abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  zondag 1 april 2007 @ 11:56:01 #1
21704 SHE
Shaven, not furred
pi_47887138
BBQ

Hier staat ie sinds een week weer paraat.

Wat is er al langs de grill gegleden?

- Kipstukken ( nachtje laten staan in een emmer zoete chili saus )
die vervolgens eerst hard op de grill slaan, dan snel op een stuk folie laten garen.

- Lamsbiefstuk , gemarineerd in tijm en olie
- Sate, gemaakt van kip, nachtje geslapen in superzoute ketjap met mirin
- Struisvogel; puur natuur

Heb je je BBQ al staan?
Wat wil je er op zien deze zomer?
Post hier lekkere BBQ recepten! ( tevens tips voor lekkere salades en sauzen erbij )
pi_47887531
Ik had dit jaar het idee in de winter te gaan bbq-en, maar het kwam er elke keer niet van, en nu is het lente... Ik wil altijd bbq-en met mn vrienden, maar we hebben nooit tijd...

Wat bedoel je trouwens met hard op de grill slaan?
  zondag 1 april 2007 @ 12:34:44 #3
21704 SHE
Shaven, not furred
pi_47888076
Op allerhoogst vuur snel om en om keren, voor de mooie grill stripes
Als je vlees namelijk marineert in iets wat heel veel suiker bevat, zoals zoete chili.dan fikt het aan.
Dus wil je voor de looks wel de grill strepen en voor de garing een stukje alu.
  zondag 1 april 2007 @ 12:35:47 #4
21704 SHE
Shaven, not furred
pi_47888112
quote:
Op zondag 1 april 2007 12:13 schreef K-mail het volgende:
Ik had dit jaar het idee in de winter te gaan bbq-en, maar het kwam er elke keer niet van, en nu is het lente... Ik wil altijd bbq-en met mn vrienden, maar we hebben nooit tijd...

Wat bedoel je trouwens met hard op de grill slaan?
Tja tijd..of ik nou gewoon moet koken of de BBQ aan zet, kost me net zoveel tijd.
Ik vind het juist heerlijk; ipv van een hete keuken, gewoon ;lekker in de buitenlucht rommelen met vlees.
  zondag 1 april 2007 @ 18:02:53 #5
97745 Thorical
finding a way
pi_47898110
Grillen doen we hier best vaak. Maar dan op de grillpan. Dan hebben de buren ook een muziekje erbij. En niet de stank.Als ik ga grillen dan gaat hier altijd de rookmelder af.Dat is dus ook bij de hoogste afzuigstand.
Maar aan een elektrieke of gasbb wil ik niet. En voor ons houtskoolding moeten er 6+ personen zijn wil ik het mijn buren aandoen.
pi_47898278
quote:
Op zondag 1 april 2007 12:13 schreef K-mail het volgende:
Ik had dit jaar het idee in de winter te gaan bbq-en, maar het kwam er elke keer niet van, en nu is het lente... Ik wil altijd bbq-en met mn vrienden, maar we hebben nooit tijd...

Wat bedoel je trouwens met hard op de grill slaan?
In de winter bbq-en is best leuk, in december heb ik t een keer gedaan. Met dikke jas aan, handschoenen & muts op thuis weg gaan. Als je huisgenoten dan vragen wat je gaat doen en je zegt "bbq'en" dan wordt je wel raar aangekeken
Proteus-Eretes EJL2007: http://www.ejl2007.nl
pi_47899285
barbequeen!
  zondag 1 april 2007 @ 19:08:13 #8
67379 Mirjam
ermahgerd
pi_47900050
bbq
kan hier helaas niet, heb geen tuin, geen balkon
alleen een klein stukje voor, de galerij
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_47900325
quote:
Op zondag 1 april 2007 19:08 schreef MissyMirjaM het volgende:
bbq
kan hier helaas niet, heb geen tuin, geen balkon
alleen een klein stukje voor, de galerij
elektrische bbq niets voor je?

okee is lang zo leuk niet maar okee
  zondag 1 april 2007 @ 19:19:28 #10
67379 Mirjam
ermahgerd
pi_47900414
quote:
Op zondag 1 april 2007 19:17 schreef Ou-Tannu het volgende:

[..]

elektrische bbq niets voor je?

okee is lang zo leuk niet maar okee
nee, dat vind ik niks, het moet wel écht zijn
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_47900664
echte houtskool eh!
pi_47900865
Goed plan
pi_47901378
toch de rommel eens uit dat ding smijten vd week
pi_47903918
Wij hebben ook zo'n elektrisch ding. Wel makkelijk,
maar we willen heeeeel graag een echte met houtskool smaakt toch anders.

Vispakketjes zijn ook lekker en makkelijk te maken.
Saté is mijn favoriet, maar spies met gamba's zijn ook heeeeerlijk

Zin in BBQ
Goeie link.
  zondag 1 april 2007 @ 21:16:01 #15
97745 Thorical
finding a way
pi_47904504
Iedereen die beweerd zonder houtskool te kunnen barbecuen is voor mij een fake braa
der.
Zelfs de smaak van een echte roast moeten ze uit een potje halen.
Hhum een sateetje van de de de grill of lamskoteletjes. ik vreet mijn vingers erbij op.
  zondag 1 april 2007 @ 21:23:18 #16
21704 SHE
Shaven, not furred
pi_47904811
Nou nou, ik durf te beweren dat jij niet het verschil kunt proeven als je het niet ziet.
Sterker nog, er zijn zelfs truuks om vlees in een pan klaar te maken en de suggestie te wekken dat deze gegrild is ( qua smaak )
Ik vind nostalgie echt heel belangrijk en smaak ook, maar beweren dat je met gas of electrisch niet kunt BBQ-en is onzin.
9 van de 10 keer laten houtskoolers de zooi toch maar aanbranden.

Ik wil alleen maar BBQ van iemand die snapt hoe houtskool werkt...anders eet ik 10 x liever van een electrisch of gas ding.
  zondag 1 april 2007 @ 21:52:32 #17
97745 Thorical
finding a way
pi_47906212
quote:
Op zondag 1 april 2007 21:23 schreef SHE het volgende:
Nou nou, ik durf te beweren dat jij niet het verschil kunt proeven als je het niet ziet.
Sterker nog, er zijn zelfs truuks om vlees in een pan klaar te maken en de suggestie te wekken dat deze gegrild is ( qua smaak )
Ik vind nostalgie echt heel belangrijk en smaak ook, maar beweren dat je met gas of electrisch niet kunt BBQ-en is onzin.
9 van de 10 keer laten houtskoolers de zooi toch maar aanbranden.

Ik wil alleen maar BBQ van iemand die snapt hoe houtskool werkt...anders eet ik 10 x liever van een electrisch of gas ding.
Weest dan ook duidelijk,een bbq is met echt vuur en iets houtigs de rest is grillen.
Maar laat jouw geheimpjes hier eens los?
  zondag 1 april 2007 @ 21:57:13 #18
156695 Tism
Sinds 24, Aug, 2006
pi_47906428
quote:
Op zondag 1 april 2007 21:23 schreef SHE het volgende:
Nou nou, ik durf te beweren dat jij niet het verschil kunt proeven als je het niet ziet.
Sterker nog, er zijn zelfs truuks om vlees in een pan klaar te maken en de suggestie te wekken dat deze gegrild is ( qua smaak )
Ik vind nostalgie echt heel belangrijk en smaak ook, maar beweren dat je met gas of electrisch niet kunt BBQ-en is onzin.
9 van de 10 keer laten houtskoolers de zooi toch maar aanbranden.

Ik wil alleen maar BBQ van iemand die snapt hoe houtskool werkt...anders eet ik 10 x liever van een electrisch of gas ding.
Weet niet of wij de eerste waren in Nederland maar ik heb vandaag toevallig ge-BBQ-ed, met zo'n gas ding.
Werkte prima.
....nachtrijder...Nachtzwelgje!
  zondag 1 april 2007 @ 22:11:46 #19
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_47907024
Gas Ik ga binnenkort weer een nieuwe BBQ kopen en ik wil eigenlijk een gietijzeren houtskool BBQ, die zijn toch het fijnst om te gebruiken.
Houtskool is voor mij het belangrijkste van de hele BBQ, als je gas gebruike kan je net zo goed een stukje vlees in een grillpan leggen, zelfde smaak.
Ik heb het in elk geval gehad met die goedkope Blokkerdingen, doe je ook maar een jaartje mee en het vlees blijft altijd op het rooster plakken...
  zondag 1 april 2007 @ 22:21:26 #20
107407 maok
Lizdekd (v)
pi_47907388
Ik rook vandaag volgens mij al een bbq toen ik in de tuin zat, ik kreeg er weer helemaal zin.

De laatste keer dat ik heb geBBQt was eind november, was wel wat koud, we hadden gelukkig zo'n terras verwarmer. Nadeel is dat het zo vroeg donker is.
Niet storen, ik ben al gestoord genoeg!
pi_47907928
BBQ
  zondag 1 april 2007 @ 23:09:34 #22
162296 JMarsden
tempé4life.
pi_47909537
Houtskool BBQen, nothing more nothing less. Ik heb tot nu toe het verschil wel gesmaakt. Bij mij geen zwarte aangebrande sate op m'n pangangan sate (Indonesisch voor BBQ ). We oliën de grill ook altijd in met sesamolie, waardoor het BBQ food ook niet gaat plakken aan de grill, vooral kippevlees heeft daar snel last van. Ja heb weer zin in de zomer, lekker vaak BBQen, vooral sate kambing, sate ayam en ikan pepesan
"Some of the shows on the network are not my cup of tea... mainly because I don't like huge pieces of sh** in my tea." Aziz on MTV
  zondag 1 april 2007 @ 23:22:33 #23
22851 Erosjuhhh
Blijven dromen schatjuh
pi_47910053
je olied de grill in? kun je beter t vlees zelf inolieen
Vroeger maakte het niet uit welk bier je dronk, maar toen dacht je ook dat alle meisjes hetzelfde waren
  zondag 1 april 2007 @ 23:48:38 #24
162296 JMarsden
tempé4life.
pi_47911036
quote:
Op zondag 1 april 2007 23:22 schreef Erosjuhhh het volgende:
je olied de grill in? kun je beter t vlees zelf inolieen
Beide doe ik.. het vlees altijd in een marinade met als basis een oliesoort..
"Some of the shows on the network are not my cup of tea... mainly because I don't like huge pieces of sh** in my tea." Aziz on MTV
  maandag 2 april 2007 @ 10:14:31 #25
153480 Maneki.Neko
sloopkogel©
pi_47917170
BBQ Ik ben aan een nieuwe toe, denk dat ik dit jaar maar eens een échte aan ga schaffen van Weber ipv die pleur_maar_weg_als_het_seizoen_voorbij_is_bbq`s
Saartje
pi_47917727
Hmm precies een weekje terug nog snel even de BBQ-ed! Wel alleen met wat worstjes, maar het was dan ook maar een last-minute idee omdat ik verbrand hout rook na een boswandeling
pi_47922671
whehe! als t van dit lekkere weer blijft
  maandag 2 april 2007 @ 14:43:41 #28
63358 Radyhyn
Melodramatic fool
pi_47925644
Yay!

We hebben gisteren een nieuwe barbeque aangeschaft!




We hadden vorig jaar zo'n gare goedkope ronde BBQ gekocht, maar die viel bij het inelkaar zetten al bijna uitelkaar

De nieuwe bbq is redelijk groot (lees: er kan veel op) en heeft van die plankjes aan de zijkant waar je je keukengerij / bordjes e.d. weg kan zetten.

Omdat het gister zulk lekker weer was wilden we hem meteen uitproberen natuurlijk. Dus hup! Kolen erin en stoken.... hmz.. kregen we em niet goed heet omdat er te veel wind stond en de zon ging ook opeens zo snel onder

Dus hebben we de grilpan er maar bijgepakt en daar wat spul op gebakken En de bbq in de schuur voor wat beter en windstiller weer


I BBQ
Sleep All Day, Party All Night, Its Great To Be Radyhyn!
Vv (nov '14) & Aa (nov '16)
  maandag 2 april 2007 @ 14:53:42 #29
21704 SHE
Shaven, not furred
pi_47925943
quote:
Op zondag 1 april 2007 23:22 schreef Erosjuhhh het volgende:
je olied de grill in? kun je beter t vlees zelf inolieen
Dat geld alleen voor de nep BBQ's, daarbij kan je beter alleen vlees inolieen. Omdat de meeste platen op gas/elec niet ingesmeerd mogen worden.
Bij een houtskool BBQ, is het verstandig beiden te doen.
pi_47931760
Waarom heb ik nooit tijd om te bbqen
  maandag 2 april 2007 @ 17:35:26 #31
21704 SHE
Shaven, not furred
pi_47931838
Tijd maken
Ga ik zo doen; en ik ga alles op dat ding flikkeren wat ik tegenkom!!
pi_47932000
quote:
Op maandag 2 april 2007 17:35 schreef SHE het volgende:
Tijd maken
Ga ik zo doen; en ik ga alles op dat ding flikkeren wat ik tegenkom!!
Ik moet om half 7 training geven aan kleine mannetjes (ok ze puberen, maken de hele tijd gae opmerkingen naar mij, vinden het nog steeds TE grappig om een stick waar ik op leun weg te schoppen, etc) Maar toch geeft het me een goed gevoel
  maandag 2 april 2007 @ 17:40:16 #33
21704 SHE
Shaven, not furred
pi_47932027
Organiseer dan een club BBQ voor ze!
  maandag 2 april 2007 @ 18:54:28 #34
22851 Erosjuhhh
Blijven dromen schatjuh
pi_47934409
quote:
Op maandag 2 april 2007 14:53 schreef SHE het volgende:

[..]

Dat geld alleen voor de nep BBQ's, daarbij kan je beter alleen vlees inolieen. Omdat de meeste platen op gas/elec niet ingesmeerd mogen worden.
Bij een houtskool BBQ, is het verstandig beiden te doen.
ik ben grillen op een grillplaat gewend binnenshuis, dan alleen vlees ivm rook
Vroeger maakte het niet uit welk bier je dronk, maar toen dacht je ook dat alle meisjes hetzelfde waren
  maandag 2 april 2007 @ 19:15:02 #35
79166 Qwea
#teampindakaas #viesdik
pi_47935204
Nee ik heb de BBQ nog niet staan, maar ik ben er wel vreeeeeeeeeeeeeeeeeeeselijk gek van

Karbonade,kip,lam,braadworstjes,hawai sticks ect ect zooooooooooooo lekker!

En er dan een lekkere salade bij, wat stokbrood met kruidenboter en een koud biertje of een cola goldstrike
-||||-----||||- Iron and me, we're meant to be -||||-----||||-
pi_47936006
Als het een beetje dit weer blijft zondag de weber maar eens uit de schuur rollen.
  maandag 2 april 2007 @ 19:58:42 #37
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_47937150
Even TT aangepast zodat we hem als centraal topic kunnen gebruiken dit jaar
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_47937286
kunnen we niet op een mooie zomerdag een MEGA FOK! bbq organiseren? :]
  dinsdag 3 april 2007 @ 11:10:02 #39
101884 PeRi
Allons-y!
pi_47955724
Oef, krijg idd spontaan zin om te bbq'n met dat heerlijke weer. Als het van de week nou nog ff mooi weer wordt, wat spiesjes erop mikken .
Whatever I want.
  dinsdag 3 april 2007 @ 11:14:40 #40
407 Hik
La vida es un carnaval
pi_47955914
Yesss... de bbq!

Vorig jaar een enorm leuke bbq gehad met heerlijke Thaise satay, lamsboutjes, gambaspiezen, gegrilde courgette met mozarella, een stuk of 20 vrienden en een norme emmer versgemaakte sangria...

Eens kijken of we dat dit jaar kunnen overtreffen!
Travel is fatal to prejudice,bigotry and narrow-mindedness and many of our people need it solely on these accounts. Broad, wholesome, charitable views of men and things cannot be acquired by vegetating in one corner of the earth all one's lifetime.
  dinsdag 3 april 2007 @ 11:15:29 #41
67379 Mirjam
ermahgerd
pi_47955938
champinons aan een spies erop mikken tot ze lekker zacht en sappig zijn
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_47958328
quote:
Op dinsdag 3 april 2007 11:15 schreef MissyMirjaM het volgende:
champinons aan een spies erop mikken tot ze lekker zacht en sappig zijn
Oeh lekker .

De BBQ: ik heb er weer zin in. Lekker stukje kip erop mikken en wat spiesjes.
Maar het is vooral gezellig
I am the root of all that is evil, but you can call me Kuukske.
[i]All that hurts me makes me stronger[/i] - MR
  dinsdag 3 april 2007 @ 12:20:47 #43
21704 SHE
Shaven, not furred
pi_47958403
Ik heb geen indo in de buurt; dus weet iemand een enigzins kloppend recept voor geiten sate?
  dinsdag 3 april 2007 @ 12:21:34 #44
21704 SHE
Shaven, not furred
pi_47958426
quote:
Op dinsdag 3 april 2007 11:15 schreef MissyMirjaM het volgende:
champinons aan een spies erop mikken tot ze lekker zacht en sappig zijn
Ik haal de spiezen er na een tijdje af en leg ze dan op een stuk folie met een flinke sloot stroop
Daar kan je me echt in begraven
pi_47959492
BBQ...

Ik had er zoeen zin in afgelopen weekend... maar dat bedacht ik me op zondagmiddag met niets in huis...


Maar goed, dit gaat er doorgaans op de bbq:
- speklapje, zelf gemarineerd met een soort ketjat prutje
- spareribs, ook zelf gemarineerd
- lamsvlees
- giroslapje, door de slager gemarineerd

- zalm, met wat kruiden erop verpakt in alufolie
- grote garnalen

En nu hopen op zonnigs weer dit paasweekeinde!!
Op zaterdag 15 augustus 2009 23:05 schreef eer-ik het volgende:
Ik vind je sig nogal denigrerend.
  dinsdag 3 april 2007 @ 12:59:05 #46
407 Hik
La vida es un carnaval
pi_47959650
quote:
Op dinsdag 3 april 2007 12:20 schreef SHE het volgende:
Ik heb geen indo in de buurt; dus weet iemand een enigzins kloppend recept voor geiten sate?
Tja, kloppend...
De meeste Indonesische restaurants in Nederland maken Kambing niet meer met geit, maar met lam, vanwege de verkrijgbaarheid (en versheid daardoor) en de Nederlandse smaak. De meeste mensen die beweren geit te hebben gegeten, hebben in werkelijkheid dan ook een ander beest gegeten...
Persoonlijk vind ik lam ook lekkerder, vaak iets minder taai.

Wat ik meestal doe is kleine (!) blokjes lam marineren in ketjap manis, sambal oelek, beetje gember en knoflook, sereh en citroen.
De ketjapsaus maken door een beetje ketjap manis te koken met een gehakte rode peper, klein beetje bruine suiker of gula djawa, knoflook en maizena. Als het wat dikker is serveren over de sate "kambing" met een klein beetje gehakte ui en wat blaadjes koriander.
Travel is fatal to prejudice,bigotry and narrow-mindedness and many of our people need it solely on these accounts. Broad, wholesome, charitable views of men and things cannot be acquired by vegetating in one corner of the earth all one's lifetime.
  dinsdag 3 april 2007 @ 13:02:08 #47
21704 SHE
Shaven, not furred
pi_47959766
jamaar..dan is er geen kambing
maar geit kun je bij een goede islamtische slagerij best vinden toch?
In beverwijk werd ik er zelf mee doodgegooid
  dinsdag 3 april 2007 @ 13:02:28 #48
21704 SHE
Shaven, not furred
pi_47959780
( niet dat ik daar ooit nog naartoe wil )
  dinsdag 3 april 2007 @ 13:23:17 #49
153480 Maneki.Neko
sloopkogel©
pi_47960597
Zelf slachten, dan heb je gegarandeerd echte kambing
Ik zal straks ff een recept zoeken in mijn aftandse indische kookboek
Saartje
  dinsdag 3 april 2007 @ 13:36:18 #50
407 Hik
La vida es un carnaval
pi_47961085
quote:
Op dinsdag 3 april 2007 13:02 schreef SHE het volgende:
In beverwijk werd ik er zelf mee doodgegooid
Dat klinkt erg onsmakelijk!

Maar nee, dat is geen "echte" kambing nee.
Travel is fatal to prejudice,bigotry and narrow-mindedness and many of our people need it solely on these accounts. Broad, wholesome, charitable views of men and things cannot be acquired by vegetating in one corner of the earth all one's lifetime.
  dinsdag 3 april 2007 @ 13:37:20 #51
153480 Maneki.Neko
sloopkogel©
pi_47961131
Sate Kambing Madura

500 gram kambing in dobbelstenen
3 theelepels tamarinde/citroensap

Fijn te stampen ingredienten:
4 rode spaanse pepers
6 sjalotjes
3 teentjes knoflook
4 kemirries (droog gebakken)
125 gr geraspte kokos (droog gebakken)
1 eetlepel bruine suiker
3 tl zout
3 tl ketumbar (droog gebakken)
1/2 tl djinten (droog gebakken)
1 cm gember
1 cm trassi

Vlees insmeren met tamarinde en de boemboe, dan laten marineren voor minimaal 45 minuten. Daarna op de bbq mikken. Zo goor dit!
Saartje
  dinsdag 3 april 2007 @ 13:38:01 #52
21704 SHE
Shaven, not furred
pi_47961149
Ok, maar wanneer is geitenvlees wel 'echt' ?
welk stuk moet ik hebben?
Ik kan lam en geit namelijk echt wel feilloos van elkaar scheiden hoor, alleen al qua geur.
Maar wat moet ik dan hebben om kambing te maken?
  dinsdag 3 april 2007 @ 13:38:43 #53
21704 SHE
Shaven, not furred
pi_47961173
quote:
Op dinsdag 3 april 2007 13:37 schreef Maneki.Neko het volgende:
Sate Kambing Madura

500 gram kambing in dobbelstenen
3 theelepels tamarinde/citroensap

Fijn te stampen ingredienten:
4 rode spaanse pepers
6 sjalotjes
3 teentjes knoflook
4 kemirries (droog gebakken)
125 gr geraspte kokos (droog gebakken)
1 eetlepel bruine suiker
3 tl zout
3 tl ketumbar (droog gebakken)
1/2 tl djinten (droog gebakken)
1 cm gember
1 cm trassi

Vlees insmeren met tamarinde en de boemboe, dan laten marineren voor minimaal 45 minuten. Daarna op de bbq mikken. Zo goor dit!
Dikke kus
  dinsdag 3 april 2007 @ 13:39:37 #54
21704 SHE
Shaven, not furred
pi_47961214
en ik heb geen enkel idee wat kemirries zijn; maar ik ga ze helemaal doodmaken!!
  dinsdag 3 april 2007 @ 13:39:48 #55
153480 Maneki.Neko
sloopkogel©
pi_47961222
In mijn boek wordt gesproken over lamsbout, dus of dat nou geiten of schaap is weut ik ook niet.
Ik weet wel dat ik zowel geit als schaap heb gegeten en ik de verschillen niet echt groot vond. Zeker met genoeg kruiden erop kun je het verschil helemaal niet meer merken
Saartje
  dinsdag 3 april 2007 @ 13:41:15 #56
153480 Maneki.Neko
sloopkogel©
pi_47961275
quote:
Op dinsdag 3 april 2007 13:39 schreef SHE het volgende:
en ik heb geen enkel idee wat kemirries zijn; maar ik ga ze helemaal doodmaken!!
kemirries zijn noten, verkrijgbaar bij de toko. Ze lijken op macadamianoten
Zie hier
Saartje
  dinsdag 3 april 2007 @ 13:42:56 #57
21704 SHE
Shaven, not furred
pi_47961339
Mooi, dan zijn die al dood.
Ik proef echt het verschil tussen lam en geit wel, maar als ik je marinade zo bekijk dan begrijp ik waarom het geen flikker meer uitmaakt

Ik probeer 'm wel met lam, wrs ga je het niet eens merken inderdaad.
  dinsdag 3 april 2007 @ 13:44:52 #58
153480 Maneki.Neko
sloopkogel©
pi_47961400
Ik ben benieuwd wat je er van vind!
Saartje
  dinsdag 3 april 2007 @ 13:47:36 #59
21704 SHE
Shaven, not furred
pi_47961503
Een Indo heeft mij nog nooit iets vies gegeven, dus ik ben je bij voorbaat al dankbaar.
ivm een aantal ingredienten die ik hier nog mis, zal het pas overmorgen worden dat ze op de grill gaan. Ik beloof je een foto!
Al denk ik dat manlief ondertussen echt doodziek wordt van de sate van de BBQ, aangezien er ook vanavond weer teriyaki van de Barbs komt
pi_47961512
Kheb wel eens een geitenbout gehaald bij de turk, maar dat was best klein, en niet echt bijzonder...
pi_47961533
overigens wel op de bbq gedaan (vorig jaar gooiden we bijna alles van de turk op de bbq )
  dinsdag 3 april 2007 @ 13:49:58 #62
21704 SHE
Shaven, not furred
pi_47961587
Als het geitje nog geen gras heeft gegeten, is ze heerlijk.
dat gaat ook op voor lam; een lammetje die echt net van de borst is gerukt, is het allerlekkerst.
zodra ze gras gaan eten wordt ie al taaier.
  dinsdag 3 april 2007 @ 14:08:34 #63
153480 Maneki.Neko
sloopkogel©
pi_47962264
Wat omschrijf je dat toch heerlijk he. Van de borst gerukt
Alles voor culinair genot denken we dan maar
Saartje
pi_48042260
Ik ga vanavond barbeknoeien! Ik heb 4 kilo vlees/vis gehaald

Rundergehakt--> hambo's, tips?
Chipolataworstjes
Saucijsjes (niet zelf bedacht, wilde vriend)
Chicken WIngs --> tips?
4x kipfilet --> saté en meer denk ik
2x forel --> geen idee, maar vis is ook wel eens leuk

Dat was het geloof ik. Wat betreft groente, hebben we 500g grote champignonnen, 2 gele paprika's en sla+tomaten

Misschien poffen we ngo wat aardappelen.

Nu nog even genoeg vrienden regelen
  donderdag 5 april 2007 @ 14:31:19 #65
21704 SHE
Shaven, not furred
pi_48042607
Oeh oeh, die chicken wings he, die moet je ff een paar uurtjes verzuipen in zoet chilisaus! Dan op de barbs
En ipv forel had je beter sardines of rode poon kunnen halen; die even door maismeel halen en dan grillen..Roaaarrr!


Die rundergehakt:

Pers 6 tenen knoflook
Handje tijm
Mengen door gehakt
Dan je handen met olie inwrijven en eerst bolletje draaien; dan langwerpig worstje draaien.
Op de grill ermee!
  donderdag 5 april 2007 @ 14:33:52 #66
21704 SHE
Shaven, not furred
pi_48042701
en als ik vanavond niet de stad in moest was ik spontaan je allerbeste vriend geworden hoor!
pi_48065474
Whoah! succes! alles is opgegaan! ik heb zelfs als toetje aardbeien geroosterd, met een glacé van ingekookte balsamico, basilicum, zwarte peper, rode wijn, en honing. Was echt verrassend lekker!
pi_48065914
Kan je iets duidelijker zijn over dat toetje

* Bluezz heeft ook weer zin in BBQ
  vrijdag 6 april 2007 @ 01:27:37 #69
97745 Thorical
finding a way
pi_48066590
quote:
Op donderdag 5 april 2007 14:31 schreef SHE het volgende:
Oeh oeh, die chicken wings he, die moet je ff een paar uurtjes verzuipen in zoet chilisaus! Dan op de barbs
En ipv forel had je beter sardines of rode poon kunnen halen; die even door maismeel halen en dan grillen..Roaaarrr!


Die rundergehakt:

Pers 6 tenen knoflook
Handje tijm
Mengen door gehakt
Dan je handen met olie inwrijven en eerst bolletje draaien; dan langwerpig worstje draaien.
Op de grill ermee!
Met maismeel bedoel je maisena?
  vrijdag 6 april 2007 @ 07:55:44 #70
21704 SHE
Shaven, not furred
pi_48068522
neeeeee; maismeel. maak je ook polenta van ( soort maisbrood )
Maismeel haal je bij groothandel, of turkse/griekse/caribische winkel
pi_48068790
Ik BBQ heel veel, ik heb binnen naast mijn fornuis een lavagrill (super ding!)
Als we buiten BBQ-en is het altijd op houtskool en soms uitgebreid, soms niet. Ik heb ook wel eens bij een visite 's avonds in plaats van toastjes of chips sate op de BBQ gegooid en geserveerd met een mooi plateau met diverse soorten kroepoek, gebakken uitjes, sate saus en turks brood.

Bij een uitgebreide BBQ maak ik doorgaans Naast een goed stuk vlees lekkere salades:

Lauwwarme salade met gegrilde groentes:
- paprika, champignons, courgette, aubergine grillen (kan buiten op de BBQ dus)
- maak een platte schaal op met rucolasla en een tuinkruidendressing
- leg de gegrillde groentes er op en strooi er sesamzaadjes over
- een paar schepjes ricotta kaas er over en smullen maar

Pastasalade
- pasta koken
- eitje, uitje, augurkje, blokjes jonge kaas, blokjes gekookte ham, tomaatje (net wat ik in huis heb)
- dressing maken met olie, azijn, honing, mosterd

Wat ook lekker is om er bij te serveren zijn:

Patatas Bravas
- Kook een paar flinke aardappels in de schil
- snijd ze in langwerpige partjes
- maak een papje van olijfolie, veeeeel knoflook, verse peper en zeezout, kruiden (bijv. thijm of peterselie)
- leg de aardappels zo plat mogelijk om een ovenvaste schaal en giet het papje er over
- een minuut of 15 onder een gloeiend hete grill totdat ze mooi bruin en knapperig zijn.
Alleen met zelfspot kun je overleven...
pi_48069250
quote:
Op vrijdag 6 april 2007 01:04 schreef Bluezz het volgende:
Kan je iets duidelijker zijn over dat toetje

* Bluezz heeft ook weer zin in BBQ
Nou, eigelijk was het heel simpel. Eerst aardbeien schoonmaken, en aan spiezen rijgen.
Dan een pannetje op het vuur zetten met daarin Balsamico azijn, honing, zwarte peper, fijngesneden basilicum en wat rode wijn, en laat het een beetje inkoken. Doe het in een bakje, en zet het bakje op de bbq, en leg de spiezen er ook op. NIET te heet, bbq was al op zn retour toen ik het deed. Bestrijk de spiezen met de glacé. Doe dit elke minuut, 5min lang. Het spul in bakje zal in gaan koken, waardoor het dikker wordt, en een mooie shine geeft aan de aarbeien als je ze er mee bestrijkt. De aarbeien moeten niet zwart worden oid.

Daarna van de bbq af, en bestrooien met poedersuiker. Het smaakt een beetje naar aardbeienjam in aardbei
  vrijdag 6 april 2007 @ 09:52:08 #73
21704 SHE
Shaven, not furred
pi_48070174
quote:
Op vrijdag 6 april 2007 08:33 schreef Tezz het volgende:
Ik BBQ heel veel, ik heb binnen naast mijn fornuis een lavagrill (super ding!)
Als we buiten BBQ-en is het altijd op houtskool en soms uitgebreid, soms niet. Ik heb ook wel eens bij een visite 's avonds in plaats van toastjes of chips sate op de BBQ gegooid en geserveerd met een mooi plateau met diverse soorten kroepoek, gebakken uitjes, sate saus en turks brood.

Bij een uitgebreide BBQ maak ik doorgaans Naast een goed stuk vlees lekkere salades:

Lauwwarme salade met gegrilde groentes:
- paprika, champignons, courgette, aubergine grillen (kan buiten op de BBQ dus)
- maak een platte schaal op met rucolasla en een tuinkruidendressing
- leg de gegrillde groentes er op en strooi er sesamzaadjes over
- een paar schepjes ricotta kaas er over en smullen maar

Pastasalade
- pasta koken
- eitje, uitje, augurkje, blokjes jonge kaas, blokjes gekookte ham, tomaatje (net wat ik in huis heb)
- dressing maken met olie, azijn, honing, mosterd

Wat ook lekker is om er bij te serveren zijn:

Patatas Bravas
- Kook een paar flinke aardappels in de schil
- snijd ze in langwerpige partjes
- maak een papje van olijfolie, veeeeel knoflook, verse peper en zeezout, kruiden (bijv. thijm of peterselie)
- leg de aardappels zo plat mogelijk om een ovenvaste schaal en giet het papje er over
- een minuut of 15 onder een gloeiend hete grill totdat ze mooi bruin en knapperig zijn.
Op de pastasalade na vind ik je lief

Die groentensalade ga ik maken, die klinkt heerlijk
pi_48070581
Deze zomer voor het eerst BBQen op ons nieuwe adresje (25 april de sleutel ): ik kan niet wachten
(╯°□°)╯︵ ┻━┻ ლ(ಠ益ಠლ) ٩͡๏̯͡๏۶ ಠ_ಠ ᕕ( ᐛ )ᕗ
pi_48074241
quote:
Op vrijdag 6 april 2007 09:52 schreef SHE het volgende:

[..]

Op de pastasalade na vind ik je lief

Die groentensalade ga ik maken, die klinkt heerlijk
Want je houdt niet van pastasalade of je vindt dat ik hem niet lekker maak?

(de aardappelen zijn ook een aanrader hoor!)
Alleen met zelfspot kun je overleven...
  zaterdag 7 april 2007 @ 11:44:21 #76
21704 SHE
Shaven, not furred
pi_48105247
quote:
Op vrijdag 6 april 2007 11:47 schreef Tezz het volgende:

[..]

Want je houdt niet van pastasalade of je vindt dat ik hem niet lekker maak?

(de aardappelen zijn ook een aanrader hoor!)
Die aardappels maak ik al zo; en idd ik kan me er dood aan eten.
Pastasalade doet me niet zoveel; deed me denken aan de kook acties op schoolkamp
Ik heb ook niets met kaas door de salade

Vanavond ga ik je groentensalade maken; ik kan niet wachten!
pi_48109418
quote:
Op zaterdag 7 april 2007 11:44 schreef SHE het volgende:

[..]

Die aardappels maak ik al zo; en idd ik kan me er dood aan eten.
Pastasalade doet me niet zoveel; deed me denken aan de kook acties op schoolkamp
Ik heb ook niets met kaas door de salade

Vanavond ga ik je groentensalade maken; ik kan niet wachten!
Oh, nog twee tips dan! Zorg dat de dressing over de rucola niet 'te spannend' is, anders verneuk je de smaak van de groentes (maar dat is persoonlijk natuurlijk) en ook: lekker lauwwarm serveren!

Smakelijk!
Alleen met zelfspot kun je overleven...
pi_48113006
quote:
Op vrijdag 6 april 2007 09:07 schreef K-mail het volgende:


Nou, eigelijk was het heel simpel. Eerst aardbeien schoonmaken, en aan spiezen rijgen.
Dan een pannetje op het vuur zetten met daarin Balsamico azijn, honing, zwarte peper, fijngesneden basilicum en wat rode wijn, en laat het een beetje inkoken. Doe het in een bakje, en zet het bakje op de bbq, en leg de spiezen er ook op. NIET te heet, bbq was al op zn retour toen ik het deed. Bestrijk de spiezen met de glacé. Doe dit elke minuut, 5min lang. Het spul in bakje zal in gaan koken, waardoor het dikker wordt, en een mooie shine geeft aan de aarbeien als je ze er mee bestrijkt. De aarbeien moeten niet zwart worden oid.

Daarna van de bbq af, en bestrooien met poedersuiker. Het smaakt een beetje naar aardbeienjam in aardbei
Wat apart, leuke tip tnxx

En die patatas bravas klinken ook erg
pi_48114919
quote:
Op dinsdag 3 april 2007 13:38 schreef SHE het volgende:
Ik kan lam en geit namelijk echt wel feilloos van elkaar scheiden hoor, alleen al qua geur.
Lijkt me sterk. Er worden heel veel geitenbokjes als lamsvlees verkocht. Geen haan die er naar kraait, gewoon omdat je het verschil niet proeft. Tis ook lamsvlees natuurlijk maar dan wel van geitenlammeren, en niet van schapenlammeren zoals iedereen denkt.
  maandag 9 april 2007 @ 11:30:23 #80
21704 SHE
Shaven, not furred
pi_48139992
Dat lijkt mij niet sterk. Dat is zo.
Als je ooit een zuiglammetje hebt gegeten, dan eet je nooit meer geit.
Het is een wereld van verschil; maar in het land van pakjes en zakjes verbaasd het me allemaal ook niet meer.

@ Tezz:

Duizendmaal dank voor je recept; het was een succesnummer en ik houd 'm erin!

Ik had 1 aubergine
2 courgettes
grote champignons
rucola
beetje sterke olijfiolie gemengd met kruidenzout
flinke dotten ricotta
groene peper


Ik heb geen dressing gemaakt, gewoon de rucola wat aangezet met olijfolie en kruidenzout.
Toen de groenten gegrild en er loeiheet op gedaan. En flink wat groene peper eroverheen.
Vervolgens flinke scheppen ricotta ( en dat gaat zo lekker smelten )

Verrukelijk! Ik had een grote schaal gemaakt, die in no time leeg was ( 4 man )
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')