abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_48286566
Ik ben een grote fan van maaltijdsalades, zeker in de zomer als het buiten 30 graden is. Heerlijk, lekker fris, voedzaam, gezond en makkelijk (soms)!

Ik zoek nog recepten voor de broodnodige variatie.

Een paar om te beginnen:

Gebakken campignons met roomkaas
Bak spekjes lekker knapperig met uiringen en een doosje in partjes gesneden (kastagne)champignons. Voeg een doosje kruidenkaas bij dat je laat smelten. Op een bord ijsbergsalade doen, het champignon-baksel er lauw overheen scheppen en garneren met verse peterselie. Stokbroodje er bij en smullen maar.

Gerookte kip salade
Botersla drapperen op een bord. Gerookte kipstukjes er overheen, bleekselderij (wel even kort blancheren) erbij, walnoten en witte druiven erover. Dressing maken met mayo, kwark, honing, mosterd. Lekker met vers gebakken waldcornbrood.

Salade met blauwe kaas
Rucola drapperen op een bord. Een rijpe peer in stukjes er overheen, walnoten grof gehakt er over heen, blauwe kaas er bij. Serveren met een walnoten ciabatta met roomboter. HEERLIJK.

Oh ja: ik ken de AH maaltijdsalades (kant en klaar). Vind ze op zich wel te eten maar zelf maken is lekkerder!
Alleen met zelfspot kun je overleven...
pi_48286865
Goeie suggesties,ik maak soms zeer lange dagen (tot 2300) en dan zijn salades ideaal.
Ligt niet te zwaar en is zo klaar.
AH salades zijn heel goed,en dus ook voor mij,zie mijzelf niet staan wokken om die tijd.
pi_48286871
Hier eten we zomers regelmatig een pasta salade:
Een zak wokkelpasta, doosje cherry tomaatjes, komkommer, halve ijsbergsla, feta, uitgebakken spekjes, blikje tonijn. Dressing naar smaak (meestal tuinkruiden, of honing)
Pasta koken en afspoelen met koud water totdat de pasta koel/lauw is, alle ingedrienten mengen, en daarna de dressing toevoegen naar behoefte.

Dit moet wel genoeg zijn voor 3 tot 4 man.
pi_48286943
venkel, stuk of 4
al die groene stokjes tot aan de knol klein snijden, knol wegleggen
gorgonzola, fijn brokkelen/snijden
stuk of 2 sinaasappels, wat mandarijn, schillen, in partjes, en erbij
zwarte olijven erbij
dressing maken van wat olie, mosterd, ketjap en yoghurt
alles husselen

dat op wat ijsbergsla gooien, beetje sla ertussen ook, en lekker opeten.
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_48286958
Toppertje uit een kookblad (weet niet meer welke)

  • gerookte eendeborst in plakjes
  • kers tomaatjes
  • sperziebonen
  • pecannoten
  • waterkers
  • mosterd dressing
  • pi_48286994
    quote:
    Op vrijdag 13 april 2007 11:42 schreef MissyMirjaM het volgende:
    venkel, stuk of 4
    al die groene stokjes tot aan de knol klein snijden, knol wegleggen
    gorgonzola, fijn brokkelen/snijden
    stuk of 2 sinaasappels, wat mandarijn, schillen, in partjes, en erbij
    zwarte olijven erbij
    dressing maken van wat olie, mosterd, ketjap en yoghurt
    alles husselen

    dat op wat ijsbergsla gooien, beetje sla ertussen ook, en lekker opeten.
    !!! Klinkt heerlijk!

    <PRINT PAGE>
    Alleen met zelfspot kun je overleven...
      vrijdag 13 april 2007 @ 14:06:35 #7
    16266 MissHobje
    Dat zou ik ook zeggen!
    pi_48292171
    Ik heb wat salades voor je met balsamico azijn

    Meng wat jonge sla met gehalveerde cherry tomaatjes, komkommer en wat pittige kaas.
    Snijd wat ui grof, courgette in grove repen en champignons in kwarten.. ga dit bakken.. voeg wat smaakstoffen toe en blus af met balsamico azijn. Ff goed laten droog bakken.. en uiteindelijk over je salade scheppen Wil je meer smaak eraan kun je ook wat knoflook en tijm toevoegen.

    En dit is een favo van me:

    Spekjes uitbakken.. met evt. een uitje..
    Als ze flink gebakken zijn een schepje bruine basterd suiker erbij.. beetje peper en afblussen met balsamico azijn.... dat een beetje inlaten koken.(vrij sterke smaak)

    Daarna in blender doen ( iets afkoelen , hoeft niet perse)
    Olijfolie toevoegen tot juiste dikte en smaak... dan heb je een heerlijke spekjes dressing.

    Te gebruiken bij een wilde spinazie/geitenkaas salade met bv. wat walnoten of pijnboompitten, tomaat etc.
    Wilde spinazie goed wassen en uit laten lekken.. nerven eruit halen en rauw met ingredienten mengen en daarover heen de lauw/warme spekjes dressing.
    [b]Hobbelicious is back!
    [/b]
    pi_48297444
    quote:
    Op vrijdag 13 april 2007 14:06 schreef MissHobje het volgende:
    Ik heb wat salades voor je met balsamico azijn

    Meng wat jonge sla met gehalveerde cherry tomaatjes, komkommer en wat pittige kaas.
    Snijd wat ui grof, courgette in grove repen en champignons in kwarten.. ga dit bakken.. voeg wat smaakstoffen toe en blus af met balsamico azijn. Ff goed laten droog bakken.. en uiteindelijk over je salade scheppen Wil je meer smaak eraan kun je ook wat knoflook en tijm toevoegen.

    En dit is een favo van me:

    Spekjes uitbakken.. met evt. een uitje..
    Als ze flink gebakken zijn een schepje bruine basterd suiker erbij.. beetje peper en afblussen met balsamico azijn.... dat een beetje inlaten koken.(vrij sterke smaak)

    Daarna in blender doen ( iets afkoelen , hoeft niet perse)
    Olijfolie toevoegen tot juiste dikte en smaak... dan heb je een heerlijke spekjes dressing.

    Te gebruiken bij een wilde spinazie/geitenkaas salade met bv. wat walnoten of pijnboompitten, tomaat etc.
    Wilde spinazie goed wassen en uit laten lekken.. nerven eruit halen en rauw met ingredienten mengen en daarover heen de lauw/warme spekjes dressing.
    SUPER!

    (weer een print-page).

    Ben toch blij dat ik even een topic geopend heb. Heb heel wat lopen zoeken in oude topics maar vond eigenlijk niet echt iets geweldigs. Nu heb ik al een aantal recepten die ik zekers ga proberen. Thx!
    Alleen met zelfspot kun je overleven...
    pi_48297529
    Pastasalades en rijstsalades gaan er hier altijd in grote hoeveelheden doorheen 's zomers. Ook omdat het bloedheet word in onze keuken zo tegen het eind van de middag, dus die maak ik 's ochtends, dan gaan ze de koelkast in om ze er zo tussen 7 en 8 uur uit te halen. Hoef ik alleen nog maar een stokbroodje in de over te prutsen en een fles wijn open te trekken. .
    "I'm interested in anything about revolt, disorder, chaos, especially activity that appears to have no meaning.
    It seems to me to be the road toward freedom. - Jim Morrison"
    pi_48299382
    Oh ik ga dit topic zeker in de gaten houden!

    Hier is de rijst-fruit-kip-noten salade altijd een favoriet. Gele rijst met blokjes kipfilet (liefst met kurkuma en paprikapoeder gebakken), hazelnoten en amandelen roosteren, en dan mango/ananas er door heen. Op een bedje van ijsbergsla met een dressing van sinaasappelsap/zure room (niet te veel, anders wordt het papperig).

    !
      vrijdag 13 april 2007 @ 18:02:33 #11
    122997 zquing
    Drama Junk
    pi_48299432
    nu heb ik zin in sla
    "Those unforgettable days, for them I live"
    pi_48299545
    Pastasalades zijn inderdaad altijd lekker, net als aardappelsalade. Couscous met feta en groente is trouwens ook lekker fris in de zomer. Ik hou ook nog steeds van een simpel bordje rucola met aceto balsamico, pijnboompitten en wat geitenkaas met honing. Stokbroodje erbij, meer heb ik niet nodig.

    Hierboven staan ook al wat lekkere suggesties!
    Are you pondering what I'm pondering?
      vrijdag 13 april 2007 @ 18:44:23 #13
    119783 JacMar
    Marije dus ;-)
    pi_48300403
    Heerlijke recepten! Vooral die met de gebakken champignons lijkt me lekker!
    pi_48302077
    quote:
    Op vrijdag 13 april 2007 18:00 schreef hummus het volgende:
    Oh ik ga dit topic zeker in de gaten houden!

    Hier is de rijst-fruit-kip-noten salade altijd een favoriet. Gele rijst met blokjes kipfilet (liefst met kurkuma en paprikapoeder gebakken), hazelnoten en amandelen roosteren, en dan mango/ananas er door heen. Op een bedje van ijsbergsla met een dressing van sinaasappelsap/zure room (niet te veel, anders wordt het papperig).

    !
    klinkt lekker zeg!
    'Met een banaan door het water, later'
    Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
    pi_48302155
    Dit is een lekker topic, met goeie lekkere ideetjes.
    Die spekjes dressing is leuk
    pi_48310470
    quote:
    Op vrijdag 13 april 2007 19:38 schreef Bluezz het volgende:
    Dit is een lekker topic, met goeie lekkere ideetjes.
    Die spekjes dressing is leuk
    Het loopt alleen niet storm hier.
    Alleen met zelfspot kun je overleven...
      vrijdag 13 april 2007 @ 23:50:04 #17
    119783 JacMar
    Marije dus ;-)
    pi_48310516
    Ik heb nog ergens een recept van couscoussalade..Dat ga ik even opzoeken
    pi_48326698
    Ik zal er binnenkort ook een paar bijzetten (moet nog zoeken)
    Saartje
      zaterdag 14 april 2007 @ 18:28:47 #19
    21704 SHE
    Shaven, not furred
    pi_48327508
    Salad peepz, ik ben compleet inspiratieloos en moet over 2 uur een fatsoenlijke slade op tafel hebben;

    ik wil:

    gemengde sla ( ik heb krulsla, lollo rosso etc )
    een peer
    blauwader kaas


    zo ver ben ik nu gekomen..maar dat lijkt me wat saai
    wat kan er nog doorheen?
    pi_48327711
    quote:
    Op zaterdag 14 april 2007 18:28 schreef SHE het volgende:
    Salad peepz, ik ben compleet inspiratieloos en moet over 2 uur een fatsoenlijke slade op tafel hebben;

    ik wil:

    gemengde sla ( ik heb krulsla, lollo rosso etc )
    een peer
    blauwader kaas


    zo ver ben ik nu gekomen..maar dat lijkt me wat saai
    wat kan er nog doorheen?
    Walnoten! En een simpele dressing op basis van olie, honing en wat peper en zout. NIets 'spannends', voornamelijk vanwege de sterke smaak van de kaas.
    Niet te veel andere dingen er meer bij gooien, dat komt de smaak niet ten goede. Hooguit wat cherrytomaatjes voor de sier!
    Alleen met zelfspot kun je overleven...
      zaterdag 14 april 2007 @ 18:46:12 #21
    21704 SHE
    Shaven, not furred
    pi_48328002
    Walnoten ja!
    Thnx dear

    Ik gebruik heel lafjes een kant en klare aardbeien/peper dressing
    pi_48328023
    Gewoon die van de Mac.
    pi_48330924
    quote:
    Op zaterdag 14 april 2007 18:46 schreef Repeat het volgende:
    Gewoon die van de Mac. [afbeelding]
    Alleen met zelfspot kun je overleven...
    pi_48330966
    Maaltijdsalades vooral met zalm.
      zondag 15 april 2007 @ 11:16:43 #25
    43624 Martijn_77
    It was a good year
    pi_48343218
    quote:
    Op zaterdag 14 april 2007 20:29 schreef Teije het volgende:
    Maaltijdsalades vooral met zalm.
    Idd maar met een andere vis zijn ze ook erg lekker
    Experience is what you get when you don't get what you wanted
    Take my advice ... I don't use it anyway...
    Een goede Fok! Search
    Een goede Fok! Search
      zondag 15 april 2007 @ 11:17:11 #26
    67379 Mirjam
    ermahgerd
    pi_48343230
    quote:
    Op zondag 15 april 2007 11:16 schreef Martijn_77 het volgende:

    [..]

    Idd maar met een andere vis zijn ze ook erg lekker
    zoals?
    'Met een banaan door het water, later'
    Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
      zondag 15 april 2007 @ 11:18:26 #27
    95236 marcb1974
    Dakshin Ray
    pi_48343260
    Oeh, de salades weer ja

    Zeker voor na het sporten zijn die dingen heeriljk
    stupidity has become as common as common sense was before
      Moderator zondag 15 april 2007 @ 11:19:16 #28
    121347 crew  senesta
    Risicovol
    pi_48343271
    Goed topic
    JoOlz: "So much good shit in senesta's head, I call it Ideahhrea."
      zondag 15 april 2007 @ 11:23:39 #29
    43624 Martijn_77
    It was a good year
    pi_48343360
    quote:
    Op zondag 15 april 2007 11:17 schreef MissyMirjaM het volgende:

    [..]

    zoals?
    Tonijn uit blik (lekker makelijk )
    Paling
    Haring
    Experience is what you get when you don't get what you wanted
    Take my advice ... I don't use it anyway...
    Een goede Fok! Search
    Een goede Fok! Search
      zondag 15 april 2007 @ 11:32:12 #30
    81237 releaze
    best of both worlds
    pi_48343541
    Heerlijk zomervoer.

    Wij maken ze meestal vrij basic.

    Sla naar keuze,

    Pasta zoals penne, schelpjes of vlinders

    Voor iets lichts,
    Een dressing van biogarde en kruiden, zoals munt, thijm, dille. Een beetje citroen of gember siroop erbij voor een ernstig frisse smaak.
    Groene olijven, feta of huttekase en stukjes ananas


    Voor een iets zwaarder smaakje biogarde met pesto en verschillende scherpe kruiden, gemalen komijnpoeder bijvoorbeeld, of tacokruiden zoals je die bij de albert heijn kan kopen.
    Ook feta of huttekase en lekkere knoflook olijven.

    Wat je ook kan doen is blokjes mozarella in een lekker sausje laten intrekken zodat de smaak van het sausje in de mozarella zit en dat er dan ook ingooien.
      zondag 15 april 2007 @ 11:43:23 #31
    73888 DIA
    die ja .....
      zondag 15 april 2007 @ 12:13:08 #32
    119783 JacMar
    Marije dus ;-)
    pi_48344260
    Dit is niet echt een maaltijdsalade, maar ik denk dat ie er met wat stokbrood best voor door kan gaan

    Courgettes in yoghurtsaus
      zondag 15 april 2007 @ 13:05:37 #33
    21704 SHE
    Shaven, not furred
    pi_48345424
    quote:
    Op zaterdag 14 april 2007 18:46 schreef SHE het volgende:
    Walnoten ja!
    Thnx dear

    Ik gebruik heel lafjes een kant en klare aardbeien/peper dressing
    En die dressing was niet te verten

    ik had het kunnen weten
    Verder was de salade lekker hoor; al komt vanavond je gouden tip van de lauwwarme groenten op rucola weer op tafel
    pi_48356476
    quote:
    Op zondag 15 april 2007 13:05 schreef SHE het volgende:

    [..]

    En die dressing was niet te verten

    ik had het kunnen weten
    Verder was de salade lekker hoor; al komt vanavond je gouden tip van de lauwwarme groenten op rucola weer op tafel
    Ik kom er thuis niet mee weg om een salade zonder vlees of vis te serveren (man en dochter zijn echte neandertalers op dat gebied), dus ik serveer er meestal drumsticks met italiaanse kruiden bij. Jammie!

    Vandaag pasta-salade gemaakt. Morgen is het weer boodschappendag en ik ga wat ingredienten in huis halen voor wat van bovenstaande recepten! Wordt weer een smulweekje!
    Alleen met zelfspot kun je overleven...
      zondag 15 april 2007 @ 19:27:34 #35
    21704 SHE
    Shaven, not furred
    pi_48356630
    Ik moet er ook nog iets bijdoen hoor; ik zat nog met een kilo rode poon, die ik met gevaar voor eigen leven heb schoongemaakt en die straks ook op de grill gaan.
    Ik ben alleen volkomen inspiratieloos en heb GEEN idee wat ik met ze wil doen

    Vooralsnog kom ik niet verder dan wat dragon + mayonaise voor erbij
    pi_48356682
    Ik maak zelf vaak een koude pastasalade met de volgende dingen:

    -Fussili (koken, dan afkoelen)
    -Stukjes kipfilet bakken met véél kerrie en een beetje zout
    -(tros)tomaat (partjes)
    -Bosuitje
    -Paprika
    - eventueel nog wat resten rauw te eten groenten die nog in huis rondzwerven (rode uit oid)

    Dressing maken met olijfolie en bruscetta

    Erg lekker
    pi_48356683
    quote:
    Op zondag 15 april 2007 19:27 schreef SHE het volgende:
    Ik moet er ook nog iets bijdoen hoor; ik zat nog met een kilo rode poon, die ik met gevaar voor eigen leven heb schoongemaakt en die straks ook op de grill gaan.
    Ik ben alleen volkomen inspiratieloos en heb GEEN idee wat ik met ze wil doen

    Vooralsnog kom ik niet verder dan wat dragon + mayonaise voor erbij
    mayo aanlengen met wat yoghurt of kwark, wat vers geperste knoflook er door en verse kruiden (dragon is prima). Lekker! En uiteraard wat limoen over je poon....
    Alleen met zelfspot kun je overleven...
    pi_48356987
    quote:
    Op vrijdag 13 april 2007 18:00 schreef hummus het volgende:
    Oh ik ga dit topic zeker in de gaten houden!

    Hier is de rijst-fruit-kip-noten salade altijd een favoriet. Gele rijst met blokjes kipfilet (liefst met kurkuma en paprikapoeder gebakken), hazelnoten en amandelen roosteren, en dan mango/ananas er door heen. Op een bedje van ijsbergsla met een dressing van sinaasappelsap/zure room (niet te veel, anders wordt het papperig).

    !
    Hmmm, dit klinkt echt heel erg lekker! Ik heb een vraagje over die dressing:hoeveel sinaasappelsap/zure room gebruik je ongeveer? En hoeveel kip/rijst gebruik je voor hoeveel personen?
      zondag 15 april 2007 @ 19:42:57 #39
    120804 Yildiz
    Freedom or loyalty?
    pi_48357235
    Nacho salade

    Men neme:
    Rucola (is dat die 3 soorten sla in een zakje? ) anyway, die dus
    een bakje zwarte en groene olijven in de olie, soms met blokjes feta al erbij (handig!)
    een blikje met mais, erwten, stukjes paprika, van bonduelle ofzo
    en kip

    blikje in een pan mikken, warm maken / koken
    kip in kleine reepjes snijden, wokken

    Kip, groente, olijven, feta en sla over de borden verdelen, hoekje vrij maken en daar taco / nachosaus doen, bordrand vol leggen met nacho's. Eventueel ook pijnboompitten toevoegen, croutons of wat dan ook.
    Reepjes ui kan ook, maar daar ben ik zelf niet zo'n fan van. Wel zorgen dat je dat vocht, waar de groente mee de pan in ging, niet op het bord gooit, uiteraard. Want dat vind ik echt ranzig.

    Heerlijk.

    Ohja, met cashewnoten ofzo, dat kan ook lekker zijn, bedenk ik me net

    [ Bericht 2% gewijzigd door Yildiz op 15-04-2007 19:48:25 ]
    Bovenstaande tekst = C C 3.0 NL BY-NC-ND - quotes inkorten uitgezonderd.
      zondag 15 april 2007 @ 19:43:24 #40
    21704 SHE
    Shaven, not furred
    pi_48357257
    tzaziki heb ik gisteren al gedaan dus dat mag niet meer..vandaar dat ik wilde cheaten met de dragon mayo.
    Ik vind vis maar vervelend op de grill..ik heb altijd het idee dat je er nooit zo creatief mee kunt zijn.

    Daarom salades

    en voor de volledigheid zal ik mijn persoonlijke winnaar ook even posten:

    Nicoise du Sjors:

    - Zak gemengde krulsla + rucola
    - aardappelpartjes in rozemarijn van AH ( deze vooraf kort in de oven doen, niet bakken!! ) lauwwarm in de salade doen

    - gekookt ei
    - rode ui
    - zwarte olijven in ringetjes
    - blikje anjovisfilets
    - zwarte peper + zeezout uit molen
    - olijfolie
    - tonijnsteaks ( VERS!! )
    - 1 ciabattabrood
    - kruidenboter
    - beetje citroen

    Verspreid de sla over de borden;
    Verdeel de anjovisfilets erover
    dan de olijvenringen
    de uien
    de ei

    dan de lauwarme partjes.
    beetje olie en wat peper en zout.

    Dan snijd je de ciabatta in de lengte tot repen; smeert deze in met kruidenboter, of verse knoflook en olie en legt ze onder de grill.

    Dan pak je de tonijnsteaks; leg ze in een pan met goede anti aanbaklaag.
    Middelmatig vuur en wacht tot je de onderkant wit ziet worden.
    Als de steak tot op de helft wit is, haal je ze vliegensvlug van het vuur
    en legt een steak op elk opgemaakt bord.
    ( je eet de steak dus halfrauw )

    Afmaken met knijpje citroen en snuf zout/peper en dan de repen ciabatta zjidelings op de borden draperen.
    Prachtige salade, supergezond en allejezus lekker
    pi_48357385
    quote:
    Op zondag 15 april 2007 19:23 schreef Tezz het volgende:

    [..]

    Ik kom er thuis niet mee weg om een salade zonder vlees of vis te serveren (man en dochter zijn echte neandertalers op dat gebied), dus ik serveer er meestal drumsticks met italiaanse kruiden bij. Jammie!

    Vandaag pasta-salade gemaakt. Morgen is het weer boodschappendag en ik ga wat ingredienten in huis halen voor wat van bovenstaande recepten! Wordt weer een smulweekje!
    Welk recept heb je daarvoor gebruikt.

    Mijn oma maakte vroeger vaak een pasta salade (nudel salat) die echt veels te lekker was. Maar ik heb geen idee wat ze er allemaal in gooide...
    Ik keek naar jou, jij naar je brommertje; ik houd van jou, jij van je brommertje; jij brak mijn hart, ik jouw brommertje...
    pi_48357425
    quote:
    Op zondag 15 april 2007 13:05 schreef SHE het volgende:

    [..]

    En die dressing was niet te verten

    ik had het kunnen weten
    Verder was de salade lekker hoor; al komt vanavond je gouden tip van de lauwwarme groenten op rucola weer op tafel
    Was het de AH Excellent 'speciaal voor de feestdagen' dressing?
    Ik keek naar jou, jij naar je brommertje; ik houd van jou, jij van je brommertje; jij brak mijn hart, ik jouw brommertje...
    pi_48357494
    quote:
    Op zondag 15 april 2007 19:46 schreef Bartjebart het volgende:

    [..]

    Welk recept heb je daarvoor gebruikt.

    Mijn oma maakte vroeger vaak een pasta salade (nudel salat) die echt veels te lekker was. Maar ik heb geen idee wat ze er allemaal in gooide...
    pasta (penne of schelpjes of....maakt eigenlijk niets uit), wat fijngesneden groene kool, blikje manderijntjes, rode (zoete) paprika, blokjes kaas, blokjes ham. En dan een dressing van kwark, mayo, curry, honing, cherry, tomatenketchup. Bij voorkeur een dag van te voren in laten trekken!

    Maar eerlijk gezegd maak ik pasta salade altijd met de ingredienten die ik op dat moment in huis heb, heb eigenlijk geen vast recept. Bovenstaande was trouwens wel lekker ! Fris!
    Alleen met zelfspot kun je overleven...
      zondag 15 april 2007 @ 19:49:37 #44
    21704 SHE
    Shaven, not furred
    pi_48357511
    quote:
    Op zondag 15 april 2007 19:47 schreef Bartjebart het volgende:

    [..]

    Was het de AH Excellent 'speciaal voor de feestdagen' dressing?
    Ja.
    Tegen al mijn principes in, iets kant en klaars gehaald en je ziet het...godvergeten smerig.
    Zo smerig, dat ik het hele flesje linea recta de prullenbak heb gegooid.
    Ik hoor mijn moeder nog zeggen... " Sjors, niets wat uit een pakje, zakje komt of wat kant en klaar is, is acceptabel "

    Ze heeft weer eens gelijk. Ik kan er niet over uit hoe ontzettend smerig het was
    pi_48357532
    quote:
    Op zondag 15 april 2007 19:49 schreef Tezz het volgende:

    [..]

    pasta (penne of schelpjes of....maakt eigenlijk niets uit), wat fijngesneden groene kool, blikje manderijntjes, rode (zoete) paprika, blokjes kaas, blokjes ham. En dan een dressing van kwark, mayo, curry, honing, cherry, tomatenketchup. Bij voorkeur een dag van te voren in laten trekken!

    Maar eerlijk gezegd maak ik pasta salade altijd met de ingredienten die ik op dat moment in huis heb, heb eigenlijk geen vast recept. Bovenstaande was trouwens wel lekker ! Fris!
    Oke klinkt goed.

    Ik moet niet zelf maar wat in die salade gaan mikken wordt het echt niet beter op waarschijnlijk...
    Ik keek naar jou, jij naar je brommertje; ik houd van jou, jij van je brommertje; jij brak mijn hart, ik jouw brommertje...
    pi_48357582
    Hier nog een lekker recept, had ik bij de paasbrunch gemaakt. Was echt heerlijk zomers!

    Aardbeiensalsa met geitenkaas

    Boodschappenlijstje:
    * 250 gr rijpe aardbeien
    * 1 eetlepel geraspte sinasappelschil
    * 25 gr gehakte groene pistachenootjes
    * 1 eetlepel balsamicoazijn
    * 1-2 eetlepels verse munt (fijngehakt)
    * versgemalen zwarte peper
    * 150 gr harde hollandse geitenkaas
    * 150 gr zachte geitenkaas

    Bereidingswijze:

    WAs de aardbeien en snijd ze in stukjes. Meng de aardbeien in een kom met de sinasappelrasp, de nootjes, balsamicoazijn en munt en maal er peper naar smaak boven. Laat de salsa minimaal 15 minuten intrekken.
    Snijd de harde en zachte geitenkaas in puntjes en verdeel deze evenredig over 4 borden. Schep de salsa in kleine glaasjes en zet ze naast de kaas op de borden. Garneer eventueel met een toefje munt. Serveer met rondjes roggebrood of crostini.

    kleine edit: ik kon nergens ongezouten pistachenootjes vinden dus ik had er geroosterde amandelen bij gedaan. Was heerlijk! En ook de combi met roggebrood was verrassend.
    Alleen met zelfspot kun je overleven...
    pi_48357880
    Oe, maaltijdsalades . Aan zelf maken ben ik nog niet toegekomen, dus dit ga ik deze week maar 's proberen.

    Ik zit te denken aan gebakken stukjes kipfilet, rucola, pijnboompitten, rode paprika, een of andere vorm van pasta en nog wat zooi.

    Meer tips en recepten zijn zeer welkom .
    pi_48357899
    Oh, ik ben trouwens heel erg slecht in dressings verzinnen bij dit soort dingen.
      zondag 15 april 2007 @ 20:06:19 #49
    120804 Yildiz
    Freedom or loyalty?
    pi_48358054
    quote:
    Op zondag 15 april 2007 20:01 schreef clumsy_clown het volgende:
    Oh, ik ben trouwens heel erg slecht in dressings verzinnen bij dit soort dingen.
    Ik hou het wel graag een beetje puur, niet een algemene smaak. Cocktailsaus is zo'n algemene smaak bijvoorbeeld. Wel okay, maar mwah. Het kan al met een beetje simpele nachosaus (serieus) of chilisaus, of gewoon simpel wat olijfolie oid. 5 smaken door elkaar en je weet niet wat je eet...

    Hmmm, ik proef mayonaise-achtig, een vleugje tomaat, maar toch ook komkommer, en proef ik daar nou een beetje yoghurt? En het lijkt erop alsof er mosterd in zit..
    Nah.

    Chorizo (spaanse worst) is trouwens ook wel okay in sommige salade's.
    Bovenstaande tekst = C C 3.0 NL BY-NC-ND - quotes inkorten uitgezonderd.
    pi_48358217
    quote:
    Op zondag 15 april 2007 20:06 schreef Yildiz het volgende:

    [..]

    Ik hou het wel graag een beetje puur, niet een algemene smaak. Cocktailsaus is zo'n algemene smaak bijvoorbeeld. Wel okay, maar mwah. Het kan al met een beetje simpele nachosaus (serieus) of chilisaus, of gewoon simpel wat olijfolie oid. 5 smaken door elkaar en je weet niet wat je eet...

    Hmmm, ik proef mayonaise-achtig, een vleugje tomaat, maar toch ook komkommer, en proef ik daar nou een beetje yoghurt? En het lijkt erop alsof er mosterd in zit..
    Nah.

    Chorizo (spaanse worst) is trouwens ook wel okay in sommige salade's.
    Ik ben ook geen fan van heel erg aanwezige dressings, vandaar het dilemma. Over gewone salades doe ik praktisch altijd alleen maar olijfolie en/of citroensap.
    abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
    Forum Opties
    Forumhop:
    Hop naar:
    (afkorting, bv 'KLB')