SPOILER: Recept 1Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.SPOILER: Recept 2Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Saus:
Je kan op veel verschillende manieren een saus maken; hieronder staat een recept voor een saus die gekookt wordt, maar je kan het ook zo simpel houden als het pureren van goede Italiaanse tomaten en ze op smaak te brengen met wat oregano, zout en peper. Zie bv de link naar de website van Varasano voor een goede (alhoewel iets omslachtige) methode.
Mocht je wat meer haast hebben, dan smaakt bv een Heinz Tomato Frito ook erg lekker als pizzasaus. Over het algemeen kan je echter wel stellen dat er maar weinig saus op de pizza nodig is.SPOILER: SausOm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Bakken:SPOILER: bakkenOm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Handige links over pizza maken
Jeff Varasano's Internet best pizza recipe
Pizzamaking.com
Twee pizzastenen:
http://pizzastein.com/
Jamie Oliver steen op fonq.nl
Filmpje over deeg opbollen
Filmpjes over deeg vormen
Een aantal mooie foto's uit het vorige topic
emmyemmy:
motorbloempje:
firefly90:
Yvesss:
MaximusTG:
Bortecinem:
pizzaaddict:
bobbee:
[ Bericht 4% gewijzigd door MaximusTG op 18-05-2012 09:29:07 ]Zin in pizza? Simpel pizzarecept - Uitgebreid pizzarecept! - DIY pizzaschep - Bestron Alfredo Tuning - kookkompas.nlIk vind de smaak wel goed van Heinz pastasaus, niet heel zwaar. Dat is natuurlijk ook persoonlijk.quote:Op donderdag 17 mei 2012 09:29 schreef MaximusTG het volgende:
Nope. De beste tomaten die je hier in de supermarkt kan krijgen zijn eigenlijk die uit blik. En die zijn al verhit. Als je verse tomaten gebruikt kan je wel een saus koken.
Frito is inderdaad goed. Ik probeerde het eerst met gezeefde tomaten, maar dat moet je nog even koken omdat het wel zuur is als het net uit het pak komt en het is erg dik.En over de voorgegaarde kip: dat zit er toch geen vocht meer in en wordt het erg droog?quote:Op woensdag 16 mei 2012 17:21 schreef LieLie het volgende:
[..]
Begrijp ik het nou niet goed of zeg je dat je geen voorgegaarde kipfilet mag kopen maar wel heinz pastasaus op de pizza mag doen?
Ik vind pastasaus dan weer iets anders, omdat je zelf qua bewerkingstijd vaak niet op kan tegen voorgemaakt voedsel. Als het goed spul is tenminste, in die van Heinz zit geen rommel in de vorm van smaakversterkers en conserveringsmiddelen naar mijn weten.motorbloempje
#AnoniemKant en klare saus is vooral heel zout
Maargoed, heb die Heinzshit nooit van dichtbij bekeken. Hoeft ook niet; zelf maken is kleine moeite...Ja doei.0,3 gram sodium per 100 gram.
Voedingscentrum zegt erover:quote:Soms zetten fabrikanten een bewering op het etiket. Die beweringen zijn wettelijk vastgelegd:
Verlaagd natrium: minder dan 25% zout in vergelijking met het oorspronkelijke product;
Laag natrium- of zoutgehalte: minder dan 0,3 gram zout of 0,12 gram natrium per 100 gram;
Zeer laag natrium- of zoutgehalte: minder dan 0,1 gram zout of 0,04 gram per 100 gram;
Zoutvrij: minder dan 0,0125 gram zout of 0,005 gram per 100 gram.Dus valt het niet onder zoutarm.. sodium=natrium. En 0,3 g natrium is ongeveer 0,75 gram zout.quote:Op donderdag 17 mei 2012 18:42 schreef Basic_ het volgende:
0,3 gram sodium per 100 gram.
Voedingscentrum zegt erover:
[..]Zin in pizza? Simpel pizzarecept - Uitgebreid pizzarecept! - DIY pizzaschep - Bestron Alfredo Tuning - kookkompas.nlBedankt voor de uitleg!quote:Op maandag 14 mei 2012 17:31 schreef MaximusTG het volgende:
@Sarabi
Ja, doe ik heel vaak . Kan met of zonder beleg. Wel altijd met saus doen, ander rijst de pizza in het midden teveel in de oven. Bak em tot ie uitgerezen is in de oven, en net begint te bruinen. Hij moet al wel 'hard' zijn bij de rand, anders zakt ie in als je em eruit haalt.
Werkt perfect. Direct vanuit de diepvries de oven in op wat bakpapier. Temperatuur dan niet op max zetten natuurlijk. Graad of 180, zoiets.
Ik heb net de bodems gemaakt en wil ze morgenavond gebruiken, is het dan ook slim om ze in te vriezen of kan ik ze beter op een andere manier bewaren?Kan je gewoon doen natuurlijk, maar als je ze toch morgen al gebruikt lijkt het mij dat de koelkast praktischer is?Zin in pizza? Simpel pizzarecept - Uitgebreid pizzarecept! - DIY pizzaschep - Bestron Alfredo Tuning - kookkompas.nlIk laat mijn deeg wel eens 2-3 dagen in de koelkast liggen. En misschien is het een kwestie van smaak, maar dan vind ik het nog lekkerder.Maar ook niet weer te lullig met zout. Zout trekt de tomatensaus wel omhoog. En hoeveel tomatensaus doe je op de pizza? De standaard 2 tot 3 afgestreken eetlepels toch? En hoe vaak eet je pizza? Kortom, te verwaarlozen. Zout kan de tomatensaus net over het flauwe randje helpen. Gebruiken naar believen.quote:Op vrijdag 18 mei 2012 09:36 schreef MaximusTG het volgende:
[..]
Dus valt het niet onder zoutarm.. sodium=natrium. En 0,3 g natrium is ongeveer 0,75 gram zout.En daar istie hoor, smaakte goed; mozarella, gorgonzola, ui, champignons.
Ietwat ovaal, maar ben wel trots op de rand, dik en luchtig
alleen volgende keer weer "droge" mozarella.
Lijkt me zeer geslaagd. Zelf ben ik meer van de marginale rand, maar dat is gewoon persoonlijk. Had jij ook zo kunnen doen als je dat wilde. Pluspuntjes voor deze pizza.vrijdag 18 mei 2012 @ 20:11:24 #14jerney
catlady 4lifeBinnenkort ook maar eens zelf pizza maken.
Heeft iemand toevallig een goed recept zonder kaas (I know, it's madness )?
Waarschijnlijk ga ik er wel een sojakaasje aan wagen, maar je weet nooit...Volgens mij de pizza bianca: http://www.pizzamaking.com/forum/index.php?topic=1464.0
Kun je ook nog wel wat vis opgooien. Denk dat alle seafood pizza's goed gaan zonder kaas.vrijdag 18 mei 2012 @ 20:22:39 #16jerney
catlady 4lifeThanksquote:Op vrijdag 18 mei 2012 20:17 schreef Yvesss het volgende:
Volgens mij de pizza bianca: http://www.pizzamaking.com/forum/index.php?topic=1464.0
Kun je ook nog wel wat vis opgooien. Denk dat alle seafood pizza's goed gaan zonder kaas.
Lijkt me alleen toch wel een beetje... Erg minimalistisch
Hmmm vis is een goed idee. Met rode ui en knoflook ofzo. Sowieso... alles met knoflook.
Maar een vegan pizza wil ik ook wel eens proberen.Maar remember..... Hoe minimalistischer, hoe lekkerder. 5 ingrediënten is genoeg. Kaas valt al af voor je, daar komt iets creme fraiche-achtigs voor in de plaats. Evt. met knoflook, nog maar 3 keuzes over. Makkelijker dan je denkt, hoor. Gewoon doen.Flammenkuchen!quote:Op vrijdag 18 mei 2012 20:11 schreef jerney het volgende:
Binnenkort ook maar eens zelf pizza maken.
Heeft iemand toevallig een goed recept zonder kaas (I know, it's madness )?
Waarschijnlijk ga ik er wel een sojakaasje aan wagen, maar je weet nooit...
marinara?zaterdag 19 mei 2012 @ 08:13:49 #19jerney
catlady 4lifeIk hoef inderdaad ook niet zo'n volgestampte pizza, maar heb toch wel behoefte aan iets van saus. Pizza's met creme fraiche, daar was ik dol op(flammkuchen ja ). Maar dat zou nu dus ook een veganistische variant moeten worden. Zou ik op zich wel eens willen proberen. En dan meteen met sojakaas, knoflook, ui en champignons. 5!quote:Op vrijdag 18 mei 2012 20:27 schreef Yvesss het volgende:
Maar remember..... Hoe minimalistischer, hoe lekkerder. 5 ingrediënten is genoeg. Kaas valt al af voor je, daar komt iets creme fraiche-achtigs voor in de plaats. Evt. met knoflook, nog maar 3 keuzes over. Makkelijker dan je denkt, hoor. Gewoon doen.zaterdag 19 mei 2012 @ 23:34:49 #20bobbee
Bob's House
Ik versta er geen ruk van maar alleen al door het beeld een zeer goede les....check ook hoe je het deeg ziet groeien in de oven. Supermooi!
Ik dacht jullie dit ook wel leuk zouden vinden om te zien...
Hij begint bij 2:20 met het maken van de pizza...
[ Bericht 4% gewijzigd door bobbee op 19-05-2012 23:42:25 ]"When the moon hits your eye like a big pizza pie - that's amore"
“My idea of feng shui is to have them arrange the pepperoni in a circle on my pizza”zondag 20 mei 2012 @ 12:32:46 #21El-a-Menthol
menthol madnessVraagje, is een "pizza-steen" (niet perse deze) handig?
Als je een bakplaat hebt, is het überhaupt nog handig?
Overbodig "weer-iets-in-de-keuken" gadget (ben minimalist een beetje)?"Trying is the first step towards failure"
"All normal people love meat. ... You don't win friends with salad."
"If God didn't want us to eat animals, why did he make them out of meat?"
(Homer J. Simpson)Nee, zo'n steen is echt veeeeeeeeeeeeel beter dan bakken op een bakplaat.Zin in pizza? Simpel pizzarecept - Uitgebreid pizzarecept! - DIY pizzaschep - Bestron Alfredo Tuning - kookkompas.nlzondag 20 mei 2012 @ 12:58:23 #23El-a-Menthol
menthol madnessOke bedankt!
Niet dat ik je niet geloof of zo, maar wil graag kook processen begrijpen, dus... waarom is dat zo?
Beter vasthouden van warmte? By the way mijn oven gaat tot 250 graden Celsius."Trying is the first step towards failure"
"All normal people love meat. ... You don't win friends with salad."
"If God didn't want us to eat animals, why did he make them out of meat?"
(Homer J. Simpson)Ja, je verhoogt de warmtecapaciteit van je oven. Als je niet zo'n steen hebt, en je doet je pizza op de (ook meeverwarmde) bakplaat, dan zal die in vergelijking tot de steen veel meer afkoelen. Ook onttrekt de steen vocht uit de bodem van de pizza, waardoor je een lekkerdere korst krijgt.Zin in pizza? Simpel pizzarecept - Uitgebreid pizzarecept! - DIY pizzaschep - Bestron Alfredo Tuning - kookkompas.nlzondag 20 mei 2012 @ 13:31:58 #25El-a-Menthol
menthol madnessBedankt voor je goed onderbouwen antwoord!"Trying is the first step towards failure"
"All normal people love meat. ... You don't win friends with salad."
"If God didn't want us to eat animals, why did he make them out of meat?"
(Homer J. Simpson)
Forum Opties Forumhop: Hop naar: