Ik zie 'm nu pas - wat een pracht van een taart is dat geworden!quote:Op vrijdag 24 februari 2012 19:24 schreef LieLie het volgende:
Hier kan mijn appel-mascarponetaart ook bij:
[ afbeelding ]
http://24kitchen.nl/recepten/mascarpone-appeltaart
Ook fan!quote:Op zondag 26 februari 2012 16:37 schreef Sts het volgende:
[..]
OoohMedjool dadels! Mag ik alsjeblieft het recept?
Overigens, niet echt gebak, maar wel reuze lekker:
Dadels ontpitten (medjool, of in ieder geval van die dikke zachte dadels anders wordt het niks), in de magnetron tot heet en nog zachter. Klont boter erbij, paar eetlepels havermout op 500 g dadels, flink wat kaneel en/of koekkruiden erdoor, staafmixer erop. Dan voeg je wat gehakte (wal)noten toe. Van dit plakkerige mengsel maak je rolletjes in plastic folie. Die leg je een paar uur in de diepvries totdat ze handelbaar zijn en dan snij je ze in stukjes die je door kokosnootpoeder rolt.Nom!
De hoeveelheden doe ik altijd een beetje op gevoel, maar aangezien het geen gebak is, maakt dat niet zo veel uit.
Edit: oh en dadels in wortelcake met creamcheese topping is ook reuze lekker. Ik ben fan van dadels, valt het op?
Je hebt er ook best wel veel smaakjes ingedaan. Ik zou 1 a 2 'top' smaken nemen. Je hebt nu hele krachtige smaken die elkaar kunnen uitvlakken ipv versterken. En daarnaast zijn dadels en de noten op zich al smaakvol genoeg. Ik vind het er tenminste wel lekker uit zien.quote:Op zondag 26 februari 2012 17:32 schreef minilot het volgende:
Ik vind het een beetje tegenvallen qua smaak - ik proef de koffie en kardemom er bijvoorbeeld helemaal niet in terug. Sowieso is het wat laf allemaal.
Ik verbeter het recept liever nog even voor ik het deel.
Já dat is lekker. Dadels zijn super in praktisch ALLES. Die balletjes zijn heerlijk en ook lekker als je ze door de cacao rolt. Geeft net dat bittere tegen al dat zoetequote:Op zondag 26 februari 2012 16:37 schreef Sts het volgende:
[..]
OoohMedjool dadels! Mag ik alsjeblieft het recept?
Overigens, niet echt gebak, maar wel reuze lekker:
Dadels ontpitten (medjool, of in ieder geval van die dikke zachte dadels anders wordt het niks), in de magnetron tot heet en nog zachter. Klont boter erbij, paar eetlepels havermout op 500 g dadels, flink wat kaneel en/of koekkruiden erdoor, staafmixer erop. Dan voeg je wat gehakte (wal)noten toe. Van dit plakkerige mengsel maak je rolletjes in plastic folie. Die leg je een paar uur in de diepvries totdat ze handelbaar zijn en dan snij je ze in stukjes die je door kokosnootpoeder rolt.Nom!
De hoeveelheden doe ik altijd een beetje op gevoel, maar aangezien het geen gebak is, maakt dat niet zo veel uit.
Edit: oh en dadels in wortelcake met creamcheese topping is ook reuze lekker. Ik ben fan van dadels, valt het op?
crack piequote:Op zondag 19 februari 2012 18:41 schreef minilot het volgende:
Wie van jullie heeft wel eens van crack pie gehoord? Het is de naam van een zeer zoet, machtig plat taartje uit de keuken van de befaamde Momofuku Milk Bar in New York van chef David Chang. Het bestaat wat betreft de vulling grotendeels uit eieren en bruine suiker én je maakt er zelf de koek-met-havermout voor een kruimelbodem voor..
De taart heet 'crack pie' omdat -ie ongeloofelijk lekker is op een haast zondige manier: je wéét dat het slecht voor je is en toch wil je meer. En meer. En meer. Online raadt iedereen elkaar ook aan om er gewoon maar twee tegelijk te maken, gezien het verdriet dat je voelt als je een taart ophebt en je er niet nóg eentje hebt.
Tuurlijk is was het ook wel een beetje een hype en een placebo-effect, maar ik heb de taart meermaals gebakken en hoewel -ie qua ingrediënten heel simpel lijkt vind ik het echt een taart waarbij het geheel vér uitstijgt boven de som der delen!
Mijn eigen baksel:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Foodgawkerpagina's vol met recepten voor de crack pie
En hier het uitgebreide recept dat ik zelf graag en veel heb gebruikt
Ohh, daar zat ik dit weekend ook aan te denken! Appeltaartjes maken in een muffinvorm ipv springvorm. Nu ik dit zie, moet ik dat echt eens gaan uitproberen.quote:Op zondag 26 februari 2012 16:11 schreef MissHobje het volgende:
Mini appeltaartjes gemaakt
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Yumquote:Op woensdag 29 februari 2012 21:07 schreef MissHobje het volgende:
ff een perentaartje gebakken
Met spijs en creme fraiche (volgende keer maak ik de stukjes peer wat kleiner)
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
quote:Op woensdag 29 februari 2012 21:13 schreef The_Hives het volgende:
vandaag weer 3 bakvormen gekochtmet het vele bakken de laatste tijd waren mn huidige vormen wat te groot om iedere keer alleen op te eten
Ik heb hetzelfde probleem. We zijn met z'n tweetjes, en een hele taart is vaak een beetje veel van het goede... Dus ik heb 4 kleine springvormen (samen 1 grote), een tray 2x4 kleine cakevormen, 8 losse kleine cakevormen, 4 trays met 12 kleine muffinvormen en 2 trays met gewone muffinvormen. En 1 kleine tulband, maar daar wil ik er nog 3 van hebben.quote:Op woensdag 29 februari 2012 22:08 schreef Isegrim het volgende:
Ik heb ook een mini-taartvormpje gekocht van de week. Anders weeg ik binnen een mum van tijd 200kg.
Heb je daar een recept van? Dat klinkt ontzettend lekker!!quote:Op woensdag 29 februari 2012 16:53 schreef Chell het volgende:
Oeeeh leuk topic!
Ik heb gister Bailey's cheesecake brownies gemaakt. Goddelijk! Heb geen foto's, maar ik ga ze vrijdag nog een keer maken,dus dan post ik wel een plaatje.
Deze keer heb ik het zelf gemaakt en ik vind hem zo veel lekkerder!! Je gebruikt dan pandanpasta, wat gelijk ook de kleur geeft.quote:Op woensdag 29 februari 2012 16:30 schreef Tooto7moe het volgende:
Echte vanille doet het hem, dragonberry.
lekker.
heb die pandancake uit een pak (die ik altijd bij de toko zie liggen), of helemaal zelf gemaakt? Wil hem wel eens maken zonder pak/kleurstof etc.
Oh ja, ik heb net m'n photobucket opnieuw in zitten delen. Ga het even fixen.quote:
OEH! Hebben die een boek!? Ik ben me afgelopen herfst in Londen nogal te buiten gegaan aan het spul dat ze daar bakken.quote:Op donderdag 1 maart 2012 15:56 schreef DevilsAndDust het volgende:
..boek van The Hummingbird Bakery
Merci! Kom ik nooit. Toch eens doen dan.quote:
Twee zelfs.quote:Op donderdag 1 maart 2012 17:37 schreef minilot het volgende:
[..]
OEH! Hebben die een boek!? Ik ben me afgelopen herfst in Londen nogal te buiten gegaan aan het spul dat ze daar bakken.
[..]
Merci! Kom ik nooit. Toch eens doen dan.
Daar ben ik ook wel benieuwd naarquote:Op donderdag 1 maart 2012 10:30 schreef morgane het volgende:
[..]
Heb je daar een recept van? Dat klinkt ontzettend lekker!!
Is het deze? http://iheartkatiecakes.b(...)secake-brownies.html
Gewoon cakebeslag met alleen echte vanille ipv vanille suiker? Ik heb namelijk weer eens zin in cake en wilde dit wel eens proberen.quote:Op dinsdag 28 februari 2012 20:59 schreef Dragonberry het volgende:
Laatst lekker een vanille cake gemaakt met echte vanille!
[ afbeelding ]
Klinkt als een episch boek!quote:Op donderdag 1 maart 2012 17:51 schreef DevilsAndDust het volgende:
[..]
Twee zelfs..
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Ik heb ze allebei. Goeie recepten, wat mij betreft.
Hoeveel vanillestokjes gebruik je? En doen jullie ook bijvoorbeeld een eetlepel citroensap erin?quote:Op dinsdag 28 februari 2012 20:59 schreef Dragonberry het volgende:
Laatst lekker een vanille cake gemaakt met echte vanille!
[ afbeelding ]
En vanmiddag heb ik een Pandan Chiffon cake gemaaktmorgen kijken of ik een goeie foto kan maken en of er nog genoeg over is om een foto van te maken xD
Ik heb 1 vanille stokje gebruikt, dat is wel genoeg anders wordt het te sterk vind ik. Een beetje citroenrasp is lekker erdoorheen maar is niet nodig. Als je het hebt, gebruik het gewoon!quote:Op vrijdag 2 maart 2012 08:05 schreef robuust89 het volgende:
[..]
Hoeveel vanillestokjes gebruik je? En doen jullie ook bijvoorbeeld een eetlepel citroensap erin?
Het is nogal een uitdaging om de perfecte cake te maken
Gewoon simpel cakebeslag: 250 gram boter, suiker en bloem, 4 eieren, vanille, beetje bakpoeder en een snufje zout.quote:Op vrijdag 2 maart 2012 07:37 schreef Sweetpea8472 het volgende:
[..]
Gewoon cakebeslag met alleen echte vanille ipv vanille suiker? Ik heb namelijk weer eens zin in cake en wilde dit wel eens proberen.
Ga het vanmiddag gelijk proberen!quote:Op vrijdag 2 maart 2012 09:01 schreef Dragonberry het volgende:
[..]
Gewoon simpel cakebeslag: 250 gram boter, suiker en bloem, 4 eieren, vanille, beetje bakpoeder en een snufje zout.
Ik heb inderdaad dat recept gebruikt (hoewel je even moet doorklikken naar deze: http://www.butcherbakerbl(...)cheesecake-brownies/ want die andere mist een stuk).quote:Op donderdag 1 maart 2012 10:30 schreef morgane het volgende:
[..]
Heb je daar een recept van? Dat klinkt ontzettend lekker!!
Is het deze? http://iheartkatiecakes.b(...)secake-brownies.html
dankjewel!quote:Op donderdag 1 maart 2012 12:29 schreef Dragonberry het volgende:
[..]
Deze keer heb ik het zelf gemaakt en ik vind hem zo veel lekkerder!! Je gebruikt dan pandanpasta, wat gelijk ook de kleur geeft.
recept
quote:Op donderdag 1 maart 2012 17:51 schreef DevilsAndDust het volgende:
[..]
Twee zelfs..
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Ik heb ze allebei. Goeie recepten, wat mij betreft.
Wauw mooi zegquote:Op vrijdag 2 maart 2012 13:11 schreef Harajuku. het volgende:
[ afbeelding ]
Ik heb deze voor mijn verjaardag gemaakt, hij schijnt lekker te zijn geweest.
Dankje! Ben midden in de nacht voor mijn verjaardag nog bezig geweest omdat ik de 300 liter slagroom niet stijf kreegquote:
En supergemakkelijk om te maken. Ik maak ze vaak met m'n nichtjes, je kunt natuurlijk ook gewoon vormpjes uit het deeg steken. Ze vinden het ook erg leuk om er dan kaneel en suiker overheen te strooien.quote:Op vrijdag 2 maart 2012 13:28 schreef Harajuku. het volgende:
Kennen jullie de Snickerdoodles ook al? Ooit op FOK tegengekomen en altijd een hit.
[ afbeelding ]
Oh echt? Ik houd helemaal niet van zoetigheid, maar vond deze toch wel goed te doenquote:Op vrijdag 2 maart 2012 13:29 schreef FutureFairytale het volgende:
Vond ze niet zoveel aan, had er meer van verwacht.
Oh! Hoe oud moeten kinderen daarvoor zijn want ik heb wel ergens een neefjequote:Op vrijdag 2 maart 2012 13:30 schreef DevilsAndDust het volgende:
[..]
En supergemakkelijk om te maken. Ik maak ze vaak met m'n nichtjes, je kunt natuurlijk ook gewoon vormpjes uit het deeg steken. Ze vinden het ook erg leuk om er dan kaneel en suiker overheen te strooien.
Mijn jongste nichtje was toen drie. Kinderen kunnen een hoop hoor, in de keuken! Ingrediënten mengen, vormpjes uitsteken, op de bakplaat leggen, bestrooien met in dit geval suiker en kaneel. Gaat allemaal prima. Het is al leuk om ze gewoon een beetje te laten klooien. Na de tijd een doekje over het aanrecht, stofzuiger door de keuken, en klaar.quote:Op vrijdag 2 maart 2012 13:32 schreef Harajuku. het volgende:
[..]
Oh echt? Ik houd helemaal niet van zoetigheid, maar vond deze toch wel goed te doen
[..]
Oh! Hoe oud moeten kinderen daarvoor zijn want ik heb wel ergens een neefje
Ziet er leuk uit! Wat is het?quote:Op vrijdag 2 maart 2012 13:40 schreef DevilsAndDust het volgende:
Dit was trouwens ook eens een onverwacht groot succes op m'n verjaardag..
[ afbeelding ]
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |