Dat hoort in een topic als dit, dunkt mij! Het andere topic gaat zo'n beetje helemaal niet over de baksels zelf, het is één en al decoratie wat de klok slaat.quote:Op zondag 19 februari 2012 16:18 schreef The_Hives het volgende:
en waar hoort appeltaart enzo? het haalt het natuurlijk niet bij de taarten in het taarttopic, maar het is ook geen koek, cake of muffin
Van nigella? Die zijn lekker hequote:Op zondag 19 februari 2012 18:39 schreef Muck het volgende:
Oeh, zo'n topic miste ik inderdaad! Ik bak regelmatig dingen, maar die passen niet in het decoratietopic.
Vanmiddag heb ik cappuccinocupcakes gebakken:
[ afbeelding ]
Inderdaadquote:Op zondag 19 februari 2012 18:43 schreef Inu het volgende:
[..]
Van nigella? Die zijn lekker he
Als je een muffinblik gebruikt blijven ze ook mooi rond
Ik had de brownies zonder chocola gebakken, lekker! Volgende keer de hazelnoten even roosteren in de pan, ik dacht dat dat wel mee zou gaan in de oven, maar ze zijn nog wat bleek. Maar super recept en heerlijk smeuige brownies
[ afbeelding ]
OMG. Alleen al van het lezen van dat recept kom je vijf kilo aan. Maar hij lijkt me wel erg lekker.quote:Op zondag 19 februari 2012 18:41 schreef minilot het volgende:
Wie van jullie heeft wel eens van 'crack pie' gehoord? Het is de naam van een zeer zoet, machtig plat taartje uit de keuken van de befaamde Momofuku Milk Bar in New York van chef David Chang. Het bestaat grotendeels uit eieren en bruine suiken wat betreft de vulling en je maakt er zelf een koek-met-havermout-bodem voor..
De taart heet 'crack pie' omdat -ie ongeloofelijk lekker is op een haast zondige manier: je wéét dat het slecht voor je is en toch wil je meer. En meer. En meer. Online raadt iedereen elkaar ook aan om er gewoon maar twee tegelijk te maken, gezien het verdriet dat je voelt als je een taart ophebt en je er niet nóg eentje hebt.
Tuurlijk is was het ook wel een beetje een hype en een placebo-effect, maar ik heb de taart meermaals gebakken en hoewel -ie qua ingrediënten heel simpel lijkt vind ik het echt een taart waarbij het geheel vér uitstijgt boven de som der delen!
Mijn eigen baksel:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Foodgawkerpagina's vol met recepten voor de crack pie
En hier het uitgebreide recept dat ik zelf graag en veel heb gebruikt
Ja! Doenquote:Op zondag 19 februari 2012 18:49 schreef minilot het volgende:
Als jullie van brownies houden dan spam ik hier ook nog even mijn nieuwe favoriete: met macademia's, koffie en witte chocolade uit het eerste kookboek van Ottolenghi:
[ afbeelding ]
Zodra ik het boek morgen bij de hand heb typ ik het recept wel even over in dit topic. Het zijn echt belachelijk lekkere brownies!quote:
ik dan ook maarquote:Op zondag 19 februari 2012 18:39 schreef Muck het volgende:
Oeh, zo'n topic miste ik inderdaad! Ik bak regelmatig dingen, maar die passen niet in het decoratietopic.
Vanmiddag heb ik cappuccinocupcakes gebakken:
[ afbeelding ]
Zie er goed uitquote:Op zondag 19 februari 2012 18:53 schreef The_Hives het volgende:
[..]
ik dan ook maar
deze vandaag gemaakt
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Oei die taart met frambozen,heb je een recept?quote:Op zondag 19 februari 2012 18:56 schreef Inu het volgende:
Een van mijn favoriete taarten is de Hallondrom van de Broodnodig in Utrecht, dus heb ooit het recept gevraagd soort cake met frambozen en eiwitschuim
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
En laatst ook de kaneelbollen van Nigella geprobeerd, ook leuk
[ afbeelding ]
Die brownies klinken echt goddelijk!
Hallon Dröm (Zweedse taart)quote:Op zondag 19 februari 2012 21:22 schreef het-is-mij het volgende:
[..]
Oei die taart met frambozen,heb je een recept?
quote:Op zondag 19 februari 2012 18:41 schreef minilot het volgende:
Wie van jullie heeft wel eens van crack pie gehoord?
Holy crap Dat ziet er toch niet meer uit als browniequote:Op zondag 19 februari 2012 18:49 schreef minilot het volgende:
Als jullie van brownies houden dan spam ik hier ook nog even mijn nieuwe favoriete: met macademia's, koffie en witte chocolade uit het eerste kookboek van Ottolenghi:
[ afbeelding ]
thnxquote:
Thx wordt genoteerd......klinkt makkelijk,altijd goed ;-)quote:Op zondag 19 februari 2012 21:39 schreef Inu het volgende:
[..]
Hallon Dröm (Zweedse taart)
Ingrediënten:
100 gr. Boter in blokjes
75 gr. Suiker
3 eieren
125 ml slagroom (of crème fraîche)
225 gr. Meel
15 gr. Bakpoeder
250 gr. frambozen
Bak -(of spring-)vorm van 24 doorsnede.
Bereiding:
Verwarm oven op 170° C.
Meng boter met suiker. Doe eieren en meel erbij. Dan slagroom en bakpoeder erbij. In vorm doen.
Verdeel 250 gr. frambozen over het beslag.
Bak de taart 35 minuten.
Klop intussen 3 eiwitten stijf en voeg langzaam 200 gr. (basterd)suiker toe. Smeer over de cake en bak nog ongeveer 10 minuten (tot eiwit lichtbruin is).
Ik gebruik altijd zo'n doosje diepvriesframbozen, gaat prima
Oehh thanks voor dit recept. Ga ik zeker proberen.quote:Op zondag 19 februari 2012 18:59 schreef minilot het volgende:
Ooo, en nóg een absolute favoriet mijnerzijds zijn de citroenblokjes van The Pioneer Woman.
Hier is het recept: Creamy Lemon Crumb Bars
En hier eet ik ze zelf, achter mijn computer:
[ afbeelding ]
Men neme:quote:Op zondag 19 februari 2012 18:53 schreef minilot het volgende:
[..]
Zodra ik het boek morgen bij de hand heb typ ik het recept wel even over in dit topic. Het zijn echt belachelijk lekkere brownies!
smakelijk was het zeker maar als ik dan die foto's van bijvoorbeeld RobinOok of minilot zie, toont dat toch een stuk smakelijkerquote:Op dinsdag 21 februari 2012 10:35 schreef chocolatelover het volgende:
nou, ik had wel mee willen ontbijten hoor als ik die foto zie. Heerlijk man!!
Zijn het geen scones?quote:Op dinsdag 21 februari 2012 10:51 schreef minilot het volgende:
Soesjes! Wat tof! Die heb ik nou echt nog nooit gemaakt. Toch eens doen. En dan vullen met roompaté en uienconfituur!
Het resultaat:quote:Op maandag 20 februari 2012 17:46 schreef Bortecinem het volgende:
[..]
Oehh thanks voor dit recept. Ga ik zeker proberen.
voor engelstalige recepten heb ik zo'n setje van maten (cup, tbls enzovoort).quote:Op dinsdag 21 februari 2012 17:00 schreef _Floddertje_ het volgende:
Waar ik altijd tegenaan loop bij bakrecepten zijn die maten (een theelepel zus, een kwart theelepel zo). Ik heb al eindeloos zitten googelen maar kan geen handige website vinden waarop staat hoeveel mg al die maten zijn. Wel hoeveel ml maar niet hoeveel mg. En als je er al iets over vindt, dan spreken de sites elkaar ook tegen, de één zegt dat een theelepel 3 mg is, de ander 5.
En dan loop ik ook nog tegen het feit aan dat ik weliswaar een keukenweegschaal heb die in principe per gram meet, maar als het echt om 1 gram verschil gaat, is hij toch niet zo heel nauwkeurig, volgens mij. Maar om nou een andere weegschaal te kopen voor die enkele keer dat ik iets bak...
Zijn er ergens maatschepjes te koop voor maten als een theelepel, halve theelepel, kwart theelepel, eetlepel, etc.? Of hebben jullie een andere handige methode om makkelijk de juiste hoeveelheid poeder van het één of ander te krijgen?
Volgens mij kan je bij een beetje goede kookwinkel wel een setje afmeet-lepeltjes vindenquote:Op dinsdag 21 februari 2012 17:00 schreef _Floddertje_ het volgende:
Waar ik altijd tegenaan loop bij bakrecepten zijn die maten (een theelepel zus, een kwart theelepel zo). Ik heb al eindeloos zitten googelen maar kan geen handige website vinden waarop staat hoeveel mg al die maten zijn. Wel hoeveel ml maar niet hoeveel mg. En als je er al iets over vindt, dan spreken de sites elkaar ook tegen, de één zegt dat een theelepel 3 mg is, de ander 5.
En dan loop ik ook nog tegen het feit aan dat ik weliswaar een keukenweegschaal heb die in principe per gram meet, maar als het echt om 1 gram verschil gaat, is hij toch niet zo heel nauwkeurig, volgens mij. Maar om nou een andere weegschaal te kopen voor die enkele keer dat ik iets bak...
Zijn er ergens maatschepjes te koop voor maten als een theelepel, halve theelepel, kwart theelepel, eetlepel, etc.? Of hebben jullie een andere handige methode om makkelijk de juiste hoeveelheid poeder van het één of ander te krijgen?
dat met ik niet in gram. Als het Nederlands is, dan gewoon op gevoel/smaak, Engelstalig pak ik mn maatlepeltje erbijquote:Op dinsdag 21 februari 2012 17:56 schreef _Floddertje_ het volgende:
Bedankt voor de tips, ik ga eens even verder kijken!
Hoe doen jullie dat zelf nou dan, of hebben jullie gewoon supergoede, precieze weegschalen? Hoe veel mg houden jullie zelf aan voor 1 theelepel?
Ik heb van die maatjes, ooit eens van mijn schoonmoeder gekregen. En sinds kort ook een setje voor cups, die zijn echt handig met recepten van Donna Hay enzo.quote:Op dinsdag 21 februari 2012 17:56 schreef _Floddertje_ het volgende:
Bedankt voor de tips, ik ga eens even verder kijken!
Hoe doen jullie dat zelf nou dan, of hebben jullie gewoon supergoede, precieze weegschalen? Hoe veel mg houden jullie zelf aan voor 1 theelepel?
Niet aan beginnen! Echt niet doen. Gewoon een setje maatschepjes scoren. Blokker heeft ze soms, V&D en Bijenkorf heel vaak, en anders kun je ze online makkelijk vinden.quote:Op dinsdag 21 februari 2012 17:56 schreef _Floddertje_ het volgende:
Hoe doen jullie dat zelf nou dan, of hebben jullie gewoon supergoede, precieze weegschalen? Hoe veel mg houden jullie zelf aan voor 1 theelepel?
Ik heb beide, een weegschaal en van die inhoudsmaten. Het lastige is dat niet elke thee- of eetlepel hetzelfde weegt, dus dat is steeds opzoeken waaraan een lepel of cup in grammen gelijk staat.quote:Op dinsdag 21 februari 2012 17:56 schreef _Floddertje_ het volgende:
Bedankt voor de tips, ik ga eens even verder kijken!
Hoe doen jullie dat zelf nou dan, of hebben jullie gewoon supergoede, precieze weegschalen? Hoe veel mg houden jullie zelf aan voor 1 theelepel?
Ik heb tijden zonder goed materiaal gebakken en heb dat eigenlijk wel prima gevonden. Ook al zegt men altijd dat je bij bakken heel secuur te werk moet gaan.quote:Op dinsdag 21 februari 2012 17:00 schreef _Floddertje_ het volgende:
Waar ik altijd tegenaan loop bij bakrecepten zijn die maten (een theelepel zus, een kwart theelepel zo). Ik heb al eindeloos zitten googelen maar kan geen handige website vinden waarop staat hoeveel mg al die maten zijn. Wel hoeveel ml maar niet hoeveel mg. En als je er al iets over vindt, dan spreken de sites elkaar ook tegen, de één zegt dat een theelepel 3 mg is, de ander 5.
En dan loop ik ook nog tegen het feit aan dat ik weliswaar een keukenweegschaal heb die in principe per gram meet, maar als het echt om 1 gram verschil gaat, is hij toch niet zo heel nauwkeurig, volgens mij. Maar om nou een andere weegschaal te kopen voor die enkele keer dat ik iets bak...
Zijn er ergens maatschepjes te koop voor maten als een theelepel, halve theelepel, kwart theelepel, eetlepel, etc.? Of hebben jullie een andere handige methode om makkelijk de juiste hoeveelheid poeder van het één of ander te krijgen?
Hoeveelheden als theelepel en eetlepel doe ik ook met zo'n maatlepelsetje. Mijn tip: ringetje weggooien, losse lepels zijn zoveel fijner dan zo'n "sleutelbos". Bovendien gebruik je de eetlepel en theelepel het meest en dan zitten die anderen alleen maar in de weg.quote:Op dinsdag 21 februari 2012 17:56 schreef _Floddertje_ het volgende:
Bedankt voor de tips, ik ga eens even verder kijken!
Hoe doen jullie dat zelf nou dan, of hebben jullie gewoon supergoede, precieze weegschalen? Hoe veel mg houden jullie zelf aan voor 1 theelepel?
De mijne hangen los van elkaar aan een haak: helemáál makkelijk en altijd bij de hand.quote:Op donderdag 23 februari 2012 13:31 schreef Muck het volgende:
Bij mijn setje kan het ringetje open en dicht geklikt worden. Zo slingeren ze niet los door de keukenlade, en kan ik het maatje dat ik nodig heb zo losmaken
Wat bedoel je met Nederlandse maten?quote:Op donderdag 23 februari 2012 18:44 schreef _Floddertje_ het volgende:
Nogmaals bedankt voor alle tips! En hebben die maatlepeltjes van de Hema, Blokker etc. dan ook de Nederlandse maten? Dus theelepels i.p.v. tablespoons enzo, of is dat precies hetzelfde??
Ja, zelfde. In NL (en in de meeste kookboeken die ik bijv heb) gaan we meestal uit van 5ml voor een theelepel en 15ml voor een eetlepel. En dat staat er ook nog op ook, de ml's. Op die maatlepels.quote:Op donderdag 23 februari 2012 18:44 schreef _Floddertje_ het volgende:
Nogmaals bedankt voor alle tips! En hebben die maatlepeltjes van de Hema, Blokker etc. dan ook de Nederlandse maten? Dus theelepels i.p.v. tablespoons enzo, of is dat precies hetzelfde??
* _Loki slaat opquote:Op zondag 19 februari 2012 21:39 schreef Inu het volgende:
[..]
Hallon Dröm (Zweedse taart)
Ingrediënten:
100 gr. Boter in blokjes
75 gr. Suiker
3 eieren
125 ml slagroom (of crème fraîche)
225 gr. Meel
15 gr. Bakpoeder
250 gr. frambozen
Bak -(of spring-)vorm van 24 doorsnede.
Bereiding:
Verwarm oven op 170° C.
Meng boter met suiker. Doe eieren en meel erbij. Dan slagroom en bakpoeder erbij. In vorm doen.
Verdeel 250 gr. frambozen over het beslag.
Bak de taart 35 minuten.
Klop intussen 3 eiwitten stijf en voeg langzaam 200 gr. (basterd)suiker toe. Smeer over de cake en bak nog ongeveer 10 minuten (tot eiwit lichtbruin is).
Ik gebruik altijd zo'n doosje diepvriesframbozen, gaat prima
Hulde, deze taart der taarten ziet er erg lekker uit.quote:Op zondag 19 februari 2012 18:53 schreef The_Hives het volgende:
[..]
ik dan ook maar
deze vandaag gemaakt
[ afbeelding ]
Ik ben eerlijk gezegd niet zo bekend met Nederlandse recepten waarin die maten zo genoemd worden. Ik neem aan dat dat of globale maten zijn of het zijn dezelfde maten als de tbs en tsp.quote:Op vrijdag 24 februari 2012 18:06 schreef _Floddertje_ het volgende:
Edit, hmm, ik krijg dit om de één of andere niet goed gequote, ik bedoel onderstaande als reactie op Lienekien die vroeg wat ik met Nederlandse maten bedoelde.
Ik vroeg me dus af of met een 'tablespoon' en een 'theelepel' hetzelfde wordt bedoeld. En als er verschil is, of het dan maatlepeltjes zijn met de Nederlandse theelepelmaten erop. Ik heb laatst zitten googelen n.a.v. jouw tip om op 'Joseph Joseph' te zoeken en toen vond ik inderdaad van die maatschepjes, maar daar kon je op inzoomen en ik zag dat er dan bijv. '1 tbs' op stond.
Die zijnquote:Op zondag 19 februari 2012 18:59 schreef minilot het volgende:
Ooo, en nóg een absolute favoriet mijnerzijds zijn de citroenblokjes van The Pioneer Woman.
Hier is het recept: Creamy Lemon Crumb Bars
En hier eet ik ze zelf, achter mijn computer:
[ afbeelding ]
hoe heb je het gemaakt dan?quote:Op zaterdag 25 februari 2012 10:55 schreef .ZilveR. het volgende:
Net cupcakes gemaakt. Maar die botercrème erop is zo lelijk geworden, liep alle kanten op, dus er zit nu geen toefje op maar gewoon een dun laagje. Iemand een tip om dat te voorkomen?
Waren de cakejes genoeg afgekoeld? Verder lijkt dit me juist weer een vraag voor het taart en decoratie topicquote:Op zaterdag 25 februari 2012 10:55 schreef .ZilveR. het volgende:
Net cupcakes gemaakt. Maar die botercrème erop is zo lelijk geworden, liep alle kanten op, dus er zit nu geen toefje op maar gewoon een dun laagje. Iemand een tip om dat te voorkomen?
Wow!quote:Op vrijdag 24 februari 2012 19:24 schreef LieLie het volgende:
Hier kan mijn appel-mascarponetaart ook bij:
[ afbeelding ]
http://24kitchen.nl/recepten/mascarpone-appeltaart
Hoe heb jij de hoeveelheden omgerekend? Enneh, baking powder en baking soda, heb je ook beide gebruikt of gewoon bakpoeder?quote:
Dank!quote:Op zaterdag 25 februari 2012 18:00 schreef RobinOok het volgende:
Ik heb destijds de hoeveelheden omgezet naar ml en grammen enzo, Isegrim.
Misschien ook handig? http://www.flickr.com/photos/fotoosvanrobin/5418652388/
Gewoon, room, slagroom. Uit de supermarkt.quote:Op zaterdag 25 februari 2012 18:58 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Dank!
Wat voor room heb je gebruikt?
Mijn moeder maakte ze vroeger altijd met zalmvullingquote:Op dinsdag 21 februari 2012 10:51 schreef minilot het volgende:
Soesjes! Wat tof! Die heb ik nou echt nog nooit gemaakt. Toch eens doen. En dan vullen met roompaté en uienconfituur!
Allebei: ik heb beiden gewoon altijd in de keukenvoorraad en ik ben een trouwe receptenvolger.quote:Op zaterdag 25 februari 2012 17:46 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Hoe heb jij de hoeveelheden omgerekend? Enneh, baking powder en baking soda, heb je ook beide gebruikt of gewoon bakpoeder?
Zohee, dat gaat goed in jouw keuken! Achgos!quote:Op zondag 26 februari 2012 13:02 schreef Tooto7moe het volgende:
#pech ..dadelkoek kreeg het voor elkaar te verbranden van boven ..#nogmeerpech
Fast, tasty, simplequote:Op zondag 26 februari 2012 13:04 schreef The_Hives het volgende:
de chocolate chip cookies staan in de oven
Lekkerquote:Op zondag 26 februari 2012 16:11 schreef MissHobje het volgende:
Mini appeltaartjes gemaakt
[ afbeelding ]
Oooh Medjool dadels! Mag ik alsjeblieft het recept?quote:Op zondag 26 februari 2012 13:37 schreef minilot het volgende:
Helaas pindakaas: de zak zat niet goed dicht en nu is de chips helemaal taai geworden.. Ander keertje dus maar.
[..]
Zohee, dat gaat goed in jouw keuken! Achgos!
Ik maak as we speak ook iets dadeligs. Het worden squares van bloem, medjool-dadels, pistachenoten, hazelnoten, vanille, eieren, espresso, kardemom, bruine suiker, een heel pakje boter en een snuf zout.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Het staat nu in de oven.
Ik zie 'm nu pas - wat een pracht van een taart is dat geworden!quote:Op vrijdag 24 februari 2012 19:24 schreef LieLie het volgende:
Hier kan mijn appel-mascarponetaart ook bij:
[ afbeelding ]
http://24kitchen.nl/recepten/mascarpone-appeltaart
Ook fan! Ik maak op ongeveer dezelfde manier graag rauwe brownies: medjools in de keukenmachine met amandelen, walnoten en cacao en tot plakkerige prut verpulveren, balletjes van draaien of in een bakblik in de koelkast en daarna in blokken snijden. Of inderdaad ja, dadels in de keukenmachine met havermout en noten (ik gooi er soms ook gojibesjes door of quinoa, of andere supergezonde dingen door) voor instant zelfgemaakte energierepen-in-balletjesvormquote:Op zondag 26 februari 2012 16:37 schreef Sts het volgende:
[..]
Oooh Medjool dadels! Mag ik alsjeblieft het recept?
Overigens, niet echt gebak, maar wel reuze lekker:
Dadels ontpitten (medjool, of in ieder geval van die dikke zachte dadels anders wordt het niks), in de magnetron tot heet en nog zachter. Klont boter erbij, paar eetlepels havermout op 500 g dadels, flink wat kaneel en/of koekkruiden erdoor, staafmixer erop. Dan voeg je wat gehakte (wal)noten toe. Van dit plakkerige mengsel maak je rolletjes in plastic folie. Die leg je een paar uur in de diepvries totdat ze handelbaar zijn en dan snij je ze in stukjes die je door kokosnootpoeder rolt. Nom!
De hoeveelheden doe ik altijd een beetje op gevoel, maar aangezien het geen gebak is, maakt dat niet zo veel uit.
Edit: oh en dadels in wortelcake met creamcheese topping is ook reuze lekker. Ik ben fan van dadels, valt het op?
Je hebt er ook best wel veel smaakjes ingedaan. Ik zou 1 a 2 'top' smaken nemen. Je hebt nu hele krachtige smaken die elkaar kunnen uitvlakken ipv versterken. En daarnaast zijn dadels en de noten op zich al smaakvol genoeg. Ik vind het er tenminste wel lekker uit zien.quote:Op zondag 26 februari 2012 17:32 schreef minilot het volgende:
Ik vind het een beetje tegenvallen qua smaak - ik proef de koffie en kardemom er bijvoorbeeld helemaal niet in terug. Sowieso is het wat laf allemaal.
Ik verbeter het recept liever nog even voor ik het deel.
Já dat is lekker. Dadels zijn super in praktisch ALLES. Die balletjes zijn heerlijk en ook lekker als je ze door de cacao rolt. Geeft net dat bittere tegen al dat zoetequote:Op zondag 26 februari 2012 16:37 schreef Sts het volgende:
[..]
Oooh Medjool dadels! Mag ik alsjeblieft het recept?
Overigens, niet echt gebak, maar wel reuze lekker:
Dadels ontpitten (medjool, of in ieder geval van die dikke zachte dadels anders wordt het niks), in de magnetron tot heet en nog zachter. Klont boter erbij, paar eetlepels havermout op 500 g dadels, flink wat kaneel en/of koekkruiden erdoor, staafmixer erop. Dan voeg je wat gehakte (wal)noten toe. Van dit plakkerige mengsel maak je rolletjes in plastic folie. Die leg je een paar uur in de diepvries totdat ze handelbaar zijn en dan snij je ze in stukjes die je door kokosnootpoeder rolt. Nom!
De hoeveelheden doe ik altijd een beetje op gevoel, maar aangezien het geen gebak is, maakt dat niet zo veel uit.
Edit: oh en dadels in wortelcake met creamcheese topping is ook reuze lekker. Ik ben fan van dadels, valt het op?
crack pie heb er ook eens twee gebakken, heerlijk. stiekem vond ik t eigenlijk naar superrijke boterkoek smaken heb t zelfde recept gebruikt destijds als jij linkt.quote:Op zondag 19 februari 2012 18:41 schreef minilot het volgende:
Wie van jullie heeft wel eens van crack pie gehoord? Het is de naam van een zeer zoet, machtig plat taartje uit de keuken van de befaamde Momofuku Milk Bar in New York van chef David Chang. Het bestaat wat betreft de vulling grotendeels uit eieren en bruine suiker én je maakt er zelf de koek-met-havermout voor een kruimelbodem voor..
De taart heet 'crack pie' omdat -ie ongeloofelijk lekker is op een haast zondige manier: je wéét dat het slecht voor je is en toch wil je meer. En meer. En meer. Online raadt iedereen elkaar ook aan om er gewoon maar twee tegelijk te maken, gezien het verdriet dat je voelt als je een taart ophebt en je er niet nóg eentje hebt.
Tuurlijk is was het ook wel een beetje een hype en een placebo-effect, maar ik heb de taart meermaals gebakken en hoewel -ie qua ingrediënten heel simpel lijkt vind ik het echt een taart waarbij het geheel vér uitstijgt boven de som der delen!
Mijn eigen baksel:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Foodgawkerpagina's vol met recepten voor de crack pie
En hier het uitgebreide recept dat ik zelf graag en veel heb gebruikt
Ohh, daar zat ik dit weekend ook aan te denken! Appeltaartjes maken in een muffinvorm ipv springvorm. Nu ik dit zie, moet ik dat echt eens gaan uitproberen.quote:Op zondag 26 februari 2012 16:11 schreef MissHobje het volgende:
Mini appeltaartjes gemaakt
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Yumquote:Op woensdag 29 februari 2012 21:07 schreef MissHobje het volgende:
ff een perentaartje gebakken
Met spijs en creme fraiche (volgende keer maak ik de stukjes peer wat kleiner)
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
quote:Op woensdag 29 februari 2012 21:13 schreef The_Hives het volgende:
vandaag weer 3 bakvormen gekocht met het vele bakken de laatste tijd waren mn huidige vormen wat te groot om iedere keer alleen op te eten
Ik heb hetzelfde probleem. We zijn met z'n tweetjes, en een hele taart is vaak een beetje veel van het goede... Dus ik heb 4 kleine springvormen (samen 1 grote), een tray 2x4 kleine cakevormen, 8 losse kleine cakevormen, 4 trays met 12 kleine muffinvormen en 2 trays met gewone muffinvormen. En 1 kleine tulband, maar daar wil ik er nog 3 van hebben.quote:Op woensdag 29 februari 2012 22:08 schreef Isegrim het volgende:
Ik heb ook een mini-taartvormpje gekocht van de week. Anders weeg ik binnen een mum van tijd 200kg.
Heb je daar een recept van? Dat klinkt ontzettend lekker!!quote:Op woensdag 29 februari 2012 16:53 schreef Chell het volgende:
Oeeeh leuk topic!
Ik heb gister Bailey's cheesecake brownies gemaakt. Goddelijk! Heb geen foto's, maar ik ga ze vrijdag nog een keer maken,dus dan post ik wel een plaatje.
Deze keer heb ik het zelf gemaakt en ik vind hem zo veel lekkerder!! Je gebruikt dan pandanpasta, wat gelijk ook de kleur geeft.quote:Op woensdag 29 februari 2012 16:30 schreef Tooto7moe het volgende:
Echte vanille doet het hem, dragonberry.
lekker.
heb die pandancake uit een pak (die ik altijd bij de toko zie liggen), of helemaal zelf gemaakt? Wil hem wel eens maken zonder pak/kleurstof etc.
Oh ja, ik heb net m'n photobucket opnieuw in zitten delen. Ga het even fixen.quote:
OEH! Hebben die een boek!? Ik ben me afgelopen herfst in Londen nogal te buiten gegaan aan het spul dat ze daar bakken.quote:Op donderdag 1 maart 2012 15:56 schreef DevilsAndDust het volgende:
..boek van The Hummingbird Bakery
Merci! Kom ik nooit. Toch eens doen dan.quote:
Twee zelfs. .quote:Op donderdag 1 maart 2012 17:37 schreef minilot het volgende:
[..]
OEH! Hebben die een boek!? Ik ben me afgelopen herfst in Londen nogal te buiten gegaan aan het spul dat ze daar bakken.
[..]
Merci! Kom ik nooit. Toch eens doen dan.
Daar ben ik ook wel benieuwd naarquote:Op donderdag 1 maart 2012 10:30 schreef morgane het volgende:
[..]
Heb je daar een recept van? Dat klinkt ontzettend lekker!!
Is het deze? http://iheartkatiecakes.b(...)secake-brownies.html
Gewoon cakebeslag met alleen echte vanille ipv vanille suiker? Ik heb namelijk weer eens zin in cake en wilde dit wel eens proberen.quote:Op dinsdag 28 februari 2012 20:59 schreef Dragonberry het volgende:
Laatst lekker een vanille cake gemaakt met echte vanille!
[ afbeelding ]
Klinkt als een episch boek!quote:Op donderdag 1 maart 2012 17:51 schreef DevilsAndDust het volgende:
[..]
Twee zelfs. .
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Ik heb ze allebei. Goeie recepten, wat mij betreft.
Hoeveel vanillestokjes gebruik je? En doen jullie ook bijvoorbeeld een eetlepel citroensap erin?quote:Op dinsdag 28 februari 2012 20:59 schreef Dragonberry het volgende:
Laatst lekker een vanille cake gemaakt met echte vanille!
[ afbeelding ]
En vanmiddag heb ik een Pandan Chiffon cake gemaakt morgen kijken of ik een goeie foto kan maken en of er nog genoeg over is om een foto van te maken xD
Ik heb 1 vanille stokje gebruikt, dat is wel genoeg anders wordt het te sterk vind ik. Een beetje citroenrasp is lekker erdoorheen maar is niet nodig. Als je het hebt, gebruik het gewoon!quote:Op vrijdag 2 maart 2012 08:05 schreef robuust89 het volgende:
[..]
Hoeveel vanillestokjes gebruik je? En doen jullie ook bijvoorbeeld een eetlepel citroensap erin?
Het is nogal een uitdaging om de perfecte cake te maken
Gewoon simpel cakebeslag: 250 gram boter, suiker en bloem, 4 eieren, vanille, beetje bakpoeder en een snufje zout.quote:Op vrijdag 2 maart 2012 07:37 schreef Sweetpea8472 het volgende:
[..]
Gewoon cakebeslag met alleen echte vanille ipv vanille suiker? Ik heb namelijk weer eens zin in cake en wilde dit wel eens proberen.
Ga het vanmiddag gelijk proberen!quote:Op vrijdag 2 maart 2012 09:01 schreef Dragonberry het volgende:
[..]
Gewoon simpel cakebeslag: 250 gram boter, suiker en bloem, 4 eieren, vanille, beetje bakpoeder en een snufje zout.
Ik heb inderdaad dat recept gebruikt (hoewel je even moet doorklikken naar deze: http://www.butcherbakerbl(...)cheesecake-brownies/ want die andere mist een stuk).quote:Op donderdag 1 maart 2012 10:30 schreef morgane het volgende:
[..]
Heb je daar een recept van? Dat klinkt ontzettend lekker!!
Is het deze? http://iheartkatiecakes.b(...)secake-brownies.html
dankjewel!quote:Op donderdag 1 maart 2012 12:29 schreef Dragonberry het volgende:
[..]
Deze keer heb ik het zelf gemaakt en ik vind hem zo veel lekkerder!! Je gebruikt dan pandanpasta, wat gelijk ook de kleur geeft.
recept
Briljante recepten om precies te zijnquote:Op donderdag 1 maart 2012 17:51 schreef DevilsAndDust het volgende:
[..]
Twee zelfs. .
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Ik heb ze allebei. Goeie recepten, wat mij betreft.
Wauw mooi zegquote:Op vrijdag 2 maart 2012 13:11 schreef Harajuku. het volgende:
[ afbeelding ]
Ik heb deze voor mijn verjaardag gemaakt, hij schijnt lekker te zijn geweest.
Dankje! Ben midden in de nacht voor mijn verjaardag nog bezig geweest omdat ik de 300 liter slagroom niet stijf kreegquote:
En supergemakkelijk om te maken. Ik maak ze vaak met m'n nichtjes, je kunt natuurlijk ook gewoon vormpjes uit het deeg steken. Ze vinden het ook erg leuk om er dan kaneel en suiker overheen te strooien.quote:Op vrijdag 2 maart 2012 13:28 schreef Harajuku. het volgende:
Kennen jullie de Snickerdoodles ook al? Ooit op FOK tegengekomen en altijd een hit.
[ afbeelding ]
Oh echt? Ik houd helemaal niet van zoetigheid, maar vond deze toch wel goed te doenquote:Op vrijdag 2 maart 2012 13:29 schreef FutureFairytale het volgende:
Vond ze niet zoveel aan, had er meer van verwacht.
Oh! Hoe oud moeten kinderen daarvoor zijn want ik heb wel ergens een neefjequote:Op vrijdag 2 maart 2012 13:30 schreef DevilsAndDust het volgende:
[..]
En supergemakkelijk om te maken. Ik maak ze vaak met m'n nichtjes, je kunt natuurlijk ook gewoon vormpjes uit het deeg steken. Ze vinden het ook erg leuk om er dan kaneel en suiker overheen te strooien.
Mijn jongste nichtje was toen drie. Kinderen kunnen een hoop hoor, in de keuken! Ingrediënten mengen, vormpjes uitsteken, op de bakplaat leggen, bestrooien met in dit geval suiker en kaneel. Gaat allemaal prima. Het is al leuk om ze gewoon een beetje te laten klooien. Na de tijd een doekje over het aanrecht, stofzuiger door de keuken, en klaar.quote:Op vrijdag 2 maart 2012 13:32 schreef Harajuku. het volgende:
[..]
Oh echt? Ik houd helemaal niet van zoetigheid, maar vond deze toch wel goed te doen
[..]
Oh! Hoe oud moeten kinderen daarvoor zijn want ik heb wel ergens een neefje
Ziet er leuk uit! Wat is het?quote:Op vrijdag 2 maart 2012 13:40 schreef DevilsAndDust het volgende:
Dit was trouwens ook eens een onverwacht groot succes op m'n verjaardag. .
[ afbeelding ]
Mannen houden stiekem toch ook wel heeeel erg van chocoladequote:Op vrijdag 2 maart 2012 14:09 schreef DevilsAndDust het volgende:
Een gewoon chocoladebiscuit, gevuld met jam (aardbei of framboos, dat weet ik niet meer) en slagroom of botercrème. Rondom afgesmeerd met botercrème, chocoladestokjes rondom geplakt, lintje erom, bovenkant volstorten met M&M's (of Smarties, wat je wil).
Tot mijn grote verbazing vooral een enorme hit bij de mannen. .
Ja, mijn vriend viert zijn verjaardag dit weekendquote:Op donderdag 1 maart 2012 19:06 schreef FutureFairytale het volgende:
Verjaardag Muck? Superlekkere taarten hoor
Hhmmzz ietwat mislukt denk ik,hij is nog warm.quote:Op zondag 19 februari 2012 21:39 schreef Inu het volgende:
[..]
Hallon Dröm (Zweedse taart)
Ingrediënten:
100 gr. Boter in blokjes
75 gr. Suiker
3 eieren
125 ml slagroom (of crème fraîche)
225 gr. Meel
15 gr. Bakpoeder
250 gr. frambozen
Bak -(of spring-)vorm van 24 doorsnede.
Bereiding:
Verwarm oven op 170° C.
Meng boter met suiker. Doe eieren en meel erbij. Dan slagroom en bakpoeder erbij. In vorm doen.
Verdeel 250 gr. frambozen over het beslag.
Bak de taart 35 minuten.
Klop intussen 3 eiwitten stijf en voeg langzaam 200 gr. (basterd)suiker toe. Smeer over de cake en bak nog ongeveer 10 minuten (tot eiwit lichtbruin is).
Ik gebruik altijd zo'n doosje diepvriesframbozen, gaat prima
Volledig mee eens. Is voor sommige een flinke kostenpost, maar echt een genot om mee te werken. En uit te breiden met leuke "extensies":Dquote:Op zaterdag 3 maart 2012 00:57 schreef RobinOok het volgende:
Als je het geld hebt, altijd voor een kitchenaid gaan.
Dat dacht ik ook. Tot ik wat meer zocht.quote:Op zaterdag 3 maart 2012 00:57 schreef RobinOok het volgende:
Als je het geld hebt, altijd voor een kitchenaid gaan.
Toch niet van mijn link?quote:Op zaterdag 3 maart 2012 10:15 schreef Sandous het volgende:
3-voud ik heb die kmix, en goed tevreden hoor! Heb m al bijna 2 jaar. Gooi er van alles in brood, cakes toppings etc. Prima ding, maakt niet al teveel herrie vergeleken met cheapo's. En hijs gewoon mooi!
Oja, gister 12 mislukte miffins/cupcakes uit de oven gehaald ergens n recept gevist, maar waren zo gewoon, niet ergens naar smaken
Dan ben je niet op de hoogte.quote:Op zaterdag 3 maart 2012 13:20 schreef Lienekien het volgende:
De Kitchenaid kun je uitbreiden met allerlei hulpstukken, dat kan bij de Kenwood niet.
Oh, die passen niet op mijn Kenwood.quote:Op zaterdag 3 maart 2012 14:02 schreef 3-voud het volgende:
[..]
Dan ben je niet op de hoogte.
http://www.kenwoodworld.com/nl-nl/Producten/kMix/Accessoires/
Voor mij hetzelfde. Het is me niet te doen om die hulpstukken.quote:Op zaterdag 3 maart 2012 14:31 schreef Lienekien het volgende:
Ja, die.
Ik mis ze ook niet echt, maar de optie kan een pluspunt zijn.
Hmm, toen ik dit weekend m'n eiwit geklopt heb (4 eieren) ging hij echt niet in toeren naar beneden... En het viel me op dat Rudolph z'n mixer ook wel eens zachter zet. En ze spelen ook met het geluid (richt microfoons).quote:Op zaterdag 3 maart 2012 11:24 schreef 3-voud het volgende:
[..]
Dat dacht ik ook. Tot ik wat meer zocht.
Die dingen kosten in de USA zelf net boven de 150 euro. Krijg het idee dat ze hier zo duur zijn om de naam en imago.
Schijnen ook nogal vaak motorisch en/of aandrijving problemen te krijgen.
Daarbij heeft die Kitchenaid maar een 300W motor. Bij deeg van 2 broden tegelijk staat ie al zowat stil. Kan die amper trekken.
Let wel, ik ga af op de reviews uiteraard. Heb er zelf geen ervaring mee. Maar die Rudolph heeft met zijn TV programma ook zon Kitchenaid. Met een bak vol eiwit (6 eitjes en suiker) hoor je dat ding al 50% in toeren zakken.
Niet mee eens, als je geld hebt dan de Kenwood chefquote:Op zaterdag 3 maart 2012 00:57 schreef RobinOok het volgende:
Als je het geld hebt, altijd voor een kitchenaid gaan.
Oh nom!quote:Op maandag 5 maart 2012 09:38 schreef kwakz0r het volgende:
ik heb gisteren voor t eerst zelf ijs gedraaid in m'n nieuwe cuisinart ijsmachine
superlekker vanille ijs (custardbasis) met verkruimelde chocoladekoekjes (nep oreo's) erdoor
[ afbeelding ]
ja, maar je haalt hem ook nog niet helemaal gaar uit de oven de eerste keer, omdat ie nog terugmoet met het eiwit eropquote:Op vrijdag 2 maart 2012 20:34 schreef het-is-mij het volgende:
[..]
Hhmmzz ietwat mislukt denk ik,hij is nog warm.
Hij is vrij zompig en de frambozen zijn naar beneden gezakt.had diepvries en beetje uit een potje,dat is denk ik te nat geweest.
Wel makkelijk recept
Rudolph maakte eens zon nougattaart met 6 eiwitten en wat suiker en meldde zelf al dat die mixer het er moeilijk mee had. Lijkt me geen "zachter zetten" of gedoe met microfoons.quote:Op maandag 5 maart 2012 08:27 schreef Sweetpea8472 het volgende:
[..]
Hmm, toen ik dit weekend m'n eiwit geklopt heb (4 eieren) ging hij echt niet in toeren naar beneden... En het viel me op dat Rudolph z'n mixer ook wel eens zachter zet. En ze spelen ook met het geluid (richt microfoons).
We hebben onszelf die Kitchenaid cadeau gegeven afgelopen kerst. De blender had ik al sinds de vorige kerst. Heb er absoluut nog steeds geen spijt van. En de adviesprijs in Amerika is ook ongeveer $350....
Buur van me maakt elke zomer van die Strawberry-Cheesecake ijs en Honey-Peanutbutter. Smaakt erg goed.quote:Op maandag 5 maart 2012 09:38 schreef kwakz0r het volgende:
ik heb gisteren voor t eerst zelf ijs gedraaid in m'n nieuwe cuisinart ijsmachine
superlekker vanille ijs (custardbasis) met verkruimelde chocoladekoekjes (nep oreo's) erdoor
[ afbeelding ]
ja ik ook, maar niet van eiwitten, roomkaas en slagroom enz opkloppenquote:Op maandag 5 maart 2012 18:41 schreef minilot het volgende:
Soms denk ik: moet ik nou ook eens zo'n Kenwood of KitchenAid en dan realiseer ik me steeds weer dat ik helemaal geen hekel heb aan zelf mixen en kloppen en dat ik ronduit HOU van deeg kneden met de hand.
Ze gebruikt hem niet direct uit de koelkast, maar ook niet echt kamertemperatuur, nee. Da's eigenlijk best een goeie! Bedanktquote:Op maandag 5 maart 2012 19:21 schreef The_Hives het volgende:
heeft ze al geprobeerd om geen koude melk te gebruiken? Of misschien is de boter toch al te koud. Ik zou sowieso melk minimaal op kamertemperatuur gebruiken
Voor mezelf en m'n partner, dus minimaal 10 stuks. (oh ja, moet een week kunnen liggen, in het weekend maken, t/m vrijdag meenemen). We nemen nu meestal een liga o.i.d. mee.quote:Op dinsdag 6 maart 2012 07:41 schreef The_Hives het volgende:
makkelijk en simpel of mag het ook uitgebreid? Voor jezelf of ook voor collega's (zo ja hoeveel)?
Poeh... goede vraag...quote:Op dinsdag 6 maart 2012 14:24 schreef The_Hives het volgende:
Vraagje, ik heb vaker een cheesecake gebakken in een normale oven. Nu ben ik echter overgeleverd aan een combi-magnetron.
De New York Cheescake die ik wil maken moet eerst op 240 graden en na een tijdje de temperatuur verlagen tot 110 graden. Dit kan echter niet met mijn combi.
De binnentemperatuur moet eerst verlaagd zijn tot 110 graden voordat ik hem weer kan aanzetten.
Wat raden jullie aan? Eerst 10 minuten op 240, oven uit, wachten totdat de temp verlaagd is naar 110 graden en dan weer aanzetten? Of kan ik het beter op een andere manier doen?
Is het bijvoorbeeld beter om hem dan vanaf het begin op 110 graden te zetten en dan gewoon langer? En is het effect dan hetzelfde?
En als ik het op de eerste manier doe, zal hij dan wel lukken?
Misschien ervaringsdeskundigen of tips?
ps: ik wil wel een baked cheesecake maken, weet ook dat het zonder bakken kan maar dat wil ik niet
stel ik een vraag over een cheesecake die mogelijk gaat mislukken, krijg ik als beloning een foto van een cheesecake die gelukt isquote:
Tja... Maar hij ziet er wel errug lekker uit! Moet het recept maar eens opzoeken en uitproberen...quote:Op dinsdag 6 maart 2012 14:47 schreef The_Hives het volgende:
[..]
stel ik een vraag over een cheesecake die mogelijk gaat mislukken, krijg ik als beloning een foto van een cheesecake die gelukt is
die appeltaart zou ik ook zo opeten trouwens alleen jammer dat het eimengsel niet overal gelijk gestreken is, maar dat is mierenneukerij
Inderdaad hehequote:
FFT, jij bent nu toch ook al niet aan het bakken he?quote:Op dinsdag 6 maart 2012 14:52 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Inderdaad hehe
Doe mij een puntje alsjeblieft, krijg je van mij een dikke plak gistergebakken bitterkoekjescake .
als ik er ruimte voor had in mijn huisje, had ik allang een normale oven gehadquote:Op dinsdag 6 maart 2012 14:51 schreef Sweetpea8472 het volgende:
[..]
Tja... Maar hij ziet er wel errug lekker uit! Moet het recept maar eens opzoeken en uitproberen...
En over jouw vraag, ik zou een tweede oven kopen, kun je de ene op 240 graden zetten en de tweede op 110! (ik zou het antwoord ook niet weten, ik heb alleen twee hetelucht ovens...)
quote:
receptje? Google is lui , en heb nog geen bitterkoekjes cake gebakken of geproefdquote:Doe mij een puntje alsjeblieft, krijg je van mij een dikke plak gistergebakken bitterkoekjescake .
in een ander recept zie ik 2 uur op 130 graden, misschien moet ik dan 1 uur 45 op 140 graden? Kan alleen 120 of 140 graden kiezen en dat pruts ding zal trouwens ook wel ff koeler of heter zijn dan de aangegeven temperatuur....quote:Op dinsdag 6 maart 2012 14:24 schreef The_Hives het volgende:
Vraagje, ik heb vaker een cheesecake gebakken in een normale oven. Nu ben ik echter overgeleverd aan een combi-magnetron.
De New York Cheescake die ik wil maken moet eerst op 240 graden en na een tijdje de temperatuur verlagen tot 110 graden. Dit kan echter niet met mijn combi.
De binnentemperatuur moet eerst verlaagd zijn tot 110 graden voordat ik hem weer kan aanzetten.
Wat raden jullie aan? Eerst 10 minuten op 240, oven uit, wachten totdat de temp verlaagd is naar 110 graden en dan weer aanzetten? Of kan ik het beter op een andere manier doen?
Is het bijvoorbeeld beter om hem dan vanaf het begin op 110 graden te zetten en dan gewoon langer? En is het effect dan hetzelfde?
En als ik het op de eerste manier doe, zal hij dan wel lukken?
Misschien ervaringsdeskundigen of tips?
ps: ik wil wel een baked cheesecake maken, weet ook dat het zonder bakken kan maar dat wil ik niet
Ik heb m'n keuken ontworpen om m'n fornuis heen (waar dus die twee ovens in zitten)quote:Op dinsdag 6 maart 2012 15:12 schreef The_Hives het volgende:
[..]
als ik er ruimte voor had in mijn huisje, had ik allang een normale oven gehad
Thermometer kopen en eens kijken wat hij precies aangeeft... Is wel handig om te weten hoe warm nou precies warm is!quote:Op dinsdag 6 maart 2012 15:21 schreef The_Hives het volgende:
[..]
in een ander recept zie ik 2 uur op 130 graden, misschien moet ik dan 1 uur 45 op 140 graden? Kan alleen 120 of 140 graden kiezen en dat pruts ding zal trouwens ook wel ff koeler of heter zijn dan de aangegeven temperatuur....
als ik ooit een huis koop, is de keuken ook 1 van de belangrijkste criteria. Maar zit nu in een huurhuisje met een hele klein keuken. Kan net een tafelmodel vriezer en een tafelmodel koelkast in (staan deels onder de trap ). Mijn kooktoestel staat op het aanrecht en dan heb ik nog net een meter werkblad over. En die combi staat op de vriezer. Dus ja, als ik een oven koop moet die midden in de woonkamerquote:Op dinsdag 6 maart 2012 15:39 schreef Sweetpea8472 het volgende:
[..]
Ik heb m'n keuken ontworpen om m'n fornuis heen (waar dus die twee ovens in zitten)
De kerst van 2010 heb ik er ook goed gebruik van gemaakt. Ik heb toen een hele serie kleine hartige taartjes gebakken (in m'n 1/4e grootte springvormen). 4 van elke smaak, en 4 verschillende smaken. En tegelijkertijd ook nog even cake gebakken. Ik zou niet meer zonder m'n Falcon kunnen!
[..]
heb ik, op 180 graden gaf hij te veel aan. Maar ga het morgen ook op 140 graden testen om te kijken wat hij aan geeft.quote:Thermometer kopen en eens kijken wat hij precies aangeeft... Is wel handig om te weten hoe warm nou precies warm is!
Jawel! En geef vervolgens bijna alles wegquote:Op dinsdag 6 maart 2012 15:01 schreef PdeHoog het volgende:
[..]
FFT, jij bent nu toch ook al niet aan het bakken he?
Jes, doe ik vnv. Ben nu niet thuis.quote:Op dinsdag 6 maart 2012 15:13 schreef The_Hives het volgende:
[..]
[..]
receptje? Google is lui , en heb nog geen bitterkoekjes cake gebakken of geproefd
Heb je toevallig een recept van die cheesecake?quote:Op dinsdag 6 maart 2012 14:33 schreef Muck het volgende:
[..]
Poeh... goede vraag...
Ik bak de mijne meestal een half uurtje op 200 graden (ook een combimagnetron) en dat gaat prima, maar het hangt ook af van het recept dat je gebruikt natuurlijk. Oftewel, van mij wordt je niet veel wijzer
Anyway, zoals beloofd de taarten van afgelopen weekend:
Appeltaart:
[ afbeelding ]
Witte chocolade cheesecake met aardbeien:
[ afbeelding ]
Ik gebruik dit recept maar dan zonder rumquote:
quote:Ingrediënten
■250 gr zachte boter
■250 gr suiker
■5 eieren
■2 zakje vanillesuiker
■270 gram bloem
■½ zakje bakpoeder
■250 gr bitterkoekjes
■1 dl rum of andere sterke drank
Bereiding
Breek de bitterkoekjes in kleine stukjes en giet de rum eroverheen. Af en toe roeren, zodat de rum goed opgenomen wordt.
Mix de boter en beide suikers goed door elkaar. Mix één voor één de eieren erdoorheen. Zeef het bloem en bakpoeder erboven en klop tot een luchtige massa.
Bedek een ingevette en gepaneerde cakevorm met een laagje deeg en een laagje bitterkoekjes, herhaal dit en eindig met een laagje deeg.
Zet de vorm in een koude oven, stel hem in op 170º en bak de cake gaar in ca. 75 minuten.
quote:Op dinsdag 6 maart 2012 19:15 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Ik gebruik dit recept maar dan zonder rum
[..]
Ja dat lijkt me beter want heeft een amandelsmaak en bitterkoekjes ookquote:Op dinsdag 6 maart 2012 19:31 schreef The_Hives het volgende:
[..]
die ga ik binnenkort maken en ik denk dan amaretto over de bitterkoekjes
Groter werkblad dan ik had in m'n vorige keuken... (grote woonkeuken waarbij het keukenblok in het kleinste hoekje was weggepropt... Ik had zo'n 60cm werkblad en dat was nog in de hoek ook...)quote:Op dinsdag 6 maart 2012 15:50 schreef The_Hives het volgende:
[..]
als ik ooit een huis koop, is de keuken ook 1 van de belangrijkste criteria. Maar zit nu in een huurhuisje met een hele klein keuken. Kan net een tafelmodel vriezer en een tafelmodel koelkast in (staan deels onder de trap ). Mijn kooktoestel staat op het aanrecht en dan heb ik nog net een meter werkblad over. En die combi staat op de vriezer. Dus ja, als ik een oven koop moet die midden in de woonkamer
lekker en heel simpel, kan niet fout gaanquote:Op woensdag 7 maart 2012 08:00 schreef Nyota het volgende:
Ik denk dat ik de dag maar eens ga beginnen met het maken van scones
Ik heb ze nog nooit gemaakt, gisteren al wel op zoek geweest naar een goed recept. Als iemand hier echter een recept heeft en die al vaker gebruikt heeft, houd ik me aanbevolen
Thanks! Die ga ik de volgende keer gebruiken. Die ik net heb gemaakt zijn ook best aardig gelukt, maar wil vanalles uitproberen.quote:Op woensdag 7 maart 2012 09:30 schreef The_Hives het volgende:
[..]
lekker en heel simpel, kan niet fout gaan
wat ik ongeveer doe:
250 gram zelfrijzend bakmeel
2 theelepels bakpoeder
1/2 theelepel zout
3 zakjes vanillesuiker (ik van vanille), je kan ook essecnce of extract gebruiken
eetlepel of 2 a 3 suiker (net hoe zoet je het wilt)
1 ei
net geen dl melk
60 gram boter
Erbij:
1 ei om te bestrijken, (riet)suiker, half bakje mascarpone, slagroom, jam naar keuze
ei en melk loskloppen, bakpoeder en meel mengen, beide suikers erbij, boter erbij beetje kneden (boter in kleine stukjes)
melk/ei mengsel erbij
kneden tot deeg
ff laten rusten
uitrollen
rondjes eruit steken
De verhoudingen zijn niet superstrak. Als je het ide hebt dat het wat te vochtig is, gewoon wat meel erbij, te droog klein beetje extra melk.
op bakpapier, bestrijken met losgeklopte ei, rietsuiker overheen strooien, afbaken in oven op 220 graden tot goudbruin
als bijna klaar is slagroom en mascarpone luchtig kloppen
Krijg je onderstaand resultaat. Als is dit plaatje alleen met slagroom en geen mascarpone
[ afbeelding ]
Het is een beeeeetje een late reactiequote:Op dinsdag 6 maart 2012 18:11 schreef Jorwol het volgende:
[..]
Heb je toevallig een recept van die cheesecake?
quote:* 100 gr biscuit
* 50 gr boter
Vulling:
* 60 ml slagroom
* 300 gr witte chocolade, fijn gehakt
* 375 gr roomkaas (philadelphia, mon chou, net wat je lekker vindt)
* 110 gr kristalsuiker
* 1 ei
Voorbereiding
* Oven voorverwarmen op 160 °C
* Springvorm onderin bekleden met bakpapier of invetten
* Kaas op kamertemperatuur laten komen
Bereidingswijze
Bodem:
* Biscuit goed fijn verkruimelen
* Boter in een pannetje zachtjes laten smelten
* Biscuit toevoegen en goed doorroeren
* Biscuit verdelen over vorm en goed aandrukken met bv. bolle kant van een lepel
* Vorm 30 min. in de koelkast zetten
Vulling:
* slagroom en 200 gr witte chocolade in pan op laag vuur zetten
* blijven roeren totdat de chocolade is gesmolten
* vuur uitzetten en mengsel beetje af laten koelen
* roomkaas, suiker en ei in een kom goed mixen totdat je een glad mengsel hebt
* afgekoelde chocolademengsel door kaasmengsel mixen
* vulling over vorm verdelen
* 30 minuten bakken in de oven
* cheesecake in de over laten afkoelen, met de deur op een kier
* rest van de witte chocolade smelten en er over gieten
* afgekoelde cheesecake 3 uur in de koelkast op laten stijven
* fijn gesneden aardbeien er over verdelen
Had daar ook al gekeken maar heb er denk ik overheen gelezen... Toen maar de cheesecake van Marty gemaakt, die was ook erg lekker! Deze ga ik volgende keer maken Thanks!quote:Op donderdag 8 maart 2012 16:49 schreef Muck het volgende:
[..]
Het is een beeeeetje een late reactie
Maar ja, heb ik
Ik heb hem uit het cheesecaketopic: Cheesecake deel 3!
Supersimpel, maar zooooo lekker
[..]
daar had je niet over nagedacht voordat je die box ging kopenquote:Op donderdag 8 maart 2012 17:35 schreef sararaats het volgende:
Ik heb de koekjesbox gekocht. Dit is een boek met recepten en twee vormpjes.
Probleem: ik heb geen bakoven
Die heb je wel nodig. Of een aardige buurvrouw met een bakoven.quote:Op donderdag 8 maart 2012 17:35 schreef sararaats het volgende:
Ik heb de koekjesbox gekocht. Dit is een boek met recepten en twee vormpjes.
Probleem: ik heb geen bakoven
Toch wel Ons ma heeft een combi-oven.quote:Op donderdag 8 maart 2012 17:36 schreef Mirjam het volgende:
[..]
daar had je niet over nagedacht voordat je die box ging kopen
Geen oven! Hoe kom je de week door zonder iets te kunnen bakken!quote:Op donderdag 8 maart 2012 17:35 schreef sararaats het volgende:
Ik heb de koekjesbox gekocht. Dit is een boek met recepten en twee vormpjes.
Probleem: ik heb geen bakoven
Deze ga ik morgen maken! Ik was op zoek naar een taart waarvoor ik alles in huis heb en die ik makkelijk in het klein kan maken met de materialen die ik in huis heb.quote:Op zondag 19 februari 2012 21:39 schreef Inu het volgende:
[..]
Hallon Dröm (Zweedse taart)
Ingrediënten:
100 gr. Boter in blokjes
75 gr. Suiker
3 eieren
125 ml slagroom (of crème fraîche)
225 gr. Meel
15 gr. Bakpoeder
250 gr. frambozen
Bak -(of spring-)vorm van 24 doorsnede.
Bereiding:
Verwarm oven op 170° C.
Meng boter met suiker. Doe eieren en meel erbij. Dan slagroom en bakpoeder erbij. In vorm doen.
Verdeel 250 gr. frambozen over het beslag.
Bak de taart 35 minuten.
Klop intussen 3 eiwitten stijf en voeg langzaam 200 gr. (basterd)suiker toe. Smeer over de cake en bak nog ongeveer 10 minuten (tot eiwit lichtbruin is).
Ik gebruik altijd zo'n doosje diepvriesframbozen, gaat prima
Heb niet het heel topic doorgelezen, dus misschien heb je al ideeën zat, maar goudse moppen zijn simpel zat om te maken en naar mijn mening erg lekker..quote:Op zondag 19 februari 2012 12:35 schreef Sandous het volgende:
Ben ook nog op zoek naar een recept voor simpele/lekkere koekjes. Kan ik met mn peuter bakken, iemand een recept?
Vanwege de cups of vanwege de ingrediënten?quote:Op zondag 11 maart 2012 23:01 schreef Ml-etje het volgende:
Wow MM
Iemand een goed recept voor oatmeal rozijnen koeken?
De engelse versies bezorgen me hoofdbrekens
Sorry, beetje late reactie maar ik heb het Great British Book of Baking en daar stond het volgende recept in:quote:Op woensdag 7 maart 2012 08:00 schreef Nyota het volgende:
Ik denk dat ik de dag maar eens ga beginnen met het maken van scones
Ik heb ze nog nooit gemaakt, gisteren al wel op zoek geweest naar een goed recept. Als iemand hier echter een recept heeft en die al vaker gebruikt heeft, houd ik me aanbevolen
Het recept van de Hummingbird Bakery voor raisin oat cookies vind ik heel goed!quote:Op zondag 11 maart 2012 23:01 schreef Ml-etje het volgende:
Wow MM
Iemand een goed recept voor oatmeal rozijnen koeken?
De engelse versies bezorgen me hoofdbrekens
Hij ziet er in ieder geval erg lekker uit!quote:Op zaterdag 10 maart 2012 15:34 schreef La_Vita het volgende:
Heb nog nooit eerder een appeltaart gemaakt dus ben heel benieuwd hoe hij smaakt. (De korst was een beetje te hoog en te dik )
[ afbeelding ]
Ziet er lekker uit. Ik heb nog peren in de vriezer liggen en deeg en banketbakkersroom in de koelkast. Ik ga vanavond iets bij elkaar bakken...quote:Op maandag 12 maart 2012 21:52 schreef La_Vita het volgende:
Ik had nog 2 appels over dus heb een mini-appeltaartje gemaakt
[ afbeelding ]
Vandaag wil ik ook eens de bovenstaande taart maken maar dan met aardbeienquote:Op zondag 19 februari 2012 21:39 schreef Inu het volgende:
[..]
Hallon Dröm (Zweedse taart)
Ingrediënten:
100 gr. Boter in blokjes
75 gr. Suiker
3 eieren
125 ml slagroom (of crème fraîche)
225 gr. Meel
15 gr. Bakpoeder
250 gr. frambozen
Bak -(of spring-)vorm van 24 doorsnede.
Bereiding:
Verwarm oven op 170° C.
Meng boter met suiker. Doe eieren en meel erbij. Dan slagroom en bakpoeder erbij. In vorm doen.
Verdeel 250 gr. frambozen over het beslag.
Bak de taart 35 minuten.
Klop intussen 3 eiwitten stijf en voeg langzaam 200 gr. (basterd)suiker toe. Smeer over de cake en bak nog ongeveer 10 minuten (tot eiwit lichtbruin is).
Ik gebruik altijd zo'n doosje diepvriesframbozen, gaat prima
Inderdaad, wat een lekkere taart... Heb alleen frambozen gebruikt..quote:Op donderdag 8 maart 2012 16:49 schreef Muck het volgende:
[..]
Het is een beeeeetje een late reactie
Maar ja, heb ik
Ik heb hem uit het cheesecaketopic: Cheesecake deel 3!
Supersimpel, maar zooooo lekker
[..]
Dat heb ik met kerst ook gedaanquote:Op woensdag 14 maart 2012 16:20 schreef The_stranger het volgende:
[..]
Inderdaad, wat een lekkere taart... Heb alleen frambozen gebruikt..
heb je dat met een blender of keukenmachine gedaan?quote:Op woensdag 14 maart 2012 18:22 schreef Nyota het volgende:
Ik had dit recept uit een ander topic: rauwe brownies
Gemaakt van walnoten (gehakt), cacao en dadels en nog wat amandelen
Ik heb het net gemaakt en staat nu in de koeling. Ben heeeeeel benieuwd. Maar dadels zijn bijna altijd lekker
Keukenmachine Oud beestje doet het nog goed. Maar je kan ook een blender proberen, maar dan misschien meer in kleine batches ofzo.quote:Op woensdag 14 maart 2012 18:36 schreef Mirjam het volgende:
[..]
heb je dat met een blender of keukenmachine gedaan?
Ik gebruik m'n staafmixer ervoor.quote:Op woensdag 14 maart 2012 18:36 schreef Mirjam het volgende:
[..]
heb je dat met een blender of keukenmachine gedaan?
Ziet er lekker uit. Wat is het?quote:Op woensdag 14 maart 2012 17:49 schreef Muck het volgende:
[ afbeelding ]
Hij kijkt me aan
Maar als ie smaakt zoals ie eruit ziet, ben ik een gelukkig mens
Het is het proberen waard: het is echt goddelijkquote:Op donderdag 15 maart 2012 07:53 schreef Sweetpea8472 het volgende:
[..]
Ik gebruik m'n staafmixer ervoor.
ja, lukt dat goed met die dadels?quote:Op donderdag 15 maart 2012 07:53 schreef Sweetpea8472 het volgende:
[..]
Ik gebruik m'n staafmixer ervoor.
Dadels heb ik nooit gebruikt. Maar ik zou niet weten waarom niet. Ik gebruik m'n staafmixer voor de noten omdat die wat kleiner is (en makkelijker schoonmaken, aangezien m'n keukenmachine ondertussen de 20 jaar bereikt heeft... Die kom is bijna niet meer doorzichtig )quote:
Kijk eens 1 post boven degene die je gequote hebt?quote:
Ahá bedankt!quote:Op donderdag 15 maart 2012 16:43 schreef Muck het volgende:
[..]
Kijk eens 1 post boven degene die je gequote hebt?
Het is peren-amandel-taart
Ik dacht even de je PeRi was
Mijn staafmixer kon het niet aan (liet stukjes noot door de keuken vliegen, heel fijn ), maar da's ook een heel goedkoop ding. In de blender moest ik het regelmatig even omscheppen/van de bodem scheppen en dan weer even blenderen. Duurde wel wat lang, maar ging dus wel. En het resultaat was erg lekker! Tip: wel even die dadels ontpitten voor je ze in de blender gooitquote:
Ik heb zo'n mooi bakje waar m'n staafmixer op kan, heb je een sort van mini-keukenmachinequote:Op vrijdag 16 maart 2012 10:58 schreef Holyme het volgende:
[..]
Mijn staafmixer kon het niet aan (liet stukjes noot door de keuken vliegen, heel fijn ), maar da's ook een heel goedkoop ding. In de blender moest ik het regelmatig even omscheppen/van de bodem scheppen en dan weer even blenderen. Duurde wel wat lang, maar ging dus wel. En het resultaat was erg lekker! Tip: wel even die dadels ontpitten voor je ze in de blender gooit
Gaaf zegquote:Op woensdag 21 maart 2012 18:25 schreef kwakz0r het volgende:
ik heb een zeer culinair vaardige vriendin laatst dit boek voor haar verjaardag gegeven
[ afbeelding ]
maar eigenlijk wilde ik het liever zelf houden...
ja, van die kale chef die de hondsmoeilijke toetjes bij masterchef australië deed. die staan er in (de taart met 12 laagjes enzo) maar ook makkelijkere dingen.quote:
Ik ken wel dit.quote:Op woensdag 21 maart 2012 18:42 schreef RobinOok het volgende:
Dit weekend gemaakt, alleen vond ik ze jammer genoeg niet zo lekker.
Gulab Jamun, Indiase, gefrituurde "melkballetjes" in rozensiroop.
Kent iemand dit? En denk je dat ik iets verkeerds deed, dat het echt juist superlekker is?
[ link | afbeelding ]
Dit ken ik ook ja, maar ik weet niet hoe wij dat noemen. Die naam zegt me niets iig.quote:Op donderdag 22 maart 2012 09:14 schreef Axia het volgende:
Yep, ik ken ze ook. Persoonlijk vind ik ze ook niet lekker. Veel te zoet door die siroop. Ik vind zelf de 'Caribbean/Trinidad gulab jamun' lekkerder. Die maken ze niet in siroop maar doen dan een beetje suikerwater (veel suiker, weinig water) erover heen zodat de suiker erop stolt weer en dan lekker krokant wordt erop.
Vandaar dat mijn cake zowat de oven uit kwam.quote:Op vrijdag 23 maart 2012 00:25 schreef RobinOok het volgende:
Gewoon de goede verhoudingen boter, suiker, eieren en meel vinden. En de boter eerst goed zacht en wit en fluffy mixen en de eitjes er 1 voor 1 goed en lang doorheen mixen. Dan voorzichtig bloem spatelen. Geen bakpoeder nodig. Bakpoeder is voor luie koks die te lui zijn om lang te mixen. Of armoeiige die geen geld hebben voor eieren.
Eigenlijk zeg je dus 'teveel boter'quote:Op donderdag 29 maart 2012 19:46 schreef The_Hives het volgende:
te weinig suiker en te weinig bloem. Wel een eitje er doorheen gedaan?
ik ga altijd voor meer ipv minderquote:Op donderdag 29 maart 2012 19:49 schreef _Ophelia_ het volgende:
[..]
Eigenlijk zeg je dus 'teveel boter'
Je moet de cacaopoeder wel meewegen met de bloem, het verandert anders de nat-droog verhouding, kan verder prima hoor, boter en cacao.quote:Op donderdag 29 maart 2012 19:52 schreef ieniminimuis het volgende:
en juist door de cacoapoeder werd het droger... maar mss is boter in combi met cacaopoeder niet zo'n goede combi?
Zoveel gram cacao gaat er toch niet in. Niet in de zin dat het daar droger van kan worden? Sorry dat ik me ertussen meng, maar ben het wel eens met The-Hives. Eitje erdoor isquote:Op donderdag 29 maart 2012 19:53 schreef _Ophelia_ het volgende:
[..]
Je moet de cacaopoeder wel meewegen met de bloem, het verandert anders de nat-droog verhouding, kan verder prima hoor, boter en cacao.
Eitje kan best, maar is niet de reden dat het fout gaat. Als het een vaak getest recept is heeft ze of ergens een weegfoutje gemaakt, het deeg niet goed gekoeld of zit het hem in de cacao. (of er is iets raars met de oven, combimagnetron oid?)quote:Op donderdag 29 maart 2012 19:55 schreef fotostarter het volgende:
[..]
Zoveel gram cacao gaat er toch niet in. Niet in de zin dat het daar droger van kan worden? Sorry dat ik me ertussen meng, maar ben het wel eens met The-Hives. Eitje erdoor is
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |