!!! Klinkt heerlijk!quote:Op vrijdag 13 april 2007 11:42 schreef MissyMirjaM het volgende:
venkel, stuk of 4
al die groene stokjes tot aan de knol klein snijden, knol wegleggen
gorgonzola, fijn brokkelen/snijden
stuk of 2 sinaasappels, wat mandarijn, schillen, in partjes, en erbij
zwarte olijven erbij
dressing maken van wat olie, mosterd, ketjap en yoghurt
alles husselen
dat op wat ijsbergsla gooien, beetje sla ertussen ook, en lekker opeten.
SUPER!quote:Op vrijdag 13 april 2007 14:06 schreef MissHobje het volgende:
Ik heb wat salades voor je met balsamico azijn
Meng wat jonge sla met gehalveerde cherry tomaatjes, komkommer en wat pittige kaas.
Snijd wat ui grof, courgette in grove repen en champignons in kwarten.. ga dit bakken.. voeg wat smaakstoffen toe en blus af met balsamico azijn. Ff goed laten droog bakken.. en uiteindelijk over je salade scheppenWil je meer smaak eraan kun je ook wat knoflook en tijm toevoegen.
En dit is een favo van me:
Spekjes uitbakken.. met evt. een uitje..
Als ze flink gebakken zijn een schepje bruine basterd suiker erbij.. beetje peper en afblussen met balsamico azijn.... dat een beetje inlaten koken.(vrij sterke smaak)
Daarna in blender doen ( iets afkoelen , hoeft niet perse)
Olijfolie toevoegen tot juiste dikte en smaak... dan heb je een heerlijke spekjes dressing.
Te gebruiken bij een wilde spinazie/geitenkaas salade met bv. wat walnoten of pijnboompitten, tomaat etc.
Wilde spinazie goed wassen en uit laten lekken.. nerven eruit halen en rauw met ingredienten mengen en daarover heen de lauw/warme spekjes dressing.
klinkt lekker zeg!quote:Op vrijdag 13 april 2007 18:00 schreef hummus het volgende:
Ohik ga dit topic zeker in de gaten houden!
Hier is de rijst-fruit-kip-noten salade altijd een favoriet. Gele rijst met blokjes kipfilet (liefst met kurkuma en paprikapoeder gebakken), hazelnoten en amandelen roosteren, en dan mango/ananas er door heen. Op een bedje van ijsbergsla met een dressing van sinaasappelsap/zure room (niet te veel, anders wordt het papperig).!
Het loopt alleen niet storm hier.quote:Op vrijdag 13 april 2007 19:38 schreef Bluezz het volgende:
Dit is een lekker topic, met goeie lekkere ideetjes.
Die spekjes dressing is leuk
Walnoten! En een simpele dressing op basis van olie, honing en wat peper en zout. NIets 'spannends', voornamelijk vanwege de sterke smaak van de kaas.quote:Op zaterdag 14 april 2007 18:28 schreef SHE het volgende:
Salad peepz, ik ben compleet inspiratieloos en moet over 2 uur een fatsoenlijke slade op tafel hebben;
ik wil:
gemengde sla ( ik heb krulsla, lollo rosso etc )
een peer
blauwader kaas
zo ver ben ik nu gekomen..maar dat lijkt me wat saai
wat kan er nog doorheen?
Idd maar met een andere vis zijn ze ook erg lekkerquote:
zoals?quote:Op zondag 15 april 2007 11:16 schreef Martijn_77 het volgende:
[..]
Idd maar met een andere vis zijn ze ook erg lekker![]()
Tonijn uit blik (lekker makelijkquote:
En die dressing was niet te vertenquote:Op zaterdag 14 april 2007 18:46 schreef SHE het volgende:
Walnoten ja!
Thnx dear
Ik gebruik heel lafjes een kant en klare aardbeien/peper dressing
Ik kom er thuis niet mee weg om een salade zonder vlees of vis te serveren (man en dochter zijn echte neandertalers op dat gebied), dus ik serveer er meestal drumsticks met italiaanse kruiden bij. Jammie!quote:Op zondag 15 april 2007 13:05 schreef SHE het volgende:
[..]
En die dressing was niet te verten![]()
ik had het kunnen weten![]()
Verder was de salade lekker hoor; al komt vanavond je gouden tip van de lauwwarme groenten op rucola weer op tafel![]()
mayo aanlengen met wat yoghurt of kwark, wat vers geperste knoflook er door en verse kruiden (dragon is prima). Lekker! En uiteraard wat limoen over je poon....quote:Op zondag 15 april 2007 19:27 schreef SHE het volgende:
Ik moet er ook nog iets bijdoen hoor; ik zat nog met een kilo rode poon, die ik met gevaar voor eigen leven heb schoongemaakt en die straks ook op de grill gaan.
Ik ben alleen volkomen inspiratieloos en heb GEEN idee wat ik met ze wil doen
Vooralsnog kom ik niet verder dan wat dragon + mayonaise voor erbij![]()
Hmmm, dit klinkt echt heel erg lekker!quote:Op vrijdag 13 april 2007 18:00 schreef hummus het volgende:
Ohik ga dit topic zeker in de gaten houden!
Hier is de rijst-fruit-kip-noten salade altijd een favoriet. Gele rijst met blokjes kipfilet (liefst met kurkuma en paprikapoeder gebakken), hazelnoten en amandelen roosteren, en dan mango/ananas er door heen. Op een bedje van ijsbergsla met een dressing van sinaasappelsap/zure room (niet te veel, anders wordt het papperig).!
Welk recept heb je daarvoor gebruikt.quote:Op zondag 15 april 2007 19:23 schreef Tezz het volgende:
[..]
Ik kom er thuis niet mee weg om een salade zonder vlees of vis te serveren (man en dochter zijn echte neandertalers op dat gebied), dus ik serveer er meestal drumsticks met italiaanse kruiden bij. Jammie!
Vandaag pasta-salade gemaakt. Morgen is het weer boodschappendag en ik ga wat ingredienten in huis halen voor wat van bovenstaande recepten! Wordt weer een smulweekje!
Was het de AH Excellent 'speciaal voor de feestdagen' dressing?quote:Op zondag 15 april 2007 13:05 schreef SHE het volgende:
[..]
En die dressing was niet te verten![]()
ik had het kunnen weten![]()
Verder was de salade lekker hoor; al komt vanavond je gouden tip van de lauwwarme groenten op rucola weer op tafel![]()
pasta (penne of schelpjes of....maakt eigenlijk niets uit), wat fijngesneden groene kool, blikje manderijntjes, rode (zoete) paprika, blokjes kaas, blokjes ham. En dan een dressing van kwark, mayo, curry, honing, cherry, tomatenketchup. Bij voorkeur een dag van te voren in laten trekken!quote:Op zondag 15 april 2007 19:46 schreef Bartjebart het volgende:
[..]
Welk recept heb je daarvoor gebruikt.
Mijn oma maakte vroeger vaak een pasta salade (nudel salat) die echt veels te lekker was. Maar ik heb geen idee wat ze er allemaal in gooide...
Ja.quote:Op zondag 15 april 2007 19:47 schreef Bartjebart het volgende:
[..]
Was het de AH Excellent 'speciaal voor de feestdagen' dressing?
Oke klinkt goed.quote:Op zondag 15 april 2007 19:49 schreef Tezz het volgende:
[..]
pasta (penne of schelpjes of....maakt eigenlijk niets uit), wat fijngesneden groene kool, blikje manderijntjes, rode (zoete) paprika, blokjes kaas, blokjes ham. En dan een dressing van kwark, mayo, curry, honing, cherry, tomatenketchup. Bij voorkeur een dag van te voren in laten trekken!
Maar eerlijk gezegd maak ik pasta salade altijd met de ingredienten die ik op dat moment in huis heb, heb eigenlijk geen vast recept. Bovenstaande was trouwens wel lekker ! Fris!
Ik hou het wel graag een beetje puur, niet een algemene smaak. Cocktailsaus is zo'n algemene smaak bijvoorbeeld. Wel okay, maar mwah. Het kan al met een beetje simpele nachosaus (serieus) of chilisaus, of gewoon simpel wat olijfolie oid. 5 smaken door elkaar en je weet niet wat je eet...quote:Op zondag 15 april 2007 20:01 schreef clumsy_clown het volgende:
Oh, ik ben trouwens heel erg slecht in dressings verzinnen bij dit soort dingen.
Ik ben ook geen fan van heel erg aanwezige dressings, vandaar het dilemma. Over gewone salades doe ik praktisch altijd alleen maar olijfolie en/of citroensap.quote:Op zondag 15 april 2007 20:06 schreef Yildiz het volgende:
[..]
Ik hou het wel graag een beetje puur, niet een algemene smaak. Cocktailsaus is zo'n algemene smaak bijvoorbeeld. Wel okay, maar mwah. Het kan al met een beetje simpele nachosaus (serieus) of chilisaus, of gewoon simpel wat olijfolie oid. 5 smaken door elkaar en je weet niet wat je eet...
Hmmm, ik proef mayonaise-achtig, een vleugje tomaat, maar toch ook komkommer, en proef ik daar nou een beetje yoghurt? En het lijkt erop alsof er mosterd in zit..
Nah.
Chorizo (spaanse worst) is trouwens ook wel okay in sommige salade's.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |