quote:Op zondag 15 november 2009 21:29 schreef IbeBen het volgende:
Tvp
Ja dat schreef MadMaster in de vorige draad....Ik deel zijn mening dat het raadzaam is om het laatste beetje of snel (= binnnen afzienbare tijd, niet in 5 minuten ) op te drinken, of over te schenken in een kleinere fles, zodat er verhoudingsgewijs weer minder lucht in de fles zit.quote:Op zondag 15 november 2009 21:35 schreef Fogel het volgende:
In het vorige topic stond de tip dat je flessen waar nog maar ongeveer 1/4e in zit zo snel mogelijk op moet drinken... maar zijn flessen die (bv) nog ruim meer dan halfvol zijn onbeperkt houdbaar?
En kan whisky ook een kurksmaak krijgen zoals met wijn voorkomt?
Onbeperkt is natuurlijk een betrekkelijk begrip, maar ik heb hier genoeg halfvolle flessen (en soms met nog iets minder qua resterende inhoud) die nog prima op smaak/geur zijn.quote:Op zondag 15 november 2009 21:35 schreef Fogel het volgende:
In het vorige topic stond de tip dat je flessen waar nog maar ongeveer 1/4e in zit zo snel mogelijk op moet drinken... maar zijn flessen die (bv) nog ruim meer dan halfvol zijn onbeperkt houdbaar?
En kan whisky ook een kurksmaak krijgen zoals met wijn voorkomt?
Zo te zien bewaar je de flessen op de juiste manier. Prima!.quote:Op zondag 15 november 2009 22:48 schreef Fogel het volgende:
Bedankt voor de antwoorden
Uiteraard begreep ik dat je het niet binnen een paar minuten naar binnen moest ketsen In een kleinere fles over schenken is een goede tip.
Mijn flessen staan op zolder (ca 18 graden en meestal donker) of in de huiskamer (18-22 graden en in een gesloten kast). Het zijn er nog niet veel, maar dat komt vanzelf
Is er een reden (bv lichtinval beperken) om ze in de dozen/kokers te bewaren of zijn die uitsluitend voor de sier?
bron: http://www.standaard.be/a(...)elid=DMF20091116_003quote:WELLINGTON - Drankenfabrikant Whyte & Mackay heeft Nieuw-Zeeland verzocht door het Antarctische ijs te boren om twee kratten oude Schotse whisky te bemachtigen die daar in 1909 zijn verloren door de Britse avonturier Sir Ernest Shackleton. De fabrikant wil testen of het mogelijk is de honderd jaar oude McKinlay and Co. whisky opnieuw op de markt te brengen.
Medewerkers van het Nieuw Zeelandse erfgoedfonds zullen in januari speciale boren gebruiken om de kratten uit het ijs te bevrijden. De kratten zitten ingevroren in de buurt van Cape Royds onder de hut van de Nimrod Expedition, de expeditie van Shackleton. Ze werden in 2006 aangetroffen onder de vloerplanken van de hut.
De 'master blender' van Whyte & Mackay, Richard Paterson, denkt dat de whisky nog altijd hetzelfde smaakt als honderd jaar geleden. Als hij de whisky weet te bemachtigen is hij van plan de drank na te maken om die weer op de markt te brengen. 'Ik hoop echt dat we wat terug weten te brengen', zei hij in een interview met de Londense krant Telegraph. '(De whisky, red.) ligt daar maar alleen en vergeten. Hij zou terug moeten komen naar Schotland waar hij geboren is.'
Glencairn glazen.quote:Op maandag 16 november 2009 11:59 schreef Casparovvv het volgende:
tvp! Ben op zoek naar mooie whiskyglazen, de feestdagen komen er weer aan. Tips?
Hoorde het vanmiddag zelfs op het nieuws op Radio 3...quote:Op maandag 16 november 2009 13:59 schreef katerwater het volgende:
[..]
bron: http://www.standaard.be/a(...)elid=DMF20091116_003
Het lijkt me onwaarschijnlijk! Niettemin leutig berichje.
Ja, wij hebben er nu 1x 2 flesjes besteld. Verliep prima.quote:Op maandag 16 november 2009 17:01 schreef GimmeGore het volgende:
Iemand hier ervaringen met bestellen via Van Zuylen?
Ohw! Ik vind die glazen eigenlijk best mooi Heb nu een aantal tumblers staan, van die echte grote dkke. Leuk voor het oog, maar echt proeven en ruiken is er toch wat lastiger mee!quote:Op maandag 16 november 2009 16:35 schreef MadMaster het volgende:
[..]
Glencairn glazen.
Misschien niet de mooiste, wel de beste voor whisky ruiken/proeven...
Verkrijgbaar bij de betere slijterij/whiskyspeciaalzaak.
[ afbeelding ]
Ik moet zeggen dat ik die glaasjes nog prettiger vind voor ruik- en proefdoeleinden dan de glencairn glazen. Niks mis met de glencairns hoor, maar ik prefereer een wat dunner glas, met vooral een dunnere rand.quote:Op maandag 16 november 2009 19:16 schreef Sunnythesun het volgende:
Die Glencairns zijn mooi ja! Wil er daar ook nog wat van scoren maar dan met een logo van een destilleerderij er op, lijkt me wel koddig. Voorlopig houden we het bij deze charmante glaasjes:
[ afbeelding ]
Ik vind de Glencairn juist wel mooi. Strak en toch rond en doelmatig...zit nu aan een doordeweekse dram Black Bottle, uit een Glencairn-glas.quote:Op maandag 16 november 2009 16:35 schreef MadMaster het volgende:
[..]
Glencairn glazen.
Misschien niet de mooiste, wel de beste voor whisky ruiken/proeven...
Verkrijgbaar bij de betere slijterij/whiskyspeciaalzaak.
[ afbeelding ]
quote:Op maandag 16 november 2009 16:35 schreef MadMaster het volgende:
[..]
Glencairn glazen.
Misschien niet de mooiste, wel de beste voor whisky ruiken/proeven...
Verkrijgbaar bij de betere slijterij/whiskyspeciaalzaak.
[ afbeelding ]
Voor serieuze proeverijen ben ik het wel met je eens, dan gebruiken we die ook.quote:Op maandag 16 november 2009 19:23 schreef pavv het volgende:
[..]
Ik moet zeggen dat ik die glaasjes nog prettiger vind voor ruik- en proefdoeleinden dan de glencairn glazen. Niks mis met de glencairns hoor, maar ik prefereer een wat dunner glas, met vooral een dunnere rand.
Voor festivals is de robuuste Glencairn de favoriet, omdat ie haast niet stu te krijgen is.
Ben Nevis!quote:Op maandag 16 november 2009 23:48 schreef BarraCupraCuda het volgende:
Ben nu een lekkere ben navis uit 1992 aan het drinken so cheers!
ach met een goedkope whiskey zou ik best een mix maken.quote:Op maandag 16 november 2009 23:59 schreef Sunnythesun het volgende:
Omdat het zonde is van de Whisky
Maar op zich is het volgens mij een redelijk gangbare combi hoor.. whisky en cola. Zou het zelf alleen nooit doen. Ik mix alleen drank die te goor is om puur te drinken en daar valt whisky niet bepaald onder
Ieder zijn meug (niet mijn meug...), maar smaakt een cola/Johnny Walker Red Label o.i.d. niet vrijwel hetzelfde?quote:Op maandag 16 november 2009 23:56 schreef pandinus het volgende:
Mensen verklaren me altijd voor gek om de volgende combi.
Waarom?? Zo vind ik het gewoon lekker...
Wat jij beschrijft is wel iets anders dan kurk natuurlijk...quote:Op zondag 15 november 2009 22:36 schreef MadMaster het volgende:
Aangezien je whisky niet liggend moet bewaren zoals vaak met wijn wel gedaan wordt, is een kurksmaak vrijwel uitgesloten. De kurk komt doorgaans immers niet in aanraking met de whisky.
Bij heel oude flessen wil een kurk door uitdroging nog wel eens afbreken of verpulveren, zodat die wel in de whisky terecht komt. Om dat te voorkomen kan je de flessen eens per halfjaar even omkeren zodat de kurk vochtig wordt en minder snel uit kan drogen.
En mocht de kurk toch in de whiksy terecht komen, dan de inhoud van de fles door een fijne zeef in een andere fles overgieten (en desnoods weer terug in de oorspronkelijke fles nadat je die goed schoon en droog hebt gemaakt) en een goed passende nieuwe kurk op de fles doen.
Ik was er zondagmiddag.quote:Op maandag 16 november 2009 19:20 schreef BarraCupraCuda het volgende:
zijn er nog meer mensen naar leiden geweest van het weekend? ik was er zaterdag middag! vette shizzel!
heb ook een paar lekker whiskys geproefd die nu op mijn lijstje staan o.a. de springbank 25 hoewel ik de 15 ook al erg lekker vond!
hehe ik zag bij een stand ineens 3 vrouwen staan.. ik zei toen tegen een vriend van me dat ze daar vast geen whisky's hadden en idd... het was de taart afdeling!quote:Op dinsdag 17 november 2009 20:54 schreef Maeghan het volgende:
[..]
Ik was er zondagmiddag.
Whisky die ik lekker/opvallend vond:
* Glenlivet Nadurra: vond het heel apart dat je dat hoge alcoholgehalte helemaal niet proefde en hij leek bijna romig, dat vond ik een aparte sensatie voor whisky
* Springbank 15: was gewoon mijn smaak, kan niet echt een omschrijving meer geven of zeggen dat er een specifiek aspect was wat me opviel
* Cadenhead 20: zo ontzettend vol van smaak, dat hij gewoon te zwaar was om daar te drinken - echt een 'met-kerst-bij-de-open-haard-whisky' (ik heb alleen geen open haard).
Whisky die me in negatieve zin opviel:
* Blue label: ik moest 'm toch een keer geproefd hebben om er echt een oordeel over te kunnen geven en hij is inderdaad wel heel erg overpriced. Niet vies hoor, maar meer dan een 35, 40 euro zou ik er niet voor geven.
* Snow grouse: gekoeld vind ik het smakeloos, scherp bocht. Ik had 'm al eens warm op en toen was ie nog wel te doen, alleen een beetje zoet. Verder zie ik de toegevoegde waarde ook niet van een whisky voor shots. Als je snel dronken wil worden voor weinig geld, koop je eerder wodka of zo. En de mensen die per se snel dronken willen worden van whisky kopen een huismerk of gewoon onze goede bekende Jan.
* Macallan 10: eendimensionaal en relatief scherp
Overigens leuk, die ideeen die er zijn over whisky en vrouwen. Bij sommige stands werd me de lichtste whisky aangeraden, terwijl geheel toevallig mijn vriend en een goede vriend steeds een andere whisky aangeraden kregen (vaak dezelfde). Soms werd zelfs ook gezegd dat vrouwen meestal niet van rokerig hielden. Toch grappig dat er meteen z'n conclusie getrokken wordt.
Hoeveel proeven jullie nou op zo'n dag? Ik merkte aan het eind van de dag wel dat ik opeens andere dingen lekker vond dan normaal namelijk. Op een gegeven moment kom je er toch niet meer met brood en water....
That's the spirit!quote:Op dinsdag 17 november 2009 22:37 schreef Fogel het volgende:
Net The Glenlivet 18 maar weer opengemaakt en een dram van 5cl ingeschonken
Omdat je de smaken van de Glenmorangie toch niet terugproeft in je mix. (of je moet de mix wel heeeel sterk maken ). Dan kan je beter een goedkope blend gebruiken.quote:Op maandag 16 november 2009 23:56 schreef pandinus het volgende:
Mensen verklaren me altijd voor gek om de volgende combi.
Waarom?? Zo vind ik het gewoon lekker...
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Hoe bedoel jequote:Op dinsdag 17 november 2009 20:42 schreef Maeghan het volgende:
[..]
Wat jij beschrijft is wel iets anders dan kurk natuurlijk...
Ben er zaterdag avond geweest. Ben een betrekkelijke leek op het gebied van whisky dus een mooie gelegenheid om eens wat verschillende naast elkaar te proeven.quote:Op dinsdag 17 november 2009 20:54 schreef Maeghan het volgende:
[..]
Ik was er zondagmiddag.
Whisky die ik lekker/opvallend vond:
* Glenlivet Nadurra: vond het heel apart dat je dat hoge alcoholgehalte helemaal niet proefde en hij leek bijna romig, dat vond ik een aparte sensatie voor whisky
* Springbank 15: was gewoon mijn smaak, kan niet echt een omschrijving meer geven of zeggen dat er een specifiek aspect was wat me opviel
* Cadenhead 20: zo ontzettend vol van smaak, dat hij gewoon te zwaar was om daar te drinken - echt een 'met-kerst-bij-de-open-haard-whisky' (ik heb alleen geen open haard).
Whisky die me in negatieve zin opviel:
* Blue label: ik moest 'm toch een keer geproefd hebben om er echt een oordeel over te kunnen geven en hij is inderdaad wel heel erg overpriced. Niet vies hoor, maar meer dan een 35, 40 euro zou ik er niet voor geven.
* Snow grouse: gekoeld vind ik het smakeloos, scherp bocht. Ik had 'm al eens warm op en toen was ie nog wel te doen, alleen een beetje zoet. Verder zie ik de toegevoegde waarde ook niet van een whisky voor shots. Als je snel dronken wil worden voor weinig geld, koop je eerder wodka of zo. En de mensen die per se snel dronken willen worden van whisky kopen een huismerk of gewoon onze goede bekende Jan.
* Macallan 10: eendimensionaal en relatief scherp
Overigens leuk, die ideeen die er zijn over whisky en vrouwen. Bij sommige stands werd me de lichtste whisky aangeraden, terwijl geheel toevallig mijn vriend en een goede vriend steeds een andere whisky aangeraden kregen (vaak dezelfde). Soms werd zelfs ook gezegd dat vrouwen meestal niet van rokerig hielden. Toch grappig dat er meteen z'n conclusie getrokken wordt.
Hoeveel proeven jullie nou op zo'n dag? Ik merkte aan het eind van de dag wel dat ik opeens andere dingen lekker vond dan normaal namelijk. Op een gegeven moment kom je er toch niet meer met brood en water....
Ik ben echt heel benieuwd hoe dat nog smaakt. Whyte&Mackay is dus van plan om, als de op te graven whisky nog een beetje lekker is, precies die smaak te gaan namaken, en een waarschijnlijk eenmalige botteling McKinlay te gaan uitbrengen. (Mc Kinlay bestaat niet meer)quote:Drankenfabrikant Whyte & Mackay heeft Nieuw-Zeeland verzocht door het Antarctische ijs te boren om twee kratten oude Schotse whisky te bemachtigen die daar in 1909 zijn verloren door de Britse avonturier Sir Ernest Shackleton. De fabrikant wil testen of het mogelijk is de honderd jaar oude McKinlay and Co. whisky opnieuw op de markt te brengen.
Medewerkers van het Nieuw Zeelandse erfgoedfonds zullen in januari speciale boren gebruiken om de kratten uit het ijs te bevrijden. De kratten zitten ingevroren in de buurt van Cape Royds onder de hut van de Nimrod Expedition, de expeditie van Shackleton. Ze werden in 2006 aangetroffen onder de vloerplanken van de hut.
De 'master blender' van Whyte & Mackay, Richard Paterson, denkt dat de whisky nog altijd hetzelfde smaakt als honderd jaar geleden. Als hij de whisky weet te bemachtigen is hij van plan de drank na te maken om die weer op de markt te brengen. "Ik hoop echt dat we wat terug weten te brengen", zei hij in een interview met de Londense krant Telegraph. "(De whisky, red.) ligt daar maar alleen en vergeten. Hij zou terug moeten komen naar Schotland waar hij geboren is."
Die 12 is de beste die ik tot nu toe heb gehad, wat is het verschil tussen de 18 en de 12?quote:Op woensdag 18 november 2009 22:45 schreef Whiteguy het volgende:
[..]
Yamazaki 18 years (NOG beter dan de 10 en 12 years, die vond ik beide ook erg goed)
6 jaar?quote:Op donderdag 19 november 2009 14:07 schreef zquing het volgende:
[..]
Die 12 is de beste die ik tot nu toe heb gehad, wat is het verschil tussen de 18 en de 12?
Ehm.. ik ben niet zo'n gevorderde whisky drinker dat ik dat beter kan verwoorden dan 'ik vond hem gewoon lekkerder'quote:Op donderdag 19 november 2009 14:07 schreef zquing het volgende:
[..]
Die 12 is de beste die ik tot nu toe heb gehad, wat is het verschil tussen de 18 en de 12?
Vond de 12 niet echt goed..quote:Op vrijdag 20 november 2009 20:14 schreef allsystemshalt het volgende:
Toch weer een Highland Park gekozen.
15 jaar.
Prut
Kurk heeft niets te maken met kurk die in de drank terecht komt. Wat ze 'kurk' noemen, smaakt niet naar kurk, maar als een soort kruising tussen beschimmeld karton en groene zeep, en komt door een schimmel die TCA vormt. De besmetting hoeft ook niet per se plaats te vinden door een kurk als afsluiting van de fles, al is het wel het meest gebruikelijk.quote:
quote:Op zaterdag 21 november 2009 00:30 schreef Maeghan het volgende:
[..]
Kurk heeft niets te maken met kurk die in de drank terecht komt. Wat ze 'kurk' noemen, smaakt niet naar kurk, maar als een soort kruising tussen beschimmeld karton en groene zeep, en komt door een schimmel die TCA vormt. De besmetting hoeft ook niet per se plaats te vinden door een kurk als afsluiting van de fles, al is het wel het meest gebruikelijk.
Of het ook bij whisky voor kan komen weet ik niet. Ik heb het nog nooit gehoord, al zegt dat op zich niks, maar het lijkt me ook te sterk qua alcoholpercentage voor een schimmel... Ik kan er op google ook niks over vinden.
quote:I also got in touch with a representative from Amorim
one of the largest manufacturers in the world, based in Portugal.
Deborah Guimaraens is the sales manager for Bar Top Corks also called
"T-Corks."
quote:The other big reason for using a cork in a spirit is for
consumer differentiation. If you look at the whisky market as a whole,
the premium whiskies are all in cork, and the standard blends are all
in screw cap. It's an image thing. I am sure the marketing experts from
any large whisky company can give you precise reasons, they probably
have market studies to prove this I am sure.
TCA does affect whisky of course the same way it affects all
beverages. The difference in whisky is that the TCA level has to be a
lot higher - in it's 20’s at least – before it’s detected by the human
nose.
This is because the fumes of the whisky overpower the TCA on the
nose, it is more easily detectable on the palate. The TCA threshold
varies enormously with the flavour profile of the whisky, for example
you would probably detect it more readily in a Dewar’s than you would
in a Talisker.
We don’t have specific studies concerning the affect of TCA on
whisky as our corks go into many many types of spirits and fortifieds
and, as you know, the variety in enormous.
Ah, weer wat geleerd...quote:Op zaterdag 21 november 2009 00:30 schreef Maeghan het volgende:
[..]
Kurk heeft niets te maken met kurk die in de drank terecht komt. Wat ze 'kurk' noemen, smaakt niet naar kurk, maar als een soort kruising tussen beschimmeld karton en groene zeep, en komt door een schimmel die TCA vormt. De besmetting hoeft ook niet per se plaats te vinden door een kurk als afsluiting van de fles, al is het wel het meest gebruikelijk.
Of het ook bij whisky voor kan komen weet ik niet. Ik heb het nog nooit gehoord, al zegt dat op zich niks, maar het lijkt me ook te sterk qua alcoholpercentage voor een schimmel... Ik kan er op google ook niks over vinden.
quote:Op zondag 22 november 2009 19:24 schreef ForumGek het volgende:
Er stond wel een toepasselijke strip in de Fokke en Sukke scheurkalender van vandaag, ff fototje van gemaakt!
[ afbeelding ]
Als je met dezelfde "Old Keeper" terugkomt uit Tsjechië als een vriend van me, ben je blij dat je er cola of koffie bij kan mixenquote:Op maandag 16 november 2009 23:59 schreef Sunnythesun het volgende:
Omdat het zonde is van de Whisky
Maar op zich is het volgens mij een redelijk gangbare combi hoor.. whisky en cola. Zou het zelf alleen nooit doen. Ik mix alleen drank die te goor is om puur te drinken en daar valt whisky niet bepaald onder
quote:Op zondag 22 november 2009 19:24 schreef ForumGek het volgende:
Er stond wel een toepasselijke strip in de Fokke en Sukke scheurkalender van vandaag, ff fototje van gemaakt!
[ afbeelding ]
Die heb ik juist vandaag gekocht omdat ie me lekker leekquote:
Die heb ik ook, maar ik vind hem niet super.quote:Op vrijdag 20 november 2009 20:14 schreef allsystemshalt het volgende:
Toch weer een Highland Park gekozen.
15 jaar.
Prut
De 12-jarige is op zich prima, maar de 21 jarige (duty free only en verder slechts hier en daar bij een speciaalzaak te verkrijgen) is m.i. nagenoeg perfect.quote:Op woensdag 25 november 2009 18:48 schreef katerwater het volgende:
[..]
Die heb ik ook, maar ik vind hem niet super.
Persoonlijk was ik toch meer aan deze fles/verpakking gehecht:quote:De vormgeving van de fles vind ik dan weer wel goed!
Mooie koop.quote:Op donderdag 26 november 2009 21:54 schreef IbeBen het volgende:
Geen hele bijzondere fles, maar wel voor een leuk prijsje. Glenlivet 12 year, hele liter voor maar ¤ 25 Toch niet verkeerd dacht ik zo
Glenlivet
[ afbeelding ]
Vroeger ging je alleen op de site van The Whisky Exchange kijken om je te vergapen aan al dat moois wat ze daar op voorraad hebben....Kopen deed je nooit/zelden omdat het gewoon te duur was.quote:Op vrijdag 27 november 2009 00:33 schreef LostFormat het volgende:
Iemand wel 's wat besteld op the whisky exchange? Beetje betrouwbaar qua prijs en verzending?
Het leuke van zo'n setje is dat je een goede indruk krijgt van de verschillende smaken per regio en dat je zo je favoriete smaak kan bepalen.quote:Op vrijdag 27 november 2009 11:57 schreef DeZwabber het volgende:
een goedemorgen whiskymensen
nou wilde ik al een tijdje beginnen aan de whisky, na een paar keer wat gedronken te hebben (en geen idee wat dat was).
Nou zie ik dat ze bij zonneveld een startersetje hebben staan, heeft iemand hier daar wat zinnigs over te zeggen? Of raden jullie toch iets anders aan?
deze dus
Ik kwam er namelijk achter, dat deze winkel 200 meter van mij vandaan ligt
ik zou zeggen:quote:Op vrijdag 27 november 2009 11:57 schreef DeZwabber het volgende:
Nou zie ik dat ze bij zonneveld een startersetje hebben staan, heeft iemand hier daar wat zinnigs over te zeggen? Of raden jullie toch iets anders aan?
deze dus
Ik kwam er namelijk achter, dat deze winkel 200 meter van mij vandaan ligt
dank voor de tipsquote:Op vrijdag 27 november 2009 18:13 schreef pavv het volgende:
Veel plezier!
een paar tips, doe er mee wat je wilt...
- op de site van Zonneveld staan de buisjes in een bepaalde volgorde beschreven..... deze volgorde loopt van relatief licht naar steeds zwaardere whiskies...begin dan ook met de Auchentoshan en eindig met de Ardbeg.
- probeer er ook eens twee NAAST elkaar ipv NA elkaar...door vergelijken krijg je meer duidelijkheid over de smaken en geuren van beide whiskies
- probeer de whsikies liefst in ene geschikt glaasje ( zie o.a blz 1) ....als je die niet hebt dan liever NIET in een Tumbler, maar liever in een (klein) cognac-glas.
- schenk de buisjes niet in 1 keer uit.... liever de helft nemen, zodat je het later nog eens kan proberen ...en je bij de 6e nog iets van smaakpapillen over hebt
- vergeet vooral niet te ruiken.... meer dan de helft van de whiskybeleving zit in de geur.
- neem kleine slokjes
- maar vooral : geniet !
Nooit ergens gezien....quote:Op zaterdag 28 november 2009 12:00 schreef SevenWonders het volgende:
Weet iemand of deze Bruichladdich bottelingen ook in NL te verkrijgen zijn?
http://www.laddieshop.com(...)ray_McDavid_Rum.html
Heb Van Zuylen, Overmars en Versailles al gechekt.
Nieuwe Whisky noob meldt zich .quote:Op vrijdag 27 november 2009 11:57 schreef DeZwabber het volgende:
een goedemorgen whiskymensen
nou wilde ik al een tijdje beginnen aan de whisky, na een paar keer wat gedronken te hebben (en geen idee wat dat was).
Nou zie ik dat ze bij zonneveld een startersetje hebben staan, heeft iemand hier daar wat zinnigs over te zeggen? Of raden jullie toch iets anders aan?
deze dus
Ik kwam er namelijk achter, dat deze winkel 200 meter van mij vandaan ligt
Probeer maar eens te beginnen met zo'n classic malt starterssetje, zoals bijvoorbeeld hier te vinden is.quote:Op zondag 13 december 2009 22:10 schreef borisz het volgende:
Nieuwe Whisky noob meldt zich .
Link is dood heeft iemand andere links voor zo'n starterssetje?
Errug lekker.quote:Op maandag 14 december 2009 18:19 schreef Fogel het volgende:
Vandaag een Coal Ila 12 gekocht, binnenkort maar eens testen.
55 euro.quote:Released in November 2009 and building on the success of Hjarta, Earl Magnus is a 15 year old Highland Park with the addition of some casks from the early 1990s to add even greater depth and a firmer structure. It takes its name from the most famous of the Viking Earls of Orkney, in whose memory the stunning cathedral in Kirkwall was built (less than a mile from the distillery) and stands as a testament to the craftsmanship of medieval master masons. Earl Magnus is bottled at 52.6% and limited to 5,976 bottles.
TASTING NOTES
Appearance: Golden honey, clear and bright.
Nose: Cedarwood and lemon. Mango chunks with hints of ginger and cinnamon bark.
Palate: Vanilla, balanced smokiness, milk chocolate and crystallized ginger.
Finish: Medium sweet with lingering spiciness.
die is goehoed!quote:Op dinsdag 15 december 2009 21:46 schreef BarraCupraCuda het volgende:
mijn nieuwste aanwinst
[ afbeelding ]
Ik ben het met je eens, goed spulquote:
ja ben er erg tevreden over!quote:
Highland Park is veel zachter en verfijnder dan Coal Isla.quote:Op donderdag 17 december 2009 23:47 schreef Fogel het volgende:
Hoe is de higland park in verhouding tot de caol isla?
Ik begon met famous grouse, en dat voldeed me eigenlijk prima.quote:Op donderdag 17 december 2009 23:57 schreef Equites het volgende:
Denk dat ik ook maar is ga beginnen met whisky goed drinken. Ben die cola meer dan zat Gelukkig woon ik op 5 min van loosduinen dus morgen maar even een kijkje nemen Gewoon 1 van die flessen halen die jullie hebben of hebben jullie een beginners tip?
Mhh, ok, zal de HP dan ook maar eens een keer proberenquote:Op vrijdag 18 december 2009 08:38 schreef MadMaster het volgende:
[..]
Highland Park is veel zachter en verfijnder dan Coal Isla.
Coal Isla is meer medicinaal/rokerig/turfachtig (typische Islay-whisky). Highland Park heeft veel minder minder rook/turf en meer zoet- en houttonen heeft vanwege het rijpen op sherryvaten.
Euh, ik vind het een leuk initiatief en daar houdt het wel mee op...quote:Op vrijdag 18 december 2009 11:06 schreef mp_40_fan het volgende:
Trouwens, die frysk hynder whisky. Is dat wat te doen, of is het gewoon veels te dure wannabe scotch?
Ah, dan ga ik em voor mezelf iig niet kopen. Lijkt me wel een leuk cadeau voor kennissen uit het buitenland, aangezien ik op fietsafstand van bolsward woonquote:Op vrijdag 18 december 2009 12:08 schreef MadMaster het volgende:
[..]
Euh, ik vind het een leuk initiatief en daar houdt het wel mee op...
Dan kan je beter een wat oudere Millstone, afkomstig van de Zuidam distilleerderij, proberen. Ik was daar bij de eerste bottelingen die er op de markt kwamen ook niet over te spreken, maar nu het allemaal wat langer op vat ligt begint het een mooi produkt te worden. Alleen vind ik de prijs wat aan de hoge kant...
Heb een eigen peated new wood Millstone botteling van Liquid Gold in Haarlem thuis staan en daar ben ik zeer over te spreken. Helaas alleen verkrijgbaar in de winkel in Haarlem, niet bestelbaar via internet...
Ik blijf erbij dat Jameson een uitmuntende prijs/kwaliteits-verhouding heeft.quote:Op vrijdag 18 december 2009 13:12 schreef Game_Error het volgende:
wat is nou eigenlijk een mooie goedkope whiskey voor dagelijks gebruik? Ik zoek zegmaar gewoon een lekkere slobberwhiskey.
black bottle!!!quote:Op vrijdag 18 december 2009 13:12 schreef Game_Error het volgende:
wat is nou eigenlijk een mooie goedkope whiskey voor dagelijks gebruik? Ik zoek zegmaar gewoon een lekkere slobberwhiskey.
Glen Moray in de tegenaanval.quote:Op vrijdag 18 december 2009 16:29 schreef gadeweerd het volgende:
of:
http://www.whiskyvanzuylen.nl/index.php?page=whiskys&naam=Tamdhu&id=175
goed drinkbaar voor geen geld!
Heb ze nog niet open.. maar ik weet iig dat de Caol Isla rokeriger en ziltiger is, HP is zachter van smaak..quote:Op donderdag 17 december 2009 23:47 schreef Fogel het volgende:
Hoe is de higland park in verhouding tot de caol isla?
QFT! Als je van de meer stevige whiskies houdt dan is dit een hele lekkere 'doordeweekse'quote:
Die gebruik ik uitsluitend om Irish coffee mee te maken en heb die eerlijk gezegd nog nooit straight geprobeerd. Binnenkort maar eens zonder koffie testenquote:Op vrijdag 18 december 2009 13:36 schreef Quir het volgende:
[..]
Ik blijf erbij dat Jameson een uitmuntende prijs/kwaliteits-verhouding heeft.
Wat een lieve baas heb jij.....quote:
The Glenlivetquote:Op vrijdag 18 december 2009 13:12 schreef Game_Error het volgende:
wat is nou eigenlijk een mooie goedkope whiskey voor dagelijks gebruik? Ik zoek zegmaar gewoon een lekkere slobberwhiskey.
Famous Grouse.quote:Op vrijdag 18 december 2009 13:12 schreef Game_Error het volgende:
wat is nou eigenlijk een mooie goedkope whiskey voor dagelijks gebruik? Ik zoek zegmaar gewoon een lekkere slobberwhiskey.
En volgens mijn Schotse collega is vooral de black grouse goed te doen als dagelijkse whisky.quote:
Teacher's highland cream is ook erg goed in dat opzichtquote:
Klopt.quote:Op zaterdag 19 december 2009 01:09 schreef NDAsilenced het volgende:
Teacher's highland cream is ook erg goed in dat opzicht
[ afbeelding ]
Dan gaat dat mn volgende fles wordenquote:Op zaterdag 19 december 2009 01:09 schreef NDAsilenced het volgende:
[..]
Teacher's highland cream is ook erg goed in dat opzicht
[ afbeelding ]
Ik luister overigens graag naar Ralfy's whisky reviews, http://www.whiskyreviews.blogspot.com/, ook op youtube.
Vind ik ook altijd wel 1 van de lekkerste om te kopen op vliegvelden, die Highland Park.quote:Op zondag 20 december 2009 23:51 schreef Sunnythesun het volgende:
Highland Park net open getrokken. Lekker hoor! Subtiele smaaktonen zitten er in, iets vanille, iets citrusachtig zonder echt fruitig te worden. Lekker voor de afwisseling
OK, dat laatste heb ik zojuist ook gedaan, goed spulquote:Op maandag 21 december 2009 00:28 schreef Sunnythesun het volgende:
12 in mijn geval
Ga nu overigens voor nog een slokje Caol Isla
In dat geval dan de 21 jarige kopen, die in principe alleen duty free te kopen is...quote:Op maandag 21 december 2009 00:19 schreef golfer het volgende:
[..]
Vind ik ook altijd wel 1 van de lekkerste om te kopen op vliegvelden, die Highland Park.
nomnomnomquote:
Wehehe nee, is een besloten feestjequote:
Wat moet zo'n fles kosten?quote:Op woensdag 23 december 2009 22:16 schreef pavv het volgende:
Maar met deze recente aankoop ben ik heul blij.
geniaal spul:
[ afbeelding ]
Karuizawa 1967 / 42 Year old / Cask #6426 / TWE 10th Anniversary
hehe ja, ik denk dat dat wel leuk gaat worden. Bij iedere whisky hoort een gang waar het in verwerkt is en nog een slokje er naast dusquote:Op woensdag 23 december 2009 22:16 schreef pavv het volgende:
Goed bezig met bestellen!!!
leuke waslijst. Gaat vast wel een leuk dinertje worden,
Ikzelf heb dit jaar niet zoveel whisky gekocht. Ben het meer in de kwaliteit gaan zoeken en wat minder in de kwantiteit...(eerlijk gezegd heb ik ook niet veel ruimte meer over in mijn kast(en), heb inmiddels al een aardige voorraad staan.)
Waar?quote:Op woensdag 23 december 2009 22:16 schreef LostFormat het volgende:
Oeh, verkoop je entreekaartjes?
Die port askaig cask strength werd me vandaag aangeraden door de whisky boer. Wellicht volgende fles. Eindelijk een fijne winkel gevonden in Rotterdam. Groot aanbod, kerel die echt weet waar hij het over heeften meteen meerdere flessen aanraad. Sommige heeft ie een ruik monstertje van staan. Erg prettig winkelen.
Liquor store de koning. Flink eind de nieuwe binnenweg op.quote:
Denk dat je Oban bedoelt??quote:Op donderdag 24 december 2009 00:57 schreef Onnoman het volgende:
Opzich heb ik Obodan gekocht, en vond ik best wel lekker.
ZOw, da's bijna een fles rode wijn?!quote:Op woensdag 23 december 2009 22:16 schreef pavv het volgende:
Maar met deze recente aankoop ben ik heul blij.
geniaal spul:
[ afbeelding ]
Karuizawa 1967 / 42 Year old / Cask #6426 / TWE 10th Anniversary
Samen met de Glendronach 1972 Single Cask 719 waarschijnlijk de beste whiskies die in 2009 zijn uitgekomen (IMHO, maar ik ken er velen die het met me eens zijn )
Ik kan jouw smaak inderdaad ook wel waarderen...quote:Op woensdag 23 december 2009 22:16 schreef pavv het volgende:
geniaal spul:
[ afbeelding ]
Karuizawa 1967 / 42 Year old / Cask #6426 / TWE 10th Anniversary
Samen met de Glendronach 1972 Single Cask 719 waarschijnlijk de beste whiskies die in 2009 zijn uitgekomen (IMHO, maar ik ken er velen die het met me eens zijn )
quote:Op woensdag 23 december 2009 22:16 schreef pavv het volgende:
geniaal spul:
[ afbeelding ]
Karuizawa 1967 / 42 Year old / Cask #6426 / TWE 10th Anniversary
Samen met de Glendronach 1972 Single Cask 719 waarschijnlijk de beste whiskies die in 2009 zijn uitgekomen (IMHO, maar ik ken er velen die het met me eens zijn )
Laten we het zo zeggen...ik hoop snel te vergeten wat ie gekost heeft en hoop er lang en vaak van te kunnen genieten.....quote:
THX! En succes met het bemachtigen van zo'n fles. Je maakt de meeste kans als je rechtstreeks contact opneemt met TWE.... de 1972 schijnt ook wel gewaardeerd te worden, maar is sinds de Maniac Awards meteen tamelijk onvindbaar geworden ( evenals de ook geweldige sherrybom de Hakushu 1989)quote:Op donderdag 24 december 2009 09:01 schreef MadMaster het volgende:
Ik kan jouw smaak inderdaad ook wel waarderen...
Hoop nog zo'n fles Karuizawa te ontvangen, staat in bestelling, maar met maar 195 flessen wereldwijd zal het een lastig verhaal worden.
een paar (vrijblijvende) tipsquote:Op donderdag 24 december 2009 00:57 schreef Onnoman het volgende:
ik hou best van een glaasje whiskey op zijn tijd, maar weet nooit welke smaak bij mij past, omdat wanneer de fles na 3 maanden leeg is, en een nieuwe koop na 3 maanden alweer vergeet hoe die eerste whiskey smaakte.
Opzich heb ik Obodan gekocht, en vond ik best wel lekker. Glenfiddich 18 jaar vond ik ook best wel lekker (wil binnenkort een 21 jaar kopen).
Ik heb momenteel 3 proefflesjes bowmore gekocht...
Heeft iemand ervaring met bowmore?
Daarnaast heb ik van die eenvoudige commerciele whiskeys: four roses en jack daniels..
niet echt geweldig eigenlijk
Bedankt!
Da's aan de prijs dan, maar ik denk ook wel dat dat mag voor iets waar minder dan 200 (?) flessen van bestaan in de wereld, niet? Dat je de prijs voor je wil houden snap ik ook trouwens.quote:Op vrijdag 25 december 2009 00:19 schreef pavv het volgende:
[..]
[..]
Laten we het zo zeggen...ik hoop snel te vergeten wat ie gekost heeft en hoop er lang en vaak van te kunnen genieten.....
Niet hands-free bellen kost een stuk minder.....
[..]
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |