abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  dinsdag 3 april 2007 @ 13:37:20 #51
153480 Maneki.Neko
sloopkogel©
pi_47961131
Sate Kambing Madura

500 gram kambing in dobbelstenen
3 theelepels tamarinde/citroensap

Fijn te stampen ingredienten:
4 rode spaanse pepers
6 sjalotjes
3 teentjes knoflook
4 kemirries (droog gebakken)
125 gr geraspte kokos (droog gebakken)
1 eetlepel bruine suiker
3 tl zout
3 tl ketumbar (droog gebakken)
1/2 tl djinten (droog gebakken)
1 cm gember
1 cm trassi

Vlees insmeren met tamarinde en de boemboe, dan laten marineren voor minimaal 45 minuten. Daarna op de bbq mikken. Zo goor dit!
Saartje
  dinsdag 3 april 2007 @ 13:38:01 #52
21704 SHE
Shaven, not furred
pi_47961149
Ok, maar wanneer is geitenvlees wel 'echt' ?
welk stuk moet ik hebben?
Ik kan lam en geit namelijk echt wel feilloos van elkaar scheiden hoor, alleen al qua geur.
Maar wat moet ik dan hebben om kambing te maken?
  dinsdag 3 april 2007 @ 13:38:43 #53
21704 SHE
Shaven, not furred
pi_47961173
quote:
Op dinsdag 3 april 2007 13:37 schreef Maneki.Neko het volgende:
Sate Kambing Madura

500 gram kambing in dobbelstenen
3 theelepels tamarinde/citroensap

Fijn te stampen ingredienten:
4 rode spaanse pepers
6 sjalotjes
3 teentjes knoflook
4 kemirries (droog gebakken)
125 gr geraspte kokos (droog gebakken)
1 eetlepel bruine suiker
3 tl zout
3 tl ketumbar (droog gebakken)
1/2 tl djinten (droog gebakken)
1 cm gember
1 cm trassi

Vlees insmeren met tamarinde en de boemboe, dan laten marineren voor minimaal 45 minuten. Daarna op de bbq mikken. Zo goor dit!
Dikke kus
  dinsdag 3 april 2007 @ 13:39:37 #54
21704 SHE
Shaven, not furred
pi_47961214
en ik heb geen enkel idee wat kemirries zijn; maar ik ga ze helemaal doodmaken!!
  dinsdag 3 april 2007 @ 13:39:48 #55
153480 Maneki.Neko
sloopkogel©
pi_47961222
In mijn boek wordt gesproken over lamsbout, dus of dat nou geiten of schaap is weut ik ook niet.
Ik weet wel dat ik zowel geit als schaap heb gegeten en ik de verschillen niet echt groot vond. Zeker met genoeg kruiden erop kun je het verschil helemaal niet meer merken
Saartje
  dinsdag 3 april 2007 @ 13:41:15 #56
153480 Maneki.Neko
sloopkogel©
pi_47961275
quote:
Op dinsdag 3 april 2007 13:39 schreef SHE het volgende:
en ik heb geen enkel idee wat kemirries zijn; maar ik ga ze helemaal doodmaken!!
kemirries zijn noten, verkrijgbaar bij de toko. Ze lijken op macadamianoten
Zie hier
Saartje
  dinsdag 3 april 2007 @ 13:42:56 #57
21704 SHE
Shaven, not furred
pi_47961339
Mooi, dan zijn die al dood.
Ik proef echt het verschil tussen lam en geit wel, maar als ik je marinade zo bekijk dan begrijp ik waarom het geen flikker meer uitmaakt

Ik probeer 'm wel met lam, wrs ga je het niet eens merken inderdaad.
  dinsdag 3 april 2007 @ 13:44:52 #58
153480 Maneki.Neko
sloopkogel©
pi_47961400
Ik ben benieuwd wat je er van vind!
Saartje
  dinsdag 3 april 2007 @ 13:47:36 #59
21704 SHE
Shaven, not furred
pi_47961503
Een Indo heeft mij nog nooit iets vies gegeven, dus ik ben je bij voorbaat al dankbaar.
ivm een aantal ingredienten die ik hier nog mis, zal het pas overmorgen worden dat ze op de grill gaan. Ik beloof je een foto!
Al denk ik dat manlief ondertussen echt doodziek wordt van de sate van de BBQ, aangezien er ook vanavond weer teriyaki van de Barbs komt
pi_47961512
Kheb wel eens een geitenbout gehaald bij de turk, maar dat was best klein, en niet echt bijzonder...
pi_47961533
overigens wel op de bbq gedaan (vorig jaar gooiden we bijna alles van de turk op de bbq )
  dinsdag 3 april 2007 @ 13:49:58 #62
21704 SHE
Shaven, not furred
pi_47961587
Als het geitje nog geen gras heeft gegeten, is ze heerlijk.
dat gaat ook op voor lam; een lammetje die echt net van de borst is gerukt, is het allerlekkerst.
zodra ze gras gaan eten wordt ie al taaier.
  dinsdag 3 april 2007 @ 14:08:34 #63
153480 Maneki.Neko
sloopkogel©
pi_47962264
Wat omschrijf je dat toch heerlijk he. Van de borst gerukt
Alles voor culinair genot denken we dan maar
Saartje
pi_48042260
Ik ga vanavond barbeknoeien! Ik heb 4 kilo vlees/vis gehaald

Rundergehakt--> hambo's, tips?
Chipolataworstjes
Saucijsjes (niet zelf bedacht, wilde vriend)
Chicken WIngs --> tips?
4x kipfilet --> saté en meer denk ik
2x forel --> geen idee, maar vis is ook wel eens leuk

Dat was het geloof ik. Wat betreft groente, hebben we 500g grote champignonnen, 2 gele paprika's en sla+tomaten

Misschien poffen we ngo wat aardappelen.

Nu nog even genoeg vrienden regelen
  donderdag 5 april 2007 @ 14:31:19 #65
21704 SHE
Shaven, not furred
pi_48042607
Oeh oeh, die chicken wings he, die moet je ff een paar uurtjes verzuipen in zoet chilisaus! Dan op de barbs
En ipv forel had je beter sardines of rode poon kunnen halen; die even door maismeel halen en dan grillen..Roaaarrr!


Die rundergehakt:

Pers 6 tenen knoflook
Handje tijm
Mengen door gehakt
Dan je handen met olie inwrijven en eerst bolletje draaien; dan langwerpig worstje draaien.
Op de grill ermee!
  donderdag 5 april 2007 @ 14:33:52 #66
21704 SHE
Shaven, not furred
pi_48042701
en als ik vanavond niet de stad in moest was ik spontaan je allerbeste vriend geworden hoor!
pi_48065474
Whoah! succes! alles is opgegaan! ik heb zelfs als toetje aardbeien geroosterd, met een glacé van ingekookte balsamico, basilicum, zwarte peper, rode wijn, en honing. Was echt verrassend lekker!
pi_48065914
Kan je iets duidelijker zijn over dat toetje

* Bluezz heeft ook weer zin in BBQ
  vrijdag 6 april 2007 @ 01:27:37 #69
97745 Thorical
finding a way
pi_48066590
quote:
Op donderdag 5 april 2007 14:31 schreef SHE het volgende:
Oeh oeh, die chicken wings he, die moet je ff een paar uurtjes verzuipen in zoet chilisaus! Dan op de barbs
En ipv forel had je beter sardines of rode poon kunnen halen; die even door maismeel halen en dan grillen..Roaaarrr!


Die rundergehakt:

Pers 6 tenen knoflook
Handje tijm
Mengen door gehakt
Dan je handen met olie inwrijven en eerst bolletje draaien; dan langwerpig worstje draaien.
Op de grill ermee!
Met maismeel bedoel je maisena?
  vrijdag 6 april 2007 @ 07:55:44 #70
21704 SHE
Shaven, not furred
pi_48068522
neeeeee; maismeel. maak je ook polenta van ( soort maisbrood )
Maismeel haal je bij groothandel, of turkse/griekse/caribische winkel
pi_48068790
Ik BBQ heel veel, ik heb binnen naast mijn fornuis een lavagrill (super ding!)
Als we buiten BBQ-en is het altijd op houtskool en soms uitgebreid, soms niet. Ik heb ook wel eens bij een visite 's avonds in plaats van toastjes of chips sate op de BBQ gegooid en geserveerd met een mooi plateau met diverse soorten kroepoek, gebakken uitjes, sate saus en turks brood.

Bij een uitgebreide BBQ maak ik doorgaans Naast een goed stuk vlees lekkere salades:

Lauwwarme salade met gegrilde groentes:
- paprika, champignons, courgette, aubergine grillen (kan buiten op de BBQ dus)
- maak een platte schaal op met rucolasla en een tuinkruidendressing
- leg de gegrillde groentes er op en strooi er sesamzaadjes over
- een paar schepjes ricotta kaas er over en smullen maar

Pastasalade
- pasta koken
- eitje, uitje, augurkje, blokjes jonge kaas, blokjes gekookte ham, tomaatje (net wat ik in huis heb)
- dressing maken met olie, azijn, honing, mosterd

Wat ook lekker is om er bij te serveren zijn:

Patatas Bravas
- Kook een paar flinke aardappels in de schil
- snijd ze in langwerpige partjes
- maak een papje van olijfolie, veeeeel knoflook, verse peper en zeezout, kruiden (bijv. thijm of peterselie)
- leg de aardappels zo plat mogelijk om een ovenvaste schaal en giet het papje er over
- een minuut of 15 onder een gloeiend hete grill totdat ze mooi bruin en knapperig zijn.
Alleen met zelfspot kun je overleven...
pi_48069250
quote:
Op vrijdag 6 april 2007 01:04 schreef Bluezz het volgende:
Kan je iets duidelijker zijn over dat toetje

* Bluezz heeft ook weer zin in BBQ
Nou, eigelijk was het heel simpel. Eerst aardbeien schoonmaken, en aan spiezen rijgen.
Dan een pannetje op het vuur zetten met daarin Balsamico azijn, honing, zwarte peper, fijngesneden basilicum en wat rode wijn, en laat het een beetje inkoken. Doe het in een bakje, en zet het bakje op de bbq, en leg de spiezen er ook op. NIET te heet, bbq was al op zn retour toen ik het deed. Bestrijk de spiezen met de glacé. Doe dit elke minuut, 5min lang. Het spul in bakje zal in gaan koken, waardoor het dikker wordt, en een mooie shine geeft aan de aarbeien als je ze er mee bestrijkt. De aarbeien moeten niet zwart worden oid.

Daarna van de bbq af, en bestrooien met poedersuiker. Het smaakt een beetje naar aardbeienjam in aardbei
  vrijdag 6 april 2007 @ 09:52:08 #73
21704 SHE
Shaven, not furred
pi_48070174
quote:
Op vrijdag 6 april 2007 08:33 schreef Tezz het volgende:
Ik BBQ heel veel, ik heb binnen naast mijn fornuis een lavagrill (super ding!)
Als we buiten BBQ-en is het altijd op houtskool en soms uitgebreid, soms niet. Ik heb ook wel eens bij een visite 's avonds in plaats van toastjes of chips sate op de BBQ gegooid en geserveerd met een mooi plateau met diverse soorten kroepoek, gebakken uitjes, sate saus en turks brood.

Bij een uitgebreide BBQ maak ik doorgaans Naast een goed stuk vlees lekkere salades:

Lauwwarme salade met gegrilde groentes:
- paprika, champignons, courgette, aubergine grillen (kan buiten op de BBQ dus)
- maak een platte schaal op met rucolasla en een tuinkruidendressing
- leg de gegrillde groentes er op en strooi er sesamzaadjes over
- een paar schepjes ricotta kaas er over en smullen maar

Pastasalade
- pasta koken
- eitje, uitje, augurkje, blokjes jonge kaas, blokjes gekookte ham, tomaatje (net wat ik in huis heb)
- dressing maken met olie, azijn, honing, mosterd

Wat ook lekker is om er bij te serveren zijn:

Patatas Bravas
- Kook een paar flinke aardappels in de schil
- snijd ze in langwerpige partjes
- maak een papje van olijfolie, veeeeel knoflook, verse peper en zeezout, kruiden (bijv. thijm of peterselie)
- leg de aardappels zo plat mogelijk om een ovenvaste schaal en giet het papje er over
- een minuut of 15 onder een gloeiend hete grill totdat ze mooi bruin en knapperig zijn.
Op de pastasalade na vind ik je lief

Die groentensalade ga ik maken, die klinkt heerlijk
pi_48070581
Deze zomer voor het eerst BBQen op ons nieuwe adresje (25 april de sleutel ): ik kan niet wachten
(╯°□°)╯︵ ┻━┻ ლ(ಠ益ಠლ) ٩͡๏̯͡๏۶ ಠ_ಠ ᕕ( ᐛ )ᕗ
pi_48074241
quote:
Op vrijdag 6 april 2007 09:52 schreef SHE het volgende:

[..]

Op de pastasalade na vind ik je lief

Die groentensalade ga ik maken, die klinkt heerlijk
Want je houdt niet van pastasalade of je vindt dat ik hem niet lekker maak?

(de aardappelen zijn ook een aanrader hoor!)
Alleen met zelfspot kun je overleven...
  zaterdag 7 april 2007 @ 11:44:21 #76
21704 SHE
Shaven, not furred
pi_48105247
quote:
Op vrijdag 6 april 2007 11:47 schreef Tezz het volgende:

[..]

Want je houdt niet van pastasalade of je vindt dat ik hem niet lekker maak?

(de aardappelen zijn ook een aanrader hoor!)
Die aardappels maak ik al zo; en idd ik kan me er dood aan eten.
Pastasalade doet me niet zoveel; deed me denken aan de kook acties op schoolkamp
Ik heb ook niets met kaas door de salade

Vanavond ga ik je groentensalade maken; ik kan niet wachten!
pi_48109418
quote:
Op zaterdag 7 april 2007 11:44 schreef SHE het volgende:

[..]

Die aardappels maak ik al zo; en idd ik kan me er dood aan eten.
Pastasalade doet me niet zoveel; deed me denken aan de kook acties op schoolkamp
Ik heb ook niets met kaas door de salade

Vanavond ga ik je groentensalade maken; ik kan niet wachten!
Oh, nog twee tips dan! Zorg dat de dressing over de rucola niet 'te spannend' is, anders verneuk je de smaak van de groentes (maar dat is persoonlijk natuurlijk) en ook: lekker lauwwarm serveren!

Smakelijk!
Alleen met zelfspot kun je overleven...
pi_48113006
quote:
Op vrijdag 6 april 2007 09:07 schreef K-mail het volgende:


Nou, eigelijk was het heel simpel. Eerst aardbeien schoonmaken, en aan spiezen rijgen.
Dan een pannetje op het vuur zetten met daarin Balsamico azijn, honing, zwarte peper, fijngesneden basilicum en wat rode wijn, en laat het een beetje inkoken. Doe het in een bakje, en zet het bakje op de bbq, en leg de spiezen er ook op. NIET te heet, bbq was al op zn retour toen ik het deed. Bestrijk de spiezen met de glacé. Doe dit elke minuut, 5min lang. Het spul in bakje zal in gaan koken, waardoor het dikker wordt, en een mooie shine geeft aan de aarbeien als je ze er mee bestrijkt. De aarbeien moeten niet zwart worden oid.

Daarna van de bbq af, en bestrooien met poedersuiker. Het smaakt een beetje naar aardbeienjam in aardbei
Wat apart, leuke tip tnxx

En die patatas bravas klinken ook erg
pi_48114919
quote:
Op dinsdag 3 april 2007 13:38 schreef SHE het volgende:
Ik kan lam en geit namelijk echt wel feilloos van elkaar scheiden hoor, alleen al qua geur.
Lijkt me sterk. Er worden heel veel geitenbokjes als lamsvlees verkocht. Geen haan die er naar kraait, gewoon omdat je het verschil niet proeft. Tis ook lamsvlees natuurlijk maar dan wel van geitenlammeren, en niet van schapenlammeren zoals iedereen denkt.
  maandag 9 april 2007 @ 11:30:23 #80
21704 SHE
Shaven, not furred
pi_48139992
Dat lijkt mij niet sterk. Dat is zo.
Als je ooit een zuiglammetje hebt gegeten, dan eet je nooit meer geit.
Het is een wereld van verschil; maar in het land van pakjes en zakjes verbaasd het me allemaal ook niet meer.

@ Tezz:

Duizendmaal dank voor je recept; het was een succesnummer en ik houd 'm erin!

Ik had 1 aubergine
2 courgettes
grote champignons
rucola
beetje sterke olijfiolie gemengd met kruidenzout
flinke dotten ricotta
groene peper


Ik heb geen dressing gemaakt, gewoon de rucola wat aangezet met olijfolie en kruidenzout.
Toen de groenten gegrild en er loeiheet op gedaan. En flink wat groene peper eroverheen.
Vervolgens flinke scheppen ricotta ( en dat gaat zo lekker smelten )

Verrukelijk! Ik had een grote schaal gemaakt, die in no time leeg was ( 4 man )
pi_48140221
quote:
Op maandag 9 april 2007 11:30 schreef SHE het volgende:
Dat lijkt mij niet sterk. Dat is zo.
Als je ooit een zuiglammetje hebt gegeten, dan eet je nooit meer geit.
Het is een wereld van verschil; maar in het land van pakjes en zakjes verbaasd het me allemaal ook niet meer.

@ Tezz:

Duizendmaal dank voor je recept; het was een succesnummer en ik houd 'm erin!

Ik had 1 aubergine
2 courgettes
grote champignons
rucola
beetje sterke olijfiolie gemengd met kruidenzout
flinke dotten ricotta
groene peper


Ik heb geen dressing gemaakt, gewoon de rucola wat aangezet met olijfolie en kruidenzout.
Toen de groenten gegrild en er loeiheet op gedaan. En flink wat groene peper eroverheen.
Vervolgens flinke scheppen ricotta ( en dat gaat zo lekker smelten )

Verrukelijk! Ik had een grote schaal gemaakt, die in no time leeg was ( 4 man )


ik heb net in de koelkast gespiekt wat ik in huis heb, en buiten de champ's kom ik een heel end! Dus vanavond staat ie bij mij ook op het menu!
Alleen met zelfspot kun je overleven...
pi_48145067
gister bijnaaaa voor de eerste keer dit jaar ge-BBQ't, toch maar gourmet geworden, maar het zit er aan te komen!
pi_48146188
doen jullie vaak aan indirect grillen? In mijn weber kookboek wordt er vaak mee geschermd, en ik probeer zelf nu ook altijd een direct en een indirect gedeelte te maken in mijn bbq, maar volledig indirect heb ik 1x geprobeerd, en erg succes vol was het niet.
pi_48146619
quote:
Op maandag 9 april 2007 14:57 schreef K-mail het volgende:
doen jullie vaak aan indirect grillen? In mijn weber kookboek wordt er vaak mee geschermd, en ik probeer zelf nu ook altijd een direct en een indirect gedeelte te maken in mijn bbq, maar volledig indirect heb ik 1x geprobeerd, en erg succes vol was het niet.
Vriend van mij kan dat heel goed. Die is ook naar een of andere weber cursus geweest. Duurt wel lang maar dan he je wel een mega lekkere hamburger.
pi_48331082
quote:
Op maandag 9 april 2007 15:17 schreef Stansfield het volgende:

[..]

Vriend van mij kan dat heel goed. Die is ook naar een of andere weber cursus geweest. Duurt wel lang maar dan he je wel een mega lekkere hamburger.
Mja, ik vind dat een hamburger wel direct moet, en daarna naar een non-grill zone.

Morgen hele kip Het duurt helaas altijd zo lang...
pi_48336726
net ff lekker wezen bbqen :-)

was weer voortreffelijk

daarna nog ff een potje gekaart bij de tuinkachel :-)
pi_48339012
ik hoorde op de radio dat de bbq pakketen dit weekend de winkels uit vlogen. Dus iedereen zal weer weer zijn standaard bbq vlees op de bbq hebben gegooid.
pi_48339123
quote:
Op zondag 15 april 2007 00:56 schreef Stansfield het volgende:
ik hoorde op de radio dat de bbq pakketen dit weekend de winkels uit vlogen. Dus iedereen zal weer weer zijn standaard bbq vlees op de bbq hebben gegooid.
Sligro is er goed voor ja :p
pi_48342958
Ik kon nergens kolen vinden eigenlijk... De supermarkten zijn er duidelijk niet op voorbereid! Zelf maar ff naar de boerenwinkel gegaan, hebben nu 19 kilo brikettten en 3x2.5 houtskool...
pi_48342964
Vanavond trouwens hele kip erop
pi_48344159
wij hadden nog houtskool in de schuur :-)

3x 10kg
pi_48344928
quote:
Op zondag 15 april 2007 12:07 schreef Ou-Tannu het volgende:
wij hadden nog houtskool in de schuur :-)

3x 10kg
Joah, bij mij zat er een week terug nog precies genoeg in de 10kg zak om de bbq aan te steken. Helaas waren de nieuwe 10kg zakken op.
pi_48345217
gewoon bij de welkoop ofzo halen :-p
pi_48345397
hier gaan we vanavond ook barbieknoeien, heb er nu al zin in

hier wel gewoon alleen standaard bbq-vlees erop en dan zelf stokbrood met kruidenboter, salade en paprika en champignons enzo erbij
pi_48348401
quote:
Op zondag 15 april 2007 12:56 schreef Ou-Tannu het volgende:
gewoon bij de welkoop ofzo halen :-p
daar zijn we idd naar toe gegaan

tis trouwens echt vervelend als je barbecue fucking heet is, en dan dingen die teveel vet bevatten erop doet, vlammen overal, ik deksel erop, rook overal, zelfs uit de fokking onderkant Ging niet goed... Er is dus een enorm verschil tussen gehakt van slager en AH...

Nog wat leuks gister, had mais bestreken met boter ingepakt, en naast de kooltjes gelegd, helaas was er 1 gaan lekken... Mega vlammen, dus ik met gevaar voor wenkbrauwen die dingen eruit halen, maar dr was al teveel gelekt, dus ik maar lucht toevoer en afvoer afsluiten... Haal ik paar minuten later deksel eraf, steekvlam van meter hoog, niet meer doen dus
pi_48356337
Wat ook lekker is op de bbq is pakketjes met groentes er in. Snijd wat courgette, champ's, knoflook, uien, paprika grof. Wat peter, zout en verse kruiden (zoals oregano en thijm) er door. Maak met alu-folie pakketjes en dat ff 10 minuutjes op de bbq. Heb je lekkere warme groentes bij je vlees!
Alleen met zelfspot kun je overleven...
pi_48357496
Of diezelfde pakketjes met koolvisfilet (blokjes/stukjes) en een beetje ketjap. Lekker champignonnetje er bij. Lente-ui past ook wel. In alu-folie op de bbq en smullen maar :p
Suiker en melk is voor mensen die geen koffie lusten
pi_48357697
En nu we toch bezig zijn: wat vastkokende aardappels in zeer grove schijven snijden en kort voorkoken (dus ze moeten nog wel stevig zijn). Een dressing van olijfolie, knoflook en rozemarijn er over, een uurtje of anderhalf in laten trekken. De schijven aan spiezen steken en hoppa, de BBQ op!
Alleen met zelfspot kun je overleven...
pi_48370904
Dat indirect grillen is iets typisch van Weber. Die kookboekjes zijn uiteraard gebasseerd de one-touch modellen (de bekende bolletjes), die toch vrij specifieke eigenschappen qua warmte verdeling hebben en ze gaan er vaak van uit dat de deksel erop moet. (Doe dan een beetje wijn of bier in die alu lekbakjes voor extra smaak. Voor de briketten: neem kokosvezel. Die branden langer en heter dan briketten van andere materialen (ook verkrijgbaar van Weber).

BBQ ook eens een kip met bier: flinke kip, geopend blikje je bier in z'n kont en rechtop op de BBQ zetten dekseltje dicht en lekker gaar laten roken/stomen.

Voor de veiligheid: neem ofél voorgegaard vlees dat de meeste slagers in de zomerperiode wel hebben of koop een simpele kerthermometer. Dan weetje zeker dat je de juiste gaarheid hebt. Is wel zo veilig en lekker, niet gare kip is behoorlijk smerig.
pi_48384249
Niet een kleine barbecue, maar 1 met maar weinig personen Ik ben gewend om dat alleen met een groepje vrienden gezellig te doen. Maar...

het is nu zulk lekker weer dat ik eigenlijk wel zin heb om de Weber aan te slingeren. Maar we zijn maar met zn tweetjes en ergens heb ik zo'n gevoel van, hmm is dat niet heel onhandig voor maar met zn tweetjes? Nu heb ik hier wel eens gelezen dat er mensen zijn die dit wel regelmatig doen.

Ik zou graag willen weten wat jullie klaarmaken als je gewoon met zn tweetjes doordeweeks de bbq aanslingert? Maak je hem daarna weer helemaal schoon of staat hij gewoon paraat om weer even aan te doen?
One of the least benightedly unintelligent life forms it has been my profound lack of pleasure not to be able to avoid meeting.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')