lonen van hoger opgeleiden worden hierdoor normaler. Waarom zou je je nog kapot studeren?quote:Wat is er zo slecht aan dat de bevolking steeds hoger wordt opgeleid?
Dat klopt. Maar voor het geld hoef je je niet meer door te studeren.quote:Het werk in Nederland is immers ook veranderd, er is minder "dom" handwerk.
Draait alles in je leven om geld dan?quote:Op donderdag 31 mei 2007 13:06 schreef EchtGaaf het volgende:
[..]
Mwoa, je kon beter 25 jaar gelden hoger opgeleid zijn dan nu.
[..]
Status, lonen van hoger opgeleiden worden hierdoor normaler. Waarom zou je je nog kapot studeren?
[..]
Dat klopt. Maar voor het geld hoef je je niet meer door te studeren.
Nee, maar het geldelijk rendement van je studie is te slecht....quote:
Mwoa, je wordt er niet echt warm van.....Een beetje bouwvakker woon royaler vandaag de dag...quote:Met een universitaire opleiding zal je over het algemeen gewoon flink boven modaal gaan verdienen.
Valt reuze mee volgens mijquote:Op donderdag 31 mei 2007 13:11 schreef EchtGaaf het volgende:
[..]
Nee, maar het geldelijk rendement van je studie is te slecht....
quote:een opleiding, hbo of uni, is niet noodzakelijk laat staan voldoende. Ik zou er mijn leven niet meer aan vergooien iiig. Elke Oeran Oetan kan uni halen.....
[..]
Die is dan ook 10 jaar eerder begonnen met werken en kan zo langer wat opbouwen. Hun max is echter veel lager.quote:Mwoa, je wordt er niet echt warm van.....Een beetje bouwvakker woon royaler vandaag de dag...
Valt mee hoor. Vooral als ze een beetje bijbeunenquote:Op donderdag 31 mei 2007 13:27 schreef du_ke het volgende:Die is dan ook 10 jaar eerder begonnen met werken en kan zo langer wat opbouwen. Hun max is echter veel lager.
Dat is jammer om te horen. Ik had gehoopt en verwacht dat juist hij toch wel een beetje tegen de bestuurlijke conventies in zou durven gaan. Ik dacht dat dat ook wel een van de redenen voor hem was om de ministerspost te aanvaarden. Als hij nu ineens een groot voorstander is van het Nieuwe Leren is hij behoorlijk hypocriet bezig en zie ik de toekomst van het onderwijs somber in.quote:Op woensdag 30 mei 2007 23:01 schreef Zwaardvisch het volgende:
[..]
Zijn geschreven en gesproken columns vond ik vaak top, maar als minister vind ik hem tegenvallen. Ik was bij het Felix Merites-debat over onderwijs, en zijn visie over het Nieuwe Leren, en de nieuwe kans die hij dat wil geven is een draai van 180 graden ten opzichte van zijn eerdere uitspraken en gedachten (en ik denk ook zijn eigen mening). Het is schandalig dat hij deze generatie niet dezelfde kansen op goed onderwijs wil geven als de zijne. De voorbeelden die hij aanhaalde ('mijn kinderen dwalen af bij droge stof' en 'je moet niet willen concurreren met internet en nieuwe media') waren slap en de meeste mensen in de zaal waren ook niet tevreden met zijn gedachten. Ik hoop nog steeds dat hij werkelijk inziet dat competentiegericht onderwijs moet stoppen, er is een kamermeerderheid en Plasterk heeft gezag in de onderwijswereld.
Dat valt zwaar tegen. Met uni of hbo op zak ben je vandaag de dag niets bijzonders meer, maar een van de velen uit de grote grijze massa.......quote:
Er blijven teveel over. Op de arbeidsmarkt kom je de overgebleven massa weer vrolijk tegen. De salarissen blijven dan achter. 10 jaar achterstand in verdienste haal je never nooit meer in.quote:Ook dat valt reuze mee, ik zie voldoende uitvallers om dit met een flinke korrel zout te nemen.
[..]
Echt niet. Een beetje bouwvakker vraagt wat ie wilt. Probeer maar eens een dak te laten repareren of een keuken te verbouwen. ze beunen zich schatrijk, opdrachten hebben ze voor het uitkiezen....Het zijn de nieuwe rijken...quote:Die is dan ook 10 jaar eerder begonnen met werken en kan zo langer wat opbouwen. Hun max is echter veel lager.
Voor je eigen ontwikkeling misschien? En een universitaire opleiding heeft nog altijd redelijk wat status, je hoort dan echt nog bij de maatschappelijke toplaag in Nederland.quote:Op donderdag 31 mei 2007 18:06 schreef EchtGaaf het volgende:
[..]
Dat valt zwaar tegen. Met uni of hbo op zak ben je vandaag de dag niets bijzonders meer, maar een van de velen uit de grote grijze massa.......
Als je 30 jaar gelden drs... of ir.of ing..... voor je naam had staan, dan keken ze nog tegen je op, maar nu halen ze de schouders op. Waarom zou je nog zo'n studie doen, om op te vallen?
[..]
Niet? Valt wel mee hoor denk ikquote:Er blijven teveel over. Op de arbeidsmarkt kom je de overgebleven massa weer vrolijk tegen. De salarissen blijven dan achter. 10 jaar achterstand in verdienste haal je never nooit meer in.
[..]
Zij doen het lichamelijk zware werk en zijn ook eerder versleten er zitten altijd twee kanten aan hoor.quote:Echt niet. Een beetje bouwvakker vraagt wat ie wilt. Probeer maar eens een dak te laten repareren of een keuken te verbouwen. ze beunen zich schatrijk, opdrachten hebben ze voor het uitkiezen....Het zijn de nieuwe rijken...
...en lachen hun lul uit hun broek....
vind dat nogal meevallen dat roepen ze al 20 jaar en het is nog steeds niet uitgekomen.quote:Op donderdag 31 mei 2007 18:06 schreef EchtGaaf het volgende:
Echt niet. Een beetje bouwvakker vraagt wat ie wilt. Probeer maar eens een dak te laten repareren of een keuken te verbouwen. ze beunen zich schatrijk, opdrachten hebben ze voor het uitkiezen....Het zijn de nieuwe rijken...
...en lachen hun lul uit hun broek....
Komt voornamelijk dat bouwvakkers meestal éénverdieners zijn.quote:Op donderdag 31 mei 2007 20:38 schreef icecreamfarmer_NL het volgende:
[..]
vind dat nogal meevallen dat roepen ze al 20 jaar en het is nog steeds niet uitgekomen.
mijn vader verdient legaal nu iets van 35k per jaar inc vakantiegeld.quote:Op donderdag 31 mei 2007 21:02 schreef Fastmatti het volgende:
[..]
Komt voornamelijk dat bouwvakkers meestal éénverdieners zijn.
En daar zal een HBO of Uni opgeleide met meer dan 20 jaar ervaring het niet voor doenquote:Op donderdag 31 mei 2007 21:38 schreef icecreamfarmer_NL het volgende:
[..]
mijn vader verdient legaal nu iets van 35k per jaar inc vakantiegeld.
Ja, om die reden ben ik blij dat ik de uni heb bezocht.quote:
Hmmmmm, ik vind die status erg tegenvallen. (Ik geef wel toe dat ik daar iets gevoeliger ben dan misschien gemiddeld.quote:En een universitaire opleiding heeft nog altijd redelijk wat status, je hoort dan echt nog bij de maatschappelijke toplaag in Nederland.
Mwoahquote:Niet? Valt wel mee hoor denk ik.
Dat is waar. Al denk ik dat een aantal bouwvakkers en andere ambachtelijken weer als werkvoorbereider kunnen oid kunnen doorstromen.....quote:Zij doen het lichamelijk zware werk en zijn ook eerder versleten er zitten altijd twee kanten aan hoor.
Dat zou idd de keerzijde zijn. Ben ik ook niet voor. Als ik de aantallen studenten zou willen beperken, dan zou ik schiften op pure kwaliteit en niet op afkomst.quote:Maar goed jij wilt terug naar de situatie dat alleen de jongens uit rijke gezinnen kunnen gaan studeren (ongeacht of ze er erg geschikt voor zijn) en het volk verder dom wordt gehouden?
Toch zie ik het in mijn eigen omgeving. De LTS-ers/vMBO_ers wonen hier in de grootste huizen en rijden de grootste auto's. En hebben doorgaans een ijzersterke positie op de arbeidsmarkt. Ze kunnen dus eisen stellen aan werkgevers. Bij hoger opgeleiden is dat vaak niet het geval. Voor jou immers 100 anderen. Afgestudeerden te over (al zeggen werkgevers soms iets anders....)quote:Op donderdag 31 mei 2007 20:38 schreef icecreamfarmer_NL het volgende:
[..]
vind dat nogal meevallen dat roepen ze al 20 jaar en het is nog steeds niet uitgekomen.
Al is het wel zo dat je zwart dan wel weer goed verdiend
Mijn vader kan meer verdienen idd maar heeft daar geen zin in om verder te gaan onderhandelen toch denk ik dat je het grof overschat vooral zwart valt veel te halen.quote:Op donderdag 31 mei 2007 21:48 schreef EchtGaaf het volgende:
[..]
Toch zie ik het in mijn eigen omgeving. De LTS-ers/vMBO_ers wonen hier in de grootste huizen en rijden de grootste auto's. En hebben doorgaans een ijzersterke positie op de arbeidsmarkt. Ze kunnen dus eisen stellen aan werkgevers. Bij hoger opgeleiden is dat vaak niet het geval. Voor jou immers 100 anderen. Afgestudeerden te over (al zeggen werkgevers soms iets anders....)
De tijden dat hoger opgeleiden zo ongeveer als notabelen worden beschouwd, ligt mijlenver achter ons....
Ze worden ook rijk van het bijklussen.....Maar vergis je niet dat hoger opgeleiden meestal ook niet met 40 uur werken klaar zijn.... En die krijgen overuren vaak niet eens uitbetaald.quote:Op donderdag 31 mei 2007 21:38 schreef icecreamfarmer_NL het volgende:
[..]
mijn vader verdient legaal nu iets van 35k per jaar inc vakantiegeld.
Zwart kan het veel meer worden maar daar moet je maar zin in hebben om na een 40 urige werkweek ook nog eens sàvonds aan de slag te gaan
Ik ken ook een lasser die wel veel uren maakt. Heeft LTS en verdiend zeer goed. Zo ongeveer wat een hbo-er verdiend. Wit.quote:Op donderdag 31 mei 2007 21:51 schreef icecreamfarmer_NL het volgende:
[..]
Mijn vader kan meer verdienen idd maar heeft daar geen zin in om verder te gaan onderhandelen toch denk ik dat je het grof overschat vooral zwart valt veel te halen.
Als je het wel doet gaan er mensen topics openen met '' ......godelijken verdien WEER veel meer!!!!"quote:Op donderdag 31 mei 2007 21:57 schreef EchtGaaf het volgende:Reken maar uit hoe groot het financieel rendement is van een studie. Valt VIES tegen vandaag de dag...
Ik ben geen opportunist. Dus je suggestie werk niet.quote:Op donderdag 31 mei 2007 22:10 schreef Fastmatti het volgende:
[..]
Als je het wel doet gaan er mensen topics openen met '' ......godelijken verdien WEER veel meer!!!!"![]()
Ken ook een aantal die met succes MAVO - MBO - HBO - Uni hebben gedaan. En dat moet gewoon mogelijk blijven.quote:Op donderdag 31 mei 2007 23:08 schreef ijsbrekertje het volgende:
Ik ken meerdere voorbeelden van studenten die via havo naar vwo naar de universiteit zijn doorgestroomd en het zeer goed doen. Twee van hen zijn zelfs op mavo begonnen. Voor de mammoetwet zouden zij die mogelijkheid nooit hebben gehad.
En niet zo'n beetje ook.quote:Op donderdag 31 mei 2007 23:18 schreef Rock_de_Braziliaan het volgende:
Ik word een beetje moe van al die "vroegah was alles" beter neuzelaars.
Idd. Je moet echt in een al te beschermd rijkeluismilieutje zijn opgegroeid om te kunnen geloven dat de gemiddelde lager opgeleide het minstens zo goed voor elkaar heeft als de gemiddelde hoger opgeleide.quote:Op donderdag 31 mei 2007 18:17 schreef du_ke het volgende:
Zij doen het lichamelijk zware werk en zijn ook eerder versleten er zitten altijd twee kanten aan hoor.
Voor zulke jongen zou b.v. iets van dienstplicht wel goed zijn. Dit om omgang te hebben met mensen uit alle sociale klassen.quote:Op donderdag 31 mei 2007 23:23 schreef thaleia het volgende:
[..]
Idd. Je moet echt in een al te beschermd rijkeluismilieutje zijn opgegroeid om te kunnen geloven dat de gemiddelde lager opgeleide het minstens zo goed voor elkaar heeft als de gemiddelde hoger opgeleide.
Nounou het is ook niet zo dat het onderwijs niets meer voorstelt hoor.quote:Op donderdag 31 mei 2007 23:33 schreef thaleia het volgende:
Ik geloof trouwens zeker wel dat het onderwijs vroeger beter was. De toegankelijkheid ervan misschien niet, maar het onderwijs wel. En wat heb je er als kind uit een lager sociaal milieu aan dat hoger onderwijs tegenwoordig ook voor jou toegankelijk is, als het zo weinig meer voorstelt dat je er nog steeds niets mee opschiet en je een dure topmaster moet kunnen betalen om je van de massa te onderscheiden?
Ik denk dat dat vooral voor komt bij mensen die een massa-studie als algemeen recht, bedrijfskunde of bestuurskunde hebben gedaan. Voor een ingenieur zijn er echt geen honderd anderen, en al helemaal niet als deze ingenieur bijvoorbeeld nog een bedrijfskundige of economische studie naast zijn ingenieursopleiding heeft gedaan. Daar staan bedrijven denk ik voor in de rij. Dit is overigens helemaal geen vervelende ontwikkeling, de massa-studies zijn mij al jaren een doorn in het oog, en allemaal willen ze manager worden.quote:Op donderdag 31 mei 2007 21:48 schreef EchtGaaf het volgende:
Ze kunnen dus eisen stellen aan werkgevers. Bij hoger opgeleiden is dat vaak niet het geval. Voor jou immers 100 anderen. Afgestudeerden te over (al zeggen werkgevers soms iets anders....)
Een studie is ook een investering in het bevredigen van vraag naar kennis, gewoon benieuwd zijn hoe iets nou in elkaar zit.quote:Op donderdag 31 mei 2007 23:08 schreef ijsbrekertje het volgende:
Ik denk dat een universitaire opleiding wel degelijk een goede investering is, in een - financiëel - succesvolle carriere. Een vriend van mij verdiende na het afronden van zijn studie aan de Technische Universiteit in zijn eerste baan al meer dan zijn vader (meubelmaker).
Als de bevolking ook slimmerwordt is dat geen probleem, wordt de bevolking dommer en het aantal hoogopgeleiden hoger, dan klopt er iets niet.quote:Op donderdag 31 mei 2007 12:42 schreef du_ke het volgende:
[..]
Volgens mij denk je er veel te negatief over.
Wat is er zo slecht aan dat de bevolking steeds hoger wordt opgeleid?
Het werk in Nederland is immers ook veranderd, er is minder "dom" handwerk.
Er zijn HBO starters die meer verdienen.quote:Op donderdag 31 mei 2007 21:41 schreef du_ke het volgende:
[..]
En daar zal een HBO of Uni opgeleide met meer dan 20 jaar ervaring het niet voor doen.
Als je het onderwijs vergelijkt met de omringende landen is het onderwijs in Nederland huilen met de pet op.quote:Op donderdag 31 mei 2007 23:35 schreef du_ke het volgende:
Nounou het is ook niet zo dat het onderwijs niets meer voorstelt hoor.
We vergelijken hier helemaal geen gemiddelden. We vergelijken iemand die een 'echt' vak geleerd heeft met iemand die een blaatstudie gedaan heeft.quote:Op donderdag 31 mei 2007 23:23 schreef thaleia het volgende:
[..]
Idd. Je moet echt in een al te beschermd rijkeluismilieutje zijn opgegroeid om te kunnen geloven dat de gemiddelde lager opgeleide het minstens zo goed voor elkaar heeft als de gemiddelde hoger opgeleide.
Op bepaalde punten maar het is ook vaak andersom. Maar goed Nederland wil voor een dubbeltje op de eerste rang zitten en dat is jammer.quote:Op vrijdag 1 juni 2007 01:58 schreef Boze_Appel het volgende:
[..]
Als je het onderwijs vergelijkt met de omringende landen is het onderwijs in Nederland huilen met de pet op.
De bevolking wordt gelukkig ook slimmerquote:Op vrijdag 1 juni 2007 00:35 schreef One_of_the_few het volgende:
[..]
Als de bevolking ook slimmerwordt is dat geen probleem, wordt de bevolking dommer en het aantal hoogopgeleiden hoger, dan klopt er iets niet.
Ik zeg niet dat vroegah alles beter was. Maar wel dat een diploma vroegah veel meer waard was. Je wist toen waar je het voor deed.....quote:Op donderdag 31 mei 2007 23:18 schreef Rock_de_Braziliaan het volgende:
Ik word een beetje moe van al die "vroegah was alles" beter neuzelaars.
Zou de rek daar niet onderhand uit zijn? Voeding wordt slechter en dommen planten zich meer voort...quote:Op vrijdag 1 juni 2007 10:16 schreef du_ke het volgende:
[..]
De bevolking wordt gelukkig ook slimmer.
denk ik ook zoals ik al zei ze staan gewoon te springen om beta`squote:Op vrijdag 1 juni 2007 00:30 schreef Bolkesteijn het volgende:
[..]
Ik denk dat dat vooral voor komt bij mensen die een massa-studie als algemeen recht, bedrijfskunde of bestuurskunde hebben gedaan. Voor een ingenieur zijn er echt geen honderd anderen, en al helemaal niet als deze ingenieur bijvoorbeeld nog een bedrijfskundige of economische studie naast zijn ingenieursopleiding heeft gedaan. Daar staan bedrijven denk ik voor in de rij. Dit is overigens helemaal geen vervelende ontwikkeling, de massa-studies zijn mij al jaren een doorn in het oog, en allemaal willen ze manager worden.![]()
[..]
Een studie is ook een investering in het bevredigen van vraag naar kennis, gewoon benieuwd zijn hoe iets nou in elkaar zit.
Goede vraag, ik denk het niet, de welvaart stijgt natuurlijk nog wel.quote:Op vrijdag 1 juni 2007 11:40 schreef ExtraWaskracht het volgende:
[..]
Zou de rek daar niet onderhand uit zijn? Voeding wordt slechter en dommen planten zich meer voort...
maar daar weigeren ze dan wel voor te betalenquote:Op vrijdag 1 juni 2007 12:09 schreef icecreamfarmer_NL het volgende:
[..]
denk ik ook zoals ik al zei ze staan gewoon te springen om beta`s
klopt ze willen veel en roepen dat er tekorten zijn maar er zelf iets aan doen ho maarquote:Op vrijdag 1 juni 2007 12:31 schreef Fastmatti het volgende:
[..]
maar daar weigeren ze dan wel voor te betalen![]()
Sinds wanneer is ontopic reageren een kutkick?quote:Op donderdag 21 juni 2007 22:01 schreef Fastmatti het volgende:
Wat kut-kick
Een kut-kick bestaat nietquote:Op donderdag 21 juni 2007 22:01 schreef Fastmatti het volgende:
Wat kut-kick
Kwaliteit komt altijd bovendrijven ook als je beta bentquote:Op donderdag 21 juni 2007 22:10 schreef Fastmatti het volgende:
Ik vind nog steeds hetzelfde als ik een maand geleden vond. Beta's worden ondergewaardeerd en onderbetaald. Nederland blaatland![]()
Inderdaad, dit was gewoon een kwalikick.quote:Op donderdag 21 juni 2007 22:07 schreef EchtGaaf het volgende:
Een kut-kick bestaat nietZeker niet als iemand een EG-topic reanimeert
![]()
Betastudies behoren tot de zwaarste studies, maar worden ZWAAR ondergewaardeerd. Je wordt bijna met de nek aangekeken.quote:Op donderdag 21 juni 2007 22:10 schreef Fastmatti het volgende:
Ik vind nog steeds hetzelfde als ik een maand geleden vond. Beta's worden ondergewaardeerd en onderbetaald. Nederland blaatland![]()
Je bent in ieder geval een nerdquote:Op donderdag 21 juni 2007 22:57 schreef EchtGaaf het volgende:
[..]
Betastudies behoren tot de zwaarste studies, maar worden ZWAAR ondergewaardeerd. Je wordt bijna met de nek aangekeken.![]()
Normale mensen op de TU zijn nerdsquote:Op donderdag 21 juni 2007 23:05 schreef Fastmatti het volgende:
[..]
Je bent in ieder geval een nerdJa, ik heb zelfs te horen gekregen 'goh, ik wist niet dat er ook normale mensen op de TU zaten'
![]()
Die heb ik ook vaak te horen gekregen. 'Je weet best veel van politiek, maatschappij en organisatie, en dat voor een TU-studentquote:Op donderdag 21 juni 2007 23:05 schreef Fastmatti het volgende:
Je bent in ieder geval een nerdJa, ik heb zelfs te horen gekregen 'goh, ik wist niet dat er ook normale mensen op de TU zaten'
![]()
Oke, een alfa/beta-discussie is ook prima.quote:Op vrijdag 22 juni 2007 00:12 schreef Xith het volgende:
Laten we aub geen discussie over niveau van hoger onderwijs houden..
En anders ik wel .quote:Op donderdag 21 juni 2007 23:28 schreef Bolkesteijn het volgende:
Ik werk overigens liever samen met nerds dan met mensen die geen verstand van zaken hebben en niet op het beta niveau zitten qua het doorzien van systematiek.
Dat bevreemdt me niet echt; mijn ervaring is dat de beste studenten bestuurskunde over het algemeen (voormalige) beta's zijn die zich zijn gaan interesseren in maatschappelijke onderwerpen.quote:Op donderdag 21 juni 2007 23:28 schreef Bolkesteijn het volgende:
[..]
Die heb ik ook vaak te horen gekregen. 'Je weet best veel van politiek, maatschappij en organisatie, en dat voor een TU-student' of 'goh, je bent best aardig voor een TU-student'. Vooral de eerste is mijns inziens een hele logische voor een TU-student, ik heb menig bestuurskunde student op dat punt gefileerd
.
Ik heb liever dat mensen zowel enigszins systematisch kunnen denken als dat ze feeling hebben voor wat 'zachtere' onderwerpen. Idealiter kun je beiden combineren.quote:Ik werk overigens liever samen met nerds dan met mensen die geen verstand van zaken hebben en niet op het beta niveau zitten qua het doorzien van systematiek.
Altijd leuk. Hoewel we dat dan beter in de GC kunnen doen. Dan gaan er tenminste lekker veel Alfa's op de kastquote:Op vrijdag 22 juni 2007 00:30 schreef Bolkesteijn het volgende:
[..]
Oke, een alfa/beta-discussie is ook prima.
En hoe komt het dat de beste studenten bestuurskunde iha beta's zijn?quote:Op vrijdag 22 juni 2007 10:39 schreef Reya het volgende:
[..]
Dat bevreemdt me niet echt; mijn ervaring is dat de beste studenten bestuurskunde over het algemeen (voormalige) beta's zijn die zich zijn gaan interesseren in maatschappelijke onderwerpen.
Waarom zijn hier dan geen alfa's? Of zijn ze hier zo verstandig om niet te reageren?quote:Op vrijdag 22 juni 2007 11:13 schreef Fastmatti het volgende:
[..]
Altijd leuk. Hoewel we dat dan beter in de GC kunnen doen. Dan gaan er tenminste lekker veel Alfa's op de kast![]()
Reya ?quote:Op vrijdag 22 juni 2007 11:21 schreef ijsbrekertje het volgende:
[..]
Waarom zijn hier dan geen alfa's? Of zijn ze hier zo verstandig om niet te reageren?
Huh? Hij is allang hoogleraar (geweest)...quote:Op vrijdag 22 juni 2007 11:47 schreef EchtGaaf het volgende:
Maar ik weet niet wat ie precies wilt gaan doen. Mwoa, gokje: (universitair) docent lijkt mij wel iets voor em .. Iets in de academische wereld. Promovendus? Hoogleraarschap?
Het zijn toch juist die beta's die zich verweg op z'n kast zich heel erg benadeeld voelenquote:Op vrijdag 22 juni 2007 11:13 schreef Fastmatti het volgende:
[..]
Altijd leuk. Hoewel we dat dan beter in de GC kunnen doen. Dan gaan er tenminste lekker veel Alfa's op de kast![]()
quote:Op vrijdag 22 juni 2007 13:15 schreef du_ke het volgende:
[..]
Het zijn toch juist die beta's die zich verweg op z'n kast zich heel erg benadeeld voelen?
Ze moeten eens naar Paul Frissen (Bestuurskundige aan de UvT) kijken. Die man heeft een bijzonder verfrissende kijk op het handelen van de overheid en de politiek.quote:Op vrijdag 22 juni 2007 11:57 schreef SaskiaR het volgende:
In elk geval ben ik fan van hem ! Meer inhoud, minder leeghoofdig geschreeuw in de politiek.
Het kabinet zou ook wel een goede jurist of sociaal wetenschapper kunnen gebruiken trouwens.
quote:Op vrijdag 22 juni 2007 15:29 schreef Bolkesteijn het volgende:
Ze moeten eens naar Paul Frissen (Bestuurskundige aan de UvT) kijken. Die man heeft een bijzonder verfrissende kijk op het handelen van de overheid en de politiek.
http://www.p-h-a-frissen.nl/
Dat zou ik niet durven zeggen; waarschijnlijk een combinatie van verschillende factoren.quote:Op vrijdag 22 juni 2007 11:18 schreef EchtGaaf het volgende:
[..]
En hoe komt het dat de beste studenten bestuurskunde iha beta's zijn?
Hey..dat wist ik nog niet! Dank!quote:Op vrijdag 22 juni 2007 15:29 schreef Bolkesteijn het volgende:
[..]
Ze moeten eens naar Paul Frissen (Bestuurskundige aan de UvT) kijken. Die man heeft een bijzonder verfrissende kijk op het handelen van de overheid en de politiek.
http://www.p-h-a-frissen.nl/
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |