abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_48286566
Ik ben een grote fan van maaltijdsalades, zeker in de zomer als het buiten 30 graden is. Heerlijk, lekker fris, voedzaam, gezond en makkelijk (soms)!

Ik zoek nog recepten voor de broodnodige variatie.

Een paar om te beginnen:

Gebakken campignons met roomkaas
Bak spekjes lekker knapperig met uiringen en een doosje in partjes gesneden (kastagne)champignons. Voeg een doosje kruidenkaas bij dat je laat smelten. Op een bord ijsbergsalade doen, het champignon-baksel er lauw overheen scheppen en garneren met verse peterselie. Stokbroodje er bij en smullen maar.

Gerookte kip salade
Botersla drapperen op een bord. Gerookte kipstukjes er overheen, bleekselderij (wel even kort blancheren) erbij, walnoten en witte druiven erover. Dressing maken met mayo, kwark, honing, mosterd. Lekker met vers gebakken waldcornbrood.

Salade met blauwe kaas
Rucola drapperen op een bord. Een rijpe peer in stukjes er overheen, walnoten grof gehakt er over heen, blauwe kaas er bij. Serveren met een walnoten ciabatta met roomboter. HEERLIJK.

Oh ja: ik ken de AH maaltijdsalades (kant en klaar). Vind ze op zich wel te eten maar zelf maken is lekkerder!
Alleen met zelfspot kun je overleven...
pi_48286865
Goeie suggesties,ik maak soms zeer lange dagen (tot 2300) en dan zijn salades ideaal.
Ligt niet te zwaar en is zo klaar.
AH salades zijn heel goed,en dus ook voor mij,zie mijzelf niet staan wokken om die tijd.
pi_48286871
Hier eten we zomers regelmatig een pasta salade:
Een zak wokkelpasta, doosje cherry tomaatjes, komkommer, halve ijsbergsla, feta, uitgebakken spekjes, blikje tonijn. Dressing naar smaak (meestal tuinkruiden, of honing)
Pasta koken en afspoelen met koud water totdat de pasta koel/lauw is, alle ingedrienten mengen, en daarna de dressing toevoegen naar behoefte.

Dit moet wel genoeg zijn voor 3 tot 4 man.
pi_48286943
venkel, stuk of 4
al die groene stokjes tot aan de knol klein snijden, knol wegleggen
gorgonzola, fijn brokkelen/snijden
stuk of 2 sinaasappels, wat mandarijn, schillen, in partjes, en erbij
zwarte olijven erbij
dressing maken van wat olie, mosterd, ketjap en yoghurt
alles husselen

dat op wat ijsbergsla gooien, beetje sla ertussen ook, en lekker opeten.
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_48286958
Toppertje uit een kookblad (weet niet meer welke)

  • gerookte eendeborst in plakjes
  • kers tomaatjes
  • sperziebonen
  • pecannoten
  • waterkers
  • mosterd dressing
  • pi_48286994
    quote:
    Op vrijdag 13 april 2007 11:42 schreef MissyMirjaM het volgende:
    venkel, stuk of 4
    al die groene stokjes tot aan de knol klein snijden, knol wegleggen
    gorgonzola, fijn brokkelen/snijden
    stuk of 2 sinaasappels, wat mandarijn, schillen, in partjes, en erbij
    zwarte olijven erbij
    dressing maken van wat olie, mosterd, ketjap en yoghurt
    alles husselen

    dat op wat ijsbergsla gooien, beetje sla ertussen ook, en lekker opeten.
    !!! Klinkt heerlijk!

    <PRINT PAGE>
    Alleen met zelfspot kun je overleven...
      vrijdag 13 april 2007 @ 14:06:35 #7
    16266 MissHobje
    Dat zou ik ook zeggen!
    pi_48292171
    Ik heb wat salades voor je met balsamico azijn

    Meng wat jonge sla met gehalveerde cherry tomaatjes, komkommer en wat pittige kaas.
    Snijd wat ui grof, courgette in grove repen en champignons in kwarten.. ga dit bakken.. voeg wat smaakstoffen toe en blus af met balsamico azijn. Ff goed laten droog bakken.. en uiteindelijk over je salade scheppen Wil je meer smaak eraan kun je ook wat knoflook en tijm toevoegen.

    En dit is een favo van me:

    Spekjes uitbakken.. met evt. een uitje..
    Als ze flink gebakken zijn een schepje bruine basterd suiker erbij.. beetje peper en afblussen met balsamico azijn.... dat een beetje inlaten koken.(vrij sterke smaak)

    Daarna in blender doen ( iets afkoelen , hoeft niet perse)
    Olijfolie toevoegen tot juiste dikte en smaak... dan heb je een heerlijke spekjes dressing.

    Te gebruiken bij een wilde spinazie/geitenkaas salade met bv. wat walnoten of pijnboompitten, tomaat etc.
    Wilde spinazie goed wassen en uit laten lekken.. nerven eruit halen en rauw met ingredienten mengen en daarover heen de lauw/warme spekjes dressing.
    [b]Hobbelicious is back!
    [/b]
    pi_48297444
    quote:
    Op vrijdag 13 april 2007 14:06 schreef MissHobje het volgende:
    Ik heb wat salades voor je met balsamico azijn

    Meng wat jonge sla met gehalveerde cherry tomaatjes, komkommer en wat pittige kaas.
    Snijd wat ui grof, courgette in grove repen en champignons in kwarten.. ga dit bakken.. voeg wat smaakstoffen toe en blus af met balsamico azijn. Ff goed laten droog bakken.. en uiteindelijk over je salade scheppen Wil je meer smaak eraan kun je ook wat knoflook en tijm toevoegen.

    En dit is een favo van me:

    Spekjes uitbakken.. met evt. een uitje..
    Als ze flink gebakken zijn een schepje bruine basterd suiker erbij.. beetje peper en afblussen met balsamico azijn.... dat een beetje inlaten koken.(vrij sterke smaak)

    Daarna in blender doen ( iets afkoelen , hoeft niet perse)
    Olijfolie toevoegen tot juiste dikte en smaak... dan heb je een heerlijke spekjes dressing.

    Te gebruiken bij een wilde spinazie/geitenkaas salade met bv. wat walnoten of pijnboompitten, tomaat etc.
    Wilde spinazie goed wassen en uit laten lekken.. nerven eruit halen en rauw met ingredienten mengen en daarover heen de lauw/warme spekjes dressing.
    SUPER!

    (weer een print-page).

    Ben toch blij dat ik even een topic geopend heb. Heb heel wat lopen zoeken in oude topics maar vond eigenlijk niet echt iets geweldigs. Nu heb ik al een aantal recepten die ik zekers ga proberen. Thx!
    Alleen met zelfspot kun je overleven...
    pi_48297529
    Pastasalades en rijstsalades gaan er hier altijd in grote hoeveelheden doorheen 's zomers. Ook omdat het bloedheet word in onze keuken zo tegen het eind van de middag, dus die maak ik 's ochtends, dan gaan ze de koelkast in om ze er zo tussen 7 en 8 uur uit te halen. Hoef ik alleen nog maar een stokbroodje in de over te prutsen en een fles wijn open te trekken. .
    "I'm interested in anything about revolt, disorder, chaos, especially activity that appears to have no meaning.
    It seems to me to be the road toward freedom. - Jim Morrison"
    pi_48299382
    Oh ik ga dit topic zeker in de gaten houden!

    Hier is de rijst-fruit-kip-noten salade altijd een favoriet. Gele rijst met blokjes kipfilet (liefst met kurkuma en paprikapoeder gebakken), hazelnoten en amandelen roosteren, en dan mango/ananas er door heen. Op een bedje van ijsbergsla met een dressing van sinaasappelsap/zure room (niet te veel, anders wordt het papperig).

    !
      vrijdag 13 april 2007 @ 18:02:33 #11
    122997 zquing
    Drama Junk
    pi_48299432
    nu heb ik zin in sla
    "Those unforgettable days, for them I live"
    pi_48299545
    Pastasalades zijn inderdaad altijd lekker, net als aardappelsalade. Couscous met feta en groente is trouwens ook lekker fris in de zomer. Ik hou ook nog steeds van een simpel bordje rucola met aceto balsamico, pijnboompitten en wat geitenkaas met honing. Stokbroodje erbij, meer heb ik niet nodig.

    Hierboven staan ook al wat lekkere suggesties!
    Are you pondering what I'm pondering?
      vrijdag 13 april 2007 @ 18:44:23 #13
    119783 JacMar
    Marije dus ;-)
    pi_48300403
    Heerlijke recepten! Vooral die met de gebakken champignons lijkt me lekker!
    pi_48302077
    quote:
    Op vrijdag 13 april 2007 18:00 schreef hummus het volgende:
    Oh ik ga dit topic zeker in de gaten houden!

    Hier is de rijst-fruit-kip-noten salade altijd een favoriet. Gele rijst met blokjes kipfilet (liefst met kurkuma en paprikapoeder gebakken), hazelnoten en amandelen roosteren, en dan mango/ananas er door heen. Op een bedje van ijsbergsla met een dressing van sinaasappelsap/zure room (niet te veel, anders wordt het papperig).

    !
    klinkt lekker zeg!
    'Met een banaan door het water, later'
    Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
    pi_48302155
    Dit is een lekker topic, met goeie lekkere ideetjes.
    Die spekjes dressing is leuk
    pi_48310470
    quote:
    Op vrijdag 13 april 2007 19:38 schreef Bluezz het volgende:
    Dit is een lekker topic, met goeie lekkere ideetjes.
    Die spekjes dressing is leuk
    Het loopt alleen niet storm hier.
    Alleen met zelfspot kun je overleven...
      vrijdag 13 april 2007 @ 23:50:04 #17
    119783 JacMar
    Marije dus ;-)
    pi_48310516
    Ik heb nog ergens een recept van couscoussalade..Dat ga ik even opzoeken
    pi_48326698
    Ik zal er binnenkort ook een paar bijzetten (moet nog zoeken)
    Saartje
      zaterdag 14 april 2007 @ 18:28:47 #19
    21704 SHE
    Shaven, not furred
    pi_48327508
    Salad peepz, ik ben compleet inspiratieloos en moet over 2 uur een fatsoenlijke slade op tafel hebben;

    ik wil:

    gemengde sla ( ik heb krulsla, lollo rosso etc )
    een peer
    blauwader kaas


    zo ver ben ik nu gekomen..maar dat lijkt me wat saai
    wat kan er nog doorheen?
    pi_48327711
    quote:
    Op zaterdag 14 april 2007 18:28 schreef SHE het volgende:
    Salad peepz, ik ben compleet inspiratieloos en moet over 2 uur een fatsoenlijke slade op tafel hebben;

    ik wil:

    gemengde sla ( ik heb krulsla, lollo rosso etc )
    een peer
    blauwader kaas


    zo ver ben ik nu gekomen..maar dat lijkt me wat saai
    wat kan er nog doorheen?
    Walnoten! En een simpele dressing op basis van olie, honing en wat peper en zout. NIets 'spannends', voornamelijk vanwege de sterke smaak van de kaas.
    Niet te veel andere dingen er meer bij gooien, dat komt de smaak niet ten goede. Hooguit wat cherrytomaatjes voor de sier!
    Alleen met zelfspot kun je overleven...
      zaterdag 14 april 2007 @ 18:46:12 #21
    21704 SHE
    Shaven, not furred
    pi_48328002
    Walnoten ja!
    Thnx dear

    Ik gebruik heel lafjes een kant en klare aardbeien/peper dressing
    pi_48328023
    Gewoon die van de Mac.
    pi_48330924
    quote:
    Op zaterdag 14 april 2007 18:46 schreef Repeat het volgende:
    Gewoon die van de Mac. [afbeelding]
    Alleen met zelfspot kun je overleven...
    pi_48330966
    Maaltijdsalades vooral met zalm.
      zondag 15 april 2007 @ 11:16:43 #25
    43624 Martijn_77
    It was a good year
    pi_48343218
    quote:
    Op zaterdag 14 april 2007 20:29 schreef Teije het volgende:
    Maaltijdsalades vooral met zalm.
    Idd maar met een andere vis zijn ze ook erg lekker
    Experience is what you get when you don't get what you wanted
    Take my advice ... I don't use it anyway...
    Een goede Fok! Search
    Een goede Fok! Search
    abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
    Forum Opties
    Forumhop:
    Hop naar:
    (afkorting, bv 'KLB')