Nee, niet relevant, want dit is een speciaalbiertopicquote:Op maandag 21 februari 2011 01:15 schreef Seven. het volgende:
[..]
Is echter zeer relevant! Ben benieuwd wat Pietverdriet vindt van de combinatie pillen en speciaalbier.
Ik drink trouwens zelf elke week wel speciaalbier.
Ja, jij begon erover! De laatste keer dat ik pillen heb gehad, dronk ik nog geen bier. Of iets anders dan mierzoete pubercocktailtjes, for that matter. Wijn heb ik ook pas leren waarderen vlak voor mijn emigratie.quote:Op maandag 21 februari 2011 01:19 schreef n8n het volgende:
Ik vind het niet erg relevant verder maar wees vooral vrij het er over te hebben
Jij moet een keer wat (kleine) brouwerijen bezoeken. Dat is leuk en lekkerquote:Op maandag 21 februari 2011 01:22 schreef Seven. het volgende:
[..]
Ja, jij begon erover! De laatste keer dat ik pillen heb gehad, dronk ik nog geen bier. Of iets anders dan mierzoete pubercocktailtjes, for that matter. Wijn heb ik ook pas leren waarderen vlak voor mijn emigratie.
Nou, de combinatie met goed eten dan?quote:Op maandag 21 februari 2011 01:22 schreef Nembrionic het volgende:
[..]
Nee, niet relevant, want dit is een speciaalbiertopic
Ze wilden mij in Dublin naar de Guiness-brouwerij hebben. Maar Guiness vind ik niet lekker, om eerlijk te zijn. Kan me niet meer herinneren waarom ook alweer niet, vond de textuur wel goed, dat schuim is net melkschuim . Dus die brouwerij heb ik niet van binnen gezien.quote:Op maandag 21 februari 2011 01:23 schreef Nembrionic het volgende:
[..]
Jij moet een keer wat (kleine) brouwerijen bezoeken. Dat is leuk en lekker
Een keer bier van een molen in Bodegraven op was goed te doen, erg troebel, vele malen beter dan het alternatiefquote:Op maandag 21 februari 2011 01:23 schreef Nembrionic het volgende:
[..]
Jij moet een keer wat (kleine) brouwerijen bezoeken. Dat is leuk en lekker
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.“Specialization is for insects”.—Robert Heinlein
Veel beterquote:Op maandag 21 februari 2011 01:24 schreef Seven. het volgende:
[..]
Nou, de combinatie met goed eten dan?
Hert is erg lekkerquote:Ik had laatst haas (soepvlees, never again) en hert in een zogenaamd Vlaams restaurant. En daar hadden ze ook Chouffe. Hert Chouffe.
De rest van de dames gingen voor mosselen met witte wijn. . Ga dan naar een Frans restaurant.
Die vind ik erg lekkerquote:Op maandag 21 februari 2011 01:26 schreef dandybleu het volgende:
lindemans pecheresse
perzikkenbier
voor een kind geschikt "zoals shandy"
[ afbeelding ]
Dan moet je eens kijken of je je handen op een Left Hand Milk Stout kunt krijgen. Dat vindt je dan waarschijnlijk erg lekkerquote:Op maandag 21 februari 2011 01:25 schreef Seven. het volgende:
[..]
Ze wilden mij in Dublin naar de Guiness-brouwerij hebben. Maar Guiness vind ik niet lekker, om eerlijk te zijn. Kan me niet meer herinneren waarom ook alweer niet, vond de textuur wel goed, dat schuim is net melkschuim . Dus die brouwerij heb ik niet van binnen gezien.
Ik denk dat ik Leffe zou drinken bij spareribs. Of rode wijn (die met veel tannine) maar da's offtopic.quote:Op maandag 21 februari 2011 01:27 schreef Nembrionic het volgende:
[..]
Veel beter
Past veel beter in de bourgondische gedachten.
[..]
Hert is erg lekker
Vind ik ook erg leuk om klaar te maken en kan ik naar verluid ook prima
Ik vind over het algemeen dat bij speciaalbier veel vlees en/of hartigheid moet met veel smaak. Niet al te subtiel spul
Bij "4 Tafels" in Gent is dat bijvoorbeeld bijzonder goed te doen
Ook als student hoef je je niet te beperken tot macaroni met kaas.quote:Op maandag 21 februari 2011 01:30 schreef n8n het volgende:
Speciaalbier in combinatie met lekker eten is nog een onbegaande weg voor mij, ben nu nog even student
Ik bedenk me net dat jij een Zeezuiper van de Scheldebrouwerij waarschijnlijk erg lekker gaat vinden.quote:Op maandag 21 februari 2011 01:29 schreef Seven. het volgende:
[..]
Ik denk dat ik Leffe zou drinken bij spareribs. Of rode wijn (die met veel tannine) maar da's offtopic.
Doe ik ook niet, zeker niet maar het bier drink ik in de kroeg en het lekkere eten gebeurd nog vrijwel altijd thuisquote:Op maandag 21 februari 2011 01:31 schreef Nembrionic het volgende:
[..]
Ook als student hoef je je niet te beperken tot macaroni met kaas.
Oh zoquote:Op maandag 21 februari 2011 01:34 schreef n8n het volgende:
[..]
Doe ik ook niet, zeker niet maar het bier drink ik in de kroeg en het lekkere eten gebeurd nog vrijwel altijd thuis
Je bent wel eens in België te Utrecht geweest? Daar kan je bijna de kaas van je buurman afschrapenquote:Op maandag 21 februari 2011 01:35 schreef Nembrionic het volgende:
[..]
Oh zo
Je moet gewoon eens 2/3 lekkere kaasjes meenemen naar de kroeg om bij je biertje te eten
Nee. Vorig weekend bijna, maar het werd toch Tivoliquote:Op maandag 21 februari 2011 01:35 schreef n8n het volgende:
Je bent wel eens in België te Utrecht geweest?
Eeeh..slecht gewassen studenten?quote:Daar kan je bijna de kaas van je buurman afschrapen
Daar komt van alles zeker keertje gaan ze hebben een prettig bieraanbod Het kan er mede daarom ook bijster druk zijnquote:Op maandag 21 februari 2011 01:38 schreef Nembrionic het volgende:
[..]
Nee. Vorig weekend bijna, maar het werd toch Tivoli
[..]
Eeeh..slecht gewassen studenten?
Nou ja, hutspot is ook lekker eten en zeer geschikt voor speciaalbieren. Ik denk dat een Cuvee des Trolls er wel goed bij zou zijn.quote:Op maandag 21 februari 2011 01:30 schreef n8n het volgende:
Speciaalbier in combinatie met lekker eten is nog een onbegaande weg voor mij, ben nu nog even student
Voor zulk advies kom ik hier nog een keer buurten. Wordt nog een hele operatie, vriendin bellen wat we gaan eten, ff op Fok! advies vragen en dan nog ff snel langs een bierspeciaalzaakquote:Op maandag 21 februari 2011 01:43 schreef Seven. het volgende:
[..]
Nou ja, hutspot is ook lekker eten en zeer geschikt voor speciaalbieren. Ik denk dat een Cuvee des Trolls er wel goed bij zou zijn.
Ik heb met een paar vrienden vorig jaar voor 30 man een 5-gangendiner op tafel gezet en bij iedere gang hadden we een biertje bedacht of erin verwerkt.quote:Op maandag 21 februari 2011 01:43 schreef Seven. het volgende:
[..]
Nou ja, hutspot is ook lekker eten en zeer geschikt voor speciaalbieren. Ik denk dat een Cuvee des Trolls er wel goed bij zou zijn.
Ze houdt niet van verrassingen?quote:Op maandag 21 februari 2011 01:44 schreef n8n het volgende:
[..]
Voor zulk advies kom ik hier nog een keer buurten. Wordt nog een hele operatie, vriendin bellen wat we gaan eten, ff op Fok! advies vragen en dan nog ff snel langs een bierspeciaalzaak
Hoe bedoel je? Een vriendin van me kookt meesterlijk maar k heb geen benul welk biertje bij welk gerecht past. Ben ook de enige die-hard bierfanaat drinken voornamelijk wijnquote:Op maandag 21 februari 2011 01:46 schreef Nembrionic het volgende:
[..]
Ze houdt niet van verrassingen?
Zulke taferelen komen voor mij na m'n studie, nu geen geld en skills voor hahaquote:Op maandag 21 februari 2011 01:46 schreef Nembrionic het volgende:
[..]
Ik heb met een paar vrienden vorig jaar voor 30 man een 5-gangendiner op tafel gezet en bij iedere gang hadden we een biertje bedacht of erin verwerkt.
Een kaasplankje met een La Trappe van 7 jaar oud(meen ik), een kriekbierijs, stoofvlees of vis met een St Feuillien Saison, en nog wat gangen waarvan ik de bieren vergeten ben
. Dat klinkt verrekte goed.quote:Op maandag 21 februari 2011 01:46 schreef Nembrionic het volgende:
[..]
Ik heb met een paar vrienden vorig jaar voor 30 man een 5-gangendiner op tafel gezet en bij iedere gang hadden we een biertje bedacht of erin verwerkt.
Een kaasplankje met een La Trappe van 7 jaar oud(meen ik), een kriekbierijs, stoofvlees of vis met een St Feuillien Saison, en nog wat gangen waarvan ik de bieren vergeten ben
Dat vroeg ik me ook net afquote:Op maandag 21 februari 2011 01:49 schreef Seven. het volgende:
[..]
. Dat klinkt verrekte goed.
Goed plan wel. Ik moet hier toch eens meer werk van gaan maken. Ik ben gek op bier, wijn én koken. Waarom doe ik daar nooit iets mee?
Omdat je dit zei:quote:Op maandag 21 februari 2011 01:48 schreef n8n het volgende:
[..]
Hoe bedoel je? Een vriendin van me kookt meesterlijk maar k heb geen benul welk biertje bij welk gerecht past. Ben ook de enige die-hard bierfanaat drinken voornamelijk wijn
Ik dacht dat je bedoelde dat jij even zou gaan overleggen wat jullie zouden gaan eten. Het leek me juist wel aardig om dat een keer zonder overleg te doen. Maar blijkbaar is zij de kokquote:vriendin bellen wat we gaan eten
Zoals gezegd, ook met simpele gerechten kun je prima een lekker biertje erbij kiezen. En het mag gezegd worden, bij Mexicaanse gerechten passen Mexicaanse biertjes uitstekend bijvoorbeeld.quote:Op maandag 21 februari 2011 01:49 schreef n8n het volgende:
[..]
Zulke taferelen komen voor mij na m'n studie, nu geen geld en skills voor haha
Daar moet je ook geen geld voor hebben. Want het was in onze stamkroeg en de mensen betaalden er netjes voorquote:Op maandag 21 februari 2011 01:49 schreef n8n het volgende:
[..]
Zulke taferelen komen voor mij na m'n studie, nu geen geld en skills voor haha
Dat was het ookquote:
Who knows? Ga eens kleine dinnertparties houden voor vrienden. Kleine kostendekkende bijdrage vragenquote:Goed plan wel. Ik moet hier toch eens meer werk van gaan maken. Ik ben gek op bier, wijn én koken. Waarom doe ik daar nooit iets mee?
Oh wacht: ik weet het al. Ik ben gek op koken en goeie drank bij het eten. Ik HAAT echter de afwas en daarom drink ik uit flessen en kook ik zelden voor mezelf. Indien samenwonend: ik kook, hij/zij wast af.quote:
Tsin Tao, tafelbier.quote:Op maandag 21 februari 2011 01:51 schreef Seven. het volgende:
[..]
Zoals gezegd, ook met simpele gerechten kun je prima een lekker biertje erbij kiezen. En het mag gezegd worden, bij Mexicaanse gerechten passen Mexicaanse biertjes uitstekend bijvoorbeeld.
Ben benieuwd wat je het beste bij een gemiddeld chinees gerecht zou drinken trouwens.
En waar is ook alweer die stamkroeg? (en datum volgende vreetfestijn?)quote:Op maandag 21 februari 2011 01:51 schreef Nembrionic het volgende:
[..]
Daar moet je ook geen geld voor hebben. Want het was in onze stamkroeg en de mensen betaalden er netjes voor
Was echt heel erg gaaf om te doen
Het was helemaal omgetoverd tot een eetcafe.
Ja zeker mijn kunde ligt bij het betere snijwerkquote:Op maandag 21 februari 2011 01:50 schreef Nembrionic het volgende:
[..]
Omdat je dit zei:
[..]
Ik dacht dat je bedoelde dat jij even zou gaan overleggen wat jullie zouden gaan eten. Het leek me juist wel aardig om dat een keer zonder overleg te doen. Maar blijkbaar is zij de kok
Toch maar eens wat vaker naar de speciaalzaak thuis is het vaak La Trappe of Duvel wat de klok slaat. Heb ook sigarettenvoorkeur, bij een Duvel liever Galoises, bij La Trappe dan weer Lucky's Anyways leuk, bier. Ik ga onder de wol trustenquote:Op maandag 21 februari 2011 01:51 schreef Seven. het volgende:
[..]
Zoals gezegd, ook met simpele gerechten kun je prima een lekker biertje erbij kiezen. En het mag gezegd worden, bij Mexicaanse gerechten passen Mexicaanse biertjes uitstekend bijvoorbeeld.
Ben benieuwd wat je het beste bij een gemiddeld chinees gerecht zou drinken trouwens.
Ik wil in mijn volgende huis een grote eettafel. . Maar bon, dat zal in Spanje of Zuid-Amerika zijn denk ik.quote:Op maandag 21 februari 2011 01:52 schreef Nembrionic het volgende:
[..]
Dat was het ook
We hadden een hele overdekte keuken opgebouwd buiten.
[..]
Who knows? Ga eens kleine dinnertparties houden voor vrienden. Kleine kostendekkende bijdrage vragen
In Maassluis, Nederland.quote:Op maandag 21 februari 2011 01:53 schreef Seven. het volgende:
[..]
En waar is ook alweer die stamkroeg? (en datum volgende vreetfestijn?)
Ah, de landen zonder bier.quote:Op maandag 21 februari 2011 01:55 schreef Seven. het volgende:
[..]
Ik wil in mijn volgende huis een grote eettafel. . Maar bon, dat zal in Spanje of Zuid-Amerika zijn denk ik.
Zon, eh? Waardevoller dan BIER!!!!quote:
Ja, goed plan.quote:Op maandag 21 februari 2011 01:56 schreef Nembrionic het volgende:
[..]
In Maassluis, Nederland.
In principe is er nu iedere vrijdag een kookgebeuren(dat kook ik niet trouwens) maar zo groot als dat eerste heb ik nog niet. Ik heb in December nog voor 60+ man stoofvlees gemaakt dus het zal even duren. Maar als ik weer wat weet, dan hoor je het wel
quote:
quote:Op maandag 21 februari 2011 00:59 schreef Seven. het volgende:
[..]
Er is één reden die AL die redenen overtreft: BIER!!!!!
Dat ging over 100000 redenen om NIET naar België te verhuizen. De 3 belangrijkste dingen in het leven zijn:quote:
blijft goed! Maar nee, ik geniet net wat meer van een zonnige dag met een licht biertje dan een koude dag met een kwaliteitsbiertje uit België.quote:
Nee heur, maar de reclame is wel geniaalquote:Op maandag 21 februari 2011 02:10 schreef Seven. het volgende:
[..]
blijft goed! Maar nee, ik geniet net wat meer van een zonnige dag met een licht biertje dan een koude dag met een kwaliteitsbiertje uit België.
En dit is reclame van Heineken. We beginnen hier niet te vloeken in de kerk, eh?
Whahahahaa, Rudi, hehey!quote:Op maandag 21 februari 2011 02:08 schreef Nembrionic het volgende:
En nog een geniale klassieker:
True.quote:Op maandag 21 februari 2011 02:11 schreef Nembrionic het volgende:
[..]
Nee heur, maar de reclame is wel geniaal
Moet eerlijk zeggen dat ie me wat tegen viel. Was zeer lekker, maar ik had er meer van verwacht. Van het jaar heb ik in Biercafe Gollem de normale Pannepot gedronken. Vooral de zoete, volle smaak met een lichte kruidigheid staat me bij. De Grand Reserva was bitterder en kruidiger, wat wranger zeg maar. Persoonlijk hou ik daar minder van dan het volle dat de normale Pannepot had.quote:De 2008 was vrij lekker, ben wel benieuwd naar de 2005
Een flesje La Trappe Oak Aged? Ik dacht dat het alleen op vat verkrijgbaar was?quote:Op maandag 21 februari 2011 12:12 schreef Chielus het volgende:
Oeh een onvervalste Bierterugvindpost
(wat een beroerde TT trouwens. Kunnen we die niet veranderen in Lekkernijen icm bier..) Kan iedereen zich tenminste in vinden)
Ga toch snel eens eens een flesje Oak aged open trekken. Staat nu al veel te lang op me te wachten. Den nu wel erg benieuwd
@Weird- op welke temp. heb je hem gedronken. (en welke batch?)
D'r is hier best wel bier te verkrijgen hoor.quote:
Ik heb je anders een paar keer zien klagen dat het zo lastig is.quote:Op maandag 21 februari 2011 12:33 schreef Curchulain het volgende:
[..]
D'r is hier best wel bier te verkrijgen hoor.
Lastig =/= onmogelijkquote:Op maandag 21 februari 2011 12:59 schreef Nembrionic het volgende:
[..]
Ik heb je anders een paar keer zien klagen dat het zo lastig is.
Had een glas Quadrupel van het vat, de temperatuur weet ik niet. Hij was iig niet al te koud.quote:@Weird- op welke temp. heb je hem gedronken. (en welke batch?)
Da's nou jammer, want ik vond het één van de mooiste musea die ik ooit gezien had. Zoveel historie en liefde voor het product. In Ierland heb ik ook pas Guiness leren drinken.. (dus ik kan je smaak zeker plaatsen)quote:Op maandag 21 februari 2011 01:25 schreef Seven. het volgende:
[..]
Ze wilden mij in Dublin naar de Guiness-brouwerij hebben. Maar Guiness vind ik niet lekker, om eerlijk te zijn. Kan me niet meer herinneren waarom ook alweer niet, vond de textuur wel goed, dat schuim is net melkschuim . Dus die brouwerij heb ik niet van binnen gezien.
Augustijn: neequote:Op donderdag 24 februari 2011 20:02 schreef Je-zus het volgende:
Is ie het halen waard?
[ afbeelding ]
Bedoel je dat dat hele pakket met Leute, Augustijn, Piraat en Gulden Draak het halen niet waard is?quote:
Oh, dat had ik niet eens gezienquote:Op donderdag 24 februari 2011 23:43 schreef Curchulain het volgende:
[..]
Bedoel je dat dat hele pakket met Leute, Augustijn, Piraat en Gulden Draak het halen niet waard is?
Dat zeg je verkeerd.quote:Op vrijdag 25 februari 2011 08:07 schreef Seven. het volgende:
Ik ben gisteren weer lekker bezig geweest!
Begonnen met Westmalle dubbel, drinkt makkelijk weg voor zo'n donker bier. Daarna een Rochefort 10 (primeur, best goed al deed ik er wat langer over en ik heb echt liever blond, dit was wel lekker zoet). Geëindigd met een ouderwets lekkere Grimbergen Blond. . Was behóórlijk aangeschoten. Het was alleen niet zo fantastisch lekker bij de zalm maar bon.
Als je 16 bent wel jaquote:Op vrijdag 25 februari 2011 14:46 schreef DrukVout het volgende:
[..]
Dat zeg je verkeerd.
De zalm paste niet lekker bij het bier. Het bier is immers belangrijker dan het eten.
Eh...het is 15:00 op vrijdag. Oftewel: een miljard kansen om meer te kopenquote:Fuck bedenk me net dat ik maar 1 palmpje voor het hele weekend heb...
Waarom met een 10 beginnen? Beter een 8quote:Op vrijdag 25 februari 2011 08:07 schreef Seven. het volgende:
Ik ben gisteren weer lekker bezig geweest!
Begonnen met Westmalle dubbel, drinkt makkelijk weg voor zo'n donker bier. Daarna een Rochefort 10 (primeur, best goed al deed ik er wat langer over en ik heb echt liever blond, dit was wel lekker zoet). Geëindigd met een ouderwets lekkere Grimbergen Blond. . Was behóórlijk aangeschoten. Het was alleen niet zo fantastisch lekker bij de zalm maar bon.
quote:Op vrijdag 25 februari 2011 16:36 schreef Inkomen het volgende:
Hallo,
Ik neem er straks zo één:
[ afbeelding ]
& dan is het krat alweer bijna leeg
Goeie. Dit lijkt me ook wel een goede keuze:quote:Op vrijdag 25 februari 2011 16:37 schreef Nembrionic het volgende:
[..]
Ik weet nog niet waar ik me vanavond aan ga wagen maar ik denk 1 flesje eigen bier en 1 fles Cuvee van de Keizer uit 2005.
De Meantime Chocolate is erg lekkerquote:Op vrijdag 25 februari 2011 16:58 schreef Inkomen het volgende:
[..]
Goeie. Dit lijkt me ook wel een goede keuze:
[ afbeelding ]
maar het is een 75cl fles & die wekker op de achtergrond gaat morgen om 06.20, dus toch maar rustig aan misschien
Net als de Coffee Stout. Gelukkig houdt mijn vriendin van de IPA, dus ieder een flesquote:Op vrijdag 25 februari 2011 17:00 schreef Nembrionic het volgende:
[..]
De Meantime Chocolate is erg lekker
Ook bijzonder smakelijkquote:Op vrijdag 25 februari 2011 17:01 schreef Inkomen het volgende:
[..]
Net als de Coffee Stout. Gelukkig houdt mijn vriendin van de IPA, dus ieder een fles
IPA's zijn totaal niet aan mij besteed, zeker niet de Amerikaansequote:
Mijn vriendin is helemaal weg van de Raspberry. Zelf heb ik toch liever een Stout of Porter.quote:
Ik ben begin er steeds gekker op te wordenquote:Op vrijdag 25 februari 2011 17:04 schreef Inkomen het volgende:
[..]
IPA's zijn totaal niet aan mij besteed, zeker niet de Amerikaanse
Brouw je nu al dan?quote:Ik zou nog wel eens mijn eigen porter of stout willen brouwen
Nee, ik zou het wel willen proberen, maar weet niet hoe ik het beste kan beginnen - gewoon met zo'n bierkit?quote:
Dan heb je wel het snelste resultaat. Dat is een pot stroop/moutoplossing en wat gist. Water + stroop + gist is je bier. Dat is misschien wel leuk om mee te beginnen. Maar echt brouwen is het dan nietquote:Op vrijdag 25 februari 2011 17:29 schreef Inkomen het volgende:
[..]
Nee, ik zou het wel willen proberen, maar weet niet hoe ik het beste kan beginnen - gewoon met zo'n bierkit?
Ha, oké, het is inderdaad meer om een begin te maken. Ik heb helaas op dit moment ook niet de ruimte om iets meer te doen (studentenflat), maar ik zou zeker wel verder willen gaan hiermee. In ieder geval eerst eens zo'n kit halen om er toch een beetje mee bezig te zijn.quote:Op vrijdag 25 februari 2011 17:34 schreef Nembrionic het volgende:
[..]
Dan heb je wel het snelste resultaat. Dat is een pot stroop/moutoplossing en wat gist. Water + stroop + gist is je bier. Dat is misschien wel leuk om mee te beginnen. Maar echt brouwen is het dan niet
Dan is zo'n kit wel een uitkomstquote:Op vrijdag 25 februari 2011 17:40 schreef Inkomen het volgende:
[..]
Ha, oké, het is inderdaad meer om een begin te maken. Ik heb helaas op dit moment ook niet de ruimte om iets meer te doen (studentenflat), maar ik zou zeker wel verder willen gaan hiermee. In ieder geval eerst eens zo'n kit halen om er toch een beetje mee bezig te zijn.
Uiteindelijk is het dus wel een serieus doel om een porter of stout te brouwen, maar die weg is nog lang vrees ik
Celis White?quote:Hoe heet ook alweer dat "originele Hoegaarden witbier" dat nu in Amerika gebrouwd wordt?
Staat ook hoog op m'n verlanglijstje. Kwam hem laatst tegen op de site van de belgium family brewers. Maar op de site van de halve maan is niks te vinden.quote:Op zondag 27 februari 2011 01:55 schreef Nembrionic het volgende:
Die Straffe Hendrik Quadrupel moet ik nog steeds te pakken zijn te krijgen
Ik ga 'm zondag drinken bij het ZBFquote:Op zondag 27 februari 2011 21:43 schreef Chielus het volgende:
[..]
Staat ook hoog op m'n verlanglijstje. Kwam hem laatst tegen op de site van de belgium family brewers. Maar op de site van de halve maan is niks te vinden.
Die Troubadour was een tijdje terug ABT bier van de maand, zeker niet slecht - was verrassend snel op in mijn stamcafé.quote:Op maandag 28 februari 2011 11:15 schreef Nembrionic het volgende:
- Tulpenbok van Klein Duimpje (van vorig jaar). Heeeeeel veel honing.
- Troubadour Magma, ook van vorig jaar: heel lekker als je van hop houdt
- Jessenhofke Maya
- Val Dieu Tripel
Heb ik van het weekend op.
Kloptquote:Op maandag 28 februari 2011 21:05 schreef Inkomen het volgende:
[..]
Die Troubadour was een tijdje terug ABT bier van de maand, zeker niet slecht - was verrassend snel op in mijn stamcafé.
Gulden Draak is een klassieke ren de Blauwe Bijl vind ik ook geweldigquote:Afgelopen weekend naast verscheidene Drentsche Schans bieren ook nog de Gulden Draak & Blauwe Bijl gehad; vandaag weer een Gruut Amber & Schelde Hoppenruiter in de herhaling (beide van tap)
Het schijnt dat sommige mensen hier hun Magma's teruggegeven hebben omdat ze die niet aan konden. Watjes.quote:Op dinsdag 1 maart 2011 16:31 schreef Nembrionic het volgende:
[..]
Klopt
Onze barman had er gelukkig wat meer van besteld dan de verplichte 1-2 vaten
De Gruut is een goede, maar een groeier - smaakt als een antieke Palm (maar dat beeld kan ook versterkt zijn doordat het kruidenmengsel middeleeuws schijnt te zijn).quote:Gulden Draak is een klassieke ren de Blauwe Bijl vind ik ook geweldig
De Hopruiter is bij ons nu helaas ook op. Was ook van de tap. Gruut Amber ken ik (nog) niet.
Ik ga zaterdag voor de derde keer. Heb je nog biertjes die daar geschonken worden die je me aan kunt raden? Ik houd van blond bier en tripels.quote:Op maandag 28 februari 2011 11:13 schreef Nembrionic het volgende:
[..]
Ik ga 'm zondag drinken bij het ZBF
Val-Dieu Tripelquote:Op vrijdag 4 maart 2011 12:49 schreef CloseToTheEdge het volgende:
[..]
Ik ga zaterdag voor de derde keer. Heb je nog biertjes die daar geschonken worden die je me aan kunt raden? Ik houd van blond bier en tripels.
Verder hier nog mensen die gaan?
De meesten staan daar volgens mij niet inquote:Op vrijdag 4 maart 2011 17:06 schreef CloseToTheEdge het volgende:
Dank u! Deze worden even aangekruist in m'n boekje van vorig jaar, mits aanwezig.
Ik ben benieuwd of je door de hype heen kan drinkenquote:Op zaterdag 5 maart 2011 12:39 schreef Chielus het volgende:
Gisteren degustatiepakket gekregen van Westvleteren gekregen van goeie vrienden. Eens kijken of die fanboys een beetje gelijk hebben.
Ik zelf ook. Heb de 8 al wel eens op en was toen zo verrast dat ie gewoon op de kaart in een café stond dat ik eigenlijk niet eens een heel goed oordeel heb kunnen vellen. (hij was trouwens wel gewoon erg lekker)quote:Op zaterdag 5 maart 2011 14:14 schreef Nembrionic het volgende:
[..]
Ik ben benieuwd of je door de hype heen kan drinken
Daar ontbreken toch duidelijk de zeewierbieren... En rook? Sinds wanneer is dat vreemd?quote:Op zondag 6 maart 2011 12:37 schreef borisz het volgende:
http://dailyinfographic.c(...)st-beers-infographic
[ afbeelding ]
Ik ken het niet. Het is ook enorm slecht verkrijgbaar zo te zienquote:Op maandag 7 maart 2011 21:16 schreef Rory78 het volgende:
Iemand deze al eens geproefd?
Ik heb deze op de Interclassics beurs in Maastricht gehad; heel bijzonder concept.
En?quote:Op dinsdag 8 maart 2011 22:00 schreef CloseToTheEdge het volgende:
Ik hoop snel iets te kunnen posten over m'n bezoekje aan ZBF, nu even weinig tijd...
Goed bezig !quote:Op woensdag 23 maart 2011 16:30 schreef AltarOfSacrifice het volgende:
Jawel! Een 75cl Tripel Karmeliet gehaald (verdoemme die zijn lekker hé), een Achelse trappist, plus een La Choufke. Ook nog twee mooie Chouffe glazen erbij. Krijgt m'n pake vanavond de Chouffe & de Achel + een glas, de jarige ouwe dat ie d'r zit.
Corsendonk ! Bruin is niet aan mij besteed en de tripel moet ik nog eens proberen.quote:Op woensdag 23 maart 2011 17:54 schreef AltarOfSacrifice het volgende:
Haha eveneens goed bezig! Ik had laatst ook een Corsendonck, die beviel me héél goed. Kwam ik vanmiddag bij de slijter, zei het meiske daar dat ze het niet meer inkochten, omdat elke keer als ze een kistje hadden ze het weg konden flikkeren omdat het over datum werd. Leeuwarders hebben geen smaak ofzo. (oei nu krijgen we 't)
Ik werk aan de collectie glazen, die is nog niet heel indrukwekkend. Tot nog toe twee Duvel glazen; een Maredsous kelk, twee Keizer Karel glaasjes en 't Chouffe glaasje. We komen d'r wel.
Als ik zo es hun website check ziet dat er zeker niet verkeerd uit nee! *noteert*quote:Op zaterdag 26 maart 2011 20:42 schreef n8n het volgende:
Bij mijn favoriete kafe bestel ik regelmatig een willekeurig biertje, de Lupulus van donderdag was een pareltje
Haha precies de goeie tijd Lekkerrrrrrquote:Op donderdag 31 maart 2011 11:10 schreef rubje het volgende:
Nu ergens in den lande een moment van pauze met dit drankje. (wel vroeg voor een donderdagochtend vind je niet?)
Die heb ik van het weekend nog op de kaart zien staan maar helaas niet aan toegekomen.quote:Op zaterdag 26 maart 2011 20:42 schreef n8n het volgende:
Bij mijn favoriete kafe bestel ik regelmatig een willekeurig biertje, de Lupulus van donderdag was een pareltje
Die is primaquote:Op donderdag 31 maart 2011 11:10 schreef rubje het volgende:
Nu ergens in den lande een moment van pauze met dit drankje. (wel vroeg voor een donderdagochtend vind je niet?)
Oneens, héééérlijk speciaalbiertje. Iets bitterder bier dan normaal, met een lichte nasmaak.quote:Op dinsdag 29 maart 2011 09:31 schreef avw1982 het volgende:
Gulpener Chateau Neubourg
Erg aparte pilsener. Smaakte en rook erg naar weed. Niet iets om nog een keer te drinken.
Dat is de hopquote:Op dinsdag 29 maart 2011 09:31 schreef avw1982 het volgende:
Van het weekend voor het eerst deze bieren op:
Gulpener Chateau Neubourg
Erg aparte pilsener. Smaakte en rook erg naar weed. Niet iets om nog een keer te drinken.
Speciaalbierwinkel?quote:Op vrijdag 1 april 2011 01:31 schreef nattermann het volgende:
[..]
Oneens, héééérlijk speciaalbiertje. Iets bitterder bier dan normaal, met een lichte nasmaak.
Andere vraag: iemand enig idee waar ik Duvelglazen kan krijgen? Dacht zelf al aan de Makro, maar als het kan heb ik liever een andere zaak waar ik ze per stuk kan kopen, aangezien ik bij de Makro waarschijnlijk minimaal 6 glazen moet kopen.
Klinkt logisch. misschien maar eens naar de Gall & Gall.quote:Op vrijdag 1 april 2011 02:05 schreef Nembrionic het volgende:
[..]
Dat is de hop
[..]
Speciaalbierwinkel?
Dat is niet wat ik in gedachten had bij een speciaalbierwinkelquote:Op vrijdag 1 april 2011 02:09 schreef nattermann het volgende:
[..]
Klinkt logisch. misschien maar eens naar de Gall & Gall.
Altijd nog goedkoper dan elke dag een omweg te moeten makenquote:Op woensdag 6 april 2011 18:02 schreef The6thgate het volgende:
Net een St. Bernardus wit uit de koelkast gevist. Lekker
Het is voor de portmonnee echt klote om een speciaalbierwinkel op de route van werk naar huis te hebben
Nouja ik fiets er langsquote:Op woensdag 6 april 2011 18:28 schreef Curchulain het volgende:
[..]
Altijd nog goedkoper dan elke dag een omweg te moeten maken
quote:Op zaterdag 26 maart 2011 23:49 schreef AltarOfSacrifice het volgende:
[..]
Als ik zo es hun website check ziet dat er zeker niet verkeerd uit nee! *noteert*
volgende gelegenheid proberen, ik was er meteen van onder de indruk. Ergens zou het tof zijn als jullie het niks vinden en een nog betere aanradenquote:Op donderdag 31 maart 2011 12:44 schreef Nembrionic het volgende:
[..]
Die heb ik van het weekend nog op de kaart zien staan maar helaas niet aan toegekomen.
Helaas. Niet dat de Lupulus geen enkel bier voor zich hoeft te dulden op welke manier dan ook, maar smaken verschillen nu eenmaal. Dus we gaan ons niet wagen aan het aanraden van 'betere' bierenquote:Op vrijdag 8 april 2011 23:27 schreef n8n het volgende:
[..]
[..]
volgende gelegenheid proberen, ik was er meteen van onder de indruk. Ergens zou het tof zijn als jullie het niks vinden en een nog betere aanraden
Dat ga ik even in de gaten houden. Helaas is het voor mij heel ver wegquote:
Bij lange na niet zo ver weg als voor mij.quote:Op zaterdag 9 april 2011 12:57 schreef Nembrionic het volgende:
[..]
Dat ga ik even in de gaten houden. Helaas is het voor mij heel ver weg
Nee, maar dat is appels met koeien vergelijkenquote:Op zondag 10 april 2011 12:05 schreef Curchulain het volgende:
[..]
Bij lange na niet zo ver weg als voor mij.
Daar heb je een punt, iets wat vergelijkbaar is qua smaak danquote:Op zaterdag 9 april 2011 09:15 schreef Curchulain het volgende:
[..]
Helaas. Niet dat de Lupulus geen enkel bier voor zich hoeft te dulden op welke manier dan ook, maar smaken verschillen nu eenmaal. Dus we gaan ons niet wagen aan het aanraden van 'betere' bieren
Voor mij op fietsafstand . Hier in het noorden is het aanbod van plaatselijk bier zeer karig, dus ik verwelkom deze ontwikkeling. Daarbij wordt de boel aangestuurd door de mensen van Mommeriete uit Gramsbergen (Ov.), die m.i. het beste bier van Nederland maken - dus hoge verwachtingen.quote:Op zaterdag 9 april 2011 12:57 schreef Nembrionic het volgende:
[..]
Dat ga ik even in de gaten houden. Helaas is het voor mij heel ver weg
(maar dan toch wel de orgineel & niet het copieerwerk van WW of Hoegaarden)quote:Op dinsdag 12 april 2011 14:14 schreef PluisigNijntje het volgende:
en als zonde nog een rosébiertje
Een lekkere Wittekerke!quote:Op dinsdag 12 april 2011 14:19 schreef Chielus het volgende:
[..]
(maar dan toch wel de orgineel & niet het copieerwerk van WW of Hoegaarden)
Ik prefereer Weihenstephaner.quote:Op dinsdag 12 april 2011 15:51 schreef HenkvonAnnie het volgende:
Nog fans van Duitse speciaalbiertjes hier? En dan doel ik voornamelijk op de Weizen.
Persoonlijk blijft de Erdinger toch favoriet
goed terrasbierquote:
Bij voorkeur een donkere of gerookte weizen, hoewel de lichtere er ook wel goed in gaan. Franzis, Leikeim, Weihenstephan...quote:Op dinsdag 12 april 2011 15:51 schreef HenkvonAnnie het volgende:
Nog fans van Duitse speciaalbiertjes hier? En dan doel ik voornamelijk op de Weizen.
Persoonlijk blijft de Erdinger toch favoriet
Vandaag een Lupulus Tripel gekocht(0,75) in Utrechtquote:Op vrijdag 8 april 2011 23:27 schreef n8n het volgende:
[..]
[..]
volgende gelegenheid proberen, ik was er meteen van onder de indruk. Ergens zou het tof zijn als jullie het niks vinden en een nog betere aanraden
Dat kan. Kijk maar eens bij de ingredienten van een Saison Du Buffquote:Op woensdag 4 mei 2011 17:59 schreef Curchulain het volgende:
Afgelopen zaterdag een feestje gehad, met wat Catalaanse bieren:
• Agullons Setembre
• Les Clandestines 4 Maltes
• Les Clandestines Espelta
• Les Clandestines Farigola
• Les Clandestines Rossa
Zonder twijfel blijft de Setembre het beste Spaanse bier dat ik tot nu toe heb geprobeerd. De Farigola is een verrekte vreemd brouwsel. Het smaakt echt sterk naar thijm (farigola in het Catalaans).
quote:Op woensdag 4 mei 2011 20:55 schreef Rory78 het volgende:
Iemand al eens ANCHOR STEAM gehad?
Een bier uit San Francisco dat mijn stamkroeg sinds kort schenkt..
Best lekker!
Correctie: je moet de Old Foghorn Ale van ze eens proberen.quote:Op woensdag 4 mei 2011 21:28 schreef Nembrionic het volgende:
[..]
Zowel in SF and in NY en "gewoon" hier te verkrijgen bij De Man Van Drank in Rotterdam.
Ik vind het inderdaad wel okay. Je moet de Humming Ale van ze eens proberen.
Correctie: je moet ze allebei eens proberen.quote:Op woensdag 4 mei 2011 22:53 schreef Curchulain het volgende:
[..]
Correctie: je moet de Old Foghorn Ale van ze eens proberen.
Maar Steam is inderdaad niet verkeerd. Net als hun Liberty Ale en hun Porter.
Touchéquote:Op donderdag 5 mei 2011 12:19 schreef Nembrionic het volgende:
[..]
Correctie: je moet ze allebei eens proberen.
Vrienden van mij zijn in een speciaalbiercafe in NYC geweest maar ik weet niet welke. Kan ik wel even vragen.quote:Op donderdag 5 mei 2011 17:48 schreef Curchulain het volgende:
[..]
Touché
Overigens ga ik over een weekje of drie een paar dagen naar New York... nog verdere aanraders voor Amerikaanse bieren? Ik kan wel op de ratings van RateBeer afgaan, maar misschien dat er hier wat meer hands-on ervaring is. Bij voorkeur donkere bieren plz...
Voor een café zit ik op The Blind Tiger te azen. Ik ga voor een conferentie die bij NYU wordt gehouden, en die kroeg zit vrijwel om de hoek. En hun bierlijst staat me wel aan (http://www.blindtigeralehouse.com/draught-list en http://www.blindtigeralehouse.com/bottle-list)quote:Op donderdag 5 mei 2011 23:37 schreef Nembrionic het volgende:
[..]
Vrienden van mij zijn in een speciaalbiercafe in NYC geweest maar ik weet niet welke. Kan ik wel even vragen.
Stone, Dogfish Head en Victory... vorig jaar heb ik me in San Diego nogal tegoed gedaan aan bieren van Stone, en ook deze keer wil ik me een beetje aan de lokale brouwsels gaan houden. Met bieren uit New York, New Jersey en New England moet ik toch al een aardig eind komen. En met een beetje smokkelen kan Dogfish Head dan ook welquote:Ik vind zelf dus de Saison du Buff erg lekker(kan van 3 verschillende brouwerijen zijn) maar verder eigenlijk geen tips. Sowieso zou ik wel wat andere Dogfishhead-bieren proberen.
Mooie lijst. Je kan wel een aardig kostenplaatje verwachen trouwensquote:Op vrijdag 6 mei 2011 10:17 schreef Curchulain het volgende:
[..]
Voor een café zit ik op The Blind Tiger te azen. Ik ga voor een conferentie die bij NYU wordt gehouden, en die kroeg zit vrijwel om de hoek. En hun bierlijst staat me wel aan (http://www.blindtigeralehouse.com/draught-list en http://www.blindtigeralehouse.com/bottle-list)
Yep... bier is een dure hobby Maar ze serveren er eten, dus ik moet er gewoon voro het avondeten heenquote:Op maandag 9 mei 2011 14:26 schreef Nembrionic het volgende:
[..]
Mooie lijst. Je kan wel een aardig kostenplaatje verwachen trouwens
Zowel de Pannepot als de Pannepeutquote:
Ik heb bijna alle bieren van Struise Brouwers al geproefd en veel in de kelder staan en moet zeggen dit zijn echt 1 van de beste bieren die ik geproefd heb en dat zijn er zeker wat de laatste jaren. Ik vind wel pannepeut meer smaken.quote:
Heb je niet nog een Pannepot Grand Reserva 2006 staan?quote:Op dinsdag 31 mei 2011 12:32 schreef andrejes het volgende:
[..]
Ik heb bijna alle bieren van Struise Brouwers al geproefd en veel in de kelder staan en moet zeggen dit zijn echt 1 van de beste bieren die ik geproefd heb en dat zijn er zeker wat de laatste jaren. Ik vind wel pannepeut meer smaken.
Die vind ik inderdaad ook erg lekker. Lijkt erg op Hoegaarden maar toch beterquote:Op woensdag 1 juni 2011 08:46 schreef avw1982 het volgende:
Gisteren de Mc Chouffe en de La Trappe Witte Trappist op.
De Witte Trappist is echt de lekkerste witbier die ik op heb.
Dat klinkt inderdaad als een mooie avond en een zware ochtend.quote:Op woensdag 1 juni 2011 13:32 schreef Chielus het volgende:
Binnenkort een proef avond met Straffe Hendrik Quadrupel, Duvel Tripel Hop, La Trappe Quadrupel Oak Aged en Tournee General Tripel Hop.
Vrees dat ik de volgende dag maar vrij moet gaan regelen.
Ik moet toegeven dat ik zelf de Kronenbourg 1664 Blanche best te drinken vind... Maar over het algemeen grijp ik niet zo snel naar een Belgische witte. Dan ga ik voor verfrissing toch eerder voor een Rodenbach.quote:Op woensdag 1 juni 2011 13:21 schreef FrankRicard het volgende:
Ik vind Hoegaarden toch stukken beter dan Witte Trappist, daarom probeer ik ook altijd een InBev terrasje te pakken in plaats van een Bavaria terrasje. (en daaronder zitten de Heineken terrasjes met Wieckse Witte)
Andere goede witbieren naar mijn mening: Celis White, Leeuw Wit, Gulpener Korenwolf en Brugse Witte
Celis White is het oude Hoegaarden recept dus dat is niet zo gek. Korenwolf is mij te bananerig.quote:Op woensdag 1 juni 2011 13:21 schreef FrankRicard het volgende:
Ik vind Hoegaarden toch stukken beter dan Witte Trappist, daarom probeer ik ook altijd een InBev terrasje te pakken in plaats van een Bavaria terrasje. (en daaronder zitten de Heineken terrasjes met Wieckse Witte)
Andere goede witbieren naar mijn mening: Celis White, Leeuw Wit, Gulpener Korenwolf en Brugse Witte
quote:Op woensdag 1 juni 2011 13:32 schreef Chielus het volgende: La Trappe Quadrupel Oak Aged
Ben heel benieuwd. Zag dat ze ook de Isid'or Oak aged hadden. Binnenkort maar eeven langs de kloosterwinkelquote:
Ja dat wordt wat lastig voor mij om die te bemachtigen.quote:Op woensdag 1 juni 2011 15:31 schreef Chielus het volgende:
[..]
Ben heel benieuwd. Zag dat ze ook de Isid'or Oak aged hadden. Binnenkort maar eeven langs de kloosterwinkel
Ik heb al 9 jaar nu wat grand prestige liggen van Hertog Jan, verleden maand 1 geproefd echt heerlijk. Gisteren Aardmonnik van Struise Brouwers gedronken echt heerlijk.quote:Op woensdag 1 juni 2011 15:48 schreef Nembrionic het volgende:
[..]
Ja dat wordt wat lastig voor mij om die te bemachtigen.
Ik heb het advies trouwens eerder gegeven: koop een aantal Quad's en leg die 8 jaar weg. Gruwelijk lekker
Francesconer al eens geprobeerd? Die vond ik ook zeer geslaagd. Of mag ik dat stiekem geen witbier noemen?quote:Op woensdag 1 juni 2011 08:46 schreef avw1982 het volgende:
Gisteren de Mc Chouffe en de La Trappe Witte Trappist op.
De Witte Trappist is echt de lekkerste witbier die ik op heb.
Hm, ik vond de Op & Top helemaal niet zo (let trouwens op dat ze het zelf spellen als "Op& Top" en er staan nog wat foutjes op hun etiketten Op de Lente Hop (sic) stond geeneens de inhoud van de fles ) en de Mooi & Meedogenloos - was dat die van 16 % De Barley Wine van hun, die Bommen & Granaten vond ik ook eigenlijk helemaal niet lekker.quote:Op maandag 13 juni 2011 12:29 schreef Inkomen het volgende:
Was overigens ook erg onder de indruk van de Op & Top & de Mooi & Meedogenloos van Brouwerij de Molen. Misschien binnenkort maar eens een tocht naar Bodegraven maken...
Ja, De Molen is ook een beetje hit & miss maar dat waardeer ik wel, want als ze een goed bier hebben dan is dat tot nu toe voor mij een écht goed bier geweest - dat liever dan een brouwerij die alleen aardige bieren aflevert, maar niet meer dan dat. En die etiketten zijn inderdaad ook wisselvallig .quote:Op maandag 13 juni 2011 12:32 schreef Watertornado het volgende:
[..]
Hm, ik vond de Op & Top helemaal niet zo (let trouwens op dat ze het zelf spellen als "Op& Top" en er staan nog wat foutjes op hun etiketten Op de Lente Hop (sic) stond geeneens de inhoud van de fles ) en de Mooi & Meedogenloos - was dat die van 16 % De Barley Wine van hun, die Bommen & Granaten vond ik ook eigenlijk helemaal niet lekker.
De lekkerste van De Molen vind ik denk ik - alhoewel publiekelijk niet zo gewaardeerd - de Dubbel & Dwars. Lente Hop ook erg lekker, Tsarina Esra ook, en de Hel & Verdoemenis Wild Turkey Barrel Aged waar ik gelukkig aan kon komen vond ik - alhoewel ik eigenlijk niet van stouts hou - ook erg lekker.
Ik had laatst op rij de Bat Out Of Hell Oak Aged, Gonzo Porter (Wild dog stijl, dus ook op eik gelagerd) en een Emelisse Imperial Russian Stout, drijven in een Laphroaig-vat. Man man, da's wel heftig.quote:Op maandag 13 juni 2011 12:41 schreef Inkomen het volgende:
[..]
Ja, De Molen is ook een beetje hit & miss maar dat waardeer ik wel, want als ze een goed bier hebben dan is dat tot nu toe voor mij een écht goed bier geweest - dat liever dan een brouwerij die alleen aardige bieren aflevert, maar niet meer dan dat. En die etiketten zijn inderdaad ook wisselvallig .
Hun stouts & porters moet ik nog uitproberen. Dat zijn dan wel weer mijn favorieten biersoorten die ook nog eens ondervertegenwoordigd zijn in Nederland, dus hoge verwachtingen.
Ik vond het biologische biertje (Puur) ook erg lekker.quote:Op maandag 13 juni 2011 12:20 schreef Inkomen het volgende:
De Isid'or is mijn favoriet van La Trappe - heb nog twee grote flessen hier staan. Gisteren weer een LT Dubbel gehad, die ongekoeld toch een stuk lekkerder is dan gekoeld.
Mja, zelf ben ik niet geheel fan van dit, maar het was zeker heel erg lekker. We gingen whisky proeven, en daarna dus bier.quote:Op maandag 13 juni 2011 12:55 schreef Inkomen het volgende:
Dat ziet er uit als een bierhemel Zolang ik de volgende dag maar niet wakker hoef te worden Hoe kom je aan die bieren? Verder dan de gewone versie van de Gonzo (ook persoonlijk favoriet) kom ik hier in de buurt niet.
En ik zie BrewDog
Melger's Vriendin komt uit Haarlem dus ik ben goed bekend met die winkel. Daar heb ik ook mijn eerste BrewDogs gehaald. Blijkbaar is dat dus echt de enige plek waar ik ze makkelijk kan halen .quote:Op maandag 13 juni 2011 13:30 schreef Watertornado het volgende:
[..]
Mja, zelf ben ik niet geheel fan van dit, maar het was zeker heel erg lekker. We gingen whisky proeven, en daarna dus bier.
Deze biertjes "gewoon" gekocht bij mijn slijter - Melger's in Haarlem. Heeft behoorlijk veel biertjes uit de "niche"-wereld (dus ongeveer 4 meter aan flessen van De Molen, behoorlijk veel BrewDog etc.)
Zelf ben ik echt een fan van BrewDog. Ik zou 77 Lager wel de lekkerste pils durven noemen. Echt, wat een mijlengroot verschil tussen zeg een Grolsch of watdanook. Maar het blijft een pils natuurlijk. Eergister heb ik trouwens de Royal Virility Performance gedronken . Die vond ik nog verbazingwekkend lekker ook!
De Bat Out Of Hell is trouwens een kruising tussen de Hel & Verdoemenis en de Gonzo, dus die kun je dan wellicht sowieso wel waarderen. De kleine flesjes zijn dus Oak Aged. Mijn slijter heeft daar nog wel een aantal van staan - gaan niet zo hard.
Die Wild Dog series brengen ze niet zo vaak uit, en behalve dat ze vrij prijzig zijn (4,95 voor zo'n flesje) moet je er ook nog eens snel achteraan.
Nou ja, huisbier . . . Hij heeft het zelf gemaakt. Dennis is dat. Het leuke is dat ze het door het land ook wel goed doen, ik heb ze al in Middelburg gezien, en bij Bert's Bierhuis in Utrecht ook. De Barley Wine vind ik wel geslaagd, alleen echt niet teveel van drinken. Een heel flesje vind ik eigenlijk al aan de vele kant. De IPA van 'm, sja. Hij is wel makkelijk te drinken. Niet té bitter (die Mikkeller Amarillo Single Hop IPA, oef!) maar tegelijkertijd ook niet zo heel veel body. Ikzelf houd van bieren die veel body hebben, zoals dus de Dubbel & Dwars van de molen, of die Hardcore IPA van BrewDog, of nog beter de I Hardcore You (Brewdog+Mikkeller). De laatste heb ik helaas al gekocht en het is niet meer te krijgen.quote:Op maandag 13 juni 2011 13:40 schreef Inkomen het volgende:
[..]
Melger's Vriendin komt uit Haarlem dus ik ben goed bekend met die winkel. Daar heb ik ook mijn eerste BrewDogs gehaald. Blijkbaar is dat dus echt de enige plek waar ik ze makkelijk kan halen .
Overigens is ze gisteravond teruggekomen met vier flesjes Barrevoets bier (2x IPA, 2x Barley Wine), toch zo'n beetje het huisbier van die winkel, dat hier erg goed gedijt
BrewDog is zo'n beetje de brouwerij waar ik de meeste verschillende bieren van heb geprobeerd (buiten de industriële, uiteraard, met name Carlsberg). Echt slechte bieren heb ik er nooit van gedronken, hoewel ik wel een keer onaangenaam verrast was. De Tokio* had een vrij sterk alcoholisch karakter (wat bij 18% ook wel te verwachten is) dat niet echt een aanvulling was op de rest van het bier. Dit in tegenstelling tot de AB:05, die een veel sterkere onderliggende smaak had.quote:Op maandag 13 juni 2011 13:30 schreef Watertornado het volgende:
[..]
Mja, zelf ben ik niet geheel fan van dit, maar het was zeker heel erg lekker. We gingen whisky proeven, en daarna dus bier.
Deze biertjes "gewoon" gekocht bij mijn slijter - Melger's in Haarlem. Heeft behoorlijk veel biertjes uit de "niche"-wereld (dus ongeveer 4 meter aan flessen van De Molen, behoorlijk veel BrewDog etc.)
Zelf ben ik echt een fan van BrewDog. Ik zou 77 Lager wel de lekkerste pils durven noemen. Echt, wat een mijlengroot verschil tussen zeg een Grolsch of watdanook. Maar het blijft een pils natuurlijk. Eergister heb ik trouwens de Royal Virility Performance gedronken . Die vond ik nog verbazingwekkend lekker ook!
Heb je de Tactical Nuclear Penguin en Sink The Bismarck ook gedronken?quote:Op maandag 13 juni 2011 15:36 schreef Curchulain het volgende:
[..]
BrewDog is zo'n beetje de brouwerij waar ik de meeste verschillende bieren van heb geprobeerd (buiten de industriële, uiteraard, met name Carlsberg). Echt slechte bieren heb ik er nooit van gedronken, hoewel ik wel een keer onaangenaam verrast was. De Tokio* had een vrij sterk alcoholisch karakter (wat bij 18% ook wel te verwachten is) dat niet echt een aanvulling was op de rest van het bier. Dit in tegenstelling tot de AB:05, die een veel sterkere onderliggende smaak had.
[knip]
Neuh. Ten eerste gaat me dat een beetje te ver qua zwaarte, ten tweede vind ik het invriezen een beetje smokkelen, en ten derde kan en wil ik er het geld niet voor neerleggen.quote:Op maandag 13 juni 2011 17:51 schreef Watertornado het volgende:
[..]
Heb je de Tactical Nuclear Penguin en Sink The Bismarck ook gedronken?
Ah. Uiteraard liggen die twee gewoon bij Melger's. End of History is uiteraard niet (meer) te koop. Zoveel waren daar nu ook weer niet van gemaakt, ik geloof 11 voor de verkoop.quote:Op maandag 13 juni 2011 19:38 schreef Curchulain het volgende:
[..]
Neuh. Ten eerste gaat me dat een beetje te ver qua zwaarte, ten tweede vind ik het invriezen een beetje smokkelen, en ten derde kan en wil ik er het geld niet voor neerleggen.
En ten vierde: ik ben ze nog nooit tegengekomen. Vergeet overigens The End of History niet...
Welke ik wel heb gedronken:
• 5AM Saint
• Abstrakt AB:05
• Alice Porter
• Dogma
• Hardcore IPA
• Paradox Isle of Arran
• Punk IPA
• Tokio*
• Trashy Blonde
• Zeitgeist
M'n vaste bierwinkel heeft nogal de neiging om van slechts weinig brouwers vrij veel in te kopen. BrewDog is een van die brouwers. Rogue en Meantime zijn momenteel de anderen.
Voor zover ik weet wordt het erg lastig om nu nog aan de pakketjes IPA is dead te komen.quote:Op maandag 13 juni 2011 20:53 schreef Nembrionic het volgende:
Wel fijn, wat leven in de brouwerij (ja ja, what's in a name).
De Trashy Blonde vind ik wel lekker. Ik ben wel benieuwd naar de IPA i.d. NS en IPA i.d. Citra.
Ik hou zelf wel van de wat bittere bieren. Zo ben ik gek op de Troubadour Magma, de Hopsinjoor, XX Bitter enz.quote:Op maandag 13 juni 2011 20:57 schreef Watertornado het volgende:
[..]
Voor zover ik weet wordt het erg lastig om nu nog aan de pakketjes IPA is dead te komen.
Teaser dan maar:
[ afbeelding ]
Ik heb gemerkt trouwens dat als je een tweede Trashy Blonde drinkt dat het dan snel gaat tegenstaan helaas. De Citra en N.S. zijn wel lekker, maar allemaal zijn ze behoorlijk stevig (niet echt geschikt voor bij normaal eten) met een IBU van 75 en op 7,5 % Maar de Sorachi Ace had iets weg van kauwgom en ik kon nou niet echt zeggen dat dat heel lekker was.
Ik ben zelf ook gek op Cascade! Nelson Sauvin ook wel, maar in de meeste bieren vind ik toch Cascade net effe lekkerder. Uiteraard is het net hoe het in het biertje valt natuurlijk.quote:Op maandag 13 juni 2011 20:59 schreef Nembrionic het volgende:
[..]
Ik hou zelf wel van de wat bittere bieren. Zo ben ik gek op de Troubadour Magma, de Hopsinjoor, XX Bitter enz.
Maar op het moment sowieso van citrushoppen zoals dus Nelson Sauvin en Cascade(voor in Amerika erg populair op het moment).
Een vriend van me heeft die staan dus die gaan zeker een keer openquote:Op maandag 13 juni 2011 21:02 schreef Watertornado het volgende:
[..]
Ik ben zelf ook gek op Cascade! Nelson Sauvin ook wel, maar in de meeste bieren vind ik toch Cascade net effe lekkerder. Uiteraard is het net hoe het in het biertje valt natuurlijk.
[ afbeelding ]
Maar de twee voorste van Mikkeller zou je dan zeker eens moeten proberen!
Allemaal of deze twee? Ik wil ze eigenlijk allemaal hebben alleen op 4 euro per flesje is dat gewoon een dure bedoening.quote:Op maandag 13 juni 2011 21:05 schreef Nembrionic het volgende:
[..]
Een vriend van me heeft die staan dus die gaan zeker een keer open
Cascade hebben we ook in ons eigen bier gebruikt (gisteren weer gebrouwen) en dat is gewoon erg lekker
Nee hij heeft er meer.quote:Op maandag 13 juni 2011 21:10 schreef Watertornado het volgende:
[..]
Allemaal of deze twee? Ik wil ze eigenlijk allemaal hebben alleen op 4 euro per flesje is dat gewoon een dure bedoening.
Oude Schaterhand bedoel je? Voor een IPA (geen liefhebber) vond ik 'm best aardig, wat betekent dat 'ie niet al te citrus/bitter is De eerste slokken met schuim vond ik wel het best. Mist alleen wat body (gebrek aan citrus/ bitter) dus voor de IPA-liefhebber niet echt een aanwinst zou ik zeggen.quote:Op maandag 13 juni 2011 14:33 schreef Nembrionic het volgende:
Hebben hier mensen al het ABT bier van de maand gedronken? En wat vond men ervan?
nee, nog niet gehad...quote:Op maandag 13 juni 2011 14:33 schreef Nembrionic het volgende:
Hebben hier mensen al het ABT bier van de maand gedronken? En wat vond men ervan?
Probeer de andere Trappisten buiten Westmalle eens uit, daar kom je een heel eind mee & zijn vrij makkelijk te verkrijgen.quote:Op dinsdag 14 juni 2011 19:49 schreef T-Force het volgende:
Ik kom me hier ook eens melden. Ben 20 jaar en het eerste biertje wat ik ooit dronk (moest van mijn pa) was La Chouffe, toentertijd enorm ranzig. Tegenwoordig geniet ik heel hard van alle soorten Chouffe en heb ik het liefste Houblon.
Verder heb ik niet zoveel verstand van speciaalbieren, maar ik vind het wel interessant. Wat ik op heb: Duvel, Hertog Jan Grand Prestige & Karakter, Westmalle Dubbel & Triple, Corona en volgens mij alle soorten Chouffe (in de brouwerij wel te verstaan.).
Wat zijn enorme aanraders (waar vrij makkelijk aan te komen is)?
Die bedoel ik inderdaadquote:Op dinsdag 14 juni 2011 19:15 schreef Inkomen het volgende:
[..]
Oude Schaterhand bedoel je? Voor een IPA (geen liefhebber) vond ik 'm best aardig, wat betekent dat 'ie niet al te citrus/bitter is De eerste slokken met schuim vond ik wel het best. Mist alleen wat body (gebrek aan citrus/ bitter) dus voor de IPA-liefhebber niet echt een aanwinst zou ik zeggen.
Ik vinde de Houblon heel erg lekkerquote:Op dinsdag 14 juni 2011 19:49 schreef T-Force het volgende:
Ik kom me hier ook eens melden. Ben 20 jaar en het eerste biertje wat ik ooit dronk (moest van mijn pa) was La Chouffe, toentertijd enorm ranzig. Tegenwoordig geniet ik heel hard van alle soorten Chouffe en heb ik het liefste Houblon.
Verder heb ik niet zoveel verstand van speciaalbieren, maar ik vind het wel interessant. Wat ik op heb: Duvel, Hertog Jan Grand Prestige & Karakter, Westmalle Dubbel & Triple, Corona en volgens mij alle soorten Chouffe (in de brouwerij wel te verstaan.).
Wat zijn enorme aanraders (waar vrij makkelijk aan te komen is)?
Gauw doen dan en commentaar leverenquote:
Best (vlak bij Eindhoven)quote:Op donderdag 16 juni 2011 14:24 schreef Nembrionic het volgende:
Ik vinde de Houblon heel erg lekker
Wat noem jij vrij gemakkelijk aan komen? Want wellicht zit er een speciaalbierwinkel bij je in de buurt. Waar zit je ongeveer?
Ik kom eigenlijk nooit in Best (ik woon in Eindhoven). Is dat te doen met de trein? of zitten die helemaal aan de andere kant?quote:Op donderdag 16 juni 2011 15:30 schreef T-Force het volgende:
[..]
Best (vlak bij Eindhoven)
Tripel Karmeliet ga ik morgen proberen (mijn vriendin neemt ze mee van de Jumbo )
3 kwartier rijden? Dat brengt je al in een straal van vrijwel iedere bierwinkel die 1000X meer heeft dan de heren van La Trappe...La Trappe bieren incluusquote:Op donderdag 16 juni 2011 17:49 schreef Bos81 het volgende:
Bij de Mitras op de Hurk (naast de Nettorama) hebben ze vrij veel biertjes. Voor de rest ben je vanuit Best met de auto binnen drie kwartier bij de Paters van de Koningshoeve waar La Trappe gebrouwen wordt. Ook zit er aan de Tivolilaan in Eindhoven een redelijk grote drankenwinkel, maar ben er nooit binnengeweest, weet niet hoe het met het bier zit.
Daarnaast was er ooit "t Drankurgel, maar weet eigenlijk niet of die nog in de oude hoedanigheid bestaat.
Met 3 kwartier in de auto kan je vanaf Best volgens mij zo'n beetje elke willekeurige trappistenabdij wel halen.quote:Op donderdag 16 juni 2011 17:56 schreef Nembrionic het volgende:
[..]
3 kwartier rijden? Dat brengt je al in een straal van vrijwel iedere bierwinkel die 1000X meer heeft dan de heren van La Trappe...La Trappe bieren incluus
Ja klopt. Ik heb zelf geen rijbewijs, dus ben ik erg slecht in tijden schatten met de auto. Maar Achel is inderdaad ook goed te bereiken vanaf Best. En vast wel genoeg bierspeciaalzaken daar.quote:Op donderdag 16 juni 2011 18:17 schreef Curchulain het volgende:
[..]
Met 3 kwartier in de auto kan je vanaf Best volgens mij zo'n beetje elke willekeurige trappistenabdij wel halen.
Maar dat hoeft toch niet als je op zoek bent naar bier? Dan kun je beter naar een bierwinkelquote:Op donderdag 16 juni 2011 18:17 schreef Curchulain het volgende:
[..]
Met 3 kwartier in de auto kan je vanaf Best volgens mij zo'n beetje elke willekeurige trappistenabdij wel halen.
Dat was inderdaad precies mijn punt! De slijter om de hoek heeft ook wel wat leuke speciaalbiertjes trouwens. Binnenkort daar maar eens binnenwaggelenquote:Op donderdag 16 juni 2011 18:25 schreef Nembrionic het volgende:
Maar dat hoeft toch niet als je op zoek bent naar bier? Dan kun je beter naar een bierwinkel
Neuh, ik wilde alleen maar even illustreren dat drie kwartier wel heel ruim genomen was.quote:Op donderdag 16 juni 2011 18:25 schreef Nembrionic het volgende:
[..]
Maar dat hoeft toch niet als je op zoek bent naar bier? Dan kun je beter naar een bierwinkel
Ja, die vind ik erg lekker. Wel zwaarquote:Op donderdag 16 juni 2011 18:30 schreef T-Force het volgende:
Ik heb trouwens ook de Leffe Dubbel & Triple en La Trappe Dubbel & Tripel op. De Quadrupel daarentegen nog niet. Is dat iets?
Das niet zo erg, dan word ik lekker vrolijk Maar zoals gezegd, voor dit weekend de Tripel Karmeliet Hopen dat 'ie bevalt!quote:Op donderdag 16 juni 2011 18:34 schreef Nembrionic het volgende:
Ja, die vind ik erg lekker. Wel zwaar
De Quadrupel was altijd onze gezamenlijke afsluiting van de avond, in het begin van de speciaalbierontdekkingen. Heb er menig sms'je door verkloot .quote:Op donderdag 16 juni 2011 18:30 schreef T-Force het volgende:
Ik heb trouwens ook de Leffe Dubbel & Triple en La Trappe Dubbel & Tripel op. De Quadrupel daarentegen nog niet. Is dat iets?
We hebben 1x een Bock-avond gehouden en die liep ook niet zo super af. Dat zware bier valt nogal hard. Ik weet dan ook niet meer welke ik het lekkerste vondquote:Op donderdag 16 juni 2011 18:51 schreef Inkomen het volgende:
De Quadrupel was altijd onze gezamenlijke afsluiting van de avond, in het begin van de speciaalbierontdekkingen. Heb er menig sms'je door verkloot .
Een paar weken terug hadden we in ons vaste café een fantastische serie Nederlandse, Amerikaanse & Engelse bieren afgesloten met een grote fles Cuvée du Château. Dat doen we nooit weer . Iedereen geveld.quote:Op donderdag 16 juni 2011 18:57 schreef T-Force het volgende:
[..]
We hebben 1x een Bock-avond gehouden en die liep ook niet zo super af. Dat zware bier valt nogal hard. Ik weet dan ook niet meer welke ik het lekkerste vond
Ben benieuwd wat voor auto jij hebt dan...quote:Op donderdag 16 juni 2011 18:17 schreef Curchulain het volgende:
[..]
Met 3 kwartier in de auto kan je vanaf Best volgens mij zo'n beetje elke willekeurige trappistenabdij wel halen.
't Drankurgel is een tijdje dicht geweest, maar hij is ondertussen weer open. Ik ben er alleen nog niet geweest sinds hij weer open is dus hoe het met het aanbod zit weet ik niet, daarvoor waren ze erg goed.quote:Op donderdag 16 juni 2011 17:49 schreef Bos81 het volgende:
Bij de Mitras op de Hurk (naast de Nettorama) hebben ze vrij veel biertjes. Voor de rest ben je vanuit Best met de auto binnen drie kwartier bij de Paters van de Koningshoeve waar La Trappe gebrouwen wordt. Ook zit er aan de Tivolilaan in Eindhoven een redelijk grote drankenwinkel, maar ben er nooit binnengeweest, weet niet hoe het met het bier zit.
Daarnaast was er ooit "t Drankurgel, maar weet eigenlijk niet of die nog in de oude hoedanigheid bestaat.
Mwah ik ben vanuit Eindhoven wel een keer naar Westmalle gereden, maar dat haal je niet in 3 kwartier.quote:Op donderdag 16 juni 2011 18:17 schreef Curchulain het volgende:
[..]
Met 3 kwartier in de auto kan je vanaf Best volgens mij zo'n beetje elke willekeurige trappistenabdij wel halen.
Westmalle is net niet te halen in 3 kwartier denk ik, maar ik bedoelde vooral Chimay, Orval Rochefort en Westvleteren, die zijn allemaal ruim meer dan 2 uur rijden vanuit regio Best/Eindhoven...quote:Op vrijdag 17 juni 2011 02:03 schreef FrankRicard het volgende:
[..]
Mwah ik ben vanuit Eindhoven wel een keer naar Westmalle gereden, maar dat haal je niet in 3 kwartier.
Owja... Waalse wegen. En toch het idee dat België heel klein is. Nja, het is dan ook kleiner dan de regio waar ik nu woon.quote:Op vrijdag 17 juni 2011 11:32 schreef Helly het volgende:
[..]
Westmalle is net niet te halen in 3 kwartier denk ik, maar ik bedoelde vooral Chimay, Orval Rochefort en Westvleteren, die zijn allemaal ruim meer dan 2 uur rijden vanuit regio Best/Eindhoven...
Ik bedoelde dan ook Westvleteren.quote:Op vrijdag 17 juni 2011 11:32 schreef Helly het volgende:
[..]
Westmalle is net niet te halen in 3 kwartier denk ik, maar ik bedoelde vooral Chimay, Orval Rochefort en Westvleteren, die zijn allemaal ruim meer dan 2 uur rijden vanuit regio Best/Eindhoven...
Westvleteren is 2,5 uur rijden vanaf Rotterdamquote:Op vrijdag 17 juni 2011 14:18 schreef FrankRicard het volgende:
[..]
Ik bedoelde dan ook Westvleteren.
Hmm, ik had eigenlijk geen idee dat al die trappistenabdijen nagenoeg tegen Frankrijk aan lagen. Met uitzondering van Westmalle en de Koningshoeven, uiteraard.quote:Op vrijdag 17 juni 2011 15:05 schreef Nembrionic het volgende:
[..]
Westvleteren is 2,5 uur rijden vanaf Rotterdam
Dat ligt Westvleteren ookquote:Op vrijdag 17 juni 2011 15:53 schreef Curchulain het volgende:
[..]
Hmm, ik had eigenlijk geen idee dat al die trappistenabdijen nagenoeg tegen Frankrijk aan lagen. Met uitzondering van Westmalle en de Koningshoeven, uiteraard.
Die stond toch ook niet bij de uitzonderingen?quote:
Achelquote:Op vrijdag 17 juni 2011 15:53 schreef Curchulain het volgende:
[..]
Hmm, ik had eigenlijk geen idee dat al die trappistenabdijen nagenoeg tegen Frankrijk aan lagen. Met uitzondering van Westmalle en de Koningshoeven, uiteraard.
ik zie hier een vrolijke vrijpartij aankomen!quote:Op vrijdag 17 juni 2011 22:25 schreef T-Force het volgende:
Zojuist hebben mijn vriendin en ik genoten van ieder anderhalve Tripel Karmeliet! Was echt heeeeeeerlijk! Beter dan Chouffe
En nu zijn we vrolijk
Wie weet, zometeen eerst lekker Techno'enquote:Op vrijdag 17 juni 2011 22:50 schreef rechtsedirecte het volgende:
ik zie hier een vrolijke vrijpartij aankomen!
Lekker he? Tripel Karmeliet blijft sowieso een favoriet bier van mij, gaat er altijd goed in. Het nieuwe ABT-bier heb ik donderdagavond, na werktijd mogen proeven. Deze doet, in tegenstelling tot vele andere bittere bieren, mij niet zoveel. Die tonen van citrus en het zogenaamde 'lichtbittere' toontje werd mij toch even iets te bitter en te complex. Nee, geef mij maar een lekker hommelbier of iets in die trant.quote:Op vrijdag 17 juni 2011 22:25 schreef T-Force het volgende:
Zojuist hebben mijn vriendin en ik genoten van ieder anderhalve Tripel Karmeliet! Was echt heeeeeeerlijk! Beter dan Chouffe
En nu zijn we vrolijk
Zeeeeer gevaarlijk biertje. Net bacardi breezer om het zo maar even te zeggen. Is 11,3 % maar het drinkt wel als een pilsje. Echt een gevaarlijke. Wel heel lekker trouwens.quote:Op zaterdag 18 juni 2011 18:54 schreef JWH_ het volgende:
[..]
Wil al tijden de Rochefort 10 eens gaan proberen, alleen wil ik er echt even van gaan genieten. Iemand ervaring mee?
Daar kun je gerust een uur over doen, maar hij is erg goed inderdaad.quote:Op zaterdag 18 juni 2011 19:32 schreef Watertornado het volgende:
[..]
Zeeeeer gevaarlijk biertje. Net bacardi breezer om het zo maar even te zeggen. Is 11,3 % maar het drinkt wel als een pilsje. Echt een gevaarlijke. Wel heel lekker trouwens.
Drinkt als een pils? Nee johquote:Op zaterdag 18 juni 2011 19:32 schreef Watertornado het volgende:
[..]
Zeeeeer gevaarlijk biertje. Net bacardi breezer om het zo maar even te zeggen. Is 11,3 % maar het drinkt wel als een pilsje. Echt een gevaarlijke. Wel heel lekker trouwens.
Nou, ik vond van wel. Je hebt totaal niet door dat het 11,3 % is.quote:
Ik heb vorig jaar 3 Alvinneflessen geopend en die spoten allemaal extreem. Het is een kleine brouwerij en ze hebben blijkbaar het hele gistgebeuren nog niet onder de knie.quote:Op maandag 20 juni 2011 00:05 schreef Watertornado het volgende:
[..]
Nou, ik vond van wel. Je hebt totaal niet door dat het 11,3 % is.
Vandaag overigens de Alvinne Vuur & Vlam gedronken.
[ afbeelding ]
Was op zich wel lekker, maar ik was er niet kapot van. Het begon al fijn met een fles die voor 5 minuten het schuim uit de hals hoestte, en vervolgens zat bij het eerste inschenken al van die klonten (gist lijkt me dat) in mijn glas. Smaak was ook niet helemaal mijn ding, leek trouwens wel heel veel op de Vuur & Vlam van de Molen, al had ik hem er niet direct naast.
Ben benieuwd of de Ignis en Flamma van Struise nog een beetje ervan afwijkt.
Oké, thanks! . Ik dacht van nou, ik wacht gewoon even! Maarja, dat even werd al snel een langere tijd. Op dat eerste schuim dreef ook nog eens een soort gistresidu, dat zag er best vies uit.quote:Op maandag 20 juni 2011 00:10 schreef Nembrionic het volgende:
[..]
Ik heb vorig jaar 3 Alvinneflessen geopend en die spoten allemaal extreem. Het is een kleine brouwerij en ze hebben blijkbaar het hele gistgebeuren nog niet onder de knie.
Wat betreft het langzaam schuim "hoesten" is er maar 1 tip: inschenken en niet wachten tot de fles klaar is met schuimen.
Vaak moet je de flessen eerst een paar dagen laten staan en vooral niet te warm open maken.quote:Op maandag 20 juni 2011 00:17 schreef Watertornado het volgende:
[..]
Oké, thanks! . Ik dacht van nou, ik wacht gewoon even! Maarja, dat even werd al snel een langere tijd. Op dat eerste schuim dreef ook nog eens een soort gistresidu, dat zag er best vies uit.
Ik weet nog wel dat ik mijn eerste biertje van De Molen opende (Dubbel & Dwars) en die spoot ook zo. Schonk ik hem in, daarna kwam het dus nog stééds uit de fles zetten.
Die tips had ik allemaal ter harte genomen.quote:Op maandag 20 juni 2011 00:19 schreef Nembrionic het volgende:
[..]
Vaak moet je de flessen eerst een paar dagen laten staan en vooral niet te warm open maken.
Inderdaad. Zo snel als ik vroegâh Rochefort 10 naar binnen goot, heb ik nog nooit een pilsje naar binnen gegooidquote:
Waar heb je die gekocht als ik vragen mag?quote:Op maandag 20 juni 2011 14:33 schreef Curchulain het volgende:
[..]
Inderdaad. Zo snel als ik vroegâh Rochefort 10 naar binnen goot, heb ik nog nooit een pilsje naar binnen gegooid
Maar zonder gekheid: Rochefort 10 drinkt nogal makkelijk weg voor de hoeveelheid alcohol die er in zit.
Overigens gisteren mijn BrewDog lijst verlengd:
• BrewDog Avery Brown Dredge
Best lekker, niet te moeilijk.
La Cerveteca, in Barcelonaquote:Op maandag 20 juni 2011 18:03 schreef Watertornado het volgende:
[..]
Waar heb je die gekocht als ik vragen mag?
Oh, oei. Daar ga ik niet even voor omreizen. Misschien over een aantal weken.quote:
Het kostte mij ook bijna een uur om er te komen, door die f**king demonstraties, maar het was zondag... ik had alle tijd van de wereldquote:Op maandag 20 juni 2011 19:23 schreef Watertornado het volgende:
[..]
Oh, oei. Daar ga ik niet even voor omreizen. Misschien over een aantal weken.
Wij hebben geen trappistenglasquote:Op vrijdag 24 juni 2011 20:51 schreef Fogel het volgende:
Hey, da's geen trappistenglas!
Rochefort 6 is een van mijn favorieten, geniet ervan
Goeie film ook op de achtergrondquote:Op vrijdag 24 juni 2011 21:45 schreef T-Force het volgende:
[..]
Wij hebben geen trappistenglas
Hij is echt echt echt lekker ook! Wel weer heel anders als die Tripel Karmeliet
Bijna op, dus straks de Rochefort 8
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |