Dikke kusquote:Op dinsdag 3 april 2007 13:37 schreef Maneki.Neko het volgende:
Sate Kambing Madura
500 gram kambing in dobbelstenen
3 theelepels tamarinde/citroensap
Fijn te stampen ingredienten:
4 rode spaanse pepers
6 sjalotjes
3 teentjes knoflook
4 kemirries (droog gebakken)
125 gr geraspte kokos (droog gebakken)
1 eetlepel bruine suiker
3 tl zout
3 tl ketumbar (droog gebakken)
1/2 tl djinten (droog gebakken)
1 cm gember
1 cm trassi
Vlees insmeren met tamarinde en de boemboe, dan laten marineren voor minimaal 45 minuten. Daarna op de bbq mikken. Zo goor dit!
kemirries zijn noten, verkrijgbaar bij de toko. Ze lijken op macadamianotenquote:Op dinsdag 3 april 2007 13:39 schreef SHE het volgende:
en ik heb geen enkel idee wat kemirries zijn; maar ik ga ze helemaal doodmaken!!
Met maismeel bedoel je maisena?quote:Op donderdag 5 april 2007 14:31 schreef SHE het volgende:
Oeh oeh, die chicken wings he, die moet je ff een paar uurtjes verzuipen in zoet chilisaus! Dan op de barbs![]()
En ipv forel had je beter sardines of rode poon kunnen halen; die even door maismeel halen en dan grillen..Roaaarrr!
Die rundergehakt:
Pers 6 tenen knoflook
Handje tijm
Mengen door gehakt
Dan je handen met olie inwrijven en eerst bolletje draaien; dan langwerpig worstje draaien.
Op de grill ermee!
Nou, eigelijk was het heel simpel. Eerst aardbeien schoonmaken, en aan spiezen rijgen.quote:Op vrijdag 6 april 2007 01:04 schreef Bluezz het volgende:
Kan je iets duidelijker zijn over dat toetje![]()
* Bluezz heeft ook weer zin in BBQ
Op de pastasalade na vind ik je liefquote:Op vrijdag 6 april 2007 08:33 schreef Tezz het volgende:
Ik BBQ heel veel, ik heb binnen naast mijn fornuis een lavagrill (super ding!)
Als we buiten BBQ-en is het altijd op houtskool en soms uitgebreid, soms niet. Ik heb ook wel eens bij een visite 's avonds in plaats van toastjes of chips sate op de BBQ gegooid en geserveerd met een mooi plateau met diverse soorten kroepoek, gebakken uitjes, sate saus en turks brood.
Bij een uitgebreide BBQ maak ik doorgaans Naast een goed stuk vlees lekkere salades:
Lauwwarme salade met gegrilde groentes:
- paprika, champignons, courgette, aubergine grillen (kan buiten op de BBQ dus)
- maak een platte schaal op met rucolasla en een tuinkruidendressing
- leg de gegrillde groentes er op en strooi er sesamzaadjes over
- een paar schepjes ricotta kaas er over en smullen maar
Pastasalade
- pasta koken
- eitje, uitje, augurkje, blokjes jonge kaas, blokjes gekookte ham, tomaatje (net wat ik in huis heb)
- dressing maken met olie, azijn, honing, mosterd
Wat ook lekker is om er bij te serveren zijn:
Patatas Bravas
- Kook een paar flinke aardappels in de schil
- snijd ze in langwerpige partjes
- maak een papje van olijfolie, veeeeel knoflook, verse peper en zeezout, kruiden (bijv. thijm of peterselie)
- leg de aardappels zo plat mogelijk om een ovenvaste schaal en giet het papje er over
- een minuut of 15 onder een gloeiend hete grill totdat ze mooi bruin en knapperig zijn.
Want je houdt niet van pastasalade of je vindt dat ik hem niet lekker maak?quote:Op vrijdag 6 april 2007 09:52 schreef SHE het volgende:
[..]
Op de pastasalade na vind ik je lief![]()
Die groentensalade ga ik maken, die klinkt heerlijk
Die aardappels maak ik al zo; en idd ik kan me er dood aan eten.quote:Op vrijdag 6 april 2007 11:47 schreef Tezz het volgende:
[..]
Want je houdt niet van pastasalade of je vindt dat ik hem niet lekker maak?
(de aardappelen zijn ook een aanrader hoor!)
Oh, nog twee tips dan! Zorg dat de dressing over de rucola niet 'te spannend' is, anders verneuk je de smaak van de groentes (maar dat is persoonlijk natuurlijk) en ook: lekker lauwwarm serveren!quote:Op zaterdag 7 april 2007 11:44 schreef SHE het volgende:
[..]
Die aardappels maak ik al zo; en idd ik kan me er dood aan eten.
Pastasalade doet me niet zoveel; deed me denken aan de kook acties op schoolkamp![]()
Ik heb ook niets met kaas door de salade
Vanavond ga ik je groentensalade maken; ik kan niet wachten!
Wat apart, leuke tip tnxxquote:Op vrijdag 6 april 2007 09:07 schreef K-mail het volgende:
Nou, eigelijk was het heel simpel. Eerst aardbeien schoonmaken, en aan spiezen rijgen.
Dan een pannetje op het vuur zetten met daarin Balsamico azijn, honing, zwarte peper, fijngesneden basilicum en wat rode wijn, en laat het een beetje inkoken. Doe het in een bakje, en zet het bakje op de bbq, en leg de spiezen er ook op. NIET te heet, bbq was al op zn retour toen ik het deed. Bestrijk de spiezen met de glacé. Doe dit elke minuut, 5min lang. Het spul in bakje zal in gaan koken, waardoor het dikker wordt, en een mooie shine geeft aan de aarbeien als je ze er mee bestrijkt. De aarbeien moeten niet zwart worden oid.
Daarna van de bbq af, en bestrooien met poedersuiker. Het smaakt een beetje naar aardbeienjam in aardbei![]()
Lijkt me sterk. Er worden heel veel geitenbokjes als lamsvlees verkocht. Geen haan die er naar kraait, gewoon omdat je het verschil niet proeft. Tis ook lamsvlees natuurlijk maar dan wel van geitenlammeren, en niet van schapenlammeren zoals iedereen denkt.quote:Op dinsdag 3 april 2007 13:38 schreef SHE het volgende:
Ik kan lam en geit namelijk echt wel feilloos van elkaar scheiden hoor, alleen al qua geur.
quote:Op maandag 9 april 2007 11:30 schreef SHE het volgende:
Dat lijkt mij niet sterk. Dat is zo.
Als je ooit een zuiglammetje hebt gegeten, dan eet je nooit meer geit.
Het is een wereld van verschil; maar in het land van pakjes en zakjes verbaasd het me allemaal ook niet meer.
@ Tezz:
Duizendmaal dank voor je recept; het was een succesnummer en ik houd 'm erin!
Ik had 1 aubergine
2 courgettes
grote champignons
rucola
beetje sterke olijfiolie gemengd met kruidenzout
flinke dotten ricotta
groene peper
Ik heb geen dressing gemaakt, gewoon de rucola wat aangezet met olijfolie en kruidenzout.
Toen de groenten gegrild en er loeiheet op gedaan. En flink wat groene peper eroverheen.
Vervolgens flinke scheppen ricotta ( en dat gaat zo lekker smelten)
Verrukelijk! Ik had een grote schaal gemaakt, die in no time leeg was ( 4 man )
Vriend van mij kan dat heel goed. Die is ook naar een of andere weber cursus geweest. Duurt wel lang maar dan he je wel een mega lekkere hamburger.quote:Op maandag 9 april 2007 14:57 schreef K-mail het volgende:
doen jullie vaak aan indirect grillen? In mijn weber kookboek wordt er vaak mee geschermd, en ik probeer zelf nu ook altijd een direct en een indirect gedeelte te maken in mijn bbq, maar volledig indirect heb ik 1x geprobeerd, en erg succes vol was het niet.
Mja, ik vind dat een hamburger wel direct moet, en daarna naar een non-grill zone.quote:Op maandag 9 april 2007 15:17 schreef Stansfield het volgende:
[..]
Vriend van mij kan dat heel goed. Die is ook naar een of andere weber cursus geweest. Duurt wel lang maar dan he je wel een mega lekkere hamburger.
Sligro is er goed voor ja :pquote:Op zondag 15 april 2007 00:56 schreef Stansfield het volgende:
ik hoorde op de radio dat de bbq pakketen dit weekend de winkels uit vlogen. Dus iedereen zal weer weer zijn standaard bbq vlees op de bbq hebben gegooid.
Joah, bij mij zat er een week terug nog precies genoeg in de 10kg zak om de bbq aan te steken. Helaas waren de nieuwe 10kg zakken op.quote:Op zondag 15 april 2007 12:07 schreef Ou-Tannu het volgende:
wij hadden nog houtskool in de schuur :-)
3x 10kg
daar zijn we idd naar toe gegaanquote:Op zondag 15 april 2007 12:56 schreef Ou-Tannu het volgende:
gewoon bij de welkoop ofzo halen :-p
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |