#ANONIEM | dinsdag 15 april 2014 @ 18:07 |
Nadat ik als een van de weinigen binnen CUL de nasi van CUL collega Johannes en consorten aan de kaak stelde en aangaf dat dit niet mijn idee van een echt lekkere nasi-goreng is, gewoon omdat ik een betere en veel smakelijke nasi-goreng gewend ben en dit onder de "Hollandse"zondagschinees (flauw en smaakloos = Indische nasi imitatie) nasi-goreng schaarde,beloofde ik eenmalig een eigen nasi-goreng naar FOK! te loodsen die voor mij het voorbeeld is van hoe een hele simpele nasi-goreng eruit behoort te zien en vooral behoort te smaken. En omdat ik erbij blijf dat een echte goede nasi-goreng zoals ik dat ken het beste bereid kan worden in een diepe metalen wok,bijbehorende branders en hoge vlam (en temperaturen van boven de 250 graden) is voor deze ene keer uitgeweken naar een professionele horeca-keuken alwaar ik voor deze ene keer de simpele receptuur laat zien. Mijn dank gaat ook uit naar de eigenaar en kok die mij gebruik lieten maken van hun keuken. Het is immers bekend dat elke goede restaurateur en kok mensen van buiten, en zelfs eigen personeel, niet in in hun keuken laat,laat staan gebruik laat maken van hun eigen apparatuur. In deze werd voor mij een uitzondering gemaakt. Opvallende toeschouwer bij dit alles is Bert die menigeen zal kennen van kinderserie Sesamstraat. Als laatste: Er bestaat geen definitieve nasi-goreng mocht iemand dat denken! Nasi-goreng is van oudsher niets anders dan oude rijst die met allerlei specerijen weer wordt opgefleurd ten einde geen eten te verspillen.Niet voor niets is nasi-goreng ook van oudsher een armen mensen gerechtje. Daarbij zijn er bijvoorbeeld al +/- 26 verschillende nasi-goreng variaties over de gehele wereld. Daarom laat ik hier niets anders zien dan de basis! van een goede nasi-goreng. Dus alleen het meest noodzakelijke. Allerlei vleessoorten en schaaldieren erbij is allemaal smuk en kan je naar eigen behoeven later toevoegen.M.a.w. dit is in principe thuis makkelijk na te maken en kost qua ingrediënten amper wat! Bruine Nasi-goreng. Zout & Ajinamoto (smaakversterker) & Aromat (knor smaakversterker) geklutste eieren,prei,kouseband,knoflook & uien en vooraan een sojasaus mix van lichte & zware sojasaus. Sojaolie erin en daar de wok al behoorlijk heet is wachten tot de olie gaat knetteren en met je spatel ondertussen wat roeren om de boel te versnellen. Geklutste eieren er in en een lage vlam even aanhouden. Bakje met knoflook en uitjes erin en roeren maar. Nog steeds lage vlam. Bakje kousenband erin en flink roeren. Hoge vlam nu omdat dit snel en kortstondig gaar moet worden en omdat zo meteen de rijst erbij komt. Oude & koude rijst erbij en hoogste stand qua vlam en flink aanzetten om de rijst snel los en goed gegaard en vermengd te krijgen met de eerder ingebrachte specerijen en nu ook de prei. Kortom aanpoten met die spatel. Nu gooien we het bakje met het zout en de verschillende smaakversterkers erbij. Ondertussen gewoon doorgaan met het spelen met die spatel want het geheel moet lekker knapperig worden,de smaken van de verschillende ingredienten moeten goed met elkaar vermengt geraken en niet aanbranden, want anders krijgt de gebakken rijst een rokerige(aangebrande) smaak en is alles voor niets geweest! Nu is het tijd voor het bakje gemengde sojasaus die mijn nasi dus die mooie bruine kleur geeft waar ik altijd op doelde.En ondertussen gewoon door blijven spelen met die spatel want ik zie nog voldoende 'witte' rijstkorrels. Kijk eens wat al dat spelen met die spatel heeft opgeleverd (ook omdat ik nog wat extra van die soja-mix erbij heb gedaan om het kleuringsproces te versnellen.). Maar! ik mis nog wat omdat door het continue op een hoge vlam te bereiden de kans bestaat dat de rijstkorrel te droog wordt. Dus? Sesam olie erbij om de rijstkorrel wat vetter (natter) te maken en waardoor de kruidige smaak bewaart blijft! En zo ziet het eruit. Een doodsimpele en smaakvolle nasi-goreng zonder allerlei poespas. Niet te droge rijstkorrel,geen overdadigheid aan allerlei groenten maar wel vol gekruid in smaak! M.a.w.gewoon simpel,eenvoudig en vooral lekker! [ Bericht 1% gewijzigd door #ANONIEM op 17-04-2014 01:43:43 ] | |
Mansjester | dinsdag 15 april 2014 @ 18:12 |
Waar is het vlees | |
Pharkus | dinsdag 15 april 2014 @ 18:13 |
Ziet er smakelijk uit. De groetjes aan Bert | |
j0rdiiii | dinsdag 15 april 2014 @ 18:14 |
had er meer van verwacht na je geblaat nee, dit is geen haar beter dan de andere recepten | |
Fok-it | dinsdag 15 april 2014 @ 18:15 |
ziet er doodsaai uit zonder vlees, pinda of chilisaus en groentes | |
Waterdrinker | dinsdag 15 april 2014 @ 18:16 |
Smaakversterkers | |
Adames | dinsdag 15 april 2014 @ 18:16 |
dit is gewoon oude bruine rijst met een beetje rare groente en een potje knorr | |
Adames | dinsdag 15 april 2014 @ 18:17 |
waar is de pindasaus? geen nasi zonder pindasaus | |
Isabeau | dinsdag 15 april 2014 @ 18:18 |
Mijn vriendin maakt de lekkerste nasi die ik ken en ook die ziet er heel saai uit, maar is me toch lèkker Soms gaat smaak echt boven looks hoor | |
Fok-it | dinsdag 15 april 2014 @ 18:20 |
Hwt hoeft er ook niet bijzonder uit te zien. Maar een beetje rijst en een geklutst eitje zonder saus is wel heel karig. | |
Jahr00n | dinsdag 15 april 2014 @ 18:21 |
WOAR IS DE SAUS!?!?!?!? | |
Magica | dinsdag 15 april 2014 @ 18:21 |
Ziet er echt nasty uit | |
Angel-Joy | dinsdag 15 april 2014 @ 18:22 |
Sesam olie in de wok pan terwijl alles nog heet is? Dan verpest je de smaak. | |
Snakey | dinsdag 15 april 2014 @ 18:23 |
Nasty Gooreng. | |
Magica | dinsdag 15 april 2014 @ 18:24 |
| |
Plantagehouder | dinsdag 15 april 2014 @ 18:24 |
een bord en bestek noem ik geen poespas | |
Jahr00n | dinsdag 15 april 2014 @ 18:26 |
Welk restaurant is dit man? Hoef ik hier zeker nooit heen te gaan. Wat een baggerzooi die keuken. | |
#ANONIEM | dinsdag 15 april 2014 @ 18:29 |
Op de laatste foto lijken het net mini-wormen. | |
MsMessy | dinsdag 15 april 2014 @ 18:33 |
Smaakversterkers Gebruik dan trassi Waar zijn de normale kruiden? Dit is fast food nasi. | |
johannes_vermeer | dinsdag 15 april 2014 @ 18:34 |
Hey Iwanius, Ik wil je allereerst bedanken voor de tijd en moeite die je hebt gestoken in het onderwijzen van je mede chefs. De mensen in dit topic hebben duidelijk niet gelezen dat je slechts de basis wil tonen en dat vlees of vis naar eigen behoefte toegevoegd dient te worden. Toch wil ik je vragen niet al te boos op diegenen te worden, hier zitten namelijk ook beginnende chefs tussen. Om dit te voorkomen had je misschien wel gewoon vlees toe kunnen voegen, nu wordt er wel erg ingespeeld op het inlevingsvermogen van menig chef. Ook had ik met die schijf van vijf elitisten gekozen voor een nasi met wat meer groente dan alleen wat prei en ui, maar laat je niet uit het veld slaan door mijn persoonlijke voorkeur, zoals je al zegt is er geen definitieve goede versie van nasi (alhoewel jij na lang onderzoek hebt geconcludeerd dat er slechts 26 juiste versies zijn, dus dat zal ik dan maar voor waarheid aannemen). Ook vind ik de toevoeging van Bert in je gerecht een aardige touch, ik heb even gemist op welk moment hij dient te worden toegevoegd aan het gerecht, maar ik heb er in elk geval smakelijk (of smadelijk) om moeten lachen. Zeker toen ik mij realiseerde waar ik deze jeugdheld ook al weer van kende, verdraaid, Sesamstraat, dat was het! Toch zit ik nog met een paar vragen, ik hoop dat ik zo vrij mag zijn die te stellen. Je stelt aan de ene kant dat dit gerecht gemakkelijk thuis te bereiden is, aan de andere kant stel je dat je uit hebt moeten wijken naar een keuken waar de temperaturen gemakkelijk boven de 250 graden komen. Ik wil niet je nasi gaan uitproberen in mijn huis-tuin-en-keuken keukentje om dan tot de conclusie te komen dat ik toch uit had moeten wijken naar één van de professionele keukens die tot mijn beschikking staan. Of Rob Geus vrolijk zou worden van deze keuken dat weet ik niet, maar dat vind ik ook niet zo rullevant, want het gaat natuurlijk om de smaak. Ik ben in deze waarschijnlijk je natuurlijke tegenhanger, vandaar mijn licht kritische ondertoon, aangezien mijn voorkeur toch echt uitgaat naar de door jou verafschuwde "hollandse" variant. Desondanks wil ik je de credits geven voor het vakkundig verwijderen van alle witte korrels tussen de bruine korrels, ik weet hoezeer dit nadelige gevolgen kan hebben op de "sfeer in de pan" zoals dit in het culinaire wereldje ook wel wordt genoemd. Ten slotte, ik hoorde in de wandelgangen iets over een "verrassing" die je voor ons in petto hebt, ben je al bereid die met ons te delen? Groeten van je mede chef en nasi liefhebber, Johannes | |
johannes_vermeer | dinsdag 15 april 2014 @ 18:35 |
Dit doet mij denken aan de nasi van Paxcon, maar dat geheel terzijde! (grapje Paxje) | |
#ANONIEM | dinsdag 15 april 2014 @ 18:36 |
Inderdaad. Maar die opmerking durfde ik jegens hem niet te maken, want je kent zijn persoonlijkheid, hij zou woedend worden en me ter plekke vermoorden. | |
#ANONIEM | dinsdag 15 april 2014 @ 18:38 |
Wat een enorm ranzige keuken | |
#ANONIEM | dinsdag 15 april 2014 @ 18:39 |
Dat was een heerlijke nasi Zowel qua uiterlijk als smaak. | |
#ANONIEM | dinsdag 15 april 2014 @ 18:40 |
Ik zal binnenkort jullie beide nasi's bereiden en proeven. Uiteraard zal ik een gedetailleerde verslag publiceren op FOK!. | |
#ANONIEM | dinsdag 15 april 2014 @ 18:40 |
| |
johannes_vermeer | dinsdag 15 april 2014 @ 18:41 |
Speciaal voor jou zal ik een oost-Indische variant maken. | |
#ANONIEM | dinsdag 15 april 2014 @ 18:41 |
Je snapt natuurlijk dat je emogif averechts in je beoordeling werkt. | |
Yreal | dinsdag 15 april 2014 @ 18:45 |
Goed topic | |
#ANONIEM | dinsdag 15 april 2014 @ 18:46 |
CUL / Nasi a la Johannes #3 smullen Deze is ook erg goed, waar al vele users hun nasi hebben laten zien. Zie de OP voor de linkjes. | |
SpotlessMind00 | dinsdag 15 april 2014 @ 18:46 |
dat luistert erg nauw. | |
#ANONIEM | dinsdag 15 april 2014 @ 18:46 |
Al raad ik je ten zeerste af om naar Paxcon's bereiding en foto's te kijken. Zoals gezegd, lijken het net wormen. | |
#ANONIEM | dinsdag 15 april 2014 @ 18:47 |
Wil jij even stoppen met altijd zo hatelijk tegen mij te doen? | |
#ANONIEM | dinsdag 15 april 2014 @ 18:48 |
Ik kan het niet helpen dat je je nasi zo smerig laat overkomen. Ik weet niet hoe de smaak is, daarover heb ik dan ook niets geïnsinueerd. | |
#ANONIEM | dinsdag 15 april 2014 @ 18:49 |
Dan is het goed | |
SpotlessMind00 | dinsdag 15 april 2014 @ 18:49 |
Nasi met gehakt | |
#ANONIEM | dinsdag 15 april 2014 @ 18:53 |
Dat doen ze zelfs bij de befaamde Jumbo! | |
SpotlessMind00 | dinsdag 15 april 2014 @ 18:55 |
Mijn tante uit Groningen ook. Je kon zien of je bami of spaghetti had aan de kaas | |
#ANONIEM | dinsdag 15 april 2014 @ 18:56 |
| |
johannes_vermeer | dinsdag 15 april 2014 @ 18:58 |
Wot? Tomatenketchup er door heen? | |
#ANONIEM | dinsdag 15 april 2014 @ 18:59 |
Oh bah | |
#ANONIEM | dinsdag 15 april 2014 @ 19:00 |
Nu doe jij hatelijk tegenover de maker van dat recept... | |
#ANONIEM | dinsdag 15 april 2014 @ 19:00 |
Beste Johannes. Dank voor je mooie woorden,wordt geapprecieerd. Kritiek op deze versie van nasi-goreng verwacht ik ook omdat ik weet dat je niet een ieder tevreden kan stellen. In dit geval heb ik mij inderdaad beperkt tot de meest simpele basis. Vlees en allerlei schaaldieren die men her en der opmerkte of andere groentes heb ik deze bewust weggelaten omdat iedereen zo zijn eigen voorkeur heeft hoe hij zijn nasi-goreng wil optuigen. Mij ging het erom dat ik kon aantonen dat er meer wegen zijn die naar nasi-goreng land leiden dan alleen wat ik dan noem de Hollandse nasi-goreng. Bijna elk land heeft tegenwoordig zijn eigen nasi-goreng en het is maar net welke je smaak is. Of het nu een Javaanse nasi-goreng of een nasi-goreng uit Singapore: Allemaal hebben ze wel hun eigen liefhebbers en het is maar net welke je het lekkerst vindt. Nogmaals: In deze wilde ik eigenlijk het gezegde. "less is more" eer aan doen door te laten zien hoe weinig je nodig hebt om toch een hele lekkere en smaakvolle nasi-goreng op tafel neer te zetten voor heel weinig geld. V.w.b. de uitwijking was dit eenmalig omdat ik al eerder uitlegde waarom ik dat voor deze keer deed en bijvoorbeeld deze niet zelf thuis maak. Bij bepaalde Aziatische gerechten wil je die specifieke smaak proeven die je ook in het restaurant proeft en daar is soms een hele hoge temperatuur voor nodig om alle smaken op het juiste moment bij elkaar te laten komen waardoor het bereide gerecht helemaal tot zijn recht komt. Dat klinkt voor een leek als piet leuterig gedrag maar voor een echte rechtgeaarde liefhebber van lekker eten (culinaire fanatici?)zijn juist dit soort kleine details heel erg belangrijk. Daarbij zie ik geen enkele reden om mij op deze leeftijd voor dit soort simpele dingen zelf te gaan inspannen achter het fornuis als ik het ook gewoon kan bestellen en betalen ondanks dat ik al jaren door mijn persoonlijke omgeving gepusht wordt om wat meer in de keuken te gaan staan omdat ik dat veel te weinig doe. Enige keren dat ik mij nog wel wil inspannen is wanneer naaste familie met aanhang langskomt en ik een BBQ houd zoals een tijdje geleden toen het zulk mooi weer was. Bert was gewoon een wat kinderachtige flauwe gimmick die bekend staat dat hij overal op let en altijd wel wat te mekkeren heeft op Ernie. In deze was hij een soort extra stok achter de deur die moest zorgen dat ik op dit moment suprême niet verslapte. M.b.t.de verrassing kan ik kort zijn: Dat houdt direct verband met deze trip. [ Bericht 3% gewijzigd door #ANONIEM op 15-04-2014 20:00:43 ] | |
#ANONIEM | dinsdag 15 april 2014 @ 19:01 |
Gehakt en tomatenketchup horen in de macaroni. [ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 15-04-2014 19:02:37 ] | |
RobinOok | dinsdag 15 april 2014 @ 19:03 |
Ik vind alles goed hoor, maar geen nasi zonder trassi! | |
Isabeau | dinsdag 15 april 2014 @ 19:07 |
Eens | |
Lienekien | dinsdag 15 april 2014 @ 19:10 |
Aromat? Maar verder prima. | |
Sjeen | dinsdag 15 april 2014 @ 19:19 |
Me three | |
Selestha | dinsdag 15 april 2014 @ 20:34 |
Ik denk dat het stiekem de keuken van Iwanius zelf is, aangezien hij al aangaf niet vaak zelf in de keuken te staan | |
golfer | dinsdag 15 april 2014 @ 20:49 |
Dat dus en liefst ook wat vleesch erbij. Wat een ongelooflijk gore keuken waar die wok staat. Dat daar restaurantvoedsel zou worden bereid is nauwelijks te geloven. VWA er maar eens op af sturen. | |
Grifte | dinsdag 15 april 2014 @ 20:55 |
Na zoveel geblaat met zo'n verslag en gerecht aankomen | |
Ruif | dinsdag 15 april 2014 @ 20:59 |
Hoi Iwanius, ik ben eigenlijk vooral nieuwsgierig wat je gebruikt als smaakversterkers en wat je verstaat onder gemengde Soja? Mocht ik dit recept willen proberen vind ik het wel handig als ik een idee hebt wat jij daarvoor gebruikt. Verder een leuk basisrecept en ik tegenstelling tot veel anderen vind ik het er smakelijk uitzien op de laatste foto. | |
Onnozelaar | dinsdag 15 april 2014 @ 21:01 |
| |
kanovinnie | dinsdag 15 april 2014 @ 21:03 |
Beste Iwanius, Ik heb weinig toe te voegen aan de woorden van Johannes. Deze nasi is gewoon zo als nasi hoort te zijn. Basic, smimpel en ongetwijfeld lekker. Ben benieuwd hoe hij smaakt | |
Ruif | dinsdag 15 april 2014 @ 21:07 |
Jij eet altijd zonder smaakversterkers? | |
kanovinnie | dinsdag 15 april 2014 @ 21:08 |
ik vind het trouwens ook mooi om te zien dat in dit gerecht zowel bruine als witte tinten voorkomen Ook vroeg ik me af of je bang bent om vieze vingers te krijgen gezien je handschoen? | |
Zonnetje1981 | dinsdag 15 april 2014 @ 22:47 |
Leuk gedaan, maar hoe hygiënisch het ook lijkt....heet koken met plastic handschoenen is niet echt slim...Voortaan gewoon handen wassen en koken! | |
RobinOok | woensdag 16 april 2014 @ 02:45 |
gemengde soja = lichte sojasaus + zware sojasaus. Smaakversterker = ajinomoto | |
trovey | woensdag 16 april 2014 @ 03:00 |
Had je nou niet even de boel kunnen schoonmaken? Meteen mijn eetlust verpest als ik die gaspit en de directe omgeving zie. | |
Mint_Clansell | woensdag 16 april 2014 @ 04:46 |
Had je dat fornuis niet eerst even kunnen poetsen? Kolere. | |
wiskundenoob | woensdag 16 april 2014 @ 09:37 |
Zoveel smaakversterkers en dark sojasaus... Basis gebakken rijst is m.i. gewoon oude rijst, geklutst ei, bosuien(aan het einde toevoegen), zout, en beetje of helemaal niet light sojasaus. | |
Lienekien | woensdag 16 april 2014 @ 09:38 |
Dat is zijn keuken niet, dat zie je toch wel. Ik denk ook niet dat hij aan het fornuis staat, eerlijk gezegd. | |
Tarbot | woensdag 16 april 2014 @ 09:51 |
Jij hebt het begrepen. Jij bent zeker een aziaat? Voor chineze variant; voeg naar keuze toe mais, doperwten, noordzee garnalen. | |
Lienekien | woensdag 16 april 2014 @ 09:53 |
Je kunt alles naar eigen smaak doen, maar ik heb op zich geen moeite met sojasaus door nasi. Ik zou trouwens ketjap manis gebruiken. | |
Mint_Clansell | woensdag 16 april 2014 @ 10:04 |
Wat een prutser. Het ziet eruit alsof het in één of ander studentenhok is gemaakt. | |
Lienekien | woensdag 16 april 2014 @ 10:05 |
Ik zie toch duidelijke aanwijzingen dat dit de keuken van een restaurant of afhaalchinees is. | |
wiskundenoob | woensdag 16 april 2014 @ 10:17 |
Yep, Chinese afkomst. | |
Tarbot | woensdag 16 april 2014 @ 10:29 |
Als jij wiskundenoob bent dan hoop ik niet dat jij bijna afgestudeerd bent. Want anders ken ik jou | |
wiskundenoob | woensdag 16 april 2014 @ 10:31 |
Lijkt mij sterk... wie ben ik dan... | |
nietzman | woensdag 16 april 2014 @ 10:34 |
Geen Amerikaans stopcontact te bekennen dus dit topic is waar bevonden. +10 voor je tipoc. | |
AMAR420 | woensdag 16 april 2014 @ 10:47 |
ziet er niet uit | |
AMAR420 | woensdag 16 april 2014 @ 10:48 |
vissaus en sesamolie | |
Tarbot | woensdag 16 april 2014 @ 13:17 |
Is ook sterk. Was maar een geintje... woensdagochtend humor noem ik het maar. | |
Tarbot | woensdag 16 april 2014 @ 13:19 |
Ja als je de Thaise variant wilt maken ja. Niet als je de Nederlandse Indische versie wilt maken. | |
AMAR420 | woensdag 16 april 2014 @ 17:33 |
nee chinese | |
RobinOok | woensdag 16 april 2014 @ 18:56 |
Ze hebben geen vissaus in China. | |
AMAR420 | woensdag 16 april 2014 @ 22:59 |
wat praat je elke keer onzin? In parts of southern China, it is used as an ingredient for soups and casseroles. http://en.wikipedia.org/wiki/Fish_sauce | |
Thezappa | woensdag 16 april 2014 @ 23:28 |
moest lachen | |
golfer | donderdag 17 april 2014 @ 00:02 |
Ben nog steeds benieuwd welke uitbater van een restaurant z'n vieze keuken beschikbaar stelde voor dit. | |
Specularium | donderdag 17 april 2014 @ 00:13 |
Ik snap die handschoen wel, uit zo'n keuken wil je niks oplopen. | |
#ANONIEM | donderdag 17 april 2014 @ 00:57 |
Een Surinamer op de Albert Cuyp gok ik. | |
Nafi | donderdag 17 april 2014 @ 04:04 |
Ziet er gewoon lekker uit hoor, wat is jullie probleem? Je reist altijd heel Rotterdam door zie ik Iwanius, probeer eens de nasi van Palloe's afhaal op Nieuwe Binneweg. Ben benieuwd wat je daarvan vindt. 2,50 voor een heel bakje, ik vind het in ieder geval heerlijk. http://www.iens.nl/restau(...)taanse-afhaalcentrum | |
AMAR420 | donderdag 17 april 2014 @ 07:13 |
ziet er zeker niet uit. | |
RobinOok | donderdag 17 april 2014 @ 07:34 |
Ja, in wat obscure delen van Zuid China wordt het in de soep gedaan ja. Bravo. Zal ik je nog iets vertellen wat verder irrelevant is voor dit onderwerp: vissaus is sowieso een Chinese uitvinding. Overgenomen in Thailand en Vietnam, daar groot geworden en de wereld over verspreid en ondertussen in China vergeten. De woorden ketchup en ketjap komen van die originele, Chinese vissaus. En nu, nu is de Thaise vissaus weer terug naar China gegaan en heeft het daar een andere naam dan hoe het eeuwen terug heette toen het naar Thailand ging en is de cirkel rond. Je kunt er lang en kort over lullen, maar in China doet helemaal niemand vissaus door de nasi. En in Nederlands Chinese restaurants ook niet. Punt. | |
motorbloempje | donderdag 17 april 2014 @ 09:06 |
Precies mijn eerste gedachte ! | |
Apuleius | donderdag 17 april 2014 @ 09:13 |
Tering Jantje zeg. | |
motorbloempje | donderdag 17 april 2014 @ 09:18 |
Oh, vandaar: NWS / Kok vertrekt naar China | |
Tarbot | donderdag 17 april 2014 @ 10:03 |
Helemaal mee eens. Mainstream chinees gebruikt geen vissaus. En in de Canto keuken is het niet standaard. En zeker niet bij iets normaals als gebakken rijst. Als ik aan vissaus denk, denk ik aan Thais. | |
Karzai | donderdag 17 april 2014 @ 10:45 |
Gedroogde garnaaltjes door de nasi is ook lekker | |
Pietverdriet | donderdag 17 april 2014 @ 13:31 |
Dit | |
#ANONIEM | donderdag 17 april 2014 @ 16:42 |
Ze waren dus dicht | |
Nafi | donderdag 17 april 2014 @ 16:52 |
Oh wtf, ik was er gister toevallig Je had dan aan de overkant bij Tadim moeten eten | |
AMAR420 | donderdag 17 april 2014 @ 16:54 |
het ging om de eerste instantie om de sesamolie voor de chinese fried rice maar goed jij bent blijkbaar de orientaalse expert hier, leuk voor je/ braveau | |
Pietverdriet | donderdag 17 april 2014 @ 16:56 |
Volgens mij komt vissaus van de romeinen ( Garum ) | |
#ANONIEM | donderdag 17 april 2014 @ 16:57 |
Nee, meestal van sardines | |
Spanky78 | donderdag 17 april 2014 @ 17:41 |
De Romeinen zouden de vissaus ook hebben uitgevonden... Ze waren er gek op. Alleen stonk het nogal... Ik ben het vaak met Robin oneens, maar wbt trassi heeft ze gelijk. Geen nasi zonder trasi. | |
Spanky78 | donderdag 17 april 2014 @ 17:41 |
Ha, piet is me voor | |
RobinOok | donderdag 17 april 2014 @ 18:25 |
Yeah, sure. En daarom kwam je met een kwoot over vissaus en een link naar wikipedia/fishsauce/ Pffffffff | |
AMAR420 | donderdag 17 april 2014 @ 20:20 |
jezus man, beetje geobsedeerd door nasi? | |
golfer | donderdag 17 april 2014 @ 20:34 |
Nee, vrouw en bezeten van de Aziatische keuken. Heb jij ook ergens verstand van? | |
AMAR420 | donderdag 17 april 2014 @ 20:35 |
ben je soms haar schoothondje? | |
AMAR420 | donderdag 17 april 2014 @ 20:36 |
je nasi is lelijk btw | |
Pharkus | donderdag 17 april 2014 @ 20:45 |
Ik wacht jouw reportage met smart af. | |
AMAR420 | donderdag 17 april 2014 @ 21:00 |
keep waiting | |
gargamelnl | donderdag 17 april 2014 @ 21:13 |
Ziet er lekker uit man!! Nu alleen nog een pot chicken tonight er doorheen en smullen maar. | |
AMAR420 | donderdag 17 april 2014 @ 21:14 |
.. | |
#ANONIEM | donderdag 17 april 2014 @ 22:57 |
De kleur is wel goed. | |
AMAR420 | donderdag 17 april 2014 @ 23:00 |
kleur is wel goed maar dit is heel erg basic, mogen best wel meer ingredienten bij | |
AMAR420 | donderdag 17 april 2014 @ 23:00 |
maar zeker geen chicken tonight wtf | |
#ANONIEM | donderdag 17 april 2014 @ 23:08 |
DAT STAAT TOCH IN DE OP. | |
robber57 | vrijdag 18 april 2014 @ 20:10 |
Je vergeet het "chinese wok" groente pakketje van de super,dat MOET erdoor want holland. | |
#ANONIEM | vrijdag 18 april 2014 @ 20:17 |
Jullie vergeten allemaal dat nas-goreng in de basis gewoon gebakken oude rijst is en een arme mensen hap. Dus hoe meer smuk''(vlees/groenten en alles wat er in de basis niet bij hoort) hoe verder weg je geraakt van het origine. En dan kan je wel aankomen met: "ja maar wij hier in Holland zijn dat gewend van de Chinees om de hoek of die Indo bij mij in de straat die er doperwten,garnalen e.d. er doorheen mikt en er een ei op legt en ham en soms gebakken banaan" dat wil niet zeggen dat je dan ook van een echte basis nasi-goreng meer spreekt. Je denkt toch niet dat in Indonesie die arme moeder met dat kindje aan de kant van de weg met dat kookstelletje vervolgens met al die luxe toevoegingen haar nasi-goreng maakt? | |
Molo | vrijdag 18 april 2014 @ 22:43 |
wiens keuken was het nou waarin het gemaakt werd? En wie maakte de nasi? | |
Prego | zaterdag 19 april 2014 @ 00:50 |
"Waar is het vlees en de saus"-huillies | |
Lienekien | zaterdag 19 april 2014 @ 10:44 |
Schopje. | |
golfer | zaterdag 19 april 2014 @ 12:43 |
| |
Sicstus | maandag 21 april 2014 @ 14:06 |
Deze nasi ziet er buitengewoon smakelijk uit! Hoewel ik niets wil afdoen aan de duidelijk aanwezige kookkwaliteiten van Johannes en diens volgelingen, ben ik zelf niet zo'n groot fan van een berg groenten en grote broken vlees door mijn nasi; die zie ik liever als bijgerecht. | |
H.FR | maandag 19 mei 2014 @ 15:51 |
Ziet er goed uit Iwanius, maar heb je ook de +/- hoeveelheden van het zout en de andere smaakmakers? | |
#ANONIEM | donderdag 22 mei 2014 @ 10:26 |
Lepeltje (soep) zoals je in het eerste bakje in de OP kunt zien. En al naar gelang de hoeveelheid oude! (koude) rijst die je gebruikt vermeerder je dat. Kwestie van even proeven,inschatten e.d. Allemaal niet zo moeilijk. Btw: Weet je waarom men in de basis voor een echte nasi-goreng oude( 1 dag meestal) koude rijst gebruikt en ik dus dat bereiden van rijst,vervolgens laten afkoelen en dan als rijst gebruiken voor het bereiden van de nasi zoals in Johannes zijn topics vervloek? Omdat je als je het op hun manier doet een hele natte,kleffe waterachtige rijstkorrel krijgt waardoor je dus niet meer spreekt van een echte nasi-goreng maar van wat ik noem een bijna rijst-pap achtig iets. Het juist gebruiken van dus de oude (koude) rijst verhinderd dat, waardoor je dus bij de bereiding zoals ik dat toe een lekkere vol van smaak niet te droge (perfecte) rijstkorrel krijgt. Een niet te droge rijstkorrel krijg je dus door er (zoals ik op de 1 na laatste fot laat zien) later nog wat olie doorheen te doen bij de bereiding. [ Bericht 4% gewijzigd door #ANONIEM op 22-05-2014 10:31:39 ] | |
#ANONIEM | donderdag 22 mei 2014 @ 10:54 |
Een mooie schone wok is ook uit den boze gok ik? | |
vats | donderdag 22 mei 2014 @ 11:05 |
beter een gebruikte als een schone wok.... schoon heeft geen smaak. | |
_Loki | donderdag 22 mei 2014 @ 12:28 |
Ho, ziet er net zo uit als surinaamse nasi! En die is me toch lekker, met de vulling er bovenop gekwakt ipv erdoorheen. Ik zou het eten. Also, mensen die zeuren dat er niks in zit Hij zegt toch, de basis en je kan er van alles doorheen gooien maar dat doe ik nu niet. | |
johannes_vermeer | donderdag 22 mei 2014 @ 12:41 |
Wat is dit nou weer voor een opmerking? Ik dacht dat we Nasi vrienden waren? | |
Elan | donderdag 22 mei 2014 @ 12:47 |
Sesamolie kan je toch juist op hogere temperaturen gebruiken? Wij gebruiken dat al jaren als wokolie. | |
Tarado | donderdag 22 mei 2014 @ 12:56 |
Het slaat ook nergens op, als je pap krijgt is de rijst niet goed gekookt | |
Specularium | donderdag 22 mei 2014 @ 12:58 |
Ja precies, het is lekker als je het vorige gerecht er nog een beetje in kan herkennen. | |
#ANONIEM | donderdag 22 mei 2014 @ 16:33 |
Ik chargeerde een beetje maar de strekking van mijn antwoord was dat door juist verse rijst te gebruiken verknal je juist waar een goede basis nasi aan behoort te voldoen nl. dat de rijstkorrel niet slap is. Natuurlijk merk je er weinig van als je er allerlei groentes en andere smuk doorheen gooit maar het fijne van een goed bereide nasi zoals ik die ken is dat je met name de stevige rijstkorrel proeft die als het goed is alle smaken die je in de basis gebruikt hebt ook bevat. Wanneer deze waterig en slap is dan proef je dus...dat nou net niet. Hetgeen waar Johannes en consorten verschillen in mijn benadering is dat zij veel ingredienten zoals groentes en vlees/saus? gebruiken om het een lekker maal te maken en waar de rijst eigenlijk van ondergeschikt belang is. Ja,het is er, maar daar is dan ook alles mee gezegd. Ik maak door juist het zo 'karig'te brengen de rijstkorrel het belangrijkst. het belangrijkste van een goede nasi-goreng.Het is en blijft van oudsher een arme mensen hapje van leftovers. Gewoon een verschil in benadering. Meer niet. Heb je mij anders horen beweren beste Johannes. Misschien was mijn reactie iets te sterk aangezet met het woord "vervloek". Bij deze sorry dan, maken we er van "niet mijn ding is." Zo beter? [ Bericht 22% gewijzigd door #ANONIEM op 22-05-2014 16:47:27 ] | |
kanovinnie | donderdag 22 mei 2014 @ 16:35 |
Ik snap wel dat johannes beledigd is..... | |
#ANONIEM | donderdag 22 mei 2014 @ 16:43 |
Johannes hoeft zich zeker niet beledigd te voelen want ik sprak in zijn algemeenheid en we zijn allemaal nasi-liefhebbers in de basis. Maar omdat hij door mij toch als de voorman wordt gezien van het hele nasi-gebeuren haalde ik hem aan. Meer niet. | |
TanteMordecai | donderdag 22 mei 2014 @ 17:24 |
Review: Ik heb onlangs zowel de nasi van Johannes als die van Iwanius gemaakt. Als niet-objectieve liefhebber van Surinaamse nasi moet ik eerlijk toegeven dat die van Iwanius qua smaak, structuur en zelfs qua inhoud het dichtste bij de nasi komt die ik ken van 'omoe Snesi' , oftwel Surinaamse afhaalzaakjes. Niettemin vind ik de nasi van Johannes net zo goed smaken. Mijn tafelgenoten vonden dat ook. Het is alleen anders; waarschijnlijk een meer Indisch-Hollandse smaak. En ja, door de rijst maar zeker ook door de verse groenten uit Johannes' recept smaakt het geheel wat 'gezonder'. Maar die vn Iwanius brings back memories. Ik heb het in dit geval alleen over de smaak. In ieder geval heb ik veel gehad aan beide recepten. Dat ik nog meer van jullie recepten mag blijven zien en maken. | |
johannes_vermeer | donderdag 22 mei 2014 @ 17:28 |
Dat is al een stuk beter ja | |
#ANONIEM | donderdag 22 mei 2014 @ 17:42 |
Fijn dat ik je van dienst kon zijn en ik denk dat dat ook voor Johannes geldt. V.w.b mijn bijdrage qua gerechten op FOK! vrees ik dat het bij deze ene keer blijft zoals ik al melde in mijn OP, omdat ik van oorsprong erg lui ben en geen moeite wil doen om zelf gerechten te bereiden als ik het ook kan bestellen. Behalve als het de bbq is want dat is zo een beetje het enige waar ik nog bij speciale gelegenheden de handen uit de mouwen wil steken,gewoon omdat ik dat op dat moment te belangrijk vind om te worden verknalt Het is tenslotte wel mijn/ons eten in aanzien des familie. Of zal ik toch nog proberen een goede Thaise nasi te produceren.... [ Bericht 4% gewijzigd door #ANONIEM op 22-05-2014 17:45:22 ] | |
Sicstus | donderdag 22 mei 2014 @ 22:59 |
Als nasi-fan denk ik dat inderdaad, de nasi van Iwanius meer 'authentiek' is en de nasi van Johannes meer, wat ze in culinaire kringen noemen, 'Fusion' is. En uiteindelijk zijn beiden zalig. | |
#ANONIEM | donderdag 22 mei 2014 @ 23:07 |
Met beide recepten kun je nog alle kanten op. | |
TanteMordecai | vrijdag 23 mei 2014 @ 12:14 |
Over Thaise nasi gesproken, kennen jullie deze serie op YouTube van SideWalkChef? Yumm... Kwam deze eens tegen toen ik op zoek was naar een recept van authentieke Pad Thai. | |
#ANONIEM | vrijdag 23 mei 2014 @ 16:45 |
De Thaise nasi zoals ik die ken (dus niet het toeristen Bangkok voer) is veel voller en gevarieerder in zowel smaak en aanzien als bijvoorbeeld mijjn basis nasi-goreng zoals in de OP. Qua kleur is hij ook veel lichter maar qua smaak veel en veel "voller" | |
Tarado | vrijdag 23 mei 2014 @ 16:55 |
Nasi is gewoon gebakken rijst en daar bestaan zoveel variaties van, enige wat voor mij telt is lekker of niet lekker. | |
#ANONIEM | vrijdag 23 mei 2014 @ 16:59 |
Nee,nasi is oude,koude, witte rijst van sowieso een dag oud die opgefleurd wordt met allerlei specerijen ten einde iets eetbaars te hebben. [ Bericht 2% gewijzigd door #ANONIEM op 23-05-2014 16:59:26 ] | |
Pietverdriet | vrijdag 23 mei 2014 @ 17:00 |
Nee, nasi=rijst | |
Tarado | vrijdag 23 mei 2014 @ 17:01 |
| |
#ANONIEM | vrijdag 23 mei 2014 @ 17:03 |
Zal ik ook gaan muggenziften? Nasi bestaat uit rijst... De naam is gewoon gegeven om het beestje een naam te geven.Meer niet Piet. [ Bericht 7% gewijzigd door #ANONIEM op 23-05-2014 17:04:06 ] | |
Pietverdriet | vrijdag 23 mei 2014 @ 17:04 |
Nasi Goreng, gebakken rijst Nasi Koening, rijst, geel gekleurd met koenjit | |
Pietverdriet | vrijdag 23 mei 2014 @ 17:05 |
Jij was aan het ziften, nasi is maleis voor rijst. | |
#ANONIEM | vrijdag 23 mei 2014 @ 17:10 |
Maar was dat de vraag dan? of heb ik iets gemist. Ik geef aan de bereidingswijze terwijl jij doorgaat over de benaming.Ja,Piet je vertelt mij niets nieuws. Zal ik ook een rijtje opsommen want zoals je wel zal weten zijn er veel meer variaties met bijbehorende benamingen. [ Bericht 75% gewijzigd door #ANONIEM op 23-05-2014 17:11:37 ] | |
Tarado | vrijdag 23 mei 2014 @ 18:01 |
Wat Piet stelt valt geen speld tussen te krijgen, over de "juiste" bereiding van nasi de te meer maar dat maakt het toch ook interessant | |
TanteMordecai | vrijdag 23 mei 2014 @ 18:50 |
Lonny is hier (eerste halve minuut van deze video) heel stellig in haha: | |
Wisheh | vrijdag 23 mei 2014 @ 18:55 |
Ik als indo moet toch zeggen dat dit aardige slechte nasi goreng is. Ik mis ten eerste al de garnalen en spek. Ik ga ook maar eens een topic maken met hoe wij dat hier doen. En waar is de sambal? | |
TanteMordecai | vrijdag 23 mei 2014 @ 19:16 |
Graag! | |
#ANONIEM | zaterdag 24 mei 2014 @ 08:00 |
Als indo.... Probeer je nu een beetje de IWAB type uit te hangen alsof dat een soort kwalificatie is wie de beste nasi maakt nl. dat je indo bent? Dan heb je allereerst als indo de OP niet goed gelezen wat de insteek was. Dus een lesje goed leren lezen zou goed bij je passen als indo. Of moet de blanda zoals vroeger in de koloniale tijd je weer gaan onderwijzen met aap,noot, mies op de plantage, zodat je leert goed te lezen en te begrijpen alvorens je probeert indruk te maken? Oh en als indo weet je waarschijnlijk wel dat er ook in Indonesie in de verschillende regio's al allerlei variaties op "de nasi-goreng"is,dus jouw aangehaalde garnalen en spek maken geen enkele indruk dan dat je poogt een beetje interessant te doen. Maar laat gerust jouw geweldige creatie zien in een apart topic,weet ik dat ik het net zo als jij hier doet heerlijk kan fileren. Als indo...tsss alsof je een patent nog hebt op de nasi. Sodemieter toch op malloot. | |
kanovinnie | zaterdag 24 mei 2014 @ 08:14 |
Aldus de plaatjesopzoek man van FOK! | |
TanteMordecai | zaterdag 24 mei 2014 @ 08:39 |
Ik ben benieuwd naar de nasi van Wisheh. Een goed recept kan overal en van iedereen vandaan komen is mijn ervaring. Wanneer iemand heel stellig is, dan wordt mijn interesse juist gewekt. | |
Spanky78 | zaterdag 24 mei 2014 @ 08:47 |
Waar is de trassi? Verder mooie basic nasi. K had de aromat en ve tsin eruit gelaten en smaak met iets anders gemaakt. Maar iig been conimex, waarvoor mijn complimenten! | |
wiskundenoob | zaterdag 24 mei 2014 @ 10:05 |
Waarom doe je zo verheven? Daarnaast verkondig jij allerlei onzin in elke post. Je schrijft in je OP dat je even aan ons laat zien hoe lekkere gebakken rijst gemaakt dient te worden, maar vervolgens kom je met 'basis' gebakken rijst. Deceptie alom. In je OP geef je tevens een sneer naar mensen die bij de afhaalchinees hun portie gebakken rijst halen, terwijl jij exact een kopie van de afhaalchinees aan ons voorschotelt en in exact dezelfde omgeving bereid is, keuken die ontzettend ranzig is. [ Bericht 2% gewijzigd door wiskundenoob op 24-05-2014 15:51:17 ] | |
Spanky78 | zaterdag 24 mei 2014 @ 10:08 |
Ik ben benieuwd naar jouw versie Ben het er wel mee eens dat de vetsin een aromat eruit kunnen. Spek en garnalen (+trasi) kunnen dan de umami smaak geven die je mist door het weglaten van de poeders. | |
Wisheh | zaterdag 24 mei 2014 @ 20:03 |
Op je teentjes getrapt? Doe normaal man, je lijkt wel een kleuter met zon reactie. Je doet zelf in de OP alsof je weet wat je doet maar als ik bijvoorbeeld al de Aromat voorbij zie komen dan kunnen we je toch helaas niet helemaal serieus nemen. | |
beeer | zaterdag 24 mei 2014 @ 20:58 |
Ik, als niet praktiserend Indo , kan zowel zwartgeblakerde nasi als nasi met spek (meerderheid van Indonesie is islamitisch) niet waarderen. Ik ben het ermee eens dat het geen kleffige zooi hoort te zijn maar met verse zilvervliesrijst heb ik dat probleem eigenlijk nooit gehad | |
Sicstus | zaterdag 24 mei 2014 @ 22:25 |
ve-tsin is een redelijk normale smaakversterker die van nature voorkomt in westerse voedingsmiddelen zoals gerijpte kaas en zongedroogde tomaten, en tegenwoordig vaak in poedervorm in oosterse keukens gebruikt wordt. Het gekke is alleen dat dit poeder door bepaalde westerse stromingen zonder enige kennis van zaken wordt gedemoniseerd. Verder: spek? dat hoort meer bij Chinese gebakken rijstgerechten, indonesie is grotendeels islamitisch. | |
Spanky78 | zaterdag 24 mei 2014 @ 22:40 |
Ik weet waar vetsin in voorkomt. Maar vetsin is net als vanilline, plat vergeleken met echte vanille. Smaakmakers met veel glutamaat maar ook andere smaakverstekrers verdiepen de smaak veel meer. Nucleotiden bijvoorbeeld versterken het efrect van glutamaat, en glutamyl peptiden en diverse stoffen uit gist, paddenstoelen, ui en knoflook doen dat soort dingen ook. Kokumi wordt momenteel als 6e smaak genoemd trouwens. Zoek maar eens. Met name fermenteren, rijpen, aging zorgt voor meer umami en kokumi stoffen in het voedsel. Goudse kaas (zeer oude) bevat niet alleen veel MSG, maar ook allerlei andere stoffen die de smaak vol, diep, warm en 'mondvullend' maken. Je kunt op zich best ergens vetsin aan toevoegen, maar alsnog gaat dat het gerecht niet maken. Dit is ook de reden dat pakjes en zakjes toch niet zo goed proeven als het echte ding. Dus ik voeg liever sojasaus toe, of spek, een uitje, knoflook, kas, ipv vetsin. De complexiteit van een goed klaargemaakt gerecht is niet met een enkel poedertje te bereiken. Ik ben dus verder helemaal neit tegen vetsin, maar ik vind dat er betere alternatieven zijn mbt smaak. En oja, indonesie is pas rond 1600 geislamiseerd, toen pas waren java en sumatra serieus islamitisch. Het geloof had zih overigens gemengd met de animistische religies aldaar, dus wat je zegt klopt vooral voor nu, maar niet perse voor traditionele gerechten. Overigens zou het spek ook wel eens door Nederlanders in indonesie zijn geintroduceerd. | |
#ANONIEM | maandag 29 juni 2015 @ 19:37 |
Daar ik ooit beloofde een verrassing in petto te hebben op nasi-goreng gebied vond ik het vandaag maar eens tijd om deze in te lossen d.m.v. mijn Thaise traditionele nasi-goreng en wel zoals deze in het uiterste noorden (Chiang Rai e.d.) van Thailand wordt bereidt (grens Laos) en hemelsbreed verschilt in smaak met het 'toeristen'voer uit Bangkok en omstreken en die de meesten in Nederland wel kennen als ze buiten de deur gaan eten in Rotterdam bij toko's zoals De Kleine Ondeugd,Warisan,Hua Hin,Suwannaphom,Lulu,See You See Me etc. Uiteraard zoals bij mijn eerste nasi-goreng is ook hier 'Bert'weer volop aanwezig. Dit keer een schone keuken,maar wat wil je: Het is tenslotte maandag ( De basis staat klaar om te gebruiken: Fijn gesneden chili's in azijn,knoflook olie en gesneden peterselie i.c.m.Am Choi,koude oude rijst en eigeel...en....Bert!) Vol die vlam - 250 graden Celcius en oplopend - en knoflook olie erin) Eieren klutsen en daarna in de wok zodat het even zoals hierboven uitziet. Daarna gooien we er stukken gesneden ui erbij en drukken alles flink aan zodat het goed vermengd geraakt en nog steeds een volle vlam. Teentjes knoflook erbij en daarna gelijk de koude rijst en flink te keer gaan met de grote soeplepel zodat alles goed vermengd wordt en niet aanbrand. Alleen nog droogzout en suiker toevoegen om de basis! gereed te hebben en op smaak! Nadat dat geconstateerd is gaan we de nasi-goreng aankleden op mijn manier en dus gaan de gewassen grote garnalen er ook bij. Onderwijl blijven spelen met die grote soeplepel zodat alles met elkaar wordt vermengd en vooral niet aanbrand. Hierna terwijl gooien we er zwarte peper bij zodat de nasi-goreng i.c.m. met de eerder gebruikte specerijen nu ook meer een kleurtje begint te krijgen. De garnalen zien er langzamerhand goed uit en dus tijd voor... Stukjes krab! en mengen maar met die hoge vlam. Kijk eens even...dat begint er uit uit te zien zoals ik mijn traditionele Thaise nasi-goreng wil en zie en herken zoals die in het hoge noorden wordt bereidt. MAAR... we zijn er nog niet! Fijn gesneden peterselie erbij en er komt al iets meer kleur in...Hmmm...nog maar wat erbij maar wat.... Rode uien! Ben ik gek op maar er moet nog wat bij. Oh wacht...ik had nog de restanten groenvoer ergens staan. Boeja...alle gesneden Am Choi en resten van het overige groenvoer erbij en nog even flink mengen en op de volle vlam laten staan en dan zijn we klaar...nou ja: Wel even proeven of het geworden is zoals ik het wilde. Zo...klaar en het ziet er goed uit! Wat een fraaie kleuren palet! Maar het is wel bloedje warm in de keuken...wil ff paffen maar dan wordt degene die de foto's naast mij schiet en van wie de keuken is boos,dus dat doen we maar niet. Daarbij is een rooksmaak in je mond erg vies als je zo een goddelijke traditionele nasi-goreng gaat proeven. Even proeven....g o d d e l i j k ! johannes_vermeer en consorten eat ur heart out.. *grapje* Bert heeft het ook goed gekeurd en i.c.m. de fijn gesneden chili's gaat mij dit heerlijk smaken. En zo ziet het eruit i.c.m. een frisje. Noord-Thaise traditionele nasi-goreng die zelfs de goedkeuring kreeg van degene die dit keer niet zelf achter het fornuis stond maar mijn foto-camera vasthield en de foto's maakte en die ook wonderwel bijna allemaal goed gelukt zijn. [ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 29-06-2015 19:43:42 ] | |
gargamelnl | maandag 29 juni 2015 @ 19:46 |
Ziet er goed uit voor een beginner. Nog een jaartje oefenen en je kan de nasi a la johannes bereiden. | |
Sigaartje | maandag 29 juni 2015 @ 19:49 |
Allemachtig, wat ziet dat er verschrikkelijk slecht uit | |
gargamelnl | maandag 29 juni 2015 @ 19:54 |
Lekker makkelijk, een beginner afzeiken. Of denk je soms dat iedereen zo goed kan koken als Johannes? | |
Sigaartje | maandag 29 juni 2015 @ 20:05 |
sorry. Ik kan zelfs niet zo goed koken. Maar ik heb zijn tweede poging gezien, en dat zag er al een stuk beter uit. Spijt me, ik had meer moeten lezen. | |
Geerd | maandag 29 juni 2015 @ 22:01 |
Sjezus man, bij de commando´s... | |
Pharkus | maandag 29 juni 2015 @ 22:07 |
Neem maar een bakje voor me mee | |
Elan | maandag 29 juni 2015 @ 22:13 |
Ziet er goed uit Iwanius, lekker koud pilsje er bij tis tenslotte maandag | |
Thezappa | maandag 29 juni 2015 @ 22:25 |
Lijkt me goed te vreten | |
Mortaxx | maandag 29 juni 2015 @ 23:21 |
Ik ben benieuwd hoe johannes dit gaat overtreffen | |
#ANONIEM | maandag 29 juni 2015 @ 23:52 |
Herken je onderstaande clip van mijn meest favoriete tv kok? Als Johannes deze nasi gaat proberen na te maken in mijn nabijzijn (en ik heb hem een pm gestuurd met link) ben ik die mevrouw... [ Bericht 1% gewijzigd door #ANONIEM op 29-06-2015 23:54:41 ] | |
Mortaxx | maandag 29 juni 2015 @ 23:57 |
Een masterclass nasi bereiden. Daar zou ik graag bij zijn | |
#ANONIEM | dinsdag 30 juni 2015 @ 00:07 |
Een jury van 3-5 personen heb ik zo samengesteld en dan geen amateurs maar mensen die er echt toedoen in de horeca-wereld en de traditioneelheid van de gerechten tot in hun vingers kennen. Die plezier je echt niet met fantasie 'yosti' nasi-goreng's. Die serveren je bij een eerste aanblik van je gerecht al af met zinnen als: "Was je dronken?"..."Wat moet dit voorstellen?" ..."Denk je dat wij een grapje zijn?"...Wil je niet een andere hobby zoeken dan dit?"... [ Bericht 32% gewijzigd door #ANONIEM op 30-06-2015 00:10:12 ] | |
tong80 | dinsdag 30 juni 2015 @ 08:56 |
Briljant topic | |
gargamelnl | dinsdag 30 juni 2015 @ 12:58 |
Het is trouwens josti ipv yosti Dat weet zelfs een josti | |
JeMoeder | donderdag 2 juli 2015 @ 12:07 |
Vetsin | |
Duderinnetje | donderdag 2 juli 2015 @ 13:09 |
Bij welk restaurant heb je nou staan koken? | |
#ANONIEM | maandag 15 februari 2016 @ 16:25 |
Eentje waar het kon DU. | |
jpg97 | maandag 15 februari 2016 @ 16:38 |
"Nasi" gemaakt door belanda's | |
fathank | dinsdag 16 februari 2016 @ 19:07 |
Wat een hoop interessantdoenerij met een wok en een beetje rijst Dit doe je in een half uurtje, max. Iedere downie kan dit. | |
Pharkus | dinsdag 16 februari 2016 @ 19:13 |
Waar is jouw topic dan? | |
fathank | dinsdag 16 februari 2016 @ 19:20 |
Ik voel niet de drang om een reportage te maken over iets simpels als nasi om er vervolgens hoogdravend mee te koop mee te lopen op een forum voor een stel vreemden. Dat narcistische trekje heb ik denk ik niet meegekregen. | |
renwan | dinsdag 16 februari 2016 @ 22:48 |
Prachtige dag weer in CUL! Eerst lopen de gemoederen hoog op over zalm en nu begint het weer over nasi | |
sirdanilot | woensdag 17 februari 2016 @ 01:36 |
Heerlijk dit soort opgefokte posts over een onbenullig onderwerp als wie de beste nasi maakt | |
#ANONIEM | woensdag 17 februari 2016 @ 02:13 |
Ben al jaren bezig om die Surinaams te krijgen maar lukt nog steeds niet. | |
sirdanilot | woensdag 17 februari 2016 @ 02:32 |
Die wat? Je bedoelt dat je surinaamse nasi wil? Voor zover ik weet is nasi gewoon indonesisch en niet suri, maar goed als je het suri wil knal er je er toch lekker surinaams kerriepoeder, kouseband en kip doorheen, wordt alles surinaams van. Overigens is waar ik nu zit (noord brazilie) helemaal niet zo ver van Suriname maar de cultuur in suriname is compleet anders dan in brazilie, het zijn bijna andere werelden. Maar kouseband zag ik hier dan wel weer in de winkel liggen. Alleen eet bijna niemand het hier, tenminste ik zie mensen het niet pakken en het ligt een beetje verstopt in de koelafdeling. | |
DeHovenier | woensdag 17 februari 2016 @ 06:32 |
Pics van je vriendin. | |
jpg97 | woensdag 17 februari 2016 @ 09:50 |
Nasi is gewoon rijst. Nasi goreng is gebakken rijst. | |
kanovinnie | woensdag 17 februari 2016 @ 09:51 |
Jij hebt duidelijk nog nooit nasi a la johannes gegeten. | |
fathank | woensdag 17 februari 2016 @ 10:29 |
Ik heb het dan ook niet over Johannes die hier een beetje interessant zichzelf op de borst loopt te kloppen | |
Karzai | woensdag 17 februari 2016 @ 10:58 |
Gedroogde garnaaltjes en fa chong worst erdoorheen | |
MrSalazar | woensdag 17 februari 2016 @ 11:19 |
surinaamse 'bami' Is gewoon gore spaghetti. | |
Ludachrist | woensdag 17 februari 2016 @ 11:35 |
Mooie kick na een half jaar. | |
pietbier | woensdag 17 februari 2016 @ 12:03 |
Ik ben benieuwd hoe ze dat vroeger aten in Nasi-Duitsland.... | |
Duderinnetje | woensdag 17 februari 2016 @ 13:46 |
Hij moet zijn posthistorierijtjes wel OCD-waardig houden hè? | |
sirdanilot | woensdag 17 februari 2016 @ 16:49 |
Ja in het maleis ja, gefeliciteerd captain obvious. Met nasi bedoelen we in het nederlands het gerecht, niet puur de rijst. Dat een woord in taal a X betekent betekent niet dat het in taal b het zelfde betekent, ook al is het een leenwoord. Een shirt is in het Engels ook een overhemd, en in het Nederlands alleen een t-shirt en nooit een overhemd. | |
sirdanilot | woensdag 17 februari 2016 @ 17:00 |
Ik maak mijn nasi trouwens zo, zonder pakjes of zakjes, en het wordt altijd erg lekker. - Gekookte rijst (kan vers gekookt zijn of een dag oud. Meestal heb ik niet zó veel restjes over dat ik een volledige maaltijd kan maken van het restje oude rijst, dus bij mij is het meestal vers gekookt). - Vlees. Kan in blokjes gesneden kip zijn (liefst dij, borst kan ook), kan in blokjes gesneden varkenshaas zijn, kan spek zijn (niet erg indonesisch maar wel lekker), spek + gehakt, of andere combi's. - Groenten die ik in huis heb. Kan wortel zijn, paprika, bok choi, chinese kool, taugé, of zelfs gewoon een kant en klare groente mix uit de supermarkt. In dat geval liever wel diepvries, want dat is verser dan de groenten van de 'vers' afdeling. Maar het liefst snijd ik zelf mijn groenten. Als kruiden gebruik ik: - trassi (heel belangrijk voor een goede umami smaak) - vissaus (kan als je geen trassi in huis hebt) - gedroogde chinese garnaaltjes (kan ook bovenstaande vervangen) - kurkuma - komijnpoeder - korianderzaad - fijngesneden gember, knoflook en ui - een lekkere sambal uit pot, en/of chilipoeder, en/of gedroogde chilis. - ketjap (of gewone soyasaus met suiker want ik heb niet altijd ketjap in huis) Maak er een lekkere pindasaus bij, frituur er wat kroepoek bij, gebakken eitje erbij, pot atjar, heerlijk. Als je voldoende van bovenstaande vissige' smaken gebruikt, heb je geen Conimex nodig, omdat de 'vissige' producten juist de natuurlijke MSG bevatten, en je dus geen kunstmatige MSG moet toevoegen. Dat de MSG an sich dezelfde stof is is natuulijk evident, maar het is veel beter om de natuurlijke producten te gebruiken, omdat je dan ook heel veel ándere smaakmakers erbij hebt dan alleen puur de MSG en je dus uiteindelijk minder MSG toe zult voegen aan het gerecht. Vergelijk het met kunstmatige vanillesuiker vs echte vanille peulen/ echt extract. | |
derLudolf | woensdag 17 februari 2016 @ 18:51 |
Die Nederlandse 'vanillesuiker' wordt daarom in D ook verkocht als vanilline suiker. Echte vanillesuiker is lekkerder | |
sirdanilot | woensdag 17 februari 2016 @ 21:40 |
Ik heb nu overigens een enorme berg gekookte rijst over, dus misschien maak ik morgen wel nas Alleen weet ik niet of ik de juiste kruiden hier kan krijgen. Komijnpoeder zal wel lukken, gember ook wel, maar kurkuma en korianderpoeder wordt lastig. Dingen als trassi zijn al helemaal niet te krijgen maar gedroogde garnalen zijn er in overvloed. | |
Tarado | donderdag 18 februari 2016 @ 08:44 |
Dat is het leuke aan nasi, het is uiteindelijk gewoon kliek op rijst basis. Je hebt niet veel nodig om het lekker te maken, tenzij je overal ter wereld vast wil houden aan 1 recept | |
Thezappa | donderdag 18 februari 2016 @ 11:54 |
Kleine SS-jes erin , heerlijk | |
Ludachrist | donderdag 18 februari 2016 @ 15:42 |
Geen nasi zonder traSSi. | |
sirdanilot | donderdag 18 februari 2016 @ 16:15 |
Ik denk dat ze het bakten op gas | |
kibo | donderdag 18 februari 2016 @ 16:25 |
Er gaat niets boven een heerlijke Nasi Goering | |
Kreator | donderdag 18 februari 2016 @ 16:35 |
Goed topic. Ik krijg spontaan zin in nasi. Tip voor de mensen in het oosten van het land: Op de markt in Enschede staat zowel op dinsdag als op zaterdag een (ietwat vreemd uitziende) kar van chef Peter: Warung Harapan. Die maakt traditionele Indonesische gerechten, waaronder nasi. Goddelijk, pittig en vooral heerlijk van smaak. | |
Bramito | donderdag 18 februari 2016 @ 16:46 |
Briljante Nasi-Duitsland grappen! Verder een schande dat er geen gelijkwaardig babipangang topic is. | |
Ludachrist | donderdag 18 februari 2016 @ 17:03 |
Het staat je vrij om vanavond bami te maken en ons te laten meegenieten . | |
Bramito | donderdag 18 februari 2016 @ 17:07 |
Niet op dit niveau... Het zou niet hetzelfde zijn... een soort "Star Wars - The phantom Menace". Dat moet je niet willen... | |
Ludachrist | vrijdag 19 februari 2016 @ 14:07 |
Dit topic is een imitataie, he. Voor dit topic had je CUL / Nasi a la Johannes #4 lekker . Daar wordt weliswaar ook op een absurd hoog niveau gekookt, zeker door johannes_vermeer zelf, maar wordt het toch heel begrijpelijk uitgelegd en is het voor de leek prima te behappen. Dat is ook een mogelijke insteek voor een prachtige bami-reeks. | |
kanovinnie | vrijdag 19 februari 2016 @ 14:10 |
Ook mij is dat toendertijd gelukt. CUL / Nasi a la Johannes | |
Ludachrist | vrijdag 19 februari 2016 @ 14:11 |
Oh, ik dacht dat iedereen onderling afgesproken had om maar te doen alsof het een succesvolle replica van johannes_vermeer zijn meesterwerk was. | |
#ANONIEM | woensdag 6 april 2016 @ 16:17 |
Dit is mijn eigen nasi-topic en geen Johannes_Verneer replica topic want zijn versie of van wie dan ook,heb ik niet nodig om de beste traditionele nasi-goreng op zijn Surinaams-Chinees of Thais op tafel te zetten. De echte kenners hebben het al goedgekeurd! Ik wacht nog steeds op die beloofde evenaring van de Vermeer nasi-clan van wat ik op tafel neerzet in al zijn traditioneelheid en zonder die feestaankleding die de meesten zo geweldig vinden en zo roemen. 'Hollandse"nasi is het en blijft het aka de zondagchinees nasi waar 70% van Nederland meer wegloopt en gewoon 'nep' is. En anders laat ik Golfer eens een Nasi-goreng bereiden aangezien die ook erg goed op dit gebied is en wel wat weet van smaken en zuivere bereidingen. [ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 06-04-2016 16:18:30 ] | |
renwan | woensdag 6 april 2016 @ 16:18 |
| |
MrSalazar | woensdag 6 april 2016 @ 16:36 |
| |
golfer | woensdag 6 april 2016 @ 16:39 |
Haha, ondanks dit compliment (en de knowhow) ga ik deze uitdaging niet aan, dat laat ik dan weer liever over aan onze Oosters eten-expert, RobinOok. | |
kanovinnie | woensdag 6 april 2016 @ 16:40 |
Jouw post staat zo vol met onwaarheden dat ik er geeneens op in ga. Tjongejonge zeg, ik had beter van je verwacht. | |
golfer | woensdag 6 april 2016 @ 16:41 |
Op wie doel je? | |
#ANONIEM | woensdag 6 april 2016 @ 16:46 |
In een goede nasi proef je persoonlijkheid, de aandacht voor het gerecht, kortom: een soort ongrijpbare energie. Dat heeft niet iedereen. De nasi van johannes_vermeer kenmerkt zich door een ongekende finesse. Hij weet in het gerecht een soort magische bovenlaag van elementen aan te brengen. | |
kanovinnie | woensdag 6 april 2016 @ 16:49 |
die van Iwanius. Ik geloof wel dat robin wat van oosters eten weet. | |
MrSalazar | woensdag 6 april 2016 @ 17:09 |
Ieuw, wat is dit dan voor bagger? | |
#ANONIEM | woensdag 6 april 2016 @ 17:15 |
Op de BBQ bereide steak- drumsticks met zelfgemaakte bonen-aardappel salade en mais en cola. Jij haalt zeker bij die Marokkaan afhaalshop met die voorgeprepareerde rommel ¤ 14,95 die je dan braaf opeet.Onwaarheden? Voorlopig heb ik laten zien hoe je het best een nasi-goreng bereidt zonder al die hoempapa aankleding en aangepaste smaak. Ik ben een beetje klaar dat jullie mijn nasi topic gebruiken voor promotie van vooral je eigen feest nasi ongeacht hoeveel lui het wel lekker vinden. Blijf dan gewoon in je eigen topic en loop daar jezelf verder op te hemelen. Zolang ik niet minstens een bereiding zie zoals ik het heb laten zien en hoe het hoort qua basis bereiding in al zijn zuiverheid,beschouw ik alles wat hierboven staat gehypte BS van de bovenste orde en leuk studentenvoer voor leken die denken dat ze een echte nasi-goreng eten en wat voorstellen. Zo wel dan neem je de uitdaging zoals ik eerder memoreerde aan en wel dat ik drie gespecialiseerde koks jullie gerechten laat proeven en beoordelen. Ik weet al wat ze zullen zeggen bij de bereiding ervan. [ Bericht 3% gewijzigd door #ANONIEM op 06-04-2016 17:19:21 ] | |
renwan | woensdag 6 april 2016 @ 17:18 |
Zie hier de onbetwiste nasi kenner, deze man verkondigd het woord van nasi als een ware dictator. Geen nasi is waardig zonder goedkeuring van Iwanius
| |
MrSalazar | woensdag 6 april 2016 @ 17:26 |
Dat is toch geen salade? Dat is gewoon smerige bagger. | |
#ANONIEM | woensdag 6 april 2016 @ 17:35 |
Handschoenen, smerige pan.. Maak je naast nasi ook opium ofzo [ Bericht 1% gewijzigd door #ANONIEM op 06-04-2016 17:35:31 ] | |
MrSalazar | woensdag 6 april 2016 @ 17:35 |
Lekkere botten gehaald bij de prehistorische opgraving Je zit wel stoer te doen met je nasi, maar dit, die plofkip en die 'salade' zien er gewoon vies uit. Voortaan maar gewoon weer acclimatiseren? | |
Bramito | woensdag 6 april 2016 @ 17:37 |
Nasi-Nazi, Seinfeld zelf zou er van onder de indruk zijn. | |
sirdanilot | woensdag 6 april 2016 @ 17:39 |
Ik vind het heerlijk hoe Iwanius zich laat kenne en compleet door het lint gaat van de 14 jarige trolletjes hier. Als je er zo van overtuigd bent dat jouw nasi het beste is dan hoe je je toch niet zo verdedigen tegen die trolletjes? | |
static | woensdag 6 april 2016 @ 18:29 |
[ Bericht 100% gewijzigd door Isabeau op 07-04-2016 20:09:59 (onnodig gescheld) ] | |
#ANONIEM | woensdag 6 april 2016 @ 18:33 |
Dit kan ik beamen. | |
sirdanilot | donderdag 7 april 2016 @ 19:08 |
[ Bericht 100% gewijzigd door Isabeau op 07-04-2016 20:10:23 (reactie op verwijderde post) ] | |
potjecreme | donderdag 7 april 2016 @ 19:42 |
Dit is een gaar topic. | |
Ludachrist | maandag 11 april 2016 @ 14:40 |
Het lijkt mij eigenlijk hoog tijd dat er een beslissende nasi-cookoff plaats gaat vinden tussen johannes_vermeer en Iwanius. Uiteraard beiden op eigen terrein, dus de eigen keuken. Een panel van onafhankelijke waarnemers (ik stel Paxcon, Kanovinnie en KnutDeIjsbeer voor) zal beoordelen welke nasi nu echt het beste is. | |
Ole | maandag 11 april 2016 @ 14:54 |
Lekker onafhankelijk inderdaad | |
Pharkus | maandag 11 april 2016 @ 14:55 |
Die jury kan nog niet eens een pakje conimex van knorr onderscheiden. | |
Ama | maandag 11 april 2016 @ 15:00 |
| |
kanovinnie | maandag 11 april 2016 @ 15:01 |
Dat lijkt mij ook! Ik herken gelukkig wel een hansworst als ik er 1 zie. | |
sirdanilot | maandag 11 april 2016 @ 15:02 |
Hoe kunnen zo veel mensen toch een mening hebben over de smaak van 1 van de 2 legendarische nasi's terwijl je het toch echt niet via je beeldscherm kan proeven? | |
Ludachrist | maandag 11 april 2016 @ 15:03 |
Ik kan me geen onafhankelijker jury voorstellen dan deze drie. Bovendien hebben zij al vaker met het spreekwoordelijke nasi-bijltje gehakt, dus zijn zij goed op de hoogte van de nuances die komen kijken bij een geslaagde nasi. | |
#ANONIEM | maandag 11 april 2016 @ 20:07 |
Die nuances zijn voor vakmensen die echt van smaken en smaakverhoudingen afweten en diens originaliteit. En dat zijn jullie sowieso niet als ik alle zelfgemaakte 'Polletje Horlepiep' nasi's erop naloop die er gepost zijn. Leuk voor studenten huis-tuin en keuken niveau maar verder niks van doen met het echte werk. En ik heb de basis aangetoond,uit twee verschillende keukens en zoals het in het land van oorsprong wordt bereidt. Dus geen aangepaste 'Hollandse' prut. En als ik een echte vak-jury samenstel dat zijn het vakmensen van gerenomeerde restaurants/deli's die niet alleen uit het land van oorsprong komen maar ook zelf als kok hun sporen meer dan verdiend hebben. M.a.w geen huis-tuin en keuken speeltuin nasi maar gewoon het echte werk. M.a.w meedoen met de grote jongens en hypen hoe geweldig je nasi is wordt direct getorpedeerd want ze willen je het zien bereiden en dan gelijk proeven en reken maar dat je met de grond wordt gelijk gemaakt als het kut is.( en dat begint al met de ingredienten die je laat zien) Dus ik zeg: Doen als je echt zoveel voorstelt want ik wil graag lachen en ik weet met mij veel vakmensen... [ Bericht 6% gewijzigd door #ANONIEM op 11-04-2016 20:08:46 ] | |
MrSalazar | maandag 11 april 2016 @ 20:14 |
Ik heb anders ook hard moeten lachen om die fantastische barbecue van je. | |
Ama | maandag 11 april 2016 @ 20:17 |
Crip | maandag 11 april 2016 @ 20:19 |
Ziet er echt kki goor uit, sorry. Ook geen punten voor presentatie. Next. | |
habitue | maandag 11 april 2016 @ 20:27 |
Prima bakje nasi, mijn complimenten dat je het hebt geprobeerd, maar het mist een beetje de souplesse van de knorr en maggi nasi-mixen natuurlijk. | |
renwan | maandag 11 april 2016 @ 20:33 |
Hou op met jezelf voor schut zetten man | |
potjecreme | maandag 11 april 2016 @ 20:47 |
Dus een cookoff tussen levensmiddelenfabrikanten en Iwanius. | |
Cat-astrophe | maandag 11 april 2016 @ 20:53 |
Kookwedstrijd waarbij de jury door één van de deelnemers wordt geselecteerd lijkt me sowieso niet echt onafhankelijk. | |
hmmmz | maandag 11 april 2016 @ 20:55 |
| |
hmmmz | maandag 11 april 2016 @ 20:58 |
| |
Ludachrist | maandag 11 april 2016 @ 21:09 |
Alsof johannes_vermeer een pakje nodig heeft om nasi te kunnen maken . De beste man heeft het praktisch uitgevonden. Ik kan je vertellen, en dat is een feit, dat hij zeker twintig minuten foto's van Indonesië, Thailand en Chili aan het bekijken is geweest. Dan ga je mij niet vertellen dat hij niet genoeg weet over die Aziatische landen om een goede nasi neer te zetten. | |
Ludachrist | maandag 11 april 2016 @ 21:10 |
Dezelfde vakmensen die je eerst niet eens in de keuken lieten? Nou, ik kan over een half jaar wel een gaatje vrijmaken als het op hetzelfde tempo gaat dit keer! | |
potjecreme | maandag 11 april 2016 @ 21:40 |
Oh oke. In het topic nasi a la Johannes zie ik veel pakjes vandaar mijn aanname. | |
MrSalazar | maandag 11 april 2016 @ 22:52 |
Is ook zo. Ik ging ook maar eens kijken en wat een getroll met pakjes knorr. | |
sirdanilot | maandag 11 april 2016 @ 23:58 |
Is dat chili in azie zou moeten liggen een grap die ik niet snap? | |
johannes_vermeer | dinsdag 12 april 2016 @ 00:35 |
Amen. Ik zag dat het goed was. | |
johannes_vermeer | dinsdag 12 april 2016 @ 00:38 |
Ik geniet nog regelmatig, niet alleen van mijn eigen aan perfectie grenzende nasi, maar ook van de vele varianten die het bijzonder toegankelijke en diverse Nasi a la Johannes topic hebben opgeleverd. Die inclusiviteit is het ingrediënt dat ik een beetje mis in de pan van Iwanius. | |
Ole | dinsdag 12 april 2016 @ 00:39 |
Johannes | |
Ama | dinsdag 12 april 2016 @ 00:41 |
| |
Tarado | dinsdag 12 april 2016 @ 08:19 |
amen | |
Ludachrist | dinsdag 12 april 2016 @ 08:20 |
Aldus zegt johannes . | |
#ANONIEM | dinsdag 12 april 2016 @ 08:37 |
Mag ik ook meedoen? | |
Ludachrist | dinsdag 12 april 2016 @ 08:47 |
Iedereen mag meedoen Piet, de inclusiviteit is wat de nasi van johannes zo mooi maakt. | |
#ANONIEM | dinsdag 12 april 2016 @ 08:49 |
Ik ga de Surinaamse variant doen. | |
Isabeau | dinsdag 12 april 2016 @ 08:51 |
Dit is het exclusieve Iwanius topic hè. Voor het inclusieve Johannes topic klik je hier: CUL / Nasi a la Johannes #4 lekker We kijken uit naar je Surinaamse variant, Piet | |
Plompzakker | woensdag 7 februari 2018 @ 13:19 |
Gisteren dit recept geprobeerd. Nog nooit zo goed gegeten | |
Fokpop | maandag 12 februari 2018 @ 02:55 |
Nou ik ben gisteren lekker aan de slag gegaan met nasi a la iwanius! En ik mag wel zeggen dat we nog nooit zo lekker hebben gesmuld als bij deze nasi (nu moet ik ook wel bekennen dat gewone nasi ook al een favoriet was bij Karin en de kids). Je hebt werkelijk geen woord teveel gezegd wbt de "Hollandse" zondagschinees nasi-goreng van johannes (en ook niet over "Haat"vana Simons maar dat terzijde). Dat is een slap aftreksel van het autentieke basisrecept. Voortaan alleen nog maar Nasi a la Iwanius Hierbij de foto's: Zoals je ziet heb ik een nasi-mix van kania gebruikt ipv het zout en de smaakversterkers, de nasi-mix bestaat ook grotendeels uit zout en smaakversterkers, en we hebben het verschil niet geproefd! In plaats van de losse groenten heb ik een pakketje van de AH gekocht waar alles al in zat plus wat extra's. Ook zelf nog kip toegevoegd daar jij zelf al aangaf dat het slechts een basisrecept betrof. Sojasaus had ik helaas niet meer in huis, maar ook niet echt gemist hoor dus dat kun je misschien zelf ook wel weglaten. Wokolie goed heet laten worden. Gezien ik helaas niet kon beschikken over een professionele keuken met een wokbrander welke tot temperaturen boven de 250 graden reikt, heb ik de eitjes in een pannetje apart van de groente gebakken. Dit is het dan. Nasi a la Iwanius. Een beetje van fokpop en een beetje van Iwanius dus. [ Bericht 2% gewijzigd door Fokpop op 12-02-2018 03:04:39 ] | |
Mansjester | maandag 12 februari 2018 @ 07:27 |
Niks mis mee.Ik zou volgende keer alleen wel ook een keer nasi a la Johannes maken.Persoonlijk vind ik die nóg authentieker en lekkerder | |
Ludachrist | maandag 12 februari 2018 @ 08:34 |
Eindelijk een echte kenner die de nasi van Iwanius op waarde weet te schatten . Prachtig hoe je zo'n authentiek recept als Nasi a la Iwanius een eigen twist geeft ( kip!!! hoe kom je erop! ), zonder juist die elementen uit het oog te verliezen die het zo'n goed gerecht maken. Iwanius zal dit zeer kunnen waarderen, daarom een lokquote .
| |
capricia | maandag 12 februari 2018 @ 09:24 |
Wat een unieke foto’s! Complimenten voor je kunde. | |
Plompzakker | maandag 12 februari 2018 @ 09:30 |
| |
Weltschmerz | dinsdag 13 februari 2018 @ 12:14 |
Mensen die pogen interessant te doen kunnen we niet hebben natuurlijk. | |
#ANONIEM | donderdag 15 februari 2018 @ 17:50 |
Leuk om te zien dat dit oude topic weer eens naar boven kwam. Maar als een echte "opper" van het traditionele werk doe ik het niet 1 keer om te laten zien hoe het "heurt" maar gewoon nog een keer en dan op de Noord-Thaise manier. Tot nu toe heeft die andere vermeende "nasi"kenner en zijn volgers nog steeds dit niet weten te overtreffen met iets beters, ondanks mijn uitdaging eerder in dit topic. Hell... een "golfer" zou hun "nasi" nog kunnen overtreffen. Maar geeft niet. Er moet verschil zijn tussen amateurs en de beste! . & [ Bericht 2% gewijzigd door #ANONIEM op 15-02-2018 17:51:26 ] | |
habitue | donderdag 15 februari 2018 @ 18:13 |
Ik krijg al een droge bek als ik hier naar kijk! | |
Jorwol | donderdag 15 februari 2018 @ 18:22 |
Wat ben je toch een sneu figuur | |
fathank | donderdag 15 februari 2018 @ 18:23 |
Liek wel een bak met meelwurmen | |
capricia | donderdag 15 februari 2018 @ 19:25 |
Uh ja. Gatver. Nu blijft dat beeld in mijn hoofd. Bedankt hè. Iwanius die meelworm-nasi eet. | |
Mortaxx | donderdag 15 februari 2018 @ 19:30 |
Ik vind het er echt heerlijk uit zien. Precies zoals je ze in Zuidoost Azië krijgt Die reacties hier laten wel zien wat een smakeloos landje Nederland is. Liever wat Conimex troep dan een authentieke bereiding! | |
kanovinnie | donderdag 15 februari 2018 @ 20:35 |
Gatverdamme, wat ziet dat er smerig uit. | |
Mansjester | donderdag 15 februari 2018 @ 20:44 |
Wat een aanfluiting is dit Je bent zeker nooit in Vietnam ofzo geweest | |
lighted | donderdag 15 februari 2018 @ 20:52 |
Noem eens 3 van je vakmensen dan? Ik werk al 25 jaar in de Rotterdamse horeca en heb al regelmatig je bullshit gelezen, maar met deze arrogantie mag je het ook eens bewijzen. En kom niet met je zogenaamde makker FG aan. | |
krakkemieke | donderdag 15 februari 2018 @ 20:59 |
Mijn ex was een indo.Zijn ontbijt was nasi goreng. Nasi goreng is gewoon restverwerking van het diner van de vorige avond. | |
mandatory | donderdag 15 februari 2018 @ 21:51 |
| |
Plompzakker | zaterdag 17 februari 2018 @ 15:02 |
Die Thaise nasi ook maar eens gemaakt. Die is zo mogelijk nog beter | |
Ludachrist | zaterdag 17 februari 2018 @ 15:17 |
Hier ga je geen reactie op krijgen. | |
#ANONIEM | zaterdag 17 februari 2018 @ 18:30 |
Wel, achter de schermen om het topic schoon te houden maar mijnheer geeft niet thuis met zijn grote wafel en zijn 25 jaar Rotterdamse horeca ervaring die ik graag wil komen testen in persoon.Die vond ik zelf ook lekkerder. Wel meer werk maar veel lekkerder. | |
Sigaartje | zaterdag 17 februari 2018 @ 18:35 |
Ik kies voor de Johannes. | |
mandatory | zondag 18 februari 2018 @ 04:15 |
Whuat? | |
Lienekien | zondag 18 februari 2018 @ 08:15 |
’Met zijn grote wafel.’ | |
#ANONIEM | zondag 18 februari 2018 @ 08:29 |
Jij hebt die 3 juryleden aan hem gedmd? Anders ben jij degene die niet thuis geeft. [ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 18-02-2018 08:29:20 ] | |
Wereldgozer | zondag 18 februari 2018 @ 08:46 |
Pittig topic | |
lighted | zondag 18 februari 2018 @ 09:51 |
Exact. Hij probeert zijn pijlen op mij te richten maar ik zit hier niet te verkondigen dat ik de alwetende ben. Probeerde zijn stoere verhaaltjes te ontkrachten maar de vraag wordt duidelijk ontweken, war genoeg zegt . DM: Begrijp dat ik die niet openbaar mag maken, verklaart ook weer waarom die mij op die manier probeert uit te dagen. Dan maar samenvatting: Iwa wilt mij ontmoeten in "mijn zaak" (nergens geschreven dat ik die heb) en dan het eten beoordelen. Ik heb niet om zijn beoordeling gevraagd, maar om zijn "bewijs" wat ie overal loopt te verkondigen als referentiekader. Antwoord hierop wordt na meerdere berichten nog steeds ontweken. [ Bericht 19% gewijzigd door lighted op 18-02-2018 09:58:11 ] | |
Lucky_Strike | zondag 18 februari 2018 @ 10:03 |
DM's mogen inderdaad niet openbaar worden gemaakt. | |
lighted | zondag 18 februari 2018 @ 10:05 |
Je bent wel heel selectief in topic schoonhouden. Wat ik je ook per DM schreef, het gaat hier niet om mij maar om jou. Jij bent de expert en ik ben nieuwsgierig naar je zogenaamde netwerk waar je continu mee zit te pochen. Maar de vraag ontwijken beantwoordt hem al en denk dat de Fokker dat ook wel begrijpt, waarvoor dank. | |
Tamilselvi | zondag 18 februari 2018 @ 23:43 |
Sojaolie, ajinamoto, aromat Lijkt de nasi van Kamyin wel. Hoe laag is je standaard | |
Ludachrist | maandag 19 februari 2018 @ 08:48 |
Ik ben overtuigd, ik blijf bij mijn eerdere statement dat je nooit antwoord op je vraag gaat krijgen van Iwanius. | |
renwan | maandag 19 februari 2018 @ 08:51 |
We hebben het hier ook over iemand die foto's hergebruikt en alles bij elkaar loopt te verzinnen, iets dat al meermaals bewezen is. Wat verwacht je | |
rmrt2010 | maandag 19 februari 2018 @ 10:49 |
Kunnen jullie niet gewoon lekker optiefen uit dit topic als haters. Het is jullie er ook om te doen elke keer vetes uitvechten in zijn topics en de boel te vergallen voor anderen. Dit topic ging volgens mij om zijn nasibereiding, niet hoe erg sommigen hem haten. | |
Tarado | maandag 19 februari 2018 @ 11:44 |
Lees de OP zou ik zeggen, dit topic is uit haat geboren | |
Ludachrist | maandag 19 februari 2018 @ 11:46 |
1. De nasi van Johannes is superieur aan die van Iwanius, feit. 2. Ik ben zeer benieuwd waarom Iwanius niet thuis geeft op het moment waarop een andere bekende in de Rotterdamse horeca hem het vuur aan de schenen legt. | |
LurkJeRot | maandag 19 februari 2018 @ 11:53 |
Mooi om te zien dat op welk account Iwanius ook aan het posten is hij nog altijd het woord "waffel" niet weet te spellen. | |
Lucky_Strike | maandag 19 februari 2018 @ 12:06 |
Genoeg off topic weer. | |
MissGiraffe | maandag 19 februari 2018 @ 12:40 |
Lekker hoor | |
lighted | maandag 19 februari 2018 @ 12:49 |
12 pagina's waarvan 1 over nasi bereiding. Ik maak graag een haat topic maar denk dat dat niet mag. | |
lighted | maandag 19 februari 2018 @ 12:49 |
oe oe oe | |
Lucky_Strike | maandag 19 februari 2018 @ 13:09 |
Dit topic hoeft geen vervolg te krijgen tenzij Iwanius er zelf een opent. |