Socialisten hebben idd niet echt bijgedragen tot een goed onderwijsstelsel. Ik verafschuw de periode Wallage, ja....quote:Op woensdag 30 mei 2007 21:12 schreef Fastmatti het volgende:
[..]
Nee, maar als zijn socialistische denkbeelden de overhand krijgen dan gaat het onderwijs niet verbeteren de komende jaren.
Kloptquote:Op woensdag 30 mei 2007 21:12 schreef K-Billy het volgende:
[..]
Ja, maar vóór 1963 waren er veel minder studenten.
Nee, ik verafschuw het. Het leidde tot zware diploma inflatie. Je mag blij zijn als je het vod nog terugverdiend vandaag de dag, je wordt kapot geconcurreerd als hogeropgeleide Timmerlui en metselaars zijn daarnaast niet te krijgen. Diegenen die vandaag ambachtelijk werk verrichten lachen zich kapot, hebben geen studie schulden en verdienen grof geld en wonen in veel grotere huizen dan de hoogopgeleiden.quote:Niet alleen is de bevolking toegenomen, tegenwoordig gaat een veel groter percentage studeren. Wat ik overigens als een zege beschouw.
Meer schoolgebouwen. Het vak van leraar aantrekkelijker maken. Beter betalen, betere perspectieven.quote:Hoe wou jij die enorme vraag naar onderwijs opvangen met hernieuwde kleinschaligheid? Er is al zo'n groot lerarentekort.
Dat zijn er niet veel, nee. Maar het principe werk fantastisch. Dus uitbreiden (meer schoolgebouwen dus)quote:En gymnasia? Weet je hoe relatief weinig leerlingen op gymnasia studeren?
Ik ben het een keer met je eensquote:Op woensdag 30 mei 2007 21:30 schreef EchtGaaf het volgende:Nee, ik verafschuw het. Het leidde tot zware diploma inflatie. Je mag blij zijn als je het vod nog terugverdiend vandaag de dag, je wordt kapot geconcurreerd als hogeropgeleide Timmerlui en metselaars zijn daarnaast niet te krijgen. Diegenen die vandaag ambachtelijk werk verrichten lachen zich kapot, hebben geen studie schulden en verdienen grof geld en wonen in veel grotere huizen dan de hoogopgeleiden.
Het is absoluut geen zegen dat er zoveel mensen studeren aan een universiteit. Het zorgt er namelijk voor dat het niveau aan de universiteit steeds verder daalt. Ik ben dit jaar economie gaan studeren nadat ik al een bachelor civiele techniek (WO) heb gehaald, en echt, ik doe er vrij weinig aan maar haal toch best goede cijfers, en dan staat economie nog niet eens in het rijtje van de eenvoudige studies (ik ga er dan ook werktuigbouwkunde naast volgenquote:Op woensdag 30 mei 2007 21:12 schreef K-Billy het volgende:
Ja, maar vóór 1963 waren er veel minder studenten. Niet alleen is de bevolking toegenomen, tegenwoordig gaat een veel groter percentage studeren. Wat ik overigens als een zege beschouw.
Wallage en Ritzen.. de grootst mogelijke nachtmerrie op onderwijs jaquote:Op woensdag 30 mei 2007 21:25 schreef EchtGaaf het volgende:
[..]
Socialisten hebben idd niet echt bijgedragen tot een goed onderwijsstelsel. Ik verafschuw de periode Wallage, ja....
24 uur te weinig? Ik vond het meer dan genoeg. Ik had die college's niet echt nodig als ik goede boeken en dictaten had. Zelfstudie is veel efficiënter. Zeker op hbo en uni.quote:Op woensdag 30 mei 2007 21:19 schreef Fastmatti het volgende:
[..]
Echt veel te weinig. Er moet gewoon kennis overgebracht worden. Die 'zelfstandigheid' wordt nu trouwens alleen maar gebruikt om het gebrek aan elementaire kennis te verdoezelen.
Hmmmmmm...quote:Verder moeten mensen sneller van school en gewoon leren naast hun werk. Ik snap echt niet waarom er massaal MBO-ers zijn die ouder zijn dan 20. Die zouden dan al zeker 2 jaar aan het werk moeten zijn, eventueel met een dag leren in de week.
quote:Kan, maar het huidige probleem zit hem echt in de beperkte kennisoverdracht. Op het Havo en VWO is de theoretische kennis onder maat. Op het VMBO en het MBO de praktijkkennis.
Absoluut. Plasterk kan veel goedmaken ja. Maar ja, we zullen de dag pas prijzen als het avond wordt.quote:Op woensdag 30 mei 2007 21:35 schreef teamlead het volgende:
[..]
Wallage en Ritzen.. de grootst mogelijke nachtmerrie op onderwijs ja. Wat dat betreft kan Plasterk het alleen maar beter doen
Dat heb ik dus nooit begrepen. Mooi dat iedereen de kans krijgt om te studeren dankzij een systeem van beurzen enzo, maar dat mag toch nooit ten koste gaan van het niveau? Dit systeem is ooit ingesteld om te zorgen dat iedereen die de capaciteiten heeft ook daadwerkelijk kan studeren, niet om te zorgen dat iedereen een papiertje kan halenquote:Op woensdag 30 mei 2007 21:33 schreef Bolkesteijn het volgende:
[..]
Het is absoluut geen zegen dat er zoveel mensen studeren aan een universiteit. Het zorgt er namelijk voor dat het niveau aan de universiteit steeds verder daalt.
quote:Op woensdag 30 mei 2007 21:35 schreef EchtGaaf het volgende:
Iemand met vmbo is 16 als die naar MBO gaat. MBO duurt doorgaans vier jaar-----> 20 jaar.
Iemand met havo is 17 als die naar MBO gaat. MBO duurt doorgaans vier jaar-----> 21 jaar.
als iemand van 23 jaar nog geen diploma heeft, moet gewoon van school worden gestuurd. Die is niet bekwaam of te lui.
De wonderen zijn de wereld nog niet uit...quote:
Mijn vroegere buurjongen is lasser en verdient een vermogen. Een andere leeftijdsgenoot heeft ene eigne bedrijf, en werd vroeger "pieleke" genoemd, omdat velen hem "dom"vonden . Maar "pieleke" is laagopgeleid en verdient veel meer dan een hbo-er of iemand met universiteit......quote:Vergeet trouwens ook de lassers niet. Zijn niet aan te slepen, vooral niet voor het werk offshore, waar echt serieus geld te verdienen valt.
quote:Op woensdag 30 mei 2007 11:00 schreef EchtGaaf het volgende:
[..]
Omdat ik beta ben, ben ik nog een grotere fan van hem.
Ik hoop in de toekomst dat er juist veel meer beta´s op dergelijk bestuursfuncties terecht komen...
Iemand die 23 is, en nog studeert aan een mbo doet iets fout........quote:Op woensdag 30 mei 2007 21:41 schreef Bolkesteijn het volgende:
[..]Ten eerste zijn er heel wat MBO'ers die er na hun opleiding er voor kiezen te gaan studeren aan een HBO. En ten tweede, het toepassen van dit soort maatregelen om de studieduur te versnellen moet echt beperkt blijven tot het MBO en misschien de minder goede HBO'ers. Voor goede HBO'ers en WO'ers moet er mijnsinziens echt ruimte zijn om de studietijd zelf in te delen. Anders krijg je afgestudeerden die alleen maar geleerd hebben wat de opleiding heeft voorgekauwd zonder dat zij zelf de verdieping op zijn gaan zoeken.
Wellicht deelt die persoon zijn studietijd wel heel anders in dan de meeste studenten. De noodzaak om snel te studeren is in dit land geintroduceerd toen men vond dat het collectief er voor moest zorgen dat iedereen een studiebeurs kon krijgen en dat men ook opleidingen ging subsidieeren om deze 'goedkoper' te maken. In dat geval is het langer studeren dan de nominale studieduur in principe een soort 'free lunch', wat dus bestreden moet worden.quote:Op woensdag 30 mei 2007 21:45 schreef EchtGaaf het volgende:
Iemand die 23 is, en nog studeert aan een mbo doet iets fout........
Met een iq van 95 kan je misschien ook mbo halen in 10 jaar....Dat is mijn boodschap.
Er is weinig interesse meer voor het handwerk. Vooral MBO-ers willen maar administratief/winkel/etc werk doen, maar de technische beroepen vinden ze te min. Terwijl als je eens op een werf/bouwplaats loopt je ziet dat de arbeiders die daar werken het best naar hun zin hebben. Ze maken echt iets dus ze voelen zich heel nuttig en dan verdienen ze nog meer ook.quote:Op woensdag 30 mei 2007 21:41 schreef EchtGaaf het volgende:Mijn vroegere buurjongen is lasser en verdient een vermogen. Een andere leeftijdsgenoot heeft ene eigne bedrijf, en werd vroeger "pieleke" genoemd, omdat velen hem "dom"vonden . Maar "pieleke" is laagopgeleid en verdient veel meer dan een hbo-er of iemand met universiteit......![]()
Pieleke lacht zich kapot....
Je kan er ook een paar jaar tussenuit gaan bijvoorbeeldquote:Op woensdag 30 mei 2007 21:45 schreef EchtGaaf het volgende:
[..]
Iemand die 23 is, en nog studeert aan een mbo doet iets fout........
Met een iq van 95 kan je misschien ook mbo halen in 10 jaar....Dat is mijn boodschap.
nou, dat gaat niet echt op. het bewijs zou je pas kunnen zien als je dezelfde soorten groepen gaat vergelijken.quote:Op woensdag 30 mei 2007 21:10 schreef EchtGaaf het volgende:
[..]
Ik geloof dat we echt terug moeten naar de kleinschaligheid. Het bewijs leveren de gymnasia.
sorry hoor, maar als je een MBO opleiding niet in maximaal 4 jaar kunt afronden, stel je de verkeerde prioriteiten óf heb je gewoon niet het niveau voor die opleiding. Ik vind het heel redelijk dat daar eisen aan gesteld worden als de samenleving voor die opleiding betaalt.quote:Op woensdag 30 mei 2007 21:50 schreef Bolkesteijn het volgende:
[..]
Wellicht deelt die persoon zijn studietijd wel heel anders in dan de meeste studenten. De noodzaak om snel te studeren is in dit land geintroduceerd toen men vond dat het collectief er voor moest zorgen dat iedereen een studiebeurs kon krijgen en dat men ook opleidingen ging subsidieeren om deze 'goedkoper' te maken. In dat geval is het langer studeren dan de nominale studieduur in principe een soort 'free lunch', wat dus bestreden moet worden.
Puur eigenbelang.quote:
Dit is zwaar overdreven. De laagopgeleiden zouden grof geld verdienen en in grotere huizen dan de hoogopgeleiden wonen. MBO-opleidingen zijn natuurlijk Neerlands trots.quote:Op woensdag 30 mei 2007 21:30 schreef EchtGaaf het volgende:
Nee, ik verafschuw het. Het leidde tot zware diploma inflatie. Je mag blij zijn als je het vod nog terugverdiend vandaag de dag, je wordt kapot geconcurreerd als hogeropgeleide Timmerlui en metselaars zijn daarnaast niet te krijgen. Diegenen die vandaag ambachtelijk werk verrichten lachen zich kapot, hebben geen studie schulden en verdienen grof geld en wonen in veel grotere huizen dan de hoogopgeleiden.
Ik vind dit allemaal een beetje gemakkelijke kritiek: meer en beter. Het kost al met al behoorlijk wat geld. Voordat al die leraren en schoolgebouwen er zijn, zijn we weer decennia verder. Misschien moet men het onderwijs maar gewoon privatiseren... maarja dan is binnen een paar jaar de SP de grootste partij...quote:Meer schoolgebouwen. Het vak van leraar aantrekkelijker maken. Beter betalen, betere perspectieven.
Dat zijn er niet veel, nee. Maar het principe werkt fantastisch. Dus uitbreiden (meer schoolgebouwen dus)
Beetje kort door de bocht. Er zijn genoeg WO opleidingen die echt wel wat voorstellen. Zeker op technisch gebied.quote:Op woensdag 30 mei 2007 21:58 schreef teamlead het volgende:
[..]
sorry hoor, maar als je een MBO opleiding niet in maximaal 4 jaar kunt afronden, stel je de verkeerde prioriteiten óf heb je gewoon niet het niveau voor die opleiding. Ik vind het heel redelijk dat daar eisen aan gesteld worden als de samenleving voor die opleiding betaalt.
EN ik vind dat de samenleving voor die opleidingen hóórt te betalen. Iedereen die de capaciteiten heeft, moet gestimuleerd worden die capaciteiten te benutten. Studeren alleen voor mensen van ouders met geld is een ontwikkeling die m.i. bestreden zou moeten worden.
Vroeger, een jaar of 20 geleden, was een WO opleiding nog iets waarvan je als gemiddelde scholier onder de indruk raakte. Als iemand nu tegen me zegt dat hij of zij een WO heeft afgerond, weet je eigenlijk van te voren dat die persoon een schokkend laag kennisniveau heeft. Dát is volgens mij het grootste probleem van het huidige onderwijs.
Inderdaadquote:Op woensdag 30 mei 2007 22:04 schreef One_of_the_few het volgende:
[..]
Beetje kort door de bocht. Er zijn genoeg WO opleidingen die echt wel wat voorstellen. Zeker op technisch gebied.
nah, als technici zijnde staan de banen in de rij tijdens de opleiding hoor. Hoog en laag opgeleid.quote:Op woensdag 30 mei 2007 21:30 schreef EchtGaaf het volgende:
[..]
Klopt
[..]
Nee, ik verafschuw het. Het leidde tot zware diploma inflatie. Je mag blij zijn als je het vod nog terugverdiend vandaag de dag, je wordt kapot geconcurreerd als hogeropgeleide Timmerlui en metselaars zijn daarnaast niet te krijgen. Diegenen die vandaag ambachtelijk werk verrichten lachen zich kapot, hebben geen studie schulden en verdienen grof geld en wonen in veel grotere huizen dan de hoogopgeleiden.
[..]
Meer schoolgebouwen. Het vak van leraar aantrekkelijker maken. Beter betalen, betere perspectieven.
[..]
Dat zijn er niet veel, nee. Maar het principe werk fantastisch. Dus uitbreiden (meer schoolgebouwen dus)
Ik denk dat zelfs technische HBO opleidingen een studie als bedrijfskunde nog wel overtreffen. HBO mag dan misschien praktijk gericht zijn, maar de technische richtingen zijn volgens mij moeilijker dan sommige WO opleidingen.quote:Op woensdag 30 mei 2007 22:04 schreef One_of_the_few het volgende:
Beetje kort door de bocht. Er zijn genoeg WO opleidingen die echt wel wat voorstellen. Zeker op technisch gebied.
Ik generaliseer natuurlijk jaquote:Op woensdag 30 mei 2007 22:04 schreef One_of_the_few het volgende:
[..]
Beetje kort door de bocht. Er zijn genoeg WO opleidingen die echt wel wat voorstellen. Zeker op technisch gebied.
Toch kiezen de mensen dit niet. Voor de MBO-ers geldt dat mensen hun handen niet vuil willen maken en voor de hoogopgeleiden geldt dat ze geen nerd-studie willen doen en dat ze liever een blaat-studie doen, want dan wordt je een 'manager'quote:Op woensdag 30 mei 2007 22:06 schreef One_of_the_few het volgende:
[..]
nah, als technici zijnde staan de banen in de rij tijdens de opleiding hoor. Hoog en laag opgeleid.
En de UT en de TU/e niet te vergeten.quote:Op woensdag 30 mei 2007 22:05 schreef Fastmatti het volgende:
Krijg ook steeds vaker het idee dat de TU Delft één van de laatste universiteiten is die nog enigszins zijn oude niveau probeert te houden.
Terwijl ik ook daar heb gehoord dat eisen aan wiskunde en mechanica wat omlaag zijn gebracht. Alleen als je daar echt goed bent dan kan je ook een echt goede opleiding krijgen, met doorgroei mogelijkheden.quote:Op woensdag 30 mei 2007 22:05 schreef Fastmatti het volgende:
[..]
Inderdaad![]()
Krijg ook steeds vaker het idee dat de TU Delft één van de laatste universiteiten is die nog enigszins zijn oude niveau probeert te houden.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |