FOK!forum / Culinesse à gogo / [CENTRAAL] BBQ 2007
SHEzondag 1 april 2007 @ 11:56
BBQ

Hier staat ie sinds een week weer paraat.

Wat is er al langs de grill gegleden?

- Kipstukken ( nachtje laten staan in een emmer zoete chili saus )
die vervolgens eerst hard op de grill slaan, dan snel op een stuk folie laten garen.

- Lamsbiefstuk , gemarineerd in tijm en olie
- Sate, gemaakt van kip, nachtje geslapen in superzoute ketjap met mirin
- Struisvogel; puur natuur

Heb je je BBQ al staan?
Wat wil je er op zien deze zomer?
Post hier lekkere BBQ recepten! ( tevens tips voor lekkere salades en sauzen erbij )
K-mailzondag 1 april 2007 @ 12:13
Ik had dit jaar het idee in de winter te gaan bbq-en, maar het kwam er elke keer niet van, en nu is het lente... Ik wil altijd bbq-en met mn vrienden, maar we hebben nooit tijd...

Wat bedoel je trouwens met hard op de grill slaan?
SHEzondag 1 april 2007 @ 12:34
Op allerhoogst vuur snel om en om keren, voor de mooie grill stripes
Als je vlees namelijk marineert in iets wat heel veel suiker bevat, zoals zoete chili.dan fikt het aan.
Dus wil je voor de looks wel de grill strepen en voor de garing een stukje alu.
SHEzondag 1 april 2007 @ 12:35
quote:
Op zondag 1 april 2007 12:13 schreef K-mail het volgende:
Ik had dit jaar het idee in de winter te gaan bbq-en, maar het kwam er elke keer niet van, en nu is het lente... Ik wil altijd bbq-en met mn vrienden, maar we hebben nooit tijd...

Wat bedoel je trouwens met hard op de grill slaan?
Tja tijd..of ik nou gewoon moet koken of de BBQ aan zet, kost me net zoveel tijd.
Ik vind het juist heerlijk; ipv van een hete keuken, gewoon ;lekker in de buitenlucht rommelen met vlees.
Thoricalzondag 1 april 2007 @ 18:02
Grillen doen we hier best vaak. Maar dan op de grillpan. Dan hebben de buren ook een muziekje erbij. En niet de stank.Als ik ga grillen dan gaat hier altijd de rookmelder af.Dat is dus ook bij de hoogste afzuigstand.
Maar aan een elektrieke of gasbb wil ik niet. En voor ons houtskoolding moeten er 6+ personen zijn wil ik het mijn buren aandoen.
-Banaan-zondag 1 april 2007 @ 18:09
quote:
Op zondag 1 april 2007 12:13 schreef K-mail het volgende:
Ik had dit jaar het idee in de winter te gaan bbq-en, maar het kwam er elke keer niet van, en nu is het lente... Ik wil altijd bbq-en met mn vrienden, maar we hebben nooit tijd...

Wat bedoel je trouwens met hard op de grill slaan?
In de winter bbq-en is best leuk, in december heb ik t een keer gedaan. Met dikke jas aan, handschoenen & muts op thuis weg gaan. Als je huisgenoten dan vragen wat je gaat doen en je zegt "bbq'en" dan wordt je wel raar aangekeken
Ou-Tannuzondag 1 april 2007 @ 18:42
barbequeen!
Mirjamzondag 1 april 2007 @ 19:08
bbq
kan hier helaas niet, heb geen tuin, geen balkon
alleen een klein stukje voor, de galerij
Ou-Tannuzondag 1 april 2007 @ 19:17
quote:
Op zondag 1 april 2007 19:08 schreef MissyMirjaM het volgende:
bbq
kan hier helaas niet, heb geen tuin, geen balkon
alleen een klein stukje voor, de galerij
elektrische bbq niets voor je?

okee is lang zo leuk niet maar okee
Mirjamzondag 1 april 2007 @ 19:19
quote:
Op zondag 1 april 2007 19:17 schreef Ou-Tannu het volgende:

[..]

elektrische bbq niets voor je?

okee is lang zo leuk niet maar okee
nee, dat vind ik niks, het moet wel écht zijn
Ou-Tannuzondag 1 april 2007 @ 19:27
echte houtskool eh!
Wojworshebnzondag 1 april 2007 @ 19:33
Goed plan
Ou-Tannuzondag 1 april 2007 @ 19:49
toch de rommel eens uit dat ding smijten vd week
Blueszondag 1 april 2007 @ 21:00
Wij hebben ook zo'n elektrisch ding. Wel makkelijk,
maar we willen heeeeel graag een echte met houtskool smaakt toch anders.

Vispakketjes zijn ook lekker en makkelijk te maken.
Saté is mijn favoriet, maar spies met gamba's zijn ook heeeeerlijk

Zin in BBQ
Goeie link.
Thoricalzondag 1 april 2007 @ 21:16
Iedereen die beweerd zonder houtskool te kunnen barbecuen is voor mij een fake braa
der.
Zelfs de smaak van een echte roast moeten ze uit een potje halen.
Hhum een sateetje van de de de grill of lamskoteletjes. ik vreet mijn vingers erbij op.
SHEzondag 1 april 2007 @ 21:23
Nou nou, ik durf te beweren dat jij niet het verschil kunt proeven als je het niet ziet.
Sterker nog, er zijn zelfs truuks om vlees in een pan klaar te maken en de suggestie te wekken dat deze gegrild is ( qua smaak )
Ik vind nostalgie echt heel belangrijk en smaak ook, maar beweren dat je met gas of electrisch niet kunt BBQ-en is onzin.
9 van de 10 keer laten houtskoolers de zooi toch maar aanbranden.

Ik wil alleen maar BBQ van iemand die snapt hoe houtskool werkt...anders eet ik 10 x liever van een electrisch of gas ding.
Thoricalzondag 1 april 2007 @ 21:52
quote:
Op zondag 1 april 2007 21:23 schreef SHE het volgende:
Nou nou, ik durf te beweren dat jij niet het verschil kunt proeven als je het niet ziet.
Sterker nog, er zijn zelfs truuks om vlees in een pan klaar te maken en de suggestie te wekken dat deze gegrild is ( qua smaak )
Ik vind nostalgie echt heel belangrijk en smaak ook, maar beweren dat je met gas of electrisch niet kunt BBQ-en is onzin.
9 van de 10 keer laten houtskoolers de zooi toch maar aanbranden.

Ik wil alleen maar BBQ van iemand die snapt hoe houtskool werkt...anders eet ik 10 x liever van een electrisch of gas ding.
Weest dan ook duidelijk,een bbq is met echt vuur en iets houtigs de rest is grillen.
Maar laat jouw geheimpjes hier eens los?
Tismzondag 1 april 2007 @ 21:57
quote:
Op zondag 1 april 2007 21:23 schreef SHE het volgende:
Nou nou, ik durf te beweren dat jij niet het verschil kunt proeven als je het niet ziet.
Sterker nog, er zijn zelfs truuks om vlees in een pan klaar te maken en de suggestie te wekken dat deze gegrild is ( qua smaak )
Ik vind nostalgie echt heel belangrijk en smaak ook, maar beweren dat je met gas of electrisch niet kunt BBQ-en is onzin.
9 van de 10 keer laten houtskoolers de zooi toch maar aanbranden.

Ik wil alleen maar BBQ van iemand die snapt hoe houtskool werkt...anders eet ik 10 x liever van een electrisch of gas ding.
Weet niet of wij de eerste waren in Nederland maar ik heb vandaag toevallig ge-BBQ-ed, met zo'n gas ding.
Werkte prima.
SiGNezondag 1 april 2007 @ 22:11
Gas Ik ga binnenkort weer een nieuwe BBQ kopen en ik wil eigenlijk een gietijzeren houtskool BBQ, die zijn toch het fijnst om te gebruiken.
Houtskool is voor mij het belangrijkste van de hele BBQ, als je gas gebruike kan je net zo goed een stukje vlees in een grillpan leggen, zelfde smaak.
Ik heb het in elk geval gehad met die goedkope Blokkerdingen, doe je ook maar een jaartje mee en het vlees blijft altijd op het rooster plakken...
maokzondag 1 april 2007 @ 22:21
Ik rook vandaag volgens mij al een bbq toen ik in de tuin zat, ik kreeg er weer helemaal zin.

De laatste keer dat ik heb geBBQt was eind november, was wel wat koud, we hadden gelukkig zo'n terras verwarmer. Nadeel is dat het zo vroeg donker is.
Crazykillzondag 1 april 2007 @ 22:34
BBQ
JMarsdenzondag 1 april 2007 @ 23:09
Houtskool BBQen, nothing more nothing less. Ik heb tot nu toe het verschil wel gesmaakt. Bij mij geen zwarte aangebrande sate op m'n pangangan sate (Indonesisch voor BBQ ). We oliën de grill ook altijd in met sesamolie, waardoor het BBQ food ook niet gaat plakken aan de grill, vooral kippevlees heeft daar snel last van. Ja heb weer zin in de zomer, lekker vaak BBQen, vooral sate kambing, sate ayam en ikan pepesan
Erosjuhhhzondag 1 april 2007 @ 23:22
je olied de grill in? kun je beter t vlees zelf inolieen
JMarsdenzondag 1 april 2007 @ 23:48
quote:
Op zondag 1 april 2007 23:22 schreef Erosjuhhh het volgende:
je olied de grill in? kun je beter t vlees zelf inolieen
Beide doe ik.. het vlees altijd in een marinade met als basis een oliesoort..
Maneki.Nekomaandag 2 april 2007 @ 10:14
BBQ Ik ben aan een nieuwe toe, denk dat ik dit jaar maar eens een échte aan ga schaffen van Weber ipv die pleur_maar_weg_als_het_seizoen_voorbij_is_bbq`s
ParanoidEvmaandag 2 april 2007 @ 10:35
Hmm precies een weekje terug nog snel even de BBQ-ed! Wel alleen met wat worstjes, maar het was dan ook maar een last-minute idee omdat ik verbrand hout rook na een boswandeling
Ou-Tannumaandag 2 april 2007 @ 13:09
whehe! als t van dit lekkere weer blijft
Radyhynmaandag 2 april 2007 @ 14:43
Yay!

We hebben gisteren een nieuwe barbeque aangeschaft!




We hadden vorig jaar zo'n gare goedkope ronde BBQ gekocht, maar die viel bij het inelkaar zetten al bijna uitelkaar

De nieuwe bbq is redelijk groot (lees: er kan veel op) en heeft van die plankjes aan de zijkant waar je je keukengerij / bordjes e.d. weg kan zetten.

Omdat het gister zulk lekker weer was wilden we hem meteen uitproberen natuurlijk. Dus hup! Kolen erin en stoken.... hmz.. kregen we em niet goed heet omdat er te veel wind stond en de zon ging ook opeens zo snel onder

Dus hebben we de grilpan er maar bijgepakt en daar wat spul op gebakken En de bbq in de schuur voor wat beter en windstiller weer


I BBQ
SHEmaandag 2 april 2007 @ 14:53
quote:
Op zondag 1 april 2007 23:22 schreef Erosjuhhh het volgende:
je olied de grill in? kun je beter t vlees zelf inolieen
Dat geld alleen voor de nep BBQ's, daarbij kan je beter alleen vlees inolieen. Omdat de meeste platen op gas/elec niet ingesmeerd mogen worden.
Bij een houtskool BBQ, is het verstandig beiden te doen.
K-mailmaandag 2 april 2007 @ 17:33
Waarom heb ik nooit tijd om te bbqen
SHEmaandag 2 april 2007 @ 17:35
Tijd maken
Ga ik zo doen; en ik ga alles op dat ding flikkeren wat ik tegenkom!!
K-mailmaandag 2 april 2007 @ 17:39
quote:
Op maandag 2 april 2007 17:35 schreef SHE het volgende:
Tijd maken
Ga ik zo doen; en ik ga alles op dat ding flikkeren wat ik tegenkom!!
Ik moet om half 7 training geven aan kleine mannetjes (ok ze puberen, maken de hele tijd gae opmerkingen naar mij, vinden het nog steeds TE grappig om een stick waar ik op leun weg te schoppen, etc) Maar toch geeft het me een goed gevoel
SHEmaandag 2 april 2007 @ 17:40
Organiseer dan een club BBQ voor ze!
Erosjuhhhmaandag 2 april 2007 @ 18:54
quote:
Op maandag 2 april 2007 14:53 schreef SHE het volgende:

[..]

Dat geld alleen voor de nep BBQ's, daarbij kan je beter alleen vlees inolieen. Omdat de meeste platen op gas/elec niet ingesmeerd mogen worden.
Bij een houtskool BBQ, is het verstandig beiden te doen.
ik ben grillen op een grillplaat gewend binnenshuis, dan alleen vlees ivm rook
Qweamaandag 2 april 2007 @ 19:15
Nee ik heb de BBQ nog niet staan, maar ik ben er wel vreeeeeeeeeeeeeeeeeeeselijk gek van

Karbonade,kip,lam,braadworstjes,hawai sticks ect ect zooooooooooooo lekker!

En er dan een lekkere salade bij, wat stokbrood met kruidenboter en een koud biertje of een cola goldstrike
Stansfieldmaandag 2 april 2007 @ 19:32
Als het een beetje dit weer blijft zondag de weber maar eens uit de schuur rollen.
Martijn_77maandag 2 april 2007 @ 19:58
Even TT aangepast zodat we hem als centraal topic kunnen gebruiken dit jaar
Ou-Tannumaandag 2 april 2007 @ 20:01
kunnen we niet op een mooie zomerdag een MEGA FOK! bbq organiseren? :]
PeRidinsdag 3 april 2007 @ 11:10
Oef, krijg idd spontaan zin om te bbq'n met dat heerlijke weer. Als het van de week nou nog ff mooi weer wordt, wat spiesjes erop mikken .
Hikdinsdag 3 april 2007 @ 11:14
Yesss... de bbq!

Vorig jaar een enorm leuke bbq gehad met heerlijke Thaise satay, lamsboutjes, gambaspiezen, gegrilde courgette met mozarella, een stuk of 20 vrienden en een norme emmer versgemaakte sangria...

Eens kijken of we dat dit jaar kunnen overtreffen!
Mirjamdinsdag 3 april 2007 @ 11:15
champinons aan een spies erop mikken tot ze lekker zacht en sappig zijn
Kuukskedinsdag 3 april 2007 @ 12:18
quote:
Op dinsdag 3 april 2007 11:15 schreef MissyMirjaM het volgende:
champinons aan een spies erop mikken tot ze lekker zacht en sappig zijn
Oeh lekker .

De BBQ: ik heb er weer zin in. Lekker stukje kip erop mikken en wat spiesjes.
Maar het is vooral gezellig
SHEdinsdag 3 april 2007 @ 12:20
Ik heb geen indo in de buurt; dus weet iemand een enigzins kloppend recept voor geiten sate?
SHEdinsdag 3 april 2007 @ 12:21
quote:
Op dinsdag 3 april 2007 11:15 schreef MissyMirjaM het volgende:
champinons aan een spies erop mikken tot ze lekker zacht en sappig zijn
Ik haal de spiezen er na een tijdje af en leg ze dan op een stuk folie met een flinke sloot stroop
Daar kan je me echt in begraven
OAdinsdag 3 april 2007 @ 12:54
BBQ...

Ik had er zoeen zin in afgelopen weekend... maar dat bedacht ik me op zondagmiddag met niets in huis...


Maar goed, dit gaat er doorgaans op de bbq:
- speklapje, zelf gemarineerd met een soort ketjat prutje
- spareribs, ook zelf gemarineerd
- lamsvlees
- giroslapje, door de slager gemarineerd

- zalm, met wat kruiden erop verpakt in alufolie
- grote garnalen

En nu hopen op zonnigs weer dit paasweekeinde!!
Hikdinsdag 3 april 2007 @ 12:59
quote:
Op dinsdag 3 april 2007 12:20 schreef SHE het volgende:
Ik heb geen indo in de buurt; dus weet iemand een enigzins kloppend recept voor geiten sate?
Tja, kloppend...
De meeste Indonesische restaurants in Nederland maken Kambing niet meer met geit, maar met lam, vanwege de verkrijgbaarheid (en versheid daardoor) en de Nederlandse smaak. De meeste mensen die beweren geit te hebben gegeten, hebben in werkelijkheid dan ook een ander beest gegeten...
Persoonlijk vind ik lam ook lekkerder, vaak iets minder taai.

Wat ik meestal doe is kleine (!) blokjes lam marineren in ketjap manis, sambal oelek, beetje gember en knoflook, sereh en citroen.
De ketjapsaus maken door een beetje ketjap manis te koken met een gehakte rode peper, klein beetje bruine suiker of gula djawa, knoflook en maizena. Als het wat dikker is serveren over de sate "kambing" met een klein beetje gehakte ui en wat blaadjes koriander.
SHEdinsdag 3 april 2007 @ 13:02
jamaar..dan is er geen kambing
maar geit kun je bij een goede islamtische slagerij best vinden toch?
In beverwijk werd ik er zelf mee doodgegooid
SHEdinsdag 3 april 2007 @ 13:02
( niet dat ik daar ooit nog naartoe wil )
Maneki.Nekodinsdag 3 april 2007 @ 13:23
Zelf slachten, dan heb je gegarandeerd echte kambing
Ik zal straks ff een recept zoeken in mijn aftandse indische kookboek
Hikdinsdag 3 april 2007 @ 13:36
quote:
Op dinsdag 3 april 2007 13:02 schreef SHE het volgende:
In beverwijk werd ik er zelf mee doodgegooid
Dat klinkt erg onsmakelijk!

Maar nee, dat is geen "echte" kambing nee.
Maneki.Nekodinsdag 3 april 2007 @ 13:37
Sate Kambing Madura

500 gram kambing in dobbelstenen
3 theelepels tamarinde/citroensap

Fijn te stampen ingredienten:
4 rode spaanse pepers
6 sjalotjes
3 teentjes knoflook
4 kemirries (droog gebakken)
125 gr geraspte kokos (droog gebakken)
1 eetlepel bruine suiker
3 tl zout
3 tl ketumbar (droog gebakken)
1/2 tl djinten (droog gebakken)
1 cm gember
1 cm trassi

Vlees insmeren met tamarinde en de boemboe, dan laten marineren voor minimaal 45 minuten. Daarna op de bbq mikken. Zo goor dit!
SHEdinsdag 3 april 2007 @ 13:38
Ok, maar wanneer is geitenvlees wel 'echt' ?
welk stuk moet ik hebben?
Ik kan lam en geit namelijk echt wel feilloos van elkaar scheiden hoor, alleen al qua geur.
Maar wat moet ik dan hebben om kambing te maken?
SHEdinsdag 3 april 2007 @ 13:38
quote:
Op dinsdag 3 april 2007 13:37 schreef Maneki.Neko het volgende:
Sate Kambing Madura

500 gram kambing in dobbelstenen
3 theelepels tamarinde/citroensap

Fijn te stampen ingredienten:
4 rode spaanse pepers
6 sjalotjes
3 teentjes knoflook
4 kemirries (droog gebakken)
125 gr geraspte kokos (droog gebakken)
1 eetlepel bruine suiker
3 tl zout
3 tl ketumbar (droog gebakken)
1/2 tl djinten (droog gebakken)
1 cm gember
1 cm trassi

Vlees insmeren met tamarinde en de boemboe, dan laten marineren voor minimaal 45 minuten. Daarna op de bbq mikken. Zo goor dit!
Dikke kus
SHEdinsdag 3 april 2007 @ 13:39
en ik heb geen enkel idee wat kemirries zijn; maar ik ga ze helemaal doodmaken!!
Maneki.Nekodinsdag 3 april 2007 @ 13:39
In mijn boek wordt gesproken over lamsbout, dus of dat nou geiten of schaap is weut ik ook niet.
Ik weet wel dat ik zowel geit als schaap heb gegeten en ik de verschillen niet echt groot vond. Zeker met genoeg kruiden erop kun je het verschil helemaal niet meer merken
Maneki.Nekodinsdag 3 april 2007 @ 13:41
quote:
Op dinsdag 3 april 2007 13:39 schreef SHE het volgende:
en ik heb geen enkel idee wat kemirries zijn; maar ik ga ze helemaal doodmaken!!
kemirries zijn noten, verkrijgbaar bij de toko. Ze lijken op macadamianoten
Zie hier
SHEdinsdag 3 april 2007 @ 13:42
Mooi, dan zijn die al dood.
Ik proef echt het verschil tussen lam en geit wel, maar als ik je marinade zo bekijk dan begrijp ik waarom het geen flikker meer uitmaakt

Ik probeer 'm wel met lam, wrs ga je het niet eens merken inderdaad.
Maneki.Nekodinsdag 3 april 2007 @ 13:44
Ik ben benieuwd wat je er van vind!
SHEdinsdag 3 april 2007 @ 13:47
Een Indo heeft mij nog nooit iets vies gegeven, dus ik ben je bij voorbaat al dankbaar.
ivm een aantal ingredienten die ik hier nog mis, zal het pas overmorgen worden dat ze op de grill gaan. Ik beloof je een foto!
Al denk ik dat manlief ondertussen echt doodziek wordt van de sate van de BBQ, aangezien er ook vanavond weer teriyaki van de Barbs komt
K-maildinsdag 3 april 2007 @ 13:47
Kheb wel eens een geitenbout gehaald bij de turk, maar dat was best klein, en niet echt bijzonder...
K-maildinsdag 3 april 2007 @ 13:48
overigens wel op de bbq gedaan (vorig jaar gooiden we bijna alles van de turk op de bbq )
SHEdinsdag 3 april 2007 @ 13:49
Als het geitje nog geen gras heeft gegeten, is ze heerlijk.
dat gaat ook op voor lam; een lammetje die echt net van de borst is gerukt, is het allerlekkerst.
zodra ze gras gaan eten wordt ie al taaier.
Maneki.Nekodinsdag 3 april 2007 @ 14:08
Wat omschrijf je dat toch heerlijk he. Van de borst gerukt
Alles voor culinair genot denken we dan maar
K-maildonderdag 5 april 2007 @ 14:23
Ik ga vanavond barbeknoeien! Ik heb 4 kilo vlees/vis gehaald

Rundergehakt--> hambo's, tips?
Chipolataworstjes
Saucijsjes (niet zelf bedacht, wilde vriend)
Chicken WIngs --> tips?
4x kipfilet --> saté en meer denk ik
2x forel --> geen idee, maar vis is ook wel eens leuk

Dat was het geloof ik. Wat betreft groente, hebben we 500g grote champignonnen, 2 gele paprika's en sla+tomaten

Misschien poffen we ngo wat aardappelen.

Nu nog even genoeg vrienden regelen
SHEdonderdag 5 april 2007 @ 14:31
Oeh oeh, die chicken wings he, die moet je ff een paar uurtjes verzuipen in zoet chilisaus! Dan op de barbs
En ipv forel had je beter sardines of rode poon kunnen halen; die even door maismeel halen en dan grillen..Roaaarrr!


Die rundergehakt:

Pers 6 tenen knoflook
Handje tijm
Mengen door gehakt
Dan je handen met olie inwrijven en eerst bolletje draaien; dan langwerpig worstje draaien.
Op de grill ermee!
SHEdonderdag 5 april 2007 @ 14:33
en als ik vanavond niet de stad in moest was ik spontaan je allerbeste vriend geworden hoor!
K-mailvrijdag 6 april 2007 @ 00:47
Whoah! succes! alles is opgegaan! ik heb zelfs als toetje aardbeien geroosterd, met een glacé van ingekookte balsamico, basilicum, zwarte peper, rode wijn, en honing. Was echt verrassend lekker!
Bluesvrijdag 6 april 2007 @ 01:04
Kan je iets duidelijker zijn over dat toetje

* Bluezz heeft ook weer zin in BBQ
Thoricalvrijdag 6 april 2007 @ 01:27
quote:
Op donderdag 5 april 2007 14:31 schreef SHE het volgende:
Oeh oeh, die chicken wings he, die moet je ff een paar uurtjes verzuipen in zoet chilisaus! Dan op de barbs
En ipv forel had je beter sardines of rode poon kunnen halen; die even door maismeel halen en dan grillen..Roaaarrr!


Die rundergehakt:

Pers 6 tenen knoflook
Handje tijm
Mengen door gehakt
Dan je handen met olie inwrijven en eerst bolletje draaien; dan langwerpig worstje draaien.
Op de grill ermee!
Met maismeel bedoel je maisena?
SHEvrijdag 6 april 2007 @ 07:55
neeeeee; maismeel. maak je ook polenta van ( soort maisbrood )
Maismeel haal je bij groothandel, of turkse/griekse/caribische winkel
Tezzvrijdag 6 april 2007 @ 08:33
Ik BBQ heel veel, ik heb binnen naast mijn fornuis een lavagrill (super ding!)
Als we buiten BBQ-en is het altijd op houtskool en soms uitgebreid, soms niet. Ik heb ook wel eens bij een visite 's avonds in plaats van toastjes of chips sate op de BBQ gegooid en geserveerd met een mooi plateau met diverse soorten kroepoek, gebakken uitjes, sate saus en turks brood.

Bij een uitgebreide BBQ maak ik doorgaans Naast een goed stuk vlees lekkere salades:

Lauwwarme salade met gegrilde groentes:
- paprika, champignons, courgette, aubergine grillen (kan buiten op de BBQ dus)
- maak een platte schaal op met rucolasla en een tuinkruidendressing
- leg de gegrillde groentes er op en strooi er sesamzaadjes over
- een paar schepjes ricotta kaas er over en smullen maar

Pastasalade
- pasta koken
- eitje, uitje, augurkje, blokjes jonge kaas, blokjes gekookte ham, tomaatje (net wat ik in huis heb)
- dressing maken met olie, azijn, honing, mosterd

Wat ook lekker is om er bij te serveren zijn:

Patatas Bravas
- Kook een paar flinke aardappels in de schil
- snijd ze in langwerpige partjes
- maak een papje van olijfolie, veeeeel knoflook, verse peper en zeezout, kruiden (bijv. thijm of peterselie)
- leg de aardappels zo plat mogelijk om een ovenvaste schaal en giet het papje er over
- een minuut of 15 onder een gloeiend hete grill totdat ze mooi bruin en knapperig zijn.
K-mailvrijdag 6 april 2007 @ 09:07
quote:
Op vrijdag 6 april 2007 01:04 schreef Bluezz het volgende:
Kan je iets duidelijker zijn over dat toetje

* Bluezz heeft ook weer zin in BBQ
Nou, eigelijk was het heel simpel. Eerst aardbeien schoonmaken, en aan spiezen rijgen.
Dan een pannetje op het vuur zetten met daarin Balsamico azijn, honing, zwarte peper, fijngesneden basilicum en wat rode wijn, en laat het een beetje inkoken. Doe het in een bakje, en zet het bakje op de bbq, en leg de spiezen er ook op. NIET te heet, bbq was al op zn retour toen ik het deed. Bestrijk de spiezen met de glacé. Doe dit elke minuut, 5min lang. Het spul in bakje zal in gaan koken, waardoor het dikker wordt, en een mooie shine geeft aan de aarbeien als je ze er mee bestrijkt. De aarbeien moeten niet zwart worden oid.

Daarna van de bbq af, en bestrooien met poedersuiker. Het smaakt een beetje naar aardbeienjam in aardbei
SHEvrijdag 6 april 2007 @ 09:52
quote:
Op vrijdag 6 april 2007 08:33 schreef Tezz het volgende:
Ik BBQ heel veel, ik heb binnen naast mijn fornuis een lavagrill (super ding!)
Als we buiten BBQ-en is het altijd op houtskool en soms uitgebreid, soms niet. Ik heb ook wel eens bij een visite 's avonds in plaats van toastjes of chips sate op de BBQ gegooid en geserveerd met een mooi plateau met diverse soorten kroepoek, gebakken uitjes, sate saus en turks brood.

Bij een uitgebreide BBQ maak ik doorgaans Naast een goed stuk vlees lekkere salades:

Lauwwarme salade met gegrilde groentes:
- paprika, champignons, courgette, aubergine grillen (kan buiten op de BBQ dus)
- maak een platte schaal op met rucolasla en een tuinkruidendressing
- leg de gegrillde groentes er op en strooi er sesamzaadjes over
- een paar schepjes ricotta kaas er over en smullen maar

Pastasalade
- pasta koken
- eitje, uitje, augurkje, blokjes jonge kaas, blokjes gekookte ham, tomaatje (net wat ik in huis heb)
- dressing maken met olie, azijn, honing, mosterd

Wat ook lekker is om er bij te serveren zijn:

Patatas Bravas
- Kook een paar flinke aardappels in de schil
- snijd ze in langwerpige partjes
- maak een papje van olijfolie, veeeeel knoflook, verse peper en zeezout, kruiden (bijv. thijm of peterselie)
- leg de aardappels zo plat mogelijk om een ovenvaste schaal en giet het papje er over
- een minuut of 15 onder een gloeiend hete grill totdat ze mooi bruin en knapperig zijn.
Op de pastasalade na vind ik je lief

Die groentensalade ga ik maken, die klinkt heerlijk
Leipo666vrijdag 6 april 2007 @ 10:07
Deze zomer voor het eerst BBQen op ons nieuwe adresje (25 april de sleutel ): ik kan niet wachten
Tezzvrijdag 6 april 2007 @ 11:47
quote:
Op vrijdag 6 april 2007 09:52 schreef SHE het volgende:

[..]

Op de pastasalade na vind ik je lief

Die groentensalade ga ik maken, die klinkt heerlijk
Want je houdt niet van pastasalade of je vindt dat ik hem niet lekker maak?

(de aardappelen zijn ook een aanrader hoor!)
SHEzaterdag 7 april 2007 @ 11:44
quote:
Op vrijdag 6 april 2007 11:47 schreef Tezz het volgende:

[..]

Want je houdt niet van pastasalade of je vindt dat ik hem niet lekker maak?

(de aardappelen zijn ook een aanrader hoor!)
Die aardappels maak ik al zo; en idd ik kan me er dood aan eten.
Pastasalade doet me niet zoveel; deed me denken aan de kook acties op schoolkamp
Ik heb ook niets met kaas door de salade

Vanavond ga ik je groentensalade maken; ik kan niet wachten!
Tezzzaterdag 7 april 2007 @ 14:32
quote:
Op zaterdag 7 april 2007 11:44 schreef SHE het volgende:

[..]

Die aardappels maak ik al zo; en idd ik kan me er dood aan eten.
Pastasalade doet me niet zoveel; deed me denken aan de kook acties op schoolkamp
Ik heb ook niets met kaas door de salade

Vanavond ga ik je groentensalade maken; ik kan niet wachten!
Oh, nog twee tips dan! Zorg dat de dressing over de rucola niet 'te spannend' is, anders verneuk je de smaak van de groentes (maar dat is persoonlijk natuurlijk) en ook: lekker lauwwarm serveren!

Smakelijk!
Blueszaterdag 7 april 2007 @ 17:04
quote:
Op vrijdag 6 april 2007 09:07 schreef K-mail het volgende:


Nou, eigelijk was het heel simpel. Eerst aardbeien schoonmaken, en aan spiezen rijgen.
Dan een pannetje op het vuur zetten met daarin Balsamico azijn, honing, zwarte peper, fijngesneden basilicum en wat rode wijn, en laat het een beetje inkoken. Doe het in een bakje, en zet het bakje op de bbq, en leg de spiezen er ook op. NIET te heet, bbq was al op zn retour toen ik het deed. Bestrijk de spiezen met de glacé. Doe dit elke minuut, 5min lang. Het spul in bakje zal in gaan koken, waardoor het dikker wordt, en een mooie shine geeft aan de aarbeien als je ze er mee bestrijkt. De aarbeien moeten niet zwart worden oid.

Daarna van de bbq af, en bestrooien met poedersuiker. Het smaakt een beetje naar aardbeienjam in aardbei
Wat apart, leuke tip tnxx

En die patatas bravas klinken ook erg
DIJKzaterdag 7 april 2007 @ 18:27
quote:
Op dinsdag 3 april 2007 13:38 schreef SHE het volgende:
Ik kan lam en geit namelijk echt wel feilloos van elkaar scheiden hoor, alleen al qua geur.
Lijkt me sterk. Er worden heel veel geitenbokjes als lamsvlees verkocht. Geen haan die er naar kraait, gewoon omdat je het verschil niet proeft. Tis ook lamsvlees natuurlijk maar dan wel van geitenlammeren, en niet van schapenlammeren zoals iedereen denkt.
SHEmaandag 9 april 2007 @ 11:30
Dat lijkt mij niet sterk. Dat is zo.
Als je ooit een zuiglammetje hebt gegeten, dan eet je nooit meer geit.
Het is een wereld van verschil; maar in het land van pakjes en zakjes verbaasd het me allemaal ook niet meer.

@ Tezz:

Duizendmaal dank voor je recept; het was een succesnummer en ik houd 'm erin!

Ik had 1 aubergine
2 courgettes
grote champignons
rucola
beetje sterke olijfiolie gemengd met kruidenzout
flinke dotten ricotta
groene peper


Ik heb geen dressing gemaakt, gewoon de rucola wat aangezet met olijfolie en kruidenzout.
Toen de groenten gegrild en er loeiheet op gedaan. En flink wat groene peper eroverheen.
Vervolgens flinke scheppen ricotta ( en dat gaat zo lekker smelten )

Verrukelijk! Ik had een grote schaal gemaakt, die in no time leeg was ( 4 man )
Tezzmaandag 9 april 2007 @ 11:38
quote:
Op maandag 9 april 2007 11:30 schreef SHE het volgende:
Dat lijkt mij niet sterk. Dat is zo.
Als je ooit een zuiglammetje hebt gegeten, dan eet je nooit meer geit.
Het is een wereld van verschil; maar in het land van pakjes en zakjes verbaasd het me allemaal ook niet meer.

@ Tezz:

Duizendmaal dank voor je recept; het was een succesnummer en ik houd 'm erin!

Ik had 1 aubergine
2 courgettes
grote champignons
rucola
beetje sterke olijfiolie gemengd met kruidenzout
flinke dotten ricotta
groene peper


Ik heb geen dressing gemaakt, gewoon de rucola wat aangezet met olijfolie en kruidenzout.
Toen de groenten gegrild en er loeiheet op gedaan. En flink wat groene peper eroverheen.
Vervolgens flinke scheppen ricotta ( en dat gaat zo lekker smelten )

Verrukelijk! Ik had een grote schaal gemaakt, die in no time leeg was ( 4 man )


ik heb net in de koelkast gespiekt wat ik in huis heb, en buiten de champ's kom ik een heel end! Dus vanavond staat ie bij mij ook op het menu!
Pipo_de_Clownmaandag 9 april 2007 @ 14:10
gister bijnaaaa voor de eerste keer dit jaar ge-BBQ't, toch maar gourmet geworden, maar het zit er aan te komen!
K-mailmaandag 9 april 2007 @ 14:57
doen jullie vaak aan indirect grillen? In mijn weber kookboek wordt er vaak mee geschermd, en ik probeer zelf nu ook altijd een direct en een indirect gedeelte te maken in mijn bbq, maar volledig indirect heb ik 1x geprobeerd, en erg succes vol was het niet.
Stansfieldmaandag 9 april 2007 @ 15:17
quote:
Op maandag 9 april 2007 14:57 schreef K-mail het volgende:
doen jullie vaak aan indirect grillen? In mijn weber kookboek wordt er vaak mee geschermd, en ik probeer zelf nu ook altijd een direct en een indirect gedeelte te maken in mijn bbq, maar volledig indirect heb ik 1x geprobeerd, en erg succes vol was het niet.
Vriend van mij kan dat heel goed. Die is ook naar een of andere weber cursus geweest. Duurt wel lang maar dan he je wel een mega lekkere hamburger.
K-mailzaterdag 14 april 2007 @ 20:33
quote:
Op maandag 9 april 2007 15:17 schreef Stansfield het volgende:

[..]

Vriend van mij kan dat heel goed. Die is ook naar een of andere weber cursus geweest. Duurt wel lang maar dan he je wel een mega lekkere hamburger.
Mja, ik vind dat een hamburger wel direct moet, en daarna naar een non-grill zone.

Morgen hele kip Het duurt helaas altijd zo lang...
Ou-Tannuzaterdag 14 april 2007 @ 23:29
net ff lekker wezen bbqen :-)

was weer voortreffelijk

daarna nog ff een potje gekaart bij de tuinkachel :-)
Stansfieldzondag 15 april 2007 @ 00:56
ik hoorde op de radio dat de bbq pakketen dit weekend de winkels uit vlogen. Dus iedereen zal weer weer zijn standaard bbq vlees op de bbq hebben gegooid.
Ou-Tannuzondag 15 april 2007 @ 01:01
quote:
Op zondag 15 april 2007 00:56 schreef Stansfield het volgende:
ik hoorde op de radio dat de bbq pakketen dit weekend de winkels uit vlogen. Dus iedereen zal weer weer zijn standaard bbq vlees op de bbq hebben gegooid.
Sligro is er goed voor ja :p
K-mailzondag 15 april 2007 @ 11:04
Ik kon nergens kolen vinden eigenlijk... De supermarkten zijn er duidelijk niet op voorbereid! Zelf maar ff naar de boerenwinkel gegaan, hebben nu 19 kilo brikettten en 3x2.5 houtskool...
K-mailzondag 15 april 2007 @ 11:04
Vanavond trouwens hele kip erop
Ou-Tannuzondag 15 april 2007 @ 12:07
wij hadden nog houtskool in de schuur :-)

3x 10kg
K-mailzondag 15 april 2007 @ 12:43
quote:
Op zondag 15 april 2007 12:07 schreef Ou-Tannu het volgende:
wij hadden nog houtskool in de schuur :-)

3x 10kg
Joah, bij mij zat er een week terug nog precies genoeg in de 10kg zak om de bbq aan te steken. Helaas waren de nieuwe 10kg zakken op.
Ou-Tannuzondag 15 april 2007 @ 12:56
gewoon bij de welkoop ofzo halen :-p
_Hestia_zondag 15 april 2007 @ 13:04
hier gaan we vanavond ook barbieknoeien, heb er nu al zin in

hier wel gewoon alleen standaard bbq-vlees erop en dan zelf stokbrood met kruidenboter, salade en paprika en champignons enzo erbij
K-mailzondag 15 april 2007 @ 14:58
quote:
Op zondag 15 april 2007 12:56 schreef Ou-Tannu het volgende:
gewoon bij de welkoop ofzo halen :-p
daar zijn we idd naar toe gegaan

tis trouwens echt vervelend als je barbecue fucking heet is, en dan dingen die teveel vet bevatten erop doet, vlammen overal, ik deksel erop, rook overal, zelfs uit de fokking onderkant Ging niet goed... Er is dus een enorm verschil tussen gehakt van slager en AH...

Nog wat leuks gister, had mais bestreken met boter ingepakt, en naast de kooltjes gelegd, helaas was er 1 gaan lekken... Mega vlammen, dus ik met gevaar voor wenkbrauwen die dingen eruit halen, maar dr was al teveel gelekt, dus ik maar lucht toevoer en afvoer afsluiten... Haal ik paar minuten later deksel eraf, steekvlam van meter hoog, niet meer doen dus
Tezzzondag 15 april 2007 @ 19:20
Wat ook lekker is op de bbq is pakketjes met groentes er in. Snijd wat courgette, champ's, knoflook, uien, paprika grof. Wat peter, zout en verse kruiden (zoals oregano en thijm) er door. Maak met alu-folie pakketjes en dat ff 10 minuutjes op de bbq. Heb je lekkere warme groentes bij je vlees!
reclamedooszondag 15 april 2007 @ 19:49
Of diezelfde pakketjes met koolvisfilet (blokjes/stukjes) en een beetje ketjap. Lekker champignonnetje er bij. Lente-ui past ook wel. In alu-folie op de bbq en smullen maar :p
Tezzzondag 15 april 2007 @ 19:55
En nu we toch bezig zijn: wat vastkokende aardappels in zeer grove schijven snijden en kort voorkoken (dus ze moeten nog wel stevig zijn). Een dressing van olijfolie, knoflook en rozemarijn er over, een uurtje of anderhalf in laten trekken. De schijven aan spiezen steken en hoppa, de BBQ op!
Fixersmaandag 16 april 2007 @ 08:10
Dat indirect grillen is iets typisch van Weber. Die kookboekjes zijn uiteraard gebasseerd de one-touch modellen (de bekende bolletjes), die toch vrij specifieke eigenschappen qua warmte verdeling hebben en ze gaan er vaak van uit dat de deksel erop moet. (Doe dan een beetje wijn of bier in die alu lekbakjes voor extra smaak. Voor de briketten: neem kokosvezel. Die branden langer en heter dan briketten van andere materialen (ook verkrijgbaar van Weber).

BBQ ook eens een kip met bier: flinke kip, geopend blikje je bier in z'n kont en rechtop op de BBQ zetten dekseltje dicht en lekker gaar laten roken/stomen.

Voor de veiligheid: neem ofél voorgegaard vlees dat de meeste slagers in de zomerperiode wel hebben of koop een simpele kerthermometer. Dan weetje zeker dat je de juiste gaarheid hebt. Is wel zo veilig en lekker, niet gare kip is behoorlijk smerig.
Etoilemaandag 16 april 2007 @ 16:09
Niet een kleine barbecue, maar 1 met maar weinig personen Ik ben gewend om dat alleen met een groepje vrienden gezellig te doen. Maar...

het is nu zulk lekker weer dat ik eigenlijk wel zin heb om de Weber aan te slingeren. Maar we zijn maar met zn tweetjes en ergens heb ik zo'n gevoel van, hmm is dat niet heel onhandig voor maar met zn tweetjes? Nu heb ik hier wel eens gelezen dat er mensen zijn die dit wel regelmatig doen.

Ik zou graag willen weten wat jullie klaarmaken als je gewoon met zn tweetjes doordeweeks de bbq aanslingert? Maak je hem daarna weer helemaal schoon of staat hij gewoon paraat om weer even aan te doen?
djexplomaandag 16 april 2007 @ 16:21
Met een klein groepje ga ik voor de elektrische grilplaat buiten, net zo gezellig en minder gedoe ...
HPoimaandag 16 april 2007 @ 16:25
Schoonmaken 1 keer per jaar. Behalve het rooster natuurlijk, na iedere BBQ schoonmaken. (anders krijg je het ook niet meer schoon trouwens)
baNEELmaandag 16 april 2007 @ 16:26
quote:
Op maandag 16 april 2007 16:21 schreef djexplo het volgende:
Met een klein groepje ga ik voor de elektrische grilplaat buiten, net zo gezellig en minder gedoe ...
het is toch juist tof om met die kutte kolen te kloten, alles vies, alles stinkt naar de rook.., heerlijk!
Stakkertjemaandag 16 april 2007 @ 16:37
Wat voor barbecue heb je?

Gas? Briketten?

Met gas is het simpel... en met briketten ook, mits je de nodige spullen hebt.
Wij hebben thuis zo'n bolletje, van Weber, op briketten en een rapid-fire brikettenstarter, wederom van Weber, erbij... heel handig.
Je flikkert de briketten in de ijzeren starter, drie aanmaakblokje eronder en 20 minuutjes later is je barbecue klaar!

Het schoonmaken is inderdaad alleen effe het rooster waar je het vlees op klaarmaakt schoonmaken met de staalborstel en daarna nog een stukje keukenrol om het af te maken.

De briketten die je overhoudt kun je de volgende keer weer gebruiken en zo doe je er een stuk langer mee.

Eet ze!
kabouter.mutsmaandag 16 april 2007 @ 17:34
Stokbrood, salade, vlees, maiskolf of courgette voor erop.
Ik koop meestal wel iets lekkers. Varkenshaasje en een biefstuk ofzo en die dan in 2en snijden voor allebij een stukje.
Zelf nog pindasaus (bij kip of haas sate) of knoflooksaus maken.
Zo gepiept.
Jammie.
Een visje erop is ook lekker.
K-mailmaandag 16 april 2007 @ 21:36
quote:
Op maandag 16 april 2007 08:10 schreef Fixers het volgende:
Knip
Het werkt echt goed! Maar zijn die kokosvezel dingen echt lekkerder? Ik gooi dr rookblokjes bij uit amerika... Die weber producten zijn al zo duur...
K-mailmaandag 16 april 2007 @ 21:39
gewoon de weber aanslingeren, tis gewoon een topding, desnoods doe je gewoon maar een deel van het onderste rooster vol met kooltjes. En ik zou gewoon lapjes vlees doen, zoals biefstuk ofzo.
Etoilemaandag 16 april 2007 @ 22:01
We hebben hetzelfde als jij Stakkertje, Weberbolletje met brikettenstarter

Vanavond wegens tijdgebrek helaas niet meer, binnenkort gaan we het toch eens proberen. Ik wil er wel lekker van genieten zonder dat t gelijk een vreetfestijn wordt. Anders slib ik dicht

kaboutermuts dat is wel een goede tip idd, gewoon dingetjes door midden snijden. Mss dat ik dan gewoon begin met 2 verschillende soorten vlees of vis, spies met groenten en salade erbij, eventueel gepoft aardappeltje.

Ik denk dat ik gewoon even over een soort drempel moet. Koken duurt tenslotte ook rustig een half uur, waarom zou dit dan zoveel anders zijn?

[ Bericht 16% gewijzigd door Etoile op 16-04-2007 22:12:07 ]
golfermaandag 16 april 2007 @ 22:42
We hebben via Marktplaats een vrijwel nieuwe Weber met brikettenstarter kunnen aanschaffen.
Zaterdag gaan we hem ophalen, dus dat wordt binnenkort lekker weer experimenteren met dat nieuwe apparaat.
K-mailmaandag 16 april 2007 @ 22:47
quote:
Op maandag 16 april 2007 22:42 schreef golfer het volgende:
We hebben via Marktplaats een vrijwel nieuwe Weber met brikettenstarter kunnen aanschaffen.
Zaterdag gaan we hem ophalen, dus dat wordt binnenkort lekker weer experimenteren met dat nieuwe apparaat.
welk type, en welke grootte?
Bluesmaandag 16 april 2007 @ 22:50
quote:
Op maandag 16 april 2007 22:47 schreef K-mail het volgende:


welk type, en welke grootte?
Misschien dat deze link werkt?
Stakkertjemaandag 16 april 2007 @ 23:06
Ik zal vertellen hoe ik het altijd doe...

Eerst gewoon aanslingeren zoals ik al uit had gelegd.

Vervolgens heb je dus twintig minuten effe niks te doen. In die tijd smeer ik met een kwastje wat olijfolie over de hamburgers, kipfilet, worstjes, enz.. Ben je 5 minuten mee bezig. Daarna kun je wat tv kijken of je gaat gezellig bij de gasten zitten als die er zijn..

Zodra er een laagje as op de briketten ligt de briketten omgooien in de barbecue. Voor de 'standaard' dingen als hamburgers, saté en dergelijke houd ik altijd 4 minuten de ene kant, 4 minuten de andere kant aan. Lukt iedere keer, mochten ze nou wat te hard/niet gaar gaan/zijn kan je er zelf een minuutje bij doen of afhalen. Zorg wel dat je de deksel er op doet met de ventilatiegaten open. Hierdoor is alles veel sneller gaar.

Voor wat dikker vlees, bijvoorbeeld kipfilet, doe ik eerst het voorgaande waarna ik de briketten aan de zijkanten van de barbecue leg en de kip in het midden van het rooster. Deksel erop, 5 minuten... klaar!

Door de olijfolie blijven alle sappen in het vlees en is je kipfilet heerlijk mals en sappig.

Wij hebben bij onze barbecue een boekje gekregen met wat algemene informatie waaronder een tabel met de gaartijden van verschillende soorten vlees, kijk of je die ook nog kan vinden of er aan kan komen.

Heb in de afgelopen paar dagen al drie keer de barbecue aangehad voor ons tweeën met één of twee hamburgertjes en worstjes erop, het is niet meer moeite dan normaal koken maar wel veel lekkerder. Je kan zelfs in de winter barbecuen als je wilt, net zo makkelijk.

Hier is ook de Q&A van Weber.. misschien handig!

[ Bericht 4% gewijzigd door Stakkertje op 16-04-2007 23:13:06 ]
MinderMutsigmaandag 16 april 2007 @ 23:28
quote:
Op maandag 16 april 2007 22:01 schreef Étoile het volgende:
We hebben hetzelfde als jij Stakkertje, Weberbolletje met brikettenstarter

Vanavond wegens tijdgebrek helaas niet meer, binnenkort gaan we het toch eens proberen. Ik wil er wel lekker van genieten zonder dat t gelijk een vreetfestijn wordt. Anders slib ik dicht

kaboutermuts dat is wel een goede tip idd, gewoon dingetjes door midden snijden. Mss dat ik dan gewoon begin met 2 verschillende soorten vlees of vis, spies met groenten en salade erbij, eventueel gepoft aardappeltje.

Ik denk dat ik gewoon even over een soort drempel moet. Koken duurt tenslotte ook rustig een half uur, waarom zou dit dan zoveel anders zijn?
Precies. Je bent in feite evenveel tijd kwijt alleen kan je nu lekker buiten blijven in plaats van binnen in die hitte boven de pannen te gaan staan. En het scheelt ook nog een berg afwas.

Nederlanders hebben wat dat betreft een rare barbecuecultuur. Altijd die vieze speklappen, barbecueworsten, karbonade en dan een enorme berg vieze, vette saus er overheen.
Groente wordt zelden gegeten bij een barbecue of het moet al een huzarensalade zijn en dat kan je nauwelijks groente noemen. En dat terwijl het zo lekker, makkelijk en gezond kan.

Bij ons staat de barbecue de hele zomer klaar voor gebruik. Aansteken, tijdens het wachten een salade in elkaar knoeien en als de barbecue heet is een aardappel in aluminiumfolie tussen de kolen en het vlees en eventueel de groente erop.
Qua groente zijn mais, courgette, paprika, aubergine e.d. erg lekker van de barbecue.
Een of twee stukjes vlees, wat groente en een salade. De ene keer een aardappel (of twee) en de andere keer gewoon wat (bruin) stokbrood. Daar heb je echt wel genoeg aan.
Erg lekker bij een gepofte aardappel is een mengsel van crème fraiche, knoflook en bieslook.
Mais even insmeren met een beetje boter en dan wat zout er overheen.

Ik maak zomers vaak een enorme berg saté als de varkenslappen bij mijn slager in de aanbieding zijn. Marineren en prikken en dan in zakjes invriezen per 4 of 6.
Kipspiesjes of gewoon hele kipfilet is ook erg lekker mits je een goede kok hebt. Veel mensen bakken niet veel van kipfilet op een barbecue, dan wordt het al snel een droge hap.
Verder is biefstuk ook erg lekker van de barbecue. Even insmeren met een kruidenolie en dan op het rooster.
Visfilet in aluminiumfolie of een hele vis in zo'n handig visrekje.
Je kunt het zo gek niet bedenken of het kan erop.

Een deel van de barbecue reserveren voor de dingen die niet zo heet gebakken hoeven te worden. De kolen dus niet egaal verdelen over de barbecue maar een heet deel en een minder heet deel creëren.
Verder is een keyword aluminiumfolie, daarmee voorkom je dat je vlees verkoold van de barbecue komt. De barbecue moet (aan een kant) goed heet zijn, dan je vlees even goed dichtschroeien en verplaatsen naar het minder hete deel. Als het te hard gaat of een lange garing nodig heeft in aluminiumfolie verder laten garen.

Lekkere zomersalade:
Veldsla, aardbeien, walnoten, feta en een dressing van frambozenazijn, olijfolie en een beetje peper.

Eigenlijk moet er gewoon even een knop om in je hoofd. Barbecuen hoeft niet gepaard te gaan met bergen varkensvlees, sausjes en enorme hoeveelheden vlees en stokbrood.
Gewoon de hoeveelheden aanhouden die je normaal ook zou eten en voldoende groente erbij.
In het begin is het even zoeken naar lekkere recepten maar hoe vaker je het doet hoe creatiever je wordt.

Het rekje na afloop even met de schuurborstel bewerken en even met een keukenpapiertje er overheen en de volgende dag de barbecue leeggooien.

Eet smakelijk.
Tezzdinsdag 17 april 2007 @ 08:05
Wij BBQ ook wel eens gewoon met ons drietjes (man, kind en ikzelf). Maar dan maar 1 stukje vlees, een groente pakketje en een gepofte aardappel of zo. Echt gewoon een maaltijd. Daar gaat de bbq echt wel voor aan hoor, een punt! Lekker buiten zitten en alvast wat drinken totdat ie warm is, why nog!

Het rooster gooi ik na gebruik altijd in een vuilniszak met heet water en een blokje van de vaatwasser er bij. De vuilniszak knoop ik dicht en vlak voordat ik dan naar bed ga haal ik het rooster uit de zak. Brandschoon! Even afspoelen, drogen en klaar voor de volgende ronde!
K-maildinsdag 17 april 2007 @ 09:30
Cool! Die hebben wij ook, top ding!
HPoidinsdag 17 april 2007 @ 09:32
Wat een verhalen allemaal.
SHEdinsdag 17 april 2007 @ 12:50
Wat goed Bloes!!, wij weberen ook; en ik wil nooit meer anders.
Ik ga denk ik volgende week ergens de hele kip aandurven...hoop ik..:@
Dat is nu echt iets wat ik in staat ben te verkloten.
Karrel_Laaglawaaidinsdag 17 april 2007 @ 12:56
En toch vind ik speklappen altijd het lekkerst...
SHEdinsdag 17 april 2007 @ 12:58
Die zijn ook goddelijk.
Mocht ik ooit een eetstoornis ontwikkelen, dan kies ik een dieet van uitsluitend speklappies van de grill
Bluesdinsdag 17 april 2007 @ 13:20
quote:
Op dinsdag 17 april 2007 12:50 schreef SHE het volgende:
Wat goed Bloes!!, wij weberen ook; en ik wil nooit meer anders.
Ik ga denk ik volgende week ergens de hele kip aandurven...hoop ik..:@
Dat is nu echt iets wat ik in staat ben te verkloten.
Als ik de online gebruiksaanwijzing goed lees, is dat met een Webert haske makkelijk en kan je het gewoon niet verklotuh
MissHobjedinsdag 17 april 2007 @ 16:02
Ik vraag even een merge aan zodat deze naar het centrale BBQ topic kan
Etoiledinsdag 17 april 2007 @ 17:42
Mindermutsig, thanks voor de uitgebreide uitleg! Ben het helemaal met je eens dat er vaak te weinig groenten worden gegeten, maar je suggesties klinken erg lekker.

Tezz, da's wel een gouden tip met die vuilniszak volgens mij, vies karweitje is dat anders vaak!

Miss Hobje, ik zie m wel verdwijnen
HPoiwoensdag 18 april 2007 @ 09:42
Maar goed, tis pas april...................
K-mailwoensdag 18 april 2007 @ 09:44
quote:
Op woensdag 18 april 2007 09:42 schreef HPoi het volgende:
Maar goed, tis pas april...................
DUs? BBQen kan zelfs in de winter
golferzaterdag 21 april 2007 @ 23:32
We hebben vanmiddag de Weber opgehaald en morgen gaan we hem uitproberen.
Heb nu alvast het nodige aan vlees, kip en reuzengarnalen in de marinades gezet.
Verheug me er al op.
Fixerszondag 22 april 2007 @ 12:02
quote:
Op woensdag 18 april 2007 09:44 schreef K-mail het volgende:

[..]

DUs? BBQen kan zelfs in de winter
Hollanders hè, die BBQ-en alleen op zondag als het minstens 25 graden is en beginnen om 17.45 uur eens met een vuurtje bouwen. In de winter is het ook prima BBQ-en, zoek een beschut plekje op in de tuin en je staat als kok heelrijk verwarmd aan een knappend vuurtje.

Maar ik zag het op mijn werk ook al: BBQ's en alle accessoires verkoop je alleen als het warmer dan 20 graden is.
K-mailzondag 22 april 2007 @ 12:59
vandaag een recept uit het weber boek: Ontbeende varkensschouder op de bbq, met een pikante azijnsaus staat er, die saus weet ik nog niet zo, ik heb geen ciderazijn....(en kon t ook niet vinden)

Ik heb een stuk procureur ingekerft, en lekker dik ingewreven met kruidenmix, en moet strax lekker lang op de bbq, waarna je het in stukken scheurt, en op hamburgerbroodjes doet met koolsla en de saus! In het recept staat 2kg! voor 4 personen Altijd zoveel! (wordt ook zo duur!) Dus we hebben nu maar 6 ons genomen, hoeft het tenminsten ook geen 2,5 tot 3 uur op de bbq
Blueszondag 22 april 2007 @ 19:10
quote:
Op zaterdag 21 april 2007 23:32 schreef golfer het volgende:
We hebben vanmiddag de Weber opgehaald en morgen gaan we hem uitproberen.
Heb nu alvast het nodige aan vlees, kip en reuzengarnalen in de marinades gezet.
Verheug me er al op.
Fotostrip, het ging Alleen het aansteken van de brikettenstarter ging met flink wat rook gepaard, gelukkig waren de buren niet thuis
Verder is het wel een ideaal ding
(lekker vroeg gegeten vandaag)













KiwiTjuHhzondag 22 april 2007 @ 19:38
Wij zijn ook al 2 x wezen bbqen vorige week.. zeer lekker! Ergens donderdag of vrijdag weer, als het weer mee zit
Ou-Tannuzondag 22 april 2007 @ 21:11
quote:
Op zondag 22 april 2007 19:10 schreef Bluezz het volgende:

[..]

Fotostrip, het ging Alleen het aansteken van de brikettenstarter ging met flink wat rook gepaard, gelukkig waren de buren niet thuis
Verder is het wel een ideaal ding
(lekker vroeg gegeten vandaag)

[afbeelding]

[afbeelding]

[afbeelding]

[afbeelding]

[afbeelding]

[afbeelding]

[afbeelding]
houtskool is lekkerder :-)

briqetten zijn maar klotevind ik :p
quote:
Op zondag 22 april 2007 19:38 schreef KiwiTjuHh het volgende:
Wij zijn ook al 2 x wezen bbqen vorige week.. zeer lekker! Ergens donderdag of vrijdag weer, als het weer mee zit
Waar kan ik reserveren?!
Geslotenzondag 22 april 2007 @ 22:15
Afgelopen 2 weeken 3 keer gebarbecued
We steken de barbecue meestal pas rond half 10 aan en smikkelen dan door tot een uur of 12
Ou-Tannuzondag 22 april 2007 @ 22:18
quote:
Op zondag 22 april 2007 22:15 schreef Gesloten het volgende:
Afgelopen 2 weeken 3 keer gebarbecued
We steken de barbecue meestal pas rond half 10 aan en smikkelen dan door tot een uur of 12
wij rond een uur of 7 meestal.

dan tot een uur of 9 aan het happen, en dan de kolen er uit in de tuinkachel gooien, paar blokjes hout er bij
Stereotomyzondag 22 april 2007 @ 23:51
quote:
Op zondag 22 april 2007 19:10 schreef Bluezz het volgende:

[..]

Fotostrip, het ging Alleen het aansteken van de brikettenstarter ging met flink wat rook gepaard, gelukkig waren de buren niet thuis
Verder is het wel een ideaal ding
(lekker vroeg gegeten vandaag)
Aha!

Ik zag het laatste plaatje het eerst, en ik vroeg me al af hoe jullie die dingen allemaal zo egaal wit kregen. Maar jullie hebben een gadget ervoor gekocht

Bluesmaandag 23 april 2007 @ 00:21
quote:
Op zondag 22 april 2007 23:51 schreef Stereotomy het volgende:


Aha!

Ik zag het laatste plaatje het eerst, en ik vroeg me al af hoe jullie die dingen allemaal zo egaal wit kregen. Maar jullie hebben een gadget ervoor gekocht

Die gadget zat erbij, via marktplaats Handy.
-MOX-maandag 23 april 2007 @ 00:21
Vandaag ook gebarbecued . Griekse salade, gevulde salade, groente spiezen en wat vlees..





Bluesmaandag 23 april 2007 @ 00:22
Hey leuk foto's
Ziet er lekker en gezellie uit, die spiezen
golfermaandag 23 april 2007 @ 00:24
quote:
Op zondag 22 april 2007 21:11 schreef Ou-Tannu het volgende:


houtskool is lekkerder :-)
Het zijn houtskool briketten.
Stereotomymaandag 23 april 2007 @ 00:33
Vegetarische groente-BBQ's = sex hebben met travestieten

(het klopt allemaal net niet)
Bluesmaandag 23 april 2007 @ 00:34
Jawel, als je er vleeSCH bij eet is het goe.
SiGNemaandag 23 april 2007 @ 02:12
quote:
Op zondag 22 april 2007 23:51 schreef Stereotomy het volgende:

[..]

Aha!

Ik zag het laatste plaatje het eerst, en ik vroeg me al af hoe jullie die dingen allemaal zo egaal wit kregen. Maar jullie hebben een gadget ervoor gekocht

Briketten zijn een stuk lastiger aan te krijgen daarom gebruik ik zelf altijd houtskool en op de een of andere manier geeft het ook meer BBQ smaak dan met die geperste brokken vind ik.
Briketten worden wel veel heter, maar da's ook niet altijd goed.
Ou-Tannumaandag 23 april 2007 @ 07:28
quote:
Op maandag 23 april 2007 02:12 schreef SiGNe het volgende:

[..]

Briketten zijn een stuk lastiger aan te krijgen daarom gebruik ik zelf altijd houtskool en op de een of andere manier geeft het ook meer BBQ smaak dan met die geperste brokken vind ik.
Briketten worden wel veel heter, maar da's ook niet altijd goed.
berg houtskool wordt ook heet zat hoor :-)

zeker als je er wat vettig vlees op gooit, en anders gooi je halverwege er wat houtskool bij
Joenemaandag 23 april 2007 @ 14:37
Afgelopen weekend de skottelbraai ingebruik genomen ! Heerlijk wat een fijn apparaat had ik jaren eerder moeten hebben.
Richie_Richmaandag 23 april 2007 @ 16:01
quote:
Op maandag 23 april 2007 14:37 schreef Joene het volgende:
Afgelopen weekend de skottelbraai ingebruik genomen ! Heerlijk wat een fijn apparaat had ik jaren eerder moeten hebben.


Dat is toch zo'n wij-zijn-op-de-camping achtige wok?
Ou-Tannumaandag 23 april 2007 @ 16:03
quote:
Op maandag 23 april 2007 16:01 schreef Richie_Rich het volgende:

[..]



Dat is toch zo'n wij-zijn-op-de-camping achtige wok?
yep
Richie_Richmaandag 23 april 2007 @ 16:06
quote:
Op maandag 23 april 2007 16:03 schreef Ou-Tannu het volgende:

[..]

yep


ben ik benieuwd wat dat met bbq'en te maken heeft
Pavementmaandag 23 april 2007 @ 16:07
TIP. snij een ui in twee en haal dit langs je rooster as je begint en als je klar bent. scheelt schoonmaken en smaakt heerlijk. Uisnippers of thijm tussen de kolen is ook lekker.
Bluesmaandag 23 april 2007 @ 17:09
quote:
Op maandag 23 april 2007 16:06 schreef Richie_Rich het volgende:


[afbeelding]

ben ik benieuwd wat dat met bbq'en te maken heeft
http://www.cadac-barbecues.com/index-nl.html
Ik zie een rooster
KiwiTjuHhdinsdag 24 april 2007 @ 18:17
Vrijdag weer bbq'en

Net al lekkere gemarineerde speklapjes gekocht.. stokbrood is ook al in huis (die je nog moet afbakken), morgen eens bedenken wat ik nog meer wil halen.
Bluesdinsdag 24 april 2007 @ 19:28
quote:
Op dinsdag 24 april 2007 18:17 schreef KiwiTjuHh het volgende:
Vrijdag weer bbq'en

Net al lekkere gemarineerde speklapjes gekocht.. stokbrood is ook al in huis (die je nog moet afbakken), morgen eens bedenken wat ik nog meer wil halen.
Tipje
Ou-Tannudinsdag 24 april 2007 @ 21:00
quote:
Op dinsdag 24 april 2007 18:17 schreef KiwiTjuHh het volgende:
Vrijdag weer bbq'en

Net al lekkere gemarineerde speklapjes gekocht.. stokbrood is ook al in huis (die je nog moet afbakken), morgen eens bedenken wat ik nog meer wil halen.
oeh

ik wil ook weer bbqen.. maar dat zit er aankomend weekend niet in.. weekend er op ook niet
SiGNedinsdag 24 april 2007 @ 22:44
quote:
Op dinsdag 24 april 2007 19:28 schreef Bluezz het volgende:

[..]

Tipje
Ik mis er 2 recepten voor toch wel heel erg belangrijke sauzen bij het BBQen, Cocktailsaus en Kerriesaus..
m'n moeder maakte altijd een super kerriesaus, moet toch maar eens naar het recept vragen, zat in elk geval ook gember in.
Wooldoorwoensdag 25 april 2007 @ 17:56
quote:
Op maandag 23 april 2007 00:33 schreef Stereotomy het volgende:
Vegetarische groente-BBQ's = sex hebben met travestieten

(het klopt allemaal net niet)
Inderdaad BBQen gaat om het eten van zoveel mogelijk lekker vlees. Groentes op de BBQ is vloeken in de kerk en heeft ook geen meerwaarde dan in een pan koken.
Tezzwoensdag 25 april 2007 @ 23:08
quote:
Op woensdag 25 april 2007 17:56 schreef Wooldoor het volgende:

[..]

Inderdaad BBQen gaat om het eten van zoveel mogelijk lekker vlees. Groentes op de BBQ is vloeken in de kerk en heeft ook geen meerwaarde dan in een pan koken.
Oe!!!!!!
Ik ben het met je eens dat het hoofdingredient van een bbq vlees of vis is en ik kan begrijpen dat sommigen er liever geen groentes bij hebben, maar door te zeggen dat groentes grillen geen meerwaarde heeft t.o.v. koken in de pan heb je Tezz in de discussie-modus gezet hoor!
Ik grill heel veel groentes namelijk (heb binnen een grill met lavasteentjes) en het smaakt niet alleen anders, de mogelijkheden zijn eindeloos en de variaties allemaal stuk voor stuk super lekker! (aan een spies, in stukjes gegrild, in de alufolie, met marinade, zonder marinade, courgette, aubergine, champ's, uien, paprika en...en...en...en..)
Etoiledonderdag 26 april 2007 @ 10:19
Tezz, post eens een paar lekkere groentereceptjes dan
miss_dynastiedonderdag 26 april 2007 @ 14:54
quote:
Op woensdag 25 april 2007 17:56 schreef Wooldoor het volgende:

[..]

Inderdaad BBQen gaat om het eten van zoveel mogelijk lekker vlees. Groentes op de BBQ is vloeken in de kerk en heeft ook geen meerwaarde dan in een pan koken.
Er is weinig lekkerder dan een maiskolf op de bbq.
SiGNedonderdag 26 april 2007 @ 15:11
quote:
Op donderdag 26 april 2007 14:54 schreef miss_dynastie het volgende:

[..]

Er is weinig lekkerder dan een maiskolf op de bbq.
Kipfilet is lekkerder..en biefstuk..en varkenshaas..varkensoester..spare ribs..entrecote..
Ik kan denk ik nog wel even doorgaan
AxeldeM.donderdag 26 april 2007 @ 16:33
TVP

Hmm... barbecuen, dit jaar al 3 a 4 keer gedaan. 1ste keer 7 januari was wel ontzettend koud. Ik zoek eigenlijk nog wel een degelijke kolen barbeque, maar het mag niet echt overdreven duur zijn, ik ben maar een student dus geld groeit niet op mijn rug zo'n weber ziet er dan wel geweldig uit maar heb het budget gewoon even niet. Wil er natuurlijk wel culinaire hoogstandjes op kunnen maken. hebben jullie nog tips?

Lekkerste vind ik trouwens heerlijke zelf gemarineerde kipfilets. Daar kan ik een moord voor plegen

[ Bericht 11% gewijzigd door AxeldeM. op 26-04-2007 16:39:53 ]
miss_dynastiedonderdag 26 april 2007 @ 17:47
quote:
Op donderdag 26 april 2007 15:11 schreef SiGNe het volgende:

[..]

Kipfilet is lekkerder..en biefstuk..en varkenshaas..varkensoester..spare ribs..entrecote..
Ik kan denk ik nog wel even doorgaan
Hij had het over groenten op de bbq, dat dat vloeken in de kerk is. Ik vind dat je een maiskolf never nooit zo lekker krijgt in een pannetje als op de bbq. Het ging dus om groente, zeg maar, niet om vlees
Martijn_77donderdag 26 april 2007 @ 21:44
quote:
Op donderdag 26 april 2007 14:54 schreef miss_dynastie het volgende:

[..]

Er is weinig lekkerder dan een maiskolf op de bbq.
Idd, als je een goede hebt liefst suikermais en met goede roomboter
Ou-Tannudonderdag 26 april 2007 @ 21:47
maiskolven zijn zowiezo al gruwelijk :p
.Sparkling.donderdag 26 april 2007 @ 22:24
Hier gaat maandag voor de hele familie de bbq aan.
Maar.. Ik ben druk bezig met afvallen en ik wil weinig vlees gaan eten en erg veel lekkere salades en andere groente dingen.

Ik kan alleen niet echt salades vinden waarvan ik denk: daar heb ik nou zin in.
Dus wie o wie heeft er nog enkele lekkere recepten voor dingen met groente erin?

Het mag een normale salade zijn met sla enzo, maar ook dingen als een lekkere couscous salade of iets in die richting!
En andere dingen met groente erin of nog erg lekkere vlees recepten zijn natuurlijk ook welkom!

[ Bericht 0% gewijzigd door .Sparkling. op 26-04-2007 23:10:24 ]
Weird-donderdag 26 april 2007 @ 23:01
quote:
Op donderdag 26 april 2007 22:24 schreef .Sparkling. het volgende:
Hier gaat maandag voor de hele familie de bbq aan.
Maar.. Ik ben druk bezig met afvallen en ik wil weinig vlees gaan eten en erg veel lekkere salades en andere groente dingen.

Ik kan alleen niet echt salades vinden waarvan ik denk: daar heb ik nou zin in.
Dus wie o wie heeft er nog enkele lekkere recepten voor dingen met groente erin?

Het mag een normale salade zijn met sla enzo, maar ook dingen als een lekke couscous salade of iets in die richting!
En andere dingen met groente erin of nog erg lekkere vlees recepten zijn natuurlijk ook welkom!
Al eens aan dit topic gedacht: Ode aan de zomer: de maaltijdsalade
.Sparkling.donderdag 26 april 2007 @ 23:05
Ja, maar ik ga toch geen complete maaltijd serveren als bijgerecht?

Edit: Nou ja, misschien kan het wel. Maar ik zoek meer iets wat je als bijgerecht eet zeg maar
K-mailvrijdag 27 april 2007 @ 00:14
Wat dacht je van een groene salade met geroosterde groene asperges? In het weber kookboek staan overigens VEEL meer lekkere recepten!
golfervrijdag 27 april 2007 @ 01:08
Het zit er zomaar weer in dat het aankomende weekend onze Weber weer even gebruikt gaat worden.
SiGNevrijdag 27 april 2007 @ 01:29
quote:
Op donderdag 26 april 2007 22:24 schreef .Sparkling. het volgende:
Hier gaat maandag voor de hele familie de bbq aan.
Maar.. Ik ben druk bezig met afvallen en ik wil weinig vlees gaan eten en erg veel lekkere salades en andere groente dingen.

Ik kan alleen niet echt salades vinden waarvan ik denk: daar heb ik nou zin in.
Dus wie o wie heeft er nog enkele lekkere recepten voor dingen met groente erin?

Het mag een normale salade zijn met sla enzo, maar ook dingen als een lekkere couscous salade of iets in die richting!
En andere dingen met groente erin of nog erg lekkere vlees recepten zijn natuurlijk ook welkom!
Als je wil afvallen kan je beter kleinere hoeveelheden proberen te eten dan een eenzijdig menu aanhouden.
In het begin is het even honger lijden maar na een weekje past je maag zich aan en wordt kleiner.
Heb je ook geen probleem met Jojo-en trouwens.
Meerdere kleine maaltijden per dag is ook nog een optie, zolang je maar niet gaat snacken tussendoor (of gezonde snacks neemt)
Tezzvrijdag 27 april 2007 @ 08:15
quote:
Op donderdag 26 april 2007 10:19 schreef Étoile het volgende:
Tezz, post eens een paar lekkere groentereceptjes dan
Groentepakketjes
Snijd wat groentes (bijv. courgette, uit, champignons, uitje, gele paprika) in grove stukken. Beetje olijfolie erdoor, basilcum en knoflook, peper en zout. Schep het in de aluminiumfolie en maak er pakketjes van. Een minuut of vijf/tien op de BBQ en smullen!

Aubergine
Snijd de aubergine in grove plakken. Grill ze aan 1 kant mooi bruin. Dan omdraaien en bovenop een dressing van knoflook/peper/zout/olijfolie leggen en een plak mozzarella. Terug op de BBQ en wachten totdat de kaas wat gesmolten is.

Gegrillde groentesalade
Grill wat groentes (courgetteplakken, champignons, aubergines, paprika). Leg op een bord wat rucola met een basisdressing (niet te uitgesproken van smaak, anders kill je de groentes). Leg daar bovenop de lauwe gegrillde groentes. Strooi er sesamzaadjes over en uiteindelijk een paar scheppen ricotta kaas. Jammie!

Zoete paprika's met chili
Hol een paar zoete puntpaprika's uit (dus de zaadjes en zaadlijsten er uit). Maak in een kommetje een mengsel van kleine brokjes fetakaas, een chilipepertje en wat olijfolie en schep dit mengsel in de puntpaprika's. Een beetje alufolie eronder en even op de BBQ de paprika's laten garen.
Tezzvrijdag 27 april 2007 @ 08:16
quote:
Op donderdag 26 april 2007 23:01 schreef Weird- het volgende:

[..]

Al eens aan dit topic gedacht: Ode aan de zomer: de maaltijdsalade
In dit topic staan hele goeie tips. En als je de salades te zwaar vindt, dan laat je bijvoorbeeld het vlees weg, of je doet er wat minder 'vulmiddel' door (dus minder pasta/rijst/aardappels). Overigens, als je een maaltijdsalade in een kleiner portie serveert is het ineens geen maaltijdsalade meer!
.Sparkling.vrijdag 27 april 2007 @ 11:06
Ik eet niet alleen salades. Ik heb een er een aardappel bij en wat vlees.
En verder weet ik wel hoe ik moet afvallen. Ik ben al ruim 2 maanden bezig.

Maar alvast bedankt voor deze tips. Ik zal ze morgen eens voorleggen aan mijn zus
Coolfooldinsdag 1 mei 2007 @ 11:56
Wij hebben afgelopen zondag weer de eerste bbq gehad. Om te eten hadden we:

(bijna alles zelf gemaakt)
Spiezen met gemarineerde garnalen
Gemarineerde tonijn
Spareribs (was een experiment maar erg goed gelukt!)
Hamburgers (niet zelf gemaakt)
Karbonaadjes
Gepofte aardappelen

Natuurlijk nog eigengemaakte kruidenboter met stokbrood.
Hmmmmmmmm echt genieten! Kijken of we van de week weer een avondje kunnen inplannen!
HaverMoutKoekjedinsdag 1 mei 2007 @ 12:07
Ik had van Ainsly Harriot ooit een een ontzettend lekker vegetarisch BBQ recept (ja het kan)
Wraps gevuld met kaas, tomaat, koriander(blad) en rode pepers. Opvouwen, in alu folie verpakken en heet laten worden
Bluesdinsdag 1 mei 2007 @ 13:20
quote:
Op vrijdag 27 april 2007 01:08 schreef golfer het volgende:
Het zit er zomaar weer in dat het aankomende weekend onze Weber weer even gebruikt gaat worden.
Dat was lekker gisteren
Lamskarbonaadjes, kleine worstjes, spies (niet zo lekker), gemarineerde kipfilets en garnalen !
Met een lekkere frisse salade erbij van tomaten/komkommer.
Stansfielddinsdag 1 mei 2007 @ 13:24
Zondag voor het eerst geweberd. Alleen dachten we dat alles indirect moest. Dus dat duurde wel ff voordat het klaar was. Op het einde las ik dat alleen vlees wat normaal gesproken al langer dan 25 min duurt indirect moet.
Bluesdinsdag 1 mei 2007 @ 13:28
quote:
Op dinsdag 1 mei 2007 13:24 schreef Stansfield het volgende:
Zondag voor het eerst geweberd. Alleen dachten we dat alles indirect moest. Dus dat duurde wel ff voordat het klaar was. Op het einde las ik dat alleen vlees wat normaal gesproken al langer dan 25 min duurt indirect moet.

Je kan alles er op zo leggen, wel met de deksel erop, werkt prima!
Indirekt is meer voor hele kippen etc.
Ou-Tannudinsdag 1 mei 2007 @ 13:29
* Ou-Tannu gaat toch een heel hard naar zn ouders schoppen ofzo.. ff een mini bbq forcen oid
Stansfieldmaandag 4 juni 2007 @ 22:25
Zondag ook weer gebbqt. Met behulp van mijn nieuwe bbq boek.

http://www.nl.bol.com/is-bin/INTERSHOP.enfinity/eCS/Store/nl/-/EUR/BOL_DisplayProductInformation-Start?BOL_OWNER_ID=1001004001955064&Section=BOOK

Mega goed boek. En het was uiteraard weer heerlijk.
Ou-Tannumaandag 4 juni 2007 @ 22:27
Zaterdag gedaan.. en ik was het topic al kwijt !

BBQ pakketen van de aldi zijn best te doen..
OAmaandag 4 juni 2007 @ 22:58
quote:
Op maandag 4 juni 2007 22:25 schreef Stansfield het volgende:
Zondag ook weer gebbqt. Met behulp van mijn nieuwe bbq boek.

http://www.nl.bol.com/is-bin/INTERSHOP.enfinity/eCS/Store/nl/-/EUR/BOL_DisplayProductInformation-Start?BOL_OWNER_ID=1001004001955064&Section=BOOK

Mega goed boek. En het was uiteraard weer heerlijk.
Je nieuwe boek direct op de bbq....

De vooruitzichten voor komend weekend zijn goed, dus ik bereid me alvast weer voor op bbq-en!!
Greysvrijdag 8 juni 2007 @ 16:37
Vanavond weer lekker met zijn tweetjes (nou ja, hondje doet ook mee ) barbecuen
Gamba's, kipvleugeltjes, we hadden nog worstjes en wat hamburgers in de vriezer. Meloentje erbij, wat augurkjes erbij en hete kroepoek (mijn fout, dat vind ik nou eenmaal erg lekker bij bbq ). Mjam, nu al zin in strakjes.
OAvrijdag 8 juni 2007 @ 20:16
Vanavond in recordtijd gebbqd...
Het was al een aantal maal uitgesteld, dus het moest en zou perse door gaan... Er was echter onweer op komst (zoals in wel meer delen van het land), dus alles in 2x op de bbq en binnen het uur klaar...
Niet echt ideaal, maar alles was wel lekker én we waren voor de bui uitgegeten!
Mirjamvrijdag 8 juni 2007 @ 21:01
ik heb geen tuin en geen balkon, mis het wel hoor, lekker uitgebreid bbq en
Ou-Tannuvrijdag 8 juni 2007 @ 21:03
hier is het nog steeds mooi weer..

maar goed als ik nu een stuk vlees op t plat dak gooit wordt t volgens mij ook nog wel gaar
Greyszaterdag 9 juni 2007 @ 11:45
quote:
Op vrijdag 8 juni 2007 16:37 schreef Greys het volgende:
Vanavond weer lekker met zijn tweetjes (nou ja, hondje doet ook mee ) barbecuen
Gamba's, kipvleugeltjes, we hadden nog worstjes en wat hamburgers in de vriezer. Meloentje erbij, wat augurkjes erbij en hete kroepoek (mijn fout, dat vind ik nou eenmaal erg lekker bij bbq ). Mjam, nu al zin in strakjes.
Dat ging dus niet door. Was niet zo relaxed bbqen in noodweer
Ou-Tannuzaterdag 9 juni 2007 @ 12:44
quote:
Op zaterdag 9 juni 2007 11:45 schreef Greys het volgende:

[..]

Dat ging dus niet door. Was niet zo relaxed bbqen in noodweer
partytent,
kom op zeg we barbequen hier ook wel eens als t regent
KiwiTjuHhzaterdag 9 juni 2007 @ 14:17
Vanavond weer bbq'en

Heb 2 frikandellen, kipsate en speklapjes uit de vriezer gehaald. Verder hebben we stokbrood met kruidenborter en gekruide rijst !
Ou-Tannuzaterdag 9 juni 2007 @ 14:20
quote:
Op zaterdag 9 juni 2007 14:17 schreef KiwiTjuHh het volgende:
Vanavond weer bbq'en

Heb 2 frikandellen, kipsate en speklapjes uit de vriezer gehaald. Verder hebben we stokbrood met kruidenborter en gekruide rijst !
frikandellen op de barbeque? mkay?
Stansfieldzaterdag 9 juni 2007 @ 14:21
quote:
Op zaterdag 9 juni 2007 12:44 schreef Ou-Tannu het volgende:

[..]

partytent,
kom op zeg we barbequen hier ook wel eens als t regent
Er zit toch een deksel op een weber. Echte hardcore bbq-ers gaan gewoon door in de regen.
Ou-Tannuzaterdag 9 juni 2007 @ 14:26
quote:
Op zaterdag 9 juni 2007 14:21 schreef Stansfield het volgende:

[..]

Er zit toch een deksel op een weber. Echte hardcore bbq-ers gaan gewoon door in de regen.
onze stenen bbq heeft geen deksel.. maar een schoorsteen.. dus dat wil net zo goed :p
KiwiTjuHhzaterdag 9 juni 2007 @ 15:24
quote:
Op zaterdag 9 juni 2007 14:20 schreef Ou-Tannu het volgende:

[..]

frikandellen op de barbeque? mkay?
Ja dat kan heel goed hoor Doen wij heel vaak.. worden ze erg lekker (lekkerder dan als uit de frituur!). Er komt nu helaas wel een hele donkere lucht deze kant op.. maja we hebben bbq met deksel en een grote parasol waar me onder kunnen schuilen
Ou-Tannuzaterdag 9 juni 2007 @ 17:46
quote:
Op zaterdag 9 juni 2007 15:24 schreef KiwiTjuHh het volgende:

[..]

Ja dat kan heel goed hoor Doen wij heel vaak.. worden ze erg lekker (lekkerder dan als uit de frituur!). Er komt nu helaas wel een hele donkere lucht deze kant op.. maja we hebben bbq met deksel en een grote parasol waar me onder kunnen schuilen
haha, hier gaat zo de bbq ook aan, geen donkere wolken in het zicht!

en anders maar onder de partytent :-)
outcast_withinmaandag 11 juni 2007 @ 14:33
Ik wist niet dat er slecht bbq voedsel bestond.

Maar dat pakket van een of andere internet site was wel enigzins teleurstellend.
Hamburgers die lijken op als die diepvries rommel.
Worsten die apart van binnen waren.
en dan nog 2 andere stukken vlees.

Sauzen en salades kwamen ook zo uit blik. De verpakking was wel stevig trouwens.

Iig BBQ zelf organiseren en niet uitbesteden aan een vage internet all in site
Ou-Tannumaandag 11 juni 2007 @ 15:36
mjah goed bbqen doe je toch zelf.. :-)
Superprutserwoensdag 13 juni 2007 @ 12:19
Ik heb 2 weken geleden een heerlijk stuk Prime Rib/ Cote d' boeuf gehaald bij de Lindenhoff (aanrader, echt ff op googlen !!). Echt een extreem mooi stuk vlees. Daarna gekruid met de Jamie Oliver Hot and fragant rub welke ik eerst in de vijzel heb gemalen en vervolgens heb gemend met wat olijf olie. Het vlees vervolgens 45 minuten laten staan en toen op de hete bbq.

Damn wat was dat lekker, subliem vlees perfecte combi met de kruiden en de heerlijke gril smaak :p.
Koninginwoensdag 13 juni 2007 @ 13:20
Wij hebben nog te weinig ge-bbqued dit jaar.
Maar daar komt hopelijk binnenkort wat verandering, dan hebben we wat meer tijd 's avonds.
Ik heb er weer zin in.
navigatordinsdag 19 juni 2007 @ 13:54
Wat si het verschil tussen de Weber Compact en de One-Touch modellen, behalve de prijs?
Thoricaldinsdag 19 juni 2007 @ 18:20
Voorgaren? Wie doet het? En hoe?
Ik heb kippenbouten, hoe kan ik daar as zaterdag iets moois van op de bbq toveren?
Tezzdinsdag 19 juni 2007 @ 18:52
quote:
Op dinsdag 19 juni 2007 18:20 schreef Thorical het volgende:
Voorgaren? Wie doet het? En hoe?
Ik heb kippenbouten, hoe kan ik daar as zaterdag iets moois van op de bbq toveren?
Niet voorgaren, nergens voor nodig. Het bederft de malsheid van het vlees (vind ik). En daarbij komt nog eens dat kip het snelste gaar is van alle soorten vlees! Wat overigens niet wegneemt dat het wel door en door gaar moet zijn, vanwege de samonella enzo he.

Dus...de kippenbouten (lekker gemarineerd natuurlijk) doe je als allereerste op je BBQ en als ze dan mooi bruin zijn wikkel je ze in alu-folie en laat je ze nog lekker een half uurtje aan de zijkant liggen. De folie zorgt ervoor dat je een soort mini-oventje krijgt dus dat bevordert het gaarproces. En dan begin je met je andere vlees/vis te bakken!
Fixersdinsdag 19 juni 2007 @ 18:56
quote:
Op dinsdag 19 juni 2007 13:54 schreef navigator het volgende:
Wat si het verschil tussen de Weber Compact en de One-Touch modellen, behalve de prijs?
Compact heeft een kleinere inhoud, ze zijn platter. Hebben een aangeschroefde handgreep die niet is mee geëmailleerd, de grepen zijn van kunstof ipv glasvezel en er zit geen one-touch reinigings systeem in. (een soort schoep die de as uit de bbq schuift).
navigatordinsdag 19 juni 2007 @ 19:22
Ik dan U vriendelijk, One-Touch zal het worden. 47cm lijkt mij wel voldoende, 57 zijn echt grote bakbeesten.
SiGNezaterdag 7 juli 2007 @ 14:13
jaaa...ik heb 'm dan eindelijk toch nog gevonden, een gietijzeren BBQ met gietijzeren rooster
Gewoon bij de blokker voor 12,99 en de vorm is een potkacheltje, die dingen kunnen lekker heet worden.
Stansfieldzaterdag 7 juli 2007 @ 18:23
Net klaar met alle voorbereidingen van de bbq van vanavond. Alle recepten uit mijn grote bbq boek.
KiwiTjuHhzondag 8 juli 2007 @ 14:25
Vanavond maar weer bbqen Alles staat klaar.. net lekker nog zelf kruidenboter gemaakt.. hmm!
exporQzondag 8 juli 2007 @ 18:24
^ wat heb je erin gedaan?:)
Ou-Tannuzondag 8 juli 2007 @ 18:25
quote:
Op zondag 8 juli 2007 14:25 schreef KiwiTjuHh het volgende:
Vanavond maar weer bbqen Alles staat klaar.. net lekker nog zelf kruidenboter gemaakt.. hmm!
*jaloers*
KiwiTjuHhzondag 8 juli 2007 @ 20:14
quote:
Op zondag 8 juli 2007 18:25 schreef Ou-Tannu het volgende:

[..]

*jaloers*
Je weet toch, met mooi weer altijd

Het was erg lekker, maar zit nu echt bommie vol! Haha
Ou-Tannuzondag 8 juli 2007 @ 21:14
quote:
Op zondag 8 juli 2007 20:14 schreef KiwiTjuHh het volgende:

[..]

Je weet toch, met mooi weer altijd

Het was erg lekker, maar zit nu echt bommie vol! Haha
ja en je nodigt mij niet eens uit
KiwiTjuHhmaandag 9 juli 2007 @ 08:17
quote:
Op zondag 8 juli 2007 21:14 schreef Ou-Tannu het volgende:

[..]

ja en je nodigt mij niet eens uit
navigatormaandag 9 juli 2007 @ 08:51
Weber one touch silver 47
Geweldig ding
Koninginwoensdag 11 juli 2007 @ 15:50
Zondag wordt het in Limburg 30 graden. Dat lijkt me warm genoeg om te gaan BBQ-en
Gister gelijk met vrienden afgesproken!!
KiwiTjuHhwoensdag 11 juli 2007 @ 15:54
Ook dit weekend weer bbq hier ja Lekker weertje erbij, heb net Rose bier gehaald!
Ou-Tannuwoensdag 11 juli 2007 @ 16:09
quote:
Op woensdag 11 juli 2007 15:54 schreef KiwiTjuHh het volgende:
Ook dit weekend weer bbq hier ja Lekker weertje erbij, heb net Rose bier gehaald!
mag ik ook komen?

hier wordt t weer niks omdat mn ma werken moet
Koninginwoensdag 11 juli 2007 @ 16:20
quote:
Op woensdag 11 juli 2007 15:54 schreef KiwiTjuHh het volgende:
Ook dit weekend weer bbq hier ja Lekker weertje erbij, heb net Rose bier gehaald!
He, jij brengt me op een goed idee.
KiwiTjuHhwoensdag 11 juli 2007 @ 16:55
quote:
Op woensdag 11 juli 2007 16:09 schreef Ou-Tannu het volgende:

[..]

mag ik ook komen?

hier wordt t weer niks omdat mn ma werken moet
Hahaa, dan ga je toch met de andere bbqen? Kan best toch?
quote:
Op woensdag 11 juli 2007 16:20 schreef Koningin het volgende:

[..]

He, jij brengt me op een goed idee.
Ja, dat is echt heel erg lekker bier Heb sixpack gehaald.. maar kan zijn dat ik er morgen nog wel eentje bij haal! Stokbroden ook gelijk meegenomen en zelfgemaakte kruidenboter (knofloookkk! ) is er nog van afgelopen weekend!
Ou-Tannuwoensdag 11 juli 2007 @ 17:13
quote:
Op woensdag 11 juli 2007 16:55 schreef KiwiTjuHh het volgende:

[..]

Hahaa, dan ga je toch met de andere bbqen? Kan best toch?
[..]

Ja, dat is echt heel erg lekker bier Heb sixpack gehaald.. maar kan zijn dat ik er morgen nog wel eentje bij haal! Stokbroden ook gelijk meegenomen en zelfgemaakte kruidenboter (knofloookkk! ) is er nog van afgelopen weekend!
mn pa vind t teveel werk :/
Qweawoensdag 11 juli 2007 @ 17:17
ik denk dat wij van het weekend ook maar gaan BBQ'en. Met een heerlijke turkse salade erbij
reclamedooswoensdag 11 juli 2007 @ 18:39
Hier staan de briketten ook al weer in de startblokken. Ik denk zelfs dat ie twee keer aan gaat dit weekend. Ik ga maar eens de kip met het bierblikje er in proberen (dancing chicken)
MissHobjezondag 15 juli 2007 @ 17:50
Zo ben lekker met een home made aardappelsalade bezig.. (met spekjes en knoflook, cremefraiche)
Heb wat runderspiesjes gemaakt, worstjes en kipfile met wat kruiden en die dan weer omwikkelt met bacon
Lekker wat italiaans brood erbij en smullen maar
KiwiTjuHhzondag 15 juli 2007 @ 20:17
Het was weer lekker vandaag
Coolfoolzondag 15 juli 2007 @ 21:38
Gisteren samen met m'n vriend bbqtje georganiseerd voor 14 vrienden. Dat was een hele klus! Wel heel goed geslaagd trouwens, zelfs ons probeerseltje van gekookte mosselen!

Leg de ongekookte schelpen op een stuk zilverpapier. Maak in een kom de soepgroenten aan met witte wijn, soyasaus, viskruiden, peper, chinese kookwijn en knoflook en geef ieder hoopje schelpen daar een lekkere schep van. Vouw de pakketjes dicht en leg ze op de bbq. Af en toe even spieken (voorzichtig! heet!) of de schelpen al openstaan. Omdat het wat langer duurt voordat ze goed gekookt zijn nemen ze de smaken van het groentenprutjeveel beter op. Ze waren overheerlijk

Verder hadden we ook tonijn, gamba's, sate, groentespiezen en kipvleugeltjes. Alles op een oosterse manier omdat we volgende week met z'n 8en naar Indonesie gaan.
MissHobjezondag 15 juli 2007 @ 21:44
Ow.. ik had nog een lekker appel/banaan toetje toe..
In een folietje.. met wat bastersuiker, kaneel en cointreau op de BBQ
-Mellow-vrijdag 20 juli 2007 @ 14:53
lekker op bbq:
kip gemarineerd in een zooi ketjap met citroen en veul knoflook

vanavond weer bbq-en. kippetjes, gegrilde groentes, en een visje erop
navigatorzondag 22 juli 2007 @ 10:47
Gisteren ff snel een stel varkenshaasjes en wat gepofte aardappelen, lekker hoooooor
MM-Lunazondag 22 juli 2007 @ 18:18
Ik ga volgend weekend bbqen op een festivalcamping en ik wil niet de standaard zut meeslepen. Ik zie hier al de meest geweldige groente pakketjes tips voorbij vliegen, maar ik ben nog op zoek naar lekkere marinades voor bijvoorbeeld kipfile of sate. We gaan overigens bbq poging ondernemen met een wegwerp bbq.