Mannen houden stiekem toch ook wel heeeel erg van chocoladequote:Op vrijdag 2 maart 2012 14:09 schreef DevilsAndDust het volgende:
Een gewoon chocoladebiscuit, gevuld met jam (aardbei of framboos, dat weet ik niet meer) en slagroom of botercrème. Rondom afgesmeerd met botercrème, chocoladestokjes rondom geplakt, lintje erom, bovenkant volstorten met M&M's (of Smarties, wat je wil).
Tot mijn grote verbazing vooral een enorme hit bij de mannen..
Ja, mijn vriend viert zijn verjaardag dit weekendquote:Op donderdag 1 maart 2012 19:06 schreef FutureFairytale het volgende:
Verjaardag Muck? Superlekkere taarten hoor
Hhmmzz ietwat mislukt denk ik,hij is nog warm.quote:Op zondag 19 februari 2012 21:39 schreef Inu het volgende:
[..]
Hallon Dröm (Zweedse taart)
Ingrediënten:
100 gr. Boter in blokjes
75 gr. Suiker
3 eieren
125 ml slagroom (of crème fraîche)
225 gr. Meel
15 gr. Bakpoeder
250 gr. frambozen
Bak -(of spring-)vorm van 24 doorsnede.
Bereiding:
Verwarm oven op 170° C.
Meng boter met suiker. Doe eieren en meel erbij. Dan slagroom en bakpoeder erbij. In vorm doen.
Verdeel 250 gr. frambozen over het beslag.
Bak de taart 35 minuten.
Klop intussen 3 eiwitten stijf en voeg langzaam 200 gr. (basterd)suiker toe. Smeer over de cake en bak nog ongeveer 10 minuten (tot eiwit lichtbruin is).
Ik gebruik altijd zo'n doosje diepvriesframbozen, gaat prima
Volledig mee eens. Is voor sommige een flinke kostenpost, maar echt een genot om mee te werken. En uit te breiden met leuke "extensies":Dquote:Op zaterdag 3 maart 2012 00:57 schreef RobinOok het volgende:
Als je het geld hebt, altijd voor een kitchenaid gaan.
Dat dacht ik ook. Tot ik wat meer zocht.quote:Op zaterdag 3 maart 2012 00:57 schreef RobinOok het volgende:
Als je het geld hebt, altijd voor een kitchenaid gaan.
Toch niet van mijn link?quote:Op zaterdag 3 maart 2012 10:15 schreef Sandous het volgende:
3-voud ik heb die kmix, en goed tevreden hoor! Heb m al bijna 2 jaar. Gooi er van alles in brood, cakes toppings etc. Prima ding, maakt niet al teveel herrie vergeleken met cheapo's. En hijs gewoon mooi!
Oja, gister 12 mislukte miffins/cupcakes uit de oven gehaaldergens n recept gevist, maar waren zo gewoon, niet ergens naar smaken
Dan ben je niet op de hoogte.quote:Op zaterdag 3 maart 2012 13:20 schreef Lienekien het volgende:
De Kitchenaid kun je uitbreiden met allerlei hulpstukken, dat kan bij de Kenwood niet.
Oh, die passen niet op mijn Kenwood.quote:Op zaterdag 3 maart 2012 14:02 schreef 3-voud het volgende:
[..]
Dan ben je niet op de hoogte.
http://www.kenwoodworld.com/nl-nl/Producten/kMix/Accessoires/
Voor mij hetzelfde. Het is me niet te doen om die hulpstukken.quote:Op zaterdag 3 maart 2012 14:31 schreef Lienekien het volgende:
Ja, die.
Ik mis ze ook niet echt, maar de optie kan een pluspunt zijn.
Hmm, toen ik dit weekend m'n eiwit geklopt heb (4 eieren) ging hij echt niet in toeren naar beneden... En het viel me op dat Rudolph z'n mixer ook wel eens zachter zet. En ze spelen ook met het geluid (richt microfoons).quote:Op zaterdag 3 maart 2012 11:24 schreef 3-voud het volgende:
[..]
Dat dacht ik ook. Tot ik wat meer zocht.
Die dingen kosten in de USA zelf net boven de 150 euro. Krijg het idee dat ze hier zo duur zijn om de naam en imago.
Schijnen ook nogal vaak motorisch en/of aandrijving problemen te krijgen.
Daarbij heeft die Kitchenaid maar een 300W motor. Bij deeg van 2 broden tegelijk staat ie al zowat stil. Kan die amper trekken.
Let wel, ik ga af op de reviews uiteraard. Heb er zelf geen ervaring mee. Maar die Rudolph heeft met zijn TV programma ook zon Kitchenaid. Met een bak vol eiwit (6 eitjes en suiker) hoor je dat ding al 50% in toeren zakken.
Niet mee eens, als je geld hebt dan de Kenwood chefquote:Op zaterdag 3 maart 2012 00:57 schreef RobinOok het volgende:
Als je het geld hebt, altijd voor een kitchenaid gaan.
Oh nom!quote:Op maandag 5 maart 2012 09:38 schreef kwakz0r het volgende:
ik heb gisteren voor t eerst zelf ijs gedraaid in m'n nieuwe cuisinart ijsmachine
superlekker vanille ijs (custardbasis) met verkruimelde chocoladekoekjes (nep oreo's) erdoor
[ afbeelding ]
ja, maar je haalt hem ook nog niet helemaal gaar uit de oven de eerste keer, omdat ie nog terugmoet met het eiwit eropquote:Op vrijdag 2 maart 2012 20:34 schreef het-is-mij het volgende:
[..]
Hhmmzz ietwat mislukt denk ik,hij is nog warm.
Hij is vrij zompig en de frambozen zijn naar beneden gezakt.had diepvries en beetje uit een potje,dat is denk ik te nat geweest.
Wel makkelijk recept
Rudolph maakte eens zon nougattaart met 6 eiwitten en wat suiker en meldde zelf al dat die mixer het er moeilijk mee had. Lijkt me geen "zachter zetten" of gedoe met microfoons.quote:Op maandag 5 maart 2012 08:27 schreef Sweetpea8472 het volgende:
[..]
Hmm, toen ik dit weekend m'n eiwit geklopt heb (4 eieren) ging hij echt niet in toeren naar beneden... En het viel me op dat Rudolph z'n mixer ook wel eens zachter zet. En ze spelen ook met het geluid (richt microfoons).
We hebben onszelf die Kitchenaid cadeau gegeven afgelopen kerst. De blender had ik al sinds de vorige kerst. Heb er absoluut nog steeds geen spijt van. En de adviesprijs in Amerika is ook ongeveer $350....
Buur van me maakt elke zomer van die Strawberry-Cheesecake ijs en Honey-Peanutbutter. Smaakt erg goed.quote:Op maandag 5 maart 2012 09:38 schreef kwakz0r het volgende:
ik heb gisteren voor t eerst zelf ijs gedraaid in m'n nieuwe cuisinart ijsmachine
superlekker vanille ijs (custardbasis) met verkruimelde chocoladekoekjes (nep oreo's) erdoor
[ afbeelding ]
ja ik ook, maar niet van eiwitten, roomkaas en slagroom enz opkloppenquote:Op maandag 5 maart 2012 18:41 schreef minilot het volgende:
Soms denk ik: moet ik nou ook eens zo'n Kenwood of KitchenAid en dan realiseer ik me steeds weer dat ik helemaal geen hekel heb aan zelf mixen en kloppen en dat ik ronduit HOU van deeg kneden met de hand.
Ze gebruikt hem niet direct uit de koelkast, maar ook niet echt kamertemperatuur, nee. Da's eigenlijk best een goeie! Bedanktquote:Op maandag 5 maart 2012 19:21 schreef The_Hives het volgende:
heeft ze al geprobeerd om geen koude melk te gebruiken? Of misschien is de boter toch al te koud. Ik zou sowieso melk minimaal op kamertemperatuur gebruiken
Voor mezelf en m'n partner, dus minimaal 10 stuks. (oh ja, moet een week kunnen liggen, in het weekend maken, t/m vrijdag meenemen). We nemen nu meestal een liga o.i.d. mee.quote:Op dinsdag 6 maart 2012 07:41 schreef The_Hives het volgende:
makkelijk en simpel of mag het ook uitgebreid? Voor jezelf of ook voor collega's (zo ja hoeveel)?
Poeh... goede vraag...quote:Op dinsdag 6 maart 2012 14:24 schreef The_Hives het volgende:
Vraagje, ik heb vaker een cheesecake gebakken in een normale oven. Nu ben ik echter overgeleverd aan een combi-magnetron.
De New York Cheescake die ik wil maken moet eerst op 240 graden en na een tijdje de temperatuur verlagen tot 110 graden. Dit kan echter niet met mijn combi.
De binnentemperatuur moet eerst verlaagd zijn tot 110 graden voordat ik hem weer kan aanzetten.
Wat raden jullie aan? Eerst 10 minuten op 240, oven uit, wachten totdat de temp verlaagd is naar 110 graden en dan weer aanzetten? Of kan ik het beter op een andere manier doen?
Is het bijvoorbeeld beter om hem dan vanaf het begin op 110 graden te zetten en dan gewoon langer? En is het effect dan hetzelfde?
En als ik het op de eerste manier doe, zal hij dan wel lukken?![]()
Misschien ervaringsdeskundigen of tips?
ps: ik wil wel een baked cheesecake maken, weet ook dat het zonder bakken kan maar dat wil ik niet
stel ik een vraag over een cheesecake die mogelijk gaat mislukken, krijg ik als beloning een foto van een cheesecake die gelukt isquote:
Tja... Maar hij ziet er wel errug lekker uit! Moet het recept maar eens opzoeken en uitproberen...quote:Op dinsdag 6 maart 2012 14:47 schreef The_Hives het volgende:
[..]
stel ik een vraag over een cheesecake die mogelijk gaat mislukken, krijg ik als beloning een foto van een cheesecake die gelukt is
die appeltaart zou ik ook zo opeten trouwensalleen jammer dat het eimengsel niet overal gelijk gestreken is, maar dat is mierenneukerij
Inderdaad hehequote:
FFT, jij bent nu toch ook al niet aan het bakken he?quote:Op dinsdag 6 maart 2012 14:52 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Inderdaad hehe
Doe mij een puntje alsjeblieft, krijg je van mij een dikke plak gistergebakken bitterkoekjescake.
als ik er ruimte voor had in mijn huisje, had ik allang een normale oven gehadquote:Op dinsdag 6 maart 2012 14:51 schreef Sweetpea8472 het volgende:
[..]
Tja... Maar hij ziet er wel errug lekker uit! Moet het recept maar eens opzoeken en uitproberen...
En over jouw vraag, ik zou een tweede oven kopen, kun je de ene op 240 graden zetten en de tweede op 110! (ik zou het antwoord ook niet weten, ik heb alleen twee hetelucht ovens...)
quote:
receptje? Google is luiquote:Doe mij een puntje alsjeblieft, krijg je van mij een dikke plak gistergebakken bitterkoekjescake.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |