abonnement Unibet Coolblue
pi_51499058
quote:
Op zondag 15 juli 2007 19:19 schreef Eline2602 het volgende:
Ik ga er hopelijk morgen achterkomen wat in mijn geval de handigste eerste stap gaat worden.
Heel veel sterkte bij je 2de telefoontje. De 2de keer is altijd makkelijker, dan klinkt iemand al bekend
quote:
Dat van freud die geen fan van freud is moet je me echt even uitleggen. Ik ben nog steeds niet zo heel erg thuis in de psychologie.
Psychologie is geen exacte wetenschap, en ik heb al veel langer 't gevoel dat een hoop van de beoefenaars ervan maar wat overnemen van wat iemand als Freud ooit heeft gezegd. Terwijl Freud zelf juist niet zo tewerk ging maar echt een model probeerde op te stellen. Maargoed, dat is een beetje terzijde.
"That's the thing about the truth. It'll set you free, but first it'll really piss you off!"
pi_51503312
Ik zie mijn psychologe morgen waarschijnlijk de laatste keer voor de operatie. Ze gaat binnenkort met vakantie. en ik weet niet of ze vlak daarvoor nog tijd heeft voor mij. Ik hoop eigenlijk wel, want morgen begint het moeilijkste deel, zonder hormonen.......
  zondag 15 juli 2007 @ 23:07:07 #4
6644 ElizabethR
Bangers & Mash
pi_51505243
Nogmaals heel veel sterkte Anna, en ook Eline heel veel succes gewenst!!!
Remember all, if you don't sin, then Jesus died for nothing.
Samenzweringstheorieën behoren tot de wetenschap van onwetenden
pi_51505693
Succes Eline... en Hildy ?

Ik ben ondertussen ook weer aan het communiceren met het VU, maar dan om ze constant wakker te schudden dat ik m'n dossier nu eindelijk opgestuurd wil krijgen. Goh en belde ze vrijdag niet om even te melden dat ik nu ook een afspraak had met de chirurg Bouman op 11 September ? Jemig.. Dit zegt wel wat over die wachttijd daar...

Dan is de wachtlijst in Belgie vergeleken met het VU meer een wachtlijstje.....

Salutekes
pi_51513544
quote:
Op zondag 15 juli 2007 23:20 schreef Meike26 het volgende:
Succes Eline... en Hildy ?
Komt wel goed. Woensdag weer babbelen, dan is d'r een psychiater bij. Ene mevrouw Lecter, benieuwd of ze aardig is

Ondertussen probeer ik wat meer van mezelf te leren houden.
"That's the thing about the truth. It'll set you free, but first it'll really piss you off!"
pi_51517488
quote:
Op maandag 16 juli 2007 10:00 schreef Hildy het volgende:

[..]

Komt wel goed. Woensdag weer babbelen, dan is d'r een psychiater bij. Ene mevrouw Lecter, benieuwd of ze aardig is

Ondertussen probeer ik wat meer van mezelf te leren houden.
Je moet maar zo denken, het zijn ook maar mensen. Ik heb gepraat met directeuren, leden van raad van bestuur, raad van toezicht, en hoe dan ook, ze bijten niet. Wat dat betreft is cliëntenraad leuk en leerzaam. Je leert toch anders naar een organisatie kijken.
Maar Hildy, ik hoop ook voor je dat ze aardig is, want dat scheelt wel een heel stuk in hoe je je voelt in zo'n gesprek. Je wilt serieus genomen worden, en als het enigszins kan er ook iets van leren neem ik aan.
Succes !
En dat van jezelf houden ? Gewoon jezelf even het belangrijkste vinden, niet egoïstisch zijn. maar die twee hoeven elkaar niet te bijten. Je kunt jezelf het belangrijkste te vinden, en toch op een goede manier anderen ook belangrijk laten zijn. Ik denk ook niet dat van jezelf houden iets is wat van vandaag op morgen lukt. Bij mij is het pas gebeurd toen ik een paar maanden hormonen slikte en een soort van 'thuiskomst' in mijn eigen lichaam voelde. Klinkt wazig, maar anders kan ik het niet omschrijven.
pi_51517790
quote:
Op zondag 15 juli 2007 23:20 schreef Meike26 het volgende:
Dan is de wachtlijst in Belgie vergeleken met het VU meer een wachtlijstje.....

Salutekes
Allee zunne, veel succes dar hee.
Nee, alle gekheid op een stokje, het liep al niet fantastisch met wachttijd voor operatie en de ziekte van Karim en de brand in het VU hebben daar geen goed aan gedaan. Als je in het buitenland een arts vind waar je vertrouwen in hebt, goede verhalen over gehoord hebt (zeer belangrijk, er kan veel mis gaan) over de arts, en je ziektekostenverzekeraar toestemming geeft, dan kun je voor ik schat minimaal de komende 6 maanden beter naar het buitenland gaan.
pi_51517813
@ Iedereen: Hartstikke bedankt voor de steun! Ik ga het allemaal met frisse zin tegemoet. Ik had graag al willen bellen maar het huis zit hier op de maandagochtend helemaal vol. Iedereen is lekker vrij! (Sja, een groot gezin is dan wel gezellig maar niet altijd even practisch.. )

@ Hildy: Lijkt me een goed plan! Houden van jezelf komt vóór het houden van anderen. Alleen als je van jezelf houdt kun je van een ander houden. Nou ja, je kunt wel van een ander houden als je niet van jezelf houdt maar dan is de relatie, vriendschap en ook intieme relaties, met die persoon in onbalans. En ik weet uit ervaring dat dat rare en scheve verhoudingen oplevert. Dus ga jij maar lekker van jezelf houden Hildy. Maar vergeet niet; 'overdaad schaadt'.
pi_51523411
quote:
Op maandag 16 juli 2007 12:26 schreef Eline2602 het volgende:
@ Iedereen: Hartstikke bedankt voor de steun! Ik ga het allemaal met frisse zin tegemoet. Ik had graag al willen bellen maar het huis zit hier op de maandagochtend helemaal vol. Iedereen is lekker vrij! (Sja, een groot gezin is dan wel gezellig maar niet altijd even practisch.. )
Vanmiddag wel kunnen bellen ? Of wordt het toch minimaal morgen ?
pi_51527170
quote:
Op maandag 16 juli 2007 15:17 schreef AnnaB het volgende:
Vanmiddag wel kunnen bellen ? Of wordt het toch minimaal morgen ?
Ik heb gebeld. Ben maar even een stukje gaan rijden weer. Kreeg ze het huis niet uit. Ik heb het telefoonummer gekregen van een mevrouw in Hilversum die hoog in aanziens taat bij Jos. Hilversum is wat verder uit de buurt maar dat ben ik wel gewend van mijn stages. Goed te doen dus. Daar komt nog eens bij dat haar diensten via de AWBZ kunnen gaan en dus hoeft het me niets te kosten!
Ik heb haar gelijk maar geprobeerd te bellen. Kreeg ik haar voicemail met het bericht dat ze op vakantie is en vanaf 12 augustus weer te bereiken is.
Beetje een domper dus... Dan duurt het nog 4 weken voordat ik een afspraak kan maken! Geeft me trouwens wel mooi de tijd en ruimte om bezig te gaan met mijn afstuderen. Dat is dan weer een lichtpuntje. Zit nu te denken om Jos nog maar een keer te bellen of ik niet ergens anders terecht kan. Jos zei nog: "Als u iets van mij nodig heeft dan hoor ik het van u ok?" Maar ja, hij zei dat hij haar heel erg hoog had zitten en gezien mijn situatie zou zij zo'n beetje de beste keuze zijn.

Hmm.. stof tot nadenken dus....
pi_51527705
Pfoeh! Ik heb haar maar even opgezocht op het internet en heb inmiddels ook het telefoonnummer van haar praktijk. Ze heeft toch behoorlijk wat ervaring als ik dat zo zie! Geen wonder dan Jos haar zo hoog in aanzien heeft. Ik kan natuurlijk altijd even de praktijk bellen of ik niet alvast een afspraak kan maken voor een intake ofzo. Maar ja, tis nu een beetje laat en er zijn weer mensen thuis. Vervelend als je dingen nog even geheim wilt houden zeg!
pi_51530804
quote:
Op maandag 16 juli 2007 12:17 schreef AnnaB het volgende:
Je moet maar zo denken, het zijn ook maar mensen. (...) Maar Hildy, ik hoop ook voor je dat ze aardig is, want dat scheelt wel een heel stuk in hoe je je voelt in zo'n gesprek. Je wilt serieus genomen worden, en als het enigszins kan er ook iets van leren neem ik aan.
Ik heb altijd enorm opgekeken tegen gesprekken met psychiaters. Ik heb altijd 't gevoel dat ik daar kom om lijkt wel gekeurd te worden. Toen ik voor 't eerst naar de huis-tuin-en-keuken psychiater ging zat ik echt serieus er even helemaal doorheen. Ik was doodsbang maar voor gestoord uitgemaakt te worden, of niet serieus genomen te worden. Die vicieuze cirkel van wanhoop en angst heb ik uiteindelijk met hulp van een goede vriend weten te doorbreken, maar ik had op dat moment echt 't gevoel dat ik eerst naar de psycholoog moest om naar de psychiater te kunnen...

Vandaar de Lecter-opmerking (en al die andere galgenhumor); door 't voor me op die manier te brengen haal ik voor mezelf de angel d'r uit, blijft 't iets waar ik controle over heb.

Maar heel erg bedankt voor de steun.
quote:
Op maandag 16 juli 2007 12:26 schreef Eline2602 het volgende:
Houden van jezelf komt vóór het houden van anderen. (...) Maar vergeet niet; 'overdaad schaadt'.
Overdaad de andere kant op ook niet: die zelfhaat en 't chronisch minderwaardigheidscomplex wat ik altijd had is me nu echt aan het opbreken. Ik merk dat 't me er van weerhoudt hulp te zoeken of te accepteren voor m'n problemen.

Wat dan wel weer heel gek is: van de week was ik shoppen naar een nieuw mobiel, en in een van de telefoonwinkels kwam ik een vrouwelijke verkoopster tegen.. nou, ik weet niet wat ik d'r van moet zeggen verder, maar ze had een erg jongensachtige persoonlijkheid. Op een een of andere manier word ik daar dan weer helemaal blij van, wetende dat zij van nature meer man is dan ik ooit ben geweest
quote:
Op maandag 16 juli 2007 17:11 schreef Eline2602 het volgende:
Ik heb het telefoonummer gekregen van een mevrouw in Hilversum die hoog in aanziens taat bij Jos. Hilversum is wat verder uit de buurt maar dat ben ik wel gewend van mijn stages. Goed te doen dus. Daar komt nog eens bij dat haar diensten via de AWBZ kunnen gaan en dus hoeft het me niets te kosten!
Oh, dat klinkt eigenlijk perfect. Gefeliciteerd!

Ik ga zelf ook nog eventjes kijken hoe lang ik bij de seksuoloog waar ik nu loop verder ga. Ik heb 't gevoel ook dat hij binnenkort met een advies gaat komen, dus tegen die tijd zal ik ook wel naar een gendertherapeut op zoek moeten. Maar dat zie ik dan wel weer.
quote:
duurt het nog 4 weken voordat ik een afspraak kan maken! Geeft me trouwens wel mooi de tijd en ruimte om bezig te gaan met mijn afstuderen. Dat is dan weer een lichtpuntje. (...) Ik kan natuurlijk altijd even de praktijk bellen of ik niet alvast een afspraak kan maken voor een intake ofzo.
Klinkt als een goed idee. Dan kan je 't even van je afschuiven en verder lekker onbezorgd van het lekkere weer de plensbuien genieten.
"That's the thing about the truth. It'll set you free, but first it'll really piss you off!"
pi_51540534
quote:
Op maandag 16 juli 2007 17:28 schreef Eline2602 het volgende:
Pfoeh! Ik heb haar maar even opgezocht op het internet en heb inmiddels ook het telefoonnummer van haar praktijk. Ze heeft toch behoorlijk wat ervaring als ik dat zo zie! Geen wonder dan Jos haar zo hoog in aanzien heeft. Ik kan natuurlijk altijd even de praktijk bellen of ik niet alvast een afspraak kan maken voor een intake ofzo. Maar ja, tis nu een beetje laat en er zijn weer mensen thuis. Vervelend als je dingen nog even geheim wilt houden zeg!
Proberen kan nooit kwaad, en geloof me, probeer maar dat geduld te hebben tot 12 augustus, want ga je het proces van geslachtsverandering eenmaal in dan leer je heel goed wat wachten is... 18 maanden hormonen gebruiken minimaal voor de operatie, die je liever gisteren dan vandaag wilde. Wachten tot je aan de beurt voor psychologische evaluatie van 3-6 maanden (of gaat het nu sneller/langzamer ?).
Nee, geslachtsverandering is een proces met geduld hebben, veel geduld.
pi_51540922
quote:
Op maandag 16 juli 2007 19:07 schreef Hildy het volgende:

[..]

Ik heb altijd enorm opgekeken tegen gesprekken met psychiaters. Ik heb altijd 't gevoel dat ik daar kom om lijkt wel gekeurd te worden. Toen ik voor 't eerst naar de huis-tuin-en-keuken psychiater ging zat ik echt serieus er even helemaal doorheen. Ik was doodsbang maar voor gestoord uitgemaakt te worden, of niet serieus genomen te worden. Die vicieuze cirkel van wanhoop en angst heb ik uiteindelijk met hulp van een goede vriend weten te doorbreken, maar ik had op dat moment echt 't gevoel dat ik eerst naar de psycholoog moest om naar de psychiater te kunnen...

Vandaar de Lecter-opmerking (en al die andere galgenhumor); door 't voor me op die manier te brengen haal ik voor mezelf de angel d'r uit, blijft 't iets waar ik controle over heb.

Maar heel erg bedankt voor de steun.
graag gedaan, maar ik hoop dat je er ook (ooit) wat aan hebt. Zal niet van vandaag op morgen lukken, heeft mij ook jaren gekost om dat soort dingen anders te zien. Ik heb door de jaren heen heel veel verschillende hulpverleners gehad, van allerlei pluimage en van allerlei niveau (zowel qua functie als manier van handelen tegenover de patiënt). Ik geloof dat ik best kan zeggen dat ik een heel mondige patiënt/cliënt ben geworden door alles wat er gebeurd is in ruim 10 jaar tijd.
pi_51544896
quote:
Op maandag 16 juli 2007 19:07 schreef Hildy het volgende:
Klinkt als een goed idee. Dan kan je 't even van je afschuiven en verder lekker onbezorgd van het lekkere weer de plensbuien genieten.
Dat klinkt inderdaad niet slecht nu ik er zo over na denk. Vanavond met vrienden in de kroeg gezeten. Het was erg gezellig, we hebben veel gelachen en gebabbeld. Ben weer een beetje rustig geworden. Morgen gewoon bellen naar de praktijk en vragen om wat intakeformulieren. (Hopelijk kunnen ze het in een witte envelop voor me doen.) Daarna lekker aan de slag met mijn afstudeerproject. Kheb wat ideeen en onderwerpen kunnen bedenken. Morgen lekker achteraan bellen! (Moet mezelf hier gewoon even een beetje motiveren. )

En wat betreft die plensbuien? Ik heb er niets op tegen! Ik ben een hooikoorts patiënt, nou ja eigenlijk gewoon chronisch verkouden, en ik studeer af in de zomer. Kan me voorstellen dat het voor anderen wat minder fijn is maar wat mij betreft mag het wel even blijven regenen.
pi_51544972
Wat mij betreft mag het vanaf 4 augustus na 14.00 zoveel regenen als ze willen , maar zal je zien, is er net een hittegolf . En dan is het niet zo'n pretje...., lig je daar 1 a 2 weken in het ziekenhuis
pi_51545121
quote:
Op maandag 16 juli 2007 23:04 schreef AnnaB het volgende:
Nee, geslachtsverandering is een proces met geduld hebben, veel geduld.
Geduld hebben is inderdaad wel het verstandigste. Ook dat afstuderen moet nog gebeuren. En dan nog een werkgever vinden! Er is nog genoeg werk voor de boeg dus kan ik beter alles maar goed doen en er de tijd voornemen. Maar zo makkelijk is dat nog niet! De komende vier weken is het gewoon wachten geblazen. Maar ja, als ik zo zie waar de psycholoog allemaal aan mee heeft gewerkt dan kan ik het geduld wel opbrengen denk ik. Mezelf gewoon maar even tijd en ruimte gunnen om de andere zaken eerst af te handelen.

Dat lijkt me een goed idee.
pi_51545215
Nou van mij mogen die twee weken best regenen hoor! Ik ben dan nog bezig met het schrijven van mijn scriptie. En de laatste hand leggen aan mijn items. Ik moet alles thuis monteren - de school zit in de zomer helemaal dicht - en het kan hier knap warm worden met al die monitoren en computers. Maar na die twee weken mag de zon wel schijnen en mag het droog worden. Dan heb ik ook een beetje vakantie.
pi_51549115
quote:
Op dinsdag 17 juli 2007 01:17 schreef Eline2602 het volgende:
Morgen gewoon bellen naar de praktijk en vragen om wat intakeformulieren. (Hopelijk kunnen ze het in een witte envelop voor me doen.)
De meesten doen dat wel, en anders kan je d'r natuurlijk om vragen.

De plaatselijke psych waar ik eerst terecht kwam deed 't wel, maar Altrecht weer niet ( ). Gelukkig woon ik op mezelf...
quote:
Op dinsdag 17 juli 2007 01:32 schreef Eline2602 het volgende:
Nou van mij mogen die twee weken best regenen hoor! Ik ben dan nog bezig met het schrijven van mijn scriptie. En de laatste hand leggen aan mijn items. Ik moet alles thuis monteren - de school zit in de zomer helemaal dicht - en het kan hier knap warm worden met al die monitoren en computers.
Ik hoop dat de zon doorbreekt (zowel letterlijk als figuurlijk). M'n werkgever heeft toch airco, en de trein heef arko (alle ramen kunnen open ).
"That's the thing about the truth. It'll set you free, but first it'll really piss you off!"
pi_51550332
quote:
Op dinsdag 17 juli 2007 09:30 schreef Hildy het volgende:
Ik hoop dat de zon doorbreekt (zowel letterlijk als figuurlijk). M'n werkgever heeft toch airco, en de trein heef arko (alle ramen kunnen open ).
Ja, maar ik weet niet of het OLVG ook airco heeft, en in de hitte liggen puffen vlak na een operatie, niet je bed uit mogen, hmmm, trekt me niet echt aan. Wat dat betreft was half oktober een prima maand om geopereerd te worden n 1998. Maar we zien het allemaal wel. Het gaat toch zoals het gaat, met het weer, met de operatie.
Maar ik zie er wel tegen op nu. Vooral omdat mijn moeder momenteel ook in het ziekenhuis ligt. Omdat ze een hele slechte doorbloeding had in het linkerbeen is dat tot net onder de knie afgezet, en hoe het verder gaat is nog niet bekend. Ik blijf er maar het beste van hopen. Ze heeft een sterke wil, maar de meeste bloedvaten zijn slecht onderhand (ze is bijna 80). Komt ook omdat ze al bijna 25 jaar in een rolstoel zit, en dus weinig beweging heeft. Zoals alles tijd zal het leren.
  dinsdag 17 juli 2007 @ 11:34:21 #22
128702 ChantalC
it's a girl!
pi_51552279
Gebouw van OLVG is nieuwer dan het VUmc, dus kan me niet voorstellen dat ze geen airco of klimaatbeheersing hebben...
Alleen met je hart kun je goed zien; het wezenlijke is voor de ogen onzichtbaar...
chantalcoolsma.nl
pi_51553434
Nieuwer dan de nieuwe verpleegtorens van het VU ? Deze zijn pas hooguit 5-6 jaar klaar. Deze liggen achter het gebouw wat je vanaf de straatkant ziet. Heb er vorig jaar 1 dag ingelegen, en zag er echt allemaal supermodern uit.
  dinsdag 17 juli 2007 @ 12:17:04 #24
128702 ChantalC
it's a girl!
pi_51553633
Ik weet niet hoe oud de locatie Oosterpark is, maar het ziet er allemaal heel nieuw uit...

http://www.olvg.nl/nl/bereikbaarheid/locatie_oosterpark
Alleen met je hart kun je goed zien; het wezenlijke is voor de ogen onzichtbaar...
chantalcoolsma.nl
pi_51554467
Wat je daar ziet is de vernieuwde entree van het ziekenhuis, met erbij een stuk nieuwbouw voor poli en administratie, en die is inderdaad pas een paar jaar oud, maar het ziekenhuis zelf is opgeknapt, dat weet ik. De locatie Oosterpark is best al redelijk oud, zal toch wel dezelfde leeftijd hebben als het VU schat ik. De verpleegtoren is minimaal 7 hoog (zelf geteld ook). Deze ligt een stukje van de hoofdingang af.

Als je bij dezelfde link klikt op plattegrond krijg je te zien dat daar heel de poli en administratie zit. Bij de parkeergarage zie je links op de achtergrond volgens mij een stukje nog net van de verpleegtoren.

http://www.ad.nl/binnenland/article751736.ece staat een foto op van de verpleegafdelingen

[ Bericht 16% gewijzigd door AnnaB op 17-07-2007 12:53:44 ]
  dinsdag 17 juli 2007 @ 14:22:43 #26
128702 ChantalC
it's a girl!
pi_51558290
Ik ben er vorig jaar op bezoek geweest bij iemand die net de SRS gehad had. Ik vond het er een stuk luxer uitzien dan bij het VUmc. Ben vorig jaar in het VUmc geopereerd (dagopname) en vond dat een stuk minder luxe eruit zien.
Alleen met je hart kun je goed zien; het wezenlijke is voor de ogen onzichtbaar...
chantalcoolsma.nl
pi_51558534
Bij het VUmc kan het er nog van af hangen of je in het oude of nieuwe deel behandeld bent, daar kan een groot verschil in zitten. Ik heb vorig jaar een dagopname gehad op gynaecologie bij het VU en dat was best modern, luxe etc.
Had je een dagopname in het ziekenhuis, of in de polikliniek, want dat is wel echt oud allemaal.
Ik zal het 4 augustus wel zien....
pi_51558893
Hai hai,

even een update over mijn psychologenzoektocht. Het gaat haast van een leien dakje zou ik zo zeggen. Ik heb de praktijk gebeld en werd vriendelijk te woord gestaan door een collega van de psycholoog waar Jos me naar doorverwees. Ik vertelde haar waar ik mee zit en waar ik naar op zoek ben. Ze was erg begripvol over mijn 'schuchterheid' om bepaalde woorden zo maar even uit te spreken. Dat voelde gelijk al wel goed. hopelijk is het een voorbode voor hoe de desbetreffende psycholoog te werk gaat. Maar goed, ze vertelde dat ik daarvoor bij haar collega moest zijn en die was op vakantie. Ik liet haar weten dat ik daarvan al op de hoogte was en vroeg of ze me alvast wat intakeformulier op wilde sturen. "Ja hoor, dat kan wel. Dan heb ik alleen wel even wat gegevens van je nodig..." Ik heb haar die gegevens gegeven en gelijk egvraagd of ze de formulieren in een witte envelop wilde doen. Dat was volgens haar de gebruikelijke procedure bij hun praktijk! Fijn, fijn en nog eens fijn! Verder heb ik gelijk maar even gevraagd of ik ook een doktersverklaring van mijn huisarts nodig heb om via het AWBZ te kunnen.
Ik heb namelijk erg slechte ervaringen met mijn huisarts. De 'kwakzalver' heeft mij 8 jaar onbehandeld door laten lopen met een chronische verkoudheid omdat hij vindt dat dergelijke dingen gewoon bij het leven horen! Uiteindelijk heb ik toen van hem geëist dat hij me naar een specialist stuurde. Op de KNO-afdeling van het dichtsbijzijnde ziekenhuis wisten ze niet wat ze mee maakten. Ik was een heftig gevalletje dat al bij de controle-test van de histamine-test (en test om vast te stellen dat een klein beetje histamine weinig effect heeft) al helemaal van de kaart was. Ze hoefden me gelijk niet meer verder te testen. Duidelijk geval van chronische verkoudheid en icm mijn allergieen ook nog eens voor 9 maanden in het jaar. Gek he? Dat ik geen vertrouwen in mij huisarts heb.
Volgens haar hoef ik het niet via mijn huisarts te regelen als ik daar niet heen wil. Misschien kon Jos me ook wel helpen aan een doktersverklaring. En mocht dat nog spaak lopen dan kon ik altijd met de desbetreffende psycholoog bespreken wat een handige manier is om het alsnog via het AWBZ te laten gaan.

Kortom: Ik wordt serieus genomen, vriendelijke behandeld en men werkt allemaal lekker mee! Ik ben blij!

Nu kan ik lekker alles even van me afschuiven en me concentreren op mijn afstudeerproject. Ik voel me goed!

[Edit] Overigens kan het wel tot begin september duren voordat ik een echte eerste afspraak heb. Maar ergens is dat niet zo erg. Tegen die tijd heb ik hopelijk mijn diploma en ben ik al hard op zoek naar een fijne werkplek!

[ Bericht 1% gewijzigd door Eline2602 op 17-07-2007 14:43:52 ]
  dinsdag 17 juli 2007 @ 14:47:07 #29
128702 ChantalC
it's a girl!
pi_51559174
quote:
Op dinsdag 17 juli 2007 14:28 schreef AnnaB het volgende:
Had je een dagopname in het ziekenhuis, of in de polikliniek, want dat is wel echt oud allemaal.
In het hoofdgebouw... Dus niet de poli...
Alleen met je hart kun je goed zien; het wezenlijke is voor de ogen onzichtbaar...
chantalcoolsma.nl
  dinsdag 17 juli 2007 @ 14:48:42 #30
128702 ChantalC
it's a girl!
pi_51559217
quote:
Op dinsdag 17 juli 2007 14:37 schreef Eline2602 het volgende:
Volgens haar hoef ik het niet via mijn huisarts te regelen als ik daar niet heen wil.
Klopt. Ik heb me rechtstreeks bij het VUmc aangemeld. Ben niet eens bij mijn huisarts geweest. Die kreeg gewoon de brieven van het VUmc toegestuurd. Hij is dus wel op de hoogte van de hele behandeling.
Alleen met je hart kun je goed zien; het wezenlijke is voor de ogen onzichtbaar...
chantalcoolsma.nl
pi_51559272
Gefeliciteerd Eline, dat klinkt niet verkeerd ! Je krijgt nu wel alles op een beetje rijtje geloof ik he ? Niet alles natuurlijk, anders heb je die afspraken niet nodig met een psycholoog, maar verder.....
pi_51559310
Mijn huisarts heeft al maanden geleden een heel verslag gekregen van het OLVG ivm de aanstaande operatie (is pas 2x eerder uitgesteld...)
pi_51561657
quote:
Op dinsdag 17 juli 2007 14:48 schreef ChantalC het volgende:
Klopt. Ik heb me rechtstreeks bij het VUmc aangemeld. Ben niet eens bij mijn huisarts geweest. Die kreeg gewoon de brieven van het VUmc toegestuurd. Hij is dus wel op de hoogte van de hele behandeling.
Rechtstreeks naar het VUmc gaat mij ietsje te snel. Maar dat komt wel. Alles op zijn tijd.

Wel fijn om te weten dat je huisarts er niets mee van doen hoeft te hebben. Dat hij op de hoogte gehouden wordt vind ik niet erg. Wel zo handig als ik weer eens iets heb waarvoor je écht bij de huisarts moet zijn.
pi_51561894
Ik heb me ook rechtstreeks bij het VU aangemeld. Kreeg nog te horen dat ik een verwijskaart nodig had, en eigen huisarts was net op vakantie en pas terug na mijn intake. Toch wat minder om voor zoiets bij een vreemde arts een verwijsbrief te halen. Die achteraf trouwens inderdaad niet nodig was.
pi_51562051
quote:
Op dinsdag 17 juli 2007 14:50 schreef AnnaB het volgende:
Gefeliciteerd Eline, dat klinkt niet verkeerd ! Je krijgt nu wel alles op een beetje rijtje geloof ik he ? Niet alles natuurlijk, anders heb je die afspraken niet nodig met een psycholoog, maar verder.....
Dat heb je helemaal goed Anna. De meeste dingen vallen nu lekker op zijn plek. En dat voelt goed! Ik denk dat het een beetje onderdeel van het acceptatieproces is. Ik heb nu zelf maatregelen getroffen en ben daarmee weer een stukje dichter bij mezelf. Jezelf aanmelden bij een psycholoog omdat je met genderidentiteitsproblemen zit doe je niet zomaar! Daarvoor moet je toch echt eerst onderkennen dat je een probleem hebt.

Maar net wat je zegt; Ik heb nog niet alles op een rijtje. Daarvoor ga ik strakjes naar de psycholoog. Maar ik merk dat ik zelf aardig goed in staat ben om gedachten en gevoelens te ordenen en te plaatsen, zolang ik mezelf dat maar toelaat en er rustig de tijd voor neem. Gelukkig hangt het hoger onderwijs met zelfreflectie aan elkaar. Nooit gedacht dat ik daar nog zóveel aan zou hebben! Hopelijk kan de psycholoog met straks helpen bepaalde zaken wat beter te plaatsen en me leren er beter mee om te gaan. Ik kijk daar echt naar uit!
pi_51562758
quote:
Op dinsdag 17 juli 2007 16:04 schreef AnnaB het volgende:
Toch wat minder om voor zoiets bij een vreemde arts een verwijsbrief te halen.
Gek genoeg vind ik 'vreemd' niet zo erg. Dat levert minder vraagtekens op dan iemand die je wel kent.
quote:
Die achteraf trouwens inderdaad niet nodig was.
Dat is dan weer wrang.
pi_51568843
quote:
Op dinsdag 17 juli 2007 16:27 schreef Eline2602 het volgende:
Gek genoeg vind ik 'vreemd' niet zo erg. Dat levert minder vraagtekens op dan iemand die je wel kent.
Ik praat het best met mensen die ik (goed) ken, mij in mijn waarde laten, maar ook eerlijk tegen mij zijn. Mijn huidige huisarts is dat niet helemaal, en nu ga ik dus niet zo makkelijk meer naar hem toe. Gelukkig is het een duo praktijk, zit er 1,5 dag per week ook nog een vrouwelijke arts, daar ga ik voorlopig maar naar toe denk ik. Bij het VU ben ik opeens bij dr. van Trotsenburg weg als patiënt.
pi_51571517
quote:
Op dinsdag 17 juli 2007 14:22 schreef ChantalC het volgende:
Ik ben er vorig jaar op bezoek geweest bij iemand die net de SRS gehad had. Ik vond het er een stuk luxer uitzien dan bij het VUmc. Ben vorig jaar in het VUmc geopereerd (dagopname) en vond dat een stuk minder luxe eruit zien.
Moet je voor de grap eens op bezoek gaan bij iemand die in Belgie komt te liggen (hint?) Daar kennen ze geen luxe in een ziekenhuis. Geen kapsalon, bloemist of internet cafe, puur het geen waar het ziekenhuis voor is... maarja, dan nog de Belgische verpleging ook Nederlands laten spreken... dat zou wel luxe zijn :p

Met een beetje geluk kom ik in een volstrekt Vlaams gastenhuis/kliniek te liggen in Brussel...
  dinsdag 17 juli 2007 @ 21:16:56 #39
128702 ChantalC
it's a girl!
pi_51572368
quote:
Op dinsdag 17 juli 2007 20:53 schreef Meike26 het volgende:

[..]

Moet je voor de grap eens op bezoek gaan bij iemand die in Belgie komt te liggen (hint?)
Alleen als je bij mij op bezoek komt...
Alleen met je hart kun je goed zien; het wezenlijke is voor de ogen onzichtbaar...
chantalcoolsma.nl
pi_51573029
.. ik spreek je vast nog wel op msn voor die tijd...
pi_51577181
quote:
Op dinsdag 17 juli 2007 20:53 schreef Meike26 het volgende:
Met een beetje geluk kom ik in een volstrekt Vlaams gastenhuis/kliniek te liggen in Brussel...
Oeps, als je aan de noordkant van Brussel in een ziekenhuis komt te liggen heb je enige kans, anders zou ik mijn Frans maar wat gaan ophalen....
Maar, ze zijn verplicht tweetalig eigenlijk. Alleen te koppig om Vlaams te spreken.

Als je voor SRS het ziekenhuis in gaat heb je over het algemeen heel weinig aan de extra services (behalve kapster aan bed evt). Het grootste deel van je opname lig je verplicht in bed.
pi_51577262
Vlaams op z'n Brussels is zowiezo onverstaanbaar
"That's the thing about the truth. It'll set you free, but first it'll really piss you off!"
  dinsdag 17 juli 2007 @ 23:48:30 #43
6644 ElizabethR
Bangers & Mash
pi_51578276
Eline, you go girl!!

Dames, ik heb weer eens een vraagje. Zijn er onder jullie bij die gelovig zijn (opgevoed)?? Zo ja, dan heb je waarschijnlijk ook gelovige ouders. Hoe gaan de ouders om met de wetenschap dat hun kind in het verkeerde lijf is geboren?? En als je zelf gelovig bent, werpt dat een extra drempel op of juist niet??
Remember all, if you don't sin, then Jesus died for nothing.
Samenzweringstheorieën behoren tot de wetenschap van onwetenden
pi_51579208
Ik ben alleen naar een christelijke school geweest, maar geen echt duidelijk geloof zoals jij denk ik bedoeld.

Ik zie het trouwens wel bij een lotgenote, zij word door haar ouders, ze is niet eens patiente van het VU, compleet tegengewerkt. Ze moet echt op haar zelf of ze heeft geen leven meer. Ik leef wel met haar mee, maar ik kan niet veel voor haar doen... helaas.
pi_51579286
@Anna, ik kom dan inderdaad aan de noordkant van Brussel te liggen. De Leopold kliniek heet het volgens mij en bevind zich in de Europese wijk.

Marijke de Cat heeft zich vorige week ook heel erg uitgelaten over haar land. Ze schaamde zich echt voor haar land, toen ik op bezoek was bij iemand anders. Nouja, ik ga snel weer naar Brussel voor een consult, gelijk even een bliksembezoekje doen aan die kliniek denk ik
pi_51581236
quote:
Op dinsdag 17 juli 2007 23:48 schreef ElizabethR het volgende:Zijn er onder jullie bij die gelovig zijn (opgevoed)?? Zo ja, dan heb je waarschijnlijk ook gelovige ouders. Hoe gaan de ouders om met de wetenschap dat hun kind in het verkeerde lijf is geboren?? En als je zelf gelovig bent, werpt dat een extra drempel op of juist niet??
Ik kom van de 'bible-belt' zeg maar. Mijn vader is altijd zwaar christelijk geweest. Mijn moeder iets minder maar daar was in mijn jonge jeugd weinig van te merken. Het enige was dat we naar een hervormde kerk gingen want mijn moeder wilde de gereformeerde niet in.
Ik ben zelf eigenlijk al 'van het geloof af' sinds ik een redelijk besef heb van de wereld en de wetenschap. Dat begon te groeien toen ik op de middelbare school zat. In die tijd leverde dat heel erg veel wrijving op met mijn vader. Die wrijving heeft onze relatie zoveel schade toegebracht dat we er zelfs tegenwoordig nog wel eens tegenaan lopen. In de puberteit heb ik perioden gehad dat hij mij niet aan zijn tafel wilde zien. Omdat hij dat niet wilde, wilde ik daar ook niet zitten en zo hebben we tijden langs elkaar heen geleefd. Ik heb me vrij moeten vechten hier thuis. En ik heb dat niet altijd even netjes gedaan.
Maar ik heb ontzettend veel steun gehad van mijn moeder. Ik lijk ook het meest op mijn moeder. Ze is altijd als een blok achter me blijven staan. En soms er zelfs voor me, om mijn vader tegen te houden. Ik kom van een vrij lage opleiding, VBO om precies te zijn. Maar heb me door de jaren heen behoorlijk op weten te werken. Pas toen ik uiteindelijk op een HBO succes boekte kon mijn vader er min of meer mee leven dat ik mijn eigen leidde. En niet hett leven dat hij voor me wilde.

Ik zelf beschouw mezelf agnosticus. Dat is iets anders dan een atheïst en al helemaal iets anders dan een christen.- De eerste groepen christen werden de 'gnostici' genoemd. Dat waren de 'ooggetuigen', zo onder anderen enkele apostelen gnotici. Er waren ook mensen die geen ooggetuigen waren en twijfel hadden bij de waarheid van de verhalen van de gnostici. Dat ze het opgeschreven hadden maakte het voor deze mensen nog niet 'waar'. Deze mensen werden 'agnostici' genoemd. - Feitelijk houdt het agnoticus-zijn voor mij in dat ik het niet weet of er iets tussen hemel en aard is en daarvoor uit durf te komen. Wetenschap beantwoordt een hoop vragen maar lang niet alle. En zo ook niet de vraag of er iets méér bestaat dan dít leven. Of, in ieder geval, daar heeft de wetenschap nóg geen antwoord op. Wie weet ooit in de toekomst. Ik weet het in ieder geval niet!
Mijn levensbeschouwing staat me in ieder geval niet in de weg op het gebied van mijn genderidentiteitsproblematiek. Ik denk dat het me daar zelfs sterker in maakt. Als agnoticus frustreer ik me namelijk over mijn eigen onweten. Daardoor ben ik, denk ik wel mijn hele leven, op zoek naar antwoorden. En zo ook op het gebied van genderidentiteit.

Mijn ouders, familie, vrienden... tja daar zeg je me wat. Ik heb het nog aan géén van deze mensen durven vertellen omdat ik ergens gewoon nog wat onzeker ben over het antwoord op de vraag: Wie ben ik? Ik denk dit inmiddels aardig goed te weten maar toch nog te weinig om het aan iedereen te vertellen.
Hoe iedereen gaat reageren weet ik niet.
Misschien dat ik je over een tijdje wél kan laten weten hoe zwaar christelijk mensen hier op reageren. Mijn vader is namelijk actief voor de kerk en hoewel de mogelijkheid bestaat dat hij het zelf wel kan accepteren, sluit ik niet uit dat er mensen binnen de kerkelijke gemeenschap hier schande van zullen spreken. Uiteraard gebeurt dat dan achter de ellebogen maar uiteindelijk pik je het altijd wel ergens op. Mijn vader is hier zelf in het verleden, in zijn strengere tijden, knap expliciet over geweest. "God heeft het lijf zo gemaakt en Hij maakt geen foutjes. Het is gewoon een schande dat zij dat hun lijf aandoen!" Met dat soort zinnen deed hij discussies over homoseksualiteit, bisekualiteit en transseksualiteit af. Maar goed, die strijdbijl heb ik inmiddels maar begraven. Ik vind dat je mensen niet moet willen veranderen als zij dat zelf niet willen. En dat gaat dan ook voor mijn vader op.
Gelukkig is dat tegenwoordig niet meer de toon van zijn verhaal en benadert hij het allemaal wat minder 'absoluut'. Dat komt denk ik ook doordat niét alleen ik me heb vrijgevochten, maar mijn moeder ook . Zij is tegenwoordig toch ook niet echt meer zo van de kerk. Geloven doet ze overigens nog wel. Ze heeft zich vrijgevochten op het gebied van zelfstandigheid. Ze heeft wat gestudeerd in de tijd dat ik voor mijn HAVO-diploma ging. Ze is werk gaan zoeken en heeft dat ook gevonden. Ben erg trots op haar

Beantwoordt dit - voorlopig - je vragen?

[ Bericht 1% gewijzigd door Eline2602 op 18-07-2007 02:16:05 ]
  woensdag 18 juli 2007 @ 03:18:18 #47
71919 wonderer
Hung like a My Little Pony
pi_51581889
Oh, hij was vol

Ben nog niet begonnen aan mijn verhaal (nog bedankt voor het mailtje, ga ik eerdaags eens goed voor zitten).

Ja, dit is een tvp, sue me
"Pain is my friend. I can trust pain. I can trust pain to make my life utterly miserable."
"My brain is too smart for me."
"We don't need no education." "Yes you do, you just used a double negative."
pi_51582975
Bij mij heeft geloof geen rol gespeeld. Ik ben katholiek opgevoed, misdienaar geweest, kerkkoor etc. Maar een paar dagen voor mijn 9e verjaardag is een zus van me (16) overleden. En vanaf dat moment hebben mijn ouders zich van de kerk afgewend. En hebben ze ook de (emotionele) opvoeding van de 3 jongere kinderen gelaten voor wat het was. Ik was de jongste. Bovenop mijn genderdysforie heeft dit een aantal psychische problemen opgeleverd, die pas tijdens en na mijn geslachtsverandering goed naar voren zijn gekomen. Maar het geloof heeft mij tot nog toe weinig problemen opgeleverd, alleen heeft me wel wat vrienden/kennissen gekost.
pi_51585442
Sorry voor de extreem lange post. Ik kon niet slapen...
pi_51586067
quote:
Op woensdag 18 juli 2007 10:27 schreef Eline2602 het volgende:
Sorry voor de extreem lange post. Ik kon niet slapen...
Geeft toch niet, als het helpt om je te uiten, dat is een van de redenen van een forum, en zeker ook bij dit onderwerp. Gelukkig doe ik het niet als ik niet kan slapen, dan waren we al bij 12 of 13 ofzo misschien geweest Bovendien heb ik nog weinig nieuws te vertellen ook, van mij staat er zo het meeste al door de verschillende posts heen genoeg.
pi_51588325
Ik heb wel wat nieuws te vertellen. Nouja, een beetje dan. Ik kom net terug van het gesprek met de psychiater. Het was een gewone "huis-tuin-en-keuken" psychiater (haar woorden), maar voor zover zij kon nagaan ben ik niet gek. (toch wel een fijn idee).
"That's the thing about the truth. It'll set you free, but first it'll really piss you off!"
pi_51589075
quote:
Op woensdag 18 juli 2007 11:58 schreef Hildy het volgende:
Ik heb wel wat nieuws te vertellen. Nouja, een beetje dan. Ik kom net terug van het gesprek met de psychiater. Het was een gewone "huis-tuin-en-keuken" psychiater (haar woorden), maar voor zover zij kon nagaan ben ik niet gek. (toch wel een fijn idee).
GEFELICITEERD!!!

Nou weer een stapje dichterbij dus! Ben blij voor je hildy, nu kun je denk ik zelf ook wel makkelijker je gevoel vertrouwen. Geen kamertje met zachte muren voor jou dus!
pi_51589777
quote:
Op woensdag 18 juli 2007 10:48 schreef AnnaB het volgende:
[...] als het helpt om je te uiten [...]
Dat doet het zeker!
pi_51597833
quote:
Op woensdag 18 juli 2007 12:21 schreef Eline2602 het volgende:
Nou weer een stapje dichterbij dus! Ben blij voor je hildy, nu kun je denk ik zelf ook wel makkelijker je gevoel vertrouwen.
Ja precies, hoewel ik mezelf nog steeds wel gek vind, maarja...

Dat dat gesprek achter de rug is voelt wel als een hele opluchting. Het was voor mij het meest normale gesprek wat ik ooit met een psychiater gevoerd heb.

Trouwens ook wel eng, de seksuoloog was ook bij dat gesprek aanwezig. Ook hij merkte op dat hij me niet gek vond, "maar daar hebben we 't de volgende keer wel over". Aaaargh! Dit is echt de verkeerde tijd om te proberen te stoppen met nagelbijten

niet dat ik iemand anders nodig heb om te bepalen wie ik me voel, maar 't is toch wel erg fijn als iemand anders uit de berg losse puzzelstukjes die ik 'm gegeven heb dezelfde conclusies trekt als ik
"That's the thing about the truth. It'll set you free, but first it'll really piss you off!"
pi_51599078
Nou zo te lezen ben je lekker positief gestemd.

Ik vind mezelf ook best een beetje gek hoor. Maar ik blijf er bij dat gekke mensen zichzelf niet gek kunnen vinden en dat ik daarom dus ook niet gek ben!

Ik kan me trouwens maar wat goed voorstellen dat je uitkijkt naar de volgende afspraak met je seksuoloog. Ik heb vandaag gewoon al 4 of 5 keer de brievenbus opengemaakt om te kijken of daar toevallig al een 'wiite envelop' in zat. Gelukkig heb ik nooit nagels gebeten, vind het maar vies, want anders had ik nu geen nagel meer over.
pi_51600522
quote:
Op woensdag 18 juli 2007 17:20 schreef Eline2602 het volgende:
Nou zo te lezen ben je lekker positief gestemd.
Ja, 't zonnetje is echt een beetje doorgebroken
quote:
Ik vind mezelf ook best een beetje gek hoor. Maar ik blijf er bij dat gekke mensen zichzelf niet gek kunnen vinden en dat ik daarom dus ook niet gek ben!
De meest normale mensen die ik ken kunnen heel gek doen, en de meest gekke mensen die ik ken houden bij hoog en bij laag vol dat hun gedrag heel normaal is. Dus doe jij maar lekker gek
quote:
Ik kan me trouwens maar wat goed voorstellen dat je uitkijkt naar de volgende afspraak met je seksuoloog. Ik heb vandaag gewoon al 4 of 5 keer de brievenbus opengemaakt om te kijken of daar toevallig al een 'wiite envelop' in zat.
Misschien gaat 't fout omdat je een 'wiite' envelop verwacht

Maar wees niet te ongeduldig. Bedenk wel dat er dan straks een hele aardige mevrouw voor je zit, waartegen je dan moet gaan zeggen dat je je vrouw voelt. Dat ene woordje heh, dat was voor mij zo eng ('t is me vandaag gelukt ik ben ook een stomme koe ook heh, welke man voelt zich nu 'vrouwelijk'...).
quote:
Gelukkig heb ik nooit nagels gebeten, vind het maar vies, want anders had ik nu geen nagel meer over.
Ik probeer al een tijdje er van af te komen. Dat lukt eventjes, en dan komt zoiets als dit langs. Argh!

Ik moet vanavond gewoon even de deur uit, een eindje fietsen ofzo. Even afreageren.

[ Bericht 2% gewijzigd door Hildy op 18-07-2007 18:28:29 ]
"That's the thing about the truth. It'll set you free, but first it'll really piss you off!"
pi_51602536
quote:
Op woensdag 18 juli 2007 18:14 schreef Hildy het volgende:
Ja, 't zonnetje is echt een beetje doorgebroken
Hartstikke mooi! En proberen te houden zo heh.
quote:
De meest normale mensen die ik ken kunnen heel gek doen, en de meest gekke mensen die ik ken houden bij hoog en bij laag vol dat hun gedrag heel normaal is. Dus doe jij maar lekker gek
Haha, ik ga mijn best doen. Ik ben van mezelf toch best een beetje maf dus zolang ik mezelf maar blijf komt het wel goed!
quote:
Maar wees niet te ongeduldig. Bedenk wel dat er dan straks een hele aardige mevrouw voor je zit, waartegen je dan moet gaan zeggen dat je je vrouw voelt.
Daar maak ik me eigenlijk helemaal niet zo veel zorgen over. Ik zei het laatst al tegen Anna; Tegen een vreemde zeggen dat ik me vrouw voel vind ik lang niet zo eng dan het tegen een bekende zeggen. Maar eerlijk is eerlijk, over de telefoon vond ik het nog steeds wel een beetje eng om te zeggen dat ik een genderidentiteitsprobleem heb. Dus dat zal niet veel anders zijn als ik tegenover die aardige mevrouw zit.
quote:
Dat ene woordje heh, dat was voor mij zo eng ('t is me vandaag gelukt ik ben ook een stomme koe ook heh, welke man voelt zich nu 'vrouwelijk'...).
Dus het hoge woord is er uit. Daar mag je best trots op zijn want dat kost een hoop moed!
quote:
Ik probeer al een tijdje er van af te komen. Dat lukt eventjes, en dan komt zoiets als dit langs. Argh!

Ik moet vanavond gewoon even de deur uit, een eindje fietsen ofzo. Even afreageren.
Het weer is er naar dus ik zou het gewoon lekker doen. En handjes aan het stuur heh, dan kun je ze ook niet in je mond stoppen.
  woensdag 18 juli 2007 @ 19:41:26 #58
6644 ElizabethR
Bangers & Mash
pi_51603097
Meike, wat triest voor je vriendin dat ze zo wordt tegengewerkt. Je vertrouwt toch eigenlijk meestal op het gegeven dat je ouders zoveel van je houden dat ze je door dik en dun steunen. En danheb je het al zo moeilijk en dan nog eens tegengewerkt worden ook.

Min of meer zelfde geldt voor Eline. Ik kan me voorstellen dat het een enorme drempel is die je moet nemen om ooit met je ouders om de tafel te gaan zitten en het onderwerp aan te kaarten, zeker gezien de boude uitspraak van je vader. Heb je al over eventuele konsekwenties in jullie relatie nagedacht? Wat lijkt je erger? De wetenschap dat je misschien straks eindigt met een vader die je niet meer wil kennen, of de wetenschap dat als je het nooit vertelt je nooit jezelf kunt zijn?? Dankjewel voor je uitgebreide antwoordt. Ikzelf ben meer een atheist dan een agnost trouwens.

Anna,uit jouw antwoord blijkt duidelijk dat je dat vraagstuk alang achter je hebt gelaten. Wel zonde van de verloren vriendschappen, alhoewel dat natuurlijk ook wel weer betrekkelijk is.

Ikzelf ben katholiek opgevoed maar heb me op mijn 19e bewust uitgeschreven uit de kerk. Ik heb nooit iets met het geloof gehad. Mijn ouders vonden het niet erg gelukkig. Ze zijn zelf trouwens ook niet al te praktiserend ofzo. Mijn kinderen zijn dan ook niet gedopt of iets dergelijks, ze hebben geen geloof.

Ikzelf zou er dus voor wat betreft geloof geen enkele moeite mee hebben als mijn zoon/dochter op een goede dag tegen me zou zeggen dat ie/ze transseksueell was, of homoseksueell. Ook niet vanuit andere normen en waarden die ik mezelf heb toegeigend trouwens. Het enige waar ik moeite mee zou hebben is met de lange en ongetwijfeld moeilijke weg die hij/zij dan zou moeten gaan om gelukkig te worden!! Ik zie mijn kinderen niet graag verdriet hebben.
Remember all, if you don't sin, then Jesus died for nothing.
Samenzweringstheorieën behoren tot de wetenschap van onwetenden
pi_51603917
quote:
Op woensdag 18 juli 2007 19:41 schreef ElizabethR het volgende:
Ik kan me voorstellen dat het een enorme drempel is die je moet nemen om ooit met je ouders om de tafel te gaan zitten en het onderwerp aan te kaarten, zeker gezien de boude uitspraak van je vader. Heb je al over eventuele konsekwenties in jullie relatie nagedacht? Wat lijkt je erger? De wetenschap dat je misschien straks eindigt met een vader die je niet meer wil kennen, of de wetenschap dat als je het nooit vertelt je nooit jezelf kunt zijn?? Dankjewel voor je uitgebreide antwoordt. Ikzelf ben meer een atheist dan een agnost trouwens.
Ik zou inderdaad niet goed weten hoe ik zoiets zou moeten brengen. Uiteraard moet je er het goede moment voor kiezen en lijkt het me handig om er voor te zorgen dat ze in ieder geval zitten en die avond niets op de planning hebben staan. Maar het blijft een probleem. Ik zit er al mee sinds ik me er bewust van ben dat ik met deze gevoelens zit. De oudste herinnering waarin ik echt dacht "Verrek maar ik voel me helemaal geen jongen. Ik had een meisje moeten zijn." is van zo'n 13 jaar terug. Sinds dat moment is 'het vertellen' het grootste struikelblok geweest. Anders hadden ze het nu wel geweten.
Over de consequenties heb ik zeker heel veel nagedacht maar voorspellingen durf ik eigenlijk niet te doen. Ik weet wel dat ik absoluut niet kan blijven leven zoals ik nu leef. Met 'mezelf' diep verscholen. Dat wordt niets want ik weet zeker dat ik dan binnen een jaar of twee weer zwaar depressief ben. Heb dat al een paar keer meegemaakt en het komt iedere keer in verergerde vorm terug. Wie weet sta ik dan tegen die tijd écht een keer ergens bovenop en is het einde verhaal. Dat lijkt me geen goed plan. Dus er iets aan doen is de enige optie. Ik hoop gewoon dat mijn vader me kan accepteren zoals ik ben. Dat lijkt hem tegenwoordig aardig te lukken op andere vlakken dus misschien dat hij dit dan ook wel kan accepteren. Mij begrijpen zal hij het overigens nooit maar dat doet hij nu ook al niet.

Dat je atheist bent is je goed recht! Ik wil niemand voor de hoofd stoten met mijn levensbeschouwing. Iedereen moet vooral voor zichzelf uitmaken wat hij of zij gelooft, denkt te weten of denkt niet te weten. Levensbeschouwing en religie zijn erg persoonlijk. Daarom heb ik nooit kunnen begrijpen waarom mensen van een kerkelijke gemeenschap kunnen zijn.
pi_51604333
Nog even een late reactie op:
quote:
Op woensdag 18 juli 2007 11:58 schreef Hildy het volgende:
Ik heb wel wat nieuws te vertellen. Nouja, een beetje dan. Ik kom net terug van het gesprek met de psychiater. Het was een gewone "huis-tuin-en-keuken" psychiater (haar woorden), maar voor zover zij kon nagaan ben ik niet gek. (toch wel een fijn idee).
Al klinkt het simpel wat ze zegt, er valt een enorme last van je af. Ik heb de zelfde woorden ongeveer gekregen van mijn psycholoog in de tijd dat ik net in de mangel zat van testen, vragen ronden enzo. Hij liet mij erg op m'n gemak voelen en juist toen ik dacht, wat een super psych ben je toch, verliet hij het VU :
pi_51605007
Ik kom uit een gelovig gezin, maar mijn ouders zijn niet zo streng gelovig gelukkig. Ze hebben het wel een periode moeilijk gevonden om te rijmen met hun geloof, maar zij respecteren dat ik niets met dat geloof te maken wil hebben (net zoals de meeste van mijn broers) en hebben mij er dan ook nooit mee lastig gevallen.

De hoge heren van die kerk (waar ik me al jaren daarvoor van had afgekeerd) vonden het wel nodig om mij ongevraagd te bestoken met allerlei christelijke propaganda waarin transseksualiteit gelijk geschakeld werd met homoseksualiteit, travestie en pedoseksualiteit, waarbij de centrale boodschap was dat god dat toch echt niet zo bedoeld had en dat je met Jezus er van af kunt komen zonder je lichaam schade aan te doen.

De hoge heren van de kerk bleven mij ook aanschrijven onder mijn oude naam en dat soort dingen. Voor de rest heb ik geen last gehad van het geloof. De hoge heren hebben overigens enige tijd geleden nog wel laten weten dat ze toch zijn terug gekomen op hun visie en mij accepteren en respecteren zoals ik ben (en dat god dat ook nog eens doet).
  woensdag 18 juli 2007 @ 20:47:41 #62
128702 ChantalC
it's a girl!
pi_51605417
quote:
Op woensdag 18 juli 2007 20:34 schreef BetaWolff het volgende:
(en dat god dat ook nog eens doet).
Dat is zomaar aardig van Hem...
Alleen met je hart kun je goed zien; het wezenlijke is voor de ogen onzichtbaar...
chantalcoolsma.nl
pi_51608156
Goddank is 't overgrote merendeel van m'n familie niet overmatig religieus, en zijn m'n ouders al helemaal niet zo. Ik ben wel met het christendom (ned. herv.) in de achtergrond opgevoed, en ben ook naar een christelijke middelbare school gegaan, maar het was geen probleem dat me dat verder weinig aansprak, en ik zie mezelf ook eigenlijk vooral als atheïst.

Ik weet wel dat ik een beetje een weggestopte spirituele kant heb, maar dat gaat eerder richting iets als (zen) boeddhisme.

Maar ik ken vanuit m'n achtergrond wel een aantal zwarte-kousen types. Niet dat ik ze goed ken, en dat houd ik ook graag zo, want ik vind ze maar eng denken eigenlijk. Eline, ik wens je dan ook echt alle kracht van de wereld toe voor de coming-out bij je ouders, en ik hoop met je mee dat ze je gewoon zullen accepteren zoals je bent.
quote:
Op woensdag 18 juli 2007 20:16 schreef Meike26 het volgende:
Al klinkt het simpel wat ze zegt, er valt een enorme last van je af.
Ja, behoorlijk. Ik liep haast fluitend de deur uit daar.
"That's the thing about the truth. It'll set you free, but first it'll really piss you off!"
pi_51610371
quote:
Op woensdag 18 juli 2007 20:34 schreef BetaWolff het volgende:
De hoge heren van die kerk (waar ik me al jaren daarvoor van had afgekeerd) vonden het wel nodig om mij ongevraagd te bestoken met allerlei christelijke propaganda waarin transseksualiteit gelijk geschakeld werd met homoseksualiteit, travestie en pedoseksualiteit, waarbij de centrale boodschap was dat god dat toch echt niet zo bedoeld had en dat je met Jezus er van af kunt komen zonder je lichaam schade aan te doen.

De hoge heren van de kerk bleven mij ook aanschrijven onder mijn oude naam en dat soort dingen. Voor de rest heb ik geen last gehad van het geloof. De hoge heren hebben overigens enige tijd geleden nog wel laten weten dat ze toch zijn terug gekomen op hun visie en mij accepteren en respecteren zoals ik ben (en dat god dat ook nog eens doet).

Ik heb pas sinds 2 maanden mijn contributie van de kerk opgezegd. Zowaar deed mijn vader er niet eens moeilijk over toen ik hem vroeg, "Als ik geen contributie wil betalen, hoe moet ik dat dan doen?" Hij bleef kalm en zei, "Ik zal eens even kijken." Daar stond ik even van te kijken.

Maar het is dat fijn om te weten dat het de kerk niet vreemd is om op het laatste moment nog even een 'reddingspoging' te ondernemen. Dan kan ik me er alvast op instellen. Misschien dan toch maar zo snel mogelijk op mezelf gaan wonen straks. Wilde ik toch eigenlijk al zo lang.
pi_51612084
quote:
Op woensdag 18 juli 2007 18:14 schreef Hildy het volgende:
('t is me vandaag gelukt ik ben ook een stomme koe ook heh, welke man voelt zich nu 'vrouwelijk'...).
Je denkt verkeerd, je lichaam is manlijk maar je geest is vrouwelijk, en dat botst met elkaar, is niet in evenwicht. Om dat in evenwicht te brengen is er helaas maar 1 oplossing, van geslacht veranderen, want het is nog niet mogelijk om dat gevoel van vrouw zijn dmv pillen, therapie of wat dan ook weg te krijgen, misschien dat dat ooit nog komt, maar verwacht het niet. Het is de vraag of het kan, en het is voor de farmaceutische industrie een te kleine groep om flink onderzoek voor te doen, valt te weinig aan te verdienen.
Ik had liever 10 jaar pillen en therapie gehad, maar die weg is er (helaas) niet. Nee, ik heb geen spijt van mijn geslachtsverandering, maar het is een verdomd zwaar proces, en ook de eerste jaren daarna zijn soms niet even makkelijk. Maar ik wordt geaccepteerd door de samenleving als vrouw gelukkig.
pi_51612297
quote:
Op woensdag 18 juli 2007 11:58 schreef Hildy het volgende:
Ik heb wel wat nieuws te vertellen. Nouja, een beetje dan. Ik kom net terug van het gesprek met de psychiater. Het was een gewone "huis-tuin-en-keuken" psychiater (haar woorden), maar voor zover zij kon nagaan ben ik niet gek. (toch wel een fijn idee).
Wel eens een normaal persoon meegemaakt ? Wat is gek, wat is normaal. Ik heb 5 verschillende psychische diagnoses, en 3 medische waarvan 2 nooit meer weggaan, van psychische blijven er ook 3 altijd in bepaalde mate aanwezig.
Ben ik nu gek ? Ja, eigenlijk wel. Maar nee, want ik functioneer wel in de samenleving. Weliswaar in vrijwilligerswerk, maar niet in het makkelijkste wat er is. Zeker het voorzitterschap van een deel van de centrale cliëntenraad brengt best vel werk met zich mee. Moet je toch proberen zo goed mogelijk te doen.

Niemand (bijna eerlijk gezegd, er zijn uitzonderingen) is gek, en niemand is ook normaal, echt iedereen heeft wel iets, misschien wel zonder dat ze het (willen) weten.
pi_51612405
quote:
Op woensdag 18 juli 2007 20:47 schreef ChantalC het volgende:

[..]

Dat is zomaar aardig van Hem...
Ohh, maar soms is Hij zo aardig, dat wil je niet weten. Maar ik heb toch een hartig woordje met Hem te wisselen als ik Hem tegenkom, mij (en vele anderen) zoiets als genderdysforie aandoen !
pi_51622711
Het is rustig hier.

Ik wil even kwijt dat ik vandaag erg lekker in mijn vel zit. Ben al de hele ochtend lekker met mijn afstuderen bezig. Ik heb de onderwerpen bij elkaar! Dat voelt goed.
Ik voel me sowieso lekker vandaag. Ik heb een heel vredig gevoel in me, voel me gecentreerd. Het lijkt wel alsof ik vrede heb gesloten met het feit dat genderdysfoor ben en dat ik daar iets aan doe. Échte twijfel lijkt gewoon helemaal van de baan.

Moest het even kwijt. Gaat zó lekker vandaag!
pi_51623279
Dat is fijn om te horen
Bij mij is het vandaag juist een beetje omgedraaid. Ik voel me een beetje in een zwart gaat verdwijnen. Ik ben erg nerveus voor opname en operatie, ook dat het toch niet op laatste moment niet doorgaat, maar ook als het wel doorgaat tegen de zwaarte van de operatie (6 uur). Ik kan me alleen daarvoor vasthouden dat de 2 beste chirurgen van Nederland op dit gebied mij opereren. Maar ook de onzekerheid hoe alles gaat na de operatie , hoe lang in het ziekenhuis, afwachten hoe het gaat me mij als ik uit het ziekenhuis kom, want dat is helemaal niet te voorspellen.
Nee, ik zal blij zijn als we ruim een maand verder zijn
pi_51624368
quote:
Op donderdag 19 juli 2007 12:26 schreef AnnaB het volgende:
Dat is fijn om te horen
Bij mij is het vandaag juist een beetje omgedraaid. [...] Nee, ik zal blij zijn als we ruim een maand verder zijn
Ik kan het me voorstellen Anna. 6 uur onder narcose is ook niet niets! Dat je door de twee beste chirurgen, op dit gebied, wordt geopereerd lijkt mij inderdaad een enorme geruststelling. Sja en wat betreft alle negatieven gedachten... Misschien toch maar aan halfvolle glazen gaan denken dan? Voordelen van de operatie bijvoorbeeld! En jezelf misschien vasthouden aan het feit dat een maand enorm snel kan gaan! Ook al lijkt het op dat moment niet zo te zijn. Achteraf heb ik bijna áltijd bij alles wat ik doorlopen heb zoiets van: "Sjees, dat is rap gegaan!"

Ik zou trouwens ergens ook wel een sprongetje in de toekomst willen maken! Dan ben ik als het goed is namelijk aan het feestvieren dat mijn scriptie de volle doorgang heeft gekregen en dat ik een week later mijn diploma eíndelijke in handen heb!

[ Bericht 2% gewijzigd door Eline2602 op 19-07-2007 13:16:56 ]
pi_51626310
Ja, achteraf gaat de tijd altijd snel, en ik heb genoeg te doen, dus vervelen zal ik mezelf niet gelukkig......
pi_51626864
quote:
Op donderdag 19 juli 2007 14:08 schreef AnnaB het volgende:
[...] en ik heb genoeg te doen [...]
Ik hoop toch wel dat je genoeg leuke dingen te doen hebt. Vergaderenstukken doornemen is best nuttig. (ik weet niet of je daar op doelde hoor. ) Maar een beetje plezier of ontspanning lijkt me toch ook wel zo fijn. Maar jij weet daar alles van...
pi_51628183
Vergaderstukken gelukkig niet, dvd's kopieren en branden (och ja, usenet.....) maar voor de rest ook wel lezen, naar de bioscoop (alle nieuwe films al gezien). En ja, ik moet toch ook zorgen dat ik genoeg spullen voor afleidng bij me heb in het ziekenhuis. Maar nog een paar SD kaartjes met luisterboeken/hoorspelen vullen , en dan nog max 30gb met muziek vullen, maar dat gaat heel snel....
En dan kleding etc een beetje uitzoeken enzo. Ik hoef bijna niks meer aan te schaffen, donderdags voor de opname nog even naar de kapper, lig ik er weer netjes bij op de operatietafel....
  donderdag 19 juli 2007 @ 15:31:06 #74
128702 ChantalC
it's a girl!
pi_51628599
quote:
Op donderdag 19 juli 2007 15:17 schreef AnnaB het volgende:
donderdags voor de opname nog even naar de kapper, lig ik er weer netjes bij op de operatietafel....
Lach me dood als je daar ligt en ze leggen een doek over je hoofd...
Alleen met je hart kun je goed zien; het wezenlijke is voor de ogen onzichtbaar...
chantalcoolsma.nl
pi_51631555
quote:
Op donderdag 19 juli 2007 15:31 schreef ChantalC het volgende:

[..]

Lach me dood als je daar ligt en ze leggen een doek over je hoofd...
Tegen de tijd dat ze dat doen lig ik toch al te slapen, en je moet al voor je de OK in gaat zo'n mooi haarkapje op....
Op het moment dat de narcotiseur zegt en nu gaat u slapen, slaap ik binnen 1 a 2 tellen tot nog toe altijd.
(alleen dat zuurstofmasker wat ze op je gezicht duwen vind ik minder prettig, een paar keer diep ademhalen, nouja, vooruit dat doe ik dan maar, en floep, ik slaap)
pi_51643152
Lezers genoeg in ieder geval.........
pi_51645293
Sorry, ik was in slaap gevallen

En nu echt naar bed, vandaag was bijzonder vermoeiend.
"That's the thing about the truth. It'll set you free, but first it'll really piss you off!"
  donderdag 19 juli 2007 @ 23:46:33 #78
107792 Hexley
the Platypus
pi_51645638
quote:
Op donderdag 19 juli 2007 22:49 schreef AnnaB het volgende:
Lezers genoeg in ieder geval.........
Ach gewoon ff flink F5'en, en het aantal views stijgt lekker....

Wat me wel opvalt he,
is dat jullie redelijk positief zijn over psychologen en psychiaters...

Terwijl het LGTB gebeuren hier in Spanje,
lekker tegen de psychologen aantrapt...
pi_51651975
quote:
Op donderdag 19 juli 2007 23:46 schreef Hexley het volgende:
Ach gewoon ff flink F5'en, en het aantal views stijgt lekker....

Wat me wel opvalt he,
is dat jullie redelijk positief zijn over psychologen en psychiaters...

Terwijl het LGTB gebeuren hier in Spanje,
lekker tegen de psychologen aantrapt...
Niet elke psycholoog/psychiater in Nederland staat positief tegenover genderdysforie (de behandeling er van dan zoals die nu is), maar door de netwerken die er zijn, de 2 genderteams, Amsterdam en Groningen, werkgroep van Humanitas, en dan oa T&T en nog een paar van dat soort organisaties en forums kom je wel te weten bij wie je wel en niet moet zijn. Als je op eigen houtje gaat zoeken dan kun je flink dompers krijgen, maar op deze manier is er toch een redelijke afbakening.
  vrijdag 20 juli 2007 @ 10:44:59 #80
107792 Hexley
the Platypus
pi_51653608
quote:
Op vrijdag 20 juli 2007 09:47 schreef AnnaB het volgende:

[..]

Niet elke psycholoog/psychiater in Nederland staat positief tegenover genderdysforie (de behandeling er van dan zoals die nu is), maar door de netwerken die er zijn, de 2 genderteams, Amsterdam en Groningen, werkgroep van Humanitas, en dan oa T&T en nog een paar van dat soort organisaties en forums kom je wel te weten bij wie je wel en niet moet zijn. Als je op eigen houtje gaat zoeken dan kun je flink dompers krijgen, maar op deze manier is er toch een redelijke afbakening.
Bedoelde meer er zo hard tegen aan willen trappen dat ze dood in een hoekje liggen.
Nou ja, dood... Dat ze iig amper nog invloed hebben op de genderteam achtige trajecten...
pi_51654863
quote:
Op vrijdag 20 juli 2007 10:44 schreef Hexley het volgende:
Bedoelde meer er zo hard tegen aan willen trappen dat ze dood in een hoekje liggen.
Nou ja, dood... Dat ze iig amper nog invloed hebben op de genderteam achtige trajecten...
Ik heb gewoon even een vraagje hierover.

Waarom zou ik er voor willen zorgen dat een psycholoog zo weinig invloed heeft/krijgt op een genderteam? Ik vind geestelijke gezondheid een groot goed! Ik ben ook heel erg op zoek geweest naar mezelf en kom erg dicht in de buurt. Ik wil juist dat de psycholoog me helpt om deze gevoelens beter te plaatsen! Ik wil juist dat ze me helpt om beter om te gaan met deze gevoelens. Ik zou liever gisteren van geslacht veranderen dan vandaag maar laat haar dan alsjeblieft eerst kijken of ik niet door iets andrs aan deze gevoelens ben gekomen! Ik kan mezelf heel slecht plaatsen bij 'andere geestelijke' aandoeningen. Maar het kan denk ik geen kwaad als iemand anders 'mijn werk' eens met me na loopt. En als ik dan onder begeleiding van een psycholoog nog steeds tot dezelfde conclusie kom dan is dat alleen maar goed. Vanaf dat moment zal ook het hele gebeuren wel in gang gezet worden. Ik kijk daar heeel erg naar uit. hoe moeilijk het ook is en gaat worden! En als blijkt dat ik samen met de psych tot andere conslusies kom dan is dat ook alleen maar goed... (kan me er trouwens niets bij voorstellen maar als ik mezelf verkeerd diagnosticeer dan moet dat toch gecontroleerd worden?)

Daarom 'trap' ik een psycholoog niet 'dood'. Om het zo maar te zeggen.

Vandaag met mijn beste vriendin over gehad dat ik bezig ben om een afspraak te krijgen bij een psycholoog. Ze hoefde niet te wten waar het over ging maar ze vond me heel moedig dat ik uit mezelf over 'mijn gevoelens' wil gaan praten. Ze plaatst me daardoor hoog op haar 'aanziensladder'. Omdat ik kennelijk zoveel diepgang heb dat ik niet aan mezelf voorbij wil gaan. Het stelt me volgens haar verre van oppervlakkigheid... Het is volgens haar blijk van lef, zelfkennis en moed. Wauw! Ik heb echt een goede vriendin! Ze is een schat.
  vrijdag 20 juli 2007 @ 15:47:07 #82
107792 Hexley
the Platypus
pi_51664171
Hey, dat zeg ik ook niet...
Maar jullie zijn er iig niet negatief over... En dat is iets wat mij gewoon opvalt...

Het kan zijn dat het gewoon opvalt, als een aantal personen negatief zijn.
Als dan een Spaanse LGTB "club" het op hun wensen lijstje zet, tja dan valt het wel heel erg op...
Niet dat ik denk dat ze het er ooit door krijgen, maar je mag je dromen hebben toch...


Van mij mag je best happy met je psycholoog wezen hoor, helemaal geen probleem mee....
  vrijdag 20 juli 2007 @ 16:07:53 #83
128702 ChantalC
it's a girl!
pi_51664963
Ik heb in het verleden enge tijd over hoop gelegen met mijn psychologe. Zij was extreem voorzichtig en had haar twijfels over bepaalde zaken, daar tegenover was ik volstrekt duidelijk in mijn gevoelens. Dat botste. Op zo'n moment ondervind je enige tegenstand. Maargoed in een later stadium ging alles weer prima.
Alleen met je hart kun je goed zien; het wezenlijke is voor de ogen onzichtbaar...
chantalcoolsma.nl
pi_51670262
quote:
Op vrijdag 20 juli 2007 15:47 schreef Hexley het volgende:
Als dan een Spaanse LGTB "club" het op hun wensen lijstje zet, tja dan valt het wel heel erg op...
Ik weet niet hoe het in Spanje precies zit, maar ik weet wel dat genderdysforie nog steeds door een hoop psychiaters als een soort van waanbeeld gezien wordt. In de jaren 1970 werd 't nog vaak "behandeld" met behulp van electroshocks en andere mensonterende "therapieën", en een groot deel van de psychiatrische gevestigde orde van nu is daarmee opgegroeid.

Daarbij, een hele hoop mensen kunnen zich gewoon niks bij genderdysforie voorstellen, wat een hele hoop onbegrip met zich meebrengt. "Je voelt je vrouw? Tuurlijk schat, en ik ben napoleon", dat idee een beetje.
"That's the thing about the truth. It'll set you free, but first it'll really piss you off!"
pi_51670360
quote:
Op vrijdag 20 juli 2007 15:47 schreef Hexley het volgende:
Hey, dat zeg ik ook niet...
Maar jullie zijn er iig niet negatief over... En dat is iets wat mij gewoon opvalt...
Sorry.. ik bedoelde het ook niet heel erg aanvallend hoor. Als ik het nu zelf teruglees moet ik toegeven dat die toon er wel een beetje in terug te vinden is. Ik wilde gewoon even duidelijk zijn.
quote:
Van mij mag je best happy met je psycholoog wezen hoor, helemaal geen probleem mee....
Of ik happy ben met mijn psych moet ik nog achterkomen maar vooralsnog ziet het er veelbelovend uit.

Oh ja, ik heb vandaag de intakeformulieren binnengekregen! Heb de vragenlijst net even doorgelezen. Pfff, ben haast bang dat ik nog wat research moet gaan doen ook. Sommige vragen weet ik helemaal geen antwoord op. Maar ik kom er wel uit. Dit weekend ga ik er gewoon even lekker voor zitten en alles zo eerlijk en correct mogelijk invullen.

Oh en het zat trouwens inderdaad in een witte envelop. Mijn moeder had hem in de post gevonden maar stelde er gelukkig geen vragen over.
  zaterdag 21 juli 2007 @ 00:37:14 #86
107792 Hexley
the Platypus
pi_51681776
quote:
Op vrijdag 20 juli 2007 18:53 schreef Hildy het volgende:

[..]

Ik weet niet hoe het in Spanje precies zit, maar ik weet wel dat genderdysforie nog steeds door een hoop psychiaters als een soort van waanbeeld gezien wordt. In de jaren 1970 werd 't nog vaak "behandeld" met behulp van electroshocks en andere mensonterende "therapieën", en een groot deel van de psychiatrische gevestigde orde van nu is daarmee opgegroeid.

Daarbij, een hele hoop mensen kunnen zich gewoon niks bij genderdysforie voorstellen, wat een hele hoop onbegrip met zich meebrengt. "Je voelt je vrouw? Tuurlijk schat, en ik ben napoleon", dat idee een beetje.
Tot 1979,... Werden homo's en het hele T gebeuren als een gevaar voor de maatschappij gezien.
Had je de pech dat men er achter kwam, pakte men je op en kreeg je een cursus met hoe een normaal mens zich dient te gedragen, dit in een van de twee speciaal daar voor bestemde gevangenissen.

Verder zie ik regelmatig voorbij komen, in Spanje kan je ook zonder geslachts aanpassing je naam en geslacht veranderen laten... Officeel is dat alleen mogelijk als het door gezondheidsproblemen of leeftijd niet kan. Al blijkt men daar ook weer een creatieve oplossing voor gevonden te hebben.

En dit is pas sinds maart 2007 mogelijk, tja zie regelmatig andere jaar tallen...
Maar tussen belofte maken, het in de ijskast zetten, anderen die dan maar weer eens actie voeren,
het door de ambtenaren molen draaien en dan eindelijk invoeren zit een paar jaar...
pi_51686459
quote:
Op zaterdag 21 juli 2007 00:37 schreef Hexley het volgende:

[..]

Tot 1979,... Werden homo's en het hele T gebeuren als een gevaar voor de maatschappij gezien.
Had je de pech dat men er achter kwam, pakte men je op en kreeg je een cursus met hoe een normaal mens zich dient te gedragen, dit in een van de twee speciaal daar voor bestemde gevangenissen.

Verder zie ik regelmatig voorbij komen, in Spanje kan je ook zonder geslachts aanpassing je naam en geslacht veranderen laten... Officeel is dat alleen mogelijk als het door gezondheidsproblemen of leeftijd niet kan. Al blijkt men daar ook weer een creatieve oplossing voor gevonden te hebben.

En dit is pas sinds maart 2007 mogelijk, tja zie regelmatig andere jaar tallen...
Maar tussen belofte maken, het in de ijskast zetten, anderen die dan maar weer eens actie voeren,
het door de ambtenaren molen draaien en dan eindelijk invoeren zit een paar jaar...
Zoals gezegd, ik ken een lotgenote, zij is in de 20 en woont nog thuis. De ouders werken haar zo tegen, dat abnormaal word geacht door haar eigen ouders. Ze kan van alles hebben, Asperger, PDD-NOS, autistisch of Borderline, maar genderdysfoor/transseksueel in iedergeval niet. Ze willen niet dat hun zoon dit traject ingaat, omdat hij een jongen is. Gister heb ik toevallig de film Ma Vie en Rose gekeken, soort gelijk verhaal, maar dan is de hoofdrol weggelegd voor een iemand die de leeftijd van het personage Ludovic al ruim 3 keer gepasseerd heeft. Dit najaar zal ze hopelijk, wat ik ook altijd erg gemotiveerd heb, op haar zelf gaan wonen en een dikke middelvinger trekken naar haar ouders toe.
Haar ouders hebben haar ook gedwongen om naar een kuuroord te gaan (de gevangenissen) om maar weer "clean" te worden. Te zielig voor woorden dat dit soort mensen nog bestaat, ga zelf een kuuroord in.

En als zij dit zal lezen, dat ik het over haar heb: Je red het wel M
pi_51687628


Deze is halverwege zag ik
♥ K, N, R en F ♥
pi_51688016
Ik geloof dat er ook problemen zijn met zijn aanvraag voor laserontharing..

Het is ook altijd het zelfde liedje
pi_51689840
quote:
Op donderdag 19 juli 2007 23:46 schreef Hexley het volgende:

[..]

Ach gewoon ff flink F5'en, en het aantal views stijgt lekker....

Wat me wel opvalt he,
is dat jullie redelijk positief zijn over psychologen en psychiaters...

Terwijl het LGTB gebeuren hier in Spanje,
lekker tegen de psychologen aantrapt...
Ik ben er ook redelijk positief over, heb dan ook maar 5x een gesprekje van 30 minutjes gehad met een pshycholoog..

Dit was tevens een tvp.
pi_51689868
quote:
Op zaterdag 21 juli 2007 10:34 schreef Sc0rPi0n het volgende:
[afbeelding]

Deze is halverwege zag ik
Nee, die is niet helemaal goed.
pi_51690028
Nee klopt ook wel... die sokken kunnen echt niet meer..
pi_51690305
"shemale"

@Meike:

[ Bericht 17% gewijzigd door Hildy op 21-07-2007 13:06:47 ]
"That's the thing about the truth. It'll set you free, but first it'll really piss you off!"
pi_51690407
(Oeps. Ik moet ook niet op mezelf reageren. Het is zeker weekend ofzo, m'n professionaliteit is ver te zoeken...)
"That's the thing about the truth. It'll set you free, but first it'll really piss you off!"
  zaterdag 21 juli 2007 @ 13:14:23 #95
128702 ChantalC
it's a girl!
pi_51690586
quote:
Op zaterdag 21 juli 2007 13:05 schreef Hildy het volgende:
(Oeps. Ik moet ook niet op mezelf reageren. Het is zeker weekend ofzo, m'n professionaliteit is ver te zoeken...)
Heb je die dan?

was een inkoppertje
Alleen met je hart kun je goed zien; het wezenlijke is voor de ogen onzichtbaar...
chantalcoolsma.nl
pi_51690628
quote:
Op zaterdag 21 juli 2007 13:14 schreef ChantalC het volgende:

[..]

Heb je die dan?

was een inkoppertje
Nee, die heb ik op m'n werk laten liggen
"That's the thing about the truth. It'll set you free, but first it'll really piss you off!"
pi_51692272
quote:
Op zaterdag 21 juli 2007 11:04 schreef Meike26 het volgende:
Ik geloof dat er ook problemen zijn met zijn aanvraag voor laserontharing..

Het is ook altijd het zelfde liedje
Ik snap dat niet zo goed. Dan ga je toch harsen? Dan ga je naar een schoonheidsalon of je neemt aandelen Veet.
pi_51692344
quote:
Op zaterdag 21 juli 2007 12:49 schreef Meike26 het volgende:
Nee klopt ook wel... die sokken kunnen echt niet meer..
Zijn dat niet van die teensokken?
pi_51692359
quote:
Op zaterdag 21 juli 2007 12:41 schreef Doagere het volgende:
Ik ben er ook redelijk positief over, heb dan ook maar 5x een gesprekje van 30 minutjes gehad met een pshycholoog..
Het kan altijd minder 1 afspraak van bijna een uur, 1 van 20 min, en 2 van 10 minuten.... maar ja, als ze je al ruim 20 in een talkshow op TV hebben gezien vlak voor het eerste gesprek. Eigenlijk was het bij het 1e gesprek al duidelijk, maar het protocol was 4 gesprekken (omdat ik getrouwd was en kinderen heb) minimaal.
pi_51692395
quote:
Op zaterdag 21 juli 2007 11:04 schreef Meike26 het volgende:
Ik geloof dat er ook problemen zijn met zijn aanvraag voor laserontharing..

Het is ook altijd het zelfde liedje
Denk eerder dat het een vrouw naar man transseksueel voor weghalen borsten is, maar dat zijn mijn 2 centen....

Gelukkig was na verloop van tijd mijn lichaamsbeharing vrouwelijk. Nouja, lichte haartjes gewoon, okselharen zijn te tellen, en voor de rest nergens donkere haren te zien, behalve gezicht, dat rot epileren ook...

[ Bericht 9% gewijzigd door AnnaB op 21-07-2007 17:17:11 ]
  zaterdag 21 juli 2007 @ 14:54:07 #101
128702 ChantalC
it's a girl!
pi_51692787
quote:
Op zaterdag 21 juli 2007 14:26 schreef Eline2602 het volgende:

[..]

Ik snap dat niet zo goed. Dan ga je toch harsen? Dan ga je naar een schoonheidsalon of je neemt aandelen Veet.
Ooit van FtM transseksuelen gehoord?
Alleen met je hart kun je goed zien; het wezenlijke is voor de ogen onzichtbaar...
chantalcoolsma.nl
  zaterdag 21 juli 2007 @ 14:55:44 #102
128702 ChantalC
it's a girl!
pi_51692825
quote:
Op zaterdag 21 juli 2007 14:32 schreef AnnaB het volgende:

[..]

Gelukkig was na verloop van tijd mijn lichaamsbeharing vrouwelijk. Nouja, lichte haartjes gewoon, okselharen zijn te tellen, en voor de rest nergens donkere haren te zien, behalve gezicht, dat rot epileren ook...
Benen en armen blijft een probleem... Elders valt het mee. Gezicht doet een pincet wonderen...
Alleen met je hart kun je goed zien; het wezenlijke is voor de ogen onzichtbaar...
chantalcoolsma.nl
pi_51693210
quote:
Op zaterdag 21 juli 2007 14:54 schreef ChantalC het volgende:
Ooit van FtM transseksuelen gehoord?
Zeker wel... khad daar alleen niet zo bij stil gestaan.

Maar in dat geval zijn die sokken wel heel erg fout.
pi_51695792
quote:
Op zaterdag 21 juli 2007 14:55 schreef ChantalC het volgende:

[..]

Benen en armen blijft een probleem... Elders valt het mee. Gezicht doet een pincet wonderen...
Daar laat ik ze nu niet lang genoeg voor staan, elke dag 1 minuut scheren en weg zijn ze weer voor 1 dag.
Nog wel een keer verder met elektrisch epileren, afgelopen jaren door allerlei oorzaken geen puf en geld voor gehad.
pi_51728660
En toen kwam er een dominee voorbij......
  zondag 22 juli 2007 @ 21:49:39 #106
128702 ChantalC
it's a girl!
pi_51730973
Heb even niks te melden...

Eigenlijk gewoon druk. Zit midden in de oprichting van een BV, dus dat betekent veel werk...
Alleen met je hart kun je goed zien; het wezenlijke is voor de ogen onzichtbaar...
chantalcoolsma.nl
pi_51734644
quote:
Op zondag 22 juli 2007 21:49 schreef ChantalC het volgende:
Heb even niks te melden...

Eigenlijk gewoon druk. Zit midden in de oprichting van een BV, dus dat betekent veel werk...
Succes er mee !!!
  maandag 23 juli 2007 @ 06:30:48 #108
128702 ChantalC
it's a girl!
pi_51738960
quote:
Op zondag 22 juli 2007 23:37 schreef AnnaB het volgende:

[..]

Succes er mee !!!
Dank je!
Alleen met je hart kun je goed zien; het wezenlijke is voor de ogen onzichtbaar...
chantalcoolsma.nl
pi_51743768
quote:
Op zondag 22 juli 2007 21:49 schreef ChantalC het volgende:Eigenlijk gewoon druk. Zit midden in de oprichting van een BV, dus dat betekent veel werk...
Pfoeh! Dat is veel werk, succes daarmee. Is het een eigen bedrijf?
  maandag 23 juli 2007 @ 12:57:42 #110
128702 ChantalC
it's a girl!
pi_51744900
quote:
Op maandag 23 juli 2007 12:17 schreef Eline2602 het volgende:

[..]

Pfoeh! Dat is veel werk, succes daarmee. Is het een eigen bedrijf?
Alleen met je hart kun je goed zien; het wezenlijke is voor de ogen onzichtbaar...
chantalcoolsma.nl
pi_51745661
Dan wens ik je nog een keertje extra succes! Stoer hoor... lekker onafhankelijk en werken voor een doel waar je je helemaal in kunt vinden. Gaaf! Ik hoop dat je alles goed van de grond krijgt. Maar als je een BV opricht heb je vast wel wat investeerders, dus dat moet je wel gaan lukken.
pi_51753133
Zooo... intakeformuliertjes van de psych op de bus gedaan. En nu maar wachten op antwoord, hopelijk laat dat niet te lang op zich wachten.
pi_51767475
quote:
Op maandag 23 juli 2007 17:06 schreef Eline2602 het volgende:
Zooo... intakeformuliertjes van de psych op de bus gedaan. En nu maar wachten op antwoord, hopelijk laat dat niet te lang op zich wachten.
Ja dat is altijd afwachten, en wachten valt niet altijd mee. Daar heb ik ervaring genoeg mee. Nog een kleine 2 weken.
Maar ik wordt alleen maar onrustiger. Vanmorgen is er een zwager van me overleden (niet totaal onverwacht), en met mijn moeder in het ziekenhuis gaat het ook niet echt fantastisch. Dus ik hoop maar dat er niks gebeurd met haar terwijl ik zelf in het ziekenhuis lig. Verwacht van niet, maar je weet maat nooit.
pi_51791291
Sterkte ermee Anna! Het overlijden van mensen die dicht bij je staan is altijd zwaar. En ook ziekte onder dierbaren heeft zeker zijn weerslag op je. Ik heb dat al een paar keer van dichtbij mee 'mogen' maken. En dat was geen pretje.
pi_51791709
Wat ik me eigenlijk afvraag heh, zit al een paar dagen met dit vraagstuk in mijn hoofd dus ik post hem maar even.

Ik ben nu aan het afstuderen en hoop op 31 augustus mijn diploma in ontvangst te nemen. Rond die tijd verwacht ik ook zo ongeveer mijn eerste gesprek met de psycholoog te hebben. Dus dat komt goed uit, heb ik het studeren afgerond en kan ik dus gelijk verder met het bewerkstelligen van mijn anderen doelen. Maar het punt is dat ik rond die tijd ook wil gaan solliciteren naar een baan.

Als ik dan wordt uitgenodigd voor een gesprek, is het dan handig om gelijk te bespreken dat ik naar en psycholoog ga voor genderproblemen? Of kun je dit beter in het begin achterhouden en het later vertellen? (In de hoop dat het geen reden is om je tijdelijke contract te laten voor wat het is.) Een brief schrijven met daarin het verhaal dat je met genderproblemen zit lijkt me verreweg van handig want volgens mij is dan de kans dat je op gesprek mag komen vrij klein.

Heeft iemand hier ervaring mee? Het is voor mij nu in iedere geval stof tot piekeren. Ik heb geen zin om mezelf naar binnen te liegen om vervolgens later te moeten toegeven dat ik informatie heb achtergehouden. Maar ik wil natuurlijk wel een baan! Ik heb per slot van rekening niet voor niets gestudeerd.
pi_51792341
quote:
Op dinsdag 24 juli 2007 19:05 schreef Eline2602 het volgende:
Als ik dan wordt uitgenodigd voor een gesprek, is het dan handig om gelijk te bespreken dat ik naar en psycholoog ga voor genderproblemen? Of kun je dit beter in het begin achterhouden en het later vertellen? (In de hoop dat het geen reden is om je tijdelijke contract te laten voor wat het is.) Een brief schrijven met daarin het verhaal dat je met genderproblemen zit lijkt me verreweg van handig want volgens mij is dan de kans dat je op gesprek mag komen vrij klein.
Ik vraag me dat ook af eigenlijk. Misschien dat ik binnenkort op zoek ga naar een andere werkgever, en die wil ik natuurlijk ook niet 't gevoel geven van een kat-in-de-zak. Maar ik zou denk ik nooit 't meteen bij de sollicitatie ter sprake brengen, daar ligt dit toch echt veel te gevoelig voor.

Maar als 't goed is hebben grotere organisaties beleid rond non-discriminatie en minderheden, dus daar naar vragen is misschien een optie. Sommige van origine amerikaanse bedrijven hebben vaak zelfs specifiek beleid rond genderidentiteit, maar ik weet niet of jij daar dan veel aan hebt.
quote:
Heeft iemand hier ervaring mee?
Doagere?
quote:
Maar ik wil natuurlijk wel een baan! Ik heb per slot van rekening niet voor niets gestudeerd.
Ja precies, en alleen maar thuis zitten is ook niks (dat heb ik ook een tijdje geprobeerd, werd er alleen maar depri van).
"That's the thing about the truth. It'll set you free, but first it'll really piss you off!"
pi_51793432
quote:
Op dinsdag 24 juli 2007 19:24 schreef Hildy het volgende:
Maar als 't goed is hebben grotere organisaties beleid rond non-discriminatie en minderheden, dus daar naar vragen is misschien een optie.
Dit ga ik maar eens uitzoeken denk ik. Ik weet welke omroep ik het liefst aan de slag zou willen dus dat moet neit te moeilijk zijn.
pi_51794484
quote:
Op dinsdag 24 juli 2007 19:53 schreef Eline2602 het volgende:

[..]

Dit ga ik maar eens uitzoeken denk ik. Ik weet welke omroep ik het liefst aan de slag zou willen dus dat moet neit te moeilijk zijn.
Hangt er natuurlijk ook een beetje van af op wat voor leest die omroep geschoeid is. Bij de VPRO zullen ze er misschien niet eens van opkijken, maar ik kan me voorstellen dat ze bij de EO er toch moeilijker over doen

Ohja, ook vakbonden doen er 't een en ander mee; het FNV heeft er zelfs een folder voor de werkomgeving over.

Misschien toch niet zo'n gek idee, lid zijn van een vakbond... eens een keertje uitzoeken hoe dat zit.
"That's the thing about the truth. It'll set you free, but first it'll really piss you off!"
  dinsdag 24 juli 2007 @ 21:35:54 #119
107792 Hexley
the Platypus
pi_51797589
quote:
Op dinsdag 24 juli 2007 19:05 schreef Eline2602 het volgende:
Ik ben nu aan het afstuderen en hoop op 31 augustus mijn diploma in ontvangst te nemen.
Volg het topic nog met een oog...

Maar dat diploma, kun je daar later een nieuwe met nieuwe naam voor krijgen?
pi_51797992
quote:
Op dinsdag 24 juli 2007 21:35 schreef Hexley het volgende:

[..]

Volg het topic nog met een oog...

Maar dat diploma, kun je daar later een nieuwe met nieuwe naam voor krijgen?
Van veel instellingen bewaart IBG een registratie van het diploma. In die gevallen kan IBG een verklaring afgelegd examen afgeven die dezelfde rechtswaarde heeft als het originele diploma. Na het sturen van de beschikking van de rechtbank en een omschrijving van de diploma's waar het om gaat (als ook het betalen van best nog wel een flink bedrag) zoekt IBG in haar archieven en stuurt een verklaring afgelegd examen terug.

Wanneer IBG de diploma's niet registreert kan vaak de instelling waar het diploma behaald is zelf een verklaring of een nieuw diploma afgeven.
pi_51800285
Het is niet handig om te vertellen dat je van geslacht denkt te gaan veranderen of wil veranderen bij een sollicitatie of in proeftijd, tenzij je zeker weet dat de werkgever hier echt op papier beleid in heeft. De kans is anders aanwezig dat je je baan vaarwel kan zeggen met alle gevolgen van dien. Is mij ook gebeurd in 1998.

En dank je voor je steun Eline, het gaat nu echt niet makkelijk allemaal voor mij.

[ Bericht 6% gewijzigd door AnnaB op 25-07-2007 09:04:09 ]
pi_51816610
quote:
Op dinsdag 24 juli 2007 22:36 schreef AnnaB het volgende:
Het is niet handig om te vertellen dat je van geslacht denkt te gaan veranderen of wil veranderen bij een sollicitatie of in proeftijd, tenzij je zeker weet dat de werkgever hier echt op papier beleid in heeft. De kans is anders aanwezig dat je je baan vaarwel kan zeggen met alle gevolgen van dien. Is mij ook gebeurd in 1998.
Tsja, ik vraag me dus serieus af hoeveel keuze ik hierin heb. Voor mijn gevoel géén namelijk. Ik wil niet dat ik moet gaan zitten wachten tot ik een vast contract heb. Daar kun je in medialand namelijk vaak lang op wachten. Er wordt ook niet echt van je verwacht om een vast contract te willen. De meeste journalisten/programmamakers zijn na een jaar of vier wel weer toe aan een nieuwe uitdaging en gaan voor een ander programma werken. Vaste aanstellingen komen daarom weinig voor. En het verloop van programma's en seizoenen doet daar nog weer een schepje bovenop. *zucht*

Maar goed, het vormt best een groot probleem. Ik kan het wel achterhouden bij een sollicitatie maar dan komt het er na verloop van tijd toch wel uit. En dan wil men natuurlijk weten waarom ik heb gelogen over het feit dat ik dergelijke klachten heb. Mijn laatste contract, nou ja stageovereenkomst dan, vermeldde expliciet dat je eventuele ziekten en psychologische aandoeningen vooraf dient te melden. Dat willen ze weten ivm functiegeschikteheid en potentieel ziekteverzuim. Dus dat is echt wel iets waar men over kan vallen. Het is eigenlijk fraude om zoiets niet te vermelden en kan daarom reden zijn voor contractontbinding.

Ik denk dat ik maar moet overleggen met mijn psycholoog hoe ik dit soort zaken het beste kan aanpakken. Jammer is alleen dat ik het eerste gesprek pas in september heb. Kan ik dus gaan wachten met solliciteren.

[ Bericht 0% gewijzigd door Eline2602 op 25-07-2007 14:10:10 ]
pi_51825905
quote:
Op woensdag 25 juli 2007 14:00 schreef Eline2602 het volgende:
Mijn laatste contract, nou ja stageovereenkomst dan, vermeldde expliciet dat je eventuele ziekten en psychologische aandoeningen vooraf dient te melden. Dat willen ze weten ivm functiegeschikteheid en potentieel ziekteverzuim. Dus dat is echt wel iets waar men over kan vallen. Het is eigenlijk fraude om zoiets niet te vermelden en kan daarom reden zijn voor contractontbinding.
Ik zou het heel raar vinden als je verplicht wordt je werkgever van psychologische problemen op de hoogte te stellen. Het gaat ze namelijk niks aan. Net zoals 't je werkgever ook niks aangaat of je nu wel of niet je verstandskiezen nog hebt en hoe hoog je bloeddruk is. Dat is een medische aangelegenheid. Het is niet voor niets dat men daar keuringsartsen met beroepsgeheim en alles voor in zet.

Als je ze wel iets wilt vertellen kan je natuurlijk zeggen dat je al enige tijd last hebt van depressies en dat je daar hulp voor hebt gezocht.

[ Bericht 2% gewijzigd door Hildy op 25-07-2007 18:57:39 (Formattering was helemaal niks.) ]
"That's the thing about the truth. It'll set you free, but first it'll really piss you off!"
pi_51828058
quote:
Op dinsdag 24 juli 2007 22:36 schreef AnnaB het volgende:
Het is niet handig om te vertellen dat je van geslacht denkt te gaan veranderen of wil veranderen bij een sollicitatie of in proeftijd, tenzij je zeker weet dat de werkgever hier echt op papier beleid in heeft. De kans is anders aanwezig dat je je baan vaarwel kan zeggen met alle gevolgen van dien. Is mij ook gebeurd in 1998.

En dank je voor je steun Eline, het gaat nu echt niet makkelijk allemaal voor mij.
Werken voor een werkgever die jou er het liefste direct uit zou gooien maar het niet kan lijkt mij anders ook geen pretje. Tijdens een eerste sollicitatiegesprek denk ik dat het niet handig is om het naar voren te brengen, maar ik denk wel dat het goed is om het in je proeftijd nog ter sprake te brengen. Wanneer je goed functioneert en goed informeert zul je van een redelijke werkgever niet veel te vrezen hebben. Bij een onredelijke werkgever kun je je afvragen of je daar wel voor wilt werken...

[ Bericht 0% gewijzigd door BetaWolff op 25-07-2007 20:07:02 ]
  woensdag 25 juli 2007 @ 19:50:26 #125
71919 wonderer
Hung like a My Little Pony
pi_51828957
quote:
Op woensdag 25 juli 2007 19:23 schreef BetaWolff het volgende:

[..]
Bij een onredelijke werknemer kun je je afvragen of je daar wel voor wilt werken...
Denk toch dat dat te prefereren is boven geen baan, in de meeste gevallen.
"Pain is my friend. I can trust pain. I can trust pain to make my life utterly miserable."
"My brain is too smart for me."
"We don't need no education." "Yes you do, you just used a double negative."
  woensdag 25 juli 2007 @ 20:03:21 #126
128702 ChantalC
it's a girl!
pi_51829429
quote:
Op woensdag 25 juli 2007 19:23 schreef BetaWolff het volgende:

[..]

Bij een onredelijke werknemer kun je je afvragen of je daar wel voor wilt werken...
Alleen met je hart kun je goed zien; het wezenlijke is voor de ogen onzichtbaar...
chantalcoolsma.nl
pi_51829507
quote:
Op woensdag 25 juli 2007 19:50 schreef wonderer het volgende:

[..]

Denk toch dat dat te prefereren is boven geen baan, in de meeste gevallen.
Persoonlijk zou ik niet weten of ik liever het een of het ander heb. Het zijn allebei geen ideale situaties uiteindelijk. Wanneer je zover komt dat je van geslacht verandert is de situatie sowieso dusdanig dat je niet altijd de dingen doet of laat die je vanuit een andere situatie zou doen of laten...
pi_51829527
quote:
Op woensdag 25 juli 2007 20:03 schreef ChantalC het volgende:

[..]

werkgever moet dat dus zijn, foutje.
  woensdag 25 juli 2007 @ 20:12:02 #129
71919 wonderer
Hung like a My Little Pony
pi_51829742
Ik word een beetje kriegelig van het "Als ze je niet accepteren zoals je bent (homo, trans, etc), dan (zijn het geen echte vrienden/wil je er niet voor werken/ben je beter af zonder hen).

Dat kan allemaal best waar zijn, maar het maakt je leven niet erg veel makkelijker. Meestal juist het tegenovergestelde.
"Pain is my friend. I can trust pain. I can trust pain to make my life utterly miserable."
"My brain is too smart for me."
"We don't need no education." "Yes you do, you just used a double negative."
pi_51830816
quote:
Op woensdag 25 juli 2007 20:12 schreef wonderer het volgende:
Ik word een beetje kriegelig van het "Als ze je niet accepteren zoals je bent (homo, trans, etc), dan (zijn het geen echte vrienden/wil je er niet voor werken/ben je beter af zonder hen).

Dat kan allemaal best waar zijn, maar het maakt je leven niet erg veel makkelijker. Meestal juist het tegenovergestelde.
Hoe zou jij het aanpakken in de voorgelegde situatie?
pi_51831105
quote:
Op woensdag 25 juli 2007 20:12 schreef wonderer het volgende:
Ik word een beetje kriegelig van het "Als ze je niet accepteren zoals je bent (homo, trans, etc), dan (zijn het geen echte vrienden/wil je er niet voor werken/ben je beter af zonder hen).
Misschien dat ik dan dom ben ofzo hoor, maar dat is toch ook zo?

Hoe kan je nu vriendschap hebben met iemand als die je niet gewoon accepteert zoals je bent? Dat is toch geen vriendschap? Het zelfde lijkt me te gelden voor een organisatie waar je 8 uur per dag 5 dagen in de week rond loopt.

Anders lijkt 't me vragen om problemen.

[ Bericht 1% gewijzigd door Hildy op 25-07-2007 21:02:23 ]
"That's the thing about the truth. It'll set you free, but first it'll really piss you off!"
  woensdag 25 juli 2007 @ 21:17:45 #132
71919 wonderer
Hung like a My Little Pony
pi_51831721
quote:
Op woensdag 25 juli 2007 20:47 schreef BetaWolff het volgende:

[..]

Hoe zou jij het aanpakken in de voorgelegde situatie?
Mijn mond houden, waarschijnlijk. Als het geen invloed heeft op mijn werk, heeft niemand er iets mee te maken, in ieder geval niet op voorhand. Pas als je met hormonen gaat beginnen en dergelijke gaat het nut hebben om te zeggen, toch? Dan kun je moe worden enzo. Ik denk dat werkgevers die weten dat hun toekomstige werknemer over een tijdje waarschijnlijk wat ziektedagen gaat opnemen liever niet aannemen, terwijl het geen blijvende invloed heeft op je werk. Anders zouden vrouwen ook moeten gaan aangeven "ja, over een jaar of zo wil ik aan kinderen beginnen".

Mocht, als je eenmaal aan het werk bent, blijken dat de sfeer op de werkvloer dermate goed is dat er gewoon over gepraat kan worden, is het natuurlijk makkelijker om er al eerder iets over te zeggen.
quote:
Op woensdag 25 juli 2007 20:57 schreef Hildy het volgende:

[..]

Misschien dat ik dan dom ben ofzo hoor, maar dat is toch ook zo?

Hoe kan je nu vriendschap hebben met iemand als die je niet gewoon accepteert zoals je bent? Dat is toch geen vriendschap? Het zelfde lijkt me te gelden voor een organisatie waar je 8 uur per dag 5 dagen in de week rond loopt.

Anders lijkt 't me vragen om problemen.
Theoretisch gezien klopt het natuurlijk. In een ideale wereld hield iedereen van elkaar, ongeacht persoon. In de praktijk is echter niemand perfect en sommigen zullen een algemene afkeer hebben voor bijvoorbeeld transseksualiteit. Dat hoeft echter een vriendschap niet in de weg te staan.

Ik heb een grafhekel aan roken, maar als ik erachter zou komen dat mijn beste vriend zou roken, zou ik niet daarom de vriendschap verbreken, hij heeft toch genoeg andere goede eigenschappen, anders waren we geen vrienden. Als iemand moeite zou hebben met een bepaald aspect van mij dat hij eerder niet wist, zou ik het heel jammer vinden als dat de vriendschap in de weg zou staan en zeker niet denken "nou, da's geen echte vriend, liever kwijt dan rijk!" Want tot op dat moment waren we toch vrienden?

Mag toch hopen dat vriendschap dieper gaat dan of ie je voorkeur of gender accepteert.
"Pain is my friend. I can trust pain. I can trust pain to make my life utterly miserable."
"My brain is too smart for me."
"We don't need no education." "Yes you do, you just used a double negative."
pi_51832034
quote:
Op woensdag 25 juli 2007 21:17 schreef wonderer het volgende:

[..]

Mijn mond houden, waarschijnlijk.

-knip-
In dit geval duurt alles inderdaad nog een flinke tijd, dat had ik hier over het hoofd gezien. Wanneer je bij een jaarcontract binnen het jaar aan de transitie begint (hetzij omgaan, hetzij hormonen) zou ik het wel belangrijk vinden om te zorgen dat er niet naderhand problemen mee ontstaan.
quote:
Mag toch hopen dat vriendschap dieper gaat dan of ie je voorkeur of gender accepteert.
In een ideale wereld zou dat volledig onafhankelijk zijn. In de praktijk hangt veel van je sociale interactie toch af van gender en kan dat funest zijn voor een vriendschap wanneer je van geslacht verandert en iemand anders daar -permanent- niets van moet hebben.
  woensdag 25 juli 2007 @ 21:37:06 #134
71919 wonderer
Hung like a My Little Pony
pi_51832405
quote:
Op woensdag 25 juli 2007 21:27 schreef BetaWolff het volgende:
In een ideale wereld zou dat volledig onafhankelijk zijn. In de praktijk hangt veel van je sociale interactie toch af van gender en kan dat funest zijn voor een vriendschap wanneer je van geslacht verandert en iemand anders daar -permanent- niets van moet hebben.
Klopt, en dan is het ook gewoon jammer dat je die vriend daarom kwijt raakt. Maar dan zeggen "liever kwijt dan rijk, het was geen ECHTE vriend", dat vind ik onzin. Waarom zou het geen echte vriend kunnen zijn, als hij er zo over denkt?

Las op een ander forum ook, een jongen die bang was dat zijn vriend het tegen de hele school zou vertellen als hij uit de kast kwam. Krijgt ie een ton aan reacties "maar dan is het geen echte vriend!". Okee, leuk om te weten... en leuk dat desondanks de hele school het ook weet. Zo'n opmerking is eigenlijk alleen maar om de klap van het verraad wat te verzachten, je hebt er verder niks aan. En ik hou niet zo van lege woorden

Nu zal ik ongetwijfeld makkelijk praten hebben want ik heb nooit in een dergelijke situatie gezeten, maar zo zie ik het. Als iemand er wel troost uit haalt, be my guest.
"Pain is my friend. I can trust pain. I can trust pain to make my life utterly miserable."
"My brain is too smart for me."
"We don't need no education." "Yes you do, you just used a double negative."
  woensdag 25 juli 2007 @ 21:42:59 #135
107792 Hexley
the Platypus
pi_51832634
quote:
Op woensdag 25 juli 2007 14:00 schreef Eline2602 het volgende:

[..]

Tsja, ik vraag me dus serieus af hoeveel keuze ik hierin heb. Voor mijn gevoel géén namelijk. Ik wil niet dat ik moet gaan zitten wachten tot ik een vast contract heb. Daar kun je in medialand namelijk vaak lang op wachten. Er wordt ook niet echt van je verwacht om een vast contract te willen. De meeste journalisten/programmamakers zijn na een jaar of vier wel weer toe aan een nieuwe uitdaging en gaan voor een ander programma werken. Vaste aanstellingen komen daarom weinig voor. En het verloop van programma's en seizoenen doet daar nog weer een schepje bovenop. *zucht*
Maar de kans dat je het waarschijnlijk eerst met een jaar contract moet doen is dus groot?

Lijkt me eigenlijk het beste dat je niets zegt
en je portofolio verder vult en zoveel mogelijk aan netwerken doet.

Maar als je het bij solliciteren gaat vertellen,...
Als persoon ben je mss wel "intressant", maar als werknemer toch veel minder.
Je drukt ze het stempeltje "risico" eigenlijk in de handen...
pi_51832807
quote:
Op woensdag 25 juli 2007 21:37 schreef wonderer het volgende:

[..]

Klopt, en dan is het ook gewoon jammer dat je die vriend daarom kwijt raakt. Maar dan zeggen "liever kwijt dan rijk, het was geen ECHTE vriend", dat vind ik onzin. Waarom zou het geen echte vriend kunnen zijn, als hij er zo over denkt?
Dat ben ik deels met je eens, in ieder geval voor zover dat het verleden daardoor niet veranderd wordt. In het verleden was diegene een goede vriend, daar verandert sowieso niets aan.
quote:
Las op een ander forum ook, een jongen die bang was dat zijn vriend het tegen de hele school zou vertellen als hij uit de kast kwam. Krijgt ie een ton aan reacties "maar dan is het geen echte vriend!". Okee, leuk om te weten... en leuk dat desondanks de hele school het ook weet. Zo'n opmerking is eigenlijk alleen maar om de klap van het verraad wat te verzachten, je hebt er verder niks aan. En ik hou niet zo van lege woorden
Dat is nu juist waar die jongen bang voor is.. Je zou wel kunnen stellen dat het dan geen echte vriend is, maar feitelijk verandert dat weinig aan de situatie zelf.
pi_51833193
quote:
Op woensdag 25 juli 2007 21:17 schreef wonderer het volgende:
Ik heb een grafhekel aan roken, maar als ik erachter zou komen dat mijn beste vriend zou roken, zou ik niet daarom de vriendschap verbreken, hij heeft toch genoeg andere goede eigenschappen, anders waren we geen vrienden. Als iemand moeite zou hebben met een bepaald aspect van mij dat hij eerder niet wist, zou ik het heel jammer vinden als dat de vriendschap in de weg zou staan en zeker niet denken "nou, da's geen echte vriend, liever kwijt dan rijk!" Want tot op dat moment waren we toch vrienden?
Maar... roken is niet iets wat je fundamenteel bent, het is iets wat je doet. Man of vrouw, dat is iets wat je bent. Als je omgeving je daarin continu afwijst, dan is dat slopend.

Zou jij 't leuk vinden om dat in je "vrienden"-groepje te horen: "Och ja, die gekke wonderer, die denkt dat ze een kerel is, haha! Rijp voor 't gesticht die meid." Dan hoeft 't van jou toch ook niet meer?
quote:
Mag toch hopen dat vriendschap dieper gaat dan of ie je voorkeur of gender accepteert.
Misschien een domme vraag, maar hoeveel "dieper" dan genderidentiteit kan 't?
quote:
Op woensdag 25 juli 2007 21:37 schreef wonderer het volgende:
Las op een ander forum ook, een jongen die bang was dat zijn vriend het tegen de hele school zou vertellen als hij uit de kast kwam. Krijgt ie een ton aan reacties "maar dan is het geen echte vriend!".
Inderdaad, dan is 't geen echte vriend. Ik mis dan de steun die je aan elkaar hebt, het diepere inzicht in de ander die vriendschap je geeft.
quote:
Okee, leuk om te weten... en leuk dat desondanks de hele school het ook weet. Zo'n opmerking is eigenlijk alleen maar om de klap van het verraad wat te verzachten, je hebt er verder niks aan.
Dat is ook waar.

Met dit soort moeilijke situaties kom je er heel snel achter wie je echte vrienden zijn, en wie slechts met je omgaan omdat ze zich daar zelf op wat voor manier dan ook beter door voelen maar verder niks om je geven. Wat mij betreft gaat vriendschap ook heel wat dieper dan eens in de week een biertje met iemand drinken.
"That's the thing about the truth. It'll set you free, but first it'll really piss you off!"
  woensdag 25 juli 2007 @ 22:11:20 #138
71919 wonderer
Hung like a My Little Pony
pi_51833851
quote:
Op woensdag 25 juli 2007 21:56 schreef Hildy het volgende:

[..]

Maar... roken is niet iets wat je fundamenteel bent, het is iets wat je doet. Man of vrouw, dat is iets wat je bent. Als je omgeving je daarin continu afwijst, dan is dat slopend.

Zou jij 't leuk vinden om dat in je "vrienden"-groepje te horen: "Och ja, die gekke wonderer, die denkt dat ze een kerel is, haha! Rijp voor 't gesticht die meid." Dan hoeft 't van jou toch ook niet meer?
Nee, maar als het tot die tijd een goede vriendschap was, dan kun je toch niet zeggen "beter kwijt dan rijk"? Het is hoe dan ook kut en de opmerking dat het blijkbaar geen echte vriend was (en wat is echt) heb je geen ene moer aan. Er gaat een relatie stuk waar je tot dan toe blij mee was. Wat heeft het dan voor nut om erachter te komen dat het dan blijkbaar ook nog eens geen echte vriendschap was? Dat maakt de situatie alleen maar erger, volgens mij. Je bent niet alleen een goede vriend kwijt, het blijkt ook nog eens dat die vriendschap niet eens echt was terwijl je dat al die tijd hebt gedacht.
quote:
Misschien een domme vraag, maar hoeveel "dieper" dan genderidentiteit kan 't?
Vrouw is niet het enige wat je bent, toch? Ik snap dat het heel belangrijk voor je is, omdat je er constant mee geconfronteerd wordt, maar ben je alleen transseksueel? Iemand is niet alleen bevriend met je omdat je er als een kerel uitziet. Je hebt andere kwaliteiten waar de vriendschap op gebaseerd is. Dat bedoel ik met dat een vriendschap dieper gaat.
quote:
Inderdaad, dan is 't geen echte vriend. Ik mis dan de steun die je aan elkaar hebt, het diepere inzicht in de ander die vriendschap je geeft.
[..]
Dat is ook waar.
Met dit soort moeilijke situaties kom je er heel snel achter wie je echte vrienden zijn, en wie slechts met je omgaan omdat ze zich daar zelf op wat voor manier dan ook beter door voelen maar verder niks om je geven. Wat mij betreft gaat vriendschap ook heel wat dieper dan eens in de week een biertje met iemand drinken.
Misschien is mijn eigen definitie van vriendschap wel in zoverre afwijkend dat mijn beeld wat betreft bovenstaande dat ook is.
"Pain is my friend. I can trust pain. I can trust pain to make my life utterly miserable."
"My brain is too smart for me."
"We don't need no education." "Yes you do, you just used a double negative."
pi_51839622
quote:
Op woensdag 25 juli 2007 14:00 schreef Eline2602 het volgende:

[..]

Tsja, ik vraag me dus serieus af hoeveel keuze ik hierin heb. Voor mijn gevoel géén namelijk. Ik wil niet dat ik moet gaan zitten wachten tot ik een vast contract heb. Daar kun je in medialand namelijk vaak lang op wachten. Er wordt ook niet echt van je verwacht om een vast contract te willen. De meeste journalisten/programmamakers zijn na een jaar of vier wel weer toe aan een nieuwe uitdaging en gaan voor een ander programma werken. Vaste aanstellingen komen daarom weinig voor. En het verloop van programma's en seizoenen doet daar nog weer een schepje bovenop. *zucht*

Maar goed, het vormt best een groot probleem. Ik kan het wel achterhouden bij een sollicitatie maar dan komt het er na verloop van tijd toch wel uit. En dan wil men natuurlijk weten waarom ik heb gelogen over het feit dat ik dergelijke klachten heb. Mijn laatste contract, nou ja stageovereenkomst dan, vermeldde expliciet dat je eventuele ziekten en psychologische aandoeningen vooraf dient te melden. Dat willen ze weten ivm functiegeschikteheid en potentieel ziekteverzuim. Dus dat is echt wel iets waar men over kan vallen. Het is eigenlijk fraude om zoiets niet te vermelden en kan daarom reden zijn voor contractontbinding.

Ik denk dat ik maar moet overleggen met mijn psycholoog hoe ik dit soort zaken het beste kan aanpakken. Jammer is alleen dat ik het eerste gesprek pas in september heb. Kan ik dus gaan wachten met solliciteren.
Het is wettelijk VERBODEN om naar ziekte, zwangerschap en psychische aandoeningen te vragen, tenzij het voor de functie duidelijk aantoonbaar van belang is. Een brandweerman met hoogtevrees heb je weinig aan.
Ik weet dat een hele hoop bedrijven zich niet aan deze wet houden, maar ze moeten.
Ik zou ik als je nog met het proces bezig bent een rechtsbijstandsverzekering afsluiten, met als je werkt ook dat soort problemen gedekt. Ze mogen je nl vanwege geslachtsverandering niet ontslaan ofzo. Jaarcontract niet verlengen daar kun je helaas weinig aan doen. Maar ik weet dat in medialand er meerdere transseksuelen rondlopen, en dat het daar wat minder problemen waarschijnlijk oplevert dan elders.
Een 2e reden voor de rechtsbijstandsverzekering is dat ze bij mij 1998 de volledige gerechte kosten hebben betaald voor de naams en geslachtsverandering, dat was SRK in Zoetermeer. Tenzij ze het nu expliciet uitsluiten in de voorwaarden moeten ze het vergoeden omdat ze dat bij mij indertijd ook gedaan hebben. Sluit hem wel ruim op tijd af voor je je bij het genderteam meld liefst. Ik had die verzekering al een tijdje lopen, en heb gewoon gebeld om te vragen of hun dat deden vergoeden. Na wat uitzoeken was het antwoord, U geeft door welke advocaat U kiest, en de rest (behalve uittreksel geboorteregister en burgerlijke stand) regelen wij. Ik heb natuurlijk van de advocaat wel brieven gehad, niet veel hoor, maar vooral de juiste voornamen dat die goed aanvraag staan is erg belangrijk. Ik heb geen rekening of niks gezien. Makkelijk dus.
pi_51839980
quote:
Op woensdag 25 juli 2007 19:23 schreef BetaWolff het volgende:Werken voor een werkgever die jou er het liefste direct uit zou gooien maar het niet kan lijkt mij anders ook geen pretje. Tijdens een eerste sollicitatiegesprek denk ik dat het niet handig is om het naar voren te brengen, maar ik denk wel dat het goed is om het in je proeftijd nog ter sprake te brengen. Wanneer je goed functioneert en goed informeert zul je van een redelijke werkgever niet veel te vrezen hebben. Bij een onredelijke werkgever kun je je afvragen of je daar wel voor wilt werken...
Ja, je moet je afvragen of je bij zo'n werkgever wil werken, maar je wilt toch wel wat te eten hebben. En je maakt toch extra kosten tijdens de geslachtsverandering, nieuwe garderobe, reiskosten naar het VU, en bijstand is geen vetpot. Dan is bij een onredelijke werkgever 2 jaar ziekteverlof prettiger. Met een beetje geluk ben je klaar of redelijk ver in die periode, en kun je ergens anders gaan solliciteren.
Ik weet niet of anderen recente ervaring hebben met het UWV, maar bij was destijds de afkeuring vanwege geslachtsverandering geen enkel probleem. Is ook niet prettig, werken is veel beter en fijner, maar je moet wel wat kunnen vinden.
pi_51843425
quote:
Op donderdag 26 juli 2007 00:20 schreef AnnaB het volgende:
Het is wettelijk VERBODEN om naar ziekte, zwangerschap en psychische aandoeningen te vragen, tenzij het voor de functie duidelijk aantoonbaar van belang is. Een brandweerman met hoogtevrees heb je weinig aan.
Ik weet dat een hele hoop bedrijven zich niet aan deze wet houden [...]
quote:
Op woensdag 25 juli 2007 18:12 schreef Hildy het volgende:
Ik zou het heel raar vinden als je verplicht wordt je werkgever van psychologische problemen op de hoogte te stellen. Het gaat ze namelijk niks aan. Net zoals 't je werkgever ook niks aangaat of je nu wel of niet je verstandskiezen nog hebt [...]
Zou ik dan toch in de war zijn? Er staat me toch wel iets van bij. Wellicht dat het dan een van de andere formulieren is geweest die ik destijds moest ondertekenen. Hmmm... morgen maar eens uitzoeken.
quote:
Op woensdag 25 juli 2007 19:23 schreef BetaWolff het volgende:
Bij een onredelijke werkgever kun je je afvragen of je daar wel voor wilt werken...
Dat is waar...
quote:
Op donderdag 26 juli 2007 00:29 schreef AnnaB het volgende:
[...] maar je wilt toch wel wat te eten hebben. [...]
Maar dat ook!

Maar wat mij eigenlijk gewoon het meeste dwars zit is dat ik niet de behoefte heb om er over te gaan liegen. Dat blijft bij mij namelijk nogal hangen. Van liegen krijg ik last van mijn geweten. Zeker als ik mensen graag mag. - Ik zou niet graag ergens werken waar ik slecht met de mensen overweg kan en zal dus op zoek gaan naar een prettige werkplek. - Dus ik doe het dan ook liever niet.
pi_51843538
Wat betreft vriendschappen denk ik wel te weten wat mijn echte diepe vriendschappen , de minder diepe en de ondiepe zijn. Dergelijke dingen merk je aan hoe betrokken de persoon met je is. En ook hoe betrokken jij met hen bent.

Gezellig een babbeltje maken kan ik ook met de minder goede vrienden. Maar het zijn toch echt de diepe vriendschappen waarin je wordt gevraagd naar wat je van plan bent, hoe de plannen zijn verlopen en hoe je je daardoor voelt. Een hoop mensen kan ik flink lol mee hebben. Maar met heel weinig mensen kan ik echt mijn problemen bespreken.

Er zullen straks wel vriendschappen verwateren omdat ik dan ivm werk een eind uit hun buurt ga wonen. Met mijn echte vrienden zal ik dan nog steeds dagelijks spreken en gezellig dingen ondernemen.
Ik hoop dat ik dat straks ook nog kan als ik ze er van op de hoogte gebracht heb. En de minder diepe vriendschappen? Sja, ik wil natuurlijk niemand kwijt maar het contact met sommige vrienden verwatert nu al door drukte van beide kanten.

Rond onze leeftijd is het leven nou eenmaal wat turbulent. Afstuderen, baan zoeken, huis huren of kopen. Dat soort dingen komen de laatste jaren steeds meer voor. En ergens denk ik ook dat het maar gewoon bij het leven hoort. Sommige mensen ken je gewoon niet voor de rest van je leven.

Ik heb in het verleden met drie 'vrienden' de relatie verbroken omdat ze me belazerden en daar later ook nog eens oneerlijk over waren. Misschien dat er straks vrienden zijn die zich door mij belazerd voelen. Ik kan me dat best voorstellen. Als zij dan de relatie met mij verbreken omdat ze niet meer met me overweg kunnen vanwege mijn genderidentiteitsprobleem, dan zal ik dat heel jammer vinden. Maar ik vind het te ver gaan om het dan maar af te schepen met: "Het zijn geen échte vrienden." Zij waren gewoon de mensen die met 'mij' geen echt band hadden maar meer met mijn gedraging, hobbies en interesses.

[ Bericht 1% gewijzigd door Eline2602 op 26-07-2007 04:41:14 ]
pi_51843557
Dubbel posten lijkt me onnodig :
pi_51844736
Tja, daar werd in het begin van het traject bij het VU ook wel een beetje voor gewaarschuwd ."Je zal mensen zien komen, maar je ziet ze vooral ook gaan". Dat heb ik ook ervaren en bij een bepaald persoon, lotgenote, had ik het er best moelijk mee dat ze plotseloing het contact verbrak.

Nu kan ik wle zeggen, ruim 4 jaar nadat ik in de malle molen was gestapt, dat mijn sociale leventje veel meer glans heeft dan ooit tevoren. Mijn beste maatje heeft me nooit laten vallen en ook al zie of spreek ik hem amper, ik kan altijd bij hem terecht. Er zijn inderdaad ook hier vriendschappen verwaterd, niet zozeer met een "belazerd" gevoel dat ik ze heb achtergelaten, maar meer dat ervan geschrokken zijn, denk ik. Ze hadden het niet zien aankomen en zo zijn er inderdaad wel wat contacten verloren gegaan, maar daarvoor in de plaats heb ik wel weer evenveel misschien wel meer contacten ervoor teruggekregen

(En dan doel ik niet eens op m'n MSN-lijst )
  donderdag 26 juli 2007 @ 09:47:07 #145
128702 ChantalC
it's a girl!
pi_51845754
quote:
Op donderdag 26 juli 2007 09:03 schreef Meike26 het volgende:
(En dan doel ik niet eens op m'n MSN-lijst )
Het is een wonder dat ik daar nog steeds in sta...
Alleen met je hart kun je goed zien; het wezenlijke is voor de ogen onzichtbaar...
chantalcoolsma.nl
pi_51852050
Om even terug te komen op wat er in het stagecontract stond.

Het staat daar inderdaad niet in. Wellicht dat het destijds in de papieren stond van de verzekeraar? Die heb ik overigens niet meer maar ik weet zeker dat ik destijds ergens een dergelijke vraag heb beantwoord en vervolgens ook ondertekend. Maar goed, dat stond dus niet in de stageovereenkomst ben ik nu achter.

Sorry voor de verwarring!
pi_51863843
Geeft toch niet Eline, je hebt genoeg aan je hoofd (ik ook), en dan verwar je dingen weleens. Een verzekeraar mag voor bepaalde verzekeringen natuurlijk wel vragen naar je gezondheid, maar niet voor de basisverzekering tot nog toe.
  zondag 29 juli 2007 @ 09:17:24 #148
128702 ChantalC
it's a girl!
pi_51929099
Iedereen op vakantie?
Alleen met je hart kun je goed zien; het wezenlijke is voor de ogen onzichtbaar...
chantalcoolsma.nl
pi_51930208
quote:
Op zondag 29 juli 2007 09:17 schreef ChantalC het volgende:
Iedereen op vakantie?
Nee hoor.
pi_51930653
quote:
Op zondag 29 juli 2007 09:17 schreef ChantalC het volgende:
Iedereen op vakantie?
Nee.
pi_51930752
Mocht ik maar...

Nouja, in de regen in een tentje op de hei is ook niks
"That's the thing about the truth. It'll set you free, but first it'll really piss you off!"
pi_51938300
Even snel reageren op wat punten die eerder langskwamen:
* De huidige tijdsduur vanaf eerste intake t/m start hormonen is bij de VU MINIMAAL 17 maanden.
* Er zijn wel degelijk HOLEBIT's die tegen psychologen aantrappen: ja, ik ben er 1 van. Niet omdat ik tegen psychologen ben (ik loop bij een coach waar ik heel tevreden over ben), wel over het feit dat een psycholoog bepaalt of je wel-of-geen hormonen of geslachtsoperatie mag hebben. Er is in mijn beleving maar 1 mens die kan bepalen of je verschil tussen zelfbeeld/gevoel en lichaam te groot is om verder mee te leven - en dat ben jezelf. Verder vind ik het een schandaal dat een psychisch onderzoekje dat in theorie maar 2 maanden hoeft te duren (6-8 gesprekken in 6-8 weken) in totaal 17 maanden doorlooptijd moet kosten (7 maanden wachttijd + 10 maanden doorlooptijd van zo'n 6 gesprekken)... Ja, dat tijdenlang in de weg zitten doen ze vast allemaal in mijn belang
* Ik lees op meerdere T*-forums meerdere "grappen en grollen" van psychologische onderzoekers bij de VU. De laatste die ik las was dat men "oranje licht" gaf aan een transseksueel die rookte: zolang ze bleef roken zou ze oranje licht houden. Nu ken ik meerdere transen die ondanks dat ze roken wel groen licht kregen en ook in de officiele patientenfolder van de VU lees je niets over dit soort verplichtingen terug... Dit soort psychische spelletjes met mensen hun oerkrachten zouden ze niet meer moeten spelen.

Oh ja: ik zal me kort introduceren ('k weet 't: 't is de omgekeerde weg van wat normaal is - maar ja, wat is normaal? ): ik ben transgender, heb dus niet zo veel met het klasieke beeld van "vrouw in een mannenlichaam" - wie kan mij vertellen waar je je vrouw voelt als je in een mannenlichaam leeft? Wil graag aan de hormonen, heb vooralsnog geen behoefte aan een geslachtsoperatie maar wie weet wat ik over een paar jaar wel/niet wil? 'k Wil graag aan de hormonen omdat ik stikjaloers ben op vrouwen met borsten - ik wil ook borsten. Ik leef ongeveer een jaar 24/7 qua uiterlijk als (meer) vrouw (dan man). Ik wacht al 10 maanden op de VU en moet nu dus nog zo'n 7 maanden wachten. 't Irriteert me blauw, maar dat begreep je al.

Groetjes,

Frederique
  zondag 29 juli 2007 @ 18:02:25 #153
128702 ChantalC
it's a girl!
pi_51938443
quote:
Op zondag 29 juli 2007 17:56 schreef frederique_met_underscore het volgende:
* De huidige tijdsduur vanaf eerste intake t/m start hormonen is bij de VU MINIMAAL 17 maanden.
Waar haal je dat vandaan? Ik ben aan de hormonen begonnen 12 maanden na mijn intake. Dus die 17 maanden is volgens mij een beetje "de klok horen luiden, maar waar is die klepel ook al weer?"
Alleen met je hart kun je goed zien; het wezenlijke is voor de ogen onzichtbaar...
chantalcoolsma.nl
pi_51938633
In oktober 2006 had ik mijn intake. Er zijn 7 maanden voorbij gegaan tot het 1e gesprek met de psychologe. Bij het maken van de vervolggesprekken in mei bleek dat het 5e gesprek met de psycholoog in december 2007 is. De zesde is dus in januari 2008.

Dan nog een maand wachten tot je een endo ziet - zo kom ik aan 17 maanden.

Verder had ik het over de huidige tijdsduur. Niet over 2004/2005, toen jij het geluk had dat je maar een jaar moest wachten (wat ik overigens ook te lang vind).

Groetjes,

Frederique
  zondag 29 juli 2007 @ 18:20:37 #155
71919 wonderer
Hung like a My Little Pony
pi_51938888
Als een kind jullie zou vragen hoe je vrouw geworden bent, wat zou je dan zeggen?
"Pain is my friend. I can trust pain. I can trust pain to make my life utterly miserable."
"My brain is too smart for me."
"We don't need no education." "Yes you do, you just used a double negative."
  zondag 29 juli 2007 @ 18:23:42 #156
128702 ChantalC
it's a girl!
pi_51938954
quote:
Op zondag 29 juli 2007 18:20 schreef wonderer het volgende:
Als een kind jullie zou vragen hoe je vrouw geworden bent, wat zou je dan zeggen?
Dat ik dat al was toen ik geboren werd, maar dat er een foutje was gebeurd en dat een hele goede dokter in het ziekenhuis dat foutje weer goed gemaakt heeft...

aardige jip & janneke poging al zeg ik het zelf
Alleen met je hart kun je goed zien; het wezenlijke is voor de ogen onzichtbaar...
chantalcoolsma.nl
pi_51938966
Dat daar iets langer voor nodig was dan gemiddeld?

Ach... Ik denk dat ik dat net zo zou doen als bij volwassenen: ik ben als man geboren maar voelde me beter in vrouwenkleren en daarom ben ik nu vrouw.

Zoiets...

Groetjes,

Frederique
  zondag 29 juli 2007 @ 18:26:22 #158
71919 wonderer
Hung like a My Little Pony
pi_51939016
quote:
Op zondag 29 juli 2007 18:23 schreef ChantalC het volgende:

[..]

Dat ik dat al was toen ik geboren werd, maar dat er een foutje was gebeurd en dat een hele goede dokter in het ziekenhuis dat foutje weer goed gemaakt heeft...

aardige jip & janneke poging al zeg ik het zelf
Hm, okee. Zoiets had ik wel bedacht, maar het kwam nogal sterk over. Moet er sowieso nog even mee aan de slag, maar ik vroeg me af of je het "tot in detail" echt zou vertellen of er een beetje omheen zou draaien.
"Pain is my friend. I can trust pain. I can trust pain to make my life utterly miserable."
"My brain is too smart for me."
"We don't need no education." "Yes you do, you just used a double negative."
  zondag 29 juli 2007 @ 18:27:10 #159
128702 ChantalC
it's a girl!
pi_51939023
quote:
Op zondag 29 juli 2007 17:56 schreef frederique_met_underscore het volgende:
ik ben transgender, heb dus niet zo veel met het klasieke beeld van "vrouw in een mannenlichaam"
...
quote:
Op zondag 29 juli 2007 18:24 schreef frederique_met_underscore het volgende:
Ach... Ik denk dat ik dat net zo zou doen als bij volwassenen: ik ben als man geboren maar voelde me beter in vrouwenkleren en daarom ben ik nu vrouw.
Spreek je jezelf nou tegen?
Alleen met je hart kun je goed zien; het wezenlijke is voor de ogen onzichtbaar...
chantalcoolsma.nl
  zondag 29 juli 2007 @ 18:28:50 #160
128702 ChantalC
it's a girl!
pi_51939061
quote:
Op zondag 29 juli 2007 18:26 schreef wonderer het volgende:

[..]

Hm, okee. Zoiets had ik wel bedacht, maar het kwam nogal sterk over. Moet er sowieso nog even mee aan de slag, maar ik vroeg me af of je het "tot in detail" echt zou vertellen of er een beetje omheen zou draaien.
Kinderen vragen dat meestal niet eens. Die zien je gewoon als "mevrouw". Meestal zijn het volwassenen die juist hier aan denken. Kinderen zijn gewoon nog heel ongecompliceerd.
Alleen met je hart kun je goed zien; het wezenlijke is voor de ogen onzichtbaar...
chantalcoolsma.nl
pi_51939062
quote:
Op zondag 29 juli 2007 18:26 schreef wonderer het volgende:

[..]

Hm, okee. Zoiets had ik wel bedacht, maar het kwam nogal sterk over. Moet er sowieso nog even mee aan de slag, maar ik vroeg me af of je het "tot in detail" echt zou vertellen of er een beetje omheen zou draaien.
Ik denk dat ik op ongeveer hetelfde als Chantal zou komen. Kinderen denken in de regel echter meer na over het waarom van iets dan het hoe van iets...
pi_51939080
Ach.. Wil je kinderen nu echt lastigvallen met deels-man-deels-vrouw voelen? 't Wordt door T*-genoten al lang niet altijd niet gesnapt, laat staan door kinderen...

Groetjes,

Frederique
  zondag 29 juli 2007 @ 18:29:55 #163
71919 wonderer
Hung like a My Little Pony
pi_51939090
Nou ja, als het kind in kwestie zelf trans in de dop was... zou je het dan anders doen? Want in principe vertel je hem/haar dus wat er in de toekomst met haar/hem gaat gebeuren...
"Pain is my friend. I can trust pain. I can trust pain to make my life utterly miserable."
"My brain is too smart for me."
"We don't need no education." "Yes you do, you just used a double negative."
pi_51939151
Bij T*'s in de dop zou ik ze alle vrijheid geven om te ontdekken hoe haar eigen en de andere sekse "in elkaar" zitten. En dan met name cultureel (kleding, gedrag). Laat het kind vooral verder zijn/haar eigen keuzes maken en laat het alle kanten op zoeken: het blijkt dat veel van dit soort kinderen later homo zijn ipv trans.
  zondag 29 juli 2007 @ 18:33:25 #165
128702 ChantalC
it's a girl!
pi_51939171
quote:
Op zondag 29 juli 2007 18:29 schreef wonderer het volgende:
Nou ja, als het kind in kwestie zelf trans in de dop was... zou je het dan anders doen? Want in principe vertel je hem/haar dus wat er in de toekomst met haar/hem gaat gebeuren...
Waarom zou je een kind daar mee gaan belasten? Laat een kind in godsnaam even lekker kind zijn. Pas aan het begin van de pubertijd zou ik dan naar een genderteam gaan. Tegen die tijd hoef je een puber al niks meer te vertellen hoor...
Alleen met je hart kun je goed zien; het wezenlijke is voor de ogen onzichtbaar...
chantalcoolsma.nl
  zondag 29 juli 2007 @ 18:36:15 #166
71919 wonderer
Hung like a My Little Pony
pi_51939220
quote:
Op zondag 29 juli 2007 18:33 schreef ChantalC het volgende:

[..]

Waarom zou je een kind daar mee gaan belasten? Laat een kind in godsnaam even lekker kind zijn. Pas aan het begin van de pubertijd zou ik dan naar een genderteam gaan. Tegen die tijd hoef je een puber al niks meer te vertellen hoor...
Als het kind ernaar vraagt, bedoel ik. niet zo van "hm, jij lijkt me trans, laat ik eens gaan vertellen hoe het bij mij ging".
"Pain is my friend. I can trust pain. I can trust pain to make my life utterly miserable."
"My brain is too smart for me."
"We don't need no education." "Yes you do, you just used a double negative."
pi_51939385
quote:
Op zondag 29 juli 2007 18:10 schreef frederique_met_underscore het volgende:
In oktober 2006 had ik mijn intake. Er zijn 7 maanden voorbij gegaan tot het 1e gesprek met de psychologe. Bij het maken van de vervolggesprekken in mei bleek dat het 5e gesprek met de psycholoog in december 2007 is. De zesde is dus in januari 2008.

Dan nog een maand wachten tot je een endo ziet - zo kom ik aan 17 maanden.

Verder had ik het over de huidige tijdsduur. Niet over 2004/2005, toen jij het geluk had dat je maar een jaar moest wachten (wat ik overigens ook te lang vind).

Groetjes,

Frederique
En als er niets veranderd is is (en dat is er niet) kan ik je nu al vertellen dat je van het VU nul op request krijgt als je geen geslachtsveranderende operatie wil. Het VU heeft alleen toestemming om volgens DSM IV te behandelen, transgenderisme komt niet voor in DSM IV. Tot nog toe heb ik gehoord dat het VU transgenderisme soms bij wijze van uitzondering begeleidt. Hormonen zullen ze echter niet voorschrijven voor zover ik weet, dan moet je een huisarts zoeken die dat wil doen (zijn er genoeg te vinden). Als ze wel hormonen voorschrijven overtreden ze de regels, en dat zou het voortbestaan van heel het genderteam bij het VU op het spel kunnen zetten. Als DSM V (ooit) komt is er misschien een officieel wel een behandeling, maar dan wordt behandeling transseksualiteit weer moeilijker vanwege de achtergrond waarop dat nu in Nederland gebeurd.
pi_51939399
quote:
Op zondag 29 juli 2007 17:56 schreef frederique_met_underscore het volgende:
ik ben transgender, heb dus niet zo veel met het klassieke beeld van "vrouw in een mannenlichaam"
Ik ook niet. Ik heb helemaal geen mannenlichaam, ik heb m'n eigen lichaam.
quote:
wie kan mij vertellen waar je je vrouw voelt als je in een mannenlichaam leeft?
Waar niet? (ok, daar uiteraard niet... maar verder?)
quote:
ik ben als man geboren maar voelde me beter in vrouwenkleren en daarom ben ik nu vrouw.
Je identificeert je niet met vrouwen?
"That's the thing about the truth. It'll set you free, but first it'll really piss you off!"
pi_51939552
Hoi AnnaB,

Twee reacties:
1) Ik heb in januari/februari meegedaan met een vrijwillig onderzoek naar transgenders. Daar is (vanuit de VU) uitgekomen dat ik transseksueel ben. Zij weten dat ik op korte termijn geen geslachtsoperatie overweeg en het voor de lange termijn open laat. Dat hebben ze ook in het genderteam overlegd en ze vonden het geen probleem om mij toch de normale procedure te laten volgen. Men verwacht dat ik op langere termijn wel een geslachtsoperatie zal willen. Ik weet dat zelf nog niet zo zeker: ik acht de kans dat ik dat wel wil zo'n 50-60%. Mijn inschatting is daar bekend.
2) Het voortbestaan van de VU vind ik altijd een boeiende discussie: wie denk jij dat de VU het voortbestaan niet gunt? De lol is dat de VU dit beeld graag verspreid, maar dat ze nooit concreet worden over deze vraag... En als ze dat wel doen prik je daar zo doorheen: de politiek? Probeer maar eens op basis van de huidige zetelverdeling in de 2e kamer aan te tonen dat je er een meerderheid voor krijgt (lukt je niet). De inspectie voor de volksgezondheid? Wat is hun belang als er GOEDE zorg wordt aangeboden? Enz...

Groetjes,

Frederique
  zondag 29 juli 2007 @ 18:54:46 #170
128702 ChantalC
it's a girl!
pi_51939650
quote:
Op zondag 29 juli 2007 18:51 schreef frederique_met_underscore het volgende:
1) Ik heb in januari/februari meegedaan met een vrijwillig onderzoek naar transgenders. Daar is (vanuit de VU) uitgekomen dat ik transseksueel ben. Zij weten dat ik op korte termijn geen geslachtsoperatie overweeg en het voor de lange termijn open laat. Dat hebben ze ook in het genderteam overlegd en ze vonden het geen probleem om mij toch de normale procedure te laten volgen. Men verwacht dat ik op langere termijn wel een geslachtsoperatie zal willen. Ik weet dat zelf nog niet zo zeker: ik acht de kans dat ik dat wel wil zo'n 50-60%. Mijn inschatting is daar bekend.
Daarmee heb je dus indirect/direct aangegeven aan het VU dat je geen haast hebt. Dan vind ik het een beetje dubbel dat je dan toch over die lange wachttijd begint... Als je aldaar aangeeft dat je het nog niet weet, dan neemt het VU uiteraard ook de tijd...
Alleen met je hart kun je goed zien; het wezenlijke is voor de ogen onzichtbaar...
chantalcoolsma.nl
pi_51939665
Hoi Hildy,

Nee, ik identificeer me niet met vrouwen. Wel met collega's (m/v), klassieke muziek liefhebbers (m/v), mensen die open staan voor elkaar (m/v), mensen die vrouwenkleren dragen (ok, meerderheid is v )... Zou ik daarom meer vrouw dan man zijn?

Vrouwen hebben m.i. geen betere of zelfs maar andere psyche dan mannen. Ja, ik ken de boekjes. Ik ga er zelf ook een schrijven: "waarom mannen ook koken en vrouwen ook motorrijden" (over genderrolbevestigende denkbeelden en waarom ze ongewenst zijn)...

Groetjes,

Frederique
pi_51939691
Hoi Chantal,

De doorlooptijd bij mij is niet langer dan bij anderen. Ik kan het mooi vergelijken met iemand die op een ander forum schrijft en anderhalve maand later bij de VU is aangemeld, die is ook ongeveer 1 - 2 maanden later in de procedure dan ik ben. Zij identificeert zich wel als transseksueel en wil wel de volledige procedure.

Groetjes,

Frederique
pi_51939728
quote:
Op zondag 29 juli 2007 18:51 schreef frederique_met_underscore het volgende:
Het voortbestaan van de VU vind ik altijd een boeiende discussie: wie denk jij dat de VU het voortbestaan niet gunt? (...) de politiek? Probeer maar eens op basis van de huidige zetelverdeling in de 2e kamer aan te tonen dat je er een meerderheid voor krijgt (lukt je niet).
Ach welnee, dat hoeft helemaal niet, ze halen 't als onderdeel van een bezuinigingsronde gewoon uit 't basispakket van de ziektekostenverzekering. De AWBZ (waar de psychologische begeleiding van 't VU o.a. uit bekostigd wordt) word vanaf 2008 ook al beperkt, dus over een tijdje doekt 't VU zich zelf wel op.
quote:
Op zondag 29 juli 2007 18:55 schreef frederique_met_underscore het volgende:
Nee, ik identificeer me niet met vrouwen. Wel met collega's (m/v), klassieke muziek liefhebbers (m/v), mensen die open staan voor elkaar (m/v), mensen die vrouwenkleren dragen (ok, meerderheid is v )... Zou ik daarom meer vrouw dan man zijn?
Het verbaast me dat 't bij jou zo op de kleding gericht is. Dat is 't eigenlijk meer.
quote:
Vrouwen hebben m.i. geen betere of zelfs maar andere psyche dan mannen. Ja, ik ken de boekjes. Ik ga er zelf ook een schrijven: "waarom mannen ook koken en vrouwen ook motorrijden" (over genderrolbevestigende denkbeelden en waarom ze ongewenst zijn)...
Daar ben ik 't dan weer helemaal mee eens. Hoewel ik wel verschillen zie: vrouwen zijn logischer.
"That's the thing about the truth. It'll set you free, but first it'll really piss you off!"
pi_51939774
Hoi Hildy,

Ik vind dit doemdenken. De basisverzekering is onderdeel van de wet, het is een wettekst en je hebt dus een meerderheid in de 2e kamer nodig om dit aan te passen. Met de huidige zetelverdeling denk ik niet dat je dit lukt.

't Is bij mij zowel op kleding als op het hebben van borsten gericht.

Vrouwen logischer? Die ervaring deel ik niet... 't Is net welke vrouw je voor je hebt. En welke man...

Groetjes,

Frederique
pi_51940036
quote:
Op zondag 29 juli 2007 19:00 schreef frederique_met_underscore het volgende:
Ik vind dit doemdenken. De basisverzekering is onderdeel van de wet, het is een wettekst en je hebt dus een meerderheid in de 2e kamer nodig om dit aan te passen. Met de huidige zetelverdeling denk ik niet dat je dit lukt.
Ik wou 't niet proberen

Maar als de gristelijke partijen (ik heb niks tegen christenen, wel tegen gristenen, je snapt vast wat ik bedoel) groter worden wordt 't een heel ander verhaal...
quote:
't Is bij mij zowel op kleding als op het hebben van borsten gericht.
Oh, bij mij meer omdat ik knetter wordt van m'n onvermogen om als 26 jarige jongeman in 't leven te staan (en continu jaloers ben op vrouwen, m'n lichaam haat, etc ad nauseum). Nja, ieder z'n ding.
"That's the thing about the truth. It'll set you free, but first it'll really piss you off!"
  zondag 29 juli 2007 @ 19:13:03 #176
71919 wonderer
Hung like a My Little Pony
pi_51940042
Als er geen verschillen tussen mannen en vrouwen psyche zou zijn, zou je je toch ook niet anders voelen dan je eruit ziet?

Het zal voornamelijk het effect zijn van hormonen op je brein, maar dan nog.
"Pain is my friend. I can trust pain. I can trust pain to make my life utterly miserable."
"My brain is too smart for me."
"We don't need no education." "Yes you do, you just used a double negative."
pi_51940106
quote:
Op zondag 29 juli 2007 19:13 schreef wonderer het volgende:
Als er geen verschillen tussen mannen en vrouwen psyche zou zijn, zou je je toch ook niet anders voelen dan je eruit ziet?

Het zal voornamelijk het effect zijn van hormonen op je brein, maar dan nog.
Wat voor jou trouwens misschien een interessant boek is: The Testosterone Files van Max Wolf Valerio. Een gynefiele FTM die beschrijft hoe hij testosteron ervaart. Ik stond er laatst nog virtueel mee in m'n handen bij de online boekwinkel.
"That's the thing about the truth. It'll set you free, but first it'll really piss you off!"
pi_51940328
Hoi Hildy,

Dat laatste herken ik ook: als man heb ik geen leven gehad. Op dit moment heb ik een half leven. Zodra de jaloezie (meer) uit mijn leven zal zijn dan denk ik dat 't nog weer beter wordt.

En die christelijke partijen: of die groter worden of niet - daar heb je bij de tweede kamerverkiezingen zelf ook je stem in. Op dit moment is er echt geen meerderheid voor het opheffen van het VU-genderteam of voor het niet meer behandelen van transseksualiteit.

Groetjes,

Frederique
pi_51940492
quote:
Op zondag 29 juli 2007 19:13 schreef wonderer het volgende:
Als er geen verschillen tussen mannen en vrouwen psyche zou zijn, zou je je toch ook niet anders voelen dan je eruit ziet?

Het zal voornamelijk het effect zijn van hormonen op je brein, maar dan nog.
Ik denk niet dat het het gevolg is van hormonen op je brein, want als dat zo zou zijn zou er geen TS bestaan. De meeste TS'en hebben namelijk geen hormonale problemen voordat ze behandeld worden...

Ik denk wel dat deze hele problematiek veel ingewikkelder in elkaar zit dan simpelweg "vrouwen in een mannenlichaam" of "mannen in een vrouwenlichaam". Hoe zou je anders verklaren dat er mensen zijn met als zelfbeeld het hebben van borsten en een piemel? Of het zelfbeeld van het hebben van borsten en een baard? En waarom zou de medische wetenschap alleen "alles-of-niets" gaan doen als je mensen daarmee in de kou laat staan (of: niet echt goed helpt)?

Groetjes,

Frederique
pi_51940977
quote:
Op zondag 29 juli 2007 19:30 schreef frederique_met_underscore het volgende:
Ik denk niet dat het het gevolg is van hormonen op je brein, want als dat zo zou zijn zou er geen TS bestaan. De meeste TS'en hebben namelijk geen hormonale problemen voordat ze behandeld worden...
Sorry, maar daar ben ik 't niet mee eens. Niet alleen is dit iets waar ik al sinds de kleuterklas mee zit, maar 't is ook nog eens grotendeels onbewust (ik zie al m'n hele leven een vrouw in de spiegel, helemaal vanzelf, ze wordt alleen steeds lelijker). Daarnaast is m'n lichaamsbouw wel heel androgyn (m'n schouders zijn wel breder dan m'n heupen, maar 't is echt millimeterwerk).
quote:
Ik denk wel dat deze hele problematiek veel ingewikkelder in elkaar zit dan simpelweg "vrouwen in een mannenlichaam" of "mannen in een vrouwenlichaam". Hoe zou je anders verklaren dat er mensen zijn met als zelfbeeld het hebben van borsten en een piemel? Of het zelfbeeld van het hebben van borsten en een baard? En waarom zou de medische wetenschap alleen "alles-of-niets" gaan doen als je mensen daarmee in de kou laat staan (of: niet echt goed helpt)?
Misschien omdat de medische wetenschap niet geheel onrealistisch zoiets heeft van "laten we in ieder geval zorgen dat we de echt zware gevallen altijd kunnen blijven behandelen". Iemand die een baard en borsten wil, maar verder wel zonder al te veel problemen in zijn of haar geboortegeslacht verder kan leven heeft lang niet zo'n groot probleem als een prepuberaal primair genderdysfoortje die misschien wel eens acuut suïcidaal kan worden als de puberteit toeslaat.

Mij zint het ook niet. Doordat ik voor alles of niets moet kiezen zit ik op te hikken tegen een grote muur. Ik kan niet voor "ik wil 't proberen" of "ik zou er mee willen beginnen, maar of ik 't afmaak weet ik nog niet" kiezen. Maarja, ik kan 't ook wel vanuit hun perspectief begrijpen dat 't zo nu eenmaal wat beter te verkopen is richting de politiek.
"That's the thing about the truth. It'll set you free, but first it'll really piss you off!"
pi_51942121
Misschien omdat de medische wetenschap niet geheel onrealistisch zoiets heeft van "laten we in ieder geval zorgen dat we de echt zware gevallen altijd kunnen blijven behandelen". Iemand die een baard en borsten wil, maar verder wel zonder al te veel problemen in zijn of haar geboortegeslacht verder kan leven heeft lang niet zo'n groot probleem als een prepuberaal primair genderdysfoortje die misschien wel eens acuut suïcidaal kan worden als de puberteit toeslaat.

Ik vind het te gemakkelijk om er zo tegenaan te kijken. Iemand die geen borsten/baard heeft en die wel zou willen hoeft daar niet minder onder te lijden dan iemand die het hele traject wil. Of iemand wel-of-geen zwaar geval is heeft niet zozeer te maken met welke operaties en behandelingen men wel/niet wil, het heeft meer te maken met de vraag in welke mate men psychisch lijdt onder het niet hebben van iets dat men wel heel graag wil hebben.

Ter illustratie: ik heb geen wens voor een vagina of afkeer van mijn piemel, maar wel een enorme wens voor eigen borsten. Op dit moment voel ik 30-50 steken in mijn buik per dag door jaloezie bij het zien van vrouwen. Een middagje Amsterdam betekent 150-200 steken... Die steken in mijn lijf zorgen ervoor dat ik in het weekeind moe ben: ik bescherm mijzelf tegen die steken door dan niet naar buiten te gaan.

Lijd ik zo genoeg om hormonen te mogen krijgen? Ik denk van wel!

En nogmaals: wie zijn toch die engerds die het VU-genderteam willen opheffen? Heb je al geprobeerd om hier 76 zetels bij elkaar te sprokkelen? Ik denk echt dat die angst onrealistisch is!

Groetjes,

Frederique
pi_51942579
quote:
Op zondag 29 juli 2007 19:00 schreef frederique_met_underscore het volgende:
Hoi Hildy,

Ik vind dit doemdenken. De basisverzekering is onderdeel van de wet, het is een wettekst en je hebt dus een meerderheid in de 2e kamer nodig om dit aan te passen. Met de huidige zetelverdeling denk ik niet dat je dit lukt.

't Is bij mij zowel op kleding als op het hebben van borsten gericht.

Vrouwen logischer? Die ervaring deel ik niet... 't Is net welke vrouw je voor je hebt. En welke man...

Groetjes,

Frederique
Dan mag jij mij uitleggen waarom zulke zeer kleine besparingen als het biet meer vergoeden van verwijderen gezichtsbeharing bij transseksuelen, en het doen van borstvergroting geschrapt is !

Verder denk ik dat het genderteam in mijn visie er verkeerd aan doet om jou nu al in behandeling te nemen, en heb je totaal nog geen zekerheid dat je hormonen zult krijgen voorgeschreven, vooral niet als je tegen de psycholoog net zo eerlijk bent als hier, maar ik kan het Luc Gijs ook wel vertellen begin oktober hoor als ik hem spreek. Ik vind persoonlijk dat jij misbruik maakt van mazen die er zijn, daardoor worden voor de mensen die wel een volledige geslachtsverandering willen de wachttijden alleen maar langer als er zich steeds meer transgenderisten gaan melden onder het mom van misschien wil ik in de toekomst wel de operatie. Gevaarlijke ontwikkeling vind ik dit !

En het voortbestaan van het genderteam is een verhaal apart. Ik weet er heel veel van hoe alles werkt gaat, draai al lang mee in het wereldje, zit nu diep in de hele ggz problematiek als voorzitter van een deel van een centrale cliëntenraad. Geloof me, als er meer geld moet naar het genderteam, is het maar de vraag of dat gebeurd, dus worden de wachtlijsten langer. Wordt de wachtlijst te lang, gaan er vast mensen klagen, dan gaan de statistieken meespelen, een groter gedeelte van de mensen komt niet door de psychologische testen heen, conclusie, er zijn minder transseksuelen, is een genderteam op deze schaal nog wel nodig. Nog meer bezuinigingen met als gevolg langere wachtlijsten en de transseksuelen zijn de klos, met dank aan alle mensen die het verzieken voor de transeksuelen, bewust, door zich anders voor te doen dan ze in werkelijkheid zijn.

Ik weet wat hierboven staat dat dat hard overkomt, maar het is wel de waarheid. Vanaf 1-1-2008 krijgt ook het genderteam ten dele te maken met de zorgverzekeraar, voor mensen die korter dan een jaar ggz hulp hebben. Die maatschappijen hoeven zich niet 100% aan de wet te houden, want anders zou er niet zoveel over te doen zijn. Verzekering A mag nu ook meer bieden in zijn basispakket dan verzekering B.
Jij zou dan de situatie kunnen krijgen dat mensen verplicht eerst een jaar bv bij een gz-instelling op een of andere manier een 'behandeling' krijgen, omdat dan de AWBZ gaat gelden, en het genderteam wel gewoon alles zonder problemen vergoed krijgt.
Is dit dan een gewenste situatie ?????

Nee sorry, mij gaat dit echt te ver. Transgenderisme geen probleem, maar er zijn een redelijk aantal huisartsen die aan transgenderisten hormonen willen voorschrijven en controles laten doen. Is dat dan niet een betere manier voor je ? En op het moment dat je weet dat je de operatie wil, kun je je alsnog bij het VU melden. Okee, wachtiijd, maar dit is ook niet de goede manier !!!!!
pi_51942790
Even nadrukkelijk stellen: ik doe me niet anders voor dan dat ik ben. Dat heb ik eerder ook geschreven: ik heb me nadrukkelijk transgender ipv transseksueel genoemd. Je mag tegen Luc Gijs zeggen wat je wilt - je vertelt hem dan echt geen nieuws. Overigens ben ik onder behandeling bij mevrouw Breweays - als je dat er nog bij wilt vertellen.

De reden dat ik me bij het VU-genderteam heb aangemeld ligt in mijn diabetes. Ik loop al bij de VU voor de diabetes, mijn internist heeft me uitdrukkelijk gevraagd me bij het VU-genderteam te melden ipv dit via huisarts of een endocrinoloog van een ander streekziekenhuis te doen. De diabetes is ook 1 van de redenen dat ik geen geslachtsoperatie wens: ik zie de nadelen (= mogelijke extra complicaties door de diabetes) als extra reden om geen geslachtsoperatie te doen als dat niet echt 100% nodig is. En nee, ik beschouw dat bij 3x in het jaar afkeer van mijn penis inderdaad niet echt als nodig.

Een andere reden om via de VU te gaan is dat de VU het verbiedt om alleen een geslachtsoperatie te doen zonder de hele route diagnose - hormonen - geslachtsoperatie te volgen. Oftewel: 4 jaar wachttijd voor een operatie. Men zou mij ook zeer dringend gevraagd hebben te stoppen met de hormonen tijdens de diagnose. In die zin bespaar ik niet alleen tijd maar ook veel ellende als ik me nu al bij de VU aanmeldt. Ook hier weer: ik heb uitdrukkelijk bij de VU de mogelijkheden onderzocht om diagnose + hormonen elders te doen en dan bij de VU terug te komen voor geslachtsoperatie. Dit was niet mogelijk. Ook de mogelijkheid om hormonen + geslachtsoperatie bij de VU te doen en de diagnose elders was geen mogelijkheid.

Dat jij me nu van alles zit te verwijten vind ik erg pijnlijk. Ik ben zowel naar jullie als naar de VU erg open. Als men me niet had willen behandelen dan had ik daar begrip voor gehad, dan had ik ook via een andere (medische) route hormonen gekregen. Men weet dat ik die route ken. In die zin heeft men alle mogelijkheid gehad om mij te weigeren op basis van het feit dat ik transgender ben en nogmaals: men heeft dat niet gedaan. Schuif mij dus niet in de schoenen dat ik misbruik van hun voorzieningen maak!!!!!

Overigens doe ook jij geen enkele moeite om te kijken hoe je 76 zetels bij elkaar sprokkelt om het VU-genderteam te ontbinden. Ook jij gaat dus mee in doemdenken zonder dat je eerst kijkt in hoeverre dit doemdenken op feiten gebaseerd is!

Groetjes,

Frederique

[ Bericht 12% gewijzigd door frederique_met_underscore op 29-07-2007 21:12:50 ]
pi_51943234
*diepezucht*.. Dames, wel lief voor elkaar blijven heh!

@frederique: overigens, in 't geval van de zorgverzekeringswet weet ik 't niet zeker, maar een flink deel van wat normaliter als "wetgeving" gezien wordt is vaak regelgeving die door de minister is opgesteld. Vaak om te voorkomen dat alle 150 2de-kamerleden moeten stemmen over elk wissewasje (die hebben wel wat beters te doen).

[ Bericht 5% gewijzigd door Hildy op 29-07-2007 21:27:12 ]
"That's the thing about the truth. It'll set you free, but first it'll really piss you off!"
pi_51943579
De zorgverzekering is opgenomen als aparte zorgverzekeringswet, zie hier. Er wordt regelmatig diepgaand over de zorgverzekering gepraat, zie Parlando, kies rechtsboven "uitgebreid" en zoek op zorgverzekering. Overigens wordt over alle wetswijzigingen (zowel die door de minister als die door de kamer worden opgesteld) gestemd. De angst dat een minister er dus zomaar iets even doordrukt lijkt me ongegrond, zo werkt 't niet in de politiek.

Groetjes,

Frederique

[ Bericht 5% gewijzigd door frederique_met_underscore op 29-07-2007 21:37:43 ]
pi_51943755
@frederique: Graag wijs ik je dan op artikel 126 van die wet:
quote:
Voor de uitvoering van deze wet kunnen bij algemene maatregel van bestuur nadere regels worden gesteld.
Dat is precies wat ik dus bedoel.

Oh, en artikel 64 is ook wel van toepassing denk ik:
quote:
1. Het College zorgverzekeringen bevordert de eenduidige uitleg van de aard, inhoud en omvang van de prestaties, bedoeld in artikel 11.
2. Het College zorgverzekeringen kan de zorgverzekeraars met het oog hierop richtlijnen geven.
Ik ben niet paranoïde hoor, het valt allemaal wel mee (they really are out to get me!).

Maar genoeg gevunst met mieren voor vandaag. Ik ga nog een stukje wandelen en dan eens m'n bed opmaken.
"That's the thing about the truth. It'll set you free, but first it'll really piss you off!"
pi_51944170
Hoi Hildy,

Mijn excuses, ik zie dat je (minimaal deels) gelijk hebt: wat ik bedoelde was inderdaad het "besluit zorgverzekering", wat inderdaad technisch gesproken een AMvB is. Ik kan me echter niet voorstellen dat dit inhoudelijk zomaar zo zwaar aangepast wordt (het weghalen van de vergoedingen voor de genderteams is geen lichte wijziging!) zonder dat de kamer over de ministers heenvalt. Daar zullen dan toch minimaal de regeringspartijen achter moeten staan...

Groetjes,

Frederique
pi_51944703
quote:
Op zondag 29 juli 2007 20:56 schreef AnnaB het volgende:

maar ik kan het Luc Gijs ook wel vertellen begin oktober hoor als ik hem spreek.
Jij hebt niets te maken met de behandeling van anderen. Pretendeer niet dat dat wel het geval is.
quote:
Ik vind persoonlijk dat jij misbruik maakt van mazen die er zijn,
Dan nog heb jij daar niets mee te maken. Of zij misbruik maakt is aan het VU om over te oordelen, niet aan jou.
quote:
Ik weet er heel veel van hoe alles werkt gaat, draai al lang mee in het wereldje, zit nu diep in de hele ggz problematiek als voorzitter van een deel van een centrale cliëntenraad.
Waarom hamer je daar zo op?
quote:
Ik weet wat hierboven staat dat dat hard overkomt, maar het is wel de waarheid.
Hooguit jouw kromme versie van de waarheid.
pi_51944797
quote:
Op zondag 29 juli 2007 21:53 schreef frederique_met_underscore het volgende:
Hoi Hildy,

Mijn excuses, ik zie dat je (minimaal deels) gelijk hebt: wat ik bedoelde was inderdaad het "besluit zorgverzekering", wat inderdaad technisch gesproken een AMvB is. Ik kan me echter niet voorstellen dat dit inhoudelijk zomaar zo zwaar aangepast wordt (het weghalen van de vergoedingen voor de genderteams is geen lichte wijziging!) zonder dat de kamer over de ministers heenvalt. Daar zullen dan toch minimaal de regeringspartijen achter moeten staan...

Groetjes,

Frederique
Het lijkt mij niet realistisch dat zorg voor genderdysforie afgeschaft wordt. Evenwel is het wel zo dat de laatste jaren de zorg in het algemeen flink wordt uitgekleed en dat dit ook erg te merken is bij de zorg voor wat genderdysforie aangaat. Aan de andere kant is er bij een aantal verzekeraars wel aanvullend te verzekeren voor de kosten die zijn weggevallen uit de basisverzekeraar. De suggestie dat dit te wijten is aan transgenders die zich bij het VU aanmelden is daarbij natuurlijk kolder. Er wordt op alle gebieden bezuinigd, zo (helaas) ook op het gebied van genderdysforie.
pi_51945468
Wie wil weten wat de VU hiervan vindt zou eigenlijk het interview met Louis Gooren moeten lezen in het boek "Man of vrouw, min of meer" van Tim de Jong (1999, p. 134 en 135):

"Een tussengroep van mensen die niet de hele transformatie willen, is er altijd geweest. [...] Deze groep heeft zich tot nu toe in het transseksuele keurslijf geperst, omdat zij op die manier in aanmerking konden komen voor een medische behandeling. Tijdens het transformatieproces is er geen enkele dwang om verder te gaan. Deze mensen hebben ons soms bewust voor de gek gehouden, door met een transseksueel verhaal binnen te komen en dan halverwege de behandeling af te haken. Achteraf hierop terugkijkend vind ik dat een slimme strategie.

Sinds kort zijn er een aantal transgenderisten die zeggen: wij willen ons niet meer in dat keurslijf persen, maar als zelfstandige categorie worden erkend en behandeld. Wat men wil is niet zo verschillend van wat transseksuelen willen. Er is een grote diversiteit aan medische wensen, maar de expertise om hieraan tegemoet te komen, is er al. De transgenderisten zeggen: we kunnen bij allerlei rare dokters de spullen wel krijgen die we nodig hebben, maar we willen gebruik maken van jullie expertise en willen het veilig doen. Daar hebben ze gelijk in. Toch is er op dit moment geen helder beleid voor de tussengroep geformuleerd. [...] "

Groetjes,

Frederique
pi_51947273
quote:
Op zondag 29 juli 2007 21:04 schreef frederique_met_underscore het volgende:
De diabetes is ook 1 van de redenen dat ik geen geslachtsoperatie wens: ik zie de nadelen (= mogelijke extra complicaties door de diabetes) als extra reden om geen geslachtsoperatie te doen als dat niet echt 100% nodig is. En nee, ik beschouw dat bij 3x in het jaar afkeer van mijn penis inderdaad niet echt als nodig.
Groetjes,

Frederique
Kijk, als je die reden nu eerder genoemd had, had ik heel anders gereageerd. Het spijt me dat ik je pijn heb gedaan. Maar zoals je het deed voorkomen was het alsof je liever transgender leefde om dat je puur transgender voelt. Dit bovenstaande is een heel ander soort, en zwaarwegende reden, zeker als je geen afkeer hebt van je penis continue. Ik vind je hele verhaal dan eerlijk gezegd ook veel begrijpelijker op alle fronten. Ik hoop dat je mijn excuses wil aanvaarden.
quote:
Op zondag 29 juli 2007 22:14 schreef BetaWolff het volgende:
Hooguit jouw kromme versie van de waarheid.
Jij mag hem krom vinden, maar hij is gebaseerd op met wat ik heb meegemaakt en ook aan ervaring, oa als vrijwilligster een paar jaar bij Humanitas (de werkgroep), congres van Harry Benjamin Foundation jaren geleden. Maar dan ligt die waarheid op groot aantal punten echt zoals die is. Jos heeft zelf gezegd als in DSM V transseksualiteit verdwijnt , komt de hulpverlening op losse schroeven te staan. Het VU helpt zeer mondjesmaat transgenderisten, en dan denk ik vooral dat het mensen zijn als Frerique die zeer bepaalde (goede) redenen hebben om niet geopereerd te willen/kunnen worden.


Wat betreft de basisverzekering. Daar ligt wel veel in vast, maar niet alles, en wordt transseksualiteit behandelen gezien als een belangrijk iets ? Het blijft toch een beperkte groep, waarvan de samenleving over het algemeen (helaas) een niet al te gunstig beeld heeft. 50-70 mensen per jaar, is toch heel beperkt, zelfs al zijn het er 200. Men trekt liever de la open voor een ziekte die bv maar 10 mensen in Nederland hebben die 100% medisch bewezen is. Ik hoop dat de media in Nederland onderhand echt eens gaan ophouden met een niet waarheidsgetrouw beeld schetsen regelmatig van transseksuelen. Regelmatig komen er mensen in de media die totaal niet representatief zijn voor de groep (zo die er al zijn, want ja, de groep is divers als maar zijn kan). Een enkeling die wel gewoon overkomt durft gelukkig wel aan publiciteit mee te doen. De macht van de media is groot.

Het ontbinden van het genderteam zie ik in praktijk ook niet makkelijk gebeuren, en ook niet dat de zorg en behandeling wegvalt. Misschien wel nog meer eigen bijdrage, maar ik hoop van niet, want dan wordt het een elite iets, en net als studeren, is dit een basis iets wat voor iedereen toegankelijk MOET zijn.

Als het VU meer geld zou krijgen, meer mensen, zouden ze van mij eerlijk gezegd ook best transgenders mogen gaan behandelen, want eigenlijk is dat ook hard nodig, maar helaas is daar het budget wat ze nu krijgen niet op gebaseerd. En per 1-1-2008 krijgt het genderteam in bepaalde gevallen te maken met de ziektekostenverzekeraars. De stichting waar ik cliëntenraadslid van ben is vnl gefuseerd om per 1-1-2008 een grote partij te zijn voor de ziektekostenverzekeraar (ze zijn nu zonder meer de grootste ggz instelling van Nederland). Het zal hopelijk voor het genderteam meevallen om geld te krijgen voor psychologische sessies, max zoveel per jaar ( nou ja, dat lukt toch niet dat maximum door gebrek aan psychologen ook). Maar als die eigen bijdrage doorgaat wordt je er ook niet blijer van als je nog niks met ggz te maken hebt en je meld je aan bij het genderteam, want daar zul je ook voor de sessies met de psycholoog dan die eigen bijdrage voor moeten betalen.

Ik hoop eerlijk gezegd dat nu de economie weer aantrekt Nederland weer een wat socialer land wordt, opkomen voor de zwakkeren en de mensen die gewoon ernstige problemen hebben (er zijn bv ziekenhuizen die geen nierdialyse patiënten meer aannemen).

Ik hoop met dit hele verhaal mijn vorige verhaal wat genuanceerder gemaakt te hebben, en ook risico's/niet risico's in mijn ogen wat beter aangegeven te hebben.
pi_51947646
Anders gaan we elkaar in de haren vliegen?! Zullen we dat doen?

Lijkt me niet zo verstandig...en al helemaal niet volwassen. Maar wie ben ik?


Even serieus... Ik vind het zorgelijk dat onderwerpen en verhalen die hier worden besproken, door derden zouden worden doorgefluisterd. Als het VU wil weten wat ik allemaal bespreek met lotgenoten dan moeten ze daar maar gewoon om vragen. Van mij mogen ze dan direct alle berichten die ik hier gepost heb doorlezen. Maar dat gebeurt pas als ik aangeef dat ik dat acceptabel vind. Als forumgebruikers dergelijke openbare informatie gaan doorsluizen naar officiële instanties dan riekt dat naar kinderlijk 'geklik'. En daar walg ik van...

Verder... Volgens mij is dit forum bedoeld om over bepaalde dingen te discussiëren. Nou snap ik dat mensen tijdens het discussiëren nog wel eens, in al hun gedrevenheid ,vergeten dat een discussie niet bedoeld is om te overtuigen. Een discussie is namelijk bedoeld om van gedachte te wisselen. Om zo, mogelijk tot nieuwe inzichten te komen. Potentieel zelfs om nieuwe informatie te winnen. Maar als je wilt overtuigen dan moet je in debat gaan of een betoog houden. Als er hier dan mensen zijn die het nodig vinden om een debat aan te gaan over 'Het wel of niet behandelen van transgenderisten via officiële kanalen.' of iets dergelijks, waarom open je daar dan geen topic over? Schrijf je een mooi betoog. Vraag je of mensen jouw standpunt kunnen weerleggen. Een debat is geboren!

Maar kunnen we misschien dan dit topic laten voor hetgeen waar het voor geopend is? Namelijk het uitwisselen van ervaringen, het uiten van gevoelens, de vraag naar informatie, zo maar een uitspatting, het ontvangen van steun en dergelijke dingen?
Met modder gooien kan vast ook wel ergens anders.

Overigens moet ik eerlijk bekennen dat de voorlaatste alinea wel een beetje op een betoog lijkt. Haha, maar het is voor een goed doel.
pi_51949025
Het zou mij niks verbazen als er een psycholoog van het genderteam dit topic meeleest eerlijk gezegd, het is publiekelijk, en iedereen mag het lezen.........(of ze er tijd voor willen maken of er behoefte aan hebben is een tweede)
pi_51951582
quote:
Op zondag 29 juli 2007 23:32 schreef AnnaB het volgende:

[..]

Kijk, als je die reden nu eerder genoemd had, had ik heel anders gereageerd. Het spijt me dat ik je pijn heb gedaan. Maar zoals je het deed voorkomen was het alsof je liever transgender leefde om dat je puur transgender voelt. Dit bovenstaande is een heel ander soort, en zwaarwegende reden, zeker als je geen afkeer hebt van je penis continue. Ik vind je hele verhaal dan eerlijk gezegd ook veel begrijpelijker op alle fronten. Ik hoop dat je mijn excuses wil aanvaarden.
Ja hoor, ik aanvaard je excuses. Ook al snap ik er niks van. Ik vind dat een ziekenhuis er is om de aanwezige medische kennis zo goed mogelijk te gebruiken. Een ziekenhuis is een soort markt van vraag en aanbod van zorg: zij bieden iets aan, ik vraag wat. Ik vind dat iedereen die een wens voor borsten heeft met onzekerheid over wel-of-geen geslachtsoperatie (dus: met-of-zonder diabetes) zo goed mogelijk geholpen zou moeten worden. Verder noemt men zichzelf genderteam, help dan ook ALLE vormen van genderdysforie zo goed als je kunt - noem je anders transseksuelenteam. Mijn diabetes voelt voor mij eerder een soort drogreden om mij toch te kunnen helpen.

Een geslachtsoperatie is verder ook niet zo maar iets en heeft ook voor mensen zonder diabetes risico's. Ik vind dat je daar best iets langer over mag nadenken en dat je ook de beslissing voor een geslachtsoperatie best mag uitstellen tot de hormoonfase als je (zoals in mijn geval) nu al wel grote behoefte aan borsten/andere vetverhouding hebt. Schijnbaar voel jij dat anders aan.
quote:
Op zondag 29 juli 2007 23:32 schreef AnnaB het volgende:
Regelmatig komen er mensen in de media die totaal niet representatief zijn voor de groep (zo die er al zijn, want ja, de groep is divers als maar zijn kan). Een enkeling die wel gewoon overkomt durft gelukkig wel aan publiciteit mee te doen. De macht van de media is groot.
Ik ben heel blij met de manier waarop mensen nu de media inkomen: iedereen die de media in komt doet dat in het programma van zijn/haar voorkeur en op de manier waarop hem/haar dat goeddunkt. In verreweg de meeste gevallen gebeurt het respectvol naar de transseksueel. Ik hoop dat er binnenkort meer transgenders in de media komen, zodat ook dit door de samenleving meer geaccepteerd gaat worden.
quote:
Op zondag 29 juli 2007 23:32 schreef AnnaB het volgende:
Als het VU meer geld zou krijgen, meer mensen, zouden ze van mij eerlijk gezegd ook best transgenders mogen gaan behandelen, want eigenlijk is dat ook hard nodig, maar helaas is daar het budget wat ze nu krijgen niet op gebaseerd.
Dit is natuurlijk een leuke viscieuse cirkel. Men krijgt minder geld, dus kan men geen transgenders behandelen. Zou het niet andersom zijn? Zou men ook transgenders behandelen krijgt men meer geld (van de transgenders zelf of van de zorgverzekeraars)? Als men maar goed voorzichtig is en langzaamaan doet dan zal men in 2011 nog steeds geen transgenders behandelen. Ik zou dat, 10 jaar nadat 2 van hun eigen mensen SoC 6 ondertekend hebben, knap schandalig vinden. Overigens was dit in afgezwakte vorm ook in SoC 5 in 1998 al mogelijk en ook deze is door iemand van de VU ondertekend.

Groetjes,

Frederique

[ Bericht 14% gewijzigd door frederique_met_underscore op 30-07-2007 06:10:47 ]
pi_51951898
quote:
Op zondag 29 juli 2007 23:45 schreef Eline2602 het volgende:
Anders gaan we elkaar in de haren vliegen?! Zullen we dat doen?

Lijkt me niet zo verstandig...en al helemaal niet volwassen. Maar wie ben ik?
Er is een stelling: heb nooit meer dan één trans in een groep. Ik vond dat onzin, maar daar ben ik toch een beetje van aan 't terugkomen.
quote:
Op maandag 30 juli 2007 00:41 schreef AnnaB het volgende:
Het zou mij niks verbazen als er een psycholoog van het genderteam dit topic meeleest eerlijk gezegd, het is publiekelijk, en iedereen mag het lezen.........(of ze er tijd voor willen maken of er behoefte aan hebben is een tweede)
Ik denk 't niet eigenlijk. Niet alleen kan ik me niet voorstellen dat ze zo gedreven zijn dat ze niet te schrijven tijd daarvoor aanwenden, ik denk ook nog eens dat 't expliciet ontraden wordt. Iets met teveel in je clientèle investeren.
"That's the thing about the truth. It'll set you free, but first it'll really piss you off!"
pi_51952296
quote:
Op maandag 30 juli 2007 05:51 schreef frederique_met_underscore het volgende:
Dit is natuurlijk een leuke viscieuse cirkel. Men krijgt minder geld, dus kan men geen transgenders behandelen. Zou het niet andersom zijn? Zou men ook transgenders behandelen krijgt men meer geld (van de transgenders zelf of van de zorgverzekeraars)? Als men maar goed voorzichtig is en langzaamaan doet dan zal men in 2011 nog steeds geen transgenders behandelen. Ik zou dat, 10 jaar nadat 2 van hun eigen mensen SoC 6 ondertekend hebben, knap schandalig vinden. Overigens was dit in afgezwakte vorm ook in SoC 5 in 1998 al mogelijk en ook deze is door iemand van de VU ondertekend.
Ik hoop dat dat kan lukken. meer geld. Tot nog toe gaf de overheid niks om de Standards of Care, maar keek alleen naar DSM IV . Alle in DSM IV genoemde psychische afwijkingen mogen behandeld worden. Transgenderisme staat daar als dusdanig niet in. Het genderteam kan dan wel transgenders willen behandelen, maar ze moeten cijfers aanleveren waaruit blijkt wat hun 'productie' is, en als er iets speciaal mee gebeurd (bv suïcide). Wat ik weet wilde het VU 12 geleden al transgenders behandelen, ik heb prof. Gooren op een symposium horen zeggen dat hij dat heel graag wilde doen, maar dat er vanuit Den Haag geen geld beschikbaar voor werd gesteld omdat die alleen maar naar DSM keken (en nog doen).
In DSM V verdwijnt transseksualiteit waarschijnlijk er uit , transgenderisme zal er dan ook niet in komen denk ik doordenkend, want met ziet genderdysforie in z'n algemeenheid als een aangeboren afwijking (op een enkele uitzondering na) en niet meer als een psychische afwijking. De behandeling in Nederland gebeurt nu omdat het in DSM staat, dus wat als DSM V ooit uitkomt ?
Een aangeboren afwijking die niet simpel (voor de buitenwereld) is aan te tonen. Ik hoop dat oa de politiek eens wat meer zorg aan de zorgzame samenleving gaat geven ipv wat nu gebeurt minder en minder. De zorgzame samenleving zie ik dan als een waarbij ook de behandeling van alles wat aantoonbaar is op wat voor manier dan ook behandeld wordt (mensen met chronische vermoeidheid hebben een zware strijd moeten leveren voor enige erkenning)

In het verleden weet ik dat oa Peggy Cohen in de commissie voor de Standards of Care heeft gezeten, en nog verder terug ook dr. Hage.

[ Bericht 1% gewijzigd door AnnaB op 30-07-2007 09:36:28 ]
  maandag 30 juli 2007 @ 09:24:53 #197
107792 Hexley
the Platypus
pi_51952313
quote:
Op maandag 30 juli 2007 08:29 schreef Hildy het volgende:

[..]

Ik denk 't niet eigenlijk. Niet alleen kan ik me niet voorstellen dat ze zo gedreven zijn dat ze niet te schrijven tijd daarvoor aanwenden, ik denk ook nog eens dat 't expliciet ontraden wordt. Iets met teveel in je clientèle investeren.
Onder de noemer marktonderzoek, ofzo....

Maar kan me voorstellen dat ze wel op oa. travestie.org, n00dels en misschien zelfs op dat iris rondlopen.
pi_51952404
quote:
Op maandag 30 juli 2007 08:29 schreef Hildy het volgende:Ik denk 't niet eigenlijk. Niet alleen kan ik me niet voorstellen dat ze zo gedreven zijn dat ze niet te schrijven tijd daarvoor aanwenden, ik denk ook nog eens dat 't expliciet ontraden wordt. Iets met teveel in je clientèle investeren.
De televisie uitzending waar ik in zat had mijn psychologe anders wel gekeken op een vrijdagavond, terwijl ze wist dat ik dinsdags mijn 1e gesprek met haar zou hebben. Alle gesprekken hebben dan ook heel weinig inhoud gehad en ik had het gevoel dat het meer was omdat het protocol het voorschreef. Pas toen het tijdens de behandeling fout ging bij mij heb ik veel en goed ondersteunende begeleiding gekregen, tot zelfs 1x 3 gesprekken in 1 week (1x psychologe alleen, 1x psychiater en 1x psychologe samen met ex). Ik was toen 1 jaar met hormoonbehandeling bezig.
pi_51954719
quote:
Op maandag 30 juli 2007 08:29 schreef Hildy het volgende:
Er is een stelling: heb nooit meer dan één trans in een groep. Ik vond dat onzin, maar daar ben ik toch een beetje van aan 't terugkomen.
Hahaha, ik kan me het wel voorstellen ja. Maar twee kibbelende vrouwen zijn sowieso al onverbeterlijk. Of het dan transen zijn of niet...

Ik plaatste de post vooral onder het mum van "Leef en laat leven." Ik schrok me kapot toen ik al die posts zag en al het gekissebis. Kwas een dagje er tussenuit (heeft me heel erg goed gedaan) en dan kom je thuis en kijk je nog even op het forum, zijn er in eens twee volle pagina's bij gekomen waarop de dames elkaar de oren wassen met wetsartikelen en hypothesis over besluitvorming inzake wetsvoorstellen.

Dat leek me alles behalve wenselijk. Als 'minderheid' in de samenleving denk ik juist dat het zaak is krachten enigszins te bundelen. Als we het hier al niet eens kunnen worden. Hoe moet het dan met de 'geweldige staatsschat aan intellect' in de tweede kamer? Vandaar mijn post.

Maar goed, het is volgens mij al opgelost en er over doorgaan brengt ook weinig goeds.

[ Bericht 1% gewijzigd door Eline2602 op 30-07-2007 11:34:56 ]
pi_51956062
Ik reageer momenteel heel waarschijnlijk ook wel anders dan ik normaal zou doen. Al 2 weken geen hormonen meer, veel spanningen en stress vanwege mijn (zware) operatie volgende week, komende zaterdag opname, afgelopen vrijdag naar de crematie van een zwager geweest, mijn moeder in het ziekenhuis waar het niet echt goed meegaat, en mijn vader is ook nog geen half jaar geleden overleden.
Ik wil mijn reactie(s) daarmee niet goed praten, maar er ook ander licht op laten schijnen.
Ik heb het op het moment gewoon heel erg moeilijk psychisch. En mijn psychologe is met vakantie, en heeft geen vervanging ook helaas, anders had ik vandaag nog een gesprek gehad.
pi_51957229
Ik kan me voorstellen dat je het momenteel erg zwaar hebt Anna. Hetgeen dat zich momenteel afspeelt in je leven zou een hoop mensen te veel worden. [Edit] Van mijn kant kun je dus op begrip rekenen.

De post die ik geplaatst heb was trouwens gericht aan iedereen die probeert iemand te overtuigen in een discussie. Ik ben dat namelijk al eerder tegen gekomen in dit topic. Ik heb daarom geprobeerd het in ieder geval niet persoonlijk te maken. Het is dan ook geen verbale aanval op forumgebruikers maar slechts een algemene herinnering aan het doel van deze pagina.

[ Bericht 11% gewijzigd door Eline2602 op 30-07-2007 13:01:59 ]
pi_51958604
quote:
Op maandag 30 juli 2007 12:54 schreef Eline2602 het volgende:
De post die ik geplaatst heb was trouwens gericht aan iedereen die probeert iemand te overtuigen in een discussie. Ik ben dat namelijk al eerder tegen gekomen in dit topic. Ik heb daarom geprobeerd het in ieder geval niet persoonlijk te maken. Het is dan ook geen verbale aanval op forumgebruikers maar slechts een algemene herinnering aan het doel van deze pagina.
Ik vind het fijn dat je dat gedaan hebt, want het kunnen delen van problemen en elkaar steunen is toch wel erg belangrijk.
  maandag 30 juli 2007 @ 16:47:15 #203
107792 Hexley
the Platypus
pi_51963498
quote:
Op maandag 30 juli 2007 09:23 schreef AnnaB het volgende:

[..]

Ik hoop dat dat kan lukken. meer geld. Tot nog toe gaf de overheid niks om de Standards of Care, maar keek alleen naar DSM IV .
En hoe lang blijft het in die "Standards of Care" staan?
Ik zie dat ze naar de DSM-IV verwijzen maar ook naar ICD-10 (F64).

Begin juli heeft de FELGTB hier (Spanje),
de minister verzocht of ze aan het World Health Organization (WHO) het advies wilde geven,
om F64 uit de International Classification of Diseases (ICD) te schrappen...

Even ter info: FELGTB staat voor Federacion Estatal de Lesbianas, Gays, Transexuales y Bisexuales,
en zou voor de belangen van oa. transseksueelen op moeten komen.
Maar wat men zich hier bij gedacht heeft? Is mij een beetje onduidelijk....
pi_51965734
Waarschijnlijk dat genderdysforie geen psychische ziekte is, psychisch dus ook niet te genezen valt, dat alle paternalisme dat we nu hier-en-daar op psychisch gebied tegenkomen misschien wat overtrokken is en dat mensen zelf de keuze over hun eigen lichaam zouden moeten kunnen nemen (vgl epilatie)?

Als dat zo is dan ben ik voor.

Groetjes,

Frederique
  maandag 30 juli 2007 @ 18:28:59 #205
128702 ChantalC
it's a girl!
pi_51965931
Even tussen 2 ('s:

(Frederique afgekickt op dat andere forumgeval?)

Zo ga door...
Alleen met je hart kun je goed zien; het wezenlijke is voor de ogen onzichtbaar...
chantalcoolsma.nl
pi_51967656
quote:
Op maandag 30 juli 2007 18:20 schreef frederique_met_underscore het volgende:
Waarschijnlijk dat genderdysforie geen psychische ziekte is, psychisch dus ook niet te genezen valt, dat alle paternalisme dat we nu hier-en-daar op psychisch gebied tegenkomen misschien wat overtrokken is en dat mensen zelf de keuze over hun eigen lichaam zouden moeten kunnen nemen (vgl epilatie)?

Als dat zo is dan ben ik voor.
Zou dat dan niet impliciet inhouden dat geslachtsverandering volledig voor rekening van de persoobn inzake is?

Als het niet te classificeren is alszijnde 'psychische klacht' en er ook op lichamelijk vlak niets mis met je is (zo kan ik bijvoorbeeld gewoon door voor man, jammer genoeg), dan is er toch totaal geen grond meer om een persoon van geslacht te laten veranderen? Laat staan om dat dan middels verzekering of staatskas te bekostigen.

Maar misschien zie ik het wel verkeerd.
pi_51969833
quote:
Op maandag 30 juli 2007 19:35 schreef Eline2602 het volgende:

[..]

Zou dat dan niet impliciet inhouden dat geslachtsverandering volledig voor rekening van de persoobn inzake is?

Als het niet te classificeren is alszijnde 'psychische klacht' en er ook op lichamelijk vlak niets mis met je is (zo kan ik bijvoorbeeld gewoon door voor man, jammer genoeg), dan is er toch totaal geen grond meer om een persoon van geslacht te laten veranderen? Laat staan om dat dan middels verzekering of staatskas te bekostigen.

Maar misschien zie ik het wel verkeerd.
Voor zover ik weet worden aangeboren afwijkingen die ernstige schade (kunnen) berokkenen gewoon behandeld, denk aan hazenlip, open ruggetje. Het probleem met genderdysforie is dat het vaak pas op latere leeftijd goed duidelijk is wat de genderidentiteit van iemand is. En dat na de blamages die in het verleden zijn gemaakt door bij de geboorte of in de eerste jaren een kind anders op te voeden dan het was (bv bij mislukte besnijdenis) zal niemand zich geroepenen voelen om een test te ontwikkelen die op jongere leeftijd kan bewijzen wat de genderidentiteit van een kind is. Want pas jaren later weet je of je het goed hebt gedaan, heb je fout gedaan heb je een leven echt heel moeilijk gemaakt met veel psychische schade vaak ook.
Het zou wel veel psychische schade op lange termijn kunnen voorkomen. Want een tijd lang in het verkeerde lichaam leven laat toch psychische schade na.
pi_51969930
quote:
Op maandag 30 juli 2007 18:20 schreef frederique_met_underscore het volgende:
Waarschijnlijk dat genderdysforie geen psychische ziekte is, psychisch dus ook niet te genezen valt, dat alle paternalisme dat we nu hier-en-daar op psychisch gebied tegenkomen misschien wat overtrokken is en dat mensen zelf de keuze over hun eigen lichaam zouden moeten kunnen nemen (vgl epilatie)?

Als dat zo is dan ben ik voor.
Het feit dat de vergoeding voor epileren en de borstvergroting is afgeschaft vind ik 1 van de grootste blunders van de laatste jaren. De besparing op de totale begroting is alleen in promillen uit te drukken, dan is er op andere gebieden veel meer te besparen, zonder een kleine groep mensen op extra kosten te jagen.

Je laat mensen die door eigen handelen hun nieren kapot hebben gemaakt toch ook niet betalen voor de nierdialyse bv ?

Meer dit soort discussies zijn al eerder gevoerd. En er blijven mensen die vinden dat geslachtsverandering niet of niet helemaal vergoed hoeven te worden. Graag in een onderwerp dan, maar niet hier. Dit is ter ondersteuning en hulp aan elkaar, en niet om elkaar af te kraken, of de procedure zoals die in Nederland is ter discussie te stellen.
pi_51974010
Oke, zie hier.
pi_51975587
quote:
Op maandag 30 juli 2007 11:20 schreef Eline2602 het volgende:
Hahaha, ik kan me het wel voorstellen ja. Maar twee kibbelende vrouwen zijn sowieso al onverbeterlijk. Of het dan transen zijn of niet...

Ik plaatste de post vooral onder het mum van "Leef en laat leven." Ik schrok me kapot toen ik al die posts zag en al het gekissebis. Kwas een dagje er tussenuit (heeft me heel erg goed gedaan) en dan kom je thuis en kijk je nog even op het forum, zijn er in eens twee volle pagina's bij gekomen waarop de dames elkaar de oren wassen met wetsartikelen en hypothesis over besluitvorming inzake wetsvoorstellen.
Mjah, sorry, dat gemiereneuk van mij is een beetje een beroepsdeformatie ben ik bang En in tijden van stress (gaat niet altijd even lekker de laatste tijd, en de seksuoloog is ook al ziek dus ik moet weer een weekje langer wachten voordat ik weet wat hij nu van me denkt) is dat wat erger.

Sorry, zal verder lief zijn
quote:
Op maandag 30 juli 2007 19:35 schreef Eline2602 het volgende:
Zou dat dan niet impliciet inhouden dat geslachtsverandering volledig voor rekening van de persoobn inzake is?
Klopt. Dat is 't in de VS op het moment bijvoorbeeld al. Het is trouwens wel interessant om daar dan naar te kijken. Aan de ene kant is de zorg daar veel meer op het individu gericht, men is veel eerder geneigd om een persoonlijk traject uit te stippelen of aan gedeeltelijke aanpassingen te doen. Aan de andere kant wordt er daar al tijden tegenaan geschopt dat 't niet vergoed wordt.
quote:
Als het niet te classificeren is alszijnde 'psychische klacht' en er ook op lichamelijk vlak niets mis met je is (zo kan ik bijvoorbeeld gewoon door voor man, jammer genoeg), dan is er toch totaal geen grond meer om een persoon van geslacht te laten veranderen? Laat staan om dat dan middels verzekering of staatskas te bekostigen.

Maar misschien zie ik het wel verkeerd.
Nee, ik denk dat je daarmee heel goed samenvat hoe een flink deel van de Nederlandse bevolking hierover denkt. Dat is het vervelende juist: hoe weet je nu hoe 't voelt als je niet genderdysfoor bent? Dat kan je nauwelijks uitleggen.
quote:
Op maandag 30 juli 2007 12:10 schreef AnnaB het volgende:
Ik reageer momenteel heel waarschijnlijk ook wel anders dan ik normaal zou doen. Al 2 weken geen hormonen meer, veel spanningen en stress vanwege mijn (zware) operatie volgende week, komende zaterdag opname, afgelopen vrijdag naar de crematie van een zwager geweest, mijn moeder in het ziekenhuis waar het niet echt goed meegaat, en mijn vader is ook nog geen half jaar geleden overleden.
Ik wil mijn reactie(s) daarmee niet goed praten, maar er ook ander licht op laten schijnen.
Ik heb het op het moment gewoon heel erg moeilijk psychisch. En mijn psychologe is met vakantie, en heeft geen vervanging ook helaas, anders had ik vandaag nog een gesprek gehad.
Pfoei. En dan dacht ik dat ik 't moeilijk heb (ik heb slechts een beetje extreme stemmingswisselingen).

Heel veel sterkte. Nog één weekje! (of, zoals we altijd op maandagochtend op 't werk zeggen: 't is weer bijna weekend ).

[ Bericht 9% gewijzigd door Hildy op 30-07-2007 23:39:35 ]
"That's the thing about the truth. It'll set you free, but first it'll really piss you off!"
pi_51975858
Zit ik er ver naast als ik denk dat iedereen in dit topic met een vrouwen-nick een vent is en iedereen met een mannen-nick nog een vrouw?
De oude oude layout was veel beter!!
vosss is de naam,
met dubbel s welteverstaan.
  dinsdag 31 juli 2007 @ 00:57:53 #212
71919 wonderer
Hung like a My Little Pony
pi_51977727
quote:
Op maandag 30 juli 2007 23:34 schreef Hildy het volgende:
Nee, ik denk dat je daarmee heel goed samenvat hoe een flink deel van de Nederlandse bevolking hierover denkt. Dat is het vervelende juist: hoe weet je nu hoe 't voelt als je niet genderdysfoor bent? Dat kan je nauwelijks uitleggen.
[..]
Het gros van de mensen wil niet eens moeite doen om het ook maar enigszins te begrijpen...
"Pain is my friend. I can trust pain. I can trust pain to make my life utterly miserable."
"My brain is too smart for me."
"We don't need no education." "Yes you do, you just used a double negative."
  dinsdag 31 juli 2007 @ 00:59:08 #213
71919 wonderer
Hung like a My Little Pony
pi_51977748
quote:
Op maandag 30 juli 2007 23:44 schreef vosss het volgende:
Zit ik er ver naast als ik denk dat iedereen in dit topic met een vrouwen-nick een vent is en iedereen met een mannen-nick nog een vrouw?
Ja. Een aantal van de mensen met een vrouwennick zijn vrouw. Alleen niet zo geboren. Een aantal zijn nog niet zo ver.
"Pain is my friend. I can trust pain. I can trust pain to make my life utterly miserable."
"My brain is too smart for me."
"We don't need no education." "Yes you do, you just used a double negative."
pi_51978197
quote:
Op maandag 30 juli 2007 23:44 schreef vosss het volgende:
Zit ik er ver naast als ik denk dat iedereen in dit topic met een vrouwen-nick een vent is en iedereen met een mannen-nick nog een vrouw?
Je zit er inderdaad ver naast.

Het is een beetje wat Wonderer zegt maar er komen hier ook gewoon nieuwsgierige mensen langs. Soms posten ze wat. Er heeft hier een tijdje een moeder van een mogelijk genderdysfoor kind gezeten en soms komt er iemand langs die denkt dat het een goed idee is om hier is kortzichtigs te posten.

Waarom ben jij hier?
  dinsdag 31 juli 2007 @ 02:21:38 #215
107792 Hexley
the Platypus
pi_51978732
quote:
Op maandag 30 juli 2007 18:20 schreef frederique_met_underscore het volgende:
Als dat zo is dan ben ik voor.
Heb het idee dat meer om geslacht op papier veranderen te doen is.
Men moet er officeel wel 2 jaar voor bij een Spaanse psycholoog op de bank zitten.
En dat moet lijkt mij, ook de reden zijn geweest dat er de eerste maand dat het mogelijk was,
maar rond de 100 aanvragen waren.
pi_51983044
quote:
Op maandag 30 juli 2007 23:34 schreef Hildy het volgende:
Mjah, sorry, dat gemiereneuk van mij is een beetje een beroepsdeformatie ben ik bang En in tijden van stress (gaat niet altijd even lekker de laatste tijd, en de seksuoloog is ook al ziek dus ik moet weer een weekje langer wachten voordat ik weet wat hij nu van me denkt) is dat wat erger.

Sorry, zal verder lief zijn
Maakt niet uit hoor. Maar het moest even gezegd worden. Frederique heeft een nieuw topic geopend dat volgens mij bedoeld is om het debat aan te gaan over de hulpverlening van transseksuelen en transgenders. Als dat niet zo is dan heb ik me daar schuldig gemaakt aan hetgeen waarvan ik hier heb verteld dat het niet in dit topic thuis hoort.
quote:
Klopt. Dat is 't in de VS op het moment bijvoorbeeld al. Het is trouwens wel interessant om daar dan naar te kijken. Aan de ene kant is de zorg daar veel meer op het individu gericht, men is veel eerder geneigd om een persoonlijk traject uit te stippelen of aan gedeeltelijke aanpassingen te doen. Aan de andere kant wordt er daar al tijden tegenaan geschopt dat 't niet vergoed wordt.
Een dergelijke situatie zou ik niet hier in Nederland willen hebben. Ik zit namelijk door mijn studeren met een studieschuld, ik moet alles zelf betalen, en heb dus niet de beschikking over een bak geld om zelf de geslachtsverandering van te bekostigen.
quote:
Nee, ik denk dat je daarmee heel goed samenvat hoe een flink deel van de Nederlandse bevolking hierover denkt. Dat is het vervelende juist: hoe weet je nu hoe 't voelt als je niet genderdysfoor bent? Dat kan je nauwelijks uitleggen.
Nou precies... Ik zou het je niet kunnen vertellen hoor. Ik heb werkelijk geen idee hoe het is om me volledig man te voelen in een mannenlichaam. Er is bij mij altijd een 'stukje zelf' geweest dat wist dat het allemaal niet zo ging zoals het moest. Dat 'stukje zelf' werd bij het wegdrukken wel minder merkbaar maar kwam steeds weer sterker terug. Nu ik het heb kunnen accepteren dat dit 'zelf-gevoel' toch écht van mij is, begint het meer en meer op haar plaats te vallen. Daarmee ga ik me beter voelen want ik leer mezelf steeds beter kennen. Mijn genderdysforie is daardoor overigens niet minder geworden, alleen beleef ik het tegenwoordig wat rustiger. Zal wel met de acceptatie te maken hebben.

Maar hoe het voelt om niet gendersyfoor te zijn? Geen idee!
pi_51984037
quote:
Op maandag 30 juli 2007 23:44 schreef vosss het volgende:
Zit ik er ver naast als ik denk dat iedereen in dit topic met een vrouwen-nick een vent is en iedereen met een mannen-nick nog een vrouw?
Bij mij staat al sinds jaar en dag een V in mijn paspoort, ik weet niet of je dat genoeg verteld. Verder zijn er ook enkele mensen die met geslachtsverandering bezig zijn, horen ook absoluut met V aangeduid te worden (m2f transseksuelen bedoel ik dan), en mensen die zijn wie ze zijn, of die zich gewoon vrouw of man voelen, of nog niet weten hoe of wat, of transgender zijn, eigenlijk logisch dat die zelf kiezen waarbij zichzelf het beste thuis voelen.
pi_51984122
quote:
Op dinsdag 31 juli 2007 01:26 schreef Eline2602 het volgende:

[..]

Je zit er inderdaad ver naast.

Het is een beetje wat Wonderer zegt maar er komen hier ook gewoon nieuwsgierige mensen langs. Soms posten ze wat. Er heeft hier een tijdje een moeder van een mogelijk genderdysfoor kind gezeten en soms komt er iemand langs die denkt dat het een goed idee is om hier is kortzichtigs te posten.

Waarom ben jij hier?
Voor dat laatste zegmaar
De oude oude layout was veel beter!!
vosss is de naam,
met dubbel s welteverstaan.
  dinsdag 31 juli 2007 @ 12:05:07 #219
128702 ChantalC
it's a girl!
pi_51984781
quote:
Op dinsdag 31 juli 2007 11:42 schreef vosss het volgende:

[..]

Voor dat laatste zegmaar
Leg eens uit...
Alleen met je hart kun je goed zien; het wezenlijke is voor de ogen onzichtbaar...
chantalcoolsma.nl
pi_51985843
quote:
Op dinsdag 31 juli 2007 12:05 schreef ChantalC het volgende:
Leg eens uit...
Ik ben ook best nieuwsgierig waarom je het een goed idee vind om hier iets kortzichtigs te posten. Je motivatie zeg maar.

Ik zal je er niet op aanvallen, tenzij je onredelijk wordt natuurlijk. Ik kan namelijk zelf goed begrijpen hoe het is om genderdysforische gevoelens te hebben. Dat heb je zo, als je zelf genderdysforisch bent. Maar ik vraag me nog altijd af wat mensen motiveert om negatief te denken over genderdysforen. Er wordt bijvoorbeeld wel eens gezegd dat mannen zich bedreigd en in hun 'man-zijn' aangetast voelen als ze met een transseksuele vrouw te maken krijgen. Maar volgens mij is het vooral onwetendheid. Het zal voor een hoop mensen niet te bevatten zijn dat je daadwerkelijk het gevoel hebt niet met het juiste geslacht te zijn geboren. Hoewel het voor ons natuurlijk heel 'normaal' is dat met dat soort gevoelens rond te lopen. De meeste van ons zijn namelijk min of meer met dit soort gevoelens geboren. Bij de één komt het er alleen wat eerder uit dan bij de ander.

Laat je horen, ik ben nieuwsgierig

Maar houd het wel behoorlijk. We zijn hier namelijk wel volwassen, maar kunnen ook best fel worden.
pi_51986101
Nouja, ik vroeg het me gewoon af. Ik dacht iemand in dit topic met de naam eline2602 zal eik officieel wel henk heten ofzo. Vandaar mijn vraag.

Verder moet iedereen zelf doen wattie denkt dat het beste voor hem is.
Ik denk over niemand negatief
De oude oude layout was veel beter!!
vosss is de naam,
met dubbel s welteverstaan.
pi_51987319
quote:
Op dinsdag 31 juli 2007 12:51 schreef vosss het volgende:Nouja, ik vroeg het me gewoon af. Ik dacht iemand in dit topic met de naam eline2602 zal eik officieel wel henk heten ofzo. Vandaar mijn vraag.
Haha, in ieder geval geen henk... Sja, de geboortenaam... die is voor mij toch gebaseerd op een misverstand. Konden mijn ouders ook niet weten. Daarom kiezen genderdysfore mensen over het algemeen een naam die beter bij hun past. Jij zou denk ik ook geen 'Petra' willen heten, om maar een zijstraat te noemen.
quote:
Verder moet iedereen zelf doen wattie denkt dat het beste voor hem is.
Omdat je mijn nick in je verhaal betrekt ga ik er even vanuit dat je hiermee een een vrouwelijke transseksueel probeert aan te duiden. Ik zou je daarom ook willen vragen dergelijke vrouwen gewoon met wat ze en haar aan te duiden. Ik denk niet dat jij met ze en haar zou willen worden aangeduid. Je wilt toch dat mensen je correct aanspreken. En dat werkt in het geval van genderdysfore mensen net zo.
quote:
Ik denk over niemand negatief
Dat is fijn, daarmee verschil je namelijk van een hoop andere mensen.

Je geeft zelf aan dat je er nieuwsgierig naar was. Dus kennelijk houdt het je ergens wel bezig. En ik vraag me af waarom dat is.
Heb je ervaring met genderdysforische mensen? Of denk je zelf wel eens na over je genderidentiteit?
pi_51987492
Ik bedoelde met wattie en hem gewoon de persoon in kwestie.

De rest is nee, het interesseert me geen flikker en ik denk er ook niet over na en ik ken ook geen mensen die dit wel doen.

Zo, ik ga zwemmen, toedeliedokie
De oude oude layout was veel beter!!
vosss is de naam,
met dubbel s welteverstaan.
pi_51988011
quote:
Op dinsdag 31 juli 2007 13:36 schreef vosss het volgende:Ik bedoelde met wattie en hem gewoon de persoon in kwestie.
Dus jij spreekt iedereen aan met hem en wattie? Ook je moeder, je zus, je oma, je tante enzovoort? Zullen ze blij mee zijn. Bij mij voelt iedere hem, zijn en hij als een streep door mijn persoonlijkheid. Vandaar dat ik over zoiets val.
quote:
De rest is nee, het interesseert me geen flikker en ik denk er ook niet over na en ik ken ook geen mensen die dit wel doen.
Dat is duidelijke taal. Maar daarmee weet ik nog steeds niet waarom je het een goed idee vond om hier zoiets te posten. Ik zal het maar houden op bevrediging van je nieuwsgierigheid.
quote:
Zo, ik ga zwemmen, toedeliedokie
Veel plezier dan!
pi_51989277
quote:
Op dinsdag 31 juli 2007 12:51 schreef vosss het volgende:
Nouja, ik vroeg het me gewoon af. Ik dacht iemand in dit topic met de naam eline2602 zal eik officieel wel henk heten ofzo. Vandaar mijn vraag.

Verder moet iedereen zelf doen wattie denkt dat het beste voor hem is.
Ik denk over niemand negatief
Mijn wettelijke naam is Anna Nannette Rosalinde Burger, no secrets here. Mijn doopnamen zijn anders maar daar heeft niemand in principe nu nog iets mee te maken.
pi_51990082
Mijn huidige paspoortnaam ga ik hier niet posten. Dat doe ik vooral niet omdat ik de naam niet bij mezelf vind passen maar ook voor een groot deel omdat ik mijn omgeving nog niet op de hoogte gebracht heb. Dat laatste is lastig want er zitten nogal wat mensen uit mijn omgeving regelmatig hier op het forum.

Ik zit overigens de laatste tijd weer wat te twijfelen aan de naam Eline. Ik vind het een prachtige naam met een hele mooie betekenis maar op de een of andere manier heb ik iets meer met de naam Esmee. Voorlopig houd ik het nog even op Eline, wordt anders zo verwarrend. Ik moet er eerst nog maar eens goed over na denken wat voor naam ik echt bij mezelf vind passen. Als ik het straks aan mijn omgeving kenbaar maak en ze vragen hoe ik dan genoemd zou willen worden dan kan ik er maar beter voor zorgen dat ik de juiste naam voor mezelf heb gekozen. Anders breng je de mensen om je heen alleen nog maar meer in verwarring.
pi_51991632
Een keertje veranderen is niet erg, dat heeft Doagre op dit forum ook gedaan... ik ken haar nu ook niet beter meer als Kim..

Maar het is voor je omgeving inderdaad beter en fijner als je het bij een naam houd.
En de meeste hebben denk ik wel hun naam te danken aan hun eerste ingeving? Of niet ?

[ Bericht 33% gewijzigd door Meike26 op 31-07-2007 15:57:51 ]
  dinsdag 31 juli 2007 @ 15:57:23 #228
71919 wonderer
Hung like a My Little Pony
pi_51991789
Lijkt me best moeilijk om een naam voor jezelf te kiezen. Ik had al moeite met een pseudoniem...
"Pain is my friend. I can trust pain. I can trust pain to make my life utterly miserable."
"My brain is too smart for me."
"We don't need no education." "Yes you do, you just used a double negative."
pi_51991845
Mijn pseudoniem heb ik naar m'n nichtje vernoemd... Mirthe

*Maar dat wist Wonderer waarschijnlijk al *
pi_51992057
quote:
Op dinsdag 31 juli 2007 15:52 schreef Meike26 het volgende:Een keertje veranderen is niet erg, dat heeft Doagre op dit forum ook gedaan... ik ken haar nu ook niet beter meer als Kim..

Maar het is voor je omgeving inderdaad beter en fijner als je het bij een naam houd.
En de meeste hebben denk ik wel hun naam te danken aan hun eerste ingeving? Of niet ?
Ik heb echt geen idee meer wat mijn eerste ingeving was. De oudste herinnering is er één van de naam Esther. Maar dat vond ik vooral gewoon een mooie naam. Inmiddels heeft die naam echter een beetje een 'bijsmaak' gekregen. Eline sprak me direct aan en daarom heb ik die naam ook maar gekozen om me hier op die forum mee in te schrijven. Maar op de een of andere manier vind ik deze naam toch net niet helemaal lekker bij mezelf passen. Esmee vind ik een mooie naam en klinkt me op een of andere wijze vertrouwd in de oren. Maar ik kijk het nog even aan. Houd eht vorolopig nog maar lekker even op Eline.
pi_51993080
moet je ook zeker doen..

Het gekke was bij mij, de naam Meike had ik al heel snel gekozen. Toch, voor ik er meer mee ging doen, ik dacht nog dat ik aan travestie deed en niet meer dan dat en ik zocht naar andere namen, voor het geval dat Maaike, een vriendinnetje van vroeger, het niet zo leuk vond dat ik die naam zou kiezen.
Echt een heel lijstje.. eigenlijk vond ik aan de namen op m'n lijstje Femke het leukst, maar pastte niet bij mij... oke... back to basics.. het word gewoon Meike :p
  dinsdag 31 juli 2007 @ 16:48:22 #232
71919 wonderer
Hung like a My Little Pony
pi_51993296
quote:
Op dinsdag 31 juli 2007 16:39 schreef Meike26 het volgende:
moet je ook zeker doen..

Het gekke was bij mij, de naam Meike had ik al heel snel gekozen. Toch, voor ik er meer mee ging doen, ik dacht nog dat ik aan travestie deed en niet meer dan dat en ik zocht naar andere namen, voor het geval dat Maaike, een vriendinnetje van vroeger, het niet zo leuk vond dat ik die naam zou kiezen.
Echt een heel lijstje.. eigenlijk vond ik aan de namen op m'n lijstje Femke het leukst, maar pastte niet bij mij... oke... back to basics.. het word gewoon Meike :p
Je had Famke moeten nemen
"Pain is my friend. I can trust pain. I can trust pain to make my life utterly miserable."
"My brain is too smart for me."
"We don't need no education." "Yes you do, you just used a double negative."
pi_51993446
haha ja, had ook nog gekunt Nope, Meike past me het best en ben er ook echt trots op m'n naam..

*Zei ze ook als trots member van de Meike-Hyve*
pi_51993610
quote:
Op dinsdag 31 juli 2007 15:57 schreef wonderer het volgende:
Lijkt me best moeilijk om een naam voor jezelf te kiezen. Ik had al moeite met een pseudoniem...
Dat is het ook! Aan de ene kant wil ik een naam die bij me past en aan de andere kant wil ik voorkomen dat ik straks dezelfde of bijna-dezelfde naam heb als iemand uit mijn directe omgeving. Lastig lastig...

@ Meike: Ik heb eigenlijk nooit een lijstje gemaakt. Ik heb vooral gekeken op websites waar de namen allemaal op een rijtje staan met de daarbij behorende betekenissen. Tot nog toe heb ik alleen gekeken naar namen die ik mooi vind. Eigenlijk eerder namen waarmee ik zelf wel aangesproken zou willen worden.
Ik heb een tijdje overwogen om een naam te kiezen die dicht bij mijn echte naam ligt omdat dat het voor mij zelf misschien makkelijker zou maken. Maar daar ben ik vanaf gestapt. Dan wordt ik steeds bij het horen van mijn naam onherroepelijk herinnert aan de tijd dat ik nog niet helemaal mezelf was.
Ik ben er inmiddels achter, je wordt hier nog wel eens bij je naam genoemd , dat het toch ook heel erg belangrijk is dat je je 'thuisvoelt' bij een naam. Misschien wordt het dan toch een lijstje met namen die ik mooi vind en dan streep ik steeds de namen weg waarbij ik met in ieder geval níet thuisvoel.
pi_51993933
. inderdaad een manier.. gewoon aanmelden op allerlei fora, of heel veel dubbele account... kijken welke naam(Eline) het populairst is :p

Ik geef zelf weinig om de betekenis van m'n naam... Ook het verbasteren van m'n vorige naam zat er niet in, daar kwam niets zinnigs of moois uit.
pi_51996525
Ik heb mijn eerste naam afgeleid van mijn eerste doopnaam, en de keus was voor mij Anna of Annabel, maar Annabel vond ik niet zo passen. De andere twee zijn de namen die mijn ex en ik hadden uitgekozen voor als 1 van de 3 jongens een meisje was geweest (bij de 3e haddden we dezelfde meisjesnaam als bij de 1e). Ik heb dat heel eerlijk aan haar gevraagd of ze dat niet erg vond, en ze vond het goed dat ik dat deed.
pi_51997044
quote:
Op dinsdag 31 juli 2007 19:05 schreef AnnaB het volgende:
Ik heb mijn eerste naam afgeleid van mijn eerste doopnaam
Ik heb dit ook overwogen. Het leek me praktisch in verband met officiele documenten. Dan zou alleen het geslacht op die documenten moeten veranderen en zou ik nog steeds dezelfde voorletters hebben. Maar door de tijd heen is het idee om mij doopnamen te verknutselen naar nieuwe namen me tegen gaan staan.

Momenteel denk ik dat ik het beter kan houden bij één naam. Namelijk de naam die ik straks voor mezelf kies. Ik ben dan wel gedoopt maar ik heb zelf 0,0 binding met de kerk en het geloof. Daarom staat het idee van het laten vallen van mijn doopnamen me wel aan. Voor mijn gevoel geeft me dat meer mogelijkheid tot een frisse start dan het afleiden van mijn naam uit mijn doopnamen.
pi_51997465
Tja, wat zijn doopnamen, ik ben nooit gedoopt, die keuze was aan ons zelf, aldus m'n ouders. Ik noem het maar familienamen en ik ben daar wel soort van trots op, dat ik vernoemd ben naar generaties voor mij. Ik heb het al eens eerder verteld in een voorgaand draadje, maar ik heb ondertussen ook de goedkeuring van familie, dat ik de meisjesnamen van mijn oma en mijn moeder overneem in mijn paspoort als officiele naam voor de rest van mn leventje.

Meike-Louise Alousia Wilhelmina Ploeg
  dinsdag 31 juli 2007 @ 19:43:53 #239
71919 wonderer
Hung like a My Little Pony
pi_51997611
Ik heb maar een naam

Wel makkelijk te verbasteren trouwens (in het Engels tenminste)
"Pain is my friend. I can trust pain. I can trust pain to make my life utterly miserable."
"My brain is too smart for me."
"We don't need no education." "Yes you do, you just used a double negative."
pi_51997970
In het Nederlands ook wel
pi_51998069
quote:
Op dinsdag 31 juli 2007 19:38 schreef Meike26 het volgende:
Meike-Louise Alousia Wilhelmina Ploeg
Wauw! Met zo een naam sta je toch ijzersterk ik in je schoenen

Maar een mooie naam is inderdaad wel lastig ja. Het is toch 't labeltje voor jezelf. Ik heb gevraagd hoe ik zou hebben geheten als ik "gewoon" een meisje was geweest, en die naam is helaas al bezet door m'n nichtje. En vooralsnog heb ik nog niks gevonden waarbij ik echt zoiets heb van "ja, dat is 't".

Nouja, eerst maar eens mezelf echt vinden, dan kan ik kijken wat voor naam daar dan bij past (misschien wel 'Henk' ofzo ). Ik kom langzamerhand steeds dichterbij en (als ik niet mezelf weer eens in 't negatieve ga trekken ('t ging gisteravond weer eens mis)) dat voelt toch wel goed.
"That's the thing about the truth. It'll set you free, but first it'll really piss you off!"
  dinsdag 31 juli 2007 @ 20:18:05 #242
71919 wonderer
Hung like a My Little Pony
pi_51998689
quote:
Op dinsdag 31 juli 2007 19:56 schreef Meike26 het volgende:
In het Nederlands ook wel
Micah komt niet veel voor in Nederland, toch?
"Pain is my friend. I can trust pain. I can trust pain to make my life utterly miserable."
"My brain is too smart for me."
"We don't need no education." "Yes you do, you just used a double negative."
pi_51998711
Mike wel.
"That's the thing about the truth. It'll set you free, but first it'll really piss you off!"
  dinsdag 31 juli 2007 @ 20:20:19 #244
71919 wonderer
Hung like a My Little Pony
pi_51998764
quote:
Op dinsdag 31 juli 2007 20:18 schreef Hildy het volgende:
Mike wel.
Ja, maar dat vind ik weer een duffe naam Net als Michael (maikel). Micha-el is dan wel weer aardig, maar die klank komt weer niet overeen.

Ach, het boeit allemaal niet zo. Het had veel erger gekund Vroeger zei ik altijd dat ik Felix heette.
"Pain is my friend. I can trust pain. I can trust pain to make my life utterly miserable."
"My brain is too smart for me."
"We don't need no education." "Yes you do, you just used a double negative."
pi_51999142
Mijn initialen zijn wel totaal anders dan vroeger, JJP is toch heel anders dan nu ANR. Ik heb ook niks meer met met de kerk, wel iets met geloof, vandaar dat ik toch iets met die eerste doopnaam wilde doen. Ik heb ook mijn ouders gevraagd hoe ze me genoemd zouden hebben als ik een meisje was geweest, maar ze zeiden dat ze pas na de geboorte een naam hadden gekozen..... Ben best wel benieuwd hoe ze genoemd zouden hebben als ik ook lichamelijk als meisje was geboren.
En och, Anna betekent Lieflijke. Alleen toen ik hem in juli 1996 koos kwam die in Nederland nog betrekkelijk weinig voor, nu is het een redelijk populaire naam, en dat was eigenlijk niet mijn bedoeling, een populaire voornaam hebben, ik hou meer van weinig voorkomende voornamen, onze kinderen heten Edwin , Olaf en Ivan... Zijn geen namen die super veel voorkomen (de jongste voor de wet Ivan Boris, maar dat is een verhaal apart)
pi_51999230
quote:
Op dinsdag 31 juli 2007 20:00 schreef Hildy het volgende:

[..]

Wauw! Met zo een naam sta je toch ijzersterk ik in je schoenen

Maar een mooie naam is inderdaad wel lastig ja. Het is toch 't labeltje voor jezelf. Ik heb gevraagd hoe ik zou hebben geheten als ik "gewoon" een meisje was geweest, en die naam is helaas al bezet door m'n nichtje. En vooralsnog heb ik nog niks gevonden waarbij ik echt zoiets heb van "ja, dat is 't".

Nouja, eerst maar eens mezelf echt vinden, dan kan ik kijken wat voor naam daar dan bij past (misschien wel 'Henk' ofzo ). Ik kom langzamerhand steeds dichterbij en (als ik niet mezelf weer eens in 't negatieve ga trekken ('t ging gisteravond weer eens mis)) dat voelt toch wel goed.
Nou, eigenlijk vreemd om te zeggen, maar ik zou bijna blij zijn als jongentje geboren te zijn, anders zat ik met de naam Paula. Niet echt een erge naam natuurlijk, maar met de naam Paula Ploeg zou ik alles behalve blij geweest zijn.
pi_51999384
Je voelde die naam natuurlijk al aankomen voor je geboorte en had zoiets van "dan toch liever een jongetje, dat repareren we later wel"
"That's the thing about the truth. It'll set you free, but first it'll really piss you off!"
  dinsdag 31 juli 2007 @ 20:44:23 #248
71919 wonderer
Hung like a My Little Pony
pi_51999483
Ik zou Siebren geheten hebben, op zich niks mis mee. Ik kon het alleen niet gebruiken als pseudoniem omdat ik een uniseks naam zocht.
"Pain is my friend. I can trust pain. I can trust pain to make my life utterly miserable."
"My brain is too smart for me."
"We don't need no education." "Yes you do, you just used a double negative."
pi_52000031
Ik heb wel eens tussen neus en lippen door aan mij moeder gevraagd hoe ik had geheten als ik als meisje geboren was. Dat wist ze me niet te vertellen. Ze kon zich niet herinneren daar ooit over nagedacht te hebben. Best jammer want ik ben daar best nieuwsgierig naar.
pi_52000106
Anders mag je die van mij wel hebben (Marianne), ik heb er toch niks aan
"That's the thing about the truth. It'll set you free, but first it'll really piss you off!"
pi_52000777
quote:
Op dinsdag 31 juli 2007 21:05 schreef Hildy het volgende:
Anders mag je die van mij wel hebben (Marianne), ik heb er toch niks aan
Haha, dank je! Die zet ik op mijn lijstje.

[Edit] Maar ik betwijfel of ik er uiteindelijk geen streep door zet.
  woensdag 1 augustus 2007 @ 01:22:17 #252
6644 ElizabethR
Bangers & Mash
pi_52007780
Als ik als jongetje was geboren had mijn moeder me Gert-Jan genoemd
Dat had ik haar nooit vergeven!!!!

Ik vind dat jullie allemaal goed hebben nagedacht over de namen, en ze zijn prachtig !!

Meike!! Wat een namen!!!
Remember all, if you don't sin, then Jesus died for nothing.
Samenzweringstheorieën behoren tot de wetenschap van onwetenden
pi_52016016
Het is (voor zover ik weet) ook alleen bij een geslachtsverandering mogelijk om je wettelijke voornamen aan te passen. De meeste denken hiet echt wel heel goed over na. Maar het is fijn om te horen dat je vind dat we mooie namen gekozen hebben
  woensdag 1 augustus 2007 @ 17:03:45 #254
128702 ChantalC
it's a girl!
pi_52021759
quote:
Op woensdag 1 augustus 2007 13:24 schreef AnnaB het volgende:
Het is (voor zover ik weet) ook alleen bij een geslachtsverandering mogelijk om je wettelijke voornamen aan te passen.
Kan toch ook als je toestemming van de koningin hebt? Alleen je geslacht aanpassen vereist wat lichamelijke aanpassingen...
Alleen met je hart kun je goed zien; het wezenlijke is voor de ogen onzichtbaar...
chantalcoolsma.nl
pi_52021971
Leuk onderwerp namen.

Mijn advocaat en ik zijn het aan het regelen, dat mijn officiele voornaam Kim word, en dus de naam die ik al 1,5 jaar niet meer gebruik ook niet hoef terug te zien.

Ook probeer ik zoveel mogelijk dingen op vrouw en kim te laten zetten, een aantal kunnen er gewoon niet van.

De ABN AMRO doet erg moeilijk als het hierop aankomt, ik heb het verhaal bij verschillende kantoren uitgelegd, en gevraagt of ze het voor me willen veranderen, dit deden ze niet omdat het niet meer overeenkam met mijn id kaart, ik liet ze die zien met de vraag of mijn id kaart wel met mij overeenkwam, uitgelult.

Heb navraag gedaan bij de ING, Postbank en Rabobank, deze banken willen het voor je doen. Ik zit nu bij de Postbank, en de ABN AMRO heeft een klant weg gejaagd.
pi_52022519
quote:
Op woensdag 1 augustus 2007 17:14 schreef Doagere het volgende:
]Heb navraag gedaan bij de ING, Postbank en Rabobank, deze banken willen het voor je doen. Ik zit nu bij de Postbank, en de ABN AMRO heeft een klant weg gejaagd.
Pfieuw... Ik heb twee banken; Rabobank en Postbank. Al weer een zorg minder voor later dus...

Vroeg je ze overigens om hun administratie om te gooien of dat jouw pasje en de aanhef van hun post werd veranderd?

Lekker flauw trouwens van ABN AMRO, ik had zoiets eigenlijk eerder verwacht van de Rabobank.
pi_52023608
quote:
Op woensdag 1 augustus 2007 13:24 schreef AnnaB het volgende:
Het is (voor zover ik weet) ook alleen bij een geslachtsverandering mogelijk om je wettelijke voornamen aan te passen. De meeste denken hiet echt wel heel goed over na. Maar het is fijn om te horen dat je vind dat we mooie namen gekozen hebben
Het enige dat nodig is is een gegronde reden hebben voor een naamswijziging. Een naamswijziging is normaal gesproken echter een gunst (het is noodzakelijk dat de rechter vindt dat jouw reden gegrond is), terwijl het bij geslachtsverandering een recht is.
pi_52023669
quote:
Op woensdag 1 augustus 2007 17:03 schreef ChantalC het volgende:

[..]

Kan toch ook als je toestemming van de koningin hebt? Alleen je geslacht aanpassen vereist wat lichamelijke aanpassingen...
Wijziging van achternaam gaat bij koninklijk besluit. Wijziging van voornamen gaat net als wijziging van geslacht via de rechtbank (Op basis van art. 1:4 BW).
  woensdag 1 augustus 2007 @ 19:34:02 #259
128702 ChantalC
it's a girl!
pi_52025045
quote:
Op woensdag 1 augustus 2007 17:14 schreef Doagere het volgende:
Heb navraag gedaan bij de ING, Postbank en Rabobank, deze banken willen het voor je doen. Ik zit nu bij de Postbank, en de ABN AMRO heeft een klant weg gejaagd.
Rabobank past officieel nog niet je naam aan. Wel maken ze een aantekening zodat alle correspondentie gericht is aan de heer/mevrouw*. Na de officiele aanpassing in de GBA dien je een kopie van je Id-kaart/paspoort* te overhandigen en dan passen ze het definitief aan.

Het personeel hier bij het lokale kantoor gaat er trouwens super mee om. Complimenten!

* = doorhalen wat niet van toepassing is
Alleen met je hart kun je goed zien; het wezenlijke is voor de ogen onzichtbaar...
chantalcoolsma.nl
  woensdag 1 augustus 2007 @ 19:35:22 #260
128702 ChantalC
it's a girl!
pi_52025075
quote:
Op woensdag 1 augustus 2007 18:34 schreef BetaWolff het volgende:

[..]

Wijziging van achternaam gaat bij koninklijk besluit. Wijziging van voornamen gaat net als wijziging van geslacht via de rechtbank (Op basis van art. 1:4 BW).
Nee ok, maar om je voornamen te wijzigen is geen operatie vereist heb ik ooit begrepen. Er zijn er die voor de SRS al hun naam aan laten passen. Persoonlijk doe ik het in één keer na de SRS wel...
Alleen met je hart kun je goed zien; het wezenlijke is voor de ogen onzichtbaar...
chantalcoolsma.nl
pi_52025194
quote:
Op woensdag 1 augustus 2007 17:38 schreef Eline2602 het volgende:

[..]

Pfieuw... Ik heb twee banken; Rabobank en Postbank. Al weer een zorg minder voor later dus...

Vroeg je ze overigens om hun administratie om te gooien of dat jouw pasje en de aanhef van hun post werd veranderd?

Lekker flauw trouwens van ABN AMRO, ik had zoiets eigenlijk eerder verwacht van de Rabobank.
Ja, de man die me uitleg gaf en me inschreef vroeg natuurlijk ook om mijn id kaart. Hij keek ernaar, keek naar mij, en nog een keer en zei 'ik heb hier een Jeroen staan'. Een van de reacties die ik krijg als ik me id kaart laat zien.

Ik moest ook nog een dokument ophalen bij het gemeentehuis, de vrouw vroeg ook om mijn id kaart, en wou gewoon niet geloven dat ik die persoon was, na een uitleg wel..

En ja, de ABN AMRO is een klant kwijt, ik heb geprobeert om er klant te blijven, maar als ze zelfs dat beetje serivce niet willen leveren dan houd het gewoon op.
Ik heb in iedergeval mijn best gedaan.
  woensdag 1 augustus 2007 @ 19:48:55 #262
107792 Hexley
the Platypus
pi_52025356
quote:
Op woensdag 1 augustus 2007 17:14 schreef Doagere het volgende:
De ABN AMRO doet erg moeilijk als het hierop aankomt, ik heb het verhaal bij verschillende kantoren uitgelegd, en gevraagt of ze het voor me willen veranderen, dit deden ze niet omdat het niet meer overeenkam met mijn id kaart, ik liet ze die zien met de vraag of mijn id kaart wel met mij overeenkwam, uitgelult.
Denk dat het meer de medewerkers van de ABN AMRO zijn...
Heb er jaren terug met mijn Spaanse paspoort een rekening geopend, waar A. A* T* in staat.
Was geen enkel probleem om er A. A* M* van te maken, met achternamen mag je dus wel "rotzooien"...
  woensdag 1 augustus 2007 @ 19:56:17 #263
107792 Hexley
the Platypus
pi_52025521
quote:
Op woensdag 1 augustus 2007 19:41 schreef Doagere het volgende:

[..]

Ik moest ook nog een dokument ophalen bij het gemeentehuis, de vrouw vroeg ook om mijn id kaart, en wou gewoon niet geloven dat ik die persoon was, na een uitleg wel..
Zit er dan veel verschil tussen de foto en jouw?

Is het "perongelijk verliezen" van je ID dan geen oplossing?
pi_52025600
quote:
Op woensdag 1 augustus 2007 19:34 schreef ChantalC het volgende:
Rabobank past officieel nog niet je naam aan. Wel maken ze een aantekening zodat alle correspondentie gericht is aan de heer/mevrouw*. Na de officiele aanpassing in de GBA dien je een kopie van je Id-kaart/paspoort* te overhandigen en dan passen ze het definitief aan.

Het personeel hier bij het lokale kantoor gaat er trouwens super mee om. Complimenten!

* = doorhalen wat niet van toepassing is
Wauw... ik zit dus al mijn hele leven bij de juiste bank! Alsof mijn moeder dat wist toenz e die bank voor me uitkoos.
  woensdag 1 augustus 2007 @ 20:07:07 #265
128702 ChantalC
it's a girl!
pi_52025773
quote:
Op woensdag 1 augustus 2007 19:59 schreef Eline2602 het volgende:

[..]

Wauw... ik zit dus al mijn hele leven bij de juiste bank! Alsof mijn moeder dat wist toenz e die bank voor me uitkoos.
Had vroeger een rekening bij de Postbank. Amateuristisch zooitje destijds en ben toen overgestapt naar Rabobank. Sindsdien ben ik een tevreden klant, zowel privé als zakelijk.
Alleen met je hart kun je goed zien; het wezenlijke is voor de ogen onzichtbaar...
chantalcoolsma.nl
pi_52026254
quote:
Op dinsdag 31 juli 2007 15:57 schreef wonderer het volgende:
Lijkt me best moeilijk om een naam voor jezelf te kiezen. Ik had al moeite met een pseudoniem...
't Valt wel mee, hoor.. In mijn geval is mijn vrouwennaam een directe afleiding van mijn mannennaam (Frederik). 't Is wel zo dat ik 1 naamsverandering in mijn leven genoeg vindt - daarom heb ik geen zin om een extra nick te verzinnen voor de forums

De Rabobank weigerde het overigens bij mij, in een best wel nette brief. Het verschilt volgens mij sterk per medewerker en/of filiaal hoe men hiermee om gaat. Gelukkig heeft de Rabobank wel een gender-loze aanhef op haar bankafschriften en de brief die ze sturen was volledig vrij van enige verwijzing naar mijn gender. ABN/Amro deed ook bij mij moeilijk, die richten alle bankafschriften nog steeds "netjes" aan "de heer F. R.". Triodos presteerde het zelfs om te weigeren in een brief die gericht was aan "Geachte heer R.". Hpe groot is dan het bord voor je kop dat je zelfs in zo'n brief aanspreekt met "heer"? Bij de ASN-bank kreeg ik direkt een set nieuwe overschrijfformulieren, gericht aan mevrouw. Ook de AK-bank deed niet moeilijk toen ik een nieuwe rekening opende op naam van "mevrouw". Ik had een brief meegestuurd waarin ik het verschil met (de kopie van) mijn paspoort uitlegde.

Groetjes,

Frederique

[ Bericht 39% gewijzigd door frederique_met_underscore op 01-08-2007 20:34:24 ]
pi_52026489
quote:
Op woensdag 1 augustus 2007 20:07 schreef ChantalC het volgende:

[..]

Had vroeger een rekening bij de Postbank. Amateuristisch zooitje destijds en ben toen overgestapt naar Rabobank. Sindsdien ben ik een tevreden klant, zowel privé als zakelijk.
Groetjes aan Fatima..

Ik ben al jaren tevreden klant van SNS, ik word ook al een jaartje ofzo aangesproken als Mevrouw Ploag, puur omdat je makkelijk in het postadres kan aangeven dat ie versuurd moet worden aan de Mevrouw Ploeg. Zo kan het ook
pi_52027163
quote:
Op woensdag 1 augustus 2007 19:35 schreef ChantalC het volgende:

[..]

Nee ok, maar om je voornamen te wijzigen is geen operatie vereist heb ik ooit begrepen. Er zijn er die voor de SRS al hun naam aan laten passen. Persoonlijk doe ik het in één keer na de SRS wel...
Ik heb ook voor mijn SRS al voornamen laten aanpassen. Procedure verliep vergelijkbaar met geslachtsverandering.
  woensdag 1 augustus 2007 @ 21:01:15 #269
71919 wonderer
Hung like a My Little Pony
pi_52027322
Ik probeer te begrijpen wat er bij zo'n medewerker door zijn/haar hoofd gaat als hij/zij zo'n verzoek krijgt. "Nou, wat een onzin! dat doen we niet hoor, dat figuur moet maar snel weer normaal gaan doen. Het ideee!"?
"Pain is my friend. I can trust pain. I can trust pain to make my life utterly miserable."
"My brain is too smart for me."
"We don't need no education." "Yes you do, you just used a double negative."
pi_52027355
quote:
Op woensdag 1 augustus 2007 19:56 schreef Hexley het volgende:

[..]

Zit er dan veel verschil tussen de foto en jouw?
Zo'n verschil kan snel ontstaan. Als men er bovendien niet op verdacht is, is een geslachtsverandering niet het eerste waar men aan denkt. "U heeft de verkeerde ID meegenomen, we moeten uw eigen ID hebben, niet van uw man" en dat soort dingen krijg je dan al snel.
quote:
Is het "perongelijk verliezen" van je ID dan geen oplossing?
Je kunt ook gewoon een nieuwe ID aanvragen, maar is niet gratis en tegenwoordig mag je ook al niet meer lachen.
pi_52027471
quote:
Op woensdag 1 augustus 2007 21:01 schreef wonderer het volgende:
Ik probeer te begrijpen wat er bij zo'n medewerker door zijn/haar hoofd gaat als hij/zij zo'n verzoek krijgt. "Nou, wat een onzin! dat doen we niet hoor, dat figuur moet maar snel weer normaal gaan doen. Het ideee!"?
Het verschilt denk ik per persoon. Hoeveel je er van merkt verschilt weer per organisatie.
  woensdag 1 augustus 2007 @ 21:11:56 #272
71919 wonderer
Hung like a My Little Pony
pi_52027693
quote:
Op woensdag 1 augustus 2007 21:05 schreef BetaWolff het volgende:

[..]

Het verschilt denk ik per persoon. Hoeveel je er van merkt verschilt weer per organisatie.
Ja, maar het gewoon afwijzen, daar moeten ze toch een reden voor hebben?
"Pain is my friend. I can trust pain. I can trust pain to make my life utterly miserable."
"My brain is too smart for me."
"We don't need no education." "Yes you do, you just used a double negative."
pi_52027742
Er zijn ook procedure-gekken die denken dat hun organisatie zwaar onder druk komt te staan als de gegevens in de Gemeentelijke Basis Organisatie niet overeenkomt met de gegevens in iemands paspoort. 't Is vaak een kwestie van onbekendheid met de materie waardoor men heel formeel wordt... (En da's best wel raar want juist een organisatie waar je dat niet van zou verwachten, nl de belastingdienst, doet totaal niet moeilijk).
pi_52027832
quote:
Op woensdag 1 augustus 2007 20:56 schreef BetaWolff het volgende:

[..]

Ik heb ook voor mijn SRS al voornamen laten aanpassen. Procedure verliep vergelijkbaar met geslachtsverandering.
Ik weet dat dat kan zodra je een aantal maanden met hormonen bezig bent, maar dan betaal je toch 2x alle kosten (advocaat, rechtbank, uittreksel(s)) ?
pi_52027901
Het mag ook voordat je hormonen gebruikt. Je moet alleen de rechter overtuigen dat je met die naam leeft en dat het een goede zaak is om die naam aangepast te krijgen.
pi_52028045
Lijkt me nogal omslachtig, dubbel veel werk. Ik denk dat ik in September/Oktober naar de advocaat ga, is vroeg zat, zij zitten recht tegenover de rechtbank in Utrecht en na de operatie zou ik misschien nog een maandje bezig zijn en is alles in een keer geregeld en klaar. Kosten van advocaat zullen misschien vergoed gaan worden door zorgverzekeraar, wanneer de kosten in Belgie (operatie) zo in het voordeel zijn, dat het "eigen risico" van het bedrag van de advocaat, te declareren valt binnen het maximum te vergoeden bedrag...

Maar eerst nog even afwachten wat zilverenKruis totnutoe vind van mijn situatie
pi_52028283
quote:
Op woensdag 1 augustus 2007 21:11 schreef wonderer het volgende:

[..]

Ja, maar het gewoon afwijzen, daar moeten ze toch een reden voor hebben?
Wat frederique zegt een beetje. Afwijzen wordt vaak gedaan met reden dat de organisatie onrechtmatig zou handelen door de aanpassing te maken. Verwacht overigens niet dat wanneer een organisatie meldt "Bij de belastingdienst zult u ook uw gegevens niet aan kunnen passen", zij wel geneigd zijn om gegevens te veranderen wanneer je een aanslag met aangepaste gegevens onder hun neus duwt.

Uiteindelijk speelt denk ik een heel grote rol hoe degene die het behandelt er tegenover staat. Ik denk echter niet dat zoiets snel zal worden toegegeven.
pi_52028363
quote:
Op woensdag 1 augustus 2007 21:16 schreef AnnaB het volgende:

[..]

Ik weet dat dat kan zodra je een aantal maanden met hormonen bezig bent, maar dan betaal je toch 2x alle kosten (advocaat, rechtbank, uittreksel(s)) ?
Klopt, maar als je inkomen laag is is je eigen bijdrage beperkt en als je in het jaar daarvoor al een advocaat nodig had wordt die eigen bijdrage alsmede het griffierecht nog eens gehalveerd. Uiteindelijk vond ik het het geld waard.
  woensdag 1 augustus 2007 @ 21:50:10 #279
128702 ChantalC
it's a girl!
pi_52028940
quote:
Op woensdag 1 augustus 2007 21:33 schreef BetaWolff het volgende:

[..]

Klopt, maar als je inkomen laag is is je eigen bijdrage beperkt en als je in het jaar daarvoor al een advocaat nodig had wordt die eigen bijdrage alsmede het griffierecht nog eens gehalveerd. Uiteindelijk vond ik het het geld waard.
Kom ik aan met mijn eigen huis en inkomen...
Alleen met je hart kun je goed zien; het wezenlijke is voor de ogen onzichtbaar...
chantalcoolsma.nl
  woensdag 1 augustus 2007 @ 21:53:02 #280
128702 ChantalC
it's a girl!
pi_52029033
quote:
Op woensdag 1 augustus 2007 21:13 schreef frederique_met_underscore het volgende:
Er zijn ook procedure-gekken die denken dat hun organisatie zwaar onder druk komt te staan als de gegevens in de Gemeentelijke Basis Organisatie niet overeenkomt met de gegevens in iemands paspoort.
Nee hoor... Het zijn voornamelijk geautomatiseerde systemen van allerlei instanties die met elkaar in verbinding staan. Als er dan ergens iets niet overeenkomt gaan er overal alarmbellen rinkelen...

Ik loop er nu ook tegenaan met de KvK en notaris... Nja boeien hoor, komt vanzelf in orde...

het is trouwens GBA, Gemeentelijke Basis Administratie
Alleen met je hart kun je goed zien; het wezenlijke is voor de ogen onzichtbaar...
chantalcoolsma.nl
pi_52036541
Vanuit het GBA zijn er een heleboel koppelingen. Instanties en bedrijven kunnen zich bij de vereniging van Nederlandse Gemeentes daarvoor melden. Niet overheidsorganen moeten in ieder tgeval betalen, andere weet ik niet. Maar oa. belastingdienst, stufi, UWV, diverse pensioenfondsen zijn gekoppeld dat ze mutaties gedaan binnen GBA ook door krijgen.
  Official ESF Kreviewer donderdag 2 augustus 2007 @ 08:37:19 #282
7719 Kreator
Groetjes, Krea.
pi_52036568
*weg*

[ Bericht 98% gewijzigd door BE op 02-08-2007 09:33:58 ]
  donderdag 2 augustus 2007 @ 09:12:50 #283
6644 ElizabethR
Bangers & Mash
pi_52037041
[reactie op edit]

[ Bericht 92% gewijzigd door BE op 02-08-2007 09:34:18 ]
Remember all, if you don't sin, then Jesus died for nothing.
Samenzweringstheorieën behoren tot de wetenschap van onwetenden
  Official ESF Kreviewer donderdag 2 augustus 2007 @ 09:31:20 #284
7719 Kreator
Groetjes, Krea.
pi_52037406
[reactie op edit]

[ Bericht 96% gewijzigd door BE op 02-08-2007 09:34:35 ]
pi_52044275
Gaat goed zo met editten
pi_52049161
quote:
Op woensdag 1 augustus 2007 19:56 schreef Hexley het volgende:

[..]

Zit er dan veel verschil tussen de foto en jouw?

Is het "perongelijk verliezen" van je ID dan geen oplossing?


Op de foto van me ID kaart sta ik met bijna gemilimeterd haar..
pi_52049418
quote:
Op woensdag 1 augustus 2007 19:48 schreef Hexley het volgende:

[..]

Denk dat het meer de medewerkers van de ABN AMRO zijn...
Heb er jaren terug met mijn Spaanse paspoort een rekening geopend, waar A. A* T* in staat.
Was geen enkel probleem om er A. A* M* van te maken, met achternamen mag je dus wel "rotzooien"...
Nee, het ligt niet aan de medewerkers maar aan hun beleid. Ik heb minstens 6 mensen over dit onderwerp gesproken, en ik kreeg telkens hetzelfde teleurstellende andwoord.

Maargoed, ik heb het straks in iedergeval wél voor elkaar.
pi_52051451
Vandaag ook weer even een stap in de goede richting gezet. Mijn verklaring/motivatie en kostenraming was gister al per fax opgestuurd, mijn chirurge de Cat schijnt dit ondetussen ook al gedaan te hebben en vandaag telefoontje gehad van iemand van de afdeling Declaraties Buitenland of al die documenten bij mij als verzekere hoorde... ja was mijn antwoord natuurlijk en daarop heeft hij aangeboden op alle stukken een stempel "Spoed" te zetten.

Met wat geluk heb ik eind deze maand dus echt de declaratie van de operatie in Belgie rond !!

Ow, nog even een edit:
pi_52052082
quote:
Op woensdag 1 augustus 2007 21:53 schreef ChantalC het volgende:

Nee hoor... Het zijn voornamelijk geautomatiseerde systemen van allerlei instanties die met elkaar in verbinding staan. Als er dan ergens iets niet overeenkomt gaan er overal alarmbellen rinkelen...
Raar argument als je bedenkt dat de belastingdienst het wel aankan en vrijwel iedereen in contact staat met de belastingdienst... [N.B: ik snap natuurlijk ook dat jij aan niets aan dat verschil kunt doen]
quote:
Op woensdag 1 augustus 2007 21:53 schreef ChantalC het volgende:
het is trouwens GBA, Gemeentelijke Basis Administratie
Je hebt uiteraard gelijk, sorrie.

Groetjes,

Frederique
pi_52052315
quote:
Op donderdag 2 augustus 2007 18:51 schreef frederique_met_underscore het volgende:

[..]

Raar argument als je bedenkt dat de belastingdienst het wel aankan en vrijwel iedereen in contact staat met de belastingdienst... [N.B: ik snap natuurlijk ook dat jij aan niets aan dat verschil kunt doen]
Bij de Belastingdienst ben je puur een sofinummer...
Alleen met je hart kun je goed zien; het wezenlijke is voor de ogen onzichtbaar...
chantalcoolsma.nl
pi_52052367
Vervelend dat je gender-aanduiding bij de rest dan onderdeel is van "het meer zijn dan het sofienummer"...

Groetjes,

Frederique
pi_52055935
quote:
Op woensdag 1 augustus 2007 21:50 schreef ChantalC het volgende:

[..]

Kom ik aan met mijn eigen huis en inkomen...
Met een inkomen betaal je al snel alles zelf. Mijn geslachtswijziging heb ik daarom ook zonder toevoeging gedaan, dan is het een stuk prijziger.
  vrijdag 3 augustus 2007 @ 02:25:32 #293
6644 ElizabethR
Bangers & Mash
pi_52063372
quote:
Op donderdag 2 augustus 2007 13:48 schreef AnnaB het volgende:
Gaat goed zo met editten
Sorry Anna, er stond een wat rottige post van Krea. Nou ken ik Krea wel een beetje, dus daar reageerde ik op. Vervolgens haalt BE de posts weg, terecht hoor!! Ik had alleen ook nog gevraagd om alles helemaal weg te halen zodat het niet meer te zien was. Maar dat is er even bij ingeschoten denk ik.
Remember all, if you don't sin, then Jesus died for nothing.
Samenzweringstheorieën behoren tot de wetenschap van onwetenden
pi_52070792
Och, dat maakt toch ook niet uit......., ik was even in een wat andere bui had even zin om een zinloze opmerking te maken......
pi_52084662
Dit is voor de komende weken mijn laatste bijdrage. Morgenvroeg lees ik nog even, maar de kans dat ik nog ergens op reageer is erg klein. Om 14.00 moet ik het OLVG in Amsterdam zijn, en maandag de operatie (waar 6 uur voor gepland zijn). Ik hoop over een paar weken weer in goede gezondheid aan het forum te kunnen deelnemen en wens iedereen alle goeds toe
  vrijdag 3 augustus 2007 @ 21:32:05 #296
71919 wonderer
Hung like a My Little Pony
pi_52084737
Heel veel sterkte en succes!
"Pain is my friend. I can trust pain. I can trust pain to make my life utterly miserable."
"My brain is too smart for me."
"We don't need no education." "Yes you do, you just used a double negative."
pi_52089933
Anna... ik wens je heel veel sterkte en een spoedig herstel! We zien je posts wel weer verschijnen als je weer ter been bent.
pi_52170839
Hoi Anna,

Je zal het pas achteraf lezen, maar ook van mij heel veel sterkte en succes! En een spoedig herstel toegewenst!

Groetjes,

Patricia.
pi_52203389
Ze zal inmiddels wel weer lekker in d'r ziekenhuisbed een goed boek aan 't lezen zijn, maargoed.. Anna, bij deze van mij ook een spoedig herstel toegewenst!

Ik kom net terug van een gesprek met de seksuoloog. "Haal ik me wat in m'n hoofd" vroeg ik 'm, waarop hij antwoordde dat het hem wel duidelijk was dat "hier sprake is van genderdysforie". Maar gezien de ambivalentie die hij vast wel bij mij proefde gezien geslachtsveranderingen en dergelijke drukte hij me op 't hart dat iets als transseksualiteit helemaal niet noodzakelijk voor iedereen de juiste weg is.

Hij raad me voorlopig aan eens lekker rustig mezelf te gaan vinden...
"That's the thing about the truth. It'll set you free, but first it'll really piss you off!"
  donderdag 9 augustus 2007 @ 15:44:11 #300
57690 danielluh
Ben mijn naam beu, maar jah
pi_52230468
je hebt het maar druk op de FP hildy
Jaaa ik heb ook FOK PM :P
pi_52232762
Valt wel mee toch?

Jammer alleen dat de meeste andere reacties zo stom zijn...

[ Bericht 4% gewijzigd door Hildy op 09-08-2007 17:10:44 ]
"That's the thing about the truth. It'll set you free, but first it'll really piss you off!"
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')