Lekkah!quote:
quote:Op donderdag 1 maart 2012 23:44 schreef DeZwabber het volgende:
Het roodborstje heeft inmiddels de ontvangst van het ei bevestigd, niet dit maar volgend weekend gaan we proeven
Ja, die heb ik hier in m'n PM box liggenquote:Op vrijdag 2 maart 2012 14:22 schreef Nembrionic het volgende:
[..]
Lekkah!
[..]
Ik ben benieuwd naar de beoordeling (had ik die al gestuurd?)
quote:Op vrijdag 2 maart 2012 14:59 schreef muzas het volgende:
Zo. De eerder ontvangen DIPA van de kelder naar de koelkast verhuist. Even goed koud laten worden, en dan vanavond maar eens proeven
Kijk even of ze de Houten Haarlemmer al hebben!quote:En zo nog maar eens even langs melgers fietsen.
Is dat een verwijzing naar haarlemmerhout? Daar woon ikquote:Op vrijdag 2 maart 2012 15:02 schreef Nembrionic het volgende:
[..]
En ik wil eerlijke kritieken
[..]
Kijk even of ze de Houten Haarlemmer al hebben!
Geen flauw idee. Maar het is een nieuw bier van de Jopenkerk.quote:Op vrijdag 2 maart 2012 15:10 schreef muzas het volgende:
[..]
Is dat een verwijzing naar haarlemmerhout? Daar woon ik
quote:Op vrijdag 2 maart 2012 17:32 schreef muzas het volgende:
Ze hadden geen everardus. Maar het assortiment nederlandse bieren groeit er explosief. Heb er 4 meegenomen.
Oh en Nembrionic; nog geen houten haarlemmer.
De opbrengst;
- Klein duimpje Gagel Tripel.
- Molen Stout & Hop
- Ramses bier Antenne Tripel
- Emelisse PEATED Imperial Russian Stout
- Schelde 'n Toeback
- Schelde Oesterstout
- St. Bernardus Tripel
- Rochefort 10 (omdat ie zo verdomd lekker is)
Ben heel benieuwd, Alleen de rochefort ken ik, de rest nog nooit gedronken.
Heb ik ook járen lang gehadquote:
Grappigquote:Op vrijdag 2 maart 2012 19:19 schreef borisz het volgende:
Ik had een vorige maand een verrassingsdoos op bierwinkel.eu besteld. 24flesjes a 40e inc verzenden. De eerste 12 heb ik nu uitgepakt en de meeste opgedronken.
- Leckere: Razende Swaen(NL, Utrecht)
- Bink Bloesem(Belgie)
- Tooheys New(Australie)
- Mongozo Palmnut(Belgie)
- Koning Honing(NL, Purmerend)
- Zeeuwse Witte
- Val Dieu Bruin
- Mystic White
- Prael Pioneer
- Graal Dubbel
- Korenwolf
- Erdinger Weissbier
Ja dat is duidelijkquote:Op vrijdag 2 maart 2012 19:33 schreef borisz het volgende:
Zo komen hun ook van hun restanten af . En ik zie biertjes die ik anders niet zo snel zou aanschaffen. Zo'n Koning honing bijvoorbeeld . Mongozo was ik ook nog nooit tegen gekomen. Dat is dan best leuk. En die prijs is zeer netjes .
En het opvallende is wel dat de helft van de biertjes een korte houdbaarheidsdatum heeft(<2 maanden). Dus voor Joure een mooie gelegenheid om zo hun restanten weg te werken .
Dath open we dan maarquote:
Volgens de berekening moet dan rond de 7,5-8 zijnquote:Op vrijdag 2 maart 2012 20:58 schreef muzas het volgende:
Hoeveel % alcohol zit er eigenlijk in? Zit geen prominente alcoholsmaak aan ofzo (is imo positief) maar ik merk nu wel dat het 'r wel degelijk in zit
Correctemundoquote:Op vrijdag 2 maart 2012 21:01 schreef hemarookworst het volgende:
Wauw, door jou gebrouwen Nembrionic?
Dat zou ik graag willen maar dat heeft nog wel wat voeten in de aardequote:Op vrijdag 2 maart 2012 21:41 schreef hemarookworst het volgende:
Goed bezig! Je moet je eigen brouwerij beginnen en dat over de hele wereld verkopen
Ik zie trouwens dat Koning Honing van SNAB is. Die hebben ook een hele goeie bock. De SNAB Ezelenbock. Zij winnen ook vrijwel ieder jaar prijzen bij de Lekkerste Bockbier van NL.quote:Op vrijdag 2 maart 2012 19:33 schreef borisz het volgende:
Zo komen hun ook van hun restanten af . En ik zie biertjes die ik anders niet zo snel zou aanschaffen. Zo'n Koning honing bijvoorbeeld . Mongozo was ik ook nog nooit tegen gekomen. Dat is dan best leuk. En die prijs is zeer netjes .
En het opvallende is wel dat de helft van de biertjes een korte houdbaarheidsdatum heeft(<2 maanden). Dus voor Joure een mooie gelegenheid om zo hun restanten weg te werken .
Het bleef ineens zo stilquote:Op vrijdag 2 maart 2012 22:14 schreef muzas het volgende:
[..]
Zojuist klaar met fietsen richting de kroeg... Hoezo?
Invullen is gebeurd, tijdens t drinken. Het opsturen zal morgen geschieden schat ikquote:Op vrijdag 2 maart 2012 22:17 schreef Nembrionic het volgende:
[..]
Het bleef ineens zo stil
Je vult de notities later in begrijp ik?
quote:Op zaterdag 3 maart 2012 21:26 schreef muzas het volgende:
Mijn god, ik zit nu aan die emelisse peated IRS. Wát een sterke smaak. Alsof je een afgebrand turfhok drinkt. Met een vleugje hindenburg.
Het is inderdaad een volle smaakquote:Op zaterdag 3 maart 2012 21:40 schreef muzas het volgende:
Ik moet er nog even aan wennen. Nu halverwege begin ik 'm steeds meer te waarderen. De eerste 2 slokken waren ff schrikken.
Het klopt dat sommige rauchbieren als vloeibare rookworsten smakenquote:Op zaterdag 3 maart 2012 21:56 schreef hemarookworst het volgende:
Klopt het dat een rauchbier als een vloeibare rookworst smaakt?
Wtf?quote:Op zaterdag 3 maart 2012 21:59 schreef Nembrionic het volgende:
[..]
Het klopt dat sommige rauchbieren als vloeibare rookworsten smaken
Maar zeker niet allemaal
Het ligt er dus helemaal aan welke je hebt. Die peated versies vaak niet. Ook het Rauchbier van de Emelisse smaakt niet persé naar vloeibare rookworsten.
Maar ik heb wel een aantal "echte" rauchbieren op en daar had ik gewoon de neiging wat mosterd bij te kwakken.
Want wel erg lekker is, is het rauchbier in je broodbakmachine te mikken en het gemaakte brood met wat boter en pindakaas te eten.
Wat begrijp je er niet aan?quote:
Vind het een beetje raar. Heb dan geen broodbakmachine, maar wel tosti-apparaat. Maar ik gooi liever geen vloeistoffen daarop. Is een tosti mosterd/kaas dippen in 'vloeibare rookworstbier' een lekkere alternatieve optie?quote:
Je gebruikt het natuurlijk als onderdeel van de receptuur van broodquote:Op zondag 4 maart 2012 21:16 schreef hemarookworst het volgende:
[..]
Vind het een beetje raar. Heb dan geen broodbakmachine, maar wel tosti-apparaat. Maar ik gooi liever geen vloeistoffen daarop. Is een tosti mosterd/kaas dippen in 'vloeibare rookworstbier' een lekkere alternatieve optie?
Dat doe je toch ook? Je doet er normaal gesproken toch water in? Dat doe je nu ook maar ook een beetje bier.quote:Op zondag 4 maart 2012 21:19 schreef Felagund het volgende:
Maar het staat er wel een beetje raar, alsof je het direct in je broodmachine kiepert.
Je bakt toch geen brood in een tostiapparaat?quote:Op zondag 4 maart 2012 21:16 schreef hemarookworst het volgende:
[..]
Vind het een beetje raar. Heb dan geen broodbakmachine, maar wel tosti-apparaat. Maar ik gooi liever geen vloeistoffen daarop. Is een tosti mosterd/kaas dippen in 'vloeibare rookworstbier' een lekkere alternatieve optie?
Ooo op die fiets. Ik dacht tussen het bakken door even een flesje in leeg kieperen, althans dat maakte ik op daaruit.quote:Op zondag 4 maart 2012 21:18 schreef tjoptjop het volgende:
[..]
Je gebruikt het natuurlijk als onderdeel van de receptuur van brood
Oh, je dat zou wel gek zijnquote:Op zondag 4 maart 2012 21:21 schreef hemarookworst het volgende:
[..]
Ooo op die fiets. Ik dacht tussen het bakken door even een flesje in leeg kieperen, althans dat maakte ik op daaruit.
Echt welquote:Op zondag 4 maart 2012 21:29 schreef hemarookworst het volgende:
LOL
Elke keer als ik hier kijk, zie ik afslank advertenties Zo dikmakend is bier niet eens, moet echt van dat ongezonde imago af.
De kleur heeft er niet zo heel veel mee te maken. Het alcoholpercentage(alcohol=energie)quote:Op zondag 4 maart 2012 21:52 schreef hemarookworst het volgende:
Donkere speciaalbieren hebben wel meer kcal ja. Maar een pilsje valt wel mee, minder dan frisdrank dacht ik. Met bier drinken heb je wel meer trek in snacks, dat samen met bier is wel heel dikmakend.
Zoals met al het eten en drinken: het gaat erom hoeveel en wat je doet aan beweging, sport etc etcquote:Ik drink iig veel speciaalbier en ik ben niet dik
quote:Op zondag 4 maart 2012 22:06 schreef Nembrionic het volgende:
Een deel van een lijstje:
1 glas Baileys (35 ml) - 110 kcal
1 glas bessenjenever (35 ml) - 65 kcal
1 glas bier (pils, 200 ml) - 80 kcal
1 glas wijn (rood, 100 ml) - 80 kcal
1 glas wijn (wit, 100 ml) - 70 kcal
1 glas wodka (35 ml) - 80 kcal
quote:Sinaasappelsap 120 kcal glas
Ik denk meer 100 ofzo.quote:
Veel meer suikers ook.quote:Op zondag 4 maart 2012 22:10 schreef Nembrionic het volgende:
En hier:
http://www.voedingswaardetabel.nl/voedingswaarde/?q=bier
Per 100 gram
Bier 5% - 42 kcal
Zwaar bier > 7% - 52kcal.
Pils komt dus al gauw op de 82 kcal per biertje voor een fluitje en dus 103kcal voor een vaasje
Maar veel speciaalbieren komen in 33cl dus 171kcal. In een kroeg vaak 25cl of 30cl(tap)
Vruchtensappen barsten van de suiker, en suiker is energiequote:Op zondag 4 maart 2012 22:11 schreef Nembrionic het volgende:
[..]
Ik denk meer 100 ofzo.
http://www.voedingswaarde(...)de/?q=sinaasappelsap
Grootte van het glas is dus belangrijk
yup. Stop met editten!quote:Op zondag 4 maart 2012 22:12 schreef tjoptjop het volgende:
[..]
Veel meer suikers ook.
[..]
Vruchtensappen barsten van de suiker, en suiker is energie
Ben klaarquote:Op zondag 4 maart 2012 22:13 schreef Nembrionic het volgende:
[..]
yup. Stop met editten!
Trouwens, vergis je niet: in speciaalbieren kunnen ook nog behoorlijk wat suikers zitten. Niet alle suikers zijn vergistbaar. En dat gebruikt een brouwer om zijn bier zoetigheid te geven.
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Eensquote:Op zondag 4 maart 2012 22:14 schreef tjoptjop het volgende:
Maar tenzij je je dagelijks lamzuipt zou ik me over de voedingswaarde van bier niet zo druk maken. Lekker van genieten
quote:Op zondag 4 maart 2012 22:15 schreef tjoptjop het volgende:
[..]
Ben klaar
Door die zoetigheid kwam bij mijn ook de associatie van donkerbier = meer energie. Had aan alcohol niet echt gedachtIk begreep wat je bedoeldeSPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Is vaak ook zo.
Aan donker bier is vaak kandijsiroop toegevoegd voor de kleur. Het meeste vergist wel, maar niet alles.- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
Puur alleen voor de kleur?quote:Op zondag 4 maart 2012 22:16 schreef Nembrionic het volgende:
[..]
Ik begreep wat je bedoelde
Is vaak ook zo.
Aan donker bier is vaak kandijsiroop toegevoegd voor de kleur. Het meeste vergist wel, maar niet alles.
Hoofdzakelijk. Het vergist ook wel maar het doet weinig tot niets voor de smaak.quote:
Ah net zoals verbrande mout om brood donker te kleuren. Geen enkele functie anders dan het aanspreken van mensen die denken bruin=gezond, bruiner=gezonderquote:Op zondag 4 maart 2012 22:29 schreef Nembrionic het volgende:
[..]
Hoofdzakelijk. Het vergist ook wel maar het doet weinig tot niets voor de smaak.
Gebrande mout wordt dus ook gebruikt voor donker bier. Dat is de hoofdreden dat donker bier donker isquote:Op zondag 4 maart 2012 22:35 schreef tjoptjop het volgende:
[..]
Ah net zoals verbrande mout om brood donker te kleuren. Geen enkele functie anders dan het aanspreken van mensen die denken bruin=gezond, bruiner=gezonder
Oh ja gebrand ipv verbrandquote:Op zondag 4 maart 2012 22:37 schreef Nembrionic het volgende:
[..]
Gebrande mout wordt dus ook gebruikt voor donker bier. Dat is de hoofdreden dat donker bier donker is
Echt wel! Alcohol stopt namelijk de vetverbranding voor aanzienlijk wat uren. Dit in combinatie met behoorlijk veel calorieen en vaak ook snacken.quote:Op zondag 4 maart 2012 21:29 schreef hemarookworst het volgende:
LOL
Elke keer als ik hier kijk, zie ik afslank advertenties Zo dikmakend is bier niet eens, moet echt van dat ongezonde imago af.
Wat is het alcoholpercentage eigenlijk? Ik wiebelde een beetje bij het opstaan .quote:Op dinsdag 6 maart 2012 00:16 schreef Nembrionic het volgende:
Zo, vandaag een nieuwe brouwgang achter de kiezen van voornoemde Double IPA
quote:Op dinsdag 6 maart 2012 13:42 schreef Inkomen het volgende:
[..]
Wat is het alcoholpercentage eigenlijk? Ik wiebelde een beetje bij het opstaan .
quote:Op vrijdag 2 maart 2012 21:00 schreef Nembrionic het volgende:
[..]
Volgens de berekening moet dan rond de 7,5-8 zijn
En de prominente alcoholsmaak proef je vrijwel niet door de bitterheid. Dat vind ik zelf ook erg prettig.
Heeft twee redenen denk ik. 1. Het ziet er mooi uit. 2. Er komt geen enkel licht bij dus je kan het makkelijk langer bewaren.quote:Op woensdag 7 maart 2012 14:36 schreef RingBewoner het volgende:
Liep net door de jumbo heen en zag dat ze daar HJ Tripel hebben in kruiken. Wat is daar de bedoeling van? Drinken uit de kruik?
Voor zover ik weet is de tripel sowieso niet op fles verkrijgbaar en alleen op kruik Of anders niet meer of erg zeldzaam.quote:Op woensdag 7 maart 2012 14:36 schreef RingBewoner het volgende:
Liep net door de jumbo heen en zag dat ze daar HJ Tripel hebben in kruiken. Wat is daar de bedoeling van? Drinken uit de kruik?
Kelderen met je bier = bier koeler bewaren = langer houdbaar maken.quote:Op woensdag 7 maart 2012 15:08 schreef muzas het volgende:
Sowieso, ik lees steeds meer over het bewaren van je bier. Een van de kroegen waar ik kom verkopen zelfs Orval voor veel geld die lang gestaan heeft.
Wat doet kelderen met je bier? Qua smaak? En hoe weet je welk bier hier geschikt voor is/profijt van heeft?
Een nieuwe voorraad is dus in de maakquote:
Oeh een etiket? Ik vond het stickertje 'IPA' en de 11 of II bovenop de fles ook wel charmant hoor.quote:Op donderdag 8 maart 2012 00:03 schreef Nembrionic het volgende:
[..]
Een nieuwe voorraad is dus in de maak
Het etiket is ook al klaar.
Het zit nét in de ketelquote:Op donderdag 8 maart 2012 13:00 schreef muzas het volgende:
[..]
Oeh een etiket? Ik vond het stickertje 'IPA' en de 11 of II bovenop de fles ook wel charmant hoor.
Ik houd me aanbevolen. Bierdrinkende vrienden van me zijn ineens heer nieuwsgierig na mijn verhalen.
Lekker vroeg weekend hier, Denk dat ik maar eens langs melgers wandel
Ook nog mee in m'n handen gestaan. Erg benieuwd naar.quote:Op donderdag 8 maart 2012 17:03 schreef borisz het volgende:
In de verrassingsdoos maar weer vier biertjes gepakt. En het is geworden
Samuel Adams Boston Lager
Emelisse Blond
Gulpener Dort
Hacker-Pschorr Oktoberfest Märzen
niet met gemotoriseerd vervoerquote:Op donderdag 8 maart 2012 17:49 schreef Curchulain het volgende:
Okay, een soort voorselectie gemaakt voor het bierfestival; 21 bieren waar ik wel eens wat meer van zou willen weten, met inachtname de suggesties van Nembrionic.
Uiteraard verwacht ik niet de hele lijst af te kunnen werken. Iemand nog tips voor hoe een bierfestival te bezoeken?
Welke?quote:Op donderdag 8 maart 2012 17:49 schreef Curchulain het volgende:
Okay, een soort voorselectie gemaakt voor het bierfestival; 21 bieren waar ik wel eens wat meer van zou willen weten, met inachtname de suggesties van Nembrionic.
Uiteraard verwacht ik niet de hele lijst af te kunnen werken. Iemand nog tips voor hoe een bierfestival te bezoeken?
Oh... ik was van plan om met de metro en/of de bus te gaanquote:
Barcelona Beer Festivalquote:
Wauw, ik zou zeggen, neem geld mee zodat je kan proeven. Vergeet ook niet pen en papier mee te nemen. Kan je de lekkere opschrijven zodat je ze niet vergeet.quote:Op donderdag 8 maart 2012 18:01 schreef Curchulain het volgende:
[..]
Oh... ik was van plan om met de metro en/of de bus te gaan
[..]
Barcelona Beer Festival
Yumquote:Op donderdag 8 maart 2012 16:46 schreef muzas het volgende:
Zo, en de kelder maar weer bijgevuld;
[ link | afbeelding ]
- Troubadour Magma
- Ramses Dorstige Tijger
Ik ook. Kostte me drie maanden om de laatste van m'n pasjes (rijbewijs) vernieuwdvervangen te krijgen.quote:Op donderdag 8 maart 2012 19:03 schreef muzas het volgende:
Barcelona. Mooie stad. Heb er ooit nog eens onvrijwillig en onwetend mijn portemonnee gedoneerd aan de minder bedeelden.
Van welke wel?quote:Op zondag 11 maart 2012 00:43 schreef Curchulain het volgende:
Gisteren niet naar het bierfestival geweest; daar was na een uur of half zeven geen binnenkomen meer aan. Toen maar een soort van privéfestivalletje op poten gezet.
Geprobeerd (meer dan een nipje):
Anderson Valley Imperial IPA
BrewDog Three Floyds Bitch Please
Clown Shoes Lubrication
Domus Summa
Mikkeller Spontanale
Mikkeller Single Hop Warrior IPA
Mikkeller Single Hop Sorachi Ace IPA
Mikkeller Burger & Bun LA Lager
De Molen Bommen & Granaten
Timmermans Oude Gueuze
En genipt:
De Molen Hel & Verdoemenis
Mikkeller Barrel Aged 1000 IBU
Mikkeller Single Hop Gadina IPA
Mikkeller Single Hop Willamette IPA
Het moge duidelijk zijn dat ik niet van alle bieren een even gedetailleerde herinnering heb...
Hoe was de Emelisse?quote:Vandaag kwamen we wel binnen, dus op het festival de volgende bieren genuttigd:
Emelisse Black IPA
Marble Barley Wine
Moon Three Threads
Ah, als je een gekke ervaring wilt, neem dan de Honey Porter of de Peated Ale.quote:Op maandag 12 maart 2012 15:55 schreef Inkomen het volgende:
Stamcafé heeft nieuwe bieren van St. Peter's, straks maar eens op bezoek gaan .
Eigenlijk geen enkele, maar dat is onkunde en heeft niets met de alcohol te maken.quote:
Niet onaardig. Niet al te bitter (de Clown Shoes Lubrication was bitterder).quote:[..]
Hoe was de Emelisse?
Peated Ale niet aanwezig, Honey Porter wel. Had 'm al eens eerder gehad - weet niet meer hoe ik 'm toen vond; dit keer smaakte 'ie erg raar maar prettig. Cafémaat vond 'm niks, en volgens eigenaar waren de meningen zeer verdeeld. De Honey Porter heeft mijn zegen .quote:Op maandag 12 maart 2012 17:41 schreef Nembrionic het volgende:
[..]
Ah, als je een gekke ervaring wilt, neem dan de Honey Porter of de Peated Ale.
Die Honey Porter smaakt naar honingdropjes. Dus als je die lekker vindt, dan zit je gebakkenquote:Op maandag 12 maart 2012 20:14 schreef Inkomen het volgende:
[..]
Peated Ale niet aanwezig, Honey Porter wel. Had 'm al eens eerder gehad - weet niet meer hoe ik 'm toen vond; dit keer smaakte 'ie erg raar maar prettig. Cafémaat vond 'm niks, en volgens eigenaar waren de meningen zeer verdeeld. De Honey Porter heeft mijn zegen .
Ze hebben nog dertien Yeti's op voorraad, dat wordt een mooi projectje
Nice. Vrijdag weer naar Cafe de Tijd in Dordrecht. Ze hebben nu ook de Yeti Stout. Daar ben ik erg benieuwd naar.quote:Op maandag 12 maart 2012 21:34 schreef borisz het volgende:
Afdeling Belgie is in de aanbieding bij de AH. 25% korting.
Lekkerquote:Op dinsdag 13 maart 2012 09:06 schreef avw1982 het volgende:
[..]
Nice. Vrijdag weer naar Cafe de Tijd in Dordrecht. Ze hebben nu ook de Yeti Stout. Daar ben ik erg benieuwd naar.
Voor zover ik weet is er niet iets wat erop lijkt maar dat zegt niet zoveel...ik heb ze niet allemaal geproefdquote:Op dinsdag 13 maart 2012 14:18 schreef muzas het volgende:
Nembrionic, Zijn er bieren die lijken op de DIPA van jou? Of heb je uberhaupt IPA's die aan te raden zijn? Ik begin ze steeds meer te waarderen
Die PUNK IPA was ik geen fan van... Heb de Snake Dog IPA, Die van jou en de 'Den dorstige tijger' op en die vond ik allen erg lekker.quote:Op dinsdag 13 maart 2012 14:29 schreef Nembrionic het volgende:
[..]
Voor zover ik weet is er niet iets wat erop lijkt maar dat zegt niet zoveel...ik heb ze niet allemaal geproefd
Punk IPA
Raging Bitch
Troubadour Magma
Chouffe Houblon(!) (plaatje: http://9394.static.secure(...)os/Large/6357821.jpg)
De Gouden Carolus Hopsinjoor is eigenlijk een blonde maar ik denk dat je die ook wel erg lekker vindt.
Titan IPA schijnt lekker te zijn.
En andere mensen kunnen vast nog meer aanraden
Den Dorstige Tijger ben ik wel fan van. Doet me denken aan een Sam Adams.quote:Op dinsdag 13 maart 2012 15:14 schreef muzas het volgende:
[..]
Die PUNK IPA was ik geen fan van... Heb de Snake Dog IPA, Die van jou en de 'Den dorstige tijger' op en die vond ik allen erg lekker.
Troubadour heb ik staan.. Dus die binnenkort maar eens openmaken en op zoek naar die andere. Heb ook nog ergens een emelisse DIPA.
Ik heb in Brugge de porter op, en op het bierfestival hier zou de imperial stout beschikbaar geweest moeten zijn. Op zich is het gimmickgehalte wel hoog, zo met een Belg die Angelsaksische stijlen brouwt. Maar ik was ook best te spreken over de porter.quote:Op dinsdag 13 maart 2012 16:52 schreef Nembrionic het volgende:
De eigenaar van de winkel kreeg onlangs trouwens bezoek van een Belg die zijn bier aan wilde smeren. Gelikt etiket...maar hij was bijzonder te spreken. Dus mocht je eraan kunnen komen:
http://www.viven.be
Oh, dan pik ik 'm toch even op. De voornoemde drankwinkeleigenaar was er niet over te sprekenquote:Op dinsdag 13 maart 2012 21:39 schreef muzas het volgende:
Zo, ik heb voor bij het voetbal de Guldendraak '9000' quad opengemaakt. Wat een onwijs lekker biertje. Had verwacht dat ie minstens net zo zoetig en plakkerig als de gewone gulden draak zou zijn, maar niets is minder waar.
Hoewel de smaak iets minder complex en vol is dan de gewone is het mondgevoel in mijn optiek vele malen beter.
Dat waren uitgerekend de 2 bieren waar hij het meest over te spreken wasquote:Op dinsdag 13 maart 2012 21:48 schreef Curchulain het volgende:
[..]
Ik heb in Brugge de porter op, en op het bierfestival hier zou de imperial stout beschikbaar geweest moeten zijn. Op zich is het gimmickgehalte wel hoog, zo met een Belg die Angelsaksische stijlen brouwt. Maar ik was ook best te spreken over de porter.
Hij is wel 'booze-iger' als je begrijpt wat ik bedoel. Maar dat zorgt volgens mij ook weer voor de minder zoete smaak. Voor mijn beleving is het wel een pre dat ie minder plakkerig is.quote:Op dinsdag 13 maart 2012 21:53 schreef Nembrionic het volgende:
[..]
Oh, dan pik ik 'm toch even op. De voornoemde drankwinkeleigenaar was er niet over te spreken
[..]
Meest rechtse is de coffee stout?quote:Op woensdag 14 maart 2012 16:37 schreef DeZwabber het volgende:
Vanmiddag nog even langs de slijter geweest, binnenkort nog maar een keer om een paar van die Great Divides weg te kunnen leggen Behalve die Fresh Hop dan, die gaat er dit weekend aan. Op aanraden deze twee bieren meegenomen van Thornbridge, binnenkort eens kijken of ze zo lekker zijn als hij zei
[ afbeelding ]
Jup best lekker, op aanraden van ik geloof watertornado gehaaldquote:Op woensdag 14 maart 2012 17:48 schreef RingBewoner het volgende:
[..]
Meest rechtse is de coffee stout?
Die vind ik best nog te drinken.
Voor af en toe een keer vind ik hem heerlijk. Niet meerdere op een avond.quote:Op woensdag 14 maart 2012 17:52 schreef DeZwabber het volgende:
[..]
Jup best lekker, op aanraden van ik geloof watertornado gehaald
Het beste is als ze staan. Dan zakt het trub naar beneden. Als ze liggen dan verdeelt zich dat over de hele fles en als je dan gaan inschenken, zet je de fles eerst rechtop. Gevolg: het drijft gelijk door je hele bier.quote:Op woensdag 14 maart 2012 18:14 schreef DeZwabber het volgende:
Haha, mijn vader kwam net op het idee om een oude schoenenkast die we hebben staan om te bouwen naar bierkast voor de bieren die op lange termijn zullen blijven om te rijpen of op voorraad liggen omdat de brouwerij stopt met exporteren
De kast gebruiken we al een tijd niet meer omdat mijn schoenen te lang en de groot zijn om er in te passen
[ afbeelding ]
Passen precies 5 750l flessen in per deurtje, nu nog een rekje er in maken zodat ze blijven liggen
Hij staat nu volledig opengeklapt, als hij gewoon normaal dicht is dan staan ze overeindquote:Op woensdag 14 maart 2012 18:20 schreef Nembrionic het volgende:
[..]
Het beste is als ze staan. Dan zakt het trub naar beneden. Als ze liggen dan verdeelt zich dat over de hele fles en als je dan gaan inschenken, zet je de fles eerst rechtop. Gevolg: het drijft gelijk door je hele bier.
Of gewoon voorzichtig openmaken als je er een fles uit wil halen en niet volledig openklappen.quote:Op woensdag 14 maart 2012 18:25 schreef DeZwabber het volgende:
Misschien wel iets om naar te kijken though, dat de planken waar ze op staan niet mee openklappen, even aan de knutsel dan
Ik was er vanmiddag ook Je droeg niet toevallig een zwarte hoed?quote:Op woensdag 14 maart 2012 18:29 schreef Nembrionic het volgende:
Ik heb vanmiddag 1 bier in de dryhop gezet(en 4 gebotteld zodat ik kan vergelijken) en nog 2 flesjes bij De Man van Drank afgeleverd voor de tasting deze zaterdag.
Morgen nog eens 20 liter in de dryhop zetten
Neequote:Op woensdag 14 maart 2012 18:30 schreef DeZwabber het volgende:
[..]
Ik was er vanmiddag ook Je droeg niet toevallig een zwarte hoed?
Die hondekop op facebook is niet mijn echte gezicht hoorquote:Op woensdag 14 maart 2012 18:32 schreef Nembrionic het volgende:
[..]
Nee
En ik heb jou ook niet gezien, dan ik wel wat gezegd
Maar je bent zaterdag rond 14:00 welkom
Nee, maar volgens mij zag ik een foto bij Dario(waarbij ik ontdekte dat jij het dus was,ging over die Abstrakt).quote:Op woensdag 14 maart 2012 18:33 schreef DeZwabber het volgende:
[..]
Die hondekop op facebook is niet mijn echte gezicht hoor
De handel in die dingen houdt ook nooit opquote:Op donderdag 15 maart 2012 12:05 schreef avw1982 het volgende:
Westvleteren binnenkort bij de Sligro. Nu hopen dat ik een bouwsteen kan bemachtigen.
Wie over de kop? Westvleteren?quote:Op donderdag 15 maart 2012 13:42 schreef muzas het volgende:
[..]
De handel in die dingen houdt ook nooit op
Ben benieuwd hoe vaak ze al over de kop gegaan zijn.
Waarschijnlijk bedoelt hij hoeveel keer de aanvankelijk geraamde hoeveelheid bouwstenen al verkocht is...quote:
Ja die speciale 'bouwsteen' verpakkingen. Kon je ooit voor een geeltje oid kopen (moest je wel een bon hebben uit sommige belgische kranten). Paar flesjes en een glas in zo'n box... Opbrengst moest de verbouwing van de abdij financieren.quote:
Dat is te zienquote:Op donderdag 15 maart 2012 21:10 schreef hemarookworst het volgende:
Ben beetje goek geworden. Hele lading Belgisch specialabier gekcoht omdat het 25% korting was bij de AH en dat gedronken saen met iemand. Zuipfestijn afegelopen en halfdronken en het is pas 21 uur
quote:Op vrijdag 16 maart 2012 01:07 schreef OMG het volgende:
Score van vandaag:
Great Divide:
Chocolate Oak Aged Yeti
Grand Cru
Hercules Double IPA
En een 6-pack Sierra Nevada Torpedo en wat Sam Adams Blackberry Witbier.
Ik zag nog wat Mikkeller staan en herkende dat vanwege dit topic. Er stond een 33cl flesje tussen van $15, dat was me nu even te duur .
Een paar van die Great Divides gaan er dit weekend aan!
Ja veel mensen hebben ze ook gekocht om te kunnen doorverkopen. De lading bij de Sligro is hetzelfde als de belgische actie. Dus verwacht dat ze daar 25 a 30 zijn per box.quote:Op donderdag 15 maart 2012 19:30 schreef muzas het volgende:
[..]
Ja die speciale 'bouwsteen' verpakkingen. Kon je ooit voor een geeltje oid kopen (moest je wel een bon hebben uit sommige belgische kranten). Paar flesjes en een glas in zo'n box... Opbrengst moest de verbouwing van de abdij financieren.
Echter zie je ze nu nog wel eens bij 'speciaalzaken' voorbijkomen... Of op marktplaats... Voor véél doekoes.
quote:Op donderdag 15 maart 2012 21:10 schreef hemarookworst het volgende:
Ben beetje goek geworden. Hele lading Belgisch specialabier gekcoht omdat het 25% korting was bij de AH en dat gedronken saen met iemand. Zuipfestijn afegelopen en halfdronken en het is pas 21 uur
nice Wil er ook nog eens naar toe, Voorlopig moet ik het doen met de fles Hel & verdoemenis en een flesje Mooi & Meedogenloosquote:Op vrijdag 16 maart 2012 17:26 schreef muzas het volgende:
Zo, even langs de molen geweest.
[ link | afbeelding ]
Leuke plek! Paar goede brouwsels van de tap mogen proberen en prima lunch
Natuurlijk ook 't een en ander meegenomen, vlnr;
- Lentehop (van de tap was ie héééérlijk)
- Nood en Deugd
- Rasputin, Bruichladdich BA
- Amarillo
- Haver & Gort
- Op & Top
- Bed & Breakfast
Een een glas
JAMMIE!
Ze hadden ook nog Westvleteren 12, 8 en Blond, Heb één flesje 12 meegenomen...
Nou, dat zal wel meevallenquote:Op zaterdag 17 maart 2012 19:52 schreef hemarookworst het volgende:
En nu ga je de (speciaal)bierwereld veroveren
Ga hier nu aan de Westmalle Dubbel en Tripel. Is lang geledenquote:Op donderdag 15 maart 2012 21:10 schreef hemarookworst het volgende:
Ben beetje goek geworden. Hele lading Belgisch specialabier gekcoht omdat het 25% korting was bij de AH en dat gedronken saen met iemand. Zuipfestijn afegelopen en halfdronken en het is pas 21 uur
Die heb ik hier ook nog staan. Van de week bij AH gehaald ;-)quote:Op zaterdag 17 maart 2012 20:36 schreef T-Force het volgende:
[..]
Ga hier nu aan de Westmalle Dubbel en Tripel. Is lang geleden
Zit nu toevallig aan de dubbel. Hij is goed van smaak, behalve dat vieze bittere inderdaad. Niet mijn favoriet. Zo die tripel maar eens proevenquote:Op zaterdag 17 maart 2012 21:13 schreef hemarookworst het volgende:
De Westmalle Tripel blijf ik lekker vinden, had ik ook gekocht. De Dubbel niet gekocht, ben niet zo van dubbels, tenzij het La Trappe Dubbel is. Had enkele maanden een Westmalle Dubbel besteld, maar vond hem waterig smaken Ook de voorgaande keren vond ik de dubbel niet lekker, het is op een vieze manier bitter, zurig en zoet door elkaar. Dus voorlopig geen Westmalle Dubbel voor mij.
Nice!quote:Op zaterdag 17 maart 2012 19:48 schreef Nembrionic het volgende:
Vandaag in de bierwinkel 11 mensen van mijn bier laten proeven(niet gezegd dat het mijn bier was). Gemiddelde score: een 8
Inderdaad. De La Trappe dubbel een van de betere. Net zoals de Chimay Rouge. Gisteren ook de Westmalle dubbel op en smaakte minder dan vorige keer.quote:Op zaterdag 17 maart 2012 21:44 schreef hemarookworst het volgende:
Ik vind La Trappe Dubbel veel beter in balans dan die van Westmalle. Het heeft mooie subtiele smaaktonen van rozijn en karamel. Gewoon wat ik van een dubbel verwacht. Naar mijn mening een van de lekkerste dubbels. Het heeft iets weg van een lichte Rochefort 10.
Dacht ik ookquote:
Best mogelijk. Orval moet je eigenlijk even een maandje of 6 laten staan voor je hem drinkt. Het wordt nu gewoon jong naar de winkels gestuurd.quote:Op zondag 18 maart 2012 13:04 schreef avw1982 het volgende:
[..]
Inderdaad. De La Trappe dubbel een van de betere. Net zoals de Chimay Rouge. Gisteren ook de Westmalle dubbel op en smaakte minder dan vorige keer.
Komt dit niet omdat het nu allemaal jonger bier is omdat de verkoop zo hard gaat?
In die 8 kan ik me ook wel vinden, was zeker geen slecht bierquote:Op zondag 18 maart 2012 13:06 schreef Nembrionic het volgende:
[..]
Dacht ik ook
En de IPA drinkers waardeerden 'm beduidend hoger dan andere mensen(wat logisch is).
quote:Op zondag 18 maart 2012 14:16 schreef DeZwabber het volgende:
[..]
In die 8 kan ik me ook wel vinden, was zeker geen slecht bier
Die is ook niet verkeerdquote:Op maandag 19 maart 2012 20:36 schreef muzas het volgende:
Troubadour Magma komt hier ook op de lijst "voor herhaling vatbaar"
Dat dacht ikquote:Op maandag 19 maart 2012 20:36 schreef muzas het volgende:
Troubadour Magma komt hier ook op de lijst "voor herhaling vatbaar"
Die is zeker lekker ja. Ik vind de Obscura ook niet te versmaden eigenlijk.quote:Op maandag 19 maart 2012 20:36 schreef muzas het volgende:
Troubadour Magma komt hier ook op de lijst "voor herhaling vatbaar"
Die staat nog in de kelder Komt binnenkort wel aan de beurt denk ikquote:Op maandag 19 maart 2012 23:43 schreef bas-beest het volgende:
[..]
Die is zeker lekker ja. Ik vind de Obscura ook niet te versmaden eigenlijk.
Heb me ingeschreven. Nu maar hopen.quote:Op maandag 19 maart 2012 22:53 schreef FrankRicard het volgende:
Deze link wordt hier vast ook wel gewaardeerd.
http://www.sligro.nl/westvleteren/
De Pannepot vindt ik wel lekkerquote:Op dinsdag 20 maart 2012 08:52 schreef Nikos1986 het volgende:
Afgelopen zaterdag met een maatje naar Grobbendonk gereden om wat bier te kopen bij Bierhandel Willems.
's Avonds meteen maar wat geproefd. Keuze viel op Bonnesecours Blonde, Gouden Carolus Triple, Reinearts Tripel en Chouffe Houblon. Vooral de Chouffe Houblon viel zeer goed in de smaak! Eergisteren een Straffe Hendrik Quadruppel ingeschonken. Erg lekker biertje dat me minder zwaar smaakte dan ik vooraf dacht.
Verder ben ik zeer benieuwd naar de Black Albert, Duchesse de Bourgogne en de Pannepot.
Wordt genieten de komende tijd
Bier te warm opslaan, daar gaat je bier van kapot. Smaak gaat achteruit. Natuurlijk niet na een dag.quote:Op woensdag 21 maart 2012 12:44 schreef muzas het volgende:
Vraagje aan de kenners;
Ik heb een keldertje (meer een soort groot kruiphok ) waar ik mijn biertjes opsla. Het is er donker, maar nu de zon op de straat staat is het grote delen van de dag 21-22 graden in die kelder. Zomers zijn temperaturen van 26 graden niet ondenkbaar daar.
Kan dit kwaad voor mijn bier? Ik heb er nu een aantal die ik een tijd wil laten staan (paar maanden/jaar).
Daarnaast. Stel nou dat ik een speciaalbiertje wil drinken. Waarvan de geadviseerde drinktemperatuur laten we zeggen 12 graden oid is. Hoe pak ik dit dan aan? Gewoon eventjes in de koelkast? Of langere tijd in de koelkast en dan op temperatuur laten komen?
Help.
Neequote:Op woensdag 21 maart 2012 13:17 schreef muzas het volgende:
dus ik ben de sigaar... Enige koele plek in het huis 'zomers is de koelkast.
Langdurig koudstaan (5-7 graden) kan geen kwaad bij bier?
Opzich is dat niet zo erg maar ik zou er geen maanden van maken.quote:Op woensdag 21 maart 2012 13:20 schreef muzas het volgende:
Dan ga ik vanavond de hele boel richting de koelkast verschepen
Heeft dus wel een paar weken (2 of 3) op hogere temperatuur gestaan.
Je kunt ze niet verpesten door ze te koelen nee. Maar het best is koel, niet koud. Dus desnoods ergens onderin een kast ofzo.quote:Op woensdag 21 maart 2012 15:48 schreef muzas het volgende:
Ik zit er nu dus echt mee in m'n maag..
Kan het echt geen kwaad om nu ineens langdurig al die bieren vanuit de warmte in mijn vrij koude koelkast te zetten? Zitten een paar exemplaren tussen die ik niet wil verpesten (wesvleteren 12, Bruichladdich Barrel aged molenbieren, etc)
Want dan ga ik wellicht eens kijken voor een kleine koelkast oid.. speciaal voor mijn bier.
Hoe bewaren jullie de bieren?
Nice! Ik ben benieuwdquote:Op woensdag 21 maart 2012 17:04 schreef DeZwabber het volgende:
Dus, na een beetje vertraging komen deze week twee bestellingen van Brewdog tegelijkertijd binnen
[ afbeelding ]
Morgen of overmorgen nog een doos met bier dus
Nicequote:Op donderdag 22 maart 2012 10:19 schreef Nembrionic het volgende:
[..]
Nice! Ik ben benieuwd
Trouwens:
AB:09 Monday 02 April 2012
Ja, ik ben echt benieuwd naar wat de smaak gaat zijn.quote:
Dat dacht ik alquote:Jouw AB komt waarschijnlijk vandaag binnen btw
Weet niet of je vrijdag in de Oporto bent, dan kom ik em even langsbrengenquote:Op donderdag 22 maart 2012 10:37 schreef Nembrionic het volgende:
[..]
Ja, ik ben echt benieuwd naar wat de smaak gaat zijn.
[..]
Dat dacht ik al
Moeten we maar even wat regelen. Gisteren nog een paar keer om mijn oren gekregen hoe lekker het wel niet was
Dat was wel de bedoeling jaquote:Op donderdag 22 maart 2012 10:45 schreef DeZwabber het volgende:
[..]
Weet niet of je vrijdag in de Oporto bent, dan kom ik em even langsbrengen
Jaquote:Op donderdag 22 maart 2012 15:46 schreef dribbel79 het volgende:
westmalle dubbel: ook een speciaalbier??
zo ja:
quote:Op donderdag 22 maart 2012 17:27 schreef DeZwabber het volgende:
Zo, dan is bijna alles nu toch wel binnen, incl je AB Nembrionic
[ afbeelding ]
Witbiertjes of lichte, frisse bierenquote:Op donderdag 22 maart 2012 17:23 schreef muzas het volgende:
Wat drinkt men hier eigenlijk als het dalijk weer 25-30 graden is buiten?
Bij mij komt er dan toch gewoon pils op tafel, of een witbiertje (korenwolf of adriaan, of als het ff meezit een weihenstephaner)
Liters zware barrel aged stoutquote:Op donderdag 22 maart 2012 17:23 schreef muzas het volgende:
Wat drinkt men hier eigenlijk als het dalijk weer 25-30 graden is buiten?
Bij mij komt er dan toch gewoon pils op tafel, of een witbiertje (korenwolf of adriaan, of als het ff meezit een weihenstephaner)
Nou jah, een goeie stout of porter, op een zomernacht bij de vuurkorf... Why not?quote:
Fuller's London Pride gedronken, andere Engelse Ales zijn ook prima dorstlessers, verder hoppige Pils als Brand Up of Jever. Altbier en Hefe Weissen zijn ook prima.quote:Op donderdag 22 maart 2012 17:23 schreef muzas het volgende:
Wat drinkt men hier eigenlijk als het dalijk weer 25-30 graden is buiten?
Bij mij komt er dan toch gewoon pils op tafel, of een witbiertje (korenwolf of adriaan, of als het ff meezit een weihenstephaner)
Brand Up is inderdaad niet slecht.quote:Op donderdag 22 maart 2012 21:06 schreef hemarookworst het volgende:
[..]
Fuller's London Pride gedronken, andere Engelse Ales zijn ook prima dorstlessers, verder hoppige Pils als Brand Up of Jever. Altbier en Hefe Weissen zijn ook prima.
Wat de hel studeer jij dan?quote:Op donderdag 22 maart 2012 23:45 schreef hemarookworst het volgende:
Haha deze kwam ik tegen in mijn studieboek:
[ afbeelding ]
Hahaha Stibon...quote:Op donderdag 22 maart 2012 23:48 schreef Nembrionic het volgende:
[..]
Wat de hel studeer jij dan?
Stibon ofzo?
Heb je nog tips nodig?quote:Op vrijdag 23 maart 2012 00:11 schreef RingBewoner het volgende:
Volgende week een mooie dinsdag voor de boeg. Vanuit Groningen naar Eindhoven voor sollicitatie en dan naar mijn oom (in Rotterdam) voor een kroegentocht met bier, heel veel bier. Heb er zin in.
Zijn altijd welkom.quote:
Pils inderdaad. Maar een Trappistes Rochefort 10 of Karmeliet gaat er dan ook goed in.quote:Op donderdag 22 maart 2012 17:23 schreef muzas het volgende:
Wat drinkt men hier eigenlijk als het dalijk weer 25-30 graden is buiten?
Bij mij komt er dan toch gewoon pils op tafel, of een witbiertje (korenwolf of adriaan, of als het ff meezit een weihenstephaner)
- Locus Publicus (bij Oostplein)quote:
Dat is allemaal in Rotterdam?quote:Op vrijdag 23 maart 2012 00:15 schreef Nembrionic het volgende:
[..]
- Locus Publicus (bij Oostplein)
- Sijf is aardig om even langs te wippen
- Haagsche Bluf werd hier aangeraden. Dat zou ik dan ook maar doen(ga zelf ook snel even kijken)
Verder houdt het voor goeie bieren op geloof ik.
Zal het lijstje bewaren en meenemen naar mijn oom. Nou is mijn oom ook een bierfanaat dus hij weet vast ook wel wat plekken. Ook rookt hij graag sigaar, dus vermoed dat de avond word afgesloten op het balkon met whiskey en een sigaar.quote:
Nee niks mis mee. Maar lijkt dit een boek van stibon dan? Overduidelijk een economieboekquote:Op vrijdag 23 maart 2012 00:09 schreef Nembrionic het volgende:
Wat is er zo gek aan een stibonopleiding?
Ja.quote:
Nou, bij de Stibonopleiding gaat het niet alleen maar over het bier begreep ik maar ook wat bedrijfskunde zal ik maar zeggen. Koppel dat aan de redelijke absurdheid van de Pelgrim als praktijkvoorbeeld in een boek...tjaquote:Op vrijdag 23 maart 2012 00:21 schreef hemarookworst het volgende:
[..]
Nee niks mis mee. Maar lijkt dit een boek van stibon dan? Overduidelijk een economieboek
Oeh, een Hitachino... de Red Rice Ale vond ik daarvan best lekker, ook al had ik eigenlijk een XH besteldquote:Op donderdag 22 maart 2012 17:27 schreef DeZwabber het volgende:
Zo, dan is bijna alles nu toch wel binnen, incl je AB Nembrionic
[ afbeelding ]
Hangt er compleet van af wat er op de kaart staat. Ik persoonlijk zou het leuker vinden als er (onbekende) lokale bieren verkrijgbaar zijn. Maar daarnaast kun je toch een paar welbekende succesnummers opnemen? Karmeliet, Chouffe, La trappe, etc.quote:Op vrijdag 23 maart 2012 02:52 schreef Kandijfijn het volgende:
Geen zin om er een enqeutte (nog niet) tegen aan te gooien. Maar ben bezig met mijn ondernemingsplan voor een binnenkort op te richten restaurant.
Welke speciaalbieren zouden jullie graag zien? En wat wil je er ongeveer betalen?
En het liefst wat bekendere speciaalbieren of juist heel erg lokaal? ik ga namelijk zelf het liefst opzoek naar kleine brouwerijen in Noord/Oost-Nederland.
Ja, daarmee zit ik dan hier in Drenthe ook in mijn maag , in het zuiden des lands zou zoiets makkelijker zijn geweestquote:Op vrijdag 23 maart 2012 10:19 schreef Nembrionic het volgende:
Wat je vooral niet moet doen is lokale bieren nemen om het lokale bieren nemen wat dat bocht blijkt te zijn. Dat gebeurt ook nog wel eens.
Drink je zelf speciaalbier? Want dan is mijn advies: ga eens wat proeven bij ze.quote:Op vrijdag 23 maart 2012 10:41 schreef Kandijfijn het volgende:
[..]
Ja, daarmee zit ik dan hier in Drenthe ook in mijn maag , in het zuiden des lands zou zoiets makkelijker zijn geweest
Het moet bij jou wel heeeeel erg warm zijn wil je er zoveel moeite voor doenquote:Op vrijdag 23 maart 2012 14:26 schreef muzas het volgende:
Ik heb denk ik een oplossing voor mijn warmteprobleem;
Ik heb 4 koelelementen gekocht, en een koeltas, daar zet ik de biertjes in, en in de kast. Af en toe koelelementje wisselen. Dat zou ze onder de 20 graden moeten houden
quote:Op vrijdag 23 maart 2012 14:57 schreef RingBewoner het volgende:
Zometeen lekker de zon in met een desperados.
Boven de 25 graden wordt 't wel. Het is nu al 22 graden in huis. Lang leve de zon. En een paar weken 25 graden lijkt me niet al te best voor mijn biertjes.quote:Op vrijdag 23 maart 2012 14:29 schreef Nembrionic het volgende:
[..]
Het moet bij jou wel heeeeel erg warm zijn wil je er zoveel moeite voor doen
Dat is toch dat spul met 'tequila'-smaak?quote:Op vrijdag 23 maart 2012 14:57 schreef RingBewoner het volgende:
Zometeen lekker de zon in met een desperados.
quote:Op vrijdag 23 maart 2012 14:57 schreef RingBewoner het volgende:
Zometeen lekker de zon in met een desperados Erdinger.
Niet echt bepaald een speciaalbier.quote:Op vrijdag 23 maart 2012 14:57 schreef RingBewoner het volgende:
Zometeen lekker de zon in met een desperados.
Maallust in Veenhuizen ze zijn nu een jaar bezig en hebben inmiddels 6 varianten... Blond, Vienna, Weizen, Bock, 1818 en een tripel... Ze zijn gestart met d eerste 3, in september/oktober kwam daar de Bock (veldwachter) bij. 1818 volgde en ik kom er net achter dt ze een tripel hebben..quote:Op vrijdag 23 maart 2012 13:42 schreef Inkomen het volgende:
Een mix van lokaal en bekend speciaalbier lijkt me het beste. Dan is de drempel voor mensen die niet zo avontuurlijk zijn ingesteld ook wat lager.
Daarbij is Noord- en Oost-Nederland ook niet heel rijkelijk voorzien van brouwerijen, dus dan ben je snel door je keuzes heen.
Bieren van Mommeriete (Ov/ Dr), Gulzige Gans (Dr) en Us Heit (Fr) zie ik trouwens wat vaker bij eetcafés/ restaurants verschijnen, dus het gaat wel de goede kant op.
Voor in de zon is het heerlijk.quote:Op vrijdag 23 maart 2012 15:11 schreef muzas het volgende:
[..]
Dat is toch dat spul met 'tequila'-smaak?
Dat vind ik dus echt niet te zuipen, dan nog liever een kriek.
Niet echt. Maar wel even lekker.quote:Op vrijdag 23 maart 2012 15:25 schreef Citizen.Erased het volgende:
[..]
Niet echt bepaald een speciaalbier.
Ik ben blij dat je er van kan genieten. Mijn smaak is 't nietquote:
Dankje. Maar vind een karmeliet of rochefort niet echt passend.quote:Op vrijdag 23 maart 2012 15:53 schreef muzas het volgende:
[..]
Ik ben blij dat je er van kan genieten. Mijn smaak is 't niet
Nog even langs de slijterij vanavond.quote:Op vrijdag 23 maart 2012 16:42 schreef avw1982 het volgende:
Een Rochefort 10 niet maar een Tripel Karmeliet gaat wel hoor.
Ja, is inderdaad ook een erg goede brouwerij! Wordt geleid door de mensen achter Mommeriete. De 1818 is een mooie zware, maar mijn favoriet is de Vienna. Mijn vader haalde ze met een paar flesjes tegelijk in huis, maar is daar mee gestopt omdat ik ze al op maak voor hij er aan toe komtquote:Op vrijdag 23 maart 2012 15:37 schreef YskaFredriksson het volgende:
[..]
Maallust in Veenhuizen ze zijn nu een jaar bezig en hebben inmiddels 6 varianten... Blond, Vienna, Weizen, Bock, 1818 en een tripel... Ze zijn gestart met d eerste 3, in september/oktober kwam daar de Bock (veldwachter) bij. 1818 volgde en ik kom er net achter dt ze een tripel hebben..
Www.maallust.nl
Haha grappig. Mijn vader is 1 van de zware jongens bij mij zwerven er nog een paar blond in de koelkast. Drink zelf geen bier... Maar leuk om te horen dat het een erg goede brouwerij is. Als ik zie wat ze in een korte tijd bereikt hebben geloof ik dat die mening wel gedeeld wordquote:Op vrijdag 23 maart 2012 18:58 schreef Inkomen het volgende:
[..]
Ja, is inderdaad ook een erg goede brouwerij! Wordt geleid door de mensen achter Mommeriete. De 1818 is een mooie zware, maar mijn favoriet is de Vienna. Mijn vader haalde ze met een paar flesjes tegelijk in huis, maar is daar mee gestopt omdat ik ze al op maak voor hij er aan toe komt
Ja, de vorige keer dat ik had(van 't vat bij de Wildeman zelf) was 'ie een heel stuk beterquote:Op zaterdag 24 maart 2012 12:37 schreef DeZwabber het volgende:
Die Flying Dog viel een beetje tegen trouwens, er miste toch iets
zondequote:Op zaterdag 24 maart 2012 21:49 schreef Watertornado het volgende:
Hm, er zat roest aan de kroonkurk van mijn Great Divide wood aged dipa Roestafdruk ook aan de binnenkant van de flessenhals.
citrus, zouden ze daar citra mee bedoelen of gewoon een andere citrusachtige?quote:Op zaterdag 24 maart 2012 21:54 schreef hemarookworst het volgende:
Ik las dat Grolsch haar Lentebok met citrushop gaat brouwen en haar suikergehalte omlaag gaat halen. Goed nieuws, vond zowel de herfstbok als lentebok net suikerwater
http://www.levensmiddelen(...)-in-grolsch-lentebok
Dat kunnen er nogal wat zijn. Simcoe, Citra, Centennial, Columbus, Cascade, Nelson Sauvin en nog een aantal.quote:Op zaterdag 24 maart 2012 22:03 schreef Watertornado het volgende:
[..]
citrus, zouden ze daar citra mee bedoelen of gewoon een andere citrusachtige?
Want!quote:Op zaterdag 24 maart 2012 22:20 schreef DeZwabber het volgende:
eat your heart out http://hopschart.com/zoom.html
We hebben trouwens binnenkort weer een biergildeproeverij in Oporto.. Als er iemand niet kan, kun je een keertje aanschuivenquote:Op zaterdag 24 maart 2012 22:20 schreef DeZwabber het volgende:
eat your heart out http://hopschart.com/zoom.html
Zondag, 15 April. Ik hou je wel op de hoogtequote:
Sorachi Ace staat er niet tussen.quote:
Nog een lijst met hoppen: http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_hop_varietiesquote:Op zaterdag 24 maart 2012 22:25 schreef Watertornado het volgende:
[..]
Sorachi Ace staat er niet tussen.
Overigens weer een biertje gescoord met dat erin. Én Nelson Sauvin. En nog wat andere hopsoorten. Maar alleen die combinatie al.
Heb je wel eens die Sorachi Ace geproefd in de single hop dingen van BrewDog bijvoorbeeld? Als het goed is komt er nog iets aan met sorachi ace, een white label van emelisse ofzo maar ik weet het niet meer.quote:
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |