Bouwkunde is pas geleden bijna uit de TU gezet en het dreigt echt te gebeuren. Omdat ze nog steeds niet aan het standaardpakket van de eerste wiskunde en mechanicavakken voldoen.quote:Op woensdag 30 mei 2007 22:18 schreef Bolkesteijn het volgende:
[..]
Ik vind IO en Bouwkunde eigenlijk wel TU waardig hoor.Er zit dan wel niet zoveel wiskunde in als bij L&R, TW of TN, maar het kenmerk van een TU-studie moet volgens mij zijn dat er behoorlijke creatieve capaciteiten van je worden gevraagd. Dat kan zich in de wat meer technische gebieden uiten maar ook in de esthetische gebieden.
quote:Op woensdag 30 mei 2007 21:35 schreef EchtGaaf het volgende:
als iemand van 23 jaar nog geen diploma heeft, moet gewoon van school worden gestuurd. Die is niet bekwaam of te lui.
quote:Op woensdag 30 mei 2007 22:19 schreef Fastmatti het volgende:
Bouwkunde is pas geleden bijna uit de TU gezet en het dreigt echt te gebeuren. Omdat ze nog steeds niet aan het standaardpakket van de eerste wiskunde en mechanicavakken voldoen.
en waarom zou iemand van 23 een mbo nog niet afgerond kunnen hebben dan?quote:Op woensdag 30 mei 2007 22:20 schreef Dodecahedron het volgende:
[..]
Niet iedereen heeft van zulk soort voorspelbare levens.
Al die TU's zijn opgepimpte HTS opleidingen. Nauwelijks met goed fatsoen universiteit te noemen.quote:Op woensdag 30 mei 2007 22:05 schreef Fastmatti het volgende:
[..]
Inderdaad![]()
Krijg ook steeds vaker het idee dat de TU Delft één van de laatste universiteiten is die nog enigszins zijn oude niveau probeert te houden.
Er zijn 100en redenen te bedenken. En waarom zou je daar moeilijk over willen doen? Waar heb je meer aan, iemand die wel een diploma heeft of iemand die dat niet heeft? Z'n kansen op de arbeidsmarkt nemen zienderogen toe.quote:Op woensdag 30 mei 2007 22:23 schreef teamlead het volgende:
[..]
en waarom zou iemand van 23 een mbo nog niet afgerond kunnen hebben dan?
quote:Op woensdag 30 mei 2007 22:24 schreef du_ke het volgende:
[..]
Al die TU's zijn opgepimpte HTS opleidingen. Nauwelijks met goed fatsoen universiteit te noemen.
Dat kan deels zijn omdat het niveau van de instromers lager is maar het heeft er ook mee te maken dat vertraging minder wordt geaccepteerd, vroeger werden de moeilijke vakken gewoon vaker geprobeerd voor ze gehaald werden wat ook best kan als je 6 jaar over een studie doet.quote:Op woensdag 30 mei 2007 22:10 schreef Bolkesteijn het volgende:
[..]
Wat betreft de UT kan ik melden dat ze daar speciale deficientiecursussen aanbieden om de VWO'ers, gewoon NT'ers, op het gewenste niveau te brengen qua wiskunde.
Snap dit ook niet helemaal. Zover offtopic zijn we helemaal niet. Het onderwijs is zo slecht omdat het ingericht is op alfa's en niet op beta's. Daar moet Plasterk wat aan doenquote:
Ik vind het wel grappig dat de TUD, UTwente en TU/e vroeger alledrie een technische hogeschool waren, TH Rijswijk is volgens mij de enige echte technische hogeschool die er nog over is.quote:Op woensdag 30 mei 2007 22:24 schreef du_ke het volgende:
Al die TU's zijn opgepimpte HTS opleidingen. Nauwelijks met goed fatsoen universiteit te noemen.
aangezien de samenleving een klein vermogen mag betalen voor die opleiding, vind ik dat daar best wel "moeilijk" over gedaan mag worden. Komop zeg.. met je 23e nog een MBO volgen.. dan heb je echt de verkeerde prioriteiten gesteldquote:Op woensdag 30 mei 2007 22:25 schreef Rock_de_Braziliaan het volgende:
[..]
Er zijn 100en redenen te bedenken. En waarom zou je daar moeilijk over willen doen? Waar heb je meer aan, iemand die wel een diploma heeft of iemand die dat niet heeft? Z'n kansen op de arbeidsmarkt nemen zienderogen toe.
Je hebt zeker niet op een TU gezeten. Dan had je namelijk geweten dat de gemiddelde studieduur al decennia lang 7 jaar is en dat dit niet komt doordat er niet hard gewerkt wordt.quote:Op woensdag 30 mei 2007 22:27 schreef du_ke het volgende:
[..]
Dat kan deels zijn omdat het niveau van de instromers lager is maar het heeft er ook mee te maken dat vertraging minder wordt geaccepteerd, vroeger werden de moeilijke vakken gewoon vaker geprobeerd voor ze gehaald werden wat ook best kan als je 6 jaar over een studie doet.
Er zijn een tekort aan ieder geval HBO technici. WO weet ik niet zo, maar het is wel iets waar nederland zich iets meer op mag richten qua beloning vind ik, maar dat is wel erg offtopic.quote:Op woensdag 30 mei 2007 22:18 schreef Fastmatti het volgende:
[..]
Uiteraard, maar in Nederland vergaderland staat er vrijwel altijd een alfa boven een stel beta's. Gelukkig verandert dat nu. De TU's hebben nog een redelijk niveau en de tijd dat beta's geen communicatieve vaardigheden hadden is ook al een tijdje voorbij.
De technici hebben de toekomst![]()
twente, delft en eindhoven zijn volgens mij pas halverwege de jaren '80 universiteit gewordenquote:
Definitiekwestie. Officieel zijn de TU's hogescholen, want ze hebben maar één hoofdrichting. De Erasmus universtiteit was vroeger ook een hogeschool tot de medische faculiteit daarbij kwam toen werd het een universiteitquote:Op woensdag 30 mei 2007 22:27 schreef Bolkesteijn het volgende:
[..]
Ik vind het wel grappig dat de TUD, UTwente en TU/e vroeger alledrie een technische hogeschool waren, TH Rijswijk is volgens mij de enige echte technische hogeschool die er nog over is.
En dan? Iemand maar werkloos thuis laten zitten? Dat kost de samenleving uiteindelijk ook klauwen met geld. Wees blij dat iemand op die leeftijd nog de geest krijgt om een opleiding te volgen.quote:Op woensdag 30 mei 2007 22:27 schreef teamlead het volgende:
[..]
aangezien de samenleving een klein vermogen mag betalen voor die opleiding, vind ik dat daar best wel "moeilijk" over gedaan mag worden. Komop zeg.. met je 23e nog een MBO volgen.. dan heb je echt de verkeerde prioriteiten gesteld
Ja, maar dat heeft niks te maken met het niveauquote:Op woensdag 30 mei 2007 22:29 schreef du_ke het volgende:
[..]
twente, delft en eindhoven zijn volgens mij pas halverwege de jaren '80 universiteit geworden.
M'n neef is na een paar jaar MBO gaan werken en is op z'n 23e meen ik nog begonnen met een MBO opleiding en is daarna nog begonnen met HBO en heeft nu een prima baan.quote:Op woensdag 30 mei 2007 22:23 schreef teamlead het volgende:
[..]
en waarom zou iemand van 23 een mbo nog niet afgerond kunnen hebben dan?
Wat dacht je dat de bijstand kost of andere medische kosten?quote:Op woensdag 30 mei 2007 22:27 schreef teamlead het volgende:
[..]
aangezien de samenleving een klein vermogen mag betalen voor die opleiding, vind ik dat daar best wel "moeilijk" over gedaan mag worden. Komop zeg.. met je 23e nog een MBO volgen.. dan heb je echt de verkeerde prioriteiten gesteld
wat dacht je van zorgen dat iemand een opleiding volgt die niet te hoog gegrepen is en waar hij wat aan heeft? Zodat we bijvoorbeeld ook geen tekort hebben aan metselaars, loodgieters etc?quote:Op woensdag 30 mei 2007 22:31 schreef Reya het volgende:
[..]
En dan? Iemand maar werkloos thuis laten zitten? Dat kost de samenleving uiteindelijk ook klauwen met geld. Wees blij dat iemand op die leeftijd nog de geest krijgt om een opleiding te volgen.
Enigszins offtopic, maar er zit in ieder geval nog een HTS in Arnhemquote:Op woensdag 30 mei 2007 22:27 schreef Bolkesteijn het volgende:
[..]
Ik vind het wel grappig dat de TUD, UTwente en TU/e vroeger alledrie een technische hogeschool waren, TH Rijswijk is volgens mij de enige echte technische hogeschool die er nog over is.
quote:Op woensdag 30 mei 2007 22:27 schreef Fastmatti het volgende:
[..]
Snap dit ook niet helemaal. Zover offtopic zijn we helemaal niet. Het onderwijs is zo slecht omdat het ingericht is op alfa's en niet op beta's. Daar moet Plasterk wat aan doen![]()
Natuurlijk moet dat kunnenquote:Op woensdag 30 mei 2007 22:31 schreef du_ke het volgende:
[..]
M'n neef is na een paar jaar MBO gaan werken en is op z'n 23e meen ik nog begonnen met een MBO opleiding en is daarna nog begonnen met HBO en heeft nu een prima baan.
Moet kunnen toch?
Ik bedoel dat er nu meer druk is om snel te studeren.quote:Op woensdag 30 mei 2007 22:28 schreef Fastmatti het volgende:
[..]
Je hebt zeker niet op een TU gezeten. Dan had je namelijk geweten dat de gemiddelde studieduur al decennia lang 7 jaar is en dat dit niet komt doordat er niet hard gewerkt wordt.
Je hebt zowel nu als voor de jaren '80 op een dergelijke opleiding gezetenquote:Op woensdag 30 mei 2007 22:31 schreef Fastmatti het volgende:
[..]
Ja, maar dat heeft niks te maken met het niveauHet heette dan wel hogeschool, maar dat heeft helemaal niks te maken met de HBO's van nu.
Veel MBO-opleidingen worden al verricht door middel van een leerwerktraject. Bovendien, waarom heeft iemand op zijn zeventiende wel recht op een gesubsidieerde MBO-opleiding, maar op zijn drieentwintigste niet meer? Er zijn genoeg redenen te bedenken waarom je pas later aan een opleiding begint.quote:Op woensdag 30 mei 2007 22:32 schreef teamlead het volgende:
[..]
wat dacht je van zorgen dat iemand een opleiding volgt die niet te hoog gegrepen is en waar hij wat aan heeft? Zodat we bijvoorbeeld ook geen tekort hebben aan metselaars, loodgieters etc?
Dat zie ik liever dan mensen tot hun 23e op kosten van de overheid op een gedevalueerde opleiding laten zitten, omdat we dat fucking papiertje zo belangrijk vinden
Nee, maar wel mijn familie. Waarvan er een aantal de HTS en de Technische Hogeschool hebben gedaan.quote:Op woensdag 30 mei 2007 22:35 schreef du_ke het volgende:
[..]
Je hebt zowel nu als voor de jaren '80 op een dergelijke opleiding gezeten?
waar trek je de grens? een 87 jarige die een gesubsidieerde MBO wil volgen "omdat ie er niet eerder aan toe kwam" ?quote:Op woensdag 30 mei 2007 22:38 schreef Reya het volgende:
[..]
Veel MBO-opleidingen worden al verricht door middel van een leerwerktraject. Bovendien, waarom heeft iemand op zijn zeventiende wel recht op een gesubsidieerde MBO-opleiding, maar op zijn drieentwintigste niet meer? Er zijn genoeg redenen te bedenken waarom je pas later aan een opleiding begint.
Sterker nog, men kan pas aan een dergelijke opleiding beginnen wanneer men een baan heeft om de theorie in praktijk te brengen.quote:Op woensdag 30 mei 2007 22:38 schreef Reya het volgende:
[..]
Veel MBO-opleidingen worden al verricht door middel van een leerwerktraject. Bovendien, waarom heeft iemand op zijn zeventiende wel recht op een gesubsidieerde MBO-opleiding, maar op zijn drieentwintigste niet meer? Er zijn genoeg redenen te bedenken waarom je pas later aan een opleiding begint.
Net als op het hoger onderwijs moet je na je 27e veel meer collegegeld betalen. Ik vind dat een goed compromis.quote:Op woensdag 30 mei 2007 22:40 schreef teamlead het volgende:
[..]
waar trek je de grens? een 87 jarige die een gesubsidieerde MBO wil volgen "omdat ie er niet eerder aan toe kwam" ?
Het enige doel daarvan is om de doorlooptijd van een dergelijke opleiding te verkorten.quote:Op woensdag 30 mei 2007 22:40 schreef Rock_de_Braziliaan het volgende:
Sterker nog, men kan pas aan een dergelijke opleiding beginnen wanneer men een baan heeft om de theorie in praktijk te brengen.
Tweedehands informatie dus, maakt niet uit maar een hard oordeel kan je er niet over vellenquote:Op woensdag 30 mei 2007 22:39 schreef Fastmatti het volgende:
[..]
Nee, maar wel mijn familie. Waarvan er een aantal de HTS en de Technische Hogeschool hebben gedaan.
Ben al enige jaren ingenieur hoorquote:Zoals ik al heb uitgelegd is het woord Hogeschool gedevalueerd. Een universiteit bestond vroeger namelijk uit meerdere hogescholen. Met de opkomst van alle HBO's moest er iets gebeuren met de drie overgebleven hogescholen, want die waren wel gewoon van universiteitniveau inclusief de titels.
Echt te walgelijk voor woorden dat je het nivueau van alle ingenieurs in twijfel trektTypisch zo'n alfamentaliteit.
Dit is het ultieme gelijkheidsbeginsel. Het is toch te achterlijk voor woorden dat je 11 jaar nadat je oorspronkelijk van het VMBO had moeten komen je nog aan een MBO-opleiding kan beginnen. Ze hadden dan al minsten 9 jaar aan het werk moeten zijn. Een MBO-opleiding zou maximaal 2 jaar moeten duren en dan een leer-werktraject. Dit allemaal het liefst op bedrijfsscholen want die leiden tenminste op wat ze nodig hebbenquote:Op woensdag 30 mei 2007 22:41 schreef Rock_de_Braziliaan het volgende:
[..]
Net als op het hoger onderwijs moet je na je 27e veel meer collegegeld betalen. Ik vind dat een goed compromie.
collegegeld dat je vervolgens weer gezellig kunt gaan lenen bij de IBGquote:Op woensdag 30 mei 2007 22:41 schreef Rock_de_Braziliaan het volgende:
[..]
Net als op het hoger onderwijs moet je na je 27e veel meer collegegeld betalen. Ik vind dat een goed compromie.
Je pleegt geschiedvervalsing. De HTS en de TH Delft waren echt totaal iets anders.quote:Op woensdag 30 mei 2007 22:43 schreef du_ke het volgende:
[..]
Tweedehands informatie dus, maakt niet uit maar een hard oordeel kan je er niet over vellen.
Volgens mij na je dertigste pas.quote:Op woensdag 30 mei 2007 22:41 schreef Rock_de_Braziliaan het volgende:
Net als op het hoger onderwijs moet je na je 27e veel meer collegegeld betalen. Ik vind dat een goed compromis.
quote:Op woensdag 30 mei 2007 22:45 schreef teamlead het volgende:
[..]
collegegeld dat je vervolgens weer gezellig kunt gaan lenen bij de IBGlekker nutteloos.
Maar ik ben met jullie eens dat een leeftijdsgrens niet het belangrijkste is. Wél de doorlooptijd van een studie. En bij een "standaard" studie-route ben je met je 23e echt wel klaar met het MBO hoor
En Zwolle.quote:Op woensdag 30 mei 2007 22:33 schreef Reya het volgende:
[..]
Enigszins offtopic, maar er zit in ieder geval nog een HTS in Arnhem
ehm.. je punt?quote:Op woensdag 30 mei 2007 22:49 schreef Rock_de_Braziliaan het volgende:
[..]
Leeftijd
Als je 18 jaar of ouder bent en je volgt voltijd een opleiding in het beroepsonderwijs (beroepsopleidende leerweg), dan heb je in principe recht op studiefinanciering. De studiefinanciering start de eerste maand van het kwartaal dat volgt op je 18e verjaardag.
Studiefinanciering kun je krijgen als je vóór je 30ste verjaardag een opleiding gaat volgen én je het vóór je 30ste verjaardag aanvraagt. Je kunt studiefinanciering krijgen tot en met de maand waarin je 34 wordt. Voorwaarde daarvoor is dat je je studiefinanciering na je 30ste niet meer onderbreekt. Daarna stopt het, ook als je nog niet klaar bent met je opleiding. Dit laatste geldt niet wanneer je vóór 1 augustus 2005 bent begonnen aan een beroepsopleiding met studiefinanciering.
Natuurlijk is die indeling in sectoren en 4 niveaus al een ongelofelijk stupide beslissing, maar goed... stel je hebt VMBO gedaan voor je overstap naar het MBO.quote:Het mbo is verdeeld in vier sectoren: economie, landbouw, techniek, zorg en welzijn. Er zijn vier niveau´s in het mbo, niveau 1 tot en met 4. Met een vmbo-diploma hangt het van je leerweg en je gekozen sector af wat er mogelijk is.
* Niveau 1 is de assistentenopleiding: eenvoudige uitvoerende werkzaamheden.
* Niveau 2 is de opleiding basisberoepsbeoefenaar: uitvoerende werkzaamheden. Voor niveau 2 moet je minimaal de basisberoepsgerichte leerweg van het vmbo hebben.
* Niveau 3 is de vakopleiding: volledig zelfstandige uitvoering van werkzaamheden.
* Niveau 4 is de middenkaderopleiding: volledig zelfstandige uitvoering van werkzaamheden met brede inzetbaarheid.
Voor niveau 3 en 4 moet je minstens de kaderberoepsgerichte leerweg, de gemengde leerweg of de theoretische leerweg van het vmbo hebben gedaan. Soms zijn er andere toelatingseisen.
Met een havo-diploma kun je vaak in het tweede jaar starten van een mbo-opleiding. Daarbij gaat het vooral om opleidingen met niveau 4, het hoogste niveau. Voor leerlingen met een havo- of vwo-diploma is er ook nog mbo-plus. Soms doet een opleiding eerst een onderzoek naar jouw geschiktheid of aanleg voor ze je aannemen.
Of een 18 jarige die eigenlijk niet wil?quote:Op woensdag 30 mei 2007 22:40 schreef teamlead het volgende:
[..]
waar trek je de grens? een 87 jarige die een gesubsidieerde MBO wil volgen "omdat ie er niet eerder aan toe kwam" ?
Zijn geschreven en gesproken columns vond ik vaak top, maar als minister vind ik hem tegenvallen. Ik was bij het Felix Merites-debat over onderwijs, en zijn visie over het Nieuwe Leren, en de nieuwe kans die hij dat wil geven is een draai van 180 graden ten opzichte van zijn eerdere uitspraken en gedachten (en ik denk ook zijn eigen mening). Het is schandalig dat hij deze generatie niet dezelfde kansen op goed onderwijs wil geven als de zijne. De voorbeelden die hij aanhaalde ('mijn kinderen dwalen af bij droge stof' en 'je moet niet willen concurreren met internet en nieuwe media') waren slap en de meeste mensen in de zaal waren ook niet tevreden met zijn gedachten. Ik hoop nog steeds dat hij werkelijk inziet dat competentiegericht onderwijs moet stoppen, er is een kamermeerderheid en Plasterk heeft gezag in de onderwijswereld.quote:Op woensdag 30 mei 2007 10:45 schreef EchtGaaf het volgende:
Eigenlijk haat ik fantopics, maar voor Ronald Plasterk maak ik toch graag een uitzondering.
[afbeelding]
Eerst had ik mij bedenkingen. Ik dacht dat zo'n topwetenschapper al gauw diep ongelukkig zou worden in het kabinet. Maar die indruk heb ik niet, integendeel.....
Ik zag hem gisteren weer optreden tijden het vragen uurtje in de Tweede Kamer over die Donorshow. Ik ben vol lof over het optreden van deze persoon. Eindelijk weer eens een minister die een IQ heeft ver boven het gemiddelde. Ik krijg het idee dat het ministerschap hem bijzonder goed afgaat. Een natuurtalent in het debat zou ik zeggen...
Stellingen:
1 De persoon van Ronald Plasterk is een verfrissende verschijning in de politiek.
2 Met echte intellectuelen in de politiek als Ronald Plasterk zijn we het beste af .
Dat bedoel ik dus. Hij kan wel vanalles vinden en in het verleden verstandige dingen hebben geschreven en gezegd, maar als minister ben je gebonden aan partijbeleid en aan allerlei traag malende molens die allemaal nog hun eigen draai geven aan een bepaald voorstel. Ik denk dat het ontzettend tegenvalt in hoeverre je als minister beleid kunt maken, volgens mij is het veel meer een uitvoerende en ceremoniele functie en kun je de tanker hooguit een HEEL klein beetje bijsturen. Of schat ik het nu te negatief in?quote:Op woensdag 30 mei 2007 23:01 schreef Zwaardvisch het volgende:
is een draai van 180 graden ten opzichte van zijn eerdere uitspraken en gedachten (en ik denk ook zijn eigen mening).
Mwa, Plasterk komt wel over als een authoriteit. Ik denk dat zijn ambtenaren/partijtop hem serieuzer neemt dan de gemiddelde minister.quote:Op woensdag 30 mei 2007 23:27 schreef thaleia het volgende:
[..]
Dat bedoel ik dus. Hij kan wel vanalles vinden en in het verleden verstandige dingen hebben geschreven en gezegd, maar als minister ben je gebonden aan partijbeleid en aan allerlei traag malende molens die allemaal nog hun eigen draai geven aan een bepaald voorstel. Ik denk dat het ontzettend tegenvalt in hoeverre je als minister beleid kunt maken, volgens mij is het veel meer een uitvoerende en ceremoniele functie en kun je de tanker hooguit een HEEL klein beetje bijsturen. Of schat ik het nu te negatief in?
Ik vind het onderwijs vandaag de dag teveel kansen geeft. Vroeger had je juist minder kansen, maar toen waren diploma's nog iets waard. Dat kun je nu nog maar amper zeggen....quote:Op woensdag 30 mei 2007 23:01 schreef Zwaardvisch het volgende:
[..]
Zijn geschreven en gesproken columns vond ik vaak top, maar als minister vind ik hem tegenvallen. Ik was bij het Felix Merites-debat over onderwijs, en zijn visie over het Nieuwe Leren, en de nieuwe kans die hij dat wil geven is een draai van 180 graden ten opzichte van zijn eerdere uitspraken en gedachten (en ik denk ook zijn eigen mening). Het is schandalig dat hij deze generatie niet dezelfde kansen op goed onderwijs wil geven als de zijne.
Eerst maar es de Mammoetwet afschaffen. Dan wordt het snel veel beter.quote:De voorbeelden die hij aanhaalde ('mijn kinderen dwalen af bij droge stof' en 'je moet niet willen concurreren met internet en nieuwe media') waren slap en de meeste mensen in de zaal waren ook niet tevreden met zijn gedachten. Ik hoop nog steeds dat hij werkelijk inziet dat competentiegericht onderwijs moet stoppen, er is een kamermeerderheid en Plasterk heeft gezag in de onderwijswereld.
Sterke ministers worden juist tegengewerkt. Rapporten worden gelekt, de minister wordt in diskrediet gebracht, etc. Als de minister dan toch stand houdt verdwijnen gaan de plannen van de ambternaren weer voor vier jaar de ijskast in. Ambtenaren hebben namelijk de tijd aan hun zijde.quote:Op woensdag 30 mei 2007 23:37 schreef Stupiditeit het volgende:
[..]
Mwa, Plasterk komt wel over als een authoriteit. Ik denk dat zijn ambtenaren/partijtop hem serieuzer neemt dan de gemiddelde minister.
Wat gebeurt er dan als je de Mammoetwet afschaft? Al sinds 1968 bestaat die wet.quote:Op donderdag 31 mei 2007 10:29 schreef EchtGaaf het volgende:
[..]
Ik vind het onderwijs vandaag de dag teveel kansen geeft. Vroeger had je juist minder kansen, maar toen waren diploma's nog iets waard. Dat kun je nu nog maar amper zeggen....
[..]
Eerst maar es de Mammoetwet afschaffen. Dan wordt het snel veel beter.![]()
Blijkt ook wel uit de rapporten dat de TU`s het veel beter doen dan andere uni`squote:Op woensdag 30 mei 2007 22:05 schreef Fastmatti het volgende:
[..]
Inderdaad![]()
Krijg ook steeds vaker het idee dat de TU Delft `s één van de laatste universiteiten is die nog enigszins zijn oude niveau probeert te houden.
En nu het niveau nog omhoog...quote:Op donderdag 31 mei 2007 11:08 schreef Rock_de_Braziliaan het volgende:
[..]
Wat gebeurt er dan als je de Mammoetwet afschaft? Al sinds 1968 bestaat die wet.
En teveel kansen? Tegenwoordig moet je van school wanneer je 2 keer blijft zitten, mijn pa is tijdens zijn middelbare schoolperiode 4 keer blijven zitten op dezelfde school. Bovendien word je tegenwoordig van je hbo/uni opleiding afgetrapt als je het 1e jaar niet voldoende studiepunten haalt. Dat was eind jaren 90 nog niet zo.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |