Ja, hij lijkt echt er heel veel lol in te hebben, ja. Ik hoop ook dat hij niet afglijdt tot grijze muis...quote:Op woensdag 30 mei 2007 10:46 schreef teamlead het volgende:
:1 en 2:
Ik ben alleen benieuwd hoelang hij het gaat uithouden daar. Tot nu toe lijkt hij er vooral veel lol in te hebben. Hopelijk blijft dat zo en glijdt hij niet af naar het grijze Haagse niveau
Het debat van gisteren was niet echt moeilijk, maar hij weet donders goed raad met lastige vragen en kwesties merkte ik eerder.quote:Op woensdag 30 mei 2007 10:51 schreef Tirion het volgende:
Hij lijkt inderdaad zo ver boven het gemiddelde te staan dat hij met een glimlach naar het gedoe in de Kamer kan kijken. Het debat gisteren ging dan ook helemaal nergens over, dus moeilijk was het niet.
Omdat ik beta ben, ben ik nog een grotere fan van hem.quote:Op woensdag 30 mei 2007 10:56 schreef icecreamfarmer_NL het volgende:
Beide en hij is een beta dus dat is zowieso al een extra
hier nog een; de enige goede van het stel daar, al blijft hij een pvda politicus.quote:Op woensdag 30 mei 2007 10:56 schreef icecreamfarmer_NL het volgende:
Beide en hij is een beta dus dat is zowieso al een extra
Aan het eind van deze rit zullen we het weten....Uiteindelijk gaat het uiteraard om geboekte resultaten.quote:Op woensdag 30 mei 2007 11:02 schreef Chewie het volgende:
Hij is sinds gisteren wel in achting gestegen. Of hij een goede minister is of wordt vraag ik me nog wel steeds af, heb nog steeds het idee dat hij verzuipt in die ambtenarenkliek bij onderwijs en heb nog maar weinig concreets gehoord over zijn plannen.
beta`s aller landen verenigd uquote:Op woensdag 30 mei 2007 11:15 schreef dr.dunno het volgende:
[..]
hier nog een; de enige goede van het stel daar, al blijft hij een pvda politicus.
Dat is waar maar de PvdA heeft nu niet echt goede referenties wat onderwijs betreft. (geldt voor de hele politiek eigenlijk)quote:Op woensdag 30 mei 2007 11:18 schreef EchtGaaf het volgende:
[..]
Aan het eind van deze rit zullen we het weten....Uiteindelijk gaat het uiteraard om geboekte resultaten.![]()
Eens. Maar bij die vermaledijde Mammoetwet was VVD toch ook betrokkenquote:Op woensdag 30 mei 2007 11:29 schreef Chewie het volgende:
[..]
Dat is waar maar de PvdA heeft nu niet echt goede referenties wat onderwijs betreft.
Waarom eigenlijkquote:(geldt voor de hele politiek eigenlijk)
Jij noemt al de VVD maar eigenlijk stond zo'n beetje de hele politiek achter die "onderwijsvernieuwingen".quote:Op woensdag 30 mei 2007 11:31 schreef EchtGaaf het volgende:
[..]
Eens. Maar bij die vermaledijde Mammoetwet was VVD toch ook betrokken![]()
[..]
Waarom eigenlijk![]()
![]()
Correctie:quote:Op woensdag 30 mei 2007 11:37 schreef Chewie het volgende:
[..]
Jij noemt al de VVD maar eigenlijk stond zo'n beetje de hele politiek achter die "onderwijsvernieuwingen".
Onderwijs lijkt me dan beter af zonder al teveel overheidsbemoeienis.
Erg concreet is het allemaal nog niet maar het idee van een goede, brede basis en een kwalitatief erg goede top spreekt mij wel aanquote:Op woensdag 30 mei 2007 11:02 schreef Chewie het volgende:
Hij is sinds gisteren wel in achting gestegen. Of hij een goede minister is of wordt vraag ik me nog wel steeds af, heb nog steeds het idee dat hij verzuipt in die ambtenarenkliek bij onderwijs en heb nog maar weinig concreets gehoord over zijn plannen.
Er was idd weinig tegengeluid te horen bij de invoering van die vernieuwingen. Alles moest groter en groter, want dat zou beste zijn. Fortuyn was zo ongeveer de eerste die riep dat het juist niet zo moet....quote:Op woensdag 30 mei 2007 11:37 schreef Chewie het volgende:
[..]
Jij noemt al de VVD maar eigenlijk stond zo'n beetje de hele politiek achter die "onderwijsvernieuwingen".
Te veel is nog nooit nergens goed voor geweest.quote:Onderwijs lijkt me dan beter af zonder al teveel overheidsbemoeienis.
Ten eerste zijn links en rechts verouderde termen. Ten tweede moet een oordeel pas na afloop geveld worden. Immers Lubber is een goede premier gebleken zo ook Kok. Iemand van te vooren beoordelen op zijn politieke voorkeur inplaats van zijn kwaliteiten als bestuurder lijkt mij soieso fout.quote:Op woensdag 30 mei 2007 11:51 schreef Commensaal het volgende:
Tsja, hij is links, dus ik verwacht weinig van hem, maar verder een intelligente man.
Ik zal hem ook achteraf beoordelen, ik zei alleen wat ik verwacht. Verder zijn links en rechts geen verouderde termen, was Lubbers een slechte premier en was Kok nog slechter.quote:Op woensdag 30 mei 2007 11:56 schreef Paramnesia het volgende:
[..]
Ten eerste zijn links en rechts verouderde termen. Ten tweede moet een oordeel pas na afloop geveld worden. Immers Lubber is een goede premier gebleken zo ook Kok. Iemand van te vooren beoordelen op zijn politieke voorkeur inplaats van zijn kwaliteiten als bestuurder lijkt mij soieso fout.
De overheid is nogal snel teveelquote:Op woensdag 30 mei 2007 11:48 schreef EchtGaaf het volgende:
Te veel is nog nooit nergens goed voor geweest.
Een verwachting is ook een beoordeling vooraf. En je stelt je verwachting in op politieke overtuiging.quote:Op woensdag 30 mei 2007 12:00 schreef Commensaal het volgende:
[..]
Ik zal hem ook achteraf beoordelen, ik zei alleen wat ik verwacht. Verder zijn links en rechts geen verouderde termen, was Lubbers een slechte premier en was Kok nog slechter.
Het overgrote deel van de standpunten van een partij wordt mijns inziens nog steeds bepaald door het in meer of mindere mate omarmen van socialistische principes. Natuurlijk zijn er veel nuances te maken, maar dat betekent niet dat de termen links en rechts helemaal niets meer zeggen. Dus heb ik vanuit mijn standpunten lagere verwachtingen van een PvdA'er dan van een VVD'er (hoewel de politieke verschillen in Nederland relatief erg klein zijn).quote:Op woensdag 30 mei 2007 12:09 schreef Paramnesia het volgende:
[..]
Een verwachting is ook een beoordeling vooraf. En je stelt je verwachting in op politieke overtuiging.
Links en Recht zijn naar mijn mening wel verouderde termen.
Zelfs Groen-Links is niet meer Links te noemen. Ze zijn meer sociaal-liberaal (met groene invloeden).
Qua immigratiepolitiek links (zoals jij het waarschijnlijk defineert) , Qua economische inzichten steeds rechtser. De VVD?. Wat zijn ze een liberaale patij, neo-liberaal, conservatief, neo-con. Ze hebben al die vleugels en het is dus moelijk te beoordelen.
Recht en Links zijn in dit land steeds ingedeelt in economisch opzicht (sturende regering of niet). Maar zoveel meer factoren dragen eraan bij of een partij links of recht genoemd kan worden. En naar mijn mening kan het dus niet meer gedefineerd worden.
Voor de jaren '80 was wellicht Ed Nijpels de beste keus geweest en voor de jaren '90 Bolkestein. Ik zeg trouwens niet dat ik Lubbers of Kok onbekwaam vond, maar hun standpunten en het daaruit volgende beleid wijken zo ver af van mijn mening dat ik ze alleen maar slecht kan vinden.quote:En wie zou jij dan als premier hebben gezien? (Wie zou er volgens jou een goede premier zijn, of was een goede premier.)
Valt geneeskunde en rechten nu ook al onder 'beta'?quote:Op woensdag 30 mei 2007 11:15 schreef dr.dunno het volgende:
hier nog een; de enige goede van het stel daar, al blijft hij een pvda politicus.
Het zou mijn niet verbazen dat Ronald Plasterk de nieuwe voorman van de partij gaat worden. Sterker nog, ik hoop het. Ronald is puur, hartstikke puurquote:Op woensdag 30 mei 2007 12:32 schreef X. het volgende:
Jep, Plasterk is goed bezig
In tegenstelling tot de rest van zijn partij.
Hij zingt in een koor, toch?quote:Op woensdag 30 mei 2007 13:43 schreef Reya het volgende:
En hij is nog muzikaal ook.
Geef hem de kans....Aan het einde van de rit weten we hetquote:Op woensdag 30 mei 2007 14:15 schreef Heerlijkheid het volgende:
Wat heb ik gemist? Het beste idee van Plasterk is om het wetenschappelijk onderzoek op Amerikaanse wijze op te zetten. Maar in de voorgaande paar maanden heeft hij toch niet zoveel gepresteerd?
Je spreekt het uit als Plas~sterk, je schrijft het echter met 1 "s"quote:Op woensdag 30 mei 2007 12:27 schreef Houtspeer het volgende:
Hoe moet je zijn naam eigenlijk uitspreken?
Hmmmmm nogal snel klinkt nogal snel als een tautologiequote:Op woensdag 30 mei 2007 12:03 schreef Chewie het volgende:
[..]
De overheid is nogal [/i[i]]snel teveel![]()
quote:Op woensdag 30 mei 2007 17:21 schreef EchtGaaf het volgende:
[..]
Hmmmmm nogal snel klinkt nogal snel als een tautologie![]()
ps lijk ik nu een heel klein beetje op Sigme?![]()
bofkont.quote:Op woensdag 30 mei 2007 17:31 schreef Xith het volgende:
Plasterk komt in juni naar een work conference die mijn project groep organizeerd! Coole kerel dus![]()
Gewoon lekker inspelen op zijn "100-dagen door NL"quote:
De Mammoetwet is ingevoerd onder toenmalig minister Jo Cals van de KVP. Ook zijn voorganger, Rutten, die de basis legde voor die wet, was van de KVP.quote:Op woensdag 30 mei 2007 11:31 schreef EchtGaaf het volgende:
Eens. Maar bij die vermaledijde Mammoetwet was VVD toch ook betrokken![]()
Ik geloof dat we echt terug moeten naar de kleinschaligheid. Het bewijs leveren de gymnasia.quote:Op woensdag 30 mei 2007 21:04 schreef K-Billy het volgende:
[..]
De Mammoetwet is ingevoerd onder toenmalig minister Jo Cals van de KVP. Ook zijn voorganger, Rutten, die de basis legde voor die wet, was van de KVP.
Echt niet dat toen te voorzien was, dat die wet zoveel problemen zou opleveren. De Tweede Fase was overigens niet veel beter en is zeker niet minder vermaledijd.
Een socialist en beta zijn bijten elkaar toch niet....?quote:Op woensdag 30 mei 2007 21:09 schreef Fastmatti het volgende:
Ik had gehoopt dat hij als beta het onderwijs weer beter op beta's zou gaan inrichten, maar helaas het is en blijft een socialist.
We moeten terug naar veel lesuren voor de oorspronkelijke basisvakken. Het onderwijssysteem maakt niet eens zoveel uit als de scholen maar zelf mogen kiezen.quote:Op woensdag 30 mei 2007 21:10 schreef EchtGaaf het volgende:
[..]
Ik geloof dat we echt terug moeten naar de kleinschaligheid. Het bewijs leveren de gymnasia.
Nee, maar als zijn socialistische denkbeelden de overhand krijgen dan gaat het onderwijs niet verbeteren de komende jaren.quote:Op woensdag 30 mei 2007 21:11 schreef EchtGaaf het volgende:
[..]
Een socialist en beta zijn bijten elkaar toch niet....?
Ja, maar vóór 1963 waren er veel minder studenten. Niet alleen is de bevolking toegenomen, tegenwoordig gaat een veel groter percentage studeren naar school. Wat ik overigens als een zege beschouw. Hoe wou jij die enorme vraag naar onderwijs opvangen met hernieuwde kleinschaligheid? Er is al zo'n groot lerarentekort.quote:Op woensdag 30 mei 2007 21:10 schreef EchtGaaf het volgende:
[..]
Ik geloof dat we echt terug moeten naar de kleinschaligheid. Het bewijs leveren de gymnasia.
Bij studenten zit geen probleem. Wel bij de scholieren, MBO en HBO dus. Zonder hier dan een WO-HBO discussie van te maken, dit soort devaluaties geven de teloorgang van het onderwijs aan.quote:Op woensdag 30 mei 2007 21:12 schreef K-Billy het volgende:
[..]
Ja, maar vóór 1963 waren er veel minder studenten. Niet alleen is de bevolking toegenomen, tegenwoordig gaat een veel groter percentage studeren. Wat ik overigens als een zege beschouw. Hoe wou jij die enorme vraag naar onderwijs opvangen met hernieuwde kleinschaligheid?
ik zou zeggen naar "voldoende" lesuren. Dus niet naar (te) veel lesuren... In deze maatschappij is zelfstandigheid erg belangrijk. Met alles voorkauwen worden studenten niet zelfstandigquote:Op woensdag 30 mei 2007 21:11 schreef Fastmatti het volgende:
[..]
We moeten terug naar veel lesuren voor de oorspronkelijke basisvakken.
Een grote school is erg onpersoonlijk. Een kleine school heeft meer aandacht voor het individu. Ik geloof niet in leerfabrieken..quote:Het onderwijssysteem maakt niet eens zoveel uit als de scholen maar zelf mogen kiezen.
Echt veel te weinig. Er moet gewoon kennis overgebracht worden. Die 'zelfstandigheid' wordt nu trouwens alleen maar gebruikt om het gebrek aan elementaire kennis te verdoezelen.quote:Op woensdag 30 mei 2007 21:15 schreef EchtGaaf het volgende:
[..]
ik zou zeggen naar "voldoende" lesuren. Dus niet naar (te) veel lesuren... In deze maatschappij is zelfstandigheid erg belangrijk. Met alles voorkauwen worden studenten niet zelfstandig![]()
Ik denk hierbij aan hooguit 24 uren les (maar 8 uur is uiteraard zwaar onvoldoende)
Kan, maar het huidige probleem zit hem echt in de beperkte kennisoverdracht. Op het Havo en VWO is de theoretische kennis onder maat. Op het VMBO en het MBO de praktijkkennis.quote:
[..]
Een grote school is erg onpersoonlijk. Een kleine school heeft meer aandacht voor het individu. Ik geloof niet in leerfabrieken..
Niet voor niet zijn de kleinere gymnasia zo populair vandaag de dag dat ze de stormvloed van aanmeldingen gewoon niet aankunnen..
Kan het niet gewoon zijn dat die gymnasia hun vraag niet aankunnen dóórdat ze zo kleinschalig zijn?quote:Op woensdag 30 mei 2007 21:15 schreef EchtGaaf het volgende:
Een grote school is erg onpersoonlijk. Een kleine school heeft meer aandacht voor het individu. Ik geloof niet in leerfabrieken..
Niet voor niet zijn de kleinere gymnasia zo populair vandaag de dag dat ze de stormvloed van aanmeldingen gewoon niet aankunnen..
Socialisten hebben idd niet echt bijgedragen tot een goed onderwijsstelsel. Ik verafschuw de periode Wallage, ja....quote:Op woensdag 30 mei 2007 21:12 schreef Fastmatti het volgende:
[..]
Nee, maar als zijn socialistische denkbeelden de overhand krijgen dan gaat het onderwijs niet verbeteren de komende jaren.
Kloptquote:Op woensdag 30 mei 2007 21:12 schreef K-Billy het volgende:
[..]
Ja, maar vóór 1963 waren er veel minder studenten.
Nee, ik verafschuw het. Het leidde tot zware diploma inflatie. Je mag blij zijn als je het vod nog terugverdiend vandaag de dag, je wordt kapot geconcurreerd als hogeropgeleide Timmerlui en metselaars zijn daarnaast niet te krijgen. Diegenen die vandaag ambachtelijk werk verrichten lachen zich kapot, hebben geen studie schulden en verdienen grof geld en wonen in veel grotere huizen dan de hoogopgeleiden.quote:Niet alleen is de bevolking toegenomen, tegenwoordig gaat een veel groter percentage studeren. Wat ik overigens als een zege beschouw.
Meer schoolgebouwen. Het vak van leraar aantrekkelijker maken. Beter betalen, betere perspectieven.quote:Hoe wou jij die enorme vraag naar onderwijs opvangen met hernieuwde kleinschaligheid? Er is al zo'n groot lerarentekort.
Dat zijn er niet veel, nee. Maar het principe werk fantastisch. Dus uitbreiden (meer schoolgebouwen dus)quote:En gymnasia? Weet je hoe relatief weinig leerlingen op gymnasia studeren?
Ik ben het een keer met je eensquote:Op woensdag 30 mei 2007 21:30 schreef EchtGaaf het volgende:Nee, ik verafschuw het. Het leidde tot zware diploma inflatie. Je mag blij zijn als je het vod nog terugverdiend vandaag de dag, je wordt kapot geconcurreerd als hogeropgeleide Timmerlui en metselaars zijn daarnaast niet te krijgen. Diegenen die vandaag ambachtelijk werk verrichten lachen zich kapot, hebben geen studie schulden en verdienen grof geld en wonen in veel grotere huizen dan de hoogopgeleiden.
Het is absoluut geen zegen dat er zoveel mensen studeren aan een universiteit. Het zorgt er namelijk voor dat het niveau aan de universiteit steeds verder daalt. Ik ben dit jaar economie gaan studeren nadat ik al een bachelor civiele techniek (WO) heb gehaald, en echt, ik doe er vrij weinig aan maar haal toch best goede cijfers, en dan staat economie nog niet eens in het rijtje van de eenvoudige studies (ik ga er dan ook werktuigbouwkunde naast volgenquote:Op woensdag 30 mei 2007 21:12 schreef K-Billy het volgende:
Ja, maar vóór 1963 waren er veel minder studenten. Niet alleen is de bevolking toegenomen, tegenwoordig gaat een veel groter percentage studeren. Wat ik overigens als een zege beschouw.
Wallage en Ritzen.. de grootst mogelijke nachtmerrie op onderwijs jaquote:Op woensdag 30 mei 2007 21:25 schreef EchtGaaf het volgende:
[..]
Socialisten hebben idd niet echt bijgedragen tot een goed onderwijsstelsel. Ik verafschuw de periode Wallage, ja....
24 uur te weinig? Ik vond het meer dan genoeg. Ik had die college's niet echt nodig als ik goede boeken en dictaten had. Zelfstudie is veel efficiėnter. Zeker op hbo en uni.quote:Op woensdag 30 mei 2007 21:19 schreef Fastmatti het volgende:
[..]
Echt veel te weinig. Er moet gewoon kennis overgebracht worden. Die 'zelfstandigheid' wordt nu trouwens alleen maar gebruikt om het gebrek aan elementaire kennis te verdoezelen.
Hmmmmmm...quote:Verder moeten mensen sneller van school en gewoon leren naast hun werk. Ik snap echt niet waarom er massaal MBO-ers zijn die ouder zijn dan 20. Die zouden dan al zeker 2 jaar aan het werk moeten zijn, eventueel met een dag leren in de week.
quote:Kan, maar het huidige probleem zit hem echt in de beperkte kennisoverdracht. Op het Havo en VWO is de theoretische kennis onder maat. Op het VMBO en het MBO de praktijkkennis.
Absoluut. Plasterk kan veel goedmaken ja. Maar ja, we zullen de dag pas prijzen als het avond wordt.quote:Op woensdag 30 mei 2007 21:35 schreef teamlead het volgende:
[..]
Wallage en Ritzen.. de grootst mogelijke nachtmerrie op onderwijs ja. Wat dat betreft kan Plasterk het alleen maar beter doen
Dat heb ik dus nooit begrepen. Mooi dat iedereen de kans krijgt om te studeren dankzij een systeem van beurzen enzo, maar dat mag toch nooit ten koste gaan van het niveau? Dit systeem is ooit ingesteld om te zorgen dat iedereen die de capaciteiten heeft ook daadwerkelijk kan studeren, niet om te zorgen dat iedereen een papiertje kan halenquote:Op woensdag 30 mei 2007 21:33 schreef Bolkesteijn het volgende:
[..]
Het is absoluut geen zegen dat er zoveel mensen studeren aan een universiteit. Het zorgt er namelijk voor dat het niveau aan de universiteit steeds verder daalt.
quote:Op woensdag 30 mei 2007 21:35 schreef EchtGaaf het volgende:
Iemand met vmbo is 16 als die naar MBO gaat. MBO duurt doorgaans vier jaar-----> 20 jaar.
Iemand met havo is 17 als die naar MBO gaat. MBO duurt doorgaans vier jaar-----> 21 jaar.
als iemand van 23 jaar nog geen diploma heeft, moet gewoon van school worden gestuurd. Die is niet bekwaam of te lui.
De wonderen zijn de wereld nog niet uit...quote:
Mijn vroegere buurjongen is lasser en verdient een vermogen. Een andere leeftijdsgenoot heeft ene eigne bedrijf, en werd vroeger "pieleke" genoemd, omdat velen hem "dom"vonden . Maar "pieleke" is laagopgeleid en verdient veel meer dan een hbo-er of iemand met universiteit......quote:Vergeet trouwens ook de lassers niet. Zijn niet aan te slepen, vooral niet voor het werk offshore, waar echt serieus geld te verdienen valt.
quote:Op woensdag 30 mei 2007 11:00 schreef EchtGaaf het volgende:
[..]
Omdat ik beta ben, ben ik nog een grotere fan van hem.
Ik hoop in de toekomst dat er juist veel meer beta´s op dergelijk bestuursfuncties terecht komen...
Iemand die 23 is, en nog studeert aan een mbo doet iets fout........quote:Op woensdag 30 mei 2007 21:41 schreef Bolkesteijn het volgende:
[..]Ten eerste zijn er heel wat MBO'ers die er na hun opleiding er voor kiezen te gaan studeren aan een HBO. En ten tweede, het toepassen van dit soort maatregelen om de studieduur te versnellen moet echt beperkt blijven tot het MBO en misschien de minder goede HBO'ers. Voor goede HBO'ers en WO'ers moet er mijnsinziens echt ruimte zijn om de studietijd zelf in te delen. Anders krijg je afgestudeerden die alleen maar geleerd hebben wat de opleiding heeft voorgekauwd zonder dat zij zelf de verdieping op zijn gaan zoeken.
Wellicht deelt die persoon zijn studietijd wel heel anders in dan de meeste studenten. De noodzaak om snel te studeren is in dit land geintroduceerd toen men vond dat het collectief er voor moest zorgen dat iedereen een studiebeurs kon krijgen en dat men ook opleidingen ging subsidieeren om deze 'goedkoper' te maken. In dat geval is het langer studeren dan de nominale studieduur in principe een soort 'free lunch', wat dus bestreden moet worden.quote:Op woensdag 30 mei 2007 21:45 schreef EchtGaaf het volgende:
Iemand die 23 is, en nog studeert aan een mbo doet iets fout........
Met een iq van 95 kan je misschien ook mbo halen in 10 jaar....Dat is mijn boodschap.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |