Tja tijd..of ik nou gewoon moet koken of de BBQ aan zet, kost me net zoveel tijd.quote:Op zondag 1 april 2007 12:13 schreef K-mail het volgende:
Ik had dit jaar het idee in de winter te gaan bbq-en, maar het kwam er elke keer niet van, en nu is het lente...Ik wil altijd bbq-en met mn vrienden, maar we hebben nooit tijd...
Wat bedoel je trouwens met hard op de grill slaan?
In de winter bbq-en is best leuk, in december heb ik t een keer gedaan. Met dikke jas aan, handschoenen & muts op thuis weg gaan. Als je huisgenoten dan vragen wat je gaat doen en je zegt "bbq'en" dan wordt je wel raar aangekekenquote:Op zondag 1 april 2007 12:13 schreef K-mail het volgende:
Ik had dit jaar het idee in de winter te gaan bbq-en, maar het kwam er elke keer niet van, en nu is het lente...Ik wil altijd bbq-en met mn vrienden, maar we hebben nooit tijd...
Wat bedoel je trouwens met hard op de grill slaan?
elektrische bbq niets voor je?quote:Op zondag 1 april 2007 19:08 schreef MissyMirjaM het volgende:
bbq
kan hier helaas niet, heb geen tuin, geen balkon
alleen een klein stukje voor, de galerij
nee, dat vind ik niks, het moet wel écht zijnquote:Op zondag 1 april 2007 19:17 schreef Ou-Tannu het volgende:
[..]
elektrische bbq niets voor je?
okee is lang zo leuk niet maar okee
Weest dan ook duidelijk,een bbq is met echt vuur en iets houtigs de rest is grillen.quote:Op zondag 1 april 2007 21:23 schreef SHE het volgende:
Nou nou, ik durf te beweren dat jij niet het verschil kunt proeven als je het niet ziet.
Sterker nog, er zijn zelfs truuks om vlees in een pan klaar te maken en de suggestie te wekken dat deze gegrild is ( qua smaak )
Ik vind nostalgie echt heel belangrijk en smaak ook, maar beweren dat je met gas of electrisch niet kunt BBQ-en is onzin.
9 van de 10 keer laten houtskoolers de zooi toch maar aanbranden.
Ik wil alleen maar BBQ van iemand die snapt hoe houtskool werkt...anders eet ik 10 x liever van een electrisch of gas ding.
Weet niet of wij de eerste waren in Nederland maar ik heb vandaag toevallig ge-BBQ-ed, met zo'n gas ding.quote:Op zondag 1 april 2007 21:23 schreef SHE het volgende:
Nou nou, ik durf te beweren dat jij niet het verschil kunt proeven als je het niet ziet.
Sterker nog, er zijn zelfs truuks om vlees in een pan klaar te maken en de suggestie te wekken dat deze gegrild is ( qua smaak )
Ik vind nostalgie echt heel belangrijk en smaak ook, maar beweren dat je met gas of electrisch niet kunt BBQ-en is onzin.
9 van de 10 keer laten houtskoolers de zooi toch maar aanbranden.
Ik wil alleen maar BBQ van iemand die snapt hoe houtskool werkt...anders eet ik 10 x liever van een electrisch of gas ding.
Beide doe ik.. het vlees altijd in een marinade met als basis een oliesoort..quote:Op zondag 1 april 2007 23:22 schreef Erosjuhhh het volgende:
je olied de grill in? kun je beter t vlees zelf inolieen
Dat geld alleen voor de nep BBQ's, daarbij kan je beter alleen vlees inolieen. Omdat de meeste platen op gas/elec niet ingesmeerd mogen worden.quote:Op zondag 1 april 2007 23:22 schreef Erosjuhhh het volgende:
je olied de grill in? kun je beter t vlees zelf inolieen
Ik moet om half 7 training geven aan kleine mannetjes (ok ze puberen, maken de hele tijd gae opmerkingen naar mij, vinden het nog steeds TE grappig om een stick waar ik op leun weg te schoppen, etc) Maar toch geeft het me een goed gevoelquote:Op maandag 2 april 2007 17:35 schreef SHE het volgende:
Tijd maken
Ga ik zo doen; en ik ga alles op dat ding flikkeren wat ik tegenkom!!
ik ben grillen op een grillplaat gewend binnenshuis, dan alleen vlees ivm rookquote:Op maandag 2 april 2007 14:53 schreef SHE het volgende:
[..]
Dat geld alleen voor de nep BBQ's, daarbij kan je beter alleen vlees inolieen. Omdat de meeste platen op gas/elec niet ingesmeerd mogen worden.
Bij een houtskool BBQ, is het verstandig beiden te doen.
Oeh lekkerquote:Op dinsdag 3 april 2007 11:15 schreef MissyMirjaM het volgende:
champinons aan een spies erop mikken tot ze lekker zacht en sappig zijn
Ik haal de spiezen er na een tijdje af en leg ze dan op een stuk folie met een flinke sloot stroopquote:Op dinsdag 3 april 2007 11:15 schreef MissyMirjaM het volgende:
champinons aan een spies erop mikken tot ze lekker zacht en sappig zijn
Tja, kloppend...quote:Op dinsdag 3 april 2007 12:20 schreef SHE het volgende:
Ik heb geen indo in de buurt; dus weet iemand een enigzins kloppend recept voor geiten sate?
Dat klinkt erg onsmakelijk!quote:Op dinsdag 3 april 2007 13:02 schreef SHE het volgende:
In beverwijk werd ik er zelf mee doodgegooid
Dikke kusquote:Op dinsdag 3 april 2007 13:37 schreef Maneki.Neko het volgende:
Sate Kambing Madura
500 gram kambing in dobbelstenen
3 theelepels tamarinde/citroensap
Fijn te stampen ingredienten:
4 rode spaanse pepers
6 sjalotjes
3 teentjes knoflook
4 kemirries (droog gebakken)
125 gr geraspte kokos (droog gebakken)
1 eetlepel bruine suiker
3 tl zout
3 tl ketumbar (droog gebakken)
1/2 tl djinten (droog gebakken)
1 cm gember
1 cm trassi
Vlees insmeren met tamarinde en de boemboe, dan laten marineren voor minimaal 45 minuten. Daarna op de bbq mikken. Zo goor dit!
kemirries zijn noten, verkrijgbaar bij de toko. Ze lijken op macadamianotenquote:Op dinsdag 3 april 2007 13:39 schreef SHE het volgende:
en ik heb geen enkel idee wat kemirries zijn; maar ik ga ze helemaal doodmaken!!
Met maismeel bedoel je maisena?quote:Op donderdag 5 april 2007 14:31 schreef SHE het volgende:
Oeh oeh, die chicken wings he, die moet je ff een paar uurtjes verzuipen in zoet chilisaus! Dan op de barbs![]()
En ipv forel had je beter sardines of rode poon kunnen halen; die even door maismeel halen en dan grillen..Roaaarrr!
Die rundergehakt:
Pers 6 tenen knoflook
Handje tijm
Mengen door gehakt
Dan je handen met olie inwrijven en eerst bolletje draaien; dan langwerpig worstje draaien.
Op de grill ermee!
Nou, eigelijk was het heel simpel. Eerst aardbeien schoonmaken, en aan spiezen rijgen.quote:Op vrijdag 6 april 2007 01:04 schreef Bluezz het volgende:
Kan je iets duidelijker zijn over dat toetje![]()
* Bluezz heeft ook weer zin in BBQ
Op de pastasalade na vind ik je liefquote:Op vrijdag 6 april 2007 08:33 schreef Tezz het volgende:
Ik BBQ heel veel, ik heb binnen naast mijn fornuis een lavagrill (super ding!)
Als we buiten BBQ-en is het altijd op houtskool en soms uitgebreid, soms niet. Ik heb ook wel eens bij een visite 's avonds in plaats van toastjes of chips sate op de BBQ gegooid en geserveerd met een mooi plateau met diverse soorten kroepoek, gebakken uitjes, sate saus en turks brood.
Bij een uitgebreide BBQ maak ik doorgaans Naast een goed stuk vlees lekkere salades:
Lauwwarme salade met gegrilde groentes:
- paprika, champignons, courgette, aubergine grillen (kan buiten op de BBQ dus)
- maak een platte schaal op met rucolasla en een tuinkruidendressing
- leg de gegrillde groentes er op en strooi er sesamzaadjes over
- een paar schepjes ricotta kaas er over en smullen maar
Pastasalade
- pasta koken
- eitje, uitje, augurkje, blokjes jonge kaas, blokjes gekookte ham, tomaatje (net wat ik in huis heb)
- dressing maken met olie, azijn, honing, mosterd
Wat ook lekker is om er bij te serveren zijn:
Patatas Bravas
- Kook een paar flinke aardappels in de schil
- snijd ze in langwerpige partjes
- maak een papje van olijfolie, veeeeel knoflook, verse peper en zeezout, kruiden (bijv. thijm of peterselie)
- leg de aardappels zo plat mogelijk om een ovenvaste schaal en giet het papje er over
- een minuut of 15 onder een gloeiend hete grill totdat ze mooi bruin en knapperig zijn.
Want je houdt niet van pastasalade of je vindt dat ik hem niet lekker maak?quote:Op vrijdag 6 april 2007 09:52 schreef SHE het volgende:
[..]
Op de pastasalade na vind ik je lief![]()
Die groentensalade ga ik maken, die klinkt heerlijk
Die aardappels maak ik al zo; en idd ik kan me er dood aan eten.quote:Op vrijdag 6 april 2007 11:47 schreef Tezz het volgende:
[..]
Want je houdt niet van pastasalade of je vindt dat ik hem niet lekker maak?
(de aardappelen zijn ook een aanrader hoor!)
Oh, nog twee tips dan! Zorg dat de dressing over de rucola niet 'te spannend' is, anders verneuk je de smaak van de groentes (maar dat is persoonlijk natuurlijk) en ook: lekker lauwwarm serveren!quote:Op zaterdag 7 april 2007 11:44 schreef SHE het volgende:
[..]
Die aardappels maak ik al zo; en idd ik kan me er dood aan eten.
Pastasalade doet me niet zoveel; deed me denken aan de kook acties op schoolkamp![]()
Ik heb ook niets met kaas door de salade
Vanavond ga ik je groentensalade maken; ik kan niet wachten!
Wat apart, leuke tip tnxxquote:Op vrijdag 6 april 2007 09:07 schreef K-mail het volgende:
Nou, eigelijk was het heel simpel. Eerst aardbeien schoonmaken, en aan spiezen rijgen.
Dan een pannetje op het vuur zetten met daarin Balsamico azijn, honing, zwarte peper, fijngesneden basilicum en wat rode wijn, en laat het een beetje inkoken. Doe het in een bakje, en zet het bakje op de bbq, en leg de spiezen er ook op. NIET te heet, bbq was al op zn retour toen ik het deed. Bestrijk de spiezen met de glacé. Doe dit elke minuut, 5min lang. Het spul in bakje zal in gaan koken, waardoor het dikker wordt, en een mooie shine geeft aan de aarbeien als je ze er mee bestrijkt. De aarbeien moeten niet zwart worden oid.
Daarna van de bbq af, en bestrooien met poedersuiker. Het smaakt een beetje naar aardbeienjam in aardbei![]()
Lijkt me sterk. Er worden heel veel geitenbokjes als lamsvlees verkocht. Geen haan die er naar kraait, gewoon omdat je het verschil niet proeft. Tis ook lamsvlees natuurlijk maar dan wel van geitenlammeren, en niet van schapenlammeren zoals iedereen denkt.quote:Op dinsdag 3 april 2007 13:38 schreef SHE het volgende:
Ik kan lam en geit namelijk echt wel feilloos van elkaar scheiden hoor, alleen al qua geur.
quote:Op maandag 9 april 2007 11:30 schreef SHE het volgende:
Dat lijkt mij niet sterk. Dat is zo.
Als je ooit een zuiglammetje hebt gegeten, dan eet je nooit meer geit.
Het is een wereld van verschil; maar in het land van pakjes en zakjes verbaasd het me allemaal ook niet meer.
@ Tezz:
Duizendmaal dank voor je recept; het was een succesnummer en ik houd 'm erin!
Ik had 1 aubergine
2 courgettes
grote champignons
rucola
beetje sterke olijfiolie gemengd met kruidenzout
flinke dotten ricotta
groene peper
Ik heb geen dressing gemaakt, gewoon de rucola wat aangezet met olijfolie en kruidenzout.
Toen de groenten gegrild en er loeiheet op gedaan. En flink wat groene peper eroverheen.
Vervolgens flinke scheppen ricotta ( en dat gaat zo lekker smelten)
Verrukelijk! Ik had een grote schaal gemaakt, die in no time leeg was ( 4 man )
Vriend van mij kan dat heel goed. Die is ook naar een of andere weber cursus geweest. Duurt wel lang maar dan he je wel een mega lekkere hamburger.quote:Op maandag 9 april 2007 14:57 schreef K-mail het volgende:
doen jullie vaak aan indirect grillen? In mijn weber kookboek wordt er vaak mee geschermd, en ik probeer zelf nu ook altijd een direct en een indirect gedeelte te maken in mijn bbq, maar volledig indirect heb ik 1x geprobeerd, en erg succes vol was het niet.
Mja, ik vind dat een hamburger wel direct moet, en daarna naar een non-grill zone.quote:Op maandag 9 april 2007 15:17 schreef Stansfield het volgende:
[..]
Vriend van mij kan dat heel goed. Die is ook naar een of andere weber cursus geweest. Duurt wel lang maar dan he je wel een mega lekkere hamburger.
Sligro is er goed voor ja :pquote:Op zondag 15 april 2007 00:56 schreef Stansfield het volgende:
ik hoorde op de radio dat de bbq pakketen dit weekend de winkels uit vlogen. Dus iedereen zal weer weer zijn standaard bbq vlees op de bbq hebben gegooid.
Joah, bij mij zat er een week terug nog precies genoeg in de 10kg zak om de bbq aan te steken. Helaas waren de nieuwe 10kg zakken op.quote:Op zondag 15 april 2007 12:07 schreef Ou-Tannu het volgende:
wij hadden nog houtskool in de schuur :-)
3x 10kg
daar zijn we idd naar toe gegaanquote:Op zondag 15 april 2007 12:56 schreef Ou-Tannu het volgende:
gewoon bij de welkoop ofzo halen :-p
het is toch juist tof om met die kutte kolen te kloten, alles vies, alles stinkt naar de rook.., heerlijk!quote:Op maandag 16 april 2007 16:21 schreef djexplo het volgende:
Met een klein groepje ga ik voor de elektrische grilplaat buiten, net zo gezellig en minder gedoe...
Het werkt echt goed! Maar zijn die kokosvezel dingen echt lekkerder? Ik gooi dr rookblokjes bij uit amerika... Die weber producten zijn al zo duur...quote:Op maandag 16 april 2007 08:10 schreef Fixers het volgende:
Knip
welk type, en welke grootte?quote:Op maandag 16 april 2007 22:42 schreef golfer het volgende:
We hebben via Marktplaats een vrijwel nieuwe Weber met brikettenstarter kunnen aanschaffen.
Zaterdag gaan we hem ophalen, dus dat wordt binnenkort lekker weer experimenteren met dat nieuwe apparaat.
Precies. Je bent in feite evenveel tijd kwijt alleen kan je nu lekker buiten blijven in plaats van binnen in die hitte boven de pannen te gaan staan. En het scheelt ook nog een berg afwas.quote:Op maandag 16 april 2007 22:01 schreef Étoile het volgende:
We hebben hetzelfde als jij Stakkertje, Weberbolletje met brikettenstarter
Vanavond wegens tijdgebrek helaas niet meer, binnenkort gaan we het toch eens proberen. Ik wil er wel lekker van genieten zonder dat t gelijk een vreetfestijn wordt. Anders slib ik dicht
kaboutermuts dat is wel een goede tip idd, gewoon dingetjes door midden snijden. Mss dat ik dan gewoon begin met 2 verschillende soorten vlees of vis, spies met groenten en salade erbij, eventueel gepoft aardappeltje.
Ik denk dat ik gewoon even over een soort drempel moet. Koken duurt tenslotte ook rustig een half uur, waarom zou dit dan zoveel anders zijn?
Als ik de online gebruiksaanwijzing goed lees, is dat met een Webert haske makkelijk en kan je het gewoon niet verklotuhquote:Op dinsdag 17 april 2007 12:50 schreef SHE het volgende:
Wat goed Bloes!!, wij weberen ook; en ik wil nooit meer anders.
Ik ga denk ik volgende week ergens de hele kip aandurven...hoop ik..:@
Dat is nu echt iets wat ik in staat ben te verkloten.
DUs? BBQen kan zelfs in de winterquote:Op woensdag 18 april 2007 09:42 schreef HPoi het volgende:
Maar goed, tis pas april...................![]()
Hollanders hč, die BBQ-en alleen op zondag als het minstens 25 graden is en beginnen om 17.45 uur eens met een vuurtje bouwen. In de winter is het ook prima BBQ-en, zoek een beschut plekje op in de tuin en je staat als kok heelrijk verwarmd aan een knappend vuurtje.quote:
Fotostrip, het gingquote:Op zaterdag 21 april 2007 23:32 schreef golfer het volgende:
We hebben vanmiddag de Weber opgehaald en morgen gaan we hem uitproberen.
Heb nu alvast het nodige aan vlees, kip en reuzengarnalen in de marinades gezet.
Verheug me er al op.
houtskool is lekkerder :-)quote:Op zondag 22 april 2007 19:10 schreef Bluezz het volgende:
[..]
Fotostrip, het gingAlleen het aansteken van de brikettenstarter ging met flink wat rook gepaard, gelukkig waren de buren niet thuis
Verder is het wel een ideaal ding
(lekker vroeg gegeten vandaag)
[afbeelding]
[afbeelding]
[afbeelding]
[afbeelding]
[afbeelding]
[afbeelding]
[afbeelding]
Waar kan ik reserveren?!quote:Op zondag 22 april 2007 19:38 schreef KiwiTjuHh het volgende:
Wij zijn ook al 2 x wezen bbqen vorige week.. zeer lekker! Ergens donderdag of vrijdag weer, als het weer mee zit
wij rond een uur of 7 meestal.quote:Op zondag 22 april 2007 22:15 schreef Gesloten het volgende:
Afgelopen 2 weeken 3 keer gebarbecued
We steken de barbecue meestal pas rond half 10 aan en smikkelen dan door tot een uur of 12
Aha!quote:Op zondag 22 april 2007 19:10 schreef Bluezz het volgende:
[..]
Fotostrip, het gingAlleen het aansteken van de brikettenstarter ging met flink wat rook gepaard, gelukkig waren de buren niet thuis
Verder is het wel een ideaal ding
(lekker vroeg gegeten vandaag)
Die gadget zat erbij, via marktplaatsquote:Op zondag 22 april 2007 23:51 schreef Stereotomy het volgende:
Aha!![]()
Ik zag het laatste plaatje het eerst, en ik vroeg me al af hoe jullie die dingen allemaal zo egaal wit kregen. Maar jullie hebben een gadget ervoor gekocht
![]()
![]()
![]()
Het zijn houtskool briketten.quote:
Briketten zijn een stuk lastiger aan te krijgen daarom gebruik ik zelf altijd houtskool en op de een of andere manier geeft het ook meer BBQ smaak dan met die geperste brokken vind ik.quote:Op zondag 22 april 2007 23:51 schreef Stereotomy het volgende:
[..]
Aha!![]()
Ik zag het laatste plaatje het eerst, en ik vroeg me al af hoe jullie die dingen allemaal zo egaal wit kregen. Maar jullie hebben een gadget ervoor gekocht
![]()
![]()
![]()
berg houtskool wordt ook heet zat hoor :-)quote:Op maandag 23 april 2007 02:12 schreef SiGNe het volgende:
[..]
Briketten zijn een stuk lastiger aan te krijgen daarom gebruik ik zelf altijd houtskool en op de een of andere manier geeft het ook meer BBQ smaak dan met die geperste brokken vind ik.
Briketten worden wel veel heter, maar da's ook niet altijd goed.
quote:Op maandag 23 april 2007 14:37 schreef Joene het volgende:
Afgelopen weekend de skottelbraai ingebruik genomen ! Heerlijk wat een fijn apparaat had ik jaren eerder moeten hebben.
yepquote:Op maandag 23 april 2007 16:01 schreef Richie_Rich het volgende:
[..]
![]()
Dat is toch zo'n wij-zijn-op-de-camping achtige wok?
http://www.cadac-barbecues.com/index-nl.htmlquote:Op maandag 23 april 2007 16:06 schreef Richie_Rich het volgende:
[afbeelding]![]()
ben ik benieuwd wat dat met bbq'en te maken heeft![]()
Tipjequote:Op dinsdag 24 april 2007 18:17 schreef KiwiTjuHh het volgende:
Vrijdag weer bbq'en
Net al lekkere gemarineerde speklapjes gekocht.. stokbrood is ook al in huis (die je nog moet afbakken), morgen eens bedenken wat ik nog meer wil halen.
oehquote:Op dinsdag 24 april 2007 18:17 schreef KiwiTjuHh het volgende:
Vrijdag weer bbq'en
Net al lekkere gemarineerde speklapjes gekocht.. stokbrood is ook al in huis (die je nog moet afbakken), morgen eens bedenken wat ik nog meer wil halen.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |