abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  dinsdag 24 april 2007 @ 22:44:24 #151
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_48686708
quote:
Op dinsdag 24 april 2007 19:28 schreef Bluezz het volgende:

[..]

Tipje
Ik mis er 2 recepten voor toch wel heel erg belangrijke sauzen bij het BBQen, Cocktailsaus en Kerriesaus..
m'n moeder maakte altijd een super kerriesaus, moet toch maar eens naar het recept vragen, zat in elk geval ook gember in.
pi_48711601
quote:
Op maandag 23 april 2007 00:33 schreef Stereotomy het volgende:
Vegetarische groente-BBQ's = sex hebben met travestieten

(het klopt allemaal net niet)
Inderdaad BBQen gaat om het eten van zoveel mogelijk lekker vlees. Groentes op de BBQ is vloeken in de kerk en heeft ook geen meerwaarde dan in een pan koken.
pi_48723759
quote:
Op woensdag 25 april 2007 17:56 schreef Wooldoor het volgende:

[..]

Inderdaad BBQen gaat om het eten van zoveel mogelijk lekker vlees. Groentes op de BBQ is vloeken in de kerk en heeft ook geen meerwaarde dan in een pan koken.
Oe!!!!!!
Ik ben het met je eens dat het hoofdingredient van een bbq vlees of vis is en ik kan begrijpen dat sommigen er liever geen groentes bij hebben, maar door te zeggen dat groentes grillen geen meerwaarde heeft t.o.v. koken in de pan heb je Tezz in de discussie-modus gezet hoor!
Ik grill heel veel groentes namelijk (heb binnen een grill met lavasteentjes) en het smaakt niet alleen anders, de mogelijkheden zijn eindeloos en de variaties allemaal stuk voor stuk super lekker! (aan een spies, in stukjes gegrild, in de alufolie, met marinade, zonder marinade, courgette, aubergine, champ's, uien, paprika en...en...en...en..)
Alleen met zelfspot kun je overleven...
pi_48730453
Tezz, post eens een paar lekkere groentereceptjes dan
One of the least benightedly unintelligent life forms it has been my profound lack of pleasure not to be able to avoid meeting.
  † In Memoriam † donderdag 26 april 2007 @ 14:54:03 #155
43556 miss_dynastie
pi_48739668
quote:
Op woensdag 25 april 2007 17:56 schreef Wooldoor het volgende:

[..]

Inderdaad BBQen gaat om het eten van zoveel mogelijk lekker vlees. Groentes op de BBQ is vloeken in de kerk en heeft ook geen meerwaarde dan in een pan koken.
Er is weinig lekkerder dan een maiskolf op de bbq.
  donderdag 26 april 2007 @ 15:11:44 #156
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_48740334
quote:
Op donderdag 26 april 2007 14:54 schreef miss_dynastie het volgende:

[..]

Er is weinig lekkerder dan een maiskolf op de bbq.
Kipfilet is lekkerder..en biefstuk..en varkenshaas..varkensoester..spare ribs..entrecote..
Ik kan denk ik nog wel even doorgaan
pi_48743222
TVP

Hmm... barbecuen, dit jaar al 3 a 4 keer gedaan. 1ste keer 7 januari was wel ontzettend koud. Ik zoek eigenlijk nog wel een degelijke kolen barbeque, maar het mag niet echt overdreven duur zijn, ik ben maar een student dus geld groeit niet op mijn rug zo'n weber ziet er dan wel geweldig uit maar heb het budget gewoon even niet. Wil er natuurlijk wel culinaire hoogstandjes op kunnen maken. hebben jullie nog tips?

Lekkerste vind ik trouwens heerlijke zelf gemarineerde kipfilets. Daar kan ik een moord voor plegen

[ Bericht 11% gewijzigd door AxeldeM. op 26-04-2007 16:39:53 ]
Please allow me to introduce myself, I'm a man of wealth and taste
DVD-Profiler
FOTOBOEK!
  † In Memoriam † donderdag 26 april 2007 @ 17:47:00 #158
43556 miss_dynastie
pi_48745653
quote:
Op donderdag 26 april 2007 15:11 schreef SiGNe het volgende:

[..]

Kipfilet is lekkerder..en biefstuk..en varkenshaas..varkensoester..spare ribs..entrecote..
Ik kan denk ik nog wel even doorgaan
Hij had het over groenten op de bbq, dat dat vloeken in de kerk is. Ik vind dat je een maiskolf never nooit zo lekker krijgt in een pannetje als op de bbq. Het ging dus om groente, zeg maar, niet om vlees
  donderdag 26 april 2007 @ 21:44:55 #159
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_48753950
quote:
Op donderdag 26 april 2007 14:54 schreef miss_dynastie het volgende:

[..]

Er is weinig lekkerder dan een maiskolf op de bbq.
Idd, als je een goede hebt liefst suikermais en met goede roomboter
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_48754086
maiskolven zijn zowiezo al gruwelijk :p
pi_48755641
Hier gaat maandag voor de hele familie de bbq aan.
Maar.. Ik ben druk bezig met afvallen en ik wil weinig vlees gaan eten en erg veel lekkere salades en andere groente dingen.

Ik kan alleen niet echt salades vinden waarvan ik denk: daar heb ik nou zin in.
Dus wie o wie heeft er nog enkele lekkere recepten voor dingen met groente erin?

Het mag een normale salade zijn met sla enzo, maar ook dingen als een lekkere couscous salade of iets in die richting!
En andere dingen met groente erin of nog erg lekkere vlees recepten zijn natuurlijk ook welkom!

[ Bericht 0% gewijzigd door .Sparkling. op 26-04-2007 23:10:24 ]
E.
pi_48757270
quote:
Op donderdag 26 april 2007 22:24 schreef .Sparkling. het volgende:
Hier gaat maandag voor de hele familie de bbq aan.
Maar.. Ik ben druk bezig met afvallen en ik wil weinig vlees gaan eten en erg veel lekkere salades en andere groente dingen.

Ik kan alleen niet echt salades vinden waarvan ik denk: daar heb ik nou zin in.
Dus wie o wie heeft er nog enkele lekkere recepten voor dingen met groente erin?

Het mag een normale salade zijn met sla enzo, maar ook dingen als een lekke couscous salade of iets in die richting!
En andere dingen met groente erin of nog erg lekkere vlees recepten zijn natuurlijk ook welkom!
Al eens aan dit topic gedacht: Ode aan de zomer: de maaltijdsalade
pi_48757462
Ja, maar ik ga toch geen complete maaltijd serveren als bijgerecht?

Edit: Nou ja, misschien kan het wel. Maar ik zoek meer iets wat je als bijgerecht eet zeg maar
E.
pi_48759931
Wat dacht je van een groene salade met geroosterde groene asperges? In het weber kookboek staan overigens VEEL meer lekkere recepten!
  vrijdag 27 april 2007 @ 01:08:24 #165
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_48761522
Het zit er zomaar weer in dat het aankomende weekend onze Weber weer even gebruikt gaat worden.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  vrijdag 27 april 2007 @ 01:29:53 #166
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_48762138
quote:
Op donderdag 26 april 2007 22:24 schreef .Sparkling. het volgende:
Hier gaat maandag voor de hele familie de bbq aan.
Maar.. Ik ben druk bezig met afvallen en ik wil weinig vlees gaan eten en erg veel lekkere salades en andere groente dingen.

Ik kan alleen niet echt salades vinden waarvan ik denk: daar heb ik nou zin in.
Dus wie o wie heeft er nog enkele lekkere recepten voor dingen met groente erin?

Het mag een normale salade zijn met sla enzo, maar ook dingen als een lekkere couscous salade of iets in die richting!
En andere dingen met groente erin of nog erg lekkere vlees recepten zijn natuurlijk ook welkom!
Als je wil afvallen kan je beter kleinere hoeveelheden proberen te eten dan een eenzijdig menu aanhouden.
In het begin is het even honger lijden maar na een weekje past je maag zich aan en wordt kleiner.
Heb je ook geen probleem met Jojo-en trouwens.
Meerdere kleine maaltijden per dag is ook nog een optie, zolang je maar niet gaat snacken tussendoor (of gezonde snacks neemt)
pi_48765288
quote:
Op donderdag 26 april 2007 10:19 schreef Étoile het volgende:
Tezz, post eens een paar lekkere groentereceptjes dan
Groentepakketjes
Snijd wat groentes (bijv. courgette, uit, champignons, uitje, gele paprika) in grove stukken. Beetje olijfolie erdoor, basilcum en knoflook, peper en zout. Schep het in de aluminiumfolie en maak er pakketjes van. Een minuut of vijf/tien op de BBQ en smullen!

Aubergine
Snijd de aubergine in grove plakken. Grill ze aan 1 kant mooi bruin. Dan omdraaien en bovenop een dressing van knoflook/peper/zout/olijfolie leggen en een plak mozzarella. Terug op de BBQ en wachten totdat de kaas wat gesmolten is.

Gegrillde groentesalade
Grill wat groentes (courgetteplakken, champignons, aubergines, paprika). Leg op een bord wat rucola met een basisdressing (niet te uitgesproken van smaak, anders kill je de groentes). Leg daar bovenop de lauwe gegrillde groentes. Strooi er sesamzaadjes over en uiteindelijk een paar scheppen ricotta kaas. Jammie!

Zoete paprika's met chili
Hol een paar zoete puntpaprika's uit (dus de zaadjes en zaadlijsten er uit). Maak in een kommetje een mengsel van kleine brokjes fetakaas, een chilipepertje en wat olijfolie en schep dit mengsel in de puntpaprika's. Een beetje alufolie eronder en even op de BBQ de paprika's laten garen.
Alleen met zelfspot kun je overleven...
pi_48765311
quote:
Op donderdag 26 april 2007 23:01 schreef Weird- het volgende:

[..]

Al eens aan dit topic gedacht: Ode aan de zomer: de maaltijdsalade
In dit topic staan hele goeie tips. En als je de salades te zwaar vindt, dan laat je bijvoorbeeld het vlees weg, of je doet er wat minder 'vulmiddel' door (dus minder pasta/rijst/aardappels). Overigens, als je een maaltijdsalade in een kleiner portie serveert is het ineens geen maaltijdsalade meer!
Alleen met zelfspot kun je overleven...
pi_48770234
Ik eet niet alleen salades. Ik heb een er een aardappel bij en wat vlees.
En verder weet ik wel hoe ik moet afvallen. Ik ben al ruim 2 maanden bezig.

Maar alvast bedankt voor deze tips. Ik zal ze morgen eens voorleggen aan mijn zus
E.
  dinsdag 1 mei 2007 @ 11:56:22 #170
61279 Coolfool
Belanda goreng
pi_48884467
Wij hebben afgelopen zondag weer de eerste bbq gehad. Om te eten hadden we:

(bijna alles zelf gemaakt)
Spiezen met gemarineerde garnalen
Gemarineerde tonijn
Spareribs (was een experiment maar erg goed gelukt!)
Hamburgers (niet zelf gemaakt)
Karbonaadjes
Gepofte aardappelen

Natuurlijk nog eigengemaakte kruidenboter met stokbrood.
Hmmmmmmmm echt genieten! Kijken of we van de week weer een avondje kunnen inplannen!
pi_48884832
Ik had van Ainsly Harriot ooit een een ontzettend lekker vegetarisch BBQ recept (ja het kan)
Wraps gevuld met kaas, tomaat, koriander(blad) en rode pepers. Opvouwen, in alu folie verpakken en heet laten worden
pi_48887112
quote:
Op vrijdag 27 april 2007 01:08 schreef golfer het volgende:
Het zit er zomaar weer in dat het aankomende weekend onze Weber weer even gebruikt gaat worden.
Dat was lekker gisteren
Lamskarbonaadjes, kleine worstjes, spies (niet zo lekker), gemarineerde kipfilets en garnalen !
Met een lekkere frisse salade erbij van tomaten/komkommer.
pi_48887214
Zondag voor het eerst geweberd. Alleen dachten we dat alles indirect moest. Dus dat duurde wel ff voordat het klaar was. Op het einde las ik dat alleen vlees wat normaal gesproken al langer dan 25 min duurt indirect moet.
pi_48887349
quote:
Op dinsdag 1 mei 2007 13:24 schreef Stansfield het volgende:
Zondag voor het eerst geweberd. Alleen dachten we dat alles indirect moest. Dus dat duurde wel ff voordat het klaar was. Op het einde las ik dat alleen vlees wat normaal gesproken al langer dan 25 min duurt indirect moet.

Je kan alles er op zo leggen, wel met de deksel erop, werkt prima!
Indirekt is meer voor hele kippen etc.
pi_48887382
* Ou-Tannu gaat toch een heel hard naar zn ouders schoppen ofzo.. ff een mini bbq forcen oid
pi_50109156
Zondag ook weer gebbqt. Met behulp van mijn nieuwe bbq boek.

http://www.nl.bol.com/is-bin/INTERSHOP.enfinity/eCS/Store/nl/-/EUR/BOL_DisplayProductInformation-Start?BOL_OWNER_ID=1001004001955064&Section=BOOK

Mega goed boek. En het was uiteraard weer heerlijk.
pi_50109234
Zaterdag gedaan.. en ik was het topic al kwijt !

BBQ pakketen van de aldi zijn best te doen..
pi_50110685
quote:
Op maandag 4 juni 2007 22:25 schreef Stansfield het volgende:
Zondag ook weer gebbqt. Met behulp van mijn nieuwe bbq boek.

http://www.nl.bol.com/is-bin/INTERSHOP.enfinity/eCS/Store/nl/-/EUR/BOL_DisplayProductInformation-Start?BOL_OWNER_ID=1001004001955064&Section=BOOK

Mega goed boek. En het was uiteraard weer heerlijk.
Je nieuwe boek direct op de bbq....

De vooruitzichten voor komend weekend zijn goed, dus ik bereid me alvast weer voor op bbq-en!!
Op zaterdag 15 augustus 2009 23:05 schreef eer-ik het volgende:
Ik vind je sig nogal denigrerend.
  Eurovisie Songfestival Queen vrijdag 8 juni 2007 @ 16:37:20 #179
163650 Greys
pi_50243210
Vanavond weer lekker met zijn tweetjes (nou ja, hondje doet ook mee ) barbecuen
Gamba's, kipvleugeltjes, we hadden nog worstjes en wat hamburgers in de vriezer. Meloentje erbij, wat augurkjes erbij en hete kroepoek (mijn fout, dat vind ik nou eenmaal erg lekker bij bbq ). Mjam, nu al zin in strakjes.
IT'S GREYSIE IT'S PARTY
pi_50250822
Vanavond in recordtijd gebbqd...
Het was al een aantal maal uitgesteld, dus het moest en zou perse door gaan... Er was echter onweer op komst (zoals in wel meer delen van het land), dus alles in 2x op de bbq en binnen het uur klaar...
Niet echt ideaal, maar alles was wel lekker én we waren voor de bui uitgegeten!
Op zaterdag 15 augustus 2009 23:05 schreef eer-ik het volgende:
Ik vind je sig nogal denigrerend.
  vrijdag 8 juni 2007 @ 21:01:38 #181
67379 Mirjam
ermahgerd
pi_50252314
ik heb geen tuin en geen balkon, mis het wel hoor, lekker uitgebreid bbq en
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_50252350
hier is het nog steeds mooi weer..

maar goed als ik nu een stuk vlees op t plat dak gooit wordt t volgens mij ook nog wel gaar
  Eurovisie Songfestival Queen zaterdag 9 juni 2007 @ 11:45:11 #183
163650 Greys
pi_50264452
quote:
Op vrijdag 8 juni 2007 16:37 schreef Greys het volgende:
Vanavond weer lekker met zijn tweetjes (nou ja, hondje doet ook mee ) barbecuen
Gamba's, kipvleugeltjes, we hadden nog worstjes en wat hamburgers in de vriezer. Meloentje erbij, wat augurkjes erbij en hete kroepoek (mijn fout, dat vind ik nou eenmaal erg lekker bij bbq ). Mjam, nu al zin in strakjes.
Dat ging dus niet door. Was niet zo relaxed bbqen in noodweer
IT'S GREYSIE IT'S PARTY
pi_50265721
quote:
Op zaterdag 9 juni 2007 11:45 schreef Greys het volgende:

[..]

Dat ging dus niet door. Was niet zo relaxed bbqen in noodweer
partytent,
kom op zeg we barbequen hier ook wel eens als t regent
pi_50268454
Vanavond weer bbq'en

Heb 2 frikandellen, kipsate en speklapjes uit de vriezer gehaald. Verder hebben we stokbrood met kruidenborter en gekruide rijst !
pi_50268561
quote:
Op zaterdag 9 juni 2007 14:17 schreef KiwiTjuHh het volgende:
Vanavond weer bbq'en

Heb 2 frikandellen, kipsate en speklapjes uit de vriezer gehaald. Verder hebben we stokbrood met kruidenborter en gekruide rijst !
frikandellen op de barbeque? mkay?
pi_50268596
quote:
Op zaterdag 9 juni 2007 12:44 schreef Ou-Tannu het volgende:

[..]

partytent,
kom op zeg we barbequen hier ook wel eens als t regent
Er zit toch een deksel op een weber. Echte hardcore bbq-ers gaan gewoon door in de regen.
pi_50268723
quote:
Op zaterdag 9 juni 2007 14:21 schreef Stansfield het volgende:

[..]

Er zit toch een deksel op een weber. Echte hardcore bbq-ers gaan gewoon door in de regen.
onze stenen bbq heeft geen deksel.. maar een schoorsteen.. dus dat wil net zo goed :p
pi_50270468
quote:
Op zaterdag 9 juni 2007 14:20 schreef Ou-Tannu het volgende:

[..]

frikandellen op de barbeque? mkay?
Ja dat kan heel goed hoor Doen wij heel vaak.. worden ze erg lekker (lekkerder dan als uit de frituur!). Er komt nu helaas wel een hele donkere lucht deze kant op.. maja we hebben bbq met deksel en een grote parasol waar me onder kunnen schuilen
pi_50274461
quote:
Op zaterdag 9 juni 2007 15:24 schreef KiwiTjuHh het volgende:

[..]

Ja dat kan heel goed hoor Doen wij heel vaak.. worden ze erg lekker (lekkerder dan als uit de frituur!). Er komt nu helaas wel een hele donkere lucht deze kant op.. maja we hebben bbq met deksel en een grote parasol waar me onder kunnen schuilen
haha, hier gaat zo de bbq ook aan, geen donkere wolken in het zicht!

en anders maar onder de partytent :-)
pi_50331718
Ik wist niet dat er slecht bbq voedsel bestond.

Maar dat pakket van een of andere internet site was wel enigzins teleurstellend.
Hamburgers die lijken op als die diepvries rommel.
Worsten die apart van binnen waren.
en dan nog 2 andere stukken vlees.

Sauzen en salades kwamen ook zo uit blik. De verpakking was wel stevig trouwens.

Iig BBQ zelf organiseren en niet uitbesteden aan een vage internet all in site
pi_50333951
mjah goed bbqen doe je toch zelf.. :-)
pi_50405813
Ik heb 2 weken geleden een heerlijk stuk Prime Rib/ Cote d' boeuf gehaald bij de Lindenhoff (aanrader, echt ff op googlen !!). Echt een extreem mooi stuk vlees. Daarna gekruid met de Jamie Oliver Hot and fragant rub welke ik eerst in de vijzel heb gemalen en vervolgens heb gemend met wat olijf olie. Het vlees vervolgens 45 minuten laten staan en toen op de hete bbq.

Damn wat was dat lekker, subliem vlees perfecte combi met de kruiden en de heerlijke gril smaak :p.
Geniet maar ........... met mate (zelf in te vullen :))
pi_50407859
Wij hebben nog te weinig ge-bbqued dit jaar.
Maar daar komt hopelijk binnenkort wat verandering, dan hebben we wat meer tijd 's avonds.
Ik heb er weer zin in.
pi_50613025
Wat si het verschil tussen de Weber Compact en de One-Touch modellen, behalve de prijs?
Think of a circle with a fine split in it. At one end there's insanity, you go around the circle to sanity, and on the other end of the circle close to insanity, but not insanity, is unsanity
  dinsdag 19 juni 2007 @ 18:20:38 #196
97745 Thorical
finding a way
pi_50622763
Voorgaren? Wie doet het? En hoe?
Ik heb kippenbouten, hoe kan ik daar as zaterdag iets moois van op de bbq toveren?
pi_50623871
quote:
Op dinsdag 19 juni 2007 18:20 schreef Thorical het volgende:
Voorgaren? Wie doet het? En hoe?
Ik heb kippenbouten, hoe kan ik daar as zaterdag iets moois van op de bbq toveren?
Niet voorgaren, nergens voor nodig. Het bederft de malsheid van het vlees (vind ik). En daarbij komt nog eens dat kip het snelste gaar is van alle soorten vlees! Wat overigens niet wegneemt dat het wel door en door gaar moet zijn, vanwege de samonella enzo he.

Dus...de kippenbouten (lekker gemarineerd natuurlijk) doe je als allereerste op je BBQ en als ze dan mooi bruin zijn wikkel je ze in alu-folie en laat je ze nog lekker een half uurtje aan de zijkant liggen. De folie zorgt ervoor dat je een soort mini-oventje krijgt dus dat bevordert het gaarproces. En dan begin je met je andere vlees/vis te bakken!
Alleen met zelfspot kun je overleven...
pi_50623980
quote:
Op dinsdag 19 juni 2007 13:54 schreef navigator het volgende:
Wat si het verschil tussen de Weber Compact en de One-Touch modellen, behalve de prijs?
Compact heeft een kleinere inhoud, ze zijn platter. Hebben een aangeschroefde handgreep die niet is mee geëmailleerd, de grepen zijn van kunstof ipv glasvezel en er zit geen one-touch reinigings systeem in. (een soort schoep die de as uit de bbq schuift).
pi_50624955
Ik dan U vriendelijk, One-Touch zal het worden. 47cm lijkt mij wel voldoende, 57 zijn echt grote bakbeesten.
Think of a circle with a fine split in it. At one end there's insanity, you go around the circle to sanity, and on the other end of the circle close to insanity, but not insanity, is unsanity
  zaterdag 7 juli 2007 @ 14:13:54 #200
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_51230511
jaaa...ik heb 'm dan eindelijk toch nog gevonden, een gietijzeren BBQ met gietijzeren rooster
Gewoon bij de blokker voor 12,99 en de vorm is een potkacheltje, die dingen kunnen lekker heet worden.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')