abonnement bol.com Unibet Coolblue
pi_181983842
quote:
AMSTERDAM - De rechtbank in Amsterdam heeft een 38-jarige Afghaanse asielzoeker die in 2016 een licht verstandelijk beperkt meisje van 18 verkrachtte, veroordeeld tot een mildere straf om te voorkomen dat hij zijn verblijfsvergunning kwijtraakt.

Volgens de richtlijn die rechtbanken hanteren, kwam Zaman S. in aanmerking voor twee jaar gevangenisstraf voor de verkrachting van de 18-jarige Defia. Dat gebeurde in de winkel waar hij werkte, en waar zij als klant binnenkwam.

Volgens de richtlijn die rechtbanken hanteren, kwam Zaman S. in aanmerking voor twee jaar gevangenisstraf voor de verkrachting van de 18-jarige Defia. Dat gebeurde in de winkel waar hij werkte, en waar zij als klant binnenkwam.

De rechtbank oordeelde dat de straf niet de vergaande consequentie mag hebben dat Zaman S. kan worden uitgezet.

Het slachtoffer en haar vader zijn boos. „Misschien is dit in zijn land normaal, maar hier niet.” Hun advocaat Richard Korver vindt dat „het al of niet verliezen van een verblijfsvergunning bij zo’n ernstig misdrijf als verkrachting geen overweging behoort te zijn.”
Bron

Eén van de rechters:

AtelierJ11 twitterde op dinsdag 18-09-2018 om 10:40:52 @jndkgrf Essenburg was advocaat vreemdelingenzaken en heeft er ook stukken over geschreven. https://t.co/zCukTFMJr4 reageer retweet
Meer info: Vader woedend na milde straf voor vluchteling die dochter verkrachtte

(Kort samengevat, meisje lokte het uit, was vrijwillig, beroept zich op spreekrecht, anderen hadden ook seks etc. etc. etc. oftewel liegen, bedriegen en liegen :r )

"Prachtig" hoe weer uitzonderingen worden gemaakt voor criminelen zodra je maar de juiste afkomst hebt. Ik vraag mij af of deze mensen, die verantwoordelijk zijn voor dit soort ellende door dit volk maar te blijven pamperen zich ooit eens schuldig of verantwoordelijk voelen? Zouden de personen die betrokken zijn bij dit lachertje van een rechtsuitspraak zich verantwoordelijk voelen zodra deze crimineel wederom de fout in gaat? Of denken ze "ach bij ons in de buurt gebeurd dat gelukkig nooit".

Tijd dat mensen eens verantwoordelijkheid gaan nemen voor hun uitspraken en daden, een verblijfsvergunning mag nooit of te nimmer een reden zijn tot strafvermindering.
pi_181983847
Topicdeel moeten toevoegen, kan een mod hierna kijken aub?
pi_181983875
Vorig jaar 180 verblijfsvergunningen ingetrokken

quote:
AMSTERDAM - In 2017 zijn 180 verblijfvergunningen ingetrokken door de overheid omdat de houders ervan een gevaar waren voor de openbare orde of werden veroordeeld voor ernstige strafbare feiten. De helft hiervan betrof asielzoekers, de andere helft mensen met een andere verblijfsvergunning.

In 2016 werd nog van 40 statushouders (asielzoekers) de vergunning ingetrokken, en bij 80 mensen met regulier verblijf.

Dat zegt een woordvoerder van het ministerie van Justitie en Veiligheid naar aanleiding van de zaak waarin Amsterdamse rechters een Afghaanse statushouder een lagere straf oplegde voor een verkrachting dan volgens de richtlijnen zou kunnen, omdat hij anders zijn recht om in Nederland te mogen blijven, zou kwijtraken.

Het is opvallend dat de rechter hier rekening mee houdt, vindt universitair docent migratierecht Mark Klaassen van de Universiteit Leiden. ,,Want de strafrechter heeft niets met het Vreemdelingenbesluit te maken, waarin de regels over het intrekken van een verblijfsvergunning staan.”

Klaassen legt uit: ,,Voor de vraag wanneer een vreemdeling zozeer in de fout gaat dat hij niet meer zou mogen blijven, wordt gebruik gemaakt van de zogenaamde glijdende schaal. Daarin wordt de ernst van het delict en de opgelegde straf gebruikt, maar ook gekeken hoe lang iemand in Nederland is.”

Het opmerkelijke is dat de glijdende schaal volgens Klaassen normaliter pas wordt ingezet na iemands veroordeling. ,,Nu is er al bij het bepalen van het vonnis naar gekeken.” Hij kan niet zeggen of dit vaak gebeurt.

Dat is wel wat de VVD in de Tweede Kamer wil weten van de verantwoordelijk ministers Grapperhaus (Justitie en Veiligheid) en staatssecretaris Harbers (Asiel). ,,Klopt het werkelijk dat in het vonnis wordt meegewogen of betrokkene zijn verblijfstitel kan kwijtraken”, vragen de VVD-Kamerleden Van Oosten en Azmani zich af. ,,Hoe verhoudt zich dit tot de rechtsgelijkheid?”

De liberalen willen dat minister Grapperhaus (Justitie en Veiligheid) en staatssecretaris Harbers (Asiel) zonodig actie ondernemen om te voorkomen dat een ‘verblijfstitel niet tot verlaging van strafoplegging kan leiden’. Ook PVV-leider Wilders en voorman Baudet van Forum voor Democratie zijn ontstemd over de strafvermindering. ,,Ik ben niet boos, ik ben woest”, laat Baudet op Twitter weten. Wilders zegt daar: ,,Dit is met geen pen te beschrijven. Het Nederland van Mark Rutte is ziek.”
Dus zelfs een universitair docent strafrecht vindt het een raar verhaal, een strafrechter mag daar niet naar kijken, maar ik sta er niet raar van te kijken als je lees dat één van de rechters een asiel activiste was.
pi_181983886
quote:
1s.gif Op dinsdag 18 september 2018 13:53 schreef Cause_Mayhem het volgende:
Daarom was het een kantje boord zaak, omdat zijn woord/haar woord een enorme factor was.
Inderdaad
quote:
Voorwaardelijk opzet

Verdachte heeft het uitblijven van verzet voor vrijwilligheid aangezien en zich er niet uitdrukkelijk van vergewist of aangeefster het zelfde doel voor ogen had als hij. Gelet op het leeftijdsverschil, de situatie voor het overige en de omstandigheid dat zij vreemden voor elkaar waren, is de rechtbank van oordeel dat verdachte de aanzienlijke kans heeft aanvaard, dat aangeefster zijn handelingen tegen haar wil heeft ondergaan. Het uitblijven van kenbaar verzet bij aangeefster is immers geen indicatie dat geen sprake is geweest van dwang; doorslaggevend in dit geval is het ontbreken van haar toestemming.
De rechter is op dit punt volgens mij wel behoorlijk ver (maar niet per se té ver) gegaan om ondanks het gebrekkige harde bewijs toch een veroordeling te kunnen uitspreken.
pi_181983906
quote:
1s.gif Op dinsdag 18 september 2018 13:53 schreef Cause_Mayhem het volgende:

[..]

Ik heb me ingelezen. Daarom ook dat ik dit zeg.

Er is geen harde nee gevallen van haar kant. Wel een dikke 'freeze' reactie waardoor ze geen nee heeft gezegd en gedaan.
Er is geen doe dit want anders geweest, er is geen druk die nee (in daad en/of woord) de kop in geweest. Geen geweld, geen dreiging.
Daarom was het een kantje boord zaak, omdat zijn woord/haar woord een enorme factor was.
Ze heeft het laten gebeuren, de tas aangenomen en is naar buiten gelopen.

Nogmaals. Mijn mening is hetzelfde als in welke andere discussie hierover. Is er geen expliciete 'ja' in daad en woord dan is het een 'nee'. Dan dient degene die zo graag wil dat duidelijk te krijgen voordat hij (of zij) doorgaat.
Ik betwijfel het slachtoffer dus niet, niet eens een beetje. Ben boos om weer die 'verzachtende' omstandigheden zoals zovaak gebeurd in dit soort zaken.

Wat ik vooral zeg is dat dit niet specifiek om de verblijfsvergunning gaat. Dat dit modus operandi is bij dit soort zaken. Dat 'omstandigheden' en 'gevolgen' voor daders in de hele linie veelste zwaar meewegen.
Zelfs als de daad wel juridisch aannemelijk gemaakt kan worden. Wat in vergelijkbare gevallen verdomd vaak niet zo is.
En vooral dat een hoop schreeuwers hier ineens 180 graden draaien als de dader niet in hun politieke agenda zit.
Ik ben het met je eens dat we er helaas echt een hele bizarre toepassing van justitieel onderzoek en het recht op na houden mbt seksueel geweld / grensoverschrijdend gedrag, waarbij daders geslachtofferd worden en slachtoffers beschuldigd of zelfs gedemoniseerd.

Ik denk ik benadruk het even, omdat je volgens mij een beetje het gevoel lijkt te hebben alsof je tegen een muur staat te praten. Wat helaas ook zo'n belangrijk onderdeel van het probleem is.
"Pools are perfect for holding water"
  dinsdag 18 september 2018 @ 14:07:57 #6
467592 Cause_Mayhem
I will eat your soul
pi_181983945
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 september 2018 13:30 schreef Igen het volgende: [..] De meeste dingen die je noemt zijn onbedoelde effecten waarvoor enige compensatie te rechtvaardigen valt. Maar het gaat in deze casus niet om zo'n onbedoeld bij-effect. Het is een effect dat de wetgever bewust en opzettelijk voor gevallen zoals dit heeft ingevoerd.
Niet onbedoeld, maar een logisch gevolg. Jij vindt het dus werkelijk normaal dat benno l maar 6 jaar kreeg omdat de media aandacht vervelend was voor hem? Maar vindt het in dezelfde adem schandalig dat uitzetting (wat zeer grote gevolgen heeft) gevolgen heeft voor de strafmaat? Waarbij die 24 maanden een max straf is die vrijwel nooit gegeven wordt voor vergelijkbare misdrijven? Dit is een fiks probleem over de hele linie. Een incident dat het probleem bloot legt. Het staat niet op zichzelf. Je kan niet zeggen dat die hoerenloper die over een huilend meisje van 16 heen gaat 1 dag straf verdient (dat zelfs al naar is volgens teveel mensen op fok!) omdat het bekend is geworden dat hij dat heeft gedaan om nu ineens overstuur te raken dat de max straf die amper uitgedeeld wordt niet gegeven wordt met als reden die uitzetting.
Our task must be to free ourselves by widening our circle of compassion to embrace all living creatures and the whole of nature and its beauty.
pi_181984004
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 september 2018 14:07 schreef Cause_Mayhem het volgende:

[..]

Niet onbedoeld, maar een logisch gevolg. Jij vindt het dus werkelijk normaal dat benno l maar 6 jaar kreeg omdat de media aandacht vervelend was voor hem?
Ik ben niet goed op de hoogte van de zaak van Benno L, dus ik zou niet durven zeggen of 6 jaar genoeg of te weinig is.
  dinsdag 18 september 2018 @ 14:12:14 #8
467592 Cause_Mayhem
I will eat your soul
pi_181984008
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 september 2018 14:04 schreef Igen het volgende:

[..]

Inderdaad

[..]

De rechter is op dit punt volgens mij wel behoorlijk ver (maar niet per se té ver) gegaan om ondanks het gebrekkige harde bewijs toch een veroordeling te kunnen uitspreken.
Yep.

De 'verzachtende' omstandigheden in dit verhaal zijn echt dood normaal.
Dat deze casus tot een veroordeling is gekomen is redelijk uitzonderlijk te noemen.

Dit muntje had heel makkelijk de andere kant op kunnen vallen. Dat is wat ik aan de man wil brengen.
Dat die 'verzachtende' (ik word elke keer dat ik het zeg misselijker) omstandigheden golden is niet interessant in de praktijk. Dat is echt de modus operandi.

Nogmaals. In het vorige topic zag ik vooral aan aantal sprekers hier schande over spreken om hun politieke agenda. Die in andere topics over dit onderwerp die modus operandi juist keihard verdedigen.
Our task must be to free ourselves by widening our circle of compassion to embrace all living creatures and the whole of nature and its beauty.
pi_181984023
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 september 2018 14:07 schreef Cause_Mayhem het volgende:

[..]

Niet onbedoeld, maar een logisch gevolg. Jij vindt het dus werkelijk normaal dat benno l maar 6 jaar kreeg omdat de media aandacht vervelend was voor hem? Maar vindt het in dezelfde adem schandalig dat uitzetting (wat zeer grote gevolgen heeft) gevolgen heeft voor de strafmaat? Waarbij die 24 maanden een max straf is die vrijwel nooit gegeven wordt voor vergelijkbare misdrijven? Dit is een fiks probleem over de hele linie. Een incident dat het probleem bloot legt. Het staat niet op zichzelf. Je kan niet zeggen dat die hoerenloper die over een huilend meisje van 16 heen gaat 1 dag straf verdient (dat zelfs al naar is volgens teveel mensen op fok!) omdat het bekend is geworden dat hij dat heeft gedaan om nu ineens overstuur te raken dat de max straf die amper uitgedeeld wordt niet gegeven wordt met als reden die uitzetting.
Het is volstrekt evident dat een rechter rekening houdt met bepaalde gevolgen.
pi_181984025
quote:
1s.gif Op dinsdag 18 september 2018 14:12 schreef Cause_Mayhem het volgende:

[..]

Yep.

De 'verzachtende' omstandigheden in dit verhaal zijn echt dood normaal.
Dat deze casus tot een veroordeling is gekomen is redelijk uitzonderlijk te noemen.

Dit muntje had heel makkelijk de andere kant op kunnen vallen. Dat is wat ik aan de man wil brengen.
Dat die 'verzachtende' (ik word elke keer dat ik het zeg misselijker) omstandigheden golden is niet interessant in de praktijk. Dat is echt de modus operandi.

Nogmaals. In het vorige topic zag ik vooral aan aantal sprekers hier schande over spreken om hun politieke agenda. Die in andere topics over dit onderwerp die modus operandi juist keihard verdedigen.
Wat zijn de verzachtende omstandigheden dan? Dat het toch maar een gehandicapt kind was?
  dinsdag 18 september 2018 @ 14:13:25 #11
467592 Cause_Mayhem
I will eat your soul
pi_181984038
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 september 2018 14:04 schreef probeer het volgende:

[..]

Ik ben het met je eens dat we er helaas echt een hele bizarre toepassing van justitieel onderzoek en het recht op na houden mbt seksueel geweld / grensoverschrijdend gedrag, waarbij daders geslachtofferd worden en slachtoffers beschuldigd of zelfs gedemoniseerd.

Ik denk ik benadruk het even, omdat je volgens mij een beetje het gevoel lijkt te hebben alsof je tegen een muur staat te praten. Wat helaas ook zo'n belangrijk onderdeel van het probleem is.
Dank daarvoor. Serieus.
Our task must be to free ourselves by widening our circle of compassion to embrace all living creatures and the whole of nature and its beauty.
  dinsdag 18 september 2018 @ 14:14:06 #12
38559 WheeledWarrior
More than meets the eye
pi_181984046
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 september 2018 14:12 schreef TheJanitor het volgende:

[..]

Wat zijn de verzachtende omstandigheden dan? Dat het toch maar een gehandicapt kind was?
Vraag me altijd af hoe zo'n rechter z'n eigen kinderen daarna nog onder ogen durft te komen.
pi_181984126
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 september 2018 14:12 schreef theunderdog het volgende:

[..]

Het is volstrekt evident dat een rechter rekening houdt met bepaalde gevolgen.
Dat doen ze normaal ook niet, zoals al meermaals gezegd wordt jij gepakt met drank op achter het stuur en je hebt je rijbewijs nodig voor je baan dan heb je ook pech. Geen rechter die daar rekening mee houd, dan had je maar na moeten denken. Het blijkt ook niet te mogen dat een strafrechter op de stoel gaat zitten van een rechter die over het vreemdelingenrecht gaat. Ze hadden gewoon deze man de standaard veroordeling moeten geven die jan met de pet ook had gekregen en dan was het een taak van de vreemdelingenrechter geweest om een uitspraak te doen over zijn verblijfsvergunning. Had die persoon besloten dat de man zijn leven gebeterd heeft in de periode na deze daad en hem zijn verblijfsvergunning niet afgenomen dan had ik er veel meer begrip voor gehad dan nu een uitspraak van een strafrechter (lees: asiel activiste) die rekening houd met de situatie omtrent zijn verblijfsvergunning.
  dinsdag 18 september 2018 @ 14:20:22 #14
313152 Harvest89
Black Metal fan
pi_181984151
Door dit soort uitspraken verbaast het mij niet dat mensen eigen rechter willen gaan spelen.
Deceit for a lifetime has taken it's toll.
An emotional void, I feel numb and cold.
You're all dead to me now. And has been for long.
The time has come to reap what you've sown.
  dinsdag 18 september 2018 @ 14:21:55 #15
287741 matspontius
Same old shit, different day
pi_181984178
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 september 2018 14:12 schreef theunderdog het volgende:

[..]

Het is volstrekt evident dat een rechter rekening houdt met bepaalde gevolgen.
Dat is jouw mening en blijkbaar die van de rechters ook. Hebben dit soort daders recht op deze "verzachtende" omstandigheden? Niet per definitie. Misschien als ze oprecht berouw tonen maar dat is in dit geval totaal niet aan de orde ...
"Hoka Hey!"
pi_181984234
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 september 2018 14:21 schreef matspontius het volgende:

[..]

Dat is jouw mening en blijkbaar die van de rechters ook. Hebben dit soort daders recht op deze "verzachtende" omstandigheden? Niet per definitie. Misschien als ze oprecht berouw tonen maar dat is in dit geval totaal niet aan de orde ...
Spijt hebben ze nooit, ja liegen kunnen ze wel totdat ze erbij neervallen.

quote:
Het gebeurde allemaal vrijwillig, beweerde hij tegenover de rechtbank. „Hij is een jongen die opeens een gelegenheid zag om een slippertje te maken”, zei de raadsman van de 36-jarige Afghaan vergoelijkend. „Mogelijk waren er communicatieproblemen, maar tegengas heeft ze niet gegeven.”

Volgens advocaat Hajé Weisfelt was Defia degene die avances maakte, en werd zijn cliënt daar „warm” van. Sterker nog: „Wat er is gebeurd past ook wel in de losse sfeer van de Nieuwendijk”, vond de Haagse raadsman. Om er ook nog aan toe te voegen dat de collega van de verdachte al meermalen ’iets’ met een winkelende toeriste had gedaan. „Alsof het de gewoonste zaak van de wereld is om met vrouwelijke klanten van bil te gaan in de winkel”, zegt Defia’s vader Sjonnie verontwaardigd. „Dat is toch niet normaal?”

Ze was overdonderd, zegt Defia. En bang. De man was veel groter en sterker dan zij, en bijna twee keer zo oud. Na het misbruik verliet ze de winkel overstuur, met de tas die Zaman S. haar kennelijk als bedankje voor bewezen diensten meegaf. „Ik wilde alleen de prijs van die tas weten. Als hij die had genoemd, was ik meteen weggegaan.” Ze appte haar vriendje in paniek: ’He fucking raped me.’ En ze belde haar vader.

Een paar dagen later pakte de politie Zaman S. op. Aanvankelijk beriep hij zich op zijn zwijgrecht. Daarna beweerde hij dat de seks vrijwillig was geweest, en daar bleef hij bij. Van spijt geen spoor.
Meisje had er natuurlijk zelf om gevraagd, als advocaat zou je je toch kapot moeten schamen dat je zoiets vertegenwoordigd.
  dinsdag 18 september 2018 @ 14:26:31 #17
287741 matspontius
Same old shit, different day
pi_181984269
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 september 2018 14:24 schreef J.A.R.V.I.S. het volgende:

[..]

Spijt hebben ze nooit, ja liegen kunnen ze wel totdat ze erbij neervallen.

[..]

Meisje had er natuurlijk zelf om gevraagd, als advocaat zou je je toch kapot moeten schamen dat je zoiets vertegenwoordigd.
Ja, dat snap ik ook nooit. Dat er advocaten zijn die dit soort randdebielen gaan verdedigen. Doen die advocaten dat om in de media aandacht te komen want moreel gezien zou dit voor mij niet verantwoord zijn. Maar ik ben dan ook geen advocaat :{w
"Hoka Hey!"
  dinsdag 18 september 2018 @ 14:27:42 #18
467592 Cause_Mayhem
I will eat your soul
pi_181984297
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 september 2018 14:12 schreef Igen het volgende:

[..]

Ik ben niet goed op de hoogte van de zaak van Benno L, dus ik zou niet durven zeggen of 6 jaar genoeg of te weinig is.
Geen harde verkrachting (benno l), maar wel aanranding en ontucht bij hard bewezen 30 slachtoffers. Geestelijk gehandicapte kinderen en dan echt geestelijk gehandicapte, als in onder continue begeleiding. Minderjarig (onder de 14), dus in alle opzichten niet zelfstandig genoeg voor een (seksuele) partner (wat dus stevig verschilt met dit (seksuele) meerderjarig persoon die hiernaast ook seen zelfstandige (seksuele) relatie had)
Potienteel bijna 100 slachtoffers, als in aannemelijk, maar niet juridisch hard te krijgen.

Die 6 jaar is vies weinig. Veroordeling milder gemaakt door media aandacht die de dader zou schaden. Strafmaat daarop aangepast.
Benno l woont nu in Duitsland, 2010 schuldig bevonden. Geen begeleiding meer, geen meld je regel meer, geen verplichte therapie. Een man die over vele jaren werkelijk geestelijk gehandicapte kinderen heeft misbruikt (die niet zo 'makkelijk' konden zeggen wat hij hun aandeed), een 'schat' aan kinderporno thuis had.

6 jaar omdat hij 'zielig' was door de media aandacht, mensen hem uitkotste...
Our task must be to free ourselves by widening our circle of compassion to embrace all living creatures and the whole of nature and its beauty.
pi_181984396
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 september 2018 14:19 schreef J.A.R.V.I.S. het volgende:

[..]

Dat doen ze normaal ook niet, zoals al meermaals gezegd wordt jij gepakt met drank op achter het stuur en je hebt je rijbewijs nodig voor je baan dan heb je ook pech. Geen rechter die daar rekening mee houd, dan had je maar na moeten denken. Het blijkt ook niet te mogen dat een strafrechter op de stoel gaat zitten van een rechter die over het vreemdelingenrecht gaat. Ze hadden gewoon deze man de standaard veroordeling moeten geven die jan met de pet ook had gekregen en dan was het een taak van de vreemdelingenrechter geweest om een uitspraak te doen over zijn verblijfsvergunning. Had die persoon besloten dat de man zijn leven gebeterd heeft in de periode na deze daad en hem zijn verblijfsvergunning niet afgenomen dan had ik er veel meer begrip voor gehad dan nu een uitspraak van een strafrechter (lees: asiel activiste) die rekening houd met de situatie omtrent zijn verblijfsvergunning.
Dat doen ze wel.
  dinsdag 18 september 2018 @ 14:32:09 #20
287741 matspontius
Same old shit, different day
pi_181984402
quote:
1s.gif Op dinsdag 18 september 2018 14:27 schreef Cause_Mayhem het volgende:

[..]

Geen harde verkrachting (benno l), maar wel aanranding en ontucht bij hard bewezen 30 slachtoffers. Geestelijk gehandicapte kinderen en dan echt geestelijk gehandicapte, als in onder continue begeleiding. Minderjarig (onder de 14), dus in alle opzichten niet zelfstandig genoeg voor een (seksuele) partner (wat dus stevig verschilt met dit (seksuele) meerderjarig persoon die hiernaast ook seen zelfstandige (seksuele) relatie had)
Potienteel bijna 100 slachtoffers, als in aannemelijk, maar niet juridisch hard te krijgen.

Die 6 jaar is vies weinig. Veroordeling milder gemaakt door media aandacht die de dader zou schaden. Strafmaat daarop aangepast.
Benno l woont nu in Duitsland, 2010 schuldig bevonden. Geen begeleiding meer, geen meld je regel meer, geen verplichte therapie. Een man die over vele jaren werkelijk geestelijk gehandicapte kinderen heeft misbruikt (die niet zo 'makkelijk' konden zeggen wat hij hun aandeed), een 'schat' aan kinderporno thuis had.

6 jaar omdat hij 'zielig' was door de media aandacht, mensen hem uitkotste...
Ja, volgens de rechters was hij al beschadigd genoeg door alle aandacht in de media. Dat geloof je toch gewoon niet. Deze zieke geest zet zijn verderfelijke praktijken nu gewoon voort in Duitsland - dat kan ik je verzekeren. Ook hier geen enkel berouw richting de slachtoffers :r
"Hoka Hey!"
pi_181984414
quote:
7s.gif Op dinsdag 18 september 2018 14:31 schreef Xa1pt het volgende:

[..]

Dat doen ze wel.
Dat doen ze niet.
pi_181984425
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 september 2018 14:26 schreef matspontius het volgende:

[..]

Ja, dat snap ik ook nooit. Dat er advocaten zijn die dit soort randdebielen gaan verdedigen. Doen die advocaten dat om in de media aandacht te komen want moreel gezien zou dit voor mij niet verantwoord zijn. Maar ik ben dan ook geen advocaat :{w
Nah, als je iedere verdachte afwijst die ontkent te hebben gedaan waarvan hij verdacht wordt kun je als advocaat de tent beter sluiten.
pi_181984433
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 september 2018 14:32 schreef C.L.Werner het volgende:

[..]

Dat doen ze niet.
Ja, wel. Als er bijvoorbeeld iemand al uitvoerig met naam en toenaam in de media is geweest en daar gevolgen van ondervindt wordt daar - terecht - ook rekening mee gehouden.
  dinsdag 18 september 2018 @ 14:34:06 #24
148813 Vader_Aardbei
Stem JA21 in maart!
pi_181984446
quote:
1s.gif Op dinsdag 18 september 2018 14:12 schreef Cause_Mayhem het volgende:

[..]

Yep.

De 'verzachtende' omstandigheden in dit verhaal zijn echt dood normaal.
Dat deze casus tot een veroordeling is gekomen is redelijk uitzonderlijk te noemen.

Dit muntje had heel makkelijk de andere kant op kunnen vallen. Dat is wat ik aan de man wil brengen.
Dat die 'verzachtende' (ik word elke keer dat ik het zeg misselijker) omstandigheden golden is niet interessant in de praktijk. Dat is echt de modus operandi.

Nogmaals. In het vorige topic zag ik vooral aan aantal sprekers hier schande over spreken om hun politieke agenda. Die in andere topics over dit onderwerp die modus operandi juist keihard verdedigen.
Volgens mij gooi jij zoals gebruikelijk weer allerlei zaken door elkaar.

Niemand hier op Fok! is voor lagere straffen voor pedofielen. Niemand. Nou ja, misschien een verdwaald lid van stichting Martijn. Dat je zo smalend onze zorgen en woede afserveert als ''gemotiveerd door een politieke agenda'' is walgelijk.

Waar ik denk dat jij ook op doelt is dat niet iedereen in het geval van een #Metoo direct partij kiest voor het vermeende slachtoffer. Maar het spanningsveld is ook totaal anders. Volwassen vrouwen liegen nou eenmaal best veel, en ik kan zo een la opentrekken vol nieuwsberichten over ten onrechte veroordeelde mannen en vrouwen die later moesten bekennen dat het een en al verzinsel was. ''Onschuldig tot het tegendeel bewezen is''.

Hoeveel kinderen LIEGEN over een verkrachting, denk je? En hoeveel volwassenen kunnen wel niet merken dat het kind de waarheid niet verteld? Ik denk dat de pedagoog van het OM daar vrij snel achter is!
  dinsdag 18 september 2018 @ 14:34:27 #25
287741 matspontius
Same old shit, different day
pi_181984460
quote:
1s.gif Op dinsdag 18 september 2018 14:33 schreef spiritusbus het volgende:

[..]

Nah, als je iedere verdachte afwijst die ontkent te hebben gedaan waarvan hij verdacht wordt kun je als advocaat de tent beter sluiten.
Ik bedoel meer in de ernst en zieke context van de situatie - een kinderverkrachter zou ik bv nooit verdedigen ...
"Hoka Hey!"
  dinsdag 18 september 2018 @ 14:34:39 #26
287741 matspontius
Same old shit, different day
pi_181984462
quote:
7s.gif Op dinsdag 18 september 2018 14:33 schreef Xa1pt het volgende:

[..]

Ja, wel. Als er bijvoorbeeld iemand al uitvoerig met naam en toenaam in de media is geweest en daar gevolgen van ondervindt wordt daar - terecht - ook rekening mee gehouden.
Nietes
"Hoka Hey!"
pi_181984494
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 september 2018 14:32 schreef C.L.Werner het volgende:

[..]

Dat doen ze niet.
Jawel, dat doen ze soms wel, maar dat is niet vergelijkbaar met dit geval. Het is niet bij wet vastgelegd dat jij je baan verliest indien jij je rijbewijs kwijt raakt. Het is een gevolg van een afspraak tussen werkgever en werknemer. In dit geval probeert de rechter de asielwet te omzeilen en dat is vrij kwalijk.
  dinsdag 18 september 2018 @ 14:36:51 #28
287741 matspontius
Same old shit, different day
pi_181984522
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 september 2018 14:34 schreef Vader_Aardbei het volgende:

[..]

Volgens mij gooi jij zoals gebruikelijk weer allerlei zaken door elkaar.

Niemand hier op Fok! is voor lagere straffen voor pedofielen. Niemand. Nou ja, misschien een verdwaald lid van stichting Martijn. Dat je zo smalend onze zorgen en woede afserveert als ''gemotiveerd door een politieke agenda'' is walgelijk.

Waar ik denk dat jij ook op doelt is dat niet iedereen in het geval van een #Metoo direct partij kiest voor het vermeende slachtoffer. Maar het spanningsveld is ook totaal anders. Volwassen vrouwen liegen nou eenmaal best veel, en ik kan zo een la opentrekken vol nieuwsberichten over ten onrechte veroordeelde mannen en vrouwen die later moesten bekennen dat het een en al verzinsel was. ''Onschuldig tot het tegendeel bewezen is''.

Hoeveel kinderen LIEGEN over een verkrachting, denk je? En hoeveel volwassenen kunnen wel niet merken dat het kind de waarheid niet verteld? Ik denk dat de pedagoog van het OM daar vrij snel achter is!
Maak je niet druk. CM is een verstokte feministe van de oude stempel en ziet alles door haar eigen gekleurde bril. Best wel komisch eigenlijk :Y
"Hoka Hey!"
pi_181984533
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 september 2018 14:34 schreef matspontius het volgende:

[..]

Nietes
Voorbeelden te over, maar als jij je vingers in je oren wil stoppen houdt niemand je tegen natuurlijk.
  dinsdag 18 september 2018 @ 14:37:42 #30
287741 matspontius
Same old shit, different day
pi_181984555
quote:
7s.gif Op dinsdag 18 september 2018 14:37 schreef Xa1pt het volgende:

[..]

Voorbeelden te over, maar als jij je vingers in je oren wil stoppen houdt niemand je tegen natuurlijk.
En hap _O-
"Hoka Hey!"
pi_181984561
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 september 2018 14:34 schreef matspontius het volgende:

[..]

Ik bedoel meer in de ernst en zieke context van de situatie - een kinderverkrachter zou ik bv nooit verdedigen ...
Dan hou je natuurlijk nog steeds de discussie wanneer je iets te ziek vindt om te verdedigen. Bovendien ga je er dan al van uit dat je diegene schuldig is. Niet dat ik vind dat deze Afghaan gespaard moet worden, maar ik vind dit nou niet zo'n exceptionele zaak. Jij zou ook graag een advocaat willen als je van verkrachting wordt beschuldigd.
pi_181984595
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 september 2018 14:32 schreef C.L.Werner het volgende:

[..]

Dat doen ze niet.
Doen ze wel. Ben zelf een keer voor de grap naar de rechtbank geweest. Man had veel te hard gereden. De advocaat zei voor de zitting tegen de man dat hij moest zeggen dat hij als zelfstandige z'n baan zonder rijbewijs kwijt zou raken.

De rechter zei in de zaak vervolgens dat het al de derde keer was en dat hij na twee veroordelingen maar eens had moeten stoppen met te hard rijden als zijn rijbewijs zo belangrijk voor hem was. :D
  dinsdag 18 september 2018 @ 14:39:33 #33
287741 matspontius
Same old shit, different day
pi_181984613
quote:
1s.gif Op dinsdag 18 september 2018 14:38 schreef spiritusbus het volgende:

[..]

Dan hou je natuurlijk nog steeds de discussie wanneer je iets te ziek vindt om te verdedigen. Bovendien ga je er dan al van uit dat je diegene schuldig is. Niet dat ik vind dat deze Afghaan gespaard moet worden, maar ik vind dit nou niet zo'n exceptionele zaak. Jij zou ook graag een advocaat willen als je van verkrachting wordt beschuldigd.
Als je ten onrechte wordt beschuldigd inderdaad maar ik denk dat de meeste advocaten snel genoeg weten waar de schuld ligt ....
"Hoka Hey!"
  dinsdag 18 september 2018 @ 14:40:54 #34
467592 Cause_Mayhem
I will eat your soul
pi_181984639
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 september 2018 14:12 schreef theunderdog het volgende:

[..]

Het is volstrekt evident dat een rechter rekening houdt met bepaalde gevolgen.
Niet mee eens. De meeste gevolgen horen bij de misdaad.
Ben je spraakmakend (benno l) dan krijg je media aandacht. Komt je vrouw erachter dat je op een huilend meisje bent gekropen? Niet raar dat ze het huwelijk wil eindigen. Komt je baas erachter dat je vrouwen verkracht? Niet zo raar dat hij/zij niet verder wil met je. Heb je een verblijfsvergunning? Niet raar dat je niet gezien wordt als een potienteel fijne burger.

Die gevolgen zijn er al sinds jaar en dag. Waarom tellen ze ineens zo zwaar bij dit soort misdrijven? Zwaarder dan bij andere misdaden?
Waarom bij belasting misdrijven vele malen minder? Bij geweld, bij zelfs moord minder?
Sterker nog, bij bv moord geld een bepaalde blik op het slachtoffer zelfs verzwarend. Hier wordt er keihard gezegd dat door die blik de dader minder beoordeeld moet worden. Dat hij dacht dat het ok was meetelt alhoewel er geen expliciete 'ja' was in daad en woord.
Arme dader met al die gevolgen van zijn eigen keuze. Arm kind, laten we hem minder straf geven zodat hij niet de logische gevolgen van zijn daden hoeft te voelen. Fuck het slachtoffer, richt op de dader.

Dat is hoe dit over de hele linie heen werkt. Verdomd gelukkig dat deze rechters (!) daar niet geheel in mee zijn gegaan. Ik durf te stellen dat in minstens 50% van de vergelijkbare zaken de dader fluitend weggelopen was (met een veroordelingspercentage van 8% is dat zelfs een voorzichtige schatting!) met een vrijspraak.

[ Bericht 0% gewijzigd door Cause_Mayhem op 18-09-2018 15:03:13 ]
Our task must be to free ourselves by widening our circle of compassion to embrace all living creatures and the whole of nature and its beauty.
pi_181984663
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 september 2018 14:39 schreef matspontius het volgende:

[..]

Als je ten onrechte wordt beschuldigd inderdaad maar ik denk dat de meeste advocaten snel genoeg weten waar de schuld ligt ....
Dat is waar, maar dan nog heeft iedereen recht op een advocaat.
pi_181984685
quote:
1s.gif Op dinsdag 18 september 2018 14:41 schreef spiritusbus het volgende:

[..]

Dat is waar, maar dan nog heeft iedereen recht op een advocaat.
En de maatschappij heeft belang bij een correcte rechtsgang.
pi_181984694
Ik ben het er wel mee eens dat de rechter rekening houdt met bepaalde gevolgen en daar zo nodig de straf op aanpast.

Maar natuurlijk niet wanneer die gevolgen juist het doel zijn geweest van de wetgever..
pi_181984740
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 september 2018 14:42 schreef Physsic het volgende:
Ik ben het er wel mee eens dat de rechter rekening houdt met bepaalde gevolgen en daar zo nodig de straf op aanpast.

Maar natuurlijk niet wanneer die gevolgen juist het doel zijn geweest van de wetgever..
Beter had ik het niet kunnen verwoorden.
pi_181984756
Wat zou mevrouw Zaman er van vinden dat haar man tijdens haar afwezigheid lag te rollebollen met een licht seniele ongelovige?
Much like down syndrom, red hair is a genetic mutation, and it occurs when a human has unprotected sex with a clown.
pi_181984768
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 september 2018 14:45 schreef Hathor het volgende:
Wat zou mevrouw Zaman er van vinden dat haar man tijdens haar afwezigheid lag te rollebollen met een licht seniele ongelovige?
Net alsof die daar iets van mag vinden. _O-
  dinsdag 18 september 2018 @ 14:47:11 #41
467592 Cause_Mayhem
I will eat your soul
pi_181984813
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 september 2018 14:32 schreef matspontius het volgende:

[..]

Ja, volgens de rechters was hij al beschadigd genoeg door alle aandacht in de media. Dat geloof je toch gewoon niet. Deze zieke geest zet zijn verderfelijke praktijken nu gewoon voort in Duitsland - dat kan ik je verzekeren. Ook hier geen enkel berouw richting de slachtoffers :r
Idd.

Daarom dat ik zeg dat dit niet om die 'immigratie' gaat, dat een grote factor is.
Dit is over de hele linie een enorm probleem.

Dit is enkel 1 van de uitwassen. Geen symptoom op zichzelf.
Dit heeft niet te maken met 'vergunningshouders' beschermen. Sterker nog de kans is groter dat dit wel veroordeeld is omdat vergunninghouder dan andersom (geen feit, maar mening).
Our task must be to free ourselves by widening our circle of compassion to embrace all living creatures and the whole of nature and its beauty.
pi_181984822
quote:
1s.gif Op dinsdag 18 september 2018 14:40 schreef Cause_Mayhem het volgende:

[..]

Niet mee eens. De meeste gevolgen horen bij de misdaad.
Ben je spraakmakend (benno l) dan krijg je media aandacht. Komt je vrouw erachter dat je op een huilend meisje bent gekropen? Niet raar dat ze het huwelijk wil eindigen. Komt je baas erachter dat je vrouwen verkracht? Niet zo raar dat hij/zij niet verder wil met je. Heb je een verblijfsvergunning? Niet raar dat je niet gezien wordt als een potienteel fijne burger.

Die gevolgen zijn er al sinds jaar en dag. Waarom tellen ze ineens zo zwaar bij dit soort misdrijven? Zwaarder dan bij andere misdaden?
Waarom bij belasting misdrijven vele malen minder? Bij geweld, bij zelfs moord minder?
Sterker nog, bij bv moord geld een bepaalde blik op het slachtoffer zelfs verzwarend. Hier wordt er keihard gezegd dat door die blik de dader minder beoordeeld moet worden. Dat hij dacht dat het ok was meetelt alhoewel er geen expliciete 'ja' was in daad en woord.
Arme dader met al die gevolgen van zijn eigen keuze. Arm kind, laten we hem minder straf geven zodat hij niet de logische gevolgen van zijn daden hoeft te voelen. Fuck het slachtoffer, richt op de dader.

Dat is hoe dit over de hele linie heen werkt. Verdomd gelukkig dat deze rechters (!) daar niet geheel in mee zijn gegaan. Ik durf te stellen dat in minstens 50% van de vergelijkbare zaken de dader fluitend weggelopen was (met een veroordelingspercentage van 8% is dat zelfs een voorzichtige schattig!) met een vrijspraak.
Je bent wel geobsedeerd met benno zoals je alles aan deze zaak langs de benno-lat legt. Benno is de norm blijkbaar.
  dinsdag 18 september 2018 @ 14:47:41 #43
467592 Cause_Mayhem
I will eat your soul
pi_181984827
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 september 2018 14:12 schreef theunderdog het volgende:

[..]

Het is volstrekt evident dat een rechter rekening houdt met bepaalde gevolgen.
Nope.
Our task must be to free ourselves by widening our circle of compassion to embrace all living creatures and the whole of nature and its beauty.
  dinsdag 18 september 2018 @ 14:47:47 #44
287741 matspontius
Same old shit, different day
pi_181984829
quote:
1s.gif Op dinsdag 18 september 2018 14:41 schreef spiritusbus het volgende:

[..]

Dat is waar, maar dan nog heeft iedereen recht op een advocaat.
Dat is maar de vraag. Bij zeer ernstige delicten verlies je naar mijn mening al je rechten als burger, dus ook de rechten op een onafhankelijke en gefinancierde verdediging. Bv die mafkees van een Breivik.
"Hoka Hey!"
  dinsdag 18 september 2018 @ 14:50:15 #45
313152 Harvest89
Black Metal fan
pi_181984885
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 september 2018 14:47 schreef matspontius het volgende:

[..]

Dat is maar de vraag. Bij zeer ernstige delicten verlies je naar mijn mening al je rechten als burger, dus ook de rechten op een onafhankelijke en gefinancierde verdediging. Bv die mafkees van een Breivik.
Enge mening.
Deceit for a lifetime has taken it's toll.
An emotional void, I feel numb and cold.
You're all dead to me now. And has been for long.
The time has come to reap what you've sown.
pi_181984902
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 september 2018 14:47 schreef matspontius het volgende:

[..]

Dat is maar de vraag. Bij zeer ernstige delicten verlies je naar mijn mening al je rechten als burger, dus ook de rechten op een onafhankelijke en gefinancierde verdediging. Bv die mafkees van een Breivik.
Daarin verschillen we dan fundamenteel van mening, maar laten we die discussie niet in dit topic voeren.
pi_181984923
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 september 2018 14:47 schreef matspontius het volgende:

[..]

Dat is maar de vraag. Bij zeer ernstige delicten verlies je naar mijn mening al je rechten als burger, dus ook de rechten op een onafhankelijke en gefinancierde verdediging. Bv die mafkees van een Breivik.
Je kan niet iemands rechten als burger afpakken zonder een correcte juridische procedure. Wat als jij voor een Breivik wordt aangezien terwijl je onschuldig bent en er in het onderzoek fouten zijn gemaakt?
  dinsdag 18 september 2018 @ 14:52:21 #48
287741 matspontius
Same old shit, different day
pi_181984952
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 september 2018 14:50 schreef Harvest89 het volgende:

[..]

Enge mening.
Dat is jou mening _O_
"Hoka Hey!"
  dinsdag 18 september 2018 @ 14:53:12 #49
287741 matspontius
Same old shit, different day
pi_181984972
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 september 2018 14:51 schreef Igen het volgende:

[..]

Je kan niet iemands rechten als burger afpakken zonder een correcte juridische procedure. Wat als jij voor een Breivik wordt aangezien terwijl je onschuldig bent en er in het onderzoek fouten zijn gemaakt?
In dat geval was overduidelijk wie de dader was, uiteraard alleen in dat soort gevallen ....
"Hoka Hey!"
  dinsdag 18 september 2018 @ 14:53:22 #50
467592 Cause_Mayhem
I will eat your soul
pi_181984981
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 september 2018 14:34 schreef Vader_Aardbei het volgende:

[..]

Volgens mij gooi jij zoals gebruikelijk weer allerlei zaken door elkaar.

Niemand hier op Fok! is voor lagere straffen voor pedofielen. Niemand. Nou ja, misschien een verdwaald lid van stichting Martijn. Dat je zo smalend onze zorgen en woede afserveert als ''gemotiveerd door een politieke agenda'' is walgelijk.

Waar ik denk dat jij ook op doelt is dat niet iedereen in het geval van een #Metoo direct partij kiest voor het vermeende slachtoffer. Maar het spanningsveld is ook totaal anders. Volwassen vrouwen liegen nou eenmaal best veel, en ik kan zo een la opentrekken vol nieuwsberichten over ten onrechte veroordeelde mannen en vrouwen die later moesten bekennen dat het een en al verzinsel was. ''Onschuldig tot het tegendeel bewezen is''.

Hoeveel kinderen LIEGEN over een verkrachting, denk je? En hoeveel volwassenen kunnen wel niet merken dat het kind de waarheid niet verteld? Ik denk dat de pedagoog van het OM daar vrij snel achter is!
Je doelt vooral op juist partij trekken voor de dader.
Want die hoer die 'gewoon' meeging en de porno fantasie van de dader werkelijkheid maakte moet niet zo zeiken.

Die wist wel waar het om ging. De verder gaande druk dan in dit specifieke geval maakt van hun manipulerende hoeren die gewoon een avontuurtje wilde of 'omhoog' neukte.

Jij bent 1 van die voorbeelden die in andere zaken juist vooraan zou staan dat deze vrouw (alle vrouwen zijn hoeren) lekker die tas had gescoort, maar het niet uit kon leggen aan haar vriendje (seksuele partner).
Our task must be to free ourselves by widening our circle of compassion to embrace all living creatures and the whole of nature and its beauty.
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')