abonnement Unibet Coolblue
pi_181983842
quote:
AMSTERDAM - De rechtbank in Amsterdam heeft een 38-jarige Afghaanse asielzoeker die in 2016 een licht verstandelijk beperkt meisje van 18 verkrachtte, veroordeeld tot een mildere straf om te voorkomen dat hij zijn verblijfsvergunning kwijtraakt.

Volgens de richtlijn die rechtbanken hanteren, kwam Zaman S. in aanmerking voor twee jaar gevangenisstraf voor de verkrachting van de 18-jarige Defia. Dat gebeurde in de winkel waar hij werkte, en waar zij als klant binnenkwam.

Volgens de richtlijn die rechtbanken hanteren, kwam Zaman S. in aanmerking voor twee jaar gevangenisstraf voor de verkrachting van de 18-jarige Defia. Dat gebeurde in de winkel waar hij werkte, en waar zij als klant binnenkwam.

De rechtbank oordeelde dat de straf niet de vergaande consequentie mag hebben dat Zaman S. kan worden uitgezet.

Het slachtoffer en haar vader zijn boos. „Misschien is dit in zijn land normaal, maar hier niet.” Hun advocaat Richard Korver vindt dat „het al of niet verliezen van een verblijfsvergunning bij zo’n ernstig misdrijf als verkrachting geen overweging behoort te zijn.”
Bron

Eén van de rechters:

AtelierJ11 twitterde op dinsdag 18-09-2018 om 10:40:52 @jndkgrf Essenburg was advocaat vreemdelingenzaken en heeft er ook stukken over geschreven. https://t.co/zCukTFMJr4 reageer retweet
Meer info: Vader woedend na milde straf voor vluchteling die dochter verkrachtte

(Kort samengevat, meisje lokte het uit, was vrijwillig, beroept zich op spreekrecht, anderen hadden ook seks etc. etc. etc. oftewel liegen, bedriegen en liegen :r )

"Prachtig" hoe weer uitzonderingen worden gemaakt voor criminelen zodra je maar de juiste afkomst hebt. Ik vraag mij af of deze mensen, die verantwoordelijk zijn voor dit soort ellende door dit volk maar te blijven pamperen zich ooit eens schuldig of verantwoordelijk voelen? Zouden de personen die betrokken zijn bij dit lachertje van een rechtsuitspraak zich verantwoordelijk voelen zodra deze crimineel wederom de fout in gaat? Of denken ze "ach bij ons in de buurt gebeurd dat gelukkig nooit".

Tijd dat mensen eens verantwoordelijkheid gaan nemen voor hun uitspraken en daden, een verblijfsvergunning mag nooit of te nimmer een reden zijn tot strafvermindering.
pi_181983847
Topicdeel moeten toevoegen, kan een mod hierna kijken aub?
pi_181983875
Vorig jaar 180 verblijfsvergunningen ingetrokken

quote:
AMSTERDAM - In 2017 zijn 180 verblijfvergunningen ingetrokken door de overheid omdat de houders ervan een gevaar waren voor de openbare orde of werden veroordeeld voor ernstige strafbare feiten. De helft hiervan betrof asielzoekers, de andere helft mensen met een andere verblijfsvergunning.

In 2016 werd nog van 40 statushouders (asielzoekers) de vergunning ingetrokken, en bij 80 mensen met regulier verblijf.

Dat zegt een woordvoerder van het ministerie van Justitie en Veiligheid naar aanleiding van de zaak waarin Amsterdamse rechters een Afghaanse statushouder een lagere straf oplegde voor een verkrachting dan volgens de richtlijnen zou kunnen, omdat hij anders zijn recht om in Nederland te mogen blijven, zou kwijtraken.

Het is opvallend dat de rechter hier rekening mee houdt, vindt universitair docent migratierecht Mark Klaassen van de Universiteit Leiden. ,,Want de strafrechter heeft niets met het Vreemdelingenbesluit te maken, waarin de regels over het intrekken van een verblijfsvergunning staan.”

Klaassen legt uit: ,,Voor de vraag wanneer een vreemdeling zozeer in de fout gaat dat hij niet meer zou mogen blijven, wordt gebruik gemaakt van de zogenaamde glijdende schaal. Daarin wordt de ernst van het delict en de opgelegde straf gebruikt, maar ook gekeken hoe lang iemand in Nederland is.”

Het opmerkelijke is dat de glijdende schaal volgens Klaassen normaliter pas wordt ingezet na iemands veroordeling. ,,Nu is er al bij het bepalen van het vonnis naar gekeken.” Hij kan niet zeggen of dit vaak gebeurt.

Dat is wel wat de VVD in de Tweede Kamer wil weten van de verantwoordelijk ministers Grapperhaus (Justitie en Veiligheid) en staatssecretaris Harbers (Asiel). ,,Klopt het werkelijk dat in het vonnis wordt meegewogen of betrokkene zijn verblijfstitel kan kwijtraken”, vragen de VVD-Kamerleden Van Oosten en Azmani zich af. ,,Hoe verhoudt zich dit tot de rechtsgelijkheid?”

De liberalen willen dat minister Grapperhaus (Justitie en Veiligheid) en staatssecretaris Harbers (Asiel) zonodig actie ondernemen om te voorkomen dat een ‘verblijfstitel niet tot verlaging van strafoplegging kan leiden’. Ook PVV-leider Wilders en voorman Baudet van Forum voor Democratie zijn ontstemd over de strafvermindering. ,,Ik ben niet boos, ik ben woest”, laat Baudet op Twitter weten. Wilders zegt daar: ,,Dit is met geen pen te beschrijven. Het Nederland van Mark Rutte is ziek.”
Dus zelfs een universitair docent strafrecht vindt het een raar verhaal, een strafrechter mag daar niet naar kijken, maar ik sta er niet raar van te kijken als je lees dat één van de rechters een asiel activiste was.
pi_181983886
quote:
1s.gif Op dinsdag 18 september 2018 13:53 schreef Cause_Mayhem het volgende:
Daarom was het een kantje boord zaak, omdat zijn woord/haar woord een enorme factor was.
Inderdaad
quote:
Voorwaardelijk opzet

Verdachte heeft het uitblijven van verzet voor vrijwilligheid aangezien en zich er niet uitdrukkelijk van vergewist of aangeefster het zelfde doel voor ogen had als hij. Gelet op het leeftijdsverschil, de situatie voor het overige en de omstandigheid dat zij vreemden voor elkaar waren, is de rechtbank van oordeel dat verdachte de aanzienlijke kans heeft aanvaard, dat aangeefster zijn handelingen tegen haar wil heeft ondergaan. Het uitblijven van kenbaar verzet bij aangeefster is immers geen indicatie dat geen sprake is geweest van dwang; doorslaggevend in dit geval is het ontbreken van haar toestemming.
De rechter is op dit punt volgens mij wel behoorlijk ver (maar niet per se té ver) gegaan om ondanks het gebrekkige harde bewijs toch een veroordeling te kunnen uitspreken.
pi_181983906
quote:
1s.gif Op dinsdag 18 september 2018 13:53 schreef Cause_Mayhem het volgende:

[..]

Ik heb me ingelezen. Daarom ook dat ik dit zeg.

Er is geen harde nee gevallen van haar kant. Wel een dikke 'freeze' reactie waardoor ze geen nee heeft gezegd en gedaan.
Er is geen doe dit want anders geweest, er is geen druk die nee (in daad en/of woord) de kop in geweest. Geen geweld, geen dreiging.
Daarom was het een kantje boord zaak, omdat zijn woord/haar woord een enorme factor was.
Ze heeft het laten gebeuren, de tas aangenomen en is naar buiten gelopen.

Nogmaals. Mijn mening is hetzelfde als in welke andere discussie hierover. Is er geen expliciete 'ja' in daad en woord dan is het een 'nee'. Dan dient degene die zo graag wil dat duidelijk te krijgen voordat hij (of zij) doorgaat.
Ik betwijfel het slachtoffer dus niet, niet eens een beetje. Ben boos om weer die 'verzachtende' omstandigheden zoals zovaak gebeurd in dit soort zaken.

Wat ik vooral zeg is dat dit niet specifiek om de verblijfsvergunning gaat. Dat dit modus operandi is bij dit soort zaken. Dat 'omstandigheden' en 'gevolgen' voor daders in de hele linie veelste zwaar meewegen.
Zelfs als de daad wel juridisch aannemelijk gemaakt kan worden. Wat in vergelijkbare gevallen verdomd vaak niet zo is.
En vooral dat een hoop schreeuwers hier ineens 180 graden draaien als de dader niet in hun politieke agenda zit.
Ik ben het met je eens dat we er helaas echt een hele bizarre toepassing van justitieel onderzoek en het recht op na houden mbt seksueel geweld / grensoverschrijdend gedrag, waarbij daders geslachtofferd worden en slachtoffers beschuldigd of zelfs gedemoniseerd.

Ik denk ik benadruk het even, omdat je volgens mij een beetje het gevoel lijkt te hebben alsof je tegen een muur staat te praten. Wat helaas ook zo'n belangrijk onderdeel van het probleem is.
"Pools are perfect for holding water"
  dinsdag 18 september 2018 @ 14:07:57 #6
467592 Cause_Mayhem
I will eat your soul
pi_181983945
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 september 2018 13:30 schreef Igen het volgende: [..] De meeste dingen die je noemt zijn onbedoelde effecten waarvoor enige compensatie te rechtvaardigen valt. Maar het gaat in deze casus niet om zo'n onbedoeld bij-effect. Het is een effect dat de wetgever bewust en opzettelijk voor gevallen zoals dit heeft ingevoerd.
Niet onbedoeld, maar een logisch gevolg. Jij vindt het dus werkelijk normaal dat benno l maar 6 jaar kreeg omdat de media aandacht vervelend was voor hem? Maar vindt het in dezelfde adem schandalig dat uitzetting (wat zeer grote gevolgen heeft) gevolgen heeft voor de strafmaat? Waarbij die 24 maanden een max straf is die vrijwel nooit gegeven wordt voor vergelijkbare misdrijven? Dit is een fiks probleem over de hele linie. Een incident dat het probleem bloot legt. Het staat niet op zichzelf. Je kan niet zeggen dat die hoerenloper die over een huilend meisje van 16 heen gaat 1 dag straf verdient (dat zelfs al naar is volgens teveel mensen op fok!) omdat het bekend is geworden dat hij dat heeft gedaan om nu ineens overstuur te raken dat de max straf die amper uitgedeeld wordt niet gegeven wordt met als reden die uitzetting.
Our task must be to free ourselves by widening our circle of compassion to embrace all living creatures and the whole of nature and its beauty.
pi_181984004
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 september 2018 14:07 schreef Cause_Mayhem het volgende:

[..]

Niet onbedoeld, maar een logisch gevolg. Jij vindt het dus werkelijk normaal dat benno l maar 6 jaar kreeg omdat de media aandacht vervelend was voor hem?
Ik ben niet goed op de hoogte van de zaak van Benno L, dus ik zou niet durven zeggen of 6 jaar genoeg of te weinig is.
  dinsdag 18 september 2018 @ 14:12:14 #8
467592 Cause_Mayhem
I will eat your soul
pi_181984008
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 september 2018 14:04 schreef Igen het volgende:

[..]

Inderdaad

[..]

De rechter is op dit punt volgens mij wel behoorlijk ver (maar niet per se té ver) gegaan om ondanks het gebrekkige harde bewijs toch een veroordeling te kunnen uitspreken.
Yep.

De 'verzachtende' omstandigheden in dit verhaal zijn echt dood normaal.
Dat deze casus tot een veroordeling is gekomen is redelijk uitzonderlijk te noemen.

Dit muntje had heel makkelijk de andere kant op kunnen vallen. Dat is wat ik aan de man wil brengen.
Dat die 'verzachtende' (ik word elke keer dat ik het zeg misselijker) omstandigheden golden is niet interessant in de praktijk. Dat is echt de modus operandi.

Nogmaals. In het vorige topic zag ik vooral aan aantal sprekers hier schande over spreken om hun politieke agenda. Die in andere topics over dit onderwerp die modus operandi juist keihard verdedigen.
Our task must be to free ourselves by widening our circle of compassion to embrace all living creatures and the whole of nature and its beauty.
pi_181984023
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 september 2018 14:07 schreef Cause_Mayhem het volgende:

[..]

Niet onbedoeld, maar een logisch gevolg. Jij vindt het dus werkelijk normaal dat benno l maar 6 jaar kreeg omdat de media aandacht vervelend was voor hem? Maar vindt het in dezelfde adem schandalig dat uitzetting (wat zeer grote gevolgen heeft) gevolgen heeft voor de strafmaat? Waarbij die 24 maanden een max straf is die vrijwel nooit gegeven wordt voor vergelijkbare misdrijven? Dit is een fiks probleem over de hele linie. Een incident dat het probleem bloot legt. Het staat niet op zichzelf. Je kan niet zeggen dat die hoerenloper die over een huilend meisje van 16 heen gaat 1 dag straf verdient (dat zelfs al naar is volgens teveel mensen op fok!) omdat het bekend is geworden dat hij dat heeft gedaan om nu ineens overstuur te raken dat de max straf die amper uitgedeeld wordt niet gegeven wordt met als reden die uitzetting.
Het is volstrekt evident dat een rechter rekening houdt met bepaalde gevolgen.
pi_181984025
quote:
1s.gif Op dinsdag 18 september 2018 14:12 schreef Cause_Mayhem het volgende:

[..]

Yep.

De 'verzachtende' omstandigheden in dit verhaal zijn echt dood normaal.
Dat deze casus tot een veroordeling is gekomen is redelijk uitzonderlijk te noemen.

Dit muntje had heel makkelijk de andere kant op kunnen vallen. Dat is wat ik aan de man wil brengen.
Dat die 'verzachtende' (ik word elke keer dat ik het zeg misselijker) omstandigheden golden is niet interessant in de praktijk. Dat is echt de modus operandi.

Nogmaals. In het vorige topic zag ik vooral aan aantal sprekers hier schande over spreken om hun politieke agenda. Die in andere topics over dit onderwerp die modus operandi juist keihard verdedigen.
Wat zijn de verzachtende omstandigheden dan? Dat het toch maar een gehandicapt kind was?
  dinsdag 18 september 2018 @ 14:13:25 #11
467592 Cause_Mayhem
I will eat your soul
pi_181984038
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 september 2018 14:04 schreef probeer het volgende:

[..]

Ik ben het met je eens dat we er helaas echt een hele bizarre toepassing van justitieel onderzoek en het recht op na houden mbt seksueel geweld / grensoverschrijdend gedrag, waarbij daders geslachtofferd worden en slachtoffers beschuldigd of zelfs gedemoniseerd.

Ik denk ik benadruk het even, omdat je volgens mij een beetje het gevoel lijkt te hebben alsof je tegen een muur staat te praten. Wat helaas ook zo'n belangrijk onderdeel van het probleem is.
Dank daarvoor. Serieus.
Our task must be to free ourselves by widening our circle of compassion to embrace all living creatures and the whole of nature and its beauty.
  dinsdag 18 september 2018 @ 14:14:06 #12
38559 WheeledWarrior
More than meets the eye
pi_181984046
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 september 2018 14:12 schreef TheJanitor het volgende:

[..]

Wat zijn de verzachtende omstandigheden dan? Dat het toch maar een gehandicapt kind was?
Vraag me altijd af hoe zo'n rechter z'n eigen kinderen daarna nog onder ogen durft te komen.
pi_181984126
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 september 2018 14:12 schreef theunderdog het volgende:

[..]

Het is volstrekt evident dat een rechter rekening houdt met bepaalde gevolgen.
Dat doen ze normaal ook niet, zoals al meermaals gezegd wordt jij gepakt met drank op achter het stuur en je hebt je rijbewijs nodig voor je baan dan heb je ook pech. Geen rechter die daar rekening mee houd, dan had je maar na moeten denken. Het blijkt ook niet te mogen dat een strafrechter op de stoel gaat zitten van een rechter die over het vreemdelingenrecht gaat. Ze hadden gewoon deze man de standaard veroordeling moeten geven die jan met de pet ook had gekregen en dan was het een taak van de vreemdelingenrechter geweest om een uitspraak te doen over zijn verblijfsvergunning. Had die persoon besloten dat de man zijn leven gebeterd heeft in de periode na deze daad en hem zijn verblijfsvergunning niet afgenomen dan had ik er veel meer begrip voor gehad dan nu een uitspraak van een strafrechter (lees: asiel activiste) die rekening houd met de situatie omtrent zijn verblijfsvergunning.
  dinsdag 18 september 2018 @ 14:20:22 #14
313152 Harvest89
Black Metal fan
pi_181984151
Door dit soort uitspraken verbaast het mij niet dat mensen eigen rechter willen gaan spelen.
Deceit for a lifetime has taken it's toll.
An emotional void, I feel numb and cold.
You're all dead to me now. And has been for long.
The time has come to reap what you've sown.
  dinsdag 18 september 2018 @ 14:21:55 #15
287741 matspontius
Same old shit, different day
pi_181984178
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 september 2018 14:12 schreef theunderdog het volgende:

[..]

Het is volstrekt evident dat een rechter rekening houdt met bepaalde gevolgen.
Dat is jouw mening en blijkbaar die van de rechters ook. Hebben dit soort daders recht op deze "verzachtende" omstandigheden? Niet per definitie. Misschien als ze oprecht berouw tonen maar dat is in dit geval totaal niet aan de orde ...
"Hoka Hey!"
pi_181984234
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 september 2018 14:21 schreef matspontius het volgende:

[..]

Dat is jouw mening en blijkbaar die van de rechters ook. Hebben dit soort daders recht op deze "verzachtende" omstandigheden? Niet per definitie. Misschien als ze oprecht berouw tonen maar dat is in dit geval totaal niet aan de orde ...
Spijt hebben ze nooit, ja liegen kunnen ze wel totdat ze erbij neervallen.

quote:
Het gebeurde allemaal vrijwillig, beweerde hij tegenover de rechtbank. „Hij is een jongen die opeens een gelegenheid zag om een slippertje te maken”, zei de raadsman van de 36-jarige Afghaan vergoelijkend. „Mogelijk waren er communicatieproblemen, maar tegengas heeft ze niet gegeven.”

Volgens advocaat Hajé Weisfelt was Defia degene die avances maakte, en werd zijn cliënt daar „warm” van. Sterker nog: „Wat er is gebeurd past ook wel in de losse sfeer van de Nieuwendijk”, vond de Haagse raadsman. Om er ook nog aan toe te voegen dat de collega van de verdachte al meermalen ’iets’ met een winkelende toeriste had gedaan. „Alsof het de gewoonste zaak van de wereld is om met vrouwelijke klanten van bil te gaan in de winkel”, zegt Defia’s vader Sjonnie verontwaardigd. „Dat is toch niet normaal?”

Ze was overdonderd, zegt Defia. En bang. De man was veel groter en sterker dan zij, en bijna twee keer zo oud. Na het misbruik verliet ze de winkel overstuur, met de tas die Zaman S. haar kennelijk als bedankje voor bewezen diensten meegaf. „Ik wilde alleen de prijs van die tas weten. Als hij die had genoemd, was ik meteen weggegaan.” Ze appte haar vriendje in paniek: ’He fucking raped me.’ En ze belde haar vader.

Een paar dagen later pakte de politie Zaman S. op. Aanvankelijk beriep hij zich op zijn zwijgrecht. Daarna beweerde hij dat de seks vrijwillig was geweest, en daar bleef hij bij. Van spijt geen spoor.
Meisje had er natuurlijk zelf om gevraagd, als advocaat zou je je toch kapot moeten schamen dat je zoiets vertegenwoordigd.
  dinsdag 18 september 2018 @ 14:26:31 #17
287741 matspontius
Same old shit, different day
pi_181984269
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 september 2018 14:24 schreef J.A.R.V.I.S. het volgende:

[..]

Spijt hebben ze nooit, ja liegen kunnen ze wel totdat ze erbij neervallen.

[..]

Meisje had er natuurlijk zelf om gevraagd, als advocaat zou je je toch kapot moeten schamen dat je zoiets vertegenwoordigd.
Ja, dat snap ik ook nooit. Dat er advocaten zijn die dit soort randdebielen gaan verdedigen. Doen die advocaten dat om in de media aandacht te komen want moreel gezien zou dit voor mij niet verantwoord zijn. Maar ik ben dan ook geen advocaat :{w
"Hoka Hey!"
  dinsdag 18 september 2018 @ 14:27:42 #18
467592 Cause_Mayhem
I will eat your soul
pi_181984297
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 september 2018 14:12 schreef Igen het volgende:

[..]

Ik ben niet goed op de hoogte van de zaak van Benno L, dus ik zou niet durven zeggen of 6 jaar genoeg of te weinig is.
Geen harde verkrachting (benno l), maar wel aanranding en ontucht bij hard bewezen 30 slachtoffers. Geestelijk gehandicapte kinderen en dan echt geestelijk gehandicapte, als in onder continue begeleiding. Minderjarig (onder de 14), dus in alle opzichten niet zelfstandig genoeg voor een (seksuele) partner (wat dus stevig verschilt met dit (seksuele) meerderjarig persoon die hiernaast ook seen zelfstandige (seksuele) relatie had)
Potienteel bijna 100 slachtoffers, als in aannemelijk, maar niet juridisch hard te krijgen.

Die 6 jaar is vies weinig. Veroordeling milder gemaakt door media aandacht die de dader zou schaden. Strafmaat daarop aangepast.
Benno l woont nu in Duitsland, 2010 schuldig bevonden. Geen begeleiding meer, geen meld je regel meer, geen verplichte therapie. Een man die over vele jaren werkelijk geestelijk gehandicapte kinderen heeft misbruikt (die niet zo 'makkelijk' konden zeggen wat hij hun aandeed), een 'schat' aan kinderporno thuis had.

6 jaar omdat hij 'zielig' was door de media aandacht, mensen hem uitkotste...
Our task must be to free ourselves by widening our circle of compassion to embrace all living creatures and the whole of nature and its beauty.
pi_181984396
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 september 2018 14:19 schreef J.A.R.V.I.S. het volgende:

[..]

Dat doen ze normaal ook niet, zoals al meermaals gezegd wordt jij gepakt met drank op achter het stuur en je hebt je rijbewijs nodig voor je baan dan heb je ook pech. Geen rechter die daar rekening mee houd, dan had je maar na moeten denken. Het blijkt ook niet te mogen dat een strafrechter op de stoel gaat zitten van een rechter die over het vreemdelingenrecht gaat. Ze hadden gewoon deze man de standaard veroordeling moeten geven die jan met de pet ook had gekregen en dan was het een taak van de vreemdelingenrechter geweest om een uitspraak te doen over zijn verblijfsvergunning. Had die persoon besloten dat de man zijn leven gebeterd heeft in de periode na deze daad en hem zijn verblijfsvergunning niet afgenomen dan had ik er veel meer begrip voor gehad dan nu een uitspraak van een strafrechter (lees: asiel activiste) die rekening houd met de situatie omtrent zijn verblijfsvergunning.
Dat doen ze wel.
  dinsdag 18 september 2018 @ 14:32:09 #20
287741 matspontius
Same old shit, different day
pi_181984402
quote:
1s.gif Op dinsdag 18 september 2018 14:27 schreef Cause_Mayhem het volgende:

[..]

Geen harde verkrachting (benno l), maar wel aanranding en ontucht bij hard bewezen 30 slachtoffers. Geestelijk gehandicapte kinderen en dan echt geestelijk gehandicapte, als in onder continue begeleiding. Minderjarig (onder de 14), dus in alle opzichten niet zelfstandig genoeg voor een (seksuele) partner (wat dus stevig verschilt met dit (seksuele) meerderjarig persoon die hiernaast ook seen zelfstandige (seksuele) relatie had)
Potienteel bijna 100 slachtoffers, als in aannemelijk, maar niet juridisch hard te krijgen.

Die 6 jaar is vies weinig. Veroordeling milder gemaakt door media aandacht die de dader zou schaden. Strafmaat daarop aangepast.
Benno l woont nu in Duitsland, 2010 schuldig bevonden. Geen begeleiding meer, geen meld je regel meer, geen verplichte therapie. Een man die over vele jaren werkelijk geestelijk gehandicapte kinderen heeft misbruikt (die niet zo 'makkelijk' konden zeggen wat hij hun aandeed), een 'schat' aan kinderporno thuis had.

6 jaar omdat hij 'zielig' was door de media aandacht, mensen hem uitkotste...
Ja, volgens de rechters was hij al beschadigd genoeg door alle aandacht in de media. Dat geloof je toch gewoon niet. Deze zieke geest zet zijn verderfelijke praktijken nu gewoon voort in Duitsland - dat kan ik je verzekeren. Ook hier geen enkel berouw richting de slachtoffers :r
"Hoka Hey!"
pi_181984414
quote:
7s.gif Op dinsdag 18 september 2018 14:31 schreef Xa1pt het volgende:

[..]

Dat doen ze wel.
Dat doen ze niet.
pi_181984425
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 september 2018 14:26 schreef matspontius het volgende:

[..]

Ja, dat snap ik ook nooit. Dat er advocaten zijn die dit soort randdebielen gaan verdedigen. Doen die advocaten dat om in de media aandacht te komen want moreel gezien zou dit voor mij niet verantwoord zijn. Maar ik ben dan ook geen advocaat :{w
Nah, als je iedere verdachte afwijst die ontkent te hebben gedaan waarvan hij verdacht wordt kun je als advocaat de tent beter sluiten.
pi_181984433
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 september 2018 14:32 schreef C.L.Werner het volgende:

[..]

Dat doen ze niet.
Ja, wel. Als er bijvoorbeeld iemand al uitvoerig met naam en toenaam in de media is geweest en daar gevolgen van ondervindt wordt daar - terecht - ook rekening mee gehouden.
  dinsdag 18 september 2018 @ 14:34:06 #24
148813 Vader_Aardbei
Stem JA21 in maart!
pi_181984446
quote:
1s.gif Op dinsdag 18 september 2018 14:12 schreef Cause_Mayhem het volgende:

[..]

Yep.

De 'verzachtende' omstandigheden in dit verhaal zijn echt dood normaal.
Dat deze casus tot een veroordeling is gekomen is redelijk uitzonderlijk te noemen.

Dit muntje had heel makkelijk de andere kant op kunnen vallen. Dat is wat ik aan de man wil brengen.
Dat die 'verzachtende' (ik word elke keer dat ik het zeg misselijker) omstandigheden golden is niet interessant in de praktijk. Dat is echt de modus operandi.

Nogmaals. In het vorige topic zag ik vooral aan aantal sprekers hier schande over spreken om hun politieke agenda. Die in andere topics over dit onderwerp die modus operandi juist keihard verdedigen.
Volgens mij gooi jij zoals gebruikelijk weer allerlei zaken door elkaar.

Niemand hier op Fok! is voor lagere straffen voor pedofielen. Niemand. Nou ja, misschien een verdwaald lid van stichting Martijn. Dat je zo smalend onze zorgen en woede afserveert als ''gemotiveerd door een politieke agenda'' is walgelijk.

Waar ik denk dat jij ook op doelt is dat niet iedereen in het geval van een #Metoo direct partij kiest voor het vermeende slachtoffer. Maar het spanningsveld is ook totaal anders. Volwassen vrouwen liegen nou eenmaal best veel, en ik kan zo een la opentrekken vol nieuwsberichten over ten onrechte veroordeelde mannen en vrouwen die later moesten bekennen dat het een en al verzinsel was. ''Onschuldig tot het tegendeel bewezen is''.

Hoeveel kinderen LIEGEN over een verkrachting, denk je? En hoeveel volwassenen kunnen wel niet merken dat het kind de waarheid niet verteld? Ik denk dat de pedagoog van het OM daar vrij snel achter is!
  dinsdag 18 september 2018 @ 14:34:27 #25
287741 matspontius
Same old shit, different day
pi_181984460
quote:
1s.gif Op dinsdag 18 september 2018 14:33 schreef spiritusbus het volgende:

[..]

Nah, als je iedere verdachte afwijst die ontkent te hebben gedaan waarvan hij verdacht wordt kun je als advocaat de tent beter sluiten.
Ik bedoel meer in de ernst en zieke context van de situatie - een kinderverkrachter zou ik bv nooit verdedigen ...
"Hoka Hey!"
  dinsdag 18 september 2018 @ 14:34:39 #26
287741 matspontius
Same old shit, different day
pi_181984462
quote:
7s.gif Op dinsdag 18 september 2018 14:33 schreef Xa1pt het volgende:

[..]

Ja, wel. Als er bijvoorbeeld iemand al uitvoerig met naam en toenaam in de media is geweest en daar gevolgen van ondervindt wordt daar - terecht - ook rekening mee gehouden.
Nietes
"Hoka Hey!"
pi_181984494
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 september 2018 14:32 schreef C.L.Werner het volgende:

[..]

Dat doen ze niet.
Jawel, dat doen ze soms wel, maar dat is niet vergelijkbaar met dit geval. Het is niet bij wet vastgelegd dat jij je baan verliest indien jij je rijbewijs kwijt raakt. Het is een gevolg van een afspraak tussen werkgever en werknemer. In dit geval probeert de rechter de asielwet te omzeilen en dat is vrij kwalijk.
  dinsdag 18 september 2018 @ 14:36:51 #28
287741 matspontius
Same old shit, different day
pi_181984522
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 september 2018 14:34 schreef Vader_Aardbei het volgende:

[..]

Volgens mij gooi jij zoals gebruikelijk weer allerlei zaken door elkaar.

Niemand hier op Fok! is voor lagere straffen voor pedofielen. Niemand. Nou ja, misschien een verdwaald lid van stichting Martijn. Dat je zo smalend onze zorgen en woede afserveert als ''gemotiveerd door een politieke agenda'' is walgelijk.

Waar ik denk dat jij ook op doelt is dat niet iedereen in het geval van een #Metoo direct partij kiest voor het vermeende slachtoffer. Maar het spanningsveld is ook totaal anders. Volwassen vrouwen liegen nou eenmaal best veel, en ik kan zo een la opentrekken vol nieuwsberichten over ten onrechte veroordeelde mannen en vrouwen die later moesten bekennen dat het een en al verzinsel was. ''Onschuldig tot het tegendeel bewezen is''.

Hoeveel kinderen LIEGEN over een verkrachting, denk je? En hoeveel volwassenen kunnen wel niet merken dat het kind de waarheid niet verteld? Ik denk dat de pedagoog van het OM daar vrij snel achter is!
Maak je niet druk. CM is een verstokte feministe van de oude stempel en ziet alles door haar eigen gekleurde bril. Best wel komisch eigenlijk :Y
"Hoka Hey!"
pi_181984533
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 september 2018 14:34 schreef matspontius het volgende:

[..]

Nietes
Voorbeelden te over, maar als jij je vingers in je oren wil stoppen houdt niemand je tegen natuurlijk.
  dinsdag 18 september 2018 @ 14:37:42 #30
287741 matspontius
Same old shit, different day
pi_181984555
quote:
7s.gif Op dinsdag 18 september 2018 14:37 schreef Xa1pt het volgende:

[..]

Voorbeelden te over, maar als jij je vingers in je oren wil stoppen houdt niemand je tegen natuurlijk.
En hap _O-
"Hoka Hey!"
pi_181984561
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 september 2018 14:34 schreef matspontius het volgende:

[..]

Ik bedoel meer in de ernst en zieke context van de situatie - een kinderverkrachter zou ik bv nooit verdedigen ...
Dan hou je natuurlijk nog steeds de discussie wanneer je iets te ziek vindt om te verdedigen. Bovendien ga je er dan al van uit dat je diegene schuldig is. Niet dat ik vind dat deze Afghaan gespaard moet worden, maar ik vind dit nou niet zo'n exceptionele zaak. Jij zou ook graag een advocaat willen als je van verkrachting wordt beschuldigd.
pi_181984595
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 september 2018 14:32 schreef C.L.Werner het volgende:

[..]

Dat doen ze niet.
Doen ze wel. Ben zelf een keer voor de grap naar de rechtbank geweest. Man had veel te hard gereden. De advocaat zei voor de zitting tegen de man dat hij moest zeggen dat hij als zelfstandige z'n baan zonder rijbewijs kwijt zou raken.

De rechter zei in de zaak vervolgens dat het al de derde keer was en dat hij na twee veroordelingen maar eens had moeten stoppen met te hard rijden als zijn rijbewijs zo belangrijk voor hem was. :D
  dinsdag 18 september 2018 @ 14:39:33 #33
287741 matspontius
Same old shit, different day
pi_181984613
quote:
1s.gif Op dinsdag 18 september 2018 14:38 schreef spiritusbus het volgende:

[..]

Dan hou je natuurlijk nog steeds de discussie wanneer je iets te ziek vindt om te verdedigen. Bovendien ga je er dan al van uit dat je diegene schuldig is. Niet dat ik vind dat deze Afghaan gespaard moet worden, maar ik vind dit nou niet zo'n exceptionele zaak. Jij zou ook graag een advocaat willen als je van verkrachting wordt beschuldigd.
Als je ten onrechte wordt beschuldigd inderdaad maar ik denk dat de meeste advocaten snel genoeg weten waar de schuld ligt ....
"Hoka Hey!"
  dinsdag 18 september 2018 @ 14:40:54 #34
467592 Cause_Mayhem
I will eat your soul
pi_181984639
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 september 2018 14:12 schreef theunderdog het volgende:

[..]

Het is volstrekt evident dat een rechter rekening houdt met bepaalde gevolgen.
Niet mee eens. De meeste gevolgen horen bij de misdaad.
Ben je spraakmakend (benno l) dan krijg je media aandacht. Komt je vrouw erachter dat je op een huilend meisje bent gekropen? Niet raar dat ze het huwelijk wil eindigen. Komt je baas erachter dat je vrouwen verkracht? Niet zo raar dat hij/zij niet verder wil met je. Heb je een verblijfsvergunning? Niet raar dat je niet gezien wordt als een potienteel fijne burger.

Die gevolgen zijn er al sinds jaar en dag. Waarom tellen ze ineens zo zwaar bij dit soort misdrijven? Zwaarder dan bij andere misdaden?
Waarom bij belasting misdrijven vele malen minder? Bij geweld, bij zelfs moord minder?
Sterker nog, bij bv moord geld een bepaalde blik op het slachtoffer zelfs verzwarend. Hier wordt er keihard gezegd dat door die blik de dader minder beoordeeld moet worden. Dat hij dacht dat het ok was meetelt alhoewel er geen expliciete 'ja' was in daad en woord.
Arme dader met al die gevolgen van zijn eigen keuze. Arm kind, laten we hem minder straf geven zodat hij niet de logische gevolgen van zijn daden hoeft te voelen. Fuck het slachtoffer, richt op de dader.

Dat is hoe dit over de hele linie heen werkt. Verdomd gelukkig dat deze rechters (!) daar niet geheel in mee zijn gegaan. Ik durf te stellen dat in minstens 50% van de vergelijkbare zaken de dader fluitend weggelopen was (met een veroordelingspercentage van 8% is dat zelfs een voorzichtige schatting!) met een vrijspraak.

[ Bericht 0% gewijzigd door Cause_Mayhem op 18-09-2018 15:03:13 ]
Our task must be to free ourselves by widening our circle of compassion to embrace all living creatures and the whole of nature and its beauty.
pi_181984663
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 september 2018 14:39 schreef matspontius het volgende:

[..]

Als je ten onrechte wordt beschuldigd inderdaad maar ik denk dat de meeste advocaten snel genoeg weten waar de schuld ligt ....
Dat is waar, maar dan nog heeft iedereen recht op een advocaat.
pi_181984685
quote:
1s.gif Op dinsdag 18 september 2018 14:41 schreef spiritusbus het volgende:

[..]

Dat is waar, maar dan nog heeft iedereen recht op een advocaat.
En de maatschappij heeft belang bij een correcte rechtsgang.
pi_181984694
Ik ben het er wel mee eens dat de rechter rekening houdt met bepaalde gevolgen en daar zo nodig de straf op aanpast.

Maar natuurlijk niet wanneer die gevolgen juist het doel zijn geweest van de wetgever..
pi_181984740
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 september 2018 14:42 schreef Physsic het volgende:
Ik ben het er wel mee eens dat de rechter rekening houdt met bepaalde gevolgen en daar zo nodig de straf op aanpast.

Maar natuurlijk niet wanneer die gevolgen juist het doel zijn geweest van de wetgever..
Beter had ik het niet kunnen verwoorden.
pi_181984756
Wat zou mevrouw Zaman er van vinden dat haar man tijdens haar afwezigheid lag te rollebollen met een licht seniele ongelovige?
Much like down syndrom, red hair is a genetic mutation, and it occurs when a human has unprotected sex with a clown.
pi_181984768
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 september 2018 14:45 schreef Hathor het volgende:
Wat zou mevrouw Zaman er van vinden dat haar man tijdens haar afwezigheid lag te rollebollen met een licht seniele ongelovige?
Net alsof die daar iets van mag vinden. _O-
  dinsdag 18 september 2018 @ 14:47:11 #41
467592 Cause_Mayhem
I will eat your soul
pi_181984813
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 september 2018 14:32 schreef matspontius het volgende:

[..]

Ja, volgens de rechters was hij al beschadigd genoeg door alle aandacht in de media. Dat geloof je toch gewoon niet. Deze zieke geest zet zijn verderfelijke praktijken nu gewoon voort in Duitsland - dat kan ik je verzekeren. Ook hier geen enkel berouw richting de slachtoffers :r
Idd.

Daarom dat ik zeg dat dit niet om die 'immigratie' gaat, dat een grote factor is.
Dit is over de hele linie een enorm probleem.

Dit is enkel 1 van de uitwassen. Geen symptoom op zichzelf.
Dit heeft niet te maken met 'vergunningshouders' beschermen. Sterker nog de kans is groter dat dit wel veroordeeld is omdat vergunninghouder dan andersom (geen feit, maar mening).
Our task must be to free ourselves by widening our circle of compassion to embrace all living creatures and the whole of nature and its beauty.
pi_181984822
quote:
1s.gif Op dinsdag 18 september 2018 14:40 schreef Cause_Mayhem het volgende:

[..]

Niet mee eens. De meeste gevolgen horen bij de misdaad.
Ben je spraakmakend (benno l) dan krijg je media aandacht. Komt je vrouw erachter dat je op een huilend meisje bent gekropen? Niet raar dat ze het huwelijk wil eindigen. Komt je baas erachter dat je vrouwen verkracht? Niet zo raar dat hij/zij niet verder wil met je. Heb je een verblijfsvergunning? Niet raar dat je niet gezien wordt als een potienteel fijne burger.

Die gevolgen zijn er al sinds jaar en dag. Waarom tellen ze ineens zo zwaar bij dit soort misdrijven? Zwaarder dan bij andere misdaden?
Waarom bij belasting misdrijven vele malen minder? Bij geweld, bij zelfs moord minder?
Sterker nog, bij bv moord geld een bepaalde blik op het slachtoffer zelfs verzwarend. Hier wordt er keihard gezegd dat door die blik de dader minder beoordeeld moet worden. Dat hij dacht dat het ok was meetelt alhoewel er geen expliciete 'ja' was in daad en woord.
Arme dader met al die gevolgen van zijn eigen keuze. Arm kind, laten we hem minder straf geven zodat hij niet de logische gevolgen van zijn daden hoeft te voelen. Fuck het slachtoffer, richt op de dader.

Dat is hoe dit over de hele linie heen werkt. Verdomd gelukkig dat deze rechters (!) daar niet geheel in mee zijn gegaan. Ik durf te stellen dat in minstens 50% van de vergelijkbare zaken de dader fluitend weggelopen was (met een veroordelingspercentage van 8% is dat zelfs een voorzichtige schattig!) met een vrijspraak.
Je bent wel geobsedeerd met benno zoals je alles aan deze zaak langs de benno-lat legt. Benno is de norm blijkbaar.
  dinsdag 18 september 2018 @ 14:47:41 #43
467592 Cause_Mayhem
I will eat your soul
pi_181984827
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 september 2018 14:12 schreef theunderdog het volgende:

[..]

Het is volstrekt evident dat een rechter rekening houdt met bepaalde gevolgen.
Nope.
Our task must be to free ourselves by widening our circle of compassion to embrace all living creatures and the whole of nature and its beauty.
  dinsdag 18 september 2018 @ 14:47:47 #44
287741 matspontius
Same old shit, different day
pi_181984829
quote:
1s.gif Op dinsdag 18 september 2018 14:41 schreef spiritusbus het volgende:

[..]

Dat is waar, maar dan nog heeft iedereen recht op een advocaat.
Dat is maar de vraag. Bij zeer ernstige delicten verlies je naar mijn mening al je rechten als burger, dus ook de rechten op een onafhankelijke en gefinancierde verdediging. Bv die mafkees van een Breivik.
"Hoka Hey!"
  dinsdag 18 september 2018 @ 14:50:15 #45
313152 Harvest89
Black Metal fan
pi_181984885
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 september 2018 14:47 schreef matspontius het volgende:

[..]

Dat is maar de vraag. Bij zeer ernstige delicten verlies je naar mijn mening al je rechten als burger, dus ook de rechten op een onafhankelijke en gefinancierde verdediging. Bv die mafkees van een Breivik.
Enge mening.
Deceit for a lifetime has taken it's toll.
An emotional void, I feel numb and cold.
You're all dead to me now. And has been for long.
The time has come to reap what you've sown.
pi_181984902
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 september 2018 14:47 schreef matspontius het volgende:

[..]

Dat is maar de vraag. Bij zeer ernstige delicten verlies je naar mijn mening al je rechten als burger, dus ook de rechten op een onafhankelijke en gefinancierde verdediging. Bv die mafkees van een Breivik.
Daarin verschillen we dan fundamenteel van mening, maar laten we die discussie niet in dit topic voeren.
pi_181984923
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 september 2018 14:47 schreef matspontius het volgende:

[..]

Dat is maar de vraag. Bij zeer ernstige delicten verlies je naar mijn mening al je rechten als burger, dus ook de rechten op een onafhankelijke en gefinancierde verdediging. Bv die mafkees van een Breivik.
Je kan niet iemands rechten als burger afpakken zonder een correcte juridische procedure. Wat als jij voor een Breivik wordt aangezien terwijl je onschuldig bent en er in het onderzoek fouten zijn gemaakt?
  dinsdag 18 september 2018 @ 14:52:21 #48
287741 matspontius
Same old shit, different day
pi_181984952
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 september 2018 14:50 schreef Harvest89 het volgende:

[..]

Enge mening.
Dat is jou mening _O_
"Hoka Hey!"
  dinsdag 18 september 2018 @ 14:53:12 #49
287741 matspontius
Same old shit, different day
pi_181984972
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 september 2018 14:51 schreef Igen het volgende:

[..]

Je kan niet iemands rechten als burger afpakken zonder een correcte juridische procedure. Wat als jij voor een Breivik wordt aangezien terwijl je onschuldig bent en er in het onderzoek fouten zijn gemaakt?
In dat geval was overduidelijk wie de dader was, uiteraard alleen in dat soort gevallen ....
"Hoka Hey!"
  dinsdag 18 september 2018 @ 14:53:22 #50
467592 Cause_Mayhem
I will eat your soul
pi_181984981
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 september 2018 14:34 schreef Vader_Aardbei het volgende:

[..]

Volgens mij gooi jij zoals gebruikelijk weer allerlei zaken door elkaar.

Niemand hier op Fok! is voor lagere straffen voor pedofielen. Niemand. Nou ja, misschien een verdwaald lid van stichting Martijn. Dat je zo smalend onze zorgen en woede afserveert als ''gemotiveerd door een politieke agenda'' is walgelijk.

Waar ik denk dat jij ook op doelt is dat niet iedereen in het geval van een #Metoo direct partij kiest voor het vermeende slachtoffer. Maar het spanningsveld is ook totaal anders. Volwassen vrouwen liegen nou eenmaal best veel, en ik kan zo een la opentrekken vol nieuwsberichten over ten onrechte veroordeelde mannen en vrouwen die later moesten bekennen dat het een en al verzinsel was. ''Onschuldig tot het tegendeel bewezen is''.

Hoeveel kinderen LIEGEN over een verkrachting, denk je? En hoeveel volwassenen kunnen wel niet merken dat het kind de waarheid niet verteld? Ik denk dat de pedagoog van het OM daar vrij snel achter is!
Je doelt vooral op juist partij trekken voor de dader.
Want die hoer die 'gewoon' meeging en de porno fantasie van de dader werkelijkheid maakte moet niet zo zeiken.

Die wist wel waar het om ging. De verder gaande druk dan in dit specifieke geval maakt van hun manipulerende hoeren die gewoon een avontuurtje wilde of 'omhoog' neukte.

Jij bent 1 van die voorbeelden die in andere zaken juist vooraan zou staan dat deze vrouw (alle vrouwen zijn hoeren) lekker die tas had gescoort, maar het niet uit kon leggen aan haar vriendje (seksuele partner).
Our task must be to free ourselves by widening our circle of compassion to embrace all living creatures and the whole of nature and its beauty.
pi_181985054
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 september 2018 14:53 schreef matspontius het volgende:

[..]

In dat geval was overduidelijk wie de dader was, uiteraard alleen in dat soort gevallen ....
En wie moet dan beoordelen of het overduidelijk was?

O ja, de rechter in de rechtbank bij de procedure in eerste aanleg. :s)
  dinsdag 18 september 2018 @ 15:00:30 #52
467592 Cause_Mayhem
I will eat your soul
pi_181985155
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 september 2018 14:36 schreef matspontius het volgende:

[..]

Maak je niet druk. CM is een verstokte feministe van de oude stempel en ziet alles door haar eigen gekleurde bril. Best wel komisch eigenlijk :Y
Ik ben een (moderne) feminist???
Echt dat kutargument weer om me af te serveren?

Dat ik een redelijk conservatieve leefstijl heb, thuis ben gebleven voor mijn kind bv doet er niets toe?

Dat ik voornamelijk strijd tegen de inmiddels erg oude bias mbt seksueel misbruik (waarbij ik denk en me erg druk maak on het feit dat mannelijke slachtoffers hier nog meer de lul van zijn) maakt me een domme 3de golf feminist?

Is dat werkelijk je argument? Dat is dan wel heel erg leeg te noemen.
Tegenargumenten niet nodig, frame iemamd maar als 'feminist' of (anderen) als 'links'. Hoef je niet meer de discussie aan te gaan op feiten.
Our task must be to free ourselves by widening our circle of compassion to embrace all living creatures and the whole of nature and its beauty.
  dinsdag 18 september 2018 @ 15:01:26 #53
467592 Cause_Mayhem
I will eat your soul
pi_181985176
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 september 2018 14:39 schreef Igen het volgende:

[..]

Doen ze wel. Ben zelf een keer voor de grap naar de rechtbank geweest. Man had veel te hard gereden. De advocaat zei voor de zitting tegen de man dat hij moest zeggen dat hij als zelfstandige z'n baan zonder rijbewijs kwijt zou raken.

De rechter zei in de zaak vervolgens dat het al de derde keer was en dat hij na twee veroordelingen maar eens had moeten stoppen met te hard rijden als zijn rijbewijs zo belangrijk voor hem was. :D
3de keer.....
Our task must be to free ourselves by widening our circle of compassion to embrace all living creatures and the whole of nature and its beauty.
  dinsdag 18 september 2018 @ 15:06:09 #54
287741 matspontius
Same old shit, different day
pi_181985290
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 september 2018 14:56 schreef Igen het volgende:

[..]

En wie moet dan beoordelen of het overduidelijk was?

O ja, de rechter in de rechtbank bij de procedure in eerste aanleg. :s)
Als je met een doorgeladen wapen bij je slachtoffer staat of met het slagersmes in de ene hand en het hoofd in de andere hand en de dader de daad bekent - lijkt me duidelijk genoeg
"Hoka Hey!"
  dinsdag 18 september 2018 @ 15:07:06 #55
287741 matspontius
Same old shit, different day
pi_181985312
quote:
1s.gif Op dinsdag 18 september 2018 15:00 schreef Cause_Mayhem het volgende:

[..]

Ik ben een (moderne) feminist???
Echt dat kutargument weer om me af te serveren?

Dat ik een redelijk conservatieve leefstijl heb, thuis ben gebleven voor mijn kind bv doet er niets toe?

Dat ik voornamelijk strijd tegen de inmiddels erg oude bias mbt seksueel misbruik (waarbij ik denk en me erg druk maak on het feit dat mannelijke slachtoffers hier nog meer de lul van zijn) maakt me een domme 3de golf feminist?

Is dat werkelijk je argument? Dat is dan wel heel erg leeg te noemen.
Tegenargumenten niet nodig, frame iemamd maar als 'feminist' of (anderen) als 'links'. Hoef je niet meer de discussie aan te gaan op feiten.
Je komt erg gefrustreerd over of lijkt dat maar zo?
"Hoka Hey!"
  dinsdag 18 september 2018 @ 15:07:24 #56
467592 Cause_Mayhem
I will eat your soul
pi_181985320
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 september 2018 14:47 schreef TheJanitor het volgende:

[..]

Je bent wel geobsedeerd met benno zoals je alles aan deze zaak langs de benno-lat legt. Benno is de norm blijkbaar.
Nope.

Ik was het niet die daarmee kwam, enkel degene die dat vb meenam om aan te tonen dat dit een veel groter probleem is dan vergunninghouders beschermen. Wat vele hier willen laten geloven.

Maar focus vooral op hierop, vergeet de rest. Dit aanvallen dient je politieke agenda. Val alles aan wat die agenda niet direct dient.
Our task must be to free ourselves by widening our circle of compassion to embrace all living creatures and the whole of nature and its beauty.
pi_181985337
quote:
1s.gif Op dinsdag 18 september 2018 15:07 schreef Cause_Mayhem het volgende:

[..]

Nope.

Ik was het niet die daarmee kwam, enkel degene die dat vb meenam om aan te tonen dat dit een veel groter probleem is dan vergunninghouders beschermen. Wat vele hier willen laten geloven.

Maar focus vooral op hierop, vergeet de rest. Dit aanvallen dient je politieke agenda. Val alles aan wat die agenda niet direct dient.
Wat is mijn politieke agenda?
pi_181985412
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 september 2018 15:06 schreef matspontius het volgende:

[..]

Als je met een doorgeladen wapen bij je slachtoffer staat of met het slagersmes in de ene hand en het hoofd in de andere hand en de dader de daad bekent - lijkt me duidelijk genoeg
Ja, maar we kunnen het natuurlijk niet zo regelen dat de verdachte alleen recht op een advocaat heeft als eerst op Fok! aan "matspontius" is gevraagd of de zaak "overduidelijk" is hè.
  dinsdag 18 september 2018 @ 15:11:35 #59
287741 matspontius
Same old shit, different day
pi_181985430
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 september 2018 15:10 schreef Igen het volgende:

[..]

Ja, maar we kunnen het natuurlijk niet zo regelen dat de verdachte alleen recht op een advocaat heeft als eerst op Fok! aan "matspontius" is gevraagd of de zaak "overduidelijk" is hè.
Wel een idee, schuift dat?
"Hoka Hey!"
pi_181985485
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 september 2018 14:47 schreef matspontius het volgende:

[..]

Dat is maar de vraag. Bij zeer ernstige delicten verlies je naar mijn mening al je rechten als burger.
Dus iemand die veroordeeld is voor verkrachting mag je zonder pardon op klaarlichte dag vermoorden volgens jou?

Lekker rechtssysteem krijg je dan. :')
Hier had uw advertentie kunnen staan! -- On a hot summer night, would you offer your throat to the wolf with the red roses?
  dinsdag 18 september 2018 @ 15:13:56 #61
467592 Cause_Mayhem
I will eat your soul
pi_181985498
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 september 2018 15:07 schreef matspontius het volgende:

[..]

Je komt erg gefrustreerd over of lijkt dat maar zo?
Je probeert me weer te framen.
Maar ik heb geen enkele moeite met toegeven dat dit onderwerp me raakt. Simpel weg omdat daders hierin voorrang hebben op slachtoffers en dat onevenredig verdeeld is (ik ben geen tegenstander van waarheidsvinding).

Al vele jaren, ondanks 'moderne' tijd trekken slachtoffers vam seksuele misdrijven aan het kortste eind.
De kans op een veroordeling is pijnlijk laag. De 'gevolgen' voor de dader worden buitensporig meegenomen. Meer dan bij andere misdrijven.

Dus ja, hier ben ik stevig gefrustreerd over. En terecht!
Our task must be to free ourselves by widening our circle of compassion to embrace all living creatures and the whole of nature and its beauty.
  dinsdag 18 september 2018 @ 15:14:26 #62
467592 Cause_Mayhem
I will eat your soul
pi_181985520
quote:
10s.gif Op dinsdag 18 september 2018 15:08 schreef TheJanitor het volgende:

[..]

Wat is mijn politieke agenda?
Serieus?????
Our task must be to free ourselves by widening our circle of compassion to embrace all living creatures and the whole of nature and its beauty.
pi_181985533
quote:
1s.gif Op dinsdag 18 september 2018 15:14 schreef Cause_Mayhem het volgende:

[..]

Serieus?????
Ja. Je schijnt het duidelijk te weten.
  dinsdag 18 september 2018 @ 15:14:53 #64
287741 matspontius
Same old shit, different day
pi_181985536
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 september 2018 15:13 schreef Stoney3K het volgende:

[..]

Dus iemand die veroordeeld is voor verkrachting mag je zonder pardon op klaarlichte dag vermoorden volgens jou?

Lekker rechtssysteem krijg je dan. :')
Uiteraard niet, ik bedoelde natuurlijk het recht om onafhankelijke verdediging - je verdedigt jezelf dan maar. Utopie, ik weet het maar dat vind ik ....
"Hoka Hey!"
  dinsdag 18 september 2018 @ 15:16:14 #65
287741 matspontius
Same old shit, different day
pi_181985564
quote:
1s.gif Op dinsdag 18 september 2018 15:13 schreef Cause_Mayhem het volgende:

[..]

Je probeert me weer te framen.
Maar ik heb geen enkele moeite met toegeven dat dit onderwerp me raakt. Simpel weg omdat daders hierin voorrang hebben op slachtoffers en dat onevenredig verdeeld is (ik ben geen tegenstander van waarheidsvinding).

Al vele jaren, ondanks 'moderne' tijd trekken slachtoffers vam seksuele misdrijven aan het kortste eind.
De kans op een veroordeling is pijnlijk laag. De 'gevolgen' voor de dader worden buitensporig meegenomen. Meer dan bij andere misdrijven.

Dus ja, hier ben ik stevig gefrustreerd over. En terecht!
Als je nou eens wat minder opgefokt reageert en niet zo snel hapt. We zijn het eens op veel punten, je moet af en toe wel tegen een grapje kunnen :Y
"Hoka Hey!"
  dinsdag 18 september 2018 @ 15:16:52 #66
467592 Cause_Mayhem
I will eat your soul
pi_181985583
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 september 2018 15:14 schreef TheJanitor het volgende:

[..]

Ja. Je schijnt het duidelijk te weten.
Reageer eens inhoudelijk op wat ik schrijf.
Our task must be to free ourselves by widening our circle of compassion to embrace all living creatures and the whole of nature and its beauty.
pi_181985594
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 september 2018 15:14 schreef matspontius het volgende:

[..]

Uiteraard niet, ik bedoelde natuurlijk het recht om onafhankelijke verdediging - je verdedigt jezelf dan maar. Utopie, ik weet het maar dat vind ik ....
Dat werkt prima als iedere verdachte ook echt een dader is. Maar niet als je door een onpartijdige rechter veroordeeld wordt als zijnde schuldig, of niet.

Het rechtssysteem is niet onfeilbaar, zo lang er nog onschuldige mensen ook veroordeeld worden, is het recht op een verdediging nodig.
Hier had uw advertentie kunnen staan! -- On a hot summer night, would you offer your throat to the wolf with the red roses?
  dinsdag 18 september 2018 @ 15:19:24 #68
287741 matspontius
Same old shit, different day
pi_181985651
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 september 2018 15:17 schreef Stoney3K het volgende:

[..]

Dat werkt prima als iedere verdachte ook echt een dader is. Maar niet als je door een onpartijdige rechter veroordeeld wordt als zijnde schuldig, of niet.

Het rechtssysteem is niet onfeilbaar, zo lang er nog onschuldige mensen ook veroordeeld worden, is het recht op een verdediging nodig.
Geen enkele uitzondering dus? Ook bv niet bij een Hitler of Mussolini? Overduidelijke daders lijkt me toch ....
"Hoka Hey!"
  dinsdag 18 september 2018 @ 15:22:26 #69
467592 Cause_Mayhem
I will eat your soul
pi_181985733
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 september 2018 15:16 schreef matspontius het volgende:

[..]

Als je nou eens wat minder opgefokt reageert en niet zo snel hapt. We zijn het eens op veel punten, je moet af en toe wel tegen een grapje kunnen :Y
Grapje?

Je vindt dit een grapje? Moet kunnen dat iemand van pure ellende en angst een instinctieve 'freeze' reactie heeft gehad en de rechtsspraak ondanks dat ze dat erkennen weer heeft geoordeeld dat de dader 'zielig' is door de gevolgen die dat voor die arme dader heeft?

Lachen joh, niet zo serieus nemen dat dit aan de orde van de dag is? Al jaren van kut tot erger?
Je moet toch gewoon humor kunnen hebben over een onderwerp waar hey slachtoffer gvd traumahulp voor nodig heeft om het een plaats te kunnen geven in haar leven?

Fijn voor jou dat je ermee kan lachen. Maar ontzettend misplaatst.
Our task must be to free ourselves by widening our circle of compassion to embrace all living creatures and the whole of nature and its beauty.
pi_181985904
quote:
1s.gif Op dinsdag 18 september 2018 15:22 schreef Cause_Mayhem het volgende:

[..]

Grapje?

Je vindt dit een grapje? Moet kunnen dat iemand van pure ellende en angst een instinctieve 'freeze' reactie heeft gehad en de rechtsspraak ondanks dat ze dat erkennen weer heeft geoordeeld dat de dader 'zielig' is door de gevolgen die dat voor die arme dader heeft?

Lachen joh, niet zo serieus nemen dat dit aan de orde van de dag is? Al jaren van kut tot erger?
Je moet toch gewoon humor kunnen hebben over een onderwerp waar hey slachtoffer gvd traumahulp voor nodig heeft om het een plaats te kunnen geven in haar leven?

Fijn voor jou dat je ermee kan lachen. Maar ontzettend misplaatst.
Maar ben je nou voor of tegen het uitzetten van die Afghaan?
pi_181986028
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 september 2018 15:29 schreef matspontius het volgende:

[..]

Dus?
Dat je daarmee bij anderen het beeld creëert dat je een respectloze klootzak bent. En dat de mensen waarbij dat beeld ontstaat je dan waarschijnlijk een stuk minder serieus nemen in topics die jij belangrijk vindt. Ik hoef je hopelijk toch niet uit te leggen hoe sociale interacties en beeldvorming werken.

Maar omdat jij doelt op de directe gevolgen die jij ondervindt van zulk gedrag; dan gebeurt er inderdaad helemaal niets.
"Pools are perfect for holding water"
  dinsdag 18 september 2018 @ 15:40:09 #72
467592 Cause_Mayhem
I will eat your soul
pi_181986067
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 september 2018 15:30 schreef TheJanitor het volgende:

[..]

Maar ben je nou voor of tegen het uitzetten van die Afghaan?
Heb je dat werkelijk nog niet gelezen? Ziende blind heet dat.
Heb het letterlijk al gezegd, dat dit een (fout!!!!!!!!!!!) gevolg is van een modus operandi.
Dat dader bescherming (arme dader die uitgezet wordt, huwelijk kwijt raakt, baan kwijt raakt, niet aardig meer gevonden wordt door omgeving) het probleem is waar ook deze uitwas uit voortkomt.

Dat het feit dat deze dader veroordeeld is op zijn woord/haar woord al een winst is. Dat die misselijkmakende 'verzachtende' omstandigheden deel van het probleem zijn die verdomd veel verder gaan dan die verblijfsvergunning (die hij wat mij betreft gelijk verloren was na straf).

Die 24 maanden (wat nodig is voor verlies verblijfsvergunning) een max straf zijn die amper tot nooit gegeven wordt voor vergelijkbare misdrijven.
Dit geen uitzondering is, maar treurig genoeg 'normaal' is. Het eerder uitzonderlijk is dat hij veroordeeld is. (8%, neem dat mee aub)
Dat ik daar tegen ageer. Al jaren op alle gebieden en niet enkel als het om een vergunninghouder gaat.
Our task must be to free ourselves by widening our circle of compassion to embrace all living creatures and the whole of nature and its beauty.
pi_181986177
Absurd.
Signaal wordt afgegeven: rand die meiden maar aan in dat westerse land want je wordt toch niet teruggestuurd.
  dinsdag 18 september 2018 @ 15:46:48 #74
287741 matspontius
Same old shit, different day
pi_181986192
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 september 2018 15:37 schreef probeer het volgende:

[..]

Dat je daarmee bij anderen het beeld creëert dat je een respectloze klootzak bent. En dat de mensen waarbij dat beeld ontstaat je dan waarschijnlijk een stuk minder serieus nemen in topics die jij belangrijk vindt. Ik hoef je hopelijk toch niet uit te leggen hoe sociale interacties en beeldvorming werken.

Maar omdat jij doelt op de directe gevolgen die jij ondervindt van zulk gedrag; dan gebeurt er inderdaad helemaal niets.
Boeiend hoor :W
"Hoka Hey!"
pi_181986202
quote:
1s.gif Op dinsdag 18 september 2018 15:40 schreef Cause_Mayhem het volgende:

[..]

Heb je dat werkelijk nog niet gelezen? Ziende blind heet dat.
Heb het letterlijk al gezegd, dat dit een (fout!!!!!!!!!!!) gevolg is van een modus operandi.
Dat dader bescherming (arme dader die uitgezet wordt, huwelijk kwijt raakt, baan kwijt raakt, niet aardig meer gevonden wordt door omgeving) het probleem is waar ook deze uitwas uit voortkomt.

Dat het feit dat deze dader veroordeeld is op zijn woord/haar woord al een winst is. Dat die misselijkmakende 'verzachtende' omstandigheden deel van het probleem zijn die verdomd veel verder gaan dan die verblijfsvergunning (die hij wat mij betreft gelijk verloren was na straf).

Die 24 maanden (wat nodig is voor verlies verblijfsvergunning) een max straf zijn die amper tot nooit gegeven wordt voor vergelijkbare misdrijven.
Dit geen uitzondering is, maar treurig genoeg 'normaal' is. Het eerder uitzonderlijk is dat hij veroordeeld is. (8%, neem dat mee aub)
Dat ik daar tegen ageer. Al jaren op alle gebieden en niet enkel als het om een vergunninghouder gaat.
Ik ben het in alles met je eens, daarom vond ik het ook zo vreemd dat je zo om je heen ging slaan. Juist door al je frustratie was het mij ook niet duidelijk welk punt je nou precies wilde maken, want zelfs mijn 'politieke agenda' werd erbij gehaald.
  dinsdag 18 september 2018 @ 15:51:53 #76
467592 Cause_Mayhem
I will eat your soul
pi_181986275
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 september 2018 15:47 schreef TheJanitor het volgende:

[..]

Ik ben het in alles met je eens, daarom vond ik het ook zo vreemd dat je zo om je heen ging slaan. Juist door al je frustratie was het mij ook niet duidelijk welk punt je nou precies wilde maken, want zelfs mijn 'politieke agenda' werd erbij gehaald.
Heb jou nooit bij naam genoemd. Dat je je aangesproken voelde is op jouw conto.

De enige waarop ik direct wat gezegd is is vader aarbei. Zoek zijn PH erbij zou ik zo zeggen.
Our task must be to free ourselves by widening our circle of compassion to embrace all living creatures and the whole of nature and its beauty.
pi_181986281
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 september 2018 15:46 schreef matspontius het volgende:

[..]

Boeiend hoor :W
Ja precies. Jij bent cool. Jij geeft geen fuck. :7 8-)
"Pools are perfect for holding water"
pi_181986309
quote:
1s.gif Op dinsdag 18 september 2018 15:51 schreef Cause_Mayhem het volgende:

[..]

Heb jou nooit bij naam genoemd. Dat je je aangesproken voelde is op jouw conto.

De enige waarop ik direct wat gezegd is is vader aarbei. Zoek zijn PH erbij zou ik zo zeggen.
quote:
1s.gif Op dinsdag 18 september 2018 15:07 schreef Cause_Mayhem het volgende:

[..]

Nope.

Ik was het niet die daarmee kwam, enkel degene die dat vb meenam om aan te tonen dat dit een veel groter probleem is dan vergunninghouders beschermen. Wat vele hier willen laten geloven.

Maar focus vooral op hierop, vergeet de rest. Dit aanvallen dient je politieke agenda. Val alles aan wat die agenda niet direct dient.
Dit was toch echt een quote op mij, maar goed. Ik zal wel niet goed snappen hoe quoten werkt.
pi_181986420
Blijkbaar is verkracht worden minder erg dan (terecht) je verblijfsvergunning verliezen.

Goed, weten we dat ook weer.
Don't quote me boy, cause I ain't said shit!
Send Banano to: ban_1drjycsqhpwa1i4uxo1mmqau6q8gibgbn6oabtub53zpcrabjunt3uscaqty
pi_181986617
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 september 2018 14:24 schreef J.A.R.V.I.S. het volgende:

[..]

Spijt hebben ze nooit, ja liegen kunnen ze wel totdat ze erbij neervallen.

[..]

Meisje had er natuurlijk zelf om gevraagd, als advocaat zou je je toch kapot moeten schamen dat je zoiets vertegenwoordigd.
Een advocaat verdedigt niet de daden van zijn client, maar zijn/haar rechten. Dat is iets heel anders.

quote:
0s.gif Op dinsdag 18 september 2018 14:19 schreef J.A.R.V.I.S. het volgende:

[..]

Dat doen ze normaal ook niet, zoals al meermaals gezegd wordt jij gepakt met drank op achter het stuur en je hebt je rijbewijs nodig voor je baan dan heb je ook pech. Geen rechter die daar rekening mee houd, dan had je maar na moeten denken. Het blijkt ook niet te mogen dat een strafrechter op de stoel gaat zitten van een rechter die over het vreemdelingenrecht gaat. Ze hadden gewoon deze man de standaard veroordeling moeten geven die jan met de pet ook had gekregen en dan was het een taak van de vreemdelingenrechter geweest om een uitspraak te doen over zijn verblijfsvergunning. Had die persoon besloten dat de man zijn leven gebeterd heeft in de periode na deze daad en hem zijn verblijfsvergunning niet afgenomen dan had ik er veel meer begrip voor gehad dan nu een uitspraak van een strafrechter (lees: asiel activiste) die rekening houd met de situatie omtrent zijn verblijfsvergunning.
Je hebt een compleet verkeerd beeld van de nederlandse rechtstaat (en overige westerse strafrechtsystemen). In iedere strafzaak wordt rekening gehouden met de persoonlijke omstandigheden van de verdachte en daar kan (let op:KAN!) dus ook een aanpassing van de strafmaat bij horen. Juist het individuele karakter is een van de pijlers onder onze rechtstaat, en dat is mijn ogen maar goed ook.
  dinsdag 18 september 2018 @ 16:19:00 #81
358523 IkStampOpTacos
Tacostamper extraordinaire
pi_181986682
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 september 2018 16:14 schreef partnervan het volgende:

[..]

Een advocaat verdedigt niet de daden van zijn client, maar zijn/haar rechten. Dat is iets heel anders.

[..]

Je hebt een compleet verkeerd beeld van de nederlandse rechtstaat (en overige westerse strafrechtsystemen). In iedere strafzaak wordt rekening gehouden met de persoonlijke omstandigheden van de verdachte en daar kan (let op:KAN!) dus ook een aanpassing van de strafmaat bij horen. Juist het individuele karakter is een van de pijlers onder onze rechtstaat, en dat is mijn ogen maar goed ook.
Alles moet zwart-wit zijn voor jarvis, anders snapt hij het niet.
It's my life, it's now or never, I ain't gonna live forever.
-
Headstrong to take on anyone.
  dinsdag 18 september 2018 @ 16:19:29 #82
358523 IkStampOpTacos
Tacostamper extraordinaire
pi_181986688
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 september 2018 16:03 schreef Kapitein_Scheurbuik het volgende:
Blijkbaar is verkracht worden minder erg dan (terecht) je verblijfsvergunning verliezen.

Goed, weten we dat ook weer.
Die vergelijking slaat echt nergens op :')
It's my life, it's now or never, I ain't gonna live forever.
-
Headstrong to take on anyone.
pi_181986702
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 september 2018 16:14 schreef partnervan het volgende:

[..]

Een advocaat verdedigt niet de daden van zijn client, maar zijn/haar rechten. Dat is iets heel anders.

[..]

Je hebt een compleet verkeerd beeld van de nederlandse rechtstaat (en overige westerse strafrechtsystemen). In iedere strafzaak wordt rekening gehouden met de persoonlijke omstandigheden van de verdachte en daar kan (let op:KAN!) dus ook een aanpassing van de strafmaat bij horen. Juist het individuele karakter is een van de pijlers onder onze rechtstaat, en dat is mijn ogen maar goed ook.
Naar mijn idee wordt er te veel naar de belangen en persoonlijke omstandigheden van de verdachte gekeken en onvoldoende naar de belangen van slachtoffer en maatschappij.

Eerlijk gezegd zullen de persoonlijke omstandigheden van deze verkrachter me een rotzorg zijn en schoppen ze hem vandaag nog de grens over. Als hem dan in zijn thuisland iets noodlottigs overkomt is dat erg vervelend voor hem maar ik zal er nog geen minuut wakker van liggen. Daar had hij dan maar aan moeten denken voordat hij zijn gastvrouw verkrachtte.
Don't quote me boy, cause I ain't said shit!
Send Banano to: ban_1drjycsqhpwa1i4uxo1mmqau6q8gibgbn6oabtub53zpcrabjunt3uscaqty
pi_181986724
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 september 2018 16:19 schreef IkStampOpTacos het volgende:

[..]

Die vergelijking slaat echt nergens op :')
JAwel hoor. Want mevrouw is verkracht en meneer krijgt niet de straf die hij anders zou hebben gekregen omdat hij dan zijn verblijfsvergunning verliest. Als jij of ik die mevrouw hadden verkracht hadden we een andere straf gekregen omdat wij (naar ik aanneem) geen verblijfsvergunning kunnen verliezen.
Don't quote me boy, cause I ain't said shit!
Send Banano to: ban_1drjycsqhpwa1i4uxo1mmqau6q8gibgbn6oabtub53zpcrabjunt3uscaqty
pi_181986754
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 september 2018 15:14 schreef matspontius het volgende:

[..]

Uiteraard niet, ik bedoelde natuurlijk het recht om onafhankelijke verdediging - je verdedigt jezelf dan maar. Utopie, ik weet het maar dat vind ik ....
Is helemaal geen utopie. Landen genoeg waar het gaat zoals je omschrijft. Denk alleen niet dat je er wil wonen.
  dinsdag 18 september 2018 @ 16:24:42 #86
358523 IkStampOpTacos
Tacostamper extraordinaire
pi_181986756
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 september 2018 16:22 schreef Kapitein_Scheurbuik het volgende:

[..]

JAwel hoor. Want mevrouw is verkracht en meneer krijgt niet de straf die hij anders zou hebben gekregen omdat hij dan zijn verblijfsvergunning verliest. Als jij of ik die mevrouw hadden verkracht hadden we een andere straf gekregen omdat wij (naar ik aanneem) geen verblijfsvergunning kunnen verliezen.
Vals dilemma. Het is geen of-of keuze. Dus kan je ook niet stellen dat het één belangrijker is dan het ander.
It's my life, it's now or never, I ain't gonna live forever.
-
Headstrong to take on anyone.
pi_181986809
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 september 2018 16:20 schreef Kapitein_Scheurbuik het volgende:

[..]

Naar mijn idee wordt er te veel naar de belangen en persoonlijke omstandigheden van de verdachte gekeken en onvoldoende naar de belangen van slachtoffer en maatschappij.

Eerlijk gezegd zullen de persoonlijke omstandigheden van deze verkrachter me een rotzorg zijn en schoppen ze hem vandaag nog de grens over. Als hem dan in zijn thuisland iets noodlottigs overkomt is dat erg vervelend voor hem maar ik zal er nog geen minuut wakker van liggen. Daar had hij dan maar aan moeten denken voordat hij zijn gastvrouw verkrachtte.
Kun je dat idee ook onderbouwen, en dan graag met quotes uit uitspraken die je kunt vinden op www.rechtspraak.nl
In die uitspraken die gewoon openbaar (zo hoort dat in een rechtstaat) kun je vaak precies de motivatie van een rechtbank vinden waarom ze in een specifiek geval ergens rekening mee gehouden hebben. In krantenartikeltjes wordt dat vaak versimplificeerd of zelfs verkeerd weergegeven.
pi_181986843
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 september 2018 16:24 schreef IkStampOpTacos het volgende:

[..]

Vals dilemma. Het is geen of-of keuze. Dus kan je ook niet stellen dat het één belangrijker is dan het ander.
Het is wel een of of keuze.

Of je bestraft de misdaad zoals je die ook zou bestraffen als de dader een Nederlands paspoort heeft. Gevolg is dan dus dat meneer zijn vergunning kwijt raakt en moet vertrekken.

Of je bestraft de misdaad milder dan je normaal zou doen wanneer het een dader met een Nederlands paspoort betreft. Gevolg is dan dus dat je het bestraffen van een misdrijf volgens de geldende maatstaf minder belangrijk vind dan het behoud van de verblijfsvergunning.
Don't quote me boy, cause I ain't said shit!
Send Banano to: ban_1drjycsqhpwa1i4uxo1mmqau6q8gibgbn6oabtub53zpcrabjunt3uscaqty
pi_181986897
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 september 2018 16:27 schreef partnervan het volgende:

[..]

Kun je dat idee ook onderbouwen, en dan graag met quotes uit uitspraken die je kunt vinden op www.rechtspraak.nl
In die uitspraken die gewoon openbaar (zo hoort dat in een rechtstaat) kun je vaak precies de motivatie van een rechtbank vinden waarom ze in een specifiek geval ergens rekening mee gehouden hebben. In krantenartikeltjes wordt dat vaak versimplificeerd of zelfs verkeerd weergegeven.
Ja hoor dat zou ik kunnen onderbouwen. Echter heb ik nu geen zin oersaaie teksten door te spitten maar ik vind deze casus eigenlijk wel een lichtend voorbeeld. Ik zie niet in waarom ik nog meer onderbouwing zou moeten zoeken in een topic dat er nota bene over gaat dat de belangen van de dader wel erg zwaar zijn meegewogen in de strafmaat. Ik snap niet wat andere voorbeelden daar nog aan toe kunnen voegen.
Don't quote me boy, cause I ain't said shit!
Send Banano to: ban_1drjycsqhpwa1i4uxo1mmqau6q8gibgbn6oabtub53zpcrabjunt3uscaqty
  dinsdag 18 september 2018 @ 16:33:52 #90
287741 matspontius
Same old shit, different day
pi_181986927
quote:
6s.gif Op dinsdag 18 september 2018 15:52 schreef probeer het volgende:

[..]

Ja precies. Jij bent cool. Jij geeft geen fuck. :7 8-)
😪
"Hoka Hey!"
pi_181986953
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 september 2018 16:29 schreef Kapitein_Scheurbuik het volgende:

[..]

Het is wel een of of keuze.

Of je bestraft de misdaad zoals je die ook zou bestraffen als de dader een Nederlands paspoort heeft. Gevolg is dan dus dat meneer zijn vergunning kwijt raakt en moet vertrekken.

Of je bestraft de misdaad milder dan je normaal zou doen wanneer het een dader met een Nederlands paspoort betreft. Gevolg is dan dus dat je het bestraffen van een misdrijf volgens de geldende maatstaf minder belangrijk vind dan het behoud van de verblijfsvergunning.
Zoals al aangegeven: het opleggen van straffen is maatwerk. Als jij en ik hetzelfde strafbare feit plegen is de kans groot dat jij een andere straf krijgt dan ik. Dat wil niet zeggen dat de rechtbank het ene erger vind dan het andere. Ik weet verder te weinig van deze specifieke zaak af, als het OM vindt dat de straf te laag is, kunnen ze gewoon in hoger beroep en proberen het hof te overtuigen om een zwaardere straf op te leggen. Aangezien de rechtbank de motivatie gegeven heeft, kunnen ze hun argumentatie daar op aanpassen.
pi_181986960
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 september 2018 16:32 schreef Kapitein_Scheurbuik het volgende:

[..]

Ja hoor dat zou ik kunnen onderbouwen. Echter heb ik nu geen zin oersaaie teksten door te spitten maar ik vind deze casus eigenlijk wel een lichtend voorbeeld. Ik zie niet in waarom ik nog meer onderbouwing zou moeten zoeken in een topic dat er nota bene over gaat dat de belangen van de dader wel erg zwaar zijn meegewogen in de strafmaat. Ik snap niet wat andere voorbeelden daar nog aan toe kunnen voegen.
Sure.. het is dus gewoon uit de onderbuik.
pi_181986979
De advocaat van het slachtoffer zit vanavond bij Pauw.
pi_181987022
Grappig dat deze rechter, Valerie Essenburg, nergens op internet te vinden. Typerend voor de rechterlijke macht: een gezichtloos monster die nergens en door niemand ter verantwoording kan worden geroepen.

Is er überhaupt ooit in de geschiedenis een rechter door de Hoge Raad ontslagen? Bananenrepubliek.
pi_181987073
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 september 2018 16:40 schreef Confetti het volgende:
Grappig dat deze rechter, Valerie Essenburg, nergens op internet te vinden. Typerend voor de rechterlijke macht: een gezichtloos monster die nergens en door niemand ter verantwoording kan worden geroepen.
De noodzaak daarvan maak je ook meteen duidelijk.
pi_181987076
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 september 2018 16:40 schreef Confetti het volgende:
Grappig dat deze rechter, Valerie Essenburg, nergens op internet te vinden. Typerend voor de rechterlijke macht: een gezichtloos monster die nergens en door niemand ter verantwoording kan worden geroepen.

Is er überhaupt ooit in de geschiedenis een rechter door de Hoge Raad ontslagen? Bananenrepubliek.
Je begrijpt zelf ook wel dat een bananenrepubliek juist een land is waarin de rechterlijke macht onder controle van de uitvoerende macht staat?

En je vraag: https://www.nu.nl/binnenl(...)theid-ontslagen.html

En gelukkig kan een rechter niet ontslagen worden omdat een uitspraak de politiek/samenleving/media niet aanstaat.
  dinsdag 18 september 2018 @ 16:45:52 #97
358523 IkStampOpTacos
Tacostamper extraordinaire
pi_181987110
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 september 2018 16:29 schreef Kapitein_Scheurbuik het volgende:

[..]

Het is wel een of of keuze.

Of je bestraft de misdaad zoals je die ook zou bestraffen als de dader een Nederlands paspoort heeft. Gevolg is dan dus dat meneer zijn vergunning kwijt raakt en moet vertrekken.

Of je bestraft de misdaad milder dan je normaal zou doen wanneer het een dader met een Nederlands paspoort betreft. Gevolg is dan dus dat je het bestraffen van een misdrijf volgens de geldende maatstaf minder belangrijk vind dan het behoud van de verblijfsvergunning.
Dat is gewoon niet hoe de rechtspraak werkt.
It's my life, it's now or never, I ain't gonna live forever.
-
Headstrong to take on anyone.
pi_181987113
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 september 2018 16:44 schreef partnervan het volgende:

[..]

Je begrijpt zelf ook wel dat een bananenrepubliek juist een land is waarin de rechterlijke macht onder controle van de uitvoerende macht staat?

En je vraag: https://www.nu.nl/binnenl(...)theid-ontslagen.html

En gelukkig kan een rechter niet ontslagen worden omdat een uitspraak de politiek/samenleving/media niet aanstaat.
Oh leuk, je hebt er één gevonden. Hoeveel politici worden weggestuurd omdat ze niet functioneren? Of normale werknemers? Maar nee hoor, in de rechterlijke macht voldoet 99,99999%. Allemaal geweldige rechters met geweldige competenties en objectiviteit.

Er zou een onafhankelijke commissie moeten komen die toezicht houdt op de rechterlijke macht en deze machtsgeile, wereldvreemde rechters ook ontslaat als ze aantoonbaar blunderen.
pi_181987129
Je moet het denk ik zo zien: door deze verkrachter niet terug te sturen wordt Afghanistan veiliger. Doe je dat bij wijze van spreke met meer Afghanen niet dan wordt Afghanistan zo veilig dat al de Afghanen weer teruggestuurd kunnen worden. En dan kun je deze verkrachter dus ook terugsturen en kraait er verder geen haan meer naar...
I´m back.
pi_181987192
Uitvoerende macht: gecontroleerd en ter verantwoording geroepen door parlement
Wetgevende macht: gecontroleerd en ter verantwoording geroepen door de bevolking
Rechterlijke macht: gecontroleerd en ter verantwoording geroepen door.....?

Er is een goede reden dat de uitvoerende en wetgevende macht gecontroleerd wordt. Macht corrumpeert. Waarom dat niet voor de rechterlijke macht zou gelden is mij niet duidelijk.
pi_181987210
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 september 2018 16:46 schreef Confetti het volgende:

[..]

Oh leuk, je hebt er één gevonden. Hoeveel politici worden weggestuurd omdat ze niet functioneren? Of normale werknemers? Maar nee hoor, in de rechterlijke macht voldoet 99,99999%. Allemaal geweldige rechters met geweldige competenties en objectiviteit.

Er zou een onafhankelijke commissie moeten komen die toezicht houdt op de rechterlijke macht en deze machtsgeile, wereldvreemde rechters ook ontslaat als ze aantoonbaar blunderen.
Er is niemand die beweert dat rechters onfeilbaar zijn, vandaar dat je bijvoorbeeld het recht op Hoger Beroep en Cassatie hebt. En dat er procedures staan om gerechtelijke dwalingen aan te pakken. Heb je een voorbeeld van een machtsgeile rechter? Hoe kan een rechter überhaupt machtsgeil zijn? Zo heel veel macht heeft een individuele rechter in Nederland niet. En wat is wereldvreemd? Als ze niet hetzelfde wereldbeeld hebben als jij? Een (straf)rechter heeft ook niets aan zijn wereldbeeld als hij/zij een strafzaak leidt. Hij moet een uitspraak doen of een verdachte wel of geen strafbaar feit heeft begaan en welke straf daar bij past.
En wie gaat er dan toezicht houden op de toezichthouders? Of moeten die door de politiek worden aangewezen en gecontroleerd? En dus de Trias Politica maar afschaffen?
pi_181987214
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 september 2018 16:50 schreef Confetti het volgende:
Uitvoerende macht: gecontroleerd en ter verantwoording geroepen door parlement
Wetgevende macht: gecontroleerd en ter verantwoording geroepen door de bevolking
Rechterlijke macht: gecontroleerd en ter verantwoording geroepen door.....?

Er is een goede reden dat de uitvoerende en wetgevende macht gecontroleerd wordt. Macht corrumpeert. Waarom dat niet voor de rechterlijke macht zou gelden is mij niet duidelijk.
In hoger beroep gaan dan. Daarvoor heb je juist de mogelijkheid van hoger beroep.
I´m back.
pi_181987263
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 september 2018 16:14 schreef partnervan het volgende:

[..]

Een advocaat verdedigt niet de daden van zijn client, maar zijn/haar rechten. Dat is iets heel anders.

[..]

Je hebt een compleet verkeerd beeld van de nederlandse rechtstaat (en overige westerse strafrechtsystemen). In iedere strafzaak wordt rekening gehouden met de persoonlijke omstandigheden van de verdachte en daar kan (let op:KAN!) dus ook een aanpassing van de strafmaat bij horen. Juist het individuele karakter is een van de pijlers onder onze rechtstaat, en dat is mijn ogen maar goed ook.
Klopt, dat persoonlijke karakter is wel fijn. Zo kan een vrouw die 30 jaar lang mishandeld wordt door haar man en het zat is de trekker overhalen en er met een lichte straf vanaf komen. Voor zo'n zaken is het te begrijpen dat je iemand niet 10 jaar de cel in gooit. Maar we hebben het hier over een verkrachting, een verkrachting door iemand die is opgevangen in dit land omdat het in zijn land niet veilig zou zijn (nja, veilig genoeg blijkbaar). Deze man heeft zich zodanig misdragen dat hij het recht op asiel verloren heeft, een regel welke er niet voor niets is. Daarop besluit de rechter de strafmaat in te korten zodat zijn verblijfsvergunning niet in gevaar is.

Vertel mij eens waarom iemand het zou willen dat een geïmporteerde verkrachter hier nog vrij rondloopt? Je was te gast, je hebt je kans verprutst, succes in je eigen land. Probeer gewoon eens de situatie te schetsen, want er is werkelijk geen enkele reden om deze man niet het land it te flikkeren. Wij waren zo gastvrij om hem op te vangen, en wat doet hij? Hij verkracht een verstandelijk beperkt kind, toont geen berouw en probeert de schuld nog in de schoenen te schuiven van dat kind. Mensen die dit blijven verdedigen of downplayen kan ik niet serieus nemen.

Tevens zoals ook al eerder gemeld, de afkomst of verblijfsstatus is nooit relevant in bepaalde kringen zodra ze een misdaad plegen, maar zodra de strafmaat omlaag kan is het opeens wel relevant. De man wist wat de regels waren, hij heeft ze overtreden en moet gewoon op de blaren zitten.
pi_181987266
Bo
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 september 2018 16:50 schreef Confetti het volgende:
Uitvoerende macht: gecontroleerd en ter verantwoording geroepen door parlement
Wetgevende macht: gecontroleerd en ter verantwoording geroepen door de bevolking
Rechterlijke macht: gecontroleerd en ter verantwoording geroepen door.....?

Er is een goede reden dat de uitvoerende en wetgevende macht gecontroleerd wordt. Macht corrumpeert. Waarom dat niet voor de rechterlijke macht zou gelden is mij niet duidelijk.
de rechterlijke macht heeft feitelijk geen macht. Zij toetsen zaken aan de wet. En dat een rechterlijke macht onafhankelijk moet zijn lijkt me evident. Als ze door de politiek worden gecontroleerd zijn ze per definitie niet onafhankelijl.
pi_181987273
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 september 2018 16:52 schreef partnervan het volgende:

[..]

Er is niemand die beweert dat rechters onfeilbaar zijn, vandaar dat je bijvoorbeeld het recht op Hoger Beroep en Cassatie hebt. En dat er procedures staan om gerechtelijke dwalingen aan te pakken. Heb je een voorbeeld van een machtsgeile rechter? Hoe kan een rechter überhaupt machtsgeil zijn? Zo heel veel macht heeft een individuele rechter in Nederland niet. En wat is wereldvreemd? Als ze niet hetzelfde wereldbeeld hebben als jij? Een (straf)rechter heeft ook niets aan zijn wereldbeeld als hij/zij een strafzaak leidt. Hij moet een uitspraak doen of een verdachte wel of geen strafbaar feit heeft begaan en welke straf daar bij past.
En wie gaat er dan toezicht houden op de toezichthouders? Of moeten die door de politiek worden aangewezen en gecontroleerd? En dus de Trias Politica maar afschaffen?
Het wereldbeeld van een rechter komt juist in strafzaken sterk naar voren. Niet alleen bij het beoordelen van verklaringen en bewijsmateriaal maar vooral ook bij de oplegging van de straf. Zoals in deze zaak duidelijk is geworden heeft de rechter vrijwel volledig vrij spel bij het zoeken naar 'verzachtende omstandigheden'. Als je de wil maar hebt kun je met de meest bizarre omstandigheden aankomen om een lagere straf op te leggen.

En ja, je kan in hoger beroep maar door wie wordt dat beroep behandeld? Wederom door rechters die extern geen enkele verantwoording hoeven af te leggen, hoewel zij veel meer invloed hebben dan een willekeurig puppet/Kamerlid in de Kamer.
pi_181987302
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 september 2018 16:56 schreef partnervan het volgende:
Bo

[..]

de rechterlijke macht heeft feitelijk geen macht. Zij toetsen zaken aan de wet. En dat een rechterlijke macht onafhankelijk moet zijn lijkt me evident. Als ze door de politiek worden gecontroleerd zijn ze per definitie niet onafhankelijl.
Onzin. https://www.rechtspraak.n(...)-straftoemeting.aspx

Alstublieft. De rechters vullen de strafmaat volledig zelf in. In 'gemiddelde' zaken geven ze nog geen 20% van de maximumstraf.
  dinsdag 18 september 2018 @ 16:59:02 #107
467592 Cause_Mayhem
I will eat your soul
pi_181987303
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 september 2018 16:03 schreef Kapitein_Scheurbuik het volgende:
Blijkbaar is verkracht worden minder erg dan (terecht) je verblijfsvergunning verliezen.

Goed, weten we dat ook weer.
Echt helemaal niemand zegt dit (ik al helemaal niet).
Our task must be to free ourselves by widening our circle of compassion to embrace all living creatures and the whole of nature and its beauty.
pi_181987359
quote:
Hij die door geweld of een andere feitelijkheid of bedreiging met geweld of een andere feitelijkheid iemand dwingt tot het ondergaan van handelingen die bestaan uit of mede bestaan uit het seksueel binnendringen van het lichaam, wordt als schuldig aan verkrachting gestraft met gevangenisstraf van ten hoogste twaalf jaren of geldboete van de vijfde categorie.
De wetgever heeft de ernst van het misdrijf ingezien en een forse gevangenisstraf op dit misdrijf gezet. 12 jaar.

De rechters, in al hun wijsheid, zien het anders. https://www.rechtspraak.n(...)n-afspraken-LOVS.pdf

Oriëntatie: Verkrachting 24 maanden gevangenisstraf(!)

Dat is waar rechters zich op oriënteren dus. Dat is 16,6% van de maximumstraf!! Dat is dus het uitgangspunt.
pi_181987370
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 september 2018 16:56 schreef partnervan het volgende:
Bo

[..]

de rechterlijke macht heeft feitelijk geen macht. Zij toetsen zaken aan de wet. En dat een rechterlijke macht onafhankelijk moet zijn lijkt me evident. Als ze door de politiek worden gecontroleerd zijn ze per definitie niet onafhankelijl.
Klopt, ze zetten ook niet iemand in de gevangenis oid. Dat doet een dienst van de uitvoerende macht.
I´m back.
pi_181987397
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 september 2018 17:01 schreef Confetti het volgende:

[..]

De wetgever heeft de ernst van het misdrijf ingezien en een forse gevangenisstraf op dit misdrijf gezet. 12 jaar.

De rechters, in al hun wijsheid, zien het anders. https://www.rechtspraak.n(...)n-afspraken-LOVS.pdf

Oriëntatie: Verkrachting 24 maanden gevangenisstraf(!)

Dat is waar rechters zich op oriënteren dus. Dat is 16,6% van de maximumstraf!! Dat is dus het uitgangspunt.
In hoger beroep gaan dus, lijkt me, als OM.
Maar kennelijk gaat die verkrachter al in hoger beroep.
Dan loopt-ie de kans als nog 24 maanden te krijgen en daarna uitgezet te worden, denk ik.
I´m back.
pi_181987413
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 september 2018 16:57 schreef Confetti het volgende:

[..]

En ja, je kan in hoger beroep maar door wie wordt dat beroep behandeld? Wederom door rechters die extern geen enkele verantwoording hoeven af te leggen, hoewel zij veel meer invloed hebben dan een willekeurig puppet/Kamerlid in de Kamer.
De rechters van de Hoge Raad hoeven geen verantwoording af te leggen, maar zijn wel benoemd door de Tweede Kamer. De rechtsspraak staat dus zeker niet volkomen los van de andere machten. En de rechters van de gerechtshoven die de ambitie hebben om ooit in de Hoge Raad te komen, zullen dus ongetwijfeld hun best doen om te oordelen op een manier die ook bij de volksvertegenwoordiging goed overkomt.

[ Bericht 11% gewijzigd door #ANONIEM op 18-09-2018 17:05:23 ]
pi_181987463
Deze aanwinst van Nederland had gewoon 2 jaar gevangenisstraf moeten krijgen en daarna direct worden uitgezet (ik zie dat liever letterlijk nav wat die rat gedaan heeft).

Dit krijgt nog een staartje als hij wordt aangepakt na vrijkomst... En terecht.
pi_181987481
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 september 2018 17:03 schreef Ryan3 het volgende:

[..]

In hoger beroep gaan dus, lijkt me, als OM.
Maar kennelijk gaat die verkrachter al in hoger beroep.
Dan loopt-ie de kans als nog 24 maanden te krijgen en daarna uitgezet te worden, denk ik.
Tja, ook de rechters in hoger beroep zijn gebonden door deze richtlijn. Of eigenlijk, wet die is opgesteld door de rechterlijke macht.

Het zou een vooruitgang zijn als de wetgever het oriëntatiepunt zou bepalen en niet rechters. Je ziet dat ze letterlijk spotten met de strafmaat in de wet.
  dinsdag 18 september 2018 @ 17:07:49 #114
467592 Cause_Mayhem
I will eat your soul
pi_181987485
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 september 2018 16:20 schreef Kapitein_Scheurbuik het volgende:

[..]

Naar mijn idee wordt er te veel naar de belangen en persoonlijke omstandigheden van de verdachte gekeken en onvoldoende naar de belangen van slachtoffer en maatschappij.

Eerlijk gezegd zullen de persoonlijke omstandigheden van deze verkrachter me een rotzorg zijn en schoppen ze hem vandaag nog de grens over. Als hem dan in zijn thuisland iets noodlottigs overkomt is dat erg vervelend voor hem maar ik zal er nog geen minuut wakker van liggen. Daar had hij dan maar aan moeten denken voordat hij zijn gastvrouw verkrachtte.
Hier geheel mee eens met een bedenking.

De dader dient wat mij betreft de volle consequentie te ondergaan hier. Gevangenis + tbs. Alles ingezet op de dader ziet zijn fout in.
Geen gooi maar over de muur, fuck die afghaanse meisjes. Maar genoegdoening hier en (ja ik weet het, ijdele) hoop op berouw van de dader. Maar op z'n minst wat anders als zonder straf terug en daar lekker stoer doen over die westerse hoer die haar plaats nu kent. En nee, ik heb dus geen hoge pet op van de dader.
Terug zonder straf is me te makkelijk.

[ Bericht 1% gewijzigd door Cause_Mayhem op 18-09-2018 17:13:19 ]
Our task must be to free ourselves by widening our circle of compassion to embrace all living creatures and the whole of nature and its beauty.
pi_181987576
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 september 2018 16:57 schreef Confetti het volgende:

[..]

Het wereldbeeld van een rechter komt juist in strafzaken sterk naar voren. Niet alleen bij het beoordelen van verklaringen en bewijsmateriaal maar vooral ook bij de oplegging van de straf. Zoals in deze zaak duidelijk is geworden heeft de rechter vrijwel volledig vrij spel bij het zoeken naar 'verzachtende omstandigheden'. Als je de wil maar hebt kun je met de meest bizarre omstandigheden aankomen om een lagere straf op te leggen.

En ja, je kan in hoger beroep maar door wie wordt dat beroep behandeld? Wederom door rechters die extern geen enkele verantwoording hoeven af te leggen, hoewel zij veel meer invloed hebben dan een willekeurig puppet/Kamerlid in de Kamer.
"Zoals in deze zaak duidelijk is geworden"? Ik weet niet onder welke steen jij vandaan komt, maar zo werkt het al sinds de invoering van de grondwet. We kennen in Nederland geen minimumstraffen, we kennen maximumstraffen. Het is aan de rechtbank (let op: het is heel vaak een meervoudige strafkamer: 3 rechters). om te bepalen welke straf daar bij hoort. Bovendien krijg ik de indruk dat jij denkt dat de rechter dit er bij verzonnen heeft. Ik vermoed dat de advocaat van de verdachte dat als argument betoogd heeft. Advocaten betogen zoveel. Soms wordt het overgenomen door de rechtbank, veel vaker niet. Of dat in deze zaak terecht is durf ik niet te zeggen, ik weet van deze zaak te weinig.

Een hoger beroep wordt door een gerechtshof behandeld. Dat zijn 3 andere rechters. En nee, die hoeven inderdaad geen verantwoording af te leggen en geloof me maar: dat is een goede zaak. Daar zijn we het sinds de Franse revolutie, in ieder geval in een liberale democratische rechtstaat, over eens.

Wat ik wel vaker merk als het over strafrecht gaat is dat mensen graag een soort corrigerend mechanisme willen, omdat ze vinden dat een verdachte ten onrechte wordt vrijgesproken of er een te lage straf wordt opgelegd. Zoals gezegd heeft de samenleving daar voldoende middelen voor (OM = de samenleving, en die kunnen in hoger beroep en eventueel in cassatie). Het wetboek van Strafrecht en Strafvordering zorgt er eigenlijk voor dat degene met geweldsmonopolie (de overheid) aan regels gebonden is als ze dat monopolie willen uitoefenen. De regels in het wetboek van Strafrecht en Strafvordering zorgen er ook voor dat jij, net als ik, bepaalde rechten hebt en houdt.

[ Bericht 0% gewijzigd door partnervan op 18-09-2018 17:18:40 ]
pi_181987598
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 september 2018 17:07 schreef Confetti het volgende:

[..]

Tja, ook de rechters in hoger beroep zijn gebonden door deze richtlijn. Of eigenlijk, wet die is opgesteld door de rechterlijke macht.

Het zou een vooruitgang zijn als de wetgever het oriëntatiepunt zou bepalen en niet rechters. Je ziet dat ze letterlijk spotten met de strafmaat in de wet.
Ja, nou ja, wees nou maar blij dat je niet in de VS woont, daar zijn OM en aangeklaagde nog veel meer gelijkwaardig in het proces als hier in NL. Ik zou er ook niet zomaar vanuit gaan dat een volgende rechter de strafmaat handhaaft. De ophef wordt ook wel meegewogen, evenals de mate waardoor blijkens die ophef het rechtsgevoel van de bewoners van NL wordt aangetast.
I´m back.
pi_181987599
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 september 2018 17:01 schreef Confetti het volgende:

[..]

De wetgever heeft de ernst van het misdrijf ingezien en een forse gevangenisstraf op dit misdrijf gezet. 12 jaar.

De rechters, in al hun wijsheid, zien het anders. https://www.rechtspraak.n(...)n-afspraken-LOVS.pdf

Oriëntatie: Verkrachting 24 maanden gevangenisstraf(!)

Dat is waar rechters zich op oriënteren dus. Dat is 16,6% van de maximumstraf!! Dat is dus het uitgangspunt.
Nee. De wetgever heeft er een MAXIMUM straf aan gegeven.
pi_181987698
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 september 2018 17:07 schreef Confetti het volgende:

[..]

Tja, ook de rechters in hoger beroep zijn gebonden door deze richtlijn. Of eigenlijk, wet die is opgesteld door de rechterlijke macht.

Het zou een vooruitgang zijn als de wetgever het oriëntatiepunt zou bepalen en niet rechters. Je ziet dat ze letterlijk spotten met de strafmaat in de wet.
Nee, dat zou het imho niet zijn. Als je met minimumstraffen gaat werken, dan kan bijvoorbeeld het door Jarvis aangehaalde voorbeeld van een door haar man mishandelde vrouw, geen lagere straf krijgen dan een koelbloedige moordenaar? Is dat wat je wil?
  dinsdag 18 september 2018 @ 17:19:36 #119
467592 Cause_Mayhem
I will eat your soul
pi_181987734
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 september 2018 17:12 schreef partnervan het volgende:

[..]

Nee. De wetgever heeft er een MAXIMUM straf aan gegeven.
Idd, die tijdsduur is de max. Minder is de norm. Max straf wordt enkel bij uitzondering gegeven.
Our task must be to free ourselves by widening our circle of compassion to embrace all living creatures and the whole of nature and its beauty.
pi_181987764
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 september 2018 16:35 schreef partnervan het volgende:

[..]

Sure.. het is dus gewoon uit de onderbuik.
Wat jij wilt kerel.

Ik vind deze casus waar wij nu over discussieren een prima voorbeeld. Daar hoef ik geen andere voorbeelden aan toe te voegen.

We kennen allemaal de voorbeelden van bijvoorbeeld vrouwenhandelaar Saban B die zijn proces in vrijheid mag afwachten en hem smeert naar Turkije.

Of de treinverkrachter van een 12 jarige meisje dat in vrijheid mag wachten en vervolgens in het buitenland zit.

En nu deze meneer die een lagere straf krijgt omdat de strafmaat niet de consequenti mag hebben dat hij zijn verblijfsvergunning verliest.

Of michael Panhuis die geen tbs wil en ook geen tbs krijgt en 5 jaar later een vrouw verkracht en vermoord.

Allemaal besluiten van rechters waar zeer veel belang wordt gehecht aan de rechten en belangen van verdachten/daders en de belangen van verdachten ondergeschikt zijn.

Rechtspraak is maatwerk, probleem is dat er geen enkel zelfreinigend vermogen binnen de rechtspraak is. We kunnen niet controleren wat er is besproken achter gesloten deuren en we kunnen rechters die een flater heeft begaan niet naar huis sturen. Er is werkelijk geen enkele controle op.
Don't quote me boy, cause I ain't said shit!
Send Banano to: ban_1drjycsqhpwa1i4uxo1mmqau6q8gibgbn6oabtub53zpcrabjunt3uscaqty
pi_181987774
quote:
1s.gif Op dinsdag 18 september 2018 17:19 schreef Cause_Mayhem het volgende:

[..]

Idd, die tijdsduur is de max. Minder is de norm. Max straf wordt enkel bij uitzondering gegeven.
Ja, mooi om dat in dit geval te geven, meteen opgehoepeld dan uit NL, dat lijkt me wel verstandig, want dit ventje gaat nog voor veel rotzooi zorgen wrs.
I´m back.
pi_181987807
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 september 2018 16:14 schreef partnervan het volgende:

Je hebt een compleet verkeerd beeld van de nederlandse rechtstaat (en overige westerse strafrechtsystemen). In iedere strafzaak wordt rekening gehouden met de persoonlijke omstandigheden van de verdachte en daar kan (let op:KAN!) dus ook een aanpassing van de strafmaat bij horen. Juist het individuele karakter is een van de pijlers onder onze rechtstaat, en dat is mijn ogen maar goed ook.
Klopt, alleen is de wetgeving mbt het intrekken van verblijfsvergunningen expliciet voor delicten van dat kaliber in het leven geroepen. Dat is iets anders dan dat een veroordeling een gevolg heeft op iets wat er verder niets mee te maken heeft.
pi_181987810
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 september 2018 17:12 schreef partnervan het volgende:

[..]

Nee. De wetgever heeft er een MAXIMUM straf aan gegeven.
De MAXIMUM straf is een indicatie van wat volgens de wetgever de ernst van het misdrijf is. En als je dan als rechterlijke macht 16,6% van de maximum straf als uitgangspunt neemt ben je in feite voor wetgever aan het spelen.
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 september 2018 17:17 schreef partnervan het volgende:

[..]

Nee, dat zou het imho niet zijn. Als je met minimumstraffen gaat werken, dan kan bijvoorbeeld het door Jarvis aangehaalde voorbeeld van een door haar man mishandelde vrouw, geen lagere straf krijgen dan een koelbloedige moordenaar? Is dat wat je wil?
Ik pleit niet voor minimumstraffen. Ik pleit ervoor dat in een normale zaken, zonder bijzonderheden, het uitgangspunt door de wetgever wordt bepaald. Bijvoorbeeld 50% van de maximumstraf als uitgangspunt.
pi_181987878
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 september 2018 14:19 schreef J.A.R.V.I.S. het volgende:
Het blijkt ook niet te mogen dat een strafrechter op de stoel gaat zitten van een rechter die over het vreemdelingenrecht gaat.
Dat mag expliciet wel.
Government is not the solution to our problem, government is the problem.
Far across the moonbeam I know that's who you are
pi_181988018
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 september 2018 17:21 schreef Kapitein_Scheurbuik het volgende:

[..]

Wat jij wilt kerel.

Ik vind deze casus waar wij nu over discussieren een prima voorbeeld. Daar hoef ik geen andere voorbeelden aan toe te voegen.

We kennen allemaal de voorbeelden van bijvoorbeeld vrouwenhandelaar Saban B die zijn proces in vrijheid mag afwachten en hem smeert naar Turkije.
Is een verdachte. Zat in voorlopige hechtenis. Rechter beslist daarover op basis van argumenten ingebracht door verdediging en OM. Resultaat is dat Saban de benen neemt. In deze zaak staat wat mij betreft niet vast aan wie dat te wijten is. Een rechtbank heeft geen glazen bol. Het is de taak van het OM om argumenten aan te dragen voor het in stand houden van de voorlopige hechtenis.
quote:
Of de treinverkrachter van een 12 jarige meisje dat in vrijheid mag wachten en vervolgens in het buitenland zit.
Zelfde situatie.
quote:
En nu deze meneer die een lagere straf krijgt omdat de strafmaat niet de consequenti mag hebben dat hij zijn verblijfsvergunning verliest.
Waar in hoger beroep gehakt van gemaakt kan worden. Zie hier je controle en "zelfreinigend" vermogen.
quote:
Of michael Panhuis die geen tbs wil en ook geen tbs krijgt en 5 jaar later een vrouw verkracht en vermoord.
Er kan niet "zomaar" TBS worden opgelegd. Er zal moeten worden meegewerkt aan een onderzoek. En aangezien je (gelukkig) niet verplicht bent om aan je eigen veroordeling mee te werken, kun je daartoe niet gedwongen worden. Sowieso moet je je afvragen of het dwingen tot een onderzoek in het Pieter Baan Centrum het gewenste effect zal hebben, maar dat terzijde. Ten tijde van de eerste rechtspraak had de rechter de mogelijk wel om op basis van eigen waarnemingen TBS op te leggen, maar heeft dat gemotiveerd niet gedaan. Je gaat niet op de motivatie in, je gaat op het resultaat in. Lekker makkelijk, je kan je zelf beter Captain Hindsight kunnen noemen.

quote:
Allemaal besluiten van rechters waar zeer veel belang wordt gehecht aan de rechten en belangen van verdachten/daders en de belangen van verdachten ondergeschikt zijn.
Nee hoor, je komt met een aantal zaken waarbij het met de wijsheid van achteraf makkelijk oordelen is. Het gaat niet om het gevolg, het gaat om de motivatie. Geef maar aan waarom je vindt dat er in deze gevallen te veel belang is gehecht aan de belangen van de verdachte.
Ik ga maar even voorbij aan rekening houden met de rechten van een verdachte. Dat gebeurt godzijdank in iedere strafzaak.

quote:
Rechtspraak is maatwerk, probleem is dat er geen enkel zelfreinigend vermogen binnen de rechtspraak is. We kunnen niet controleren wat er is besproken achter gesloten deuren en we kunnen rechters die een flater heeft begaan niet naar huis sturen. Er is werkelijk geen enkele controle op.
Onzin. Controle genoeg. Maar goed, je bent blijjkbaar van mening dat de samenleving en/of de politiek in rechtszaken maar het laatste woord moet hebben. Die landen bestaan. Turkije, Rusland, en binnenkort Polen, Hongarije en in Italie gaan we ook de "goede" kant op.

Strafrecht kan ook tegen je werken he..vergeet dat niet...

en oh ja, wat is een flater? Wie bepaalt of het een flater is?

[ Bericht 0% gewijzigd door partnervan op 18-09-2018 17:39:40 ]
pi_181988066
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 september 2018 17:22 schreef Confetti het volgende:

[..]

De MAXIMUM straf is een indicatie van wat volgens de wetgever de ernst van het misdrijf is. En als je dan als rechterlijke macht 16,6% van de maximum straf als uitgangspunt neemt ben je in feite voor wetgever aan het spelen.

[..]

Ik pleit niet voor minimumstraffen. Ik pleit ervoor dat in een normale zaken, zonder bijzonderheden, het uitgangspunt door de wetgever wordt bepaald. Bijvoorbeeld 50% van de maximumstraf als uitgangspunt.
Dat is dus een minimumstraf. En als je het anders bedoeld: hoe ga je dat dan wettelijk formuleren:

quote:
Hij die door geweld of een andere feitelijkheid of bedreiging met geweld of een andere feitelijkheid iemand dwingt tot het ondergaan van handelingen die bestaan uit of mede bestaan uit het seksueel binnendringen van het lichaam, wordt als schuldig aan verkrachting gestraft met gevangenisstraf van ten hoogste twaalf jaren of geldboete van de vijfde categorie.
Wordt dan aangevuld met iets als "in normale zaken zonder bijzonderheden, dient de pleger minimaal 6 jaar gevangenisstraf te krijgen?"

pst: dat heet dan een minimumstraf.
pi_181988098
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 september 2018 17:38 schreef partnervan het volgende:

[..]

Dat is dus een minimumstraf. En als je het anders bedoeld: hoe ga je dat dan wettelijk formuleren:

[..]

Wordt dan aangevuld met iets als "in normale zaken zonder bijzonderheden, dient de pleger minimaal 6 jaar gevangenisstraf te krijgen?"

pst: dat heet dan een minimumstraf.
Zoek eens het verschil op tussen een wettelijke minimumstraf en een uitgangspunt. Dit slaat nergens op. De orientatie van de rechtbanken is ook geen minimumstraf. Ze leggen vaak lager dan 24 maanden op voor verkrachting.
pi_181988181
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 september 2018 17:39 schreef Confetti het volgende:

[..]

Zoek eens het verschil op tussen een wettelijke minimumstraf en een uitgangspunt. Dit slaat nergens op. De orientatie van de rechtbanken is ook geen minimumstraf. Ze leggen vaak lager dan 24 maanden op voor verkrachting.
Wat nergens op slaat is dat jij denkt dat termen als "normaal" en " zonder bijzonderheden" in wetten zijn vast te leggen. We kunnen discussieren of 24 maanden celstraf voor een verkrachting te weinig is (dat is het imho ook), maar ik word altijd een beetje onpasselijk op het moment dat men het kind met het badwater wil weggooien omdat de uitspraak in een specifieke zaak iemand niet aanstaat. Wil je weten waarom in een bepaalde zaak een bepaalde straf is uitgedeeld: Lees dan de motivatie van de rechtbank en discussier daar over.
Ga niet tornen aan je eigen rechten. En vraag aub niet om de rechterlijke macht onder curatele te zetten. Als je wil weten wat daar de gevolgen van zijn dan moet je de komende jaren Hongarije en Polen in de gaten houden.
pi_181988200
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 september 2018 16:52 schreef partnervan het volgende:

[..]

Er is niemand die beweert dat rechters onfeilbaar zijn, vandaar dat je bijvoorbeeld het recht op Hoger Beroep en Cassatie hebt. En dat er procedures staan om gerechtelijke dwalingen aan te pakken. Heb je een voorbeeld van een machtsgeile rechter? Hoe kan een rechter überhaupt machtsgeil zijn? Zo heel veel macht heeft een individuele rechter in Nederland niet. En wat is wereldvreemd? Als ze niet hetzelfde wereldbeeld hebben als jij? Een (straf)rechter heeft ook niets aan zijn wereldbeeld als hij/zij een strafzaak leidt. Hij moet een uitspraak doen of een verdachte wel of geen strafbaar feit heeft begaan en welke straf daar bij past.
En wie gaat er dan toezicht houden op de toezichthouders? Of moeten die door de politiek worden aangewezen en gecontroleerd? En dus de Trias Politica maar afschaffen?
De Nederlandse rechters zijn degenen die zich niet aan de machtenscheiding houden, zoals in het onderhavige geval. De Nederlandse rechterlijke macht is nogal zelfingenomen en meent het vaak beter te weten dan de wetgever.

Met name dat laatste is opvallend, wat ze weten helemaal niets van bewijs en strafmaat, ze rommelen maar wat aan.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  dinsdag 18 september 2018 @ 17:47:41 #130
467592 Cause_Mayhem
I will eat your soul
pi_181988204
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 september 2018 17:21 schreef Kapitein_Scheurbuik het volgende:

[..]

Wat jij wilt kerel.

Ik vind deze casus waar wij nu over discussieren een prima voorbeeld. Daar hoef ik geen andere voorbeelden aan toe te voegen.

We kennen allemaal de voorbeelden van bijvoorbeeld vrouwenhandelaar Saban B die zijn proces in vrijheid mag afwachten en hem smeert naar Turkije.

Of de treinverkrachter van een 12 jarige meisje dat in vrijheid mag wachten en vervolgens in het buitenland zit.

En nu deze meneer die een lagere straf krijgt omdat de strafmaat niet de consequenti mag hebben dat hij zijn verblijfsvergunning verliest.

Of michael Panhuis die geen tbs wil en ook geen tbs krijgt en 5 jaar later een vrouw verkracht en vermoord.

Allemaal besluiten van rechters waar zeer veel belang wordt gehecht aan de rechten en belangen van verdachten/daders en de belangen van verdachten ondergeschikt zijn.

Rechtspraak is maatwerk, probleem is dat er geen enkel zelfreinigend vermogen binnen de rechtspraak is. We kunnen niet controleren wat er is besproken achter gesloten deuren en we kunnen rechters die een flater heeft begaan niet naar huis sturen. Er is werkelijk geen enkele controle op.
Praat hier nu echt dezelfde persoon die een half topic volgeluld heeft over hoe dom die wijven (eigen verantwoordelijkheid) waren die in de auto stapte met idioten?
Our task must be to free ourselves by widening our circle of compassion to embrace all living creatures and the whole of nature and its beauty.
pi_181988298
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 september 2018 17:46 schreef partnervan het volgende:

[..]

Wat nergens op slaat is dat jij denkt dat termen als "normaal" en " zonder bijzonderheden" in wetten zijn vast te leggen. We kunnen discussieren of 24 maanden celstraf voor een verkrachting te weinig is (dat is het imho ook), maar ik word altijd een beetje onpasselijk op het moment dat men het kind met het badwater wil weggooien omdat de uitspraak in een specifieke zaak iemand niet aanstaat. Wil je weten waarom in een bepaalde zaak een bepaalde straf is uitgedeeld: Lees dan de motivatie van de rechtbank en discussier daar over.
Ga niet tornen aan je eigen rechten. En vraag aub niet om de rechterlijke macht onder curatele te zetten. Als je wil weten wat daar de gevolgen van zijn dan moet je de komende jaren Hongarije en Polen in de gaten houden.
Waarom zou 'normaal' en 'zonder bijzonderheden' wel in een richtlijn door rechtbanken kunnen worden opgenomen( zie mijn eerdere link) maar niet in een wet? Er kan dan nog steeds alle ruimte zijn voor rechters om op basis van omstandigheden een lagere straf te geven dan de oriëntatie. Waar ik op wijs is dat de oriëntatie door de rechtbanken absurd laag is als je kijkt naar wat de maximumstraf is. Bij andere misdrijven is het net zo erg.

En ja, het is een natuurwet dat ongecontroleerde macht mensen corrupt maakt. De gedachte achter de trias politica is juist dat de drie machten elkaar controleren. In het Nederlandse rechtsstelsel geldt dat niet voor de rechterlijke macht en zie hier het resultaat. Absurde en onbegrijpelijke uitspraken.
pi_181988428
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 september 2018 17:53 schreef Confetti het volgende:

[..]

Waarom zou 'normaal' en 'zonder bijzonderheden' wel in een richtlijn door rechtbanken kunnen worden opgenomen( zie mijn eerdere link) maar niet in een wet? Er kan dan nog steeds alle ruimte zijn voor rechters om op basis van omstandigheden een lagere straf te geven dan de oriëntatie. Waar ik op wijs is dat de oriëntatie door de rechtbanken absurd laag is als je kijkt naar wat de maximumstraf is. Bij andere misdrijven is het net zo erg.

En ja, het is een natuurwet dat ongecontroleerde macht mensen corrupt maakt. De gedachte achter de trias politica is juist dat de drie machten elkaar controleren. In het Nederlandse rechtsstelsel geldt dat niet voor de rechterlijke macht en zie hier het resultaat. Absurde en onbegrijpelijke uitspraken.
Waar precies in die richtlijnen kan ik "normaal en zonder bijzonderheden" vinden?

De mening "absurde en onbegrijpelijke uitspraken" trek je dat dan uit het lezen van het vonnis, of op basis van een paar regeltjes in de Telegraaf of het AD?
Heb je voor mij een voorbeeld van een democratische rechtstaat waarbij de rechterlijke macht onder controle staat?

Je vind de oriëntatie te laag, tja, als je er vanuit gaat dat het strafrecht primair voor vergelding is snap ik dat wel. Gelukkig is dat maar een van de pijlers van ons strafrecht. Verder kun je vragen met vragen gaan beantwoorden, maar ik zou graag eens van je willen weten of je nou zelf de gevaren niet ziet van een rechterlijke macht die onder controle staat. Dat geldt ook voor Jarvis en Kaptein Scheurbuik...
pi_181988561
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 september 2018 18:02 schreef partnervan het volgende:

[..]

Waar precies in die richtlijnen kan ik "normaal en zonder bijzonderheden" vinden?

De mening "absurde en onbegrijpelijke uitspraken" trek je dat dan uit het lezen van het vonnis, of op basis van een paar regeltjes in de Telegraaf of het AD?
Heb je voor mij een voorbeeld van een democratische rechtstaat waarbij de rechterlijke macht onder controle staat?

Je vind de oriëntatie te laag, tja, als je er vanuit gaat dat het strafrecht primair voor vergelding is snap ik dat wel. Gelukkig is dat maar een van de pijlers van ons strafrecht. Verder kun je vragen met vragen gaan beantwoorden, maar ik zou graag eens van je willen weten of je nou zelf de gevaren niet ziet van een rechterlijke macht die onder controle staat. Dat geldt ook voor Jarvis en Kaptein Scheurbuik...
In de richtlijn wordt gesproken over een oriëntatie, en dan worden allerlei omstandigheden opgesomd die afwijking van deze oriëntatie rechtvaardigen. Als die er niet zijn kom je uit op 0, namelijk de oriëntatie. Dat bedoel ik met normaal en zonder bijzonderheden.

Ik weet niet hoe het in buitenlandse rechtsstelsels zit. Ik zeg ook niet dat we moeten naar een Chinees systeem of iets dergelijks. Maar ik wijs erop dat de trias politica bedoelt was om de drie machten elkaar te laten controleren. De rechterlijke macht doet hier in de praktijk niet aan mee, die controleren zichzelf. Ik zie ook wel de valkuilen die je hebt als je controle op de rechterlijke macht gaat organiseren maar dat heb je ook bij de controle op de uitvoerende en wetgevende macht en toch kiezen we voor controle.

Niemand kan ontkennen dat het gevaarlijk is dat rechters in de praktijk weinig tot geen verantwoording hoeven af te leggen voor hun uitspraken.

Een oplossing zou zijn een onafhankelijke commissie van mensen uit alle lagen en hoeken van de samenleving die, gerouleerd, de rechters toetsen op hun bekwaamheid.
pi_181988956
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 september 2018 18:14 schreef Confetti het volgende:

[..]

In de richtlijn wordt gesproken over een oriëntatie, en dan worden allerlei omstandigheden opgesomd die afwijking van deze oriëntatie rechtvaardigen. Als die er niet zijn kom je uit op 0, namelijk de oriëntatie. Dat bedoel ik met normaal en zonder bijzonderheden.

Ik weet niet hoe het in buitenlandse rechtsstelsels zit. Ik zeg ook niet dat we moeten naar een Chinees systeem of iets dergelijks. Maar ik wijs erop dat de trias politica bedoelt was om de drie machten elkaar te laten controleren. De rechterlijke macht doet hier in de praktijk niet aan mee, die controleren zichzelf. Ik zie ook wel de valkuilen die je hebt als je controle op de rechterlijke macht gaat organiseren maar dat heb je ook bij de controle op de uitvoerende en wetgevende macht en toch kiezen we voor controle.

Niemand kan ontkennen dat het gevaarlijk is dat rechters in de praktijk weinig tot geen verantwoording hoeven af te leggen voor hun uitspraken.

Een oplossing zou zijn een onafhankelijke commissie van mensen uit alle lagen en hoeken van de samenleving die, gerouleerd, de rechters toetsen op hun bekwaamheid.
Definieer bekwaamheid?
En zelfs als het dan "normaal" en "zonder bijzonderheden" is verlopen, dan nog kunnen er feiten en omstandigheden zijn waarom een rechtbank een lagere of soms zelf hogere straf oplegt. Het zal voor een aantal users hier een schok zijn, maar het komt wel degelijk voor dat een rechtbank een hogere straf opgelegd dan dat er door het OM geëist wordt. Door als wetgever een bandbreedte van straffen op te leggen beknot je de rechter daar imho teveel in.

De Trias Politica is overigens niet bedoeld om de drie machten elkaar te laten controleren. Het is bedoeld om de machten te scheiden.

En de stelling "niemand kan ontkennen dat het niet gevaarlijk is" kan vrij makkelijk ontkracht worden door het simpele feit dat er talloze internationale verdragen zijn waarin dit nu juist geregeld wordt O.A. Het Europees verdrag voor de rechten van de Mens. Wat is overigens in jouw ogen het gevaar aan een onafhankelijke rechterlijke macht? Dat er in individuele strafzaken naar jouw mening of naar de mening van "de samenleving" een te lage straf wordt opgelegd? Of dat er een soms iemand ten onrechte wordt vrijgesproken? Je realiseert je wel dat in een rechtstaat er wettig en overtuigend bewijs geleverd moet worden en dat het mij persoonlijk heel sterk lijkt dat zowel een rechtbank als een gerechtshof iemand ten onrechte vrijspreekt als het OM tenminste goed zijn werk doet.
Vergeet niet dat een rechter een uitspraak moet doen over een situatie waar hij niet bij was.

En als je zo'n commisie zou instellen, heb je dus de facto een soort van rechtersverkiezing. Ik vermoed dat in zo'n situatie de rechters die maar de meeste verdachten veroordelen en "lekker" hoge vrijheidsstraffen opleggen mogen blijven zitten, terwijl bijvoorbeeld deze rechtbank ontslagen wordt Dat lijkt me pas gevaarlijk en zeker niet altijd in het belang van de samenleving. (vergis je niet: een langere celstraf voedt misschien de vergeldingsdrang van de samenleving, maar is vaak echt niet het beste voor de samenleving. Bovendien wordt de samenleving dan een soort rupsje-nooit-genoeg: nog langere en hogere straffen).

https://prodemos.nl/kenni(...)kelijke-rechtspraak/
pi_181989145
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 september 2018 18:36 schreef partnervan het volgende:

[..]

Definieer bekwaamheid?
En zelfs als het dan "normaal" en "zonder bijzonderheden" is verlopen, dan nog kunnen er feiten en omstandigheden zijn waarom een rechtbank een lagere of soms zelf hogere straf oplegt. Het zal voor een aantal users hier een schok zijn, maar het komt wel degelijk voor dat een rechtbank een hogere straf opgelegd dan dat er door het OM geëist wordt. Door als wetgever een bandbreedte van straffen op te leggen beknot je de rechter daar imho teveel in.

De Trias Politica is overigens niet bedoeld om de drie machten elkaar te laten controleren. Het is bedoeld om de machten te scheiden.

En de stelling "niemand kan ontkennen dat het niet gevaarlijk is" kan vrij makkelijk ontkracht worden door het simpele feit dat er talloze internationale verdragen zijn waarin dit nu juist geregeld wordt O.A. Het Europees verdrag voor de rechten van de Mens. Wat is overigens in jouw ogen het gevaar aan een onafhankelijke rechterlijke macht? Dat er in individuele strafzaken naar jouw mening of naar de mening van "de samenleving" een te lage straf wordt opgelegd? Of dat er een soms iemand ten onrechte wordt vrijgesproken? Je realiseert je wel dat in een rechtstaat er wettig en overtuigend bewijs geleverd moet worden en dat het mij persoonlijk heel sterk lijkt dat zowel een rechtbank als een gerechtshof iemand ten onrechte vrijspreekt als het OM tenminste goed zijn werk doet.
Vergeet niet dat een rechter een uitspraak moet doen over een situatie waar hij niet bij was.

En als je zo'n commisie zou instellen, heb je dus de facto een soort van rechtersverkiezing. Ik vermoed dat in zo'n situatie de rechters die maar de meeste verdachten veroordelen en "lekker" hoge vrijheidsstraffen opleggen mogen blijven zitten, terwijl bijvoorbeeld deze rechtbank ontslagen wordt Dat lijkt me pas gevaarlijk en zeker niet altijd in het belang van de samenleving. (vergis je niet: een langere celstraf voedt misschien de vergeldingsdrang van de samenleving, maar is vaak echt niet het beste voor de samenleving. Bovendien wordt de samenleving dan een soort rupsje-nooit-genoeg: nog langere en hogere straffen).

https://prodemos.nl/kenni(...)kelijke-rechtspraak/
Rechters die uitspraken doen die erg afwijken van de norm of rechters met een wereldbeeld die op basis daarvan uitspraken doen. Zoals kennelijk in deze zaak is gebeurt door een asielactiviste.

De trias politica is niet alleen bedoelt om de macht te scheiden maar ook om de macht te kunnen controleren. De drie machten zouden elkaar moeten aanvullen en controleren. Een voorbeeld is het parlement dat de regering controleert.

Verder stel ik niet dat er blunders worden begaan bij de bewijs-en veroordelingsfase. Het gaat mis bij de oplegging van de straf, niet geheel toevallig het moment waarop de rechter de meeste vrijheid heeft.

Rechters moeten ook rekening houden met de maatschappelijke gevoelens als ze een straf uitdelen. Vergeet niet dat een misdrijf niet alleen gericht is richting het slachtoffer maar ook tegen de maatschappij als geheel. Tegen de regels die wij samen hebben opgesteld. Jouw angst deel ik niet. Er is niet zo vaak ophef over opgelegde straffen en de zaken die media halen stinken ook werkelijk aan alle kanten.

En nogmaals: ongecontroleerde macht maakt corrupt. Dat geldt voor politici maar ook voor rechters.
pi_181989562
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 september 2018 18:46 schreef Confetti het volgende:

[..]
[quote]
Rechters die uitspraken doen die erg afwijken van de norm of rechters met een wereldbeeld die op basis daarvan uitspraken doen. Zoals kennelijk in deze zaak is gebeurt door een asielactiviste.
Normen kunnen wijzigen, wereldbeeld ook. Bovendien: wie gaat er bepalen welk wereld beeld "goed' is en welk "fout". Het is allemaal zo vaag en willekeurig, je kan dat geen rechtstaat meer noemen.Het is allemaal subjectief. Snap dat nou dat je op basis daarvan als burger gewoon geen rechtszekerheid hebt. Echt, de waarborging van mijn rechten als burger zijn me honderden keren meer waard dan dat er mogelijk iemand een "te lage straf" krijgt. Ik zet het met opzet tussen haakjes, omdat mening over wat een hoge en lage straf is behoorlijk verschillen. Tussen mensen, maar ook tussen tijden.
Bovendien was die "asielactiviste" (lekker frame trouwens, volgens mij is ze gewoon rechter en was ze vroeger advocaat) onderdeel geweest van een meervoudige kamer. Naast haar waren er ook nog 2 anderen die zich door de verdediging hebben laten overtuigen.

quote:
De trias politica is niet alleen bedoelt om de macht te scheiden maar ook om de macht te kunnen controleren. De drie machten zouden elkaar moeten aanvullen en controleren. Een voorbeeld is het parlement dat de regering controleert.
Je kan het blijven herhalen, het is niet waar. Geloof me, geen enkele verlichter was van plan om de rechterlijke macht door de wetgevende macht te laten controleren. Het heet niet voor niets een onafhankelijke rechterlijke macht

quote:
Verder stel ik niet dat er blunders worden begaan bij de bewijs-en veroordelingsfase. Het gaat mis bij de oplegging van de straf, niet geheel toevallig het moment waarop de rechter de meeste vrijheid heeft.
Het gaat niet mis. Er wordt in jouw ogen een te lage straf gegeven. Dat is wat anders.

quote:
Rechters moeten ook rekening houden met de maatschappelijke gevoelens als ze een straf uitdelen. Vergeet niet dat een misdrijf niet alleen gericht is richting het slachtoffer maar ook tegen de maatschappij als geheel. Tegen de regels die wij samen hebben opgesteld. Jouw angst deel ik niet. Er is niet zo vaak ophef over opgelegde straffen en de zaken die media halen stinken ook werkelijk aan alle kanten.
Rechters houden wel degelijk rekening met de maatschappelijke gevoelens. Hoe denk je dat Mohammed B. aan zijn levenslange celstraf komt? Ken je termen als "geschokte rechtsorde" en "maatschappelijke inpact". Bovendien, en dat is gelukkig het echte uitgangspunt, wordt er aan de rechter ook gevraagd hoe de samenleving het meest gebaat is met het straffen van de misdadiger. Soms is een lange celstraf het beste. Soms een taakstraf, soms een behandeling.

Je deelt mijn angst niet? Verdiep je eens in Turkijke. Hoe daar op dit moment de rechterlijke macht onder controle van de uitvoerende macht gebracht wordt en wat daarvan de gevolgen zijn voor de rechten van de gewone normale burgers zoals jij en ik. Of volg Hongarije en Polen, daar is dat proces net in gang gezet. Ik hoor je mening over een jaartje graag.

quote:
En nogmaals: ongecontroleerde macht maakt corrupt. Dat geldt voor politici maar ook voor rechters.
Klopt. En daarom zijn er beroepsmogelijkheden. En wetten waaraan rechters zich moeten houden.En heeft de rechterlijke macht zelf ook mogelijkheden.

Maar goed, het is me wel duidelijk: omdat er soms een te lage straf wordt opgelegd, moeten we de rechterlijke macht maar onder controle brengen... levensgevaarlijk en ik hoop dat je dat zelf ook nog eens doorkrijgt.
pi_181990239
En dan zie je die lul van een Peter R de Vries op nationale TV zeggen dat het wel mee viel want het er was geen geweld gebruikt en Baudet was de echte boosdoener want die lulde maar wat en wat waren nou 4 maanden :')
Iedereen mag cojona krijgen!!!!!
pi_181990724
quote:
1s.gif Op dinsdag 18 september 2018 17:47 schreef Cause_Mayhem het volgende:

[..]

Praat hier nu echt dezelfde persoon die een half topic volgeluld heeft over hoe dom die wijven (eigen verantwoordelijkheid) waren die in de auto stapte met idioten?
Ja dat klopt. Wat is je punt precies?
Don't quote me boy, cause I ain't said shit!
Send Banano to: ban_1drjycsqhpwa1i4uxo1mmqau6q8gibgbn6oabtub53zpcrabjunt3uscaqty
pi_181991047
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 september 2018 17:34 schreef partnervan het volgende:

[..]

Is een verdachte. Zat in voorlopige hechtenis. Rechter beslist daarover op basis van argumenten ingebracht door verdediging en OM. Resultaat is dat Saban de benen neemt. In deze zaak staat wat mij betreft niet vast aan wie dat te wijten is. Een rechtbank heeft geen glazen bol. Het is de taak van het OM om argumenten aan te dragen voor het in stand houden van de voorlopige hechtenis.

[..]

Zelfde situatie.

Wel een verdachte van een zeer ernstig misdrijf met een zwaar getraumatiseerd slachtoffer wiens rechten kennelijk minder zwaar wegen.
quote:
Waar in hoger beroep gehakt van gemaakt kan worden. Zie hier je controle en "zelfreinigend" vermogen.
Wat dus geen enkele consequentie heeft voor degene die zulk slecht werk heeft afgeleverd. 0 reinigend vermogen dus. Sterker nog, niet zelden promoveren blunderrechters zelfs naar een hogere functie. De rechter die Kees B in eerste aanleg heeft veroordeeld bijvoorbeeld in de Schiedammer parkmoord. Ook voor de rechters uit het proces van Lucia de B of de 2 van Putten heeft hun geblunder geen enkele consequentie gehad. Daar sta je dan met je zelfreinigend vermogen.

Ieder ander die zo de fout in gaat krijgt een disciplinaire maatregel of ontslag. Een rechter niet.


quote:
Er kan niet "zomaar" TBS worden opgelegd. Er zal moeten worden meegewerkt aan een onderzoek.
Eeuuh ja, dat kan dus wel:

https://www.ad.nl/binnenl(...)-onderzoek~ad594492/

Zoek eerst zelf maar eens uit hoe het zit voor je de pedante wijsneus uit komt hangen.
Don't quote me boy, cause I ain't said shit!
Send Banano to: ban_1drjycsqhpwa1i4uxo1mmqau6q8gibgbn6oabtub53zpcrabjunt3uscaqty
  dinsdag 18 september 2018 @ 21:06:40 #140
467592 Cause_Mayhem
I will eat your soul
pi_181993016
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 september 2018 17:21 schreef Ryan3 het volgende:

[..]

Ja, mooi om dat in dit geval te geven, meteen opgehoepeld dan uit NL, dat lijkt me wel verstandig, want dit ventje gaat nog voor veel rotzooi zorgen wrs.
Als dat betekend dat dat hele system anders gaat lopen, graag.

Wtf zeg ik, na straf en graag verplichte hulpverlening zelfs zonder dat eruit iid. Deze straf had niet onder die 24 maanden mogen zijn.
Our task must be to free ourselves by widening our circle of compassion to embrace all living creatures and the whole of nature and its beauty.
  dinsdag 18 september 2018 @ 21:13:41 #141
467592 Cause_Mayhem
I will eat your soul
pi_181993147
quote:
1s.gif Op dinsdag 18 september 2018 19:46 schreef Kapitein_Scheurbuik het volgende:

[..]

Ja dat klopt. Wat is je punt precies?
Waarom is dit ineens zo enorm anders voor je?
Bij dat auto vb was er meer dwang dan hier, een we laten je alleen achter in niemandsland midden in de nacht (wat was het ook alweer? 10/20 km lopen?). Verder komt het erg veel overeen. Het grote verschil is jouw mening erover.

Ik denk over beide hetzelfde, dat de daders daders zijn ipv de dame in kwestie eigen schuld dikke bult heeft. Jij stelt je volledig anders op.
In het ene geval sta je vooraan om een half topic vol te lullen over die domme wijven (wat je zelfs tegen je dochter zo zou zeggen) en hoe vaak wijven liegen. Hier schreeuw je over pek en veren. Dat arme zwaar getraumatiseerde slachtoffer.

[ Bericht 2% gewijzigd door Cause_Mayhem op 18-09-2018 21:19:24 ]
Our task must be to free ourselves by widening our circle of compassion to embrace all living creatures and the whole of nature and its beauty.
pi_181993364
quote:
1s.gif Op dinsdag 18 september 2018 21:06 schreef Cause_Mayhem het volgende:

[..]

Deze straf had niet onder die 24 maanden mogen zijn.
Überhaupt niet of enkel niet vanwege het gevolg dat zijn verblijfsvergunning dan ingetrokken zou kunnen worden?

Beetje onduidelijk geformuleerde vraag misschien. 😅
  woensdag 19 september 2018 @ 10:26:38 #143
467592 Cause_Mayhem
I will eat your soul
pi_182000981
quote:
1s.gif Op dinsdag 18 september 2018 21:24 schreef Physsic het volgende:

[..]

Überhaupt niet of enkel niet vanwege het gevolg dat zijn verblijfsvergunning dan ingetrokken zou kunnen worden?

Beetje onduidelijk geformuleerde vraag misschien. 😅
Alhoewel ik algemeen genomen de straffen voor verkrachting erg laag vind gaat het me in deze over de verzachtende omstandigheden die de straf nog lager dan al schandalig laag uit laten vallen.

In dit geval is dat dan die verblijfsvergunning, maar dat is geen uitzondering. Het gebeurd aan de lopende band dat logische gevolgen van zo'n ernstige misdaad misbruikt worden om de straffen lachwekkend laag te houden. Waardoor de straf niet meer in verhouding staat tot de misdaad.
Our task must be to free ourselves by widening our circle of compassion to embrace all living creatures and the whole of nature and its beauty.
  † In Memoriam † woensdag 19 september 2018 @ 10:55:16 #144
368283 ato
pi_182001436
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 september 2018 19:28 schreef De_Onnoembare het volgende:
En dan zie je die lul van een Peter R de Vries op nationale TV zeggen dat het wel mee viel want het er was geen geweld gebruikt en Baudet was de echte boosdoener want die lulde maar wat en wat waren nou 4 maanden :')
Ja vond ik weer zo tegenstrijdig die Peter, RTL boulevard durfde er natuurlijk niet in tegen te gaan. :X
Life can be a bitch, so like it..
pi_182001444
quote:
1s.gif Op dinsdag 18 september 2018 21:13 schreef Cause_Mayhem het volgende:

[..]

Waarom is dit ineens zo enorm anders voor je?
Bij dat auto vb was er meer dwang dan hier, een we laten je alleen achter in niemandsland midden in de nacht (wat was het ook alweer? 10/20 km lopen?). Verder komt het erg veel overeen. Het grote verschil is jouw mening erover.

Ik denk over beide hetzelfde, dat de daders daders zijn ipv de dame in kwestie eigen schuld dikke bult heeft. Jij stelt je volledig anders op.
In het ene geval sta je vooraan om een half topic vol te lullen over die domme wijven (wat je zelfs tegen je dochter zo zou zeggen) en hoe vaak wijven liegen. Hier schreeuw je over pek en veren. Dat arme zwaar getraumatiseerde slachtoffer.
Ik zie niet in waarom het ene in tegenspraak zou zijn met het ander. Ik vind je ook een onmetelijk dom wijf als je midden in de nacht bij 4 man in de auto stapt die je niet kent. Dat wil niet zeggen dat je dan verkracht mag worden of dat de daders dan vrijuit zouden moeten gaan.

Als ik mijn fiets niet op slot zet betekent dat ook niet dat je hem mag jatten of dat je daar dan niet voor vervolgd mag worden. Dat maakt het echter niet minder dom om hem niet op slot te zetten.
Don't quote me boy, cause I ain't said shit!
Send Banano to: ban_1drjycsqhpwa1i4uxo1mmqau6q8gibgbn6oabtub53zpcrabjunt3uscaqty
pi_182001465
Voortaan dus niet alleen bed-brood-water, maar ook bed-brood-water-poesje.
  woensdag 19 september 2018 @ 11:09:03 #147
464998 Qarrad
Qarrad al-Rrabah
pi_182001746
Ik lees net dat deze man ook nog een vrouw heeft en deze over heeft laten komen. Ik mag toch hopen dat er instanties even gaan informeren bij haar of ze niet regelmatig door dit prachtexemplaar gedwongen wordt tot seks. En dan die vent er alsnog uittrappen zodat zij hier een normaal leven op kan bouwen en hij in dat kutland zit.

Wat een hond dit, een verstandelijk beperkt iemand verkrachten in het land dat je opgevangen heeft.
pi_182001801
quote:
0s.gif Op woensdag 19 september 2018 11:09 schreef Qarrad het volgende:
Ik lees net dat deze man ook nog een vrouw heeft en deze over heeft laten komen. Ik mag toch hopen dat er instanties even gaan informeren bij haar of ze niet regelmatig door dit prachtexemplaar gedwongen wordt tot seks. En dan die vent er alsnog uittrappen zodat zij hier een normaal leven op kan bouwen en hij in dat kutland zit.

Wat een hond dit, een verstandelijk beperkt iemand verkrachten in het land dat je opgevangen heeft.
Wat dacht je er van om hem er uit te trappen en zijn vrouw lekker te laten zitten waar ze zit?
Don't quote me boy, cause I ain't said shit!
Send Banano to: ban_1drjycsqhpwa1i4uxo1mmqau6q8gibgbn6oabtub53zpcrabjunt3uscaqty
  woensdag 19 september 2018 @ 11:13:41 #149
15746 daNpy
Marathon Coupé
pi_182001840
quote:
0s.gif Op woensdag 19 september 2018 11:09 schreef Qarrad het volgende:
Ik lees net dat deze man ook nog een vrouw heeft en deze over heeft laten komen. Ik mag toch hopen dat er instanties even gaan informeren bij haar of ze niet regelmatig door dit prachtexemplaar gedwongen wordt tot seks. En dan die vent er alsnog uittrappen zodat zij hier een normaal leven op kan bouwen en hij in dat kutland zit.

Wat een hond dit, een verstandelijk beperkt iemand verkrachten in het land dat je opgevangen heeft.
Zij is waarschijnlijk later gekomen als hij. Sowieso is ze nu zwanger, het delict is 2 jaar geleden gepleegd. Het argument "gezin stichten" is derhalve discussierbaar. Waarom zou zij mogen blijven? Mag hij in het kader van gezinshereniging dan weer terug komen? Kan zij wel Nederlands? Heeft ze een inburgeringscursus gehad en voldaan?
You can sleep in a racecar, but you can't race a house!
Op zaterdag 12 november 2022 13:41 schreef knoopie het volgende:
Daar kan je wel om lachen, maar de motorolie vervangen is een stuk handiger in de badkuip dan op je vloerkleed in de woonkamer.
  woensdag 19 september 2018 @ 11:14:48 #150
464998 Qarrad
Qarrad al-Rrabah
pi_182001873
quote:
0s.gif Op woensdag 19 september 2018 11:12 schreef Kapitein_Scheurbuik het volgende:

[..]

Wat dacht je er van om hem er uit te trappen en zijn vrouw lekker te laten zitten waar ze zit?
Ze is toch al hier? Dus ja, laat haar lekker zitten waar ze zit, hier. Afghanistan gun je geen enkele vrouw en helemaal niet als je getrouwd bent met een verkrachter. Verkrachting binnen het huwelijk is namelijk niet strafbaar daar, en mishandeling wordt niet of nauwelijks vervolgd. Sterker nog, een vrouw heeft kans in de gevangenis terecht te komen als ze vlucht voor haar gewelddadige echtgenoot (+familie) en buiten de gevangenis is er grote kans dat ze onder dwang terug wordt gebracht door haar eigen familie.
pi_182001957
quote:
1s.gif Op woensdag 19 september 2018 10:55 schreef ato het volgende:

[..]

Ja vond ik weer zo tegenstrijdig die Peter, RTL boulevard durfde er natuurlijk niet in tegen te gaan. :X
Nou het viel mee. Ze gingen redelijk tegen hem in en hij zat behoorlijk te hakkelen.
Iedereen mag cojona krijgen!!!!!
  † In Memoriam † woensdag 19 september 2018 @ 11:32:27 #152
368283 ato
pi_182002223
quote:
0s.gif Op woensdag 19 september 2018 11:18 schreef De_Onnoembare het volgende:

[..]

Nou het viel mee. Ze gingen redelijk tegen hem in en hij zat behoorlijk te hakkelen.
OK dan heb ik het toch niet goed meegekregen. Ik was ook met iets anders bezig.
Goed dat hij hakkelde.
Life can be a bitch, so like it..
pi_182003774
Lekker situatie weer om politieke zetels te winnen :r

Laat het nou tussen het bedrijf en de werknemers. Wellicht dat de vrouw loog? Of dat er een misverstand was?

Ga eens bezighouden met Kamervragen als er pedofielen zijn die taakstraffen krijgen!
pi_182003849
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 september 2018 19:28 schreef De_Onnoembare het volgende:
En dan zie je die lul van een Peter R de Vries op nationale TV zeggen dat het wel mee viel want het er was geen geweld gebruikt en Baudet was de echte boosdoener want die lulde maar wat en wat waren nou 4 maanden :')
Peter Rrrrr de Vries is de weg compleet kwijt, zou de verkrachting van Nicky ook minder zijn als hij vrijwillig was meegelopen? Die man is het gezicht van alles wat mis is in dit land, links lullen lekker blijven graaien en continue met het vingertje naar andere wijzen.
pi_182003883
quote:
0s.gif Op woensdag 19 september 2018 12:44 schreef J.A.R.V.I.S. het volgende:

[..]

Peter Rrrrr de Vries is de weg compleet kwijt, zou de verkrachting van Nicky ook minder zijn als hij vrijwillig was meegelopen? Die man is het gezicht van alles wat mis is in dit land, links lullen lekker blijven graaien en continue met het vingertje naar andere wijzen.
Afgrijselijke vent. Cartoonisten die neergeknalt worden hadden het aan zichzelf te danken maar een islamitische verkrachter nu ja die had toch geen geweld gebruikt joh en hij was al 2 jaar NIET met de politie in aanraking geweest (insert applaus) en hij had laatst voor de verandering z'n eigen wijf maar eens volgeblaft en daarbij was raak geschoten dus het was allemaal heel zielig.

Zo jammer dat Joran in de bak zit in Peru.
Iedereen mag cojona krijgen!!!!!
pi_182004386
quote:
0s.gif Op woensdag 19 september 2018 13:10 schreef IkStampOpTacos het volgende:

[..]

Maar deze man zou per definitie zijn verblijfsvergunning moeten verliezen. Hij komt hier als zogenaamde vluchteling en doet een beroep op onze medemenselijkheid om hem te helpen. Als hij dat dan binnen een paar jaar terug betaald door iemand te verkrachten dan mag hij gelijk linea recta terug.

[ Bericht 13% gewijzigd door Frutsel op 19-09-2018 14:27:25 ]
Iedereen mag cojona krijgen!!!!!
  woensdag 19 september 2018 @ 13:15:22 #157
358523 IkStampOpTacos
Tacostamper extraordinaire
pi_182004442
quote:
0s.gif Op woensdag 19 september 2018 13:12 schreef De_Onnoembare het volgende:
Wat overdreven inderdaad, al zou het wel lekker opruimen in dit geval natuurlijk.
Hoe bedoel je?
It's my life, it's now or never, I ain't gonna live forever.
-
Headstrong to take on anyone.
pi_182004457
quote:
0s.gif Op woensdag 19 september 2018 13:15 schreef IkStampOpTacos het volgende:

[..]

Hoe bedoel je?
Nou dat die Afghaanse verkrachter lekker een verdieping lager gaat wonen, daar is NL alleen maar mee gebaat.
Iedereen mag cojona krijgen!!!!!
  woensdag 19 september 2018 @ 13:16:58 #159
358523 IkStampOpTacos
Tacostamper extraordinaire
pi_182004481
quote:
0s.gif Op woensdag 19 september 2018 13:15 schreef De_Onnoembare het volgende:

[..]

Nou dat die Afghaanse verkrachter lekker een verdieping lager gaat wonen, daar is NL alleen maar mee gebaat.
We hebben al een poosje geen doodstraf meer in NL, lijkt me ook niet echt gewenst.
It's my life, it's now or never, I ain't gonna live forever.
-
Headstrong to take on anyone.
pi_182004524
quote:
0s.gif Op woensdag 19 september 2018 13:16 schreef IkStampOpTacos het volgende:

[..]

We hebben al een poosje geen doodstraf meer in NL, lijkt me ook niet echt gewenst.
Daar verschillen we van over mening.
Iedereen mag cojona krijgen!!!!!
  woensdag 19 september 2018 @ 13:30:13 #161
116015 SicSicSics
Crushing Cranial Contents!
pi_182004764
De_Onnoembare kun je inderdaad één ding niet in de schoenen schuiven. Hij claimt niet op de moral high ground te zitten. _O- :D

Verder is het in mijn ogen fijn dat een rechter ruimte heeft om situaties te bekijken en passende strafmaten toe te kennen.

Minimum of Mandatory Sentencing of een rechter(lijke macht) die op een andere manier de handen op de rug bind vind ik geen fijn idee.
Fine, fuck you then!
The whole problem with the world is that fools and fanatics are always so certain of themselves, but wiser people so full of doubts.
pi_182004814
quote:
10s.gif Op woensdag 19 september 2018 13:30 schreef SicSicSics het volgende:
Minimum of Mandatory Sentencing of een rechter(lijke macht) die op een andere manier de handen op de rug bind vind ik geen fijn idee.
Waarom gebruik je er een Engels woord voor?
pi_182004987
quote:
10s.gif Op woensdag 19 september 2018 13:30 schreef SicSicSics het volgende:
De_Onnoembare kun je inderdaad één ding niet in de schoenen schuiven. Hij claimt niet op de moral high ground te zitten. _O- :D

Verder is het in mijn ogen fijn dat een rechter ruimte heeft om situaties te bekijken en passende strafmaten toe te kennen.

Minimum of Mandatory Sentencing of een rechter(lijke macht) die op een andere manier de handen op de rug bind vind ik geen fijn idee.
Blijkbaar vind je het wel een prettig idee dat een rechter met een verleden als asielactivist bewust lagere straffen uit kan delen om het asielrecht te ondermijnen en een verkrachter in Nederland te houden.
Steun het Kiva Fok! team!
http://www.kiva.org/team/fok
pi_182005573
quote:
0s.gif Op woensdag 19 september 2018 13:41 schreef voetbalmanager2 het volgende:

[..]

Blijkbaar vind je het wel een prettig idee dat een rechter met een verleden als asielactivist bewust lagere straffen uit kan delen om het asielrecht te ondermijnen en een verkrachter in Nederland te houden.
Alle 3 de rechters in de kamer die er over hebben beslist hebben een verleden als asielactivist?
Hier had uw advertentie kunnen staan! -- On a hot summer night, would you offer your throat to the wolf with the red roses?
pi_182006006
Volgens advocaat Korver zou het oordeel van de rechtbank in het geval van de Somaliër zijn geweest dat zij de gevolgen voor de verblijfsstatus niet mogen, terwijl deze rechter(s) dat wel deden.

Dat is wel opmerkelijk. Er zou geen sprake moeten zijn van zo’n verschil.
pi_182006119
quote:
0s.gif Op woensdag 19 september 2018 14:07 schreef Stoney3K het volgende:

[..]

Alle 3 de rechters in de kamer die er over hebben beslist hebben een verleden als asielactivist?
Wat staat er nu in mijn post?
Steun het Kiva Fok! team!
http://www.kiva.org/team/fok
pi_182006147
quote:
0s.gif Op woensdag 19 september 2018 14:31 schreef voetbalmanager2 het volgende:

[..]

Wat staat er nu in mijn post?
Je bent je er van bewust dat die rechter in kwestie niet alleen de strafmaat heeft bepaald?

Van "bewust lagere straffen uitdelen" door een enkele rechter is dus geen sprake. Wel van onterechte willekeur, wat ook een probleem is.
Hier had uw advertentie kunnen staan! -- On a hot summer night, would you offer your throat to the wolf with the red roses?
pi_182006155
quote:
10s.gif Op woensdag 19 september 2018 13:30 schreef SicSicSics het volgende:

Verder is het in mijn ogen fijn dat een rechter ruimte heeft om situaties te bekijken en passende strafmaten toe te kennen.
In dit geval nam de rechter ruimte die de wetgever hem niet gegeven heeft. Daarnaast hebben rechters geen verstand van passende strafmaten.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_182006164
quote:
0s.gif Op woensdag 19 september 2018 14:32 schreef Stoney3K het volgende:

[..]

Je bent je er van bewust dat die rechter in kwestie niet alleen de strafmaat heeft bepaald?

Van "bewust lagere straffen uitdelen" door een enkele rechter is dus geen sprake. Wel van onterechte willekeur, wat ook een probleem is.
Anders had ik wel de rechter ipv een rechter geschreven
Steun het Kiva Fok! team!
http://www.kiva.org/team/fok
pi_182006235
quote:
0s.gif Op woensdag 19 september 2018 14:32 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

In dit geval nam de rechter ruimte die de wetgever hem niet gegeven heeft.
Dat zou dan ook niet moeten kunnen, daar draait het hier juist om.

quote:
Daarnaast hebben rechters geen verstand van passende strafmaten.
I beg to differ, als strafrechter mag ik toch hopen dat je ook gestudeerd hebt wat een "passende" strafmaat is.

En dat is misschien niet de strafmaat die door een stelletje schuimbekkende PVV'ers hier wenselijk wordt gevonden.
Hier had uw advertentie kunnen staan! -- On a hot summer night, would you offer your throat to the wolf with the red roses?
pi_182006624
quote:
0s.gif Op woensdag 19 september 2018 14:35 schreef Stoney3K het volgende:

[..]

Dat zou dan ook niet moeten kunnen, daar draait het hier juist om.
Zo'n rechter moet gewoon zelf begrijpen dat hij buiten de kaders van de strafzaak gaat die hem is voorgelegd en de bedoeling van de wetgever ondermijnt.

quote:
I beg to differ, als strafrechter mag ik toch hopen dat je ook gestudeerd hebt wat een "passende" strafmaat is.

En dat is misschien niet de strafmaat die door een stelletje schuimbekkende PVV'ers hier wenselijk wordt gevonden.
Nee. Strafmaatbepaling is geen onderdeel van de rechtswetenschap. Ze kunnen de strafmaat ook niet werkelijk motiveren maar doen het af met toverformules en vertellen waar ze op gelet hebben, niet hoe welk aspect leidt tot welke vermindering en vermeerdering, en tov wat er wordt verminderd of vermeerderd.

Ze doen maar wat. Dat valt niet op doordat het natte vingerwerk is geharmoniseerd. Toen de enige vorm van harmonisatie nog hoger beroep was, zag je dat rechters binnen hetzelfde arrondissement ongeveer dezelfde maat aanhielden, anders kwam er immer hoger beroep bij hetzelfde hof. Maar toen werd er in het ene arrondissement wel 4 keer zwaarder gestraft voor vergelijkbare feiten, op basis van dezelfde wet en dezelfde 'deskundigheid'.

Van het gemiddelde heeft het OM dan maar wat richtlijnen gemaakt en nou volgen de rechters het OM maar in algehele strafmaat, omdat ze zo los zijn van de wet dat dat de enige houvast is. Maar die richtlijnen hebben geen democratische legitimatie en het OM zou op de rechter moeten anticiperen.

Dus nee, je kunt niet zeggen dat rechters er meer verstand van hebben dan PVV-ers. Ook mildheid kan uit de onderbuik komen.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_182007215
quote:
0s.gif Op woensdag 19 september 2018 14:55 schreef Weltschmerz het volgende:
Van het gemiddelde heeft het OM dan maar wat richtlijnen gemaakt en nou volgen de rechters het OM maar in algehele strafmaat, omdat ze zo los zijn van de wet dat dat de enige houvast is. Maar die richtlijnen hebben geen democratische legitimatie en het OM zou op de rechter moeten anticiperen.
De maximumstraffen in de wet zouden eigenlijk ook enige orientatie moeten bieden. Voor verkrachting -wat hier bewezen wordt geacht- is de maximumstraf 12 jaar (144 maanden) celstraf. Dat betekent natuurlijk dat in normale gevallen de straf daaronder moet zitten, want je moet ruimte hebben om verzwarende omstandigheden mee te wegen. Maar je kan ook niet bijna de hele maximumstraf voor verzwarende omstandigheden reserveren - de wetgever heeft immers al in meerdere gradaties van strafbare feiten voorzien (bijv. de gradatie van aanranding vs. verkrachting).

Is het normaal dat bij een bewezen verkrachting in standaardgevallen de straf bij slechts 1/4 uitkomt van wat de maximumstraf op een aanranding is? En in dit geval dus slechts nog minder?

En is het normaal dat als iemand een delict pleegt waar een maximumstraf van 12 jaar op staat, en bij een straf vanaf 2 jaar de verblijfsvergunning al kan/moet worden ingetrokken, de rechter oordeelt dat "het niet de bedoeling is" dat dat effect optreedt?

[ Bericht 8% gewijzigd door #ANONIEM op 19-09-2018 15:26:25 ]
  woensdag 19 september 2018 @ 15:46:02 #173
116015 SicSicSics
Crushing Cranial Contents!
pi_182007645
quote:
0s.gif Op woensdag 19 september 2018 13:41 schreef voetbalmanager2 het volgende:
Blijkbaar vind je het wel een prettig idee dat een rechter met een verleden als asielactivist bewust lagere straffen uit kan delen om het asielrecht te ondermijnen en een verkrachter in Nederland te houden.
Jazeker. En daarvoor hebben wij uiteindelijk een ander mechanisme ingebouwd.

Hoger beroep.
Fine, fuck you then!
The whole problem with the world is that fools and fanatics are always so certain of themselves, but wiser people so full of doubts.
  woensdag 19 september 2018 @ 15:48:32 #174
116015 SicSicSics
Crushing Cranial Contents!
pi_182007693
quote:
0s.gif Op woensdag 19 september 2018 14:32 schreef Weltschmerz het volgende:
In dit geval nam de rechter ruimte die de wetgever hem niet gegeven heeft.
Als dat inderdaad zo is, zullen zijn collega's gehakt maken van de uitspraak. :)
Top!

Jouw laatste opmerking heb ik gewraakt, vanwege minachting voor de rechtbank. 8-)
Fine, fuck you then!
The whole problem with the world is that fools and fanatics are always so certain of themselves, but wiser people so full of doubts.
pi_182007724
quote:
0s.gif Op woensdag 19 september 2018 15:22 schreef Igen het volgende:

[..]

En is het normaal dat als iemand een delict pleegt waar een maximumstraf van 12 jaar op staat, en bij een straf vanaf 2 jaar de verblijfsvergunning al kan/moet worden ingetrokken, de rechter oordeelt dat "het niet de bedoeling is" dat dat effect optreedt?
De rechter gaat hiermee dus op de stoel vd wetgever zitten.
Iedereen mag cojona krijgen!!!!!
pi_182007918
quote:
0s.gif Op woensdag 19 september 2018 15:22 schreef Igen het volgende:

[..]

De maximumstraffen in de wet zouden eigenlijk ook enige orientatie moeten bieden. Voor verkrachting -wat hier bewezen wordt geacht- is de maximumstraf 12 jaar (144 maanden) celstraf. Dat betekent natuurlijk dat in normale gevallen de straf daaronder moet zitten, want je moet ruimte hebben om verzwarende omstandigheden mee te wegen. Maar je kan ook niet bijna de hele maximumstraf voor verzwarende omstandigheden reserveren - de wetgever heeft immers al in meerdere gradaties van strafbare feiten voorzien (bijv. de gradatie van aanranding vs. verkrachting).

Is het normaal dat bij een bewezen verkrachting in standaardgevallen de straf bij slechts 1/4 uitkomt van wat de maximumstraf op een aanranding is? En in dit geval dus slechts nog minder?
Ja, en bij geweldsdelicten is het nog erger. Bij drugsdelicten zit men dan weer veel hoger in bandbreedte. Dat laatste vind ik op zich verdedigbaar om de calculerende beroepscrimineel een onaantrekkelijker rekensom te geven, maar calculeer dan zelf ook en motiveer met die uitkomst.

In wat voor een motivering van de strafmaat door moet gaan zie je dan ook dat in het geval van gewelds- en zedendelicten maar een deel van de officiele strafdoelen meespeelt. Terecht dat resocialisatie en verminderde kans op recidive meespeelt, als iemand een baan en zijn vriendin, moeder van zijn kind, kwijtraakt door een gevangenisstraf en daardoor sneller in recidive zal vervallen dan zijn dat goede argumenten. Maar de strafdoelen vergelding, afschrikking en beveiliging zijn dan om onduidelijke redenen niet in beeld.

Het is de onderbuik van rechters die vrij spel heeft in de beslotenheid van de raadkamer en het gebrek aan enige toetsing van de strafmaat in cassatie, waardoor het ook op geen enkele manier onderdeel kan worden van de rechtswetenschap, en dus deskundigheid terzake aan de kant van (de volgende generatie) rechters. Alleen is die onderbuik mild.

Het zou al heel wat zijn als het wettelijk strafmaximum, het inzicht van de wetgever in de ernst van het delict, het uitgangspunt zou zijn. Die is dan voor de ernstigste voorstelbare wijze waarop het delict wordt gepleegd. Nu heb je de rare situatie dat bij een gekwalificeerde variant, bijv mishandeling die de dood tot gevolg heeft, de feitelijk straf doorgaans lager uitvalt dan bij de eenvoudige mishandeling. Het is in ieder geval van de zotte dat 5 volwassenen die minutenlang inslaan en inschoppen op een willekeurige voorbijganger er met een taakstraf vanaf komen.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_182007980
quote:
0s.gif Op woensdag 19 september 2018 16:03 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Ja, en bij geweldsdelicten is het nog erger. Bij drugsdelicten zit men dan weer veel hoger in bandbreedte. Dat laatste vind ik op zich verdedigbaar om de calculerende beroepscrimineel een onaantrekkelijker rekensom te geven, maar calculeer dan zelf ook en motiveer met die uitkomst.

In wat voor een motivering van de strafmaat door moet gaan zie je dan ook dat in het geval van gewelds- en zedendelicten maar een deel van de officiele strafdoelen meespeelt. Terecht dat resocialisatie en verminderde kans op recidive meespeelt, als iemand een baan en zijn vriendin, moeder van zijn kind, kwijtraakt door een gevangenisstraf en daardoor sneller in recidive zal vervallen dan zijn dat goede argumenten. Maar de strafdoelen vergelding, afschrikking en beveiliging zijn dan om onduidelijke redenen niet in beeld.

Het is de onderbuik van rechters die vrij spel heeft in de beslotenheid van de raadkamer en het gebrek aan enige toetsing van de strafmaat in cassatie, waardoor het ook op geen enkele manier onderdeel kan worden van de rechtswetenschap, en dus deskundigheid terzake aan de kant van (de volgende generatie) rechters. Alleen is die onderbuik mild.

Het zou al heel wat zijn als het wettelijk strafmaximum, het inzicht van de wetgever in de ernst van het delict, het uitgangspunt zou zijn. Die is dan voor de ernstigste voorstelbare wijze waarop het delict wordt gepleegd. Nu heb je de rare situatie dat bij een gekwalificeerde variant, bijv mishandeling die de dood tot gevolg heeft, de feitelijk straf doorgaans lager uitvalt dan bij de eenvoudige mishandeling. Het is in ieder geval van de zotte dat 5 volwassenen die minutenlang inslaan en inschoppen op een willekeurige voorbijganger er met een taakstraf vanaf komen.
Het is zelfs nog gekker want wanneer je met een flinke snelheidsovertreding gepakt wordt en de geldboete omzet in een equivalente celstraf of taakstraf je voor een verkeersovertreding vaak net zo zwaar of zelfs zwaarder wordt gestraft dan voor een mishandeling of aanranding.
Don't quote me boy, cause I ain't said shit!
Send Banano to: ban_1drjycsqhpwa1i4uxo1mmqau6q8gibgbn6oabtub53zpcrabjunt3uscaqty
  woensdag 19 september 2018 @ 16:12:10 #178
116015 SicSicSics
Crushing Cranial Contents!
pi_182008066
quote:
0s.gif Op woensdag 19 september 2018 15:51 schreef De_Onnoembare het volgende:
De rechter gaat hiermee dus op de stoel vd wetgever zitten.
Nee, de wet is het kader.

De rechter mag daarbinnen bewegen om een passende straf op te leggen.

Bovendien is de wetgever gelukkig ook niet onfeilbaar in Nederland.
Fine, fuck you then!
The whole problem with the world is that fools and fanatics are always so certain of themselves, but wiser people so full of doubts.
pi_182008550
quote:
6s.gif Op woensdag 19 september 2018 16:12 schreef SicSicSics het volgende:

[..]

Nee, de wet is het kader.

De rechter mag daarbinnen bewegen om een passende straf op te leggen.

Bovendien is de wetgever gelukkig ook niet onfeilbaar in Nederland.
De rechter moet z'n werk wel naar behoren doen.

Een rechter kan besluiten om voortaan alle moordenaars die hij veroordeelt 1 dag gevangenisstraf te geven; dat valt binnen het huidige kader van de wet, maar het is geen fatsoenlijke uitoefening van zijn beroep en zou (terecht) niet worden geaccepteerd.

En dat de wetgever zo nu en dan fouten maakt betekent nog niet dat een rechter bevoegd zou zijn om vermeende "fouten" in de wet op eigen houtje te "corrigeren" in zijn oordelen.

Als het gaat om andere aspecten van het vreemdelingenrecht gaat, ben jij trouwens doorgaans een van de eersten die het standpunt inneemt dat rechters strikt de wet moeten naleven en niet mogen toegeven aan een "gesundes Volksempfinden".

[ Bericht 9% gewijzigd door #ANONIEM op 19-09-2018 16:45:09 ]
pi_182011378
quote:
1s.gif Op dinsdag 18 september 2018 20:00 schreef Kapitein_Scheurbuik het volgende:

[..]

Wel een verdachte van een zeer ernstig misdrijf met een zwaar getraumatiseerd slachtoffer wiens rechten kennelijk minder zwaar wegen.

[..]

Wat dus geen enkele consequentie heeft voor degene die zulk slecht werk heeft afgeleverd. 0 reinigend vermogen dus. Sterker nog, niet zelden promoveren blunderrechters zelfs naar een hogere functie. De rechter die Kees B in eerste aanleg heeft veroordeeld bijvoorbeeld in de Schiedammer parkmoord. Ook voor de rechters uit het proces van Lucia de B of de 2 van Putten heeft hun geblunder geen enkele consequentie gehad. Daar sta je dan met je zelfreinigend vermogen.

Ieder ander die zo de fout in gaat krijgt een disciplinaire maatregel of ontslag. Een rechter niet.

[..]

Eeuuh ja, dat kan dus wel:

https://www.ad.nl/binnenl(...)-onderzoek~ad594492/

Zoek eerst zelf maar eens uit hoe het zit voor je de pedante wijsneus uit komt hangen.
Pedante wijsneus? Typisch. Wat ik probeerde aan te geven is dat een rechter niet op basis van zijn onderbuik een verdachte tot TBS kan veroordelen. Voor zover ik weet was de wet bij de eerste strafzaak van Panhuis nog zo dat een rechter dat niet zonder psychiatrisch onderzoek kon doen. Die mogelijkheid hebben ze inmiddels wel, maar zijn daar (terecht) aan eisen bij gebonden.

En de conclusie dat de rechten van het slachtoffer minder hebben meegewogen dan de rechten van een verdachte, trek je doordat je het vonnis hebt gelezen en dus de motivatie van de rechtbank kent? Of trek je de conclusie omdat het gevolg van die beslissing toevallig verkeerd heeft uitgepakt? Vraag had ik je eerder al gesteld, maar in plaats van antwoorden ga je aanvallen.

Verder, je aangehaalde voorbeelden: Kees B. en Lucia B. Zijn dit fouten van de rechtbank, of van de opsporingsdiensten (politie en OM)? en de 2 van Putten? Het resultaat is inderdaad een onterechte veroordeling, maar de schuld hiervoor ligt bij het OM. En jij wil daar de rechters dan verantwoordelijk voor houden. Het wordt met de seconde gekker.

Als een vonnis in hoger beroep anders uitpakt, heeft de rechter in eerste aanleg dus "slecht werk" geleverd. Je hebt echt geen flauw benul van hoe een rechtstaat in elkaar zit. Er wordt in jouw ogen te laag gestraft, dus moet de rechterlijke macht maar onder controle gebracht worden.

Kerel, even serieus, laat even je emoties los over rechtszaken waarin je niet zelf een slachtoffer bent. Ik ga er vanuit dat je noch het slachtoffer in deze zaak, noch de dader persoonlijk kent. Je hebt voor zover ik weet geen persoonlijk belang bij deze strafzaak. Laat ook even in het midden of de veroordeling in deze zaak terecht is of niet, en de strafmaat ook. Zie je nu echt het gevaar niet van een rechterlijke macht die onder toezicht staat? En hoe moet dat toezicht dan in zijn werk gaan?
  woensdag 19 september 2018 @ 20:49:40 #181
78780 deedeetee
rustig doorgaan met ademhalen
pi_182013871
Deze man krijgt hopelijk wel de volle mep
quote:
Een psycholoog en psychiater konden mede vanwege de taalbarrière geen goed beeld van A. schetsen. Ze konden daarom niets zeggen over de kans op herhaling. Advocaat Janssen vond het moeilijk zich daar bij neer te leggen. Hij vermoedt dat A. getraumatiseerd is omdat hij als tiener jarenlang in een Syrische gevangenis verbleef. "Mijn cliënt heeft hulp nodig.”
:')
Ga fietsen jij !! ikke niet hoor..
pi_182014056
Gisteren was Peter R de Vries op tv.
Er was 24 maanden geëist en de man had 20 maanden gekregen. Dit komt vaker voor volgens Peter R de Vries.
Volgens Peter R de Vries was er geen geweld of dwang. Het meisje is verstandelijk beperkt.

[ Bericht 1% gewijzigd door polderturk op 19-09-2018 21:15:41 ]
  woensdag 19 september 2018 @ 21:08:05 #183
469315 Kamelenteen
Lekkerste kont op FOK!
pi_182014284
Niet alles gelezen, maar is er geen hoger beroep geweest of was deze uitspraak er eentje van de Hoge Raad?

Kan me zo voorstellen dat het OM weliswaar akkoord is met een gevangenisstraf van 20 maanden, maar dat zij dat niet zijn met de motivering ervan. Dan is een hoger beroep geen gek idee om alsnog tot die hogere straf (en uitzetting!) te komen.

Wat mij betreft had deze man 0 maanden mogen krijgen, maar direct uitgezet mogen worden. Op zo'n figuur zit niemand in Nederland te wachten, op wat linkse deuggleuven en een rechter na dan.
pi_182014666
quote:
0s.gif Op woensdag 19 september 2018 21:08 schreef Kamelenteen het volgende:
Niet alles gelezen, maar is er geen hoger beroep geweest of was deze uitspraak er eentje van de Hoge Raad?

Kan me zo voorstellen dat het OM weliswaar akkoord is met een gevangenisstraf van 20 maanden, maar dat zij dat niet zijn met de motivering ervan. Dan is een hoger beroep geen gek idee om alsnog tot die hogere straf (en uitzetting!) te komen.

Wat mij betreft had deze man 0 maanden mogen krijgen, maar direct uitgezet mogen worden. Op zo'n figuur zit niemand in Nederland te wachten, op wat linkse deuggleuven en een rechter na dan.
Het was in eerste aanleg. Het OM is niet in hoger beroep gegaan, maar de dader wel.
  woensdag 19 september 2018 @ 21:25:01 #185
469315 Kamelenteen
Lekkerste kont op FOK!
pi_182014704
quote:
1s.gif Op woensdag 19 september 2018 21:23 schreef Physsic het volgende:

[..]

Het was in eerste aanleg. Het OM is niet in hoger beroep gegaan, maar de dader wel.
Ah, dus er is nog hoop :)

Jammer dat het OM niet in beroep is gegaan, maar goed, met een beetje geluk wordt er bij het Hof geen linkse deuggleuf getroffen als advocaat rechter en wordt er 24 maanden opgelegd.

[ Bericht 1% gewijzigd door Kamelenteen op 19-09-2018 21:50:12 (advocaat >> rechter) ]
pi_182014820
quote:
0s.gif Op woensdag 19 september 2018 21:25 schreef Kamelenteen het volgende:

[..]

Ah, dus er is nog hoop :)

Jammer dat het OM niet in beroep is gegaan, maar goed, met een beetje geluk wordt er bij het Hof geen linkse deuggleuf getroffen als advocaat en wordt er 24 maanden opgelegd.
:')
pi_182014889
quote:
0s.gif Op woensdag 19 september 2018 21:25 schreef Kamelenteen het volgende:

[..]

Ah, dus er is nog hoop :)

Jammer dat het OM niet in beroep is gegaan, maar goed, met een beetje geluk wordt er bij het Hof geen linkse deuggleuf getroffen als advocaat en wordt er 24 maanden opgelegd.
Ja, maar er is ook het risico dat de straf nog lager wordt of dat hij zelfs wordt vrijgesproken.

Waarom het OM niet in beroep is gegaan is mij een beetje een raadsel..
  woensdag 19 september 2018 @ 21:48:19 #188
469315 Kamelenteen
Lekkerste kont op FOK!
pi_182015411
quote:
0s.gif Op woensdag 19 september 2018 21:29 schreef Xa1pt het volgende:

[..]

:')
en wat is hier precies :') aan?

EdIt: advocaat vervangen door rechter. Ten onrechte de rechter uitgemaakt voor advocaat ;D Het was de rechter in deze die een echte deuggleuf was.
pi_182016174
quote:
0s.gif Op woensdag 19 september 2018 16:06 schreef Kapitein_Scheurbuik het volgende:

[..]

Het is zelfs nog gekker want wanneer je met een flinke snelheidsovertreding gepakt wordt en de geldboete omzet in een equivalente celstraf of taakstraf je voor een verkeersovertreding vaak net zo zwaar of zelfs zwaarder wordt gestraft dan voor een mishandeling of aanranding.
Wat ik enorm bizar vind is dat de gerechtelijke macht van mening is dat 2 uur taakstraf gelijk staat aan 1 dag vervangende hechtenis. 2 uur verplicht werk of 24 uur opgesloten.

[ Bericht 2% gewijzigd door probeer op 19-09-2018 22:42:57 ]
"Pools are perfect for holding water"
pi_182016310
quote:
6s.gif Op woensdag 19 september 2018 16:12 schreef SicSicSics het volgende:

[..]

Nee, de wet is het kader.

De rechter mag daarbinnen bewegen om een passende straf op te leggen.

Bovendien is de wetgever gelukkig ook niet onfeilbaar in Nederland.
Als er al een wettelijk kader is, waarom gaan ze dan zelf daarbinnen nog richtlijnen opstellen?

De richtlijn is dan toch 0 tot 12 jaar, zoals bepaald door de wetgever?

En dan krijg je dus nu situaties waarin de rechter niet meer de straf motiveert binnen het wettelijke kader, maar in plaats daarvan de straf motiveert in verhouding met een, door henzelf opgestelde, richtlijn.

Laat ze maar eens motiveren waarom de straf niet 0 of 12 jaar zou moeten zijn, ipv waarom ze afwijken van 24 maanden.

[ Bericht 12% gewijzigd door probeer op 19-09-2018 22:56:37 ]
"Pools are perfect for holding water"
pi_182021280
Als je mensen gewoon hun verblijfsvergunning afneemt die een delict plegen ben je van dit geëmmer sowieso af.
  donderdag 20 september 2018 @ 09:21:32 #192
38559 WheeledWarrior
More than meets the eye
pi_182021309
quote:
0s.gif Op donderdag 20 september 2018 09:19 schreef Solstice1 het volgende:
Als je mensen gewoon hun verblijfsvergunning afneemt die een delict plegen ben je van dit geëmmer sowieso af.
Lijkt mij ook. Zonder licht fietsen kan gebeuren maar een verkrachting, kom op man. Dan heb je gewoon je kansen op asiel verspeeld. Straf uitzitten en wegwezen. Dan zoek je maar elders een plekje op de wereld waar ze je wel willen hebben.
pi_182021330
quote:
0s.gif Op donderdag 20 september 2018 09:21 schreef WheeledWarrior het volgende:

[..]

Lijkt mij ook. Zonder licht fietsen kan gebeuren maar een verkrachting, kom op man. Dan heb je gewoon je kansen op asiel verspeeld. Straf uitzitten en wegwezen. Dan zoek je maar elders een plekje op de wereld waar ze je wel willen hebben.
Tja, vrijwel iedereen zal het hiermee eens zijn, maar helaas worden we bestuurd door mensen en instanties die dit dan weer opeens ver-schrik-kelijk erg vinden.
Iedereen mag cojona krijgen!!!!!
pi_182021769
quote:
10s.gif Op woensdag 19 september 2018 13:30 schreef SicSicSics het volgende:
De_Onnoembare kun je inderdaad één ding niet in de schoenen schuiven. Hij claimt niet op de moral high ground te zitten. _O- :D

Verder is het in mijn ogen fijn dat een rechter ruimte heeft om situaties te bekijken en passende strafmaten toe te kennen.

Minimum of Mandatory Sentencing of een rechter(lijke macht) die op een andere manier de handen op de rug bind vind ik geen fijn idee.
Wel kun je discussiëren of 24 maanden sowieso niet nogal aan de lage kant is voor een verkrachting. Moet een straf niet ook enigszins in verhouding staan met wat je het slachtoffer hebt aangedaan?
pi_182022401
quote:
0s.gif Op woensdag 19 september 2018 19:18 schreef partnervan het volgende:

[..]

Pedante wijsneus? Typisch. Wat ik probeerde aan te geven is dat een rechter niet op basis van zijn onderbuik een verdachte tot TBS kan veroordelen. Voor zover ik weet was de wet bij de eerste strafzaak van Panhuis nog zo dat een rechter dat niet zonder psychiatrisch onderzoek kon doen. Die mogelijkheid hebben ze inmiddels wel, maar zijn daar (terecht) aan eisen bij gebonden.

En de conclusie dat de rechten van het slachtoffer minder hebben meegewogen dan de rechten van een verdachte, trek je doordat je het vonnis hebt gelezen en dus de motivatie van de rechtbank kent? Of trek je de conclusie omdat het gevolg van die beslissing toevallig verkeerd heeft uitgepakt? Vraag had ik je eerder al gesteld, maar in plaats van antwoorden ga je aanvallen.

Verder, je aangehaalde voorbeelden: Kees B. en Lucia B. Zijn dit fouten van de rechtbank, of van de opsporingsdiensten (politie en OM)? en de 2 van Putten? Het resultaat is inderdaad een onterechte veroordeling, maar de schuld hiervoor ligt bij het OM. En jij wil daar de rechters dan verantwoordelijk voor houden. Het wordt met de seconde gekker.

Als een vonnis in hoger beroep anders uitpakt, heeft de rechter in eerste aanleg dus "slecht werk" geleverd. Je hebt echt geen flauw benul van hoe een rechtstaat in elkaar zit. Er wordt in jouw ogen te laag gestraft, dus moet de rechterlijke macht maar onder controle gebracht worden.

Kerel, even serieus, laat even je emoties los over rechtszaken waarin je niet zelf een slachtoffer bent. Ik ga er vanuit dat je noch het slachtoffer in deze zaak, noch de dader persoonlijk kent. Je hebt voor zover ik weet geen persoonlijk belang bij deze strafzaak. Laat ook even in het midden of de veroordeling in deze zaak terecht is of niet, en de strafmaat ook. Zie je nu echt het gevaar niet van een rechterlijke macht die onder toezicht staat? En hoe moet dat toezicht dan in zijn werk gaan?
Ik heb het over zaken, zoals in het geval van Lucia de B en Kees B, waar verdachten op basis van het voorliggende bewijs NOOIT veroordeeld hadden mogen worden maar waar regelrecht is geblunderd is de rechters.

Peter R de Vries heeft ooit zelfs een filmpje gepubliceerd van een rechter die in een hoger beroep weg ligt te dommelen en later doodleuk een vonnis uitspreekt. En daar zit zoals gemeld geen enkele consequentie aan voor desbestreffende rechters.

Verder heb ik het ook helemaal niet over een rechterlijke macht die onder toezicht staat of hoe dat vormgegeven zou moeten zijn. Wat ik veel liever zou zien is dat de rechtspraak dit onderling eens fatsoenlijk oplost door rechters net zoals IEDER ANDER in deze maatschappij verantwoordelijk te houden voor hun werk en als dat prutswerk is, waar ook rechters niet van zijn gevrijwaard, moeten daar ook consequenties aan kunnen zitten en zeker geen promoties zoals in het geval van de rechter die Kees B heeft veroordeeld op basis zeer zwak indirect bewijs terwijl het overlevende slachtoffer nota bene zei: "dat is niet de man die ons heeft aangevallen.". Zo'n rechter die zo blundert, zou in een echt fatsoenlijke rechtstaat daar voor gestraft worden en niet zoals nu is gebeurd gepromoveerd.
Don't quote me boy, cause I ain't said shit!
Send Banano to: ban_1drjycsqhpwa1i4uxo1mmqau6q8gibgbn6oabtub53zpcrabjunt3uscaqty
  donderdag 20 september 2018 @ 17:19:32 #196
6484 ExTec
<subtitle here>
pi_182030278
Kan iemand hier vertellen door wie rechters betaald worden?
&lt;signature here&gt;.
pi_182030364
quote:
5s.gif Op donderdag 20 september 2018 17:19 schreef ExTec het volgende:
Kan iemand hier vertellen door wie rechters betaald worden?
Volgens mij zijn dat rijksambtenaren die onder het ministerie van Justitie en Veiligheid vallen.
Don't quote me boy, cause I ain't said shit!
Send Banano to: ban_1drjycsqhpwa1i4uxo1mmqau6q8gibgbn6oabtub53zpcrabjunt3uscaqty
  donderdag 20 september 2018 @ 17:30:31 #198
6484 ExTec
<subtitle here>
pi_182030563
quote:
0s.gif Op donderdag 20 september 2018 17:22 schreef Kapitein_Scheurbuik het volgende:

[..]

Volgens mij zijn dat rijksambtenaren die onder het ministerie van Justitie en Veiligheid vallen.
Dus ze werken gewoon voor de overheid? Gewoon voor ons dus?

Dan lijkt mij dat we prima zeggenschap hebben over ze.
&lt;signature here&gt;.
pi_182030603
quote:
0s.gif Op donderdag 20 september 2018 17:30 schreef ExTec het volgende:

[..]

Dus ze werken gewoon voor de overheid? Gewoon voor ons dus?

Dan lijkt mij dat we prima zeggenschap hebben over ze.
Ja, maar wel indirect. Net zoals bij het voetbal de 22 spelers op het veld niet direct de scheids kunnen overrulen.
  donderdag 20 september 2018 @ 17:36:41 #200
6484 ExTec
<subtitle here>
pi_182030652
quote:
1s.gif Op donderdag 20 september 2018 17:33 schreef Igen het volgende:

[..]

Ja, maar wel indirect. Net zoals bij het voetbal de 22 spelers op het veld niet direct de scheids kunnen overrulen.
Mee eens.

Zou zeer onwenselijk zijn als een overheid in specifieke zaken detaillistische invloed zou hebben.

Maar de grote lijnen, beleid, wat doen we en waarom doen we wat we doen, wat mij betreft wel.

En deze hippie-rechters mogen van mij gewoon lekker weg.
&lt;signature here&gt;.
pi_182031285
Dader neemt niet eens verantwoordelijkheid voor eigen daden. Het is dan wachten wanneer hij een volgend slachtoffer maakt.
Ik hoop bij het hoger beroep dat ze hem dan wel het land uitsodemieteren.
FOK! is net een groot tijdschrift
  vrijdag 21 september 2018 @ 08:23:33 #202
116015 SicSicSics
Crushing Cranial Contents!
pi_182041784
quote:
0s.gif Op woensdag 19 september 2018 16:43 schreef Igen het volgende:
De rechter moet z'n werk wel naar behoren doen.
Joh! :D
quote:
Een rechter kan besluiten om voortaan alle moordenaars die hij veroordeelt 1 dag gevangenisstraf te geven; dat valt binnen het huidige kader van de wet, maar het is geen fatsoenlijke uitoefening van zijn beroep en zou (terecht) niet worden geaccepteerd.
Dat klopt.
quote:
En dat de wetgever zo nu en dan fouten maakt betekent nog niet dat een rechter bevoegd zou zijn om vermeende "fouten" in de wet op eigen houtje te "corrigeren" in zijn oordelen.
Dat gebeurde hier ook niet; maar er wordt wel gekeken naar het totaalplaatje van wet, feiten en omstandigheden. Hierbinnen wordt een passende straf bepaalt.
Dat is exact wat deze rechter gedaan heeft.
quote:
Als het gaat om andere aspecten van het vreemdelingenrecht gaat, ben jij trouwens doorgaans een van de eersten die het standpunt inneemt dat rechters strikt de wet moeten naleven en niet mogen toegeven aan een "gesundes Volksempfinden".
Ik heb hier exact hetzelfde standpunt. Daar de "gesundes Volksempfindung" negen van de tien keer niet binnen de wet past. Ik zeg dus niet dat ze strikt moeten naleven, ik zeg dat ze binnen de kaders moeten blijven en geen onwettige dingen kunnen doen.
Fine, fuck you then!
The whole problem with the world is that fools and fanatics are always so certain of themselves, but wiser people so full of doubts.
  vrijdag 21 september 2018 @ 08:27:30 #203
116015 SicSicSics
Crushing Cranial Contents!
pi_182041828
quote:
0s.gif Op woensdag 19 september 2018 22:22 schreef probeer het volgende:
Als er al een wettelijk kader is, waarom gaan ze dan zelf daarbinnen nog richtlijnen opstellen?
Waarom zou je dat niet doen?
quote:
De richtlijn is dan toch 0 tot 12 jaar, zoals bepaald door de wetgever?
En daarbinnen kun je dus, bijvoorbeeld dmv jurisprudentie, verdere invulling geven.
quote:
En dan krijg je dus nu situaties waarin de rechter niet meer de straf motiveert binnen het wettelijke kader, maar in plaats daarvan de straf motiveert in verhouding met een, door henzelf opgestelde, richtlijn.
Nee. Dat kan niet.
Bovendien is het in dit geval dus niet één wet, maar minimaal twee die de strafmaat bepalen.
quote:
Laat ze maar eens motiveren waarom de straf niet 0 of 12 jaar zou moeten zijn, ipv waarom ze afwijken van 24 maanden.
Wat is het verschil?
Fine, fuck you then!
The whole problem with the world is that fools and fanatics are always so certain of themselves, but wiser people so full of doubts.
pi_182042954
quote:
3s.gif Op vrijdag 21 september 2018 08:27 schreef SicSicSics het volgende:
Bovendien is het in dit geval dus niet één wet, maar minimaal twee die de strafmaat bepalen.
Het intrekken van de verblijfsvergunning is geen straf.

Net zoals het niet krijgen van een VOG en daardoor bepaalde banen niet kunnen uitoefenen ook geen straf in de zin van het strafrecht is en ook in de overweging van de rechter niet mee mag spelen.

[ Bericht 4% gewijzigd door #ANONIEM op 21-09-2018 09:49:54 ]
pi_182043073
quote:
14s.gif Op vrijdag 21 september 2018 08:23 schreef SicSicSics het volgende:
Dat gebeurde hier ook niet; maar er wordt wel gekeken naar het totaalplaatje van wet, feiten en omstandigheden. Hierbinnen wordt een passende straf bepaalt.
Dat is exact wat deze rechter gedaan heeft.
Dat gebeurde hier wel. De wetgever heeft een bepaald administratief gevolg voorzien voor dit soort gevallen. De rechter oordeelde "dat dat niet de bedoeling is" en heeft daarom zijn uitspraak aangepast. Het is een flagrante schending van de scheiding der machten als de rechter oordeelt dat regelingen, die de wetgever nadrukkelijk heeft voorzien, "niet de bedoeling" zijn.
  vrijdag 21 september 2018 @ 10:23:02 #206
116015 SicSicSics
Crushing Cranial Contents!
pi_182043532
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 september 2018 09:53 schreef Igen het volgende:
Dat gebeurde hier wel.
Nietes :D
quote:
De wetgever heeft een bepaald administratief gevolg voorzien voor dit soort gevallen. De rechter oordeelde "dat dat niet de bedoeling is" en heeft daarom zijn uitspraak aangepast.
Nee, de rechter heeft gekeken naar het totaalplaatje en daarna beoordeeld dat de straf, de gestapelde straf, te hoog zou worden en dus niet (meer) proportioneel is voor het gepleegde delict.
quote:
Het is een flagrante schending van de scheiding der machten als de rechter oordeelt dat regelingen, die de wetgever nadrukkelijk heeft voorzien, "niet de bedoeling" zijn.
Mooi woord, maar nee. :*
Fine, fuck you then!
The whole problem with the world is that fools and fanatics are always so certain of themselves, but wiser people so full of doubts.
  vrijdag 21 september 2018 @ 10:25:30 #207
116015 SicSicSics
Crushing Cranial Contents!
pi_182043574
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 september 2018 09:48 schreef Igen het volgende:
Het intrekken van de verblijfsvergunning is geen straf.
Geen straf? Volgens mij ziet de rechter het in dit geval dus anders.
En volgens mij past dat prima bij de taken van een rechter.
Objectief naar het hele plaatje kijken.
Maar ik kan me vergissen. Ik ben rechter noch jurist. Ik ben benieuwd naar een eventueel hoger beroep.
quote:
Net zoals het niet krijgen van een VOG en daardoor bepaalde banen niet kunnen uitoefenen ook geen straf in de zin van het strafrecht is en ook in de overweging van de rechter niet mee mag spelen.
Weet je dat zeker? Volgens mij houden rechters daar wel degelijk rekening mee ook.
Fine, fuck you then!
The whole problem with the world is that fools and fanatics are always so certain of themselves, but wiser people so full of doubts.
pi_182044380
quote:
14s.gif Op vrijdag 21 september 2018 10:25 schreef SicSicSics het volgende:

[..]

Geen straf? Volgens mij ziet de rechter het in dit geval dus anders.
Ja en? Rechters kunnen zo veel zeggen. Pas als de Hoge Raad een oordeel velt, heeft dat verbindende werking.
quote:
[..]

Weet je dat zeker? Volgens mij houden rechters daar wel degelijk rekening mee ook.
Dat zou dan net zo goed belachelijk zijn.

Dit soort administratieve gevolgen zijn bedoeld om mensen met een bepaald crimineel verleden van bepaalde plekken weg te houden. Het is schandalig als rechters de feiten in hun oordeel verdraaien om die door de wetgever willens en wetens voorziene gevolgen te omzeilen.

[ Bericht 10% gewijzigd door #ANONIEM op 21-09-2018 11:29:56 ]
pi_182044484
quote:
14s.gif Op vrijdag 21 september 2018 10:25 schreef SicSicSics het volgende:
En volgens mij past dat prima bij de taken van een rechter.
Objectief naar het hele plaatje kijken.
Maar ik kan me vergissen. Ik ben rechter noch jurist. Ik ben benieuwd naar een eventueel hoger beroep.
Maar de rechter heeft hier niet naar het hele plaatje gekeken. Het enige aspect dat de rechter heeft bekeken, is het toekomstige leven van de verdachte. Maar het strafrecht heeft meer functies dan dat. Het dient ook als wraak, als afschrikking voor anderen, en als bescherming van de maatschappij. In het oordeel wordt op die aspecten niet ingegaan.
  vrijdag 21 september 2018 @ 11:43:27 #210
116015 SicSicSics
Crushing Cranial Contents!
pi_182044647
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 september 2018 11:26 schreef Igen het volgende:
Ja en? Rechters kunnen zo veel zeggen. Pas als de Hoge Raad een oordeel velt, heeft dat verbindende werking.
Nee, rechters kunnen niet 'zo veel' zeggen. :)
Maar ze kunnen inderdaad teruggefloten worden door collega's.
EIgenlijk zijn we het dus gewoon eens. :D
quote:
Dat zou dan net zo goed belachelijk zijn.

Dit soort administratieve gevolgen zijn bedoeld om mensen met een bepaald crimineel verleden van bepaalde plekken weg te houden. Het is schandalig als rechters de feiten in hun oordeel verdraaien om die door de wetgever willens en wetens voorziene gevolgen te omzeilen.
Feiten worden niet verdraaid, er wordt een passende strafmaat gezocht en gegeven. Dat is echt wat anders.

De rechter zegt niet: Er heeft geen verkrachting paatsgevonden.

quote:
0s.gif Op vrijdag 21 september 2018 11:33 schreef Igen het volgende:
Maar de rechter heeft hier niet naar het hele plaatje gekeken. Het enige aspect dat de rechter heeft bekeken, is het toekomstige leven van de verdachte. Maar het strafrecht heeft meer functies dan dat. Het dient ook als wraak, als afschrikking voor anderen, en als bescherming van de maatschappij. In het oordeel wordt op die aspecten niet ingegaan.
Zover heb ik er niet in zitten lezen en ook hierbij weet ik niet wat gebruikelijk is.
Fine, fuck you then!
The whole problem with the world is that fools and fanatics are always so certain of themselves, but wiser people so full of doubts.
pi_182044781
quote:
0s.gif Op woensdag 19 september 2018 22:22 schreef probeer het volgende:

[..]

Als er al een wettelijk kader is, waarom gaan ze dan zelf daarbinnen nog richtlijnen opstellen?

De richtlijn is dan toch 0 tot 12 jaar, zoals bepaald door de wetgever?

En dan krijg je dus nu situaties waarin de rechter niet meer de straf motiveert binnen het wettelijke kader, maar in plaats daarvan de straf motiveert in verhouding met een, door henzelf opgestelde, richtlijn.

Laat ze maar eens motiveren waarom de straf niet 0 of 12 jaar zou moeten zijn, ipv waarom ze afwijken van 24 maanden.
Ze motiveren de strafmaat dan ook niet. Vroeger gold de toverformule 'gelet op de ernst van het feit en de persoonlijke omstandigheden van de verdachte...' als motivering. Nu is men wat specifieker, maar het is nog steeds 'gelet op' en 'in aanmerking nemen'. Dat is geen motivering die de straf kan dragen.

Als je daadwerkelijk de hoogte van de straf motiveert, dan is die motivering specifiek voor die hoogte van de straf. Een en dezelfde motivering die zowel een straf van 12 maanden als van 13 maanden zou onderbouwen is feitelijk geen motivering van de gegeven straf.

quote:
0s.gif Op woensdag 19 september 2018 19:18 schreef partnervan het volgende:

Verder, je aangehaalde voorbeelden: Kees B. en Lucia B. Zijn dit fouten van de rechtbank, of van de opsporingsdiensten (politie en OM)? en de 2 van Putten? Het resultaat is inderdaad een onterechte veroordeling, maar de schuld hiervoor ligt bij het OM. En jij wil daar de rechters dan verantwoordelijk voor houden. Het wordt met de seconde gekker.

Het zijn de rechters die iemand veroordelen, en die hebben hun werk gewoon niet goed gedaan. Niet doordat ze bedot of bedonderd zijn, maar omdat ze het bewijs niet voldoende onderzocht hebben en hun redeneringen niet kloppen.

De essentie van een strafrechtzaak is nou juist 'wat is er gebeurd en hoe zwaar moet de verantwoordelijke bestraft worden?' Het droevige en genante is dat rechters op geen enkele manier bekwaam zijn in vaststellen wat er gebeurd is en in het beoordelen van hoe zwaar de verantwoordelijke bestraft moet worden.

Rechters hebben daar óók geen verstand van.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_182044820
quote:
6s.gif Op vrijdag 21 september 2018 11:43 schreef SicSicSics het volgende:

[..]

Nee, rechters kunnen niet 'zo veel' zeggen. :)
Maar ze kunnen inderdaad teruggefloten worden door collega's.
EIgenlijk zijn we het dus gewoon eens. :D
Het gaat niet om de mogelijkheid van teruggefloten worden. Waar het om gaat is dat een uitspraak van een gewone rechter in principe niet meetelt als jurisprudentie, en dus eigenlijk geen waarde heeft (behalve voor de direct betrokkenen mits die niet in hoger beroep gaan).
quote:
[..]

Feiten worden niet verdraaid, er wordt een passende strafmaat gezocht en gegeven. Dat is echt wat anders.

De rechter zegt niet: Er heeft geen verkrachting paatsgevonden.
Dat had er nog bij moeten komen.

En de feiten worden wel verdraaid. Bij een autochtoon was de straf wel op 24 maanden uitgekomen. Maar met wat gedachtekronkels maakt de rechter er nu ineens 20 maanden voor hetzelfde vergrijp van.

Op z'n allerminst is het discriminatie dat deze man nu, enkel op grond van zijn verblijfsrechtelijke status, minder straf krijgt dan anderen in dezelfde situatie zouden krijgen.

[ Bericht 3% gewijzigd door #ANONIEM op 21-09-2018 11:54:07 ]
  vrijdag 21 september 2018 @ 11:59:50 #213
116015 SicSicSics
Crushing Cranial Contents!
pi_182044944
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 september 2018 11:52 schreef Igen het volgende:
Het gaat niet om de mogelijkheid van teruggefloten worden. Waar het om gaat is dat een uitspraak van een gewone rechter in principe niet meetelt als jurisprudentie, en dus eigenlijk geen waarde heeft (behalve voor de direct betrokkenen mits die niet in hoger beroep gaan).
En daarmee wil je zeggen dat?..
Ik ben je even kwijt.
quote:
Dat had er nog bij moeten komen.

En de feiten worden wel verdraaid. Bij een autochtoon was de straf wel op 24 maanden uitgekomen. Maar met wat gedachtekronkels maakt de rechter er nu ineens 20 maanden voor hetzelfde vergrijp van.
Maar, daar worden geen feiten verdraaid!? :?
Bovendien is de 20 maanden niet de enige straf die de veroordeelde opgelegd heeft gekregen, je moet wel het hele verhaal vertellen. Anders lijkt het alsof je de feiten verdraaid...
quote:
Op z'n allerminst is het discriminatie dat deze man nu, enkel op grond van zijn verblijfsrechtelijke status, minder straf krijgt dan anderen in dezelfde situatie zouden krijgen.
Maar hij krijgt niet minder straf beste Igen. :D
Bovendien zou hetzelfde gelden als de man werd uitgezet, maar dan andersom. Zie hier het dilemma van een rechter.
Fine, fuck you then!
The whole problem with the world is that fools and fanatics are always so certain of themselves, but wiser people so full of doubts.
pi_182044976
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 september 2018 11:51 schreef Weltschmerz het volgende:
De essentie van een strafrechtzaak is nou juist 'wat is er gebeurd en hoe zwaar moet de verantwoordelijke bestraft worden?' Het droevige en genante is dat rechters op geen enkele manier bekwaam zijn in vaststellen wat er gebeurd is en in het beoordelen van hoe zwaar de verantwoordelijke bestraft moet worden.

Rechters hebben daar óók geen verstand van.
Nou ja, de politie en het OM hebben in strafrechtzaken de taak om vast te stellen wat er is gebeurd. De taak van de rechter is om vast te stellen of zij dat correct hebben gedaan en of met die feiten een wet is overtreden. Bij cassatie bij de Hoge Raad kan daarom ook alleen de toepassing van de wet worden aangevochten, en niet de feiten an sich.

En dat deel van de uitspraak zit in dit geval volgens mij ook gewoon goed in elkaar.

Bij het bepalen van de strafmaat ben ik het wel met je eens dat daar ruimte voor verbetering is.
pi_182045010
quote:
14s.gif Op vrijdag 21 september 2018 11:59 schreef SicSicSics het volgende:

[..]

En daarmee wil je zeggen dat?..
Ik ben je even kwijt.
Daarmee wil ik zeggen dat de uitspraak van de rechtbank niet meer waard is dan mijn mening (of jouw mening).
quote:
[..]

Maar, daar worden geen feiten verdraaid!? :?
Bovendien is de 20 maanden niet de enige straf die de veroordeelde opgelegd heeft gekregen, je moet wel het hele verhaal vertellen. Anders lijkt het alsof je de feiten verdraaid...
De vermindering van 24 naar 20 maanden heeft niks met de schadevergoeding te maken. Die had hij ook in dezelfde hoogte moeten betalen als de celstraf 24 maanden was geweest.
quote:
[..]

Maar hij krijgt niet minder straf beste Igen. :D
Jawel dus.
quote:
Bovendien zou hetzelfde gelden als de man werd uitgezet, maar dan andersom. Zie hier het dilemma van een rechter.
Nee, want het verval van de verblijfsvergunning is een administratief gevolg en geen straf.

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 21-09-2018 12:03:55 ]
  vrijdag 21 september 2018 @ 12:08:19 #216
116015 SicSicSics
Crushing Cranial Contents!
pi_182045099
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 september 2018 12:03 schreef Igen het volgende:
Daarmee wil ik zeggen dat de uitspraak van de rechtbank niet meer waard is dan mijn mening (of jouw mening).
Lekenrecht. :D
Je wordt niet zomaar rechter, dus ik ben het niet direct met je eens.
quote:
De vermindering van 24 naar 20 maanden heeft niks met de schadevergoeding te maken. Die had hij ook in dezelfde hoogte moeten betalen als de celstraf 24 maanden was geweest.
Dan heb ik wellicht het vonnis verkeerd gelezen of geÏnterpreteerd. ^O^

quote:
Nee, want het verval van de verblijfsvergunning is een administratief gevolg en geen straf.
Theoretisch.
In de praktijk is het extra straf. :)
Fine, fuck you then!
The whole problem with the world is that fools and fanatics are always so certain of themselves, but wiser people so full of doubts.
pi_182045161
quote:
1s.gif Op woensdag 19 september 2018 20:57 schreef polderturk het volgende:
Gisteren was Peter R de Vries op tv.
Er was 24 maanden geëist en de man had 20 maanden gekregen. Dit komt vaker voor volgens Peter R de Vries.
Volgens Peter R de Vries was er geen geweld of dwang. Het meisje is verstandelijk beperkt.
Het feit dat het meisje verstandelijk beperkt is weegt zwaarder dan geweld en dwang: Beiden moeten zwaarder gestraf worden, minimaal 15 jaar cel, zonder recht op vervroegde vrijlating.
pi_182045174
quote:
14s.gif Op vrijdag 21 september 2018 12:08 schreef SicSicSics het volgende:

[..]

Lekenrecht. :D
Je wordt niet zomaar rechter, dus ik ben het niet direct met je eens.
Dit is een drogreden van autoriteit.

De rechter stelt zonder verdere argumentatie dat "het niet de bedoeling is" dat het door de wetgever voorziene gevolg intreedt. Je mag wel enige argumentatie verwachten waarom dat niet "de bedoeling" is - en wiens bedoeling.

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 21-09-2018 12:12:46 ]
pi_182045193
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 september 2018 11:52 schreef Igen het volgende:

[..]

Het gaat niet om de mogelijkheid van teruggefloten worden. Waar het om gaat is dat een uitspraak van een gewone rechter in principe niet meetelt als jurisprudentie, en dus eigenlijk geen waarde heeft (behalve voor de direct betrokkenen mits die niet in hoger beroep gaan).
Is dat zo?
Is dat de reden waarom de rechtbank in Amsterdam eerder zei dat zij het (risico op) verlies van een verblijfsvergunning niet mogen meewegen in de strafmaat, terwijl deze rechtbank daar kennelijk anders over denkt?
pi_182045239
quote:
1s.gif Op vrijdag 21 september 2018 12:13 schreef Physsic het volgende:

[..]

Is dat zo?
Is dat de reden waarom de rechtbank in Amsterdam eerder zei dat zij het (risico op) verlies van een verblijfsvergunning niet mogen meewegen in de strafmaat, terwijl deze rechtbank daar kennelijk anders over denkt?
Zolang er geen uitspraak van de Hoge Raad ligt, kunnen verschillende rechters verschillend oordelen en valt er geen algemene rechtsregel af te leiden.
pi_182045248
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 september 2018 12:01 schreef Igen het volgende:

[..]

Nou ja, de politie en het OM hebben in strafrechtzaken de taak om vast te stellen wat er is gebeurd. De taak van de rechter is om vast te stellen of zij dat correct hebben gedaan en of met die feiten een wet is overtreden. Bij cassatie bij de Hoge Raad kan daarom ook alleen de toepassing van de wet worden aangevochten, en niet de feiten an sich.
Het OM en de politie komt het eindoordeel niet toe, dat kan ook niet want die zitten van nature op één kant van het verhaal. Dus de rechter moet zelf aan waarheidsvinding doen.

Maar die is daar niet voor opgeleid. De Hoge Raad spreekt zich niet uit over de waardering van de bewijsmiddelen en of de gevolgtrekkingen logisch waren. Daarmee is het dan ook meteen geen onderdeel van de rechtswetenschap. Er zijn tal van vakgebieden waarin veel meer bekwaamheid terzake te vinden is.

quote:
En dat deel van de uitspraak zit in dit geval volgens mij ook gewoon goed in elkaar.
Dat is dan dankzij gewoon gezond boerenverstand, in dit geval, en nooit dankzij deskundigheid.

quote:
Bij het bepalen van de strafmaat ben ik het wel met je eens dat daar ruimte voor verbetering is.
Noodzaak tot verbetering lijkt me.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_182045381
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 september 2018 12:16 schreef Igen het volgende:

[..]

Zolang er geen uitspraak van de Hoge Raad ligt, kunnen verschillende rechters verschillend oordelen en valt er geen algemene rechtsregel af te leiden.
Maar ik zie een rechter in een vonnis wel heel vaak verwijzen naar uitspraken van andere rechtbanken of gerechtshoven, zonder dat de HR zich daar over heeft uitgesproken.
  vrijdag 21 september 2018 @ 12:25:27 #223
15746 daNpy
Marathon Coupé
pi_182045400
quote:
14s.gif Op vrijdag 21 september 2018 12:08 schreef SicSicSics het volgende:

[..]

Theoretisch.
In de praktijk is het extra straf. :)
Ja, en?
Wat je nu doet is de verantwoordelijkheid bij degene leggen die de straf op legt.
In principe pleegt hij een misdaad, waar een bepaalde straf op staat. Die straf heeft als gevolg dat hij zijn verblijfsvergunning kwijt raakt.

Nu neemt degene die de straf op moet leggen de gevolgen voor de dader weg.
De enige die over de gevolgen na had moeten denken vóór hij het strafbaar feit pleegde is de dader, niet de rechter.
You can sleep in a racecar, but you can't race a house!
Op zaterdag 12 november 2022 13:41 schreef knoopie het volgende:
Daar kan je wel om lachen, maar de motorolie vervangen is een stuk handiger in de badkuip dan op je vloerkleed in de woonkamer.
  vrijdag 21 september 2018 @ 12:42:27 #224
6484 ExTec
<subtitle here>
pi_182045639
quote:
14s.gif Op vrijdag 21 september 2018 12:08 schreef SicSicSics het volgende:

[..]

Lekenrecht. :D
Kwam ook al een paar keer bij me op.

Jury rechtspraak en/of gewoon gekozen rechters.

Zijn we van dit wereldvreemde gedrag af.

En nu geduldig wachten, tot de eerste vogel onherroepelijk gaat stellen dat "je dat niet moet doen, want VS - bah, en wij, met onze eigen ongekozen, aan niemand verantwoording afleggende slagers die doorlopend hun eigen vlees keuren, wij hebben het zoveel beter voor elkaar!".
&lt;signature here&gt;.
pi_182046275
quote:
1s.gif Op vrijdag 21 september 2018 12:23 schreef Physsic het volgende:

[..]

Maar ik zie een rechter in een vonnis wel heel vaak verwijzen naar uitspraken van andere rechtbanken of gerechtshoven, zonder dat de HR zich daar over heeft uitgesproken.
De interessante vraag lijkt me dan, of de HR soms ook zegt dat rechtbanken al heel vaak X hebben geoordeeld en dat als argument voor het eigen oordeel gebruikt.

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 21-09-2018 13:25:01 ]
  vrijdag 21 september 2018 @ 13:28:18 #226
6484 ExTec
<subtitle here>
pi_182046338
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 september 2018 13:24 schreef Igen het volgende:

[..]

De interessante vraag lijkt me dan, of de HR soms ook zegt dat rechtbanken al heel vaak X hebben geoordeeld en dat als argument voor het eigen oordeel gebruikt.
Was het niet zo dat de Hoge Raad alleen controleert of de processen correct zijn gevolgd?
&lt;signature here&gt;.
pi_182046382
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 september 2018 13:28 schreef ExTec het volgende:

[..]

Was het niet zo dat de Hoge Raad alleen controleert of de processen correct zijn gevolgd?
En of het recht correct is toegepast.

Zo'n vraag of bijv. administratieve gevolgen wel/niet als onderdeel van de straf moeten worden gerekend, lijkt me bij uitstek iets wat de HR zou kunnen beoordelen.

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 21-09-2018 13:30:56 ]
  vrijdag 21 september 2018 @ 13:37:07 #228
6484 ExTec
<subtitle here>
pi_182046473
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 september 2018 13:30 schreef Igen het volgende:

Zo'n vraag of bijv. administratieve gevolgen wel/niet als onderdeel van de straf moeten worden gerekend, lijkt me bij uitstek iets wat de HR zou kunnen beoordelen.
Eh, in beginsel wel, want dat lijkt meer hun stiel,

Maar daarna: nee.

De HR is geen constitutioneel hof, ook de Hoge Raad is geen wetgever.
&lt;signature here&gt;.
pi_182046551
quote:
3s.gif Op vrijdag 21 september 2018 08:27 schreef SicSicSics het volgende:

[..]

Nee. Dat kan niet.
Dat is dan toch precies wat de rechter doet:

quote:
Op een feit als verkrachting past slechts een vrijheidsstraf van langere duur. De landelijke oriëntatiepunten voor straftoemeting (LOVS) die de rechtbanken hanteren bij dergelijke feiten als verkrachting geven een indicatie van een vrijheidsstraf voor de duur van 24 maanden.

Ten gunste van verdachte laat de rechtbank meewegen dat het feit inmiddels meer dan twee jaar geleden plaatsvond, verdachte in Nederland niet eerder is veroordeeld en ook nadien niet meer met justitie in aanraking is geweest
De rechtbank vindt de persoonlijke omstandigheden van verdachte ook van belang en houdt rekening met het feit dat hij, nadat hij hier vanuit een onveilige situatie in zijn land van herkomst is gekomen, zijn leven in Nederland aan het opbouwen is. Zijn vrouw is uit [geboorteland] overgekomen en beiden zijn bezig een gezin te stichten. Gelet op deze omstandigheden overweegt de rechtbank dat het niet de bedoeling is dat aan verdachte een zodanige straf wordt opgelegd dat deze verregaande vreemdelingerechtelijke consequenties heeft.
Alles overwegende zal de rechtbank verdachte veroordelen tot een vrijheidsstraf voor de duur van twintig maanden, met aftrek van voorarrest.
Hij grijpt meteen naar die 24 maanden. Om vervolgens te onderbouwen of het korter of langer dan 24 maanden zou moeten zijn.

Niets over de mogelijkheid van 0-12 jaar. Wordt niet eens genoemd. Het is gewoon meteen, 'bam, richtlijn'. Als die al zo leidend zijn dat wetgeving omtrent de strafmaat niet eens meer genoemd wordt, waarom hebben we die wetgeving dan überhaupt?

quote:
Wat is het verschil?
Dat de rechter op deze manier totaal geen oog meer heeft voor de reikwijdte die de wet hem biedt. Een rechter hoort niet te handelen naar zijn eigen opgestelde richtlijnen, maar naar de richtlijnen die de wet hem/haar biedt.

[ Bericht 2% gewijzigd door probeer op 21-09-2018 13:51:01 ]
"Pools are perfect for holding water"
pi_182046618
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 september 2018 09:53 schreef Igen het volgende:

[..]

Dat gebeurde hier wel. De wetgever heeft een bepaald administratief gevolg voorzien voor dit soort gevallen. De rechter oordeelde "dat dat niet de bedoeling is" en heeft daarom zijn uitspraak aangepast. Het is een flagrante schending van de scheiding der machten als de rechter oordeelt dat regelingen, die de wetgever nadrukkelijk heeft voorzien, "niet de bedoeling" zijn.
quote:
14s.gif Op vrijdag 21 september 2018 10:23 schreef SicSicSics het volgende:

[..]

Nietes :D

[..]

Nee, de rechter heeft gekeken naar het totaalplaatje en daarna beoordeeld dat de straf, de gestapelde straf, te hoog zou worden en dus niet (meer) proportioneel is voor het gepleegde delict.

[..]

Mooi woord, maar nee. :*
quote:
De rechtbank vindt de persoonlijke omstandigheden van verdachte ook van belang en houdt rekening met het feit dat hij, nadat hij hier vanuit een onveilige situatie in zijn land van herkomst is gekomen, zijn leven in Nederland aan het opbouwen is. Zijn vrouw is uit [geboorteland] overgekomen en beiden zijn bezig een gezin te stichten. [b]Gelet op deze omstandigheden overweegt de rechtbank dat het niet de bedoeling is dat aan verdachte een zodanige straf wordt opgelegd dat deze verregaande vreemdelingerechtelijke consequenties heeft.
De rechter ziet de vreemdelingerechtelijke consequenties als deel van de straf, en dus als iets waar hij over mag oordelen. De wetgever ziet dat niet zo.

[ Bericht 1% gewijzigd door probeer op 21-09-2018 13:51:44 ]
"Pools are perfect for holding water"
pi_182046650
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 september 2018 12:12 schreef Igen het volgende:

[..]

Dit is een drogreden van autoriteit.

De rechter stelt zonder verdere argumentatie dat "het niet de bedoeling is" dat het door de wetgever voorziene gevolg intreedt. Je mag wel enige argumentatie verwachten waarom dat niet "de bedoeling" is - en wiens bedoeling.
Dit dus.
"Pools are perfect for holding water"
  vrijdag 21 september 2018 @ 13:51:11 #232
6484 ExTec
<subtitle here>
pi_182046707
quote:
Ten gunste van verdachte laat de rechtbank meewegen dat het feit inmiddels meer dan twee jaar geleden plaatsvond,
Kan iemand mij ook (proberen) uit- (te) leggen waarom het simpele feit dat het inmiddels al weer +2 jaar geleden is in godesnaam opgevoerd word als verzachtende omstandigheid? :')
&lt;signature here&gt;.
  vrijdag 21 september 2018 @ 13:52:21 #233
6484 ExTec
<subtitle here>
pi_182046729
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 september 2018 13:46 schreef probeer het volgende:

De rechter ziet de vreemdelingerechtelijke consequenties als deel van de straf, en dus als iets waar hij over mag oordelen. De wetgever ziet dat niet zo.
Eh, en volgens mij valt dat samen te vatten als: dan heeft de edelachtbare een probleem.
&lt;signature here&gt;.
pi_182046735
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 september 2018 13:51 schreef ExTec het volgende:

[..]

Kan iemand mij ook (proberen) uit- (te) leggen waarom het simpele feit dat het inmiddels al weer +2 jaar geleden is in godesnaam opgevoerd word als verzachtende omstandigheid? :')
Bizar he.

Het idee dat 'je verder normaal gedragen' een verzachtende omstandigheid is.
"Pools are perfect for holding water"
pi_182046743
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 september 2018 13:46 schreef probeer het volgende:

[..]


[..]


[..]

De rechter ziet de vreemdelingerechtelijke consequenties als deel van de straf, en dus als iets waar hij over mag oordelen. De wetgever ziet dat niet zo.
En in de Hoornse zedenzaak was het oordeel:
quote:
Dat door deze straf de verblijfsstatus van verdachte mogelijk in het geding kan komen, zoals de raadsman heeft gesteld, is een omstandigheid die de rechtbank niet meeweegt. De rechtbank is van oordeel dat dit bij de strafbepaling geen rol mag spelen, aangezien het aan verdachte zelf is om bij zijn handelen rekening te houden met zijn verblijfsstatus.
  vrijdag 21 september 2018 @ 13:54:06 #236
6484 ExTec
<subtitle here>
pi_182046762
quote:
1s.gif Op vrijdag 21 september 2018 13:53 schreef Physsic het volgende:

[..]

En in de Hoornse zedenzaak was het oordeel:

[..]

Wow.

Ze doen echt maar wat, letterlijk hoe het petje staat.

Verbazend.
&lt;signature here&gt;.
pi_182046801
quote:
1s.gif Op vrijdag 21 september 2018 13:53 schreef Physsic het volgende:

[..]

En in de Hoornse zedenzaak was het oordeel:

[..]

Precies. En daar vreemdelingenrecht niet binnen het strafrecht of diens strafmaat valt, heeft de Hoornse rechter het bij het rechte eind.
"Pools are perfect for holding water"
  vrijdag 21 september 2018 @ 13:56:45 #238
116015 SicSicSics
Crushing Cranial Contents!
pi_182046809
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 september 2018 13:46 schreef probeer het volgende:
De rechter ziet de vreemdelingerechtelijke consequenties als deel van de straf, en dus als iets waar hij over mag oordelen. De wetgever ziet dat niet zo.
Dat zeg ik; de rechter heeft gekeken naar het totaalplaatje. Volgens mij is dat precies wat een rechter hoort te doen.

Maar we wachten af, ben benieuwd naar het hoger beroep.
Fine, fuck you then!
The whole problem with the world is that fools and fanatics are always so certain of themselves, but wiser people so full of doubts.
  vrijdag 21 september 2018 @ 13:57:59 #239
116015 SicSicSics
Crushing Cranial Contents!
pi_182046831
quote:
7s.gif Op vrijdag 21 september 2018 12:42 schreef ExTec het volgende:
Kwam ook al een paar keer bij me op.

Jury rechtspraak en/of gewoon gekozen rechters.

Zijn we van dit wereldvreemde gedrag af.

En nu geduldig wachten, tot de eerste vogel onherroepelijk gaat stellen dat "je dat niet moet doen, want VS - bah, en wij, met onze eigen ongekozen, aan niemand verantwoording afleggende slagers die doorlopend hun eigen vlees keuren, wij hebben het zoveel beter voor elkaar!".
Ik ben niet direct fan van jury rechtspraak of lekenrecht. Nee. :)
Fine, fuck you then!
The whole problem with the world is that fools and fanatics are always so certain of themselves, but wiser people so full of doubts.
  vrijdag 21 september 2018 @ 13:59:08 #240
6484 ExTec
<subtitle here>
pi_182046845
quote:
6s.gif Op vrijdag 21 september 2018 13:56 schreef SicSicSics het volgende:

[..]

Dat zeg ik; de rechter heeft gekeken naar het totaalplaatje. Volgens mij is dat precies wat een rechter hoort te doen.
Nee, de rechter hoort niet naar eigen goeddunken te bepalen welke wetten ineens geldig zijn en welke niet.

Volgens mij hebben we daar parlement en regering voor.
&lt;signature here&gt;.
  vrijdag 21 september 2018 @ 14:00:14 #241
116015 SicSicSics
Crushing Cranial Contents!
pi_182046859
quote:
1s.gif Op vrijdag 21 september 2018 12:25 schreef daNpy het volgende:
Ja, en?
Wat je nu doet is de verantwoordelijkheid bij degene leggen die de straf op legt.
In principe pleegt hij een misdaad, waar een bepaalde straf op staat. Die straf heeft als gevolg dat hij zijn verblijfsvergunning kwijt raakt.
Dat is dus aan de rechter om mee te wegen. In mijn ogen.
quote:
Nu neemt degene die de straf op moet leggen de gevolgen voor de dader weg.
De enige die over de gevolgen na had moeten denken vóór hij het strafbaar feit pleegde is de dader, niet de rechter.
Volgens mij is dat exact wat wij van een rechter verwachten. :?
Fine, fuck you then!
The whole problem with the world is that fools and fanatics are always so certain of themselves, but wiser people so full of doubts.
  vrijdag 21 september 2018 @ 14:01:11 #242
116015 SicSicSics
Crushing Cranial Contents!
pi_182046875
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 september 2018 13:59 schreef ExTec het volgende:
Nee, de rechter hoort niet naar eigen goeddunken te bepalen welke wetten ineens geldig zijn en welke niet.

Volgens mij hebben we daar parlement en regering voor.
Dat doet ie ook niet. :D
De rechter zegt niet: Deze wet geldt niet.
De rechter zegt; Rekening houdende met alle omstandigheden veroordeel ik u tot het volgende...
Fine, fuck you then!
The whole problem with the world is that fools and fanatics are always so certain of themselves, but wiser people so full of doubts.
pi_182046877
quote:
6s.gif Op vrijdag 21 september 2018 13:56 schreef SicSicSics het volgende:

[..]

Dat zeg ik; de rechter heeft gekeken naar het totaalplaatje. Volgens mij is dat precies wat een rechter hoort te doen.

Maar we wachten af, ben benieuwd naar het hoger beroep.
Ja en nee.

Enerzijds heeft de rechter alleen maar gekeken naar zijn eigen richtlijn mbt de strafmaat, itt de volledige ruimte die de wet biedt.

Anderzijds heeft de rechter gekeken naar wetgeving waar hij op dat moment geen fuck over te zeggen had. Omdat strafrecht en vreemdelingenrecht twee aparte kwesties zijn. Omdat de wetgever dat zo bedoeld heeft. Een rechter legt tijdens een civiele rechtszaak ook geen strafrechtelijke beperkingen op.

Hij heeft er dus op twee manieren voor gekozen om de wetgever te passeren.
"Pools are perfect for holding water"
  vrijdag 21 september 2018 @ 14:02:21 #244
6484 ExTec
<subtitle here>
pi_182046898
quote:
6s.gif Op vrijdag 21 september 2018 13:57 schreef SicSicSics het volgende:

[..]

Ik ben niet direct fan van jury rechtspraak of lekenrecht. Nee. :)
Ik ben nog minder fan van een ongekozen, ongecontroleerde, zich constant te grote schoenen aanmetende rechterlijke macht.

Er bestaat overigens beslist geen perfect systeem, maar heb jij ook maar 1 argument waarom ons systeem beter zou zijn?

En dan gaarne niet beperkt intellectueel: "jury rechtspraak en gekozen rechters hebben dat en dat nadeel!!!!! *)" want dan snap je het niet. Elk systeem heeft nadelen.

Waarom is ons systeem, met dit soort extreme excessen, de betere keuze?
&lt;signature here&gt;.
  vrijdag 21 september 2018 @ 14:03:54 #245
6484 ExTec
<subtitle here>
pi_182046932
quote:
6s.gif Op vrijdag 21 september 2018 14:01 schreef SicSicSics het volgende:

[..]

Dat doet ie ook niet. :D
De rechter zegt niet: Deze wet geldt niet.
De rechter zegt; Rekening houdende met alle omstandigheden veroordeel ik u tot het volgende...
Je hebt het gedeelte gemist dat de rechter bijna letterlijk zegt: hey, volgens de wet moet je eigenlijk kas, maar dat vind ik niet een goed idee, dus krijg je een lagere straf?
&lt;signature here&gt;.
  vrijdag 21 september 2018 @ 14:04:46 #246
116015 SicSicSics
Crushing Cranial Contents!
pi_182046944
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 september 2018 14:01 schreef probeer het volgende:
Ja en nee.

Enerzijds heeft de rechter alleen maar gekeken naar zijn eigen richtlijn, itt de volledige ruimte die de wet biedt.
Het is niet 'zijn eigen richtlijn'. :)
quote:
Anderzijds heeft de rechter gekeken naar wetgeving waar hij op dat moment geen fuck over te zeggen had. Omdat strafrecht en vreemdelingenrecht twee aparte kwesties zijn. Omdat de wetgever dat zo bedoeld heeft. Een rechter legt tijdens een civiele rechtszaak ook geen strafrechtelijke beperkingen op.
De rechter heeft volgens mij prima gedaan wat er van hem verwacht wordt. De wet toepassen en naar het hele toepassingsgebied kijken. En daar een passende strafmaat bij verzonnen.

Als dit niet corect is zal de volgende rechtbank waarschijnlijk anders oordelen.
En als deze rechter zijn/ haar boekje echt ver te buiten is gegaan, kan de Hoge Raad daar wat mee.
Fine, fuck you then!
The whole problem with the world is that fools and fanatics are always so certain of themselves, but wiser people so full of doubts.
pi_182046947
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 september 2018 14:03 schreef ExTec het volgende:

[..]

Je hebt het gedeelte gemist dat de rechter bijna letterlijk zegt: hey, volgens de wet moet je eigenlijk kas, maar dat vind ik niet een goed idee, dus krijg je een lagere straf?
De rechter zegt inderdaad letterlijk dat hij 'het niet de bedoeling vindt', terwijl dat juist is wat de wetgever wél de bedoeling vindt.
"Pools are perfect for holding water"
pi_182046961
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 september 2018 13:56 schreef probeer het volgende:

[..]

Precies. En daar vreemdelingenrecht niet binnen het strafrecht of diens strafmaat valt, heeft de Hoornse rechter het bij het rechte eind.
Of dat de reden is weet ik niet, maar ik kan me er (persoonlijk) ook niet in vinden. Juist omdat het de bedoeling is geweest van de wetgever om bij een veroordeling tot een X aantal maanden gevangenisstraf de verblijfsvergunning in te (kunnen) trekken. Het is dan raar om daar als rechter omheen te gaan werken. Het intrekken van de verblijfsvergunning is voor elke vreemdeling ingrijpen.

Een oplossing vanuit de wetgever zou kunnen zijn om dan maar bij elke veroordeling (voor een bepaald delict) de verblijfsvergunning in te trekken, ongeacht het aantal maanden gevangenisstraf. Dat lijkt me echter niet wenselijk, want dan worden de omstandigheden van het delict niet meegenomen.

Overigens hoeft het niet zo te zijn dat de straf 24 maanden zou zijn geweest als de rechter dit onderdeel niet had meegewogen. Er waren immers nog andere factoren die meewogen in de strafbepaling.
  vrijdag 21 september 2018 @ 14:06:29 #249
116015 SicSicSics
Crushing Cranial Contents!
pi_182046962
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 september 2018 14:03 schreef ExTec het volgende:
Je hebt het gedeelte gemist dat de rechter bijna letterlijk zegt: hey, volgens de wet moet je eigenlijk kas, maar dat vind ik niet een goed idee, dus krijg je een lagere straf?
Ja. Exact. Maar de straf die er voor gegeven kan worden en vaak gegeven wordt vind ik te hoog en/ of heeft verdere consequenties die ik niet passend vind, dus ik geef je een vergelijkbare passende straf waardoor het onwenselijke stapelende effect niet optreedt.
Fine, fuck you then!
The whole problem with the world is that fools and fanatics are always so certain of themselves, but wiser people so full of doubts.
pi_182046980
quote:
6s.gif Op vrijdag 21 september 2018 14:04 schreef SicSicSics het volgende:

[..]

Het is niet 'zijn eigen richtlijn'. :)
Het is inderdaad 'hun eigen richtlijn'.
"Pools are perfect for holding water"
pi_182046982
quote:
6s.gif Op vrijdag 21 september 2018 14:00 schreef SicSicSics het volgende:

[..]

Volgens mij is dat exact wat wij van een rechter verwachten. :?
Nee, van een rechter mogen we verwachten dat hij de wet toepast en daarbij, voor zover er speelruimte is, ook de bedoelingen van de wetgever ("de geest van de wet") meeweegt.
quote:
6s.gif Op vrijdag 21 september 2018 14:01 schreef SicSicSics het volgende:

[..]

Dat doet ie ook niet. :D
De rechter zegt niet: Deze wet geldt niet.
De rechter zegt; Rekening houdende met alle omstandigheden veroordeel ik u tot het volgende...
De rechter zegt letterlijk dat "het niet de bedoeling is" dat een bepaalde wettelijke bepaling in de praktijk wordt gebracht en dat hij daarom zijn uitspraak aanpast.

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 21-09-2018 14:08:21 ]
  vrijdag 21 september 2018 @ 14:09:10 #252
116015 SicSicSics
Crushing Cranial Contents!
pi_182047001
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 september 2018 14:07 schreef Igen het volgende:
De rechter zegt letterlijk dat "het niet de bedoeling is" dat een bepaalde wettelijke bepaling in de praktijk wordt gebracht en dat hij daarom zijn uitspraak aanpast.
En volgens mij is dat precies wat er van een rechter verwacht wordt. :)

Maar hey, ik kan het mis hebben.

We gaan het zien. :D
Fine, fuck you then!
The whole problem with the world is that fools and fanatics are always so certain of themselves, but wiser people so full of doubts.
pi_182047039
quote:
1s.gif Op vrijdag 21 september 2018 14:06 schreef Physsic het volgende:

[..]

Of dat de reden is weet ik niet, maar ik kan me er (persoonlijk) ook niet in vinden. Juist omdat het de bedoeling is geweest van de wetgever om bij een veroordeling tot een X aantal maanden gevangenisstraf de verblijfsvergunning in te (kunnen) trekken. Het is dan raar om daar als rechter omheen te gaan werken. Het intrekken van de verblijfsvergunning is voor elke vreemdeling ingrijpen.

Een oplossing vanuit de wetgever zou kunnen zijn om dan maar bij elke veroordeling (voor een bepaald delict) de verblijfsvergunning in te trekken, ongeacht het aantal maanden gevangenisstraf. Dat lijkt me echter niet wenselijk, want dan worden de omstandigheden van het delict niet meegenomen.

Overigens hoeft het niet zo te zijn dat de straf 24 maanden zou zijn geweest als de rechter dit onderdeel niet had meegewogen. Er waren immers nog andere factoren die meewogen in de strafbepaling.
Tsja. Maar dan komen we weer bij de vraag of 'hij heeft verder niemand anders verkracht of de wet enigszins overtreden' een verzachtende omstandigheid is.

quote:
Ten gunste van verdachte laat de rechtbank meewegen dat het feit inmiddels meer dan twee jaar geleden plaatsvond, verdachte in Nederland niet eerder is veroordeeld en ook nadien niet meer met justitie in aanraking is geweest.
En rare ik is toch echt van mening dat 'je verder wel aan de wet houden' geen verzachtende omstandigheid zou mogen zijn.

Alsof altijd netjes voor rood licht stoppen je opeens recht geeft op strafvermindering.
"Pools are perfect for holding water"
pi_182047057
quote:
14s.gif Op vrijdag 21 september 2018 14:09 schreef SicSicSics het volgende:

[..]

En volgens mij is dat precies wat er van een rechter verwacht wordt. :)
Nee, het is helemaal niet de bedoeling dat de rechter gaat zeggen dat "het niet de bedoeling is" wat de wetgever heeft bedacht.

Het gaat hier om het intrekken van de verblijfsvergunning, wat de wetgever voor ernstige vergrijpen heeft voorzien. Dat we hier te maken hebben met een ernstig vergrijp vindt de rechter ook: "Op een feit als verkrachting past slechts een vrijheidsstraf van langere duur." Het is dus volstrekt onbegrijpelijk hoe hij kan dan toch kan oordelen dat "het niet de bedoeling is" dat de verblijfsvergunning wordt ingetrokken.
  vrijdag 21 september 2018 @ 14:13:26 #255
6484 ExTec
<subtitle here>
pi_182047089
quote:
6s.gif Op vrijdag 21 september 2018 14:06 schreef SicSicSics het volgende:

[..]

Ja. Exact. Maar de straf die er voor gegeven kan worden en vaak gegeven wordt vind ik te hoog en/ of heeft verdere consequenties die ik niet passend vind,
Maar heeft de wetgever niet expliciet aangegeven dat dat wel passend is?
&lt;signature here&gt;.
pi_182047106
Straffen in Nederland vind ik erg laag
pi_182047148
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 september 2018 14:11 schreef Igen het volgende:

[..]

Nee, het is helemaal niet de bedoeling dat de rechter gaat zeggen dat "het niet de bedoeling is" wat de wetgever heeft bedacht.

Het gaat hier om het intrekken van de verblijfsvergunning, wat de wetgever voor ernstige vergrijpen heeft voorzien. Dat we hier te maken hebben met een ernstig vergrijp vindt de rechter ook: "Op een feit als verkrachting past slechts een vrijheidsstraf van langere duur." Het is dus volstrekt onbegrijpelijk hoe hij kan dan toch kan oordelen dat "het niet de bedoeling is" dat de verblijfsvergunning wordt ingetrokken.
Sowieso raar dat de rechter dan meteen grijpt naar die 24 maanden richtlijn, terwijl hij wettelijk de mogelijkheid heeft om er 144 maanden van te maken. En nogmaals, nul motivatie voor zijn keuze voor die richtlijn (en het negeren van de wettelijke ruimte).
"Pools are perfect for holding water"
  vrijdag 21 september 2018 @ 14:16:09 #258
476022 PzKpfw
Devon 'No Limits' La
pi_182047149
Hier lopen op zaterdagavond ook allemaal van die azc'ers in de stad. Alleen donkere/getinte mannen in de leeftijd van 16-35 natuurlijk... Zou er als meid niet graag langs willen fietsen.
Als iedereen aan zichzelf denkt wordt er aan iedereen gedacht.
Op 't randje en erover.
Op fietsen zonder bende kwam'm zie schooieren um spek
pi_182047152
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 september 2018 14:10 schreef probeer het volgende:

[..]

Tsja. Maar dan komen we weer bij de vraag of 'hij heeft verder niemand anders verkracht of de wet enigszins overtreden' een verzachtende omstandigheid is.

[..]

En rare ik is toch echt van mening dat 'je verder wel aan de wet houden' geen verzachtende omstandigheid zou mogen zijn.

Alsof altijd netjes voor rood licht stoppen je opeens recht geeft op strafvermindering.
Eens. Als je je wel eerder aan een (vergelijkbaar) strafbaar feit schuldig hebt gemaakt, kan dat immers al strafverzwarend werken. Dat maakt het raar dat het strafverzachtend werkt als je dat niet hebt gedaan. Dan kom je nooit op de norm uit. :P
pi_182047192
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 september 2018 14:16 schreef PzKpfw het volgende:
Hier lopen op zaterdagavond ook allemaal van die azc'ers in de stad. Alleen donkere/getinte mannen in de leeftijd van 16-35 natuurlijk... Zou er als meid niet graag langs willen fietsen.
kan ik me voorstellen
  vrijdag 21 september 2018 @ 14:18:22 #261
116015 SicSicSics
Crushing Cranial Contents!
pi_182047196
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 september 2018 14:11 schreef Igen het volgende:
Nee, het is helemaal niet de bedoeling dat de rechter gaat zeggen dat "het niet de bedoeling is" wat de wetgever heeft bedacht.
Volgens mij is dat ook niet wat de rechter zegt. Hij zegt niet 'wat de wetgever heeft bedacht is niet de bedoeling'
Hij zegt volgens mij: De straf en de gevolgen daarvan staan niet in evenwicht met de zwaarte van het vergrijp.

Ik parafraseer. ;)
quote:
Het gaat hier om het intrekken van de verblijfsvergunning, wat de wetgever voor ernstige vergrijpen heeft voorzien. Dat we hier te maken hebben met een ernstig vergrijp vindt de rechter ook: "Op een feit als verkrachting past slechts een vrijheidsstraf van langere duur." Het is dus volstrekt onbegrijpelijk hoe hij kan dan toch kan oordelen dat "het niet de bedoeling is" dat de verblijfsvergunning wordt ingetrokken.
Ik vind dat wel begrijpelijk. Een rechter kijkt puur naar de feiten, de wet en omstandigheden. Het intrekken van de verblijfsvergunning is volgens mij ook zo'n "omstandigheid".

Maar dat kan aan mij liggen natuurlijk. ^O^
Fine, fuck you then!
The whole problem with the world is that fools and fanatics are always so certain of themselves, but wiser people so full of doubts.
  vrijdag 21 september 2018 @ 14:18:51 #262
116015 SicSicSics
Crushing Cranial Contents!
pi_182047202
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 september 2018 14:13 schreef ExTec het volgende:
Maar heeft de wetgever niet expliciet aangegeven dat dat wel passend is?
De wetgever legt geen straf op.
Fine, fuck you then!
The whole problem with the world is that fools and fanatics are always so certain of themselves, but wiser people so full of doubts.
  vrijdag 21 september 2018 @ 14:22:59 #263
116015 SicSicSics
Crushing Cranial Contents!
pi_182047284
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 september 2018 14:16 schreef probeer het volgende:
Sowieso raar dat de rechter dan meteen grijpt naar die 24 maanden richtlijn, terwijl hij wettelijk de mogelijkheid heeft om er 144 maanden van te maken. En nogmaals, nul motivatie voor zijn keuze voor die richtlijn (en het negeren van de wettelijke ruimte).
Hoe naar het ook klinkt, maar de ene verkrachting is de andere niet.
Ook hier zijn gradaties in.

Als je de tenlastelegging leest, zijn (en excuses voor mijn lompe bewoording) er ergere verkrachtingen te bedenken, waar 12 jaar wel op van toepassing zou zijn.
Fine, fuck you then!
The whole problem with the world is that fools and fanatics are always so certain of themselves, but wiser people so full of doubts.
pi_182047292
quote:
6s.gif Op vrijdag 21 september 2018 14:18 schreef SicSicSics het volgende:

[..]

Volgens mij is dat ook niet wat de rechter zegt. Hij zegt niet 'wat de wetgever heeft bedacht is niet de bedoeling'
Hij zegt volgens mij: De straf en de gevolgen daarvan staan niet in evenwicht met de zwaarte van het vergrijp.
Maar de wetgever heeft bepaald dat als iemand veroordeeld is tot 24 maanden gevangenisstraf, het delict dusdanig ernstig was dat zijn verblijfsvergunning moet (of kan) worden ingetrokken. Dat is de grens die de wetgever heeft gesteld.

Het is raar als een rechter daar vooraf dan rekening mee houdt en bewust een lagere straf op legt dan hij in andere gevallen zou doen.

Ik heb moeite met goed verwoorden wat ik precies bedoel..
pi_182047310
quote:
6s.gif Op vrijdag 21 september 2018 14:18 schreef SicSicSics het volgende:

[..]

Volgens mij is dat ook niet wat de rechter zegt. Hij zegt niet 'wat de wetgever heeft bedacht is niet de bedoeling'
Hij zegt volgens mij: De straf en de gevolgen daarvan staan niet in evenwicht met de zwaarte van het vergrijp.

Ik parafraseer. ;)

[..]

Ik vind dat wel begrijpelijk. Een rechter kijkt puur naar de feiten, de wet en omstandigheden. Het intrekken van de verblijfsvergunning is volgens mij ook zo'n "omstandigheid".

Maar dat kan aan mij liggen natuurlijk. ^O^
Als de strafrechter in een strafzaak blijkbaar toch ook opeens over vreemdelingenrecht gaat, dan hebben we het dus over een rechter die blijkbaar vindt dat verkrachters een verblijfsvergunning mogen krijgen.
"Pools are perfect for holding water"
  vrijdag 21 september 2018 @ 14:27:09 #266
116015 SicSicSics
Crushing Cranial Contents!
pi_182047340
quote:
1s.gif Op vrijdag 21 september 2018 14:23 schreef Physsic het volgende:
Maar de wetgever heeft bepaald dat als iemand veroordeeld is tot 24 maanden gevangenisstraf, het delict dusdanig ernstig was dat zijn verblijfsvergunning moet (of kan) worden ingetrokken. Dat is de grens die de wetgever heeft gesteld.

Het is raar als een rechter daar vooraf dan rekening mee houdt en bewust een lagere straf op legt dan hij in andere gevallen zou doen.

Ik heb moeite met goed verwoorden wat ik precies bedoel..
Ik vind dat niet raar. :)
Een rechter let namelijk op alle omstandigheden. Die 24 maanden (die bij dit soort zaken gebruikelijk zouden zijn volgens de LOVS) is ook een richtlijn. Geen verplichting of minimale straf. Een rechter heeft ruimte om naar de situatie te kijken...
Fine, fuck you then!
The whole problem with the world is that fools and fanatics are always so certain of themselves, but wiser people so full of doubts.
pi_182047341
quote:
6s.gif Op vrijdag 21 september 2018 14:22 schreef SicSicSics het volgende:

[..]

Hoe naar het ook klinkt, maar de ene verkrachting is de andere niet.
Ook hier zijn gradaties in.

Als je de tenlastelegging leest, zijn (en excuses voor mijn lompe bewoording) er ergere verkrachtingen te bedenken, waar 12 jaar wel op van toepassing zou zijn.
Absoluut mee eens, hoe cru het inderdaad ook klinkt.

Maar de rechter motiveert niet waarom die 12 jaar niet van toepassing zou zijn (of 0, for that matter). De rechter motiveert alleen maar waarom 24 maanden wel of niet van toepassing is.

Nogmaals; hij is dus helemaal niet bezig met de strafmaat volgens de wet, maar alleen maar met de strafmaat volgens hun eigen richtlijn.
"Pools are perfect for holding water"
  vrijdag 21 september 2018 @ 14:28:12 #268
6484 ExTec
<subtitle here>
pi_182047357
quote:
3s.gif Op vrijdag 21 september 2018 14:18 schreef SicSicSics het volgende:

[..]

De wetgever legt geen straf op.
Semantiek.
&lt;signature here&gt;.
  vrijdag 21 september 2018 @ 14:28:27 #269
116015 SicSicSics
Crushing Cranial Contents!
pi_182047364
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 september 2018 14:24 schreef probeer het volgende:
Als de strafrechter in een strafzaak blijkbaar toch ook opeens over vreemdelingenrecht gaat, dan hebben we het dus over een rechter die blijkbaar vindt dat verkrachters een verblijfsvergunning mogen krijgen.
:')
Nee. De rechter zegt niet: "U bent een verkrachter, u krijgt een verblijsvergunning." Die suggestie alleen al is droevig en goedkoop.
Fine, fuck you then!
The whole problem with the world is that fools and fanatics are always so certain of themselves, but wiser people so full of doubts.
pi_182047375
quote:
6s.gif Op vrijdag 21 september 2018 14:18 schreef SicSicSics het volgende:

[..]

Ik vind dat wel begrijpelijk. Een rechter kijkt puur naar de feiten, de wet en omstandigheden. Het intrekken van de verblijfsvergunning is volgens mij ook zo'n "omstandigheid".
De rechter acht een delict bewezen waar maximaal 12 jaar straf op staat, en 2 jaar is reeds voldoende voor de wetgever om de verblijfsvergunning in te trekken.

Het ontgaat mij een beetje welke concrete bijzondere omstandigheid hier dan speelt, waarom het intrekken van de verblijfsvergunning in dit geval dan buitenproportioneel zou zijn. De rechter motiveert dit ook niet.
  vrijdag 21 september 2018 @ 14:29:42 #271
116015 SicSicSics
Crushing Cranial Contents!
pi_182047382
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 september 2018 14:28 schreef ExTec het volgende:
Semantiek.
Ten eerste: :') _! Als dit alleen semantisch zou zijn, dan hadden we inderdaad geen scheiding van machten.
Ten tweede: Laat semantiek nou net zijn waar het om gaat in de rechtspraak.
Fine, fuck you then!
The whole problem with the world is that fools and fanatics are always so certain of themselves, but wiser people so full of doubts.
pi_182047417
quote:
6s.gif Op vrijdag 21 september 2018 14:22 schreef SicSicSics het volgende:
Als je de tenlastelegging leest, zijn (en excuses voor mijn lompe bewoording) er ergere verkrachtingen te bedenken, waar 12 jaar wel op van toepassing zou zijn.
Ook dat wordt in het oordeel eigenlijk niet gemotiveerd. Is deze verkrachting minder erg dan 1/6 van een 'hele erge' verkrachting? Die vraag wordt niet beantwoord. De rechter stelt alleen dat aan de bestanddelen van het delict 'verkrachting' voldaan is.
pi_182047422
De wetgever zegt: een veroordeling tot 24 maanden gevangenisstraf is voldoede ernstig om een verblijfsvergunning in te trekken.

De rechter zegt vervolgens: dit delict, waar ik normaalgesproken 24 maanden gevangenisstraf voor zou opleggen, is niet voldoende ernstig om een verblijfsvergunning in te trekken. Ik leg (mede) daarom een lagere straf op.
  vrijdag 21 september 2018 @ 14:32:02 #274
6484 ExTec
<subtitle here>
pi_182047425
quote:
6s.gif Op vrijdag 21 september 2018 14:29 schreef SicSicSics het volgende:

[..]

Ten eerste: :') _! Als dit alleen semantisch zou zijn, dan hadden we inderdaad geen scheiding van machten.
Hebben we ook niet. Het is een leuk idee, echter.

Maar ik zit er erg pragmatisch in, en volstrekt niet theoretisch.

quote:
Ten tweede: Laat semantiek nou net zijn waar het om gaat in de rechtspraak.
Zie me vorige. Ik ben niet geïnteresseerd in retorisch scherpslijpen. Beschouw mij als de buitenstaander die zich stoort aan dit soort excessen.
&lt;signature here&gt;.
  vrijdag 21 september 2018 @ 14:32:52 #275
116015 SicSicSics
Crushing Cranial Contents!
pi_182047440
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 september 2018 14:27 schreef probeer het volgende:
Absoluut mee eens, hoe cru het inderdaad ook klinkt.

Maar de rechter motiveert niet waarom die 12 jaar niet van toepassing zou zijn (of 0, for that matter). De rechter motiveert alleen maar waarom 24 maanden wel of niet van toepassing is.
Dat is volgens mij ook genoeg, als je dit samen met de tenlastelegging beschouwd.
quote:
Nogmaals; hij is dus helemaal niet bezig met de strafmaat volgens de wet, maar alleen maar met de strafmaat volgens hun eigen richtlijn.
Dat hoeft ook niet, want dat heeft het LOVS al gedaan.
Dit type zaak -> dit type straf. Maar nog steeds met de vrijheid van een rechter om daar vanaf te wijken.
Fine, fuck you then!
The whole problem with the world is that fools and fanatics are always so certain of themselves, but wiser people so full of doubts.
pi_182047465
quote:
6s.gif Op vrijdag 21 september 2018 14:27 schreef SicSicSics het volgende:

[..]

Ik vind dat niet raar. :)
Een rechter let namelijk op alle omstandigheden. Die 24 maanden (die bij dit soort zaken gebruikelijk zouden zijn volgens de LOVS) is ook een richtlijn. Geen verplichting of minimale straf. Een rechter heeft ruimte om naar de situatie te kijken...
Ik snap de andere meegewogen omstandigheden ook wel, maar niet de omstandigheid die juist de bedoeling is geweest van de wetgever.
Zoals de andere rechter ook aangaf.
  vrijdag 21 september 2018 @ 14:35:04 #277
116015 SicSicSics
Crushing Cranial Contents!
pi_182047469
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 september 2018 14:31 schreef Physsic het volgende:
De wetgever zegt: een veroordeling tot 24 maanden gevangenisstraf is voldoede ernstig om een verblijfsvergunning in te trekken.

De rechter zegt vervolgens: dit delict, waar ik normaalgesproken 24 maanden gevangenisstraf voor zou opleggen, is niet voldoende ernstig om een verblijfsvergunning in te trekken. Ik leg (mede) daarom een lagere straf op.
Nee, hij zegt niet dat het niet voldoende ernstig is om de vergunning in te trekken.
Hij/ Zij zegt:
quote:
De rechtbank vindt de persoonlijke omstandigheden van verdachte ook van belang en houdt rekening met het feit dat hij, nadat hij hier vanuit een onveilige situatie in zijn land van herkomst is gekomen, zijn leven in Nederland aan het opbouwen is. Zijn vrouw is uit [geboorteland] overgekomen en beiden zijn bezig een gezin te stichten. Gelet op deze omstandigheden overweegt de rechtbank
Fine, fuck you then!
The whole problem with the world is that fools and fanatics are always so certain of themselves, but wiser people so full of doubts.
pi_182047482
quote:
6s.gif Op vrijdag 21 september 2018 14:35 schreef SicSicSics het volgende:

[..]

Nee, hij zegt niet dat het niet voldoende ernstig is om de vergunning in te trekken.
Hij/ Zij zegt:

[..]

Dat is niet het stuk waarin de rechter spreekt over de verblijfsstatus.

Van de andere omstandigheden snap ik dat ze worden meegewogen, althans, dat is gebruikelijk.
  vrijdag 21 september 2018 @ 14:36:41 #279
116015 SicSicSics
Crushing Cranial Contents!
pi_182047484
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 september 2018 14:31 schreef Igen het volgende:
Ook dat wordt in het oordeel eigenlijk niet gemotiveerd. Is deze verkrachting minder erg dan 1/6 van een 'hele erge' verkrachting? Die vraag wordt niet beantwoord. De rechter stelt alleen dat aan de bestanddelen van het delict 'verkrachting' voldaan is.
Die vraag wordt wel degelijk beantwoord. Als je de tenlastelegging en de landelijke oriëntatiepunten voor straftoemeting erbij pakt, heb je daar je motivatie.

En verkrachting is in de Nederlandse wet (gelukkig) een heel ruim begrip.
Fine, fuck you then!
The whole problem with the world is that fools and fanatics are always so certain of themselves, but wiser people so full of doubts.
  vrijdag 21 september 2018 @ 14:37:37 #280
116015 SicSicSics
Crushing Cranial Contents!
pi_182047494
quote:
1s.gif Op vrijdag 21 september 2018 14:36 schreef Physsic het volgende:
Dat is niet het stuk waarin de rechter spreekt over de verblijfsstatus.
Dat komt er direct achteraan:
quote:
... dat het niet de bedoeling is dat aan verdachte een zodanige straf wordt opgelegd dat deze verregaande vreemdelingerechtelijke consequenties heeft.
Fine, fuck you then!
The whole problem with the world is that fools and fanatics are always so certain of themselves, but wiser people so full of doubts.
pi_182047502
quote:
14s.gif Op vrijdag 21 september 2018 14:36 schreef SicSicSics het volgende:

[..]

Die vraag wordt wel degelijk beantwoord. Als je de tenlastelegging en de landelijke oriëntatiepunten voor straftoemeting erbij pakt, heb je daar je motivatie.

En verkrachting is in de Nederlandse wet (gelukkig) een heel ruim begrip.
Als je de LOVS en de wet erbij pakt dan kom je uit op een straf van 24 maanden plus intrekken van de verblijfsvergunning.

De rechter wijkt hiervan af omdat "het niet de bedoeling is", maar motiveert niet wiens bedoeling het niet is en waarom niet.
pi_182047516
quote:
6s.gif Op vrijdag 21 september 2018 14:37 schreef SicSicSics het volgende:

[..]

Dat komt er direct achteraan:

[..]

En dat is van de wetgever dus wél de bedoeling geweest. De wetgever heeft een grens gekozen (op basis van de ernst van het feit) en heeft niet gewild dat een rechter bewust onder die grens blijft om de gevolgen te voorkomen.
  vrijdag 21 september 2018 @ 14:39:41 #283
6484 ExTec
<subtitle here>
pi_182047520
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 september 2018 14:38 schreef Igen het volgende:

De rechter wijkt hiervan af omdat "het niet de bedoeling is", maar motiveert niet wiens bedoeling het niet is en waarom niet.
Volgens mij heb je dit terechte punt al 20 keer gemeld, maar Sic^3 z'n plaat blijft een beetje steken bij uitleggen dat het zo is, zonder waardeoordeel of de gang van zaken goed of slecht is.
&lt;signature here&gt;.
  vrijdag 21 september 2018 @ 14:40:22 #284
116015 SicSicSics
Crushing Cranial Contents!
pi_182047531
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 september 2018 14:38 schreef Igen het volgende:
Als je de LOVS en de wet erbij pakt dan kom je uit op een straf van 24 maanden plus intrekken van de verblijfsvergunning.
Nee, als je de LOVS volgt kom je op 24 maanden. De rechter is vrij om hiervan af te wijken als hij dat, gezien de omstandigheden, passend acht.
quote:
De rechter wijkt hiervan af omdat "het niet de bedoeling is", maar motiveert niet wiens bedoeling het niet is en waarom niet.
De rechter motiveert hier prima waarom hij het niet de bedoeling vindt.

Staat er letterlijk: "Alles overwegende..."
quote:
Ten gunste van verdachte laat de rechtbank meewegen dat het feit inmiddels meer dan twee jaar geleden plaatsvond, verdachte in Nederland niet eerder is veroordeeld en ook nadien niet meer met justitie in aanraking is geweest
De rechtbank vindt de persoonlijke omstandigheden van verdachte ook van belang en houdt rekening met het feit dat hij, nadat hij hier vanuit een onveilige situatie in zijn land van herkomst is gekomen, zijn leven in Nederland aan het opbouwen is. Zijn vrouw is uit [geboorteland] overgekomen en beiden zijn bezig een gezin te stichten. Gelet op deze omstandigheden overweegt de rechtbank dat het niet de bedoeling is dat aan verdachte een zodanige straf wordt opgelegd dat deze verregaande vreemdelingerechtelijke consequenties heeft.
Alles overwegende zal de rechtbank verdachte veroordelen tot een vrijheidsstraf voor de duur van twintig maanden, met aftrek van voorarrest.
Fine, fuck you then!
The whole problem with the world is that fools and fanatics are always so certain of themselves, but wiser people so full of doubts.
pi_182047542
quote:
6s.gif Op vrijdag 21 september 2018 14:35 schreef SicSicSics het volgende:
De rechtbank vindt de persoonlijke omstandigheden van verdachte ook van belang en houdt rekening met het feit dat hij, nadat hij hier vanuit een onveilige situatie in zijn land van herkomst is gekomen, zijn leven in Nederland aan het opbouwen is. Zijn vrouw is uit [geboorteland] overgekomen en beiden zijn bezig een gezin te stichten. Gelet op deze omstandigheden overweegt de rechtbank
Dat zijn omstandigheden die de wetgever al heeft meegewogen bij het opstellen van de vreemdelingenwetgeving. Vandaar de ondergrens van 24 maanden, zodat niet iedereen die een keer zonder licht fietst gelijk het land uit wordt gezet.

Zodoende wordt dezelfde omstandigheid nu in feite twee keer ingezet. Dat is natuurlijk niet de bedoeling.
  vrijdag 21 september 2018 @ 14:42:35 #286
116015 SicSicSics
Crushing Cranial Contents!
pi_182047559
quote:
1s.gif Op vrijdag 21 september 2018 14:39 schreef Physsic het volgende:
En dat is van de wetgever dus wél de bedoeling geweest. De wetgever heeft een grens gekozen (op basis van de ernst van het feit) en heeft niet gewild dat een rechter bewust onder die grens blijft om de gevolgen te voorkomen.
We gaan er toch niet uitkomen :D

Een rechter legt een passende straf op. Die vrijheid heeft hij/ zij. Dat is hier gedaan. En dat vind ik goed.
Fine, fuck you then!
The whole problem with the world is that fools and fanatics are always so certain of themselves, but wiser people so full of doubts.
  vrijdag 21 september 2018 @ 14:43:34 #287
6484 ExTec
<subtitle here>
pi_182047575
quote:
6s.gif Op vrijdag 21 september 2018 14:42 schreef SicSicSics het volgende:
En dat vind ik goed.
Wat bedoel je daar mee?
&lt;signature here&gt;.
  vrijdag 21 september 2018 @ 14:43:47 #288
116015 SicSicSics
Crushing Cranial Contents!
pi_182047578
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 september 2018 14:40 schreef Igen het volgende:
Dat zijn omstandigheden die de wetgever al heeft meegewogen bij het opstellen van de vreemdelingenwetgeving. Vandaar de ondergrens van 24 maanden, zodat niet iedereen die een keer zonder licht fietst gelijk het land uit wordt gezet.
Ja, top!
quote:
Zodoende wordt dezelfde omstandigheid nu in feite twee keer ingezet. Dat is natuurlijk niet de bedoeling.
De rechter houdt rekening met alle omstandigheden en bepaalt op basis daarvan de strafmaat.

Dit is geen uitzondering.
Fine, fuck you then!
The whole problem with the world is that fools and fanatics are always so certain of themselves, but wiser people so full of doubts.
  vrijdag 21 september 2018 @ 14:45:20 #289
116015 SicSicSics
Crushing Cranial Contents!
pi_182047597
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 september 2018 14:43 schreef ExTec het volgende:
Wat bedoel je daar mee?
Dat ik het heel fijn vind dat rechters naar alle omstandigheden kijken en dit meewegen in hun oordeel. ^O^

Ik ken de zaak en de omstandigheden onvoldoende om te zeggen of ik 20 maanden een passende straf vind. ;) Of dat ik hetzelfde gedaan zou hebben of dat ik anders geoordeeld zou hebben.
Fine, fuck you then!
The whole problem with the world is that fools and fanatics are always so certain of themselves, but wiser people so full of doubts.
pi_182047617
quote:
6s.gif Op vrijdag 21 september 2018 14:43 schreef SicSicSics het volgende:

[..]

De rechter houdt rekening met alle omstandigheden en bepaalt op basis daarvan de strafmaat.

Dit is geen uitzondering.
Dat kun je goed en verkeerd doen. Als de wet bijv. zegt dat je max. 50 km/u mag rijden, dan kan de rechter ook niet gaan zeggen dat "gezien de omstandigheden het niet de bedoeling is dat je met 70 km/u een boete krijgt" zonder te benoemen welke bijzondere omstandigheden er dan zijn.
  vrijdag 21 september 2018 @ 14:47:32 #291
6484 ExTec
<subtitle here>
pi_182047628
quote:
6s.gif Op vrijdag 21 september 2018 14:45 schreef SicSicSics het volgende:

[..]

Dat ik het heel fijn vind dat rechters naar alle omstandigheden kijken en dit meewegen in hun oordeel. ^O^
:?

Ongeveer net zo fijn als dat het vuilnis toch weer iedere keer netjes opgehaald word, zoiets?

Want dat vind ik ook wel fijn ja.
&lt;signature here&gt;.
pi_182047636
quote:
6s.gif Op vrijdag 21 september 2018 14:45 schreef SicSicSics het volgende:

[..]

Dat ik het heel fijn vind dat rechters naar alle omstandigheden kijken en dit meewegen in hun oordeel. ^O^
De rechter benoemt de omstandigheden echter niet. De standaardstraf is 24 maanden en daar hoort het intrekken van de verblijfsvergunning bij. De rechter motiveert niet waarom deze verkrachting minder ernstig was dan een gewone verkrachting, zodat een correctie naar beneden gepast zou zijn.
  vrijdag 21 september 2018 @ 14:48:56 #293
116015 SicSicSics
Crushing Cranial Contents!
pi_182047653
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 september 2018 14:46 schreef Igen het volgende:
Dat kun je goed en verkeerd doen. Als de wet bijv. zegt dat je max. 50 km/u mag rijden, dan kan de rechter ook niet gaan zeggen dat "gezien de omstandigheden het niet de bedoeling is dat je met 70 km/u een boete krijgt" zonder te benoemen welke bijzondere omstandigheden er dan zijn.
De rechter (en zelfs de Officier van Justitie) heeft wel de vrijheid om, wanneer jij voldoende motivatie hebt, een boete kwijt te schelden. Ook al ben je schuldig.

Maatje van me flitsbon op weg naar het ziekenhuis vanwege de geboote van zijn kind. Geboortecertificaat opsturen was voldoende om de boete kwijt te schelden.
Fine, fuck you then!
The whole problem with the world is that fools and fanatics are always so certain of themselves, but wiser people so full of doubts.
pi_182047655
En het is gewoon niet de bedoeling dat een strafrechter oordeelt of vreemdelingsrechtelijke aspecten al of niet "de bedoeling" zijn.
pi_182047657
Ik hoop dat er op z’n minst duidelijkheid komt over of de gevolgen voor een verblijfsstatus wel of niet mogen meewegen in de strafmaat, want dat verschillende rechtbanken daar anders over denken lijkt me helemaal onwenselijk.
pi_182047660
quote:
6s.gif Op vrijdag 21 september 2018 14:48 schreef SicSicSics het volgende:

[..]

De rechter (en zelfs de Officier van Justitie) heeft wel de vrijheid om, wanneer jij voldoende motivatie hebt, een boete kwijt te schelden. Ook al ben je schuldig.

Maatje van me flitsbon op weg naar het ziekenhuis vanwege de geboote van zijn kind. Geboortecertificaat opsturen was voldoende om de boete kwijt te schelden.
Ja, maar in dit geval ontbreekt elke vorm van een dergelijk excuus.

Dat je te hard rijdt om je zwangere vrouw naar het ziekenhuis te brengen, is begrijpelijk.

Dat je iemand verkracht omdat je vrouw zwanger is en omdat je nog niet in contact met justitie bent geweest, is niet begrijpelijk.

[ Bericht 6% gewijzigd door #ANONIEM op 21-09-2018 14:51:39 ]
pi_182047693
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 september 2018 14:49 schreef Igen het volgende:

[..]

Ja, maar in dit geval ontbreekt elke vorm van een dergelijk excuus.
Bovendien heeft de wetgever die vrijheid zelf geven aan het OM en de rechter. Dat ze die vrijheid hebben is dus ook de bedoeling geweest.
  vrijdag 21 september 2018 @ 14:52:36 #298
116015 SicSicSics
Crushing Cranial Contents!
pi_182047700
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 september 2018 14:47 schreef Igen het volgende:
De rechter benoemt de omstandigheden echter niet.
Lezen wij dezelfde uitspraak? Want volgens mij heb ik net wat dingen gepost waarin die omstandigheden (van zowel slachtoffer als van verdachte) staan.
quote:
De standaardstraf is 24 maanden en daar hoort het intrekken van de verblijfsvergunning bij. De rechter motiveert niet waarom deze verkrachting minder ernstig was dan een gewone verkrachting, zodat een correctie naar beneden gepast zou zijn.
Er is geen standaardstraf... :{w
Er is geen (verplichte) minimale strafmaat in Nederland... :{w

De tenastelegging:
quote:
- die [aangeefster] heeft meegelokt naar het magazijn van een winkel (genaamd [winkel] ) en/of
- vervolgens die [aangeefster] in dat magazijn met kracht heeft vastgepakt en/of
- zijn hand(en) onder de kleding en/of in de onderbroek van die [aangeefster] heeft gebracht en/of
- de borsten en/of billen en/of vagina van die [aangeefster] heeft betast en/of
- de borsten en/of billen en/of vagina van die [aangeefster] heeft betast en/of
- die [aangeefster] op de mond en/of in het gezicht heeft gezoend en/of
- die [aangeefster] heeft meegetrokken naar het toilet en/of
- tegen die [aangeefster] heeft gezegd dat zij hem moest pijpen;
De bewezen veklaring:
quote:
- zijn handen onder de kleding en in de onderbroek van die [aangeefster] heeft gebracht en
- de borsten en billen en vagina van die [aangeefster] heeft betast en
- die [aangeefster] op de mond en op het gezicht heeft gezoend en
- die [aangeefster] heeft meegetrokken naar het toilet en
Er is een oriëntatiepunt.
Fine, fuck you then!
The whole problem with the world is that fools and fanatics are always so certain of themselves, but wiser people so full of doubts.
  vrijdag 21 september 2018 @ 14:53:16 #299
116015 SicSicSics
Crushing Cranial Contents!
pi_182047710
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 september 2018 14:49 schreef Igen het volgende:
En het is gewoon niet de bedoeling dat een strafrechter oordeelt of vreemdelingsrechtelijke aspecten al of niet "de bedoeling" zijn.
Dat is ook niet zijn oordeel! :')
Het vreemdelingenrecht stond niet terecht. :*
Fine, fuck you then!
The whole problem with the world is that fools and fanatics are always so certain of themselves, but wiser people so full of doubts.
pi_182047737
quote:
6s.gif Op vrijdag 21 september 2018 14:32 schreef SicSicSics het volgende:

[..]

Dat is volgens mij ook genoeg, als je dit samen met de tenlastelegging beschouwd.

[..]

Dat hoeft ook niet, want dat heeft het LOVS al gedaan.
Dit type zaak -> dit type straf. Maar nog steeds met de vrijheid van een rechter om daar vanaf te wijken.
Dus het LOVS bepaalt de straf?
quote:
14s.gif Op vrijdag 21 september 2018 14:36 schreef SicSicSics het volgende:

[..]

Die vraag wordt wel degelijk beantwoord. Als je de tenlastelegging en de landelijke oriëntatiepunten voor straftoemeting erbij pakt, heb je daar je motivatie.

En verkrachting is in de Nederlandse wet (gelukkig) een heel ruim begrip.
https://www.rechtspraak.n(...)n-afspraken-LOVS.pdf

Pagina 7.

Welke motivatie? Daar is toch echt geen enkele motivatie voor de betreffende richtlijn te vinden hoor.
"Pools are perfect for holding water"
pi_182047743
quote:
6s.gif Op vrijdag 21 september 2018 14:53 schreef SicSicSics het volgende:

[..]

Dat is ook niet zijn oordeel! :')
Het vreemdelingenrecht stond niet terecht. :*
quote:
6s.gif Op vrijdag 21 september 2018 14:37 schreef SicSicSics het volgende:

[..]

Dat komt er direct achteraan:

"... dat het niet de bedoeling is dat aan verdachte een zodanige straf wordt opgelegd dat deze verregaande vreemdelingerechtelijke consequenties heeft. "
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')