Tja tijd..of ik nou gewoon moet koken of de BBQ aan zet, kost me net zoveel tijd.quote:Op zondag 1 april 2007 12:13 schreef K-mail het volgende:
Ik had dit jaar het idee in de winter te gaan bbq-en, maar het kwam er elke keer niet van, en nu is het lente...Ik wil altijd bbq-en met mn vrienden, maar we hebben nooit tijd...
Wat bedoel je trouwens met hard op de grill slaan?
In de winter bbq-en is best leuk, in december heb ik t een keer gedaan. Met dikke jas aan, handschoenen & muts op thuis weg gaan. Als je huisgenoten dan vragen wat je gaat doen en je zegt "bbq'en" dan wordt je wel raar aangekekenquote:Op zondag 1 april 2007 12:13 schreef K-mail het volgende:
Ik had dit jaar het idee in de winter te gaan bbq-en, maar het kwam er elke keer niet van, en nu is het lente...Ik wil altijd bbq-en met mn vrienden, maar we hebben nooit tijd...
Wat bedoel je trouwens met hard op de grill slaan?
elektrische bbq niets voor je?quote:Op zondag 1 april 2007 19:08 schreef MissyMirjaM het volgende:
bbq
kan hier helaas niet, heb geen tuin, geen balkon
alleen een klein stukje voor, de galerij
nee, dat vind ik niks, het moet wel écht zijnquote:Op zondag 1 april 2007 19:17 schreef Ou-Tannu het volgende:
[..]
elektrische bbq niets voor je?
okee is lang zo leuk niet maar okee
Weest dan ook duidelijk,een bbq is met echt vuur en iets houtigs de rest is grillen.quote:Op zondag 1 april 2007 21:23 schreef SHE het volgende:
Nou nou, ik durf te beweren dat jij niet het verschil kunt proeven als je het niet ziet.
Sterker nog, er zijn zelfs truuks om vlees in een pan klaar te maken en de suggestie te wekken dat deze gegrild is ( qua smaak )
Ik vind nostalgie echt heel belangrijk en smaak ook, maar beweren dat je met gas of electrisch niet kunt BBQ-en is onzin.
9 van de 10 keer laten houtskoolers de zooi toch maar aanbranden.
Ik wil alleen maar BBQ van iemand die snapt hoe houtskool werkt...anders eet ik 10 x liever van een electrisch of gas ding.
Weet niet of wij de eerste waren in Nederland maar ik heb vandaag toevallig ge-BBQ-ed, met zo'n gas ding.quote:Op zondag 1 april 2007 21:23 schreef SHE het volgende:
Nou nou, ik durf te beweren dat jij niet het verschil kunt proeven als je het niet ziet.
Sterker nog, er zijn zelfs truuks om vlees in een pan klaar te maken en de suggestie te wekken dat deze gegrild is ( qua smaak )
Ik vind nostalgie echt heel belangrijk en smaak ook, maar beweren dat je met gas of electrisch niet kunt BBQ-en is onzin.
9 van de 10 keer laten houtskoolers de zooi toch maar aanbranden.
Ik wil alleen maar BBQ van iemand die snapt hoe houtskool werkt...anders eet ik 10 x liever van een electrisch of gas ding.
Beide doe ik.. het vlees altijd in een marinade met als basis een oliesoort..quote:Op zondag 1 april 2007 23:22 schreef Erosjuhhh het volgende:
je olied de grill in? kun je beter t vlees zelf inolieen
Dat geld alleen voor de nep BBQ's, daarbij kan je beter alleen vlees inolieen. Omdat de meeste platen op gas/elec niet ingesmeerd mogen worden.quote:Op zondag 1 april 2007 23:22 schreef Erosjuhhh het volgende:
je olied de grill in? kun je beter t vlees zelf inolieen
Ik moet om half 7 training geven aan kleine mannetjes (ok ze puberen, maken de hele tijd gae opmerkingen naar mij, vinden het nog steeds TE grappig om een stick waar ik op leun weg te schoppen, etc) Maar toch geeft het me een goed gevoelquote:Op maandag 2 april 2007 17:35 schreef SHE het volgende:
Tijd maken
Ga ik zo doen; en ik ga alles op dat ding flikkeren wat ik tegenkom!!
ik ben grillen op een grillplaat gewend binnenshuis, dan alleen vlees ivm rookquote:Op maandag 2 april 2007 14:53 schreef SHE het volgende:
[..]
Dat geld alleen voor de nep BBQ's, daarbij kan je beter alleen vlees inolieen. Omdat de meeste platen op gas/elec niet ingesmeerd mogen worden.
Bij een houtskool BBQ, is het verstandig beiden te doen.
Oeh lekkerquote:Op dinsdag 3 april 2007 11:15 schreef MissyMirjaM het volgende:
champinons aan een spies erop mikken tot ze lekker zacht en sappig zijn
Ik haal de spiezen er na een tijdje af en leg ze dan op een stuk folie met een flinke sloot stroopquote:Op dinsdag 3 april 2007 11:15 schreef MissyMirjaM het volgende:
champinons aan een spies erop mikken tot ze lekker zacht en sappig zijn
Tja, kloppend...quote:Op dinsdag 3 april 2007 12:20 schreef SHE het volgende:
Ik heb geen indo in de buurt; dus weet iemand een enigzins kloppend recept voor geiten sate?
Dat klinkt erg onsmakelijk!quote:Op dinsdag 3 april 2007 13:02 schreef SHE het volgende:
In beverwijk werd ik er zelf mee doodgegooid
Dikke kusquote:Op dinsdag 3 april 2007 13:37 schreef Maneki.Neko het volgende:
Sate Kambing Madura
500 gram kambing in dobbelstenen
3 theelepels tamarinde/citroensap
Fijn te stampen ingredienten:
4 rode spaanse pepers
6 sjalotjes
3 teentjes knoflook
4 kemirries (droog gebakken)
125 gr geraspte kokos (droog gebakken)
1 eetlepel bruine suiker
3 tl zout
3 tl ketumbar (droog gebakken)
1/2 tl djinten (droog gebakken)
1 cm gember
1 cm trassi
Vlees insmeren met tamarinde en de boemboe, dan laten marineren voor minimaal 45 minuten. Daarna op de bbq mikken. Zo goor dit!
kemirries zijn noten, verkrijgbaar bij de toko. Ze lijken op macadamianotenquote:Op dinsdag 3 april 2007 13:39 schreef SHE het volgende:
en ik heb geen enkel idee wat kemirries zijn; maar ik ga ze helemaal doodmaken!!
Met maismeel bedoel je maisena?quote:Op donderdag 5 april 2007 14:31 schreef SHE het volgende:
Oeh oeh, die chicken wings he, die moet je ff een paar uurtjes verzuipen in zoet chilisaus! Dan op de barbs![]()
En ipv forel had je beter sardines of rode poon kunnen halen; die even door maismeel halen en dan grillen..Roaaarrr!
Die rundergehakt:
Pers 6 tenen knoflook
Handje tijm
Mengen door gehakt
Dan je handen met olie inwrijven en eerst bolletje draaien; dan langwerpig worstje draaien.
Op de grill ermee!
Nou, eigelijk was het heel simpel. Eerst aardbeien schoonmaken, en aan spiezen rijgen.quote:Op vrijdag 6 april 2007 01:04 schreef Bluezz het volgende:
Kan je iets duidelijker zijn over dat toetje![]()
* Bluezz heeft ook weer zin in BBQ
Op de pastasalade na vind ik je liefquote:Op vrijdag 6 april 2007 08:33 schreef Tezz het volgende:
Ik BBQ heel veel, ik heb binnen naast mijn fornuis een lavagrill (super ding!)
Als we buiten BBQ-en is het altijd op houtskool en soms uitgebreid, soms niet. Ik heb ook wel eens bij een visite 's avonds in plaats van toastjes of chips sate op de BBQ gegooid en geserveerd met een mooi plateau met diverse soorten kroepoek, gebakken uitjes, sate saus en turks brood.
Bij een uitgebreide BBQ maak ik doorgaans Naast een goed stuk vlees lekkere salades:
Lauwwarme salade met gegrilde groentes:
- paprika, champignons, courgette, aubergine grillen (kan buiten op de BBQ dus)
- maak een platte schaal op met rucolasla en een tuinkruidendressing
- leg de gegrillde groentes er op en strooi er sesamzaadjes over
- een paar schepjes ricotta kaas er over en smullen maar
Pastasalade
- pasta koken
- eitje, uitje, augurkje, blokjes jonge kaas, blokjes gekookte ham, tomaatje (net wat ik in huis heb)
- dressing maken met olie, azijn, honing, mosterd
Wat ook lekker is om er bij te serveren zijn:
Patatas Bravas
- Kook een paar flinke aardappels in de schil
- snijd ze in langwerpige partjes
- maak een papje van olijfolie, veeeeel knoflook, verse peper en zeezout, kruiden (bijv. thijm of peterselie)
- leg de aardappels zo plat mogelijk om een ovenvaste schaal en giet het papje er over
- een minuut of 15 onder een gloeiend hete grill totdat ze mooi bruin en knapperig zijn.
Want je houdt niet van pastasalade of je vindt dat ik hem niet lekker maak?quote:Op vrijdag 6 april 2007 09:52 schreef SHE het volgende:
[..]
Op de pastasalade na vind ik je lief![]()
Die groentensalade ga ik maken, die klinkt heerlijk
Die aardappels maak ik al zo; en idd ik kan me er dood aan eten.quote:Op vrijdag 6 april 2007 11:47 schreef Tezz het volgende:
[..]
Want je houdt niet van pastasalade of je vindt dat ik hem niet lekker maak?
(de aardappelen zijn ook een aanrader hoor!)
Oh, nog twee tips dan! Zorg dat de dressing over de rucola niet 'te spannend' is, anders verneuk je de smaak van de groentes (maar dat is persoonlijk natuurlijk) en ook: lekker lauwwarm serveren!quote:Op zaterdag 7 april 2007 11:44 schreef SHE het volgende:
[..]
Die aardappels maak ik al zo; en idd ik kan me er dood aan eten.
Pastasalade doet me niet zoveel; deed me denken aan de kook acties op schoolkamp![]()
Ik heb ook niets met kaas door de salade
Vanavond ga ik je groentensalade maken; ik kan niet wachten!
Wat apart, leuke tip tnxxquote:Op vrijdag 6 april 2007 09:07 schreef K-mail het volgende:
Nou, eigelijk was het heel simpel. Eerst aardbeien schoonmaken, en aan spiezen rijgen.
Dan een pannetje op het vuur zetten met daarin Balsamico azijn, honing, zwarte peper, fijngesneden basilicum en wat rode wijn, en laat het een beetje inkoken. Doe het in een bakje, en zet het bakje op de bbq, en leg de spiezen er ook op. NIET te heet, bbq was al op zn retour toen ik het deed. Bestrijk de spiezen met de glacé. Doe dit elke minuut, 5min lang. Het spul in bakje zal in gaan koken, waardoor het dikker wordt, en een mooie shine geeft aan de aarbeien als je ze er mee bestrijkt. De aarbeien moeten niet zwart worden oid.
Daarna van de bbq af, en bestrooien met poedersuiker. Het smaakt een beetje naar aardbeienjam in aardbei![]()
Lijkt me sterk. Er worden heel veel geitenbokjes als lamsvlees verkocht. Geen haan die er naar kraait, gewoon omdat je het verschil niet proeft. Tis ook lamsvlees natuurlijk maar dan wel van geitenlammeren, en niet van schapenlammeren zoals iedereen denkt.quote:Op dinsdag 3 april 2007 13:38 schreef SHE het volgende:
Ik kan lam en geit namelijk echt wel feilloos van elkaar scheiden hoor, alleen al qua geur.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |