Vond de 12 niet echt goed..quote:Op vrijdag 20 november 2009 20:14 schreef allsystemshalt het volgende:
Toch weer een Highland Park gekozen.
15 jaar.
Prut
Kurk heeft niets te maken met kurk die in de drank terecht komt. Wat ze 'kurk' noemen, smaakt niet naar kurk, maar als een soort kruising tussen beschimmeld karton en groene zeep, en komt door een schimmel die TCA vormt. De besmetting hoeft ook niet per se plaats te vinden door een kurk als afsluiting van de fles, al is het wel het meest gebruikelijk.quote:
quote:Op zaterdag 21 november 2009 00:30 schreef Maeghan het volgende:
[..]
Kurk heeft niets te maken met kurk die in de drank terecht komt. Wat ze 'kurk' noemen, smaakt niet naar kurk, maar als een soort kruising tussen beschimmeld karton en groene zeep, en komt door een schimmel die TCA vormt. De besmetting hoeft ook niet per se plaats te vinden door een kurk als afsluiting van de fles, al is het wel het meest gebruikelijk.
Of het ook bij whisky voor kan komen weet ik niet. Ik heb het nog nooit gehoord, al zegt dat op zich niks, maar het lijkt me ook te sterk qua alcoholpercentage voor een schimmel... Ik kan er op google ook niks over vinden.
quote:I also got in touch with a representative from Amorim
one of the largest manufacturers in the world, based in Portugal.
Deborah Guimaraens is the sales manager for Bar Top Corks also called
"T-Corks."
quote:The other big reason for using a cork in a spirit is for
consumer differentiation. If you look at the whisky market as a whole,
the premium whiskies are all in cork, and the standard blends are all
in screw cap. It's an image thing. I am sure the marketing experts from
any large whisky company can give you precise reasons, they probably
have market studies to prove this I am sure.
TCA does affect whisky of course the same way it affects all
beverages. The difference in whisky is that the TCA level has to be a
lot higher - in it's 20’s at least – before it’s detected by the human
nose.
This is because the fumes of the whisky overpower the TCA on the
nose, it is more easily detectable on the palate. The TCA threshold
varies enormously with the flavour profile of the whisky, for example
you would probably detect it more readily in a Dewar’s than you would
in a Talisker.
We don’t have specific studies concerning the affect of TCA on
whisky as our corks go into many many types of spirits and fortifieds
and, as you know, the variety in enormous.
Ah, weer wat geleerd...quote:Op zaterdag 21 november 2009 00:30 schreef Maeghan het volgende:
[..]
Kurk heeft niets te maken met kurk die in de drank terecht komt. Wat ze 'kurk' noemen, smaakt niet naar kurk, maar als een soort kruising tussen beschimmeld karton en groene zeep, en komt door een schimmel die TCA vormt. De besmetting hoeft ook niet per se plaats te vinden door een kurk als afsluiting van de fles, al is het wel het meest gebruikelijk.
Of het ook bij whisky voor kan komen weet ik niet. Ik heb het nog nooit gehoord, al zegt dat op zich niks, maar het lijkt me ook te sterk qua alcoholpercentage voor een schimmel... Ik kan er op google ook niks over vinden.
quote:Op zondag 22 november 2009 19:24 schreef ForumGek het volgende:
Er stond wel een toepasselijke strip in de Fokke en Sukke scheurkalender van vandaag, ff fototje van gemaakt!
[ afbeelding ]
Als je met dezelfde "Old Keeper" terugkomt uit Tsjechië als een vriend van me, ben je blij dat je er cola of koffie bij kan mixenquote:Op maandag 16 november 2009 23:59 schreef Sunnythesun het volgende:
Omdat het zonde is van de Whisky![]()
Maar op zich is het volgens mij een redelijk gangbare combi hoor.. whisky en cola. Zou het zelf alleen nooit doen. Ik mix alleen drank die te goor is om puur te drinken en daar valt whisky niet bepaald onder
quote:Op zondag 22 november 2009 19:24 schreef ForumGek het volgende:
Er stond wel een toepasselijke strip in de Fokke en Sukke scheurkalender van vandaag, ff fototje van gemaakt!
[ afbeelding ]
Die heb ik ook, maar ik vind hem niet super.quote:Op vrijdag 20 november 2009 20:14 schreef allsystemshalt het volgende:
Toch weer een Highland Park gekozen.
15 jaar.
Prut
De 12-jarige is op zich prima, maar de 21 jarige (duty free only en verder slechts hier en daar bij een speciaalzaak te verkrijgen) is m.i. nagenoeg perfect.quote:Op woensdag 25 november 2009 18:48 schreef katerwater het volgende:
[..]
Die heb ik ook, maar ik vind hem niet super.
Persoonlijk was ik toch meer aan deze fles/verpakking gehecht:quote:De vormgeving van de fles vind ik dan weer wel goed!
Mooie koop.quote:Op donderdag 26 november 2009 21:54 schreef IbeBen het volgende:
Geen hele bijzondere fles, maar wel voor een leuk prijsje. Glenlivet 12 year, hele liter voor maar ¤ 25Toch niet verkeerd dacht ik zo
![]()
Glenlivet
[ afbeelding ]
Vroeger ging je alleen op de site van The Whisky Exchange kijken om je te vergapen aan al dat moois wat ze daar op voorraad hebben....Kopen deed je nooit/zelden omdat het gewoon te duur was.quote:Op vrijdag 27 november 2009 00:33 schreef LostFormat het volgende:
Iemand wel 's wat besteld op the whisky exchange? Beetje betrouwbaar qua prijs en verzending?
Het leuke van zo'n setje is dat je een goede indruk krijgt van de verschillende smaken per regio en dat je zo je favoriete smaak kan bepalen.quote:Op vrijdag 27 november 2009 11:57 schreef DeZwabber het volgende:
een goedemorgen whiskymensen![]()
nou wilde ik al een tijdje beginnen aan de whisky, na een paar keer wat gedronken te hebben (en geen idee wat dat was).
Nou zie ik dat ze bij zonneveld een startersetje hebben staan, heeft iemand hier daar wat zinnigs over te zeggen? Of raden jullie toch iets anders aan?
deze dus
Ik kwam er namelijk achter, dat deze winkel 200 meter van mij vandaan ligt
ik zou zeggen:quote:Op vrijdag 27 november 2009 11:57 schreef DeZwabber het volgende:
Nou zie ik dat ze bij zonneveld een startersetje hebben staan, heeft iemand hier daar wat zinnigs over te zeggen? Of raden jullie toch iets anders aan?
deze dus
Ik kwam er namelijk achter, dat deze winkel 200 meter van mij vandaan ligt
dank voor de tipsquote:Op vrijdag 27 november 2009 18:13 schreef pavv het volgende:
Veel plezier!
een paar tips, doe er mee wat je wilt...
- op de site van Zonneveld staan de buisjes in een bepaalde volgorde beschreven..... deze volgorde loopt van relatief licht naar steeds zwaardere whiskies...begin dan ook met de Auchentoshan en eindig met de Ardbeg.
- probeer er ook eens twee NAAST elkaar ipv NA elkaar...door vergelijken krijg je meer duidelijkheid over de smaken en geuren van beide whiskies
- probeer de whsikies liefst in ene geschikt glaasje ( zie o.a blz 1) ....als je die niet hebt dan liever NIET in een Tumbler, maar liever in een (klein) cognac-glas.
- schenk de buisjes niet in 1 keer uit.... liever de helft nemen, zodat je het later nog eens kan proberen ...en je bij de 6e nog iets van smaakpapillen over hebt
- vergeet vooral niet te ruiken.... meer dan de helft van de whiskybeleving zit in de geur.
- neem kleine slokjes
- maar vooral : geniet !
Nooit ergens gezien....quote:Op zaterdag 28 november 2009 12:00 schreef SevenWonders het volgende:
Weet iemand of deze Bruichladdich bottelingen ook in NL te verkrijgen zijn?
http://www.laddieshop.com(...)ray_McDavid_Rum.html
Heb Van Zuylen, Overmars en Versailles al gechekt.
Nieuwe Whisky noob meldt zichquote:Op vrijdag 27 november 2009 11:57 schreef DeZwabber het volgende:
een goedemorgen whiskymensen![]()
nou wilde ik al een tijdje beginnen aan de whisky, na een paar keer wat gedronken te hebben (en geen idee wat dat was).
Nou zie ik dat ze bij zonneveld een startersetje hebben staan, heeft iemand hier daar wat zinnigs over te zeggen? Of raden jullie toch iets anders aan?
deze dus
Ik kwam er namelijk achter, dat deze winkel 200 meter van mij vandaan ligt
Probeer maar eens te beginnen met zo'n classic malt starterssetje, zoals bijvoorbeeld hier te vinden is.quote:Op zondag 13 december 2009 22:10 schreef borisz het volgende:
Nieuwe Whisky noob meldt zich.
Link is dood heeft iemand andere links voor zo'n starterssetje?
Errug lekker.quote:Op maandag 14 december 2009 18:19 schreef Fogel het volgende:
Vandaag een Coal Ila 12 gekocht, binnenkort maar eens testen.
55 euro.quote:Released in November 2009 and building on the success of Hjarta, Earl Magnus is a 15 year old Highland Park with the addition of some casks from the early 1990s to add even greater depth and a firmer structure. It takes its name from the most famous of the Viking Earls of Orkney, in whose memory the stunning cathedral in Kirkwall was built (less than a mile from the distillery) and stands as a testament to the craftsmanship of medieval master masons. Earl Magnus is bottled at 52.6% and limited to 5,976 bottles.
TASTING NOTES
Appearance: Golden honey, clear and bright.
Nose: Cedarwood and lemon. Mango chunks with hints of ginger and cinnamon bark.
Palate: Vanilla, balanced smokiness, milk chocolate and crystallized ginger.
Finish: Medium sweet with lingering spiciness.
die is goehoed!quote:Op dinsdag 15 december 2009 21:46 schreef BarraCupraCuda het volgende:
mijn nieuwste aanwinst
[ afbeelding ]
Ik ben het met je eens, goed spulquote:
ja ben er erg tevreden over!quote:
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |