Lastig =/= onmogelijkquote:Op maandag 21 februari 2011 12:59 schreef Nembrionic het volgende:
[..]
Ik heb je anders een paar keer zien klagen dat het zo lastig is.
Had een glas Quadrupel van het vat, de temperatuur weet ik niet. Hij was iig niet al te koud.quote:@Weird- op welke temp. heb je hem gedronken. (en welke batch?)
Da's nou jammer, want ik vond het één van de mooiste musea die ik ooit gezien had. Zoveel historie en liefde voor het product. In Ierland heb ik ook pas Guiness leren drinken.. (dus ik kan je smaak zeker plaatsen)quote:Op maandag 21 februari 2011 01:25 schreef Seven. het volgende:
[..]
Ze wilden mij in Dublin naar de Guiness-brouwerij hebben. Maar Guiness vind ik niet lekker, om eerlijk te zijn. Kan me niet meer herinneren waarom ook alweer niet, vond de textuur wel goed, dat schuim is net melkschuim. Dus die brouwerij heb ik niet van binnen gezien.
Augustijn: neequote:Op donderdag 24 februari 2011 20:02 schreef Je-zus het volgende:
Is ie het halen waard?
[ afbeelding ]
Bedoel je dat dat hele pakket met Leute, Augustijn, Piraat en Gulden Draak het halen niet waard is?quote:
Oh, dat had ik niet eens gezienquote:Op donderdag 24 februari 2011 23:43 schreef Curchulain het volgende:
[..]
Bedoel je dat dat hele pakket met Leute, Augustijn, Piraat en Gulden Draak het halen niet waard is?
Dat zeg je verkeerd.quote:Op vrijdag 25 februari 2011 08:07 schreef Seven. het volgende:
Ik ben gisteren weer lekker bezig geweest!
Begonnen met Westmalle dubbel, drinkt makkelijk weg voor zo'n donker bier. Daarna een Rochefort 10 (primeur, best goed al deed ik er wat langer over en ik heb echt liever blond, dit was wel lekker zoet). Geëindigd met een ouderwets lekkere Grimbergen Blond.. Was behóórlijk aangeschoten. Het was alleen niet zo fantastisch lekker bij de zalm maar bon.
Als je 16 bent wel jaquote:Op vrijdag 25 februari 2011 14:46 schreef DrukVout het volgende:
[..]
Dat zeg je verkeerd.
De zalm paste niet lekker bij het bier. Het bier is immers belangrijker dan het eten.
Eh...het is 15:00 op vrijdag. Oftewel: een miljard kansen om meer te kopenquote:Fuck bedenk me net dat ik maar 1 palmpje voor het hele weekend heb...
Waarom met een 10 beginnen?quote:Op vrijdag 25 februari 2011 08:07 schreef Seven. het volgende:
Ik ben gisteren weer lekker bezig geweest!
Begonnen met Westmalle dubbel, drinkt makkelijk weg voor zo'n donker bier. Daarna een Rochefort 10 (primeur, best goed al deed ik er wat langer over en ik heb echt liever blond, dit was wel lekker zoet). Geëindigd met een ouderwets lekkere Grimbergen Blond.. Was behóórlijk aangeschoten. Het was alleen niet zo fantastisch lekker bij de zalm maar bon.
quote:Op vrijdag 25 februari 2011 16:36 schreef Inkomen het volgende:
Hallo,
Ik neem er straks zo één:
[ afbeelding ]
& dan is het krat alweer bijna leeg
Goeie. Dit lijkt me ook wel een goede keuze:quote:Op vrijdag 25 februari 2011 16:37 schreef Nembrionic het volgende:
[..]
Ik weet nog niet waar ik me vanavond aan ga wagen maar ik denk 1 flesje eigen bier en 1 fles Cuvee van de Keizer uit 2005.
De Meantime Chocolate is erg lekkerquote:Op vrijdag 25 februari 2011 16:58 schreef Inkomen het volgende:
[..]
Goeie. Dit lijkt me ook wel een goede keuze:
[ afbeelding ]
maar het is een 75cl fles & die wekker op de achtergrond gaat morgen om 06.20, dus toch maar rustig aan misschien
Net als de Coffee Stout. Gelukkig houdt mijn vriendin van de IPA, dus ieder een flesquote:Op vrijdag 25 februari 2011 17:00 schreef Nembrionic het volgende:
[..]
De Meantime Chocolate is erg lekker
Ook bijzonder smakelijkquote:Op vrijdag 25 februari 2011 17:01 schreef Inkomen het volgende:
[..]
Net als de Coffee Stout. Gelukkig houdt mijn vriendin van de IPA, dus ieder een fles
IPA's zijn totaal niet aan mij besteed, zeker niet de Amerikaansequote:
Mijn vriendin is helemaal weg van de Raspberry. Zelf heb ik toch liever een Stout of Porter.quote:
Ik ben begin er steeds gekker op te wordenquote:Op vrijdag 25 februari 2011 17:04 schreef Inkomen het volgende:
[..]
IPA's zijn totaal niet aan mij besteed, zeker niet de Amerikaanse
Brouw je nu al dan?quote:Ik zou nog wel eens mijn eigen porter of stout willen brouwen
Nee, ik zou het wel willen proberen, maar weet niet hoe ik het beste kan beginnen - gewoon met zo'n bierkit?quote:
Dan heb je wel het snelste resultaat. Dat is een pot stroop/moutoplossing en wat gist. Water + stroop + gist is je bier. Dat is misschien wel leuk om mee te beginnen. Maar echt brouwen is het dan nietquote:Op vrijdag 25 februari 2011 17:29 schreef Inkomen het volgende:
[..]
Nee, ik zou het wel willen proberen, maar weet niet hoe ik het beste kan beginnen - gewoon met zo'n bierkit?
Ha, oké, het is inderdaad meer om een begin te maken. Ik heb helaas op dit moment ook niet de ruimte om iets meer te doen (studentenflat), maar ik zou zeker wel verder willen gaan hiermee. In ieder geval eerst eens zo'n kit halen om er toch een beetje mee bezig te zijn.quote:Op vrijdag 25 februari 2011 17:34 schreef Nembrionic het volgende:
[..]
Dan heb je wel het snelste resultaat. Dat is een pot stroop/moutoplossing en wat gist. Water + stroop + gist is je bier. Dat is misschien wel leuk om mee te beginnen. Maar echt brouwen is het dan niet
Dan is zo'n kit wel een uitkomstquote:Op vrijdag 25 februari 2011 17:40 schreef Inkomen het volgende:
[..]
Ha, oké, het is inderdaad meer om een begin te maken. Ik heb helaas op dit moment ook niet de ruimte om iets meer te doen (studentenflat), maar ik zou zeker wel verder willen gaan hiermee. In ieder geval eerst eens zo'n kit halen om er toch een beetje mee bezig te zijn.
Uiteindelijk is het dus wel een serieus doel om een porter of stout te brouwen, maar die weg is nog lang vrees ik
Celis White?quote:Hoe heet ook alweer dat "originele Hoegaarden witbier" dat nu in Amerika gebrouwd wordt?
Staat ook hoog op m'n verlanglijstje. Kwam hem laatst tegen op de site van de belgium family brewers. Maar op de site van de halve maan is niks te vinden.quote:Op zondag 27 februari 2011 01:55 schreef Nembrionic het volgende:
Die Straffe Hendrik Quadrupel moet ik nog steeds te pakken zijn te krijgen
Ik ga 'm zondag drinken bij het ZBFquote:Op zondag 27 februari 2011 21:43 schreef Chielus het volgende:
[..]
Staat ook hoog op m'n verlanglijstje. Kwam hem laatst tegen op de site van de belgium family brewers. Maar op de site van de halve maan is niks te vinden.
Die Troubadour was een tijdje terug ABT bier van de maand, zeker niet slecht - was verrassend snel op in mijn stamcafé.quote:Op maandag 28 februari 2011 11:15 schreef Nembrionic het volgende:
- Tulpenbok van Klein Duimpje (van vorig jaar). Heeeeeel veel honing.
- Troubadour Magma, ook van vorig jaar: heel lekker als je van hop houdt
- Jessenhofke Maya
- Val Dieu Tripel
Heb ik van het weekend op.
Kloptquote:Op maandag 28 februari 2011 21:05 schreef Inkomen het volgende:
[..]
Die Troubadour was een tijdje terug ABT bier van de maand, zeker niet slecht - was verrassend snel op in mijn stamcafé.
Gulden Draak is een klassieke ren de Blauwe Bijl vind ik ook geweldigquote:Afgelopen weekend naast verscheidene Drentsche Schans bieren ook nog de Gulden Draak & Blauwe Bijl gehad; vandaag weer een Gruut Amber & Schelde Hoppenruiter in de herhaling (beide van tap)
Het schijnt dat sommige mensen hier hun Magma's teruggegeven hebben omdat ze die niet aan konden. Watjes.quote:Op dinsdag 1 maart 2011 16:31 schreef Nembrionic het volgende:
[..]
Klopt
Onze barman had er gelukkig wat meer van besteld dan de verplichte 1-2 vaten
De Gruut is een goede, maar een groeier - smaakt als een antieke Palm (maar dat beeld kan ook versterkt zijn doordat het kruidenmengsel middeleeuws schijnt te zijn).quote:Gulden Draak is een klassieke ren de Blauwe Bijl vind ik ook geweldig
De Hopruiter is bij ons nu helaas ook op. Was ook van de tap. Gruut Amber ken ik (nog) niet.
Ik ga zaterdag voor de derde keer. Heb je nog biertjes die daar geschonken worden die je me aan kunt raden? Ik houd van blond bier en tripels.quote:Op maandag 28 februari 2011 11:13 schreef Nembrionic het volgende:
[..]
Ik ga 'm zondag drinken bij het ZBF
Val-Dieu Tripelquote:Op vrijdag 4 maart 2011 12:49 schreef CloseToTheEdge het volgende:
[..]
Ik ga zaterdag voor de derde keer. Heb je nog biertjes die daar geschonken worden die je me aan kunt raden? Ik houd van blond bier en tripels.
Verder hier nog mensen die gaan?
De meesten staan daar volgens mij niet inquote:Op vrijdag 4 maart 2011 17:06 schreef CloseToTheEdge het volgende:
Dank u! Deze worden even aangekruist in m'n boekje van vorig jaar, mits aanwezig.
Ik ben benieuwd of je door de hype heen kan drinkenquote:Op zaterdag 5 maart 2011 12:39 schreef Chielus het volgende:
Gisteren degustatiepakket gekregen van Westvleteren gekregen van goeie vrienden. Eens kijken of die fanboys een beetje gelijk hebben.
Ik zelf ook. Heb de 8 al wel eens op en was toen zo verrast dat ie gewoon op de kaart in een café stond dat ik eigenlijk niet eens een heel goed oordeel heb kunnen vellen. (hij was trouwens wel gewoon erg lekker)quote:Op zaterdag 5 maart 2011 14:14 schreef Nembrionic het volgende:
[..]
Ik ben benieuwd of je door de hype heen kan drinken
Daar ontbreken toch duidelijk de zeewierbieren... En rook? Sinds wanneer is dat vreemd?quote:Op zondag 6 maart 2011 12:37 schreef borisz het volgende:
http://dailyinfographic.c(...)st-beers-infographic
[ afbeelding ]
Ik ken het niet. Het is ook enorm slecht verkrijgbaar zo te zienquote:Op maandag 7 maart 2011 21:16 schreef Rory78 het volgende:
Iemand deze al eens geproefd?
Ik heb deze op de Interclassics beurs in Maastricht gehad; heel bijzonder concept.
En?quote:Op dinsdag 8 maart 2011 22:00 schreef CloseToTheEdge het volgende:
Ik hoop snel iets te kunnen posten over m'n bezoekje aan ZBF, nu even weinig tijd...
Goed bezig !quote:Op woensdag 23 maart 2011 16:30 schreef AltarOfSacrifice het volgende:
Jawel! Een 75cl Tripel Karmeliet gehaald (verdoemme die zijn lekker hé), een Achelse trappist, plus een La Choufke. Ook nog twee mooie Chouffe glazen erbij. Krijgt m'n pake vanavond de Chouffe & de Achel + een glas, de jarige ouwe dat ie d'r zit.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |